Alle berichten | Beverwijk | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/beverwijk.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Beverwijk nl Wed, 14 Apr 2021 20:53:22 GMT 2021-04-14T20:53:22Z nl Beverwijk - Aanrijdingen stremmen Wijker- én Velsertunnel https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/7/04-aanrijdingen-stremmen-wijker--en-velsertunnel.html De politie in de IJmond kreeg dinsdagmiddag 14.55 uur meldingen van een zware aanrijding in de westelijke buis van de Wijkertunnel (A9). Vier voertuigen waren bij de aanrijding betrokken. De oorzaak lag vermoedelijk in een motorstoring van een van de voertuigen die hierdoor vaart minderde, wat te laat werd opgemerkt door achteropkomend verkeer. nieuwsbericht Wed, 07 Apr 2021 09:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/7/04-aanrijdingen-stremmen-wijker--en-velsertunnel.html 2021-04-07T09:05:00Z Bij de aanrijding raakte één inzittende bekneld en moest met assistentie van de brandweer worden bevrijd. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Het daarop volgende onderzoek door de afdeling verkeersongevallen analye van de politie Noord-Holland en de bergingswerkzaamheden duurden tot ongeveer 18.00 uur. Het verkeer richting Amsterdam werd omgeleid via de Velsertunnel (A22).

In de westelijke buis van de Velsertunnel ontstonden om 15.45 uur twee kop-staart aanrijdingen plaats, elk met drie auto’s. Hoewel de afwikkeling van deze aanrijdingen versneld is afgedaan droegen deze aanrijdingen sterk bij aan de verkeersdrukte in de richting noord-zuid. Bij de aanrijding in de Velsertunnel is geen letsel ontstaan bij de betrokkenen.

 

2021068730  en 2021068709

]]>
52.4577423 4.6704655
Beverwijk - Verkeerscontrole op de Plesmanweg https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/26/04-verkeerscontrole-op-de-plesmanweg.html Wekelijks controleert het team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden. Gedurende een week worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. Deze week was de Plesmanweg in Beverwijk aan de beurt. nieuwsbericht Fri, 26 Mar 2021 11:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/26/04-verkeerscontrole-op-de-plesmanweg.html 2021-03-26T11:21:00Z De Plesmanweg is geselecteerd in verband met het hoge snelheden die hier worden gereden. Op de Plesmanweg zijn snelheidsbeperkende maatregelen genomen. Er is een verkeersdrempel en er zijn matrixborden met groene of rode smiley  ter bewustwording van de snelheid.  Tijdens de controles zijn er ondanks dat bijna driehonderd (296) bestuurders bekeurd voor de snelheid op het traject waar deze snelheid beperkende maatregelen zijn genomen.

Ook werd er gecontroleerd op de Binnenduinrandweg. Hier viel het op dat een aantal bestuurders met aanhangwagens de goederen niet gezekerd hadden of reden zonder het benodigde BE rijbewijs. Dit varieerde van graafmachines die los op de aanhangwagen stonden tot losliggende stalen balken met scherp uitstekende delen.

De politie adviseert bestuurders die met een aanhangwagen rijden om goed voorbereid op weg te gaan om gevaarlijke situaties (en een bekeuring) te voorkomen.

]]>
Verkeerscontrole 52.48698419999999 4.6574468
Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Beverwijk en Tilburg - Gezocht - Vijf explosies bij Poolse supermarkten (Aalsmeer, Beverwijk, Heeswijk-Dinther, Tilburg) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-vier-explosies-bij-drie-poolse-supermarkten-aalsmeer-beverwijk-heeswijk-dinther.html In december 2020 en begin januari 2021 worden in korte tijd vijf aanslagen gepleegd op Poolse supermarkten. Zware explosies in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Beverwijk en Tilburg zorgden voor een enorme schade en brachten daarmee omwonenden ernstig in gevaar. Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit in deze zaak. verdachte Tue, 16 Mar 2021 21:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-vier-explosies-bij-drie-poolse-supermarkten-aalsmeer-beverwijk-heeswijk-dinther.html 2021-03-16T21:00:00Z Naar aanleiding van de explosies is de politie een zogenaamd Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart, waarbij rechercheurs uit verschillende eenheden met elkaar samenwerken.

