Alle berichten | Hilversum | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/hilversum.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Hilversum nl Mon, 21 May 2018 05:14:19 GMT 2018-05-21T05:14:19Z nl Almere , Hilversum, Breda - Vijf arrestaties voor uitvoer partij cocaïne naar Engeland https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/15/08-vijf-arrestaties-voor-uitvoer-partij-cocaine-naar-engeland.html Vanmorgen zijn met toestemming van de officier van justitie vijf mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het uitvoeren van een grote partij cocaïne naar Engeland en deelname aan een criminele organisatie. Vier verdachten zijn lid van het Chapter Almere van de Outlaw Motorcycle Gang ‘No Surrender’. De recherche en het Openbaar Ministerie vermoeden echter dat ook enkele hoger geplaatste landelijke figuren van deze motorbende wellicht als opdrachtgever of financier bij deze drugssmokkel betrokken zijn. nieuwsbericht Tue, 15 May 2018 06:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/15/08-vijf-arrestaties-voor-uitvoer-partij-cocaine-naar-engeland.html 2018-05-15T06:10:00Z Het gaat om vier in Almere (23, 29, 30 en 42 jaar) verblijvende mannen en een 46-jarige man die in een woning in Hilversum werd gearresteerd. Onder leiding van de rechter-commissaris zijn vandaag acht woningen doorzocht.

]]>
In januari 2018 nam een chauffeur de opdracht van een Nederlands transportbedrijf aan om met een vrachtauto goederen af te leveren op een adres in Engeland. In dat land kreeg hij door verschillende aanwijzingen het sterke vermoeden dat er harddrugs in zijn vrachtwagen verstopt waren. Uit angst om daarmee betrapt te worden, liet hij in paniek zijn truck op een parkeerplaats achter en ging met de veerboot terug naar Nederland. Hij zag nadat hij van boord ging in Hoek van Holland dat in de hal vier mannen hem kennelijk stonden op te wachten. Uit onderzoek is gebleken dat drie van deze mannen lid zijn van het Chapter Almere van ‘No Surrender’. Een van die mannen had een vuistmes en met zand verzwaarde handschoenen bij zich. Ze kwamen kennelijk bij hem verhaal halen over het achterlaten van de vrachtauto met daarin de partij drugs. Hij voelde zich zo bedreigd dat hij er vandoor ging en zich meldde bij de post van de Koninklijke Marechaussee waar hij zijn verhaal deed.

Hierna troffen de Engelse autoriteiten in de door hem achtergelaten vrachtauto, goed verstopt, enkele tientallen kilo’s cocaïne aan. De politie heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de chauffeur omdat er vanuit het criminele milieu signalen zijn dat zijn leven gevaar loopt en dat leden van de motorclub No Surrender actief naar hem op zoek zijn.

]]>
Het onderzoek naar de uitvoer van de partij cocaïne wordt verricht door een rechercheteam van de eenheid Zeeland West Brabant in nauwe samenwerking met Midden Nederland en Dienst Infra van de Landelijke Eenheid.

Tips
Het rechercheteam roept mensen op die tips hebben over de personen betrokken bij dit drugstransport  om deze door te geven :

 

]]>
Leden van Outlaw Motorcyckle Gangs (OMG’s) zijn regelmatig in verband te brengen met georganiseerde criminaliteit die de samenleving ondermijnt en met normoverschrijdend gedrag. Zij maken zich schuldig aan ernstige (gewelds)misdrijven, zoals drugs- en wapenhandel, brandstichting, intimidatie, afpersing en fraude.  Politie, Openbaar Ministerie, lokaal bestuur, Belastingdienst, FIOD en Koninklijke Marechaussee hebben hier extra aandacht voor. Met bestuurlijke maatregelen, strafrechtelijke vervolging en het onderzoeken van mogelijkheden voor een civielrechtelijk verbod, wordt georganiseerde criminaliteit die de samenleving ondermijnt aangepakt en de schijnbare onaantastbaarheid van OMG’s doorbroken..

