Alle berichten | Waalre | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/waalre.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Waalre nl Fri, 01 Dec 2023 23:38:00 GMT 2023-12-01T23:38:00Z nl Gezocht - OPGELOST - Winkeldiefstal in vereniging Den Hof Waalre https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/09-winkeldiefstal-in-vereniging---den-hof---waalre.html Goed nieuws, deze zaak is opgelost. Bedankt voor het meedenken Mon, 26 Jun 2023 15:05:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/09-winkeldiefstal-in-vereniging---den-hof---waalre.html 2023-06-26T15:05:00Z Goed nieuws, deze zaak is opgelost. Bedankt voor het meedenken

]]>
51.38729122 5.46486955
Waalre - Gezocht - Spoofing met pinfraude – diverse locaties – Waalre, Aalst https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/februari/09-spoofing-met-pinfraude---diverse-locaties---waalre-aalst.html Het komt helaas regelmatig voor; spoofing. Nu weer een oudere dame die slachtoffer is geworden en waarvan geld is gestolen. Op maandag 12 september 2022 wordt zij gebeld door de 'bank'. Er zouden verdachte omstandigheden zijn met haar rekening en ze moest haar pinpas en pincode opgeven. Vervolgens kwam een man aan de deur en nam alles mee. We hebben beelden van de verdachte en zoeken je hulp. Herken je degene op de foto's? Neem dan contact met ons op via 0800-6070 verdachte Mon, 12 Jun 2023 06:31:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/februari/09-spoofing-met-pinfraude---diverse-locaties---waalre-aalst.html 2023-06-12T06:31:00Z De man die de pinpas heeft opgehaald kan je herkennen aan het volgende signalement:

- Ongeveer 1.60m of langer.
- Donkerblond haar.
- Tussen de 20 en 30 jaar.
- Normaal postuur
- Blanke/lichtgetinte gelaatskleur 
- Blauw/grijs geruite blouse

]]>
]]>
Spoofing met pinfraude Waalre Aalst 2022201297 51.39307347 5.46806122
Waalre - Twee verdachten aangehouden voor stelen sieraden van 87-jarig slachtoffer https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/26/09-twee-verdachten-aangehouden-voor-stelen-sieraden-van-87-jarig-slachtoffer.html Afgelopen donderdag wordt er bij een 87-jarige mevrouw in Waalre aangebeld via de intercom van haar appartement. De man verschijnt niet voor de camera, dus de oudere vrouw besluit naar beneden te lopen om te kijken wie er voor haar deur staat. De verdachte man geeft aan dat hij van de verzekering is en een kijkje komt nemen of de vrouw goed verzekerd is voor haar sieraden. Sun, 26 Jun 2022 11:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/26/09-twee-verdachten-aangehouden-voor-stelen-sieraden-van-87-jarig-slachtoffer.html 2022-06-26T11:09:00Z Het slachtoffer doet de deur open en neemt de man mee naar haar appartement. De verdachte man vraagt of de vrouw haar sieraden bij elkaar wil zoeken, zodat hij ze kan beoordelen. De oudere vrouw pakt haar sieraden en samen met de man stalt ze de sieraden uit op tafel. Plotseling gaat de telefoon van het slachtoffer en wordt ze gebeld door een, voor haar onbekend, telefoonnummer. Voordat ze het in de gaten heeft pakt de man alle sieraden bij elkaar en rent weg. De mevrouw roept hard om hulp. Als ze de galerij van haar woning oploopt ziet ze een medebewoner worstelen met de verdachte. Maar, na een worsteling weet de verdachte te ontsnappen.

De politie wordt kort na het incident gebeld en al snel kunnen wij twee verdachten (21 en 32 jaar beiden woonachtig in Leeuwarden) voor dit incident aanhouden.

Veel voorkomende diefstal
We zien het steeds vaker. Dieven die contact opnemen met oude kwetsbare slachtoffers en zich voordoen als medewerkers van een verzekeringsmaatschappij. De dieven vragen of de ouderen goud in huis hebben en of ze dit mogen zien om te kijken of de ouderen wel goed verzekerd zijn. Het klinkt heel verdacht. Wij zien het aantal slachtoffers van deze praktijken oplopen en maken ons daarom zorgen over deze vorm van diefstal.

