Alle berichten | Amsterdam | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/amsterdam.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Amsterdam nl Tue, 12 Nov 2019 10:47:51 GMT 2019-11-12T10:47:51Z nl Amsterdam - Getuigenoproep straatroof Johan Broedeletstraat https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/12/05-getuigenoproep-straatroof-johan-broedeletstraat.html Op vrijdag 8 november 2019 rond 15:30 uur heeft er een straatroof plaatsgevonden in de Johan Broedeletstraat nabij het metrostation aan de Jan van Galenstraat. Hierbij is het slachtoffer gewond geraakt en beroofd van meerdere persoonlijke spullen. De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op om zich te melden. nieuwsbericht Tue, 12 Nov 2019 09:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/12/05-getuigenoproep-straatroof-johan-broedeletstraat.html 2019-11-12T09:44:00Z Het slachtoffer van de straatroof zou een mobiele telefoon kopen van de latere dader en had met hem afgesproken bij het metrostation aan de Jan van Galenstraat. Nadat het slachtoffer en de dader elkaar hadden getroffen zijn zij gezamenlijk naar de parkeerplaats aan de Johan Broedeletstraat gelopen. Hier werd het slachtoffer bij de overdracht geslagen door de verdachte en achterover getrokken door een tweede dader. Terwijl het slachtoffer op de grond lag werd hij door beide daders geschopt en werd zijn geld en zijn airpods weggenomen. Het slachtoffer liep hierbij behoorlijke verwondingen op.

]]>
De politie heeft één verdachte aangehouden in deze zaak. Maar is nog steeds opzoek naar de tweede dader. De recherche is dan ook dringend op  zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Ook wanneer mensen beelden hebben van voor, tijdens of na de straatroof hebben ontvangt de politie die graag. Heeft u informatie voor de recherche? Meldt dit dan telefonisch via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000. Ook kunt u het onderstaande tipformulier invullen of hier eventuele camerabeelden uploaden.

]]>
52.373811 4.834222100000034
Amsterdam - Moord op Derk Wiersum in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/12/05-moord-op-derk-wiersum-in-opsporing-verzocht.html De Amsterdamse recherche denkt dat het huis en de straat van advocaat Derk Wiersum waarschijnlijk voor de moord al zijn geobserveerd. De rechercheurs hebben kunnen vaststellen dat er sinds augustus in ieder geval drie gestolen voertuigen zijn gebruikt om de woonomgeving van de advocaat in de gaten te houden. nieuwsbericht Tue, 12 Nov 2019 08:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/12/05-moord-op-derk-wiersum-in-opsporing-verzocht.html 2019-11-12T08:27:00Z De moord werd uitgevoerd op de Imstenrade, en die is met de auto alleen te bereiken vanaf de Van Boshuizenstraat en daar hangen camera’s.

 

Opel Combo:

De witte Opel Combo, waar al eerder foto’s van naar buiten zijn gebracht. Dat is de auto die op 18 september bij de moord op van Derk Wiersum is gebruikt, en waarin de schutter is ontkomen.

De politie heeft videobeelden van de ochtend van de moord, woensdag 18 september. Hierop is de witte Opel Combo bestelbus te zien terwijl deze vanaf de Van Boshuizenstraat richting Imstenrade rijdt. Rond 07.40 uur direct na de moord rijdt hij de Van Boshuizenstraat weer op in de richting van de Europaboulevard.

De rechercheurs gaan ervan uit dat op dit moment daar schutter in zat, en dat iemand anders achter het stuur zat.

Politiemensen hebben de gestolen Opel Combo, uiteindelijk in Almere aangetroffen.  De Combo is uiteraard uitvoerig onderzocht op sporen. De politie heeft een verdachte kunnen aanhouden hij zit op dit moment nog steeds vast in verband met betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum.

Inmiddels gaat de recherche er vanuit  dat ook een Volkswagen Transporter en een Renault Megane bij verschillende voorverkenningen zijn gebruikt.

 

VW-Transporter

De rechercheurs hebben uitgevonden dat maandagochtend 16 september, twee dagen voor de moord, een gestolen Volkswagen Transporter ook in de omgeving van Imstenrade is geweest.

De rechercheurs  houden er rekening mee dat deze Transporter door de daders gebruikt is om de situatie rond de Imstenrade te verkennen.

Deze VW-Transporter is, na de moord in een parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost  aangetroffen.

 

Renault Megane:

Dan is er nog een derde gestolen auto in het onderzoek naar voren gekomen. Het gaat om een Renault Megane die in een periode voorafgaan aan de moord op Derk Wiersum in Buitenveldert en de omgeving van Imstenrade is geweest. Deze Renault, is in de brand gestoken en in beslag genomen.

 

]]>
reconstructie route vluchtauto 52.3240454 4.875174900000047
Amsterdam - Vier aanhoudingen voor hypotheekfraude, witwassen en oplichting https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/9/05-vier-aanhoudingen-voor-hypotheekfraude-witwassen-en-oplichting.html Op dinsdag 5 november 2019 heeft de politie op vier verschillende locaties in Amsterdam en Almere in totaal vier personen aangehouden op verdenking van witwassen, oplichting en hypotheekfraude. Het betreft twee mannen en twee vrouwen variërend in leeftijd 36 tot en met 61 jaar oud. Na de aanhoudingen zijn de woningen van de verdachten doorzocht. Hierbij is administratie in beslag genomen. Afgelopen vrijdag zijn de vier verdachten heengezonden, omdat er onvoldoende gronden zijn om ze voor te geleiden aan de rechter-commissaris. Als het onderzoek is afgerond, zal de officier van justitie een afdoeningsbeslissing nemen. nieuwsbericht Sat, 09 Nov 2019 08:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/9/05-vier-aanhoudingen-voor-hypotheekfraude-witwassen-en-oplichting.html 2019-11-09T08:30:00Z Het strafrechtelijk onderzoek startte naar aanleiding van een onderzoek dat de Belastingdienst had ingesteld bij een woningbemiddelaar en waar een verdachte vastgoedtransactie aan het licht kwam. Deze verdachte transactie heeft de Belastingdienst als signaal ingebracht bij het RIEC (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum), een samenwerkingsverband van verschillende overheden dat zich richt op de bestuurlijke en integrale aanpak van georganiseerde criminaliteit.

