Alle berichten | Twenterand | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/overijssel/twenterand.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Twenterand nl Wed, 28 Jul 2021 13:21:41 GMT 2021-07-28T13:21:41Z nl Vriezenveen - Gezocht - Inbraak bij opticien, wie heeft informatie? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/02-vriezenveen--inbraak-bij-opticien-wie-heeft-informatie.html Op zondag 4 juli is rond 23:30 uur ingebroken bij een opticien aan de Westeinde. De daders gingen er vandoor met enkele rekken met tientallen zonnebrillen van het merk Ray-Ban. verdachte Thu, 08 Jul 2021 14:28:04 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/02-vriezenveen--inbraak-bij-opticien-wie-heeft-informatie.html 2021-07-08T14:28:04Z Na de inbraak rende één persoon weg in de richting van de COOP. Twee andere personen renden in de richting van de Willem Alexanderlaan. De drie verdachten waren in het donker gekleed en droegen mondkapjes.  

]]>
Wie heeft meer informatie over deze inbraak?
Wie weet waar de zonnebrillen gebleven zijn?
Of de rekken waarop deze brillen bevestigd zaten?
Het is goed mogelijk dat de daders de omgeving en de winkel voor de inbraak hebben verkend. Mogelijk is u in de week of weken ervoor iets opgevallen? Verdachte personen of voertuigen? Wij horen dat graag van u.
Woont u in de omgeving van de Westeinde en beschikt u over camerabeelden? Wij spreken u graag!

]]>
]]>
52.42648668 6.64001629
Vroomshoop - Politie houdt meerdere jeugdige verdachten aan voor diverse strafbare feiten https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/20/02-politie-houdt-meerdere-jeugdige-verdachten-aan-voor-diverse-strafbare-feiten.html In de afgelopen maanden heeft de politie in samenwerking met de BOA's van de gemeente de nodige aandacht besteed aan een groep jeugdigen. Er kwamen veel meldingen binnen van overlast van jeugd, intimiderend gedrag en vernielingen, onder andere aan auto's. Ook vond er een insluiping in een woning plaats waar een aantal jeugdigen vermoedelijk een rol bij speelde. Daarnaast werden er in een clubgebouw van de modelvliegclub vernielingen gepleegd. Fri, 21 May 2021 12:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/20/02-politie-houdt-meerdere-jeugdige-verdachten-aan-voor-diverse-strafbare-feiten.html 2021-05-21T12:27:00Z De politie en de BOA's van de gemeente zaten er bovenop maar surveillance en toezicht leverde in eerste instantie wel vermoedens maar nog geen bewijzen op. Langzamerhand leverde de investering van tijd en moeite wel wat op en kwamen zaken in een stroomversnelling. 

Uit het onderzoek naar de insluiping op 13 februari 2021 aan het Plantsoen bij een 77-jarige bewoonster kwamen drie minderjarige verdachten naar voren. Zij worden verdacht van een onderlinge samenwerking waarbij ze de bewoonster hebben afgeleid, terwijl een van de verdachten via de achterzijde uit de woning de portemonnee heeft weggenomen. Deze drie jongens zijn aangehouden en verhoord door de politie. 

Daarnaast zijn er aangiftes gedaan van openlijk geweld tegen een persoon aan de Meulenbelt en de Stobbelaan in Vroomshoop. Een 54-jarige man is meerdere keren belaagd en mishandeld door meerdere jongeren. Deze jongeren zijn aangehouden voor bedreiging en openlijk geweldpleging. 

Tevens bleek dat verschillende jongeren in in verband konden worden gebracht voor diefstal van een fiets en openlijk geweld tegen personen en goederen. Daarbij wordt de groep onder andere verdacht van vernielingen bij de Hammer Model Vliegclub in Den Ham. Er zijn hiervoor meerdere jongeren aangehouden en verhoord. De jongeren moeten zich binnenkort verantwoorden voor de jeugdrechter. Daarnaast worden een aantal van hen begeleid door de jeugdreclassering of wordt er, in samenwerking met de gemeente, gerichte hulpverlening ingezet. 

