Alle berichten | Waalwijk | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/waalwijk.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Waalwijk nl Sat, 28 May 2022 14:28:24 GMT 2022-05-28T14:28:24Z nl Waalwijk - Drie aanhoudingen voor drugs en wapenbezit https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/5/08-drie-aanhoudingen-voor-drugs-en-wapenbezit.html De politie hield woensdag 4 mei drie mannen aan nadat er in woningen aan de Madeliefstraat in Waalwijk drugs en wapens werden gevonden. De drie verdachten zitten vast en worden door de politie gehoord. Thu, 05 May 2022 12:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/5/08-drie-aanhoudingen-voor-drugs-en-wapenbezit.html 2022-05-05T12:43:00Z De politie doorzocht gisteren, woensdag 4 mei, rond 19:30 uur drie woningen aan de Madeliefstraat in Waalwijk. De woningen werden doorzocht in verband met een lopend onderzoek. Tijdens de doorzoeking vond de politie onder andere drugs en wapens. Zowel de drugs als de wapen zijn in beslag genomen, worden op het politiebureau onderzocht en zullen later worden vernietigd. De drie verdachten, allen woonachtig aan de Madeliefstraat in Waalwijk, zijn aangehouden voor onder andere het overtreden van de Opiumwet en Wet Wapens en Munitie. Ze zitten vast en worden door politiemensen verhoord.

Ondermijning
Drugshandel ligt voor een groot deel ten grondslag aan ondermijningsproblematiek en leidt tot verregaande vermenging van onder- en bovenwereld. Ondermijning tast de rechtstaat aan en brengt de veiligheid van de samenleving in gevaar: overlast, intimidatie, afpersing, geweld, maar ook dumping van afval zijn regelmatig de gevolgen voor omwonenden. Meer informatie over de gevaren van drugsproductielocaties en hoe u ze kunt herkennen, vindt u hier.

Help mee
Het melden van verdachte signalen helpt om de ondermijnende criminaliteit te stoppen. Iedereen kan te maken krijgen met verschillende vormen van ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, maar wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000. Dit kan 24 uur per dag via het online meldformulier. Daarnaast is Meld Misdaad Anoniem zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

]]>
51.68342704 5.08342835
Waalwijk - Gezocht - Overval - Grotestraat - Waalwijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/08-overval---grotestraat---waalwijk.html Het is woensdag 30 maart, kwart voor zeven in de ochtend. De supermarkt aan de Grotestraat in Waalwijk is dan nog gesloten. Het is rustig op straat. Rond dat tijdstip verzamelen zich de eerste medewerkers bij de supermarkt. Met z’n drieën maken ze aanstalten naar binnen te gaan voor het eerste werk die ochtend. Maar dit is een ochtend die anders loopt dan alle andere. verdachte Tue, 26 Apr 2022 07:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/08-overval---grotestraat---waalwijk.html 2022-04-26T07:20:00Z Zodra de deur open is, komt ineens de overvaller tevoorschijn en richt een pistool op de medewerkers. Op rustige, maar commanderende toon zegt hij ze rustig te blijven. Hij komt niet voor hen, maar voor het geld. Ze moeten naar binnen. Onder bedreiging van het pistool loopt het groepje dan naar binnen en komt dan uit in het magazijn. 

Binnen zegt de overvaller een van de slachtoffers de andere twee met tie-rips, handen op de rug vast te binden. De overvaller bindt zelf de laatste vast. Dan neemt hij het groepje mee de winkel in, naar de servicebalie. De hele weg in de winkel bedreigt hij de medewerkers met het pistool. Ze zijn bang. De overvaller vraagt ondertussen steeds waar het geld is. Hij wil geld hebben. Uiteindelijk gaat hij dan naar buiten. En waarschijnlijk niet helemaal toevallig, staat hier een fiets waar hij ermee vandoor gaat. 

]]>
Een deel van de overval is vastgelegd, en dan met name het deel in het magazijn. Als de dader met de medewerkers binnen komt en ze uiteindelijk vast bindt met tie-rips. Hij probeert met zijn kleding en capuchon zo onherkenbaar mogelijk te blijven. Maar toch kan het natuurlijk zijn dat iemand hem aan zijn manier van doen, zijn manier van bewegen herkent. Geef ook uw allerkleinste vermoedens aan ons door.

