Alle berichten | Valkenswaard | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/valkenswaard.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Valkenswaard nl Mon, 26 Sep 2022 15:11:03 GMT 2022-09-26T15:11:03Z nl Valkenswaard - Politie zoekt getuigen van woningoverval Valkenswaard https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/8/09-politie-zoekt-getuigen-van-woningoverval-valkenswaard.html maandag 8 augustus heeft er rond 0.45 uur een woningoverval plaatsgevonden aan de Grevenschutweg in Valkenswaard. Het mannelijk slachtoffer moest naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie is op zoek naar de verdachten en komt daarom graag in contact met getuigen. Mon, 08 Aug 2022 12:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/8/09-politie-zoekt-getuigen-van-woningoverval-valkenswaard.html 2022-08-08T12:34:00Z In de nacht van zondag op maandag rond 0.45 uur weten vermoedelijk 2 overvallers een woning binnen te komen aan de Grevenschutweg in Valkenswaard. Eenmaal binnen komen de overvallers op de trap oog in oog te staan met de 83-jarige mannelijke bewoner van het huis. De man raakt in gevecht met de overvallers waarbij hij zijn hoofd bezeert. De man weet de overvallers uit zijn woning te verjagen. Het echtpaar is voor behandeling en ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Signalement

De slachtoffers spreken over 2 mannen gekleed in donkere hoodies (trui met capuchon). Éen van de daders droeg een mondkapje.

Getuigen

Heeft u iets verdachts gezien tussen middernacht en 03:00 uur in de omgeving van de Grevenschutweg? Heeft u toevallig beelden of beschikt u over andere informatie? Wij komen graag met u in contact. - U kunt contact opnemen via 0900-8844 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Ook kunt u via onderstaand tipformulier uw tips of beelden delen.

]]>
51.36303722 5.50304085
Valkenswaard - Twee drugsdealers aangehouden in Valkenswaard https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/1/09-twee-drugsdealers-aangehouden-in-valkenswaard.html Wij hebben twee 21-jarige inwoners van Valkenswaard aangehouden voor het bezit en de handel in verdovende middelen. We verdenken hen daarvan dat zij jarenlang in Valkenswaard en omgeving diverse soorten drugs aan de man hebben gebracht en daarmee verantwoordelijk zijn voor de nodige drugsoverlast in Valkenswaard. Wed, 01 Jun 2022 13:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/1/09-twee-drugsdealers-aangehouden-in-valkenswaard.html 2022-06-01T13:43:00Z Om deze activiteiten te doen stoppen heeft de recherche van Dommelstroom na onderzoek op heterdaad twee personen aangehouden. Deze personen zijn aangehouden op een locatie in Valkenswaard waar zij een bonte verzameling van hard- en softdrugs bewaarden. Bij een van de verdachten is na fouillering een mes aangetroffen.

Drugsoverlast kent verschillende verschijningsvormen zoals verstoring van de openbare orde, diefstal, en gevoelens van onveiligheid bij inwoners.

Wat doet de politie tegen drugsoverlast?

Bestrijding van de lokale handel in harddrugs heeft de volle aandacht van de politie. De politie pakt elke plaats aan waar wordt gedeald. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid. Ook houdt de politie zich actief bezig met de bestrijding van drugsoverlast en het toezicht op druggebruik. Zij doet er alles aan om de overlast die druggebruikers, dealers en drugsrunners te beperken.

Melden helpt!

Als u een verdachte situaties ziet waarbij u vermoedt dat er drugs gebruikt of verhandeld worden, kan u dit melden aan de politie. U kunt dan bellen met 0900-7788.

Wit u dat u ook anoniem iets kunt melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis).
U kunt daar ook iets online melden en toch anoniem blijven. Via Meld Misdaad Anoniem krijgt de politie informatie en kunt u helpen om uw omgeving veiliger te maken.

]]>
51.32375173 5.44922713
Valkenswaard - Dader snel opgepakt na overval op oudere man https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/25/09-dader-snel-opgepakt-na-overval-op-oudere-man.html Een oudere bewoner van de Molenstraat werd vrijdagochtend rond kwart voor zeven door een overvaller overrompeld. De dader ging er uiteindelijk met spullen uit de woning en de auto van het slachtoffer vandoor, maar werd een uurtje later ingerekend in Steensel. Daar werd ook de auto aangetroffen. Fri, 25 Mar 2022 11:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/25/09-dader-snel-opgepakt-na-overval-op-oudere-man.html 2022-03-25T11:58:00Z Toen het slachtoffer zijn woning wilde verlaten, werd hij door de dader overrompeld en die hem onder dreiging met geweld terug naar binnen dwong. De man werd binnen gedwongen zijn kluis te openen en door de overvaller vastgebonden. De dader ging er uiteindelijk na een half uurtje vandoor met onder andere sieraden van de man, maar hij nam ook zijn Bentley personenauto mee. Het slachtoffer wist zichzelf uit zijn benarde positie te bevrijden en alarm te slaan. De man raakte gelukkig niet gewond.

