Alle berichten | Valkenswaard | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/valkenswaard.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Valkenswaard nl Tue, 19 Oct 2021 23:55:13 GMT 2021-10-19T23:55:13Z nl Budel/Dommelen - DNA-daderprofiel bij cold case Wies Hensen https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/19/09-dna-daderprofiel-door-nieuwe-technieken-bij-coldcase-wies-hensen.html Een zorgzame vrouw die altijd klaarstond voor haar familie: dat was de 32-jarige Wies Hensen uit Budel. Maar Wies werd in 1989 vermoord en op een mensonterende manier in een sloot langs de Loonderweg in Dommelen achtergelaten. Waarom? Onverteerbaar voor haar nabestaanden, die nog steeds worstelen met veel vragen. Daarom startten we vandaag een grote campagne met aandacht voor deze coldcase. We hopen daardoor de onbeantwoorde vragen alsnog te kunnen beantwoorden en er achter te komen wie verantwoordelijk is of zijn voor haar dood. Sat, 21 Aug 2021 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/19/09-dna-daderprofiel-door-nieuwe-technieken-bij-coldcase-wies-hensen.html 2021-08-21T08:00:00Z DNA-daderprofiel

Destijds werd al met de toen beschikbare middelen forensisch onderzoek gedaan op de plaats delict en werden diverse sporen gevonden. Er werden toen onder andere DNA-sporen veiliggesteld. Door verbeterd DNA-onderzoek hebben we nu echter een DNA-profiel kunnen maken van sporen die we destijds vonden. Dit DNA-profiel is van een man en lijkt van de dader te zijn. Die dader is echter nog onbekend. Als we nieuwe verdachten vinden, kunnen we nu hun DNA vergelijken met het gevonden DNA. In het verleden hebben we een aantal mannen gearresteerd. Zij zijn geen verdachten meer. Hun DNA komt ook niet overeen met het gevonden DNA.

Beloning verhoogd

Voor de gouden tip die leidt naar de dader of daders van dit delict was al een beloning van € 15.000 beschikbaar. Het Openbaar Ministerie heeft echter besloten om deze beloning te verdubbelen. Diegene die ons op het spoor zet van de verdacht(n) maakt nu aanspraak op een beloning van € 30.000. Het is nooit te laat om te praten!

Unieke Virtual Reality weergave plaats delict

In de zoektocht naar de dader of daders zet de politie een uniek middel in dat in Nederland nog niet eerder is toegepast om burgers te betrekken bij een opsporingsonderzoek. De plaats delict, de plek waar Wies Hensen gevonden is, werd zorgvuldig nagebootst en met 360’ fotoapparatuur gereconstrueerd. Aan de hand van een forensisch rechercheur kun je door een VR-bril deze plek zien en kijken welke belangrijke sporen er zijn in het onderzoek. Deze VR-weergave kunnen mensen bekijken bij het Mobiel Media Lab, een speciaal ingerichte truck van de politie, die dagelijks tijdens de kermisdagen in Budel aan de Poelderstraat te vinden is.

Mediaoffensief

Onze aandacht voor de coldcase van Wies Hensen zal Nederland, en de omgeving van Budel en Valkenswaard in het bijzonder, de komende periode niet ontgaan. Behalve met de inzet van het Mobiel Media Lab van de politie waar de VR-film te bekijken is, vragen we veelvuldig aandacht voor de zaak in de media, via sociale media en met posters en flyers. Ook verschijnt er rondom de kermis een vierdelige podcast, waarin onder andere de zus en een nichtje van Wies aan het woord komen. Op de speciale webpagina www.politie.nl/wieshensen hebben we een dossier geopend dat we steeds actualiseren met nieuwe informatie, foto’s en video’s.

Voor het laatst gezien op de kermis

De kermis in Budel is het middelpunt van deze campagne. Wies bezocht namelijk dinsdagavond 29 augustus 1989 deze kermis. Ze werd hier door bezoekers voor het laatst gezien met twee onbekende mannen. Ze werd de volgende ochtend in een sloot in het Valkenswaardse dorpje Dommelen dood gevonden.

Wat is er met Wies gebeurd en waarom?

