Alle berichten | Velsen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/velsen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Velsen nl Tue, 06 Jun 2023 02:04:16 GMT 2023-06-06T02:04:16Z nl IJmuiden - Vrouw en hond overleden na verkeersongeval IJmuiden https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/25/04-vrouw-en-hond-overleden-na-verkeersongeval-ijmuiden.html Vrijdagavond heeft er aan de IJmuiderstraatweg in IJmuiden een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 67-jarige vrouw uit IJmuiden en haar hond zijn hierbij om het leven gekomen. Kort daarna heeft de politie drie personen aan kunnen houden die in verband worden gebracht met het verkeersongeval. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Sat, 25 Mar 2023 08:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/25/04-vrouw-en-hond-overleden-na-verkeersongeval-ijmuiden.html 2023-03-25T08:53:00Z Rond 22.50 uur kreeg de politie een melding dat er aan de IJmuiderstraatweg een aanrijding zou hebben plaatsgevonden tussen een voertuig, persoon en hond. De hulpdiensten hebben geprobeerd de vrouw te reanimeren. Dit mocht helaas niet meer baten. De hond van het slachtoffer is na het verkeersongeval ook overleden. De verkeersongevallenanalyse heeft direct na het verkeersongeluk een sporenonderzoek gedaan. Het onderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval loopt nog.

Drie verdachten aangehouden en auto in beslag genomen

Bij het ongeval is het voertuig doorgereden. Kort na het ongeval melden zich drie personen bij het politiebureau in IJmuiden in verband met het dodelijke verkeersongeval. Zij zijn vervolgens aangehouden. De verdachten betreffen een 22-jarige man en een 18-jarige man afkomstig uit IJmuiden. De derde verdachte is een 19-jarige man uit Heemskerk. De verdachten zitten nog vast en hun rol bij de aanrijding wordt onderzocht. De auto, die mogelijk betrokken is bij het verkeersongeval, is even later door de politie aangetroffen op de Schiplaan in IJmuiden. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht.

Getuigenoproep

De politie onderzoekt het verkeersongeval en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u (camera) beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844 of vul het tipformulier in.

2023060392

]]>
52.45554939 4.57783109
Santpoort-Noord - Inbreker aangehouden aan de Middenduinerweg https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/8/04-inbreker-aangehouden-aan-de-middenduinerweg.html De politie hield woensdagochtend een 16-jarige inbreker aan op de Middenduinerweg. Wed, 08 Mar 2023 11:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/8/04-inbreker-aangehouden-aan-de-middenduinerweg.html 2023-03-08T11:15:00Z Op woensdag rond 05.00 uur was glasgerinkel te horen bij een woning aan de Middenduinerweg. Een buurtbewoner vond dit opmerkelijk en alarmeerde de politie. Toegesnelde agenten troffen een 16-jarige jongen uit Velsen in de woning. De Velsenaar is op heterdaad aangehouden voor inbraak en diefstal. Hij zit op dit moment vast.

 

De jongen had eerder die nacht al een bezoek gebracht aan de naastgelegen woning. De spullen, die hij in beide woningen verzameld had, zijn in beslag genomen. Er waren geen personen in de woningen aanwezig ten tijde van de inbraak.

 

Voorkom woninginbraken

Ziet u iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen of bedrijven naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis of bedrijf. U voelt gewoon dat het niet klopt. Ook al twijfelt u, bel toch de politie op 1-1-2. De agenten komen liever een keer te veel dan te weinig. Bekijk tips om woninginbraken te voorkomen: https://www.politie.nl/informatie/tips-om-woninginbraak-te-voorkomen.html

 

 2023047817

]]>
52.42509261 4.646074
Noord-Holland - Tientallen boetes en opgevoerde bromfiets in beslag bij verkeerscontroles https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/6/04-tientallen-boetes-en-opgevoerde-bromfiets-in-beslag-bij-verkeerscontroles.html Afgelopen weekend voerde Team Verkeer op meerdere plaatsen in Noord-Holland extra alcoholcontroles uit. In IJmuiden, Hoofddorp, Haarlem, Hoorn en Alkmaar kregen in totaal dertig bestuurders een boete voor rijden onder invloed. Ook andere zogenaamde VARAS-feiten werden bekeurd. In Hoofddorp werd daarnaast een opgevoerde bromfiets met vals kenteken in beslag genomen, die op de rollentestbank een snelheid van maar liefst 121 kilometer per uur haalde. Mon, 06 Mar 2023 14:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/6/04-tientallen-boetes-en-opgevoerde-bromfiets-in-beslag-bij-verkeerscontroles.html 2023-03-06T14:42:00Z Het aantal verkeersslachtoffers was in Nederland vorig jaar hoger dan in de jaren ervoor. Rijden onder invloed van alcohol en/of drugs is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Reden voor Team Verkeer om afgelopen vrijdag-, zaterdag- en zondagnacht extra alcoholcontroles te houden in IJmuiden, Hoofddorp, Haarlem, Hoorn en Alkmaar. Dertig bestuurders bleken onder invloed van alcohol, wat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties op de weg. Ook werden er tientallen boetes uitgeschreven voor andere VARAS-feiten, wat staat voor verkeersveelplegers, alcohol, rood licht, afleiding en snelheid. In Hoofddorp werd daarnaast een opgevoerde bromfiets met vals kenteken in beslag genomen. Dit voertuig haalde op de rollentestbank een snelheid van maar liefst 121 kilometer per uur.

