Alle berichten | Amsterdam | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/amsterdam.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Amsterdam nl Thu, 25 Feb 2021 22:41:04 GMT 2021-02-25T22:41:04Z nl Amsterdam - Identiteit overleden man gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/25/05-identiteit-overleden-man-gezocht.html Op vrijdagavond 5 februari 2021 vond op het metrospoor tussen station Van der Madeweg en station Venserpolder een aanrijding tussen een metro en een man plaats. Het slachtoffer kwam hierbij te overlijden. In het rechercheonderzoek naar zijn dood blijkt dat het vermoedelijk om suïcide of een noodlottig ongeval gaat. Er zijn geen aanwijzing dat er sprake is van een misdrijf. Helaas heeft de recherche ondanks vele inspanningen de identiteit van het slachtoffer nog niet kunnen achterhalen en vraagt daarom nu de hulp van de burger. nieuwsbericht Thu, 25 Feb 2021 12:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/25/05-identiteit-overleden-man-gezocht.html 2021-02-25T12:55:00Z De recherche hoopt in contact te komen met mensen die mogelijk weten om wie het hier zou kunnen gaan. Het slachtoffer betreft een:
- Man;
- Ongeveer 40-60 jaar oud;
- Ongeveer 1.80 meter lang (ruime marge);
- Bruine ogen;
- Zwart stijl haar met grijze slapen en kaal op het achterhoofd;
- Geen tatoeages;
- Shirt merk ‘Hunter’ wit, rood en blauw;
- Witte hoodie merk ‘Kultivate’ met drukke print in de kleuren zwart, blauw en felgroen;
- Gestreepte fleece sokken;
- Donker blauwe spijkerbroek merk ‘Blue Blood’;
- Donkere bergschoenen merk ‘Caterpillar’ maat 43.

]]>
Heeft u informatie over (de identiteit van) dit slachtoffer? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844.

]]>
52.3675734 4.9041389
Amsterdam - Twee verdachten aangehouden poging overval slijterij https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/05-twee-verdachten-aangehouden-poging-overval-slijterij.html Op maandag 22 februari zijn een 16-jarige en 18-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van een poging overval op een slijterij op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Tijdens de overval is een toevallige passant door één van de verdachten gestoken. nieuwsbericht Wed, 24 Feb 2021 08:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/05-twee-verdachten-aangehouden-poging-overval-slijterij.html 2021-02-24T08:59:00Z Omstreeks 13:00 uur staat een medewerker van de slijterij in het magazijn, als twee jonge mannen de winkel binnenkomen. Vrijwel direct bedreigen de verdachten de medewerker met een steekwapen. Een omstander die het ziet gebeuren, begint te roepen naar de verdachten waarna hij door een van de daders werd gestoken. 

De verdachten vluchtten - zonder buit - weg in de richting van Het Laagt. Na een achtervolging treffen de agenten in één van de garageboxen aan Het Laagt de twee verdachten aan. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met het slachtoffer. 

]]>
Aanhouding Buikslotermeerplein 52.3983783 4.9380044
Almere - Gezocht - Steekincident Pianoweg (Almere) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/05-steekincident-pianoweg-almere.html Op maandag 4 januari 2021 is een 18-jarige jongen vlakbij station Almere Muziekwijk door meerdere personen belaagd. Hij wordt hierbij met een groot mes neergestoken, maar overleeft de aanval gelukkig wel. Deze zaak houdt mogelijk verband met een eerder steekincident in Amsterdam op 22 december 2020. De politie vermoedt dat het gaat om een conflict tussen twee rivaliserende jongerengroepen en is dringend op zoek naar meer informatie. verdachte Tue, 23 Feb 2021 20:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/05-steekincident-pianoweg-almere.html 2021-02-23T20:30:00Z Maandagavond 4 januari krijgt de politie in Almere iets voor 19.00 uur een spoedmelding. Een 18-jarige jongen is neergestoken op de Pianoweg, maar heeft daarna ernstig gewond nog wel bij een huis aan de Contrabasweg om hulp kunnen vragen. Het slachtoffer verklaart naderhand aan de politie wat hem is overkomen.

De jongen vertelt aan de agenten dat hij van plan was een bezoekje te brengen aan zijn neef. Toen hij vanuit Diemen met de trein was aangekomen op het station Almere Muziekwijk, was hem bij het naar beneden lopen een witte auto opgevallen. Toen hij daarna verder was gelopen, onder het station door, en het parkeerterrein  overstak, ging het volgens hem mis. Het slachtoffer verklaart: “Toen ik bij het gras liep, waar je het parkeerterrein verlaat, stopte die witte auto naast mij. Ik zag direct dat er vier jongens uit de auto sprongen.” Het slachtoffer rent weg de Pianoweg over, maar valt daar. “Ik zag dat een van de jongens een machete in zijn hand had. Ik zag en voelde dat een van de jongens op mij ging zitten, mij sloeg en stak met een mes.” Vervolgens sloegen de jongens op de vlucht. Ondanks zijn verwondingen, waaronder een steekwond in zijn rug en een klaplong, lukt het het slachtoffer om op te staan en verderop bij een woning aan de Contrabasweg hulp in te schakelen. De daders zijn dan helaas al in geen velden of wegen meer te bekennen. Naast die klaplong en steekwond, is het slachtoffer naderhand ook nog aan snijwonden aan zijn polsen geopereerd, vanwege het afweren van het mes.

Aangetroffen mes
Na het steekincident deden agenten uitvoerig onderzoek in de wijk en troffen daarbij een mes aan. Het lag vlakbij het gebouw van het Leger des Heils, zo’n 400 meter van de plek waar het slachtoffer is neergestoken, en wordt momenteel onderzocht op DNA-sporen.

Beelden witte auto
Het slachtoffer heeft dus aangegeven dat hij is aangevallen door de inzittenden van een witte auto; vier jongens van rond de 18 jaar, ze waren in het zwart gekleed en hadden hun gezichten bedekt. Op de bewakingsbeelden uit de omgeving van het station lijkt die witte auto te zijn vastgelegd. De recherche wil graag meer weten over deze auto: wie heeft hem gezien, van wie zou de auto kunnen zijn, wie zaten er in de auto, enzovoort.

Het gaat om een witte auto die kort voor de aanval op het slachtoffer maandagavond 4 januari langs station Almere Muziekwijk over het Chopinpad rijdt. Aan het einde slaat de auto linksaf, keert daar om, en staat een tijdje stil voor het stoplicht. De bestuurder rijdt dan vermoedelijk een rondje, want even later zien we diezelfde auto weer langs het station rijden.

Ruzie rivaliserende jongerengroepen
Waarom het slachtoffer zo is toegetakeld, staat nog niet vast. De recherche denkt dat mogelijk gaat om een ruzie tussen twee rivaliserende jongerengroepen, die al langer een conflict met elkaar hebben. Zo houdt de recherche er rekening mee dat een eerder steekincident, bij een supermarkt op 22 december in Amsterdam, mogelijk met deze aanval op de jongen in Almere te maken heeft.

Steekincident Amsterdam
Bij het incident in Amsterdam werd een andere 18-jarige jongen in zijn nek gestoken en zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén van de mogelijke scenario’s is dat deze jongen in Almere uit wraak daarvoor is neergestoken.

