Alle berichten | Bunschoten | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/bunschoten.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Bunschoten nl Tue, 07 Apr 2020 14:16:44 GMT 2020-04-07T14:16:44Z nl Bunschoten - Getuigen van belediging in Bunschoten gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/03-bunschoten-getuigen-van-belediging-in-bunschoten-gezocht.html Maandag 6 april is een 54-jarige vrouw uit Bunschoten uitgescholden en in het gezicht gehoest door twee jongens. De politie zoekt deze twee verdachten én een belangrijke getuige. nieuwsbericht Tue, 07 Apr 2020 11:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/03-bunschoten-getuigen-van-belediging-in-bunschoten-gezocht.html 2020-04-07T11:21:00Z Rond 17.15 uur fietst het slachtoffer met een mondkapje op door Bunschoten. Dit doet zij omdat zij voor haar zieke ouders en zieke man zorgt. Als ze door de Tuinfluiter fietst, op de kruising Koolmees met de Leeuwerik in de Vogelbuurt, fietsen er twee jongens op haar af en maken haar met woorden belachelijk. En daar laten ze het niet bij. Eenmaal in de buurt van de vrouw, hoesten en spugen de twee jongens haar opzettelijk in het gezicht. De vrouw probeert nog achter hen aan te fietsen, maar helaas. Een man op de bakfiets schiet de vrouw te hulp en gaat achter de twee jongens aan.

De politie heeft een aangifte opgenomen en is op zoek naar de twee jongens én komt graag in contact met de man op de bakfiets die de vrouw heeft geholpen.

 

]]>
De twee verdachten hebben het volgende signalement:

 • Zijn beide jongens van tussen de 14 en 16 jaar oud
 • Hebben allebei donker haar
 • Waren op de fiets
 • Eén van hen droeg een petje met daarin een rode kleur
 • Zijn gevlucht in de richting van basisschool ‘De Vlugt’

De man op de bakfiets:

 • Is vermoedelijk zo tussen de 30 en 40 jaar oud
 • Heeft grijs haar
 • Droeg die dag een grijs/groen T-shirt

We komen graag met hem in contact voor meer informatie over de twee jongens.

]]>
De politie neemt dit incident hoog op. Camerabeelden worden geanalyseerd en de politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844, via onderstaand tipformulier of anoniem via 0800-7000.

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 52.2398028 5.3646895
Baarn//Bunschoten/De Bilt/Eemnes/Soest - Aangepaste bezoekerstijden politiebureau en -posten basisteam BES https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/23/03-aangepaste-bezoekerstijden-politiebureau-en--posten-basisteam-bes.html Door corona-maatregelen heeft de Politie van het basisteam BES de openingstijden van de publieksbalies van bureau- en politiesteunpunten tijdelijk aangepast. Bureau Baarn verruimt haar openingstijden. De steunpunten in De Bilt, Bunschoten, Eemnes en Soest zijn tijdelijk gesloten. nieuwsbericht Mon, 23 Mar 2020 10:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/23/03-aangepaste-bezoekerstijden-politiebureau-en--posten-basisteam-bes.html 2020-03-23T10:35:00Z De balies van de politiesteunpunten in dit gebied zijn gevestigd in de gemeentehuizen en normaal één dag in de week gedurende enkele uren open. Omdat de noodzakelijke afstand (1½ meter) voor bezoekers en de politiemedewerker niet voldoende gewaarborgd is op deze kleine politieposten, is besloten om deze steunpunten tijdelijk te sluiten voor veiligheid van bezoekers en medewerkers.

Verruiming openingstijden politiebureau Baarn

De openingstijden van het politiebureau Baarn zijn om die reden tijdelijk verruimd. Het bureau is vanaf maandag 23 maart voor bezoekers geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 22.00 uur. De aangifteruimte is vergroot en dit biedt de kans om bezoekers zo goed en veilig mogelijk te woord te staan en aangiften op afspraak op te nemen. Het adres van Bureau Baarn is Eemnesserweg 52.

Contactmogelijkheden Politie

U bent nog steeds van harte welkom op onze bureaus in Nederland. Er zijn echter veel alternatieven en mogelijkheden. Zo hoeft u niet over straat en beperken we samen de risico’s op besmetting:

Bij spoed of verdachte situaties

•Bel ons direct via 112

Manieren om aangifte of melding te doen of tips achteraf
• Online (www.politie.nl)
• Via 0900 - 8844 (belkosten)
• Op een politiebureau kunt u aangifte doen. Maak hiervoor een afspraak via 0900 - 8844
• Heeft de gebeurtenis plaatsgevonden in een woning? Dan kunt u geen online aangifte doen, de Politie komt dan bij u thuis. Maak hiervoor een afspraak via 0900-8844.

