Alle berichten | Waalwijk | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/waalwijk.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Waalwijk nl Thu, 20 Sep 2018 07:23:29 GMT 2018-09-20T07:23:29Z nl Kaatsheuvel - Gezocht - Diefstal portemonnee en frauduleus pinnen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/08-diefstal-portemonnee-en-frauduleus-pinnen.html Weer een voorbeeld van diefstal en fraude waarbij een oudere vrouw het slachtoffer is. verdachte Mon, 10 Sep 2018 13:09:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/08-diefstal-portemonnee-en-frauduleus-pinnen.html 2018-09-10T13:09:00Z Op dinsdag 27 maart jl. stond rond half drie een 79-jarige vrouw bij de ingang van Winkelcentrum Hoofdpoort in Kaatsheuvel. Twee vrouwen die naast haar stonden vroegen of ze geld kon wisselen. Ze pakte haar portemonnee en de vrouw deed deze even later weer terug in haar schoudertas. Enkele minuten later ontdekte ze dat de rits van haar tas open stond en dat haar portemonnee was gestolen. In de portemonnee zat o.a. de bankpas. Beide vrouwen waren toen al weg. Korte tijd later, werd er met deze bankpas gepind bij een bank in Waalwijk. De vrouw die pinde staat op beeld. Later werd ook nog een keer in Tilburg gepind. De totale buit bedroeg € 1.350,-.

Van de geldopnamen bij de banken in Waalwijk en Tilburg zijn beelden en wij horen graag wie de pinnende vrouw is.

]]>
]]>
51.6571154 5.030593599999975
Waalwijk/ Oosterhout/ IJzendijke/ Nieuw Vossemeer - Drugsafval op vier plekken in Zeeland-West-Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/7/08-drugsafval-op-vier-plekken-in-zeeland-west-brabant.html De politie Zeeland-West-Brabant had donderdag 6 september haar handen vol aan de gevolgen van de productie van drugs in het Zuiden van Nederland. Op vier locaties werd drugsafval gevonden. Dit brengt het totaal aantal drugsdumpingen in 2018 in de eenheid op 38. nieuwsbericht Fri, 07 Sep 2018 08:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/7/08-drugsafval-op-vier-plekken-in-zeeland-west-brabant.html 2018-09-07T08:38:00Z Donderdagochtend begon het op de meubelboulevard in Waalwijk. Daar ging de politie af op een melding van een verdachte situatie. In een busje op de parkeerplaats troffen ze blauwe vaten aan. Daar bleek drugsafval in de te zitten. Het is door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Een 40-jarige man uit Tilburg is aangehouden.

]]>
Donderdagavond is er aan de Koopvaardijweg een bus met drugsafval aangetroffen. Na onderzoek bleek er 3500 liter afval van de productie van speed (amfetamine) in te liggen in tientallen jerrycans. De bus was eerder op de dag op verzoek van de politie elders weggesleept, omdat het voertuig vermoedelijk gestolen was. Pas bij het bedrijf werd het drugsafval ontdekt. Er is nog niemand aangehouden. Het afval wordt door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

]]>
Ook aan de Schorredijke, vlakbij of op de Belgische grens is donderdagavond vermoedelijk drugsafval gedumpt. In de bosjes stonden enkele vaten. Ook deze worden door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

]]>
Donderdagochtend werd er rond 11.30 uur drugsafval aan de Molenweg gevonden. Op een parkeerplaats stonden 13 blauwe vaten. Ook deze vaten zijn vermoedelijk afkomstig van de productie van synthetische drugs.

]]>
De productie en handel van hard drugs zoals XTC is al langer een doorn in het oog van de politie. Het is het werkterrein van keiharde drugsorganisaties die niet aarzelen voor het gebruik van geweld en om opdrachten te geven voor liquidaties in de openbare ruimte. Hun crimineel verdiende geld wordt geïnvesteerd in de bovenwereld en ondermijnd daarmee de rechtstaat. Deze pillenindustrie zorgt aanzienlijke schade aan het landschap door giftige stoffen te dumpen in natuurgebieden.  Het is zeer gevaarlijk voor mens en dier. En ook voor het milieu. De grond raakt vervuild. Dat kost heel veel geld om af te graven. Je kunt niet zomaar die vaten laten liggen.

