Alle berichten | Hilversum | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/hilversum.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Hilversum nl Sun, 17 Oct 2021 21:35:42 GMT 2021-10-17T21:35:42Z nl Eemnes/Hilversum - Overleden vrouw: politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/8/overleden-vrouw-eemnes-politie-zoekt-getuigen.html In de avond van donderdag 7 oktober trof de politie het levenloze lichaam aan van een vrouw op het parkeerterrein van een hotel langs de A1 bij Knooppunt Eemnes. De vrouw bevond zich in een geparkeerde Volkswagen van het merk Polo. De politie houdt rekening met een misdrijf en zoekt getuigen. Fri, 08 Oct 2021 17:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/8/overleden-vrouw-eemnes-politie-zoekt-getuigen.html 2021-10-08T17:46:00Z Het slachtoffer is een 34-jarige vrouw uit Heerlen. Zij werd sinds afgelopen week vermist. Forensisch en tactisch rechercheurs van de politie onderzochten onder meer rondom het parkeerterrein. Dat deden zij om te reconstrueren wat er is gebeurd en onder welke omstandigheden de vrouw is overleden en of er sprake is van natuurlijk overlijden of een misdrijf. De politie houdt rekening met dit laatste.

 

Aanhouding
De politie verrichtte in de loop van de dag een aanhouding. Een 34-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 34-jarige vrouw uit Heerlen. Zijn rol en betrokkenheid wordt nader onderzocht.

Veel vragen
De politie heeft nog veel vragen. Hoe lang stond de auto al geparkeerd? Is de auto nog ergens anders gezien? Is de vrouw in het voertuig overleden? 

Iets gezien of gehoord?
Wij zoeken extra informatie en getuigen die iets gehoord of gezien hebben of wellicht beschikken over (dashcam)camerabeelden. De parkeerplaats bevindt zich in een bosrijk gebied, met veel wandelaars en -later op de avond- gasten van het aanwezige restaurant of hotelbezoekers.

Meld het!
Was u 7 oktober in de buurt van het hotel langs de A1 en heeft u iets gezien? Heeft u in de dagen voorafgaand aan haar dood iets gehoord wat met haar dood te maken kan hebben? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of viahet onderstaande tipformulier. Liever anoniem melden? Dat kan via 0800-7000 of MOnline.

]]>
52.22326127 5.16794817
Hilversum - Gezocht - Brandbom bij GGZ-instelling https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/03-brandstichting-bij-ggz-gebouw-hilversum.html In de vroege ochtend van woensdag 2 juni ontploft een explosief bij de hoofdingang van GGZ instelling De Rembrandthof in Hilversum. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man een Albert Heijn tas neerzet die vervolgens in brand vliegt, en explodeert. verdachte Mon, 04 Oct 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/03-brandstichting-bij-ggz-gebouw-hilversum.html 2021-10-04T22:00:00Z Op woensdagochtend 02 juni zijn meerdere medewerkers van de GGZ-instelling de Rembrandthof aan het werk in hun instelling aan de Laan van Heelmesters in Hilversum. Rond vijf voor half zeven worden zij opgeschrikt door een harde explosie en zij krijgen direct een brandmelding op hun telefoon. Er blijkt brand te zijn bij de hoofdingang. Meteen gaan de personeelsleden  met brandblussers zowel in het pand als aan de buitenzijde het vuur te lijf. Zij weten de brand gelukkig snel te blussen. De brandweer, politie en ambulance komen ter plaatse.

Uit politieonderzoek blijkt dat er een brandbom bij de hoofdingang is afgegaan. Dankzij het snelle ingrijpen van het personeel blijft de schade beperkt tot de deuren en ramen van hoofdingang en de entree zelf.

