Alle berichten | Vught | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/vught.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Vught nl Sat, 25 May 2019 05:45:05 GMT 2019-05-25T05:45:05Z nl Tilburg - Man aangehouden na auto-inbraak https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/18/08-man-aangehouden-na-auto-inbraak.html Op de Hasseltstraat werd afgelopen nacht in een auto ingebroken. De eigenaar belde de politie. Die hield een 28-jarige man uit Vught aan als verdachte. nieuwsbericht Mon, 18 Mar 2019 08:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/18/08-man-aangehouden-na-auto-inbraak.html 2019-03-18T08:07:00Z De eigenaar van de auto werd afgelopen nacht, maandag 18 maart, rond 03.45 uur wakker van het autoalarm van zijn auto Vervolgens zag hij dat een man wegrende in de richting van het Nassauplein. Ook stond de inbraak en de dader op camera, waardoor er een duidelijk signalement was. Hij belde de politie en deed aangifte.

]]>
Verschillende agenten zochten ondertussen in de nabije omgeving naar de dader. Op de Graaf Arnoldstraat troffen zij een man aan die aan het signalement voldeed. Hierop werd de verdachte uit Vught aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

]]>
 • Via het alarmnummer (112) en het landelijk telefoonnummer van de politie (0900-8844) komen bij de meldkamer 24 uur per dag alle telefoontjes binnen.
 • De meldkamermedewerkers beoordelen de binnengekomen meldingen op belangrijkheid.
 • Zij zorgen ervoor dat de juiste diensten worden ingeschakeld en dat die diensten zo snel mogelijk ter plaatse zijn. Stel: er gebeurt een ernstige aanrijding met gewonden op een doorgaande weg in uw woonplaats. U belt 112 en geeft de bijzonderheden door. De meldkamer stuurt dan de politieauto die het snelst ter plaatse kan zijn. Zijn er andere hulpdiensten nodig? Zoals brandweer of een ambulance? Deze worden ook door de meldkamer gewaarschuwd.
 • Bij de afhandeling van incidenten waar direct hulp nodig is, werkt de meldkamer met twee prioriteiten. Prioriteit één voor noodgevallen, prioriteit twee voor overige noodhulp.
  - Incidenten met een levensbedreigend of ernstig ontwrichtend karakter krijgen de hoogste prioriteit: prioriteit één. Het gaat dan om zaken met een fysieke risico, zoals een schietpartij, een ernstig ongeval of een gewapende overval. De aanrijdtijd voor deze meldingen is maximaal tien minuten. In buitengebieden moet de politie binnen vijftien minuten ter plaatse zijn. Incidenten met prioriteit één zijn vaak via het nummer 112 gemeld.
  - Meldingen waarbij politie-inzet noodzakelijk is, maar zonder gevaar voor mensenlevens, krijgen prioriteit twee. Het zijn incidenten met een minder ernstig karakter. Bijvoorbeeld een inbraakalarm, overlast of een aanrijding die de doorstroom van het verkeer belemmert. De politie wil bij deze meldingen binnen twintig minuten aanwezig zijn. Maar enig uitstel zal geen onaanvaardbare medische of maatschappelijke gevolgen veroorzaken.
 • Noodhulp is een van de operationele diensten van de politie. Elk district in elke eenheid werkt met noodhulpeenheden. Deze eenheden zijn niet bedoeld voor een grondige en structurele aanpak van problemen. Vragen bepaalde zaken zo’n aanpak? Dan komen ze terecht bij andere afdelingen van de politie.
 • ]]>
  51.5723133 5.072707199999968
  Oisterwijk/Vught - Gezocht - Twee grove inbraken bij kledingwinkels Zoetelief Mode https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/maart/08-twee-grove-inbraken-bij-kledingwinkels-zoetelief-mode.html Voor duizenden euro’s aan kleding werd er gestolen uit twee kledingzaken van dezelfde eigenaar. De winkel aan de Lind in Oisterwijk was maandag 3 december het doelwit en de winkel aan het Marktveld in Vught op woensdag 21 november. verdachte Mon, 11 Mar 2019 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/maart/08-twee-grove-inbraken-bij-kledingwinkels-zoetelief-mode.html 2019-03-11T16:00:00Z Een lichtkleurige Mercedes Sprinter rijdt vanaf de Joannes Lenartzstraat De Lind in Oisterwijk op. De bus rijdt de hele straat door en verdwijnt dan uit beeld. Om even later de parkeerplaats van de kledingwinkel op te rijden. Drie mannen springen uit de bus en ze lijken precies te weten wat ze moeten doen en wie welke taak heeft. Al snel gaat het rolluik omhoog. Ondertussen heeft een dader twee rolcontainers uit de bus gehaald. De voordeur moet ook nog open. Met een breekijzer wordt er aan alle kanten flink kracht gezet en geduwd.

