Alle berichten | Hollands Kroon | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/hollands-kroon.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Hollands Kroon nl Tue, 26 Sep 2023 03:38:49 GMT 2023-09-26T03:38:49Z nl 't Veld - Bankpasfraudeur aangehouden in ‘t Veld https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/20/bankpasfraudeur-aangehouden-in-t-veld.html In ’t Veld is een 53-jarige Groninger aangehouden voor het frauderen met betaalproducten. Een hoogbejaarde vrouw uit de gemeente Hollands Kroon werd slachtoffer van de fraude. De politie kon de man op heterdaad aanhouden na een korte achtervolging. Mogelijke mededaders zijn helaas ontkomen. De politie onderzoekt de zaak. Sun, 20 Aug 2023 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/20/bankpasfraudeur-aangehouden-in-t-veld.html 2023-08-20T09:53:00Z Het slachtoffer werd in de voorgaande dagen telefonisch benaderd door fraudeurs die zich voordeden als bankmedewerkers. Op hun aandringen maakte het slachtoffer meerdere malen geld over. Toen ze de situatie begon te wantrouwen vertelde ze dit aan mensen in haar omgeving. Zij lichtten direct de politie in. Toen de fraudeur opnieuw contact zocht en vroeg om de bankpas op te komen halen, stond de politie de fraudeur op te wachten. De man sloeg op de vlucht en na een korte achtervolging kon hij aangehouden worden. Ook een politiehond werd ingezet op de vluchtroute om te zoeken naar achtergebleven sporen.

Pas op voor babbeltrucs en bankfraudeurs
In Noord-Holland zijn oplichters actief die mensen proberen te beroven van geld en andere waardevolle spullen. De oplichters ogen en klinken vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur, bellen op of spreken u aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn, van de thuiszorg of dat ze de meterstand komen opnemen.

  • Wees voorzichtig: Vertrouwt u de situatie niet, bespreek dit met iemand in uw omgeving en vraag hen eerst om advies voordat u geldbedragen overmaakt.
  • Vraag altijd een legitimatiebewijs als iemand namens een instantie of bedrijf langskomt.
  • Medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, thuiszorginstellingen en dergelijke komen nooit zonder afspraak bij u thuis voor financiële zaken. Vraag hen later terug te komen en bel naar de instantie om hun verzoek te controleren.
  • Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Een bank of de politie vraagt daar nooit naar.
  • Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. U kunt hen vragen terug te komen als u niet meer alleen thuis bent.
]]>
52.7400173 4.85774471
Slootdorp - Aanhouding na overlijden 89-jarige man https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/5/04-aanhouding-na-overlijden-89-jarige-man.html Zaterdagavond kregen we rond 21.45 uur een melding van een overleden persoon in een woning aan de Molenweg in Slootdorp. De politie gaat uit van een misdrijf en doet onderzoek naar het overlijden van deze 89-jarige man uit Slootdorp. Sun, 05 Mar 2023 10:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/5/04-aanhouding-na-overlijden-89-jarige-man.html 2023-03-05T10:29:00Z In de woning is een 62-jarige man uit Schagen aangehouden. Deze verdachte is naar het politiebureau gebracht zit vast en zal verhoord worden over zijn rol bij het overlijden. Het onderzoek is in volle gang, al wijzen de eerste bevindingen erop dat het incident vermoedelijk in de relationele sfeer ligt.

 

Heeft u op zaterdagavond iets gezien of gehoord aan de Molenweg in Slootdorp, of heeft u andere informatie die mogelijk kan helpen bij het politieonderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in (ook te gebruiken voor relevante beelden).

 

2023045687

]]>
52.85974677 4.95933469
Middenmeer - Getuigen gezocht van val wielrenner https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/8/04-getuigen-gezocht-van-val-wielrenner.html De politie zoekt getuigen van een incident op de Alkmaarseweg in Middenmeer. Zondagochtend rond 10.05 uur werd een 60-jarige man uit Wieringerwerf gevonden op deze locatie.  Sun, 08 Jan 2023 15:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/8/04-getuigen-gezocht-van-val-wielrenner.html 2023-01-08T15:39:00Z De politie zoekt getuigen van een incident op de Alkmaarseweg in Middenmeer. Zondagochtend rond 10.05 uur werd een 60-jarige man uit Wieringerwerf gevonden op deze locatie.

