Alle berichten | Waalre | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/waalre.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Waalre nl Tue, 11 May 2021 08:02:08 GMT 2021-05-11T08:02:08Z nl Veldhoven - Gezocht - Winkeldiefstal bij Kruidvat Veldhoven en Waalre https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/09-winkeldiefstal-bij-kruidvat-veldhoven.html In deze zaak zoeken we inmiddels toch wel notoire winkeldief. Meerdere keren heeft hij toegeslagen in verschillende filialen van Kruidvat in Veldhoven en Waalre. verdachte Mon, 22 Feb 2021 19:40:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/09-winkeldiefstal-bij-kruidvat-veldhoven.html 2021-02-22T19:40:00Z De filiaalmanager betrapte hem eerder op diefstal en stuurde hem de winkel uit. Wat ze dan nog niet weet, is dat hij al de nodige spullen in zijn zakken had verstopt. En het houdt niet op. Meerdere keren krijgt hij het voor elkaar om kostbare merken deodorant uit de schappen te stelen en zonder te betalen de winkel uit te gaan. Dit moet stoppen. 

]]>
Herkent u hem? Weet u waar de politie hem kan vinden? Bel de tiplijn op 0800 6070. 

]]>
]]>
Verdachte in Veldhoven 51.4176337 5.4060209
Baarle-Nassau, Tilburg, Vlijmen, Veldhoven, Waalre - Foto’s verdachten avondklokrellen Tilburg getoond in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/08-fotos-verdachten-avondklokrellen-tilburg-getoond-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 22 februari uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen uw aandacht voor diefstallen in Waalre, Veldhoven en Baarle-Nassau, een inbraak bij een supermarkt in Vlijmen én we tonen beelden van meerdere verdachten van de avondklokrellen in Tilburg. nieuwsbericht Wed, 17 Feb 2021 13:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/08-fotos-verdachten-avondklokrellen-tilburg-getoond-in-bureau-brabant.html 2021-02-17T13:53:00Z Bij supermarkt COOP aan het Burgemeester van Houtplein werd dinsdag 19 januari 2021 ingebroken. En de inbrekers gingen niet bepaald rustig te werk, dus menig buurtbewoner werd wakker. Met geweld rammen ze zo hard tegen de toegangsdeur dat het glas aan diggelen gaat. Eenmaal binnen lopen ze meteen door naar de servicebalie en gaan en met buit vandoor. Met een grote ravage achterlatend. Dankzij goede camerabeelden staan de daders goed op beeld.

]]>
In deze zaak zoeken we inmiddels toch wel notoire winkeldief. Meerdere keren heeft hij toegeslagen in verschillende filialen van Kruidvat in Veldhoven en Waalre. De filiaalmanager betrapte hem eerder op diefstal en stuurde hem de winkel uit. Wat ze dan nog niet weet, is dat hij al de nodige spullen in zijn zakken had verstopt. En het houdt niet op. Meerdere keren krijgt hij het voor elkaar om kostbare merken deodorant uit de schappen te stelen en zonder te betalen de winkel uit te gaan.

]]>
In deze zaak zoeken we twee mannen die een diefstal plegen bij een hotel in Baarle-Nassau. Ze hebben twee kamers in het hotel geboekt. Maar niet gewoon om een nachtje te slapen, want de volgende ochtend waren ze niet alleen verdwenen, ook was alles, maar dan werkelijk alles uit de hotelkamers gestolen. Televisies, koelkasten, beddengoed, lampen en zelf de bijbels waren weg.

]]>
Ook in Tilburg waren er op zondag 24 januari ernstige rellen tijdens de avondklok. Met name in Tilburg West werd er door een grote groep gereld en werd er van alles vernield. Winkels, panden en verkeersborden en er gingen auto’s in brand. Er werden molotovcocktails gegooid, in een winkel en tegen de politie. Journalisten werden belaagd, zo erg dat ze dachten dat ze gelyncht zouden worden. Bij een huis werd een explosief door het raam gegooid. De bewoonster raakte zwaargewond aan haar gezicht. Meerdere verdachten staan op beeld en wij zoeken ze!

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

]]>
Tilburg West 51.560596 5.0919143
Eindhoven/Waalre - Agenten licht gewond bij achtervolging verdachte https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/11/09-agenten-licht-gewond-bij-achtervolging-verdachte.html Twee agenten zijn woensdagochtend licht gewond geraakt bij een aanrijding met een verdachte. De 42-jarige verdachte was er in zijn auto vandoor gegaan na een verdachte situatie. In zijn auto werd een dealer hoeveelheid harddrugs aangetroffen. nieuwsbericht Wed, 11 Nov 2020 14:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/11/09-agenten-licht-gewond-bij-achtervolging-verdachte.html 2020-11-11T14:17:00Z Rond 11.00 uur vanmorgen kwam bij de politie een melding binnen van een verdachte situatie aan de Sterkenburg in Eindhoven. Daar zou mogelijk in drugs gedeald worden. De collega’s troffen ter plaatse een duidelijk verwarde man in zijn personenauto en wilden deze controleren. Daarop drukte de man het gaspedaal in en ging er vandoor.

