Alle berichten | Haaksbergen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/overijssel/haaksbergen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Haaksbergen nl Thu, 09 Feb 2023 10:00:01 GMT 2023-02-09T10:00:01Z nl Haaksbergen - Overleden en gewonde vrouw aangetroffen op de N18 https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/1/02-overleden-en-gewonde-vrouw-aangetroffen-op-de-n18.html Op maandag 1 augustus omstreeks 1.30 uur kwam er een melding binnen van het aantreffen van  twee personen op de rijbaan van de N18 in Haaksbergen.  Gealarmeerde politieagenten treffen daar een overleden vrouw en een gewonde vrouw aan.  Ze starten onmiddellijk een onderzoek omdat de sporen wijzen op een mogelijk misdrijf. Mon, 01 Aug 2022 12:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/1/02-overleden-en-gewonde-vrouw-aangetroffen-op-de-n18.html 2022-08-01T12:17:00Z De gewonde vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is zij in de loop van de ochtend aangehouden omdat zij verdacht wordt van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de andere vrouw. De N18 en de Geukerdijk  in Haaksbergen zijn enkele uren afgezet geweest, verkeer werd omgeleid.

We onderzoeken de toedracht en aanleiding van dit mogelijke misdrijf. In de omgeving zijn twee fietsen aangetroffen. Inmiddels is duidelijk dat deze eigendom zijn van de twee vrouwen.   

De identiteit van de aangehouden, gewonde vrouw is bekend. Zij is aanspreekbaar. De identiteit van de overleden vrouw moet nog officieel worden vastgesteld. Op dit moment wordt familie geïnformeerd.

Getuige geweest of beeldmateriaal?

Het rechercheteam dat dit incident onderzoekt wil graag in contact komen met getuigen die vanaf 00.30 uur bijzonderheden hebben gezien of vastgelegd op (camera)beelden.   Zij kunnen bellen met 0900 8844, een digitaal tipformulier invullen of zich melden bij het politiebureau.

2022349342 ^CW

Foto mag met bronvermelding worden overgenomen

]]>
52.16806549 6.7096741
Haaksbergen, Ambt Delden, Borne, Hengelo, Almelo, Wierden - Bus en aanhanger met 'drugsvaten' zorgt voor meldingen van Twentse inwoners https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/24/02-bus-en-aanhanger-met-drugsvaten-zorgt-voor-meldingen-van-twentse-inwoners.html De afgelopen weken heeft op verschillende plekken in Twente een bus en aanhanger vol met ‘drugsvaten en materialen’ voor de productie van drugs gestaan. Met deze actie vragen politie en gemeenten in Twente aandacht voor het thema drugscriminaliteit en werd er gekeken in hoeverre inwoners bereid zijn een verdachte situatie te melden. Veel inwoners van Twente namen de moeite om een melding van de verdachte situatie te maken. * Fri, 24 Jun 2022 11:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/24/02-bus-en-aanhanger-met-drugsvaten-zorgt-voor-meldingen-van-twentse-inwoners.html 2022-06-24T11:06:00Z Volgepakte zwarte bus

Tussen 3 en 16 juni stond er op een drietal plekken in Twente een zwarte lokbus volgepakt met vaten en materialen die gebruikt kunnen worden voor de productie van drugs. Door de ramen van het busje was duidelijk te zien dat het om een verdachte situatie ging.

 • In het buitengebied van Haaksbergen (Haaksbergerveen) stond de bus zes dagen. 7 keer werd er contact gezocht met de politie. Hierbij ging het in twee gevallen om bewoners uit Haaksbergen. In de andere 5 gevallen betrof het mensen van buiten de regio.
 • In Ambt Delden, op de parkeerplaats bij Twickel aan de veldweg, werd slechts één keer een melding gemaakt. De bus stond er vijf dagen. De melding op deze toeristische plek was afkomstig van een collega van de politie buiten dienst. Ook de Boa/Toezichthouder heeft geen meldingen gehad. Geconstateerd werd dat op deze plek veel mensen zijn langsgekomen en bij de bus hebben gestaan. Dit leverde geen meldingen op.
 • In Borne stond de bus aan het Spanjaardgemaal aan de rand van de woonwijk Bornsche Maten. Dat het hier om een locatie bij een woonwijk ging werd al snel duidelijk. Na twee dagen stond de teller op 17 meldingen, waarna de bus is weggehaald.

