Alle berichten | Haarlem | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/haarlem.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Haarlem nl Thu, 22 Nov 2018 11:18:01 GMT 2018-11-22T11:18:01Z nl Noord-Holland - Te mooi om waar te zijn? https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-te-mooi-om-waar-te-zijn.html Voorkom dat je slachtoffer wordt van malafide webshops tijdens de feestmaanden! Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie ziet een tendens dat met name rond de feestdagen malafide websites worden opgericht, met als doel mensen geld afhandig maken die online cadeaus kopen voor hun geliefden en vrienden. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 15:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-te-mooi-om-waar-te-zijn.html 2018-11-17T15:34:00Z Vaak gaat het om webwinkels die populaire producten verkopen zoals spelcomputers, foto-, film,- en audioapparatuur, maar ook smartphones, laptops en tablets.
Dergelijke websites maken in een week tijd meer dan 100 slachtoffers. De politiemensen van het LMIO investeren extra capaciteit in de komende feestmaanden, om deze malafide websites zo snel mogelijk te detecteren en offline te krijgen. Hierbij wordt samengewerkt met andere partijen die zich eveneens sterk maken voor het uitbannen en terugdringen van deze vorm van fraude. Samen met o.a. banken, keurmerkorganisaties, SIDN, Fraudehelpdesk, maar ook met radio- en televisieprogramma’s zoals o.a. Bureau NH, AVRO TROS Opgelicht, Kassa en Radar gaat het LMIO de strijd aan.

Te mooi om waar te zijn? Dubbelcheck!
Het is best lastig om te zien of je te maken hebt met een malafide webwinkel. Als iets te mooi is om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Erg lage en onlogische prijzen duiden vaak al op een malafide webwinkel. Zorg dat je er alles aan gedaan hebt om te voorkomen dat je slachtoffer wordt!
Dit kun je op meerdere manieren voorkomen. Belangrijk is om vooraf de webwinkel te googelen en dat je goed weet waar je iets koopt.
* Maak gebruik van de checkfunctie  op onze website -> controleer verkopergegevens
* Zoek via zoekmachines -> Via allerlei fora wordt vaak al informatie over een webwinkel gegeven.
* Let op de betaalwijze die gebruikt wordt -> Als er geld overgemaakt moet worden naar een normaal bankrekeningnummer moet je al alert zijn. Bij een webwinkel is dit ongebruikelijk. Betalen via iDEAL is veilig, maar geeft geen zekerheid dat je het bestelde product ontvangt. Er kan misbruik worden gemaakt van dit betaalmiddel. Betalen via een creditcard kost soms wel iets meer, maar als het achteraf fout gaat krijg je vaak je geld terug. Als je de mogelijkheid hebt achteraf te betalen, dan loop je natuurlijk helemaal geen risico.
* Check hoe lang een website al actief is -> Als een website zeer recent is geregistreerd, dan is dit vaak een aanwijzing dat er iets niet in de haak is. Je kunt dit controleren bij www.SIDN.nl als een webwinkel (domeinnaam) eindigt op .nl en bij www.who.is als een webwinkel (domeinnaam) eindigt op.com.
* Meer tips zijn te vinden via deze link -> tips ter voorkoming

Betrouwbaarheid verkoper
Wie twijfels heeft over de betrouwbaarheid van een verkoper of website kan op www.politie.nl aan de hand van onder meer een bankrekeningnummer, de URL van de website, mailadres of telefoonnummer ook controleren of hierover bij de politie meldingen zijn binnengekomen (aangifte of melding doen) Slachtoffers van internetoplichting kunnen op www.politie.nl ook aangifte doen.