]]>
51.38729122 5.46486955
Waalre - Getuigen gezocht voor babbeltruc in Waalre https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/24/09-getuigen-gezocht-voor-babbeltruc-in-waalre.html Op donderdagmiddag rond 16.30 uur is een 87-jarige vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dat is op de Chromerij in Waalre gebeurd. De verdachte deed zich voor als iemand van een verzekeringsmaatschappij en wist zich naar binnen te praten. Daar wilde hij goederen meenemen van het slachtoffer. Twee verdachten zijn kort daarna aangehouden. Fri, 24 Jun 2022 11:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/24/09-getuigen-gezocht-voor-babbeltruc-in-waalre.html 2022-06-24T11:53:00Z Babbeltruc
Het is donderdagmiddag als er ineens een man voor de deur van een woning aan de Chromerij in Waalre staat. Op slinkse wijze heeft de man zichzelf naar binnen gepraat. De man deed zich voor als medewerker van een verzekeringsmaatschappij en wilde goederen inspecteren. Eenmaal binnen heeft de verdachte de goederen gepakt en is weggerend. 

Het slachtoffer riep vervolgens om hulp en een buurtbewoner liep de verdachte tegen het lijf. Daarop ontstond een worsteling en is de verdachte vervolgens zonder buit vertrokken. Kort daarna konden twee verdachten, doormiddel van een signalement, worden opgepakt. Het gaat om twee mannen in de leeftijd 21 en 32 jaar.

Getuigen
Ondanks dat agenten de verdachten hebben aangehouden zoekt de recherche meer informatie over wat er precies is gebeurd. Mocht u iets hebben gezien of gehoord, dan komen wij graag met u in contact.

Wees altijd alert!
Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven van uw geld, waardevolle spullen, sieraden, handtas of bankpas. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur, bellen op of spreken u aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn, van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of vragen u of hun kind bij u naar het toilet mag.

  • Wees voorzichtig: open de deur niet helemaal en gebruik een kierstandhouder of deurketting. 
  • Vraag altijd een legitimatiebewijs als iemand namens een instantie of bedrijf komt.
  • Medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, thuiszorginstellingen en dergelijke komen nooit zonder afspraak bij u thuis voor financiële zaken. Vraag hen later terug te komen en bel naar de instantie om hun verzoek te controleren.
  • Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Een bank of de politie vraagt daar nooit naar.
  • Bewaar altijd uw pinpas en pincode apart.
  • Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Er zijn verhalen bekend van kinderen die vragen of iemand wil meewerken aan een werkstuk en er vervolgens vandoor gaan met geld en sieraden. U kunt hen vragen terug te komen als u niet meer alleen thuis bent.

Meer over dit onderwerp lees je hier. 

]]>
51.3976211 5.47987713
Baarle-Nassau, Tilburg, Vlijmen, Veldhoven, Waalre - Foto’s verdachten avondklokrellen Tilburg getoond in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/08-fotos-verdachten-avondklokrellen-tilburg-getoond-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 22 februari uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen uw aandacht voor diefstallen in Waalre, Veldhoven en Baarle-Nassau, een inbraak bij een supermarkt in Vlijmen én we tonen beelden van meerdere verdachten van de avondklokrellen in Tilburg. Wed, 17 Feb 2021 13:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/08-fotos-verdachten-avondklokrellen-tilburg-getoond-in-bureau-brabant.html 2021-02-17T13:53:00Z Inbraak bij supermarkt in Vlijmen

Bij supermarkt COOP aan het Burgemeester van Houtplein werd dinsdag 19 januari 2021 ingebroken. En de inbrekers gingen niet bepaald rustig te werk, dus menig buurtbewoner werd wakker. Met geweld rammen ze zo hard tegen de toegangsdeur dat het glas aan diggelen gaat. Eenmaal binnen lopen ze meteen door naar de servicebalie en gaan en met buit vandoor. Met een grote ravage achterlatend. Dankzij goede camerabeelden staan de daders goed op beeld.

