Alle berichten | Baarn | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/baarn.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Baarn nl Wed, 16 Oct 2019 01:51:01 GMT 2019-10-16T01:51:01Z nl Silvolde, Rotterdam, Zoetermeer - Drie aanhoudingen in groot onderzoek naar hennepteelt https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/23/02-drie-aanhoudingen-in-groot-onderzoek-naar-hennepteelt.html De politie heeft in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt vandaag drie aanhoudingen verricht. Het gaat om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een man uit Rotterdam en een vrouw uit Baarn. De verdachten zijn tussen de 30 en 40 jaar oud. Ook werden zes woningen en een bedrijfspand in Silvolde, Zoetermeer en Rotterdam doorzocht. Daarbij heeft de politie beslag gelegd op de woningen, het bedrijfspand, contant geld, auto’s en waardevolle goederen. Meer dan honderd agenten werden ingezet tijdens deze actie. nieuwsbericht Tue, 23 Jul 2019 15:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/23/02-drie-aanhoudingen-in-groot-onderzoek-naar-hennepteelt.html 2019-07-23T15:09:00Z Het begon allemaal in november vorig jaar. Toen kwam er bij de politie een tip binnen dat bij een pand in Silvolde mogelijk een hennepkwekerij zou zitten. Naar aanleiding van deze melding werd daar een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek kwamen de namen van een aantal verdachten naar voren die ook in andere onderzoeken werden genoemd. Reden genoeg voor het onderzoeksteam om specifiek te rechercheren op deze groep. Vanmiddag is de hennepplantage (zo’n duizend planten) opgerold in Silvolde.

]]>
Het onderzoeksteam kwam erachter dat de groep verdachten niet alleen op een illegale manier geld verdienden, maar ook nog eens extra geld wisten te verdienen door het te investeren in verschillende panden door heel Nederland. Daarvoor werden katvangers ingezet. Een katvanger is iemand die één of meer panden of woningen op zijn naam heeft staan, terwijl hij of zij geen eigenaar of houder is van het desbetreffende pand of de woning. Het doel: de werkelijke eigenaar of houder verbergen.

]]>
De verdachten worden verdacht van bedrijfsmatige teelt van hennep en het witwassen van crimineel verkregen vermogen. In het kader van het afpakken van dit criminele geld werd beslag gelegd op diverse waardevolle goederen. Het gaat om zes woningen en een bedrijfspand en vier voertuigen. Ook is er geld in beslag genomen. De zoektocht naar andere waardevolle goederen is nog in volle gang. Er werden zo'n 135  agenten ingezet tijdens de zoekingen, verspreid door heel Nederland.

]]>
De politie en het openbaar ministerie pakken gezamenlijk georganiseerde hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand- en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Door ons te richten op de hennepnetwerken, kunnen we die ontrafelen en het crimineel verkregen vermogen afpakken. Want misdaad mag niet lonen.

]]>
Wel vaker leggen we beslag op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Door beslaglegging en gedegen onderzoek naar de herkomst van dat geld, kan het ook daadwerkelijk geïncasseerd worden na een veroordeling door de rechtbank. Zo verliezen criminelen niet alleen het misdaadgeld of hun luxe goederen, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. Met het afgepakte vermogen worden, indien mogelijk, eerst slachtoffers gecompenseerd. Wat overblijft, vloeit in de staatskas. Bovendien kan dat afgepakte vermogen niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten.

2018520034 AC, JS

]]>
51.8929242 4.5011372000000165
Baarn - Getuigen gezocht poging beroving https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/18/03-getuigen-gezocht-poging-beroving.html Op zondag 16 juni is een jongen uit Baarn licht gewond geraakt bij een poging beroving. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen. nieuwsbericht Tue, 18 Jun 2019 08:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/18/03-getuigen-gezocht-poging-beroving.html 2019-06-18T08:41:00Z De 14-jarige jongen uit  Baarn fietste rond 17.00 uur over een onverhard zandpad in de richting  van het fietspad bij de Bestevaerweg.  Op dat moment  kwam er een bromfiets  aanrijden vanaf de A1. De jongen op de bromfiets dwong hem tot stoppen en zei dat hij zijn telefoon wilde hebben. Toen hij  weigerde, sloeg hij het slachtoffer en reed vervolgens weg over het fietspad naar de rotonde van de Eemweg.

