Alle berichten | Twenterand | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/overijssel/twenterand.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Twenterand nl Fri, 01 Dec 2023 22:28:35 GMT 2023-12-01T22:28:35Z nl Vroomshoop - Gezocht - Zware mishandeling – Burg Koetjestraat – Vroomshoop https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/02-zware-mishandeling---burg-koetjestraat---vroomshoop.html Een groep jongeren werd aangevallen door een andere groep jongeren bij een jongerencentrum in Vroomshoop. Op camerabeelden is te zien dat de jongeren ook messen dragen. We hebben inmiddels meerdere mannen herkend, maar zijn nog op zoek naar de identiteit van deze jongeman. verdachte Thu, 04 May 2023 08:39:17 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/02-zware-mishandeling---burg-koetjestraat---vroomshoop.html 2023-05-04T08:39:17Z Op vrijdagavond 14 februari stond een groep jongeren bij het jongerencentrum aan de Burgemeester Koetjesstraat. Rond 21:50 uur stopte er plotseling een auto en daaruit stapte een groep jongeren met messen. Ze waren opgefokt en vielen meteen de groep jongeren uit Vroomshoop aan. Tijdens de aanval zwaaiden ze met messen en maakten ze stekende bewegingen. Er werden her en der klappen en trappen uitgedeeld. Daarna stapten ze weer in de auto en reden weg. Een paar jongeren raakten lichtgewond. Een wonder, want dit had heel anders kunnen aflopen.

Beelden
Op dit moment zoeken we dus nog één verdachte in verband met het geweldsincident. Op de bewakingsbeelden is de jongeman te zien die deel uitmaakte van de groep belagers. Hij maakte een stekende beweging naar het slachtoffer, terwijl hij een groot mes in zijn handen had. Het slachtoffer raakte daardoor gelukkig niet gewond, het bleef bij een gaatje in zijn jas. Ook is te zien dat de verdachte een heuptasje droeg, misschien zegt dat iemand iets. De andere verdachten komen allemaal uit de omgeving van Hardenberg, mogelijk dat deze verdachte daar ook vandaan komt. 

Vragen
Wie herkent de jongeman op de beelden?

Contact opnemen
Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
]]>
52.46491208 6.57585174
Vroomshoop - Politie treft illegaal vuurwerk aan in schuur https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/26/02-politie-treft-illegaal-vuurwerk-aan-in-schuur-vroomshoop.html Medio oktober deed de politie een instap bij een woning aan de Bevert in een vuurwerkonderzoek. In een schuur bij een woning trof de politie 750 cobra’s (illegaal vuurwerk) en 132 mortierbuizen aan. De laatste zijn weliswaar niet verboden maar worden over het algemeen gebruikt om zwaar illegaal vuurwerk mee af te steken. De politie nam het vuurwerk in beslag en maakt proces-verbaal op tegen de eigenaar van het vuurwerk. Tue, 26 Oct 2021 12:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/26/02-politie-treft-illegaal-vuurwerk-aan-in-schuur-vroomshoop.html 2021-10-26T12:48:00Z Waarom is illegaal vuurwerk zo gevaarlijk?

Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat u niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

Er zijn mensen die steeds meer de grens verleggen en overstappen naar het zelf maken en afsteken van vuurwerkbommen, veelal met gebruik van illegaal vuurwerk. Tegenwoordig zijn handleidingen om bommen te maken eenvoudig op internet te vinden en bommenmakers laten op bijvoorbeeld internetforums en YouTube hun kunsten zien. Zelf vuurwerk(bommen) maken en afsteken levert uiterst gevaarlijke situaties op en is dan ook verboden.

Op de website van het Openbaar Ministerie is meer informatie te vinden over de strafeis.

Zelfgemaakte vuurwerkbommen en illegaal vuurwerk zorgen voor 26% van al het ernstige vuurwerkletsel. En dat is het topje van de ijsberg, omdat vaak gegevens ontbreken van het soort vuurwerk dat het letsel heeft veroorzaakt.

Hoe weet ik of vuurwerk illegaal is?

Bepalen of vuurwerk illegaal is, is lastig. Het hoeft er niet afwijkend uit te zien en wordt ook soms normaal aangeboden. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Voorbeelden van bekend illegaal vuurwerk zijn strijkers, Bengaals vuur, mortierbommen, Chinese rollen, lawinepijlen en Cobra’s.