]]>
Er ontstond vervolgens een achtervolging met hoge snelheid door het stadsdeel Gestel. In totaal waren daar een tiental politievoertuigen bij betrokken. Zij voerden zwaailicht en sirene.  Op de Anton Coolenlaan werd getracht de man te laten stoppen. Dat lukte echter niet en twee politiewagens kwamen daarbij met elkaar in botsing. Beide voertuigen raakten beschadigd, maar de collega’s beleven ongedeerd.

]]>
De verdachte reed vervolgens richting Waalre. Op de Burgemeester Mollaan werd hij daar het fietspad op gedwongen. In plaats van te remmen gaf de verdachte vol gas en reed frontaal in op een politiewagen die hem op het fietspad in tegengestelde richting tegemoet kwam. Daarmee was de achtervolging ten einde.  De twee collega’s raakten licht gewond en zijn ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. De verdachte bleef ongedeerd. Beide voertuigen zijn total loss. Een vierde politiewagen raakte ook licht beschadigd omdat hij achterop zijn voorganger reed. Deze collega’s raakten niet gewond.

]]>
De verdachte bleek een 42-jarige man uit Geldrop. Hij was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Er is een bloedproef gedaan om dat verder te onderzoeken. De man is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. In zijn auto werd door de collega’s een handelshoeveelheid harddrugs gevonden. Deze is in beslag genomen voor verder onderzoek. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

]]>
De achtervolging heeft de nodige aandacht getrokken, met name in het stadsdeel Gestel. Mogelijk dat het rijgedrag van de verdachte voor toeschouwers ook gevaarlijke en stressvolle momenten heeft opgeleverd. We zijn voor het verdere onderzoek nog naar mensen die relevante informatie hebben. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.4169677 5.4743825
Waalre - Grondstoffen en middelen voor productie van synthetische drugs aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/16/grondstoffen-en-middel-voor-productie-van-synthetische-drugs-aangetroffen.html In een loods aan het woonwagencentrum Broekweg in Waalre ontdekte de politie afgelopen dinsdag grondstoffen en attributen voor de productie van synthetische drugs. nieuwsbericht Thu, 16 Jul 2020 15:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/16/grondstoffen-en-middel-voor-productie-van-synthetische-drugs-aangetroffen.html 2020-07-16T15:02:00Z Tijdens een reguliere controle van gemeente en politie in het gebied in de omgeving van de Broekweg stuitte men op een gascilinder. Er werd een sterke anijslucht waargenomen. Deze karakteristieke geur kan duiden op synthetische drugs. Bij het vervolgonderzoek op basis van de Opiumwet stuitten politieagenten in een loods op meerdere jerrycans gevuld met vloeistof die gebruikt kan worden bij de productie van synthetische drugs. Ook ontdekten zij daar attributen zoals gasmaskers, een kookpan en slangen waaruit dezelfde kenmerkende anijsgeur opsteeg. Het feit dat de anijsgeur, de grondstoffen en de genoemde middelen in deze specifieke combinatie zijn aangetroffen duidt sterk op een bestemming voor de productie van synthetische drugs.

Alle aangetroffen spullen zijn direct in beslag genomen. Wij onderzoeken deze zaak strafrechtelijk.

Eerdere controle
Naar aanleiding van de controle van vorig jaar in september controleren gemeente en politie regelmatig in het gebied in de omgeving van de Broekweg. Tijdens een eerdere controle werden diverse goederen aangetroffen die gebruikt worden voor het produceren van synthetische drugs en/of voor het opzetten van een synthetisch drugslab. Lees ons eerdere bericht over die vondst hier.

Grote hoeveelheid diesel
Ook zijn er op twee verschillende locaties grote hoeveelheden diesel gevonden. In totaal ruim 1700 liter diesel. De Douane heeft de diesel bemonsterd en zal dit analyseren om te onderzoeken of het rode diesel betreft. Lees ook: Informatie over rode diesel.

Synthetische drugs
Synthetische drugs zijn verdovende of hallucinerende middelen die via een synthese (chemische verbinding) worden gemaakt. Synthetische drugs komen voor onder andere in de vorm van vloeistof, pillen of poeder. De bekendste voorbeelden van (synthetische) drugs zijn XTC, amfetamine/speed en GHB. De overheid waarschuwt voor de gevaren van dit soort ondermijnende praktijken en vraagt burgers om te helpen deze criminaliteit aan te pakken. Lees ook deze flyer met informatie hierover.

De afbeelding op de infographic betreft een stockfoto.

