Alle berichten | Haarlem | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/haarlem.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Haarlem nl Sat, 05 Dec 2020 00:15:26 GMT 2020-12-05T00:15:26Z nl Haarlem - Overval op telefoonwinkel https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/4/04-overval-op-telefoonwinkel.html De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een telefoonwinkel aan de Rivieradreef in Haarlem. Getuigen kunnen zich melden op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). nieuwsbericht Fri, 04 Dec 2020 14:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/4/04-overval-op-telefoonwinkel.html 2020-12-04T14:22:00Z Omstreeks 10.45 uur kreeg de politie melding dat er een overval was gepleegd. Ter plaatse bleek dat twee mannen de telefoonwinkel waren binnengekomen. Zij droegen gezichtsbedekking en waren in het zwart gekleed. De mannen bedreigden het personeel met een (mogelijk) vuurwapen en eisten telefoons.

Na de overval gingen de mannen er rennend vandoor in de richting van de Laan van Osnabrück. In deze omgeving zijn zij vermoedelijk op een scooter gestapt.

Bij de overval raakte niemand gewond.

De politie is op zoek naar getuigen, met name klanten die in de winkel aanwezig waren ende winkel uit zijn gevlucht en personen die na de overval nog een stuk achter de verdachten zijn aangerend.

2020259319

]]>
52.3873878 4.6462194
Haarlem - ‘Witwassen in de vastgoedsector, het probleem erkennen is onderdeel van de oplossing’ https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/3/04-witwassen-in-de-vastgoedsector-het-probleem-erkennen-is-onderdeel-van-de-oplossing.html Samen zorgen voor een integere vastgoedmarkt: zo’n 700 professionals uit de vastgoedbranche keken vorige week live mee naar het gesprek tussen John van den Heuvel (misdaadverslaggever), Onno Hoes (voorzitter NVM), Annerie Ploumen (toekomstig voorzitter KNB) en Hennie Verbeek (hoofd FIU-Nederland). Tijdens het webinar ‘Dat zit vast goed(?)!’ bespraken zij de rol die makelaars, notarissen en financieel adviseurs hebben om witwassen in de vastgoedmarkt aan te pakken. En voor welke dilemma’s de professionals komen te staan. Het webinar is in zijn geheel terug te kijken via www.integerevastgoedmarkt.nl. nieuwsbericht Thu, 03 Dec 2020 11:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/3/04-witwassen-in-de-vastgoedsector-het-probleem-erkennen-is-onderdeel-van-de-oplossing.html 2020-12-03T11:21:00Z Alle meldingen doen er toe
Als rode draad door het gesprek viel op te merken dat het belangrijk is dat iedere professional in de vastgoedmarkt een melding doet als zij iets ongebruikelijks opmerken. Juist als er meerdere meldingen vanuit verschillende invalshoeken bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en Financial Intelligence Unit - Nederland (FIU-Nederland) binnenkomen, ontstaat er een compleet beeld over een verdachte situatie. En die informatie samen vormt de basis voor een mogelijke opsporing. Oftewel: alle meldingen doen er toe.

Zorgwekkende ervaring
Dat dit niet altijd wordt gedaan, bleek al uit de opening van misdaadverslaggever John van den Heuvel. Hij vertelde uit eigen ervaring: ‘Het is zorgwekkend hoe de criminele wereld voet aan de grond krijgt in onze maatschappij via de vastgoedmarkt. Niet alleen via malafide tussenpersonen, maar ook langs een geleidelijke schaal: een transactie is min of meer op het randje, de professional ziet het kwaad er niet van in en gaat er in mee, maar daarna is de professional chantabel en kan dan niet meer terug’.

Verschil in cijfers
Dat niet alle professionals overal een melding van maken, bleek ook uit een aantal pollvragen aan het publiek. Ruim 75% van de deelnemers aan het webinar zegt in het werk wel eens een situatie meegemaakt te hebben waar zij een onderbuikgevoel van kregen. Maar uit cijfers van FIU-Nederland over 2019 blijkt dat slechts 1,5% van de makelaars en 30% van de notariskantoren in Noord-Holland een officiële melding heeft gedaan. Waar komt dit grote verschil vandaan?