Landelijk Meldpunt Internetoplichting
Uit de jaarcijfers van het LMIO blijkt dat gedupeerden van malafide webshops gemiddeld voor € 200,-- opgelicht werden, waarmee hun totale schade uitkomt op bijna € 9,2 miljoen.
Vermoedelijk ligt het werkelijke aantal slachtoffers van internetoplichting twee keer hoger. Hoewel niet elke aangifte leidt tot een strafrechtelijk onderzoek, is het toch zinvol om elke oplichting bij het LMIO te melden. Ondanks dat er meer aangiftes binnen komen dan onderzocht kunnen worden, kan het LMIO de oplichters ook op andere manieren dwarszitten. Zo wordt bijvoorbeeld een rekeningnummer van een oplichter doorgegeven aan de bank die bij meerdere meldingen de rekening van de oplichter blokkeren.
Ook worden betaalgegevens doorgegeven aan betaaldiensten zoals bijvoorbeeld Payment Service Providers: dit zijn de internetkassa's die zich bevinden tussen de consument en de (frauduleuze) webwinkelier.

Katvangers: lopen groot risico
Om buiten beeld te blijven van de politie en zelf problemen met de bank te voorkomen, maken veel oplichters gebruik van zogenoemde katvangers, mensen die tegen betaling hun bankrekening ter beschikking stellen. Het geld dat slachtoffers naar deze rekeningen overmaken, wordt in opdracht van de feitelijke oplichter gepind door zogenoemde cashers.
Hoewel de katvangers en de cashers zich niet schuldig maken aan oplichting, lopen zij wel degelijk een groot risico. Ook zij maken zich schuldig aan een strafbaar feit, namelijk witwassen. De katvangers en cashers komen als eerste bij de politie in beeld en lopen dus grote kans te worden gepakt en vervolgd.
Voor de katvangers geldt bovendien dat zij vaak door geen enkele bank meer worden geaccepteerd en dus niet meer kunnen bankieren.

 

]]>
52.6323813 4.753375399999982
Vijfhuizen - Een massa illegaal vuurwerk https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/04-een-massa-illegaal-vuurwerk.html (betreft een updat van de bericht van 15-11-2018) Op donderdag heeft de politie vier mannen aangehouden. Zij waren in het bezit van meer dan tienduizend (10.000) kilo zwaar illegaal vuurwerk. De verdachten zijn Haarlemmers van 32, 35, 49 en 53 jaar oud. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 09:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/04-een-massa-illegaal-vuurwerk.html 2018-11-16T09:40:00Z ’s Morgens kreeg de politie een tip dat er bij een loods aan de Vijfhuizerdijk een bestelbusje werd uitgeladen. Het zou hierbij vermoedelijk om vuurwerk gaan. Ter plaatse trof de politie aan de achterzijde van het pand het busje aan. In de bus stonden een aantal dozen met zwaar professioneel vuurwerk. In de loods stonden grote stapels dozen vuurwerk. Een tweede bestelbus op het terrein bleek ook geladen te zijn met vuurwerk. De politie trof in de loods de vier verdachten aan. De verdachten werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Volgens een grove telling van de op de dozen vermeldde inhoud leverde een totaalgewicht van ruim 12.500 kilo zwaar professioneel vuurwerk op. Het gaat hier om vuurwerk van lijst III (3), zoals flowerbeds en shells (mortieren). Dit vuurwerk is zodanig zwaar, dat het in handen van particulieren levensgevaar kan zijn.

]]>
De politie heeft het vuurwerk weg gehaald, hier moesten wel twee vrachtwagens aan te pas komen.  Het vuurwerk is afgevoerd naar een gespecialiseerd bedrijf waar het is opgeslagen in een veilige bunker. Na onderzoek door milieuspecialisten wordt het vuurwerk vernietigd.

De politie voerde nog een viertal huiszoekingen uit in Haarlem in de woningen van de verdachten. Hierbij werd geen vuurwerk of vuurwerk gerelateerde voorwerpen aangetroffen.

2018220526

]]>
52.3873878 4.646219400000064
Haarlem - Getuigenoproep zware mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/04-getuigenoproep-zware-mishandeling.html De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling van een 30-jarige vrouw op de Nassaulaan op donderdag 8 november omstreeks 14.30 uur. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 13:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/04-getuigenoproep-zware-mishandeling.html 2018-11-15T13:58:00Z De vrouw liep donderdagmiddag over de Nassaulaan toen zij op een vervelende manier werd aangesproken door 2 (jonge) mannen. De vrouw negeerde hen, in de veronderstelling dat ze het niet tegen haar hadden.