(2021478387/hk)

]]>
52.46491208 6.57585174
Vriezenveen - Getuigen gezocht in Vriezenveen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/28/02-getuigen-gezocht-in-vriezenveen.html In verband met een onderzoek is de politie op zoek naar mensen die op dinsdag 27 juli een vrachtauto en/of bestuurder hebben gezien aan de Westerweilandweg. Tussen 10.00 en 13.00 uur heeft de vrachtauto een korte poos geparkeerd gestaan langs deze weg, net buiten Vriezenveen met de neus richting Almelo. Hij is daarna richting Almelo weggereden. Wed, 28 Jul 2021 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/28/02-getuigen-gezocht-in-vriezenveen.html 2021-07-28T16:15:00Z Signalement

De chauffeur had kort zwart haar, een lichte huidskleur, was waarschijnlijk rond de 40 jaar, met een normaal postuur en hij had een stoppelbaard. Hij droeg een spijkerbroek en t-shirt.

Iets gezien?

Heeft u rond die tijd iets gezien aan de Westerweilandweg of daar in de buurt of mogelijk beelden, van bijvoorbeeld een beveiligingscamera of dashcam? Neem dan contact met ons op via 0900 – 8844 onder vermelding van onderstaand zaaknummer.

2021351053 ^JH

]]>
52.39797968 6.62204477
Vroomshoop - Politie houdt meerdere jeugdige verdachten aan voor diverse strafbare feiten https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/20/02-politie-houdt-meerdere-jeugdige-verdachten-aan-voor-diverse-strafbare-feiten.html In de afgelopen maanden heeft de politie in samenwerking met de BOA's van de gemeente de nodige aandacht besteed aan een groep jeugdigen. Er kwamen veel meldingen binnen van overlast van jeugd, intimiderend gedrag en vernielingen, onder andere aan auto's. Ook vond er een insluiping in een woning plaats waar een aantal jeugdigen vermoedelijk een rol bij speelde. Daarnaast werden er in een clubgebouw van de modelvliegclub vernielingen gepleegd. Fri, 21 May 2021 12:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/20/02-politie-houdt-meerdere-jeugdige-verdachten-aan-voor-diverse-strafbare-feiten.html 2021-05-21T12:27:00Z De politie en de BOA's van de gemeente zaten er bovenop maar surveillance en toezicht leverde in eerste instantie wel vermoedens maar nog geen bewijzen op. Langzamerhand leverde de investering van tijd en moeite wel wat op en kwamen zaken in een stroomversnelling. 

Uit het onderzoek naar de insluiping op 13 februari 2021 aan het Plantsoen bij een 77-jarige bewoonster kwamen drie minderjarige verdachten naar voren. Zij worden verdacht van een onderlinge samenwerking waarbij ze de bewoonster hebben afgeleid, terwijl een van de verdachten via de achterzijde uit de woning de portemonnee heeft weggenomen. Deze drie jongens zijn aangehouden en verhoord door de politie. 

Daarnaast zijn er aangiftes gedaan van openlijk geweld tegen een persoon aan de Meulenbelt en de Stobbelaan in Vroomshoop. Een 54-jarige man is meerdere keren belaagd en mishandeld door meerdere jongeren. Deze jongeren zijn aangehouden voor bedreiging en openlijk geweldpleging. 

Tevens bleek dat verschillende jongeren in in verband konden worden gebracht voor diefstal van een fiets en openlijk geweld tegen personen en goederen. Daarbij wordt de groep onder andere verdacht van vernielingen bij de Hammer Model Vliegclub in Den Ham. Er zijn hiervoor meerdere jongeren aangehouden en verhoord. De jongeren moeten zich binnenkort verantwoorden voor de jeugdrechter. Daarnaast worden een aantal van hen begeleid door de jeugdreclassering of wordt er, in samenwerking met de gemeente, gerichte hulpverlening ingezet. 

