Alle berichten | Amstelveen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/amstelveen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Amstelveen nl Sun, 03 Jul 2022 23:07:36 GMT 2022-07-03T23:07:36Z nl Amstelveen - Spookwoning in Amstelveen uit het criminele milieu gehaald https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/16/05-spookwoning-in-amstelveen-uit-het-criminele-milieu-gehaald.html Spoken bestaan niet, maar spookwoningen wel! Meestal komen we als politie in actie als er iets aan de hand is. In dit geval was er juist geen actie, geen teken van leven, niets. Het basisteam in Amstelveen kreeg een melding van een bezorgde woningbeheerder van een woning in Amstelveen. Hij kon al lange tijd geen contact krijgen met de huurder van een woning aan de Dr. Willem Dreesweg. Hoe droevig dat ook klinkt: dit kan betekenen dat de huurder overleden is, maar nog in de woning ligt. Om dit scenario uit te kunnen sluiten, heeft de politie de woning betreden. Dit bleek gelukkig niet het geval te zijn. Thu, 16 Jun 2022 11:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/16/05-spookwoning-in-amstelveen-uit-het-criminele-milieu-gehaald.html 2022-06-16T11:58:00Z Uit nader onderzoek in de woning bleek echter dat de woning al voor langere tijd, vermoedelijk al jaren, niet vast bewoond werd. De huur werd echter wel doorbetaald. Een tweede opmerkelijke constatering was dat er achter de voordeur en achter een raam rolluiken waren aangebracht. Een bekende methode die criminelen steeds vaker in woningen installeren, om zich op deze manier te beveiligen tegen ripdeals of onverwacht bezoek van de politie.

]]>
Ontruiming
Vorige week is de woning ontruimd en kan hij na een opknapbeurt weer verhuurd worden aan nieuwe bewoners.

Criminele contacten
Uit nader onderzoek naar de Colombiaanse huurder bleek dat deze een relatie heeft gehad met een in 2014 in Amstelveen geliquideerde vrouw. 

Crimineel gebruik woning
De ervaring van de politie is dat dit soort woningen vaak gebruikt worden voor criminele activiteiten. Mogelijk dat de woning gebruikt werd om drugs of geld tijdelijk op te slaan, of als tijdelijk onderkomen diende voor drugskoeriers. Criminele activiteiten, zoals de illegale handel in drugs, gaan vaak gepaard met extreem geweld. Het moet een verontrustend idee zijn, dat dat ook te midden van woonwijken gebeurt.

Meld signalen van crimineel gebruik van woningen!
Wanneer u signalen ziet van mogelijk crimineel gebruik van een woning - of andere verdachte omstandigheden - wil de politie dat graag horen. Signalen van crimineel gebruik woningen zijn onder andere:

 • Frequent wisselende bewoners
 • Afgeplakte ramen en deuren
 • Voor langere tijd geen bewoning
 • Hennepgeur of chemische geur
 • Ongebruikelijke activiteiten bij een woning
 • Nachtelijke activiteiten met grote tassen die heen en weer gaan

Help de politie uw buurt veiliger te maken! Melden van een vermoeden van crimineel gebruik van een woning of ander (bedrijfs)pand kan via het algemene nummer van de politie: 0900-8844. Bij spoed, zoals een brandlucht, belt u 112. Geheel anoniem melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
52.28926596 4.8514867
Amstelveen - Vier verdachten van katalysatordiefstal aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/9/11-vier-verdachten-van-katalysatordiefstal-aangehouden.html De politie heeft woensdagmiddag 8 juni op snelweg A9 bij Amstelveen vier mannen uit Bulgarije aangehouden op verdenking van heling en/of diefstal van katalysatoren. In hun voertuig troffen agenten van de Landelijke Eenheid een verborgen ruimte aan met daarin gereedschappen waar katalysatoren mee onder auto’s gehaald kunnen worden. Het voertuig, de gereedschappen en de katalysatoren zijn in beslag genomen. Thu, 09 Jun 2022 14:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/9/11-vier-verdachten-van-katalysatordiefstal-aangehouden.html 2022-06-09T14:18:00Z Agenten van de Dienst Infrastructuur zagen het voertuig rijden en wilden een controle uitvoeren nadat de bestuurder een rood kruis op de snelweg A9 negeerde. Na het geven van het stopteken negeerde de bestuurder dat en zagen agenten dat een verdachte de passagiersdeur opende en spullen uit het voertuig gooide op de snelweg. Dit bleken later katalysatoren te zijn waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. De bestuurder heeft boetes gekregen voor het negeren van het rode kruis en het stopteken. De passagier die de katalysatoren op de snelweg gooide heeft een boete gekregen voor het veroorzaken van gevaar op de weg. De officier bepaalt de hoogte van de boete. De vier Bulgaren zijn 47, 32, 31 en 24 jaar oud jaar en zitten vast voor verhoor.