Gouden tip
Wij startten meteen een onderzoek en verspreidden het kenteken van de gestolen auto onder alle surveillerende politie-eenheden en via Burgernet. Dat leidde tot een tip van een zeer alerte getuige, die in de omgeving van de Genderdreef in Steensel een verdachte man zag rondlopen, die iets in de bosjes verstopte. Collega’s die daar in de buurt waren gingen direct daar naartoe en troffen de verdachte man aan. Hij bleek een vuurwapen op zak te hebben en in één van zijn zakken vonden ze een horloge dat bij de overval was buitgemaakt. Verder bleek dat hij een tasje en een jas in de bosjes had weggemoffeld. Deze man, een 25-jarige inwoner van Geldrop, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op enkele honderden meters van de plek waar de man werd opgepakt troffen wij de gestolen Bentley aan.

Onderzoek
Onze collega’s van de forensische opsporing deden onderzoek in zowel de woning van het slachtoffer als op de locaties in Steensel. Daarbij werd ook een speurhond ingezet. In de Molenstraat deden wij buurtonderzoek en er werd een helikopter ingezet in de zoektocht naar de ontvreemde auto.

]]>
51.34147994 5.45287918
Valkenswaard - Mogelijke dieven gepakt in auto met vals kenteken https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/22/09-mogelijke-dieven-gepakt-in-auto-met-vals-kenteken.html Maandagavond rond 21.30 uur hielden we op de Kluizerdijk in Valkenswaard een man en een vrouw aan die reden in een auto met valse kentekenplaten. In de auto lagen nog enkele andere kentekenplaten, die mogelijk werden gebruikt bij diefstallen uit auto’s in de afgelopen weken in Eindhoven. Tue, 22 Mar 2022 10:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/22/09-mogelijke-dieven-gepakt-in-auto-met-vals-kenteken.html 2022-03-22T10:34:00Z Bij de politie was bekend dat de inzittenden van de betreffende auto zich mogelijk bezig hielden met diefstallen uit auto’s in de directe omgeving van een groot winkelwarenhuis op de Eindhovense woonboulevard Ekkersrijt. Toen agenten in een onopvallend dienstvoertuig de auto maandagavond in de Honthorststraat in die plaats zagen rijden, gingen ze er achteraan met het doel de inzittenden te controleren. De auto ging er echter op enig moment vandoor, kennelijk nadat de bestuurder in de gaten kreeg dat hij door politie werd gevolgd. Hij reed zich echter na een korte achtervolging tegen een hek op een zandpad aan de Kluizerdijk klem. De man van 23 jaar en de vrouw van 21 jaar, beiden afkomstig uit Tsjechië, werden aangehouden.

Kentekenplaten
In de auto vonden we enkele kentekenplaten, waarbij kentekens zaten die bij enkele diefstallen in de afgelopen tijd door getuigen waren genoteerd. Bij een onderzoek in een chalet op een vakantiepark in de regio waar de verdachten verblijven, troffen we meerdere goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zouden kunnen zijn. Dit moet echter nog nader worden onderzocht. De aangehouden man en vrouw zitten voorlopig lopende het onderzoek vast. Hun auto werd in beslag genomen.
 

]]>
51.32341854 5.46971491
Valkenswaard - Vrouw overleden na steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/2/vrouw-overleden-na-steekincident.html Een 33-jarige vrouw uit Eindhoven overleed dinsdagmiddag aan haar verwondingen, nadat ze in een woning aan de Maastrichterweg was neergestoken. Agenten hielden ter plaatse een 46-jarige man uit Eindhoven aan, die er van verdacht wordt dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht. Wed, 02 Feb 2022 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/2/vrouw-overleden-na-steekincident.html 2022-02-02T09:06:00Z De politie werd gealarmeerd door iemand die hoorde dat er een heftige ruzie gaande was. Ter plaatse gesnelde agenten troffen de 33-jarige vrouw zwaargewond aan. Zij bleek te zijn neergestoken. Helaas konden ook medewerkers van de ambulance niets meer voor haar betekenen; zij was overleden.

Een man die ook in de woning was werd aangehouden voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Een tweede vrouw, de 56-jarige hoofdbewoonster, bleek ook gewond te zijn. Zij had een snijwond en hoofdletsel. Zij werd voor behandeling aan haar verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd, maar hoefde daar gelukkig niet te blijven.  De verdachte en de overleden vrouw huurden een kamer op dit adres.