Voor algemene vragen, informatie of contact(bv. wijkagent)

•Via 0900-8844

www.politie.nl

•Via onze sociale media (Twitter, Facebook en Instagram). Bovendien worden de accounts van Baarn, De Bilt, Bunschoten, Eemnes en Soest tussen 07.00 uur en 23.00 uur dagelijks constant gemonitord, zodat u snel een reactie krijgt.

Voorzorgsmaatregelen

Ook wij volgen het RIVM-advies en nemen maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Schud geen handen, houd gepaste afstand, kom alleen en bekijk bij de genoemde mogelijkheden of u wij u op een andere manier kunnen helpen.

]]>
Politieauto 52.21318249999999 5.2864096
Amersfoort - Drugsdealers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/28/drugsdealers-aangehouden.html Vrijdag 22 november heeft de politie een man en een vrouw aangehouden op verdenking van drugsdealen. nieuwsbericht Thu, 28 Nov 2019 13:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/28/drugsdealers-aangehouden.html 2019-11-28T13:22:00Z Meerdere meldingen waren binnengekomen dat er gedeald werd vanuit een woning aan de Sprengenberg. Vooral in Bunschoten-Spakenburg zou de man veel klanten hebben. De politie startte een onderzoek en hield donderdag 21 november een man uit Amersfoort aan. Hij had op dat moment een hoeveelheid harddrugs bij zich. Daarna werd zoeking gedaan in de woning aan de Sprengenberg. Daar vonden agenten drugsgerelateerde spullen. Een vrouw die aanwezig was, werd aangehouden.

De drugs zijn vernietigd en beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De man zit nog vast en de vrouw is heengezonden om het proces af te wachten. De politie doet nader onderzoek in deze zaak.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.1998765 5.4176678999999694
Baarn/Bunschoten/De Bilt/Eemnes/Soest - Aanpassing openingstijden publieksbalies politiebureau en -steunpunten https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/27/03-baarnaanpassing-openingstijden-publieksbalies-politiebureau-en--steunpunten.html De politie gaan de openingstijden van de publieksbalies van de bureaus en -steunpunten in het oostelijke gedeelte van de provincie Utrecht voorlopig wijzigen. In het gebied van het politiebasisteam waarin de gemeenten Baarn, Bunschoten, De Bilt, Eemnes en Soest liggen, gelden per 1 december aangepaste openingstijden voor bezoekers. Hiermee komt noodzakelijke personeelscapaciteit vrij om de basispolitiezorg en de inzet van wijkagenten op niveau te houden. nieuwsbericht Wed, 27 Nov 2019 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/27/03-baarnaanpassing-openingstijden-publieksbalies-politiebureau-en--steunpunten.html 2019-11-27T10:17:00Z De reden voor de wijziging is de personeelscapaciteit bij de politie, die in deze gebieden op dit moment onder druk staat. Door het leveren van medewerkers voor een toenemende aantal beveiligings- en bewakingstaken, ziet de politie zich genoodzaakt om deze maatregel te nemen. Onder andere door deze aanpassing blijft de basispolitiezorg op sterkte en kunnen mensen blijven rekenen op de politie als zij een 112-melding doen of de politie -niet met spoed - maar toch binnen een half uur nodig hebben. Verder wordt hiermee geborgd dat dat wijkagenten beschikbaar blijven voor de wijkbewoners.

Terugloop

De politie heeft bij het nemen van de maatregel gekeken waar de capaciteit van mensen het meest effectief is en waar de maatregelen het minste impact heeft voor bewoners. In de politiebureaus en -steunpunten in dit gebied is al langer sprake van een sterke terugloop van het aantal bezoekers. Met de aanpassing in openingstijden van de publieksbalies is meegewogen op welke tijden/dagen er geen of nauwelijks een bezoeker zich meldt zonder afspraak. Steeds meer mensen maken gebruik van de digitale middelen voor het doen van melding of aangifte. Aangiften worden bovendien veelal na een afspraak gedaan.

Andere manieren om in contact te komen met de politie

 • Aangifte op afspraak

De meeste aangiften worden nu al op afspraak gedaan. Belangrijkste reden is dat een eventuele wachttijd wordt voorkomen en dat er voldoende tijd wordt ingepland om deze zorgvuldig en met aandacht voor de aangever wordt opgenomen. Het is bovendien al mogelijk om een afspraak te maken voor het doen van aangifte op het politiebureau of –steunpunt naar keuze. Via 0900-8844 kan de afspraak gepland worden op het gewenste moment. Bovendien is het in sommige gemeenten mogelijk om de aangifte thuis of op het werk op te laten nemen.

 • Aangifte via internet

Aangifte of een melding doen kan eenvoudig via internet, via de site www.politie.nl. Het gaat hier om bepaalde misdrijven, waarbij er geen zicht is op een dader.