]]>
Het slachtoffer kon een goed signalement  geven en de politie hoopt dat er getuigen zijn van dit incident. De jongen op de scooter is ongeveer 16/17 jaar oud, donker bruin kort haar waarbij de zijkanten opgeschoren zijn. Uit zijn rechter wenkbrauw is een stukje weggeschoren.  De jongen is ongeveer 180 cm lang en hij droeg een blauwe spijkerbroek, grijze sneakers van het merk Jeezy en een donkerblauwe Parajumper jas. Hij droeg geen helm en reed op een donkerblauwe bromfiets van het merk Tomos.

Bent u getuige, of herkent u de jongen op de bromfiets aan zijn signalement? Belt u dan met de politie via 0900-8844.

]]>
logo vest 52.20888919999999 5.302739999999972
Baarn, De Bilt en Soestdijk - Resultaten verkeerscontrole oostelijk Utrecht https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/6/03-resultaten-verkeerscontrole-oostelijk-utrecht.html De politie heeft op woensdag 5 juni in Baarn, De Bilt en Soestdijk in het belang van de verkeersveiligheid een grote algemene controle gehouden. Daarbij zijn in totaal 34 mensen bekeurd, 1 persoon werd aangehouden en 5 eigenaren moeten hun voertuig laten herkeuren door de RDW. nieuwsbericht Thu, 06 Jun 2019 07:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/6/03-resultaten-verkeerscontrole-oostelijk-utrecht.html 2019-06-06T07:08:00Z 's Middags controleerden agenten van 14.30 uur tot 15.30 op de Geerenweg in Baarn en van 16.30 uur tot 18.00 uur op de Biltse Rading in De Bilt. 's Avonds werd de controle van 19.15 uur tot 21.00 uur voorgezet op de Amsterdamsestraatweg in Soestdijk.

Geconstateerde overtredingen

De agenten maakten processen-verbaal op voor diverse verkeersovertredingen, zoals niet handsfree telefoneren, te hard rijden, niet dragen van de autogordel , gevaar voor op de weg vallen van lading en rijtechnische gebreken. Bij de controle in Baarn werd bovendien een 25-jarige bestuurder van een scooter uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden, omdat hij verdacht wordt van het rijden onder invloed van drugs .

Doel van controle

De politie is zichtbaar in het verkeer, treedt actief op en handhaaft om de verkeersveiligheid te vergroten. Dat gebeurt door controles uit te voeren en bestuurders aan te spreken op hun gedrag, met als doel het aantal slachtoffers in het verkeer te verminderen.

]]>
Agent spreekt met automobilst 52.2181845 5.294829400000026
Amersfoort, Baarn en Leusden - Aanhouding vijf verdachten van dealen harddrugs https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/4/03-aanhouding-zes-verdachten-van-dealen-harddrugs.html Bij vijf woonadressen in Amersfoort, Baarn en Leusden hield de politie op dinsdag 4 juni tegelijkertijd vijf verdachten aan voor het dealen in harddrugs. Het gaat om verdachten in de leeftijd van 18 tot 34 jaar die wonen op vijf adressen, soms nog in het ouderlijk huis. Na de aanhoudingen volgden zoekacties in de woningen. nieuwsbericht Tue, 04 Jun 2019 08:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/4/03-aanhouding-zes-verdachten-van-dealen-harddrugs.html 2019-06-04T08:13:00Z Erik Schuiteman is vanuit het politieteam Amersfoort al diverse jaren betrokken bij de aanpak van harddrugshandel in Amersfoort en omgeving. Menig drugsdealer wist hij samen met collega’s al aan te houden en ook ditmaal is de actie zorgvuldig voorbereid:

“We verdenken al deze mannen van verkoop van drugs aan klanten in Amersfoort, maar ook in omliggende gemeenten als Baarn, Bunschoten, Hilversum, Leusden en Woudenberg. Vermoedelijk werkten ze onafhankelijk van elkaar in dit gebied. Bij de zoekacties in de huizen troffen we drugs en verwerkingsmateriaal van drugs aan, maar we hebben ook beslag op goederen gelegd zoals merkkleding, dure horloges en telefoons, zonnebrillen, computers en een scooter en een auto en een bedrag in contanten. Dergelijke ondermijnende praktijken mogen niet lonen. Bij een veroordeling zal het Openbaar Ministerie ook de criminele winst proberen af te pakken. Zo tref je hen direct in de portemonnee en wordt het crimineel verkregen vermogen uiteindelijk teruggegeven aan de maatschappij.”