We denken dat Wies die dinsdagavond met die twee onbekende mannen de kermis verliet. Waarschijnlijk kwamen deze mannen niet uit Budel. Vanwege de plek waar Wies is gevonden, kan het zijn dat de mannen uit de buurt van Valkenswaard komen. Eén van hen had langer blond krullend haar. Nadat ze weggingen van de kermis, moet er iets vreselijks zijn gebeurd. Wies werd in een opgedroogde sloot aan de Dommelse Loonderweg achtergelaten. Ze kwam door verstikking om het leven. Rond 23.45 uur die avond zag een wandelaar een bestelbus stilstaan. Dit busje stond precies op de plek waar Wies de volgende ochtend dood werd gevonden.

Nu al informatie delen

Het kan zijn dat er mensen zijn die nu al informatie met ons willen delen. Dat kan natuurlijk altijd en schroom ook niet om dat te doen. Neem dan contact op met de collega’s van het coldcaseteam van Oost-Brabant. Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of mail naar coldcase@politie.nl 
Je kunt ook anoniem tippen via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 – 7000. Spreek je liever vertrouwelijk met iemand van het Team Criminele Inlichtingen, bel dan rechtstreeks het speciale nummer voor de coldcase Wies Hensen 040-2056466.

]]>
Wies Hensen privé 51.36512316 5.42805457
Budel/Dommelen - Gezocht - Dood van Wies Hensen uit Budel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/09-coldcase-wies-hensen/de-dood-van-wies-hensen-uit-budel-1989.html [UPDATE: Op dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween de toen 32 jaar jonge vrouw, Wies Hensen uit Budel, van de kermis in haar woonplaats. Zij werd de volgende dag dood gevonden in een sloot te Dommelen/ Valkenswaard. Wies werd naakt aangetroffen en bleek door verwurging/verstikking om het leven te zijn gebracht. De zaak is tot op de dag van vandaag niet opgelost. Met een grote publiekscampagne in augustus probeert het coldcase team van de eenheid Oost-Brabant alsnog tot een dader of daders te komen.] Op dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween de toen 32 jaar jonge vrouw, Wies Hensen uit Budel, van de kermis in in haar woonplaats. dossier Sat, 21 Aug 2021 06:55:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/09-coldcase-wies-hensen/de-dood-van-wies-hensen-uit-budel-1989.html 2021-08-21T06:55:00Z Plaats delict Loonderweg Dommelen 1989 Loonderweg Dommelen 1989 Loonderweg Dommelen 1989 Wies Hensen op de trap Wies Hensen privé 51.36512316 5.42805457 Valkenswaard - Man uit Valkenswaard aangehouden voor vijf brandstichtingen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/22/09---man-uit-valkenswaard-aangehouden-voor-vijf-brandstichtingen.html Een 24-jarige man uit Valkenswaard is maandag 21 juni aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het plegen van een vijftal branden. De brandstichtingen zouden tussen januari en november 2020 hebben plaatsgevonden in Valkenswaard, Soerendonk, Geldrop en Eindhoven. Tue, 22 Jun 2021 14:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/22/09---man-uit-valkenswaard-aangehouden-voor-vijf-brandstichtingen.html 2021-06-22T14:54:00Z De eerste brand vond plaats in januari 2020. Daarbij liep een woning in Valkenswaard grote schade op. In april raakte een woning in dezelfde stad licht beschadigd nadat er brand was gesticht. Twee maanden later, in juni, ging een auto in Soerendonk in vlammen op. De brand sloeg over naar een ernaast gelegen woning. De schade aan de woning was aanzienlijk en er kwamen drie katten om het leven. In november volgden nog brandstichtingen in Eindhoven en Geldrop. Hierbij gingen in totaal drie auto’s in vlammen op.

Rechercheonderzoek
Een team van rechercheurs heeft afgelopen tijd intensief onderzoek gedaan naar de toedracht van de branden en een mogelijk verband tussen de brandstichtingen. Tijdens dit onderzoek kwam de recherche de 24-jarige man uit Valkenswaard op het spoor. Hij werd maandagochtend rond 14.00 uur aangehouden in Heeze terwijl hij in zijn auto onderweg was. Bij het doorzoeken van zijn woning werden een aantal airsoftwapens, hennep en verdovende middelen aangetroffen. De man zit vast voor verhoor.

