Alle berichten | De Bilt | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/de-bilt.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente De Bilt nl Thu, 19 Apr 2018 21:02:19 GMT 2018-04-19T21:02:19Z nl Bilthoven - Gezocht - Insluiper steelt elektrische fiets en bankpas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/april/03-bilthoven-utrecht-0404-inbraak.html Terwijl de bewoonster van een huis aan de Zwanenlaan ligt te slapen, sluipt een dief de schuur en het huis binnen. Hij steelt onder andere een elektrische fiets en een bankpas. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en de gestolen e-bike. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 05 Apr 2018 07:41:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/april/03-bilthoven-utrecht-0404-inbraak.html 2018-04-05T07:41:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 4 april 2018 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Insluiping

Het gebeurt in de nacht van 25 op 26 oktober 2017. Voordat ze naar bed gaat, sluit de vrouw haar woning nog af. Maar ze vergeet haar schuurdeur op slot te doen. Rond 05.30 uur wordt de vrouw wakker van een zacht geluid, maar weet niet wat het is. Later die ochtend ziet ze dat haar achterdeur en schuurdeur openstaan.

Huissleutel

Dan ontdekt ze dat er spullen uit haar schuur gestolen zijn. Een dief heeft meerdere stuks gereedschap en de elektrische fiets  meegenomen. De fiets stond niet op slot en aan de fietssleutel was ook de huissleutel bevestigd. Daarmee moet de dief vervolgens het huis zijn binnengekomen.

Bankpas

De vrouw ontdekt dat uit haar tas haar portemonnee is meegenomen. Ze blokkeert meteen haar bankpassen, maar de dief heeft daar dan al meerdere keren contactloos mee betaald bij tankstations in Utrecht.

Signalement van de verdachte

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • had een dunne, donkere snor
 • droeg een bril
 • had een witte pet op met rode letters (ogenschijnlijk DSQ)
 • droeg een jas met capuchon
 • had een donkere (werk)broek aan
 • droeg donkerkleurige schoenen met witte zool.
]]>
 • Herkent u de verdachte op het beeld van de beveiligingscamera?
 • Weet u misschien hoe hij heet of waar hij woont?
 • Heeft u hem ergens anders gezien?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

   

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte Foto van de Zwanenlaan in Bilthoven 52.1229401 5.187611699999934
  De Bilt - Identiteit van schennispleger achterhaald https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/30/03-de-bilt-identiteit-van-schennispleger-achterhaalt.html De politie heeft de identiteit van de schennispleger achterhaald die de afgelopen maanden aan het potloodventen was in en rond het Leyensebos. Het gaat om een minderjarige jongen uit de gemeente De Bilt. nieuwsbericht Fri, 30 Mar 2018 08:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/30/03-de-bilt-identiteit-van-schennispleger-achterhaalt.html 2018-03-30T08:32:00Z Sinds de zomer van 2017 ontving de politie meldingen van een schennispleger die op verschillende dagen en tijdstippen actief was. Onlangs zagen surveillerende agenten een jongen op een fiets nabij het Leyensebos , die deels voldeed aan het signalement. Na het vaststellen van zijn identiteit en aanvullend onderzoek confronteerden ze hem in het bijzijn van één van zijn ouders met de verdenking. Hierop bekende de jongen dat hij alle aangegeven zaken van schennis in dit gebied heeft gepleegd.

  Alle aangeefsters zijn op de hoogte gebracht van zijn bekentenis. In samenspraak met deze aangevers en de betreffende ouder van de minderjarige jongen is hij aangemeld voor een hulpverleningstraject. De politie sluit het onderzoek hiermee af.

  ]]>
  Politieagent op de rug 52.1263672 5.195348299999978
  Almere - Gezocht - Moord op Ali Motamed in de Hendrik Marsmanstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2016/03-moordzaak-hendrik-marsmanstraat-almere.html Op dinsdagochtend 15 december 2015 wordt in Almere de 56-jarige Ali Motamed vermoord. De politie heeft de twee verdachten inmiddels gearresteerd, maar heeft nog vragen over de schuilplek van het duo. dossier Wed, 21 Mar 2018 13:25:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2016/03-moordzaak-hendrik-marsmanstraat-almere.html 2018-03-21T13:25:00Z Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 20 maart 2018. De tv-programma's Opsporing Verzocht, Bureau Flevoland en Bureau NH van respectievelijk de AVRO, Omroep Flevoland en RTV NH besteedden herhaaldelijk herhaaldelijk aandacht aan de zaak.

