Alle berichten | Hellendoorn | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/overijssel/hellendoorn.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Hellendoorn nl Wed, 20 Oct 2021 01:38:41 GMT 2021-10-20T01:38:41Z nl Nijverdal - Gezocht - Woninginbraak https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/02-nijverdal---woninginbraak.html Tussen zondag 5 september en donderdag 9 september werd er ingebroken in een huis aan de Noetselerweg. De bewoonster was een paar dagen op reis en toen zij thuis kwam zag ze dat de inbreker(s) geld en sieraden hadden meegenomen. verdachte Fri, 15 Oct 2021 06:17:27 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/02-nijverdal---woninginbraak.html 2021-10-15T06:17:27Z Wie weet meer over deze inbraak? Wie heeft er tussen zondag 5 september en donderdag 9 september iets verdachts gezien in de omgeving van de Noetselerweg? Denk aan voertuigen of personen die daar niet leken thuis te horen. Wie weet waar de gestolen spullen zijn?

]]>
]]>
52.35929566 6.46859723
Nijverdal - Gezocht - Woning overhoop gehaald, wie heeft informatie? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/mei/02-nijverdal---woning-overhoop-gehaald-wie-heeft-informatie.html Tussen vrijdag 2 april en zaterdag 3 april is ingebroken in een woning aan de De Ruyterweg. De inbrekers haalden de hele woning overhoop en lieten een ravage achter. Ze gingen er vandoor met een auto, sieraden, geld en een creditcard. De auto die werd meegenomen was een witte VW Polo met in het midden van het kenteken de cijfercombinatie 692. Deze is in de nacht van 2 op 3 april rond 02:30 uur geflitst tussen Nijverdal en Wierden. verdachte Wed, 15 Sep 2021 14:37:44 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/mei/02-nijverdal---woning-overhoop-gehaald-wie-heeft-informatie.html 2021-09-15T14:37:44Z Creditcard
Met de gestolen creditcard is op verschillende locaties gepind. Op zaterdag 3 april, vermoedelijk de dag na de inbraak, probeert een man met een masker op in Almelo geld op te nemen. Deze man draagt zwarte schoenen. Een dag later duikt de creditcard op in Capelle aan den IJssel en Haastrecht, in Zuid Holland. Ook hier droeg de pinner zwarte schoenen. Op maandag 5 april werd in Hengelo op meerdere plekken met de creditcard geld opgenomen. De man draagt een zwarte jas van Emporio Armani . Die avond duikt de pas weer op in Deventer. Het is niet duidelijk of het hier om dezelfde man gaat.

]]>
Wie is/zijn deze man(nen)?
Wie weet waar het masker van is en wie zo’n masker heeft?
Wie loopt er in een zwarte Emporio Armani jas in combinatie met de zwarte schoenen?
Wie weet waar de gestolen witte Volkswagen Polo uit 2016 is gebleven?
Een deel van de gestolen sieraden staan hireonder afgebeeld, wie weet aar ze zijn? Zijn ze ergens te koop aangeboden?
Wie beschikt over camerabeelden van 2 en 3 april uit de omgeving van de De Ruyterweg in Nijverdal en heeft nog niet met de politie gesproken?

]]>
]]>
52.35929566 6.46859723
Hellendoorn - PolitieKids krijgen diploma https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/29/02-burgemeester-en-teamchef-politie-reiken-politiekids-diplomas-uit.html Op dinsdagavond 29 juni om 18:30 vindt in het gemeentehuis van Hellendoorn de feestelijke uitreiking plaats van de PolitieKids diploma’s. De kinderen van de basisscholen in de wijk ‘Groot Lochter’ (’t Heem en De Wingerd) krijgen dan hun PolitieKids diploma uitgereikt. Met de uitreiking van het diploma wordt het opleidingstraject van de PolitieKids in de gemeente Hellendoorn afgerond. Dit wil echter niet zeggen dat het hiermee stopt. De kinderen kunnen daarna meedoen bij geschikte evenementen van de gemeente, Politie en jongerenwerk. De kinderen blijven PolitieKid tot en met leerjaar 1 van het voortgezet onderwerp. Daarna hebben ze de keus om door te gaan of om te stoppen. Tue, 29 Jun 2021 07:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/29/02-burgemeester-en-teamchef-politie-reiken-politiekids-diplomas-uit.html 2021-06-29T07:00:00Z Wat doen PolitieKids precies?