Het slachtoffer lag met zijn racefiets op de grond en was niet aanspreekbaar. Dit was op de kruising Alkmaarseweg / Groetweg paralel aan de N242. Ondanks de hulp van ambulancepersoneel en omstanders is de man overleden. De politie komt graag in contact met getuigen. Mogelijk zijn er mensen die gezien hebben hoe en waardoor de man ten val is gekomen.

Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844. 

2023005561

]]>
52.78817955 4.99382405
Winkel - Burgernetactie en samenwerking Dionne Slagter voor cold case gewelddadige dood Hannie Bakker (68) https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/18/04-burgernetactie-en-samenwerking-dionne-slagter-voor-cold-case-gewelddadige-dood-hannie-bakker-68.html De politie zet voor het eerst Burgernet in om burgers te betrekken bij een cold case. Het gaat om de gewelddadige dood van de 68-jarige Hannie (Johanna) Bakker uit het Noord-Hollandse Winkel in 2017. Uit onderzoek is op te maken dat de dader of daders mogelijk zelf uit de omgeving van Winkel komen of daar in ieder geval goed bekend moeten zijn geweest. Daarom wordt onder deelnemers van Burgernet in de wijde omgeving van het plaats delict op dinsdag 22 november een audio-oproep van nabestaanden van Hannie Bakker verspreid. Daarnaast plaatst de politie voor deze zaak honderden posters in de regio. Ook is podcaster en youtuber Dionne Slagter gevraagd om zich over de zaak te buigen en over de cold case te publiceren via haar podcast Moordcast en youtubekanaal Onnedi. De beloning in de zaak is door het Openbaar Ministerie verhoogd naar 25.000 euro. Fri, 18 Nov 2022 10:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/18/04-burgernetactie-en-samenwerking-dionne-slagter-voor-cold-case-gewelddadige-dood-hannie-bakker-68.html 2022-11-18T10:18:00Z De zaak speelt zich af op Koningsdag 27 april 2017. Hannie Bakker wordt die ochtend door haar dochter ernstig gewond gevonden in haar huis aan de Limmerschouw in Winkel. Er is braakschade en het huis blijkt te zijn doorzocht. De politie houdt er dan ook rekening mee dat Hannie ’s nachts een confrontatie heeft gehad met één of meerdere inbrekers of woningovervallers en daarbij is mishandeld. Hannie komt niet meer bij bewustzijn en overlijdt op 9 juni aan haar verwondingen. Ze laat haar man, drie kinderen en drie kleinkinderen achter. Wie de nachtelijke inbreker of inbrekers zijn geweest is tot nu toe niet duidelijk geworden.

 

Onderzoek

Direct na de vondst van de ernstig gewonde Hannie heeft de politie een uitgebreid onderzoek ingesteld. De politie heeft veel getuigen gehoord, het leven van het slachtoffer in kaart gebracht en uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarbij zijn ook DNA-sporen veiliggesteld. Ook afgelopen jaren nog zijn alle feiten meerdere keren grondig tegen het licht gehouden. Recherche-psychologen van de politie geven aan dat de dader of daders destijds mogelijk jong en onervaren zijn geweest en mogelijk zelf uit de regio komen of daar in ieder geval goed bekend moeten zijn geweest.  Dat maakt overigens niet dat het onderzoeksteam een oudere of meer ervaren dader helemaal kan uitsluiten.

 

Burgernet

Omdat de dader of daders vermoedelijk bekend waren in de regio doet de politie een dringend beroep op de bewoners van het gebied. Daarom zet de politie voor het eerst Burgernet in voor een cold case. Normaal gesproken worden Burgernetacties alleen ingezet voor incidenten die nog gaande zijn of net zijn gebeurd. Speciaal voor deze zaak ontvangen deelnemers van Burgernet in de wijde omtrek van Winkel op 22 november 2022 een audiobericht via de app, een sms, een e-mail of een spraakoproep. In het audiobericht en de spraakoproep worden de deelnemers rechtstreeks toegesproken door nabestaanden van het slachtoffer en gevraagd informatie te delen met de politie. Bewoners die nog geen Burgernetdeelnemer zijn en het bericht op 22 november wél willen ontvangen hoeven alleen maar de app te downloaden.