]]>
Zoekingen
Er zijn onder leiding van de rechter-commissaris acht woningen doorzocht.  Daarbij is circa 200 kilo aan verdovende middelen aangetroffen.  De aangetroffen drugs moeten nog verder getest worden, maar het gaat zowel om hard- als softdrugs.  Verder werden meerdere club gerelateerde artikelen en diverse digitale gegevensdragers waaronder een behoorlijk aantal crypto telefoons in beslag genomen.

 

]]>
Bodycam 52.3730815 5.222713999999996
Hilversum - Verdachte aangehouden na snelle 112-melding https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/3/03-verdachte-aangehouden-na-snelle-112-melding.html In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 mei hielden agenten een verdachte aan van een poging woninginbraak aan de Pieter de Hooghlaan. nieuwsbericht Thu, 03 May 2018 07:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/3/03-verdachte-aangehouden-na-snelle-112-melding.html 2018-05-03T07:13:00Z Rond 01.35 uur meldde een bewoonster van de Pieter de Hooghlaan dat ze geluiden in huis hoorde en dacht dat er ingebroken werd. Agenten kwamen naar de woning en zagen dat er geprobeerd was een raam te forceren. De verdachten waren weg. Dit omdat buren even daarvoor hem betrapten.  Ze zagen twee mannen wegrennen en in een auto stappen.

Agenten zochten in de omgeving naar de auto en zagen hem rijden bij de Diependaalselaan. De bestuurder reed de Utrechtseweg op en gaf gas. Op het Laapersveld stopte de auto en stapten drie mannen uit en renden weg. Eén van hen, 32 jaar woonplaats onbekend, kon in de kraag worden gevat. Agenten zetten Laapersveld af en een politiehelikopter hielp met zoeken naar de andere twee. Zij werden niet gevonden. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen. Een nader onderzoek is ingesteld.

Melden werkt! 
Doordat er direct 112 werd gebeld kon de politie snel handelen en de verdachte aanhouden. Ziet u iets dat niet pluis is in uw wijk? Bel dan 112! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties maar zeker ook wanneer u getuige bent van een inbraak. Ook als u twijfelt, kunt u het nummer bellen. Iemand is namelijk niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden strafbaar zijn. 

]]>
Politieauto zwaailicht nacht 52.2291696 5.166897400000039
Hilversum - Minderjarigen aangehouden met nepwapen https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/25/minderjarigen-aangehouden-met-nepwapen.html Twee jongens lopen voor de grap met een nepwapen het politiebureau binnen. Een agent trekt daarvoor bijna zijn wapen. Beiden zijn aangehouden. nieuwsbericht Wed, 25 Apr 2018 09:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/25/minderjarigen-aangehouden-met-nepwapen.html 2018-04-25T09:12:00Z Dinsdagmiddag 25 april lopen twee jongens het politiebureau binnen aan de Groest. Een van de jongens loopt voorop met zijn handen op zijn rug en de ander loopt achter hem en drukt een wapen in zijn rug. Een agent ziet de twee binnenkomen en signaleert meteen het wapen. Hij ziet niet dat het om een nepwapen gaat en wil zijn wapen pakken. Op het moment dat hij zijn hand op de holster legt schrikken de jongens en zeggen direct dat het om een nepwapen gaat. Hierop worden de jongens aangehouden. De andere jongen haalt ook een nepwapen uit zijn broek en de wapens in beslag genomen.

]]>
De twee komen uit Weesp en zijn 14 en 17 jaar oud. Ze zijn beiden dezelfde dag heengezonden met een proces-verbaal en een officier van justitie zal op een later moment een beslissing over de afdoening nemen. Dit zal naar waarschijnlijkheid een boete of een HALT-straf zijn. Op het bureau is er ook een goed gesprek geweest met de jongens en hun ouders.

]]>
Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo sterk op een echt vuurwapen dat ze gebruikt kunnen worden om iemand mee te bedreigen. De kleur speelt daarbij geen rol. Als de politie zelf twijfelt over de echtheid van een wapen, grijpt de politie in. Het verschil tussen een echt en een nepwapen is vaak nauwelijks te zien, zeker in een situatie waarin de politie snel een beslissing moet nemen. Bij twijfel benadert de politie de gebruiker als vuurwapengevaarlijke verdachte. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben.