]]>
52.46491208 6.57585174
Vriezenveen - NVWA en politie onderzoeken illegale hondenhandel https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/18/02-vriezenveen-nvwa-en-politie-onderzoeken-illegale-hondenhandel.html De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie hebben op maandag 15 maart in een schuur in Vriezenveen 42 honden aangetroffen. In de schuur waren ook een 51-jarige man en 34-jarige vrouw aanwezig. Zij worden verdacht van het overtreden van de regels voor het bedrijfsmatig houden en handelen in honden. Politie en NVWA doen nog nader onderzoek naar hoe lang het tweetal illegaal in honden handelde. Ook wordt onderzocht hoeveel geld ze daarmee hebben verdiend. Een dierenarts van de NVWA heeft de dieren onderzocht. Omdat de dieren in goede gezondheid waren en er geen sprake was van dierverwaarlozing was het niet nodig de dieren in bewaring te nemen. Thu, 18 Mar 2021 09:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/18/02-vriezenveen-nvwa-en-politie-onderzoeken-illegale-hondenhandel.html 2021-03-18T09:02:00Z Bij de NVWA was een tip binnengekomen van iemand die een hond wilde kopen bij het tweetal. Omdat hij het niet vertrouwde zag hij af van de aankoop en meldde zich bij de NVWA. Die trof samen met de politie 21 volwassen Engelse buldoggen en 21 pups aan in de schuur in Vriezenveen. De honden zijn voornamelijk afkomstig uit Nederland. 

De NVWA en de politie treden strafrechtelijk en bestuursrechtelijk op tegen het overtreden van de regels voor het bedrijfsmatig houden en handelen in honden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor de illegale hondenhandel en inspecteurs van de NVWA voeren binnenkort een herinspectie uit om te controleren of het welzijn en de huisvesting van de dieren nog steeds in orde is. Ook wordt dan gecontroleerd of aan alle overige wettelijke eisen voor het bedrijfsmatig houden en handelen in dieren is voldaan.

]]>
Wapens aangetroffen

De politie trof ook een jachtgeweer en een stroomstootwapen aan in de schuur. Deze wapens bleken eigendom te zijn van de 66-jarige verhuurder van de schuur. Tegen hem wordt ook proces-verbaal opgemaakt. De wapens zijn in beslag genomen. 

]]>
Denk na als je een hond koopt

Hondenhandel ontstaat door vraag naar én aanbod van, vaak jonge, honden. Illegale hondenhandel blijft bestaan zolang het deze handelaren lukt hun honden te verkopen. De NVWA, de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) zien erop toe dat hondenhandelaren zich houden aan wetgeving en regelgeving. Maar toekomstige hondeneigenaren kunnen ook veel doen om misstanden te voorkomen. Bijvoorbeeld door een hond voor aankoop de laten keuren door een dierenarts, goed navraag te doen over de herkomst van de hond en de huisvesting goed te controleren. Ook is het belangrijk dat een hond bij aankoop is gechipt én dat de verkoper het dier heeft geregistreerd. Alle tips voor het kopen van een hond staan op de puppy-checklist van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG).

]]>
Hond kopen in Coronatijd

Omdat mensen vanwege de coronamaatregelen meer thuis zijn, hebben ze ook meer behoefte aan het gezelschap en de liefde van een huisdier. Dierenasiels, fokkers en andere handelaren verkopen veel meer honden dan voorheen. Omdat de vraag naar honden flink is toegenomen neemt ook het aanbod van illegale honden helaas toe. De NVWA heeft toekomstige eigenaren daarom al eerder gewaarschuwd extra alert te zijn. De NVWA krijgt de laatste tijd ook steeds meer signalen dat verkopers aanbieden de hond thuis te bezorgen. De NVWA adviseert met klem om dit niet te doen. Als de hond aan je deur wordt bezorgd of als je het diertje ergens op een parkeerterrein op moet halen heb je nóg minder tijd om te controleren of alles klopt en krijg je dus nog makkelijker een pup mee die wellicht ziek is of niet de juiste papieren en vaccinaties heeft.

]]>
52.4085238 6.614630099999999
Vroomshoop - Politie ontdekt drugslab https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/1/02-vroomshoop-drugslab.html Bij een inval in een pand aan de Afrikalaan in Vroomshoop ontdekten rechercheurs zondagmiddag 1 november een drugslab. In het pand werden zes personen aangehouden. Een zevende had het pand net verlaten en werd onderweg onderschept. Op dit moment wordt het lab ontmanteld en wordt onderzoek gedaan door de forensische opsporing. Sun, 01 Nov 2020 17:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/1/02-vroomshoop-drugslab.html 2020-11-01T17:01:00Z De actie is onderdeel van een lopend onderzoek. Omdat agenten niet wisten wat ze ter plaatse konden verwachten, werden bij de inval gespecialiseerde eenheden ingezet. In het kader van hetzelfde onderzoek is ook een woning in Beerzerveld doorzocht.

Onderzoek van experts moet uitwijzen of het lab actief was en welke drugs er, in welke hoeveelheden, werden gemaakt. De aangehouden verdachten zijn een man van 57 en een vrouw van 44 jaar, beiden uit de gemeente Ommen, twee mannen uit Arnhem van 24 en 33 jaar, een 56-jarige man uit Vroomshoop en twee mannen van 21 en 38 jaar zonder bekende woon of verblijfplaats. Zij zijn ingesloten en zullen worden gehoord over hun betrokkenheid bij het lab. Voor alle verdachten gelden beperkingen.