Uit bewakingsbeelden blijkt wat er is gebeurd: Rond vijf voor half zeven komt een man met een blauwe Albert Heijntas bij de hoofdingang aanlopen. Hij zet de tas tegen de toegangsdeuren, steekt iets in de tas aan en loopt weg. De tas vat langzaam vlam en explodeert na ongeveer een minuut. De verdachte is ook vastgelegd door een bewakingscamera op de Koningsstraat. Daarop is te zien dat hij rond vijf voor half zeven (dus net voor de brand) in de richting van de Laan van Heelmeesters loopt en dat hij de blauwe Albert Heijntas bij zich heeft. Net na de ontploffing komt hij uit de richting van de Laan van de Heelmeesters aanlopen en heeft de Albert Heijntas nu niet meer bij zich. Wat onder andere aan hem opvalt is dat hij na de brandstichting wegrent met zijn linkerhand in zijn linker broekzak en dat terwijl hij vervolgens over de Koningsstraat loopt, ook zijn linkerhand in zijn linker broekzak heeft.

Signalement
- grijze capuchontrui
- lichtkleurige broek
- zwarte schoenen
- Albert Heijn tas

]]>
Wie herkent de verdachte van de beelden?

]]>
]]>
52.21963698 5.17610745
Hilversum - Definitief ontwerp voor meldkamer en politie https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/17/definitief-ontwerp-voor-meldkamer-en-politie.html In het centrum van Hilversum maakt het huidige politiebureau plaats voor nieuwbouw waar de politie en de gezamenlijke 112-meldkamer hun intrek zullen nemen. Het basisteam verhuisde in februari naar een tijdelijke locatie aan de Bonairelaan. Woensdag 8 september vond een tweede informatiebijeenkomst plaats om omwonenden te informeren over de voortgang. Fri, 17 Sep 2021 08:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/17/definitief-ontwerp-voor-meldkamer-en-politie.html 2021-09-17T08:35:00Z (Beeld: bron Gortemaker Algra Feenstra)

Suzanne de Graaf, projectleider bij politie Huisvesting: “Het is belangrijk om omwonenden al vroeg te betrekken bij de planontwikkeling van een project. Met elk bouwproject is sprake van overlast en zaken die veranderen, dat is niet te voorkomen. Als je buren hun woning verbouwen is dat al het geval. Voor omwonenden op de Groest is het letterlijk hun achtertuin.”

Ontwerp
Tijdens de bewonersavond heeft architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra het definitieve ontwerp aan de omwonenden gepresenteerd. Dit ontwerp is inmiddels ook door de welstandscommissie en Gemeente Hilversum goedgekeurd. Het bestaat uit vier bovengrondse bouwlagen en twee kleinere ruimtes op het dak. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor eigen gebruik.

Materiaal en groen
De materiaalkeuze is gebaseerd op panden in de omgeving. Daarnaast heeft het duurzame elementen, zoals zonnepanelen, warmte/koude opslag, waterbuffers, laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen en zelfs ingebouwde nesten voor vleermuizen. Een groot deel van de daken wordt met groen bedekt. De groenstroken rondom het gebouw worden weggehaald, maar komen na de nieuwbouw weer terug. De karakteristieke grote boom op de Groest blijft staan.

In kaart brengen
Elk bouwproject bestaat uit een aantal fasen. De startfase is vooral een kwestie van onderzoeken, rekenen en tekenen. De eisen en wensen voor het nieuwe pand worden in kaart gebracht, dan is duidelijk wat er nodig is. Er worden aanbestedingen gedaan en keuzes gemaakt voor o.a. een architect en aannemers. Op het terrein zijn diverse onderzoeken uitgevoerd en cruciale voorzieningen verplaatst, zoals de C2000 mast, het ‘Waterval’ kunstwerk en de elektriciteitsvoorziening van 500 omwonenden is omgelegd.

Leeg pand
Het basisteam wilde graag zo lang mogelijk in het centrum van Hilversum blijven. Het pand staat alweer een tijdje leeg. De Graaf: “Op een goed moment moet het pand leeg zijn om alle onderzoeken en voorbereidende werkzaamheden uit te kunnen voeren. Dat is nu gebeurd. De voorbereidingen voor de sloop starten deze maand en in februari moet dit klaar zijn. In diezelfde tijd is de aannemer voor de nieuwbouw bekend en wordt de nieuwe locatie weer opgebouwd. Wanneer alles volgens planning verloopt, is deze in het voorjaar van 2024 klaar. Daarna start de inrichting."