]]>
51.4014488 5.440518900000001
Waalre - Man aangehouden voor overtreding opiumwet https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/5/09-man-aangehouden-voor-overtreding-opiumwet.html De politie hield vrijdagmorgen rond 8.00 uur een 35-jarige man uit Waalre aan op het woonwagencentrum aan de Broekweg. nieuwsbericht Fri, 05 Jun 2020 07:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/5/09-man-aangehouden-voor-overtreding-opiumwet.html 2020-06-05T07:49:00Z De man wordt ervan verdacht dat hij bezig was met voorbereidende handelingen voor de productie van synthetische drugs. Hij kwam als verdachte in beeld naar aanleiding van een bestuurlijke controle in september vorig jaar op het woonwagencentrum aan de Broekweg. Tijdens deze controle zijn diverse goederen aangetroffen die gebruikt worden voor het produceren van synthetische drugs en/of voor het opzetten van synthetische drugslabs.

De man is nu dus aangehouden voor verder onderzoek. We sluiten niet uit dat er in dit onderzoek nog andere verdachten zullen worden gehoord.

]]>
Aanhouding op straat 51.4014488 5.440518900000001
Waalre - Overtreding Opiumwet woonwagencentrum Waalre https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/5/controle-woonwagencentrum-waalre.html Tijdens een controle op dinsdag 3 september bij het woonwagencentrum aan de Broekweg in Waalre zijn er strafbare feiten geconstateerd. Diverse druggerelateerde zaken zijn hierbij aangetroffen. nieuwsbericht Thu, 05 Sep 2019 13:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/5/controle-woonwagencentrum-waalre.html 2019-09-05T13:17:00Z Op diverse locaties in en net buiten het woonwagencentrum is er gestuit op een hoeveelheid druggerelateerde apparatuur en drugsafval. Ook zijn er tijdens een doorzoeking in een woonwagen druggerelateerde grondstoffen aangetroffen. In het kader van de Opiumwet zijn alle aangetroffen spullen geruimd.

De geconstateerde strafbare feiten kwamen aan het licht tijdens een bestuurlijke controle door de gemeente Waalre.

Verder onderzoek zal worden gedaan en we zullen waar mogelijk overgaan tot strafvervolging.

 

]]>
51.4014488 5.440518900000029
Waalre - Twee vrouwen opgepakt voor mishandeling na verkeersruzie https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/28/twee-vrouwen-opgepakt-voor-mishandeling-na-verkeersruzie.html Een 48-jarige vrouw raakte dinsdagavond rond 20.00 uur gewond nadat ze betrokken raakte bij een verkeersruzie. Het slachtoffer werd bijna geschept door een personenauto bij de Kranssen waarna een ruzie tussen beide partijen ontstond. nieuwsbericht Wed, 28 Nov 2018 10:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/28/twee-vrouwen-opgepakt-voor-mishandeling-na-verkeersruzie.html 2018-11-28T10:29:00Z Het bleef niet alleen bij woorden. Het slachtoffer werd geslagen met een knuppel en liep hierdoor hoofdletsel op. Ze moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht voor haar verwondingen. Ondertussen waren de geweldplegers gevlogen. Dankzij oplettende getuigen kregen we zicht op het kenteken van de verdachten. Al snel konden we hun identiteit achterhalen en zijn ze in de loop van deze ochtend aangehouden. Het gaat om twee vrouwen (58 en 17 ) uit Waalre. 

]]>
Sirene op politieauto 51.3916615 5.440102799999977
Waalre - Gewonde vrouw op straat aangetroffen; politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/24/09-gewonde-vrouw-op-straat-aangetroffen-politie-zoekt-getuigen.html Op Den Hof in Waalre is in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewonde vrouw op straat aangetroffen. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. We zoeken getuigen. nieuwsbericht Sat, 24 Nov 2018 12:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/24/09-gewonde-vrouw-op-straat-aangetroffen-politie-zoekt-getuigen.html 2018-11-24T12:17:00Z Rond 0.30 uur op zaterdag 24 november kreeg de politie een melding van vier personen. Zij hadden op straat een gewonde vrouw aangetroffen. Toen de collega’s ter plaatse kwamen bleek de vrouw een wond aan haar achterhoofd te hebben. Vermoedelijk is ze geslagen met een voorwerp.

]]>
De 46-jarige vrouw uit Waalre is naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld. Ze moest een nachtje blijven ter observatie. Er is nog veel onduidelijk over wat er is gebeurd. Uit de verklaringen van de vrouw blijkt niet heel veel meer dan dat zij van achteren zou zijn benaderd en op het hoofd geslagen. Een signalement van de verdachte of een duidelijke aanleiding ontbreekt. De vier personen die de melding maakten hebben de vrouw gevonden toen ze al op straat lag. Van het incident zelf hebben zij niets gezien.