]]>
De zaak kwam aan het licht nadat het vermoeden rees dat één van de vrouwelijke verdachten als katvanger is gebruikt om een woonboerderij in de gemeente Stichtse Vecht te kopen met vermoedelijk een vals opgemaakte werkgeversverklaring. De verklaring was afkomstig van een makelaarskantoor dat enkele tientallen woningen verhuurt in met name de gemeente Amsterdam. Naar aanleiding van dat signaal werd een onderzoek gestart en dit leidde uiteindelijk naar de vier verdachten. Tijdens het onderzoek bleek dat de woningen, die door de woningbemiddelaar verhuurd worden, veelal worden verhuurd aan prostituees. De verdachten zouden de huur contant hebben ontvangen en de politie onderzoekt of de verdachten via het bedrijf zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen.

]]>
Parallel aan de aanhouding van de vier verdachten controleerden de politie en gemeente Amsterdam dinsdag ook een viertal woningen die vanuit het bedrijf worden verhuurd. In drie woningen werden misstanden vastgesteld, waaronder ‘spookbewoning’, of te wel onjuiste of geen inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) en op één van de adressen werd een hennepplantage van 80 planten aangetroffen.

]]>
Bij een controle op de woonboerderij bleek geen van de hypotheekgevers er woonachtig te zijn. Wel wees een doorzoeking uit dat veertien arbeidsmigranten, afkomstig uit Slowakije, gehuisvest waren in het pand. In en rond de boerderij werden verschillende overtredingen geconstateerd door de gemeente en de Inspectie Sociale Zaken & Werkgelegenheid (ISZW). Op de boerderij is beslag gelegd. De gemeente Stichtse Vecht en het ISZW doen nader onderzoek naar de misstanden.

]]>
Bij de aanpak van verschillende vormen van georganiseerde criminaliteit en ondermijnende activiteiten maken politie, gemeenten, Openbaar Ministerie en Belastingdienst samen een vuist. Bij deze actie werkte de Amsterdamse politie nauw samen met de politie Midden Nederland, Landelijke Eenheid, gemeente Amsterdam en Stichtse Vecht, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en ISZW.

]]>
52.1909242 4.981313699999987
Amsterdam - (Specifieke) getuigenoproep aanrijding kruising Admiraal de Ruijterweg - Jan van Galenstraat https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/9/05-specifieke-getuigenoproep-aanrijding-kruising-admiraal-de-ruijterweg---jan-van-galenstraat.html In de nacht van vrijdag 8 november op zaterdag 9 november heeft op de kruising van de Admiraal de Ruijterweg en de Jan van Galenstraat een aanrijding tussen een fietser en een lijnbus plaatsgevonden. Hierbij is de fietser zwaargewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de aanrijding en is op zoek naar (specifieke) getuigen. nieuwsbericht Sat, 09 Nov 2019 08:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/9/05-specifieke-getuigenoproep-aanrijding-kruising-admiraal-de-ruijterweg---jan-van-galenstraat.html 2019-11-09T08:20:00Z Rond 03.00 uur komt de melding binnen dat er een aanrijding is geweest tussen een lijnbus en een fietser op de betreffende kruising. Hulpdiensten snellen zich naar de locatie en daar blijkt de fietser bekneld te zitten onder de bus. Dit slachtoffer kan met behulp van onder andere stapelbare hefkussens door de brandweer worden bevrijd en is daarna direct naar het ziekenhuis overbracht. De 23-jarige vrouw uit Finland is op dat moment zwaargewond, maar wel aanspreekbaar.

De bestuurder van de bus raakt niet gewond bij de aanrijding, hij is door de politie ter plaatse verhoord.

]]>
Het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) doet onderzoek naar deze aanrijding en zoekt mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Het team komt vooral graag in contact met de inzittenden van de lijnbus, die hebben zijn namelijk nog niet gesproken. Heeft u informatie over dit incident, maar dit nog niet doorgegeven aan de politie? Of zat u op het moment van de aanrijding in de lijnbus? Neem dan contact op via 0900-8844. Via het tipformulier kunt u ook uw informatie en eventueel beeldmateriaal delen met het onderzoeksteam.

]]>
52.37780550000001 4.857557199999974
Amsterdam - Gezocht - Dodelijk schietincident Jacob Krausstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/oktober/05-dodelijk-schietincident-jacob-krausstraat.html In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober vond op de Jacob Krausstraat in Amsterdam-West een schietincident plaats. Hierbij raakte de 29-jarige Brennan Dalfour in eerste instantie zwaargewond, hij overleed nog diezelfde nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie doet uitgebreid onderzoek naar de dood van Brennan en vraagt daarbij de hulp van het publiek. verdachte Thu, 07 Nov 2019 08:34:31 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/oktober/05-dodelijk-schietincident-jacob-krausstraat.html 2019-11-07T08:34:31Z Rond 01.20 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door harde knallen op straat. Al snel bleek dat het om een schietincident ging en dat één persoon zwaargewond was geraakt. Hulpdiensten kwamen direct ter plaatse en reanimeerden het slachtoffer. Hulp mocht echter niet meer baten en hij kwam later in het ziekenhuis te overlijden. In de omgeving zochten politie-eenheden direct na het schietincident uitgebreid naar de schutter, maar deze werd helaas niet meer aangetroffen.

Signalement schutter
Getuigen hebben aangegeven dat de schutter een man zou zijn geweest in mogelijk een grijze/zwarte The North Face-jas. Hij zou na het schietincident zijn weggerend richting de Cornelis Lelylaan via een speeltuintje bij de Van Mourik Broekmanstraat.

Identiteit slachtoffer
Het slachtoffer van het schietincident is de 29-jarige Brennan Dalfour. Brennan had geen vaste woonplaats in Nederland en verbleef geregeld in Marbella. Hij logeerde de afgelopen tijd echter bij een familielid in Amsterdam. Brennan is een bekende van de politie.

Laatste uren slachtoffer
De politie is naar aanleiding van het schietincident een groot onderzoek gestart. Het onderzoeksteam spreekt graag met mensen die meer kunnen vertellen over het (mogelijke motief achter het) schietincident zelf of kunnen helpen bij het reconstrueren van Brennans laatste uren: het team denkt namelijk dat hij is gevolgd of opgewacht.

Bekend is dat Brennan zaterdagmiddag rond 15.00 vanaf de Jacob Krausstraat vertrok naar een afspraak met een vriend. Maar wie die vriend was, waar de afspraak plaatsvond en hoe hij op die locatie is gekomen, dat is nog niet duidelijk. Later die middag is Brennan naar een café in de Agatha Dekenstraat gegaan. Brennan vertrok daar rond 00.25 uur weer, in een taxi. Hij werd afgezet op de Hemsterhuisstraat. Een klein uur later werd hij op de Jacob Krausstraat onder vuur genomen. Wat Brennan tussen 00.25 uur en 01.20 uur precies gedaan heeft, is onbekend.