  Het slachtoffer

  In de Literatuurwijk in Almere Stad West woonde Ali Motamed samen met zijn vrouw en hun zoon van destijds 17 jaar die net gestart was met een technische studie aan de universiteit. Ali werkte als elektromonteur bij een groot energiebedrijf. Volgens zijn collega’s is Ali een harde en betrouwbare werker. Hij zorgt altijd dat hij op tijd is, al moet hij daarvoor meestal al rond 06.45 uur thuis de deur uit.

  Vrijdag 11 december

  Op vrijdagochtend 11 december rond 06.15 uur rijdt een donkerblauwe BMW met gedoofde lichten de Hendrik Marsmanstraat in. Om 08.00 uur rijdt de BMW de straat weer uit. Even na 08.30 uur rijdt Ali Motamed weg. Hij is die ochtend een stuk later dan gebruikelijk omdat hij een installatie-afspraak in de buurt heeft en daarom niet ver hoeft te rijden.

  Maandag 14 december

  Na het weekend, op maandagochtend 14 december, is de BMW er weer rond 05.45 uur. Ali Motamed vertrekt nu op zijn gebruikelijke tijd voor een gewone werkdag: rond 06.45 uur. Vrijwel direct daarna rijdt ook de donkerblauwe BMW weer weg.

  Dinsdag 15 december

  De volgende dag is de BMW er weer. Als Ali Motamed even na 06.45 uur op weg wil naar zijn werk, wordt hij van dichtbij neergeschoten. De schutter stapt daarna in de BMW die vervolgens met hoge snelheid en gedoofde lichten wegrijdt. Een buurtbewoner verleent nog eerste hulp maar Ali Motamed moet vechten voor zijn leven. Hij overlijdt later die dag in het ziekenhuis.

  Apollovlinder in Bilthoven

  De politie vindt al snel de in brand staande BMW van de daders terug in de Wodanstraat in de wijk Almere-Poort. Die blijkt 2½ maand voor de moord te zijn gestolen vanaf de Apollovlinder in Bilthoven. In het weekend van 28 en 29 augustus 2015 zijn bij een automaterialenzaak in Nieuwegein blanco kentekenplaten gestolen die zijn gebruikt op de BMW met daarop toen gedrukt het valse kenteken 01-SB-TH.

  Motief

  Het kost de recherche maanden van onderzoek om te achterhalen wat het motief kan zijn voor de moord. Is Ali Motamed als medewerker van een energiebedrijf soms terecht gekomen in de hennepteelt? Ali had een blanco strafblad, is hij wellicht aangezien voor iemand anders? Met beide scenario’s komt de politie niet verder.

  Telefoonverkeer

  Een uitgebreide analyse van het telecomverkeer levert wel interessante informatie op. Digitale rechercheurs zien in data een terugkerend patroon. Precies rond de tijdstippen dat de BMW wordt gezien in de Hendrik Marsmanstraat in Almere, blijken er zich vanuit Amsterdam Zuidoost ook telefoons te hebben verplaatst naar Almere: hoogstwaarschijnlijk die van de daders.

  Van Amsterdam Zuidoost naar Almere

  Op dinsdag 15 december 2015 - de dag dat Ali Motamed werd neergeschoten - blijven de telefoons echter de hele dag in de wijk Almere-Poort waar ook de BMW in brand is gezet. Pas in de avond gaan ze terug. Niet veel later verdwijnen de signalen. De telefoons zijn sindsdien niet meer in gebruik geweest.

  Safe-house

  De telefoons die de politie kon traceren zijn op de dag van de moord tot aan de avond in Almere-Poort gebleven. Daarom denkt ze dat de daders in Almere-Poort een schuilplek hebben gehad waar ze hebben gewacht tot de kust veilig was om verder te vluchten.

  Woongebied daders

  De politie denkt dat tenminste twee daders in Amsterdam Zuidoost wonen. Ergens in het gebied ten zuiden van de Gaasperplas tot aan Gein.

