Alle berichten | Zaanstad | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/zaanstad.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Zaanstad nl Tue, 19 Feb 2019 10:41:41 GMT 2019-02-19T10:41:41Z nl Zaandam - 4 aanhoudingen zakkenrollerij Zaandam https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/04-4-aanhoudingen-zakkenrollerij-zaandam.html Op zondagmiddag rond 14.00 uur zijn er op de Schansend in Zaandam vier personen aangehouden voor zakkenrollerij. Het gaat om twee vrouwen van 26 en 49 jaar en om twee mannen van 52 jaar, het viertal is afkomstig uit Roemenië. nieuwsbericht Mon, 18 Feb 2019 09:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/04-4-aanhoudingen-zakkenrollerij-zaandam.html 2019-02-18T09:57:00Z De politie kreeg een melding dat een getuige vier personen zag die bezoekers van de Zaanse Schans rolden van persoonlijke spullen. Wanneer de agenten aankwamen op de Zaanse Schans hebben zij het viertal enige tijd in de gaten gehouden. De verdachten konden daarop aangehouden worden en zijn zij overgebracht naar het politiebureau. Onderzocht wordt of het viertal in verband kan worden gebracht met andere gepleegde zakkenrollerijen.

]]>
 • Ze leiden u af. Bijvoorbeeld door u een duw te geven of een vuurtje of de weg te vragen.
 • Ze werken meestal in teams, kijken elkaar vaak aan en wisselen signalen uit. Wordt u door een onbekende aangesproken? Wees dan alert. Een medeplichtige slaat dan vaak zijn slag.
 • Ze kunnen de buit na het stelen doorgeven aan handlangers.
 • Ze lopen doelloos in het rond en hebben veel interesse in mogelijke slachtoffers en hun bezittingen. Het geld en de pasjes worden vaak zeer snel uit de portemonnees gehaald, waarna de portemonnee wordt weggegooid.
 • Soms maakt de zakkenroller gebruik van de huisgegevens die in uw portemonnee te vinden zijn om, als er ook sleutels zijn gerold, later in de woning in te breken. Als uw sleutels zijn gerold, is het raadzaam om nieuwe sloten te plaatsen.
 •  

  ]]>
 • Draag uw tas met de schouderriem om uw schouder en hals, zodat de tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u.
 • Wees u er van bewust dat er mensen zijn die het op uw geld en tas hebben voorzien.
 • Stop uw geld en waardevolle voorwerpen altijd zorgvuldig weg.
 • Vermijd het gebruik van een grote, opvallende portemonnee.
 • Neem niet meer geld mee dan u nodig hebt.
 • Leg uw portemonnee niet voor het grijpen in een tas.
 • Draag uw tas met de klep/sluiting naar uw lichaam toegekeerd.
 • Neem uw tas altijd mee in de paskamer.
 • Als iemand op uw kleding knoeit, bijvoorbeeld mayonaise of de as van een sigaret, maak dit dan zelf schoon en wijs hulp van een vreemde resoluut af.
 • Houd uw omgeving in de gaten als u met uw mobiele telefoon op straat belt.
 • ]]>
  Alleen als de politie weet waar zakkenrollers opereren, krijgt de politie inzicht in aantallen en mogelijke werkwijzen. Met deze gegevens kan de politie zakkenrollers proberen aan te pakken in bepaalde gebieden.

  Meer informatie over zakkenrollen? Klik hier voor meer informatie.

  ]]>
  De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting en zakkenrollerij.

  ]]>
  Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Dit doet zij onder andere door de mobiele bendes in kaart te brengen. Hiervoor verzamelt en analyseert de politie informatie van onder andere EUROPOL en uit bijvoorbeeld opsporingsonderzoeken. Ook wordt informatie gedeeld en uitgewisseld met andere landen. Zo kunnen bijvoorbeeld DNA-sporen die zijn veiliggesteld bij een inbraak ook vergeleken worden met DNA dat is opgeslagen in buitenlandse databanken.

  Daarnaast voert de politie opsporings- en handhavingsacties en controles uit. Mobiel banditisme tegengaan is dan ook onderdeel van de (grootschalige) verkeerscontroles met ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Bij deze controles werkt de politie nauw samen met douane, belastingdienst en andere partners.

