Alle berichten | Vught | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/vught.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Vught nl Wed, 20 Oct 2021 01:08:29 GMT 2021-10-20T01:08:29Z nl Vught - Advocaat aangehouden vanwege misbruik beroep https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/8/11-advocaat-aangehouden-vanwege-misbruik-beroep.html De politie heeft in opdracht van het Landelijk Parket van het OM vrijdag een 38-jarige advocaat uit Utrecht aangehouden op verdenking van deelneming aan een criminele organisatie. De advocaat heeft langere tijd vrije toegang gehad tot zijn neef Ridouan T, hoofdverdachte in het Marengo-proces. Hij is aangehouden tijdens een bezoek aan T. in de EBI. Fri, 08 Oct 2021 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/8/11-advocaat-aangehouden-vanwege-misbruik-beroep.html 2021-10-08T14:00:00Z Via deze advocaat heeft T. onbelemmerd met de buitenwereld kunnen communiceren en behield hij de mogelijkheid criminele activiteiten voort te zetten.

In de onderschepte communicatie tussen beiden komt naar voren dat T. vermoedelijk bezig is een gewelddadige uitbraak te organiseren. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat hij op zoek is naar adresgegevens van personeel van DJI. Met het onderscheppen van de boodschapper van T. is naar verwachting een einde gemaakt aan deze vrije communicatie vanuit gevangenschap.

Boodschapper


De advocaat wordt ervan verdacht de boodschapper te zijn van T. en heimelijk de communicatie te verzorgen met diens criminele organisatie. Als advocaat heeft het familielid vrije toegang gehad tot T. in de EBI. De contacten tussen hen waren onzichtbaar en oncontroleerbaar voor politie en OM. Zij hadden in hun relatie advocaat – cliënt het recht om volstrekt vertrouwelijk met elkaar te kunnen spreken en vrijelijk stukken uit te wisselen.

Sinds maart is de advocaat vele malen urenlang op bezoek geweest in de EBI en heeft hij tientallen keren telefonisch contact gehad met T. In eerste instantie was hem de toegang geweigerd door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Er is destijds door de deken van de orde van advocaten niet vastgesteld dat T. misbruik maakte van zijn geheimhouderstelefoon. In beginsel mag een verdachte een onbeperkt aantal advocaten op bezoek krijgen.

PGP-berichten


In februari 2021 is door de Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid een strafrechtelijk onderzoek gestart naar mogelijkheden van Ridouan T. om te communiceren met de buitenwereld. Uit onder meer onderschepte PGP-berichten van SKY ECC kwam de verdenking dat hij vanuit de EBI criminele handelingen voortzette. Tijdens het onderzoek rees deze zomer de verdenking dat zijn neef zijn beroep en bijzondere positie als advocaat misbruikte om als boodschapper op te treden.

Met toestemming van de rechter-commissaris zijn bijzondere opsporingsbevoegdheden ingezet om vast te kunnen stellen of de communicatie tussen de advocaat en diens neef T. strafbaar zou zijn. Het OM is daarbij zeer omzichtig te werk gegaan. Een belangrijk aspect is geweest dat het verschoningsrecht dat de advocaat toekomt, zou worden gewaarborgd.

De rechter-commissaris heeft steeds de resultaten van de ingezette opsporingsbevoegdheden en dwangmiddelen beoordeeld, voordat hij een selectie daarvan vrijgaf voor het onderzoek.

De deken van de orde van advocaten is vrijdag van de aanhouding op de hoogte gesteld door het OM. Na de aanhouding zijn het kantooradres in Utrecht en de woning van de advocaat in Maarssen doorzocht onder leiding van de rechter-commissaris. Er is beslag gelegd op notitieboekjes, aantekeningen en digitale gegevensdragers. Ook de cel van T. in de EBI is doorzocht.