]]>
51.32375173 5.44922713
Best / Veldhoven / Valkenswaard - Politie pakt 2 verdachten op voor woningoverval in Best https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/4/09-politie-pakt-2-verdachten-op-voor-woningoverval-in-best.html Op donderdagochtend 4 februari overvallen meerdere mannen een woning aan de Stanserstraat in Best. De daders mishandelden de bewoonster op ernstige wijze en maakten geld en sieraden buit. De daders vluchtten vervolgens. Deze overval was een heftige ervaring met een flinke impact op het slachtoffer. Ook raakte zij ernstig gewond aan haar gelaat. De politie hield vandaag twee mannen (33 en 29 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Het aangehouden tweetal zit vast voor verder onderzoek. Tue, 04 May 2021 15:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/4/09-politie-pakt-2-verdachten-op-voor-woningoverval-in-best.html 2021-05-04T15:00:00Z Overval
Meerdere mannen drongen op donderdag 4 februari rond 09.45 uur de woning van het slachtoffer binnen. Zij stond op het punt haar hond uit te laten. De mannen mishandelden de bewoonster en dwongen haar om geld en sieraden af te staan. Gelukkig was het slachtoffer in staat om een luid alarm te activeren door op haar alarmkop te drukken. Dat schrikte de mannen dusdanig af dat zij vluchtten. Zij maakten vermoedelijk gebruik van een witte bestelbus.

De bewoonster liep diverse botbreuken op aan haar gelaat als gevolg van het door de overvallers gebruikte geweld. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en is daar behandeld aan haar verwondingen.

Een woningoverval is een zeer gewelddadige vorm van criminaliteit die een zware inbreuk maakt op slachtoffers. Wij nemen woningovervallen uiterst serieus en daarom geven wij de hoogste prioriteit aan de bestrijding ervan zoals in deze zaak. Lees er meer over op onze themapagina.

Onderzoek
Onze forensische rechercheurs onderzochten de woning en locatie op bruikbare sporen en andere aanwijzingen. Ook stelden we een onderzoek in de omgeving in naar getuigen, camerabeelden of mensen met andere info over deze zaak.

Aanhouding verdachten
Tijdens het onderzoek kwamen beide verdachten in beeld. Het gaat respectievelijk om een 33-jarige man uit Veldhoven en een 29-jarige man uit Valkenswaard. Beide verdachten zijn vanmorgen aangehouden in hun woonplaatsen op verdenking van betrokkenheid bij de overval.

Vervolgonderzoek
Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek en worden uitgebreid verhoord

]]>
51.32375173 5.44922713
Valkenswaard - 160 blokken hasj in verborgen ruimte https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/29/11-160-blokken-hasj-in-verborgen-ruimte.html Woensdagochtend 28 april controleerde de politie op de A2 bij Valkenswaard een auto met daarin een verborgen ruimte. In deze ruimte troffen agenten 160 blokken hasj aan. De bestuurder, een 33-jarige man uit Utrecht, is aangehouden. Thu, 29 Apr 2021 12:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/29/11-160-blokken-hasj-in-verborgen-ruimte.html 2021-04-29T12:23:00Z Politieagenten van het Flexibel Interventie Team van de Landelijke Eenheid zagen op de A2 een auto rijden die zij herkenden van een eerdere controle. Bij die controle was een verborgen ruimte aangetroffen. Deze ruimte is speciaal gecreëerd om bijvoorbeeld geld, drugs of wapens ongezien te vervoeren. De agenten gaven de bestuurder van de auto hierop een volgteken.

]]>
160 blokken

Ook nu troffen de politieagenten in de verborgen ruimte diverse verpakkingen aan. In deze verpakkingen bleken in totaal 160 blokken hasj te zitten. Buiten de hasj troffen de agenten ook een groot geldbedrag aan. De verdachte kon geen verklaring geven over de herkomst van dit geld.

]]>
Huiszoeking

Naar aanleiding van deze vondst heeft de politie huiszoeking gedaan in de woning van de verdachte. Buiten een grote weegschaal en verpakkingsmateriaal is hier niets aangetroffen. De hasj in de auto en het geld zijn in beslag genomen. Daarnaast heeft de politie ook de telefoon van de verdachte en de auto in beslag genomen. De Utrechter is voor verder onderzoek ingesloten.

]]>
51.37253187 5.52159151
Valkenswaard - Gezocht - Inbraak drogisterij in Valkenswaard https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/09-inbraak-drogisterij-in-valkenswaard.html Drie mannen breken midden in de nacht met grof geweld in bij een drogisterij aan het Van Bruhezedal in Valkenswaard. De deur wordt haast aan diggelen getrapt. De daders zijn gefilmd door een camera in de winkel. Eén van de inbrekers is inmiddels al door de politie aangehouden. De andere twee zoeken we nog. verdachte Mon, 01 Mar 2021 11:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/09-inbraak-drogisterij-in-valkenswaard.html 2021-03-01T11:57:00Z Wie herkent deze inbrekers?