Informatie delen
Heeft u iets gezien en/of gehoord van het steekincident of dat wat daar aan vooraf is gegaan? Weet u meer over de witte auto? Of heeft u andere informatie over dit steekincident? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.36974379999999 5.1909408
Amsterdam - 28- jarige verdachte aangehouden na diefstal met geweld https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/05-28--jarige-verdachte-aangehouden-na-diefstal-met-geweld.html Op maandag 22 februari is een 34-jarige man slachtoffer geworden van een diefstal met geweld in een trein vanaf Amsterdam-Zuid richting Utrecht. Het slachtoffer heeft de telefoon weer terug en de 28-jarige verdachte is aangehouden, maar de recherche is nog op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Tue, 23 Feb 2021 12:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/05-28--jarige-verdachte-aangehouden-na-diefstal-met-geweld.html 2021-02-23T12:09:00Z
Omstreeks 20:15 uur loopt het slachtoffer vanaf stationshal Amsterdam-Zuid in de richting van het perron op spoor 1 en 2. Eenmaal bij de poortjes, komt een man naar hem toelopen die vrijwel direct dreigt hem te mishandelen. Het blijft niet bij dreigen, de verdachte mishandelt het slachtoffer op het perron. 
Het slachtoffer besluit om de trein in te stappen, waarna de verdachte hem achtervolgt en hem zodanig mishandelt dat hij bewusteloos raakt. De verdachte zou vervolgens de mobiele telefoon van het slachtoffer hebben weggenomen. Gelukkig belt een getuige de politie waarna de verdachte even later bij het station Bijlmer Arena kan worden aangehouden. Het slachtoffer heeft zijn mobiele telefoon weer terug, maar heeft letsel opgelopen in zijn gezicht.  De verdachte zit op dit moment vast verhoor.  

De recherche is op zoek naar getuigen die de mishandeling en beroving hebben gezien. 

 

]]>
U kunt uw tip doorgeven via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Middels het tipformulier kunt u ook rechtstreeks beeldmateriaal uploaden en sturen naar de recherche. Wilt u liever anoniem blijven? Deel uw informatie of beeldmateriaal dan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

]]>
52.3135007 4.9482738
Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Beverwijk en Tilburg - Gezocht - Vijf explosies bij drie Poolse supermarkten (Aalsmeer, Beverwijk, Heeswijk-Dinther, Tilburg) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-vier-explosies-bij-drie-poolse-supermarkten-aalsmeer-beverwijk-heeswijk-dinther.html In december 2020 en begin januari 2021 worden in korte tijd vijf aanslagen gepleegd op Poolse supermarkten. Zware explosies in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Beverwijk en Tilburg zorgden voor een enorme schade en brachten daarmee omwonenden ernstig in gevaar. verdachte Mon, 22 Feb 2021 19:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-vier-explosies-bij-drie-poolse-supermarkten-aalsmeer-beverwijk-heeswijk-dinther.html 2021-02-22T19:30:00Z Naar aanleiding van de explosies is de politie een zogenaamd Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart, waarbij rechercheurs uit verschillende eenheden met elkaar samenwerken. Het team is dringend op zoek naar meer informatie over de incidenten.

Aalsmeer
Bij de eerste explosie, in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 december in Aalsmeer, ontstond brand. Een 88-jarige dame die uit haar woning gered moest worden, werd onwel en ligt nog in het ziekenhuis. Daarnaast vond de brandweer een kat van een nog altijd onbekende eigenaar, het dier is overleden.

De ontploffing bij de Poolse supermarkt aan de Ophelialaan gebeurde om ongeveer 03.10 die nacht. Tijdens het onderzoek werd in het pand een brandversnellend middel aangetroffen, wat erop wijst dat de dader(s) op een zo groot mogelijke schade uit was of waren. Getuigen hebben in de omgeving een persoon gezien die in donkere kleding gehuld was en er zou een kleine, mogelijk donkerkleurige auto met hoge snelheid zijn weggereden.

Heeswijk-Dinther
Ongeveer één uur na het incident in Aalsmeer volgde een enorme explosie bij een Biedronka-winkel in Noord-Brabant, aan Plein 1969 in Heeswijk- Dinther. De klap was in een omtrek van vijf kilometer te horen en richtte veel schade aan aan de winkel en aangrenzende panden. Een aantal woningen rondom de supermarkt werd ontruimd. Ook in dit onderzoek werden sporen van een brandversnellend middel aangetroffen en is rond het tijdstip van deze aanslag zijn een donkergekleed persoon en een kleine personenauto gezien. De politie heeft camerabeelden veiliggesteld waarop de vermoedelijke dader te zien is.

Tweemaal in Beverwijk
De Biedronka-supermarkt in het Beverwijkse winkelcentrum Beverhof was nog in aanbouw toen deze op woensdagochtend 9 december het doelwit was. Rond 05.15 uur brachten vermoedelijk twee daders daar een explosief tot ontploffing. Getuigen hebben twee personen zien lopen die een grote zak tussen zich in droegen.

Drie dagen later vond er bij het al gehavende winkelpand opnieuw een explosie plaats. Om ongeveer 04.30 op zaterdagochtend 12 december raakten door de hevige explosie zowel de supermarkt als een aantal andere winkels zwaar beschadigd.

Tilburg
Op maandag 4 januari 2021 rond 02.30 uur klonk er een harde knal en ontstond er daarop brand in een Poolse supermarkt aan het Paletplein in Tilburg. Door de explosie en de brand is de supermarkt totaal vernield. Naastgelegen panden liepen eveneens schade opgelopen. In de ruime omgeving waren meerdere ruiten gesneuveld. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Gebruikte explosieven
De daders gebruikten geïmproviseerde explosieven, vergelijkbaar met die waarmee ook een aantal plofkraken is gepleegd. Mogelijk kan iemand dat in verband brengen met de daders.

Gecoördineerde acties
Op dit moment gaat het onderzoeksteam ervan uit dat het om gecoördineerde acties richting de supermarkt gaat. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat deze explosies bedoeld zijn om Poolse mensen in Nederland te raken. De vestigingen zijn grotendeels ook niet van eigenaren van Poolse afkomst.

Aanhouding
Op 26 januari is een 19-jarige verdachte uit Rotterdam-Hoogvliet aangehouden in het onderzoek. Hij is op 10 februari weer heengezonden, maar blijft wel verdachte.

Beelden
De recherche heeft beelden van verschillende voertuigen en personen waar ze in het onderzoek naar de aanslagen graag meer over wil weten, om te beginnen een zwarte Fiat Punto. 

Zwarte Fiat Punto
De zwarte Fiat Punto stopte vlak voor de explosie in Aalsmeer op de hoek van het Korianderhof met de Spoorlaan. Vervolgens stapte de bijrijder uit. Met twee grote tassen, mogelijk zaten daar de spullen in om de explosie te veroorzaken, liep de man via de Spoorlaan richting de Poolse supermarkt. De Fiat Punto reed via de Spoorlaan richting de Begoniastraat. Het kenteken is helaas net niet te zien. Toen de explosie bij de winkel aan de Ophelialaan plaatsvond, stond de Punto vermoedelijk in de omgeving van de Begoniastraat/Geraniumstraat te wachten. De man die eerder de tassen bij zich had, is na de explosie waarschijnlijk naar deze Geraniumstraat gerend en in de Fiat Punto gestapt. Uit onderzoek bleek dat de Punto na de explosie in noordelijke richting over de N196 in de richting van Hoofddorp is gereden.

Witte Mercedes Sprinter met twee personen
Ook wil de recherche graag meer weten over witte Mercedes Sprinter bestelbus die zich in de nacht van 9 december 2020 verdacht ophield in de omgeving van de Poolse supermarkt in Beverwijk. Die nacht werd de eerste in de reeks aanslagen gepleegd. De bestelbus komt rond 3.50 uur die aanrijden over de Velserweg en parkeert op de Koningstraat. Twee personen stappen uit. Het lijkt op de beelden alsof ze op zoek zijn naar iets. Dan lopen ze via de Koningstraat naar de Zeestraat en vervolgens de Breestraat op in de richting van het winkelcentrum Beverhof. Omstreeks half 5 die nacht lopen deze personen, vermoedelijk mannen, weer terug in de richting van de  Mercedes Sprinter en stappen in. Daar rijdt de auto opvallend weg. Eerst achteruit met de knipperende gevarenlichten aan en draait dan vlak voor een aankomende personenauto de weg op in de richting van de Velserweg. We willen de bestuurder van de aankomende auto graag spreken, vermoedelijk is dit de bestuurder van BMW uit de 3 serie in een opvallende, goudachtige, kleur. Het kan goed zijn dat de bestuurder de actie van de Mercedes is opgevallen. De recherche wil graag het kenteken van deze bestelbus achterhalen. Deze bestelbus is ook gezien in de omgeving van winkelcentrum Beverhof.  