Agenten laten aangehouden verdachte in politieauto plaatsnemen

]]>
Erik weet intussen wel hoe het werkt: “Verkopers van harddrugs beschikken over telefoonlijsten van huidige en voormalige klanten. Die verzameling voormalige klanten is een interessante en waardevolle groep voor ons. Want zij kunnen ons helpen, om deze vorm van ondermijning nog méér te bestrijden. Dit zijn mensen die ooit harddrugs hebben gekocht, maar het leven nu op orde hebben. Alleen worden ze nog regelmatig via sms’jes benaderd door dealers. Deze mensen willen uiteraard dat dit stopt. Maar hoe? Wij kunnen helpen, want voor ons als politie zouden deze telefoonnummers heel waardevol kunnen zijn voor de opsporing; Een mooi uitgangspunt voor nader onderzoek naar deze handelaren.“

Erik Schuiteman roept deze groep voormalige kopers dan ook op om de telefoonnummers van dealers vooral door te geven aan de Politie.

]]>
De Gemeente Amersfoort bekijkt de mogelijkheid om als bestuurlijke maatregel de betreffende verdachten een last onder dwangsom op te leggen. Deze maatregel betekent dat als zij weer betrapt worden op de verkoop van drugs in de stad, zij een boete van 10.000 euro opgelegd krijgen. Andere gemeenten kunnen alleen een last onder dwangsom opleggen als er eerder op hun gemeentelijk grondgebied door de verdachten drugshandel is bedreven.

]]>
Drugshandel is een vorm van ondermijning. Ondermijning ondergraaft onze rechtstaat. Andere voorbeelden van ondermijning zijn hennepteelt, witwassen, fraude met subsidies of uitkeringen en cybercrime. Ondermijning kan naar de oppervlakte komen in de vorm van overlast, milieuvervuiling(dumpen drugsafval), onverklaarbaar bezit, intimidaties en machtsposities van (groepen) personen. Voormalige kopers van drugs, bewoners, ondernemers, etc. kunnen helpen door signalen door te geven aan de politie. Zo kunnen wij samen een vuist maken om deze vorm van ondermijning krachtig te bestrijden.

]]>
Heb je het gevoel dat er iets niet klopt in relatie tot ondermijning? Of word je nog altijd benaderd door drugsdealers met de vraag of je nog drugs wilt kopen? Meld het! Bel 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Of doe een melding via het tipformulier van politie.nl. Anoniem melden kan via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000 of via M-Online.

]]>
In de boeien aangehouden 52.16529460255067 5.387115495399826
Baarn - Scooterrijder om het leven gekomen – politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/26/03-scooterrijder-om-het-leven-gekomen-%E2%80%93-politie-zoekt-getuigen.html Een 55- jarige man uit Baarn is in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Tolweg. nieuwsbericht Sun, 26 May 2019 08:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/26/03-scooterrijder-om-het-leven-gekomen-%E2%80%93-politie-zoekt-getuigen.html 2019-05-26T08:16:00Z Rond 01.15 uur kwam er een melding binnen dat een scooterrijder op de Tolweg ter hoogte van de Frans Halslaan op de grond lag en ernstig gewond was. Ondanks reanimatiepogingen overleed het slachtoffer ter plekke. Specialisten van het Tactisch Verkeersteam doen onderzoek naar de toedracht van dit noodlottige ongeval en roepen getuigen op zich te melden.

Eerste onderzoek wijst uit dat het slachtoffer tijdens het rijden door onbekende oorzaak de struiken in is gereden en daarna vermoedelijk over de kop is geslagen met zijn scooter. Een aantal getuigen zijn inmiddels gehoord, maar mogelijk zijn er nog andere mensen die het ongeval hebben zien gebeuren of de man eerder hebben zien rijden.

Uw tip!

Heeft u informatie? Geef dit dan door via onderstaand tipformulier of bel het door via 0900-8844.