De politie doet onderzoek naar wat er precies gebeurd is en onder welke omstandigheden de vrouw om het leven kwam en de andere vrouw gewond raakte. De collega’s van de forensische opsporing doen daartoe sporenonderzoek in de woning. De aangehouden man is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek en verhoor.

]]>
51.32375173 5.44922713
Valkenswaard - Drie verdachten aangehouden op verdenking van witwassen https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/6/09-drie-verdachten-aanhouden-op-verdenking-van-witwassen.html Een onverklaarbaar dure auto en merkkledingaccessoires. Goederen die vaak gebruikt worden om crimineel verkregen geld wit te wassen én waar vandaag ook beslag op is gelegd in een onderzoek naar witwassen. In alle vroegte stapte de politie vanochtend binnen op twee adressen in Valkenswaard en hield drie verdachten (21, 51 en 53 jaar) aan op verdenking van witwassen. Mon, 06 Dec 2021 16:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/6/09-drie-verdachten-aanhouden-op-verdenking-van-witwassen.html 2021-12-06T16:28:00Z Onderzoek
De verdachten waren al enige tijd in beeld bij de politie, omdat hun levensstijl niet overeenkwam met hun inkomen en ze in het bezit waren van onverklaarbaar dure goederen en een voertuig.

Het gaat om de 21-jarige bewoonster van een woning aan de Jeneverbeslaan in Valkenswaard  en de bewoners (51 en 53 jaar, de ouders van de 21-jarige vrouw) van een andere woning aan Rijt in Valkenswaard. Ze zijn alle drie aangehouden.

Beslag
In dit onderzoek werd de auto van de 21-jarige verdachte in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op dure designer tassen. Het vermoeden bestaat dat dit voertuig en de tassen met criminele activiteiten zijn verdiend. De politie onderzoekt de mogelijkheid om deze goederen als crimineel vermogen aan te merken en af te pakken. 

Het afpakken van crimineel geld is namelijk een belangrijk onderdeel van de strijd tegen zowel de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee.

Lees hier meer over afpakken.

Vervolgonderzoek
De drie verdachten zitten vast en worden nader gehoord over hun rol en aandeel in deze zaak.

Witwassen
Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

In alle onderzoeken die de politie doet, wordt gekeken of er sprake is van witwassen. Naast het veroordelen van de dader wordt ook gekeken of de dader zijn crimineel verkregen geld heeft witgewassen (dure goederen voor heeft gekocht). Mocht er sprake zijn van witwassen, dan worden deze spullen afgepakt.

Meer weten over witwassen? Lees het hier.

Wat kunt u doen?
Heeft u zicht op crimineel verkregen vermogen? Neemt u contact met ons op als er in uw ogen iets niet klopt. Laat het ons weten dan gaan wij het uitzoeken, want crimineel vermogen pakken we af. Meld signalen over onverklaarbaar vermogen via 0900-8844. Anoniem melden kan via M. 0800-7000. Laat misdaad niet lonen.

]]>
51.35938789 5.44394738
Valkenswaard - Aanhouding verricht in onderzoek naar bankpasfraude https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/18/09-aanhouding-verricht-in-onderzoek-naar-bankpasfraude.html Gisteren is een 22 jarige man uit Vlissingen aangehouden als verdachte in een groot onderzoek naar bankpasfraude. Bij de politie komen dit soort meldingen regelmatig binnen. Bekijk ons preventiefilmpje met uitleg en tips. Thu, 18 Nov 2021 15:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/18/09-aanhouding-verricht-in-onderzoek-naar-bankpasfraude.html 2021-11-18T15:15:00Z Bankpas ‘geïnfecteerd’
Het slachtoffer en zijn vrouw, woonachtig in Valkenswaard, werden op 12 augustus 2021 telefonisch benaderd door een zogenaamde medewerkster van hun bank. Zij vertelde dat er geld van de bankrekening was geprobeerd af te halen. De bankpas van het slachtoffer zou ‘geïnfecteerd’ zijn en omgeruild moeten worden voor een nieuwe en veilige pas. Nadat ‘een collega’ de bankpas aan de deur van het slachtoffer uit Valkenswaard had opgehaald, werd er ruim 19.000 euro gepind van de rekening van het slachtoffer en zijn partner. Na een grootschalig onderzoek kon één persoon worden opgepakt. De man wordt verdacht van oplichting en diefstal.