  Eenheden werden naar de winkel gestuurd, maar ter plaatse bleken de daders al gevlogen die een bijna lege winkel hadden achtergelaten. Op camerabeelden is te zien dat drie mannen in een wit busje het rolluik saboteren, de ruit inslaan en vervolgens de auto vol laden met dure merkkleding.

  ]]>
  Wie zitten er achter die twee inbraken in Oisterwijk en Vught? Wie zijn die mannen op de beelden? Zegt de Mercedes Sprinter u iets? Is u opgevallen dat er dure merkkleding voor weinig geld wordt aangeboden?

  ]]>
  Op 23 april 2019 besteedde Opsporing Verzocht ook aandacht aan deze zaak: Enorme schade door inbraken in kledingwinkels

  ]]>
  ]]>
  BB_inbrekers Zoetelief Mode Oisterwijk en Vught 51.5810493 5.197709600000053
  Roosendaal, Breda, Eindhoven, Oisterwijk, Vught - Uitzending Bureau Brabant maandag 11 maart https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/7/uitzending-bureau-brabant-maandag-11-maart.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 11 maart hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, waaronder een overval op het Kruidvat in Roosendaal en twee grove inbraken in kledingzaken in Oisterwijk en Vught. Hiernaast tonen we beelden van twee zakkenrollers in Breda en twee vrouwen die het winkelend publiek van Eindhoven bestelen. nieuwsbericht Thu, 07 Mar 2019 13:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/7/uitzending-bureau-brabant-maandag-11-maart.html 2019-03-07T13:13:00Z Een filiaal van het Kruidvat aan het Dijkcentrum werd op dinsdagavond 4 december overvallen. Een man kwam om 18.55 uur de winkel in, bedreigde de medewerkster met een mes en eiste geld. Ook al was ze ontzettend bang, het lukte haar toch rustig te blijven en de kassa te openen. De man graaide alles wat hij pakken kan uit de kassalade, en propte het in een groene stoffen boodschappentas van Aldi. Hierop ging hier er weer vandoor.

  En hij is ook vóór de overval vastgelegd. Vijf minuten eerder, het was toen dus 18.50 uur, was hij al even in de winkel. Hij sprak toen met een medewerkster over een product, zei dat hij er nog even over na moest denken en dat hij over vijf minuten weer terug zou komen. Help ons deze man te vinden!

  ]]>
  Een 88-jarige vrouw met rollator werd woensdag 14 november bij een kledingwinkel aan de Karrestraat het slachtoffer van zakkenrollers. Twee vrouwen die aan haar jas staan te plukken, zeggen dat ze dat doen om de oude vrouw te helpen. Ze zeggen tegen de vrouw dat haar jas vies is. Ze is overdondert en laat het over zich heen komen, ze hoopt maar dat ze gauw weg gaan. En dan doen ze ook. Maar het loopt helaas niet goed af, want later merkt ze dat haar portemonnee met pinpas en geld is gestolen. Weet u wie deze vrouwen zijn?

  ]]>
  Twee jonge vrouwen bleven op donderdag 8 november een beetje om een oude vrouw heen dralen in een winkel aan de Vrijstraat. Vervolgens stelen ze haar handtas. Anderhalve week later slaan ze weer in Eindhoven toe bij een 16-jarig meisje die aan het winkelen is.

