Alle berichten | Zwolle | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/overijssel/zwolle.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Zwolle nl Wed, 14 Apr 2021 20:26:23 GMT 2021-04-14T20:26:23Z nl Zwolle - Jonge online oplichters horen vonnis van de rechter. Jeugddetentie, werkstraf en terugbetalen van schadebedrag https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/02-zwolle-jonge-online-oplichters-horen-vonnis-van-de-rechter.-jeugddetentie-werkstraf-en-terugbetalen-van-schadebedrag.html Op donderdag 18 maart 2021 moesten twee 17-jarigen zich verantwoorden bij de rechter. Ze liepen tegen de lamp na een onderzoek door de politie. Die startte een onderzoek na een aangifte van oplichting via Marktplaats. Het resultaat bleek een heel web van misleiding, bedrog met als gevolg gevangenisstraf. nieuwsbericht Fri, 02 Apr 2021 13:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/02-zwolle-jonge-online-oplichters-horen-vonnis-van-de-rechter.-jeugddetentie-werkstraf-en-terugbetalen-van-schadebedrag.html 2021-04-02T13:19:00Z

Twee 17-jarigen uit Zwolle horen forse uitspraak van de rechter. De rechter besliste tot een straf respectievelijk 300 dagen jeugddetentie waarvan 162 dagen voorwaardelijk en 300 dagen waarvan 117 dagen voorwaardelijk. Daarnaast kreeg de één een werkstraf van 80 uur en de ander een werkstraf van 40 uur opgelegd. Ook moeten ze het geld terugbetalen aan de slachtoffers van de aangiften die die de twee ten laste waren gelegd en die zich hadden gevoegd in dit proces.

Op 4 januari 2020 komt een 51-jarige man uit Harderberg aan het bureau voor het doen van aangifte. Hij is slachtoffer van online oplichting. De man had gereageerd op een advertentie via Marktplaats. Hij was op zoek naar een jas en met iemand met de accountnaam “Sabrina” (fictief) kwam het tot een koop. De jas zou worden opgestuurd en de betaling zoals zo vaak vooraf geschieden.

]]>
Sabrina gaf aan het contact verder voort te willen zetten buiten het berichtensysteem van het marktplaatsplatform. Het gesprek zet zich voort op WhatsApp. Sabrina was in het verleden al eens opgelicht en vroeg eerst of de koper 3 cent wilde overmaken. Op die wijze maken mensen zich dan via een bankrekening aan elkaar bekend. Dat geeft vertrouwen. Sabrina stuurt de koper via WhatsApp een zogenoemde betaallink. Als je er op klikt dat kun je via je inloggen met je online gebruikersnaam en wachtwoord van je bank. De koper voert zijn gegevens in, maar het lukt niet. Tot drie keer toe herhaald hij deze actie.

]]>
Een paar dagen later ziet hij tot zijn schrik dat er allemaal geldbedragen zijn afgeschreven. Zelfs betaalde rekeningen zijn gestorneerd en teruggestort op zijn rekening. Er zijn honderden euro’s overgeboekt en andere zaken betaald. Dit is goed mis en al snel is duidelijk wat hier gebeurd was.

]]>
De recherche in Zwolle onderzocht de aangifte en ontspint een geraffineerde werkwijze. Ze volgden de financiële stromen, legde contact met Marktplaats om gebruikersgegevens veilig te stellen. Het sporen leidde naar twee jonge gasten van 17 jaar oud uit Zwolle. Zij werden op 7 en 8 januari aangehouden voor het online oplichten van deze man. Maar dan begint het onderzoek pas. Tijdens de aanhouding worden al tal van goederen in beslag genomen. Op de woonadressen van de twee verdachten wordt onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking gedaan. Daar worden nog tal van onderzoek waardige goederen in beslag genomen. Vooral digitale goederen zoals telefoons zijn van groot belang bij een dergelijk onderzoek. Die telefoons vertellen ons alles.