Spoofing
‘’We bellen u om u te waarschuwen dat uw bankpas is geïnfecteerd. We moeten snel zorgen dat u een nieuwe bankpas krijgt, zodat criminelen niet bij uw geld kunnen komen’’. Met dit soort angstwekkende berichten worden vaak oudere slachtoffers benaderd. ‘Gelukkig’ is er een collega in de buurt die de pas wel even op kan halen. Eenmaal in het bezit van de bankpas en de ontfutselde pincode halen de criminelen de hele bankrekening leeg van het slachtoffer. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een telefoonnummer waarbij het lijkt of er daadwerkelijk door de bank wordt gebeld. Dat wordt spoofing genoemd. Dit soort oplichting komen we bij de politie helaas steeds vaker tegen. Niet voor niets besteden we als politie steeds meer aandacht aan dit soort zaken. Zo is de recherche in Helmond al lange tijd bezig met een onderzoek naar een bende die zich bezig houdt met bankpasfraude. De aanhouding van gisteren is een eerste stap in het oprollen van deze criminele organisatie.

Slachtoffer van spoofing?
Doe dan aangifte. Dit kan alleen op een politiebureau. Bel 0900 8844 (lokaal tarief) voor een afspraak.  

Preventietips
Meer info over wat je tegen dit soort oplichtingsvormen kunt doen? Lees het hier of bekijk dit filmpje.

]]>
51.32375173 5.44922713
Budel/Dommelen - DNA-daderprofiel bij cold case Wies Hensen https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/19/09-dna-daderprofiel-door-nieuwe-technieken-bij-coldcase-wies-hensen.html Een zorgzame vrouw die altijd klaarstond voor haar familie: dat was de 32-jarige Wies Hensen uit Budel. Maar Wies werd in 1989 vermoord en op een mensonterende manier in een sloot langs de Loonderweg in Dommelen achtergelaten. Waarom? Onverteerbaar voor haar nabestaanden, die nog steeds worstelen met veel vragen. Daarom startten we vandaag een grote campagne met aandacht voor deze coldcase. We hopen daardoor de onbeantwoorde vragen alsnog te kunnen beantwoorden en er achter te komen wie verantwoordelijk is of zijn voor haar dood. Sat, 21 Aug 2021 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/19/09-dna-daderprofiel-door-nieuwe-technieken-bij-coldcase-wies-hensen.html 2021-08-21T08:00:00Z DNA-daderprofiel

Destijds werd al met de toen beschikbare middelen forensisch onderzoek gedaan op de plaats delict en werden diverse sporen gevonden. Er werden toen onder andere DNA-sporen veiliggesteld. Door verbeterd DNA-onderzoek hebben we nu echter een DNA-profiel kunnen maken van sporen die we destijds vonden. Dit DNA-profiel is van een man en lijkt van de dader te zijn. Die dader is echter nog onbekend. Als we nieuwe verdachten vinden, kunnen we nu hun DNA vergelijken met het gevonden DNA. In het verleden hebben we een aantal mannen gearresteerd. Zij zijn geen verdachten meer. Hun DNA komt ook niet overeen met het gevonden DNA.

Beloning verhoogd

Voor de gouden tip die leidt naar de dader of daders van dit delict was al een beloning van € 15.000 beschikbaar. Het Openbaar Ministerie heeft echter besloten om deze beloning te verdubbelen. Diegene die ons op het spoor zet van de verdacht(n) maakt nu aanspraak op een beloning van € 30.000. Het is nooit te laat om te praten!

Unieke Virtual Reality weergave plaats delict

In de zoektocht naar de dader of daders zet de politie een uniek middel in dat in Nederland nog niet eerder is toegepast om burgers te betrekken bij een opsporingsonderzoek. De plaats delict, de plek waar Wies Hensen gevonden is, werd zorgvuldig nagebootst en met 360’ fotoapparatuur gereconstrueerd. Aan de hand van een forensisch rechercheur kun je door een VR-bril deze plek zien en kijken welke belangrijke sporen er zijn in het onderzoek. Deze VR-weergave kunnen mensen bekijken bij het Mobiel Media Lab, een speciaal ingerichte truck van de politie, die dagelijks tijdens de kermisdagen in Budel aan de Poelderstraat te vinden is.

Mediaoffensief

Onze aandacht voor de coldcase van Wies Hensen zal Nederland, en de omgeving van Budel en Valkenswaard in het bijzonder, de komende periode niet ontgaan. Behalve met de inzet van het Mobiel Media Lab van de politie waar de VR-film te bekijken is, vragen we veelvuldig aandacht voor de zaak in de media, via sociale media en met posters en flyers. Ook verschijnt er rondom de kermis een vierdelige podcast, waarin onder andere de zus en een nichtje van Wies aan het woord komen. Op de speciale webpagina www.politie.nl/wieshensen hebben we een dossier geopend dat we steeds actualiseren met nieuwe informatie, foto’s en video’s.

