Alle berichten | Veldhoven | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/veldhoven.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Veldhoven nl Sun, 17 Oct 2021 23:01:34 GMT 2021-10-17T23:01:34Z nl Veldhoven - Gezocht - Mishandeling na filmen verdachten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/09-mishandeling-na-filmen-verdachten.html Een man krijgt flink klappen als hij een groepje verdachte jongeren filmt. verdachte Mon, 28 Jun 2021 06:29:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/09-mishandeling-na-filmen-verdachten.html 2021-06-28T06:29:00Z In de maanden februari en maart waren er diverse inbraakmeldingen in de buurt van de Vlierbeek in Veldhoven. Als een buurtbewoner dan op vrijdag 5 maart rond 17.00 uur een groepje verdachte jongeren met hoodies ziet rondscharrelen, bedenkt hij zich niet en filmt hij het groepje. Maar daar blijkt het zestal niet van gediend. Ze nemen de man flink te grazen en delen rake klappen uit. Het slachtoffer loopt onder andere een gekneusde hand en een snee in zijn oor op en een tand brak af. De daders deden goed hun best zich in hun hoodies te verstoppen, maar we hebben beelden waar in elk geval twee verdachten op te zien zijn. Wie kan ons meer vertellen over deze groep?

]]>
Goed nieuws: één verdachte is vandaag (5 aug.) aangehouden voor de gepleegde mishandeling. We zijn nog op zoek naar de tweede persoon op de beelden. Weet jij wie hij kan zijn? Laat het weten 0800-6070 / M. 0800-7000.

]]>
]]>
Bureau Brabant 51.42090584 5.39535
Eindhoven, Veldhoven, Oss - Volle laatste uitzending seizoen Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/24/volle-laatste-uitzending-seizoen-bureau-brabant.html Een bomvolle, laatste uitzending van Bureau Brabant van dit seizoen op maandag 28 juni. Een groepje verdachte jongeren in Veldhoven is er niet van gediend dat een oplettende buurtbewoner hen filmt en ze slaan hem flink in elkaar. En waarschijnlijk dezelfde twee daders overvallen binnen een uur mensen in Eindhoven aan wie ze zogenaamd een laptop zouden verkopen. Opnieuw een brandbom in Eindhoven en de zoveelste pinfraudezaak, dit keer uit Oss. Thu, 24 Jun 2021 12:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/24/volle-laatste-uitzending-seizoen-bureau-brabant.html 2021-06-24T12:23:00Z Mishandeling na filmen verdachten
Veldhoven – In de maanden februari en maart waren er diverse inbraakmeldingen in de buurt van de Vlierbeek in Veldhoven. Als een buurtbewoner dan op vrijdag 5 maart rond 17.00 uur een groepje verdachte jongeren met hoodies ziet rondscharrelen, bedenkt hij zich niet en filmt hij het groepje. Maar daar blijkt het zestal niet van gediend. Ze nemen de man flink te grazen en delen rake klappen uit. Het slachtoffer loopt onder andere een gekneusde hand en een snee in zijn oor op en een tand brak af. De daders deden goed hun best zich in hun hoodies te verstoppen, maar we hebben beelden waar in elk geval twee verdachten op te zien zijn. Wie kan ons meer vertellen over deze groep?

Twee straatroven op dezelfde avond
Eindhoven – Nadat een man op donderdagavond 6 mei online met iemand had afgesproken in de Avocadohof om een laptop te verkopen, probeerden twee daders hem van zijn geld te beroven. Ze bedreigden hem met een mes en een vuurwapen, maar toch wist de man er vandoor te gaan en de verdachten dropen af. Een uur later is het wel raak. Vermoedelijk dezelfde verdachten beroven in de Van Kanstraat een stelletje van hun geld, die eveneens denken iemand te treffen waarvan ze een laptop gaan kopen. Ook nu twee daders met mes en vuurwapen. Wie heeft informatie over deze overvallers en zet het onderzoeksteam op het goede spoor?

Brandbom bij woning
Eindhoven – In de nacht van 18 op 19 mei wordt bij de voordeur van een woning aan het Fultonplein een brand-/vuurwerkbom neergelegd door ene nog onbekende verdachte. Er volgen twee explosies en brand is het gevolg. In de woning lagen een moeder en zoon te slapen. Zij bleven gelukkig ongedeerd, maar de voordeur werd vernield. We hebben beelden. Wie herkent de dader en wie heeft antwoord op de vraag waarom er juist bij dit huis brand werd gesticht?