]]>
]]>
drogisterij Valkenswaard drogisterij Valkenswaard 51.3562449 5.4317982
Breda, Mierlo, Valkenswaard, Helmond - Zware mishandeling en supermarktoverval in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/08-zware-mishandeling-en-supermarktoverval-in-bureau-brabant.html Het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant vraagt maandag 1 maart aanstaande weer hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen onder meer aandacht voor de zware mishandeling van een bezoeker van een shisha lounge in Breda en een supermarktoverval in Helmond. Sat, 27 Feb 2021 09:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/08-zware-mishandeling-en-supermarktoverval-in-bureau-brabant.html 2021-02-27T09:46:00Z Zware mishandeling in Breda

Een 19-jarige Oosterhouter wordt op woensdag 15 juli 2020  omstreeks 17.15 uur  in een shisha lounge aan de Industriekade in Breda mishandeld. Na een woordenwisseling slaat een nog onbekende dader hem met een glas tegen het hoofd. Het slachtoffer loopt een flinke hoofdwond op en moet voor behandeling naar het  ziekenhuis. Daar blijkt dat het glas  zijn oog op een haar na heeft gemist. De dader staat op beeld. Het is een getinte jonge man van rond de 20 jaar. Hij is ongeveer 1.85 meter lang, ietwat fors. Hij droeg die dag een paars T-shirt en witte sportschoenen. 

]]>
Auto-inbraak gevolgd door pinpasfraude in Mierlo

Op maandagmiddag 11 januari 2021 vindt een auto-inbraak plaats op een parkeerterrein aan de Boslaan in Mierlo. Daarbij wordt  een handtas  met  een gepersonaliseerde bankpas gestolen.  Dezelfde middag pint een nog onbekende man met die gestolen pas contactloos bij een supermarkt in Mierlo. De pinner staat op bewakingsbeelden.

]]>
Inbraak drogisterij in Valkenswaard

Twee mannen breken op woensdag 25 maart  2020 midden in de nacht met grof geweld in bij een drogisterij in Valkenswaard. De deur wordt haast aan diggelen getrapt. De daders  zijn gefilmd door een camera in de winkel. Een van de inbrekers is inmiddels al door de politie aangehouden. De ander zoeken we nog. Het gaat om een man die een zwart jack met capuchon droeg. Verder had hij ook nog een pet op en sjaal voor zijn gezicht.

]]>
Overval supermarkt in Helmond

Een nog onbekende overvaller slaat op maandag 11 januari 2021 toe in een supermarkt aan de Geysendorfferstraat in Helmond. Hij loopt rond 19.50 uur met een karretje de winkel in en lijkt een fles drank te gaan kopen. Er zijn dan nog de nodige klanten in de winkel. Hij staat gewoon in de rij voor de kassa maar als  hij aan de beurt is, trekt hij een pistool, bedreigt de medewerkster en eist geld. De caissière slaagt erin te vluchten waardoor de overvaller bij een dichte kassa staat. Hij probeert die nog open te krijgen maar dat lukt niet. Met alleen een fles drank als buit gaat hij er dan vandoor. Hij rent de winkel uit het park in en gaat dan rechtsaf de Hortensiastraat  in. Hij vlucht een brandgang in waarna hij op de Broekwal moet zijn uitgekomen.  De politie is benieuwd of er mensen zijn die hem daarna nog hebben gezien. Het gaat om een licht getinte man, circa 30 a 35 jaar oud en 1.70m-1.80 m lang. Hij droeg een zwarte heupjas. Hij had een muts op met daaroverheen een capuchon. Ook droeg hij een zwart mondkapje. 