Mobiel banditisme
Het stelen van katalysatoren onder voertuigen is een vorm van mobiel banditisme. Met mobiel banditisme bedoelen we internationaal rondtrekkende criminele bendes. Criminelen in deze bendes plegen allerlei misdrijven en verdienen daar hun geld mee. Denk aan misdrijven zoals winkeldiefstal, woninginbraak, oplichting en zakkenrollerij. Criminelen in deze bendes zijn vaak maar een korte tijd in Nederland. Zij verblijven meestal op campings, in recreatieparken, hotels en tijdelijk gehuurde woningen. Na een kort verblijf trekken de mobiele bandieten door naar een ander land of gaan ze terug naar het thuisland.

Hoe herken je de katalysatordief?
Ze gaan op pad in het bezit van gereedschap zoals een pijpensnijder of recipro-zaag, autokrik, dopsleutels en stophout/klinkers om voor de wielen te leggen. Sommige dader (groepen) trekken op de fiets de wijk in gewapend met de attributen in een rugzak.  Sommige dader(groepen) demonteren de katalysator en verstoppen die in de buurt om deze dan later op te halen.

Tip
Om niet gezien te worden zullen katalysatordieven de voorkeur hebben voor onbewaakte, donkere plekken. Parkeerplaatsen met camerabewaking zijn relatief veilig voor katalysatordiefstallen. Als u uw auto voor langere tijd moet parkeren, doe dat dan bij voorkeur op een verlichte plaats of op een parkeerplek met camerabewaking.

Preventietips:

 • Parkeer de afgesloten auto op een goed verlichte plek.
 • Installeer een CCV goedgekeurd alarmsysteem met hellingshoekdetectie. Deze bewaakt de auto door middel van detectoren. Op het moment dat er iets verandert aan de auto gaat het alarm af.
 • Maak het dieven lastig door de katalysator extra vast te zetten of door een plaat er overheen te lassen of te monteren. Zo kunnen dieven er moeilijk bij en daarnaast werkt het vertragend.
 • Graveer het kenteken of het VIN in de katalysator, dit helpt in het kader van opsporing.
]]>
Woordvoering: Landelijke Eenheid

]]>
52.28926596 4.8514867
Amstelveen - Hennepkwekerij in verborgen ruimte van slaapkamer ontmanteld https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/3/05-hennepkwekerij-in-verborgen-ruimte-van-slaapkamer-ontmanteld.html Een ondermijningscontrole in Amstelveen leidde vorige week woensdag tot het oprollen van een hennepplantage in een woning aan de Sportlaan. Deze plantage was verstopt achter kast en een stond te midden van een woonwijk: een levensgevaarlijke situatie voor de omwonenden. Fri, 03 Jun 2022 11:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/3/05-hennepkwekerij-in-verborgen-ruimte-van-slaapkamer-ontmanteld.html 2022-06-03T11:46:00Z Inbouwkast
De controle vond plaats in het kader van spookbewoning en was een samenwerking tussen het basisteam van Amstelveen en toezichthouders van de Gemeente Amstelveen. Naar aanleiding van een melding stond een woonadres aan de Sportlaan op het lijstje van de te controleren woningen. Hier stond namelijk niemand ingeschreven, maar was wel continu bedrijvigheid. De controle leidde tot een mooi resultaat: via een muur in de slaapkamer verscheen een verborgen ruimte, die alleen toegankelijk was via een groot gat. Dit gat was creatief en vakkundig verstopt achter een kast – wat op het eerste oog een doodgewone inbouwkast leek. De verborgen ruimte stond vol met hennepplanten en apparatuur om hennep te kweken. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd.  