Informatie verzamelen
Onno Hoes, voorzitter van de NVM (Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs) reageert namens de makelaars: ‘Het is ingewikkeld om te bepalen of je ergens een melding van moet doen. Soms maak je iets mee wat ongebruikelijk is, maar weet je niet of dit verdacht is. Je zoekt naar harde feiten, maar dat blijkt lastig. Vanuit onze brancheorganisatie helpen we makelaars zodat zij weten hoe ze op een informele manier het gesprek met hun klanten aan kunnen gaan en informatie kunnen verzamelen. Want de meeste makelaars zien kopen en verkopen als hun core business en vinder de zaken eromheen lastiger.’

Geheimhoudingsplicht en informatie delen
Ook Annerie Ploumen, toekomstig voorzitter van de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie), geeft aan dat er soms twijfels zijn bij notarissen: ‘Het is onze taak om nieuwsgierig te zijn: om door te vragen en onderzoek te doen. Als je nieuwsgierigheid over gaat naar gezond wantrouwen, omdat je niet de antwoorden krijgt die je zoekt, kan je er voor kiezen om een transactie niet door te laten gaan en een melding te doen bij de FIU. Maar de klant kan met deze kennis naar een andere notaris gaan en daar andere antwoorden geven. Zo kan de transactie alsnog doorgaan, voor we er iets aan hebben kunnen doen. Je wilt als notaris deze informatie eigenlijk met collega’s delen, maar je hebt een geheimhoudingsplicht. Het is nog zoeken naar een manier om informatie te delen binnen die kaders van de geheimhoudingsplicht.’

Twijfel? Doe een melding!
Hennie Verbeek-Kusters, hoofd van FIU-Nederland, reageert daarop: ‘Als je twijfelt, is dat vaak niet voor niks, dus meld het dan! Jij hoeft zelf niet te onderzoeken of er iets verdacht of strafbaar is, jij hoeft alleen aan te geven dat je iets ongebruikelijk vindt en waar je dat op baseert. Wij onderzoeken het dan. Als er niks aan de hand blijkt te zijn, doen we er ook niks mee. Maar ben je er van overtuigd dat er echt iets flink fout is, neem dan nog extra contact met ons op via mail of telefoon. Dan pakken wij jouw melding met spoed op.’

Oproep aan professionals: blijf alert
John van den Heuvel sloot het webinar af met een duidelijke oproep: ‘Er gaat onnoemelijk veel geld om in drugshandel en dat geld moet zijn weg vinden naar de bovenwereld. Daarom is het belangrijk dat de hele vastgoedwereld van het probleem doordrongen is en dat jij als professional uitermate alert blijft. Het probleem onderkennen is vaak al een onderdeel van de oplossing. Dus: vraag door, laat je onderbuikgevoel meespelen en overleg desnoods met collega’s of FIU-Nederland hoe je met een bepaald gevoel omgaat.’

Vervolg
Gezien de grote interesse voor dit webinar, krijgt het zeker nog een vervolg. Wanneer en hoe? Hou daarvoor de website www.integerevastgoedmarkt.nl in de gaten. Want: samen zorgen we voor een integere vastgoedmarkt!

]]>
52.3873878 4.6462194
Amsterdam - Elf aanhoudingen in onderzoek naar handel en grootschalige invoer drugs https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/2/05-elf-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-handel-en-grootschalige-invoer-drugs.html Op maandag 23 en dinsdag 24 november 2020 heeft de politie in totaal elf verdachten aangehouden. Zij zijn verdachte in een onderzoek naar handel en grootschalige invoer van verdovende middelen via de havens van Antwerpen en Rotterdam. Bij invallen en doorzoekingen in 23 huizen, twee bedrijfspanden en drie kluizen in een bank in respectievelijk Almere, Amsterdam, Amstelveen, Barendrecht, Hoofddorp en Rotterdam heeft de recherche in totaal 269 kilo cocaïne, 300.000 euro aan contant geld, zestien voertuigen, één boot, luxe kleding, horloges en sieraden aangetroffen en in beslag genomen. nieuwsbericht Wed, 02 Dec 2020 09:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/2/05-elf-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-handel-en-grootschalige-invoer-drugs.html 2020-12-02T09:11:00Z Deze actie is het resultaat van intensief en gezamenlijk recherchewerk en onderzoeken van de eenheden Rotterdam, Noord-Holland en Amsterdam. Deze onderzoeken leidden vorige week tot een gezamenlijke actiedag, waarbij bovenstaande resultaten werden behaald. 