]]>
Detailfoto van een zwaailicht 52.2160023 5.302628700000014
Baarn - Bedrijfsinbrekers gearresteerd https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/6/03-baarn-bedrijfsinbrekers-gearresteerd.html Op zondagmorgen 5 mei kreeg de politie de melding van een bedrijfsinbraak op de Baarnsche Dijk in Baarn. Bij onderzoek bleek dat men gepoogd had in te breken bij het bedrijf en waren gevlucht met een auto. nieuwsbericht Mon, 06 May 2019 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/6/03-baarn-bedrijfsinbrekers-gearresteerd.html 2019-05-06T09:59:00Z Rond 09.40 uur probeerden twee verdachten in te breken door een ruit van een toegangsdeur in te slaan. De daders vluchtten met een auto en het kenteken was bekend. Kort daarna werd het kenteken gescand door de ANPR-apparatuur op de A10 in Amsterdam.

Een eenheid van de verkeerspolitie Amsterdam zag de auto met beide inzittenden vervolgens rijden op de Westpoortweg in Amsterdam. Beide inzittenden, inwoners van Haarlem en 31 en 46 jaar oud, werden aangehouden en overgedragen aan de recherche in Baarn. De politie zet het onderzoek voort.

]]>
Aanhouding op straat 52.2177111 5.302430500000014
Amersfoort - Verdachten van inbraken aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/2/03-amersfoort-verdachten-van-inbraken-aangehouden.html De politie heeft op dinsdag 2 april vier verdachten in Amersfoort aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere woninginbraken. nieuwsbericht Tue, 02 Apr 2019 14:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/2/03-amersfoort-verdachten-van-inbraken-aangehouden.html 2019-04-02T14:06:00Z De verdachten – een jongen van 17 jaar en drie 19-jarige mannen – werden bij hun ouders thuis tegelijkertijd aangehouden door verschillende politieteams en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor en onderzoek. Daarna startte diverse rechercheurs met een zoekactie in de huizen. Hierbij werden diverse goederen, waaronder sieraden, aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De spullen zijn in beslag genomen voor onderzoek naar de herkomst. Verder werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen, deze worden nader onderzocht op gewicht en samenstelling.

Jan Laseur, coördinator van het onderzoeksteam blikt tevreden terug: “De actie verliep soepel. Uiteraard moeten de verhoren nog plaatsvinden en is het onderzoek nog in volle gang. We verdenken ze van meerdere woninginbraken die gepleegd zijn in 2018 en 2019 in Baarn, Oudewater, Hooglanderveen, Overberg, Harskamp en Kootwijkerbroek. Uit dit onderzoek zal ook moeten blijken of zij bij nog meer inbraken zijn betrokken en of er wellicht meer verdachten aangehouden kunnen worden. Bij de inbraken werd veelal geld of sieraden gestolen. De verdachten zitten vast voor verhoor.

Actuele tip!

Laseur vindt de bestrijding van woninginbraken belangrijk: “Woninginbraak is een ernstig delict en heeft in ons werk hoge prioriteit. Het is voor de slachtoffers heel heftig, omdat de diefstal in de persoonlijke levenssfeer plaatsvindt. Gestolen spullen, zoals sieraden, hebben vaak emotionele waarde voor de eigenaren. Dat maakt het extra zuur.” Tot slot heeft hij heeft nog een actueel advies: “De dagen worden weer langer en de lente begint. En daarmee de insluipingen. We zien ze elk jaar weer rond deze tijd toenemen. Een insluiper heeft maar 5 seconden nodig om je tas en telefoon op de tafel te stelen. Tip is om ramen, schuifpui en (tuin)deuren goed af te sluiten, ook al ben je maar even weg.”

]]>
52.1561113 5.387826600000039
Baarn - Verdachten overval horecazaak https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/26/03-verdachten-overval-horecazaak.html De politie heeft twee mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van het plegen van een overval op een horecazaak aan de Eemnesserweg. nieuwsbericht Tue, 26 Feb 2019 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/26/03-verdachten-overval-horecazaak.html 2019-02-26T12:50:00Z De horecazaak werd in de nacht van zondag 26 augustus op maandag 27 augustus  overvallen. Een 21-jarige medewerker werd bedreigd met een vuurwapen en vervolgens opgesloten in de wc. De overval is getoond in de opsporingsprogramma’s Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht. Mede hierdoor zijn de twee mannen van18 en 19 jaar uit Baarn aangehouden.