70 slachtoffers

De betrokkene rechercheurs komen via die weg bij 70 slachtoffers. Een geraamd schadebedrag van 11.000 euro. Voor het benaderen van potentiele slachtoffers werden ongeveer 250 accounts van Marktplaats ingezet. Daar werden ongeveer 950 advertenties op geplaatst om de slachtoffers te lokken. Om het geld weg te sluizen werden soms ook bankrekeningen van geldezels gebruikt. Met als doel om zelf buiten schot te blijven.

]]>
Dit onderzoek illustreert de potentie van online oplichting dat tijdens corona een vlucht nam. Je kunt het thuis doen, niemand die je ziet, easy money en het is niet ingewikkeld. De verleiding lijkt groot. Deze jongens waanden zich onaantastbaar uit het zicht en met hun mobiele telefoon in de hand. Niets is minder waar. Ze zijn nog jong en hebben nog een heel leven voor zich. Voor iedereen die hier een verleidelijk verhaal in ziet. Je bent nooit anoniem. Digitale, financiële sporen en goederen brengen rechercheurs tot de oorsprong. Gooi je eigen glazen niet in! De gevolgen zijn niet cool. Detentie, een werkstraf, geld terugbetalen, een strafblad, geen VOG en minder kansen op de arbeidsmarkt.

]]>
Marktplaats als handelsplaats tussen veel particulieren is een mooi platform. Goederen krijgen een tweede leven. Dat is goed om meerdere redenen. Maar houdt je hoofd erbij. Als je het niet vertrouwd of het is te mooi om waar te zijn? Dan is dat het vaak ook. Daarom helpt Marktplaats je met veilig te handelen. Lees hun adviezen.

https://www.marktplaats.nl/i/help/veilig-en-succesvol/

  • Blijf kritisch
  • Laat contact via Marktplaats Berichten verlopen
  • Weet met wie je handelt
  • Betaal via Betaalverzoeken met iDEAL
  • Maak samen duidelijke afspraken over levering
  • Doe altijd aangifte bij de politie

 

2020010558 RV

]]>
52.5167747 6.083021899999999
Zwolle - Gezocht - Politie op zoek naar identiteit inbrekers https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-zwolle---politie-op-zoek-naar-identiteit-inbrekers.html Op woensdag 24 februari zijn meerdere inbraken geweest in Zwolle. verdachte Thu, 01 Apr 2021 15:09:03 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-zwolle---politie-op-zoek-naar-identiteit-inbrekers.html 2021-04-01T15:09:03Z ’s Middags sloegen de daders toe in een woning aan de Diezerpoortenplas. Diezelfde middag werden dezelfde daders gezien aan na een woninginbraak aan de Jufferenwal.
Het signalement van de daders is als volgt:
Man 1:
- normaal postuur
- donker haar met slag
- licht getinte huidskleur
- ongeveer 180 cm lang
- ongeveer 25 tot 30 jaar oud
- blauwe jas langere jas tot over de heupen

Man 2:
- kort geschoren donkerblond haar
- normaal postuur
- lichte huidskleur
- ongeveer 180 cm lang
- tussen 25 en 30 jaar
- wit shirt met blauwe body warmer

Zaaknummers: 2021085688 / 2021085756

]]>
Wie zijn deze mannen?

]]>
]]>
52.5167747 6.083021899999999
Apeldoorn - Bouw Meldkamer Oost-Nederland van start https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/31/02-apeldoorn-bouw-meldkamer-oost-nederland-van-start.html De bouw van Meldkamer Oost-Nederland is begin maart officieel van start gegaan. De nieuwe meldkamer wordt gerealiseerd in Apeldoorn en bedient straks de gehele regio Oost-Nederland. nieuwsbericht Wed, 31 Mar 2021 09:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/31/02-apeldoorn-bouw-meldkamer-oost-nederland-van-start.html 2021-03-31T09:45:00Z De afgelopen weken vonden voorbereidende werkzaamheden plaats voor de start van de bouw, zoals het uitgraven voor de fundering. Met het slaan van de eerste heipaal heeft de heer Carol van Eert de bouw van het nieuwe meldkamergebouw officieel gestart. De heer Van Eert (burgemeester gemeente Rheden) is voorzitter van de bestuurlijke regiegroep Meldkamer Oost-Nederland. “We beginnen na een lange voorbereidingsperiode aan de bouw van dit prachtige pand. Het moet vooral een fijne en moderne werkplek voor medewerkers van politie, brandweer en ambulancedienst worden, die op de Meldkamer Oost-Nederland werken om de burger te helpen op het gebied van gezondheid en veiligheid.”