]]>
52.46491208 6.57585174
Vriezenveen - NVWA en politie onderzoeken illegale hondenhandel https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/18/02-vriezenveen-nvwa-en-politie-onderzoeken-illegale-hondenhandel.html De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie hebben op maandag 15 maart in een schuur in Vriezenveen 42 honden aangetroffen. In de schuur waren ook een 51-jarige man en 34-jarige vrouw aanwezig. Zij worden verdacht van het overtreden van de regels voor het bedrijfsmatig houden en handelen in honden. Politie en NVWA doen nog nader onderzoek naar hoe lang het tweetal illegaal in honden handelde. Ook wordt onderzocht hoeveel geld ze daarmee hebben verdiend. Een dierenarts van de NVWA heeft de dieren onderzocht. Omdat de dieren in goede gezondheid waren en er geen sprake was van dierverwaarlozing was het niet nodig de dieren in bewaring te nemen. Thu, 18 Mar 2021 09:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/18/02-vriezenveen-nvwa-en-politie-onderzoeken-illegale-hondenhandel.html 2021-03-18T09:02:00Z Bij de NVWA was een tip binnengekomen van iemand die een hond wilde kopen bij het tweetal. Omdat hij het niet vertrouwde zag hij af van de aankoop en meldde zich bij de NVWA. Die trof samen met de politie 21 volwassen Engelse buldoggen en 21 pups aan in de schuur in Vriezenveen. De honden zijn voornamelijk afkomstig uit Nederland. 

De NVWA en de politie treden strafrechtelijk en bestuursrechtelijk op tegen het overtreden van de regels voor het bedrijfsmatig houden en handelen in honden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor de illegale hondenhandel en inspecteurs van de NVWA voeren binnenkort een herinspectie uit om te controleren of het welzijn en de huisvesting van de dieren nog steeds in orde is. Ook wordt dan gecontroleerd of aan alle overige wettelijke eisen voor het bedrijfsmatig houden en handelen in dieren is voldaan.

]]>
Wapens aangetroffen

De politie trof ook een jachtgeweer en een stroomstootwapen aan in de schuur. Deze wapens bleken eigendom te zijn van de 66-jarige verhuurder van de schuur. Tegen hem wordt ook proces-verbaal opgemaakt. De wapens zijn in beslag genomen. 

]]>
Denk na als je een hond koopt

Hondenhandel ontstaat door vraag naar én aanbod van, vaak jonge, honden. Illegale hondenhandel blijft bestaan zolang het deze handelaren lukt hun honden te verkopen. De NVWA, de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) zien erop toe dat hondenhandelaren zich houden aan wetgeving en regelgeving. Maar toekomstige hondeneigenaren kunnen ook veel doen om misstanden te voorkomen. Bijvoorbeeld door een hond voor aankoop de laten keuren door een dierenarts, goed navraag te doen over de herkomst van de hond en de huisvesting goed te controleren. Ook is het belangrijk dat een hond bij aankoop is gechipt én dat de verkoper het dier heeft geregistreerd. Alle tips voor het kopen van een hond staan op de puppy-checklist van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG).

]]>
Hond kopen in Coronatijd

Omdat mensen vanwege de coronamaatregelen meer thuis zijn, hebben ze ook meer behoefte aan het gezelschap en de liefde van een huisdier. Dierenasiels, fokkers en andere handelaren verkopen veel meer honden dan voorheen. Omdat de vraag naar honden flink is toegenomen neemt ook het aanbod van illegale honden helaas toe. De NVWA heeft toekomstige eigenaren daarom al eerder gewaarschuwd extra alert te zijn. De NVWA krijgt de laatste tijd ook steeds meer signalen dat verkopers aanbieden de hond thuis te bezorgen. De NVWA adviseert met klem om dit niet te doen. Als de hond aan je deur wordt bezorgd of als je het diertje ergens op een parkeerterrein op moet halen heb je nóg minder tijd om te controleren of alles klopt en krijg je dus nog makkelijker een pup mee die wellicht ziek is of niet de juiste papieren en vaccinaties heeft.

]]>
52.4085238 6.614630099999999
Vroomshoop - Politie ontdekt drugslab https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/1/02-vroomshoop-drugslab.html Bij een inval in een pand aan de Afrikalaan in Vroomshoop ontdekten rechercheurs zondagmiddag 1 november een drugslab. In het pand werden zes personen aangehouden. Een zevende had het pand net verlaten en werd onderweg onderschept. Op dit moment wordt het lab ontmanteld en wordt onderzoek gedaan door de forensische opsporing. Sun, 01 Nov 2020 17:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/1/02-vroomshoop-drugslab.html 2020-11-01T17:01:00Z De actie is onderdeel van een lopend onderzoek. Omdat agenten niet wisten wat ze ter plaatse konden verwachten, werden bij de inval gespecialiseerde eenheden ingezet. In het kader van hetzelfde onderzoek is ook een woning in Beerzerveld doorzocht.