]]>
52.2246694 5.177529899999968
Hilversum - Gezocht - Inbraak bij supermarkt https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/april/03-hilversum-18-inbraak.html Twee mannen breken in bij de supermarkt in de Minckelersstraat. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dat een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 19 Apr 2018 16:52:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/april/03-hilversum-18-inbraak.html 2018-04-19T16:52:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV NH tv-programma Bureau NH van 18 april 2018.

Het gebeurt op maandag 12 februari 2018 vroeg in de ochtend. Rond 04.30 uur krijgt de meldkamer te horen dat het alarm gaat in de supermarkt aan de Minckelersstraat. Agenten gaan er direct op af, maar treft niemand meer aan. Wel zien ze dat er is ingebroken. De inbrekers zijn mannen met een lichtgetinte huidskleur en staan op beelden van de bewakingscamera. Ze gaan ervandoor met de voorraad sigaretten ter waarde van een kleine 1900 euro.

 

 

]]>
 • Herkent u de verdachten?
 • Weet u misschien hoe ze verdachten heten of waar ze wonen?
 • Heeft u gezien hoe de verdachten zijn vertrokken?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte Opname van de verdachte Foto van de supermarkt 52.223957703554255 5.199880599975586
  Hilversum - Hoogbejaard stel overvallen in woning, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/12/03-hoogbejaard-stel-overvallen-in-woning.html Aan de Blesboklaan in Hilversum is in de vroege ochtend van 12 april een woningoverval gepleegd. In de woning waren op dat moment de twee hoogbejaarde bewoners aanwezig. nieuwsbericht Thu, 12 Apr 2018 13:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/12/03-hoogbejaard-stel-overvallen-in-woning.html 2018-04-12T13:47:00Z Tussen 4.00 uur en 4.30 uur werd de bewoner van het huis wakker van gerommel rond de woning. Tot zijn schrik zag hij twee mannen in de slaapkamer staan. Terwijl de ene man de bewoners vasthield doorzocht de andere man het huis. Vervolgens vertrokken de mannen door het raam met een ladder naar beneden. Vermoedelijk zijn de mannen daarna vertrokken via de tuin.

  De politie komt graag in contact met mensen die iets van de woningoverval hebben gezien. Van de verdachten is bekend dat ze volledig in het zwart gekleed waren en ook gezichtsbedekking droegen. Om het huis binnen te komen gebruikten ze een lichtgekleurde ladder. Op verschillende plekken rond het huis zijn braaksporen aangetroffen. De mannen hebben dus vermoedelijk enige tijd geprobeerd om op een andere manier het huis binnen te komen. Mogelijk zijn de mannen een dag eerder ook al bij het huis geweest, ook toen hebben de bewoners geluiden rond het huis gehoord.

  Getuigen kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844 of informatie melden via het Meldformulier op Politie.nl. Mocht u anoniem uw informatie willen delen dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online.

  ]]>
  Logo op uniformjassen 52.23589719999999 5.145441500000061
  Regio Midden-Nederland - Nieuwbouw beste alternatief voor nieuwe meldkamer https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/nieuwbouw-beste-alternatief-voor-nieuwe-meldkamer.html Nieuwbouw op de Groest in Hilversum is het beste alternatief voor de nieuwe meldkamer, zo maakte de stuurgroep Meldkamer Midden-Nederland op 4 april bekend. De 112-meldkamers vervullen een cruciale rol in het noodcontact tussen burgers, ambulance, brandweer en politie. De medewerkers van de huidige drie locaties in Naarden, Lelystad en Utrecht zullen naar verwachting begin 2022 vanuit Hilversum gaan werken. nieuwsbericht Thu, 05 Apr 2018 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/nieuwbouw-beste-alternatief-voor-nieuwe-meldkamer.html 2018-04-05T14:00:00Z Voorafgaand aan dit besluit kreeg de politie - en eigenaar van het gebouw - de opdracht een haalbaarheidsstudie te doen met renovatie als uitgangspunt. Uit de studie bleek echter dat er aanzienlijke eisen zijn waaraan de huisvesting van de nieuwe meldkamer moet voldoen.