]]>
De politie vraagt u hulp bij deze ondermijnende vorm van criminaliteit. Deze dumping van vermoedelijk chemisch drugsafval is logischerwijs het gevolg van productie van harddrugs. Met deze niets ontziende wijze dumpen worden de gevaren voor mens en milieu is nog eens benadrukt. De politie vraagt uw hulp. Heeft op de afgelopen nacht of ochtend iets gezien dat ons kan helpen de daders op te sporen? Belt u dan met de politie op 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000. Ook als u camera's bezit in die omgeving? Neem contact op met de politie.

]]>
stockfoto 51.3217174 3.6167632000000367
Tilburg - Politie blijft waarschuwen voor oplichters aan de deur https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/30/08-politie-blijft-waarschuwen-voor-oplichters-aan-de-deur.html Al enige tijd krijgen we opvallend veel meldingen over babbeldieven in Tilburg en omgeving. Uiteraard zet de politie alles in het werk om de daders op te sporen. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom willen we opnieuw aandacht vragen voor deze nare diefstalmethode en de preventietips. Deze laffe oplichters slaan bij voorkeur toe bij mensen van zestig jaar en ouder. Ze weten zich vaak op slinkse wijze met een smoesje bij u binnen te praten. Trap er niet in, laat ze niet binnen. nieuwsbericht Thu, 30 Aug 2018 07:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/30/08-politie-blijft-waarschuwen-voor-oplichters-aan-de-deur.html 2018-08-30T07:48:00Z Uit de wijk Westerpark ontving de politie vorige maand een melding van een mevrouw dat twee mannen aanbelden. Er was een lekkage bij de bovenburen en ook bij haar zou waterschade zijn. Mevrouw moest gaan zitten en de mannen zouden het oplossen. De mannen zeiden tegen het slachtoffer dat ze haar gouden sieraden af moest doen vanwege mogelijke kortsluiting. Een van de mannen hielp haar daarbij. Vervolgens gaat de man even weg en zijn ook de sieraden weg.

 

In Waalwijk deed een man zich voor als medewerker van een energieleverancier. Hij stelde allerlei persoonlijke vragen en had opvallende interesse in een gouden ring. De meldster vertrouwde het niet en deed navraag bij de energieleverancier.

 

Een 92-jarige vrouw uit Goirle is recent slachtoffer geworden van een babbeldief. Een vrouw belt aan en zegt dat ze van de Zonnebloem is en vraagt of de dame zorg nodig heeft. Ze loopt direct de woning in en stelt ondertussen allerlei vragen. De vrouw wil dit niet en zet haar het huis uit. Ondertussen heeft de dievegge sieraden en geld meegenomen.