En er is nog iets. Namelijk de buit van de dader. Uiteindelijk ging het toch om een aardig bedrag wat hij meenam. En dat is nou precies iets dat in zijn omgeving zou kunnen opvallen. Iemand die niet altijd veel geld heeft, maar ineens toch wel. Zegt dit u iets? We horen het graag van u!

Natuurlijk zoekt de politie ook getuigen. Ook al was het vroeg, misschien zijn er toch mensen die iets in de buurt van de Grootestraat in Waalwijk is opgevallen. Krantenbezorgers, leveranciers, iemand die vroeg de hond uitlaat, denk even terug. Was u in de buurt van de Grootestraat bij de supermarkt en herinnert u zich iets, laat het dan weten.

Dat kan via de opsporingstiplijn op 0800 6070. Zonder uw naam te zeggen kunt u ook iets doorgeven via 0800 7000, het nummer van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
dader dader dader 51.69063178 5.06817116
Waalwijk, Tilburg, Etten-Leur - Overvaller houdt vastgebonden supermarktmedewerkers onder schot https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/19/08-overvaller-houdt-vastgebonden-supermarktmedewerkers-onder-schot.html Nog maar een paar weken geleden, op woensdagochtend 30 maart, wordt een supermarkt aan de Grotestraat in Waalwijk overvallen. De overvaller bedreigt de medewerkers met een pistool, bindt ze vast en gaat er met een geldbedrag weer vandoor. De impact op de medewerkers is erg groot. In de aankomende uitzending van Bureau Brabant op maandag 25 april tonen wij u een uitgebreide reconstructie van dit heftige incident. Hiernaast vragen wij ook uw hulp bij het oplossen van andere zaken. Tue, 19 Apr 2022 13:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/19/08-overvaller-houdt-vastgebonden-supermarktmedewerkers-onder-schot.html 2022-04-19T13:51:00Z Overval op supermarkt

Op woensdagochtend 30 maart lopen een aantal medewerkers de supermarkt binnen om aan het werk te gaan. Buiten worden ze opgeschrikt door een gewapende man. De overvaller loopt vervolgens met hen naar binnen. Daar blijft het niet bij. Hij bedreigt ze met een pistool en bindt ze vast. Tijdens een reconstructie nemen wij u mee in deze heftige overval. Ook de overvaller staat op beeld.

Diefstal van grote partij kostbare telefoons

Twee mannen in een rode bestelbus stelen in Tilburg voor tienduizenden euro’s aan IPhones. Ze lopen een magazijn in, pakken een doos van een pallet af en lopen er doodleuk weer mee de deur uit. Ze weten uit het zicht van de medewerkers te blijven, maar niet uit het zicht van de camera’s. Help mee deze daders te vinden.

Cybercrime criminelen maken groot geldbedrag buit

Ook in deze aflevering weer een zaak met een nep bankmedewerker. Het slachtoffer in Etten-Leur moet zelfs zijn bankpassen vernietigen, maar wel een speciale manier. De passen en ook de E-reader worden namelijk door een andere crimineel opgehaald. Kort daarna worden er duizenden euro’s overgeboekt en gepind.

Uitzendingen

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

]]>
51.69429969 5.06886055
Waalwijk - Aanhouding na aantreffen verschillende soorten harddrugs https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/16/08-aanhouding-na-aantreffen-verschillende-soorten-harddrugs.html De politie hield vrijdagmiddag 15 april de bewoner van een pand in de Fauréstraat in Waalwijk aan nadat in zijn woning diverse soorten harddrugs waren gevonden. De man zit vast en de drugs zijn in beslag genomen. Sat, 16 Apr 2022 08:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/16/08-aanhouding-na-aantreffen-verschillende-soorten-harddrugs.html 2022-04-16T08:51:00Z Politiemensen stapten vrijdagmiddag, naar aanleiding van een melding, een woning aan de Fauréstraat in Waalwijk binnen voor onderzoek. In de woning vonden zij direct diverse soorten harddrugs. Zo werd er onder andere ketamine, crystal meth, amfetamine en MDMA in de woning aangetroffen. Vermoedelijk werden de drugs in de woning versneden en bewerkt. De bewoner van het pand is aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De man is overgebracht naar het cellencomplex. De drugs die in de woning aanwezig waren, zijn in beslag genomen worden vernietigd. Het onderzoek naar zowel de verdachte als de in beslag genomen drugs duurt de komende dagen voort.