]]>
Het Amsterdamse onderzoek is opgestart na het aantreffen van 4200 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen op 22 april 2020 (zie foto). Bij deze actie zijn veertien verdachten aangehouden, grotendeels afkomstig uit Amsterdam Zuidoost. 

]]>
Naar aanleiding van deze vondst (zie foto) werden diverse personen en bedrijven uitgebreid onder de loep genomen. Amsterdamse en Rotterdamse netwerken van opdrachtgevers en ‘facilitators’ zijn uitvoerig in kaart gebracht. Zo bleek uit het Amsterdamse onderzoek dat een autoverhuurbedrijf in Barendrecht mogelijk een faciliterende rol zou hebben gespeeld bij de invoer van drugs, zoals het leveren van stashlocaties en transportmiddelen met verborgen ruimtes. Ook in Rotterdam startten rechercheurs van de Zeehavenpolitie een onderzoek naar een mogelijk corrupte medewerker van een rederij, die ook een faciliterende rol zou hebben gespeeld bij de invoer van de partij drugs in België. 

]]>
De aangehouden verdachten variëren tussen de 20 en 33 jaar en zaten tot vrijdag 27 november in de volledige beperkingen. Gedurende de onderzoeken bleek dat de verdachten konden worden gerekend tot één groep, waarbij elke verdachte een afzonderlijke rol bekleedde. Het Openbaar Ministerie besloot de onderzoeken samen te voegen in één dossier, onder verantwoordelijkheid van de parketten Amsterdam en Noord-Holland. 

]]>
Elf aanhoudingen in onderzoek naar handel en grootschalige invoer drugs 52.3675734 4.9041389
Haarlem - Bouwvakker twee keer slachtoffer van misdrijf https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/29/04-bouwvakker-twee-keer-slachtoffer-van-misdrijf.html Een 59-jarige bouwvakker uit de Volhardingstraat was in de nacht van zaterdag op zondag twee keer slachtoffer van een misdrijf. Eerst werd hij even na 02.00 uur opgeschrikt door een luide knal. Topen hij buiten ging kijken bleek dat het voorruit van zijn bestelbus met behulp van zwaar vuurwerk was vernield. nieuwsbericht Sun, 29 Nov 2020 08:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/29/04-bouwvakker-twee-keer-slachtoffer-van-misdrijf.html 2020-11-29T08:15:00Z Patrouillerende agenten konden in de onmiddellijke omgeving een 58-jarige man uit Haarlem aanhouden die wordt verdacht van het afsteken van het vuurwerk. Hij viel op omdat hij een bivakmuts ophad op zijn fiets. Het slachtoffer deed aangifte van de vernieling.

Terwijl de agenten de verdachte over hadden gebracht naar het politiebureau en daar de nodige administratie verrichtten waren mensen in de buurt nog wakker door de consternatie. Meerderen buren hoorden om 04.30 uur de schuifdeur van een bestelbus opengaan en zagen vervolgens een man de bestelbus binnengaan en gereedschap wegnemen. Door de ontploffing eerder die nacht kon de bestelbus niet meer op slot. De buren belden de politie en deze kon na onderzoek een 40-jarige Haarlemmer aanhouden. Ook hij is ingesloten in het politiebureau. Onderzocht wordt of beide mannen en misdrijven verband houden met elkaar.

Het slachtoffer moest wederom aangifte doen, deze keer van diefstal. Hij kreeg echter wel direct het gestolen gereedschap terug

 

2020255544 / 2020255607

 

]]>
In de boeien, aangehouden 52.3791175 4.6460501
Haarlem en Alkmaar - Verdachte aangehouden in onderzoek naar overvallen Jumbo https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/26/04-verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-overvallen-jumbo.html De recherche heeft in een onderzoek naar een ramkraak en een gewapende overval op Jumbovestigingen in Haarlem en Alkmaar een verdachte aangehouden. Onderzocht wordt wat zijn rol is geweest bij deze overvallen. nieuwsbericht Thu, 26 Nov 2020 13:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/26/04-verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-overvallen-jumbo.html 2020-11-26T13:57:00Z Twee overvallen, mogelijk dezelfde daders
* Zaterdagochtend 4 april 2020 werd de Jumbo aan de Engelenburg in Haarlem overvallen door vermoedelijk twee daders. Deze daders zijn met hoge snelheid eerst door het rolluik van het een winkelcentrum gereden en daarna door de glazen winkelpui. Hierdoor konden de overvallers naar binnen. Zie voor meer informatie dit persbericht -> persbericht ramkraak/overval Haarlem

* Op 20 mei dit jaar werd een overval gepleegd op de Jumbovestiging aan de Winkelwaard in Alkmaar. Daarbij is op klanten en medewerkers met een vuurwapen gericht. Zie voor meer informatie bijgaand persbericht:  persbericht overval Alkmaar

Beide overvallen zorgden voor veel impact op het personeel.