 

]]>
Oost-Nederland krijgt één van de grootste 112-meldkamers van Nederland met een verzorgingsgebied van vijf veiligheidsregio’s. Tot die tijd verzorgen de politie, brandweer en ambulancediensten de 112-dienstverlening vanuit de drie huidige meldkamers in Oost-Nederland; Hengelo, Arnhem en Apeldoorn. Zij werken intensief samen om de samenvoeging naar één gezamenlijke meldkamer te realiseren.

]]>
Met het heien van de fundering zijn de eerste fysieke bouwwerkzaamheden van het nieuwe pand gestart. Daarna worden de ondergrondse leidingen gemaakt en de funderingsbalken gestort. Vervolgens bouwt de aannemer tot en met de zomer aan de hoofdconstructie, die wordt opgebouwd uit een staalconstructie.

Volgens de planning is het gebouw in mei 2022 gereed, waarna alle telefonie en ICT geïnstalleerd wordt. Naar verwachting is eind 2022 is de nieuwe meldkamer volledig operationeel en wordt het eerste 112-telefoontje aangenomen.

]]>

Het gebouw wordt volgens de meest actuele energieneutrale eisen gebouwd. Er komen zonnepanelen op het dak en op het parkeerterrein. Ook wordt er in laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen voorzien.

Dankzij een lichte staalconstructie zijn de meldkamervloer en alle kantoren vrij indeelbaar. Het gebouw heeft veel glas en een ruim atrium met veel daglicht en een mooi uitzicht over het Van Gelderpark en de groene omgeving. Zo waakt het gebouw letterlijk en figuurlijk over de stad Apeldoorn en zijn omgeving.

]]>
52.1932088 5.936378700000001
Zwolle - Verdachte wapenvondst Zwolle ook verdachte in onderzoek naar moord op Henk Wolters https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/24/02-verdachte-wapenvondst-zwolle-ook-verdachte-in-onderzoek-naar-moord-op-henk-wolters.html De 44-jarige verdachte uit Zwolle die op 16 maart werd aangehouden in verband met de wapenvondst in Zwolle in september 2020 wordt nu ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op Henk Wolters. Wat zijn precieze rol is geweest bij de dood van Wolters wordt nader onderzocht. nieuwsbericht Wed, 24 Mar 2021 12:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/24/02-verdachte-wapenvondst-zwolle-ook-verdachte-in-onderzoek-naar-moord-op-henk-wolters.html 2021-03-24T12:32:00Z Op 4 maart werd in het regionale opsporingsprogramma bekend gemaakt dat het wapen waarmee Wolters was doodgeschoten, was gevonden.
Het wapen was onderdeel van de omvangrijke wapenvondst bij landgoed de Schellerberg in Zwolle.

De bijzonderheden over het onderzoek zijn hier te vinden. Daar vindt u ook hoe u contact kunt krijgen met het onderzoeksteam.

^MB

]]>
52.5167747 6.083021899999999
Zwolle - Vijf minderjarigen aangehouden voor diefstal met geweld https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/22/02-zwolle-vijf-minderjarigen-aangehouden-voor-diefstal-met-geweld.html De politie heeft de afgelopen weken vijf jongens aangehouden, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar, voor diefstal met geweld. De diefstallen vonden plaats op 28 februari en 8 maart in Zwolle-Zuid en de A-landen. Drie jongens, een meisje en één jonge vrouw werden beroofd van hun spullen. nieuwsbericht Mon, 22 Mar 2021 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/22/02-zwolle-vijf-minderjarigen-aangehouden-voor-diefstal-met-geweld.html 2021-03-22T10:17:00Z Op zondag 28 februari beroofden vier jongens een jonge vrouw aan de Zwarte weg. Dezelfde avond namen vier jongens met geweld de spullen van twee jongens af aan de Van der Graaffmarke. Omstanders reageerden alert, riepen dat de daders moesten stoppen en alarmeerden de politie.