 • Melding via telefoon

Via het algemene toegangsnummer van politie, tel. 0900-8844, is het eveneens mogelijk om in contact te komen met de politie of een niet-spoedeisende melding te doen.

 • Contact met de wijkagent

Diverse wijkagenten houden al spreekuren in de wijken of werken op wisselende locaties om in contact te komen met de verschillende wijkbewoners, zoals op scholen, bibliotheken of buurthuizen. Verder zijn wijkagenten met spreektafels aanwezig op bijvoorbeeld de weekmarkt of andere plekken in de buurt.

Onder het kopje ‘mijn buurt’ op www.politie.nl is een overzicht te vinden van de wijkagenten in deze gebieden. Veel wijkagenten zijn ook actief op social media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Op de website staat bij elke wijkagent een link naar de betreffende accounts.

Overzicht openingstijden publieksbalies politiebureaus en –steunpunten per 1 december 2019:

Baarn

Maandag t/m donderdag: 17.30 – 22.00 uur

Vrijdag: 09.00 – 22.00 uur

De Bilt

Maandag: 09.00 – 16.30 uur

Bunschoten

Woensdag: 09.00 – 16.30 uur

Eemnes

Donderdag: 09.00 – 16.30 uur

Soest

Dinsdag 09.00 – 16.30 uur

De openingstijden van andere bureaus en –steunpunten in de omgeving zijn te vinden op www.politie.nl onder het kopje ‘Mijn buurt’.

]]>
Agenten lopen op laan 52.21318249999999 5.28640960000007
Bunschoten - Ontploffing bij woning https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/7/03-ontploffing-bij-woning.html De politie heeft twee mannen uit Bunschoten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ontploffing door zwaar vuurwerk bij een huis aan de Sweelinckstraat. Door de explosie, die op woensdagavond 6 november plaatsvond, ontstond schade aan de voorzijde van het huis en werd het glas van de ramen tot in een nabijgelegen speeltuin teruggevonden. Er is niemand gewond geraakt. nieuwsbericht Thu, 07 Nov 2019 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/7/03-ontploffing-bij-woning.html 2019-11-07T11:45:00Z Rond 19.30 uur vond de ontploffing plaats. Uit forensische (sporen)onderzoek blijkt dat deze is veroorzaakt door zwaar vuurwerk. De recherche vermoedt op basis van onderzoek dat het om een gerichte actie gaat om het vuurwerk bij het huis te laten ontploffen. Dit onderzoek leidde ook naar twee verdachten, een 20-jarige en een 21-jarige man. Beiden zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie,. Zij zitten vast voor onderzoek en verhoor.

Getuigen gezocht

Ondanks de vorderingen in het onderzoek, heeft de politie nog behoefte aan tips. Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
Handboeien op politieauto 52.2468636 5.371440399999983
Bunschoten - Politie zoekt getuigen van geweldsincident in Bunschoten https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/29/03-politie-zoekt-getuigen-van-geweldsincident-in-bunschoten.html In een woning aan de Medemblikker Span in Bunschoten Spakenburg vond op 28 januari 2019 een gewelddadig incident plaats in de relatiesfeer. De politie doet onderzoek en is op zoek naar mogelijke getuigen. nieuwsbericht Tue, 29 Jan 2019 11:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/29/03-politie-zoekt-getuigen-van-geweldsincident-in-bunschoten.html 2019-01-29T11:18:00Z Op maandag 28 januari 2019 rond 15.50 uur kreeg de politie melding van een ruzie in of rond een woning aan de Medemblikker Span. De politie is direct naar het huis toegegaan:

 • De politie trof een 62-jarige gewonde vrouw. De traumahelikopter is ter plaatse geweest. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.
 • Een 36-jarige man uit Amersfoort is aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het incident.

Help mee met het politieonderzoek

De politie doet onderzoek naar het geweldsincident. Heeft u iets gezien of gehoord dat mogelijk bij kan dragen aan ons onderzoek? En heeft u nog niet eerder met de politie hierover gesproken? Dan komen wij graag met u in contact. Laat een getuigenoproep achter via het tipformulier hieronder of bel 0900 8844. Anoniem melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

]]>
Politie-embleem 52.2556193 5.370259000000033
BUNSCHOTEN - Drugsdealer op heterdaad betrapt, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/19/03-drugsdealer-op-heterdaad-betrapt-politie-zoekt-getuigen.html Een wijkagent uit Bunschoten wist in de avond van 18 oktober een 38-jarige man uit Veenendaal op heterdaad te betrappen op een drugsdeal aan de Tuinfluiter in Bunschoten. De verdachte is aangehouden. Een tweede betrokken man is gevlucht. nieuwsbericht Fri, 19 Oct 2018 10:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/19/03-drugsdealer-op-heterdaad-betrapt-politie-zoekt-getuigen.html 2018-10-19T10:05:00Z Tijdens zijn ronde reed de Bunschotense wijkagent langs twee mannen, die in een auto stilstonden op de Tuinfluiter. Toen hij de mannen aansprak, zag hij in de auto een wikkel liggen en een stapel bankbiljetten. In wikkels zit een bepaalde afgewogen hoeveelheid verdovende middelen. In de auto werden uiteindelijk vier wikkels aangetroffen en een geldbedrag in kleine coupures.