Dit bleek wel zo te zijn. Toen de vrouw zei dat ze niet gediend was van de opmerkingen die gemaakt werden, is ze doorgelopen. Vervolgens werd ze uitgescholden en kreeg ze van een van de mannen een vuistslag op haar neus, tegen haar hoofd en tegen haar oog.   Een omstanders is het slachtoffer te hulp gekomen zodat zij kon ontkomen aan haar belagers. De neus van de vrouw begon te bloeden en bleek gebroken te zijn.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident en heeft een onderzoek ingesteld. De politie is specifiek op zoek naar twee vrouwen die getuige zijn geweest. Ook wil de politie graag weten wie de getuige is die het slachtoffer te hulp is geschoten.

Heeft u iets gezien of weet u meer van dit incident? Bel dan 0900-8844.

Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

 

 

2018216038

]]>
52.3835401 4.632787900000039
Haarlem - Aanhouding bedreiging Sinterklaas https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/13/04-aanhouding-bedreiging-sinterklaas.html De politie Noord-Holland heeft een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging. nieuwsbericht Tue, 13 Nov 2018 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/13/04-aanhouding-bedreiging-sinterklaas.html 2018-11-13T16:00:00Z De verdachte is dinsdagmiddag 13 november in Haarlem aangehouden. Voor bedreigingen die hij heeft geuit op sociale media. Drie andere personen hebben op het moment van de aanhouding een gebiedsverbod uitgereikt/opgelegd gekregen. Dit verbod is opgelegd door de gemeente Zaanstad. Ook de verdachte krijgt een gebiedsverbod opgelegd. Het viertal mag zich vrijdag en zaterdag niet in de omgeving van de Zaanse Schans bevinden. De aangehouden verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

 

 

]]>
52.3873878 4.646219400000064
Haarlem - Inbreker krijgt schrik van zijn leven https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/11/04-inbreker-krijgt-schrik-van-zijn-leven.html Dankzij een oplettende getuige zijn zaterdagavond rond 19.00 uur drie inbrekers aangehouden. Het drietal gedroeg zich verdacht rond een woning aan de Vredenrijkstraat in Haarlem. nieuwsbericht Sun, 11 Nov 2018 07:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/11/04-inbreker-krijgt-schrik-van-zijn-leven.html 2018-11-11T07:48:00Z Reden genoeg voor de getuige om de politie te bellen. Agenten namen positie in rond de woning. Toen één van de inbrekers vanuit de woning naar buiten keek en oog in oog stond met een agent was de schrik bij de verdachte groot. Een vluchtpoging was dan ook vrij zinloos. Agenten wisten het drietal in de kraag te vatten. 

Het gaat om drie mannen van 55, 26 en 24 jaar. De inbrekers zijn aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. 

Bel 1-1-2
Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven of de vluchtrichting van de auto of scooter vertellen, dan komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid! Meer tips vindt u op www.politie.nl.

2018217449

]]>
In de boeien, aangehouden 52.3873878 4.646219400000064
Haarlem - Strippen gestolen auto https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/04-strippen-gestolen-auto.html Op zaterdagmorgen hield de politie vier Haarlemmers aan wegens diefstal of heling van een auto. Het gaat om mannen van 20, 35, 56 en 66 jaar oud. nieuwsbericht Sat, 10 Nov 2018 09:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/04-strippen-gestolen-auto.html 2018-11-10T09:33:00Z Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie melding dat mannen bezig waren een personenauto te strippen bij een wooncomplex aan de Briandlaan in Haarlem. De mannen zouden bezig zijn de portieren en de stoelen uit de auto te halen. Ter plaatse vond de politie de auto, die geheel gestript was. Verdachten waren echter niet meer ter plaatse.