  Scenario’s

  Dit leidde tot twee scenario’s voor het gebouw aan de Groest, te weten grondige, duurzame renovatie en nieuwbouw. De toren aan de Prins Bernhardstraat blijft in beide scenario’s staan. Na afstemming met alle betrokken partijen kwam de nieuwbouw voor wat betreft het eisenpakket en de kosten als beste uit de bus.

  Districtsbureau

  Als eigenaar heeft de politie de opdracht het nieuwe pand te realiseren. Momenteel is op deze locatie onder meer het politie districtsbureau Hilversum gehuisvest. Voor dit districtsbureau zal een tijdelijke huisvesting worden gezocht, met als uitgangspunt de veiligheid van de Hilversumse inwoners. Deze tijdelijke locatie is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat er in 2022 een moderne, duurzame nieuwe huisvesting is voor zowel de medewerkers van de meldkamer als die van het Hilversumse districtsbureau en gelieerde diensten. Met elkaar wordt gekeken naar mogelijkheden voor versnelling, waarbij rekening wordt gehouden met de benodigde procedures.

  Centrale meldkamer

  In het regeerakkoord Rutte I uit 2010 is in -eerste instantie- besloten dat er één landelijke meldkamerorganisatie met drie locaties zou komen. In februari 2012 heeft de Minister van Veiligheid en Justitie de Tweede Kamer geïnformeerd dat een model met maximaal tien meldkamers in Nederland een beter alternatief is. Meldkamer Midden-Nederland is een van deze nieuwe meldkamers. Na diverse onderzoeken wees de minister in februari 2017 de Groest in Hilversum aan als nieuwe locatie voor de realisatie van de Meldkamer Midden-Nederland.

   

  ]]>
  Centralisten van de meldkamer in Venlo 52.2291696 5.166897400000039
  HIlversum - Dodelijk ongeval Jan van der Heijdenstraat in Hilversum https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/03-dodelijk-ongeval-jan-van-der-heijdenstraat-in-hilversum.html Op woensdagochtend 4 april vond rond 05.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Jan van der Heijdenstraat in de buurt van de kruising met de Lorentzweg in Hilversum. De bestuurder van auto kwam hierbij te overlijden. nieuwsbericht Wed, 04 Apr 2018 07:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/03-dodelijk-ongeval-jan-van-der-heijdenstraat-in-hilversum.html 2018-04-04T07:36:00Z De man, 91 jaar uit Naarden, reed met zijn auto door onbekende reden frontaal op een boom. Omstanders haalden de bestuurder uit het voertuig en startten de reanimatie. Een ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis. De man is overleden aan zijn verwondingen. 

  ]]>
  52.22867839999999 5.1926129999999375
  Hilversum - Gewonde bij vechtpartij in Hilversum https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/gewonde-bij-vechtpartij-in-hilversum.html Op vrijdagochtend 30 maart vond er tussen 04.00 uur en 05.00 uur een vechtpartij plaats in Hilversum. nieuwsbericht Wed, 04 Apr 2018 07:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/gewonde-bij-vechtpartij-in-hilversum.html 2018-04-04T07:26:00Z Kort daarvoor was er al een opstootje ter hoogte Club Rex op de Groest. Later werd het slachtoffer opgewacht voor de oversteek naar de fietstunnel bij het station. Een jongen werd door 5 a 6 mannen geschopt en geslagen en raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. Naar de daders wordt nog gezocht.

  Signalement
  De mannen waren in de leeftijd van 18-19 jaar oud. Eén van de mannen is ongeveer 1,90 m lang, heeft een slank postuur en droeg een donkere jas van het merk Canada Goose.

