Alle berichten | Wijdemeren | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/wijdemeren.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Wijdemeren nl Tue, 18 Sep 2018 13:49:23 GMT 2018-09-18T13:49:23Z nl Loosdrecht - Verdachte aangehouden na steekpartij huisartsenpraktijk https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/21/03-verdachte-aangehouden-na-steekpartij-huisartsenpraktijk.html In Loosdrecht is dinsdagmiddag een 34-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij het steekincident eerder op de dag in een huisartsenpraktijk aan de Eikenlaan. Bij dat incident raakte een huisarts gewond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. nieuwsbericht Tue, 21 Aug 2018 17:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/21/03-verdachte-aangehouden-na-steekpartij-huisartsenpraktijk.html 2018-08-21T17:23:00Z Na de melding is direct een onderzoek ingesteld. Daarbij is ook via Burgernet een signalement verspreid van de verdachte. In de middag belde een tipgever. Deze persoon had een man zien lopen die voldeed aan het signalement. De politie zocht de omgeving af en kon uiteindelijk in Loosdrecht de verdachte aanhouden.

De politie doet onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachte bij het steekincident.

]]>
Nieuwe uniform politie 52.2024979 5.1407513000000336
Loosdrecht - Politie onderzoekt vaten https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/8/03-politie-onderzoekt-vaten.html Vrijdagochtend 8 juni kreeg de politie melding over verdachte vaten die uit een vrachtwagen geladen werden bij een loods aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk. nieuwsbericht Fri, 08 Jun 2018 12:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/8/03-politie-onderzoekt-vaten.html 2018-06-08T12:29:00Z Agenten gingen erheen en troffen inderdaad vaten aan met mogelijk gevaarlijke stoffen. Het terrein is inmiddels afgezet en experts van de milieupolitie onderzoeken de stoffen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

]]>
Detailopname surveillancewagen 52.1886264 5.102458899999988
Gooise Meren/Wijdemeren - Voorkom diefstal van uw boot of buitenboordmotor https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/16/03-voorkom-diefstal-van-uw-boot-of-buitenboordmotor.html De politie adviseert booteigenaren om passende maatregelen te nemen. Registreer uw boot of buitenboordmotor! Dit kan helpen bij de opsporing en u kunt bewijzen dat u de eigenaar bent. nieuwsbericht Wed, 16 May 2018 13:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/16/03-voorkom-diefstal-van-uw-boot-of-buitenboordmotor.html 2018-05-16T13:46:00Z Een boot of buitenboordmotor is een gemakkelijk en populair doelwit. De afgelopen zes weken werden in Wijdemeren en Gooise Meren twee boten en vijf buitenboordmotoren gestolen. De politie houdt toezicht op jachthavens, neemt aangiftes op en spoort de criminelen op. U kunt ook helpen!

Registreer uw boot/buitenboordmotor
Op het moment dat uw boot of buitenboordmotor gestolen wordt, is het handig als u een gedetailleerde omschrijving kan geven en een foto van de boot of motor. Het komt nog te vaak voor dat iemand aangifte doet, maar niet voldoende informatie kan geven over de boot of de motor. In sommige gevallen vinden wij bij een aangehouden verdachte meerdere buitenboordmotoren terug. Die kunnen weer terug naar de rechtmatige eigenaar als we weten van wie ze zijn! Daarom is het goed om alle gegevens vast te leggen.

Zo volledig mogelijk aangifte doen
Op het moment dat u aangifte doet, wil de politie zoveel mogelijk van de gestolen boot/ buitenboordmotor weten. Dat verhoogt de kans dat we de boot of buitenboordmotor kunnen terugvinden. Zorg dat u de volgende gegevens bij de hand heeft:

 • Kopie registratiebewijs Snelle Motorboot (indien van toepassing).
 • Foto van de boot.
 • Rompnummer en overige serienummers van de boot en de voortstuwingsinstallatie.
 • Naam en thuishaven alsmede de locatie waar deze op de boot zijn aangebracht.
 • Bijzondere kenmerken.
 • Serienummer van de trailer (indien van toepassing).
 • RDW-gegevens van de trailer (indien van toepassing).


Hoe voorkom ik diefstal?