Aanhouding
Een vrouw is bij deze controle aangehouden. Haar rol bij de hennepplantage en –handel wordt nog verder onderzocht.

Gevaar
Dit keer bevond die plantage zich in een woning, te midden van een woonwijk. In de woning is ook energiefraude vastgesteld, De energieleverancier gaat aangifte doen en een herberekening opmaken. Het moge duidelijk zijn dat een hennepplantage – te midden van andere woningen – levensgevaarlijk is. Niet alleen vanwege brand- en ontploffingsgevaar, maar ook door kortsluiting, oververhitting of lekkage. Het opsporen en ontmantelen ervan heeft dan ook hoge prioriteit.

Meld verdachte situaties
Maar de politie kan dit niet alleen. U bent als burger de constante oren en ogen in de wijk. Het helpt ons dan ook enorm als omwonenden, buurtbewoners, voorbijgangers of andere burgers melding doen van verdachte signalen bij de politie. Denk hierbij aan een sterke hennepgeur, onbekende en opvallende voertuigen op bijzondere tijdstippen, uitgebreide timmeractiviteiten en bijvoorbeeld een zoemend of ronkend geluid van de afzuiging. De politie vraagt ook verhuurders om alert te zijn op ondermijnende activiteiten in hun panden. Het is van groot belang om dit gezamenlijk tegen te gaan. Het melden van verdachte signalen kan altijd via 0900-8844 of een tipformulier op politie.nl, of doe dit volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Bij spoed, zoals een brandlucht, bel dan altijd 112.

]]>
52.29069735 4.85371841
Amstelveen - Gezocht - Mishandeling in supermarkt Rembrandtweg (Amstelveen) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-mishandeling-in-supermarkt-amstelveen.html Zaterdagmiddag 4 december 2021 heeft er in een supermarkt aan de Rembrandtweg in Amstelveen een mishandeling plaatsgevonden. De mishandeling en een verdachte staan duidelijk op beeld. verdachte Fri, 03 Jun 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-mishandeling-in-supermarkt-amstelveen.html 2022-06-03T11:00:00Z Het slachtoffer haalt die middag rond 15.30 uur boodschappen in de supermarkt. Wanneer hij wat gehaast door een gangpad loopt waar een aantal andere klanten staan, botst hij per ongeluk tegen de verdachte aan. De verdachte zegt vervolgens iets tegen het slachtoffer, die op zijn beurt weer reageert en er ontstaat een woordenwisseling tussen de twee. Dan loopt de situatie uit de hand en slaat de verdachte het slachtoffer opeens twee keer met de vlakke hand in het gezicht. Bij de tweede klap schopt het slachtoffer terug, maar de verdachte weet het slachtoffer vervolgens alsnog een harde vuistslag in het gezicht te geven. Het slachtoffer slaat richting de verdachte, maar krijgt nogmaals een vuistslag in het gezicht en valt op de grond. Hij weet op te staan en loopt richting de verdachte. Die geeft het slachtoffer opnieuw een vuistslag in het gezicht. Op dat moment schieten omstanders te hulp en halen de verdachte en het slachtoffer uit elkaar. Beide mannen vervolgen daarna hun weg door de winkel. Het slachtoffer weet op dat moment eigenlijk niet zo goed wat er gebeurd is. Hij kan zich herinneren dat hij ruzie kreeg met de verdachte en dat hij opeens op de grond lag. Maar wat er nog meer is gebeurd, weet hij niet meer. Wel heeft hij een flinke verwonding aan zijn gezicht. Later hoort hij van iemand anders wat hem overkomen is.

