Alle berichten | Hof van Twente | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/overijssel/hof-van-twente.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Hof van Twente nl Tue, 22 Sep 2020 20:38:30 GMT 2020-09-22T20:38:30Z nl Goor - Gezocht - Wie is schuldig aan inbraak winkel? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juli/02-goor---wie-is-schuldig-aan-inbraak-antiekzaak.html In de nacht van dinsdag 2 juni op woensdag 3 juni krijgt een winkel in Goor ongewenst bezoek. verdachte Thu, 09 Jul 2020 15:35:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juli/02-goor---wie-is-schuldig-aan-inbraak-antiekzaak.html 2020-07-09T15:35:00Z Drie mannen weten het pand binnen te komen. Ze gaan er met een aantal goederen vandoor.

]]>
Wie kent de personen op beeld? 

]]>
]]>
52.2370207 6.5872492
Ambt Delden - Gezocht - Unieke klok gestolen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/mei/02-delden---unieke-klok-gestolen.html Op maandag 11 mei breken even voor 02:15 uur drie mannen in bij kasteel Twickel aan de Twickelerlaan. Om binnen te komen maken de inbrekers gebruik van een ladder. Ze gaan er vandoor met een unieke Hollandse tafelklok. De politie is op zoek naar alle informatie dat mogelijk kan leiden tot het oplossen van deze zaak. verdachte Thu, 14 May 2020 14:39:20 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/mei/02-delden---unieke-klok-gestolen.html 2020-05-14T14:39:20Z Weet u waar de klok is gebleven?
Wie slaat aan op drie mannen in combinatie met een ladder?
Wie heeft verdachte personen in de omgeving gezien?
Wie kan iets vertellen over een eventuele voertuig waarin de mannen zich verplaatsten?

Reed u op 11 mei rond 02:00 – 02:30 uur in de omgeving van de Twickelerlaan, over de N346 en heeft u een inwerking zijnde dashcam in uw auto? Of woont u in de omgeving en beschikt u over een camerasysteem?

Neem alstublieft contact met ons op en help mee om deze zaak op te lossen.

]]>
]]>
52.2719105 6.7121249
Enschede/Markelo/Oost-Nederland - Bericht over verlopen bankpas? Bel altijd met uw bank! https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/2/02-bericht-over-verlopen-bankpas-bel-altijd-met-uw-bank.html ‘Uw betaalpas is verouderd en verloopt over twee dagen, vraag nu gratis een nieuwe betaalpas aan.’ Dit bericht sturen criminelen via WhatsApp, sms of zelfs een nagemaakte berichtenbox van de bank. Wie vervolgens via bijgevoegde link een nieuwe betaalpas aanvraagt, hoeft de deur niet uit. Een postbezorger zal de pas ophalen en naar de bank brengen, het enige wat de pashouder hoeft te doen is de pas door de midden te knippen, in een blanco enveloppe te stoppen en af te geven aan de medewerker van het bezorgbedrijf. nieuwsbericht Fri, 03 Apr 2020 13:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/2/02-bericht-over-verlopen-bankpas-bel-altijd-met-uw-bank.html 2020-04-03T13:09:00Z Afgelopen week werd zowel in Markelo als in Enschede geprobeerd om op deze manier mensen op te lichten. Criminelen verzonden uit naam van een bank een berichtje waarin stond dat hun pas zou verlopen, met daarin een link. Via de link komt de gebruiker in een omgeving die identiek is aan de website van de bank, met als grote verschil dat criminelen meelezen. Want wie zijn gegevens invult op die site, geeft daarmee belangrijke bankgegevens prijs, zoals de pincode. Vervolgens staat er een postbezorger aan de deur om, volgens afgesproken werkwijze, de pinpas op te halen in een blanco enveloppe. Op deze manier komt de bankpas in handen van criminelen en doordat ze de pincode via de link konden meekijken, kunnen ze de pas gebruiken en de rekening leeghalen.

]]>
Criminelen gaan met deze vorm van oplichting geraffineerd te werk. Nagebouwde websites die niet van echt te onderscheiden zijn en postbezorgers die in bedrijfskleding aan de deur gaan om de pas thuis op te halen.