  Ze wachten hun kans af en proberen de vrouwen zo af te schermen dat niemand ziet wat er gebeurt. Maar de camera ziet ze wel. Later lopen ze met da handtas van de oude dame de winkel uit. Anderhalve week later, nog steeds in Eindhoven, dezelfde jonge vrouwen. Dit keer is het slachtoffer een winkelend meisje van 16 jaar oud. De vrouwen zien kans om de IPhone van het meisje uit haarjaszak te vissen. Wij tonen u de beelden van de daders. Wie zijn zij?

  ]]>
  Voor duizenden euro’s aan kleding werd er gestolen uit twee kledingzaken van dezelfde eigenaar. De winkel aan De Lind in Oisterwijk was maandag 3 december het doelwit en de winkel aan het Marktveld in Vught op woensdag 21 november.

  Eenheden werden naar de winkel gestuurd, maar ter plaatse bleken de daders al gevlogen die een bijna lege winkel hadden achtergelaten. Op camerabeelden is te zien dat drie mannen in een wit busje het rolluik saboteren, de ruit inslaan en vervolgens de auto vol laden met dure merkkleding. Aan de hand van een reconstructie nemen wij u mee tijdens deze incidenten. Kunt u ons van meer informatie voorzien, zodat deze daders gevonden worden?

   

  Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

  ]]>
  51.53584900000001 4.465321300000028
  Vught - Gezocht - Daders in beeld die vuurwerkbom plaatsten bij woning in Vught https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/februari/09-daders-in-beeld-die-vuurwerkbom-plaatsten-bij-woning-in-vught.html Wij zoeken de mannen op de beelden. Eén van de twee plaatste een vuurwerkbom op de gevel van een woning aan de Sint Elisabethstraat in Vught. Dat gebeurde in de nacht van 14 op 15 juni 2018. verdachte Mon, 11 Feb 2019 19:25:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/februari/09-daders-in-beeld-die-vuurwerkbom-plaatsten-bij-woning-in-vught.html 2019-02-11T19:25:00Z Midden in de nacht verschijnen twee mannen in beeld. Ze kijken even rond en lopen dan weer weg. Even later staat er iemand bij de voorkant van een huis in de straat. Het lijkt er op dat hij iets aan de gevel vast maakt. Wat dat is, wordt even later met een ontzettende knal duidelijk. Het was een vuurwerkbom, zo krachtig dat de ruiten uit de sponningen vlogen. De bewoners en omwonenden zijn ontzettend geschrokken van dit geweld. Er zijn geen gewonden gevallen, maar gezien de enorme explosie had dat ook anders kunnen zijn.

  ]]>
  De vraag is natuurlijk: wie is deze man? En waarom gebeurde dit nou juist hier, bij dit huis?

  Tippen kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

  ]]>
  Op 12 februari besteedde Opsporing Verzocht ook aandacht aan deze zaak. Bekijk hier de beelden: https://www.youtube.com/watch?v=lr3Z_2sMMts

  ]]>
  ]]>
  51.65512680000001 5.295363800000018
  Vught - Vughtse drugsdealer aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/11/09-vughtse-drugsdealer-aangehouden.html Na een onderzoek van enkele maanden hielden we vrijdagavond een 41-jarige man uit Vught aan die we verdenken van handel in drugs. We hielden ook meerdere klanten aan en namen verschillende soorten verdovende middelen in beslag. nieuwsbericht Mon, 11 Feb 2019 13:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/11/09-vughtse-drugsdealer-aangehouden.html 2019-02-11T13:57:00Z Het onderzoek naar de handel in verdovende middelen startte eind november 2018. Het wijkteam Vught werkte daarin samen met de recherche. In vrij korte tijd konden wij ontvangen informatie uitbouwen  tot een sterke verdenking. Uiteindelijk heeft dit onderzoek geleidt tot een actiedag op vrijdag 8 februari. Tijdens deze actiedag, waarbij onder andere een observatieteam, een aanhoudingseenheid en een drugshond werden ingezet, werden vier vermoedelijke klanten van verdachte opgepakt. Bij drie van hen gebeurde dit nadat was gezien dat zij contact met de vermoedelijke dealer hadden gehad.  Uit enkele verklaringen van deze personen bleek dat de Vughtenaar inderdaad in drugs handelde. Hij werd vervolgens later op de avond aangehouden en zijn woning werd doorzocht.