De advocaat is na zijn aanhouding in verzekering gesteld. Hij wordt formeel verdacht van deelneming aan een criminele organisatie die zich richt op witwassen, handel in verdovende middelen en het voorbereiden van moord. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Woordvoering: Landelijk Parket

]]>
51.65014492 5.27952267
Vught - Onderzoek naar conflict in Vught draait volop https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/1/09-onderzoek-naar-conflict-in-vught-draait-volop.html Na het conflict van gisterenmiddag aan de Wederiksingel heeft zich nog altijd geen slachtoffer bij ons gemeld. De drie verdachten die gisteren op de A12 werden aangehouden zitten nog vast. Zij zullen vandaag verhoord worden. Het zijn drie mannen van 21 en 23(2) jaar uit ’s-Gravenhage. Sun, 01 Aug 2021 12:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/1/09-onderzoek-naar-conflict-in-vught-draait-volop.html 2021-08-01T12:04:00Z Conflict

Rond 15.00 uur gisterenmiddag kregen we door dat er een conflict had gespeeld tussen meerdere personen aan de Wederiksingel waarbij mogelijk ook zou zijn geschoten en iemand gewond was geraakt. Toen collega’s ter plaatse kwamen was er niemand meer aanwezig. Het incident riep de nodige vraagtekens op waarop we een onderzoek zijn gestart. In de omgeving van de Wederiksingel en de Madeliefstraat werd uitgebreid sporen onderzoek gedaan. Daarnaast hebben we met getuigen en buurtbewoners gesproken en werden verschillende camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. Daaruit bleek dat er na het incident twee personenauto’s waren weggereden. Een van die auto’s werd later op de A12 gesignaleerd. Na het negeren van een stopteken en een korte achtervolging eindigde de auto van de verdachten in de vangrail. De verdachten werden door de collega’s van de Landelijke Eenheid aangehouden.  Alle drie de verdachten zijn inmiddels aan onze recherche overgedragen voor verder onderzoek.

]]>
Onderzoek

Het onderzoek naar het conflict is nog volop bezig, daarin wordt ook onderzocht of er nu daadwerkelijk is geschoten. We weten dat er een jongeman gewond is geraakt nadat hij in het gezicht is geslagen. Hij is gewond de buurt is ingelopen en naar hem zijn we nog steeds op zoek. Ook naar de andere auto wordt nog gezocht.

Neem contact op

We willen uiteraard nog steeds heel graag met het slachtoffer spreken en hopen dat hij alsnog contact met ons opneemt. Zijn kant van het verhaal kan ons meer duidelijkheid geven in het onderzoek. Ook de oproep voor de buurt blijft staan: Heeft u zaterdagmiddag een jongeman van begin 20, met een licht getinte huidskleur in een donker trainingspak met blauwe tinten gewond door de straat zien lopen en hebben wij nog niet met u gesproken? Laat het ons dat weten via 0900-8844. Of heeft u andere belangrijke informatie voor ons? We horen het graag! Alle informatie is welkom.

]]>
51.64079929 5.27658839
Vught - Gezocht - Brandstichting bij auto in Vught https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/09-brandstichting-bij-auto-in-vught.html Hieronder zijn beelden uit de Rouppe van der Voortlaan in Vught te zien. Deze man, die hier bijna pontificaal voor de camera bukt. Hij wordt gezocht. Er wordt op 18 oktober 2020 een auto in brand gestoken en de politie vermoedt dat deze man met die brandstichting te maken heeft. verdachte Mon, 11 Jan 2021 07:44:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/09-brandstichting-bij-auto-in-vught.html 2021-01-11T07:44:00Z De vraag aan u is dus: Denkt u te weten wie dit is? Maar dat is niet de enige vraag.  We zien ook nog een man op een fiets. Is dit de dader? Of een goede getuige? Deze man wil de politie natuurlijk ook graag spreken! Voorop staat dat de brandstichter gevonden wordt die hier kort voor de brand duidelijk in beeld staat. Laat van u horen als u een vermoeden heeft!

]]>
]]>
51.653306 5.2943466
Tilburg, Nieuwendijk, Vught - Een woningoverval, brandstichting en een drugslab in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/6/08-een-woningoverval-brandstichting-en-een-drugslab-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 11 januari uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen aandacht voor een woningoverval in Tilburg, een brandstichting bij een auto in Vught en een drugslab in Nieuwendijk waarbij giftige dampen in de omgeving vrijkwamen. Wed, 06 Jan 2021 11:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/6/08-een-woningoverval-brandstichting-en-een-drugslab-in-bureau-brabant.html 2021-01-06T11:44:00Z Woningoverval in Tilburg