Beloning
Het team is dringend op zoek naar meer informatie over de incidenten. Het OM heeft dan ook besloten een beloning van 25.000 euro uit te loven voor de tip die leidt tot de oplossing van deze vijf ontploffingen. De verzekeraars van de getroffen panden hebben besloten om, onder dezelfde voorwaarden, aan te haken bij de beloning van het OM en verdubbelen het bedrag. Dat maakt het een totale beloning van 50.000 euro.

Aalsmeer
Bij de eerste explosie, in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 december in Aalsmeer, ontstond brand. Een 88-jarige dame die uit haar woning gered moest worden, werd onwel en ligt nog in het ziekenhuis. Daarnaast vond de brandweer een kat van een nog altijd onbekende eigenaar. Het dier is overleden.

De ontploffing bij de Poolse supermarkt aan de Ophelialaan gebeurde om ongeveer 03.10 uur die nacht. Tijdens het onderzoek werd in het pand een brandversnellend middel aangetroffen, wat erop wijst dat de dader(s) op een zo groot mogelijke schade uit was of waren. Getuigen hebben in de omgeving een persoon gezien die in donkere kleding gehuld was. Ook zou er een kleine, mogelijk donker kleurige auto met hoge snelheid zijn weggereden.

Heeswijk-Dinther
Ongeveer één uur na het incident in Aalsmeer volgde een enorme explosie bij een Biedronka-winkel in Noord-Brabant, aan Plein 1969 in Heeswijk- Dinther. De klap was in een omtrek van vijf kilometer te horen en richtte veel schade aan aan de winkel en aangrenzende panden. Een aantal woningen rondom de supermarkt werd ontruimd. Ook in dit onderzoek werden sporen van een brand versnellend middel aangetroffen en is rond het tijdstip van deze aanslag zijn een donker gekleed persoon en een kleine personenauto gezien. De politie heeft camerabeelden veiliggesteld waarop de vermoedelijke dader te zien is.

Tweemaal in Beverwijk
De Biedronka-supermarkt in het Beverwijkse winkelcentrum Beverhof was nog in aanbouw toen deze op woensdagochtend 9 december het doelwit was. Rond 05.15 uur brachten vermoedelijk twee daders daar een explosief tot ontploffing. Getuigen hebben twee personen zien lopen die een grote zak tussen zich in droegen.

Drie dagen later vond er bij het al gehavende winkelpand opnieuw een explosie plaats. Om ongeveer 04.30 uur op zaterdagochtend 12 december raakten door de hevige explosie zowel de supermarkt als een aantal andere winkels zwaar beschadigd.

Tilburg
Op maandag 4 januari 2021 rond 02.30 uur klonk er een harde knal en ontstond er daarop brand in een Poolse supermarkt aan het Paletplein in Tilburg. Door de explosie en de brand is de supermarkt totaal vernield. Naastgelegen panden liepen eveneens schade opgelopen. In de ruime omgeving waren meerdere ruiten gesneuveld. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Rotterdam
Zondag 14 en maandag 15 maart 2021 is ook een Poolse supermarkt in Rotterdam beschoten. Voor die laatste beschieting heeft de politie een verdachte aangehouden. Er wordt nog onderzocht of deze verdachte en de beschietingen verband houden met de vijf explosies.

Gebruikte explosieven
De daders gebruikten geïmproviseerde explosieven, vergelijkbaar met die waarmee ook een aantal plofkraken is gepleegd. Mogelijk kan iemand dat in verband brengen met de daders.

Gecoördineerde acties
Op dit moment gaat het onderzoeksteam ervan uit dat het om gecoördineerde acties richting de supermarkt gaat. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat deze explosies bedoeld zijn om Poolse mensen in Nederland te raken. De vestigingen zijn grotendeels ook niet van eigenaren van Poolse afkomst. Drie van de vier getroffen Poolse supermarkten zijn wel in handen van dezelfde familie. De politie onderzoekt meerdere scenario's waarom iemand de uitbaters zou willen raken.

Aanhouding
Op 26 januari is een 19-jarige verdachte uit Rotterdam-Hoogvliet aangehouden in het onderzoek. Hij is op 10 februari weer heengezonden, maar blijft wel verdachte.

Beelden
De recherche heeft beelden van verschillende voertuigen en personen waar ze in het onderzoek naar de aanslagen graag meer over wil weten, om te beginnen een zwarte Fiat Punto. 