De actie werd op zaterdag 18 juni afgesloten in Hengelo, waar de politie in het centrum aanwezig was met de bus en een Escape Room. Ook werd er op verschillende plekken in de binnenstad een drugsdumping in scene hebben gezet.

Danny Kuiper, Senior Milieu bij de politie met onder andere focus op synthetische drugs(afval): ‘’Een succesvolle actie waar we naast aandacht voor en bewustwording rondom het thema ook een aantal interessante observaties hebben kunnen doen. Zo was duidelijk dat, ondanks dat in de buitengebieden en er op de gekozen locaties veel mensen langskwamen, er daar een stuk minder gemeld is dan bij de locatie aan de rand van een woonwijk.’’

Aanhanger met vaten en grondstoffen

Een week later, tussen 17 en 24 juni, heeft er op drie locaties in Twente ook een aanhanger gestaan die was volgepakt met vaten met erop etiketten die suggereerden dat er grondstoffen in zaten waarmee je drugs zou kunnen produceren. De aanhanger was deels afgedekt met een zeil, maar voorbijgangers konden duidelijk zien wat eronder zat.

 • In Almelo stond de aanhanger drie dagen lang tegenover een bankje aan de Gravenallee. Vanwege het mooie weer waren er deze dagen veel fietsers en wandelaars op de been in dit gebied. Bij de politie waren na drie dagen 9 meldingen binnengekomen en 6 meldingen bij de groene Boa actief in dit gebied.
 • In Wierden stond de aanhanger twee dagen aan de Ypeloweg, een zandpad voor de Keursweg. De politie kreeg 5 meldingen op deze locatie. De Boa in Wierden ontving ook twee meldingen van collega’s van de buitendienst.
 • In Hellendoorn stond de aanhanger ruim twee dagen op de parkeerplaats aan Schuilenburgerweg, ter hoogte van de brug over de Regge. Bij de politie kwamen 6 meldingen binnen over de aanhanger. Een aantal melders deden melding vanwege de lange tijd dat deze aanhanger er stond en een aantal melders legden de connectie met mogelijk drugsafval.

Martin Meuzelaar, betrokken bij de actie en bij de politie verbonden aan het Ondermijningslab dat zich bezighoudt met onder andere preventie en bewustwording op ondermijning: ‘’Binnen het Ondermijningslab werken we met veel verschillende partijen, zoals gemeenten, het RIEC, OM en Belastingdienst samen aan preventie, innovatie en bewustwording binnen de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Deze actie past mooi bij wat we met het Ondermijningslab beogen, namelijk de betrokkenheid van de inwoners van Twente vergroten bij dit gezamenlijke probleem.’’

Lokale aandacht en regionale samenwerking

In Twents verband wordt er vanuit het Platform IVZ Twente regionaal samengewerkt op verschillende veiligheidsthema’s, waaronder ondermijning en drugscriminaliteit. Jorrit Eijbersen, burgemeester van de Gemeente Hellendoorn, stak gelijk de vinger op om de aanhanger ook op een plek in de Gemeente Hellendoorn te laten staan. ‘’Het is van belang blijvend en op verschillende manieren aandacht te vragen voor drugscriminaliteit, de daarmee samenhangende drugsdumpingen en onderliggende ondermijnende criminaliteit. Zo zijn we inmiddels samen met de Gemeenten Rijssen-Holten en Wierden met het Keurmerk Veilig Buitengebied van start gegaan en gaan hier de komende tijd met lokale partners, ondernemers en inwoners hard mee aan de slag. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is alertheid noodzakelijk. Iedereen die iets verdachts ziet of daarover twijfelt, raad ik aan contact op te nemen met de politie of Meld Misdaad Anoniem.’’