 • Leg de boot zo goed mogelijk vast aan een kabel of ketting met een goedgekeurd slot.
 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk bij de kajuitingang.
 • Zorg voor een aanvullend elektronisch beveiligingssysteem, bijvoorbeeld een alarmsysteem of een vaartuigvolgsysteem.
 • Stal uw spullen in de winter in een veilige botenstalling.
 • Zet op een goed zichtbare plaats van uw boot, binnenboordmotor of buitenboordmotor uw postcode en huisnummer.
 • Als u uw boot op een trailer heeft staan, beveilig deze dan met een passend en goedgekeurd slot, bijvoorbeeld een koppelingsslot of wielklem.
 • Haal uw motor van de boot of zorg anders dat er een goedgekeurd buitenboordmotorslot op zit.

Niets erin, niets eruit: neem waardevolle spullen mee bij het verlaten van de boot.

Verdachte situaties?
Waarschuw de politie altijd als u iets verdachts ziet om en rond jachthavens of aanmeerpunten door te bellen met1-1-2. Havenmeesters, booteigenaren en politie kunnen op die manier samenwerken om diefstal te voorkomen. Liever een keer te veel gebeld, dan te weinig.

]]>
52.30476150000001 5.139699000000064
Gezocht - Van wie zijn deze bij een cv-monteur en een goudopkoper aangetroffen gestolen sieraden? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2018/januari/03-kortenhoef-24-sieraden.html De politie heeft bij een goudopkoper en bij een verwarmingsmonteur die werkzaam was in in de omgeving Amsterdam, Huizen, Amstelveen, Blaricum, Bussum, Uithoorn, Aalsmeer, Hilversum, Diemen, Naarden, Kortenhoef en nog meer.plaatsen, gestolen sieraden aangetroffen en in beslag genomen. Echter, de politie zoekt de eigenaren van deze sieraden nog. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! gezochteeigenaar Thu, 25 Jan 2018 11:36:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2018/januari/03-kortenhoef-24-sieraden.html 2018-01-25T11:36:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van het RTV NH tv-programma Bureau NH van 24 januari 2018. Ook het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde aandacht aan de zaak. Dat was in de uitzending van 21 februari.

Begin oktober 2017 komt een vrouw uit Kortenhoef erachter dat er sieraden uit haar woning zijn gestolen, terwijl er niet is ingebroken. Ze doet aangifte van diefstal. Er is in die week maar één vreemde in haar huis geweest en dat was de cv-monteur. De vrouw had al een vreemd gevoel bij de man en zij verdenkt hem van de diefstal. De vrouw weet nog zijn naam en uit onderzoek van de recherche blijk,t dat de verdachte het hele jaar door bij verschillende goudopkopers sieraden heef tingeleverd. Bij een van de opkopers vindt de politie drie sieraden terug, afkomstig van de vrouw uit Kortenhoef.

De recherche arresteert de cv-monteur en treft in zijn woning diverse gestolen sieraden aan. Die neemt de politie in beslag. Ook bij een van de goudinkopers die de verdachte bezocht, treft de politie nog een aantal gestolen sieraden aan en neemt ook die in beslag. Het gaat vooral om gouden sieraden zoals ringen, kettingen en hangertjes. In één van de ringen is ook goed een inscriptie zichtbaar. Hier staat Evert 12-6-76 22-12-77. 

Werkwijze verdachte

De verdachte werkte in diverse plaatsen in de omgeving 't Gooi / Amsterdan, onder andere in:  Amsterdam, Amstelveen, Huizen, Blaricum, Bussum, Naarden, Hilversum, Uithoorn, Aalsmeer, Kortenhoef en Diemen. Het lijkt erop dat hij tijdens zijn werkzaamheden als onderhoudsmonteur vrije toegang had tot de bovenverdieping. Mogelijk kon hij ongemerkt de kamers betreden en hier geld en sieraden weggenemen. Deze sieraden verkocht hij vervolgens aan verschillende inkopers door heel Nederland. De verdachte moet zich op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter.

Foto's

Door het tonen van foto's van de sieraden hopen we ten eerste ze weer aan de eigenaar terug te geven. Maar ook om het dossier compleet te maken en meer aangiften aan de man te koppelen. 