Vragen
Het onderzoeksteam heeft een aantal concrete vragen aan het publiek:

 • Wie heeft iets gezien/gehoord van het schietincident en/of de (vlucht van de) schutter, maar dit nog niet met de politie gedeeld?
 • Wie weet met wie Brennan zaterdagmiddag een afspraak had, waar die afspraak en hoe hij daar gekomen is?
 • Wie heeft Brennan zaterdagmiddag en/of –avond gezien en/of gesproken in de het café aan de Agatha Dekenstraat?
 • Wie weet wat Brennan tussen 00.25 uur en 01.20 uur gedaan heeft?
 • Wie weet meer over het mogelijk motief achter dit schietincident?

Informatie delen
Heeft u informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.3666969 4.894539799999961
Amsterdam - Gezocht - Straatroof nabij Centraal Station https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/05-straatroof-haarlemmersluis.html De recherche is op zoek naar een man die verdacht wordt van het plegen van een straatroof in de nacht van zondag 4 op 5 augustus 2019. Het slachtoffer is door de verdachte in de gracht gegooid en hulpeloos achtergelaten. verdachte Wed, 06 Nov 2019 12:22:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/05-straatroof-haarlemmersluis.html 2019-11-06T12:22:00Z Het 41-jarige slachtoffer heeft die dag gewerkt in een winkel in de binnenstad. Na werktijd gaat hij met vrienden de stad in en flink na middernacht besluit hij naar Amsterdam Centraal te lopen om een bus te nemen richting huis. Nog voor hij bij het station is gaat het mis wanneer een man plotseling de telefoon uit de handen van het slachtoffer trekt. De verdachte is veel groter en forser dan het slachtoffer en hij loopt vrij rustig weg met de gestolen telefoon. Het slachtoffer loopt achter hem aan en ter hoogte van de Haarlemmersluis komt het tot een confrontatie. De verdachte mishandelt hierbij het slachtoffer en vervolgens gooit hij hem meters naar beneden de gracht in. Zonder zich verder te bekommeren om het welzijn van de 41-jarige man in het water, gaat de verdachte er vandoor. Dankzij de hulp van omstanders is het slachtoffer uit de gracht gehaald. Vanwege de hoge kademuur is het niet onrealistisch om te stellen dat het slachtoffer niet op eigen kracht uit het water had kunnen komen. De man heeft meerdere kneuzingen, zwellingen en een ontsteking in zijn longen overgehouden aan de beroving. Ook is hij erg ontdaan over wat hem is overkomen.

De recherche wil heel graag weten wie de verdachte is. Naast de beelden is het volgende signalement van hem bekend:

 • Zeer donker getinte huidskleur
 • Minstens 1.80 meter lang
 • Fors en vadsig postuur
 • Zeer kort krullend haar
]]>
Herkent u de man op de beelden of heeft u informatie over hem? Laat het ons dan weten via het onderstaande tipformulier. Bellen kan ook, via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.379293496194165 4.898579139405456
Vermist - Naima Jillal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2019/oktober/naima-jillal.html Sinds zondag 20 oktober is er niets meer vernomen van Naima Jillal. Ze is 52 jaar. Er is een vermoeden dat zij slachtoffer is geworden van een misdrijf. vermistvolwassene Tue, 05 Nov 2019 16:20:36 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2019/oktober/naima-jillal.html 2019-11-05T16:20:36Z Naima Jillal is zondag 20 oktober omstreeks 21.30 uur voor het laatst gezien aan de Gustav Mahlerlaan / kruising Leonard Bernsteinstraat, ter hoogte van de AH to go in Amsterdam. Daar stapte zij in een donkere personenauto. 

Ten tijde van haar verdwijning was Naima Jillal gekleed in een grijs gemêleerde, drie/kwart lange jas. Daaronder droeg zij zwarte kleding. Ze heeft steil, donkerblond/bruin haar. Zij is 1.65 meter lang.

Als Naima Jillal in Nederland was, verbleef zij aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam.

De familie van Naima Jillal heeft sinds zondagavond 20 oktobere geen enkel levensteken van haar gehad. De familie maakt zich dan ook grote zorgen. 

]]>
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

If you have any information on the whereabouts of this missing person, please contact the police at 0800-6070. From outside the Netherlands, please dial: +31793459876.

]]>
geslachtVrouwhaarkleurDonkerblond/bruinlengte1.65 meternaamJillalvoornaamNaima]]>
Vermissing Naima Jillal Vermissing Naima Jillal Vermissing Naima Jillal 52.3666969 4.894539799999961
Amsterdam - Twee aanhoudingen na bedreiging hulpverlener https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/5/05-twee-aanhoudingen-na-bedreiging-hulpverlener.html Op maandagmiddag 4 november 2019 zijn een man en vrouw aangehouden vanwege het bedreigen van een hulpverlener van een zorginstelling. nieuwsbericht Tue, 05 Nov 2019 13:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/5/05-twee-aanhoudingen-na-bedreiging-hulpverlener.html 2019-11-05T13:24:00Z De 53-jarige man had al meerdere malen mondelinge dreigingen geuit richting een medewerkster van een zorginstelling in Amsterdam West. Gisteren plaatste hij met behulp van de 38-jarige vrouw een kram (een haak met scherpe punten) onder het autowiel van de medewerkster. Nadat de politie de melding ontving, is de zaak snel opgepakt en zijn de twee verdachten kort na het incident aangehouden.

 

]]>
Logo op uniformjassen 52.3666969 4.894539799999961
Amsterdam - Man met zoutzuur overgoten https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/5/05-man-met-zoutzuur-overgoten.html Een 34-jarige man is maandagmiddag 4 november 2019 door een 63-jarige man op de Johan M. Coenenstraat vermoedelijk overgoten met zoutzuur. De 63-jarige man is aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Het slachtoffer heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis. nieuwsbericht Tue, 05 Nov 2019 09:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/5/05-man-met-zoutzuur-overgoten.html 2019-11-05T09:14:00Z Rond 13.40 uur krijgt het operationeel centrum van de politie een melding dat iemand met zoutzuur was overgoten. Als agenten ter plaatse komen meldt zich direct een man bij hen dat hij zoutzuur in het gezicht van een medebewoner heeft gegooid. De agenten houden deze man aan en ontfermen zich over het slachtoffer. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en is na behandeling ontslagen. Hij heeft daarop aangifte gedaan op een politiebureau. Ter plaatse nam de politie een fles met het opschrift ‘zoutzuur’ in beslag.