  Frans Heeres, landelijk portefeuillehouder High Impact Crime: ‘De verkeerscontroles passen perfect in het Integraal actieplan tegen mobiel banditisme van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In Nederland zien we een toename van mobiel banditisme, gepleegd door met name verdachten uit Oost-Europa. Als politie willen wij dit een halt toeroepen en laten zien dat dit in Nederland niet zomaar gaat.’

  Klik hier voor meer informatie over mobiele banditisme.

  ]]>
  52.472886 4.821854199999962
  Zaandam - Politie zoekt getuigen dodelijk verkeersongeval https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/15/04-politie-zoekt-getuigen-dodelijk-verkeersongeval.html Op vrijdagmorgen omstreeks 10.30 uur vond er een verkeersongeval plaats waarbij een 77-jarige vrouw uit Zaandam dodelijk gewond raakte. nieuwsbericht Fri, 15 Feb 2019 15:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/15/04-politie-zoekt-getuigen-dodelijk-verkeersongeval.html 2019-02-15T15:06:00Z Rond die tijd reed een 52-jarige man uit Hoorn op een vuilniswagen op de Peperstraat. Bij de Symon Claeszstraat wilde hij rechtsaf slaan. Toen hij met lage snelheid rechtsaf ging, kwam het slachtoffer die vermoedelijk op een fiets naast de vrachtwagen reed, onder de vrachtwagen terecht.
  Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Zij werd nog gereanimeerd, waar overleed ter plaatse aan haar verwondingen.
  De bestuurder van de vuilniswagen werd (zoals te doen gebruikelijk bij ernstige aanrijdingen) aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vrachtwagen is in beslag genomen voor onderzoek.
  De politie stelt een (technisch) onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.
  Aangezien nog onduidelijk is hoe het ongeval plaats heeft kunnen vinden, verzoekt de politie eventuele getuigen zich te melden. De politie in Zaandam is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844.
  2019029968

  ]]>
  52.4420399 4.8291993000000275
  Zaanstad - Positieve reacties op fouilleeractie https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/15/04-positieve-reacties-op-fouilleeractie.html Op donderdagavond heeft er voor de derde keer een preventief fouilleeractie plaatsgevonden in het centrum en in Poelenburg in Zaanstad. In het centrum is gefouilleerd in de Zilverpadsteeg, Parkstraat en een deel van de Dam. Verder zijn de bezoekers van 2 coffeeshops en een shisalounge gefouilleerd. De actie is vervolgens voortgezet in Poelenburg. Hierbij werd iedereen die op straat was gefouilleerd. nieuwsbericht Fri, 15 Feb 2019 13:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/15/04-positieve-reacties-op-fouilleeractie.html 2019-02-15T13:10:00Z In totaal fouilleerde de politie 267 personen en werden er 62 voertuigen doorzocht. Dit leverde drie slagwapens, vijf messen, een plak hasj en een bedrag van 15.000 euro cash op. Onderzocht wordt of het hier om crimineel verkregen geld gaat. De wapens, drugs en het geld werden in beslag genomen.

  Bij deze actie, die tussen 20.00 en 01.00 uur plaats vond, zijn vierentwintig politiemensen (waaronder vier politieruiters) ingezet. Sherwin Tjin-Asjoe, teamchef van de politie in Zaanstad: ‘De preventief fouilleeracties zijn een goede bijdrage aan de veiligheid in ons gebied. We halen niet alleen daadwerkelijk ongewenste wapens uit het straatbeeld, maar laten ook zien dat veiligheid voor ons een belangrijk onderwerp is. Iedereen loopt daarbij de kans om gefouilleerd te worden. Het is goed te zien dat wij vooral positieve reacties krijgen op deze actie. Zelfs mensen die gefouilleerd worden, weten onze inzet te waarderen.’