Melden van verdachte aankopen belangrijk
Drugsproductie en handel ligt voor een groot deel ten grondslag aan ondermijningsproblematiek en leidt tot verregaande vermenging van onder- en bovenwereld. Ondermijning tast de rechtstaat aan en brengt de veiligheid van de samenleving in gevaar: overlast, intimidatie, afpersing, geweld, maar ook dumping van afval zijn regelmatig de gevolgen voor omwonenden. Meer informatie over de gevaren van drugsproductielocaties en hoe u ze kunt herkennen, vindt u hier.

Help mee
Het melden van verdachte signalen helpt om de ondermijnende criminaliteit te stoppen. Iedereen kan te maken krijgen met verschillende vormen van ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, maar wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000. Dit kan 24 uur per dag via het online meldformulier. Daarnaast is Meld Misdaad Anoniem zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

]]>
51.67490316 5.06611373
Waalwijk - Schietincident Waalwijk: ongewild schot politiemedewerker https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/31/11-schietincident-waalwijk-ongewild-schot-politiemedewerker.html Bij de aanhouding door de politie van een verdachte op donderdag 17 maart 2022 in Waalwijk is ongewild en onbedoeld een vuurwapen afgegaan. Hierbij is de aan te houden verdachte geraakt en ondanks direct geboden medische hulp helaas komen te overlijden. Dit spijt ons ten zeerste en dit wilde uiteraard niemand. Ons medeleven gaat uit naar de familie en nabestaanden. Thu, 31 Mar 2022 11:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/31/11-schietincident-waalwijk-ongewild-schot-politiemedewerker.html 2022-03-31T11:46:00Z Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) en Rijksrecherche wijst voorlopig uit dat het gaat om een ongewild schot, dat is gelost bij de aanhouding van een mogelijk vuurwapengevaarlijke verdachte in een drugsonderzoek. De betrokken politiemedewerker is aangemerkt als verdachte van dood door schuld en wordt gedurende het onderzoek voorlopig niet operationeel ingezet.

De politie heeft contact met de familie van het slachtoffer. Het verdere onderzoek naar de toedracht door de Rijksrecherche en de beoordeling daarvan door het OM, zal nog geruime tijd in beslag nemen.

]]>
51.69429969 5.06886055
Waalwijk - Gewapende overval bij supermarkt Waalwijk https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/30/08-gewapende-overval-bij-supermarkt-waalwijk.html Het personeel van een supermarkt aan de Grotestraat werd woensdagochtend 30 maart opgeschrikt door een overvaller. De dader bedreigde hen met een vuurwapen en wist met een geldbedrag te ontkomen. Niemand raakte gewond. Wed, 30 Mar 2022 12:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/30/08-gewapende-overval-bij-supermarkt-waalwijk.html 2022-03-30T12:09:00Z Personeelsleden die woensdagochtend de supermarkt binnengingen om aan het werk te gaan, werden buiten opgeschrikt door de gewapende man. De overvaller liep vervolgens met hen naar binnen. Toen de man met een geldbedrag vertrok, werd de politie rond 07.40 uur gealarmeerd. Meerdere agenten gingen direct naar de locatie. Zij namen verklaringen af en hielden een buurtonderzoek om zoveel mogelijk informatie over de overval en de dader te verzamelen. Ook werd er in de omgeving gezocht naar de dader, maar die werd niet aangetroffen. De fiets waarop de dader vermoedelijk vluchtte, werd aangetroffen in de Looierij en is in beslag genomen voor onderzoek.

Signalement

De politie verzond direct na de overval een bericht via Burgernet. De dader had een blanke huidskleur, was rond de 1.80m lang, had een slank postuur, droeg donkere kleding aan en had twee gele tassen van de Jumbo bij zich. Hij reed weg op een zwarte omafiets in de richting van de Putstraat. Bent u getuige geweest van de overval of heeft u meer informatie over de dader? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).