Diefstal pinpas en pinfraude
Oss – Twee mannen weten op gewiekste wijze in het bezit te komen van een nieuwe pinpas, nadat het slachtoffer die na een nepbericht van de bank had aangevraagd. Daarna werd er in Purmerend duizenden euro’s van de rekening van het slachtoffer afgeschreven. Help ons om ze te stoppen. Bekijk de beelden goed en bel zodra u een vermoeden hebt wie het zijn.

Bureau Brabant is elke maandag te zien om 18.15 uur bij Omroep Brabant en wordt daarna tot de volgende middag elk uur herhaald.

]]>
51.41185642 5.38321431
Veldhoven, Bladel, Eindhoven - Onderzoek naar verdachte situaties https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/10/09-onderzoek-naar-verdachte-situaties.html Wij ontvingen recent 4 meldingen van een verdachte situatie in Veldhoven, een in Eindhoven en twee vergelijkbare situaties in Bladel. In alle gevallen wordt gesproken over 1 tot 2 mannen die zich verdacht op lijken te houden op locaties waar veel kinderen samenkomen. Deze signalen nemen we uiteraard heel serieus. Wed, 10 Mar 2021 16:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/10/09-onderzoek-naar-verdachte-situaties.html 2021-03-10T16:23:00Z We onderzoeken de meldingen en houden de in de melding genoemde locaties waar veel kinderen samenkomen in de gaten met extra toezicht. Daarbij staan we actief in verbinding met lokale veiligheidspartners zoals gemeenten. Op dit moment onderzoeken wij de meldingen om de feiten duidelijk te krijgen, maar het is te vroeg om conclusies te trekken.

Berichten op social media
In berichten die op social media circuleren wordt een man met auto in beeld gebracht.  Daarbij wordt gesuggereerd dat hij bij deze meldingen betrokken is. Uit ons onderzoek blijkt dat daar geen sprake van is. Wij benoemen dit nadrukkelijk om te voorkomen dat hij onterecht met de meldingen in verband wordt gebracht.

Melden verdachte situaties
Met het oog op de privacy van personen verzoeken wij ook dergelijke foto’s in geval van verdachte situaties niet online te zetten, maar te delen met de politie. Verdachte situaties kun je altijd bij ons melden via 112.

]]>
51.4176337 5.4060209
Veldhoven - Gezocht - Winkeldiefstal bij Kruidvat Veldhoven en Waalre https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/09-winkeldiefstal-bij-kruidvat-veldhoven.html In deze zaak zoeken we inmiddels toch wel notoire winkeldief. Meerdere keren heeft hij toegeslagen in verschillende filialen van Kruidvat in Veldhoven en Waalre. verdachte Mon, 22 Feb 2021 19:40:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/09-winkeldiefstal-bij-kruidvat-veldhoven.html 2021-02-22T19:40:00Z De filiaalmanager betrapte hem eerder op diefstal en stuurde hem de winkel uit. Wat ze dan nog niet weet, is dat hij al de nodige spullen in zijn zakken had verstopt. En het houdt niet op. Meerdere keren krijgt hij het voor elkaar om kostbare merken deodorant uit de schappen te stelen en zonder te betalen de winkel uit te gaan. Dit moet stoppen. 

]]>
Herkent u hem? Weet u waar de politie hem kan vinden? Bel de tiplijn op 0800 6070. 

]]>
]]>
Verdachte in Veldhoven 51.4176337 5.4060209
Baarle-Nassau, Tilburg, Vlijmen, Veldhoven, Waalre - Foto’s verdachten avondklokrellen Tilburg getoond in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/08-fotos-verdachten-avondklokrellen-tilburg-getoond-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 22 februari uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen uw aandacht voor diefstallen in Waalre, Veldhoven en Baarle-Nassau, een inbraak bij een supermarkt in Vlijmen én we tonen beelden van meerdere verdachten van de avondklokrellen in Tilburg. Wed, 17 Feb 2021 13:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/08-fotos-verdachten-avondklokrellen-tilburg-getoond-in-bureau-brabant.html 2021-02-17T13:53:00Z Inbraak bij supermarkt in Vlijmen

Bij supermarkt COOP aan het Burgemeester van Houtplein werd dinsdag 19 januari 2021 ingebroken. En de inbrekers gingen niet bepaald rustig te werk, dus menig buurtbewoner werd wakker. Met geweld rammen ze zo hard tegen de toegangsdeur dat het glas aan diggelen gaat. Eenmaal binnen lopen ze meteen door naar de servicebalie en gaan en met buit vandoor. Met een grote ravage achterlatend. Dankzij goede camerabeelden staan de daders goed op beeld.