 

 

 

]]>
52.22326127 5.16794817
Hilversum - Hennepkwekerij in kruipruimte https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/15/03-hennepkwekerij-in-kruipruimte.html De politie ontmantelde woensdagochtend 15 september in een woning aan de Violenstraat in Hilversum een hennepkwekerij. In een kruipruimte stonden 140 hennepplanten. Op zolder was daarnaast een kleine knip- en droogruimte ingericht. De 29-jarige bewoner had heel veel uit te leggen en moest mee naar het politiebureau. Wed, 15 Sep 2021 14:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/15/03-hennepkwekerij-in-kruipruimte.html 2021-09-15T14:10:00Z De politie startte een onderzoek toen zij via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 een melding binnenkregen dat in de woning hennep werd geteeld. Uit onderzoek bleek dat deze informatie klopte. Toen agenten woensdagochtend aanbelden, roken ook zij direct een henneplucht. De 29-jarige bewoner werd aangehouden en de kwekerij werd geruimd. De stroom werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf Liander kwam ter plaatse om de stroom veilig af te koppelen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heeft u vermoedens van een hennepkwekerij? Klik dan op deze link

]]>
Hennepkwekerij 52.21887721 5.16874258
El Arenal Mallorca - Gezocht - Fatale mishandeling Mallorca https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/03-fatale-mishandeling-mallorca.html De politie is op zoek naar een aantal specifieke getuigen van de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo op 14 juli op Mallorca. Dat gebeurde in de vroege ochtend in El Arenal, een badplaats dichtbij de hoofdstad Palma de Mallorca. verdachte Tue, 14 Sep 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/03-fatale-mishandeling-mallorca.html 2021-09-14T22:00:00Z Oproep: getuigen en beelden

De politie heeft meer dan vijftig getuigen gesproken en heel veel beeldmateriaal onderzocht. Er zijn echter getuigen die opnamen beschrijven die het onderzoeksteam nog niet heeft gezien. Het is heel belangrijk dat zulke video’s en foto’s alsnog bij de politie terechtkomen.Daarnaast zijn er vakantiegangers die van het geweld getuige zijn geweest en/of van de aanloop of nasleep, maar nog niet met de politie hebben gesproken. Hen roept de politie op zich te melden. Zelfs als u denkt dat wat u heeft gezien er niet (meer) toe doet, beschikt u mogelijk over heel belangrijke informatie.

 

Specifieke getuigen

De recherche was op zoek naar vier specifieke getuigen. De identiteit van de jonge mannen is inmiddels bekend. Maar naar twee getuigen in het bijzonder is de politie op zoek. Bij uitzondering worden beelden van hen vrijgegeven. Omdat het om getuigen gaat, dus geen verdachten, zijn hun gezichten nu onherkenbaar gemaakt. Het gaat om twee meisjes of jonge vrouwen die zich ontfermden over de zwaargewonde Carlo Heuvelman.

 

]]>
 • Wie heeft informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn? Meld het alstublieft ook als uw zoon of dochter op Mallorca was en iets van de incidenten heeft gezien.
 • Wie beschikt over beeldmateriaal van die nacht van 13 op 14 juli? De politie ontvangt liever beelden dubbel dan dat belangrijke beelden in het onderzoek ontbreken. Uploaden kan via het tipformulier hieronder.
  Ook als je niet zelf de maker van een foto of filmpje bent of kent, maar bijvoorbeeld foto’s of filmpjes op social media hebt gezien: deel het alsjeblieft met de politie!
 • Wie zijn de twee meisjes wiens bewerkte beelden hierboven zijn getoond? Zij zijn alle twee zeer belangrijke getuigen met wie de politie heel graag in contact wil komen.
 • ]]>
  ]]>
  52.22326127 5.16794817
  Hilversum - Man mishandeld ; Politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/8/03-hilversum-man-mishandeld-politie-zoekt-getuigen.html Op zaterdag 4 september werd een man mishandeld op de Ruitersweg. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachte en verzoekt getuigen zich te melden. Wed, 08 Sep 2021 12:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/8/03-hilversum-man-mishandeld-politie-zoekt-getuigen.html 2021-09-08T12:31:00Z Rond 15.00 uur fietste het 49-jarige slachtoffer, een inwoner van Hilversum, over de Ruitersweg. In deze straat was er kennelijk een feestje of bijeenkomst want er werd muziek gespeeld. Het slachtoffer besloot om te stoppen en te zoeken naar de herkomst van de muziek. Zover kwam het echter niet want hij werd aangesproken door een onbekende man. Het gaf het slachtoffer een onrustig gevoel dus hij besloot zijn weg lopend te vervolgen met zijn fiets aan de hand. De verdachte achtervolgde de Hilversummer en sloeg hem op enig moment in het gezicht. Het slachtoffer viel op de grond en raakte buiten kennis. Toen hij weer bij bewustzijn kwam, bleek zijn belager te zijn verdwenen.