Kenmerken van deze witte Mercedes Sprinter:
- Deuren met ramen aan de achterkant;
- Luchtrooster op het dak dak;
- Missend stukje stootrand linkerzijde bij de wielkas;
- Geen verlengde bus;
- Bouwjaar type tussen 2013-2020.

Dacia Sandero Stepway
De inzittenden van de witte Mercedes Sprinter hebben die 9e december in de vroege ochtend vermoedelijk rond 4.30 uur een ontmoeting met de bestuurder of inzittende van een Dacia Sandero Stepway is. Het onderzoeksteam hoort het graag als iemand meer informatie heeft over deze auto of als de gebruiker zichzelf herkent omdat hij bijvoorbeeld op weg naar zijn werk was.

Mercedes station C-klasse
Na die explosie bij de Poolse supermarkt bij het Beverhof in Beverwijk wordt door een getuige een man rennend gezien uit de richting van de supermarkt met een tas in de hand. Hij rent in de richting van een auto, vermoedelijk een Mercedes station C-klasse. Hij stapt in en rijdt weg in de richting van de Bootsmanzij. Gezien het tijdstip en de richting is het aannemelijk dat dit voertuig iets met de explosie te maken heeft, maar dit is niet helemaal zeker. De recherche hoopt daarom dat mensen wellicht deze auto herkennen.

Auto’s en persoon op Kobaltstraat Tilburg
Met betrekking tot de explosie bij de supermarkt in Tilburg wil het onderzoeksteam graag meer weten over twee auto’s die verdacht rijden op de Kobaltstraat, die parallel loopt aan het Paletplein waar de supermarkt is gevestigd. Op beelden is ook te zien dat er een man over de Kobaltstraat loopt in de richting van het Paletplein. De recherche wil graag weten wie deze man is of wie de auto’s herkent en of er een verband is met de explosie.

Persoon  in de buurt van Meerplein Beverwijk
De recherche wil ook graag meer weten over een persoon die gezien is op dinsdag 8 december 2020, de dag voor de explosie, rond 04.15 uur, in de omgeving van het Meerplein, nabij de Poolse supermarkt aan de Beverhof, in Beverwijk. Hij heeft een capuchon over het hoofd, een blauwe Adidas trainingsbroek en mogelijk een mondkapje op. Hij kan voor een belangrijke getuige zijn.

Man op Raadhuisplaza Heeswijk Dinther
Het onderzoeksteam wil graag weten wie de man herkent die op 8 december rond 4.05 uur bij de Poolse supermarkt op de Raadhuisplaza in Heeswijk Dinther een explosief installeert.

Jerrycans
Na diverse explosies zijn resten van jerrycans achtergebleven. Dat zijn waarschijnlijk steeds dezelfde soort jerrycans geweest en die jerrycans kunnen bij benzinestations gekocht worden.  

Informatie gezocht
De politie is dringend op zoek naar mensen met meer informatie over deze incidenten:

 • Heeft u informatie over het motief voor een of meer van de explosies?
 • Beschikt u over bewakingsbeelden uit de omgeving van één van de getroffen winkels?
 • Bent u rond de tijdstippen van de explosies met een actieve dashcam in de buurt bent geweest?
 • Weet u meer over de persoon op de beelden van de explosie in Heeswijk-Dinther?
 • Weet u meer over de persoon en/of het voertuig op de beelden van de explosie in Aalsmeer? Heeft u deze persoon en/of het voertuig bijvoorbeeld gezien die nacht? Heeft u mogelijk beelden van deze persoon en/of het voertuig? Weet u van wie het voertuig is?
 • Weet u meer over de andere voertuigen en/of personen?
 • Weet u meer over de gebruikte jerrycans? Heeft u daar iemand mee zien lopen of iemand die zien kopen?

Neem dan contact op met de politie.

Informatie delen
Kunt u het onderzoeksteam mogelijk verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.2621639 4.7619222
Amsterdam - Update Plofkraak avondwinkel Overtoom https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/21/05-plofkraak-avondwinkel-overtoom.html In de nacht van 20 op 21 februari 2021 is er rond 2.05 uur een plofkraak gepleegd op een pinautomaat van een avondwinkel aan de Overtoom in Amsterdam. De recherche doet onderzoek en zoekt getuigen. nieuwsbericht Mon, 22 Feb 2021 15:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/21/05-plofkraak-avondwinkel-overtoom.html 2021-02-22T15:30:00Z Bij de avondwinkel zijn enkele explosieven tot ontploffing gebracht, waarna twee verdachten er op een scooter vandoor zijn gegaan. Het is vooralsnog onbekend of er buit is gemaakt. Er is flinke schade aan het pand, maar er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Kort na de plofkraak zijn drie verdachten aangehouden. Hun betrokkenheid wordt nader onderzocht.

De Teamleider Explosieven en Veiligheid (TEV) en de Explosieven Ontruimingsdienst Defensie (EOD) hebben onderzoek gedaan naar mogelijk achtergebleven explosieven. Die zijn niet aangetroffen. Kort daarop is de directe omgeving weer vrijgegeven. Forensisch specialisten hebben ter plekke nog nader onderzoek gedaan en sporen veilig gesteld. 

]]>
Update 22-2-2021

In het onderzoek naar de plofkraak is meer bekend over de route die de twee verdachten op de scooter hebben afgelegd. Om het beeld compleet te krijgen, zoekt de recherche specifieke getuigen.

Route:

Nadat de twee verdachten op de scooter wegrijden van de avondwinkel, rijden ze via de Reyer Anslostraat het Vondelpark in. Zeer waarschijnlijk rijden zij het Vondelpark uit bij de Amstelveenseweg en rijden ze dan door de Theophile de Bockstraat. De scooter is vervolgens achtergelaten op de Hodenpijlkade. De twee verdachten zijn aangehouden in een auto op de Maassluisstraat.

 • Graag komen we in contact met getuigen die hebben gezien dat de verdachten de scooter achterlaten op de Hodenpijlkade of daar beeldmateriaal van hebben. Denk bijvoorbeeld aan dashcambeelden van geparkeerde auto’s.
 • Ook spreken we graag met mensen die hebben gezien dat de twee verdachten in een auto stappen of daar beeldmateriaal van hebben. Dit is dus gebeurd tussen de Hodenpijlkade en de Maassluisstraat.

Ook overige informatie of beeldmateriaal die het onderzoeksteam verder kan helpen, ontvangen we graag.  U kunt contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u beeldmateriaal uploaden. 

Het OM Amsterdam geeft aan dat getuigen niet alsnog een boete krijgen voor het overtreden van de avondklok als zij zich melden, gezien de ernst van het strafbare feit.

]]>
Plofkraak Overtoom Amsterdam 52.3606163 4.8668417
Amstelveen - 4e Verdachte aangehouden in moordonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/04-4e-verdacht-aangehouden-in-moordonderzoek.html In het onderzoek naar de moord op Rachid Kotar heeft de recherche opnieuw een aanhouding verricht. nieuwsbericht Mon, 22 Feb 2021 13:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/04-4e-verdacht-aangehouden-in-moordonderzoek.html 2021-02-22T13:27:00Z Een 20-jarige Amsterdammer is afgelopen vrijdag 19 februari aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van Rachid Kotar. De Amsterdammer wordt ervan verdacht een van de schutters te zijn geweest en werd door het arrestatieteam aangehouden in Amsterdam.