Herken de signalen

Ziet, hoort of ruikt een inwoner onraad? Dan is melden van groot belang. De politie kan vervolgens een goede inschatting maken. Meld altijd, want een klein signaal kan al duiden op criminaliteit en een melding kan een grote bijdrage hebben aan de aanpak ervan. Verdachte signalen:

 • activiteiten op ongebruikelijke tijdstippen
 • onbekende voertuigen (bestel- of vrachtwagens)
 • een chemische geur van anijs, amandel, aceton of ammoniak
 • jerrycans en blauwe vaten met chemicaliën
 • afgeschermde deuren of ramen
 • geluiden van afzuiginstallaties
 • overmatige beveiliging met camera’s

Belangrijk is om (een busje of aanhanger met) drugsafval niet aan te raken, tegen aan te duwen of schoppen en geen sigaret in de buurt op te steken. Houd altijd afstand. Inwoners die liever anoniem melding willen doen kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie ontvangt dan de melding, de inwoner blijft volledig anoniem.

*Eventuele meldingen die via Meld Misdaad Anoniem zijn gedaan zijn in deze resultaten nog niet meegenomen.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
52.15550342 6.75586459
Haaksbergen - Gezocht - Wie (her)kent deze man? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/02-haaksbergen---wie-herkent-deze-man.html De politie is op zoek naar de man die op 15 mei 2021 voor bijna honderd euro aan vlees meenam uit een supermarkt aan de Spoorstraat in Haaksbergen. De man reed vermoedelijk in een zwarte Seat. verdachte Wed, 08 Jun 2022 10:10:18 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/02-haaksbergen---wie-herkent-deze-man.html 2022-06-08T10:10:18Z Kent u hem? Neem contact op 0800-6070 (gratis) of via onderstaand tipformulier.

]]>
]]>
52.15550342 6.75586459
Gezocht - Diefstal Ebike - Spoorstraat - Haaksbergen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/02-diefstal-ebike---spoorstraat---haaksbergen.html Tue, 03 May 2022 06:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/02-diefstal-ebike---spoorstraat---haaksbergen.html 2022-05-03T06:43:00Z 52.15550342 6.75586459 Haaksbergen - Gezocht - Diefstal - van Heijdenstraat - Haaksbergen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/januari/02-diefstal---van-heijdenstraat---haaksbergen.html Op donderdag 2 december werd een portemonnee uit een tas van een mevrouw van 84 jaar oud gestolen. De vrouw deed boodschappen in een supermarkt aan de van Heijdenstraat in Haaksbergen. Twee mannen werkten samen om de portemonnee uit de tas van de vrouw te halen. - Wie zijn deze mannen? verdachte Thu, 20 Jan 2022 15:42:38 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/januari/02-diefstal---van-heijdenstraat---haaksbergen.html 2022-01-20T15:42:38Z De twee verdachten kunnen mogelijk ook in verband worden gebracht met twee soortgelijke zaken:
Zaaknummers 2021134316 / 2021141027

]]>
]]>
52.15550342 6.75586459
Haaksbergen - Jongen overleden bij ongeval https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/31/02-haaksbergen---jongen-overleden-bij-ongeval.html In Haaksbergen is een 12-jarige jongen om het leven gekomen bij een ongeval met een zogenoemde klaphamer. De jongen bediende niet zelf de klaphamer, maar was omstander of passant. Er is een verdachte aangehouden. Het betreft een meerderjarige man uit Haaksbergen, die de klaphamer zou hebben bediend. Fri, 31 Dec 2021 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/31/02-haaksbergen---jongen-overleden-bij-ongeval.html 2021-12-31T14:00:00Z Een klaphamer is een apparaat dat harde knallen veroorzaakt. De man is aangehouden op verdenking van dood door schuld.

Omstreeks 11.30 uur kregen de hulpdiensten de melding van een ernstig ongeval op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen, waarbij minderjarige kinderen betrokken zouden zijn.