Zwarte Fiat Punto
De zwarte Fiat Punto stopte vlak voor de explosie in Aalsmeer op de hoek van het Korianderhof met de Spoorlaan. Vervolgens stapte de bijrijder uit. Met twee grote tassen, mogelijk zaten daar de spullen in om de explosie te veroorzaken, liep de man via de Spoorlaan richting de Poolse supermarkt. De Fiat Punto reed via de Spoorlaan richting de Begoniastraat. Het kenteken is helaas net niet te zien. Toen de explosie bij de winkel aan de Ophelialaan plaatsvond, stond de Punto vermoedelijk in de omgeving van de Begoniastraat/Geraniumstraat te wachten. De man die eerder de tassen bij zich had, is na de explosie waarschijnlijk naar deze Geraniumstraat gerend en in de Fiat Punto gestapt. Uit onderzoek bleek dat de Punto na de explosie in noordelijke richting over de N196 in de richting van Hoofddorp is gereden.

Witte Mercedes Sprinter met twee personen
Ook wil de recherche graag meer weten over witte Mercedes Sprinter bestelbus die zich in de nacht van 9 december 2020 verdacht ophield in de omgeving van de Poolse supermarkt in Beverwijk. Die nacht werd de eerste in de reeks aanslagen gepleegd. De bestelbus komt rond 3.50 uur die aanrijden over de Velserweg en parkeert op de Koningstraat. Twee personen stappen uit. Het lijkt op de beelden alsof ze op zoek zijn naar iets. Dan lopen ze via de Koningstraat naar de Zeestraat en vervolgens de Breestraat op in de richting van het winkelcentrum Beverhof. Omstreeks half 5 die nacht lopen deze personen, vermoedelijk mannen, weer terug in de richting van de  Mercedes Sprinter en stappen in. Daar rijdt de auto opvallend weg. Eerst achteruit met de knipperende gevarenlichten aan en draait dan vlak voor een aankomende personenauto de weg op in de richting van de Velserweg. We willen de bestuurder van de aankomende auto graag spreken, vermoedelijk is dit de bestuurder van BMW uit de 3 serie in een opvallende, goudachtige, kleur. Het kan goed zijn dat de bestuurder de actie van de Mercedes is opgevallen. De recherche wil graag het kenteken van deze bestelbus achterhalen. Deze bestelbus is ook gezien in de omgeving van winkelcentrum Beverhof.  

Kenmerken van deze witte Mercedes Sprinter:
- Deuren met ramen aan de achterkant;
- Luchtrooster op het dak;
- Missend stukje stootrand linkerzijde bij de wielkas;
- Geen verlengde bus;
- Bouwjaar type tussen 2013-2020.

Dacia Sandero Stepway
De inzittenden van de witte Mercedes Sprinter hebben die 9e december in de vroege ochtend vermoedelijk rond 4.30 uur een ontmoeting met de bestuurder of inzittende van een Dacia Sandero Stepway is. Het onderzoeksteam hoort het graag als iemand meer informatie heeft over deze auto of als de gebruiker zichzelf herkent omdat hij bijvoorbeeld op weg naar zijn werk was.

Mercedes station C-klasse
Na die explosie bij de Poolse supermarkt bij het Beverhof in Beverwijk wordt door een getuige een man rennend gezien uit de richting van de supermarkt met een tas in de hand. Hij rent in de richting van een auto, vermoedelijk een Mercedes station C-klasse. Hij stapt in en rijdt weg in de richting van de Bootsmanzij. Gezien het tijdstip en de richting is het aannemelijk dat dit voertuig iets met de explosie te maken heeft, maar dit is niet helemaal zeker. De recherche hoopt daarom dat mensen wellicht deze auto herkennen.

Auto’s en persoon op Kobaltstraat Tilburg
Met betrekking tot de explosie bij de supermarkt in Tilburg wil het onderzoeksteam graag meer weten over twee auto’s die verdacht rijden op de Kobaltstraat, die parallel loopt aan het Paletplein waar de supermarkt is gevestigd. Op beelden is ook te zien dat er een man over de Kobaltstraat loopt in de richting van het Paletplein. De recherche wil graag weten wie deze man is of wie de auto’s herkent en of er een verband is met de explosie.