 

Dionne Slagter, Opsporing Verzocht, flyers en posters

De politie heeft Youtuber en podcastmaker Dionne Slagter gevraagd om zich ook in de zaak te verdiepen. Dionne Slagter maakt regelmatig video’s en podcasts over oude moordzaken. Op Youtube heeft ze bijna 900.000 volgers. Ze publiceert op vrijdag 18 november 2022 over deze zaak in haar podcast “Moordcast” en op haar Youtubekanaal “Onnedi”. De politie hoopt dat zij, mogelijk met hulp van haar volgers, nieuwe informatie weet te verzamelen over de dader. Ook Opsporingsprogramma Opsporing Verzocht zal op dinsdag 22 november uitgebreid aandacht aan de zaak besteden. In penitentiaire inrichtingen in het hele land worden flyers verspreid om aandacht te vragen voor de zaak. Gedetineerden krijgen de flyer komende periode bij hun wekelijkse levensmiddelenbox. Tot slot worden in de wijde omtrek van Winkel posters geplaatst en komt het Mobiele Medialab van de politie op 18 en 19 november naar Winkel om het publiek op straat aan te spreken.

 

Tips

Voor nabestaanden is het van groot belang dat de zaak wordt opgelost. De politie vraagt iedereen die iets weet over de zaak of over de mogelijke dader of daders zich te melden. Informatie doorgeven kan via de Opsporingstiplijn op nummer 0800-6070. Tips zijn ook welkom via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Meldpunt Meld Misdaad Anoniem zorgt dat de tips niet herleidbaar zijn tot de tipgever en draagt de informatie dan pas over aan de politie. Wie vertrouwelijk contact wil met de politie kan bellen met het Team Criminele Inlichtingen via nummer: 072-5050015. Ook online is het mogelijk tips door te geven via het tipformulier op www.politie.nl/hanniebakker .  Informatie kan ook gemaild worden naar coldcase@politie.nl.

 

STATEMENT NAMENS DE FAMILIE

De echtgenoot en kinderen van Hannie Bakker laten weten blij te zijn met de nieuwe aandacht die de politie aan de dood van Hannie besteedt. “We missen haar nog iedere dag. Dat we niet weten wat er precies gebeurd is, maakt het verlies extra zwaar. We hopen dat er nu nieuwe informatie binnenkomt die kan leiden tot de oplossing van de zaak. We zijn al degenen die betrokken zijn bij deze nieuwe aandacht zeer dankbaar.” De familie hoopt ook dat media hun privacy willen respecteren.

]]>
52.75852645 4.91837462
Winkel - Gezocht - Burgernetactie en samenwerking Dionne Slagter voor cold case gewelddadige dood Hannie Bakker (68) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2022/04-coldcase-hannie-bakker---winkel/de-zaak.html [UPDATE: ...] De politie vraagt u om informatie over de gewelddadige dood van Hannie Bakker uit het Noord-Hollandse Winkel. Weet u wie bij haar dood betrokken kan zijn geweest? Bel dan de Opsporingstiplijn op nummer 0800-6070. De zaak speelt zich af op Koningsdag 27 april 2017. Hannie Bakker wordt die ochtend door haar dochter ernstig gewond gevonden in haar huis aan de Limmerschouw in Winkel. Er is braakschade en het huis blijkt te zijn doorzocht. De politie houdt er dan ook rekening mee dat Hannie ’s nachts een confrontatie heeft gehad met één of meerdere inbrekers of woningovervallers en daarbij is mishandeld. Hannie komt niet meer bij bewustzijn en overlijdt op 9 juni aan haar verwondingen. Ze laat haar man, drie kinderen en drie kleinkinderen achter. Wie de nachtelijke inbreker of inbrekers zijn geweest is tot nu toe niet duidelijk geworden. dossier Wed, 16 Nov 2022 10:08:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2022/04-coldcase-hannie-bakker---winkel/de-zaak.html 2022-11-16T10:08:00Z Het overleden slachtoffer 52.74977619 4.91491569 Breezand - Man blijkt na aanrijding onder invloed van alcohol https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/7/man-blijkt-na-aanrijding-onder-invloed-van-alcohol.html Op zondag 6 november rond 18.35 vond er een aanrijding plaats tussen twee voertuigen op de J.C. de Leeuwweg in Breezand. Een van de automobilisten testte positief op een blaastest. Mon, 07 Nov 2022 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/7/man-blijkt-na-aanrijding-onder-invloed-van-alcohol.html 2022-11-07T10:02:00Z Twee auto’s botsten tegen elkaar op de kruising van de J.C. de Leeuwweg en de Burg. Lovinkstraat nadat een van de automobilisten geen voorrang verleende. De automobilist reed verder maar stopte later alsnog om terug te keren naar de plaats van het ongeval. Beide automobilisten zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Zij hoefden gelukkig niet naar het ziekenhuis.