PolitieKids zijn kinderen die samen met de politie op pad gaan om acties uit te voeren, bijv. snelheidsmetingen in de wijk, preventie advies geven op het gebied van schuur- en woninginbraken. Dit hebben we gedaan, door de wijk op te splitsen en lopend aan zoveel mogelijk ramen en deuren te voelen en ons bezoek kenbaar te maken door een “blauw voetje” (uitdelen van preventie- en promotiemateriaal). Je zou fout geparkeerde voertuigen of overlast hiervan bij scholen aan kunnen pakken. Automobilisten in de wijk attenderen op spelende kinderen. Het nut van verkeersbrigadiers uitleggen. Oversteekplaatsen uitlichten en bekijken, aanpak fietsverlichting, aanpak van buurtproblemen, contact maken met buurtgenoten, etc.). PolitieKids krijgen een soort van opleiding, waarin verschillende aspecten worden behandeld, zoals: "snel met je lijf" (trainen van conditie en gezond eten), "stevig in je schoenen" (weerbaar worden tegen bijv: pesters, durf voor jezelf op te komen, verdedigen) en "sterk in de groep" (samenwerking en wederzijds vertrouwen).  De trainingen worden georganiseerd door jeugdwerkers, die nauw met de politie samenwerken. Er zullen ook leuke excursies gemaakt kunnen worden, zoals een demonstratie van de politiehonden of het bezoeken van het trainingscentrum van de politie. Na ongeveer zes maanden opleiding, wordt een examen afgelegd en krijgen de PolitieKids een diploma. 

Beëdigd

De PolitieKids zijn officieel beëdigd door de burgemeester en een politiechef, anders mogen de Kids niet met de politie mee om acties uit te voeren. De PolitieKids zijn uitgerust met een speciaal hesje, petje, naambadge en tas met de nodige materialen.

Op pad met de politie

De politie sluit elke maand af met “Op pad met de politie”. Ouders worden hier ook bij betrokken. Alles vindt plaats buiten de schooltijden. Er wordt altijd gestart met een briefing en geëindigd met een debriefing.

Senior PolitieKids

Als het half jaar voorbij is en iedereen heeft examen gedaan en een diploma gekregen, wat gebeurt er dan?
Dan is het nog niet afgelopen. De kinderen zijn dan officieel senior PolitieKids. Alle kinderen die senior PolitieKids zijn geworden, komen op een aparte lijst te staan. Zij zullen af en toe een oproep krijgen om aan een speciale acties mee te doen, zoals bijvoorbeeld: Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag of andere evenementen. Hier kunnen ze dan flyers uitdelen en burgers aanspreken om te waarschuwen voor tasjesrovers en fietsendieven.

Over het project PolitieKids

Het project PolitieKids is een bestaand project wat in Amsterdam is opgestart (2011). De redenatie achter het project: De plaatselijke jeugd was meestal zelf verantwoordelijk voor criminele activiteiten zoals: straatroven, overvallen, mishandelingen, bedreigingen en andere overlastincidenten. Jeugd die zich steeds op jongere leeftijd ontwikkeld in het criminele circuit en op straat steeds moeilijker benaderbaar is voor de politie. Niet alleen de jeugd is moeilijk benaderbaar, maar ook de gezinnen van deze jeugdigen zijn meestal lastig te benaderen. Het doel: niet wachten tot de kinderen 12 jaar oud zijn en dus strafrechtelijk vervolgbaar. Maar aan de voorzijde komen, door een goede relatie op te bouwen met de jeugd en hun ouders!

Jeugd in de zwakkere buurten (minder sociaal, multicultureel, hoogbouw, laag begaafd, etc.) krijgen op jonge leeftijd eerder met criminaliteit te maken, dan jeugd in betere wijken. Daardoor worden zij vaker geconfronteerd met het repressief en negatief optreden van de politie (familie, vrienden, buurtgenoten, etc). Als kinderen ouder worden, is de kans groter dat het ideaalbeeld van de politie al snel verandert in die van een natuurlijke vijand.

