Alle berichten | Valkenswaard | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/valkenswaard.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Valkenswaard nl Mon, 28 Sep 2020 02:07:43 GMT 2020-09-28T02:07:43Z nl Valkenswaard, Tilburg, Soerendonk - Nieuwe uitzendseizoen Bureau Brabant van start https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/nieuwe-uitzendseizoen-bureau-brabant-begint.html Bureau Brabant vraagt in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen op maandag 31 augustus weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals meerdere brandstichtingen in Valkenswaard en Soerendonk en een zaak waarbij een man voor de ogen van zijn zoontje wordt neergeschoten in Tilburg. nieuwsbericht Wed, 26 Aug 2020 14:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/nieuwe-uitzendseizoen-bureau-brabant-begint.html 2020-08-26T14:52:00Z Brandstichtingen bij woningen
Valkenswaard – We zijn op zoek naar de dader van mogelijk twee brandstichtingen. De eerste was op 7 januari 2020 in de Hazestraat en de tweede op 17 april 2020 in de Oranje Nassaustraat. We vermoeden dat de branden met elkaar te maken hebben; er zijn overeenkomsten. Gelukkig raakte niemand gewond, maar bij beide branden kropen de bewoners door het oog van de naald en had het veel slechter af kunnen lopen.  We hebben onder andere bewakingsbeelden waarop een auto én een verdachte te zien is. Wie heeft informatie waarmee we de dader kunnen pakken?

Brandstichting op vakantiepark
Soerendonk - In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juni wordt brand gesticht op een camping in het Noord-Brabantse Soerendonk. Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee mannen rond 02.30 ’s nachts een jerrycan met brandbare vloeistof richting een geparkeerde auto sjouwen en deze in de brand steken. De brand slaat van de auto over naar de naastgelegen woning, waar op dat moment mensen liggen te slapen. Ze worden door een harde knal en rookontwikkeling wakker en weten net op tijd te ontkomen, maar hun drie poezen overleven de brand niet en de woning heeft grote schade. Ondanks eerdere aandacht in opsporingsprogramma’s voor deze zaak, zijn de daders nog niet gepakt. Daarom nog een keer deze oproep: deel informatie als u meer weet!

Man voor de ogen van zoontje neergeschoten
Tilburg - Op vrijdag 5 juni wordt een man in de Dolomietenweide in Tilburg neergeschoten, voor de ogen van zijn 10-jarige zoontje. De man werd meerdere keren geraakt, maar gelukkig niet levensgevaarlijk. Er is tijdens de vakantiemaanden al eerder aandacht voor in de media geweest, maar helaas zonder resultaat. Daarom doen we in deze uitzending een nieuwe poging de dader met uw hulp alsnog te vinden.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.0919143
Valkenswaard - Gezocht - Wie helpt ons 2 woningbrandstichtingen in Valkenswaard op te lossen? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/augustus/09-twee-brandstichtingen-woningen-valkenswaard.html Op dinsdag 7 januari 2020 is brand gesticht bij een woning aan de Hazestraat in Valkenswaard. De bewoners ontsnappen ternauwernood aan de brand door de woning via de achterzijde te verlaten. Enkele maanden later wordt ook bij een woning op de Oranje Nassaulaan in Valkenswaard brand gesticht. Wij vermoeden dat beide brandstichtingen mogelijk verband met elkaar houden. Wij willen weten wat er is gebeurd en zijn op zoek naar getuigen! verdachte Tue, 25 Aug 2020 17:32:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/augustus/09-twee-brandstichtingen-woningen-valkenswaard.html 2020-08-25T17:32:00Z Brandstichting Hazestraat
Rond 00.51 uur wordt brand gesticht bij de voordeur van de woning aan de Hazestraat. De drie bewoners sliepen op het moment van de brandstichting. Een van hen werd gelukkig wakker van een vreemd geluid en de bewoners waren daardoor in staat om aan een verschrikkelijke dood te ontsnappen. Het had dus heel tragisch af kunnen lopen. 

Vanwege de ernst hebben wij deze zaak grondig onderzocht. Uit dat onderzoek zijn onder meer beelden naar voren gekomen waarop de vermoedelijke dader of daders zijn vastgelegd.