De 20-jarige verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en zal vandaag worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Eerder werden in dit onderzoek onderstaande persberichten gepubliceerd:

Twee aanhoudingen in onderzoek

Verdachte aangehouden in moordonderzoek

]]>
52.3114207 4.870087
Amsterdam - Man aangehouden in onderzoek naar zware mishandeling Prins Hendrikkade https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/05-man-aangehouden-in-onderzoek-naar-zware-mishandeling-prins-hendrikkade.html In het onderzoek naar de zware mishandeling in de nacht van zaterdag 19 september op zondag 20 september 2020 op de Prins Hendrikkade heeft de politie maandagochtend 22 februari 2021 een 34-jarige man uit Zoetermeer aangehouden. nieuwsbericht Mon, 22 Feb 2021 12:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/05-man-aangehouden-in-onderzoek-naar-zware-mishandeling-prins-hendrikkade.html 2021-02-22T12:25:00Z Hij wordt verdacht in die bewuste nacht een 30-jarig  man meerdere stoten en trappen te hebben gegeven, waardoor het slachtoffer ernstig, mogelijk zelfs blijvend, letsel opliep. Aan de zware mishandeling werd aandacht besteed in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau 020 van AT5. Tips naar aanleiding van deze uitzendingen waren van grote waarde voor het onderzoeksteam. 

Bij de zware mishandeling was ook een andere verdachte betrokken, die echter nog niet herkend is. Het onderzoek naar de zaak gaat daarom onverminderd door. 

]]>
Het onderzoek gaat onverminderd verder 52.37505669999999 4.9041638
Amsterdam - Lichaam aangetroffen na auto te water https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/05-lichaam-aangetroffen-na-auto-te-water.html Op zondag 21 februari hebben duikers van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen in zijkanaal K in Amsterdam Noord een stoffelijk overschot aangetroffen in het water. Het gaat om een 47-jarige vrouw uit Gronau die in de nacht van zaterdag op zondag met de auto te water was geraakt bij de Nieuwendammerdijk. nieuwsbericht Mon, 22 Feb 2021 10:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/05-lichaam-aangetroffen-na-auto-te-water.html 2021-02-22T10:10:00Z De auto raakte in de nacht van 20 op 21 februari rond 2.00 uur te water, met daarin de vrouw en haar drie kinderen van 8, 11 en 13 jaar.

De drie kinderen konden de auto snel verlaten en ongedeerd de kade op komen. De brandweer heeft met drie duikteams ruim een uur gezocht naar de bestuurder, maar zonder resultaat. Zij kregen assistentie van een politiehelikopter met warmtebeeldcamera en een boot met sonarapparatuur. De zoektocht werd daarna gestaakt.

 

Op zondag is de zoektocht hervat door een duikteam van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen van de politie  met daarbij ondersteuning van de sonarboot en de politiehelikopter.  Zij hebben op omstreeks 17.30 uur het lichaam aangetroffen.

 

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd is en onderzoekt of er sprake is van een noodlottig ongeval of dat ze moedwillig het water in is ingereden. Andere scenario's zijn uitgesloten.

]]>
Politieagent op de rug 52.3877371 4.9392702
Amsterdam - Baby aangetroffen in ondergrondse vuilcontainer https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/baby-aangetroffen-in-vuilcontainer.html In een ondergrondse vuilcontainer aan de Meernhof in Amsterdam Zuidoost is op zondagavond 22 februari rond 23.00 uur een baby aangetroffen. Het meisje ligt in het ziekenhuis, maar is op dit moment stabiel. De recherche is hard op zoek naar getuigen of mensen die meer weten over deze zaak. nieuwsbericht Mon, 22 Feb 2021 08:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/baby-aangetroffen-in-vuilcontainer.html 2021-02-22T08:29:00Z Rond 22.40 uur krijgt de meldkamer een melding binnen van iemand die geluiden hoort uit een vuilcontainer. De melder heeft sterk het vermoeden dat het gaat om een huilende baby. Meerdere hulpdiensten worden opgeroepen en komen ter plaatse bij de Meernhof. Politieagenten onderzoeken samen met de brandweer de vuilcontainer. Er worden diverse vuilniszakken uit de container gehaald en agenten horen dan inderdaad een baby huilen. De brandweer haalt uiteindelijk een gele Jumbo tas uit de vuilcontainer waar de baby in wordt aangetroffen. Het baby’tje wordt ingepakt met jassen van de agenten en direct overgebracht met de ambulance naar het ziekenhuis. Op dit moment ligt het baby’tje in het ziekenhuis en is het stabiel. Het gaat om een pasgeboren baby. 

De recherche is heel hard op zoek naar getuigen en personen die meer weten over deze zaak. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden in de omgeving van de Meernhof? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Via onderstaande tipformulier kunt u ook beeldmateriaal ter beschikking stellen aan het rechercheteam.

]]>
politie 52.2980822 4.9664271
Amsterdam - Getuigenoproep: explosie Dotterbloemstraat in Amsterdam-Noord https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/20/05-explosie-dotterbloemstraat-in-amsterdam-noord.html In de nacht van vrijdag 19 februari op zaterdag 20 februari 2021 heeft rond 00.55 uur een explosie plaatsgevonden bij een filiaal van een pizzaketen aan de Dotterbloemstraat in Amsterdam-Noord. In het onderzoek naar de explosie, vermoedelijk veroorzaakt door een vuurwerkprojectiel, is de recherche op zoek naar getuigen en/of camerabeelden. nieuwsbericht Sat, 20 Feb 2021 12:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/20/05-explosie-dotterbloemstraat-in-amsterdam-noord.html 2021-02-20T12:07:00Z Rond 1 uur kreeg de meldkamer meldingen van de explosie. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij bij de pizzarestaurant in de Dotterbloemstraat duidelijke schade aan kozijnen en ramen. Getuigen die de recherche kort na het incident sprak, geven aan dat er kort na de knal een scooter, brommer of motorscooter door de Weegbreestraat in Noord zou zijn gereden om de hoek van het pand waar de explosie plaatsvond.

]]>
De recherche komt graag in contact met mensen die deze scooter (of gelijkend voertuig) eveneens hebben zien rijden en mogelijk meer kunnen vertellen over de opzittenden en de route die de scooter heeft afgelegd. Vanwege de avondklok heeft een passerende scooter vermoedelijk eerder de aandacht getrokken. Ook omwonenden met een bewakingscamera of mensen met een dashcam in de auto nabij de Dotterbloemstraat / Weegbreestraat in Noord worden verzocht om eventuele camerabeelden ter beschikking te stellen aan de recherche. Tenslotte worden ook mensen die andere verdachte situaties of personen, kort voor of na 1 uur, rond de locatie van de explosie hebben waargenomen verzocht om contact op te nemen met de politie.

]]>
U kunt uw tip doorgeven via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Middels het tipformulier kunt u ook rechtstreeks beeldmateriaal uploaden en sturen naar de recherche. Wilt u liever anoniem blijven? Deel uw informatie of beeldmateriaal dan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl    

]]>
De recherche is op zoek naar getuigen 52.39818916793081 4.91330760475464
Amsterdam - Recherche zoekt getuigen poging carjacking https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/19/recherche-zoekt-getuigen-poging-carjacking.html Op donderdag 18 februari rond 15.20 uur heeft er op een parkeerterrein van de Valburgdreef een poging tot carjacking plaatsgevonden. Het slachtoffer is hierbij bedreigd met een vuurwapen. De recherche is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Fri, 19 Feb 2021 14:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/19/recherche-zoekt-getuigen-poging-carjacking.html 2021-02-19T14:53:00Z Het slachtoffer kwam rond 15.20 uur aanrijden op de Valburgdreef en wilde zijn auto parkeren ter hoogte van een indoorspeeltuin. Op de parkeerplaats werd de man bedreigd door een man met een vuurwapen. Het slachtoffer is zijn auto uitgerend en heeft een omstander gevraagd de politie in te schakelen. Het slachtoffer kon zien dat er drie mannen in zijn auto vandoor probeerden te gaan. Het lukte de verdachten niet om met de auto weg te rijden, waarop de verdachten vervolgens te voet zijn weggevlucht. Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving nog gezocht naar de drie verdachten, maar zij zijn helaas niet meer aangetroffen. 