  Het slachtoffer heeft zich onder behandeling moeten stellen van een arts. Deze constateerde ernstig oogletsel waarvoor hij nu behandeld wordt.

  ]]>
  Signalement
  De politie neemt deze mishandeling zwaar op en doet onderzoek naar de identiteit van de verdachte en zijn motief.

  Van de man is het navolgende signalement bekend:

  • Hij droeg een zwart poloshirt en een beigekleurige broek. Op zijn hoofd droeg hij een baseball cap, eveneens beige van kleur. De verdachte had opvallend witte tanden.
  ]]>
  Oproep getuigen
  De politie komt graag in contact met getuigen van de mishandeling of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via Meld Misdaad Anoniem melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op politie.nl

  ]]>
  52.22183332 5.17216565
  Hilversum - Derde aanhouding in zaak dodelijke brand Lutherhof https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/7/03-derde-aanhouding-in-zaak-dodelijke-brand-lutherhof.html De recherche hield dinsdagochtend 7 september een 21–jarige verdachte uit Hilversum aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de fatale brandstichting aan de Lutherhof in Hilversum. De fatale brand vond plaats in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei. Daarbij kwamen een 48-jarige vrouw en een 49-jarige man om het leven. Tue, 07 Sep 2021 14:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/7/03-derde-aanhouding-in-zaak-dodelijke-brand-lutherhof.html 2021-09-07T14:55:00Z Eerdere aanhoudingen
  In juli hield de politie een 17-jarige verdachte en een 19-jarige verdachte, beiden afkomstig uit Hilversum aan. De 17-jarige wordt verdacht van brandstichting en de 19-jarige van medeplichtigheid aan de brandstichting. De politie dankt het publiek die gedurende het onderzoek belangstelling toonde en informatie met de politie deelde.

  ]]>
  52.21462222 5.13933532
  Hilversum - Nieuwe aanhouding in zaak dodelijke brand Lutherhof https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/13/03-nieuwe-aanhouding-in-zaak-dodelijke-brand-lutherhof.html De recherche heeft op dinsdagochtend 13 juli rond 07:00 uur een 19-jarige man uit Hilversum aangehouden. Hij wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan de fatale brandstichting aan de Lutherhof in Hilversum. Daarbij zijn een 48-jarige vrouw en een 49-jarige man om het leven gekomen. Tue, 13 Jul 2021 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/13/03-nieuwe-aanhouding-in-zaak-dodelijke-brand-lutherhof.html 2021-07-13T12:50:00Z De fatale brand vond plaats in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei. De aangehouden verdachte zit momenteel in alle beperkingen. Een 17-jarige verdachte is op dinsdag 6 juli al aangehouden. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte.

  ]]>
  52.22326127 5.16794817
  Utrecht - Arrestaties bij grote politieactie https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/6/03-utrecht-meerdere-arrestaties-bij-politieactie.html Op dinsdag 6 juli heeft de politie een grootschalige ondermijningsactie uitgevoerd in de provincies Utrecht en Noord-Holland. De actie was gericht op een criminele organisatie die zich bezighield met het bedrijfsmatig opzetten van hennepkwekerijen. Tue, 06 Jul 2021 12:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/6/03-utrecht-meerdere-arrestaties-bij-politieactie.html 2021-07-06T12:19:00Z De opsporingsteams betraden vanmorgen woningen en loodsen in Hilversum, Laren, Amersfoort, Soesterberg en Zaandam. Hierbij werd in Zaandam een volledig operationele kwekerij aangetroffen met 450 planten. In een loods in Soesterberg troffen agenten attributen en groeimiddelen aan voor het professioneel opzetten van hennepkwekerijen.