 

]]>
Uitzendingen

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

 

]]>
51.5988689 4.768975699999999
Valkenswaard - Gezocht - Mislukte aanslag met brandbom op gemeentehuis Valkenswaard https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/09-poging-brandstichting-gemeentehuis-valkenswaard.html In de nacht van Oud op Nieuw, op 1 januari 2021, gooien twee daders een zelfgemaakte brandbom, een molotovcocktail, tegen de gevel van het gemeentehuis in Valkenswaard. verdachte Mon, 01 Feb 2021 10:36:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/09-poging-brandstichting-gemeentehuis-valkenswaard.html 2021-02-01T10:36:00Z De brandstichters fietsen vanaf de Markt de Hofnar in, waaraan het gemeentehuis ligt. Camerabeelden leggen vast dat ze hun fietsen bij de pilaren wegzetten.  Ze rommelen wat met een fles. Even later loopt een van hen daarmee naar het gemeentehuis en gooit het brandende  goedje tegen de gevel. De aanslag mislukt omdat de brandende doek uit de fles valt voordat deze de gevel van het gemeentehuis raakt. De daders gaan er daarna op hun fietsen vandoor in dezelfde richting als zij gekomen zijn. Hoewel de daders buiten beeld proberen te blijven en hun capuchons ophouden, staan ze toch redelijk goed op bewakingsbeelden. 

]]>
1) Wie herkent één of beide daders van de beelden?
2) Wie heeft informatie over het motief, gaat het hier om een gerichte actie?

]]>
]]>
51.34990699999999 5.4606321
Tilburg, Valkenswaard, Eindhoven, Den Bosch - Bureau Brabant toont eerste verdachten rellen Eindhoven en Den Bosch https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/08-zinloos-geweld-en-een-poging-brandstichting-in-bureau-brabant.html AANGEPASTE UITZENDING: we tonen op 1 februari de eerste verdachten van de rellen in Eindhoven en Den Bosch. Tevens vragen we aandacht voor een (mislukte) aanslag met brandbom op het gemeentehuis in Valkenswaard en we hebben daders op beeld die een zware mishandeling plegen in Tilburg. Mon, 01 Feb 2021 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/08-zinloos-geweld-en-een-poging-brandstichting-in-bureau-brabant.html 2021-02-01T09:06:00Z Valkenswaard: Poging brandstichting gemeentehuis

In de nacht van Oud op Nieuw, op 1 januari 2021, gooien twee daders  een zelfgemaakte brandbom,  een molotovcocktail dus,  tegen de gevel van het gemeentehuis in Valkenswaard. De brandstichters fietsen vanaf de Markt de Hofnar in, waaraan het gemeentehuis ligt. Camerabeelden leggen vast dat ze hun fietsen bij de pilaren wegzetten. Ze rommelen wat met een fles. Even later loopt een van hen daarmee naar het gemeentehuis en gooit het brandende goedje tegen de gevel. Het blijft bij een poging tot brandstichting omdat kennelijk de doek die een van de daders aanstak uit de fles valt. De daders gaan er daarna op hun fietsen vandoor in dezelfde richting als zij gekomen zijn.

]]>
ITEM VERVALT Tilburg: Inbraak in een woning gevolgd door pinnen met de gestolen bankpas

Uit een studentenwoning aan de Professor Verbernelaan in Tilburg wordt op 21 november 2020 bij een inbraak naast een laptop ook een pinpas gestolen. Twee daders rekenen met die gestolen pinpas vervolgens af in een Tilburgse supermarkt. Ze houden vanwege de camera beiden hun capuchon strak over het hoofd, maar toch zijn hun gezichten goed te zien.

]]>
ITEM VERVALT Tilburg: Drie diefstallen van elektrische fietsen

Een nog onbekende man gekleed in een rood jack, steelt op maandag 21 september 2020  in een tijdsbestek van nog geen uur, maar liefst drie elektrische fietsen uit een stalling van een bedrijf aan de Letostraat in Tilburg . De dief probeert zo min mogelijk op te vallen maar staat wel op beeld.

]]>
Tilburg: Openlijke geweldpleging

Een 34-jarige Tilburger fietst zaterdagavond 7 november 2020 door de Dillenburglaan. Hij heeft het gevoel dat hij gevolgd wordt. Op de Hasseltstraat zet hij zijn fiets weg. Zijn voorgevoel blijkt te kloppen. Twee man slaan hem tegen de grond, waarna ze hem enkele keren trappen, ook tegen zijn hoofd . Een oplettende getuige filmt deze ernstige mishandeling.

Dader 1: Een blanke kleine man, circa 1.65 meter lang, circa 20 jaar, hij draagt een blauw trainingsjack met rode strepen.

Dader 2: Een getinte jongeman, heeft kort zwart haar. Hij heeft op zijn jas een wit logo.