Op die beelden is namelijk te zien dat een donkere personenauto rond de tijd van de brandstichting in de omgeving van de Hazestraat rijdt. De auto rijdt vanuit de richting Eekhoornstraat de Wolbergstraat op en stopt dan op de hoek van de  Hazestraat stopt. Daar verlaat een persoon de auto en rent vervolgens de Hazestraat in. De auto rijdt verder verder door richting de Europalaan en keert vermoedelijk op de rotonde en dan is te zien dat een persoon uit de Hazestraat rent en instapt in de auto. Hierna rijdt de auto in oostelijke richting de Wolbergstraat uit.  Gisteren hebben we het publiek via social media opgeroepen naar beelden van die auto te kijken om ons te helpen vast te stellen om wat voor merk en type auto het gaat.

Brandstichting Oranje Nassaustraat
Ook een woning aan de Oranje Nassaustraat wordt ruim drie maanden later op een soortgelijke manier doelwit van een brandstichting. Op vrijdag 17 april 2020 wordt tussen 00.45 uur en 02.00 uur brand bij de voordeur gesticht. Ook hier weten de bewoners op het nippertje aan de snel om zich heen slaande brand te ontkomen.

Zeer ernstige misdrijven
Het opzettelijk stichten van brand waarbij iemand (zwaar) letsel oploopt of kan oplopen (of zelfs kan overlijden) is een zeer ernstig misdrijf. De dader of daders hebben dat risico genomen.

Mogelijk verband
De brandstichtingen houden mogelijk verband met elkaar door een aantal overeenkomsten. Dezelfde dader of daders zitten mogelijk achter deze branden. Maar over de identiteit van de dader(s) en motieven tasten we nog in het duister. We willen weten wat er is gebeurd maar zitten dus nog met veel vragen.

Getuigen gezocht
Wij zijn dan ook op zoek naar getuigen en/of mensen die info hebben over de brandstichtingen.

 • Weet u misschien meer over de mogelijke verbanden tussen de woningen daar in Valkenswaard of eventuele andere branden in die omgeving? Of kent u iemand die meer weet?
 • Heeft u iets rond beide huizen gezien die nachten en dat nog niet hebben doorgegeven. Doe dat alsnog. Neem contact met ons op.
 • Over de auto: Gisteren hebben we gevraagd naar die auto te kijken, en door te geven als u het merk en type dacht te weten. Wilt u daar nog iets over kwijt doe dat via het tipformulier onderaan deze pagina. In die auto hebben minstens 2 personen gezeten.
 • En: wie kent iemand met zo’n auto die betrokken zou kunnen zijn bij zoiets?
 • Daarnaast is het onderzoeksteam nog steeds op zoek naar beeldmateriaal van de branden. Heeft u zelf beelden gemaakt of kent u iemand die beelden heeft gemaakt rond een of beide branden? Bijvoorbeeld met een telefoon. Deel die beelden (of laat die beelden delen) dan met ons. Elk aanknopingspunt kan helpen. Er kan zomaar iets belangrijks op staan.

 

Dus heeft u iets gezien en/of gehoord? Of heeft u informatie en/of beeldmateriaal die ons kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact met ons op via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).  Uw tips en informatie zijn zeer welkom.

]]>
Link item uitzending Opsporing Verzocht dinsdag 25 augustus 2020

]]>
]]>
51.3506304 5.4654902
Valkenswaard - Getuigen gezocht autobrand Valkenswaard https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/30/getuigen-gezocht-autobrand-valkenswaard.html Drie personenauto's zijn in de nacht van woensdag 29 juli op donderdag 30 juli uitgebrand onder een carport bij een woning aan Smelen in Valkenswaard. We hebben concrete aanwijzingen gevonden dat er sprake is van brandstichting. De politie zoekt getuigen van deze brand. nieuwsbericht Thu, 30 Jul 2020 11:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/30/getuigen-gezocht-autobrand-valkenswaard.html 2020-07-30T11:32:00Z Rond 02.15 uur werden de bewoners ruw uit hun slaap gestoord door een brand. Een brand die hun 3 auto’s heeft verwoest en hun huis heeft beschadigd. Door kordaat optreden van de brandweer kon de woning worden gespaard.