  2019029770

  ]]>
  52.4579659 4.75104250000004
  Koog aan de Zaan - Woningbrand leidt naar hennepkwekerij https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/15/04-woningbrand-leidt-naar-hennepkwekerij.html Op donderdagochtend kregen de hulpdiensten rond 09.00 uur een melding binnen van een brand in een woning aan de Jan de Wittestraat. Er kwamen dikke rookwolken uit het dak en de toegesnelde brandweer besloot het pand te betreden om te controleren of er geen mensen of dieren in het pand aanwezig waren. Bij de controle werd in een slaapkamer een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Gelukkig bleef de brand beperkt. nieuwsbericht Fri, 15 Feb 2019 11:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/15/04-woningbrand-leidt-naar-hennepkwekerij.html 2019-02-15T11:35:00Z Bij controle door een medewerker van Liander bleek dat de stroomtoevoer naar de kwekerij buiten de meter om plaatsvond. Er was dus sprake van diefstal van stroom. De bedrading bleek ernstig aangetast te zijn, waarbij op sommige plaatsen de stroomaders bloot lagen. Hoewel een brandsoorzaak nog niet is vastgesteld, was hier minimaal sprake van een zeer gevaarlijke situatie. De stroomtoevoer naar de woning is volledig afgesloten.

  De bewoonster van het pand, een 48-jarige vrouw, werd later aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zodra de veiligheid het toelaat wordt de kwekerij, waarin achtenzeventig planten stonden, ontruimd. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen.

  ]]>
  Bij dit soort hennepkwekerijen gaat het vaak om drugscriminelen die ergens een slaapkamer of zolder huren van de eigenaar of huurder van een woning. De bewoner heeft er geen omkijken naar en krijgt toch betaald voor de geboden ruimte. Totdat de kwekerij wordt ontdekt, want dan blijkt de bewoner in een keer aansprakelijk te zijn, terwijl de echte crimineel niet of moeilijk te pakken is. Bij brand, zoals in dit geval, is de kans groot dat de verzekering niets uitbetaalt. Daarnaast zal de betrokkene bij iedere andere verzekering geweerd worden. Bij diefstal van stroom moet een nieuwe meter worden aangekocht en kost zomaar een paar duizend euro's. Bovendien wordt een schatting gemaakt over hoe vaak er geoogst is, en hoeveel er met eerdere kweken is verdiend. Ook dit bedrag moet worden terugbetaald. 

  ]]>
  Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

  ]]>
  U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank/ vocht/schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. Vermoedt u een hennepkwekerij bij u in de buurt, bel dan de politie via 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

  2019029272

  ]]>
  Agent inspecteert illegale hennepplantage in woning 52.4607871 4.804729199999997
  Zaandam - Gezocht - Overval telecomwinkel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/februari/04-overval-telecom-winkel.html Op zaterdag 4 augustus 2018 rond 15.50 uur werd een telecomwinkel aan de A.F. de Savornin Lohmanstraat overvallen. Een man en vrouw deden zich voor als klanten en misleiden de verkoper. verdachte Thu, 14 Feb 2019 10:22:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/februari/04-overval-telecom-winkel.html 2019-02-14T10:22:00Z De man vertelde over zijn verzameling bankbiljetten en zei dat hij een bepaald bankbiljet van €50 euro zocht.Hierna ging de medewerker naar zijn kantoor om te kijken of hij een geschikt bankbiljet voor de man had. De man liep achter de verkoper aan het kantoor binnen. Hij werd weggestuurd maar kwam weer terug. De man en de verkoper b ekeken de bankbiljetten waarbij de man druk praatte en gebaarde met zijn handen en vervolgens het stapeltje biljetten uit de handen van de verkoper pakte. De verkoper merkte dat enkele biljetten van het stapeltje verdwenen waren en wilde dat de man het kantoor uitging. Hierop bedreigde de man de verkoper met een mes en en ging er met het geld  vandoor. Nadat de man de winkel was uitgerend, stapte hij achter in een zilverkleurige Citroen C3 met een Italiaanse kentekenplaat.  Tijdens deze overval/wisseltruc bleef de vrouw in de winkel om een klant aan de praat te houden. De verdachten werden niet meer aangetroffen.