De verdachte is in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de omstandigheden van deze zware mishandeling.

]]>
zoutzuur 52.3520617 4.880580099999975
Amsterdam - Man overvallen in woning aan de Garstkamp https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/4/man-overvallen-in-woning-aan-de-garstkamp.html Op zondagavond 3 november omstreeks 18.30 uur heeft er een woningoverval plaatsgevonden aan de Garstkamp in Amsterdam Zuidoost. nieuwsbericht Mon, 04 Nov 2019 12:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/4/man-overvallen-in-woning-aan-de-garstkamp.html 2019-11-04T12:57:00Z Het slachtoffer is door een man en vrouw overmeesterd in zijn eigen woning. Hierbij raakt het slachtoffer niet gewond, maar blijft wel zeer geschrokken achter in de woning. De verdachten gaan ervandoor met goederen uit de woning. De verdachten hebben het volgende signalement:

Verdachte 1

- Man

- Licht getint

- Donkere kleding

- Zwarte handschoen

 

Verdachte 2

- Vrouw

- Rond de 20 jaar oud

- Donkere kleding

De recherche is op zoek naar getuigen die het onderzoek verder kunnen helpen. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u meer informatie? Neem contact op met 0900-8844 of via onderstaande tipformulier.

]]>
52.3253778 4.97983899999997
Amsterdam - Straatrovers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/1/05-straatrovers-aangehouden.html Twee mannen in de leeftijd van 21 jaar en 31 jaar zijn vrijdagochtend 1 november aangehouden in de Jan Luijkenstraat op verdenking van diefstal van een ketting met hanger. De mannen zitten nog vast voor verhoor. nieuwsbericht Fri, 01 Nov 2019 09:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/1/05-straatrovers-aangehouden.html 2019-11-01T09:14:00Z Rond 03.00 uur spraken beide mannen op de Pieter Cornelisz Hooftstraat een 66-jarige man aan. Op een gegeven moment rukte een van de mannen een gouden ketting van de man af en gingen er met z’n tweeën vandoor. Het slachtoffer volgde zijn belagers en kon op een gegeven moment agenten in een politiebus laten weten dat hij was beroofd. Korte tijd later hield de politie deze twee mannen op basis van hun signalement aan. De ketting is vermoedelijk door de verdachten verstopt en niet meer aangetroffen. De hanger die aan de ketting zat is wel aangetroffen.

Mocht u in de omgeving een gouden ketting op een onlogische plek aantreffen, neem dan contact op met de politie.

]]>
politiebus 52.3600861 4.880103200000008
Amsterdam - Politie zoekt getuigen van schietincident Houtmankade, verdachten aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/31/05-politie-zoekt-getuigen-van-schietincident-houtmankade-verdachten-aangehouden.html De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 31 oktober 2019 twee mannen aangehouden na een schietincident aan de Houtmankade. nieuwsbericht Thu, 31 Oct 2019 10:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/31/05-politie-zoekt-getuigen-van-schietincident-houtmankade-verdachten-aangehouden.html 2019-10-31T10:05:00Z Rond 2.50 uur kwam bij de politie een melding binnen van de 28-jarige bestuurder van een blauwe Volkswagen Golf. Hij verklaarde te worden achtervolgd door twee opzittenden van een motorscooter na een mogelijke verkeerstwist. Daarbij zou ook een wapen zijn getoond. De verkeerstwist zou tussen het Surinameplein en de Overtoom hebben plaatsgevonden.

Terwijl de bestuurder de politie aan de lijn had, werd hij ter hoogte van de Houtmankade beschoten vanaf de motorscooter. De inzittende werd niet geraakt. Agenten zetten direct de achtervolging in en reden de motorscooter klem op de Nieuwe Hemweg. Daar konden de twee verdachten, beide Amsterdammers van 29 jaar oud, worden aangehouden. Agenten hebben bij de aanhouding het dienstwapen op de verdachten gericht. Het tweetal is ingesloten voor nader onderzoek, de motorscooter in beslag genomen.

]]>
Het voertuig van het slachtoffer is eveneens in beslag genomen. Wat zich precies heeft afgespeeld op de route tussen het Surinameplein en de Overtoom, maar ook tussen de Overtoom en de Houtmankade wordt momenteel onderzocht. Er zijn een aantal getuigen gehoord en camerabeelden worden uitgekeken. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben van de mogelijke verkeerstwist en het schietincident. Heeft u iets gezien of beschikt u over bewakingscamera’s of dashcams waarop mogelijk iets van dit incident is vastgelegd? Neem dan contact op met de recherche in Amsterdam-West via 0900-8844. Het is daarnaast ook mogelijk om uw informatie en/of beelden rechtstreeks met de rechercheurs te delen via het onderstaande tipformulier. Anoniem melden kan via 0800-7000.

]]>
52.3880756 4.883917699999984
Amsterdam - Vier aanhoudingen verricht vanwege vuurwerkexplosies https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/30/05-vier-aanhoudingen-verricht-vanwege-vuurwerkexplosies.html Op dinsdag 29 oktober 2019 heeft de politie vier aanhoudingen verricht naar aanleiding van vuurwerkexplosies op een school in het centrum van Amsterdam. nieuwsbericht Wed, 30 Oct 2019 12:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/30/05-vier-aanhoudingen-verricht-vanwege-vuurwerkexplosies.html 2019-10-30T12:56:00Z De politie heeft gisteren vier personen aangehouden in een lopend onderzoek naar vuurwerkexplosies op een school. Op 16 september 2019 heeft er een explosie plaatsgevonden in het schoolgebouw. Een maand later, op 15 oktober 2019, vond een tweede explosie plaats.  De explosies werden vermoedelijk veroorzaakt door zwaar (illegaal) vuurwerk en hebben behoorlijke materiele schade aangericht. Ook zijn er meerdere personen lichtgewond geraakt.

Mede dankzij een intensieve samenwerking met de school heeft de politie goed onderzoek kunnen doen. Er waren sterke aanwijzingen dat een derde explosie zou gaan plaatsvinden. De verdachten die gisteren zijn aangehouden zijn allen minderjarig en wonen in Amsterdam.