]]>
Winkeldiefstal bij Kruidvat Veldhoven en Waalre

In deze zaak zoeken we inmiddels toch wel notoire winkeldief. Meerdere keren heeft hij toegeslagen in verschillende filialen van Kruidvat in Veldhoven en Waalre. De filiaalmanager betrapte hem eerder op diefstal en stuurde hem de winkel uit. Wat ze dan nog niet weet, is dat hij al de nodige spullen in zijn zakken had verstopt. En het houdt niet op. Meerdere keren krijgt hij het voor elkaar om kostbare merken deodorant uit de schappen te stelen en zonder te betalen de winkel uit te gaan.

]]>
Diefstal uit hotel in Baarle-Nassau

In deze zaak zoeken we twee mannen die een diefstal plegen bij een hotel in Baarle-Nassau. Ze hebben twee kamers in het hotel geboekt. Maar niet gewoon om een nachtje te slapen, want de volgende ochtend waren ze niet alleen verdwenen, ook was alles, maar dan werkelijk alles uit de hotelkamers gestolen. Televisies, koelkasten, beddengoed, lampen en zelf de bijbels waren weg.

]]>
Verdachten avondklokrellen in Tilburg op beeld

Ook in Tilburg waren er op zondag 24 januari ernstige rellen tijdens de avondklok. Met name in Tilburg West werd er door een grote groep gereld en werd er van alles vernield. Winkels, panden en verkeersborden en er gingen auto’s in brand. Er werden molotovcocktails gegooid, in een winkel en tegen de politie. Journalisten werden belaagd, zo erg dat ze dachten dat ze gelyncht zouden worden. Bij een huis werd een explosief door het raam gegooid. De bewoonster raakte zwaargewond aan haar gezicht. Meerdere verdachten staan op beeld en wij zoeken ze!

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

]]>
51.560596 5.0919143
Veldhoven - Aanhoudingen voor beroving met vuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/22/09-aanhoudingen-voor-beroving-met-vuurwapen.html De afgelopen dagen zijn vier jonge mannen aangehouden in Veldhoven en Eindhoven. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de beroving op 26 september van een 18-jarige jongen uit Veldhoven. Sun, 22 Nov 2020 12:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/22/09-aanhoudingen-voor-beroving-met-vuurwapen.html 2020-11-22T12:42:00Z Het slachtoffer werd op die zaterdagavond door een bekende gebeld. Hij wilde met hem afspreken op de Blaarthemseweg in Veldhoven. Het slachtoffer ging daar op de fiets naar toe. Eenmaal daar volgde een korte ontmoeting, waarna er plots twee gemaskerde jonge mannen uit de bosjes tevoorschijn kwamen. Eén van hen gaf het slachtoffer een klap met een ploertendoder en dwong hem zo van zijn fiets af. De ander bedreigde het slachtoffer met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en dwong hem zijn telefoon en geld af te geven. De twee verdachten richtten vervolgens hun aandacht op de bekende van het slachtoffer en een vriend van hem. Ook zij zouden van hun portemonnee en telefoon zijn beroofd. Vervolgens gingen de daders er vandoor.  Het slachtoffer bleef ongedeerd.

]]>
Aanhoudingen

Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan startte de politie direct een onderzoek. Daarbij kwamen uiteindelijk twee verdachten in beeld. Het gaat om een 18-jarige en een 19-jarige jongen uit Veldhoven. Zij worden ervan verdacht dat zij de beroving gepleegd hebben. In hun woningen werd de afgelopen dagen een doorzoeking verricht en diverse goederen voor het onderzoek in beslag genomen. Bij één van de verdachten werd daarnaast ook een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk gevonden en een (handels)hoeveelheid softdrugs. Deze zijn ook in beslag genomen. Beide verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Ook het vuurwapen waarmee de beroving vermoedelijk werd gepleegd is inmiddels in beslag genomen. Het bleek te gaan om een alarmpistool dat nauwelijks van een echt vuurwapen is te onderscheiden.