Persoon  in de buurt van Meerplein Beverwijk
De recherche wil ook graag meer weten over een persoon die gezien is op dinsdag 8 december 2020, de dag voor de explosie, rond 04.15 uur, in de omgeving van het Meerplein, nabij de Poolse supermarkt aan de Beverhof, in Beverwijk. Hij heeft een capuchon over het hoofd, een blauwe Adidas trainingsbroek en mogelijk een mondkapje op. Hij kan voor het onderzoek een belangrijke getuige zijn.

Man op Raadhuisplaza Heeswijk Dinther
Het onderzoeksteam wil graag weten wie de man herkent die op 8 december rond 4.05 uur bij de Poolse supermarkt op de Raadhuisplaza in Heeswijk Dinther een explosief installeert.

Jerrycans
Na diverse explosies zijn resten van jerrycans achtergebleven. Dat zijn waarschijnlijk steeds dezelfde soort jerrycans geweest en die jerrycans kunnen bij benzinestations gekocht worden.  

Informatie gezocht
De politie is dringend op zoek naar mensen met meer informatie over deze incidenten:

  • Heeft u informatie over het motief voor een of meer van de explosies?
  • Beschikt u over bewakingsbeelden uit de omgeving van één van de getroffen winkels?
  • Bent u rond de tijdstippen van de explosies met een actieve dashcam in de buurt bent geweest?
  • Weet u meer over de persoon op de beelden van de explosie in Heeswijk-Dinther?
  • Weet u meer over de persoon en/of het voertuig op de beelden van de explosie in Aalsmeer? Heeft u deze persoon en/of het voertuig bijvoorbeeld gezien die nacht? Heeft u mogelijk beelden van deze persoon en/of het voertuig? Weet u van wie het voertuig is?
  • Weet u meer over de andere voertuigen en/of personen?
  • Weet u meer over de gebruikte jerrycans? Heeft u daar iemand mee zien lopen of iemand die zien kopen?

Neem dan contact op met de politie.

Informatie delen
Kunt u het onderzoeksteam mogelijk verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.2621639 4.7619222
Beverwijk - Twee aanhoudingen na bedreiging en beroving https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/13/04-aanhouding-voor-bedreiging-en-straatroof.html Naar aanleiding van een beroving en bedreiging van een 78-jarige man uit Castricum op 18 januari zijn twee aanhoudingen verricht. Afgelopen woensdag vond de eerste aanhouding plaats van een 45-jarige man uit Heemskerk en gisteren volgde de tweede aanhouding van een 27-jarige man uit Beverwijk. nieuwsbericht Sat, 13 Mar 2021 13:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/13/04-aanhouding-voor-bedreiging-en-straatroof.html 2021-03-13T13:37:00Z Bedreiging en beroving

Rond 00.30 uur zat het slachtoffer in zijn auto bij het tankstation op de Jan Ligthartstraat, toen twee mannen zijn auto instapten. De mannen sommeerden de hoogbejaarde man om naar Beverwijk te rijden. Toen zij rond 00.45 uur in de Meerstraat aankwamen werd het slachtoffer beroofd van zijn bezittingen. Ook werd de 78-jarige man bedreigd met een mes. Toen de daders een oplettende getuige zagen kijken, gingen zij er snel vandoor in de richting van het Meerplein en lieten zij de man achter. Hij bleek lichte verwondingen aan zijn hals te hebben.

 

Verdachte in beeld

De politie startte direct na de beroving een onderzoek. Camerabeelden van de omgeving van het incident werden nagekeken, waarop een man gezien werd die voldeed aan het signalement. Een politieagent herkende de persoon in beeld en identificeerde hem als de 45-jarige verdachte. De man is woensdag rond 13.00 uur aangehouden en in verzekering gesteld. Vervolgens kon de politie de tweede verdachte opsporen. De 27-jarige verdachte is vrijdag rond 07.00 uur aangehouden.

 

2021011830

]]>
52.48698419999999 4.6574468
Beverwijk - Beroving in Beverwijk: getuigen gezocht! https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/5/04-beroving-in-beverwijk-getuigen-gezocht.html De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende straatroof die donderdagavond plaatsvond op de Vondellaan. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via tel.nr. 0900-8844. nieuwsbericht Fri, 05 Feb 2021 11:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/5/04-beroving-in-beverwijk-getuigen-gezocht.html 2021-02-05T11:08:00Z Rond 19.25 uur werd in het Vogelbos aan de Vondellaan een 20-jarige man overvallen door twee onbekende mannen. Zij dwongen hem onder bedreiging van een vuurwapen om zijn persoonlijke bezittingen af te staan. Hierna gingen zij er met buit vandoor in onbekende richting.