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 52.3666969 4.894539799999961
Amsterdam - Man aangehouden na gewapende bedreiging https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/30/05-man-aangehouden-na-gewapende-bedreiging.html Het Arrestatie Team heeft in Amsterdam Nieuw-West op dinsdag 24 september 2019 een aanhouding verricht. De man, een 39-jarige Amsterdammer, wordt ervan verdacht meerdere personen in een video te hebben bedreigd met een vuurwapen. De video, die enige tijd op social media circuleerde, is op last van een officier van justitie offline gehaald. nieuwsbericht Wed, 30 Oct 2019 10:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/30/05-man-aangehouden-na-gewapende-bedreiging.html 2019-10-30T10:12:00Z De Amsterdamse recherche stelde direct, gelet op het potentiële dreigingsgevaar, een onderzoek in. Mede dankzij het snelle optreden van de recherche kon het Arrestatie Team kort daarop al snel tot een aanhouding overgaan. Bij een woningdoorzoeking op de Martini van Geffenstraat zijn naast een vuurwapen ook verdovende middelen en contant geld aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachte zit in voorlopige hechtenis.

 

]]>
Handboeien 52.3578149 4.8022880999999416
Vlissingen en Amsterdam - Gezocht - Phishing en frauduleus pinnen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/oktober/08-phishing-vlissingen-en-amsterdam.html Op 12 november 2018 ontdekte een vrouw dat bijna 20.000 euro van haar bankrekening was gestolen. verdachte Wed, 30 Oct 2019 07:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/oktober/08-phishing-vlissingen-en-amsterdam.html 2019-10-30T07:00:00Z Het slachtoffer uit Vlissingen probeerde via Markplaats een paar schoenen te verkopen. Een potentiele koper bleek een geraffineerde dief. De vrouw werd slachtoffer van phishing toen ze onbewust haar bankgegevens aan de dief had gegeven. De beelden zijn opgevraagd tijdens het politieonderzoek. Wie herkent de man, die zeker drie telefoons en een smartwatch ter waarde van 2.500 euro afrekende in een elektronicawinkel aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam-Zuid? Het bedrag werd vervolgens afgeschreven van de vrouw uit Vlissingen.

]]>
Wie herkent de man op de beelden?

]]>
]]>
51.4536672 3.570912499999963
Amsterdam - Vlissingen - Phishing en frauduleus pinnen in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/29/08-opsporing-verzocht-vlissingen.html Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht toont dinsdag 29 oktober beelden van een man, die met gestolen bankgegevens afrekende in een elektronicawinkel in Amsterdam. De hulp van het publiek wordt ingeroepen om hem te vinden. nieuwsbericht Tue, 29 Oct 2019 19:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/29/08-opsporing-verzocht-vlissingen.html 2019-10-29T19:33:00Z Op 12 november 2018 ontdekte een vrouw uit Vlissingen dat bijna 20.000 euro van haar bankrekening was gestolen. Toen ze eerder probeerde om via Markplaats een paar schoenen te verkopen, bleek een potentiele koper een geraffineerde dief. De Vlissingse werd slachtoffer van phishing toen ze onbewust haar bankgegevens aan de dief gaf.

]]>
Tijdens het politieonderzoek zijn beelden opgevraagd. De politie wil weten wie de man herkent, die zeker drie telefoons en een smartwatch ter waarde van 2.500 euro afrekende in een elektronicawinkel aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam-Zuid? Het bedrag werd vervolgens bij de vrouw uit Vlissingen afgeschreven.

]]>
Het is nog niet bekend wie deze man is. In een speciaal opsporingsbericht staan foto’s van hem.

]]>
De live uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdag 29 oktober, aanvang 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 30 oktober kunt u nog een herhaling van de uitzending bekijken op NPO2 rond 11.55 uur.

]]>
51.4536672 3.570912499999963
Amsterdam - Vermoedelijke veroorzaker ongeval A10 aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/29/05-vermoedelijke-veroorzaker-aangehouden.html De politie in Oost-Nederland heeft vanochtend 29 oktober 2019 de bestuurder van een Audi A3, die mogelijk betrokken was bij de aanrijding op de A10 gisteravond, in Ugchelen aangehouden. Tegen de 28-jarige inwoner uit Purmerend is proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het verkeer en het verlaten van plaats ongeval. nieuwsbericht Tue, 29 Oct 2019 10:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/29/05-vermoedelijke-veroorzaker-aangehouden.html 2019-10-29T10:20:00Z Op maandag 28 oktober vond rond 20.20 uur op de A10 een kop-staart-aanrijding plaats waarbij vier voertuigen, waaronder een touringcar, waren betrokken. Twee personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de voorste auto bleef niet ter plaatse en is aan de hand van het kenteken opgespoord. Hij heeft een verklaring op het politiebureau in Deventer afgelegd.
 
Het vermoeden bestaat dat de voorste bestuurder op de invoegstrook zonder noodzaak hard heeft geremd, waardoor de aanrijding ontstond. Diverse hulpverleningsdiensten waren gisteravond ter plaatse en verleenden assistentie aan de gewonden en bij het vrijmaken van de rijbaan. Team Hoofdwegen heeft het ongeval gisteravond opgenomen en een onderzoek ingesteld.
 

]]>
surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, zijkant, close-up, slogan, waakzaam, dienstbaar, logo, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny 52.4083637 4.9353925000000345
Amsterdam - Getuigenoproep steekincident op de Dam https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/28/05-getuigenoproep-steekincident-op-de-dam.html Op 27 oktober 2019 heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Dam. De politie is op zoek naar de verdachte en roept getuigen op zich te melden. nieuwsbericht Mon, 28 Oct 2019 11:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/28/05-getuigenoproep-steekincident-op-de-dam.html 2019-10-28T11:53:00Z Rond 18.00 uur ontstaat er voor een verkeerslicht op de Dam ruzie tussen een scooterrijder en meerdere personen op de fiets. Als gevolg van deze ruzie stapt de man van zijn scooter en steekt met een mes een 54-jarige man neer. Daarna vlucht hij in de richting van de Paleisstraat. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en is buiten levensgevaar.

]]>
Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

 • Man
 • Tussen de 20 – 35 jaar oud
 • Licht getinte huidskleur
 • Droeg een zwarte jas
 • Reed op een zwarte scooter en had een helm op

De politie is op zoek naar deze man en spreekt graag met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord, of eventueel camerabeelden van het incident? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.