]]>
 • Wees alert als er vreemden aan de deur staan: Laat geen onbekenden binnen, wat voor verhaal ze ook verzinnen. Doe de deur niet open. Hebt u een raampje dat open kan, voer dan het gesprek via dit raampje. Hebt u geen raampje, plaats dan een kierstandhouder op de deur. U kunt nu het verhaal even aanhoren en de persoon vragen zich te legitimeren. Controleer gerust zelf bij het bedrijf of de instantie of het klopt dat zij iemand hebben gestuurd. Geef nooit uw pincode of waardevolle spullen af.
 • Wees altijd alert als u pint: Scherm bij het intoetsen van uw pincode de toetsen altijd goed af. Staat iemand te dicht bij u? Vraag voordat u gaat pinnen of deze persoon een stukje naar achteren gaat. Gebeurt dit in een winkel, vraag dan de kassamedewerker gerust om hulp. Laat u niet afleiden. Ook niet als iemand zegt dat u bijvoorbeeld geld of iets anders laat vallen.
 • Wees alert als u op straat of in bijvoorbeeld een winkel(centrum) wordt aangesproken: Een veelgebruikte smoes is het vragen van de weg. Dit is tegenwoordig nauwelijks nog nodig. Veel mensen bezitten een smartphone met daarop navigatie. Is iemand te goeder trouw en wil hij of zij echt de weg weten, dan kan hij of zij een beroep doen op iemand met een smartphone.
 • Vertrouw op uw gevoel: Voelt het niet goed, dan is het dat vaak ook niet. Staat er onaangekondigd iemand bij u aan de deur? Maak dan een afspraak voor een ander tijdstip en vraag er dan een bekende of familielid bij. Ook kunt u, als u het niet vertrouwt, de politie bellen. U mag hiervoor gebruik maken van 112.
 • Pas uw bankrekening aan: Om te voorkomen dat er grote bedragen van uw bank- of girorekening kunnen worden gehaald, kunt u een aantal maatregelen treffen: boek geld dat u niet direct nodig hebt van uw lopende rekening over naar een spaarrekening. Zorg er verder voor dat u niet ‘rood’ kunt staan op uw lopende rekening. Stel de dagopname limiet zo laag mogelijk in. Uw bank kan u daarbij helpen.
 • ]]>
  Agenten zijn binnenkort aanwezig op de  Seniorenbeurs in Tilburg. U kunt vragen stellen over het voorkomen van oplichting aan uw voordeur en andere veiligheidsthema’s.  De beurs is op zaterdag 8 september van 10.00 uur tot 16.00 uur in Euroscoop aan het Olympiaplein. Kijk voor meer informatie op www.seniorenbeurstilburg.nl.

  ]]>
  Op onze website staat extra informatie over babbeltrucs en het voorkomen ervan. Ook vindt u hier vier korte preventiefilms die wij hebben ontwikkeld om oudere mensen alerter te maken op de risico’s die kunnen leiden tot diefstal via babbeltrucs. Daarnaast bevatten de films tips waarmee ouderen hun eigen veiligheid kunnen vergroten. Bent u toch slachtoffer geworden? Blokkeer dan direct uw pinpas en doe aangifte bij de politie. Bel met de algemene meldlijn 0900-8844 als de dader verdwenen is en bel met 112 als de dader nog in de buurt is.

  ]]>
  Detailopname surveillancewagen 51.560596 5.091914299999985
  Oosterhout/ Waalwijk/ Kaatsheuvel - Man en vrouw aangehouden voor verschillende brandstichtingen https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/29/08-man-en-vrouw-aangehouden-voor-verschillende-brandstichtingen.html Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdag 28 augustus in Waalwijk Barry van E. en Jeanette K. aangehouden. Ze worden verdacht van het in brand steken van meerdere auto’s en een woning in het afgelopen jaar. nieuwsbericht Wed, 29 Aug 2018 14:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/29/08-man-en-vrouw-aangehouden-voor-verschillende-brandstichtingen.html 2018-08-29T14:34:00Z De recherche kwam de verdachten na uitvoerig onderzoek op het spoor. Dinsdagmiddag werden ze, in verband met de antecedenten van Barry van E., door een arrestatieteam opgepakt. De man zou verschillende auto’s in Oosterhout, Kaatsheuvel en Waalwijk in brand hebben gestoken. Ook zou hij in juni 2018 een molotovcocktail tegen een woning in Oosterhout hebben gegooid. De brandstichtingen lijken gericht tegen specifieke personen. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

  ]]>
  De politie heeft het vermoeden dat de verdachten verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor meer brandstichtingen in Oosterhout, Kaatsheuvel en Waalwijk sinds augustus 2017. De politie is nog op zoek naar getuigen van autobranden, of wellicht andere branden in een van de drie plaatsen in het afgelopen jaar.