Aanhouding na DNA-match
In het onderzoek naar beide overvallen, meent de recherche dat er mogelijk een verband bestaat tussen beide overvallen.

Afgelopen dinsdag 24 november werd in dit onderzoek een 51-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid. Tijdens het forensisch onderzoek naar de ramkraak/overvallen op de Jumbo werden DNA-sporen veiliggesteld. Een van deze sporen leidde naar deze 51-jarige verdachte. De man werd met toestemming van de Officier van Justitie aangehouden en hij is verhoord.

De recherche zet het onderzoek voort.

Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 1 december in hun tv-uitzending aandacht aan deze 2 overvallen waar ook de beelden van de incidenten getoond worden.

 

]]>
52.6458457 4.7591227
Haarlem - Man aangehouden voor diefstallen uit auto's https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/23/04-man-aangehouden-voor-diefstallen-uit-autos.html Surveillerende politiemensen zagen zondagavond een man in de Ternatestraat, die bekend is bij de politie van eerdere diefstallen uit auto’s. Politiemensen waren in de buurt naar aanleiding van een melding van een attente buurtbewoner dat de man aan bedrijfsbussen voelde. Zij spraken hem aan en zagen dat hij een radio bij zich had die was besmeurd met verfspatters. nieuwsbericht Mon, 23 Nov 2020 12:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/23/04-man-aangehouden-voor-diefstallen-uit-autos.html 2020-11-23T12:34:00Z Nader onderzoek in de omgeving leverde het resultaat op dat een bestelbusje onafgesloten stond op de Obistraat. De eigenaar van het busje werd benaderd, en herkende de radio als zijn eigendom.

Ook werden bij een nader onderzoek bij de verdachte goederen aangetroffen welke uit een ander bestelbusje in de buurt waren ontvreemd.

De verdachte, een 40-jarige man uit Haarlem, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De benadeelden deden aangifte van diefstal.

Bel 112 bij verdachte situaties. Het helpt de misdaad te bestrijden.

2020250842

]]>
In de boeien, aangehouden 52.4001627 4.6481816
Haarlem - Politie zoekt getuigen mishandeling en vernieling https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/20/04-politie-zoekt-getuigen-mishandeling-en-vernieling.html De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond op donderdagavond in de Cornelissteeg in Haarlem. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). nieuwsbericht Fri, 20 Nov 2020 09:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/20/04-politie-zoekt-getuigen-mishandeling-en-vernieling.html 2020-11-20T09:40:00Z Omstreeks 20.45 uur liep een 54-jarige Haarlemmer over de Grote Houtstraat. Hij had juist inkopen gedaan en droeg een paar plastic draagtassen. Ter hoogte van de Cornelissteeg werd hij ingesloten door een groepje van vier of vijf jongens, die hem de steeg in werkten. Hier werd het slachtoffer meerdere malen geslagen en geschopt. De inkopen die hij had gedaan werden bekeken en vervolgens vernield. Op deze manier werd het slachtoffer langere tijd vastgehouden. Uiteindelijk kon hij wegkomen.

De politie stelt een onderzoek in naar het incident en de identiteit van de jongeren.