]]>
De politie heeft ter plaatse technisch onderzoek verricht en ook wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn. De politie zou graag in contact komen met mogelijke getuigen: mensen die het incident hebben gezien of mogelijk andere informatie hebben die bij het onderzoek zou kunnen helpen. Hen wordt gevraagd om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook het tipformulier invullen.

]]>
Politie-embleem 51.3952422 5.475110299999983
Waalre - Man aangehouden voor bedreiging met vuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/19/09-man-aangehouden-voor-bedreiging-met-vuurwapen.html Een man die vermoedelijk op zaterdagavond drie 15-jarige jongens met een vuurwapen bedreigde, is zondagmiddag aangehouden. In zijn woning werden twee nepvuurwapens en een aantal zwaarden gevonden. nieuwsbericht Mon, 19 Nov 2018 15:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/19/09-man-aangehouden-voor-bedreiging-met-vuurwapen.html 2018-11-19T15:33:00Z De man zou zich op zaterdagavond mogelijk hebben gestoord aan vuurwerk dat op straat werd afgestoken. Toen hij de drie jongens op straat zag lopen, ging hij naar buiten en bedreigde hen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij vermoedde waarschijnlijk dat zij het vuurwerk afgestoken hadden. Nadat de jongens de zakken hadden geleegd en echt geen vuurwerk bij zich bleken te hebben, ging de man er vandoor.

]]>
Nadat de hevig ontdane jongens thuis waren gekomen en hun ouders hadden ingelicht, werd zondagmorgen de politie ingeschakeld. Wij doorzochten vervolgens de woning van de man. Daar werden twee luchtdrukwapens door de man aan ons overhandigd, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Ook bleek de man nog een collectie zwaarden te hebben. Alle wapens zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. Hij is in ingesloten voor verder onderzoek.

]]>
51.3878333 5.443202499999984
Rosmalen, Eindhoven, Breda, Waalre - Uitzending Bureau Brabant maandag 19 november https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/08-uitzending-bureau-brabant-maandag-19-november.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 19 november uw de hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals een ernstige mishandeling in Rosmalen en een dodelijke steekpartij in Breda. Ook tonen wij u beelden van een pinner die met een gestolen pinpas in Eindhoven een groot bedrag opneemt en zijn wij op zoek naar de 32-jarige Henk-Kris uit Breda die sinds 19 september wordt vermist. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 11:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/08-uitzending-bureau-brabant-maandag-19-november.html 2018-11-15T11:57:00Z Sinds woensdag 19 september jl. om 16.00 uur wordt de 32-jarige Henk-Kris Heeren uit Breda vermist. Hij was die woensdagmiddag in zijn auto vertrokken nadat hij zijn 2-jarige zoontje bij zijn moeder had afgezet in Breda Noord. Henk reed in een grijze Toyota Aygo voorzien van het kenteken 49-SP-DH. Henk was kerngezond en had geen psychische problemen. Ook was hij nog nooit langere tijd van huis geweest. Zijn auto werd op woensdag 3 oktober jl. onbeheerd aangetroffen op de Hoogstraat in Waalre.

]]>
Op zondag 4 november werd rond 04.00 uur op de Adriaan van Bergenstraat in Breda een man neergestoken. Deze man overleed kort tijd later aan de verwondingen. De politie is op zoek naar getuigen die kort voor en kort na het incident contact met de verdachte hebben gehad. Van deze contacten zijn beelden, afkomstig van het gemeentelijke cameratoezicht. De getuigen die wij graag spreken tonen wij tijdens de uitzending. Herkent u zichzelf of herkent u anderen? Wij horen het graag.

]]>
Een 40-jarige man werd donderdag 11 oktober ernstig mishandeld in zijn woning in een appartementencomplex aan de Groote Wielenlaan in Rosmalen. Rond 19.00 uur hoorde hij de bel van zijn intercom. Even later werd er aangebeld bij de voordeur van het appartement. De bewoner opende zijn voordeur een klein stukje, hij zette de deur op een kier. Voor de deur stond een man met een voorwerp in zijn rechterhand. Deze deur werd open geduwd en de man liep naar binnen. Het slachtoffer voelde direct pijn aan zijn hoofd, hij werd meerdere malen geslagen met een staaf of slagvoorwerp. Hij moest vervolgens voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis.

]]>
Tussen zondag 15 en woensdag 18 juli 2018 werd de bankpas van een 75-jarige man in Eindhoven gestolen. Op maandag 16 juli bleek er € 18.000,- mee te zijn gepind bij betaalautomaten in Eindhoven. Hiervan zijn beelden. De vrouw met hoofd- en gezichtsbedekking had het geld opgenomen. Wij tonen u tijdens de uitzending beelden van deze pinner. Wie is dit?

 

]]>
51.602072 4.780824400000029