Uit onderzoek is gebleken dat de brand opzettelijk is ontstaan door brandstichting. We nemen deze brandstichting hoog op. Je moet er niet aan denken dat de brand daadwerkelijk was overgeslagen op de woning. Een woning waar mensen rustig lagen te slapen. Door de alertheid van de bewoners vielen er gelukkig geen slachtoffers

Wij zijn op zoek naar getuigen die ons meer kunnen vertellen over deze brandstichting. Heeft u wat gezien tussen 01.30 uur en 02.00 uur in de directe omgeving van de Smelen in Valkenswaard ? Dan horen wij dat graag via onderstaand tipformulier.

Belt u liever? 0900-8844. Meldt u liever anoniem? Dan kan contact op worden genomen met 0900-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

Ook als u camerabeelden heeft waarop mogelijk beelden staan die meer kunnen vertellen over deze brandstichting dan horen wij graag van u. U kunt de beelden uploaden via het bijgaande tipformulier.

 

]]>
51.3563914 5.4708175
Eindhoven e.o. - Recherche ziet verband in zeker tien zware geweldsmisdrijven: speciale website geopend https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/8/09-recherche-ziet-verband-in-zeker-tien-zware-geweldsmisdrijven---speciale-website-geopend.html Criminele conflicten, soortgelijke signalementen en voertuigen, haperende wapens en vooral heel veel kogels. De politie en het Openbaar Ministerie zien meerdere verbanden tussen zware geweldsincidenten in de regio Eindhoven: “Netwerken in het drugsmilieu vechten conflicten uit met extreem veel geweld en dat moet stoppen.” Met een speciale website vraagt de recherche het publiek nu mee te denken in zeker tien onderzoeken: “Het kan niet anders dan dat er mensen zijn die meer weten, maar die bijvoorbeeld uit angst voor criminelen tot nu toe hebben gezwegen.” nieuwsbericht Fri, 08 May 2020 06:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/8/09-recherche-ziet-verband-in-zeker-tien-zware-geweldsmisdrijven---speciale-website-geopend.html 2020-05-08T06:22:00Z Sinds maart 2018 heeft de regio Eindhoven met enige regelmaat te maken met zware geweldsincidenten op de openbare weg. De afgelopen jaren werd volop onderzoek gedaan, veelal achter de schermen. Ron van Brussel geeft leiding aan de recherche in Oost-Brabant. Naast veel informatie hebben de onderzoeken volgens hem ook belangrijke inzichten opgeleverd: “In zeker tien zaken zien wij paralellen en in meerdere onderzoeken kwam er informatie binnen bij de recherche die voeding gaf aan het scenario dat leden uit meerdere criminele netwerken elkaar naar het leven staan.”

]]>
Bij ieder incident deed de recherche uitgebreid onderzoek op de gebruikelijk wijze. Van het analyseren van camerabeelden en het uitvoeren van sporenonderzoek tot het horen van getuigen. Uiteraard werden alle zaken afzonderlijk onderzocht, maar er werd ook gekeken naar overeenkomsten tussen de verschillende zaken: “Het is van het grootste belang om eerst relevante informatie te verzamelen en pas daarna conclusies te trekken om tunnelvisie te voorkomen”, zegt Van Brussel daarover. Het is niet eenvoudig om helderheid te krijgen over de achtergronden van de incidenten: “Deels heeft dat te maken met het feit dat niet iedereen staat te springen om met ons te praten. Dat zien wij vaker terug in onderzoeken naar zware criminaliteit.”

]]>
In de loop van de onderzoeken werden de nodige overeenkomsten tussen verschillende zaken ontdekt. Op basis van getuigenverklaringen en camerabeelden komt bijvoorbeeld het postuur van de schutter in enkele zaken overeen. Ook valt op dat in meerdere zaken een scooter betrokken is en dat twee keer een Renault Clio opduikt. Verder is opvallend dat bij enkele liquidatiepogingen het vuurwapen dienst weigerde. Maar er zijn meer zaken die overeenkomen: “In een flink deel van de onderzoeken spelen criminele contacten direct of indirect een rol. Wij vermoeden dat er sprake is van conflicten tussen meerdere criminele netwerken uit de omgeving van Eindhoven en dat er extreem geweld wordt gebruikt om die ruzies te beslechten. Daarmee willen wij overigens niet zeggen dat de slachtoffers in deze zaken allemaal crimineel waren of dergelijke contacten hadden.”