 

 

]]>
 • Herkent u uw eigendom of weet u misschien van wie deze spullen zijn?
 • Vermoedt u dat dezelfde verdachte ook uit uw woning sieraden en / of geld heeft gestolen?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van in beslag genomen ring met inscriptie Foto van in beslag genomen sieraden Foto van in beslag genomen sieraad Foto van in beslag genomen sieraad Foto van in beslag genomen ring Foto van in beslag genomen ring Foto van in beslag genomen ring met inscriptie Foto van in beslag genomen ring met inscriptie Foto van in beslag genomen sieraden Foto van in beslag genomen sieraden Foto van in beslag genomen sieraden Foto van in beslag genomen sieraden Foto van in beslag genomen sieraden Foto van in beslag genomen sieraden Foto van in beslag genomen sieraden Foto van in beslag genomen sieraden Foto van in beslag genomen zilveren munt Foto van in beslag genomen sieraden Foto van in beslag genomen buitenlandse bankbiljetten Foto van in beslag genomen armband 52.2291696 5.166897400000039
  Loosdrecht - Aanhouding verdachte straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/29/03-aanhouding-verdachte-straatroof.html Begin oktober werd een jongen het slachtoffer van een straatroof op de Laan van Eikenrode. Recherche heeft een verdachte aangehouden. nieuwsbericht Wed, 29 Nov 2017 12:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/29/03-aanhouding-verdachte-straatroof.html 2017-11-29T12:04:00Z Een 16-jarige jongen uit Wijdemeren werd begin oktober 2017 het slachtoffer van een straatroof. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag 6 oktober op zaterdag 7 oktober op de Laan van Eikenrode on Loosdrecht.

  ]]>
  Het slachtoffer liep met een groep vrienden over de Laan van Eikenrode toen hij uit het niets werd uitgescholden door twee jongens. Dit leidde tot een conflict, waarbij de twee jongens het slachtoffer van zijn spullen beroofde en hem mishandelden. Het slachtoffer liep hierbij letsel op in zijn gezicht.

  ]]>
  De recherche startte een onderzoek naar de straatroof. Hierbij kwam een verdachte in beeld. Deze verdachte werd dinsdag 28 november aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Hilversum. Hij zit nog vast voor verhoor. Het onderzoek naar de tweede verdachte gaat verder.

  ]]>
  52.20265679999999 5.137209200000029
  Kortenhoef - Oplettende bewoner meldt verdachte situatie, aanhouding poging auto-inbraak https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/30/03-oplettende-bewoner-meldt-verdachte-situatie-aanhouding-poging-auto-inbraak.html Een buurtbewoner van de Zuiderhoek meldde maandagochtend vroeg een verdachte situatie. Een man werd aangehouden voor poging auto-inbraak. nieuwsbericht Mon, 30 Oct 2017 10:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/30/03-oplettende-bewoner-meldt-verdachte-situatie-aanhouding-poging-auto-inbraak.html 2017-10-30T10:37:00Z Rond 05.10 uur zag de bewoner hoe een jongeman op een fiets interesse had voor auto’s in de straat. Hij probeerde of de deuren van auto’s open waren. Toegesnelde agenten zagen hem lopen en hoe hij bij diverse auto’s probeerden of ze makkelijk open waren te krijgen. Het bleek te gaan om ene bekende van de politie op het gebied van auto-inbraken. Hierop hielden zij de man, 28 jaar uit Hilversum, aan.

  Melden helpt!
  De politie is blij met de hulp van oplettende burgers. Belangrijk daarbij is dat bij verdachte situaties zo snel mogelijk de politie wordt gebeld. Op die manier kunnen agenten snel naar de locatie gestuurd worden. In dit geval kon daardoor wellicht voorkomen worden dat er ingebroken werd. Voor dit soort verdachte situaties belt u 112!

  ]]>
  52.22991469999999 5.091639999999984
  Loosdrecht - Oproep getuigen brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/11/03-loosdrecht-oproep-getuigen-brandstichting.html Op donderdag 10 augustus vond een brand plaats bij een buitenbar op het terrein van kasteel Sypesteyn aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk. nieuwsbericht Fri, 11 Aug 2017 11:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/11/03-loosdrecht-oproep-getuigen-brandstichting.html 2017-08-11T11:13:00Z Om 22.22 uur kreeg de politie de melding dat er sprake was van een brand. Ter plekke bleek een buitenbar van een horecabedrijf in brand te staan. Het vuur werd geblust door de brandweer en de eigenaar heeft aangifte gedaan van brandstichting. Bij de plek van de brand werden vuurwerkresten aangetroffen. Vermoedelijk is het vuur hierdoor ontstaan.