De recherche is op zoek naar getuigen van deze gewapende poging tot carjacking. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u mogelijk camerabeelden in de omgeving van de Valburgdreef? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Via onderstaande tipformulier kunt u ook beeldmateriaal ter beschikking stellen aan het onderzoeksteam.

]]>
52.3015801 4.9885188
Noord-Holland - Acht verdachten aangehouden voor dodelijk schietincident Bergen aan Zee https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/19/04-acht-verdachten-aangehouden-voor-dodelijk-schietincident-bergen-aan-zee.html In het onderzoek naar het dodelijk schietincident op dinsdag 16 februari in Bergen aan Zee, heeft de politie Noord-Holland donderdagavond acht aanhoudingen verricht. Bij dit schietincident kwam een 45-jarige man uit Colombia om het leven. nieuwsbericht Fri, 19 Feb 2021 10:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/19/04-acht-verdachten-aangehouden-voor-dodelijk-schietincident-bergen-aan-zee.html 2021-02-19T10:35:00Z Het gaat om zes Colombianen (drie mannen en drie vrouwen) in de leeftijd van 29 tot en met 54 jaar. Dit zestal werd aangehouden in Amsterdam. In de nacht van donderdag op vrijdag, hield de politie, ook in Amsterdam, nog eens een 28-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Noorwegen aan. 
De verdachten zitten in alle beperkingen wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om die reden wordt op dit moment geen verdere informatie gedeeld over het onderzoek en deze verdachten.

]]>
52.6610417 4.6318186
Amsterdam - Getuigenoproep: Beroving Kamerlingh Onneslaan https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/19/05-getuigenoproep-beroving-kamerlingh-onneslaan.html Op woensdag 17 februari is een 17-jarige Amsterdammer aan de Kamerlingh Onneslaan beroofd van zijn mobiele telefoon. De recherche is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Fri, 19 Feb 2021 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/19/05-getuigenoproep-beroving-kamerlingh-onneslaan.html 2021-02-19T09:53:00Z Omstreeks 14:40 uur loopt het slachtoffer met zijn fiets aan de hand vanaf de Nobelweg richting het Prins Bernhardplein. Ter hoogte van de Kamerlingh Onneslaan wordt hij door twee personen aangesproken waarna hij werd mishandeld en bedreigd. Tijdens de mishandeling worden de persoonlijke eigendommen van het slachtoffer vernield en weggenomen. De verdachten vluchtte vervolgens met de buit in de richting van de Gooiseweg. Het slachtoffer heeft door de mishandeling licht letsel opgelopen.

]]>
De recherche is op zoek naar verdachten met het volgende signalement:

Verdachte 1:

- donkergetinte huidskleur

- rond de 17 jaar oud

- rond 1.85 meter lang

- sproeten op zijn wangen

- donker haar naar achter

- zwarte jas

 

Verdachte 2:

- lichtgetinte huidskleur

- rond de 17 jaar oud

- rond 1.80 meter lang

- zwart mondkapje

- zwarte jas

]]>
De recherche doet onderzoek naar deze beroving en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of beelden waarop iets te zien is dat te maken heeft met deze beroving? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier. Hierop kunt u ook beeldmateriaal uploaden.

 

 

]]>
52.3504246 4.925253
Amsterdam - Nieuwe getuigen gezocht voor gewapende woningoverval IJburg https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/19/05-nieuwe-getuigen-gezocht-voor-gewapende-woningoverval-ijburg.html Het onderzoek naar een woningoverval op de Jan Vrijmanstraat op donderdag 7 januari 2021 is nog steeds in volle gang. Een 33-jarige vrouw werd die ochtend in haar woning overvallen door twee mannen, waarvan er één zich als postbezorger voordeed, die er na de overval in een gestolen auto vandoor gingen. Het onderzoeksteam zoekt aanvullende getuigen en heeft inmiddels meer informatie over het vluchtvoertuig. nieuwsbericht Fri, 19 Feb 2021 09:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/19/05-nieuwe-getuigen-gezocht-voor-gewapende-woningoverval-ijburg.html 2021-02-19T09:41:00Z Rond 8.30 uur belde één van de verdachten die ochtend aan met een pakketje. Op het moment dat de vrouw de deur opendeed, kwam deze bezorger de woning binnen. De bewoonster kreeg een trap en zag dat er ook een handlanger de woning binnenkwam. De vrouw werd met een vuurwapen bedreigd en moest toezien hoe de twee de woning doorzochten en er uiteindelijk met haar persoonlijke eigendommen vandoor gingen. Het slachtoffer hield lichte verwondingen aan de woningoverval over. Direct na de overval startte de politie een onderzoek en sprak met verschillende getuigen.

]]>
Uit onderzoek is gebleken dat de gebruikte vluchtauto - een grijze Smart Forfour - tussen 5 en 7 januari is gestolen in Amsterdam Noord. Drie dagen na de overval, zondag 10 januari, werd het voertuig brandend aangetroffen op de Werengouw in Noord. De politie komt graag in contact met mensen die het voertuig tussen 6 en 10 januari ergens hebben zien staan of rijden. Daarnaast verzoekt het onderzoeksteam mensen die mogelijk meer weten, maar nog geen contact met de politie hebben gehad, zich te melden. Heeft u iets gezien of gehoord of mogelijke camerabeelden uit de omgeving? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem een melding doen? Bel dan naar M. 0800-7000.

]]>
52.3500289 5.002246299999999
Amsterdam - Gewapende overval op telefoonwinkel https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/05-gewapende-overval-op-telefoonwinkel.html Op dinsdag 16 februari 2021 is een overval gepleegd op een telefoonwinkel aan de Trouringhstraat in Amsterdam. Hierbij is de winkelmedewerker bedreigd met een mes. De politie zoekt getuigen. nieuwsbericht Wed, 17 Feb 2021 15:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/05-gewapende-overval-op-telefoonwinkel.html 2021-02-17T15:26:00Z Rond 19.20 uur staat de winkelmedewerker met een bezoeker in de zaak, als twee jongemannen de winkel binnen komen en onder dreiging van een mes geld eisen. De medewerker staat geld uit de kassa af, waarna het tweetal met de buit de zaak uit rent richting de Gulden Winckelstraat. 

De medewerker en de bezoeker zijn gelukkig niet gewond geraakt, maar wel erg geschrokken.

]]>
De recherche doet onderzoek naar deze overval en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord of beelden waarop iets te zien is dat te maken heeft met deze overval? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier. Hierop kunt u ook beeldmateriaal uploaden.
 

]]>
52.3787731 4.8478971
Amsterdam - Lichaam aangetroffen langs Ringweg A10 https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/05-lichaam-aangetroffen-ringweg-a10.html Afgelopen dinsdagavond 16 februari 2021 is het lichaam van een 55-jarige vrouw aangetroffen in een berm langs de Ringweg A10. nieuwsbericht Wed, 17 Feb 2021 14:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/05-lichaam-aangetroffen-ringweg-a10.html 2021-02-17T14:41:00Z Op basis van een melding zijn verschillende politieagenten ter plaatse gegaan. Achter een geluidswal treffen zij het levenloze lichaam aan. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer niet door een misdrijf om het leven is gekomen. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld.