]]>
De recherche wordt gesterkt in de gedachte dat een groot deel van de zaken verband houdt met criminele conflicten: “Zoals gezegd hebben wij in meerdere onderzoeken informatie uit het criminele milieu binnengekregen die hierop duidt.  Mede om die reden gaan wij nu naar buiten met deze informatie. We verwachten dat er mensen zijn die meer weten maar die daarover nog niet met de politie hebben gesproken, bijvoorbeeld uit angst. Daarom vinden wij het belang om te benadrukken dat er óók mogelijkheden zijn om volledig anoniem je verhaal te doen en dat dan alle informatie vertrouwelijk wordt behandeld. Het is voor ons van het grootste belang om die informatie te krijgen. Het kunnen belangrijke en in sommige zaken ook laatste puzzelstukjes zijn waaraan zij ons kunnen helpen.”

]]>
Een aantal onderzoeken ligt stil omdat nagenoeg alles onderzocht is. Ondanks dat blijven wij informatie analyseren om de netwerken en onderliggende relaties in kaart te brengen. Van daaruit worden de verbanden gelegd en zien wij zeer regelmatig dezelfde personen terugkomen. Het lijkt nu even rustig in het criminele milieu, maar volgens Van Brussel is dat allerminst het geval: “De afgelopen maanden zijn er bij ons meerdere zeer serieuze tips binnengekomen over op handen zijnde afrekeningen in het criminele milieu in de regio. Daarbij worden soms heel concreet namen genoemd. Zowel potentiële daders als slachtoffers worden door ons aangesproken en gewaarschuwd en er wordt een opsporingsonderzoek opgestart.”

]]>
Het Openbaar Ministerie is er veel aan gelegen om helderheid te krijgen in de onderzoeken: “Het is volstrekt onacceptabel wanneer criminele conflicten tot dit soort ernstige feiten leiden. Schietpartijen zijn op zichzelf al ernstige incidenten, maar als ze plaatsvinden op de openbare weg zijn de risico’s voor omstanders enorm en dat tolereren wij niet”, zo vertelt hoofdofficier van justitie Heleen Rutgers. In de zaken die de politie en het OM beschouwen als liquidaties en pogingen daartoe heeft de hoofdofficier een beloning uitgeloofd voor de persoon die zich meldt met de tip die leidt tot een oplossing. De bedragen zijn vindbaar op de website.

]]>
In meerdere onderzoeken hebben wij het publiek al gevraagd om mee te denken, bijvoorbeeld in opsporingsprogramma’s of op social media. Dat leverde soms interessante informatie op. Voor veel mensen zal het nieuw zijn dat een groot aantal incidenten in onze ogen verband met elkaar houden en dat kan voor mensen reden zijn om nu wel met de politie te praten. Op de speciale onderzoekspagina worden zaken stuk voor stuk kort beschreven, zijn unieke foto’s getoond van de plaatsen delict en in meerdere zaken staan concrete onderzoeksvragen voor het publiek: “Laten wij hopen dat er veel nieuwe tips binnenkomen want dit moet echt stoppen.”

]]>
website 51.3472813 5.431684300000001
Eindhoven e.o. - Gezocht - Recherche ziet verband in zeker tien zware geweldsmisdrijven: denk mee https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2020/09-geweld-eindhoven/geweld-eindhoven.html [UPDATE: Geweld Eindhoven] Criminele conflicten, soortgelijke signalementen en voertuigen, haperende wapens en vooral heel veel kogels. De politie en het Openbaar Ministerie zien meerdere verbanden tussen zware geweldsincidenten in de regio Eindhoven: “Netwerken in het drugsmilieu vechten conflicten uit met extreem veel geweld en dat moet stoppen.” Met deze speciale website vraagt de recherche het publiek nu mee te denken in zeker tien onderzoeken. dossier Thu, 07 May 2020 14:29:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2020/09-geweld-eindhoven/geweld-eindhoven.html 2020-05-07T14:29:00Z 51.3472813 5.431684300000001 Valkenswaard - Derde verdachte opgepakt voor woningoverval Valkenswaard https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/4/derde-verdachte-opgepakt-voor-woningoverval-valkenswaard.html Een pas 14-jarige jongen uit Valkenswaard werd zondagmiddag thuis aangehouden omdat hij vermoedelijk betrokken is geweest bij een overval op een woning aan de Maastrichtseweg. Hij zit vast. nieuwsbericht Mon, 04 May 2020 09:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/4/derde-verdachte-opgepakt-voor-woningoverval-valkenswaard.html 2020-05-04T09:40:00Z De woning werd in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na middernacht overvallen door meerdere verdachten, van wie er twee nog diezelfde nacht werden gearresteerd. Dat waren een 22-jarige man uit Helmond en een 18-jarige inwoner van Valkenswaard, die evenals de zondag aangehouden jongen nog vast zitten. Bij deze gewelddadige overval raakte de bewoner ernstig gewond, hij werd met enkele steekwonden naar het ziekenhuis gebracht.