Alcohol in het verkeer
De politie ziet veel ongelukken gebeuren, waarbij alcohol in het spel is. Eén van de effecten van alcohol is namelijk dat uw reactiesnelheid achteruit gaat. Soms maakt een enkel drankje al dat u net te laat reageert en dit kan in het uiterste geval een dodelijk ongeluk veroorzaken. U bent dus strafbaar als u (te veel) alcohol op hebt, terwijl u achter het stuur zit. Alle regels over het gebruik van alcohol in het verkeer vindt u hier.

]]>
52.45554939 4.57783109
Velserbroek - Auto rijdt door deuren kinderdagverblijf heen https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/13/04-auto-rijdt-door-deuren-kinderdagverblijf-heen.html Dinsdag rond 07.40 uur is een auto naar binnengereden bij een kinderdagverblijf aan de D. Marotstraat. Door een bedieningsfout reed de auto het gebouw binnen. De vrouw raakte lichtgewond en wordt behandeld aan haar verwondingen. Er zijn verder geen gewonden gevallen. Tue, 13 Dec 2022 07:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/13/04-auto-rijdt-door-deuren-kinderdagverblijf-heen.html 2022-12-13T07:49:00Z Nadat de moeder haar kind had afgezet, wilde zij wegrijden maar maakte zij een bedieningsfout met de pedalen. De bestuurster reed tussen twee paaltjes het pand binnen en kwam terecht in de centrale hal. Hier was gelukkig niemand aanwezig. Bij de aanrijding zijn de deuren en kozijn zwaar beschadigd. De gevel is stabiel. Het kinderdagverblijf is vandaag gewoon open.

Er wordt een onderzoek ingesteld naar de rijvaardigheid van de bestuurder.

]]>
52.42878521 4.66470993
IJmuiden - Elf kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in woning IJmuiden https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/9/04-elf-kilo-illegaal-vuurwerk-aangetroffen-in-woning-ijmuiden.html De politie heeft woensdag 7 december in een woning aan de Groeneweg in IJmuiden elf kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Aangezien het afsteken en bezitten van illegaal vuurwerk gevaarlijk kan zijn, neemt de politie deze zaak zeer serieus. Het vuurwerk is in beslag genomen en een 59-jarige man wordt op een later moment verhoord. Fri, 09 Dec 2022 11:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/9/04-elf-kilo-illegaal-vuurwerk-aangetroffen-in-woning-ijmuiden.html 2022-12-09T11:13:00Z De politie heeft op vrijdag 25 november een minderjarige jongen aangehouden die zwaar vuurwerk gooide naar een boa in IJmuiden. Hierbij raakte de boa gewond. De politie besloot afgelopen woensdag de woning van de minderjarige jongen binnen te gaan om te kijken of er nog meer illegaal vuurwerk te vinden was. Hier trof het onder het bed van de 59-jarige vader elf kilo illegaal vuurwerk aan. De man is aangemerkt als verdachte en mag zich, net als de minderjarige jongen, op een later moment verantwoorden. Het vuurwerk wordt nader onderzocht en daarna vernietigd.

Burgemeester van Velsen Frank Dales: “Ik ben blij dat de politie heeft doorgepakt op de nare gebeurtenis van eind november. Toen raakte na Nederland – Ecuador een van onze boa’s gewond doordat een jonge jongen op Plein 1945 zwaar vuurwerk naar hem gooide. Nu blijkt dat er in de woning van dit gezin elf kilo illegaal vuurwerk is gevonden. Dat is levensgevaarlijk en tegelijk ook heel triest, want hier krijgt een jonge Velsenaar volledig het verkeerde voorbeeld. Ik roep iedereen op: gebruik je verstand en hou je ver van illegaal vuurwerk.”

Geweld tegen hulpverleners

De politie tolereert geen geweld, ook niet tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over geweld tegen politie en hulpverleners.