Signalement verdachte:
- man;
- lichtgetinte huidskleur;
- zwart kortgeknipt  haar;
- zwarte snor;
- blauw mondkapje;
- zwart jasje met capuchon van het merk Under Armour;
- donkere trainingsbroek van het merk Under Armour;
- wit/grijze sneakers van het merk Nike;

 

Informatie delen
Weet u wie deze verdachte is of heeft u andere informatie over de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.28926596 4.8514867
Amstelveen - Getuigen gezocht na beschieting woning https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/20/05-getuigen-gezocht-na-beschieting-woning.html De politie zoekt getuigen van de beschieting van een woning op dinsdagavond 19 april 2022 bij een woning aan de Nicolaas Beetslaan. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is er wel sprake van schade aan een raam van de woning. De recherche onderzoekt de achtergronden van de zaak en wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben. Wed, 20 Apr 2022 06:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/20/05-getuigen-gezocht-na-beschieting-woning.html 2022-04-20T06:44:00Z De bewoners hoorden rond 22.55 uur een harde knal en zagen daarna een bromfiets wegrijden in de richting van de Monseigneur Doctor H. Poelslaan. Ze belden direct de politie. Agenten zetten vervolgens het gebied ruim af. Specialisten van Forensische Opsporing (FO) hebben sporenonderzoek verricht. Op straat lagen meerdere hulzen, die zijn in beslaggenomen.

]]>
Getuigenoproep
De recherche stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek. Heeft u foto's en/of filmopnames gemaakt? Heeft u andere informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan vragen wij u deze te uploaden via het tipformulier.

]]>
52.29086223 4.83726778
Amstelveen - Update: Getuige meldt zich in onderzoek naar schennisplegingen in Amstelveen https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/11/05-politie-zoekt-getuige-in-onderzoek-naar-meerdere-schennisplegingen.html In het onderzoek naar meerdere schennisplegingen in Amstelveen was de politie op zoek naar een specifieke getuige. Deze getuige heeft zich na een oproep via (sociale) media gemeld. De politie gaat met de getuige in gesprek en het onderzoek wordt voortgezet. Mon, 11 Apr 2022 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/11/05-politie-zoekt-getuige-in-onderzoek-naar-meerdere-schennisplegingen.html 2022-04-11T11:47:00Z Eerdere bericht van maandag 11 april 2022

De politie doet onderzoek naar meerdere schennisplegingen in Amstelveen en is op zoek naar een specifieke getuige. Op woensdag 30 maart kreeg de politie aan het begin van de avond een melding van een incident eerder die avond met een kind bij het tunneltje onder de Beneluxbaan ter hoogte van de atletiekbaan in Amstelveen. Een alerte en behulpzame vrouw op de fiets heeft het kind aangesproken. Omdat er geen gegevens van de vrouw bekend zijn, hopen rechercheurs via deze weg met haar in contact te komen. Eerdere oproepen via sociale media hebben helaas nog niet geleid tot het achterhalen van deze getuige.

Naast het incident op 30 maart heeft de politie nog enkele meldingen van schennisplegingen in onderzoek die in 2022 hebben plaatsgevonden in de omgeving van de wijk Groenelaan. Of het om dezelfde verdachte gaat is niet zeker, maar aangezien de schennisplegingen gericht waren tegen kinderen en de locaties relatief dichtbij elkaar liggen, houdt de recherche hier wel rekening mee. Omwille van het onderzoek deelt de politie op dit moment geen inhoudelijke informatie over de eerdere meldingen. 

Om de verdachte of verdachten op te sporen en aan te kunnen houden, is het belangrijk dat eventueel verdachte situaties direct gemeld worden. Wanneer het gaat om een heterdaad situatie dan mag 112 gebeld worden. Als mensen informatie hebben over een eerdere schennispleging dan kan dit worden doorgegeven via 0900-8844, via het onderstaande tipformulier of via meldmisdaadanoniem.nl (zowel telefonisch als online). Naast de gevraagde alertheid van bewoners,  is de politie in Amstelveen extra alert en wordt er zowel herkenbaar als onherkenbaar gesurveilleerd