]]>
51.69429969 5.06886055
Waalwijk - Twee mannen verdacht van overval distributiecentrum https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/29/08-twee-mannen-verdacht-van-overval-distributiecentrum.html De politie heeft vanmorgen in alle vroegte twee mannen aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een overval op een distributiecentrum in juli 2020 in Waalwijk. Tue, 29 Mar 2022 09:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/29/08-twee-mannen-verdacht-van-overval-distributiecentrum.html 2022-03-29T09:44:00Z Op zondag 19 juli 2020 bedreigden meerdere overvallers de beveiligingsmedewerkers. De overvallers sloegen hun slag en gingen er met een forse buit vandoor. Er is direct een onderzoek gestart maar dat leverde geen resultaat op. Een klein wisselend team van rechercheurs is toch blijven volhouden en kon achter de identiteit van deze twee verdachten komen. Het gaat om een man van 24 jaar uit Lelystad en een 26-jarige man uit Vught. De komende dagen wordt hun betrokkenheid bij de overval onderzocht.
Weet u meer over deze overval tip ons dan via 0900-8844  of de opsporingstiplijn. Anoniem kan via 0900-8000.

]]>
51.69429969 5.06886055
Waalwijk - Politie schiet op verdachte, man overlijdt https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/18/08-politie-schiet-op-verdachte-man-overlijdt.html Op het Larixplein in Waalwijk schoot de politie donderdagavond 17 maart een 27-jarige verdachte neer. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland had, kreeg direct medische hulp. Helaas heeft deze hulpverlening niet mogen baten en kwam hij te overlijden. Zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij de politie geweld heeft toegepast en betrokkenen ernstig letsel hebben opgelopen of zijn overleden, doet de Rijksrecherche onderzoek. Fri, 18 Mar 2022 10:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/18/08-politie-schiet-op-verdachte-man-overlijdt.html 2022-03-18T10:32:00Z In een lopend drugsonderzoek kwam de politie de verdachte op het spoor. Het arrestatieteam ging rond 19.15 uur op het Larixplein over tot zijn aanhouding. Hierbij is er door de politie geschoten. Ondanks dat er direct werd overgegaan tot reanimatie, overleed de man aan zijn verwondingen.

]]>
51.69429969 5.06886055
Waalwijk - Getuigen gezocht van mishandeling in Waalwijk https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/15/08-getuigen-gezocht-van-mishandeling-in-waalwijk.html De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling die maandagavond 14 maart plaatsvond in een woning in de Jacob Catsstraat in Waalwijk. Een man is door meerdere personen mishandeld en heeft hierdoor ernstige verwondingen opgelopen. Tue, 15 Mar 2022 11:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/15/08-getuigen-gezocht-van-mishandeling-in-waalwijk.html 2022-03-15T11:32:00Z De politie ontving maandag 14 maart rond 21:30 uur een melding dat er iemand eerder die avond zou zijn mishandeld in een woning in de Jacob Catsstraat. Politiemensen troffen ter plaatse een gewonde man aan die verklaarde te zijn mishandeld door meerdere daders. Zij zouden de woning zijn binnengedrongen, het slachtoffer hebben mishandeld en vervolgens direct de woning weer hebben verlaten. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel verzorgd en overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Getuigen gezocht

De politie is een onderzoek gestart naar de daders van deze mishandeling. Voor het onderzoek komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk maandagavond iets hebben gezien met betrekking tot het incident. Denk bijvoorbeeld aan een verdachte situatie, aan mensen die zich ergens verdacht hebben opgehouden of verdacht gedrag hebben vertoond. Ook spreekt de politie graag met mensen die mogelijk andere informatie hebben over de mishandeling. Contact kan worden opgenomen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Vermeld tijdens het gesprek dat je belt over zaaknummer 2022066213.