De buurman van het slachtoffer werd kort na middernacht opgeschrikt door hulpgeroep van het slachtoffer en zag drie mannen wegrennen. De getuige belde direct het alarmnummer 112. Hij ging naar de woning en verleende eerste hulp.

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 51.3554957 5.4533268
Valkenswaard - Politie houdt twee verdachten woningoverval Valkenswaard aan https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/2/politie-houdt-twee-verdachten-woningoverval-valkenswaard-aan.html De politie heeft zaterdagmorgen twee mannen aangehouden die w orden verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval kort daarvoor in een woning aan de Maastrichterweg. Het gaat om een 22-jarige man uit Helmond en een 18-jarige inwoner van Valkenswaard. Bij de overval raakte de bewoner ernstig gewond, hij is met enkele steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. nieuwsbericht Sat, 02 May 2020 08:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/2/politie-houdt-twee-verdachten-woningoverval-valkenswaard-aan.html 2020-05-02T08:36:00Z De buurman van het slachtoffer werd kort na middernacht opgeschrikt door hulpgeroep van het slachtoffer en zag drie mannen wegrennen. De getuige belde direct het alarmnummer 112. Hij ging naar de woning en verleende eerste hulp. 

Gealarmeerde agenten zochten in de omgeving naar de overvallers en hielden even later bij de bushalte aan de Merendreef twee verdachten aan. Zij gedroegen zich dusdanig verdacht dat er voldoende grond was hen te arresteren. Zij zijn ingesloten op het bureau voor verder verhoor.  De politie is nog op zoek naar de derde verdachte en onderzoekt de toedracht van de overval.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.3554957 5.4533268
Nederland - Eerste beelden dodelijke schietpartij in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/28/opsporing-verzocht.html De politie besteedt in Opsporing Verzocht op 28 april aandacht aan de schietpartij met dodelijke afloop op 18 mei 2019 in Amsterdam. In het programma worden de eerste beelden getoond van een bewakingscamera in de buurt. Er wordt nog altijd gezocht naar vermoedelijke schutter: Erxinio Luntungan. nieuwsbericht Tue, 28 Apr 2020 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/28/opsporing-verzocht.html 2020-04-28T14:00:00Z Hij wordt ervan verdacht in de parkeergarage een 24-jarige man uit Almere te hebben neergeschoten. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. Kort na het incident hield de politie op aanwijzingen van getuigen vier andere personen aan. Een 21-jarige man uit Amsterdam zit nog vast, de drie andere verdachten – mannen van 24 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22 – zijn heengezonden. Zij blijven echter allen verdachten in het onderzoek. De rol van deze vier verdachten bij het schietincident wordt verder onderzocht.

]]>
Bij de recherche is informatie binnen gekomen dat de verdachte Erxinio Luntungan na het schietincident zijn kleding zou hebben verbrand. Het is niet bekend welke kleding hij op dit moment draagt. Het onderzoeksteam ontvangt graag meer tips over de mogelijke verbrande kleding.  

]]>
 • Nijmegen: Weduwe (66) mishandeld op begraafplaats
 • Utrecht: Groep jongeren slaat basketballende man half blind
 • Valkenswaard: Woningoverval
 • Oosterwolde: Brandstichting
 • Amsterdam: overval avondwinkel
 • Amsterdam: plofkraak Osdorpplein
 • Terneuzen: ‘whaling’
 • Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven over de items die vorige week aan bod kwamen.

  ]]>
  Opsporing Verzocht is dinsdag 28 april vanaf 21.30 uur te zien op NPO1. De herhaling wordt woensdag 22 april rond 16.30 uur uitgezonden op NPO2.