]]>
Winkeldiefstal bij Kruidvat Veldhoven en Waalre

In deze zaak zoeken we inmiddels toch wel notoire winkeldief. Meerdere keren heeft hij toegeslagen in verschillende filialen van Kruidvat in Veldhoven en Waalre. De filiaalmanager betrapte hem eerder op diefstal en stuurde hem de winkel uit. Wat ze dan nog niet weet, is dat hij al de nodige spullen in zijn zakken had verstopt. En het houdt niet op. Meerdere keren krijgt hij het voor elkaar om kostbare merken deodorant uit de schappen te stelen en zonder te betalen de winkel uit te gaan.

]]>
Diefstal uit hotel in Baarle-Nassau

In deze zaak zoeken we twee mannen die een diefstal plegen bij een hotel in Baarle-Nassau. Ze hebben twee kamers in het hotel geboekt. Maar niet gewoon om een nachtje te slapen, want de volgende ochtend waren ze niet alleen verdwenen, ook was alles, maar dan werkelijk alles uit de hotelkamers gestolen. Televisies, koelkasten, beddengoed, lampen en zelf de bijbels waren weg.

]]>
Verdachten avondklokrellen in Tilburg op beeld

Ook in Tilburg waren er op zondag 24 januari ernstige rellen tijdens de avondklok. Met name in Tilburg West werd er door een grote groep gereld en werd er van alles vernield. Winkels, panden en verkeersborden en er gingen auto’s in brand. Er werden molotovcocktails gegooid, in een winkel en tegen de politie. Journalisten werden belaagd, zo erg dat ze dachten dat ze gelyncht zouden worden. Bij een huis werd een explosief door het raam gegooid. De bewoonster raakte zwaargewond aan haar gezicht. Meerdere verdachten staan op beeld en wij zoeken ze!

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

]]>
51.560596 5.0919143
Eindhoven/Waalre - Agenten licht gewond bij achtervolging verdachte https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/11/09-agenten-licht-gewond-bij-achtervolging-verdachte.html Twee agenten zijn woensdagochtend licht gewond geraakt bij een aanrijding met een verdachte. De 42-jarige verdachte was er in zijn auto vandoor gegaan na een verdachte situatie. In zijn auto werd een dealer hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Wed, 11 Nov 2020 14:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/11/09-agenten-licht-gewond-bij-achtervolging-verdachte.html 2020-11-11T14:17:00Z Rond 11.00 uur vanmorgen kwam bij de politie een melding binnen van een verdachte situatie aan de Sterkenburg in Eindhoven. Daar zou mogelijk in drugs gedeald worden. De collega’s troffen ter plaatse een duidelijk verwarde man in zijn personenauto en wilden deze controleren. Daarop drukte de man het gaspedaal in en ging er vandoor.

]]>
Achtervolging

Er ontstond vervolgens een achtervolging met hoge snelheid door het stadsdeel Gestel. In totaal waren daar een tiental politievoertuigen bij betrokken. Zij voerden zwaailicht en sirene.  Op de Anton Coolenlaan werd getracht de man te laten stoppen. Dat lukte echter niet en twee politiewagens kwamen daarbij met elkaar in botsing. Beide voertuigen raakten beschadigd, maar de collega’s beleven ongedeerd.

]]>
Frontale botsing

De verdachte reed vervolgens richting Waalre. Op de Burgemeester Mollaan werd hij daar het fietspad op gedwongen. In plaats van te remmen gaf de verdachte vol gas en reed frontaal in op een politiewagen die hem op het fietspad in tegengestelde richting tegemoet kwam. Daarmee was de achtervolging ten einde.  De twee collega’s raakten licht gewond en zijn ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. De verdachte bleef ongedeerd. Beide voertuigen zijn total loss. Een vierde politiewagen raakte ook licht beschadigd omdat hij achterop zijn voorganger reed. Deze collega’s raakten niet gewond.