]]>
Samenspannen

Uit het verdere onderzoek van de politie bleek dat de bekende van het slachtoffer en zijn vriend vermoedelijk met de daders samenspanden. Zij zouden het slachtoffer met een smoes naar de Blaarthemseweg hebben gelokt. De buit van de beroving werd later vermoedelijk onderling verdeeld. Ook deze twee jongens (18 jaar uit Eindhoven en 19 jaar uit Veldhoven) zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

]]>
51.425011 5.421341399999999
Oost-Brabant - Facilitators aangehouden voor witwassen miljoenen aan drugsgeld https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/6/09-facilitators-aangehouden-voor-witwassen-miljoenen-aan-drugsgeld.html De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en politie hebben dinsdagochtend vijf mannen en een vrouw aangehouden in een internationaal onderzoek naar het witwassen van tientallen miljoenen aan drugsgelden. Er is beslag gelegd op onroerend goed en bankrekeningen in binnen- en buitenland. Sinds 6.00 uur wordt met hulp van buitenlandse autoriteiten, Belastingdienst, Defensie en Douane gezocht op negentien locaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Er zijn in totaal meer dan 330 medewerkers op de been. Tue, 06 Oct 2020 14:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/6/09-facilitators-aangehouden-voor-witwassen-miljoenen-aan-drugsgeld.html 2020-10-06T14:47:00Z De zes aangehouden personen worden verdacht van het in georganiseerd verband faciliteren van criminaliteit door contant crimineel geld wit te wassen via verhullende internationale constructies. Het zou gaan om geld dat verdiend is met hennep- en cocaïnehandel. De organisatie zou het geld vervolgens met een ‘legaal tintje’ in het financiële systeem brengen, zodat drugsverdachten het daarna konden besteden in de bovenwereld. Hoeveel geld er is wit gewassen is onderwerp van onderzoek, maar het gaat vermoedelijk om vele tientallen miljoenen euro’s.

]]>
Werkwijze

De organisatie maakte bij het witwassen vermoedelijk gebruik van meerdere bedrijven in binnen- en buitenland om gelden te storten en giraal te maken, te verhullen, te investeren en te verplaatsen. In het begin van het onderzoek werd duidelijk dat verdachten veelal gebruik maakten van de meer traditionele contacten en geldstromen via landen als Zwitserland en Liechtenstein. Later zouden de contacten en geldstromen zijn verplaatst via de Verenigde Arabische Emiraten. Met name via Dubai en Afrikaanse landen zoals de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). De verdachten hebben in Brussel een zogeheten Mission Économique opgericht. Hierdoor konden zij investeren in projecten in de CAR, maar ook in zeer omvangrijke transacties in goud en diamanten. De verdachten konden tevens beschikken over diplomatieke paspoorten van de CAR. Hierdoor konden zij hun handel en ook gelden vermoedelijk verplaatsen via diplomatieke postkanalen.

]]>
Aanleiding onderzoek

De actiedag is het resultaat van een jarenlang onderzoek door een combi-team van de FIOD en de politie Oost-Brabant, dat startte in 2017. In een groot aantal strafrechtelijke onderzoeken doken meer dan eens de namen van twee mannen (39 en 42 jaar) uit Geldrop en Veldhoven op. Ze zouden zich bezighouden met het witwassen van crimineel geld, dat verdiend zou zijn met de handel in drugs. Reden voor het Openbaar Ministerie (OM) om verder onderzoek te doen naar de handel en wandel van het tweetal. In de loop van onderzoek Vladimir kwamen onder meer  twee andere mannen (40 en 30 jaar) uit Nuenen en Geldrop en een vrouw (60 jaar) uit de gemeente Echt-Susteren als verdachte naar voren. Later in de ochtend werd ook een man (39 jaar) uit Eindhoven aangehouden bij een doorzoeking. Hij kwam al naar voren in het onderzoek, maar zou vandaag niet worden aangehouden. Dat gebeurde toch nadat een vuurwapen, hennep, geldtelmachines en contact geld werden gevonden.

]]>
'Professioneel te werk'

Leden van de vermoedelijke criminele organisatie gingen volgens het OM zeer professioneel en gedisciplineerd te werk. Dat het onderzoek langere tijd heeft geduurd, had ook daarmee te maken. Zo waren ze bijvoorbeeld in hun communicatie zeer terughoudend. Toch slaagden specialisten van de FIOD en de politie erin om meer te weten te komen over de vermoedelijke werkwijze. Om te beginnen is dat het resultaat van uitgebreid onderzoek, onder meer door financieel experts uit het onderzoeksteam. Ook dankzij resultaten uit onderzoek 26Lemont, waarbij de politie zicht kreeg op versleuteld berichtenverkeer tussen criminelen via Encrochat, werd extra bewijs gegenereerd. Ook de verdachten uit dit onderzoek maakten gebruik van deze dienst.