Op zaterdag 16 mei om 00.30 uur wordt een 30-jarige vrouw in haar huis aan de Ronald Holsthof overvallen. Ze is op dat moment alleen thuis. Ze heeft net een aantal vriendinnen uitgezwaaid als er kort daarna op de voordeur wordt geklopt. Er staat een man voor de deur die meteen om geld vraagt. Ze schrikt behoorlijk, wil snel wat geld geven, maar dat is niet genoeg voor de dader. Hij slaat haar hard in het gezicht, waarop de vrouw haar huis in rent, naar boven naar de slaapkamer met de dader achter zich aan. De dader pakt uiteindelijk geld, duwt de vrouw op bed en bindt haar vast. Hierop vertrekt hij weer. De vrouw weet zich los te maken en belt hierop haar man. Later wordt 112 gebeld.  Een traumatische ervaring voor de vrouw. Het gaat nu, maanden later, gelukkig wel beter. Toch zijn dit ervaringen die de rest van je leven bij je blijven. Wij zoeken nog altijd de dader.

]]>
Brandstichting in Vught

In de uitzending laten we camerabeelden zien uit de Rouppe van der Voortlaan in Vught. De man die te zien is wordt gezocht. Er wordt op 18 oktober 2020 een auto in brand gestoken en de politie vermoedt dat deze man met die brandstichting te maken heeft.

]]>
Giftige dampen vrijgekomen bij drugslab Nieuwendijk

Woensdagmiddag 2 december 2020 kwam er een brandmelding binnen. Er zou brand zijn in een loods aan de Zandsteeg in Nieuwendijk. Er bleek een werkend drugslab te zitten. Nadat brandweer, politie en GGD de situatie veilig hadden gemaakt, werd het lab ontmanteld. De rook die een omwonende zag was niet van een brand. Waarschijnlijk is er tijdens het productieproces iets fout gegaan, waardoor er giftige dampen vrij kwamen. Zoveel dat die buiten te zien waren. De situatie was zo gevaarlijk dat bijna honderd mensen uit de buurt hun huis uit moesten. Tientallen mensen van brandweer, politie en ambulance stonden klaar voor het geval het echt fout zou gaan. Omdat niet zeker was of er nog mensen in het lab bezig waren, zijn specialistische eenheden van de politie als eerste naar binnen gegaan. Waarschijnlijk werd er amfetamine, oftewel speed, in het lab geproduceerd. De daders moeten er bijna midden in het productieproces op stel en sprong vandoor gegaan zijn.
 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.7704114 4.921941900000001
Vught - Gezocht - Gezocht: auto-inbreker Vught, herkent u hem ? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/gezocht-auto-inbreker-vught-herkent-u-hem.html Wij zoeken een man die wij verdenken dat hij verantwoordelijk is voor het openbreken en het leegroven van 23 auto’s in Vught. Wij hebben de mogelijke verdachte op beeld en wij hopen dat u hem herkent. verdachte Tue, 22 Dec 2020 12:55:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/gezocht-auto-inbreker-vught-herkent-u-hem.html 2020-12-22T12:55:00Z Op zaterdagochtend 12 december 2020 kregen 23 autobezitters een nare verrassing te verwerken. Hun auto’s stonden opengebroken en leeggeroofd in een parkeergarage in de Raadhuisstraat in Vught. Dit is de parkeergarage onder supermarkt de Jumbo.

Een persoon had zich via een geforceerde toegangspoort rond 01.30 uur de toegang verschaft tot de parkeergarage. Eenmaal binnen heeft hij via de door hem ingeslagen autoramen de dashboardkastjes doorzocht en zijn er diverse persoonlijke bezittingen meegenomen.

Wij hebben op beeld de persoon vastgelegd die wij mogelijk verantwoordelijk houden voor de auto-inbraken.

Signalement

- Blank
- Stoppelbaard
- Normaal postuur
- Draagt een zwarte hoodie, op de linkerborst een embleem
- Grijze werkbroek
- Grijze werkschoenen

Herkent u hem?

Herkent u deze man laat het dit dan aan ons weten via bovenstaand tipformulier. Ook kunt u informatie over deze auto-inbraken telefonisch doorgeven. Geef dit dan door via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

 

 