   

  ]]>
  Signalement man:

  • Grote man, stevig uiterlijk
  • 40 -45 jaar  
  • Zwart haar
  • Grote ogen en een grote kin
  • Lengte: 1.80m a 1.85m
  • lichtblauwe blouse met lange mouwen en een spijkerbroek

  Signalement vrouw:

  • 30 -35 jaar
  • Zwart haar
  • donkerblauwe broek
  • blauw T-shirt
  • schoudertas
  • zonnebril op het hoofd

  Heeft u informatie over deze overval of herkent u deze verdachten? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

  ]]>
  ]]>
  52.440158 4.82787159999998
  Zaandam - Twee jonge overvallers op heterdaad aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/14/04-twee-jonge-overvallers-op-heterdaad-aangehouden.html De politie heeft woensdagavond twee jonge Amsterdammers van 13 en 14 jaar oud aangehouden op verdenking van een poging overval op een supermarkt aan de E. Heimansstraat. nieuwsbericht Thu, 14 Feb 2019 10:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/14/04-twee-jonge-overvallers-op-heterdaad-aangehouden.html 2019-02-14T10:07:00Z Rond 18.45 uur stapte één van de jongens de winkel binnen en sloeg direct met een hamer de kassa kapot. Daarna richtte hij de hamer op de medewerkster die probeerde het gereedschap van de overvaller af te pakken. De eigenaar kwam ook helpen en hield de jongen vast, hij wist echter uit de greep te ontsnappen en vluchtte de zaak uit. De Amsterdammer sprong daarna achterop de scooter bij zijn stadsgenootje en reden in de richting van de Dodoneusstraat. De gealarmeerde politie zag op de Oostzanerdijk een scooter staan die voldeed aan de omschrijving van getuigen. Ook stonden hier de Amsterdammers bij die voldeden aan het signalement. De jonge verdachten werden hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

  2019028992

  ]]>
  52.4420399 4.8291993000000275
  Zaandam - Hond gedumpt, eigenaar gezocht! https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/13/04-hond-gedumpt-eigenaar-gezocht.html De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond op onderstaande afbeelding. nieuwsbericht Wed, 13 Feb 2019 09:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/13/04-hond-gedumpt-eigenaar-gezocht.html 2019-02-13T09:38:00Z Deze hond, een Staffordshire terriër reu, werd twee weken geleden aangetroffen in het Jagersveld in Zaandam: hij was vastgebonden aan een boom.

  Onbekend is wie deze hond heeft vastgebonden en op dit moment is ook niet bekend wie de eigenaar is van deze hond. Omdat het dumpen van dieren een misdrijf is en dit bij deze hond niet uitgesloten kan worden, is de dierenpolitie een onderzoek gestart.

  Heeft u informatie over deze hond of bent u de eigenaar van deze hond?Neemt u dan s.v.p. contact op met de dierenpolitie in Zaandam via tel.nr. 0900-8844 of via het contactformulier.

  2019022698

  ]]>
  Bij de politie werken ‘taakaccenthouders handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed’; ook wel de dierenpolitie genoemd. De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp, en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenpolitie werkt onder andere samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de stichting LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming)  en de Dierenbescherming.

  De politieagenten van de dierenpolitie treden onder andere op tegen de hieronder vermelde misdrijven:

  • dierenmishandeling;
  • dierenverwaarlozing;
  • ontuchtige handelingen met dieren en dierenporno;
  • het doden of mishandelen van een dier ;
  • het ophitsen van dieren tot het aanvallen van mensen of andere dieren;
  • stroperij (wild/vis) en verstoren van nesten.

  Klik hier voor meer informatie. 

  ]]>
  52.4420399 4.8291993000000275
  Noord-Holland - Pas op voor telefoondieven https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/8/04-pas-op-voor-telefoondieven.html De politie waarschuwt voor twee mannen, die in Noord-Holland (en mogelijk ook landelijk) op pad zijn om telefoon te stelen van winkeliers en klanten van kleine winkels en bedrijven. In Noord-Holland is inmiddels toegeslagen bij enkele kapperszaken. nieuwsbericht Fri, 08 Feb 2019 10:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/8/04-pas-op-voor-telefoondieven.html 2019-02-08T10:47:00Z De werkwijze is als volgt: beide mannen komen de winkel of het bedrijfspand binnen. In gebrekkig Engels leidt een van hen het personeel af. Vaak loopt de man met een folder waarmee te wapperen, waardoor hij nog meer verwarring zaait. De tweede persoon kijkt intussen waar mobiele telefoons liggen en probeert deze weg te nemen. Variatie op de werkwijze is dat een van hen een folder op een GSM legt en na een kort gesprek de folder weer oppakt, tegelijk met de telefoon.