]]>
Politielogo op gevel 52.4081955 4.9359037
Amsterdam - Gezocht - Diefstal uit voertuig Paleisstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/05-diefstal-uit-voertuig-paleisstraat.html Vrijdagmiddag 5 juni 2020 worden verschillende spullen uit een auto geparkeerd op de Paleisstraat gestolen. De politie heeft beelden van twee verdachten: van één verdachte is de identiteit bekend, de ander wordt nog gezocht. verdachte Tue, 16 Feb 2021 20:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/05-diefstal-uit-voertuig-paleisstraat.html 2021-02-16T20:20:00Z Een 30-jarige man parkeert die middag rond 14.05 uur zijn auto, een grijze Citroën, op een parkeerplaats op de Paleisstraat. Als de man na een paar minuten weer terugkomt, merkt hij dat zijn auto niet op slot is en de klep van het handschoenenkastje open staat. Zijn Ray-Ban zonnebril ter waarde van circa 600 euro, rijbewijs, bankpas en nog enkele andere persoonlijke bezittingen blijken te zijn ontvreemd uit het handschoenenkastje.

Op camerabeelden is te zien dat in de korte tijd dat de man weg was, twee mannen bij zijn auto hebben gestaan. Een van deze mannen, verdachte 1, is de auto in gegaan en korte tijd daarna heeft de man de auto verlaten. Hij wordt dan ook verdacht van de diefstal. De andere man, verdachte 2, is aangemerkt als medeplichtig aan diefstal.

De identiteit van verdachte 2 is inmiddels bekend, die van verdachte 1 nog niet.

Signalement verdachte
Verdachte 1 wordt er dus van verdacht de diefstal uit de auto te hebben gepleegd, verdachte 2 wordt verdacht van medeplichtigheid aan de diefstal. De identiteit van verdachte 2 is bij de recherche bekend, verdachte 1 wordt nog gezocht. Zijn signalement:

Verdachte 1
Man;
Lichte huidskleur;
Normaal tot fors postuur;
Circa 25 à 35 jaar oud;
Circa 1.85 a 1.90 meter lang;
Donkere baardgroei overlopend tot aan bakkebaarden.

Hij droeg op de bewuste 5e juni:
Een paars/zwart jack met capuchon;
Een donkerblauwe spijkerbroek;
Een zwarte pet met witte sticksels;
Blauwe sneakers met een witte zool.

Informatie delen
Kent of herkent de verdachte of weet u waar hij verblijft? Of heeft u andere informatie in deze zaak, bijvoorbeeld dat u na 5 juni een Ray-Ban zonnebril is aangeboden? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul geheel anoniem het tipformulier in op www.meldmisdaadanoniem.nl

]]>
]]>
52.3675734 4.9041389
Amsterdam - Gezocht - Verdachten openlijke geweldpleging demonstraties Museumplein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/05-openlijke-geweldpleging-spontane-demonstratie-museumplein-17-01.html Naar aanleiding van ongeregeldheden bij de spontane demonstraties op het Museumplein van 17 en 24 januari 2021 zoekt de politie dringend naar verschillende verdachten van openlijke geweldpleging en deelt daarom duidelijke beelden. verdachte Tue, 16 Feb 2021 20:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/05-openlijke-geweldpleging-spontane-demonstratie-museumplein-17-01.html 2021-02-16T20:20:00Z Op basis van beeldmateriaal worden deze personen verdacht van openlijke geweldpleging tegen personen en/of goederen. De recherche komt graag in contact met mensen die de verdachten (her)kennen. In het onderzoek heeft elke verdachte een eigen code gekregen en dit nummer kan als referentie gebruikt worden bij het delen van informatie. De code begint met de afkorting voor politie-eenheid Amsterdam (AMS), daarna volgt het NN-nummer van de verdachte en als laatste staat de dag waarop de verdachte de strafbare feiten gepleegd zou hebben (17 of 24 januari). 

Verdachte: AMS-NN13-17jan

Verdachte: AMS-NN17-17jan

Verdachte: AMS-NN26-17jan

Verdachte: AMS-NN27-17jan

Verdachte: AMS-NN30-17jan

Verdachte: AMS-NN31-17jan

Verdachte: AMS-NN33-17jan

Verdachte: AMS-NN35-17jan

Verdachte: AMS-NN05-24jan

Verdachte: AMS-NN09-24jan

Verdachte: AMS-NN10-24jan

Verdachte: AMS-NN13-24jan

Verdachte: AMS-NN22-24jan

Informatie delen
Herkent u één of meerdere verdachte(n)? Vul dan het tipformulier in en refereer daarbij naar de specifieke code(s) van de verdachte(n). U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
Politie-embleem 52.3675734 4.9041389
Amsterdam - Update - Twee nieuwe aanhoudingen na schietincident Van Limburg Stirumplein https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/16/05-update---twee-nieuwe-aanhoudingen-na-schietincident-van-limburg-stirumplein.html De politie heeft gisteravond twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar het dodelijk schietincident op het Van Limburg Stirumplein van zondagavond 14 februari. De eerdere personen die zijn aangehouden zijn inmiddels heengezonden. nieuwsbericht Tue, 16 Feb 2021 15:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/16/05-update---twee-nieuwe-aanhoudingen-na-schietincident-van-limburg-stirumplein.html 2021-02-16T15:02:00Z Het gaat om een 20-jarige vrouw en een 29-jarige man die beiden uit Amstelveen komen. Zij worden verdacht van directe betrokkenheid bij dit schietincident en worden door de politie gehoord. Hun woning is doorzocht. De 35-jarige man en 36-jarige man die eerder zijn aangehouden, zijn beiden heengezonden.

]]>
Het schietincident lijkt voort te komen uit een ruzie in de relationele sfeer. De politie heeft echter het vermoeden dat het dodelijk slachtoffer, een 29 jarige man, niet direct betrokken was bij dit conflict.

]]>
De recherche doet nogmaals een oproep aan getuigen om zich te melden. Wellicht zijn er nog mensen die beelden hebben of meer weten over voertuigen die vanaf de plaats delict zijn weggereden. Heeft u nuttige informatie voor het onderzoeksteam? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.

]]>
52.3675734 4.9041389
Amsterdam - Opnieuw verdachte aangehouden in onderzoek dodelijke schietincident Hakfort https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/16/opnieuw-verdachte-aangehouden-in-onderzoek-dodelijke-schietincident-hakfort.html De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar het dodelijke schietincident bij parkeergarage Hakfort op dinsdag 2 februari 2021. Het betreft een 16-jarige jongen uit Amsterdam, hij werd op afgelopen vrijdag aangehouden en zit inmiddels in voorlopige hechtenis. nieuwsbericht Tue, 16 Feb 2021 14:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/16/opnieuw-verdachte-aangehouden-in-onderzoek-dodelijke-schietincident-hakfort.html 2021-02-16T14:29:00Z In de dagen na het dodelijk schietincident werden al drie verdachten aangehouden. Tevens werden vorige week twee nieuwe verdachten aangehouden, te weten een 26-jarige man uit Almere en een 17-jarige jongen uit Amsterdam.

De rol van de 16-jarige jongen die nu is aangehouden wordt nader onderzocht.

]]>
Het onderzoek gaat onverminderd door en de hulp van getuigen is hierbij van groot belang. De recherche komt graag in contact komen met mensen die zij nog niet gesproken hebben: mensen die iets gezien of gehoord hebben van het schietincident, of die wellicht over beeldmateriaal beschikken, bijvoorbeeld van geparkeerde auto’s in de parkeergarage. Ook andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, ontvangt het onderzoeksteam graag. Neem daarvoor contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. U kunt ook uw informatie of beeldmateriaal anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via deze link.