  Getuigenoproep
  Bent of kent u de daders? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Ook verzoekt de politie eventuele getuigen die zich nog niet hebben gemeld, contact op te nemen. Indien u liever anoniem uw informatie kwijt wilt, dan kan dat via 0800-7000.

   

  ]]>
  Politieagent met portofoon 52.2246694 5.177529899999968
  Hilversum - BMW’s doelwit autoinbrekers https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/29/03-autoinbraken-bmw.html Waarschuwing! De afgelopen week is er een stijging van autoinbraken in Hilversum. De inbrekers richten zich voornamelijk op BMW’s. Recherche zoekt getuigen en camerabeelden. nieuwsbericht Thu, 29 Mar 2018 13:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/29/03-autoinbraken-bmw.html 2018-03-29T13:31:00Z Tussen 20 maart 2018 en 29 maart 2018 kwamen er meerdere aangiften binnen van autoinbraak in Hilversum. Er werd 10 keer ingebroken in een auto. In 7 gevallen ging het om een BMW.

  ]]>
  Bij drie auto’s werd ingebroken door het inslaan van een raam. In de andere gevallen was er geen inbraakschade aan de auto te ontdekken. Het ging om duurdere auto’s, waarvan enkele voorzien waren van een keyless entry systeem.  Hierbij gaat het om auto’s waarbij geen sleutel wordt gebruikt bij het openen van de portieren. In deze gevallen wordt gebruik gemaakt van een soort pasje waarmee draadloos het slot geopend kan worden.

  Het vermoeden bestaat dat de code op het pasje ook gelezen kan worden door een inbreker met aangepaste computerapparatuur. Na het ‘stelen’ van de code kan het slot van de auto door hem worden geopend.

  ]]>
  De keyless entry kan bij de auto uitgezet worden. Neem hiervoor contact op met uw dealer. Het is ook mogelijk om het pasje in een metalen doosje te bewaren. In de praktijk blijkt dit niet altijd even goed te werken.

  ]]>
  In bijna alle gevallen werd het navigatiesysteem uit de auto gehaald. En een paar keer werd er een laptop weggenomen. In het geval van laptos en telefoons: zorg er altijd voor dat er geen buit in het zicht ligt.

  ]]>
  De recherche is een onderzoek gestart naar deze autoinbraken en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien van één van deze inbraken of heeft u andere informatie? Neem dan contact op via 0900-8844 en vraag naar de afdeling VVC. Anoniem uw informatie delen kan ook! Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

  De recherche is ook op zoek naar camerabeelden. Heeft u in de omgeving van de Vreelandseweg, Diependaalse Drift (2x), Emmastraat, Van Ostadelaan, Ruysdaellaan en Acaciapark een camera hangen? Dan vragen wij u deze beelden uit te kijken rond het tijdstip van de autoinbraken.

  • Vreelandseweg: 20 maart 2018 tussen 18:30 uur en 22.15 uur
  • Diependaalse Drift: (2 autoinbraken) tussen zondag 25 maart 18:00 en maandag 26 maart 2018 09:35 uur
  • Emmastraat: 25 maart tussen 17.00 uur en 20.30 uur
  • Van Ostadelaan: tussen zondag 25 maart  0:00 uur en maandag 26 maart 2018 07:30 uur
  • Ruysdaallaan: tussen zondag 25 maart  23:15  uur en maandag 26 maart 2018 08:00 uur
  • Acaciapark: tussen maandag 26 maart 17:00 uur en dinsdag 27 maart 2018 11:45 uur

  Beelden kunnen worden geüpload via onderstaand tipformulier.

  ]]>
  De politie verzoekt met klem om verdachte situaties te melden via 112.  Dit verhoogd de kans om een inbreker op heterdaad aan te houden.

  ]]>
  52.2291696 5.166897400000039
  Hilversum - Gezocht - Update: personen mishandelen supporter Ajax in Hilversum https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/03-hilversum-14-mishandeling.html Op het station in Hilversum slaat een groep personen een supporter van Ajax in elkaar. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 29 Mar 2018 08:36:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/03-hilversum-14-mishandeling.html 2018-03-29T08:36:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 28 maart 2018 van RTV NH tv-programma Bureau NH.