]]>
52.28896854 4.86785078
Amstelveen - Illegale prostitutie aan banden gelegd in Amstelveen https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/29/05-illegale-prostitutie-aan-banden-gelegd-in-amstelveen.html Op woensdag 23 maart heeft het basisteam van Amstelveen in een tweetal woningen twee illegale sekswerkers op heterdaad betrapt. Samen met controleurs van de gemeente Amstelveen vond er een controle plaats na diverse signalen van illegale prostitutie. Ook werd er in één woning ruim 3000 euro aan contant geld in beslag genomen, omdat de sekswerker dat vermogen niet kon verklaren. Tue, 29 Mar 2022 11:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/29/05-illegale-prostitutie-aan-banden-gelegd-in-amstelveen.html 2022-03-29T11:11:00Z Naar aanleiding van diverse signalenen werden vorige week woensdag meerdere woningen in Amstelveen gecontroleerd, met als doel oneigenlijk of crimineel gebruik van woningen tegen te gaan. Wat doe je als er bij jou in de buurt signalen van illegale prostitutie zijn? Wat zijn eigenlijk de signalen?

 • Gesjoemel met wonen en/of inschrijven in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA): In dit geval stond op een adres niemand ingeschreven, maar buurtbewoners verklaarden dat er wel mensen woonden.
 • Onbekend en regelmatig bezoek bij één specifiek adres: In de betreffende woning in Amstelveen verklaarden buurtbewoners dat zij geregeld vreemde mannen voorbij zagen komen en naar binnen zagen gaan.

Bestuurlijke acties
Bij deze actie zijn geen aanhoudingen verricht. Samen met de gemeente gaat de politie in gesprek met woningeigenaren en eventuele tussenpersonen om herhaling te voorkomen en spookbewoning tegen te gaan. Bij excessen kan de gemeente bestuurlijk optreden, zoals het (tijdelijk) sluiten van woningen of het intrekken van vergunningen.

Illegale prostitutie
Prostitutie is verboden en illegaal als er sprake is van tippelen, illegale escort zonder vergunning of (bedrijfsmatig) prostitutie in woningen, hotels, massagesalons of illegale bordelen. Deze vormen van prostitutie zijn niet toegestaan en worden opgespoord en aangepakt. Raamprostitutie, escortdiensten, clubs en privéhuizen zijn daarentegen legaal als het prostitutiebedrijf in het bezit is van een vergunning. Bij advertenties en op websites moet het vergunningsnummer vermeld worden.

Team Mensenhandel
Onderdak bieden aan illegale prostitutie is strafbaar. Het draagt daarnaast ook bij aan mensenhandel. In dit soort situaties wordt de hulp en expertise van het team Mensenhandel van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie ingeroepen. Bij de aangetroffen adressen zijn geen tekenen van mensenhandel, uitbuiting of andere vormen van dwang waargenomen.  

Melden
Vermoedt u illegale prostitutie of denkt u dat iemand gedwongen in de prostitutie werkt? Of vermoedt u dat iemand slachtoffer is van mensenhandel? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
52.28926596 4.8514867
Amstelveen - Oudere bewoners opgeschrikt door explosie https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/13/oudere-bewoners-opgeschrikt-door-explosie.html In de nacht van vrijdag 11 maart op zaterdag 12 maart is er een explosie geweest bij een woning aan de Hoeksewaard in Amstelveen. De bewoners zijn niet gewond geraakt. De recherche is dringend op zoek naar getuigen. Sun, 13 Mar 2022 10:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/13/oudere-bewoners-opgeschrikt-door-explosie.html 2022-03-13T10:38:00Z Rond 04.00 uur liggen de bewoners , een 70- jarige man en 72-jarige vrouw, te slapen als ze ineens een harde knal horen. Eenmaal beneden zien ze dat er een aanzienlijke schade is in en aan om de woning. Agenten en medewerkers van de Forensische Opsporing hebben ter plaatse onderzoek gedaan en sporen veiliggesteld. Uit dit onderzoek is gebleken dat zwaar vuurwerk bij de woning tot ontploffing is gebracht. 