]]>
Onder invloed

De verdachte bleek een 42-jarige man uit Geldrop. Hij was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Er is een bloedproef gedaan om dat verder te onderzoeken. De man is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. In zijn auto werd door de collega’s een handelshoeveelheid harddrugs gevonden. Deze is in beslag genomen voor verder onderzoek. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

]]>
Getuigen

De achtervolging heeft de nodige aandacht getrokken, met name in het stadsdeel Gestel. Mogelijk dat het rijgedrag van de verdachte voor toeschouwers ook gevaarlijke en stressvolle momenten heeft opgeleverd. We zijn voor het verdere onderzoek nog naar mensen die relevante informatie hebben. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

]]>
51.4169677 5.4743825
Waalre - Grondstoffen en middelen voor productie van synthetische drugs aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/16/grondstoffen-en-middel-voor-productie-van-synthetische-drugs-aangetroffen.html In een loods aan het woonwagencentrum Broekweg in Waalre ontdekte de politie afgelopen dinsdag grondstoffen en attributen voor de productie van synthetische drugs. Thu, 16 Jul 2020 15:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/16/grondstoffen-en-middel-voor-productie-van-synthetische-drugs-aangetroffen.html 2020-07-16T15:02:00Z Tijdens een reguliere controle van gemeente en politie in het gebied in de omgeving van de Broekweg stuitte men op een gascilinder. Er werd een sterke anijslucht waargenomen. Deze karakteristieke geur kan duiden op synthetische drugs. Bij het vervolgonderzoek op basis van de Opiumwet stuitten politieagenten in een loods op meerdere jerrycans gevuld met vloeistof die gebruikt kan worden bij de productie van synthetische drugs. Ook ontdekten zij daar attributen zoals gasmaskers, een kookpan en slangen waaruit dezelfde kenmerkende anijsgeur opsteeg. Het feit dat de anijsgeur, de grondstoffen en de genoemde middelen in deze specifieke combinatie zijn aangetroffen duidt sterk op een bestemming voor de productie van synthetische drugs.

Alle aangetroffen spullen zijn direct in beslag genomen. Wij onderzoeken deze zaak strafrechtelijk.

Eerdere controle
Naar aanleiding van de controle van vorig jaar in september controleren gemeente en politie regelmatig in het gebied in de omgeving van de Broekweg. Tijdens een eerdere controle werden diverse goederen aangetroffen die gebruikt worden voor het produceren van synthetische drugs en/of voor het opzetten van een synthetisch drugslab. Lees ons eerdere bericht over die vondst hier.

Grote hoeveelheid diesel
Ook zijn er op twee verschillende locaties grote hoeveelheden diesel gevonden. In totaal ruim 1700 liter diesel. De Douane heeft de diesel bemonsterd en zal dit analyseren om te onderzoeken of het rode diesel betreft. Lees ook: Informatie over rode diesel.

Synthetische drugs
Synthetische drugs zijn verdovende of hallucinerende middelen die via een synthese (chemische verbinding) worden gemaakt. Synthetische drugs komen voor onder andere in de vorm van vloeistof, pillen of poeder. De bekendste voorbeelden van (synthetische) drugs zijn XTC, amfetamine/speed en GHB. De overheid waarschuwt voor de gevaren van dit soort ondermijnende praktijken en vraagt burgers om te helpen deze criminaliteit aan te pakken. Lees ook deze flyer met informatie hierover.

De afbeelding op de infographic betreft een stockfoto.

]]>
51.4014488 5.440518900000001
Waalre - Man aangehouden voor overtreding opiumwet https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/5/09-man-aangehouden-voor-overtreding-opiumwet.html De politie hield vrijdagmorgen rond 8.00 uur een 35-jarige man uit Waalre aan op het woonwagencentrum aan de Broekweg. Fri, 05 Jun 2020 07:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/5/09-man-aangehouden-voor-overtreding-opiumwet.html 2020-06-05T07:49:00Z De man wordt ervan verdacht dat hij bezig was met voorbereidende handelingen voor de productie van synthetische drugs. Hij kwam als verdachte in beeld naar aanleiding van een bestuurlijke controle in september vorig jaar op het woonwagencentrum aan de Broekweg. Tijdens deze controle zijn diverse goederen aangetroffen die gebruikt worden voor het produceren van synthetische drugs en/of voor het opzetten van synthetische drugslabs.

De man is nu dus aangehouden voor verder onderzoek. We sluiten niet uit dat er in dit onderzoek nog andere verdachten zullen worden gehoord.

]]>
51.4014488 5.440518900000001