  Openlijk geweld

  Op het station in Hilversum slaat op zondag 8 mei 2016 een groep op dat moment nog bij de politie onbekende personen een supporter van Ajax in elkaar. De  politie stelt een onderzoek in, maar kan tot nu toe niet achter de identiteit van één van de daders komen. De zaak is dus al wat ouder, maar de politie geeft de hoop niet op en  probeert nogmaals met hulp van het publiek de verdachte te vinden. 

  Slachtoffer

  Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Assen. Hij is die zondag met een vriend op weg van Doetinchem naar Amsterdam. Ajax speelt die dag uit tegen De Graafschap. Op het station van Hilversum stappen ze uit om iets te eten te kopen. Het slachtoffer loopt in z'n eentje naar de Albert Heijn To Go, zijn vriend blijft op het perron. 

  Als hij in de stationshal loopt, komt hij een groep van ruim tien personen tegen. Ze zijn wat rumoerig en roepen wat over het misgelopen landskampioenschap van Ajax. Van het ene op het andere moment vallen ze de Assenaar aan. Een aantal mannen en vrouwen delen rake klappen uit. Het slachtoffer loopt door de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op:

  • een gebroken oogkas
  • blauwe ogen een gebroken neus en
  • meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht.

  Verdachten

  De mishandeling staat op bewakingsbeeld. We toonden de beelden van de verdachten op deze site, op ons YouTube-kanaal, op Facebook en in de tv-programma's Bureau Hengeveld en Bureau NH van respectievelijk RTV Utrecht en RTV NH. Dat leverde grotendeels het gewenste resultaat op, namelijk: een afspraak van op één na alle verdachten met de recherche voor verhoor.

  ]]>
 • Herken u de verdachte?
 • Weet u misschien hoe hij heet en / of waar hij woont?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  De enige verdachte die zich nog niet bij de politie heeft gemeld en die we dus nog zoeken is een:

  • man
  • met een blanke huidskleur
  • een slank postuur
  • kort, donkerbruin haar
  • hij droeg een donkere zonnebril
  • had een zwart T-shirt aan met korte mouwen
  • droeg een lichtkleurige driekwart broek met een donkere riem en
  • had lichtkleurige sneakers (instappers) aan.

  In verband hiermee besteedde Bureau NH op 28 maart 2018 nogmaals aandacht aan de zaak.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte Opname van de verdachte 52.22615 5.181043000000045
  Hilversum - Alerte Burgernetdeelnemer helpt bij aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/27/03-alerte-burgernetdeelnemer-helpt-bij-aanrijding.html Op de Van Dijkstraat werd maandag 26 maart een 3-jarig jongetje aangereden door een auto. De bestuurder van de auto reed door en het slachtoffertje bleef gewond achter. Door een alerte burgernetdeelnemer werd de auto gevonden en kon na onderzoek de verdachte aangehouden worden. nieuwsbericht Tue, 27 Mar 2018 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/27/03-alerte-burgernetdeelnemer-helpt-bij-aanrijding.html 2018-03-27T13:42:00Z Rond 18.45 uur kwam die dag de melding binnen. De jongen werd met beenletsel vervoerd naar een ziekenhuis. Na het burgernetbericht meldde een deelnemer zich die de auto geparkeerd had zien staan. Politieagenten troffen na deze melding het voertuig aan en via de tenaamstelling kwamen ze bij de 20-jarige verdachte uit. Deze man, afkomstig uit Bussum, werd die avond aangehouden. Het Tactisch Verkeersteam doet onderzoek naar toedracht van het ongeval. Het jongetje werd vanmorgen, dinsdag 27 maart, na behandeling ontslagen uit het ziekenhuis en is weer thuis.