Maandag 8 maart werden een jongen en een meisje beroofd in de Aa-landen. Op de Maaslaan werd het meisje en op de Waallaan werd de jongen door twee andere jongens met geweld gedwongen hun spullen af te geven.

]]>
Dit soort incidenten hebben veel impact op de slachtoffers. Daarom pakt de politie deze onderzoeken met voorrang op. De Districtsrecherche IJsselland en de recherche van het politieteam Zwolle hebben samengewerkt om deze zaken zo snel mogelijk op te lossen. Daarbij hebben ze ook gebruik maakt van de kennis van wijk- en jeugdagenten. Dat leidde naar de vijf jongens. De laatste verdachte is woensdag 17 maart aangehouden.

 

(2021092121, 2021105621, 2021105478 en 2021109681) NV

 

]]>
politie 52.4780029 6.1029209
Zwolle - Aanhouding na vondst wapens in bos Zwolle https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/16/02.-aanhouding-na-vondst-wapens-in-bos-zwolle.html In het onderzoek naar de vondst van wapens in een bos bij Zwolle is vandaag een man van 44 uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van wapenbezit en wapenhandel. nieuwsbericht Tue, 16 Mar 2021 16:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/16/02.-aanhouding-na-vondst-wapens-in-bos-zwolle.html 2021-03-16T16:30:00Z Op 8 september kreeg de politie een melding van de wapenvondst op een bosperceel aan de Schellerdijk in Zwolle. Uit de grond zijn diverse tonnen gehaald. Daarin lagen verschillende vuurwapens en geld. Wat exact de rol van de aangehouden man is bij de wapens in het bos wordt onderzocht.

]]>
Eerder is al bekend gemaakt dat een van de gevonden wapens gebruikt is bij de moord op Henk Wolters in december 2019. Wolters is toen in de buurt van zijn huis doodgeschoten. Of de man van 44 ook betrokkenheid heeft bij de dood van Henk Wolters wordt eveneens onderzocht.

]]>
Naast de aanhouding zijn er ook twee woningen doorzocht. Het gaat om woningen in Zwolle en Meppel. In het onderzoek naar de wapenvondst worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

]]>
52.5167747 6.083021899999999
Zwolle - Politie doet onderzoek naar toedracht en doodsoorzaak van overleden persoon in woning https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/16/politie-doet-onderzoek-naar-toedracht-en-doodsoorzaak-van-overleden-persoon-in-woning.html Op maandagmiddag 15 maart om ongeveer 15:00 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie in een woning aan de Meppelerstraatweg. nieuwsbericht Tue, 16 Mar 2021 12:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/16/politie-doet-onderzoek-naar-toedracht-en-doodsoorzaak-van-overleden-persoon-in-woning.html 2021-03-16T12:46:00Z Ter plaatse gekomen trof de politie een persoon buiten bewustzijn in de woning aan. De politie startte direct met de reanimatie van de persoon maar de hulp van politie en ambulancepersoneel kwam te laat. De persoon is overleden. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht en de doodsoorzaak van de overleden persoon. Tijdens dit onderzoek is een andere persoon aangehouden. Deze wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van de eerstgenoemde persoon. 

]]>
Heeft u iets gezien of gehoord of beschikt u over andere informatie die kan helpen bij dit onderzoek? Neemt u dan contact op met de politie door het onderstaande formulier of bel met 0900-8844. 