  Zes verdachten aangehouden

  Tijdens de invallen werden zes verdachten uit de genoemde gemeenten aangehouden en ingesloten. Het gaat hierbij om mannen in de leeftijd tussen 22 en 52 jaar oud. Er werd beslag gelegd op o.a. geld, meerdere auto’s en exclusieve horloges. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere arrestaties niet uit.

  Ondermijning

  Drugsproductie en -handel brengen allerlei ondermijnende criminaliteit in de wijken met zich mee. Dit uit zich in o.a. bedreigingen, witwassen en geweld tot en met liquidaties. Deze onderwereld maakt gebruik van legale organisaties, bedrijven en voorzieningen en dat noemen we ondermijning. Wij werken er samen met de gemeente en andere organisaties hard aan om de drugshandel te remmen en ook te voorkomen dat jongeren de zware criminaliteit in worden getrokken. Illegale hennepkwekerijen in woonwijken veroorzaken daarnaast gevaar en overlast zoals brandgevaar, wateroverlast, stank en schade aan woningen. Regelmatig wordt er ook illegaal stroom afgetapt.

  Meld verdachte situaties!

  Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Hennepgeur
  • Constant zoemend of ronkend geluid
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan
  ]]>
  afgepakt 52.22326127 5.16794817
  Hilversum - Jongen aangehouden voor dodelijke brand Lutherhof https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/6/03-jongen-aangehouden-voor-dodelijke-brand-lutherhof.html De recherche heeft op dinsdagochtend 6 juli rond 06:00 uur een 17-jarige jongen uit Hilversum aangehouden. Hij wordt ervan verdacht het huis aan de Lutherhof in Hilversum in brand te hebben gestoken waarbij een 48-jarige vrouw en een 49-jarige man om het leven zijn gekomen. Tue, 06 Jul 2021 08:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/6/03-jongen-aangehouden-voor-dodelijke-brand-lutherhof.html 2021-07-06T08:05:00Z De fatale brand vond plaats in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei.

  De aangehouden verdachte zit momenteel in alle beperkingen. Het onderzoek gaat in volle gang door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

  ]]>
  52.21462222 5.13933532
  Hilversum - Jongeren misdragen zich in trein https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/23/03-jongeren-misdragen-zich-in-trein.html Twee jongeren uit Amsterdam (15 en 18 jaar) hebben zich dinsdag ernstig misdragen in een treincoupé van een trein die vanuit Amsterdam onderweg was naar Amersfoort. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Wed, 23 Jun 2021 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/23/03-jongeren-misdragen-zich-in-trein.html 2021-06-23T12:00:00Z Ze reisden 1e klas, zonder geldig plaatsbewijs en rookten in de trein. Toen zij daarop door de treinconducteur (57) werden aangesproken, kreeg hij de volle laag. De conducteur werd belaagd en uitgescholden voor alles wat los en vast zat.  Daarop verzocht de NS ondersteuning van de politie. Het duo richtte ondertussen diverse vernielingen aan in de coupe waarbij onder andere een raam sneuvelde. Toen agenten bij het station Hilversum arriveerden, kon het tweetal worden aangehouden. Een van de twee jongeren (18 jaar) uit Amsterdam verzette zich hevig bij zijn aanhouding.

  Het duo werd ingesloten en later die dag na verhoor in vrijheid gesteld. Zij moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

  ]]>
  Geweld tegen politie en hulpverleners
  De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers en anderen die in het publieke domein opereren onacceptabel. Politieagenten, maar ook medewerkers van publieke diensten, zoals conducteurs hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen, maar zeker ook voor handhavers in het publieke domein. Behalve politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

  ]]>
  52.22666211 5.18109917
  Hilversum - Wapenarsenaal in woning https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/16/03-wapenarsenaal-in-woning.html Bij een doorzoeking in een woning in Hilversum, trof de politie maandag 14 juni meerdere (nep)vuurwapens, munitie en drugs aan. De politie hield de 47-jarige bewoner van het pand en een 55-jarige man aan. Wed, 16 Jun 2021 13:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/16/03-wapenarsenaal-in-woning.html 2021-06-16T13:51:00Z #foto betreft een stockfoto

  Onlangs kreeg de politie informatie dat er in deze woning vermoedelijk (vuur)wapens, en of munitie zouden worden verborgen. In samenspraak met het Openbaar Ministerie werd besloten tot een doorzoeking van het pand. Agenten doorzochten in de loop van de ochtend vervolgens de woning en troffen verschillende soorten (vuur)wapens aan. Uit onderzoek bleek dat het om nepvuurwapens ging. Het betrof nepwapens die niet van echte wapens te onderscheiden zijn. Verder werden een hoeveelheid hasj en andere soorten harddrugs (pillen) in beslag genomen. Beide verdachten zijn gehoord en op 15 juni in voorlopige vrijheid gesteld.