De combinatie van een identieke website, een werkwijze die verloopt zoals in het bericht wordt aangekondigd en een postbezorger in bedrijfskleding, maakt dat het voor slachtoffers ontzettend moeilijk is om deze truc te doorzien.

De politie blijft daarom waarschuwen voor deze vorm van oplichting, omdat iedereen op ieder moment slachtoffer kan worden van deze vorm van cybercriminaliteit. Als u – op wat voor manier dan ook – bericht krijgt dat uw bankpas binnenkort verloopt, bel dan altijd met de bank om dit te controleren. Druk nooit op de link die is meegestuurd, maar overleg met uw lokale bank wat u het best kan doen.

]]>
Medewerkers van post- en pakketdiensten zullen nooit uit eigen beweging iets bij u ophalen, en zeker geen betaalpassen. Als uw betaalpas verloopt, hoeft u die nooit in te leveren bij uw bank. Een postbezorger die uw pas komt halen, is dus bij voorbaat verdacht. Uw pas is van u, en hoeft u nooit in te leveren anders dan bij het kantoor van uw bank. Als uw pas wordt vervangen, knip hem dan door en gooi de stukken in de prullenbak.

]]>
Ontvangt u – op welke wijze dan ook - een bericht dat uw pas is of gaat verlopen? Neem dan altijd contact op met uw bank, ook als u niet op de meegezonden link heeft geklikt. De bank kan u vertellen of uw pas verloopt of niet en wat u moet doen.

Heeft u op de link geklikt of vermoedt u dat u bent opgelicht? Bel dan ook met de politie via 0900-8844.

]]>
Politie-embleem 52.2318971 6.5000676
Markelo - Politie houdt man aan voor dierenmishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/5/02-markelo-politie-houdt-man-aan-voor-dierenmishandeling.html De politie hield op 22 juli een 38-jarige man uit Markelo aan op verdenking van dierenmishandeling. nieuwsbericht Mon, 05 Aug 2019 11:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/5/02-markelo-politie-houdt-man-aan-voor-dierenmishandeling.html 2019-08-05T11:01:00Z De politie had de beschikking gekregen over een filmpje waarop te zien is dat een man een zeug mishandeld. Dit omdat de zeug eerder een aantal van haar biggen zou hebben doodgebeten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.  

(2019313627/hk)

]]>
52.2318971 6.500067599999966
Twente - Overheid treedt als één blok op in actieweek tegen ondermijning https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/25/overheid-treedt-als-een-blok-op-in-actieweek-tegen-ondermijning.html Onder het motto voorkomen, aanpakken en doorpakken zijn er de afgelopen week tientallen acties en controles georganiseerd om ondermijnende criminaliteit in Twente te bestrijden. Ondermijning door (georganiseerde) criminaliteit is een maatschappelijk probleem dat succesvol wordt aangepakt door als één overheid op te treden, door met diverse andere partijen allianties aan te gaan en daarmee duurzame netwerken te smeden. Om hier een flinke impuls aan te geven is de afgelopen week de eerste integrale actieweek in heel Twente georganiseerd, waarbij meer dan veertig acties en controles zijn uitgevoerd. Niet alleen repressief maar ook preventief. nieuwsbericht Mon, 25 Mar 2019 15:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/25/overheid-treedt-als-een-blok-op-in-actieweek-tegen-ondermijning.html 2019-03-25T15:25:00Z Integrale controles

Overheidsinstanties onder aanvoering van gemeenten werkten samen met Veiligheidsregio Twente, PostNL, Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Douane, RIEC, OM en Politie. Alle gemeenten in de hele regio Twente voerden in de week multidisciplinaire integrale controles uit. als bij een integrale controle strafrechtelijke overtredingen of andere signalen van criminaliteit zijn geconstateerd, dan worden hiervoor de desbetreffende overheidsinstanties ingeschakeld en pakken zij hierop direct aan en door.