  ]]>
  Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

  ]]>
  51.6878954 5.057482199999981
  Tilburg/ Sprang-Capelle - Twee mannen aangehouden voor handel in harddrugs https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/18/08-twee-mannen-aangehouden-voor-handel-in-harddrugs.html De politie heeft donderdag 16 en vrijdag 17 augustus verschillende panden in Tilburg en Sprang-Capelle doorzocht. Daarbij zijn twee mannen aangehouden, er zijn handelshoeveelheden harddrugs, contant geld en een vuurwapen in beslag genomen. nieuwsbericht Sat, 18 Aug 2018 13:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/18/08-twee-mannen-aangehouden-voor-handel-in-harddrugs.html 2018-08-18T13:47:00Z Donderdag 16 augustus viel een arrestatieteam rond 17.30 uur een woning aan het Visserijplein in Tilburg binnen. De 54-jarige bewoner is aangehouden op verdenking van het handelen in verdovende middelen en de woning is doorzocht. Elders in Tilburg werd in dezelfde zaak een 51-jarige plaatsgenoot opgepakt. Allebei de mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

  ]]>
  Bij zoekingen in de panden, onder leiding van de rechter-commissaris, zijn verschillende soorten drugs, een vuurwapen en enkele tienduizenden euro´s aan contant geld gevonden. In belang van verder onderzoek kunnen we niet melden wat waar exact is aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak.

   

  ]]>
  51.539387 5.096579900000052
  Waalwijk - Harddrugs, softdrugs en een wapen in een auto aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/16/08-harddrugs-softdrugs-en-een-wapen-in-een-auto-aangetroffen.html Bij een routinecontrole van de bestuurder van een auto stuitten agenten donderdagmorgen op drugs en een wapen. De bestuurder is aangehouden. nieuwsbericht Thu, 16 Aug 2018 10:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/16/08-harddrugs-softdrugs-en-een-wapen-in-een-auto-aangetroffen.html 2018-08-16T10:52:00Z Surveillerende agenten troffen donderdag 16 augustus 2018 om 02.20 uur een auto aan op de Energieweg. Het leek erop dat de bestuurder zat te slapen. De 19-jarige man uit Polen zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aan een controle onderworpen. Toen de man uitstapte zag één van de agenten een boksbeugel liggen. Toen de man papieren uit zijn dashboardkastje pakte zag de agent een zak hennep liggen. Dat was voldoenden om de auto grondig te onderzoeken op grond van de wet wapens en munitie en de Opiumwet. In totaal werden 85 pillen, een zak henneptoppen, amfetamine en een boksbeugel gevonden. De man is aangehouden. Zijn auto met de spullen is naar het bureau gebracht. De verdachte is ingesloten en de zaak zal donderdag door de recherche bekeken worden.

  ]]>
  51.6958565 5.06644940000001
  Waalwijk - Tweetal overvalt winkel in Waalwijk https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/11/08-tweetal-overvalt-winkel-in-waalwijk.html Een met een bivakmuts vermomde man drong vrijdagavond een winkel binnen aan de Prof. Lorentzweg in Waalwijk. Daar dreigden hij met een koevoet en eiste geld. nieuwsbericht Sat, 11 Aug 2018 08:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/11/08-tweetal-overvalt-winkel-in-waalwijk.html 2018-08-11T08:32:00Z Iets voor half negen kwam de dader de winkel binnen. In zijn hand droeg hij een koevoet. Hij liep recht op een kassa af en dreigde de kassière te slaan als zij niet direct geld zou geven. Ook probeerde hij de kassa open te breken. Toen dit niet lukte en hij opnieuw begon te dreigen werd de kassa geopend, waarna hij er met de kassalade vandoor ging

  Gestolen kentekenplaten

  Eenmaal buiten stapte de dader als bijrijder in een gereedstaande, donkere auto. De chauffeur reed met hoge snelheid weg in de richting van de Gamma. Getuigen konden het kenteken van deze auto noteren. Die kentekenplaten bleken echter in Oudenbosch gestolen te zijn. De politie zette onder meer een helikopter in tijdens de zoektocht naar de daders. Die werden tot op heden echter niet gevonden.