Onderzoek van experts moet uitwijzen of het lab actief was en welke drugs er, in welke hoeveelheden, werden gemaakt. De aangehouden verdachten zijn een man van 57 en een vrouw van 44 jaar, beiden uit de gemeente Ommen, twee mannen uit Arnhem van 24 en 33 jaar, een 56-jarige man uit Vroomshoop en twee mannen van 21 en 38 jaar zonder bekende woon of verblijfplaats. Zij zijn ingesloten en zullen worden gehoord over hun betrokkenheid bij het lab. Voor alle verdachten gelden beperkingen.

]]>
Direct gevaar voor omgeving

Een drugslab is een kleine chemische fabriek. Dit betekent explosiegevaar en de aanwezigheid van giftige dampen en vloeistoffen. En de kans is groot dat het chemische afval van een lab eindigt in de natuur. Daarmee zorgt het voor grote gezondheidsrisico’s en hoge opruimkosten die vaak voor rekening van de samenleving komen.   

]]>
Getuigenoproep

Heeft u de laatste tijd iets verdachts gezien rond het pand aan de Afrikalaan? Neem dan contact op met de politie. Alle informatie kan ons helpen in het onderzoek. Melden kan telefonisch via 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

2020514908FB

]]>
52.45675199999999 6.565752199999999
Vriezenveen - Klachten en onderzoek vermoedelijk dealen van drugs leidt tot onderzoek woning en aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/6/02-vriezenveen-klachten-en-onderzoek-vermoedelijk-dealen-van-drugs-leidt-tot-onderzoek-woning-en-aanhouding.html De politie in Vriezenveen heeft na tips en eigen bevindingen van vermoedelijk dealen van drugs een onderzoek ingesteld. Op basis van dat onderzoek is op vrijdag 5 juni 2020 een 34-jarige verdachte aangehouden elders in Vriezenveen en in een woning in de Begherstraat een doorzoeking uitgevoerd. Sat, 06 Jun 2020 13:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/6/02-vriezenveen-klachten-en-onderzoek-vermoedelijk-dealen-van-drugs-leidt-tot-onderzoek-woning-en-aanhouding.html 2020-06-06T13:51:00Z Vanuit de buurt kreeg de politie tips over vermoedens dat er vanuit een woning in drugs gedeald zou worden. De politie onderzocht die tips en heeft zelf de afgelopen tijd extra onderzoek gedaan om een goed beeld te krijgen van wat zich daar nu afspeelde. Dat vraagt om zorgvuldigheid en een goede bewijsopbouw.

 

]]>
Doorzoeking in de woning en de aanhouding van een verdachte

Dit heeft vrijdag 5 juni geleid tot een aanhouding en doorzoeking in de woning van de verdachte uit Vriezeveen. Daarbij werden in de woning verschillende substanties en pillen aangetroffen, vermoedelijk harddrugs. Deze stoffen worden nu onderzocht of het gaat om drugs en wat voor soort drugs het is. De hoeveelheid kan worden getypeerd als een hoeveelheid bedoeld voor het dealen of handel in drugs. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van het voorhanden hebben en het verhandelen van harddrugs.

]]>
Meldingen doen bij de politie helpt!

De politie heeft belang bij het doen van meldingen. Deze meldingen onderzoeken wij serieus. Zo ook in deze zaak. Wilt u melding doen, noteer dan zoveel mogelijk informatie en geef het aan ons door. U kunt de politie bereiken via 0900-8844 en bij spoed bel 112. Wilt u liever anoniem melden? Dat kan ook via M op 0800-7000.

 

2020166241 RV

]]>
52.41209479999999 6.629574599999998
Twente - Politiebureaus in Twente gesloten op 5 mei https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/24/02-twente-politiebureaus-in-twente-gesloten-op-5-mei.html Op 5 mei bevrijdingsdag zijn de balies van de politiebureaus in Twente gesloten. Fri, 24 Apr 2020 15:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/24/02-twente-politiebureaus-in-twente-gesloten-op-5-mei.html 2020-04-24T15:56:00Z U kunt op 5 mei wel telefonisch uw meldingen doen en/of een afspraak maken. 
Natuurlijk is de politie 24/7 voor u bereikbaar. Voor spoedmeldingen belt u met 112. Heeft u geen spoed maar wilt u graag contact met de politie? Belt u dan met 0900-8844.  Of gebruik het meldformulier.
De balie van het bureau Enschede is beperkt open op 5 mei. U dient aan te bellen om binnen gelaten te worden.
 

]]>
52.390077664299625 6.4402400046874675