  ]]>
  Wapens niet normaal

  De politie maakt zich hard om zoveel mogelijk (vuur)wapens van straat te halen en schietpartijen te voorkomen. Meldingen van wapenbezit krijgen altijd de hoogste prioriteit. In onze samenleving zijn er helaas mensen die geen moeite hebben met het bezit en het gebruik van wapens in de openbare ruimte. Er vallen doden en gewonden bij schietincidenten. Daarnaast lopen omstanders risico of kunnen er onschuldige slachtoffers vallen. Elke vorm van acceptatie of tolerantie van bezit of gebruik van (vuur) wapens is bedreigend voor de veiligheid en leefbaarheid op straat. Het gaat niet alleen om de moeite die het feitelijk kost om een wapen te verwerven, bezitten of te gebruiken, maar ook om de gedachte erachter. Of het nu gaat om echte wapens, of om nepwapens die niet van echt te onderscheiden zijn. Vinden we het normaal om een wapen voor iemand anders thuis te bewaren? Vinden we het normaal dat de buurman met een wapen rondloopt op straat?

  ]]>
  Melden helpt!

  Heb jij het vermoeden dat iemand een wapen in zijn of haar bezit heeft? Bel direct met de politie.

  ]]>
  52.22326127 5.16794817
  Hilversum - Aanhoudingen na bedreiging met vuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/9/03-aanhoudingen-na-bedreiging-met-vuurwapen.html Politieagenten hielden dinsdagmiddag 8 juni op de Utrechtseweg twee verdachten aan die kort daarvoor een 54-jarige automobilist met een vuurwapen bedreigden. Wed, 09 Jun 2021 14:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/9/03-aanhoudingen-na-bedreiging-met-vuurwapen.html 2021-06-09T14:07:00Z #foto betreft een stockfoto

  Omstreeks 17.15 uur ontstond op de Utrechtseweg een situatie waarbij de 54-jarige automobilist twee mannen op een scooter aansprak die kort daarvoor van een woning enkele foto’s maakten. Dat gesprek leidde vrijwel direct tot een escalatie waarbij de 54-jarige man zich ernstig bedreigd voelde. Er ontstond vervolgens een handgemeen tussen de twee mannen op de scooter en de automobilist. Die voelde zich daarbij zo bedreigd dat hij een van de mannen een klap gaf. De man verklaarde daarbij dat hij werd bedreigd met een vuurwapen. Hierop belde de man direct via 112 de politiemeldkamer en vroeg om dringende politiehulp. Politieagenten die daarop snel ter plaatse kwamen, wisten in de directe omgeving de twee inmiddels gevluchte verdachten aan te houden. Het gaat om twee mannen uit van 20 en 26 jaar, afkomstig uit Zeist. Beide verdachten zijn ingesloten en zitten nog vast. Een vuurwapen werd niet meer bij de twee mannen aangetroffen. In het onderzoek dat daarop volgde, werd later op straat in nabij gelegen struiken een (vuur)wapen aangetroffen. Onderzocht wordt of dit het betreffende wapen is waarmee de man werd bedreigd. De 54-jarige man deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in. Het wapen bleek een nepvuurwapen te zijn.

  De politie sluit niet uit dat er getuigen zin geweest van het tumult op straat. Zij worden opgeroepen om zich te melden bij de politie in Hilversum. Dat kan via 0900-8844.