Houd uw buurt veilig door illegaal vuurwerk te melden

Het afsteken, bezitten, handelen en transporteren van vuurwerk kan gevaarlijk zijn. Er zijn twee soorten vuurwerk: consumentenvuurwerk en professioneel vuurwerk. Als we het over illegaal vuurwerk hebben dan is dat professioneel vuurwerk dat bij particulieren in bezit is. Dit is in zijn geheel verboden. Professioneel vuurwerk mag uitsluitend afgestoken worden door personen die een speciale vuurwerkopleiding hebben gedaan en een officieel certificaat hiervoor hebben. Het als particulier bezitten van grote hoeveelheden consumentenvuurwerk (meer dan 25 kilogram) is verboden. Meer weten over het bezit van vuurwerk? Kijk dan op politie.nl.

Als u vermoedt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verhandeld, bezit, getransporteerd etc. vragen we u dit altijd te melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of digitaal.

2022256691

]]>
52.45554939 4.57783109
IJmuiden - Drie personen aangehouden na ongeregeldheden met vuurwerk https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/26/04-ongeregeldheden-met-vuurwerk.html Op vrijdagavond heeft de politie samen met de handhavers van de gemeente en de Koninklijke Marechaussee moeten ingrijpen bij onrusten in de omgeving van de Lange Nieuwstraat in IJmuiden. Bij de ongeregeldheden raakte een BOA gewond nadat er zwaar vuurwerk naar hem was gegooid. Er werden uiteindelijk drie personen aangehouden. Sat, 26 Nov 2022 13:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/26/04-ongeregeldheden-met-vuurwerk.html 2022-11-26T13:07:00Z Rond 19:30 uur verzamelden zich meerdere groepjes op de Lange Nieuwstraat. Daar werden vernielingen gepleegd en werd zwaar vuurwerk afgestoken. Toen de aanwezige BOA’s een aantal personen wilden controleren, werd er zwaar vuurwerk naar hen gegooid. De politie en de Koninklijke Marechaussee kwamen ter plaatse en hielden een 19-jarige en een 13-jarige IJmuidenaar aan voor het in bezit hebben van illegaal zwaar vuurwerk. Ook werden in de buurt meerdere nitraten gevonden die mogelijk wel waren aangestoken maar niet waren afgegaan. De omgeving werd afgezet om deze veilig te kunnen verwijderen. De situatie bleef echter onrustig door de rondhangende groepen en er werd een aantal keren vuurwerk gegooid in de richting van de hulpverleners. Daarop heeft de politie in samenwerking met de marechaussee op linie de groepen uit elkaar gedreven en de situatie gedeëscaleerd. Hierbij werd nog een 37-jarige man uit IJmuiden aangehouden nadat deze niet voldeed aan de vorderingen van de politie. Alle aangehouden personen zijn inmiddels weer heengezonden, maar de 37-jarige man en de 13-jarige jongen blijven verdachten.

Door het zware vuurwerk dat naar de handhavers werd gegooid, liep één van hen letsel op en werd later onwel. Hij werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

Geweld tegen hulpverleners
Het gooien van (zwaar) vuurwerk naar hulpverleners is een ernstige zaak en levensgevaarlijk. De politie tolereert geen geweld, ook niet tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over geweld tegen politie en hulpverleners.

De politie zet het onderzoek naar het incident voort.

2022247996 / 2022247809

]]>
52.45554939 4.57783109
Velsen-Zuid - Getuigen gezocht na beroving https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/25/04-getuigen-gezocht-na-beroving.html Op donderdag 24 november tussen 10:00 en 10:15 uur werd op een parkeerplaats aan de Spaarndammerweg in Velsen-Zuid een pakketbezorger door meerdere personen beroofd van een aantal pakketten. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Fri, 25 Nov 2022 12:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/25/04-getuigen-gezocht-na-beroving.html 2022-11-25T12:28:00Z Donderdagochtend kwam een melding binnen bij de politie over een beroving van een pakketbezorger. Deze zou bij een parkeerplaats aan Spaarndammerweg zijn klemgereden door een witte bestelbus. Twee mannen stapten uit de witte bus en liepen naar de bezorger toe. Deze werd geslagen en daarna werden door de mannen pakketten uit de bus gestolen. De daders ging er weer vandoor in onbekende richting. Wat er precies buit is gemaakt is nog onduidelijk.  Het slachtoffer liep bij het incident licht letsel op.

De recherche doet onderzoek naar deze beroving met geweld en is op zoek naar getuigen. Mogelijk zou een persoon te paard getuige zijn geweest van dit incident. Kent of bent u deze persoon? Of heeft u rond 10:15 uur iets verdachts gezien in de omgeving, heeft u camerabeelden van betrokkenen of heeft andere informatie? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. U kunt ook uw tips of camerabeelden direct toesturen via het tipformulier.