  ]]>
  Nieuw decor Anniko 52.3666969 4.8945398
  Valkenswaard - Gezocht - Woningoverval in Valkenswaard https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/april/09-woningoverval-in-valkenswaard.html In de nacht van dinsdag op woensdag, ergens tussen half twee en twee uur, werd de 54-jarige bewoner van een huis aan de Wolbergstraat overvallen. De man kreeg daarbij flink klappen te verduren en raakte behoorlijk gewond. verdachte Mon, 20 Apr 2020 09:36:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/april/09-woningoverval-in-valkenswaard.html 2020-04-20T09:36:00Z Een buurtbewoner alarmeerde de politie toen zij uit de woning van het slachtoffer iemand om hulp hoorde roepen. Kort daarvoor werd haar aandacht getrokken door gestommel en geluiden uit de woning van de alleenwonende man. De man werd in zijn slaap verrast toen er plotseling twee, donker geklede en gemaskerde mannen naast zijn bed stonden. Feit is dat de man flink door zijn belagers werd toegetakeld. Collega’s troffen hem hevig bloedend en met veel pijn aan toen ze aankwamen bij de woning. Het slachtoffer werd direct met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd behandeld aan zijn verwondingen. 

  ]]>
  Wij vragen uw hulp om deze daders te vinden. Geef uw tips of informatie aan ons door via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

  ]]>
  ]]>
  51.3482047 5.4683971
  Waspik, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Roosendaal - Grote asbestdumping, plofkraken en een woningoverval in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant-aandacht-voor-een-grote-asbestdumping-een-woningoverval-uitgaansgeweld-en-meer.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 20 april uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals bij een woningoverval in Valkenswaard. Maar ook zoeken we de daders van een grote asbestdumping in Waspik, een diefstal in Roosendaal, meerdere plofkraken in Brabant en een hoestende man die corona zegt te hebben in Eindhoven. nieuwsbericht Wed, 15 Apr 2020 13:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant-aandacht-voor-een-grote-asbestdumping-een-woningoverval-uitgaansgeweld-en-meer.html 2020-04-15T13:56:00Z Een grote asbestdumping vond er plaats op vrijdagavond 31 januari 2020 op de Polanenweg in Waspik. Een melder die zijn hond uitliet trof de dumping aan en waarschuwde de politie. De dumping vond plaats vlakbij afslag Waspik langs de A59, waar iemand een grote zak dumpte met ongeveer 12.500 kilo aan gevelplaten met asbest. De platen zijn snel verwijderd, maar we zoeken nog steeds naar de dader. Officier van Justitie Astrid Rijsdorp geeft in de uitzending een toelichting over de aanpak door het Openbaar Ministerie van dit soort zaken. 

  ]]>
  In de regio vonden er afgelopen tijd meerdere plofkraken plaats. Dit gebeurde op 26 maart 2020 op de Taxandriaweg in Waalwijk, op 30 maart 2020 op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel en op 3 april 2020 op de Promenade in Uden. Wij zoeken deze daders!

  ]]>
  Toen een man op dinsdag 18 juni 2019 rond 18.15 uur zijn scooter parkeerde aan de Uniestede in Roosendaal, zag iemand kans om zijn tas te stelen. In zijn tas zat onder andere zijn bankpas. Niet veel later werden er in Roosendaal twee transacties gedaan met de gestolen pinpas. De dader staat op beeld.

  ]]>
  In de nacht van 6 november 2019 werd de 54-jarige bewoner van een huis aan de Wolbergstraat overvallen. De man kreeg daarbij flink klappen te verduren en raakte behoorlijk gewond. Een buurtbewoner alarmeerde de politie toen zij uit de woning van het slachtoffer iemand om hulp hoorde roepen. Kort daarvoor werd haar aandacht getrokken door gestommel en geluiden uit de woning van de alleenwonende man. De man werd in zijn slaap verrast toen er plotseling twee, donker geklede en gemaskerde mannen naast zijn bed stonden. Wij zoeken deze daders.

  ]]>
  Het gebeurde op dinsdag 24 maart rond 15.00 uur bij de ijssalon op het Franz Leharplein in Eindhoven. Een vrouw wilde een ijsje kopen, maar kreeg een corona-gerelateerd conflict met een man. Vervolgens hoestte de man opzettelijk in de nek van de vrouw en zei: “Ik heb gehoest, ik heb het en nu heb jij het ook.” We hebben hem op beeld.

  Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

  ]]>
  51.560596 5.0919143
  Budel - Gezocht - Wies na kermis dood in sloot gevonden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-ob/coldcase-2020/09-wies-na-kermis-dood-in-sloot-gevonden.html Òp dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween de toen 32 jaar jonge vrouw, Wies Hensen uit Budel, van de kermis in Budel. verdachte Thu, 16 Jan 2020 13:19:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-ob/coldcase-2020/09-wies-na-kermis-dood-in-sloot-gevonden.html 2020-01-16T13:19:00Z Zij werd de volgende dag dood gevonden in een sloot te Dommelen/ Valkenswaard. Wies werd naakt aangetroffen en bleek door verwurging/verstikking om het leven te zijn gebracht. Een deel van haar kleding werd in de directe nabijheid van het slachtoffer aangetroffen. Gezien de omstandigheden waaronder Wies werd aangetroffen wordt een seksueel motief aannemelijk geacht. Wies was een bekende verschijning in Budel en omstreken en was opmerkelijk sterk voor een vrouw. Zij werd op de avond van haar verdwijning door diverse Budelse mensen gezien in het bijzijn van 2 à 3 mannen waarvan een persoon opvallend blond/ geblondeerd haar had. Deze mannen werden door de getuigen niet herkend.

  Omdat het ook kermis was in Dommelen is Wies mogelijk met onbekenden daar naartoe gegaan. Laat in de avond van haar verdwijning werd er in de directe omgeving van de vindplaats een bestelbus gezien. De bestuurder hiervan is nooit bekend geworden. In het onderzoek werden 4 personen aangehouden maar betrokkenheid bij de dood van Wies is uit het onderzoek niet gebleken.

  ]]>
  ]]>
  51.3554957 5.4533268000000135
  Valkenswaard - Getuigen gezocht voor brandstichting Valkenswaard https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/7/getuigen-gezocht-voor-brandstichting-valkenswaard.html Van maandag op dinsdag 7 januari, tussen 0.30 en 01.00 uur, was er een brand aan een woning in de Hazestraat in Valkenswaard. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Tue, 07 Jan 2020 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/7/getuigen-gezocht-voor-brandstichting-valkenswaard.html 2020-01-07T09:59:00Z In de woning lagen op het moment dat de brand uitbrak drie mensen, moeder, dochter en haar vriend, te slapen. Gelukkig zijn zij op tijd wakker geworden en konden zij door de rook via de achterdeur het huis verlaten. Alerte buren hebben de brand gezien en met emmers de voordeur geblust. Toen de brandweer kwam was het vuur al geblust. Er raakte niemand gewond.

  Getuigen gezocht

  De politie doet onderzoek naar de brand en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 

   

   

  ]]>
  51.3506304 5.4654901999999765
  Dommelen - Gezocht - Serie woninginbraken https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/09-serie-woninginbraken.html Woninginbraak. Helaas komt het nog vaak voor. Vandaag kunt u ons helpen een inbreker te vinden die in Dommelen, bij Valkenswaard, in de nacht van zondag 3 op maandag 4 november drie keer in een huis inbrak. verdachte Mon, 02 Dec 2019 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/09-serie-woninginbraken.html 2019-12-02T09:53:00Z Eén keer bleef het bij een poging. We zien de inbreker op verschillende beelden. De vraag is natuurlijk eenvoudig; wie weet wie dit is? Hij weet binnen te komen door te flipperen. Een veel gebruikte methode, maar gelukkig ook makkelijk te voorkomen. Simpelweg uw deur op het nachtslot doen.