Getuigen zouden kort na de ontploffing twee fietsers in de omgeving van de woning  hebben gezien. Het zou mogelijk zijn dat hen iets is opgevallen. De recherche wil graag in contact komen met deze personen.

Volgens getuigen zouden er kort na de ontploffing twee personen gefietst hebben in de omgeving van de woning. Het zou mogelijk kunnen dat zij meer hebben gezien. De recherche wil ondanks deze informatie nog meer getuigen en/of betrokkenen spreken. Ook mensen die informatie hebben over de reden waarom deze woning doelwit is van een explosie, spreken zij graag.

 

Getuigenoproep

De recherche wil graag getuigen en/of betrokkenen spreken die informatie hebben over de toedracht van deze explosie. Bent u toevallig één van de fietsers die iets heeft gezien? Is u iets opgevallen rond het tijdstip van de explosie? Of heeft u beelden die ons kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan alstublieft contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.  

Geeft u telefonisch tips? Vermeld daar dan bij proces-verbaalnummer PL1300_2022048294.

 

]]>
52.31947882 4.8682543
Amstelveen - Gezocht - Babbeltruc, diefstal en geldopname met gestolen bankpas Amstelveen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/februari/05-babbeltruc-diefstal-en-geldopname-met-gestolen-bankpas-amstelveen.html De politie is op zoek naar een man die ervan verdacht wordt gepind te hebben met een gestolen bankpas. Deze pintransacties zijn op beeld vastgelegd. verdachte Sat, 19 Feb 2022 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/februari/05-babbeltruc-diefstal-en-geldopname-met-gestolen-bankpas-amstelveen.html 2022-02-19T12:00:00Z Op zaterdag 18 september 2021, wordt een 87-jarige bewoonster van een woning aan de Biesbosch in Amstelveen gebeld door een persoon die zich voordoet als medewerker van een pakketpunt in de buurt. Hij geeft aan dat er een pakketje voor mevrouw ligt en dat zij zo langs komen om het te bezorgen. Door het telefoontje heeft de vrouw geen argwaan als even later, het is dan ongeveer 18:15 uur, de deurbel gaat en er een bezorger voor de deur staat. Voordat de vrouw het pakketje in ontvangst kan nemen wordt haar verteld dat er een klein geldbedrag betaald moet worden. De vrouw biedt aan om dit contant te doen, maar dat wordt resoluut geweigerd door de bezorger. Hij vertelt dat het alleen mogelijk is om de kosten met haar bankpas te betalen. Wanneer de vrouw haar bankpas tevoorschijn heeft gehaald en op een apparaatje haar pincode heeft ingevoerd, wordt duidelijk wat de ware bedoelingen zijn van deze bezorger. Hij grist namelijk de bankpas uit de handen van de vrouw en rent er vandoor. De vrouw belt snel haar dochter die kan regelen dat haar bankpas geblokkeerd wordt. Wel is er op dat moment al 500 euro van haar rekening gehaald, opgenomen bij een geldautomaat aan de Rembrandtweg, vlakbij de woning van de vrouw. Van deze geldopname zijn camerabeelden. Of de verdachte die hierop te zien is ook de man is die bij de vrouw aan de deur is geweest, is niet duidelijk.

Signalement verdachten      
Het slachtoffer omschrijft de jonge man die bij haar aan de deur is geweest als volgt:
- Man;
- 20-25 jaar oud;
- Normaal postuur;
- Lengte ongeveer 1.75 meter;
- Lichte huidskleur;
- Zwarte kleding.

Van de man op de camerabeelden is het volgende signalement bekend:
- Man;
- Licht getinte huidskleur;
- Slank postuur;
- Donkere jas met capuchon;
- Lichtblauw mondkapje.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.28926596 4.8514867
Amstelveen - Vierde verdachte aangehouden overval belwinkel Amstelveen https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/10/05-vierde-verdachte-aangehouden-overval-belwinkel-amstelveen.html De politie heeft op woensdag 9 februari 2022 een vierde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op een belwinkel aan het Binnenhof op 29 oktober vorig jaar. Het betreft een 17- jarige Amsterdammer. Thu, 10 Feb 2022 12:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/10/05-vierde-verdachte-aangehouden-overval-belwinkel-amstelveen.html 2022-02-10T12:35:00Z Kort na de overval van 29 oktober, hield de politie twee Amsterdammers van 16 en 17 jaar aan. De derde verdachte werd op woensdag 2 februari 2022 aangehouden.