2022246653

]]>
52.44272839 4.67569328
IJmuiden - Woning beschoten in IJmuiden, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/27/04-woning-beschoten-in-ijmuiden-getuigen-gezocht.html Op donderdag 27 oktober rond 02.00 uur werd een woning aan de Kromme Mijdrechtstraat beschoten. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Thu, 27 Oct 2022 12:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/27/04-woning-beschoten-in-ijmuiden-getuigen-gezocht.html 2022-10-27T12:28:00Z Om 07.30 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een schietpartij aan de Kromme Mijdrechtstraat. Agenten gingen direct op de melding af en stelden een onderzoek in. Er werden meerdere kogelinslagen aangetroffen aan de buitenkant van de woning. Gelukkig raakte niemand gewond. De recherche doet onderzoek naar de beschieting.

Wat precies de aanleiding is geweest van de beschieting wordt verder onderzocht. De recherche komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of meer informatie? Beschikt u over beelden? Neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u informatie doorgeven via onderstaand tipformulier. Hier kunt eventueel ook beeldmateriaal uploaden.

Vermeld voor een snelle afhandeling het dossiernummer: 2022223962

]]>
52.45708018 4.61427081
IJmuiden - Drie verdachten aangehouden na steekincident – getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/13/04-drie-verdachten-aangehouden-na-steekincident---getuigen-gezocht.html De politie heeft woensdagavond 12 oktober drie personen uit IJmuiden aangehouden naar aanleiding van een conflict met een 31-jarige man uit IJmuiden. De politie doet verder onderzoek naar het conflict wat uitmondde in een steekincident. Thu, 13 Oct 2022 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/13/04-drie-verdachten-aangehouden-na-steekincident---getuigen-gezocht.html 2022-10-13T10:17:00Z Het steekincident vond woensdagavond 12 oktober tussen 20.35 en 20.50 uur plaats op het parkeerterrein aan de Willemsbeekweg ter hoogte van Plein 1945. Voorafgaand aan het steekincident heeft vermoedelijk een woordenwisseling plaatsgevonden. Het slachtoffer, een 31-jarige man uit IJmuiden, werd hierbij gestoken en is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Er zijn twee 21-jarige jongemannen en een 17-jarige jonge vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Getuigenoproep

Wat de exacte aanleiding van dit conflict en het uiteindelijke steekincident is geweest, is nog onduidelijk. De recherche heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat met dit incident te maken kan hebben? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij onderstaand dossiernummer. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevante camerabeelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier. Vermeld voor een snelle afhandeling het dossiernummer:2022213001.

]]>
52.4586918 4.62358205
Santpoort-Noord - Getuigen gezocht mishandeling en mogelijke ontvoering https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/1/04-getuigen-gezocht-mishandeling-en-mogelijke-ontvoering.html Vrijdagavond 30 september kreeg de politie rond 21.30 uur een melding van een verdachte situatie aan de Vlietweg. Een man werd daar mishandeld en mogelijk ontvoerd door personen in een zwarte personenauto van het merk Kia. Later op de avond rond 22.45 uur kreeg de politie een melding van een gewonde man die was aangetroffen op het Mantelmeeuwpad in IJmuiden. Deze 20-jarige man uit de gemeente Velsen is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar getuigen. Sat, 01 Oct 2022 06:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/1/04-getuigen-gezocht-mishandeling-en-mogelijke-ontvoering.html 2022-10-01T06:54:00Z Rond 21.30 uur kreeg de politie een melding dat er een man werd mishandeld door meerdere mannen op de parkeerplaats aan de Vlietweg. Het slachtoffer werd even later in een zwarte Kia geduwd en meegenomen. In de buurt van de parkeerplaats werd door een getuige een schoen en een sok gevonden. Deze zijn overgedragen aan de politie.

Om 22.45 kreeg de politie een melding dat er een gewonde man was aangetroffen op het Mantelmeeuwpad. De politie kwam snel ter plaatse maar het slachtoffer was al onderweg naar het ziekenhuis. De politie is meegereden. Het is nog onduidelijk wat de rol is van de gewonde man.

De politie vermoedt dat het bij deze meldingen om dezelfde auto en personen gaat. In de buurt van het Mantelmeeuwpad is namelijk dezelfde schoen gevonden als op de parkeerplaats aan de Vlietweg.

Getuigen gezocht

Het is nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld deze avond. Daarom onderzoekt de recherche deze zaak. Heeft u de zwarte Kia op vrijdag 30 september in de omgeving van de Vlietweg zien rijden? Heeft u de mishandeling of mogelijke ontvoering gezien? Of heeft u beelden waar iets op te zien is? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beelden kunt u direct uploaden via onderstaand tipformulier.

2022203673

 

]]>
52.42657728 4.64870517