Twee kinderen (11 en 12 jaar) bleken ernstig gewond te zijn geraakt. Het 12-jarige slachtoffer werd door een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij aan zijn verwondingen is overleden. De 11-jarige jongen is ook overgebracht naar het ziekenhuis.

Wat er precies gebeurd is en wat de oorzaak is van het ongeval, wordt momenteel onderzocht door de recherche. Daar kunnen op dit moment nog geen nadere mededelingen over worden gedaan.

We vragen getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien of heeft u relevante informatie, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of vul het onderstaande tipformulier in.

 

2021609543 ep

]]>
52.15914931 6.72676459
Haaksbergen - Politie houdt man aan voor fraude https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/9/02-politie-houdt-man-aan-voor-fraude.html Op maandagmiddag 8 maart kreeg een inwoner van Haaksbergen zogenaamd een telefoontje van zijn bank. Een persoon meldde zich en deed zich voor als medewerker van de afdeling fraude van de bank van de man. Tue, 09 Mar 2021 13:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/9/02-politie-houdt-man-aan-voor-fraude.html 2021-03-09T13:20:00Z De vrouw kende het bankrekeningnummer en het adres van de man waardoor deze het vertrouwde. Volgens de vrouw was de bankrekening van de man gehackt en zou hij een nieuwe bankpas krijgen. De man moest zijn huidige pincode geven, dan zou hij een nieuwe bankpas krijgen en de oude kon hij dan doorgeknipt teruggeven aan de koerier die de nieuwe bankpas had gebracht. Later op de middag meldde zich een man gekleed in een jas van een koeriersbedrijf bij de man. De man kreeg een nieuwe pas overhandigd en gaf zijn oude pas af. Deze zou op het hoofdkantoor van de bank worden onderzocht. Zijn vrouw vertrouwde de zaak echter niet en belde de politie. De politie wist de man op heterdaad te betrappen en aan te houden. Het betreft een 19-jarige man uit Goirle. De politie heeft aangifte opgenomen en een onderzoek ingesteld in deze zaak.

]]>
Bankhelpdeskfraude

De beschreven methode van fraude is een specifieke vorm van bankhelpdeskfraude. Hierbij wordt echter niet gevraagd aan mensen om geld over te maken maar proberen criminelen de beschikking te krijgen over uw bankpas en pincode. De bankpas is dan soms doorgeknipt maar daarbij wordt vaak de chip niet doorgeknipt waardoor de bankpas nog steeds te gebruiken is voor de crimineel. 

Wat u het beste kunt doen bij Bankhelpdeskfraude (spoofing) leest u hier.

(2021105026)

]]>
52.1581512 6.7473399
Hengelo - Politie ontdekt mini-drugslab in woning https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/27/02-hengelo-politie-ontdekt-mini-drugslab-in-woning.html Verdachte is aangehouden, politie stelt nader onderzoek in. Sat, 27 Feb 2021 11:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/27/02-hengelo-politie-ontdekt-mini-drugslab-in-woning.html 2021-02-27T11:46:00Z Op zaterdag 27 februari rond middennacht zagen surveillerende agenten iemand op een scooter rijden over de Oldenzaalsestraat in Hengelo. De scooter was niet voorzien van verlichting. De bestuurder ging er bij het zien van het politievoertuig vandoor. Hierop werd de achtervolging ingezet. 

Op een gegeven moment begaf de scooter het en ging de bestuurder er lopend vandoor. Agenten zagen dat hij een tas van zich afgooide. Na een korte sprint konden de agenten de bestuurder staande houden. In de tas werden meerdere gripzakken met vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. Hierop werd de bestuurder van de scooter, een 38-jarige man, aangehouden. 

In de woning van de verdachte, in Haaksbergen, werd even later een mini-drugslab aangetroffen. In de woning wordt vandaag nader onderzoek gepleegd en er zal een buurtonderzoek gehouden. 