]]>
52.52250069999999 6.1154565
Zwolle - Aanhouding, controles en boetes tijdens actie in Zwolle https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/12/02-zwolle-aanhouding-controles-en-boetes-tijdens-actie-in-zwolle.html Op woensdag 11 maart 2021 heeft er een actie plaatsgevonden in de strijd tegen mobiel banditisme in Zwolle. De controle was een samenwerking tussen het lokale team en collega’s van de Landelijke Eenheid. Tussen 14:00 en 21:00 uur werd er door 12 collega’s gesurveilleerd en gecontroleerd. nieuwsbericht Fri, 12 Mar 2021 12:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/12/02-zwolle-aanhouding-controles-en-boetes-tijdens-actie-in-zwolle.html 2021-03-12T12:53:00Z Met mobiel banditisme bedoelen we internationaal rondtrekkende criminele bendes. Criminelen in deze bendes plegen allerlei misdrijven en verdienen daar hun geld mee. Denk aan misdrijven zoals winkeldiefstal, woninginbraak, oplichting en zakkenrollerij.

]]>
Criminelen in deze bendes verblijven vaak maar een korte tijd in Nederland. Hun tijdelijke verblijfplaatsen zijn meestal recreatieparken, campings, hotels en tijdelijk gehuurde woningen. Na een kort verblijf trekken de mobiele bandieten door naar een volgend land of gaan ze terug naar het thuisland.

]]>
In totaal vonden er tijdens deze actie 25 controles plaats in en rond Zwolle. Een 37-jarige man uit Bakel werd tijdens een van de controles aangehouden voor heling. In het voertuig van de verdachte werd een gestolen fiets aangetroffen. Ook een voertuig die vermoedelijk betrokken is bij woninginbraken werd uitvoerig gecontroleerd. 

Naast deze zaken werden twee personen betrapt op het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd. Ook werden elf bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen en reed één bestuurder zonder rijbewijs. Tenslotte werd er tijdens de controle ondersteund bij een ongeval en het weghalen van een stalen plaat van de snelweg.

]]>
‘We kijken tevreden terug op de actie. Los van het resultaat is het goed om te laten zien dat we er staan en de strijd aangaan met mobiele bandieten. Het is fijn om daarbij ook gebruik te kunnen maken van de expertise van collega’s van de Landelijke Eenheid’, besluiten de betrokken wijkagenten Johan Wakker en Joost Wareman van de politie in Zwolle.

^SV 2021111157

]]>
52.5167747 6.083021899999999
Zwolle - Gezocht - Het onderzoek naar de moord op Henk Wolters https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/02-moord-op-henk-wolters/het-onderzoek.html [UPDATE: Alle info mbt dit onderzoek in een overzicht] Op 31 december 2019 werd de 52-jarige Henk Wolters uit Zwolle bij zijn woning aan de Buitengasthuisstraat meerdere malen beschoten. Op basis van onderzoek denkt het onderzoeksteam dat hij vlak na thuiskomst rond 20.15 uur die avond, onder vuur is genomen. Rond 21.40 uur werd hij gevonden. dossier Tue, 09 Mar 2021 20:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/02-moord-op-henk-wolters/het-onderzoek.html 2021-03-09T20:30:00Z 52.5167747 6.083021899999999 Zwolle - Getuigen gezocht na aanranding in trein https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/2/02-zwolle-getuigen-gezocht-na-aanranding-in-trein.html De politie zoekt getuigen van een aanranding in de trein tussen station Zwolle en station Olst op dinsdag 19 januari 2021. Mensen die in de NS-intercity van Zwolle richting Roosendaal hebben gezeten, die om 21:20 uur vertrok vanuit Zwolle, vragen we om zich te melden. nieuwsbericht Tue, 02 Mar 2021 12:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/2/02-zwolle-getuigen-gezocht-na-aanranding-in-trein.html 2021-03-02T12:24:00Z Het minderjarige slachtoffer werd door een man lastiggevallen en tegen haar wil in gezoend. De man sprak Frans en gebrekkig Engels, wordt tussen de 18 en 22 jaar geschat, had een opvallende bandana in en stapte op station Olst uit rond 21:36 uur.