Voor het laatst gezien op de kermis

De kermis in Budel is het middelpunt van deze campagne. Wies bezocht namelijk dinsdagavond 29 augustus 1989 deze kermis. Ze werd hier door bezoekers voor het laatst gezien met twee onbekende mannen. Ze werd de volgende ochtend in een sloot in het Valkenswaardse dorpje Dommelen dood gevonden.

Wat is er met Wies gebeurd en waarom?

We denken dat Wies die dinsdagavond met die twee onbekende mannen de kermis verliet. Waarschijnlijk kwamen deze mannen niet uit Budel. Vanwege de plek waar Wies is gevonden, kan het zijn dat de mannen uit de buurt van Valkenswaard komen. Eén van hen had langer blond krullend haar. Nadat ze weggingen van de kermis, moet er iets vreselijks zijn gebeurd. Wies werd in een opgedroogde sloot aan de Dommelse Loonderweg achtergelaten. Ze kwam door verstikking om het leven. Rond 23.45 uur die avond zag een wandelaar een bestelbus stilstaan. Dit busje stond precies op de plek waar Wies de volgende ochtend dood werd gevonden.

Nu al informatie delen

Het kan zijn dat er mensen zijn die nu al informatie met ons willen delen. Dat kan natuurlijk altijd en schroom ook niet om dat te doen. Neem dan contact op met de collega’s van het coldcaseteam van Oost-Brabant. Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of mail naar coldcase@politie.nl 
Je kunt ook anoniem tippen via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 – 7000. Spreek je liever vertrouwelijk met iemand van het Team Criminele Inlichtingen, bel dan rechtstreeks het speciale nummer voor de coldcase Wies Hensen 040-2056466.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.36512316 5.42805457
Budel/Dommelen - Gezocht - Dood van Wies Hensen uit Budel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/09-coldcase-wies-hensen/de-dood-van-wies-hensen-uit-budel-1989.html [UPDATE: Op dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween de toen 32 jaar jonge vrouw, Wies Hensen uit Budel, van de kermis in haar woonplaats. Zij werd de volgende dag dood gevonden in een sloot te Dommelen/ Valkenswaard. Wies werd naakt aangetroffen en bleek door verwurging/verstikking om het leven te zijn gebracht. De zaak is tot op de dag van vandaag niet opgelost. Met een grote publiekscampagne in augustus probeert het coldcase team van de eenheid Oost-Brabant alsnog tot een dader of daders te komen.] Op dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween de toen 32 jaar jonge vrouw, Wies Hensen uit Budel, van de kermis in in haar woonplaats. dossier Sat, 21 Aug 2021 06:55:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/09-coldcase-wies-hensen/de-dood-van-wies-hensen-uit-budel-1989.html 2021-08-21T06:55:00Z Plaats delict Loonderweg Dommelen 1989 Loonderweg Dommelen 1989 Loonderweg Dommelen 1989 Wies Hensen op de trap Wies Hensen privé 51.36512316 5.42805457 Valkenswaard - Man uit Valkenswaard aangehouden voor vijf brandstichtingen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/22/09---man-uit-valkenswaard-aangehouden-voor-vijf-brandstichtingen.html Een 24-jarige man uit Valkenswaard is maandag 21 juni aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het plegen van een vijftal branden. De brandstichtingen zouden tussen januari en november 2020 hebben plaatsgevonden in Valkenswaard, Soerendonk, Geldrop en Eindhoven. Tue, 22 Jun 2021 14:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/22/09---man-uit-valkenswaard-aangehouden-voor-vijf-brandstichtingen.html 2021-06-22T14:54:00Z De eerste brand vond plaats in januari 2020. Daarbij liep een woning in Valkenswaard grote schade op. In april raakte een woning in dezelfde stad licht beschadigd nadat er brand was gesticht. Twee maanden later, in juni, ging een auto in Soerendonk in vlammen op. De brand sloeg over naar een ernaast gelegen woning. De schade aan de woning was aanzienlijk en er kwamen drie katten om het leven. In november volgden nog brandstichtingen in Eindhoven en Geldrop. Hierbij gingen in totaal drie auto’s in vlammen op.

Rechercheonderzoek
Een team van rechercheurs heeft afgelopen tijd intensief onderzoek gedaan naar de toedracht van de branden en een mogelijk verband tussen de brandstichtingen. Tijdens dit onderzoek kwam de recherche de 24-jarige man uit Valkenswaard op het spoor. Hij werd maandagochtend rond 14.00 uur aangehouden in Heeze terwijl hij in zijn auto onderweg was. Bij het doorzoeken van zijn woning werden een aantal airsoftwapens, hennep en verdovende middelen aangetroffen. De man zit vast voor verhoor.