]]>
Direct gevaar voor omgeving

Een drugslab is een kleine chemische fabriek. Dit betekent explosiegevaar en de aanwezigheid van giftige dampen en vloeistoffen. En de kans is groot dat het chemische afval van een lab eindigt in de natuur. Daarmee zorgt het voor grote gezondheidsrisico’s en hoge opruimkosten die vaak voor rekening van de samenleving komen.   

]]>
Getuigenoproep

Heeft u de laatste tijd iets verdachts gezien rond het pand aan de Afrikalaan? Neem dan contact op met de politie. Alle informatie kan ons helpen in het onderzoek. Melden kan telefonisch via 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

2020514908FB

]]>
52.45675199999999 6.565752199999999
Vriezenveen - Klachten en onderzoek vermoedelijk dealen van drugs leidt tot onderzoek woning en aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/6/02-vriezenveen-klachten-en-onderzoek-vermoedelijk-dealen-van-drugs-leidt-tot-onderzoek-woning-en-aanhouding.html De politie in Vriezenveen heeft na tips en eigen bevindingen van vermoedelijk dealen van drugs een onderzoek ingesteld. Op basis van dat onderzoek is op vrijdag 5 juni 2020 een 34-jarige verdachte aangehouden elders in Vriezenveen en in een woning in de Begherstraat een doorzoeking uitgevoerd. Sat, 06 Jun 2020 13:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/6/02-vriezenveen-klachten-en-onderzoek-vermoedelijk-dealen-van-drugs-leidt-tot-onderzoek-woning-en-aanhouding.html 2020-06-06T13:51:00Z Vanuit de buurt kreeg de politie tips over vermoedens dat er vanuit een woning in drugs gedeald zou worden. De politie onderzocht die tips en heeft zelf de afgelopen tijd extra onderzoek gedaan om een goed beeld te krijgen van wat zich daar nu afspeelde. Dat vraagt om zorgvuldigheid en een goede bewijsopbouw.

 

]]>
Doorzoeking in de woning en de aanhouding van een verdachte

Dit heeft vrijdag 5 juni geleid tot een aanhouding en doorzoeking in de woning van de verdachte uit Vriezeveen. Daarbij werden in de woning verschillende substanties en pillen aangetroffen, vermoedelijk harddrugs. Deze stoffen worden nu onderzocht of het gaat om drugs en wat voor soort drugs het is. De hoeveelheid kan worden getypeerd als een hoeveelheid bedoeld voor het dealen of handel in drugs. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van het voorhanden hebben en het verhandelen van harddrugs.

]]>
Meldingen doen bij de politie helpt!

De politie heeft belang bij het doen van meldingen. Deze meldingen onderzoeken wij serieus. Zo ook in deze zaak. Wilt u melding doen, noteer dan zoveel mogelijk informatie en geef het aan ons door. U kunt de politie bereiken via 0900-8844 en bij spoed bel 112. Wilt u liever anoniem melden? Dat kan ook via M op 0800-7000.

 

2020166241 RV

]]>
52.41209479999999 6.629574599999998
Twente - Politiebureaus in Twente gesloten op 5 mei https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/24/02-twente-politiebureaus-in-twente-gesloten-op-5-mei.html Op 5 mei bevrijdingsdag zijn de balies van de politiebureaus in Twente gesloten. Fri, 24 Apr 2020 15:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/24/02-twente-politiebureaus-in-twente-gesloten-op-5-mei.html 2020-04-24T15:56:00Z U kunt op 5 mei wel telefonisch uw meldingen doen en/of een afspraak maken. 
Natuurlijk is de politie 24/7 voor u bereikbaar. Voor spoedmeldingen belt u met 112. Heeft u geen spoed maar wilt u graag contact met de politie? Belt u dan met 0900-8844.  Of gebruik het meldformulier.
De balie van het bureau Enschede is beperkt open op 5 mei. U dient aan te bellen om binnen gelaten te worden.
 

]]>
52.390077664299625 6.4402400046874675
Vriezenveen - Twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/28/02-vriezenveen-twee-mannen-aangehouden-op-verdenking-van-brandstichting.html In de nacht van zondag 27 op maandag 28 oktober kreeg de politie een melding van een autobrand aan de Petersburgstraat. Mon, 28 Oct 2019 10:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/28/02-vriezenveen-twee-mannen-aangehouden-op-verdenking-van-brandstichting.html 2019-10-28T10:19:00Z De politie vermoedt dat de auto in brand is gestoken. De politie hield op maandagochtend een 41-jarige en een 36-jarige man uit Vriezenveen op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de brand.