  Signalement daders

  De daders werden gezien toen ze in de Wodanstraat bij de brandende BMW wegrenden in de richting van het Freyjaplantsoen. Ze worden tussen de 20 en 25 jaar oud geschat en waren volledig in het zwart gekleed.

  De langste man is rond de 1,80 meter lang en heeft een breed/stevig postuur. Hij heeft een getinte huidskleur en mogelijk is hij van Antilliaans / Surinaamse afkomst. Hij droeg op 15 december 2015 een zwarte muts.

  De kleinere dader is rond de 1,70 meter lang en heeft een tenger postuur. Hij heeft een getinte huidskleur en mogelijk is hij van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij heeft kort zwart haar.

  Zwarte Volkswagen Polo

  De politie heeft ook informatie binnen gekregen over een zwarte Volkswagen Polo waar de daders ook gebruik van hebben gemaakt. Daar willen ze ook graag meer over weten in relatie met de eerdergenoemde locaties en signalementen.

  E-mailadres

  In het onderzoek is het e-mailadres Martha.c.Jaquez@gmail.com naar voren gekomen. De politie hoopt dat dit mailadres iemand iets zegt; misschien is er vanuit dit adres naar meer mensen gemaild of misschien heeft iemand er zelf een mailtje naar gestuurd. Uiteraard heeft de politie zelf ook al uitgebreid onderzoek gedaan naar die naam.  Het gaat de politie alleen om de mensen die weten wie er achter dit mailadres zit en degenen die het kunnen koppelen aan deze moordzaak.

  Beloning

  Degene die de puzzel compleet kan maken en zorgt voor de oplossing van de moord op de 56-jarige Ali Motamed wacht een beloning van 10.000 euro.

  De stand van zaken in maart 2018

  In februari 2018 zijn drie mannen van 28, 35 en 36 jaar oud uit Amsterdam aangehouden. Twee van hen zitten in maart 2018 nog steeds vast, een derde verdachte is inmiddels weer vrij. De twee die nog vast zitten zijn voor het laatst gezien toen ze wegrenden in de richting van het Freyaplantsoen in Almere-Poort. De politie denkt nog altijd dat ze daar toen in ieder geval een paar uur zijn ondergedoken op een schuiladres, maar de politie weet nog altijd niet waar dat schuiladres is geweest en hoopt dat bijvoorbeeld buurtbewoners daar nu wel iets over durven te vertellen, nu er verdachten vastzitten.

  ]]>
 • Weet u wie achter het mailadres Martha.c.Jacquez@gmail.com zit?
 • Vermoedt u waar of bij wie de daders van de moord op Ali Motamed eventjes onderdoken, in de buurt van de Wodanstraat in Almere?
 • Heeft u informatie over het motief van de moord?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

  ]]>
  Foto van het slachtoffer Foto van de uitgebrande auto Opname van de BMW in de Hendrik Marsmanstraat Foto van de plaats waar het gebeurde Foto van de Apollodreef in Bilthoven Foto met het vermoedelijke woongebied van de daders Foto van een zwarte Volkswagen Polo 52.35676369999999 5.176665599999978
  De Bilt - Tweede verdachte aangehouden voor gewapende overval https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/16/03-tweede-verdachte-aangehouden-voor-gewapende-overval.html Op vrijdag 16 maart heeft de politie een man aangehouden voor een gewapende overval op een distributiecentrum aan de Universiteitsweg in De Bilt. Het gaat om een 23-jarige man uit Vleuten-de Meern. nieuwsbericht Fri, 16 Mar 2018 15:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/16/03-tweede-verdachte-aangehouden-voor-gewapende-overval.html 2018-03-16T15:53:00Z Het is de tweede aanhouding in deze zaak, vrijdag 9 maart hield de recherche al een 41-jarige man uit Den Haag aan. De 23-jarige verdachte zal op maandag 19 maart worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. De recherche is nog op zoek naar de andere verdachten.

  Overval in 2016

  De overval werd in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november 2016 gepleegd. Rond 02.30 uur drongen vier mannen het distributiecentrum aan de Universiteitsweg binnen. Ze bedreigden de aanwezige drie medewerkers met een vuurwapen en bonden hen vast. Met een omvangrijke buit gingen de mannen ervandoor in een grijze BMW. Die auto werd later die woensdagmiddag uitgebrand teruggevonden in Bodegraven.