]]>
De verdachte werd afgelopen vrijdag aangehouden 52.3062635 4.956729999999999
Amsterdam - Woning beschoten Cornelis Outshoornstraat https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/16/05-woning-beschoten-cornelis-outshoornstraat.html Op dinsdagochtend 16 februari 2021 is een woning aan de Cornelis Outshoornstraat in Amsterdam Nieuw-West beschoten. Er waren meerdere bewoners in de woning aanwezig op het moment van schieten, maar gelukkig is niemand gewond geraakt. De recherche stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden. nieuwsbericht Tue, 16 Feb 2021 10:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/16/05-woning-beschoten-cornelis-outshoornstraat.html 2021-02-16T10:37:00Z Rond 05.00 uur kreeg de politie melding dat een woning op de Cornelis Outshoornstraat beschoten zou zijn. Agenten die ter plaatse kwamen troffen meerdere hulzen aan en een kogelinslag  in de ruit. Forensische Opsporing heeft de hulzen in beslag genomen voor verder onderzoek.

]]>
De recherche heeft de zaak in onderzoek en spreekt graag met getuigen die meer informatie hebben over dit schietincident. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u meer informatie over deze zaak? Neem contact op met 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Via onderstaand tipformulier kunt u ook beeldmateriaal uploaden.

]]>
52.3815511 4.7978083
Amsterdam - Explosie bedrijfspand Keurenplein https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/16/05-explosie-bedrijfspand-keurenplein.html Er heeft van maandag 15 op dinsdag 16 februari 2021 rond middernacht een explosie plaatsgevonden bij een bedrijfspand aan het Keurenplein. De hele gevel is eruit geblazen. nieuwsbericht Tue, 16 Feb 2021 10:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/16/05-explosie-bedrijfspand-keurenplein.html 2021-02-16T10:23:00Z Rond middernacht krijgt de politie een melding van een harde knal op het Keurenplein. Als politieagenten ter plaatse komen zien zij dat de hele gevel uit het pand is geblazen. De Teamleider Explosieven Verkenning komt ook naar het Keurenplein om het explosief materiaal te onderzoeken. Nadat de plaats delict veilig is gesteld heeft een forensisch team sporenonderzoek gedaan. Ook zal de recherche buurtonderzoek doen en worden camerabeelden uit de omgeving onderzocht. Het is nog onduidelijk of er buit is gemaakt.

]]>
De recherche hoopt dat er getuigen zijn die meer weten over deze zaak. Wellicht zijn er mensen die de dader(s) in de omgeving hebben gezien of andere nuttige informatie hebben voor het onderzoeksteam. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem of vul onderstaand tipformulier in. 

 

]]>
52.3675734 4.9041389
Amsterdam - Twee aanhoudingen in onderzoek woningoverval Schutterweg https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/15/05-twee-aanhoudingen-in-onderzoek-woningoverval-schutterweg.html Woensdagavond 15 januari 2020 werd een gezin in hun woning aan de Schutterweg in Amsterdam-Noord onder bedreiging van een vuurwapen op gewelddadige wijze door twee mannen overvallen. Ruim een jaar later is het onderzoek naar de woningoverval nog in volle gang en dat leidde begin februari 2021 tot de aanhouding van twee verdachten. nieuwsbericht Mon, 15 Feb 2021 15:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/15/05-twee-aanhoudingen-in-onderzoek-woningoverval-schutterweg.html 2021-02-15T15:28:00Z In januari 2021 besteedde de opsporingsprogramma’s Bureau 020 en Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de zaak. Hierbij werd onder andere al gemeld dat het onderzoeksteam twee verdachten op het oog had: een man die de woningoverval zou hebben gepleegd en een andere man die betrokken zou zijn geweest bij de voorbereiding hiervan, beiden mogelijk afkomstig uit de omgeving van Rotterdam.

De recherche heeft deze mannen inmiddels kunnen oppakken. De eerste verdachte, een 31-jarige man uit Rotterdam, zat toen hij op 1 februari werd aangehouden al vast voor een andere zaak waarvoor hij was veroordeeld. Twee weken later, op 14 februari, kon ook de tweede verdachte worden aangehouden. Deze verdachte komt eveneens uit Rotterdam en is 28 jaar oud. Allebei de verdachten zitten nu vast.

Het onderzoeksteam zoekt nog steeds naar een derde verdachte. Hij wordt ervan verdacht samen met de 31-jarige Rotterdammer de woningoverval daadwerkelijk gepleegd te hebben, maar zijn identiteit is tot op heden onbekend gebleven. Heeft u informatie over deze man? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
In de boeien aangehouden 52.4174875 4.87735
Amsterdam - Man overleden bij schietincident Van Limburg Stirumplein https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/14/05-man-overleden-bij-schietincident-van-limburg-stirumplein.html Er heeft vanavond een schietincident plaatsgevonden op het Van Limburg Stirumplein. Er is daarbij één persoon overleden. Een ander slachtoffer is met schotwonden naar het ziekenhuis afgevoerd. De politie is op zoek naar de schutter. nieuwsbericht Sun, 14 Feb 2021 21:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/14/05-man-overleden-bij-schietincident-van-limburg-stirumplein.html 2021-02-14T21:33:00Z Rond 20.00 uur worden er meerdere schoten gelost op de hoek van de Van der Hoopstraat en het Van Limburg Stirumplein. Als hulpdiensten ter plaatse komen treffen zij twee mannen met schotwonden aan. Ondanks dat zij direct met reanimeren starten overlijdt een 29-jarige man aan zijn verwondingen op straat. Het andere slachtoffer, een 35-jarige man, is naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels buiten levensgevaar.

]]>
Vooralsnog ontstaat het beeld dat er schoten zijn gelost vanwege een ruzie. De politie heeft een  man die ook betrokken was bij het incident aangehouden. Zijn rol wordt op dit moment onderzocht. Dit geldt ook voor de man die met een schotwond naar het ziekenhuis is afgevoerd. Ook hij is aangehouden en zal door de politie worden gehoord.

]]>
De recherche doet onderzoek en hoopt dat getuigen zich zullen melden als zij meer informatie hebben over dit incident. Zo is er een voertuig na het schieten vanaf de Van der Hoopstraat in de richting van de Van Hallstraat gereden. Als er getuigen zijn die meer weten over dit voertuig of de vluchtroute, dan hoort de recherche dat graag. Of wellicht zijn er mensen in het bezit van dashcambeelden of ander videomateriaal. Heeft u nuttige informatie voor het onderzoeksteam? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.

]]>
Voertuig met zwaailicht langs de weg 52.3675734 4.9041389
Amsterdam - Ongeregeldheden demonstraties Museumplein & spanningen avondklok: al 18 verdachten buiten heterdaad aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/12/05-ongeregeldheden-demonstraties-museumplein--spanningen-avondklok-al-18-verdachten-buiten-heterdaad-aangehouden.html Tijdens de spontante demonstraties op het Museumplein van 17 en 24 januari 2021 vonden forse ongeregeldheden plaats en werden op grote schaal strafbare feiten gepleegd. Ter plaatse konden agenten gelijk al grote groepen verdachten aanhouden. Verdachten die daar niet werden opgepakt, ontspringen de dans echter niet: het – speciaal ingerichte – onderzoeksteam heeft ondertussen al zestien andere personen buiten heterdaad aan kunnen houden. Ook hield het team twee verdachten aan voor bedreiging en opruiing naar aanleiding van spanningen rond de avondklok. nieuwsbericht Fri, 12 Feb 2021 15:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/12/05-ongeregeldheden-demonstraties-museumplein--spanningen-avondklok-al-18-verdachten-buiten-heterdaad-aangehouden.html 2021-02-12T15:04:00Z De verdachten van de demonstraties komen uit heel Nederland en variëren in leeftijd tussen de 16 en 71 jaar oud. Specifiek gaat het om een 27-jarige man uit Heemskerk, twee 31-jarige mannen, een 24-jarige man en een 22-jarige man uit Purmerend, een 28-jarige man uit Nijkerk, een 22-jarige man uit Heerenveen, een 28-jarige en een 35-jarige man uit Zwolle, twee 35-jarige mannen en een 16-jarige jongen uit Amsterdam, een 36-jarige man uit Nijkerk, een 28-jarige man uit Arnhem, een 29-jarige man uit Schalkwijk en een 71-jarige man uit Zeewolde. Deze mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen personen en/of goederen. Het onderzoeksteam kwam hen voornamelijk op het spoor door de grote hoeveelheden beschikbaar beeldmateriaal. Sommige verdachten werden herkend na interne verspreiding van de beelden in de politieorganisatie, over anderen kwam informatie binnen nadat ze getoond waren bij onder andere de televisieprogramma’s als Crime Desk en Opsporing Verzocht. Het onderzoeksteam is ontzettend blij met alle tips die zij gekregen hebben.