   

  ]]>
  51.6739862 5.054992099999936
  Kaatsheuvel, Loon op Zand, Sprang-Capelle, Waalwijk - Opnieuw bushokjes vernield in Kaatsheuvel en omstreken https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/31/08-opnieuw-bushokjes-vernield-in-kaatsheuvel-en-omstreken.html Maandagavond zijn er zeven bushokjes vernield in respectievelijk Kaatsheuvel (3), Sprang-Capelle (2), Waalwijk (1) en Loon op Zand (1). Twee weken geleden werden ook al negen abri’s vernield. De politie is extra waakzaam en is dringend op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Tue, 31 Jul 2018 12:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/31/08-opnieuw-bushokjes-vernield-in-kaatsheuvel-en-omstreken.html 2018-07-31T12:09:00Z Maandagavond 30 juli 2018  was het in de navolgende straten prijs:
  Kaatsheuvel: Europalaan, Horst, van Heeswijkstraat en Jan de Rooijstraat
  Loon op Zand: De Midden Brabantweg (N261)
  Sprang Capelle: Raadhuisplein en de Tilburgseweg
  Waalwijk: Noorderallee

  In de periode van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 juli 2018 werden negen bushokjes vernield
  Kaatsheuvel: Europalaan (2x), Horst, Prins Mauritsplein, Berndijksestraat en het Paulus Potterplein
  Sprang-Capelle: Raadhuisstraat( 2x) en de Kerkstraat 
   

  ]]>
  Burgers die tips hebben over dit vandalisme kunnen dit doorgeven:

   

  ]]>
  51.6571154 5.030593599999975
  Waalwijk - Man verdronken in Waalwijk https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/28/08-man-verdronken-in-waalwijk.html Een 22-jarige Poolse man uit Waalwijk is verdronken in een waterplas bij de Vijverlaan. De man raakte vrijdagavond 27 juli onderwater nadat hij om hulp riep. nieuwsbericht Sat, 28 Jul 2018 15:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/28/08-man-verdronken-in-waalwijk.html 2018-07-28T15:35:00Z Verschillende hulpdiensten rukten vrijdagavond rond 19.45 uur uit naar de locatie. Meerdere mensen hoorden de man kort hiervoor in het midden van het water om hulp roepen. Even later verdween hij onderwater. Direct werden er duikteams van de brandweer ingezet. Om een goed overzicht te krijgen, ging ook een drone de lucht in. Toen het die avond te donker werd, stopten de duikers met de zoektocht.

  ]]>
  Zaterdagmorgen werd de zoektocht direct hervat met de hulp van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Hiernaast werd er een sonarboot ingezet. In de middag werd het levenloze lichaam van de man in de waterplas aangetroffen. Waarom de man in de problemen kwam is niet bekend.

  ]]>
  51.679967 5.093573600000013
  Waalwijk - Man dreigt met mes https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/21/08-man-dreigt-met-mes.html Een 41-jarige bezoeker van een coffeeshop dreigde met een mes. Personeelsleden en een klant wisten de man uit de zaak te krijgen. nieuwsbericht Sat, 21 Jul 2018 07:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/21/08-man-dreigt-met-mes.html 2018-07-21T07:18:00Z De man was vrijdag 20 juli rond 20.45 uur in de coffeeshop aan de Stationsstraat. Er ontstond een woordenwisseling met personeel omdat hij zich niet kon legitimeren. Volgens getuigen deed de man erg lastig en wilde hij niet weggaan toen dat werd gevraagd. Eén van de personeelsleden wilde de man de zaak uitzetten. De verdachte had een mes en dreigde daar mee. Samen met een klant is het mes afgepakt en de man buiten de deur gezet.