]]>
Uitzending

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.3554957 5.4533268
Valkenswaard - Gezocht - Molotovcocktail bij gemeentehuis Valkenswaard https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/gemeentehuis-valkenswaard.html In de vroege ochtend van vrijdag 1 januari 2021 werd er een molotovcocktail gegooid bij het gemeentehuis in Valkenswaard. verdachte Wed, 06 Jan 2021 15:25:35 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/gemeentehuis-valkenswaard.html 2021-01-06T15:25:35Z Op de beelden is te zien dat twee personen op fietsen omstreeks 04.03 uur aankomen op De Hofnar in Valkenswaard. Hierbij steken zij vervolgens een molotovcocktail aan en werpen die in de richting van het gemeentehuis. Gelukkig vliegt het lont uit de fles en komt de molotovcocktail niet tot ontbranding. De fles komt neer op het plein voor het gemeentehuis. 

De politie doet onderzoek naar de identiteit van deze twee personen. 

]]>
Weet u wie deze personen zijn die in de vroegeochtend van 1 januari de molotovcocktail hebben gegooid? Of heeft u die ochtend iets opvallends gezien of gehoord?

Laat het ons dan weten via het tipformulier of bel de gratis tiplijn 0800-6070. 

Stel dat je weet wie hier achter zitten maar dat de daders jou ook kennen? Het is bijvoorbeeld een familielid, je buurman, een collega of een vriend.  Dan ga je niet zo snel naar de politie. Als je niet naar de politie durft, is M. een goed alternatief. Bij M. kan je misdaad anoniem melden. Dat kan telefonisch via 0800 7000 tijdens een vertrouwelijk gesprek, maar ook online, via een formulier in een beveiligde omgeving.

]]>
]]>
51.34990699999999 5.4606321
Valkenswaard - Gezocht - Auto-inbraak in Valkenswaard https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/09-auto-inbraak-in-valkenswaard.html Op donderdag 23 juli 2020 omstreeks 01.30 uur slaan twee auto-inbrekers toe in Valkenswaard. verdachte Sun, 13 Dec 2020 23:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/09-auto-inbraak-in-valkenswaard.html 2020-12-13T23:00:00Z Het duo sluipt door de tuin van een woning richting een op de oprit geparkeerd staande auto.  Ze stelen uit het voertuig een navigatiesysteem. Als het alarm afgaat, sprinten ze er vandoor. Het duo staat ondanks de sjaals die ze voor hun gezicht houden, goed op beeld.

]]>
Wie herkent deze auto-inbrekers?

]]>
]]>
51.3554957 5.4533268
’s-Hertogenbosch, Valkenswaard, Tilburg - Discriminerende spreekkoren tijdens voetbalwedstrijd en supermarktoverval in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/9/08-discriminerende-spreekkoren-tijdens-voetbalwedstrijd-en-supermarktoverval-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 14 december 2020 weer uw hulp bij het oplossen van misdrijven zoals de overval op een supermarkt in Tilburg en de discriminerende spreekkoren tijdens een voetbalwedstrijd van FC den Bosch. Ook een auto-inbraak in Valkenswaard komt aan bod. Wed, 09 Dec 2020 10:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/9/08-discriminerende-spreekkoren-tijdens-voetbalwedstrijd-en-supermarktoverval-in-bureau-brabant.html 2020-12-09T10:55:00Z Discriminerende spreekkoren tijdens voetbalwedstrijd

Tijdens de wedstrijd FC den Bosch – Excelsior op 17 november 2019 worden vanuit het publiek discriminerende en beledigende opmerkingen geroepen richting een voetballer van de bezoekende club met een donkere huidskleur. De scheidsrechter legt de wedstrijd daarom zelfs een half uur stil. Politiemensen doen daarna uitgebreid onderzoek en bestuderen camerabeelden. Daaruit komt naar voren dat in elk geval twee toeschouwers die op beeld staan, dergelijke uitlatingen hebben gedaan. De herkenning van het tweetal wordt gevraagd.

 

]]>
Auto-inbraak in Valkenswaard

Op donderdag 23 juli 2020 omstreeks 01.30 uur slaan twee auto-inbrekers toe in Valkenswaard. Het duo sluipt door de tuin van een woning richting een op de oprit geparkeerd staande auto. Ze stelen uit het voertuig een navigatiesysteem. Als het alarm afgaat, sprinten ze er vandoor. Het duo staat ondanks de sjaals die ze voor hun gezicht houden, goed op beeld.