]]>
De politie is specifiek op zoek naar twee vrouwelijke getuigen die het slachtoffer in de trein te hulp zijn geschoten. Mensen die meer weten over de zaak, weten wie de man is, getuige zijn geweest of mogelijk beelden hebben gemaakt, vragen we eveneens om zich te melden. Alle informatie, hoe klein ook, kan van belang zijn voor het onderzoek.

]]>
Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Ook is het mogelijk om het online tipformulier in te vullen.

^SV 2021033352

]]>
Agent loopt door sprintertrein 52.5167747 6.083021899999999
Zwolle - Politie houdt man aan na beschieting met gasdrukwapen https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/21/02-zwolle-politie-houdt-man-aan-na-beschieting-met-gasdrukwapen.html Op zaterdagavond om ongeveer 21:00 uur werden op de Oude Vismarkt twee vrouwen beschoten door een man met een gasdrukwapen. nieuwsbericht Sun, 21 Feb 2021 13:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/21/02-zwolle-politie-houdt-man-aan-na-beschieting-met-gasdrukwapen.html 2021-02-21T13:11:00Z Een man en een vrouw zagen dit en de man zei er wat van waarna beiden ook werden beschoten door de man. De drie vrouwen deden aangifte. De man werd als getuige gehoord. De politie stelde een onderzoek in en heeft vandaag een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden.

]]>
De politie is op zoek naar mensen die getuigen waren van beide incidenten in de omgeving van de Oude Vismarkt. Beschikt u over beelden of andere informatie die het onderzoek in deze zaak kan helpen? Neemt u dan contact op met de politie via het onderstaande tipformulier of bel met 0900-8844. 
(2021078894) 
(2021078869)
 

]]>
52.5167747 6.083021899999999
Zwolle - Explosief aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/21/explosief-aangetroffen.html Op zaterdagavond om ongeveer 20.00 uur kreeg de politie een melding van een explosief dat zou zijn afgegaan bij een bedrijf aan de Telfordstraat. De politie trof daar inderdaad een explosief aan. nieuwsbericht Sun, 21 Feb 2021 12:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/21/explosief-aangetroffen.html 2021-02-21T12:15:00Z Hierop werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie gewaarschuwd. De politie en de EOD hebben een onderzoek ingesteld.
(2021078834)
 

]]>
52.4875708 6.1405078
Zwolle - Politie zoekt beelden van mishandeling agenten tijdens ongeregeldheden in Zwolle https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/02-zwolle-uploaden-beelden-mishandeling.html Maandagavond 25 januari was het erg onrustig in de binnenstad van Zwolle. Op de overgang van de Melkmarkt naar het Rodetorenplein kwam het tussen 20.30 en 20.45 uur zelfs zover dat een groep jongeren zich met stenen tegen agenten in een auto keerden. Een steen ging door de ruit, in het gezicht van de collega. De politie vraag iedereen die maandagavond op de Melkmarkt/Rodetorenplein was of daar woont en over camerabeelden beschikt tussen 20.30 en 20.45 uur om die te uploaden via onderstaand tipformulier. nieuwsbericht Wed, 27 Jan 2021 13:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/02-zwolle-uploaden-beelden-mishandeling.html 2021-01-27T13:27:00Z Dinsdag 26 januari werden twee minderjarige jongens aangehouden in verband met de mishandeling en meer aanhoudingen worden niet uigesloten. Om goed onderzoek te kunnen doen, heeft het rechercheteam een zo volledig  mogelijk beeld nodig en daarom ontvangt het team graag camerabeelden van maandagavond vanaf de Melkmarkt/Rodetorenplein tussen 20.30 en 20.45 uur.Ook als hierop niet het gooien met de stenen te zien is, krijgt het team graag de beelden.

Heb je geen beelden, maar wel informatie over deze mishandeling? Neem ook dan contact op! Anoniem informatie doorgeven mag natuurlijk ook: 0800-7000.