]]>
Gezamenlijke aanpak

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit en ondermijning. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten. Dat is ongewenst. Het OM en alle andere betrokken diensten hebben sinds vorige jaar een nieuwe koers ingezet om het verstoren en afpakken van criminele geldstromen te verbreden. De gezamenlijke aanpak heeft echt resultaat gehad in dit onderzoek. Het verstoren van het bedrijfsproces van criminelen vraagt om financiële opsporingsinspanningen, om de criminele geldstromen in kaart te brengen en ook om strategisch te kunnen bepalen waar afgepakt dient te worden. De bedoeling van de aanpak is dat crimineel geld niet meer kan worden geherinvesteerd in criminaliteit en dat criminelen daar niet meer ongestoord van kunnen genieten.

]]>
Beperkingen

De verdachten zitten in beperkingen. Het onderzoek loopt nog en richt zich ook op andere verdachten. Nieuwe arrestaties zijn niet uitgesloten.

]]>
51.4228919 5.5571356
Veldhoven - Verdachte aangehouden voor steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/4/09-verdachte-aangehouden-voor-steekincident.html De politie hield zondagmorgen rond 5.30 uur een man aan. Het gaat om de bewoner van een huis aan de Ringovenweg waar eerder in de ochtend een steekincident plaats vond. Sun, 04 Oct 2020 07:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/4/09-verdachte-aangehouden-voor-steekincident.html 2020-10-04T07:49:00Z Rond 5.10 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er bij de woning aan de Ringovenweg een incident had plaats gevonden. Daarbij zou een jongeman betrokken zijn geweest die er vandoor zou zijn gegaan. De toegesnelde collega’s zagen hem op de Heemweg. Hij zat achter op een scooter bij een bekende en hij bleek een steekwond te hebben. De 17-jarige jongeman uit Veldhoven is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

]]>
Onderzoek

Uit verder onderzoek bleek dat er zich in de woning aan de Ringovenweg vermoedelijk een conflict heeft afgespeeld dat uit de hand is gelopen. De exacte aanleiding daarvoor is nog onbekend en wordt onderzocht. In en om de woning is ook technisch sporenonderzoek verricht. De bewoner is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

]]>
51.4215094 5.4092265
Veldhoven - Twee verdachten opgepakt voor schietincident in Veldhoven https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/7/09-twee-verdachten-opgepakt-voor-schietincident-in-veldhoven.html De politie pakte vannacht twee mannen (19 en 20 jaar) op in Helmond. Wij verdenken hen van betrokkenheid bij een schietincident eerder die avond in Veldhoven. Daarbij liep een 19-jarige man een schotwond op aan zijn been. Het aangehouden tweetal zit vast voor verder onderzoek. Mon, 07 Sep 2020 12:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/7/09-twee-verdachten-opgepakt-voor-schietincident-in-veldhoven.html 2020-09-07T12:36:00Z Schietincident Veldhoven
De politie kreeg rond 23.00 uur melding dat er zou zijn geschoten op de achterplaats nabij een woning aan de Sondervick in Veldhoven. Daar bleek de 19-jarige bewoner een schotwond opgelopen te hebben. Het slachtoffer zou nabij de poort van zijn achtertuin zijn benaderd door een man. Die man hield een vuurwapen vast in zijn hand en schoot vervolgens op het slachtoffer.
Vrienden en familie van het slachtoffer waren gelukkig in de buurt en ontfermden zich over hem. Het slachtoffer is niet levensbedreigend gewond geraakt. Hij is voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de technische recherche is op de locatie sporenonderzoek verricht. Ook zijn er tijdens het buurtonderzoek getuigen gehoord en is gekeken of er camerabeelden beschikbaar zijn.

Aanhouding verdachten
Tijdens het onderzoek kwamen beide verdachten in beeld. Politieagenten controleerden hen later die nacht in de auto van een van de verdachten. Beide mannen zijn vervolgens aangehouden in verband met het schietincident in Veldhoven. Het gaat om een 20-jarige man uit Eindhoven en een 19-jarige man uit Veldhoven.

Vervolgonderzoek
Er is nog veel onduidelijk. Daarom doen wij volop onderzoek naar dit incident. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek en worden vandaag uitgebreid verhoord.