 

]]>
Supermarktoverval in Tilburg

Op dinsdagavond 10 november 2020 vindt omstreeks 19.35 uur een overval plaats op een Aldi supermarkt aan het Transvaalplein in Tilburg. Een ogenschijnlijke klant komt de zaak binnen en doet ook daadwerkelijk enkele boodschappen. Bij het afrekenen blijkt wat zijn werkelijke bedoeling is. Hij pakt een pistool uit zijn broeksband, bedreigt daarmee de kassamedewerker en maakt de inhoud van een kassalade en enkele pakjes sigaretten buit. De overvaller verlaat de winkel met een gevulde boodschappentas. Het zou gaan om een donkergetinte man. Hij is circa 1.80 meter a 1.85 meter lang. Hij droeg die avond een blauw Nike Tech fleece pak met capuchon, een zwarte jas, zwarte Nike handschoenen en een fel geel mondkapje. De overvaller staat op beeld.

]]>
Uitzendingen

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.5468566 5.0851643
Valkenswaard - Schoten gelost Jeneverbeslaan: Wie weet meer? https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/28/09-schoten-gelost-jeneverbeslaan-wie-weet-meer.html Gisterenavond rond 22.30 uur werden er schoten gelost op een geparkeerde auto aan de Jeneverbeslaan. In de beschoten auto waren meerdere kogelinslagen te zien. Er raakte gelukkig niemand gewond. Wed, 28 Oct 2020 10:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/28/09-schoten-gelost-jeneverbeslaan-wie-weet-meer.html 2020-10-28T10:25:00Z De recherche is direct na de beschieting een onderzoek gestart naar de mogelijke achtergronden. Naast sporenonderzoek hebben we ook met buurtbewoners gesproken. We hebben al enkele getuigen gehoord, maar we komen graag in contact met mensen die ons meer kunnen vertellen. Help mee deze zaak op te lossen!

]]>
Weet u meer?

Woont u in de buurt en heeft u beveiligingscamera’s aan uw huis? Misschien heeft u dan wel beelden vastgelegd die waardevol kunnen zijn voor het onderzoek. Dit kunnen mensen op straat zijn, maar ook auto’s of andere voertuigen. Of heb je andere informatie? Neem contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem, dat kan via 0800-7000 of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
51.3607017 5.443914299999999
Oost-Brabant - Toename WhatsApp fraude https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/14/09-toename-whatsapp-fraude.html De politie Oost-Brabant ziet een flinke toename van het aantal aangiftes van WhatsApp fraude. De slachtoffers zijn veelal tussen de 60 en 70 jaar. De cybercriminelen doen zich voor als het kind van het beoogde slachtoffer en proberen zo veel geld af handig te maken. Wed, 14 Oct 2020 07:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/14/09-toename-whatsapp-fraude.html 2020-10-14T07:30:00Z Op een maandagmiddag krijgt een vader een berichtje van zijn zoon. “He pa, hoe is het? Ik heb een nieuwe nummer. Het oude kan je weggooien”. Vader en zoon appen een tijdje heen en weer. Er was eigenlijk niets geks aan de hand. Ook niet toen hij om hulp vroeg. Wat vader nog niet weet is dat er achter al die appjes een crimineel zit. Cybercriminelen doen hun best om over te komen als de zoon, dochter of kennis die om geld vraagt. Vaak halen ze informatie van sociale media. Er worden soms complete Whatsapp accounts gekopieerd.

]]>
Toename

Gedurende 2019 was al een toename te zien van het aantal aangiftes met betrekking tot WhatsApp fraude. Deze stijgende lijn zet in 2020 door. Tot nu toe zijn er dit jaar 737 aangiftes binnen gekomen tegenover 107 over heel 2019. Vooral mei en juni springen er uit. Waren het er in mei nog 150 tegenover 14 in dezelfde maand in 2019, registreerden we in juni 159 aangiftes. 156 meer dan in dezelfde maand vorig jaar. In juli, augustus en september stegen de aantallen minder hard maar bleven hoog, met respectievelijk 123, 112 en 94 aangiftes tegenover 6, 11 en 14 vorig jaar. Het is aannemelijk dat er een verband is met de coronamaatregelen. In deze maanden gingen mensen minder bij elkaar op bezoek en een appje van die kennis, zoon of dochter was minder gek. Mensen waren hierdoor kwetsbaarder en trapten mogelijk sneller in de oplichtingspraktijken van internetcriminelen. Een andere logische verklaring is dat er sinds eind april ook online aangifte gedaan kan worden van WhatsApp fraude. We denken dat hiermee de aangiftebereidheid is toegenomen.