Resultaten

Zowel in de stedelijke als de landelijke gemeenten werden acties en controles uitgevoerd, niet uitsluitend gericht op de “traditionele” criminaliteit. Tijdens de week vonden er ook meerdere integrale controles plaats op zorgbureaus. Hierbij lag de focus vooral op fraude met PGB’s en op zorgbureaus die geen zorg leveren maar wel geld hiervoor ontvangen. De afdeling zeden van de politie voerde op meerdere plaatsen prostitutiecontroles uit. Hierbij werd vooral ingezet op misstanden en signalen van mensenhandel. De samenwerkende diensten wisten elkaar prima te vinden en konden goed gebruik maken van elkaars expertise tijdens de week. De intensieve samenwerking zal tijdens de afhandeling de komende tijd voor meer resultaat zorgen. Denk daarbij aan vervolgonderzoeken, op te maken bestuurlijke rapportages en fiscale vorderingen. Daarnaast zal de actieweek vaker worden georganiseerd.

Cijfers

Tijdens de actieweek is er voor 678.700 Euro aan waarde in beslag genomen. Er zijn zes hennepkwekerijen opgerold waarin 1642 hennepplanten en 50 stekjes werden aangetroffen. Uit een hennepdrogerij is 37 kilo hennep in beslag genomen. Er zijn acht aanhoudingen verricht. Er zijn vier personen aangetroffen die illegale arbeid verrichtten. Er zijn vijftien voertuigen in beslag genomen, er is voor 15.000 euro aan boetes geïnd en er zijn 39 bekeuringen voor verkeersovertredingen opgelegd.

Preventie

Criminaliteit en ondermijning is niet alleen een probleem van de grote steden in Twente. Leegstaande schuren en/of boerderijen in het buitengebied zijn dankbare objecten om hennepkwekerijen of drugslabs in onder te brengen. Via allerlei schimmige constructies worden panden onderverhuurd voor allerlei criminele activiteiten. In het buitengebied zijn dan ook preventieve gesprekken gevoerd met agrariërs en andere ondernemers. Hierbij is besproken waar zij op kunnen letten om te voorkomen dat ze slachtoffer worden. Tijdens de week werden ook bezoeken gebracht aan vastgoedeigenaren, verhuurbemiddelaars en horecaondernemers. De gesprekken werden als waardevol ervaren.

Controle bij Pakkettensorteercentrum Hengelo

In dat kader van het allianties aangaan met andere partijen zijn er op dinsdag 19 en donderdag 21 maart  integrale, preventieve controles gehouden in samenwerking met PostNL. Er was voor de controle geen directe of concrete aanleiding, anders dan de wens om voor het eerst in Twente met elkaar te gaan samenwerken. De controle vond plaats in het pakkettensorteercentrum van PostNL in Hengelo. Tijdens de controle passeerden honderden pakketten. Hierbij zijn diverse technische middelen ingezet en is gebruik gemaakt van de expertise van Douane, securityafdeling van PostNL  en politie. Bij de controle zijn geen verboden middelen aangetroffen. De betrokken instanties zijn tevreden over het verloop van de integrale controle, partijen wisten elkaar goed te vinden op de aanwezige expertise en bevoegdheden.

]]>
52.21016263691085 6.95437848847655
Ambt Delden - Drugsafvaldumpers betrapt https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/8/02-drugsafvaldumpers-betrapt.html De politie kon gisteravond vijf drugsafvaldumpers aanhouden nadat een alerte burger hen op heterdaad had betrapt. Het gaat om vijf mannen, tussen de 24 en 31 jaar, uit Almelo, Enschede, Gaanderen, Rotterdam en Schiedam. nieuwsbericht Fri, 08 Feb 2019 13:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/8/02-drugsafvaldumpers-betrapt.html 2019-02-08T13:41:00Z Rond 19.50 uur kreeg de politie een melding van een alerte burger die een auto had aangetroffen in het buitengebied met drugsafval. De auto zat vast in de modder en de melder zag een aantal mannen bij de auto staan die vuilniszakken vol hennepafval aan het lozen waren in het bos. Eenmaal ter plaatse zagen agenten dat er vier mannen bij de auto stonden. Eén man was gevlucht door het bos maar kon door een hondengeleider, met hulp van zijn diensthond, worden aangehouden.