Getuigen en/of camerabeelden
Heeft u iets gehoord en/of gezien? Of heeft u bruikbare camerabeelden. Dan komen wij graag met u in contact via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan ook via 0800-7000.
Of gebruik onderstaand tipformulier.

]]>
51.4125561 5.385031499999999
Veldhoven - Illegale growshop opgerold in Veldhoven https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/17/illegale-growshop-opgerold-in-veldhoven.html Bij een gezamenlijke actie in Eindhoven en Veldhoven is deze week een illegale growshop aangetroffen en opgedoekt. Bij een doorzoeking in een woning in Eindhoven en in een bedrijfspand in Veldhoven werd de volledige inventaris van de growshop in beslag genomen. Daarnaast zijn contant geld en waardevolle goederen meegenomen. Wed, 17 Jun 2020 14:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/17/illegale-growshop-opgerold-in-veldhoven.html 2020-06-17T14:02:00Z Op de woning van een verdachte en diens bankrekeningen is beslag gelegd. Ook wil de gemeente Veldhoven het bedrijfspand bestuurlijk sluiten indien het onderzoek hier aanleiding toe geeft.

]]>
Onderzoek

Na intensief onderzoek en analyse kwamen de samenwerkende overheden (politie, OM, Belastingdienst, gemeenten, RIEC-Taskforce) de malafide growshop op het spoor. Hieruit bleek dat voor een langere periode bij het bedrijfspand in Veldhoven voor vele honderdduizenden euro’s zaden en kweekbenodigdheden voor grootschalige hennepteelt zijn geleverd. Hiermee kan op bedrijfsmatige schaal illegale hennep geproduceerd worden.

]]>
Doorzoekingen

Bij de zoekingen in de woning in Eindhoven en het bedrijfspand in Veldhoven was de opbrengst aanzienlijk: naast de inventaris en administratie van de growshop, 6.300 euro contant geld, 2 Rolexen, een bestelbus en motor werd ook beslag gelegd op de woning van de verdachte en diens bankrekeningen.

De gemeente Veldhoven voert een strikt beleid tegen ondermijnende criminaliteit en zal nog gaan beoordelen of het bedrijfspand bestuurlijk gesloten moet worden. Daarnaast gaat de Belastingdienst onderzoeken of fiscale verplichtingen juist zijn nagekomen. De informatie die is aangetroffen bij de zoekingen wordt uiteraard verder onderzocht om illegale afnemers en leveranciers te achterhalen.

]]>
Growshops

Sinds 2015 zijn growshops die grootschalige hennepteelt mogelijk maken verboden. Hiervoor is destijds de Opiumwet aangepast. De georganiseerde hennepteelt gaat vaak gepaard met witwassen en intimidatie. Hiermee raken onderwereld en bovenwereld met elkaar verweven. Dit is een aanzienlijk maatschappelijk probleem in met name Zuid-Nederland. Bovendien leidt dit vaak tot overlast in de directe omgeving en oneerlijke concurrentie.

]]>
51.4176337 5.4060209
Veldhoven - Verdachte opgepakt voor Veldhovense zendmastbranden https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/29/09-verdachte-opgepakt-voor-veldhovense-zendmastbranden.html De politie in Oost-Brabant hield afgelopen week, in samenwerking met de Landelijke Eenheid, een nieuwe verdachte aan in het onderzoek naar de zendmastbranden. Het gaat om een 30-jarige Veldhovenaar. Hij wordt verdacht van het in brand steken van twee zendmasten in zijn woonplaats. Fri, 29 May 2020 13:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/29/09-verdachte-opgepakt-voor-veldhovense-zendmastbranden.html 2020-05-29T13:23:00Z De twee zendmastbranden in Veldhoven vonden op zaterdag 11 april in de vroege ochtend plaats op de Heerbaan, kort na elkaar. De brandweer bluste het vuur en de recherche startte een onderzoek. Dat bracht ons op het spoor van de 30-jarige Veldhovenaar.

]]>
Verdachte

De verdachte werd afgelopen dinsdag in zijn woning aangehouden. We sluiten niet uit dat er meer personen betrokken waren bij de branden in Veldhoven. Dat is nog volop in onderzoek. De Veldhovenaar werd vrijdag 29 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot om hem langer vast te houden. De recherche onderzoekt of er aanwijzingen zijn dat deze verdachte ook betrokken was bij andere zendmastbranden in het land.