]]>
51.68134366 5.07574457
Waalwijk - Verdachten aangehouden voor poging diefstal met geweld https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/28/08-verdachten-poging-diefstal-met-geweld-aangehouden.html De politie hield donderdag 27 januari rond 15.10 uur twee 20-jarige verdachten uit Waalwijk aan. De twee worden er van verdacht eerder die middag geprobeerd te hebben een man met geweld van zijn horloge te beroven op de Albrecht Rodenbachstraat. De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek. Fri, 28 Jan 2022 15:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/28/08-verdachten-poging-diefstal-met-geweld-aangehouden.html 2022-01-28T15:28:00Z Het slachtoffer van de twee verdachten zat in zijn bestelbus toen met geweld de deur werd opengemaakt en hij uit het voertuig werd getrokken. Hij raakte daarbij gewond. De verdachten bedreigden de man met een mes en wilden zijn horloge. Toen het niet lukte om het horloge te pakken te krijgen gingen de twee er te voet vandoor. Zij konden even later in de omgeving worden aangehouden.

]]>
51.68326326 5.07221466
Waalwijk - Elf arrestaties in verband met drugshandel in Waalwijk https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/12/08-elf-arrestaties-in-verband-met-drugshandel-in-waalwijk.html Een groot onderzoek naar drugshandel in Waalwijk en omgeving heeft dinsdag 11 januari jl. geresulteerd in elf aanhoudingen en zeven huiszoekingen onder leiding van de rechter-commissaris. Er zijn negen verdachten in verzekering gesteld. Bij de zoekingen zijn onder meer tientallen grammen cocaïne, een kleine hennepkwekerij en tienduizenden euro’s aan contant geld aangetroffen. Wed, 12 Jan 2022 13:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/12/08-elf-arrestaties-in-verband-met-drugshandel-in-waalwijk.html 2022-01-12T13:46:00Z De politie van het team Langstraat ontving via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) diverse signalen over drugshandel in het werkgebied.  Door recherche onderzoek ontstond zicht op een groepering die in wisselende samenstelling zich zou bezig houden met de handel in verdovende middelen.  Het gaat om meerdere deallijnen waarbij met name cocaïne na bewerking bij afnemers wordt bezorgd. Tijdens de actie zijn gisteravond ook twee kopers van drugs aangehouden. Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten.


De overige negen verdachten die met toestemming van de officier van justitie zijn aangehouden betreffen zeven mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 20 tot en met 61 jaar. Zij zijn afkomstig uit Waalwijk (6) ’s-Hertogenbosch (2) en Haarsteeg (1)).

 

 

 

 

 

]]>
51.69429969 5.06886055
Sprang-Capelle - Verlopen rijbewijs en drugsgebruik https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/20/08-verlopen-rijbewijs-en-drugsgebruik.html Een 37-jarige man uit Ulvenhout is afgelopen nacht op de A-59 (Maasroute) betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs Ook wordt hij verdacht van het rijden onder invloed van drugs. Mon, 20 Dec 2021 08:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/20/08-verlopen-rijbewijs-en-drugsgebruik.html 2021-12-20T08:08:00Z De politie kreeg maandag 20 december 2021 omstreeks 06.30 uur een melding van asociaal rijgedrag van een automobilist op de Midden Brabantweg tussen Tilburg en Waalwijk.  De bedoelde auto werd met bestuurder en draaiende motor aangetroffen bij een tankstation op de A59. De bestuurder was zichtbaar onder invloed van drugs. Een speekseltest wees daar ook op.  Naast hem werd een flesje met daarin vermoedelijk GHB aangetroffen. De bestuurder is meegenomen  naar een politiebureau waar een arts bloed heeft afgenomen. Hij krijgt in elk geval een proces-verbaal voor het besturen van een auto terwijl zijn rijbewijs verlopen is.