  De politie doet nader onderzoek en roept getuigen of mensen met meer informatie op om zich te melden bij de politie via tel. 0800-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of via M-online.

  ]]>
  52.1886264 5.102458899999988
  Gooi en Vechtstreek - Waarschuwing voor malafide klussers https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/12/03-malafide-klussers.html De afgelopen weken ontving de politie in Gooi en Vechtstreek een aantal meldingen over klussende oplichters, onder andere afkomstig uit Ierland. De politie waarschuwt voor deze opdringerige groep personen! nieuwsbericht Wed, 12 Jul 2017 13:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/12/03-malafide-klussers.html 2017-07-12T13:07:00Z De oplichters lopen deuren af om hun diensten aan te bieden, zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden. Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak of tuin onderhoud nodig heeft. Gaandeweg de werkzaamheden ontdekken de klusjesmannen steeds meer gebreken. Ook die moeten gerepareerd worden, zo dringen de mannen aan. En daar staat uiteraard een extra rekening tegenover. Bij het innen van die hoge bedragen, komen de klusjesmannen soms dreigend en intimiderend over. Honderden en soms zelfs duizenden euro’s verder blijkt dat er helemaal geen reparaties nodig waren en zijn er nauwelijks of geen werkzaamheden uitgevoerd en vervolgens worden de slachtoffers hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden. Ook wordt het werk dikwijls niet afgemaakt of wordt er erg slechte kwaliteit geleverd. De politie adviseert dan ook om niet in zee te gaan met deze vaak Engelssprekende klussers.

  ]]>
  Begin juni werd bij een bejaard echtpaar uit Kortenhoef aangebeld door drie Engelssprekende klusjesmannen. De mannen gaven aan dat de voegen van de woning erg slecht waren en dat ze die voor een gunstige prijs kunnen vervangen. Het echtpaar ging akkoord en deed een aanbetaling voor het huren van een machine. De mannen gingen aan de slag en niet veel later bleek, volgens de mannen, dat er ook een probleem was met de regenpijp. En dat er nog wat andere  noodzakelijke reparaties moesten worden verricht. Uiteindelijk betaalde het echtpaar onder lichte druk meer dan 10.000 euro.  De klusjesmannen waren na het ontvangen van de laatste betaling niet meer teruggekomen.

  Een bejaarde man uit Bussum werd 21 juni het slachtoffer van de zogenaamde klusjesmannen. De mannen wilden het tuinpad weer mooi maken en het onkruid weghalen. Uiteindelijk liepen de kosten volgens de klusjesmannen zo hoog op dat het slachtoffer meer dan 20.000 euro moest betalen.

  Eind juni stond bij een Bussumse vrouw een aantal Engels sprekende klusjesmannen voor de deur.
  In dit geval kwamen de mannen met het verhaal dat de dakpannen op haar dak verrot waren. Voor de klus heeft de vrouw een aanbetaling gedaan en vervolgens heeft ze de mannen nooit meer gezien.

  ]]>
  De politie adviseert om niet met klusjesmannen in zee te gaan die zich spontaan bij u melden. Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. Zo maakt u de kans op problemen achteraf vele malen kleiner. Er is echter alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners opgelicht zijn. In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil. Bent u toch opgelicht of geïntimideerd of staan er ineens klusjesmannen aan de deur en vertrouwt u het niet, bel dan direct de politie via het alarmnummer 112. Noteer signalementen en kentekens. De politie reageert direct op meldingen en controleert regelmatig busjes met een Brits of Iers kenteken. Zo krijgt de politie een beeld van de Engelssprekende klusjesmannen die rondrijden in de regio.

   

  Veel slachtoffers zijn bejaard, wilt u deze waarschuwing daarom ook zo veel mogelijk met naasten, die wat ouder zijn, (mondeling) delen!