Kinderen tussen de 7 en 12 zijn vaak nog toegankelijk en beïnvloedbaar. Ze vinden de politie meestal nog spannend en stoer. Tevens zijn via de kinderen hun ouders makkelijker te benaderen. Hoe mooi zou het zijn om een brug te slaan tussen politie en deze jonge kinderen en hun ouders om samen met verschillende externe partners te werken aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Zo is het initiatief PolitieKids tot stand gekomen. 

Zwolle en Kampen waren de dichtstbijzijnde steden (vanuit Twente gezien) waar PolitieKids met succes draait. In het oosten van het land, was PolitieKids (tot op heden ;) nog niet gelanceerd.

Waarom PolitieKids

Een beter leefbare buurt voor kinderen om in op te groeien. Dat wil elke ouder. Sterker nog. Dat willen we allemaal. Het project PolitieKids wil kinderen een positieve ervaring bieden met de politie, ze weerbaar maken en ze laten meedoen om jeugdcriminaliteit te voorkomen. Ook raken kinderen door het project meer betrokken bij hun leefomgeving. Daarnaast krijgen de risicofactoren rondom gezin en opvoeding aandacht, net als de risicofactoren in het kind. De rol van begeleiders in het project: signalen opvangen en het netwerk van ouders en kinderen versterken. Het project is een samenwerking tussen de politie Hellendoorn, het jongerenwerk van Stichting De Welle, de gemeente Hellendoorn en wijkgebouw Groot Lochter.

]]>
52.41390857 6.4503287
Velp / Deventer / Nijverdal - Gezocht - Politie onderzoekt diefstal auto, wie heeft informatie? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-velp---politie-onderzoekt-diefstal-auto-wie-heeft-informatie.html In de nacht van 31 december kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijfspand aan de Louis Braillestraat in Nijverdal. Onbekenden gingen er met gereedschap vandoor. verdachte Wed, 23 Jun 2021 12:51:41 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-velp---politie-onderzoekt-diefstal-auto-wie-heeft-informatie.html 2021-06-23T12:51:41Z Ze reden die nacht in een grijze Jeep Renegade. Dit voertuig bleek eerder die nacht gestolen te zijn uit een garage aan de Markweg in Velp. Onderweg naar Nijverdal hadden de dieven bij een tankstation aan de Zutphenseweg in Deventer getankt zonder te betalen. Hierbij probeerden de verdachten zoveel mogelijk uit beeld te blijven. Wel valt op dat de man die tankt een petje droeg, mogelijk van het merk Gucci. We weten dat er in ieder geval drie mensen in de auto zaten en door een geluidsopname weten we dat er ook een vrouw bij was. De gestolen Jeep Renegade wordt waarschijnlijk nog steeds gebruikt. De middelste drie cijfers van het kenteken zijn 279.
Zaaknummers: 2020618507 / 2021001351 / 2021075940

]]>
- Wie zijn deze personen?
- Wie is de persoon die tankt zonder te betalen?
- Wie weet waar de Jeep Renegade is en wie er momenteel in rijdt?
- Heeft u een vermoeden wie bij deze zaak betrokken kan of kunnen zijn?

]]>
]]>
51.994333 5.977693899999999
Nijverdal - Gezocht - Wie bekladde het gebouw van Dimence met graffiti? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/02-nijverdal---gebouw-dimence-beklad-wie-heeft-informatie.html In de late avond van vrijdag 16 april, of de nacht op 17 april werd het gebouw van Dimence aan de Rijssensestraat in Nijverdal met oranje graffiti beklad. verdachte Thu, 29 Apr 2021 15:35:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/02-nijverdal---gebouw-dimence-beklad-wie-heeft-informatie.html 2021-04-29T15:35:00Z Weet u wie dit gedaan heeft? Heeft u rond genoemde data iets opvallends gezien of was u in de buurt en heeft u camera- of dashcambeelden? Neem contact op.

]]>
]]>
52.3638863 6.4627523
Gezocht - Politie onderzoekt oplichting ouder https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-nijverdal---politie-onderzoekt-oplichting-ouder.html Thu, 25 Mar 2021 09:49:59 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-nijverdal---politie-onderzoekt-oplichting-ouder.html 2021-03-25T09:49:59Z 52.2574121 6.7927725 Hellendoorn/Haarle - Gezocht - Bejaarde slachtoffer van spoofing, wie kent deze pinner? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/02-hellendoorn---bejaarde-slachtoffer-van-spoofing-wie-kent-deze-pinner.html Een bejaarde vrouw werd op vrijdag 11 december gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van de bank. verdachte Wed, 24 Mar 2021 10:44:18 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/02-hellendoorn---bejaarde-slachtoffer-van-spoofing-wie-kent-deze-pinner.html 2021-03-24T10:44:18Z Het verhaal was zo overtuigend dat het slachtoffer haar bankpas meegaf aan een persoon die even later aan de deur kwam. Kort daarna werd met de pas van het slachtoffer gepind bij een bankautomaat in Haarle

]]>
Wie is deze man?