De dealer is een 38-jarige man uit Veenendaal. De tweede verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. Tijdens de worsteling is – na een waarschuwing – pepperspray gebruikt. Toch wist hij te ontsnappen in de richting van de Wilde Zwaan. Het betreft een blanke man van 40-50 jaar. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en blauw jack.

Uw tip!
Wie is getuige geweest van deze drugsdeal of wie heeft de tweede verdachte in de richting van de Wilde Zwaan zien rennen? Omdat de man gepepperd is, is het goed mogelijk dat hij zwaar geïrriteerde, rode, ogen had. Wellicht is dit iemand opgevallen.

Heeft u informatie? Neemt u dan contact met ons op via nummer 0900-8844 of via het onderstaande tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
Detailfoto van een zwaailicht 52.2402979 5.365586399999984
Bunschoten-Spakenburg - Woning beschoten https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/3/03-woning-beschoten.html Op woensdagochtend rond 04.45 uur is een woning aan de Dopperstraat beschoten. Een van de bewoners is hierbij licht gewond geraakt. nieuwsbericht Wed, 03 Oct 2018 08:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/3/03-woning-beschoten.html 2018-10-03T08:57:00Z Na de melding ontdekten agenten hulzen op straat en kogelgaten in de ruit van de woning.  Er is direct een onderzoek gestart door onder andere forensische rechercheurs. Volgens getuigen zat(ten) de dader of daders op een scooter en is/zijn na de beschieting richting het centrum gereden.  

 

 

 

 

 

]]>
Heeft u informatie over deze beschietingen/ of heeft u camerabeelden waar de dader mogelijk op zou kunnen staan, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of digitaal : https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html?sid=5699c1e8-0e23-458d-959d-a036d62d2ae6 

Heeft u specifieke informatie die u alleen anoniem wilt delen? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
Forensische onderzoekers op een plaats delict 52.2451904 5.369397599999957
Bunschoten-Spakenburg - Getuigen gezocht van vechtpartij https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/23/03-getuigen-gezocht-van-vechtpartij.html In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus heeft een vechtpartij plaatsgevonden op straat. De politie zoekt getuigen. nieuwsbericht Thu, 23 Aug 2018 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/23/03-getuigen-gezocht-van-vechtpartij.html 2018-08-23T13:42:00Z Rond 1.00 uur ontstond de vechtpartij op de Hoekstraat. Agenten werden gealarmeerd en gingen erheen. Ter plaatse bleek dat er op dat moment niet meer werd gevochten. De agenten spraken met enkele betrokkenen en op een later tijdstip werd ook aangifte gedaan van mishandeling. Omdat het voor de politie niet helemaal duidelijk is wat zich die nacht heeft afgespeeld, zoeken we getuigen.

]]>
Bent u getuige geweest van een vechtpartij / mishandeling aan de Hoekstraat in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus en kunt u ons meer vertellen, dan vragen wij u contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook als u over beeldmateriaal beschikt, waar de vermeende vechtpartij op te zien is, vragen wij u deze met ons te delen. Neem dan ook contact op via bovenstaande telefoonnummers of via onderstaand tipformulier.

]]>
Meerdere agenten bij controleactie 52.25442679999999 5.379647200000022
Bunschoten - Inbreker gearresteerd https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/24/03-bunschoten-inbreker-gearresteerd.html Op vrijdag 20 juli kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan het Roodborstje. De verdachte had daarbij een ruit vernield en zichzelf verwond aan het glas. nieuwsbericht Tue, 24 Jul 2018 08:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/24/03-bunschoten-inbreker-gearresteerd.html 2018-07-24T08:57:00Z Rond 19.05 uur werd de inbraak gemeld door een getuige. Agenten troffen een gebroken ruit aan en zagen ook dat er bloed was achtergebleven. Hieruit ontstond het vermoeden dat de verdachte zichzelf had verwond bij het plegen van de inbraak. De forensische opsporing werd gewaarschuwd die sporenonderzoek verrichtte. Door agenten werd een onderzoek in de omgeving ingesteld dat leidde naar een mogelijke verblijfplaats van de verdachte.

]]>
De mogelijke inbreker, een 31-jarige Bunschoter, werd daar aangetroffen en gecontroleerd. Hij bleek gewond te zijn en erkende in de omgeving van het Roodborstje te zijn geweest. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.2389145 5.364190300000018