  ]]>
  52.19819784 5.17927978
  Hilversum - Wie weet er meer over deze fatale brandstichting? https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/8/03-wie-weet-er-meer-over-deze-fatale-brandstichting.html Een brand die op 28 mei in Hilversum twee mensen het leven kostte, blijkt bewust aangestoken. De politie komt graag in contact met iedereen die meer informatie heeft over deze fatale brand. Op dinsdag 8 juni wordt hier extra aandacht voor gevraagd in het tv-programma Opsporing Verzocht. Tue, 08 Jun 2021 13:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/8/03-wie-weet-er-meer-over-deze-fatale-brandstichting.html 2021-06-08T13:49:00Z De brand werd in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei aangestoken. Hoewel hulpdiensten die nacht snel ter plaatse kwamen en het echtpaar konden bevrijden, zijn zowel de vrouw als de man later overleden in het ziekenhuis. Het gaat om de 48-jarige Vanessa Vos en 49-jarige Marco Witkamp. Het stel woonde al 24 jaar aan de Lutherhof, waarvan acht jaar als echtpaar.

  Brandbare vloeistof
  De brand is aangestoken met een brandbare vloeistof, wat een grote steekvlam veroorzaakt. Vermoedelijk heeft dit de dader verrast, waardoor hij/ zij brandwonden heeft opgelopen of kleding heeft verschroeid. Het kan ook dat de dader naderhand erg naar rook stonk.

  Moeizaam contact
  Het motief van de dader wordt nog onderzocht. Het stel is voor de fatale brandstichting een aantal keer geïntimideerd, waarbij hun woning werd bekogeld met eieren en stenen. Ook is er in het verleden een dode rat voor hun voordeur gelegd.

  Steen woonkamer
  Het meest recente incident was een week eerder op 20 mei. Die dag werd er een steen door hun woonkamerraam gegooid. Het is niet honderd procent zeker dat deze conflicten ook iets te maken hebben met de brandstichting.

  Anoniem informatie doorgeven
  De politie komt graag met mensen in contact die mogelijk iets denken te weten over het motief van deze brandstichtingen en intimidaties, de dader, mogelijk lopende conflicten of problemen in het verleden. Ook buurtbewoners die beschikken over bewakingsbeelden worden verzocht contact op te nemen. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  52.21462222 5.13933532
  Hilversum - Gezocht - Bewust aangestoken brand werd echtpaar fataal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/03-bewust-aangestoken-brand-werd-echtpaar-fataal.html Een man en vrouw uit Hilversum kwamen om het leven, na een brand in hun huis aan de Lutherhof. Uit onderzoek is gebleken dat deze fatale brand met opzet is aangestoken. verdachte Tue, 08 Jun 2021 10:13:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/03-bewust-aangestoken-brand-werd-echtpaar-fataal.html 2021-06-08T10:13:00Z De brand werd in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei aangestoken. Hoewel hulpdiensten die nacht snel ter plaatse kwamen en het echtpaar konden bevrijden, zijn zowel de vrouw als de man later overleden in het ziekenhuis. Het gaat om de 48-jarige Vanessa Vos en 49-jarige Marco Witkamp. Het stel woonde al 24 jaar aan de Lutherhof, waarvan acht jaar als echtpaar.

  Brandbare vloeistof
  De brand is aangestoken met een brandbare vloeistof, wat een grote steekvlam veroorzaakt. Vermoedelijk heeft dit de dader verrast, waardoor hij/ zij brandwonden heeft opgelopen of kleding heeft verschroeid. Het kan ook dat de dader naderhand erg naar rook stonk.

  Moeizaam contact
  Het motief van de dader wordt nog onderzocht. Het stel is voor de fatale brandstichting een aantal keer geïntimideerd, waarbij hun woning werd bekogeld met eieren en stenen. Ook is er in het verleden een dode rat voor hun voordeur gelegd.

  Steen woonkamer
  Het meest recente incident was een week eerder op 20 mei. Die dag werd er een steen door hun woonkamerraam gegooid. Het is niet honderd procent zeker dat deze conflicten ook iets te maken hebben met de brandstichting.

  Anoniem informatie doorgeven
  De politie komt graag met mensen in contact die mogelijk iets denken te weten over het motief van deze brandstichtingen en intimidaties, de dader, mogelijk lopende conflicten of problemen in het verleden. Ook buurtbewoners die beschikken over bewakingsbeelden worden verzocht contact op te nemen. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  52.21462222 5.13933532