 

]]>
logo politie 52.3666969 4.894539799999961
Amsterdam - Dodelijk schietincident Jacob Krausstraat https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/27/05-dodelijk-schietincident-jacob-krausstraat.html Er heeft vannacht een schietincident plaatsgevonden aan de Jacob Krausstraat. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden. De politie is op zoek naar de schutter. nieuwsbericht Sun, 27 Oct 2019 08:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/27/05-dodelijk-schietincident-jacob-krausstraat.html 2019-10-27T08:04:00Z Rond half 2 in de nacht worden er schoten gelost op straat. Buurtbewoners bellen de politie terwijl de schutter er te voet vandoor gaat. Als de hulpdiensten ter plaatse komen wordt het slachtoffer gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overlijdt hij aan zijn verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is bekend en de nabestaanden zijn in kennis gesteld. Het gaat om de 29-jarige Amsterdammer Brennan D. Hij is een bekende van de politie.

De schutter is in de richting van de Cornelis Lelylaan/Sloterplas weggerend en droeg vermoedelijk een zwart/grijze jas met capuchon van het merk The North Face.

De politie is een onderzoek gestart en spreekt graag met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord, of eventueel camerabeelden van het incident? Of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.

]]>
Stockfoto 52.35677760000001 4.82202570000004
Amsterdam - Breukelen - Man met schotwond loopt ziekenhuis binnen https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/25/05-man-met-schotwond-loopt-ziekenhuis-binnen.html De politie heeft vrijdag 25 oktober twee personen in de leeftijd van 21 en 27 jaar oud aangehouden, nadat de avond daarvoor een gewonde man bij een ziekenhuis met een Audi A3 was afgezet. nieuwsbericht Fri, 25 Oct 2019 07:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/25/05-man-met-schotwond-loopt-ziekenhuis-binnen.html 2019-10-25T07:17:00Z Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding dat een man met een schotwond in zijn been het ziekenhuis was binnengelopen. Hij was daar gebracht met een Audi A3  met Frans kenteken. De man verklaarde tegen de rechercheurs, die ter plaatse waren gekomen, dat hij op straat in zijn been was geschoten. De omstandigheden waaronder dit had plaatsgevonden was onduidelijk. De man is na behandeling in het ziekenhuis ontslagen.

]]>
Rond 02.30 uur ziet een surveillance-eenheid van de Landelijke Eenheid het betreffende voertuig op de A2 rijden ter hoogte van Breukelen en zet de auto bij een tankstation aan de kant. In het voertuig treffen de agenten bloed aan, maar geen vuurwapen. Op verzoek van de recherche zijn beide inzittenden, die zich niet konden legitimeren, aangehouden en overgebracht naar een cellencomplex. De Audi A3 is, ten behoeve van het onderzoek door de recherche-afdeling Amsterdam-West, in beslag genomen.

]]>
Heeft u informatie met betrekking tot dit incident, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via het tipformulier.

]]>
Archieffoto 52.3733543 4.862513300000046
Amsterdam - Buitenfunctiestelling politiemedewerker https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/24/05-buitenfunctiestelling.html Op woensdag 23 oktober 2019 is een politiemedewerker van de eenheid Amsterdam buiten functie gesteld vanwege verdenking schending ambtsgeheim en computervredebreuk. nieuwsbericht Thu, 24 Oct 2019 12:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/24/05-buitenfunctiestelling.html 2019-10-24T12:21:00Z Het team Veiligheid, Integriteit en Klachten van de eenheid Amsterdam verricht - onder leiding van een officier van justitie - nader onderzoek. Over het onderzoek worden geen mededelingen gedaan.

]]>
52.3666969 4.894539799999961
Amsterdam - UPDATE: Dodelijk schietincident Hugo de Grootplein https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/23/05-getuigenoproep-dodelijk-schietincident-hugo-de-grootplein.html Op woensdag 23 oktober heeft rond 15.45 uur een ernstig schietincident plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West. Daarbij zijn in de eerste instantie twee personen ernstig gewond geraakt. Eén van de slachtoffers is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer, de uitbater van het restaurant, is ondanks een reanimatiepoging ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. Het betreft hier de 49-jarige Goran Savic. De recherche heeft ter plaatse onderzoek gedaan, sporen veilig gesteld en getuigen gehoord. nieuwsbericht Thu, 24 Oct 2019 10:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/23/05-getuigenoproep-dodelijk-schietincident-hugo-de-grootplein.html 2019-10-24T10:59:00Z Heeft u nog informatie of beeldmateriaal met betrekking tot dit schietincident neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Via het tipformulier kan men beeldmateriaal ter beschikking stellen ten behoeve van het onderzoek.

]]>
De op de Admiraal de Ruijterweg aangehouden verdachte betreft een 41-jarige inwoner van Amstelveen. Bij de aanhouding, waarbij een waarschuwingsschot is gelost, is in de auto van de verdachte een vuurwapen aangetroffen. De voorgeleiding van de verdachte voor de rechter commissaris vindt plaats op vrijdag 25 oktober 2019. De verdachte zit in alle beperkingen.

De recherche loopt alle scenario’s uit die mogelijk van toepassing zijn met betrekking tot de gebeurtenissen gisteren op en rond het Hugo de Grootplein. Informatie met betrekking tot het gewonde slachtoffer zal vandaag niet naar buiten worden gebracht.

]]>
Getuigenoproep 52.3745537 4.873175500000002
Amsterdam - Getuigenoproep beroving Botteskerkpark https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/23/05-getuigenoproep-beroving-botteskerkpark.html In de nacht van maandag 21 oktober 2019 op dinsdag 22 oktober 2019 wordt rond 00:05 uur een man in het Botteskerkpark met een vuurwapen bedreigd. De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Wed, 23 Oct 2019 09:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/23/05-getuigenoproep-beroving-botteskerkpark.html 2019-10-23T09:16:00Z Het slachtoffer rijdt op zijn fiets iets over 00:00 uur over het fietspad aan de Wolbrantskerkweg. Hier ziet hij ter hoogte van de apotheek drie jongens lopen. De man fietst verder over het Wolbrantskerkweg naar het Botteskerkpark. Bij de voetbalkooi (Cruyff Court)  staat hij even stil, wanneer hij weer verder wil fietsen wordt er van achteren aan zijn fiets getrokken. De drie jongens die hij eerder had gezien ter hoogte van de apotheek staan om het slachtoffer heen. Ze bedreigen het slachtoffer met een vuurwapen en eisen zijn persoonlijke bezittingen. Vervolgens vluchten ze te voet richting de Clauskindereweg.

]]>
De verdachten kunnen als volgt worden omschreven: drie mannen met een donkere huidskleur in de leeftijd van 18-25 jaar. Gekleed in donkere kleding met capuchon, alle drie hebben zij een tenger tot normaal postuur.