2020248380

]]>
52.3873878 4.6462194
Haarlem - Eenzijdig verkeersongeval https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/18/04-eenzijdig-verkeersongeval.html Bij een eenzijdig verkeersongeval, zijn dinsdagavond twee mannen uit Haarlem, 33 en 38 jaar, gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeval vond plaats op de Spaarndamseweg. De VOA doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding nieuwsbericht Wed, 18 Nov 2020 10:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/18/04-eenzijdig-verkeersongeval.html 2020-11-18T10:18:00Z Een getuige alarmeerde rond 21.50 uur de politie toen zij een auto tegen een lichtmast zag rijden. In de auto zaten vermoedelijk drie personen, echter troffen de gealarmeerde politieagenten op de plek van het ongeval maar één inzittende aan. Deze werd vrij wel direct met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen gaven de politie aan dat zij nog één van de inzittenden dachten te herkennen en wezen de politiemensen op zijn verblijfadres. Toen de politie op dit adres arriveerde, zagen zij een man met meerdere verwondingen. Hierop werd de Haarlemmer aangehouden en meegenomen naar het bureau. Eenmaal in het bureau, ging het niet goed met de man en werd de ambulance opgeroepen. De man werd daarna vervoerd naar het ziekenhuis. De mogelijk derde inzittende werd niet meer aangetroffen. Dit zou een man met een donkere huidskleur zijn en hij droeg een grijs/lichtkleurig trainingspak.  

]]>
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u informatie over de derde inzittende? Mogelijk heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

2020246769

]]>
52.3873878 4.6462194
Haarlem - Autobrand in Haarlem Schalkwijk https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/15/04-autobrand-in-haarlem-schalkwijk.html Op de Engelandlaan nabij de Stockholmstraat werd zaterdagochtend om 07.15 uur een knal gehoord en vervolgens zag men een voertuig in brand staan. Een andere melder had een persoon zien weglopen in de richting van het Engelandpark. De politie stelt een onderzoek in naar vernieling van de auto door middel van brandstichting. nieuwsbericht Sun, 15 Nov 2020 09:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/15/04-autobrand-in-haarlem-schalkwijk.html 2020-11-15T09:45:00Z Omdat het een elektrische auto betrof had de brandweer de handen vol aan de blussing. Telkens laaide de vlammen weer op.

De politie houdt een buurtonderzoek. De eigenaar heeft aangifte gedaan van de vernieling.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de vernieling betrokken is dan horen wij dat ook graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2020243908.

]]>
52.3605558 4.6440186
Haarlem - Aangehouden met vals geld https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/10/04-aangehouden-met-valst-geld.html Bij een supermarkt aan de Paul Krugerkade probeerde maandagmorgen een 41 jarige man uit IJmuiden met een vals biljet van twintig euro te betalen. De geldautomaat accepteerde echter het biljet niet. nieuwsbericht Tue, 10 Nov 2020 10:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/10/04-aangehouden-met-valst-geld.html 2020-11-10T10:48:00Z Nadat de man aan de politie was overgedragen bleek dat hij in totaal 9 valse bankbiljetten  bij zich droeg. Ze hadden allemaal hetzelfde serienummer. De bankbiljetten zijn inbeslaggenomen.

Na verhoor besloot de officier van justitie de man te dagvaarden. 

Kijk hier om te checken of een biljet echt is of vals.

 

 

2020239736

]]>
52.3873878 4.6462194
Haarlem - Autobrand Haarlem https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/1/04-autobrand-haarlem.html De politie is op zoek naar getuigen van een mogelijke brandstichting op zondagmorgen op de Forelstraat in Haarlem. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) nieuwsbericht Sun, 01 Nov 2020 11:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/1/04-autobrand-haarlem.html 2020-11-01T11:46:00Z Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie melding dat een geparkeerd staande auto, op een parkeerplaats achter een flatgebouw aan de Forelstraat in brand stond. Ter plaatse bleek de brandweer al bezig te zijn het vuur te blussen. De auto raakte totaal vernield.

De politie houdt ernstig rekening met brandstichting en stelt een onderzoek in.

2020233497

]]>
52.3873878 4.6462194
Haarlem - Boekenwinkel overvallen, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/31/04-boekenwinkel-overvallen-politie-zoekt-getuigen.html Op een boekenwinkel aan de Gedempte Oude Grachtheeft vrijdagmiddag om 16.20 uur een overval plaatsgevonden. Onder bedreiging van een wapen deed een man een greep in de kassa. Daarna rende de man de winkel uit en vluchtte via de Stoofsteeg weg. Daarna ontbreekt ieder spoor van de man. nieuwsbericht Sat, 31 Oct 2020 12:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/31/04-boekenwinkel-overvallen-politie-zoekt-getuigen.html 2020-10-31T12:37:00Z De verdachte voldoet aan het volgende signalement: Man, 25 tot 30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, kort donker haar, blaknke huidskleur, gekleed in een zwarte jas met een brede witte streep over de mouwen en een zwarte broek.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval en van de vlucht van de verdachte. Met name twee klanten die tegelijkertijd met de verdachte de winkel verlieten worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de overval betrokken zijn dan horen wij dat ook graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 202232314.