  ]]>
  52.2434541 5.174027799999976
  Loenen aan de Vecht - Goede beschrijving leidt tot aanhouding autoinbrekers https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/21/03-goede-beschrijving-leidt-tot-aanhouding-autoinbrekers-loenen-ad-vecht.html Dankzij een oplettende getuige heeft de politie dinsdagavond 20 maart twee autoinbrekers op heterdaad kunnen aanhouden. Het ging om bekenden van de politie: een 28-jarige man uit Huizen en een 33-jarige Hilversummer. nieuwsbericht Wed, 21 Mar 2018 09:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/21/03-goede-beschrijving-leidt-tot-aanhouding-autoinbrekers-loenen-ad-vecht.html 2018-03-21T09:51:00Z Omstreeks 19.35 uur kreeg de politie een melding dat was ingebroken in een auto op een parkeerplaats aan de Leeuwendijk in Loenen aan de Vecht. De getuige had gezien in welke auto de twee verdachten wegreden en kon het merk en de kleur noemen. Ook gaf de getuige een opvallend detail door: een van de achterlichten had een mankement. De politie zocht met meerdere eenheden de omgeving af maar trof de auto in eerste instantie niet aan.

  ]]>
  Kort nadat de aangifte was opgenomen zagen collega’s in Hilversum een auto rijden die voldeed aan de beschrijving door de getuige en hielden deze staande. In de auto lagen spullen die waren gestolen bij de diefstal in Loenen aan de Vecht. Daarop werden de inzittende aangehouden en overgebracht naar het bureau. Nader onderzoek volgt.

  ]]>
  52.2096822 5.024383400000033
  Gooi en Vechtstreek - Let op! Geen snelle buit achter de ruit! https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/20/let-op-geen-snelle-buit-achter-de-ruit.html De afgelopen week werd er 10 keer ingebroken in woningen door het ingooien van een ruit en 1 keer bij een bedrijf. Let op dat u geen buit in het zicht laat liggen! nieuwsbericht Tue, 20 Mar 2018 16:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/20/let-op-geen-snelle-buit-achter-de-ruit.html 2018-03-20T16:10:00Z In de periode van 13 maart tot en met 20 maart werd opvallend veel ingebroken door dezelfde methode te gebruiken. Met een zwaar voorwerp wat voor handen was, zoals een steen of een bloempot werd het raam ingegooid en de ‘snelle buit’ meegenomen. In bijna alle gevallen ging dit om een laptop of tablet. Laat daarom geen waardevolle goederen zichtbaar in de woning liggen. Inbrekers gaan graag voor een ‘snelle’ buit. Berg waardevolle spullen goed op. 

  ]]>
  In de nacht van 13 maart werd bij een woning aan de Oude Amersfoortseweg een raam ingegooid. Het is nog onbekend wat er werd weggenomen.

  ]]>
  Woensdag 15 maart rond 00:15 uur werd op de Herdersweg een raam ingegooid. De buit was een laptop.

  Donderdag 16 maart rond 03.24 uur op de Kastanjelaan en rond hetzelfde tijdstip op de Keucheniusstraat. Ook hier werden laptops weggenomen.

  Vrijdag 17 maart rond 04.00 uur op de Nieuwe Bussummerweg,. Er werden meerdere computers gestolen. En in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart werd rond 03.00 uur een raam ingegooid op de Naarderstraat. Gelukkig bleef dit bij een poging. Mogelijk omdat er een hond in de woning was.

  ]]>
  Vrijdag 16 maart werd in de ochtend op de ten Boschstraat een raam ingegooid. En in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart werd rond 04.00 een raam ingegooid op de, Godelindeweg. In beide gevallen is het nog niet bekend wat er werd weggenomen.

  ]]>
  In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart rond 04.45 uur werd er bij een bedrijf aan de Huizerweg ingebroken door het ingooien van het raam. Ook hier was de buit een computer die in het zicht stond.

  ]]>
  Aan het eind van de middag op zondag 18 maart eind werd bij een woning aan de Schapendrift een raam ingegooid. De buit bestond uit sieraden.

  ]]>
  In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart om 02.30 uur werd op de Torenlaan een raam ingegooid en een laptop weggenomen.