(2019479729/hk)

]]>
52.4091949 6.622444200000018
Den Ham - Dodelijk verkeersongeval in Den Ham https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/10/02-dodelijk-ongeval-in-den-ham.html Bij een aanrijding tussen een fietser en een motor op Vosseboerweg in Den Ham is gistermiddag een 80-jarige man uit Made om het leven gekomen. De bestuurder van de motor, een 34-jarige man uit Zwolle, kwam net als de fietser uit de richting van Den Ham. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht. Mon, 10 Jun 2019 07:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/10/02-dodelijk-ongeval-in-den-ham.html 2019-06-10T07:32:00Z 2019252785 MB

]]>
52.4643982 6.494260199999985
Enschede, Almelo, Den Ham - Mooi resultaat in een onderzoek naar georganiseerde hennephandel https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/02-mooi-resultaat-in-een-onderzoek-naar-georganiseerde-hennephandel.html Drie voertuigen, twaalf duizend euro, meer dan duizend hennepstekken en verschillende hennepattributen. Dat nam de politie gisteren in beslag in een onderzoek naar georganiseerde hennephandel. Er werden zes mannen aangehouden op verdenking van hennepteelt. Daarnaast zijn er in Almelo, Enschede en Den Ham doorzoekingen verricht en bezittingen in beslag genomen. Wed, 08 May 2019 11:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/02-mooi-resultaat-in-een-onderzoek-naar-georganiseerde-hennephandel.html 2019-05-08T11:49:00Z Enkele maanden geleden startte de politie een onderzoek naar deze georganiseerde hennephandel. Uit dat onderzoek bleek dat er een grote handel was in hennepstekken. De hennepstekken werden elders in het land opgehaald en verder verspreid in Almelo en Enschede. Er werd veel informatie verzameld en er kwamen verschillende verdachte personen in beeld. Dit was genoeg om op dinsdag 7 mei verschillende panden en woningen binnen te vallen. De doorzoekingen vonden plaats aan de Poolmansweg in Enschede, de Vroomhoopseweg in Den Ham en aan de Sypesteyn, Gagelstraat en de Klara Zetkinstraat in Almelo. De zes mannen die zijn aangehouden variëren in de leeftijd van 33 tot 46 jaar en komen uit Almelo, Enschede en Vroomshoop. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie sluit meerdere aanhoudingen en doorzoekingen niet uit.

]]>
Waarom is hennep een speerpunt?

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd om er financieel beter van te worden. Criminelen verdienen veel geld in de hennephandel. Door ons te richten op de hennepnetwerken kunnen we netwerken ontrafelen en het crimineel verkregen vermogen afpakken, waardoor misdaad niet loont. Steeds vaker leggen we beslag op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Door beslaglegging en gedegen onderzoek naar de herkomst van dat geld, kan het ook daadwerkelijk geïncasseerd worden na een veroordeling door de rechtbank. Zo verliezen ze niet alleen het misdaadgeld of hun luxe goederen, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. Met het afgepakte vermogen worden, indien mogelijk, eerst slachtoffers gecompenseerd. Wat overblijft, vloeit in de staatskas. Bovendien kan dat afgepakte vermogen niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. 

2018507123 (AC). 

]]>
52.2175841 6.865616600000067
Vriezenveen - Woninginbrakenpiek in Vriezenveen; in negen uur tenminste 9 inbraken https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/23/woninginbrakenpiek-in-vriezeveen.html Zaterdagmiddag en –avond 22 december hebben inbrekers huisgehouden in Vriezenveen. In een tijdsbestek van iets meer dan negen uur, werd er ingebroken in tenminste negen woningen in dezelfde wijk. Op de vooravond van kerst roept de politie op extra alert te zijn. Sun, 23 Dec 2018 10:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/23/woninginbrakenpiek-in-vriezeveen.html 2018-12-23T10:03:00Z Vier van de negen inbraken vonden plaats in dezelfde straat, de Kievit. Ook werd er ingebroken in de Nachtegaal, de Vondelstraat, de Almeloseweg en in twee huizen aan de Garvesingel. In alle gevallen werd een raam opengebroken. De woningen zijn doorzocht en er zijn diverse spullen gestolen. 
 
De politie is inmiddels een onderzoek gestart. In de buurt gaat de politie vandaag op zoek naar getuigen en ook hoopt de politie dat er mensen zijn met camera’s. Ook wordt er forensisch onderzoek gedaan. De politie roept mensen die iets verdachts hebben gezien op zich te melden via 0900-8844. 

]]>
52.40852379999999 6.614630099999999