]]>
Het melden van verdachte situaties helpt! Deze drugsafvaldumpers waren de klos dankzij een alerte getuige die de verdachte situatie doorbelde aan ons. Wij zijn heel erg blij met dit soort meldingen!  Onder de noemer ‘112, daar vang je boeven mee’ benadrukken we regelmatig hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. En dus ook bij glasgerinkel bij de buren of verdachte personen die door tuinen lopen of door ramen turen. Daar waar mogelijk gaan we er meteen op af! 

(2019057905 AC) 

]]>
52.2982665 6.702886700000022
Ambt Delden - Man om het leven gekomen bij mountainbiken https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/8/02-ambt-delden-man-om-het-leven-gekomen-bij-mountainbiken.html Op zondag 8 juli omstreeks 12.30 uur is een 70-jarige man uit Almelo om het leven gekomen tijdens het mountainbiken. nieuwsbericht Sun, 08 Jul 2018 12:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/8/02-ambt-delden-man-om-het-leven-gekomen-bij-mountainbiken.html 2018-07-08T12:44:00Z De hulpdiensten kregen een melding dat er een man tegen een boom was gereden in een bosperceel langs de snelweg A1 in de omgeving van de Blokstegenweg. Hulpverlening werd snel opgestart, maar mocht niet meer baten. Het is onduidelijk of de man is overleden aan een onwel wording of door het ongeval. 

]]>
52.2982665 6.702886700000022
Twente - Betrapt! kind niet in de cel maar wat dan wel? https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/2/02-polit-betrapt-kind-niet-in-de-cel-maar-wat-dan-wel.html Op maandag 2 juli start de politie Oost-Nederland in district Twente een pilot met een verkorte aanpak voor jeugdige first offenders. Als deze pilot succesvol gebleken is, zou de werkwijze ook in de andere districten van de regio Oost-Nederland ingevoerd kunnen gaan worden. nieuwsbericht Mon, 02 Jul 2018 10:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/2/02-polit-betrapt-kind-niet-in-de-cel-maar-wat-dan-wel.html 2018-07-02T10:20:00Z Volgens jeugdofficier mr. Carlo Dronkers, wijst onderzoek uit dat jeugdigen die betrapt worden op een eenvoudig strafbaar feit erg schrikken van de consequenties. Veel jeugdigen komen vaak niet meer terug als ze zijn betrapt en daarop worden aangesproken. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat het niet uitmaakt wie ze daarbij “de broek op bindt”, of dat nu de ouders, de winkeljuffrouw, de politie of de officier van justitie zijn. 

]]>
Een “bezoek” aan het arrestantencomplex (insluiten) en de handelingen die daar plaatsvinden, hebben een enorme impact op een jeugdige. De vraag is of insluiting in het arrestantencomplex altijd nodig is. Dat riep de vraag op: "Kan dat niet anders?"
 
 

]]>
Volgens jeugdofficier Carlo Dronkers kan het anders: "De politie hoeft een burgeraanhouding niet altijd over te nemen. Als daarnaast duidelijk is dat het een jeugdige first offender betreft, is het niet altijd nodig om hoog in te zetten, door middel van insluiting. Een reprimandegesprek is ook een mogelijkheid. Als uit nadere informatie over de minderjarige toch blijkt dat de minderjarige moet worden aangemeld bij HALT of justitie, dan kan dat alsnog. Ook kunnen ouders en/of verzorgers alsnog (op eigen kosten) consultatiebijstand regelen". Wat tenslotte van belang is dat het reprimandegesprek niet leidt tot justitiële documentatie (strafblad). De afdoening is wel zichtbaar voor andere verbalisanten.