2021089810 ^cw
 

]]>
52.2753427 6.8231362
Haaksbergen - Gezocht - Man steelt geurtjes, politie vraagt herkenning https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/02-haaksbergen---man-steelt-geurtjes-politie-vraagt-herkenning.html Een onbekende man kwam op zaterdag 19 december een filiaal van de Etos aan de Spoorstraat binnen. Hij stopte zijn mandje vol met geurtjes en liep vervolgens de winkel uit zonder te betalen. verdachte Fri, 22 Jan 2021 13:12:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/02-haaksbergen---man-steelt-geurtjes-politie-vraagt-herkenning.html 2021-01-22T13:12:00Z Deze winkeldiefstal is op beeld vastgelegd. Daarop is te zien dat de man een opvallende muts droeg en een tatoeage in zijn nek had.

]]>
Wie is deze man?

]]>
]]>
52.1565162 6.7396112
Hengelo/Borne/Hof van Twente/Haaksbergen - 'Burger' Hester Scholten nieuwe politiechef Basisteam-Midden https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/25/02-burger-hester-scholten-nieuwe-politiechef-basisteam-midden.html Het district Twente van Politie Oost-Nederland had een vacature voor de teamchef van basisteam Twente-Midden opengesteld. Bijzonder aan deze vacature was het feit dat voor deze functie niet perse werd gevraagd naar een kandidaat mét een politiediploma. Normaal gesproken is zo’n functie alleen intern opengesteld voor politiemensen met de nodige ervaring bij de politie. Thu, 26 Nov 2020 05:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/25/02-burger-hester-scholten-nieuwe-politiechef-basisteam-midden.html 2020-11-26T05:00:00Z Uit de ongeveer 180 brieven van enthousiaste sollicitanten is op 1 november j.l. na diverse gesprekken, een betrouwbaarheids- en veiligheidsonderzoek Hester Scholten (48 jaar) begonnen als de eerste basisteamchef  in Nederland zonder politiediploma. Hester stuurt een team aan met ruim 190 medewerkers waaronder wijkagenten, hoofdagenten, rechercheurs en coördinatoren. Het basisteam Twente-Midden heeft een werkgebied dat vier gemeenten omvat van verschillende omvang: Hengelo, Borne, Hof van Twente en Haaksbergen. (Totaal 160.000 inwoners).

Prachtkans

“Het is een prachtkans om in een andere rol wederom het publieke belang te dienen. Ik ben blij met deze bijzonder functie waarmee ik een bijdrage kan leveren aan het beter en veiliger maken van de samenleving ” aldus de kersverse teamchef. Hester was hiervoor werkzaam als senior projectmanager bij de gemeente Deventer. Daarvoor heeft ze diverse functies gehad binnen de gemeente Deventer, Zwolle en Almere onder andere op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Hester Scholten

 

Cultuur doorbreken

Karlijn Baalman, districtschef van Twente, hoopt met de aanstelling van Scholten een ervaren manager met een frisse blik op leiderschap en de politieorganisatie te hebben binnengehaald. Baalman: “Diversiteit binnen onze organisatie gaat verder dan alleen zichtbare diversiteit zoals een goede verdeling van man-vrouw en verschillende etnische achterfgronden. Diversiteit gaat juist om verschillende competenties en kwaliteiten. Met Hesters ervaring en kennis hebben we iemand gevonden die politiek sensitief is maar ook veel ervaring heeft met stakeholdermanagement, zowel in de richting van de (semi-)overheid als het bedrijfsleven. We denken dat zij een goede verbindende factor zal zijn tussen haar team en de buitenwereld als aanspreekpunt voor de burgemeesters en de gebiedsofficier van justitie. Het bijzondere is vooral dat Hester een ‘blauw team’ gaat aansturen en tot nu toe was onze politiecultuur daar op tegen. Ik vond het hoog tijd dat we die cultuur gingen doorbreken!  Ik ben erg nieuwsgierig wat Hester aan onze organisatie kan toevoegen.”

Scholten zal tevens deel uitmaken van het managementteam van het district Twente.

]]>
52.2574121 6.7927725