  ]]>
  52.22991469999999 5.091639999999984
  Hilversum/Wijdemeren - Wisseling wijkagenten en nieuwe wijkagenten https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/22/03-wijkagenten.html In de gemeenten Hilversum en Wijdemeren zijn een aantal wijkagenten gewisseld en komen er nieuwe wijkagenten bij. In dit bericht staat een overzicht van alle wijken en hierbij de naam van de betreffende wijkagent. nieuwsbericht Mon, 22 May 2017 13:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/22/03-wijkagenten.html 2017-05-22T13:33:00Z Met het vertrek van enkele wijkagenten én de aanstelling van een aantal nieuwe wijkagenten, is gekeken naar een passende herverdeling. Daardoor zijn sommige vertrouwde gezichten vanaf nu werkzaam in een andere buurt. De komende tijd stellen de nieuwe wijkagenten zich persoonlijk aan u voor!

  De wijkagenten hebben we alvast voor u hier per wijk of gemeente vermeld

  Villaparken, Trompenberg, Mediapark, Raadhuiskwartier, Boomberg (1217) Friso de Jong
  Hilversumse Meent (1218) Theo van den Berg
  Geuzenbuurt, Electrobuurt, Kleine Driftbuurt (1221) Linda Hardeman
  Hilversum Noord, Johannes Geradtswegbuurt, Erfgooiersbuurt (1222) Piet Blaauw
  Liebergen, Astronomische Buurt (1223) Bert van den Tweel
  Centrum, Langgewenstbuurt, Sint Vitusbuurt, Havenstraatbuurt (1211) Remko Daalder
  Centrum, Langgewenstbuurt, Sint Vitusbuurt, Havenstraatbuurt (1211) Ronald Janssen
  Van Riebeeckkwartier (1212) Inge Veldhuizen

  Schilderskwartier, Arenaparkkwartier, West-Indiekwartier,

  ’t Hoogt van ’t Kruis (1213)
  Han Ulderink
  Bloemenkwartier (1214) Linda de Jong
  Schrijverskwartier, Staatsliedenkwartier, Zeeheldenkwartier (1215) Marcel Groenendaal
  Havenkwartier, Het Rode Dorp, Zeverijn, Kerkelanden (1216) Rene ten Teije
  Nederhorst den Berg, ’s-Graveland, Ankeveen, Kortenhoef Carl Klein
  Nederhorst den Berg, ’s-Graveland, Ankeveen, Kortenhoef Dennis van Giessen
  Loosdrecht Manuel Kummer
  Loosdrecht Esther Smit

   

  ]]>
  Op Politie.nl onder Mijn buurt vind je jouw wijkagent; je kunt met hem/haar contact opnemen. De wijkagent is te volgen via Twitter door het icoontje bij de naam aan te klikken.

  Per gemeente kun je ook (nieuws)berichten van de politie volgen via Facebook.
  Politie Hilversum: https://www.facebook.com/politiehilversum/
  Politie Wijdemeren: https://www.facebook.com/politiewijdemeren/

  ]]>
  De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

  Externe partners
  Het onderhouden van contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties, valt ook onder het takenpakket van de wijkagent. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang.

  Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

  ]]>
  52.2196884 5.093666299999995
  Nederhorst den Berg - Dode vrouw aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/21/03-nederhorst-den-berg-dode-vrouw-aangetroffen.html Op zondagavond 21 mei kregen de hulpdiensten de melding dat er in sloot langs de Middenweg een vrouw in het water lag. nieuwsbericht Sun, 21 May 2017 19:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/21/03-nederhorst-den-berg-dode-vrouw-aangetroffen.html 2017-05-21T19:27:00Z De hulpdiensten die rond 18.00 uur arriveerden troffen de vrouw aan in het water maar hulp mocht niet meer baten. Zij bleek reeds te zijn overleden. De politie heeft uitvoerig onderzoek verricht met tactisch rechercheurs en de forensische opsporing. Hieruit bleek dat zij op enig moment in het water terecht is gekomen en overleden. Er is vastgesteld dat er geen sprake is van een misdrijf. Om reden van privacybescherming wordt er geen informatie verstrekt over leeftijd en woonplaats. 

  ]]>
  52.2498826 5.073554300000069