]]>
]]>
52.3870446 6.454294699999999
Nijverdal - Gezocht - Wie stak zwaar illegaal vuurwerk af bij winkelpand? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-nijverdal---wie-stak-zwaar-illegaal-vuurwerk-af-bij-winkelpand.html De politie is op zoek naar een groep jongeren die zwaar illegaal vuurwerk afstak met oud en nieuw. Het vuurwerk veroorzaakte veel schade aan de gevel van een winkel aan de Grotestraat. verdachte Thu, 04 Mar 2021 16:31:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-nijverdal---wie-stak-zwaar-illegaal-vuurwerk-af-bij-winkelpand.html 2021-03-04T16:31:00Z Wie heeft deze vernieling gepleegd?

]]>
]]>
52.36552200000001 6.458084299999999
Daarleveen - Gezocht - Fietsendief gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/02-daarleveen---fietsendief-gezocht.html Een fiets van het merk ‘Spirit’, type Transporter is op dinsdag 27 oktober van de oprit van de woning aan de Brugstraat gestolen. verdachte Fri, 05 Feb 2021 11:13:59 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/02-daarleveen---fietsendief-gezocht.html 2021-02-05T11:13:59Z Gelukkig zijn er beelden beschikbaar van de diefstal. Hierop is te zien dat een man de fiets omstreeks 20:45 uur meeneemt.

]]>
Wie is deze man?

]]>
]]>
52.4398709 6.5825482
Nijverdal - Negen verdachten aangehouden na mishandeling en schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/5/02-nijverdal-negen-verdachten-aangehouden-na-mishandeling-en-schietincident.html De politie heeft negen verdachten uit Almelo aangehouden voor betrokkenheid bij een mishandeling en schietincident in Nijverdal op zondagavond 4 oktober. Alle verdachten zitten nog vast en worden verhoord. Mon, 05 Oct 2020 10:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/5/02-nijverdal-negen-verdachten-aangehouden-na-mishandeling-en-schietincident.html 2020-10-05T10:37:00Z Omstreeks 21.00 uur kwam er een melding binnen dat er op de Rudolf Dieselstraat in Nijverdal geschoten zou zijn. Ter plaatse trof de politie een 20-jarige man uit Wierden aan met verwondingen. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwonding. Op de locatie werden hulzen aangetroffen, die erop duiden dat er geschoten is.

]]>
Aanhouding verdachten

De politie is direct een groot onderzoek gestart. Op de locatie van het incident waren twee auto’s gezien, waarin de verdachten waren vertrokken. Eén van deze auto’s werd even later gezien in Almelo. Deze auto is gestopt en de drie inzittenden werden aangehouden; 20-jarige, 21-jarige en 43-jarige mannen uit Almelo. De auto is in beslag genomen. Bij de aanhouding is door de politie een waarschuwingsschot gelost.

Er zijn diverse woningen doorzocht. Daarbij werden later op de avond een 17-jarige, een 22-jarige en een 50-jarige man uit Almelo aangehouden. In een woning werden wapens en munitie aangetroffen en in beslag genomen.

Aan het begin van de nacht meldden zich nog twee verdachten op het politiebureau in Almelo. Het gaat om een 20-jarige en een 21-jarige man uit Almelo. Later in de nacht, werd een negende verdachte aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Almelo.

Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Onderzoek moet uitwijzen op welke wijze de aangehouden verdachten betrokken zijn bij het incident en wat er zich exact heeft afgespeeld op de Rudolf Dieselstraat  in Nijverdal.

]]>
Getuigen

De politie zoekt getuigen die informatie hebben over de bedreiging en het schietincident. Heeft u iets gezien of heeft u andere relevante informatie over het incident, meld dit dat aan de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

2020472174/2020472328/2020472337 EP

]]>
52.3604431 6.505321099999999