]]>
51.32375173 5.44922713
Best / Veldhoven / Valkenswaard - Politie pakt 2 verdachten op voor woningoverval in Best https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/4/09-politie-pakt-2-verdachten-op-voor-woningoverval-in-best.html Op donderdagochtend 4 februari overvallen meerdere mannen een woning aan de Stanserstraat in Best. De daders mishandelden de bewoonster op ernstige wijze en maakten geld en sieraden buit. De daders vluchtten vervolgens. Deze overval was een heftige ervaring met een flinke impact op het slachtoffer. Ook raakte zij ernstig gewond aan haar gelaat. De politie hield vandaag twee mannen (33 en 29 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Het aangehouden tweetal zit vast voor verder onderzoek. Tue, 04 May 2021 15:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/4/09-politie-pakt-2-verdachten-op-voor-woningoverval-in-best.html 2021-05-04T15:00:00Z Overval
Meerdere mannen drongen op donderdag 4 februari rond 09.45 uur de woning van het slachtoffer binnen. Zij stond op het punt haar hond uit te laten. De mannen mishandelden de bewoonster en dwongen haar om geld en sieraden af te staan. Gelukkig was het slachtoffer in staat om een luid alarm te activeren door op haar alarmkop te drukken. Dat schrikte de mannen dusdanig af dat zij vluchtten. Zij maakten vermoedelijk gebruik van een witte bestelbus.

De bewoonster liep diverse botbreuken op aan haar gelaat als gevolg van het door de overvallers gebruikte geweld. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en is daar behandeld aan haar verwondingen.

Een woningoverval is een zeer gewelddadige vorm van criminaliteit die een zware inbreuk maakt op slachtoffers. Wij nemen woningovervallen uiterst serieus en daarom geven wij de hoogste prioriteit aan de bestrijding ervan zoals in deze zaak. Lees er meer over op onze themapagina.

Onderzoek
Onze forensische rechercheurs onderzochten de woning en locatie op bruikbare sporen en andere aanwijzingen. Ook stelden we een onderzoek in de omgeving in naar getuigen, camerabeelden of mensen met andere info over deze zaak.

Aanhouding verdachten
Tijdens het onderzoek kwamen beide verdachten in beeld. Het gaat respectievelijk om een 33-jarige man uit Veldhoven en een 29-jarige man uit Valkenswaard. Beide verdachten zijn vanmorgen aangehouden in hun woonplaatsen op verdenking van betrokkenheid bij de overval.

Vervolgonderzoek
Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek en worden uitgebreid verhoord

]]>
51.32375173 5.44922713
Valkenswaard - 160 blokken hasj in verborgen ruimte https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/29/11-160-blokken-hasj-in-verborgen-ruimte.html Woensdagochtend 28 april controleerde de politie op de A2 bij Valkenswaard een auto met daarin een verborgen ruimte. In deze ruimte troffen agenten 160 blokken hasj aan. De bestuurder, een 33-jarige man uit Utrecht, is aangehouden. Thu, 29 Apr 2021 12:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/29/11-160-blokken-hasj-in-verborgen-ruimte.html 2021-04-29T12:23:00Z Politieagenten van het Flexibel Interventie Team van de Landelijke Eenheid zagen op de A2 een auto rijden die zij herkenden van een eerdere controle. Bij die controle was een verborgen ruimte aangetroffen. Deze ruimte is speciaal gecreëerd om bijvoorbeeld geld, drugs of wapens ongezien te vervoeren. De agenten gaven de bestuurder van de auto hierop een volgteken.

]]>
160 blokken

Ook nu troffen de politieagenten in de verborgen ruimte diverse verpakkingen aan. In deze verpakkingen bleken in totaal 160 blokken hasj te zitten. Buiten de hasj troffen de agenten ook een groot geldbedrag aan. De verdachte kon geen verklaring geven over de herkomst van dit geld.

]]>
Huiszoeking

Naar aanleiding van deze vondst heeft de politie huiszoeking gedaan in de woning van de verdachte. Buiten een grote weegschaal en verpakkingsmateriaal is hier niets aangetroffen. De hasj in de auto en het geld zijn in beslag genomen. Daarnaast heeft de politie ook de telefoon van de verdachte en de auto in beslag genomen. De Utrechter is voor verder onderzoek ingesloten.