  Beloning
  De buit bestaat onder andere uit horloges van het merk Audemars Piquet, rijbewijzen en paspoorten. De buit is zo kostbaar dat de verzekering een beloning uitlooft van 25.000 euro voor de tip die leidt tot aanhouding van de verdachten. Deze beloning is nog steeds beschikbaar.

  Uw tip!

  De recherche zet het onderzoek naar de overige verdachten voort. Bent u getuige geweest van de overval, weet u waar de buit is? Ben dan naar 0900-8844.

   

  ]]>
  Gele jas motoragent 52.10927169999999 5.180967600000031
  De Bilt - Gezocht - Overvallers stelen exclusieve horloges https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/03-de-bilt-14-overval.html Na anderhalf jaar onderzoek arresteert de politie een 41-jarige man uit Den Haag voor de gewapende overval op een distributiecentrum in De Bilt. Bij die overval maken de dieven meerdere zeer exclusieve horloges buit.. De politie hoopt met hulp van het publiek de andere vier verdachten te vinden. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 14 Mar 2018 23:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/03-de-bilt-14-overval.html 2018-03-14T23:00:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 14 maart 2018. Ook tv-programma Team West van Omroep West besteedde aandacht aan de zaak.

  De overval vindt plaats in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november 2016. Rond 02.00 uur bellen vier overvallers aan bij de intercom van het distributiecentrum aan de Universiteitsweg. De poort gaat open en de mannen sluipen het bedrijf binnen. 

  Bewakingsbeelden

  Op bewakingsbeelden is te zien hoe vier overvallers de drie aanwezige medewerkers overmeesteren. Na een tijdje arriveert een vijfde man met de vluchtauto, een gestolen BMW. Dan komen de overvallers naar buiten met twee witte kisten en een tas met daarin de buit.

  Buit

  De overvallers stelen meerdere horloges van het exclusieve merk Audemars Piquet én rijbewijzen en paspoorten gestolen. 

  Beloning

  De verzekeringsmaatschappij looft een beloning uit voor de tip die ervoor zorgt dat de complete buit weer gevonden wordt.

  Arrestatie

  Op 9 maart 2018 arresteert de politie in het onderzoek naar de overval één verdachte.

  ]]>
  Heeft u tips of andere belangrijke informatie die kan helpen de vier nog gezochte mannen en / of de buit te vinden? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen en ook de beloning niet wilt, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  Tips over de identiteit van de mannen zijn zeer welkom. Let wel: de politie heeft geen tips nodig over de kleding en handschoenen die de daders dragen! 

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de nog gezochte verdachten 52.09918642319919 5.183744430541992
  Bilthoven - Wees alert op schennispleger https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/16/03-bilthoven-wees-alert-op-schennispleger.html Sinds de zomer van 2017 ontvangt de politie meldingen van een schennispleger(potloodventer) in en rond het Leyensebos in Bilthoven en Groenekan. Ondanks de extra inspanningen heeft de politie de identiteit van de man nog niet kunnen achterhalen. Gemeente De Bilt en de politie roepen inwoners op direct 112 te bellen als zij de potloodventer zien om de pakkans te vergroten. nieuwsbericht Fri, 16 Feb 2018 09:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/16/03-bilthoven-wees-alert-op-schennispleger.html 2018-02-16T09:29:00Z Vanaf medio vorig jaar kwamen de eerste meldingen binnen. Sinds het najaar nam de frequentie van de meldingen toe. In die periode heeft de politie ingezet op postacties, gerichte surveillance en waren ondersteunende diensten zoals meldkamer en telefooncentrale extra alert op meldingen in deze omgeving. Ook werden melders door politie benaderd om ook aangifte te doen van deze overtredingen. Ondanks deze inzet werd de schennispleger niet aangetroffen. Lastige factoren voor de opsporing vormde de diverse locaties in een bosrijk gebied, de verschillende dagen en tijdstippen wanneer de potloodventer actief was, het uiteenlopende signalement en dat meldingen soms pas na enkele dagen werden doorgegeven aan politie.