]]>
titel]]> ]]>
51.6570101 5.2995841
Vught - Zelfgemaakt zwaar vuurwerk in beslag genomen, bewoner aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/19/vuurwerk-vught.html In een schuurtje bij een woning aan de Jagersweg en in een woning aan de Hageland in Vught is vrijdagavond 500 kg zwaar vuurwerk gevonden. De 46 jarige bewoner van de Hageland is aangehouden en het vuurwerk is in beslag genomen. De man zal verder worden verhoord. Het gaat om zwaar zelfgemaakt vuurwerk. Op beide locaties is het vuurwerk in beslag genomen. De EOD gaat het vuurwerk op een veilige plaats tot ontploffing brengen. Sat, 19 Dec 2020 09:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/19/vuurwerk-vught.html 2020-12-19T09:40:00Z Zwaar en zelfgemaakt vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Het opslaan van grote hoeveelheid vuurwerk in een woning of schuur is levensgevaarlijk. Het risico op brand of een ontploffing is groot. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Dit willen we voorkomen.  Daarom sporen we dit vuurwerk op. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag zijn risicovol. Je zult maar naast iemand wonen die honderden kilo’s in huis heeft opgeslagen.

Meer informatie over vuurwerk vindt u hier.

]]>
51.653306 5.2943466
Aalst - Acht mannen opgepakt na bedreiging op camping https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/1/02-aalst-acht-mannen-opgepakt-na-bedreiging-op-camping.html Na een melding van een bedreiging op een camping in het Gelderse Aalst is de politie zondagmiddag in actie gekomen. Er werden acht mannen aangehouden. Het onderzoek begon met de melding dat er op de camping iemand met een wapen bedreigd zou zijn door een groep mannen. De mannen waren alweer vertrokken toen de politie gebeld werd, bij hun vertrek hadden ze de slagbomen van de camping geramd. Mon, 01 Jun 2020 08:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/1/02-aalst-acht-mannen-opgepakt-na-bedreiging-op-camping.html 2020-06-01T08:43:00Z Agenten hebben eerst op de camping onderzoek gedaan. Dankzij goede verklaringen van getuigen, kon achterhaald worden met welke auto’s de mannen vertrokken waren. Op drie plaatsen in Nederland konden daarom verdachten aangehouden worden.

In Best werden drie mannen in een auto aangehouden, agenten trokken hun vuurwapens bij de aanhouding. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Op de A2 bij Vught werden ook drie mannen in een auto aangehouden. Twee andere mannen werden in een auto op de A16 bij Rotterdam aangehouden.

Een van de verdachten komt uit Barneveld, de anderen komen uit Brabant. De mannen zijn tussen de 18 en 40 jaar oud. De politie doet nu verder onderzoek naar de bedreiging en de achtergrond hiervan, de verdachten zitten nog vast.

 

(2020246951 ^SK)

]]>
51.653306 5.294346600000001
Cromvoirt/Tilburg - Twee aanhoudingen in onderzoek datingapps https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/13/08-twee-aanhoudingen-in-onderzoek-datingapps.html Dinsdag 12 februari 2020 zijn er twee aanhoudingen verricht in verband met een onderzoek naar oplichting via datingapps. Het arrestatieteam heeft hierbij een schot gelost. Thu, 13 Feb 2020 11:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/13/08-twee-aanhoudingen-in-onderzoek-datingapps.html 2020-02-13T11:54:00Z Dinsdagmiddag rond 15.30 uur is het arrestatieteam van de politie naar Loverensestraat in Cromvoirt gegaan om de aanhoudingen te verrichten. De verdachten, een 18–jarige man uit Tilburg en een 19–jarige man uit Kaatsheuvel, reden in een voertuig en zijn tot stoppen gemaand. Bij de aanhouding is geschoten, een verdachte is lichtgewond geraakt.

De twee mannen worden verdacht van afpersing van slachtoffers via datingsapps. Zij zitten momenteel vast in het politiecellencomplex voor verder onderzoek.

]]>
Oproep aan slachtoffers

Het kan ook zijn dat je zelf in de afgelopen periode hiervan slachtoffer bent geworden, maar je tot nu toe niet hebt gemeld uit angst of schaamte. Als dat zo is roepen we je op om alsnog contact met ons te zoeken, we gaan discreet met jouw informatie om. Mogelijk kan jouw informatie helpen om ook deze zaak op te lossen. Je kunt ons bellen via 0900-8844, of als je anoniem wilt blijven bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook kun je terecht bij Roze in Blauw via 088-1691234.

]]>
UPDATE 9 juni

Het rechercheteam van de politie hield dinsdagochtend 9 juni opnieuw een verdachte aan in het onderzoek naar oplichting via datingapps. De 19-jarige man uit Loon op Zand is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de oplichting. Het rechercheteam sluit niet uit dat er mogelijk nog meer personen bij deze zaak betrokken zijn. In het totaal zijn nu drie verachten aangehouden. Het onderzoek loopt. 