Positieve blaastest
De politie kwam ter plaatse en nam een blaastest af. De bestuurder van de auto die geen voorrang verleende testte positief en blies 650 ug/l. Dit betekent dat de automobilist teveel gedronken had om achter het stuur plaats te nemen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

2022232586

]]>
52.8993609 4.81584029
Anna Paulowna - Aanhouding na poging overval eetcafé https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/13/04-aanhouding-na-poging-overval-eetcafe.html De politie heeft in het onderzoek naar de poging overval op een eetcafé op de Smitsweg op vrijdag 9 september jl. een 15-jarige jongen aangehouden. Tue, 13 Sep 2022 13:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/13/04-aanhouding-na-poging-overval-eetcafe.html 2022-09-13T13:34:00Z Op die vrijdag in september liep om 22.15 uur een jongeman het eetcafé binnen gewapend met een mes. Hij bedreigde het aanwezige personeel en wilde geld hebben. De poging overval mislukte en de dader ging er snel vandoor. Na een zoekslag in de omgeving werd hij niet meer aangetroffen.

De verdachte, een 15-jarige jongen uit de gemeente Hollands Kroon, werd maandagavond 12 september aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Inmiddels is hij in verzekering gesteld. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek voort.

Eerder deed de politie al een getuigenoproep. Lees hier de eerdere berichtgeving.

2022188008

]]>
52.86034355 4.83618738
Anna Paulowna - Eetcafé slachtoffer poging overval https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/10/04-eetcafe-slachtoffer-poging-overval.html De politie is op zoek naar een verdachte van een poging overval op een eetcafé aan de Smidsweg. Om 22.15 uur kwam een jongeman binnen gewapend met een mes. Hij bedreigde het aanwezige personeel en wilde geld hebben. Ook is een deel van de inboedel vernield met het mes. Niemand raakte gewond. De eigenaar heeft aangifte gedaan van het incident en hem wordt slachtofferhulp aangeboden. Sat, 10 Sep 2022 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/10/04-eetcafe-slachtoffer-poging-overval.html 2022-09-10T10:17:00Z De politie heeft een zoekslag gemaakt in de omgeving doch zonder resultaat. Verder wordt een sporen- en buurtonderzoek uitgevoerd.  
De politie is op zoek naar getuigen. De verdachte betreft een man van ongeveer 18 jaar oud, 1.75 meter lang, stevig postuur, lichte huidskleur, in het zwart gekleed en met een zwart masker. De vluchtrichting en vluchtwijze is onbekend.

Heeft u iets gezien wat de politie verder kan helpen in het onderzoek bel dan 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de poging overval betrokken is dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2022188008.

]]>
52.85970294 4.83403551
Anna Paulowna - Jongen aangehouden na conflict in Anna Paulowna https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/23/04-jongen-aangehouden-na-conflict-in-anna-paulowna.html Bij een ruzie op straat in Anna Paulowna is vrijdagavond rond 23.30 uur een 17-jarige jongen gewond geraakt. Een 18-jarige jongen uit de gemeente Dijk en Waard is aangehouden als verdachte. Sat, 23 Jul 2022 08:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/23/04-jongen-aangehouden-na-conflict-in-anna-paulowna.html 2022-07-23T08:40:00Z Tussen een aantal personen ontstond ruzie. Daarbij is het slachtoffer door een scherp voorwerp gewond geraakt en op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. Agenten hebben de verdachte korte tijd later aangehouden in een woning. Deze jongen is voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

De politie stelt een onderzoek in naar wat er zich precies heeft afgespeeld. Getuigen en / of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

2022149104 

]]>
52.86034355 4.83618738
Wieringerwerf - Hennepkwekerij ontmanteld https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/13/04-hennepkwekerij-ontmanteld.html Op de Schelphorst werd op dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. In het bedrijfspand stonden 640 hennepplanten en er was sprake van stroomdiefstal. Er werd niemand aangehouden. De hennepkwekerij is ontmanteld, het pand is op last van de burgemeester gesloten en de hennepplanten zijn vernietigd. De politie zet het onderzoek voort. Wed, 13 Apr 2022 11:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/13/04-hennepkwekerij-ontmanteld.html 2022-04-13T11:01:00Z Risico
Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

2022070624

]]>
52.88703036 5.10554547