]]>
De politie wil graag weten wie deze verdachten zijn en roept hiervoor de hulp van het publiek in. Heeft u in de nacht van 21 op 22 oktober 2019 tussen 23:45 uur en 00:15 uur iets opvallends gezien of gehoord met betrekking tot deze bedreiging? Of heeft u andere informatie voor de recherche? Dan hoort de politie dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Ook kunt u het onderstaande tipformulier invullen.

]]>
Recherche is op zoek naar getuigen 52.35963106214619 4.794443279376196
Laren / Amsterdam / Rotterdam / Eindhoven - Schotse crimineel vermoedelijk betrokken bij moord op Martin Kok https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/22/03-schotse-crimineel-vermoedelijk-betrokken-bij-moord-op-martin-kok.html Europol vraagt vanavond kijkers van Opsporing Verzocht om informatie over 5 Schotse criminelen die vermoedelijk regelmatig in Nederland onderduiken. Het gaat onder andere om de twee Schotse broers James en Barry Gillespie die aan het hoofd van een crimineel imperium staan waarmee ze miljoenen verdienden. nieuwsbericht Tue, 22 Oct 2019 12:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/22/03-schotse-crimineel-vermoedelijk-betrokken-bij-moord-op-martin-kok.html 2019-10-22T12:15:00Z Drie andere mannen zouden door hen zijn ingezet om criminele klussen op te knappen. Een van die mannen was in 2016 bij misdaadvlogger Martin Kok toen hij voor de Larense sexclub Boccaccio werd doodgeschoten. De Schot zou mogelijk zijn ingezet om Kok in de val te lokken. In de uitzending bewakingsbeelden, en foto’s en kenmerken van de 5 mannen. De zoektocht naar de Schotten maakt deel uit van de Europol-operatie ‘Escalade’.

Opsporing Verzocht wordt elke dinsdag uitgezonden om 20.30 uur op NPO1.

]]>
52.3666969 4.894539799999961
Laren / Amsterdam / Rotterdam / Eindhoven - Gezocht - Schotse criminelen gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/oktober/03-schotse-criminelen-gezocht.html De Schotse politie is op zoek naar vijf Schotse criminelen. Ze maken deel uit van een grote criminele organisatie en worden gezocht voor zware vergrijpen, waaronder ontvoeringen, martelingen en moorden. Voor alle vijf afzonderlijk is een beloning uitgeloofd van 5.000 pond. verdachte Tue, 22 Oct 2019 11:32:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/oktober/03-schotse-criminelen-gezocht.html 2019-10-22T11:32:00Z Europol

De vijf mannen houden zich mogelijk elders in Europa schuil. Daarom wordt inmiddels ook internationaal op ze gejaagd door Europol, dat in dit kader met diverse landen samenwerkt onder de naam ‘Escalade’.

Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven

Er is een reële kans dat het vijftal geregeld in Nederland verblijft, met name in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Een aantal van hen zou zelfs in Amsterdam wonen of daar langere tijd verblijven.

 Broers Gillespie

Aan het hoofd van de criminele groep staan de broers James en Barry Gillespie. Zij groeiden op in Ruthersglen, een ruige buitenwijk van Glasgow. De mannen hebben zich opgewerkt van straatdealers tot Schotlands meest gezochte criminelen.

Ze worden gezocht voor onder meer ontvoering, poging tot moord en het leiding geven aan een criminele organisatie.

James Gillespie

 • alias: ‘James Gardener’
 • geboren op 16-05-1973 (nu 46 jaar oud)
 • 1.80 - 1.85 meter lang
 • normaal postuur

Barry Gillespie

 • alias: ‘Eamon Fitzpatrick’
 • geboren op 06-05-1977 (nu 42 jaar oud)
 • 1.75 - 1.80 meter lang
 • gedrongen postuur
 • littekens op kin & hals.

Drie handlangers

De andere drie mannen worden gezien als handlangers die vaak het vuile werk opknappen.

Jordan Owen

 • geboren op 06-06-1994 (nu 25 jaar oud)
 • 1.70 - 1.75 meter lang
 • slank postuur

Jordan Owen wordt verdacht van onder meer de moord op de 23-jarige Jamie Lee, een Engelsman die drie weken daarvoor vader was geworden.

Christopher Hughes

 • geboren op 12-01-1989 (nu 30 jaar)
 • 1.80 - 1.85 meter lang
 • wijkende haargrens
 • litteken op linker wenkbrauw.

Christopher Hughes was bij de Nederlandse misdaadblogger Martin Kok op de avond dat Kok in Laren werd geliquideerd. Hughes wordt gezocht voor onder andere betrokkenheid bij die moord en ook voor drugshandel.

James White

 • alias: ‘Jamie Smith’ / ‘Don’
 • geboren op 03-08-1977 (42 jaar oud)
 • 1.85 - 1.90 meter lang
 • litteken op buik
 • spreekt vloeiend Spaans.

James White wordt verdacht van onder meer drugshandel.

Herkenbare figuren

De uiterst gevaarlijke mannen kunnen opvallen door hun zwaar Schotse accent. Ze zijn in de achterstandswijken van Glasgow opgegroeid tot keiharde straatvechters. Volgens de Schotse politie staat het vijftal bekend om hun extreem korte lontjes; ook dat zou mensen kunnen opvallen, bijvoorbeeld in het uitgaansleven.

Mogelijk contact

Mogelijk hebben de mannen om onderdak te regelen contact gehad met makelaars of verhuurders. Ook kunnen zij bijvoorbeeld tandartsen, huisartsen of apothekers hebben bezocht. Herinnert u zich hier iets van, neem contact op met de politie.

]]>
Behalve met Nederland hebben de vijf Schotten ook banden met België, Frankrijk, Portugal en Spanje – inclusief Tenerife. Heeft u de mannen ergens gezien, weet u waar ze nu zijn of heeft u informatie over hen? Benader de mannen niet zelf, maar waarschuw direct de politie.

]]>
]]>
52.3666969 4.894539799999961
Amsterdam - Getuigenoproep overval drogist Hoofddorpplein https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/22/05-getuigenoproep-overval-drogist-hoofddorpplein.html Na een overval op een drogist aan het Hoofddorpplein op maandag 21 oktober 2019 zijn twee daders op een scooter gevlucht. Bij de overval raakte niemand gewond. De recherche stelt een onderzoek in en vraag getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden. Beeldmateriaal, bijvoorbeeld opgenomen met dashcams, is te uploaden via het tipformulier. nieuwsbericht Tue, 22 Oct 2019 09:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/22/05-getuigenoproep-overval-drogist-hoofddorpplein.html 2019-10-22T09:01:00Z De overval vond kort na 10.00 uur plaats. De overvallers dreigden met een mes en gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. Ze zijn weggereden via de Heemstedestraat. In de Wittgensteinlaan trof de politie een onbeheerde scooter aan die mogelijk bij de overval is gebruikt.