]]>
51.68868184 5.00136914
Waalwijk - Politie onderzoekt vernieling voordeur https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/17/08-politie-onderzoekt-vernieling-voordeur.html De politie is een onderzoek gestart naar een vernieling die vannacht, 17 december, iets voor 04:00 uur plaatsvond aan de Noordstraat in Waalwijk. Door de vernieling is een voordeur van een woning beschadigd geraakt. Fri, 17 Dec 2021 11:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/17/08-politie-onderzoekt-vernieling-voordeur.html 2021-12-17T11:51:00Z Via 112 kwamen vannacht, 17 december, rond 04:00 uur meerde meldingen binnen dat er mogelijk vuurwerk was ontploft tegen een voordeur van woning aan de Noordstraat in Waalwijk. Politie en brandweer zijn direct ter plaatse gegaan en troffen een beschadigde voordeur aan. Er was geen brand en er is niemand gewond geraakt. Politiemensen onderzoeken wat er vannacht precies heeft plaatsgevonden aan de Noordstraat. De forensische opsporing onderzoekt onder andere waardoor en waarmee de voordeur van de woning is vernield. Ook wordt er met diverse getuige gesproken en worden camerabeelden bekeken. Tevens wordt onderzocht of de voordeur opzettelijk is vernield. Weet jij meer over dit incident, heb je iets gezien of gehoord of heb je camerabeelden? Dan komt de politie graag met je in contact. Je kunt bellen naar 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
51.69017877 5.05295703
Waspik - Gezocht - Bankpasfraude in Waspik https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/08-bankpasfraude-in-waspik.html Een ouder stel in Waspik is op donderdag 2 september jl. het slachtoffer geworden van geraffineerde bankpasfraudeurs. Ze gaven in goed vertrouwen hun bankpas en pincode mee waarna in korte tijd diverse keren daarmee in winkels in Dongen werd betaald. verdachte Mon, 29 Nov 2021 13:55:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/08-bankpasfraude-in-waspik.html 2021-11-29T13:55:00Z De man des huizes nam de telefoon op toen er die ochtend werd gebeld. Een man die zich uitgaf als Rabobankmedewerker vertelde dat fraudeurs bezig waren vanuit Hongarije met het plunderen van de rekening. De bankrekening moest daarom direct worden geblokkeerd, om dat te kunnen doen had men wel de bankpas met pincode nodig. De hevig geschrokken aangever moest die bescheiden in een gesloten envelop doen die door iemand van een pakketbezorgbedrijf zou worden opgehaald.  

De helpdeskmedewerker gaf om vertrouwen te wekken nog de code door die de  medewerker aan de deur zou moeten noemen.  Nog tijdens het gesprek werd door de ophaler in bedrijfskleding aangebeld. Nadat hij de code had genoemd, gaf aangever de envelop met zijn pasje en pincode mee. Deze handlanger reed weg in een witte bestelbus. Het ging om een licht getinte man. Hij was circa 45 jaar oud en ongeveer 1.60 meter lang, had zwart haar en een gezet postuur. Al snel hierna rook het echtpaar onraad en belden zelf met de Rabobank. Er bleek bij diverse winkels in Dongen al betaald te zijn met hun bankpas. 

 

]]>
We tonen beelden van de nepbezorger en een andere man met wie hij in het gezelschap was, ook hun auto wordt door camera´s gefilmd. Wie herkent deze mannen. 

]]>
]]>
Waspik cybercrime Waspik Cybercrime 51.69443966 4.95043401
Waalwijk - Gezocht - Auto-inbraken in Waalwijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/08-auto-inbraken-in-waalwijk.html In Waalwijk werd in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 augustus jl. in twee geparkeerde auto´s ingebroken op de Kerkstraat. De eerste inbraak blijft bij een poging omdat er een beveiliging op de auto zit. De daders staan op beeld verdachte Mon, 29 Nov 2021 13:51:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/08-auto-inbraken-in-waalwijk.html 2021-11-29T13:51:00Z Een van de dieven doet een voorverkenning waarbij zijn gezicht redelijk goed te zien is. Hij schijnt met zijn telefoon in de auto, kennelijk even kijken of er iets te halen valt. Na vijftien minuten komt hij met een mededader terug waarbij ze dan beiden mutsen dragen waardoor hun gezichten niet goed te zien zijn. Ze tikken het achterruitje in en proberen daarna tevergeefs het navigatiesysteem te stelen.  In dezelfde nacht wordt in de Kerkstraat nog een auto open gebroken. Daar lukt het de inbrekers wel om het navigatiesysteem uit de auto te stelen. Ook worden er twee zonnebrillen buit gemaakt. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders.

]]>
1'Wie herkent één of beide auto-inbrekers

]]>
]]>
auto-inbrekers in Waalwijk plattegrond auto-inbraken 51.68676675 5.05866314