]]>
 

De politie liet een speurhond ter plaatse komen. Deze vond een spoor die leidde naar de bergingsruimte van het wooncomplex. In de bergingsruimte werden auto-onderdelen aangetroffen.

De politie ging naar de woning die bij de opslagruimte hoorde en trof hier vier mannen aan. Ook vond de politie in de woning de nodige auto-onderdelen.

De mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bij onderzoek bleek de gestripte auto gestolen te zijn in Amsterdam.

2018216970

]]>
52.3873878 4.646219400000064
Vijfhuizen - Onder invloed van drugs op snorfiets https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/04-onder-invloed-van-drugs-op-snorfiets.html Op vrijdagavond hield de politie een 59-jarige Haarlemmer aan op verdenking van het rijden onder invloed. nieuwsbericht Sat, 10 Nov 2018 09:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/04-onder-invloed-van-drugs-op-snorfiets.html 2018-11-10T09:30:00Z Omstreeks 18.10 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een snorfietser die al slingerend en met defecte verlichting over de N205 in Vijfhuizen reed. De melders vermoedden dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde.

Ter plaatse bleek de man geen alcohol te hebben gebruikt. Wel testte hij bij een speekselproef positief op het gebruik van een cocktail aan drugs: cocaïne, amfetamine, metamfetamine, opiaten en THC. De man bleek ook een wikkel harddrugs (vermoedelijk amfetamine) bij zich te hebben. De man moest bloed afstaan. Gezien de lichamelijke gesteldheid van de man bleek dit echter onmogelijk.

Bij controle bleek de snorfiets voorzien te zijn van een vals kentekenplaatje. De snorfiets zelf was niet voorzien van een indentificatienummer. De politie onderzoek of de snorfiets afkomstig is van diefstal. Het voertuig werd in beslag genomen.

2018216739

]]>
52.3560542 4.672640799999954
Haarlem - Hennep en hash https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/04-hennep-en-hash.html Op vrijdagmiddag hield de politie een 35-jarige man uit IJmuiden aan wegens het in bezit hebben van drugs. De politie nam de drugs in beslag. nieuwsbericht Sat, 10 Nov 2018 09:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/04-hennep-en-hash.html 2018-11-10T09:28:00Z Omstreeks 16.30 uur zag de politie een auto rijden op de Italiëlaan in Haarlem. Toen de politie de bestuurder had laten stoppen en het portierraam open ging, kwam er een duidelijk hennepgeur uit de auto zetten. De bestuurder bleek een tas bij zich te hebben met daarin een doos met eenendertig gripzakjes met hennep en hasj.

De politie hield de man aan. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen.

2018216666

]]>
52.3873878 4.646219400000064
Haarlem, Aerdenhout - Twee verdachten aangehouden in onderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/6/04-twee-verdachten-aangehouden-in-onderzoek.html De recherche heeft in het onderzoek naar de poging woningoverval op 9 mei jl. in Aerdenhout nog eens twee verdachten aangehouden. nieuwsbericht Tue, 06 Nov 2018 12:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/6/04-twee-verdachten-aangehouden-in-onderzoek.html 2018-11-06T12:41:00Z In augustus dit jaar werd in dit onderzoek naar deze poging woningoverval al een 22-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval. Hij is verhoord door de recherche en zit nog vast.

In het onderzoek kwamen rechercheurs nog twee verdachten op het spoor: een 16-jarige en een 17-jarige Haarlemmer. Beide Haarlemmers zijn vanochtend aangehouden en ingesloten. Hun rol wordt onderzocht. Na de aanhoudingen zijn er doorzoekingen gedaan in twee woningen. 

 

Eerder werd onderstaand persbericht gepubliceerd:

 

Verdachte aangehouden in onderzoek poging woningoverval

Laatste update:

14-08-2018 | 12:08

Aerdenhout - De recherche heeft vanmorgen in het onderzoek naar een poging overval op een woning in Aerdenhout een verdachte aangehouden.

Woensdagavond 9 mei jl. werd de bewoonster van een woning aan de Zandvoorterweg in Aerdenhout  geconfronteerd met twee gemaskerde mannen in haar tuin. Een van hen had een vuurwapen bij zich. De vrouw wist zich kranig te verweren waarna de mannen op de vlucht sloegen.