]]>
51.37253187 5.52159151
Breda, Mierlo, Valkenswaard, Helmond - Zware mishandeling en supermarktoverval in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/08-zware-mishandeling-en-supermarktoverval-in-bureau-brabant.html Het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant vraagt maandag 1 maart aanstaande weer hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen onder meer aandacht voor de zware mishandeling van een bezoeker van een shisha lounge in Breda en een supermarktoverval in Helmond. Sat, 27 Feb 2021 09:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/08-zware-mishandeling-en-supermarktoverval-in-bureau-brabant.html 2021-02-27T09:46:00Z Zware mishandeling in Breda

Een 19-jarige Oosterhouter wordt op woensdag 15 juli 2020  omstreeks 17.15 uur  in een shisha lounge aan de Industriekade in Breda mishandeld. Na een woordenwisseling slaat een nog onbekende dader hem met een glas tegen het hoofd. Het slachtoffer loopt een flinke hoofdwond op en moet voor behandeling naar het  ziekenhuis. Daar blijkt dat het glas  zijn oog op een haar na heeft gemist. De dader staat op beeld. Het is een getinte jonge man van rond de 20 jaar. Hij is ongeveer 1.85 meter lang, ietwat fors. Hij droeg die dag een paars T-shirt en witte sportschoenen. 

]]>
Auto-inbraak gevolgd door pinpasfraude in Mierlo

Op maandagmiddag 11 januari 2021 vindt een auto-inbraak plaats op een parkeerterrein aan de Boslaan in Mierlo. Daarbij wordt  een handtas  met  een gepersonaliseerde bankpas gestolen.  Dezelfde middag pint een nog onbekende man met die gestolen pas contactloos bij een supermarkt in Mierlo. De pinner staat op bewakingsbeelden.

]]>
Inbraak drogisterij in Valkenswaard

Twee mannen breken op woensdag 25 maart  2020 midden in de nacht met grof geweld in bij een drogisterij in Valkenswaard. De deur wordt haast aan diggelen getrapt. De daders  zijn gefilmd door een camera in de winkel. Een van de inbrekers is inmiddels al door de politie aangehouden. De ander zoeken we nog. Het gaat om een man die een zwart jack met capuchon droeg. Verder had hij ook nog een pet op en sjaal voor zijn gezicht.

]]>
Overval supermarkt in Helmond

Een nog onbekende overvaller slaat op maandag 11 januari 2021 toe in een supermarkt aan de Geysendorfferstraat in Helmond. Hij loopt rond 19.50 uur met een karretje de winkel in en lijkt een fles drank te gaan kopen. Er zijn dan nog de nodige klanten in de winkel. Hij staat gewoon in de rij voor de kassa maar als  hij aan de beurt is, trekt hij een pistool, bedreigt de medewerkster en eist geld. De caissière slaagt erin te vluchten waardoor de overvaller bij een dichte kassa staat. Hij probeert die nog open te krijgen maar dat lukt niet. Met alleen een fles drank als buit gaat hij er dan vandoor. Hij rent de winkel uit het park in en gaat dan rechtsaf de Hortensiastraat  in. Hij vlucht een brandgang in waarna hij op de Broekwal moet zijn uitgekomen.  De politie is benieuwd of er mensen zijn die hem daarna nog hebben gezien. Het gaat om een licht getinte man, circa 30 a 35 jaar oud en 1.70m-1.80 m lang. Hij droeg een zwarte heupjas. Hij had een muts op met daaroverheen een capuchon. Ook droeg hij een zwart mondkapje. 


 

]]>
Uitzendingen

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

 

]]>
51.5988689 4.768975699999999
Tilburg, Valkenswaard, Eindhoven, Den Bosch - Bureau Brabant toont eerste verdachten rellen Eindhoven en Den Bosch https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/08-zinloos-geweld-en-een-poging-brandstichting-in-bureau-brabant.html AANGEPASTE UITZENDING: we tonen op 1 februari de eerste verdachten van de rellen in Eindhoven en Den Bosch. Tevens vragen we aandacht voor een (mislukte) aanslag met brandbom op het gemeentehuis in Valkenswaard en we hebben daders op beeld die een zware mishandeling plegen in Tilburg. Mon, 01 Feb 2021 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/08-zinloos-geweld-en-een-poging-brandstichting-in-bureau-brabant.html 2021-02-01T09:06:00Z Valkenswaard: Poging brandstichting gemeentehuis

In de nacht van Oud op Nieuw, op 1 januari 2021, gooien twee daders  een zelfgemaakte brandbom,  een molotovcocktail dus,  tegen de gevel van het gemeentehuis in Valkenswaard. De brandstichters fietsen vanaf de Markt de Hofnar in, waaraan het gemeentehuis ligt. Camerabeelden leggen vast dat ze hun fietsen bij de pilaren wegzetten. Ze rommelen wat met een fles. Even later loopt een van hen daarmee naar het gemeentehuis en gooit het brandende goedje tegen de gevel. Het blijft bij een poging tot brandstichting omdat kennelijk de doek die een van de daders aanstak uit de fles valt. De daders gaan er daarna op hun fietsen vandoor in dezelfde richting als zij gekomen zijn.