]]>
51.6560293 5.236215200000061
Oost-Brabant - Veilig verloop van acties kris kras door heel Oost-Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/18/veilig-verloop-van-acties-kris-kras-door-heel-oost-brabant.html Voor de politie staat de veiligheid vandaag voorop bij de boerenprotesten. De actievoerders laten vandaag op verschillende plekken in onze eenheid hun stem horen. Wij staan met hen in contact en treden op als dat nodig is. Wed, 18 Dec 2019 18:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/18/veilig-verloop-van-acties-kris-kras-door-heel-oost-brabant.html 2019-12-18T18:23:00Z De acties van vandaag zijn niet aangekondigd en er is dan ook geen vergunning voor gegeven. Daarmee zijn ze een stuk minder voorspelbaar dan eerdere acties. Om die reden handhaven we nu actief en geven een boete als dat nodig is. In totaal 23 actievoerders kregen vandaag een bon omdat ze met hun tractor op de snelweg reden en een gevaarlijke situatie creëerden. Dat was op de A2 ter hoogte van Vught en de Hightechcampus in Eindhoven en op de A59 bij Rosmalen. Daarnaast werden nog twee bekeuringen uitgedeeld: één voor het blokkeren een kruising in Eindhoven en één voor het ongeoorloofd voeren van een blauw zwaailicht bij een wegrestaurant in Geldrop.

]]>
Grens

In andere gevallen probeerden we in overleg met de actievoerders de overlast zoveel mogelijk te beperken. Daarbij gaven wij duidelijk aan waar de grens lag. Dat lukte vandaag bijna altijd: zo werden actievoerders die het centrum van ’s-Hertogenbosch in wilden met hun tractoren tegen gehouden. Dat zou tot teveel overlast en gevaarlijke situaties leidden. De actievoerders namen hun eigen verantwoordelijkheid en werden uiteindelijk naar het voorplein van het Provinciehuis gestuurd.

Ook actievoerders die vanmiddag naar industrieterrein Ekkersrijt in Eindhoven wilden, konden met een goed gesprek op andere gedachten worden gebracht. Niet overal werden de actievoerders tegen gehouden: bij Bavaria in Lieshout en Jumbo in Veghel zorgden de acties nauwelijks voor overlast.

Eerder op de dag werd in Nuland een rotonde vrij gemaakt en ook op de Meubelboulevard in ’s-Hertogenbosch en het Stadhuisplein in Eindhoven waren we in gesprek met actievoerders.

In totaal deden we ruim 20 interventies kris kras door onze hele eenheid.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Oost-Brabant - Veiligheid staat voorop bij protestacties stikstofbeleid https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/18/veiligheid-staat-voorop-bij-protestacties-stikstofbeleid.html Vandaag zijn er op diverse locaties in onze eenheid acties gaande waarbij actievoerders hun stem laten horen in de stikstof discussie door massaal met tractoren de weg op te gaan. Voor de politie staat de veiligheid voorop en we treden op waar nodig. Wed, 18 Dec 2019 11:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/18/veiligheid-staat-voorop-bij-protestacties-stikstofbeleid.html 2019-12-18T11:29:00Z De acties van vandaag zijn in vergelijk met voorgaande demonstraties niet aangekondigd en niet vergund. Door hun onvoorspelbare karakter handhaven we daarom vandaag actief en beboeten we waar nodig.

Het rijden van tractoren op snelwegen kan gevaarlijke situaties opleveren. Op de A2 afslag Vught, bij de High Tech Campus in Eindhoven en op de A59 bij Rosmalen hebben we daarom 21 bestuurders van tractoren van de snelweg gehaald en bekeurd.

Wij zijn zichtbaar en in contact met de actievoerders. We wijzen hen op hun eigen verantwoordelijk en het feit dat er tegen overtredingen wordt opgetreden. In Nuland is er een rotonde vrij gemaakt en op de Meubelboulevard in ’s-Hertogenbosch en in het centrum van Eindhoven op het Stadhuisplein zijn we in gesprek met actievoerders.

]]>
Veiligheid staat voorop

Veiligheid staat voorop en we stellen heldere grenzen. Wij houden overtreders staande en we bekeuren actief. Ook begeleiden we de tractoren de snelweg af als zij hierop gaan rijden. Waar nodig belemmeren we hen de toegang/doorgang op de snelweg. 

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989