  ]]>
  Tijdens de worsteling is 112 gebeld. Een biker van de politie zag hoe een man bij de deur schreeuwde en wilde gebaren maakte. Toen de agent dichterbij kwam, reed de man op een fiets weg. Getuigen vertelden de agent dat hij met een mes dreigde. De agent ging achter de verdachte aan. Die zette verderop zijn fiets weg en liep een inrit op. De agent zei dat hij was aangehouden voor bedreiging en verzocht hem meerdere keren zijn handen te laten zien. Hij deed dit steeds niet. Nogmaals zei de agent dat de verdachte zijn handen moest laten zien en waarschuwde hem dat hij anders zijn peperspray zou gebruiken. De man luisterde dit keer wel. Hij werd geboeid maar bleef steeds naar zijn zak grijpen. Daarom moest hij van de agent op zijn knieën gaan zitten tot er versterking was. Dat deed hij meerdere keren niet. Daarop heeft de agent voor zijn eigen veiligheid lichte dwang gebruikt en de man naar de grond gebracht. De man spuugde meermalen. Collega’s kwamen ter plaatse en voerden de man af. Bij insluiting in het cellencomplex bleek hij een gevulde sok met stenen bij zich te hebben dat als wapen kan dienen. Hij wordt verhoord.

  ]]>
  51.68730710000001 5.0671839999999975
  Waalwijk - Twee verdachten aangehouden voor woninginbraak https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/16/08-twee-verdachten-aangehouden-voor-woninginbraak.html Mede dankzij een alerte buurtbewoner zijn afgelopen nacht omstreeks 03.20 uur twee mannen aangehouden die verdacht worden van een woninginbraak aan de Amstel. nieuwsbericht Mon, 16 Jul 2018 07:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/16/08-twee-verdachten-aangehouden-voor-woninginbraak.html 2018-07-16T07:27:00Z De politie kreeg omstreeks 02.50 uur een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Amstel. De alerte melder wist dat de bewoners op vakantie waren en zag plotseling het licht in de woning aangaan. Ook zag hij een man voor een raam staan. De eerste agenten die ter plaatse kwamen zagen een man op het plat dak aan de achterzijde van het pad staan.  Deze inbreker sloeg op de vlucht maar werd in bosschages verder in de straat aangehouden.  Na een zoekactie werd in een aangrenzende tuin nog een verdachte aangehouden.  Er bleek inderdaad in de bedoelde woning te zijn ingebroken. Een kozijn was zwaar beschadigd en binnen was de boel flink overhoop gehaald.  Met hulp van buurtbewoners die meezochten in de omgeving werd de auto van de twee inbrekers aangetroffen.  Op de vloer  lagen diverse inbrekerswerktuigen.  De twee aangehouden verdachten weigerden hun personalia te geven. Het gaat vermoedelijk om twee mannen uit Heerlen 18 en 50 jaar.

   

  ]]>
  51.6900275 5.07289609999998
  Waalwijk - Dronken scooterrijder heeft pepperspray en drugs op zak https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/7/08-dronken-scooterrijder-heeft-pepperspray-en-drugs-op-zak.html Agenten hebben aan de Eerste Zeine een 28-jarige scooterrijder uit Drunen aangehouden. De man was dronken en bleek pepperspray, amfetamine en mdma op zak te hebben. nieuwsbericht Sat, 07 Jul 2018 09:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/7/08-dronken-scooterrijder-heeft-pepperspray-en-drugs-op-zak.html 2018-07-07T09:28:00Z Op vrijdag 6 juli rond 20.50 uur zagen dienders de man rijden op zijn scooter. Ze besloten hem ter controle staande te houden. De man bleek ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. In de buddyseat van zijn scooter had de man een busje pepperspray liggen en gebruikershoeveelheden amfetamine (speed) en mdma (XTC). Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Voor het rijden onder invloed kreeg hij een bekeuring van 243 euro. Voor de overige zaken is hij ingesloten.