]]>
Zendmastbranden

In de afgelopen tijd stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. In Oost-Brabant was het, buiten de twee branden in Veldhoven, nog twee keer raak: op 5 april in Neerkant en op 9 april in Nuenen. De branden zijn vermoedelijk allemaal aangestoken en kunnen ervoor zorgen dat 112 minder goed bereikbaar is. De impact kan groot zijn en is zorgelijk en onacceptabel. Dat de politie de brandstichtingen stopt, de verdachten opspoort en eventueel hun netwerk blootlegt, is dan ook van groot belang.

]]>
Heb je informatie?

Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Zie je een verdachte situatie bij een zendmast, bel dan direct 112. Het is daarnaast ook mogelijk om je informatie door te geven via het tipformulier op deze pagina, of via het anonieme tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.n

]]>
51.4237969 5.401578399999999
Tilburg - Man (29) omgekomen bij verkeersongeval in Tilburg https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/9/08-man-29-omgekomen-bij-verkeersongeval-in-tilburg.html Bij een verkeersongeval op de kruising Apollostraat met het Heieinde, kwam maandagmorgen 9 december een 29-jarige man uit Veldhoven om het leven. De kruising werd enige tijd afgesloten vanwege het politieonderzoek. Mon, 09 Dec 2019 13:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/9/08-man-29-omgekomen-bij-verkeersongeval-in-tilburg.html 2019-12-09T13:53:00Z Op de eerdergenoemde kruising kwamen de bestelbussen rond 10.30 uur met elkaar in aanraking. Een bestuurder kwam hierbij bekneld te zitten in het voertuig. Direct kwamen meerdere hulpdiensten naar de locatie, maar helaas mocht de hulp voor het 29-jarige slachtoffer niet meer baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De bestuurder van het andere voertuig, een 35-jarige man uit Boxtel, is na het ongeval aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

]]>
51.59000820000001 5.0209021000000575
Veldhoven - Politie rolt drugslab Veldhoven op https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/29/politie-rolt-drugslab-veldhoven-op.html De politie heeft dinsdagochtend aan de Aerdmenneksbaan een lab aangetroffen. Het lab bevond zich in een schuur naast een woning, midden in een woonwijk. De bewoner is aangehouden. Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben het drugslab inmiddels ontmanteld. Tue, 29 Oct 2019 16:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/29/politie-rolt-drugslab-veldhoven-op.html 2019-10-29T16:31:00Z Tijdens een gerichte actie troffen we een drugslab aan waarin synthetische drugs werden geproduceerd. Daarbij is amfetamine aangetroffen en diverse grondstoffen en middelen voor de productie van synthetische drugs.

De productie van synthetische drugs is levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Een drugslab midden in een woonwijk is daarom levensgevaarlijk en zeer onverantwoord.

Tijdens de doorzoeking van het pand zijn twee vuurwapens gevonden. Het drugslab is inmiddels volledig ontmanteld, de methamfetamine, de chemicaliën en productiemiddelen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Wat zijn synthetische drugs?

Synthetische drugs zijn verdovende of hallucinerende middelen die via een synthese (chemische verbinding) worden gemaakt. Synthetische drugs komen voor onder andere in de vorm van vloeistof, pillen of poeder. De bekendste voorbeelden van (synthetische) drugs zijn XTC, amfetamine/speed en GHB.

Aantreffen / vermoeden drugslab

Het is belangrijk om te weten wat u moet doen als u het vermoeden hebt dat er ergens in uw omgeving een drugslab aanwezig is. Meer informatie vindt u op de website

]]>
51.4172877 5.416152099999977
Veldhoven - Nieuwe aanhoudingen in onderzoek schietpartij https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/29/09-nieuwe-aanhoudingen-in-onderzoek-schietpartij.html In het onderzoek naar de schietpartij op zondagavond in Veldhoven, werden in de loop van maandag nog eens twee mannen aangehouden. Al eerder hielden we vijf verdachten aan. Tue, 29 Oct 2019 12:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/29/09-nieuwe-aanhoudingen-in-onderzoek-schietpartij.html 2019-10-29T12:29:00Z Ook deze laatste aangehouden verdachten worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de ruzie en de schietpartij van zondagavond. Naar de achtergrond van dit incident en naar de rol van elke aangehouden verdachte wordt nog volop onderzoek gedaan door de recherche in Eindhoven. De vijf verdachten die al eerder werden opgepakt zitten nog vast. De aangehouden verdachten zijn vier mannen uit Veghel (27, 33, 43 en 43 jaar) en drie mannen uit Veldhoven (20,21 en 55 jaar). Omdat we er vooralsnog vanuit gaan dat er meerdere voertuigen en personen betrokken zijn geweest, sluiten we nog meer aanhoudingen niet uit. 
 