  ]]>
  In de auto van één van de klanten vonden we gripzakjes met amfetamine.  In een andere auto werden maar liefst  35 gripzakjes aangetroffen met daarin onder andere  MDMA, hennep en cocaïne. Verder troffen we daarin meerdere telefoons aan en had de bestuurder enkele honderden euro’s contant op zak. We sluiten niet uit dat ook deze man in drugs handelt. Bij zijn passagier werd cocaïne en XTC aangetroffen.

  ]]>
  Tijdens de doorzoeking van de woning van de hoofdverdachte werd er ruim 100 gram amfetamine, een kleine hoeveelheid aan hennep en opiaten, lege gripzakjes, gripzakjes met amfetamine, een boksbeugel en acht telefoons aangetroffen.  Ten behoeve van het onderzoek werden ook nog enkele personen gehoord, die in de loop van de tijd als vermoedelijke klanten in beeld waren gekomen. Daaruit rijst het vermoeden dat de aangehouden Vughtenaar zich waarschijnlijk al langere tijd met dealen bezig houdt.

  De aangehouden dealer zit nog vast, maar de klanten werden na verhoor weer in vrijheid gesteld.  Alleen de man die 35 gripzakjes bij zich had mocht nog wat langer blijven. Hij werd zondag pas weer vrijgelaten.

   

  ]]>
  In de boeien, aangehouden 51.653306 5.29434660000004
  Eindhoven - Verdachte brandstichting bedrijfspand aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/24/09-verdachte-brandstichting-bedrijfspand-aangehouden.html De politie hield dinsdagochtend 24 juli een man uit Vught aan op verdenking van brandstichting in een pand in Eindhoven in januari van dit jaar. nieuwsbericht Tue, 24 Jul 2018 13:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/24/09-verdachte-brandstichting-bedrijfspand-aangehouden.html 2018-07-24T13:14:00Z In de vroege ochtend van zondag 21 januari ontstond rond 8.20 uur brand in een bedrijfspand aan de Eindhovense Leenderweg. Boven het bedrijfspand woonden studenten die op dat tijdstip nog voor het merendeel lagen te slapen. De aanwezige studenten zijn met de schrik vrijgekomen. De brandweer bluste de brand. Het pand liep behoorlijke schade op.

  Uit de resultaten van het onderzoek van onze forensisch specialisten kwamen destijds aanwijzingen naar voren die wezen op brandstichting. Het onderzoek bracht de recherche uiteindelijk op het spoor van een 79-jarige verdachte man uit Vught. Hij werd dinsdagochtend in zijn woning aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

  ]]>
  logo brandweer 51.4172993 5.496730999999954
  Vught - Man aangehouden voor mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/30/09-aanhouding-mishandeling-vught.html Een 45- jarige man uit Vught is op zaterdag 30 juni aangehouden voor een mishandeling van een 51-jarige man aan de Baarzenstraat. De eerder aangehouden vrouw is op vrije voeten gesteld. nieuwsbericht Sat, 30 Jun 2018 17:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/30/09-aanhouding-mishandeling-vught.html 2018-06-30T17:50:00Z Op vrijdagavond kwam er een melding bij ons binnen dat er gevochten werd aan de Baarzenstraat in Vught. De melder gaf ook aan al eerder veel glasgerinkel te hebben gehoord. Ter plaatse troffen wij een gewonde man aan op straat. De man is naar het ziekenhuis gebracht waar de verwondingen mee bleken te vallen. Hij mocht het ziekenhuis op zaterdagmiddag verlaten. In eerste instantie werd er een vrouw aangehouden voor betrokkenheid bij de mishandeling. Na getuigen gesproken te hebben, is deze vrouw op zaterdag op vrije voeten gesteld. Diezelfde middag hebben wij een 45-jarige man uit Vught aangehouden. Hij zit voorlopig vast om zijn betrokkenheid te bepalen.