Van de twee daders is het volgende signalement bekend:

Dader 1
- 1.75 - 1.80 meter lang
- leeftijd: ongeveer 20 jaar oud
- slank – normaal postuur
- lichtgetinte huidskleur
- donkerkleurige gewatteerde jas
- donkerkleurige wijde joggingsbroek
- droeg een pet

Dader 2:
- 1.70 - 1.75 meter lang
- leeftijd: ongeveer 20 jaar oud
- slank postuur
- lichtgetinte huidskleur
- leren of leerachtige jas met blauwe print
- droeg een pet, sjaal en capuchon.

Vragen aan het publiek
* Heeft u donderdagavond tussen 19.00 en 19.45 uur iets gezien in de omgeving van de Vondellaan dat te maken kan hebben met de bovenstaande beroving?
* Heeft u informatie over de daders?
* Heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij dit onderzoek? ‘
Neemt u dan a.u.b. contact op met de recherche in Haarlem via tel.nr. 0900-8844.

Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u contact zoeken met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

Vermeldt u er a.u.b. zaaknummer 2021024516 bij.

 

2021024516

]]>
52.4809761 4.6476194
Beverwijk - Getuigen gezocht van beroving https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/19/04-getuigen-gezocht-van-beroving.html Een 78-jarige man uit Castricum is in de nacht van zondag op maandag rond 00.45 uur aan de Meerstraat beroofd in zijn auto. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn hals. Een onderzoek is ingesteld en de politie is op zoek naar getuigen van de beroving. nieuwsbericht Tue, 19 Jan 2021 07:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/19/04-getuigen-gezocht-van-beroving.html 2021-01-19T07:54:00Z Rond 00.30 uur zat het slachtoffer in zijn auto bij het tankstation op de Jan Ligthartstraat, toen twee mannen zijn auto instapten. De mannen sommeerden de hoogbejaarde man om naar Beverwijk te rijden. Toen zij rond 00.45 uur in de Meerstraat aankwamen werd het slachtoffer beroofd van zijn bezittingen. Ook werd de 78-jarige man bedreigd met een mes. Toen de daders een oplettende getuige zagen kijken, gingen zij er snel vandoor in de richting van het Meerplein en lieten zij de man achter. Hij bleek lichte verwondingen aan zijn hals te hebben.

Van de daders is het volgende signalement bekend:
Dader 1:
-Man
-Blanke huidskleur
-1.75 meter lang
-Leeftijd: ongeveer 25-35 jaar oud
-Donkere kleding en pet

Dader 2:
-Man
-Blanke huidkleur
-1.90 meter lang
-Kort, blond haar
-Leeftijd: ongeveer 25-35 jaar oud
-Lichte kleding

Getuigenoproep
De recherche heeft een onderzoek ingesteld en komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest. Bent u getuige geweest of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de recherche via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer 2021011830.

2021011830

]]>
Detailopname surveillancewagen 52.48698419999999 4.6574468
Beverwijk - Verdachte bedreiging aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/7/04-verdachte-bedreiging-aangehouden.html Op woensdagmiddag hield de politie een 27-jarige man aan op verdenking van het uiten van bedreigingen aan het adres van het gemeentehuis in Beverwijk. nieuwsbericht Thu, 07 Jan 2021 10:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/7/04-verdachte-bedreiging-aangehouden.html 2021-01-07T10:11:00Z Eerder op de dag belde de man met de politie en vertelde geweld te zullen gebruiken bij of in het gemeentehuis. De politie stelde direct een onderzoek in naar de identiteit en verblijfplaats van de man. Tegelijkertijd werden er beveiligingsmaatregelen genomen bij het gemeentehuis.
Aan het eind van de middag kon de verdachte worden getraceerd en kon hij worden aangehouden. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de bedoelingen van de man en zijn beweegredenen.
2021003971

]]>
52.48698419999999 4.6574468
Beverwijk - Hennepkwekerij aangetroffen, verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/25/04-hennepkwekerij-aangetroffen-verdachte-aangehouden.html De politie heeft donderdagmiddag een 40-jarige verdachte aangehouden in verband met het aantreffen van een hennepkwekerij. nieuwsbericht Fri, 25 Dec 2020 12:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/25/04-hennepkwekerij-aangetroffen-verdachte-aangehouden.html 2020-12-25T12:44:00Z In een flatwoning aan de Luxemburglaan werd door de politie een kwekerij aangetroffen met ongeveer 75 hennepplanten.