]]>
José Rooijers is portefeuillehouder jeugd voor de politie in Oost-Nederland: "Daar waar mogelijk gaan we als politie de jeugdige overdragen aan de ouders en/of verzorgers en we voeren met de jeugdige binnen zeven dagen een reprimandegesprek. Deze pilot kan gezien worden als een vervolgstap van de pilot 'Niet in verzekering tenzij' waarbij er gestreefd wordt om jeugdigen zo min mogelijk in verzekering te plaatsen. De werkwijze 'Niet in verzekering tenzij' staat nu op de nominatie landelijk te worden ingevoerd. Een kind in Nederland mag opgroeien en een foutje maken. Insluiting in een arrestantencomplex met alle handelingen die daarbij horen, is dan vaak een stap te ver bij een licht vergrijp en iemand die voor de eerste keer met ons in aanraking komt. Tegelijkertijd moet aan de jeugdige wel duidelijk worden gemaakt dat hij of zij een grens heeft overschreden. Daarvoor zetten we in deze pilot nu het reprimandegesprek in waar dat kan". 
 

]]>
52.2215372 6.893661899999984
Goor/Hengelo/Enschede - Pakketje met een raar luchtje https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/6/02-pakketje-met-een-raar-luchtje.html Dankzij een alerte medewerker van een inleverpunt voor postpakketjes heeft de politie vier mannen aangehouden voor wereldwijde drugshandel. De medewerker tipte de politie omdat er een raar luchtje aan de pakketjes zat. De politie nam de tip serieus en startte een onderzoek. Tijdens het onderzoek bleek dat meerdere mannen veel en vaak pakketjes verstuurden naar het buitenland. In de pakketjes zaten drugs. nieuwsbericht Wed, 06 Jun 2018 13:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/6/02-pakketje-met-een-raar-luchtje.html 2018-06-06T13:59:00Z Dinsdagochtend is de politie binnengevallen bij een loods in Goor en bij twee woningen in Hengelo en Enschede. Daar troffen zij verpakkingsmateriaal, sealapparatuur, drugs, geld en auto’s aan. Deze zijn vervolgens in beslag genomen. Twee mannen van 35 jaar uit Letland en twee mannen van 33 en 41 jaar uit Duitsland zijn aangehouden. Zij worden verdacht van handel in drugs.

]]>
Deze zaak kwam aan het rollen dankzij een medewerker van een inleverpunt voor postpakketjes die goed oplette.

Vertrouw je een pakketje niet? Stel jezelf dan de volgende vragen:

 • Zijn er meerdere pakketjes met bijvoorbeeld een henneplucht?
 • Verstuurt iemand regelmatig pakketjes naar het buitenland, en is het niet afkomstig van een gerenommeerd bedrijf?
]]>
 • Maak scherpe foto’s van de postzending, etiket, poststempel en inhoud.
 • Bel met de politie op 0900-8844.
 • 2018039790 SP

  ]]>
  52.2370207 6.587249199999974
  Hof van Twente - Dierenpolitie neemt 47 verwaarloosde honden in beslag https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/9/02-hof-van-twente-%E2%80%93-dierenpolitie-neemt-47-verwaarloosde-honden-in-beslag.html In samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en na overleg met het Functioneel Parket heeft de dierenpolitie op dinsdag 8 mei 47 honden in beslag genomen. De dieren werden in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen in een bedrijfspand in de gemeente Hof van Twente. Een 63-jarige man uit die gemeente is aangehouden voor illegale handel in honden en het onthouden van de nodige zorg. nieuwsbericht Wed, 09 May 2018 14:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/9/02-hof-van-twente-%E2%80%93-dierenpolitie-neemt-47-verwaarloosde-honden-in-beslag.html 2018-05-09T14:08:00Z Een groot deel van de dieren was sterk verwaarloosd. Ze hadden verwondingen, waren vermagerd en zaten onder de ontlasting. Van de 24 aangetroffen puppy’s waren er twee heel slecht aan toe. Na uitgebreid onderzoek constateerde een dierenarts dat de honden onmiddellijk weg moesten en betere huisvesting en zorg nodig hadden.

  ]]>
  Naast de honden vonden de handhavers in een diepvries bedorven vlees en een dode pup. Verschillende zaken die verband houden met illegale handel in honden zijn in beslag genomen en de honden zijn opgevangen op een adres waar ze de juiste zorg krijgen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

  2018199628 JR

  ]]>
  52.2414268 6.5915549000000055