]]>
Heeft u informatie met betrekking tot deze overval neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Men kan ook gebruik maken van het tipformulier om camerabeelden, ten behoeve van het politie-onderzoek, ter beschikking te stellen.

]]>
Politiemotor 52.35118180000001 4.850322799999958
Amsterdam - Getuigenoproep beschieting bedrijfspand Pieter Calandlaan https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/22/05-getuigenoproep-pieter-calandlaan.html Op donderdag 26 september snelt een politieagent zich naar de Pieter Calandlaan in Amsterdam Nieuw-West. Een meldster hoort daar, op de kruising met de Bart Poesiatstraat, rond 02:00 uur in de nacht diverse schoten. De politie komt graag in contact met getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. nieuwsbericht Tue, 22 Oct 2019 08:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/22/05-getuigenoproep-pieter-calandlaan.html 2019-10-22T08:17:00Z Na onderzoek van de collega’s blijkt dat een bedrijfspand aan de Pieter Calandlaan meerdere malen is beschoten. De forensische collega’s zijn op het plaats delict direct begonnen met het onderzoek. Diverse hulzen en patronen zijn veilig gesteld en in beslag genomen.

]]>
Na het horen van enkele eerste getuigen, wordt duidelijk dat de twee daders in donkere kleding op een donker gekleurde scooter zijn gevlucht in de richting van de Baden Powellweg, over het fietspad van de Pieter Calandlaan.

]]>
De recherche komt graag in contact met mensen die zij nog niet gesproken hebben en die getuige zijn geweest van de beschieting. Ook als mensen de twee verdachten op de scooter mogelijk voor of na het incident hebben gezien, horen we dat graag. Beschikt u wellicht over camera of dashcam-beelden of heeft u andere informatie voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul het tipformulier in. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie.

]]>
Politieauto 52.35392099999999 4.80949499999997
Amsterdam Zuidoost - Jongen gewond bij steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/20/05-jongen-gewond-bij-steekincident.html Een 15-jarige jongen uit Winschoten is zaterdag 19 oktober omstreeks 19.30 uur gewond geraakt bij een steekincident op Gravestein. Hij was aanspreekbaar en is overgebracht naar het ziekenhuis, dat hij naar verwachting vandaag weer zal verlaten. nieuwsbericht Sun, 20 Oct 2019 08:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/20/05-jongen-gewond-bij-steekincident.html 2019-10-20T08:58:00Z De jongen was samen met een 16-jarige jongen uit Beerta naar Amsterdam Zuidoost afgereisd om een telefoon te kopen. Tijdens de overdracht kwam het tot een handgemeen en is de jongen uit Winschoten gestoken. De daders zijn gevlucht en niet meer aangetroffen. Meerdere getuigen zijn gehoord. De recherche stelt een onderzoek in.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 52.3241747 4.967843499999958
Amsterdam - Update: Vrouw ondanks reanimatiepoging overleden https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/18/05-vrouw-ondanks-reanimatiepoging-overleden.html Een 37-jarige vrouw uit Amsterdam is vrijdagochtend 18 oktober 2019 ondanks reanimatiepogingen door hulpdiensten uiteindelijk overleden. Om de doodsoorzaak te kunnen vaststellen, heeft de officier van justitie een sectie op haar lichaam gelast. Binnen het onderzoek wordt ook gekeken in hoeverre drugsgebruik verband houdt met het overlijden van de vrouw. nieuwsbericht Sat, 19 Oct 2019 16:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/18/05-vrouw-ondanks-reanimatiepoging-overleden.html 2019-10-19T16:09:00Z Rond 07.30 uur kwam op de meldkamer van de politie een melding binnen van een onwel geworden vrouw in haar woning in Bos en Lommer. De vrouw is gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij in de loop van de ochtend overleed. Haar familie is in kennis gesteld. De recherche heeft in de woning van de vrouw een onderzoek ingesteld. Een 25-jarige man heeft inmiddels als getuige een verklaring afgelegd. Rechercheurs spreken in het kader van feitenonderzoek momenteel met meer getuigen.

]]>
De politie komt graag in contact met één specifieke getuige: een taxichauffeur die het slachtoffer die vroege ochtend tussen 06.00 en 06.30 uur mogelijk heeft geholpen en vanaf de Elementenstraat naar haar huis heeft gebracht. Wij verzoeken hem om contact met ons op te nemen via 0900-8844 of het onderstaande tipformulier. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

]]>
52.3666969 4.894539799999961
Amsterdam - Politie zoekt slachtoffers berovingen tijdens dancefeest https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/19/05-politie-zoekt-slachtoffers-berovingen-tijdens-dancefeest.html De politie is een onderzoek gestart nadat bezoekers van een dancefeest in de Rai in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 oktober met pepperspray in hun gezicht zijn gespoten en van bezittingen beroofd. Niemand raakte ernstig gewond. nieuwsbericht Sat, 19 Oct 2019 11:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/19/05-politie-zoekt-slachtoffers-berovingen-tijdens-dancefeest.html 2019-10-19T11:06:00Z In totaal werden zo’n 130 personen gedurende de nacht behandeld door de EHBO. Hoeveel mensen daadwerkelijk waardevolle spullen kwijt zijn, is nog niet duidelijk. De politie roept daarom mogelijke slachtoffers op om aangifte te doen. Deze informatie kan de politie helpen om in het onderzoek verdere stappen te zetten. Mogelijke slachtoffers en getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

]]>
Aan het begin van de ochtend kreeg de politie de melding dat meerdere personen aan het vechten waren bij de ingang van de Rai. Hierbij werd vanwege de grimmige sfeer de assistentie van de politie gevraagd. Agenten moesten hun wapenstok gebruiken om de vechtende partijen te scheiden. Hierop keerde een deel van de aanwezigen zich tegen de politie. Om de menigte op afstand te houden werd opnieuw gebruik gemaakt van de wapenstok. Daarna keerde de rust terug.

]]>
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiemensen hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. 

Lees meer over geweld tegenover politie en hulpverleners op www.politie.nl onder "thema's" vindt u het thema "Geweld tegen politie en hulpverleners".

]]>
52.3423177 4.892140599999948