]]>
Bel met informatie

Het incident moet de nodige aandacht van eventuele omstanders of passanten hebben getrokken. We denken daarom dat er mogelijk nog meer mensen iets gezien hebben, dan degene die we tot nu toe gesproken hebben. We roepen dan ook eventuele getuigen op zich alsnog bij ons te melden. Elke stukje informatie dat kan helpen duidelijkheid te krijgen is van harte welkom. Bel met de districtsrecherche in Eindhoven via 0900-8844 als u iets heeft gezien of gehoord. Anoniem tippen kan via de M-lijn, 080-7000.

]]>
Meerdere gewonden

Zondagavond rond 22.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er werd geschoten in de omgeving van de Houtwal. Meerdere auto’s zouden elkaar achtervolgen van de Houtwal in de richting van Veldhoven. Daarbij is meerdere keren geschoten. Op de Traverse reden de auto’s op elkaar in en komen tot stilstand. Meerdere mensen zouden vervolgens weggevlucht zijn uit de auto’s. Als agenten ter plaatse komen treffen ze in de auto nog één gewonde man aan. Ook op de Heerbaan wordt even later een auto aangetroffen. Daarin zit eveneens een gewonde man. Ook deze auto en man lijken bij het incident betrokken te zijn. Korte tijd later melden zich drie mannen op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen heeft een schotwond. Alle drie zijn zij naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de mannen werd al snel uit het ziekenhuis ontslagen en ingesloten op het politiebureau.

]]>
51.4176337 5.40602089999993
Veldhoven - Vijf aanhoudingen na schietpartij https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/28/09-onderzoek-schietpartij-veldhoven.html De recherche onderzoekt momenteel het schietincident dat zondagavond in Veldhoven plaatsvond. Hierbij raakten 3 mensen gewond. Twee van hen liggen nog in het ziekenhuis. Inmiddels zijn er ook arrestaties verricht. Het gaat om de drie mannen die in het ziekenhuis werden opgenomen, en twee andere mannen die vlak na de schietpartij door ons ter plaatse zijn gearresteerd. Mon, 28 Oct 2019 14:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/28/09-onderzoek-schietpartij-veldhoven.html 2019-10-28T14:16:00Z Op enkele plaatsen delict in Veldhoven wordt vandaag nog uitgebreid sporenonderzoek verricht. De betrokken auto’s en een stadsbus staan nog steeds op de Traverse en zijn onderwerp van onderzoek.  We kijken of er camerabeelden beschikbaar zijn en getuigen worden gehoord. Het sporenonderzoek op de diverse plaatsen-delict loopt vandaag door. Daarvoor waren diverse wegen en straten afgezet. Hierdoor is enige verkeershinder ontstaan.

Alle drie de gewonden zijn zondagavond door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Zij zijn niet levensbedreigend gewond geraakt. Los van het feit dat twee groepen bewust de confrontatie lijken te hebben gezocht is nog veel onduidelijk over de toedracht en de aanleiding van het incident. Wij zijn in de omgeving van de Houtwal-Traverse-Smelen-Meerhovendreef zondagavond direct een onderzoek gestart naar de exacte toedracht.

Rond 22.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er werd geschoten in de omgeving van de Houtwal. Meerdere auto’s zouden elkaar achtervolgen van de Houtwal in de richting van Veldhoven. Daarbij is meerdere keren geschoten. Op de Traverse reden de auto’s op elkaar in en komen tot stilstand. Meerdere mensen zouden vervolgens weggevlucht zijn uit de auto’s. Als agenten ter plaatse komen treffen ze in de auto nog één gewonde man aan.

Ook op de Heerbaan wordt even later een auto aangetroffen. Daarin zit eveneens een gewonde man. Ook deze auto en man lijken bij het incident betrokken te zijn. Korte tijd later melden zich drie mannen op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen heeft een schotwond. Alle drie zijn zij naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de mannen is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en ingesloten op het politiebureau.

Heeft u tips? Bel 0900-8844 of u belt anoniem met 0800-7000. Of u vult onderstaand tipformulier in.

 

]]>
51.4339951 5.40323920000003