 

]]>
In de boeien aangehouden 52.2150875 5.280521399999998
Bilthoven - Politie zoekt getuigen van grootschalige dumping drugsafval https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/6/politie-zoekt-getuigen-van-grootschalige-dumping-drugsafval.html Woensdagavond 5 december 2018 werd rond 20.00 uur een grote lading drugsafval gevonden aan de Vuurscheweg nabij Bilthoven en de Lage Vuursche. In totaal werden 66 vaten van verschillende inhoud gevonden en daarnaast 20 vuilniszakken met afvalstoffen die zijn ontstaan bij de productie van vermoedelijk harddrugs. De politie zoekt getuigen van deze dumping. nieuwsbericht Thu, 06 Dec 2018 11:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/6/politie-zoekt-getuigen-van-grootschalige-dumping-drugsafval.html 2018-12-06T11:11:00Z De politie doet onderzoek naar de herkomst van het drugsafval en roept daarbij uw hulp in. We willen graag weten hoe lang de vaten daar liggen en waar ze vandaan komen.

Herkomst vaten
Gezien de omvang van de dumping zijn de vaten waarschijnlijk vervoerd in een bestelauto of kleine vrachtwagen. Illegale dumpingen vinden vaak plaats in het donker. Misschien zijn er mensen die ‘s avonds of ‘s nachts iets bijzonders gezien hebben in de buurt van de Vuurscheweg tussen Bilthoven of de Lage Vuursche? Of weet u wellicht waar de vaten vandaan komen?

Schadelijk voor mens, dier en natuur
Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien. Daarnaast zijn drugslaboratoria en opslagplaatsen een groot risico, vooral in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Lees hier wat u moet doen als u drugsafval vindt.

Heeft u iets gezien of gehoord?
Heeft u tips over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten? Geef dit dan door aan de politie via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden. Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier.

 

]]>
Dumping drugsafval Bosscheweg 52.1365344 5.210380600000008
Gezocht - Van wie zijn deze spullen? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2018/november/03-baarn-28-van-wie-zijn-deze-spullen.html De recherche zoekt de nog onbekende eigenaren van een aantal bij inbrekers uit Baarn in beslag genomen goederen, waaronder sieraden en horloges. gezochteeigenaar Thu, 29 Nov 2018 07:50:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2018/november/03-baarn-28-van-wie-zijn-deze-spullen.html 2018-11-29T07:50:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 28 november 2018 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

In oktober rolt de politie in Baarn de zogenoemde tandenstokersbende op. Het gaat om een groep van zeven mannen die in georganiseerd verband inbraken pleegden in en rond Baarn. Bij huiszoekingen treft de recherche veel sieraden aan die hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn van al die inbraken.

Tandenstokers

Het is een truc van inbrekers om te checken of bewoners thuis zijn. Ze plaatsen een tandenstoker tussen de voordeur. 's Avonds of 's nachts komen ze terug; is de tandenstoker op de grond gevallen dan is de voordeur geopend geweest en zijn de bewoners hoogstwaarschijnlijk thuis. Maar zit de tandenstoker nog op dezelfde plek, dan is er waarschijnlijk niemand thuis en kunnen de inbrekers ongestoord hun gang gaan.

Buit 

De inbraken waar de politie deze mannen van verdenkt vonden plaats vanaf begin 2018 in en rondom Baarn. Veel van de spullen die de politie aantrof in de woningen van de verdachten zijn weer terugbezorgd bij de eigenaren, maar niet alles. Door te weten te komen wie de eigenaren zijn van de spullen die we nog niet terug konden geven, kan de recherche nog meer inbraken oplossen.

]]>
Herkent u één of meer van de aantroffen sieraden als uw eigendom of weet u van wie ze zijn? Dan kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0800 - 6070 of gebruik het tipformulier. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

]]>
]]>
Foto van enkele van de in beslag genomen spullen Foto van enkele van de in beslag genomen spullen Foto van enkele van de in beslag genomen spullen Foto van enkele van de in beslag genomen spullen Foto van een van de in beslag genomen spullen Foto van enkele van de in beslag genomen spullen Foto van enkele van de in beslag genomen spullen Foto van enkele van de in beslag genomen spullen Foto van enkele van de in beslag genomen spullen Foto van een van de in beslag genomen spullen Foto van een van de in beslag genomen spullen 52.21286904973062 5.284293065405336