De meeste slachtoffers zijn tussen de 60 en 70 jaar. De groep tussen de 40 en 55 jaar volgt op de tweede plaats. De geldbedragen die ze kwijt zijn variëren van enkele honderden euro´s tot een paar duizend euro. WhatsApp fraude is een geraffineerde vorm van criminaliteit, het is vaak lastig om daders te pakken. Stan Duijf, hoofd Dienst Regionale Intelligenceorganisatie: "Daarom richten wij ons niet alleen op het aanhouden van daders, maar zijn wij o.a. ook in gesprek met banken over hoe we deze vorm van criminaliteit kunnen aanpakken. Des te belangrijker is het dat mensen aangifte doen als ze slachtoffer zijn geworden. Een goede informatiepositie is noodzakelijk voor het tegengaan van cybercriminaliteit. Zonder data zijn we nergens”.

]]>
Voorkom WhatsApp fraude

Als een bekende u om geld vraagt via WhatsApp, check dan altijd of u echt met deze persoon te maken heeft. Bel de persoon op. Wordt er een nieuw telefoonnummer gebruikt? Bel dan óók het oude nummer. Maak geen geld over voordat u echt met de bekende heeft gesproken en zeker weet dat het een echt verzoek is. Klik ook niet op betaallinkjes. En deel nooit uw persoonlijke gegevens, pincode of WhatsApp code.

]]>
Doe altijd aangifte!

Bent u slachtoffer van WhatsApp fraude of vriend-in-nood-fraude geworden? Doe dan altijd aangifte! Dit kan sinds kort ook online via www.politie.nl. Internetcriminelen gaan door tot ze worden gestopt. De informatie uit uw aangifte is mogelijk ons laatste puzzelstukje om bij een verdachte te komen.

Bekijk de video hieronder of lees meer over WhatsAppfraude of vriend-in-nood-fraude.

]]>
51.44164199999999 5.4697225
Valkenswaard, Tilburg, Soerendonk - Nieuwe uitzendseizoen Bureau Brabant van start https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/nieuwe-uitzendseizoen-bureau-brabant-begint.html Bureau Brabant vraagt in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen op maandag 31 augustus weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals meerdere brandstichtingen in Valkenswaard en Soerendonk en een zaak waarbij een man voor de ogen van zijn zoontje wordt neergeschoten in Tilburg. Wed, 26 Aug 2020 14:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/nieuwe-uitzendseizoen-bureau-brabant-begint.html 2020-08-26T14:52:00Z Brandstichtingen bij woningen
Valkenswaard – We zijn op zoek naar de dader van mogelijk twee brandstichtingen. De eerste was op 7 januari 2020 in de Hazestraat en de tweede op 17 april 2020 in de Oranje Nassaustraat. We vermoeden dat de branden met elkaar te maken hebben; er zijn overeenkomsten. Gelukkig raakte niemand gewond, maar bij beide branden kropen de bewoners door het oog van de naald en had het veel slechter af kunnen lopen.  We hebben onder andere bewakingsbeelden waarop een auto én een verdachte te zien is. Wie heeft informatie waarmee we de dader kunnen pakken?

Brandstichting op vakantiepark
Soerendonk - In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juni wordt brand gesticht op een camping in het Noord-Brabantse Soerendonk. Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee mannen rond 02.30 ’s nachts een jerrycan met brandbare vloeistof richting een geparkeerde auto sjouwen en deze in de brand steken. De brand slaat van de auto over naar de naastgelegen woning, waar op dat moment mensen liggen te slapen. Ze worden door een harde knal en rookontwikkeling wakker en weten net op tijd te ontkomen, maar hun drie poezen overleven de brand niet en de woning heeft grote schade. Ondanks eerdere aandacht in opsporingsprogramma’s voor deze zaak, zijn de daders nog niet gepakt. Daarom nog een keer deze oproep: deel informatie als u meer weet!

Man voor de ogen van zoontje neergeschoten
Tilburg - Op vrijdag 5 juni wordt een man in de Dolomietenweide in Tilburg neergeschoten, voor de ogen van zijn 10-jarige zoontje. De man werd meerdere keren geraakt, maar gelukkig niet levensgevaarlijk. Er is tijdens de vakantiemaanden al eerder aandacht voor in de media geweest, maar helaas zonder resultaat. Daarom doen we in deze uitzending een nieuwe poging de dader met uw hulp alsnog te vinden.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.0919143