  ]]>
  Het signalement van de verdachten: mannen van 20 tot 22 jaar oud, met een lengte van 1.60 tot 1.65 meter en een licht getint uiterlijk. De ene heeft een tenger postuur en donkerbruin haar (van achteren en de zijkanten kort, bovenop stijl en langer). De andere heeft een normaal postuur en heeft kort donkerbruin haar. Kenmerkend is dat één van de mannen is gezien in een zwarte lederen jasje, waarvan de linker-rugzijde is voorzien van een halve ‘skull’ (doodshoofd), mogelijk afgezet met strassteentjes. De verdachten rijden mogelijk in een donkerblauwe (sedan) personenauto met witte kentekenplaten.

  ]]>
  De politie adviseert zowel winkeliers als klanten om nooit een telefoon ergens onbeheerd neer te leggen. Draag een GSM in uw kleding of berg hem goed op. Heeft uw telefoon een tracking-app (bijvoorbeeld find my iPhone), installeer deze dan ook, zodat u samen met de politie de telefoon terug kunt vinden.

  Mocht u deze personen in uw zaak treffen, neem dan direct contact op met de politie op het alarmnummer 112.

  ]]>
  52.5205869 4.788473999999951
  Zaandijk - Find my inbreker https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/7/04-find-my-inbreker.html Een 32-jarige man uit Zaandijk is in de nacht van woensdag op donderdag rond 2 uur aangehouden voor een inbraak in een woning aan de George Gershwinstraat in Zaandijk. nieuwsbericht Thu, 07 Feb 2019 11:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/7/04-find-my-inbreker.html 2019-02-07T11:36:00Z Even over half 2 hoorde de bewoonster geluiden van beneden komen, zij heeft direct de politie gebeld. Binnen twee minuten kwamen de agenten bij de woning aan. Van de verdachte ontbrak ieder spoor. In de woning bleken meerdere lades doorzocht te zijn en al snel bleek dat de bewoonster haar iPhone en autosleutels miste.

  Omdat de kans groot was dat de verdachte nog in de buurt was, heeft de politie heeft de wijk afgezet en een hondengeleider ingezet. Met de applicatie ‘Find my iPhone’ heeft de politie geprobeerd de gestolen iPhone en autosleutels terug te vinden. Er werden signalen ontvangen vanaf het Frans Marspad en later op de George Gershwinstraat. Agenten zagen een man een steeg in rennen op de Claude Debussystraat en konden hem even later aanhouden. Hij had zich verstopt op een schuurdak, was compleet doorweekt en miste zijn schoenen. De politie heeft de verdacht overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek.

  De politie is nog opzoek naar de iPhone van het slachtoffer en de autosleutels. Mocht u deze aantreffen in de wijk? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844.

  2019024446 

  ]]>
  Vanaf het tijdstip van de melding doet de politie er alles aan om binnen tien minuten ter plaatse te zijn. De centralist van de Meldkamer, die u aan de lijn krijgt als u 112 heeft gebeld, zal heel snel vragen wat er is gebeurd en vooral wat uw adres is. Terwijl u daarna uw verhaal doet, heeft de centralist al een auto onderweg gestuurd.

  ]]>
  Bij een heterdaadmelding (bijvoorbeeld als een inbreker wordt overlopen door de bewoners) gaat de politie eerst op zoek naar de inbreker(s). Auto’s rijden in de directe omgeving om de verdachten te zoeken. Ook kunnen politiehonden of zelfs een helikopter worden ingezet. Het is daarom belangrijk dat u zo snel mogelijk het alarmnummer 112 te bellen bij een inbraak. Hoe sneller de politie is gewaarschuwd, hoe sneller er gezocht kan worden en hoe groter de kans is een inbreker te pakken.

  ]]>
  Na een inbraak worden de forensisch rechercheurs gewaarschuwd. Zij komen, meestal in de loop van de dag, bij de slachtoffers langs op zoek naar sporen die de inbreker heeft achtergelaten. Denk daarbij aan vinger- of schoenafdrukken, aan bloedsporen of aan bijvoorbeeld de sporen die een koevoet achterlaat als een deur of raam wordt opengebroken. U wilt natuurlijk na een inbraak zo snel mogelijk uw huis weer schoon maken en op orde brengen. Beter is het om te wachten tot de forensische speurders langs zijn geweest. U zou onbedoeld sporen uit kunnen wissen.