Van de drie aangehouden verdachten, is er één  nog onder schorsende voorwaarden in vrijheid. Dit houdt in dat hij nog wel verdacht is, maar het verdere onderzoek en proces in vrijheid mag afwachten. De recherche zet het onderzoek naar deze overval voort en meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

]]>
52.30256919 4.8617411
Amstelveen - Vondst vuurwapens bij verkeerscontrole https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/3/05-vondst-vuurwapens-bij-verkeerscontrole.html De politie stuitte dinsdag 1 februari 2022 tijdens een verkeerscontrole op een vuurwapen. In de betreffende auto zaten drie mannen. Twee van hen zijn in de omgeving aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De derde verdachte heeft zich twee dagen later bij de politie gemeld. Er zijn meerdere vuurwapens in beslag genomen. De recherche doet onderzoek. Thu, 03 Feb 2022 15:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/3/05-vondst-vuurwapens-bij-verkeerscontrole.html 2022-02-03T15:43:00Z Agenten controleerden rond 23.50 uur een voertuig op de Bosbaanweg. De bestuurder onttrok zich aan de staandehouding en ging er met het voertuig vandoor. Een andere inzittende - een 23-jarige Amsterdammer- rende weg. Hij werd al snel in de omgeving aangehouden.

Korte tijd later troffen agenten het voertuig op de Nieuwemeerlaan in Amstelveen aan. De 19-jarige Amsterdamse bestuurder werd in de omgeving van de auto aangehouden.  In zijn nabijheid lag een tas met daarin een vuurwapen en munitie. De zoektocht is op woensdag 2 februari voortgezet in de omgeving van de Bosbaanweg. Agenten vinden uiteindelijk nog meer vuurwapens.

De derde verdachte, een 18-jarige Amsterdammer, heeft zich op donderdagochtend 3 februari gemeld in een politiebureau in Amsterdam-Zuidoost.  

Alledrie de verdachten worden vrijdag 4 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

]]>
52.32570416 4.83807862
Amstelveen - Derde verdachte aangehouden overval belwinkel Amstelveen https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/2/05-derde-verdachte-aangehouden-overval-belwinkel-amstelveen.html De politie heeft op woensdag 2 februari een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op een belwinkel aan het Binnenhof op 29 oktober vorig jaar. Het gaat om een 15-jarige Amsterdammer. De tiener werd op 24 januari ook al aangehouden op verdenking van het plegen van een ander strafbaar feit waarbij een vuurwapen in beslag werd genomen. Wed, 02 Feb 2022 08:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/2/05-derde-verdachte-aangehouden-overval-belwinkel-amstelveen.html 2022-02-02T08:08:00Z Kort na de overval van 29 oktober, hield de politie twee Amsterdammers van 16 en 17 jaar aan. Deze verdachten werden op 1 november voorgeleid aan de rechter-commissaris. Beide verdachten zijn inmiddels op vrije voeten gesteld maar wel onder schorsende voorwaarden. Dit houdt in dat zij nog wel verdachten zijn, maar het verdere onderzoek en proces in vrijheid mogen afwachten.

De recherche zet het onderzoek naar deze overval voort en meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