De politie heeft direct na de melding gezocht naar de verdachten, maar zij werden niet meer aangetroffen. De politie vermoedde dat het hier ging om een poging overval en buurtonderzoek en getuigenverklaringen leverde bruikbare informatie op.

Rechercheurs hebben in dit onderzoek op last van de officier van justitie dinsdagochtend een 22-jarige Haarlemmer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze poging overval.

De Haarlemmer is ingesloten en de recherche zet het onderzoek voort.

 

2018085575 / 2018086009

 

]]>
52.36458890000001 4.596510899999998
Haarlem - Autobrand in Haarlem https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/6/04-autobrand-in-haarlem.html De politie zoekt getuigen van een autobrand aan de Professor Donderslaan in Haarlem. Dinsdag rond 01.45 uur stond daar een auto in brand. nieuwsbericht Tue, 06 Nov 2018 10:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/6/04-autobrand-in-haarlem.html 2018-11-06T10:10:00Z De brandweer heeft het vuur geblust. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Dit zal door de politie worden onderzocht. Mensen met informatie en / of getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Tips doorgegeven kan via het meldformulier op politie.nl.  

2018214122

]]>
Voorzijde brandweerauto 52.3873878 4.646219400000064
Haarlem - Jongen met balletjespistool aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/31/04-jongen-met-balletjespistool-aangehouden.html De politie heeft dinsdagmiddag aan de A.L. Dyserinckstraat drie jongens uit Haarlem aangehouden. Een 18-jarige jongen showde aan zijn twee vrienden- al hangend uit het raam van zijn slaapkamer- een voorwerp dat volgens een melder mogelijk een vuurwapen zou zijn. nieuwsbericht Wed, 31 Oct 2018 11:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/31/04-jongen-met-balletjespistool-aangehouden.html 2018-10-31T11:59:00Z Toen de politie ter plaatse was, bleek het om een nepvuurwapen te gaan. De moeder, die afkwam op het rumoer, bevestigde dat haar zoon een balletjespistool in zijn bezit had. Het balletjespistool werd direct in beslag genomen.

Tegen de 18-jarige ex-bezitter van het balletjespistool wordt een proces verbaal opgemaakt.

]]>
Op de meldkamer van de politie komen geregeld meldingen binnen over jongeren die op straat lopen met vuurwapens. Nepvuurwapens, zo blijkt vaak achteraf, maar zo levensecht dat de politie dat niet op afstand kan zien. Voor de veiligheid van omstanders en de eigen veiligheid, benaderen agenten de jongere als een vuurwapengevaarlijke verdachte. Zo’n aanhouding is ingrijpend en mogelijk zelfs levensgevaarlijk.

]]>
Het bezit van nepvuurwapens is verboden in Nederland. Alleen speelgoedwapens met een CE-keurmerk zijn toegestaan. Maar ook daarvoor geldt dat het verboden is om deze openlijk op straat of in publieke ruimtes te dragen. Dit soort wapens komen dreigend over en kunnen aangezien worden voor echte vuurwapens. Meer informatie over nepvuurwapens is te vinden op de speciale themapagina over nepvuurwapens

2018209848

]]>
Collega's op straat 52.3873878 4.646219400000064
Haarlem - Bestuurder aangehouden na gevaarlijk rijgedrag https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/25/04-bestuurder-aangehouden-na-gevaarlijk-rijgedrag.html Donderdagochtend heeft de politie een Duitse automobilist en zijn passagier aangehouden op de Leidsevaart.  nieuwsbericht Thu, 25 Oct 2018 12:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/25/04-bestuurder-aangehouden-na-gevaarlijk-rijgedrag.html 2018-10-25T12:36:00Z Bij een controle in Zevenaar negeerde de automobilist een stopteken van een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee. De auto met een Duits kenteken ging er met een extreem hoge snelheid vandoor. Omdat het kenteken bekend was, werd dit gelijk doorgegeven binnen Politie Nederland. Ook de politieheli werd ingeschakeld. Rond 10.55 uur zag de politie in Haarlem de betreffende auto rijden op de Leidsevaart. Hier reed de bestuurder van de auto zichzelf klem achteruit tegen een boom aan. De bestuurder en de passagier van deze auto zijn beiden aangehouden.