  ]]>
  Inbrekers zijn meestal gelegenheidsdieven. U maakt het ze extra lastig met:

  • Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels.
  • Al gaat u maar even weg, sluit altijd alle ramen en deuren en doe ze op slot. Een insluiper heeft maar 30 seconden nodig.
  • Een speciaal slot aan de inbraakgevoelige schuifpui.
  • Voldoende buitenverlichting.
  • Tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van uw huis. Laat ze op verschillende tijden aan en uit gaan.
  • Kijk voor meer tips op: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html
  ]]>
  De politie juicht het instellen van burgerinitiatieven zoals een WhatsApp-groep of Buurtpreventieteams van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Zij vraagt aan bewoners om de situatie of de verdachte personen voor zover mogelijk in het oog te houden. Dus wordt ook deelnemer van een WhatsApp-groep in jou buurt.

  ]]>
  Agenten schijnen met zaklamp achter tuinhek ivm controle woninginbraak 52.4763735 4.797513200000026
  Zaandam - Verdachte op heterdaad aangehouden voor inbraak https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/6/04-verdachte-op-heterdaad-aangehouden-voor-inbraak.html Op dinsdagmiddag heeft de politie een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor inbraak in een woning in Zaandam. nieuwsbericht Wed, 06 Feb 2019 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/6/04-verdachte-op-heterdaad-aangehouden-voor-inbraak.html 2019-02-06T09:59:00Z Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding van een heterdaad inbraak in een woning aan de Bermuda in Zaandam. Een getuige zou een persoon in de woning hebben gezien. Terwijl de politie aanrijdend was is de verdachte er in een voertuig vandoor gegaan. De agenten hebben de verdachte aangetroffen in de omgeving, op de Albardastraat. De politie heeft de verdacht overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek.

  2019023551

  ]]>
  52.43072049999999 4.843089899999995
  Zaandam - Politie zoekt getuigen straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/5/04-politie-zoekt-getuigen-straatroof.html Maandagavond is een 33-jarige vrouw uit Almere slachtoffer geworden van een straatroof. De politie is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Tue, 05 Feb 2019 09:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/5/04-politie-zoekt-getuigen-straatroof.html 2019-02-05T09:29:00Z Rond 17.55 uur stond het slachtoffer te wachten bij een bushalte op de Vermiljoenweg. Na een paar minuten kwamen er twee jongens bij haar in het bushokje staan. Nadat zij het slachtoffer vroegen hoe laat de bus kwam, pakte een van de jongens de handtas van het slachtoffer en rende in de richting van de Weer. De andere jongen rende weg in onbekende richting. Het gaat vermoedelijk om jonge daders.

  Heeft u iets gezien of heeft u informatie wat kan helpen bij het oplossen van deze straatroof? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

   

  2019022987

  ]]>
  52.4420399 4.8291993000000275
  Zaandam - Auto’s door brand verwoest in Zaandam https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/3/04-auto%E2%80%99s-door-brand-verwoest-in-zaandam.html Bij een autobrand op de Dodonaeusstraat in Zaandam zijn zondagochtend rond 04.40 uur drie voertuigen door brand verwoest. De brand ontstond in één van de voertuigen en de er naast geparkeerde auto’s vlogen ook in brand. nieuwsbericht Sun, 03 Feb 2019 08:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/3/04-auto%E2%80%99s-door-brand-verwoest-in-zaandam.html 2019-02-03T08:30:00Z De brandweer heeft het vuur geblust. Vermoedelijk is de brand aangestoken. De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

  2019022024

  ]]>
  52.4420399 4.8291993000000275
  Zaandijk - Jongen slaat van zich af https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/2/04-jongen-slaat-van-zich-af.html De politie is op zoek naar getuigen van een mislukte straatroof die op vrijdagavond plaatsvond op de Jacob Honigstraat in Zaandijk. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). nieuwsbericht Sat, 02 Feb 2019 09:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/2/04-jongen-slaat-van-zich-af.html 2019-02-02T09:48:00Z Omstreeks 21.20 uur liep een 16-jarige jongen uit Assendelft over de Jacob Honigstraat toen er twee jongens op het af kwamen lopen. Zij grepen het slachtoffer vast en begonnen zijn kleding te doorzoeken. Het slachtoffer reageerde echter direct door om zich heen te slaan en te schoppen. Hierop gingen de overvallers er (zonder buit) vandoor. Het slachtoffer raakte niet gewond.