U kunt sowieso aan de politie kenbaar maken dat u een camera bezit welke beelden opneemt in de openbare ruimte. Dit kan helpen om misdrijven op te lossen. Wilt u dan dit bij ons melden via www.politie.nl/cib ?

]]>
Politiepolo hangen op een rij 52.3797436 4.632953400000001
Haarlem - Tiener slachtoffer van straatroof; politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/29/04-tiener-slachtoffer-van-straatroof-politie-zoekt-getuigen.html Een 14-jarige jongen uit Haarlem werd woensdagavond het slachtoffer van een straatroof. Dit gebeurde in het trappenhuis van parkeergarage De Kamp aan de Witstraat. nieuwsbericht Thu, 29 Oct 2020 10:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/29/04-tiener-slachtoffer-van-straatroof-politie-zoekt-getuigen.html 2020-10-29T10:11:00Z Rond 18.30 uur bevond de jonge Haarlemmer zich in de parkeergarage toen hij in het trappenhuis ineens op vier jongens stuitte. Het slachtoffer hoopte dat hij het viertal zonder problemen kon passeren. Dit was echter niet het geval want hij werd vanuit het niets door een van de jongens tegen de muur geduwd en kreeg een vuistslag tegen zijn kaak. Deze jongen hield de tiener daarna tegen de muur gedrukt en de andere jongens voelden in de jaszakken van het slachtoffer. Een van hen haalde de zakken leeg van de Haarlemmer en hield deze bezittingen bij zich. De tiener zag dat een andere jongen een steekvoorwerp uit zijn zak haalde en hem hiermee bedreigde. Onder bedreiging hiervan, moest het slachtoffer ook zijn jas uitdoen en afgeven.
Nadat de jongens alles in handen hadden, renden zij door het trappenhuis naar beneden. Het slachtoffer fietste daarna naar huis alwaar de politie werd gealarmeerd. Een zoekslag in de omgeving leverde helaas niets op. De straatrovers, die gezicht bedekkende kleding droegen,  zijn allen tussen de 14 en 16 jaar oud,  tussen de 1,65 en 1,70 meter lang met een normaal postuur. 

]]>
De politie heeft deze straatroof in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
2020230942

]]>
52.3873878 4.6462194
Haarlem - Politie neemt hond in beslag https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/24/04-politie-neemt-hond-in-beslag.html Op vrijdagmiddag nam de politie een hond in beslag in een woning in Haarlem. Tegen de 48-jarige eigenaar van de hond wordt proces-verbaal opgemaakt wegens dierenmishandeling. nieuwsbericht Sat, 24 Oct 2020 09:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/24/04-politie-neemt-hond-in-beslag.html 2020-10-24T09:42:00Z De mishandeling kwam aan het licht toen handhavers van de gemeente Haarlem door een wijk in Haarlem liepen. Door het voorraam van een woning zagen zij hoe een man meerder keren hard een hond in zijn middenrif trapte. Zij zagen ook hoe de hond van de man weg probeerde te komen.

De handhavers meldden zich bij de dierenpolitie. Na onderzoek en in overleg en met toestemming van de officier van justitie werd besloten de hond in beslag te nemen.

De hond is overgedragen aan een opslaghouder, een gespecialiseerd bedrijf waar de hond een goede verzorging krijgt en door een dierenarts wordt onderzocht.

2020227168

]]>
52.3873878 4.6462194
Haarlem - Autobrand https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/23/04-autobrand.html De politie is op zoek naar getuigen van een mogelijke brandstichting die op vrijdagmorgen plaats vond op de Herensingel in Haarlem. nieuwsbericht Fri, 23 Oct 2020 09:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/23/04-autobrand.html 2020-10-23T09:16:00Z Omstreeks 02.55 uur kregen de hulpdiensten melding dat een personenauto in brand stond op de Herensingel. De auto stond geparkeerd langs de rijbaan. Door de hitte van de brand raakte een andere geparkeerd staande auto ook beschadigd.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie houdt ernstig rekening met brandstichting.

Eventuele getuigen of personen die informatie hebben over deze mogelijke brandstichting worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

2020226715

]]>
52.3873878 4.6462194