De hennepkwekerij is ontmanteld en een 40-jarige Beverwijker is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

 

2020274183

]]>
52.4974293 4.6749523
Beverwijk - Getuigen steekincident winkelcentrum Wijkerbaan gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/12/04-getuigen-steekincident-winkelcentrum-wijkerbaan-gezocht.html Op zaterdagochtend even na 11 uur zag een beveiligingsmedewerker twee jongens bij de uitgang aan het Frank Sinatraplein van het winkelcentrum staan. De jongens stonden te roken en droegen geen mondkapje. Roken is daar niet toegestaan. nieuwsbericht Sat, 12 Dec 2020 15:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/12/04-getuigen-steekincident-winkelcentrum-wijkerbaan-gezocht.html 2020-12-12T15:37:00Z De beveiliger sprak de jongens aan. Een van hen stapte naar buiten, de ander bleef staan. De beveiliger voelde vervolgens een stomp in zijn zij. Omdat hij was voorzien van een veiligheidsvest besteedde hij daar aanvankelijk geen aandacht aan. Hij verwijderde beide jongens uit het winkelcentrum, die wegrenden in de richting van de Bullerlaan. Even later werd de beveiliger geattendeerd op een gat in zijn jas ter hoogte van de ‘stomp’. Ook zijn trui bleek te zijn voorzien van een messnede. Waarschijnlijk is een messteek van de jongens geweerd door zijn steekwerende veiligheidsvest. De beveiliger heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Aan hem is slachtofferhulp aangeboden.

De politie is op zoek naar getuigen en roept deze op zich te melden via 0900-8844. Mocht u weten wie bij het incident betrokken zijn dan horen wij dat graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000.

De jongens voldeden aan het volgende signalement:

1 lichte huidskleur, 16-18 jaar oud, 1.80 meter lang, tenger postuur, gekleed in een donkere trainingsbroek met aan beide twee gouden biezen van boven naar beneden, lichtkleurige gewatteerde jas;

2 Licht getinte huidskleur, 16-18 jaar oud, 1.75 meter lang, tenger postuur, gekleed in een donkere trainingsbroek met aan beide twee gouden biezen van boven naar beneden, donkerkleurige jas strak om het lichaam, donkere gympen.

De politie neemt graag kennis van eventuele beelden, ook uit de omgeving. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2020265117.

]]>
52.4967438 4.6640876
Beverwijk - Explosie bij Poolse supermarkt Beverhof https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/12/04-explosie-bij-poolse-supermarkt-beverhof.html De politie Noord-Holland stelt een onderzoek in naar een explosie afgelopen nacht in winkelcentrum Beverhof. Aan de zijde van de Bloksteeg is om 04.30 uur een explosief afgegaan. Het explosief heeft forse schade teweeggebracht aan de voor- en achtergevel van een winkelpand waarin een Poolse supermarkt zou worden geopend. Door de explosie en de schade zal een klein deel van het winkelcentrum vandaag niet open kunnen gaan. nieuwsbericht Sat, 12 Dec 2020 09:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/12/04-explosie-bij-poolse-supermarkt-beverhof.html 2020-12-12T09:30:00Z De politie stelt een technisch sporenonderzoek in. De politie is daarbij geassisteerd door de explosieven opruimingsdienst van defensie. Ook wordt een buurtonderzoek uitgevoerd.

Getuigen hebben een man weg zien lopen in de richting van het Meerplein, en in een auto zien stappen. Getuigen worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij dit of een eerder incident betrokken is dan horen wij dat graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt graag kennis van eventuele beelden, ook uit de omgeving. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2020264942.

Aan dezelfde achtergevel is afgelopen woensdagochtend ook een explosief afgegaan.

Een onderzoek naar een uitgebrande auto in Velsen-Noord net na de explosie heeft opgeleverd dat deze auto niet bij het incident in Beverwijk is betrokken.

 

]]>
explosie bij Poolse supermarkt 52.48175579999999 4.659894899999999