Naar hun identiteit is een onderzoek ingesteld en ook naar de aanleiding voor hun vluchtgedrag.

2018206530

]]>
52.3873878 4.646219400000064
Haarlem - Onwel door de drugs https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/24/04-onwel-door-de-drugs.html Op dinsdagmiddag kreeg de politie melding dat een man in een woning aan de Soutmanstraat in Haarlem onwel zou zijn geworden. Ter plaatse trof de politie een man aan die duidelijk onder invloed van drugs verkeerde. Het betrof de 35-jarige bewoner. nieuwsbericht Wed, 24 Oct 2018 11:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/24/04-onwel-door-de-drugs.html 2018-10-24T11:53:00Z In de woning vond de politie een blok hasj,  82 (vermoedelijk) XTC tabletten en amfetamine in kristalvorm, lsd en een zak met een (nog) onbekend poeder. Ook vond de politie materiaal voor het verpakken van gebruikershoeveelheden drugs.

De verdachte werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hij wordt op een later tijdstip verhoord. De politie nam de drugs en de verpakkingsmaterialen in beslag.

2018205431

]]>
52.3873878 4.646219400000064
Haarlem - Mislukte overval op supermarkt, verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/24/04-mislukte-overval-op-supermarkt.html Op dinsdagmiddag werd een supermarkt aan de Zijlweg in Haarlem overvallen. Doordat de kassamedewerkster niet op de overvaller reageerde, vertrok de man zonder buit. nieuwsbericht Wed, 24 Oct 2018 10:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/24/04-mislukte-overval-op-supermarkt.html 2018-10-24T10:35:00Z Omstreeks 15.50 uur kwam een man de supermarkt binnen lopen. Hij liep naar de kassa om iets af te rekenen. Toen hij voor de kassamedewerkster stond eiste hij de inhoud van de kassa. Hierbij trok hij een vuurwapen waarmee hij de medewerkster bedreigde.

Er vanuit gaande dat het om een nepvuurwapen ging, reageerde de medewerkster echter niet. De overvaller verliet vervolgens de winkel.

Het gaat om een blanke man van ongeveer 40 tot 50 jaar oud, met een lengte van 1,90 meter. Hij had grijs haar. De man droeg een rode hoody en een grijze bodewarmer met aan de linkerzijde een rode streep. Ook had hij een rugzak bij zich.

 

]]>
Op woensdagmiddag zag de politie een man lopen die overeenkwam met het signalement. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om een 45-jarige man uit Litouwen.

2018205511

]]>
52.3873878 4.646219400000064
Haarlem - Man ‘overlopen’ bij inbraak in garagebox https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/24/04-man-%E2%80%98overlopen%E2%80%99-bij-inbraak-in-garagebox.html De politie heeft dinsdagavond rond 20.30 uur een 38-jarige Haarlemmer aangehouden. Die man wordt verdacht van een (poging) inbraak in een garagebox aan de Hazepaterslaan. nieuwsbericht Wed, 24 Oct 2018 08:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/24/04-man-%E2%80%98overlopen%E2%80%99-bij-inbraak-in-garagebox.html 2018-10-24T08:57:00Z Een getuige tipte de politie, toen deze een man hollend bij de garageboxen vandaan zag komen. De man stapte daarna in een auto en reed weg. Niet veel later zagen agenten de auto, met het doorgegeven kenteken, rijden op de Moolenstraat in Zandvoort en kon de Haarlemse verdachte worden opgepakt. De deur van de garagebox bleek bij nadere inspectie te zijn opengebroken, maar er bleek nog niets gestolen te zijn. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

 

2018205542

]]>
52.3707372 4.626733000000058