  ]]>
  51.6838302 5.068244600000071
  Waalwijk - Woninginbreker aangehouden in Waalwijk https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/2/08-woninginbreker-aangehouden-in-waalwijk.html Zondagavond is omstreeks 20.50 uur op het Hoekeinde een 23-jarige man uit Nieuwegein aangehouden die verdacht wordt van een inbraak c.q. diefstal uit een woning aan het Diederikhof. De dief werd door de bewoonster bij thuiskomst betrapt en achtervolgd. Alerte buurtbewoners zagen dat hij zich onder een auto verstopte. nieuwsbericht Mon, 02 Jul 2018 08:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/2/08-woninginbreker-aangehouden-in-waalwijk.html 2018-07-02T08:32:00Z De bewoonster van de woning aan het Diederikhof deed aangifte. Zij vertelde dat ze rond 19.30 uur bij haar woning aankwam. Ze liep via de achterzijde naar binnen. Ze hoorde terwijl ze in de keuken stond een krakend geluid van de zonwering. Ze liep naar buiten en zag een twee benen in een spijkerbroek uit het raam hangen. Ze zag dat die persoon vervolgens op de zonwering stapte en ia een muurtje de brandgang in sprong. Ze realiseerde zich dat het om een inbraak ging en rende achter de indringer aan. Ze zag dat de dief richting de parkeerplaats van een supermarkt rende. Ze haalde hem in en pakte hem vast. Op dat moment gooide hij haar sieradenkistje op de grond waarna ze hem losliet. Hierna rende hij richting Grotestraat. Buurtbewoners attendeerden de inmiddels gewaarschuwde agenten op een man die zich verstopt had onder een geparkeerde auto. De dienders zagen dat deze man volledig voldeed aan het signalement dat de aangeefster had opgegeven. Hierop is hij aangehouden. De recherche onderzoekt nog hoe de dief de woning is binnen gekomen. Mogelijk was daar nog een tweede dader bij betrokken.

   

  ]]>
  51.69069289999999 5.076434100000029
  Waalwijk - Twee mannen opgepakt voor brandstofdiefstal https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/5/08-twee-mannen-opgepakt-voor-brandstofdiefstal.html De politie heeft in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 juni twee verdachten aangehouden in verband met de diefstal van brandstof. nieuwsbericht Tue, 05 Jun 2018 09:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/5/08-twee-mannen-opgepakt-voor-brandstofdiefstal.html 2018-06-05T09:28:00Z Rond 1.30 uur kreeg de politie een melding binnen dat er aan de Koetshuislaan op een parkeerplaats brandstof uit een geparkeerde auto gestolen zou worden. Op het parkeerterrein is direct een 36-jarige man uit Aalst aangehouden. Een tweede verdachte kon later die nacht worden opgepakt. Deze man had zich ter plaatse voorgedaan als getuige en melder van de diefstal, maar hij kon door de agenten aangemerkt worden als verdachte. Deze 18-jarige Waalwijker is in zijn woning opgepakt. De twee mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

  ]]>
  51.67375769999999 5.046409799999992
  Waalwijk - Man aangehouden verdacht van vernieling wegdek https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/19/08-man-aangehouden-verdacht-van-vernieling-wegdek.html Na een bijzondere melding heeft de politie vrijdagavond een man aangehouden die haaientanden op het wegdek schilderde. “Ze rijden hier veel te hard” nieuwsbericht Sat, 19 May 2018 07:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/19/08-man-aangehouden-verdacht-van-vernieling-wegdek.html 2018-05-19T07:09:00Z Op vrijdag 18 mei 2018 om 19.10 kwam er bij de meldkamer een vreemde melding binnen. Een getuige zag een man staan op de Beethovenlaan. De man had een pot witte verf bij zich en was bezig met een kwast zogenaamde haaientanden op het wegdek te schilderen. Toen hij de getuige zag zei hij dat hij dat op ieder hoek van de straat ging doen omdat ze veel te hard rijden. De surveillance-eenheid die naar de melding gestuurd werd kon de verdachte, een 62-jarige verdachte uit Waalwijk, snel aanhouden. Hij is verdacht van vernieling en is ingesloten aan het bureau. Hij bleek op de Beethovenlaan, de Mendelsohnstraat en de Johann Straussstraat de wegbewijzering aangebracht te hebben. De gemeente heeft het zo spoedig mogelijk verwijderd om ongelukken te voorkomen.

  Tanden

  ]]>
  51.6768102 5.066124299999956