]]>
52.30256919 4.8617411
Amsterdam - Onderwaterzoeking in onderzoek dodelijk schietincident Amstelveen https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/28/05-onderwaterzoeking-in-onderzoek-dodelijk-schietincident-amstelveen.html De politie doet in het onderzoek naar het dodelijk schietincident op 22 december jl. aan de Wieringerstraat in Amstelveen op vrijdagochtend een onderwaterzoeking in de sloot aan de Kelbergen in Zuidoost. Bij het schietincident kwam een 56-jarige man uit Almere om het leven. Fri, 28 Jan 2022 08:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/28/05-onderwaterzoeking-in-onderzoek-dodelijk-schietincident-amstelveen.html 2022-01-28T08:44:00Z De sloot aan de Kelbergen is voor de recherche een interessante locatie op basis van onderzoekgegevens. Het vermoeden bestaat dat de dader(s) het vuurwapen dat gebruikt is bij dit schietincident, in dit water of in de directe omgeving daarvan (nabij het voetbalveldje) heeft weggegooid. Het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) van de Landelijke Eenheid zal de onderwaterzoeking uitvoeren. Dit team is gespecialiseerd in het zoeken van personen en voorwerpen onder water.

]]>
Zwarte VW Golf

Uit onderzoek is eveneens gebleken dat (een van) de dader(s) mogelijk voor het fatale schietincident op de Texelstraat langs de achterkant van een supermarkt is gelopen. Op datzelfde tijdstip, tussen 10:30 en 11.00 uur, reed ook een zwarte Volkswagen Golf door de wijk. In deze auto werd later de 21-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden.

]]>
Getuigen gezocht

De recherche komt daarom graag in contact met personen die op 22 december 2021 tussen 10.30 en 11.00 uur deze VW Golf in of rondom de omgeving van de Wieringerstraat en/of Texelstraat hebben zien rijden of geparkeerd hebben zien staan. En ook mensen die iets verdachts hebben gezien tussen 11.00 en 11.30 uur bij dat voetbalveldje en/of de sloot aan de Kelbergen (bij het voetbalveldje of de sloot die onder de Karspeldreef doorgaat), worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam. Daarbij is alle andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek nog steeds welkom. Heeft u informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
De verdachten

De twee verdachten, een 21-jarige en een 16-jarige Amsterdammer, zitten nog altijd in voorlopige hechtenis. De rechtbank van Amsterdam heeft besloten dat de verdachten in ieder geval nog 90 dagen vastzitten.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
52.28926596 4.8514867
Amstelveen - Aanhoudingen voor dodelijk schietincident Amstelveen https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/24/05-aanhoudingen-voor-dodelijk-schietincident-amstelveen.html De politie heeft donderdag 23 december 2021 twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijk schietincident in Amstelveen. Op woensdag 22 december 2021 kwam een 56-jarige man uit Almere om nadat hij op straat was neergeschoten. Fri, 24 Dec 2021 15:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/24/05-aanhoudingen-voor-dodelijk-schietincident-amstelveen.html 2021-12-24T15:15:00Z Het rechercheteam kwam de verdachten, Amsterdammers van 21 en 22 jaar, op het spoor. Een arrestatieteam kon het duo vervolgens rond 16.00 uur in Amsterdam Oost aanhouden. De 22-jarige man is na verhoor heengezonden. Hij blijft verdachte in de zaak. De 21-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld voor 14 dagen. Hij zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het TGO-team gaat verder met het onderzoek.

]]>
De eerdere oproep voor camerabeelden en getuigen geldt nog steeds. De recherche komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan de beschieting aan de Wieringerstraat in Amstelveen wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft laat het dan weten. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Of maak gebruik van onderstaande tipformulier.

]]>
52.31535054 4.86184527
Amstelveen - Politie houdt man aan na beschieting met gasdrukwapen https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/22/05-politie-houdt-man-aan-na-beschieting-met-gasdrukwapen.html In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 december schoot een 65-jarige man meerdere keren op een andere man met een gasdrukwapen in Amstelveen. De verdachte is aangehouden. Wed, 22 Dec 2021 14:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/22/05-politie-houdt-man-aan-na-beschieting-met-gasdrukwapen.html 2021-12-22T14:16:00Z De twee mannen hadden rond 1.15 uur een conflict op de Dr. D. Boslaan. Hierop schoot de verdachte met het gasdrukwapen op het 46-jarige slachtoffer. Die raakte hierbij licht gewond. Hij is door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld.

De politie heeft de verdachte ter plekke aangehouden. Hij zit nog vast. Het wapen is in beslag genomen.

]]>
52.3060905 4.85370171