  ]]>
  De rechercheurs van het Woninginbrakenteam zijn een onderzoek gestart naar deze woninginbraken en vragen getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien van één van deze inbraken of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met het Woninginbrakenteam via 0900-8844. Anoniem uw informatie delen kan ook! Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

  De recherche is ook op zoek naar camerabeelden. Heeft u in deze omgeving een camera hangen? Dan vragen wij u deze beelden uit te kijken rond het tijdstip van de woninginbraken. Beelden kunnen worden geüpload via politie.nl.

  ]]>
  Politie houdt drie mannen aan 52.2291696 5.166897400000039
  Hilversum/Laren - Gezocht: gestolen Alfa Romeo JD-441-J https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/20/03-gestolen-auto-gezocht.html In het onderzoek naar de vernieling van de pui van een massagesalon aan de Kleine Drift is de recherche op zoek naar een tweede gestolen auto. nieuwsbericht Tue, 20 Mar 2018 15:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/20/03-gestolen-auto-gezocht.html 2018-03-20T15:17:00Z In de nacht van maandag 5 maart op dinsdag 6 maart rijdt een auto tegen de pui van een massagesalon op de Kleine Drift. Uit de auto springen vier personen en die gaan er vandoor. De auto die wordt achtergelaten bleek te zijn gesloten bij een woninginbraak in Laren

  ]]>
  De recherche onderzoekt deze zaak en is op zoek naar de tweede auto. In de nacht van 13 op 14 februari werd ingebroken bij een woning aan de Vredelaan in Laren. Bij deze inbraak werden twee auto’s gestolen. Een van de auto’s reed twee weken geleden tegen de pui, maar de andere auto is nog zoek. Het gaat om een Rode Alfa Romeo Giulietta met kenteken JD-441-J.

  Weet u misschien waar deze auto staat? Heeft u meer informatie over deze auto? Neem dan contact op met de recherche in Hilversum via 0900-8844 of vul het tipformulier in op politie.nl. Ook vraagt de recherche getuigen die zich nog niet hebben gemeld met contact op te nemen. Dit kan met informatie over de woninginbraak van 14 februari 2018 in Laren en voor de vernieling van de pui in Hilversum op 5 maart 2018.

  ]]>
  52.2263123 5.185920900000042
  Hilversum - Auto rijdt tegen pui, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/7/03-auto-rijdt-tegen-pui.html Een auto rijdt tegen de pui van een massagesalon op de Kleine Drift. De politie zoekt de bestuurder en inzittenden van deze auto en vraagt getuigen zich te melden. nieuwsbericht Wed, 07 Mar 2018 09:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/7/03-auto-rijdt-tegen-pui.html 2018-03-07T09:44:00Z In de nacht van maandag 5 maart op dinsdag 6 maart, rond 02.30 uur, wordt een bewoonster van de Kleine Drift wakker van een harde klap. De vrouw kijkt uit haar raam en ziet een auto wegrijden richting de Minckelersstraat. Onder het rijden springen vier personen uit de auto en die wegrennen in de richting van de Sint-Josephkerk. De auto komt vervolgens tot stilstand op de Minckelersstraat.

  De vrouw woont boven een massagesalon en besluit om te kijken wat er precies aan de hand is. Eenmaal beneden aangekomen ziet ze dat de deuren en de ramen van de massagesalon kapot zijn. Ze belt direct de politie.

  ]]>
  De recherche is een onderzoek gestart naar het incident. Het is nog niet duidelijk wie de auto bestuurde en wie er nog meer in de auto zaten. De auto is eerder gestolen bij een woninginbraak in Laren. Volgens getuigen zaten er vier jongens in de auto.

  Hebt u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de VVC in Hilversum via 0900-8844. Anoniem uw informatie delen kan ook! Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

  De recherche is ook op zoek naar camerabeelden. De verdachten zijn te voet via de  Pelikaanstraat gevlucht. Heeft u in deze omgeving een camera hangen? Dan vragen wij u deze beelden uit te kijken rond het tijdstip van het incident. Beelden kunnen worden geüpload via politie.nl.

  ]]>
  52.2263123 5.185920900000042