  ]]>
  ]]>
  51.3472813 5.431684300000029
  Valkenswaard, Dommelen, Helmond en Den Dungen - Mishandeling weginspecteur en een serie woninginbraken in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/27/09-mishandeling-weginspecteur-en-een-serie-woninginbraken-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 2 december weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals de zware mishandeling van een weginspecteur langs de A2 bij Valkenswaard, een serie woningbraken in Dommelen en nog meer inbraken en een diefstal. nieuwsbericht Wed, 27 Nov 2019 10:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/27/09-mishandeling-weginspecteur-en-een-serie-woninginbraken-in-bureau-brabant.html 2019-11-27T10:43:00Z Serie woninginbraken
  Dommelen - Woninginbraak. Helaas komt het nog vaak voor. Vandaag kunt u ons helpen een inbreker te vinden die in Dommelen, bij Valkenswaard, in de nacht van zondag 3 op maandag 4 november drie keer in een huis inbrak. Eén keer bleef het bij een poging. We zien de inbreker op verschillende beelden. De vraag is natuurlijk eenvoudig; wie weet wie dit is? Hij weet binnen te komen door te flipperen. Een veel gebruikte methode, maar gelukkig ook makkelijk te voorkomen. Simpelweg uw deur op het nachtslot doen.

  Inbraak hotel/café
  Den Dungen – Wij tonen beelden van een inbreker, die op donderdag 31 oktober tegen  zeven uur ’s-Morgens zijn slag slaat ondanks dat er een medewerkster in de buurt is. Uiteindelijk wordt hij betrapt maar hij gaat er als een haas vandoor. Wie herkent deze inbreker?

  Poging inbraak woning
  Helmond – Twee jongens proberen zaterdagavond 10 augustus in te breken in een Helmondse woning. Dat lukt ze niet, maar ze zijn wel door onder andere een zogenaamde deurbelcamera gefilmd. Wij tonen u beelden van het tweetal en willen natuurlijk heel graag weten wie dit zijn?

  Mishandeling weginspecteur Rijkswaterstaat
  Valkenswaard - Op dinsdagmiddag 21 mei rond half 5 wordt een weginspecteur van Rijkswaterstaat op een carpoolplek bij een hotel aan de A2 mishandeld door  de inzittenden van een witte Volvo V60. Wij tonen u compositietekeningen van de daders, een man en een vrouw. Het vermoeden is dat de man een geoefende vechtsporter is. Wie slaat er aan op de combinatie van de signalementen en een dergelijke auto?

  Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

  ]]>
  51.3554957 5.4533268000000135
  Valkenswaard - Bewoner door overvallers mishandeld https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/6/09-bewoner-door-overvallers-mishandeld.html In de nacht van dinsdag op woensdag, ergens tussen half twee en twee uur, werd de 54-jarige bewoner van een huis aan de Wolbergstraat overvallen. De man kreeg daarbij flink klappen te verduren en raakte behoorlijk gewond. nieuwsbericht Wed, 06 Nov 2019 08:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/6/09-bewoner-door-overvallers-mishandeld.html 2019-11-06T08:54:00Z Een buurtbewoner alarmeerde de politie toen zij uit de woning van het slachtoffer iemand om hulp hoorde roepen. Kort daarvoor werd haar aandacht getrokken door gestommel en geluiden uit de woning van de alleenwonende man. De man werd in zijn slaap verrast toen er plotseling twee, donker geklede en gemaskerde mannen naast zijn bed stonden. Er ontstond een worsteling, maar wat er vervolgens precies is gebeurd is onderwerp van onderzoek. Feit is dat de man flink door zijn belagers werd toegetakeld. Collega’s troffen hem hevig bloedend en met veel pijn aan toen ze aankwamen bij de woning. Het slachtoffer werd direct met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd behandeld aan zijn verwondingen. Inmiddels is hij weer thuis.

  ]]>
  Omdat de prioriteit uiteraard lag bij de behandeling van zijn verwondingen, is de man nog maar kort gehoord over wat hem is overkomen. Of er iets buit is gemaakt is vooralsnog onduidelijk. Wel stelden onze forensisch rechercheurs in en om de woning al een uitgebreid sporen onderzoek in. Ook zochten we met een diensthond naar sporen van de overvallers, maar helaas zonder resultaat. De recherche neemt de zaak in onderzoek en er zal onder andere nog een buurtonderzoek gedaan worden.

  ]]>
  We komen heel graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben van deze ernstige zaak. Alle informatie is welkom. Maar ook mensen die in de buurt wonen en bewakingscamera’s hebben kunnen ons helpen. Wie weet heeft u de daders op beeld. Neem zo snel mogelijk contact op met de districtsrecherche in Helmond als u informatie heeft. Bel daarvoor 0900-8844. Anoniem tippen kan via de M-lijn; 0800-7000.

  ]]>
  Logo op uniformjassen 51.3482047 5.468397099999947