  ]]>
  51.653306 5.29434660000004
  Vught - Onderzoek naar explosie bij woning https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/15/09-onderzoek-naar-explosie-bij-woning.html De recherche is een onderzoek begonnen naar een explosie die vrijdagochtend uur plaatsvond bij een woning aan de Sint Elisabethstraat in Vught. nieuwsbericht Fri, 15 Jun 2018 10:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/15/09-onderzoek-naar-explosie-bij-woning.html 2018-06-15T10:36:00Z Even na 3.00 uur werd een harde knal gehoord in de buurt en bleek de voorruit van de woning eruit te liggen. De bewoner van het huis was op dat moment thuis, maar raakte niet gewond. Onderzoek heeft uitgewezen dat er vermoedelijke sprake is geweest van zwaar vuurwerk dat de schade heeft veroorzaakt.

  De recherche onderzoekt de achtergronden van de explosie en spreekt onder meer met de bewoner en met mensen uit de buurt. Iedereen die informatie heeft wordt opgeroepen om die te delen met het onderzoeksteam op 0900-8844.

  ]]>
  Politielogo op zijkant politieauto 51.6550832 5.295317100000034
  Tilburg - Man aangehouden na twee berovingen https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/12/08-man-aangehouden-na-twee-berovingen.html Een bewoner op de Watertorenstraat werd maandagmiddag 11 juni in zijn woning beroofd van zijn portemonnee. Twee weken eerder werd het slachtoffer ook al beroofd. De politie hield maandag een 30-jarige verdachte uit Vught aan. Het slachtoffer en de verdachte kennen elkaar. nieuwsbericht Tue, 12 Jun 2018 08:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/12/08-man-aangehouden-na-twee-berovingen.html 2018-06-12T08:21:00Z Het slachtoffer werd maandagmiddag rond 14.15 uur in zijn achtertuin door de man verrast. Direct ontstond er een worsteling, waarbij de dader een portemonnee uit de kleding van het slachtoffer wist te grijpen. Vervolgens rende hij weg en vluchtte de bewoner terug naar zijn woning. De verdachte werd later op de middag op de Gasthuisring aangehouden. De recherche gaat met hem in verhoor.

  ]]>
  De bewoner werd vrijdagochtend 1 juni door dezelfde dader beroofd. Die dag kwam hij de woning op de Watertorenstraat binnengelopen, sloeg de bewoner in het gezicht, greep geld uit een portemonnee en verdween.

  ]]>
  51.55708869999999 5.070832699999983
  Vught - Scooterrijder gewond na botsing met politieauto https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/18/09-scooterrijder-gewond-na-botsing-met-politieauto.html Een 30-jarige man uit Rosmalen is vrijdagochtend op de Bosscheweg in Vught gewond geraakt toen hij met een scooter in botsing kwam met een politie auto tegen de zijkant van een politieauto botste. Daarbij raakte de scooterrijder gewond. De agent die als bijrijder in de auto zat liep lichte verwondingen op door glassplinters. Zijn collega kwam met de schrik vrij. nieuwsbericht Fri, 18 May 2018 14:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/18/09-scooterrijder-gewond-na-botsing-met-politieauto.html 2018-05-18T14:04:00Z De man trok even daarvoor op de Vughterweg in ’s-Hertogenbosch de aandacht van surveillerende agenten. Om de scooterrijder te controleren gaven ze de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen ging de man er op zijn scooter vandoor en volgde een achtervolging richting Vught.

  Hoe de botsing precies heeft kunnen gebeuren daar wordt nu onderzoek naar gedaan. Zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten gebeurt dat door de Rijksrecherche.

  ]]>
  51.653306 5.29434660000004