Niet alleen de ongeregeldheden rond de demonstraties worden onderzocht, het team richt zich ook op (online) bedreiging en opruiing naar aanleiding van die demonstraties en de spanningen rond de avondklok. Dit heeft geleid tot de aanhouding van een 17-jarige man uit Amsterdam voor bedreiging en een 19-jarige man uit Amsterdam voor opruiing.

Het onderzoeksteam heeft nog verschillende andere verdachten op het oog en verwacht zeker op korte termijn meer aanhoudingen te verrichten. Ook wordt er gekeken of het nog nodig is om nieuwe beelden extern te delen. Alle reeds getoonde, maar nog niet herkende, verdachten zijn hier te vinden: https://www.politie.nl/mijn-buurt/gezochte-personen/2021/januari/05-openlijke-geweldpleging-spontane-demonstratie-museumplein-17-01.html?geoquery=Amsterdam,+Nederland&distance=5.0.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.3675734 4.9041389
Amsterdam - Twee nieuwe verdachten dodelijk schietincident Hakfort aangehouden, twee verdachten heengezonden https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/11/05-twee-nieuwe-verdachten-dodelijk-schietincident-hakfort-aangehouden-twee-verdachten-heengezonden.html De recherche heeft een 26-jarige man uit Almere en een 17-jarige man uit Amsterdam aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident bij parkeergarage Hakfort in Amsterdam-Zuidoost op 2 februari 2021. De twee zijn voorgeleid bij de rechtercommissaris. Eerder werden al drie verdachten aangehouden. Twee daarvan, een 18- en 20- jarige Amsterdammer, zijn inmiddels heengezonden. Hun rol wordt nader onderzocht. De recherche is nog op zoek naar andere verdachten en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. nieuwsbericht Thu, 11 Feb 2021 14:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/11/05-twee-nieuwe-verdachten-dodelijk-schietincident-hakfort-aangehouden-twee-verdachten-heengezonden.html 2021-02-11T14:21:00Z Het onderzoek gaat onverminderd door en de hulp van getuigen is hierbij van groot belang. De recherche komt graag in contact komen met mensen die zij nog niet gesproken hebben: mensen die iets gezien of gehoord hebben van het schietincident, of die wellicht over beeldmateriaal beschikken, bijvoorbeeld van geparkeerde auto’s in de parkeergarage. Ook andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, ontvangt het onderzoeksteam graag. Neem daarvoor contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. U kunt ook uw informatie of beeldmateriaal anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via deze link.

]]>
Aanhouding foto 52.3062635 4.956729999999999
Amsterdam - Gezocht - Overval juwelierszaak Willemsparkweg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/maart/05-overval-juwelier-willemsparkweg.html Op vrijdag 3 januari 2020 vindt er op de Willemsparkweg een overval plaats op een juwelier. De onbekende dader gaat er vandoor met een grote hoeveelheid sieraden en horloges. De recherche onderzoekt deze zaak en heeft beelden van deze overval. verdachte Thu, 11 Feb 2021 12:26:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/maart/05-overval-juwelier-willemsparkweg.html 2021-02-11T12:26:00Z Rond 15.35 uur komt een onbekende man de juwelierswinkel binnen. Hij bedreigt het vrouwelijke personeelslid met een pistool. Hij haalt uit meerdere vitrines sieraden, horloges en stopt deze in een rode boodschappentas met witte opdruk. Hij neemt voor groot bedrag aan sieraden, horloges mee en laat de vrouw vastgebonden achter in het pand. Zij mist na de overval diverse persoonlijke eigendommen.

Signalement van de verdachte

 • Man
 • 1,69 m lang
 • Ongeveer 30 jaar oud
 • Vol postuur
 • Licht/grijze ogen
 • Zware stem
 • Sprak accentloos Nederlands
 • Droeg een zwarte jas en zwarte handschoenen
]]>
Herkent u deze verdachte of heeft u andere informatie? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.356869 4.873821200000001
Amsterdam - Hennepplantage Ouderkerk a/d Amstel: getoonde verdachte meldt zich https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/11/05-hennepplantage-ouderkerk-aan-de-amstel-getoonde-verdachte-meldt-zich.html Op 19 oktober 2020 troffen agenten in een bedrijfspand aan de Ambachtenstraat in Ouderkerk aan de Amstel een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In het daarop volgende onderzoek kwamen bewakingsbeelden naar voren waarop een man te zien was die zich veelvuldig in het betreffende pand bevond. De politie deelde de beelden van deze verdachte begin februari in het regionale opsporingsprogramma van AT5, Bureau 020. Met snel resultaat: de verdachte meldde zich enkele dagen later via zijn advocaat. nieuwsbericht Thu, 11 Feb 2021 09:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/11/05-hennepplantage-ouderkerk-aan-de-amstel-getoonde-verdachte-meldt-zich.html 2021-02-11T09:34:00Z De verdachte betreft een 36-jaar man uit Schiedam. Hij zal later door de recherche verhoord worden over de zaak. Omdat de identiteit van de verdachte nu bekend is, zijn zijn beelden van politie.nl verwijderd en toont AT5 hem ook niet meer herkenbaar. Media die zijn beelden hebben overgenomen, worden vriendelijk verzocht om hetzelfde te doen. Het herkenbaar blijven tonen van een verdachte wiens identiteit ondertussen bekend is, kan zeer nadelige gevolgen hebben in het latere strafproces en bijvoorbeeld tot strafvermindering leiden.

]]>
52.2947295 4.915337
Amsterdam - Overval winkel Bos en Lommerplein https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/10/05-overval-winkel-bos-en-lommerplein.html Op dinsdag 9 februari is een medewerkster van speciaalzaak Holland & Barrett aan het Bos en Lommerplein slachtoffer geworden van een overval. Medewerkers van de speciaalzaak zijn in één maand al voor de tweede keer overvallen. De recherche is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Wed, 10 Feb 2021 13:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/10/05-overval-winkel-bos-en-lommerplein.html 2021-02-10T13:39:00Z Rond 15:30 uur stond de medewerkster alleen in de winkel toen er één man de winkel in kwam lopen. Vervolgens zou de verdachte een steekwapen hebben getoond aan het slachtoffer. Onder bedreiging van dit steekwapen is het slachtoffer naar de kassa gelopen en wilde de inhoud aan de verdachte afstaan. De kassa was afgesloten, waarna de verdachte zonder buit wegvluchtte in de richting van een nabijgelegen supermarkt. De politie was snel ter plaatse, maar heeft de verdachte niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is gelukkig niet gewond geraakt. 

]]>
De verdachte zou het volgende signalement hebben:

- man
- tussen de 15 en 20 jaar oud
- lichtgetinte huidskleur
- donker krullend haar
- blauw mondkapje
- donkere kleding aan

]]>
De recherche is op zoek naar getuigen en camera- en/of dashcambeelden in de omgeving van het Bos en Lommerplein. Heeft u iets gezien of gehoord op het moment van de overval? Of heeft u de dagen ervoor iets bijzonders gezien en nog niet met de recherche gesproken? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Via onderstaande tipformulier kunt u ook beeldmateriaal delen met het onderzoeksteam.

]]>
steekwapen 52.3777225 4.844405699999999