  Beide overvallers waren jongens van onder de 20 jaar oud, met een donker getint uiterlijk en een smal postuur. De ene had een lengte van ongeveer 1,90 meter en ging gekleed in een zwarte jas, capuchon en vermoedelijk witte schoenen. De andere was ongeveer 1,85 meter en droeg ook een donkere jas en een capuchon. 

  2019021199

  ]]>
  52.4740433 4.802817900000036
  Zaandam - Politie zoekt getuigen beroving https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/31/04-politie-zoekt-getuigen-beroving.html De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben over een beroving die op zaterdagavond plaatsvond in het Darwinpark in Zaandam. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) nieuwsbericht Thu, 31 Jan 2019 15:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/31/04-politie-zoekt-getuigen-beroving.html 2019-01-31T15:27:00Z Omstreeks 19.30 uur liepen twee broers van 22 jaar oud uit Zaandam en 31 jaar oud uit Pijnacker in het Darwinpark, ter hoogte van de kinderboerderij. Op dat moment kwamen er drie mannen op hen aflopen. Aanvankelijk gaven zij de indruk iets te willen vragen. Toen zij echter dichterbij gekomen waren bedreigden twee van hen de slachtoffers met wapens. Zij eisten de kostbaarheden van de slachtoffers. De daders gingen er vandoor met onder anderen geld en GSM’s. Bij de beroving raakte niemand gewond.

  De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Er werden echter geen verdachte personen aangetroffen.

  2019017282, 278

  ]]>
  52.4420399 4.8291993000000275
  Zaandam - Gezocht - Geweldsincident woning Zaandam https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/04-geweldsincident-woning-zaandam.html Op woensdag 10 oktober deden rond 15.45 uur meerdere mensen een melding bij de politie dat zij vanuit een woning aan de Oosterwerf hulp geroep hoorden. verdachte Tue, 29 Jan 2019 13:21:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/04-geweldsincident-woning-zaandam.html 2019-01-29T13:21:00Z Toen agenten ter plaatse waren, zagen zij dat de balkondeur van de betreffende woning openstond en zagen hierachter een man aan handen en voeten met een touw gekneveld liggen. De man had een bloedende hoofdwond. Er waren verder geen personen in de woning.  

  Het slachtoffer had die dag rond 11.00 uur een taxirit verzorgd voor een dame. Het slachtoffer haalde haar op bij het CS Amsterdam en de vrouw vroeg hem haar bij de woning aan de Oosterwerf af te zetten. Onderweg zijn zij nog gestopt bij een benzinestation. Eenmaal aangekomen bij de woning zei de vrouw tegen het slachtoffer dat hij samen met haar moest uitstappen. Toen zij waren uitgestapt, kwam een man naar hun toelopen. Even later werd de deur van de woning opengedaan door een donkere man. Met zijn vieren stapten zij vervolgens de woning binnen.

  Eén van de mannen verliet even later de woning en stapte in de taxi. Na een uurtje kwam de man weer terug en het  slachtoffer zag dat de man een zwarte rugtas bij zich had. De donkere man kwam korte tijd later uit een slaapkamer met twee of drie mannen die bivakmutsen/maskers droegen. Één van hen kwam direct op het slachtoffer af en sloeg hem tot twee keer aan toe met een vuurwapen. Het slachtoffer werd van de bank getrokken en daarna vastgebonden aan handen en voeten. Nadat de twee mannen waren vastgebonden, pakte één van de mannen de rugtas van de man af en gingen de mannen én de vrouw ervandoor. De man die ook was vastgebonden, kon huppend naar de balkondeur komen en verliet de woning via het balkon.  Het slachtoffer is naar de balkondeur gerold en riep toen om hulp.

  ]]>
  Wie herkent de man en/of vrouw op de foto’s . Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

  ]]>
  ]]>
  52.4291452 4.83694909999997