 

^MB

]]>
52.5167747 6.083021899999999
Zwolle - Aanhouding voor granaat aan café Bruut in Zwolle https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/01-aanhouding-voor-granaat-aan-cafe-bruut-in-zwolle.html Een man van 22 uit Almere is woensdag 27 januari 2021 aangehouden als verdachte van een bedreiging met een handgranaat bij café Bruut in Zwolle. Op 14 januari 2020 wordt aan de deur van het Zwolse café een handgranaat opgehangen. Op camerabeelden is te zien dat een persoon die nacht een granaat plaatst. nieuwsbericht Wed, 27 Jan 2021 11:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/01-aanhouding-voor-granaat-aan-cafe-bruut-in-zwolle.html 2021-01-27T11:01:00Z De politie heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de bedreigingen. Onder andere in Opsporing Verzocht zijn beelden getoond van een verdachte. Woensdag is de man van 22 uit Almere in een Penitentiaire Inrichting aangehouden, hij wordt verdacht de granaat aan de deur bij het café te hebben gehangen. De man zit momenteel vast voor een ander delict, na verhoor zal hij weer terug de cel ingaan.

]]>
Met de aanhouding van de verdachte uit Almere is het onderzoek naar de bedreiging weer een stap verder. Dat onderzoek gaat gewoon verder. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Mensen die meer weten over deze zaak maar nog niet gebeld hebben met de politie, kunnen dat alsnog doen. De politie is bereikbaar via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
52.5167747 6.083021899999999
Zwolle - Getuigen gezocht van mishandeling op station Zwolle https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/26/02-zwolle-getuigen-gezocht-van-mishandeling-op-station-zwolle.html De politie zoekt getuigen van een mishandeling op het station in Zwolle. Op dinsdagochtend 26 januari rond 08:15 uur spreken medewerkers van Veiligheid & Service twee jongemannen aan die achter elkaar aan door de poortjes heen glipten zonder in- of uit te checken. De twee vallen dan uit het niets de medewerkers aan. nieuwsbericht Tue, 26 Jan 2021 15:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/26/02-zwolle-getuigen-gezocht-van-mishandeling-op-station-zwolle.html 2021-01-26T15:16:00Z De medewerkers probeerden de twee verdachten onder controle te krijgen, maar beiden verzetten zich hevig. Uiteindelijk wist één van hen te opkomen. Naar hem zijn we nog op zoek. Natuurlijk onderzoekt de politie de camerabeelden uit de omgeving. We kunnen daarnaast de hulp gebruiken van getuigen. Mensen die deze ochtend iets gezien of gefilmd hebben, vragen we om hun tips en beelden met ons te delen. Of misschien weet iemand waar de nog onbekende verdachte naar toe is gevlucht. Melden kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Het uploaden van beeldmateriaal kan via deze link. Vermeld daarbij dan zaaknummer 2021039395.

Eén verdachte kon wel worden aangehouden. Het gaat om een 19-jarige jongeman uit Schiedam. Hij wordt verdacht van belediging, openlijke geweldpleging en mishandeling. De Veiligheid- en Servicemedewerkers zijn voor hun verwondingen in het ziekenhuis behandeld.

]]>
Marjan Rintel, president-directeur NS: “Het is echt ongehoord dat je als je aangesproken wordt op het door de poortjes glippen, dat je dan gaat slaan en schoppen tegen onze collega’s. Mijn zorg gaat uit naar de gezondheid van onze medewerkers. Middenin een enorme crisis zetten onze mensen zich dag en nacht in voor onze reizigers. Daarvoor verdienen onze collega’s veel respect. Je luistert naar ze, scheldt niet en je houdt je handen thuis. Altijd! Door de coronacrisis hebben collega’s zorgen over hun eigen gezondheid en die van hun naasten. Daar komen de rellen van de afgelopen dagen, ook rondom onze stations, nog bovenop. Dat gaat niemand in de koude kleren zitten. Ik kan niet genoeg herhalen: de veiligheid van onze medewerkers staat altijd voorop.”

2021039395 JS

]]>
Detailopname surveillancewagen 52.5061645 6.090176