]]>
ITEM VERVALT Tilburg: Inbraak in een woning gevolgd door pinnen met de gestolen bankpas

Uit een studentenwoning aan de Professor Verbernelaan in Tilburg wordt op 21 november 2020 bij een inbraak naast een laptop ook een pinpas gestolen. Twee daders rekenen met die gestolen pinpas vervolgens af in een Tilburgse supermarkt. Ze houden vanwege de camera beiden hun capuchon strak over het hoofd, maar toch zijn hun gezichten goed te zien.

]]>
ITEM VERVALT Tilburg: Drie diefstallen van elektrische fietsen

Een nog onbekende man gekleed in een rood jack, steelt op maandag 21 september 2020  in een tijdsbestek van nog geen uur, maar liefst drie elektrische fietsen uit een stalling van een bedrijf aan de Letostraat in Tilburg . De dief probeert zo min mogelijk op te vallen maar staat wel op beeld.

]]>
Tilburg: Openlijke geweldpleging

Een 34-jarige Tilburger fietst zaterdagavond 7 november 2020 door de Dillenburglaan. Hij heeft het gevoel dat hij gevolgd wordt. Op de Hasseltstraat zet hij zijn fiets weg. Zijn voorgevoel blijkt te kloppen. Twee man slaan hem tegen de grond, waarna ze hem enkele keren trappen, ook tegen zijn hoofd . Een oplettende getuige filmt deze ernstige mishandeling.

Dader 1: Een blanke kleine man, circa 1.65 meter lang, circa 20 jaar, hij draagt een blauw trainingsjack met rode strepen.

Dader 2: Een getinte jongeman, heeft kort zwart haar. Hij heeft op zijn jas een wit logo.

]]>
Uitzending

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.3554957 5.4533268
’s-Hertogenbosch, Valkenswaard, Tilburg - Discriminerende spreekkoren tijdens voetbalwedstrijd en supermarktoverval in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/9/08-discriminerende-spreekkoren-tijdens-voetbalwedstrijd-en-supermarktoverval-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 14 december 2020 weer uw hulp bij het oplossen van misdrijven zoals de overval op een supermarkt in Tilburg en de discriminerende spreekkoren tijdens een voetbalwedstrijd van FC den Bosch. Ook een auto-inbraak in Valkenswaard komt aan bod. Wed, 09 Dec 2020 10:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/9/08-discriminerende-spreekkoren-tijdens-voetbalwedstrijd-en-supermarktoverval-in-bureau-brabant.html 2020-12-09T10:55:00Z Discriminerende spreekkoren tijdens voetbalwedstrijd

Tijdens de wedstrijd FC den Bosch – Excelsior op 17 november 2019 worden vanuit het publiek discriminerende en beledigende opmerkingen geroepen richting een voetballer van de bezoekende club met een donkere huidskleur. De scheidsrechter legt de wedstrijd daarom zelfs een half uur stil. Politiemensen doen daarna uitgebreid onderzoek en bestuderen camerabeelden. Daaruit komt naar voren dat in elk geval twee toeschouwers die op beeld staan, dergelijke uitlatingen hebben gedaan. De herkenning van het tweetal wordt gevraagd.

 

]]>
Auto-inbraak in Valkenswaard

Op donderdag 23 juli 2020 omstreeks 01.30 uur slaan twee auto-inbrekers toe in Valkenswaard. Het duo sluipt door de tuin van een woning richting een op de oprit geparkeerd staande auto. Ze stelen uit het voertuig een navigatiesysteem. Als het alarm afgaat, sprinten ze er vandoor. Het duo staat ondanks de sjaals die ze voor hun gezicht houden, goed op beeld.

 

]]>
Supermarktoverval in Tilburg

Op dinsdagavond 10 november 2020 vindt omstreeks 19.35 uur een overval plaats op een Aldi supermarkt aan het Transvaalplein in Tilburg. Een ogenschijnlijke klant komt de zaak binnen en doet ook daadwerkelijk enkele boodschappen. Bij het afrekenen blijkt wat zijn werkelijke bedoeling is. Hij pakt een pistool uit zijn broeksband, bedreigt daarmee de kassamedewerker en maakt de inhoud van een kassalade en enkele pakjes sigaretten buit. De overvaller verlaat de winkel met een gevulde boodschappentas. Het zou gaan om een donkergetinte man. Hij is circa 1.80 meter a 1.85 meter lang. Hij droeg die avond een blauw Nike Tech fleece pak met capuchon, een zwarte jas, zwarte Nike handschoenen en een fel geel mondkapje. De overvaller staat op beeld.

]]>
Uitzendingen

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.5468566 5.0851643