  Aanspreken

  Gemeente De Bilt en politie willen dat de schennispleger stopt. Door bezoekers van het Leyensebos en inwoners van de gemeente te informeren over hoe te melden en alert te maken, hoopt de politie de identiteit van de man te achterhalen en hem aan te spreken op zijn gedrag.

  Signalement

  Het gaat om een accentloos Nederlands sprekende jongeman, geschat tussen 15 tot 30 jaar met getinte huid en kort, krullend donker haar. Hij is rond de 1.80-1.85 meter lang en heeft een gezet postuur. Hij is altijd op de fiets en maakt gebruik van verschillende fietsen: een dames- of herenmodel, mountainbike en soms een fiets met rode fietstassen.

  Advies

  De politie adviseert bij het zien van de potloodventer om direct 112 te bellen, omdat daarmee de pakkans veel groter is. Vermoedt u dat u de man ziet, neem dan het signalement en opvallende kenmerken goed in u op en maak indien mogelijk maak een foto met uw mobiele telefoon. Daarbij geldt dat de eigen veiligheid niet in geding moet zijn. Deze foto kunt u eenvoudig doorgeven aan de politie via de uploadmogelijkheid in het formulier hieronder.

   

  ]]>
  Politieauto 52.1365344 5.210380600000008
  Bilthoven - Ernstig ongeval https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/14/03-de-bilt-ernstig-ongeval.html Op dinsdag 13 februari vond op de Soestdijkseweg-Zuid een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietsster. De fietsster liep ernstig letsel op en werd naar het ziekenhuis overgebracht. nieuwsbericht Wed, 14 Feb 2018 12:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/14/03-de-bilt-ernstig-ongeval.html 2018-02-14T12:19:00Z Rond 10.35 uur werd de fietsster op de kruising van de Soestdijkseweg-Zuid met de Leyenseweg aangereden door een personenauto bestuurd door een 51-jarige inwoonster van Bilthoven. De fietsster, een 59-jarige inwoonster van Bilthoven, kwam op de weg terecht en was niet aanspreekbaar. De traumahelikopter werd gewaarschuwd en kwam ter ondersteuning van de ambulance ter plaatse. De vrouw werd direct overgebracht naar het ziekenhuis. Het tactisch verkeersteam van de politie doet onderzoek naar de toedracht rond de aanrijding.

  ]]>
  De politie komt graag in contact met getuigen van de aanrijding. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of gebruik worden gemaakt van het Meldformulier op Politie.nl.

   

  ]]>
  52.10765840000001 5.187990600000035
  De Bilt - Aanhoudingen groep jongeren https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/29/03-de-bilt-aanhoudingen-jeugdgroep.html De politie startte eind 2017 een onderzoek naar een groep jongeren waarbij de politie vermoedt dat zij in wisselende samenstelling strafbare feiten pleegden. Onder ander richtte het onderzoek zich op drugshandel(softdrugs), diefstal, vernieling en geweldpleging. nieuwsbericht Mon, 29 Jan 2018 10:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/29/03-de-bilt-aanhoudingen-jeugdgroep.html 2018-01-29T10:50:00Z In totaal werden 15 jongens in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar uit De Bilt, Bilthoven en Groenekan aangehouden voor diverse strafbare feiten die vanaf de zomer 2017 zijn gepleegd. Tijdens een huiszoeking bij de 15-jarige hoofdverdachte werd 2,3 gram hennep, 57 gram hasj en benodigdheden voor softdrugshandel aangetroffen en in beslag genomen. Ook trof de recherche een boksbeugel bij de hoofdverdachte aan. De jongeren worden verdacht van het – in wisselende samenstelling - plegen van huisvredebreuk, vernieling van goederen in een woning, geweld onder groepsleden onderling en mishandeling van een 17-jarige jongen en een 18-jarige jongen bij het Emmaplein.

  Het onderzoek werd uitgevoerd door de recherche in samenwerking met de wijkagenten. Alle verdachten zijn gehoord over de verschillende feiten. Een deel van de jongens legde hierover een bekennende verklaring af. Op korte termijn wordt het onderzoeksdossier overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling van de zaak.

  ]]>
  52.10927169999999 5.180967600000031
  De Bilt - Gezocht - Inbraak op klaarlichte dag in De Bilt https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/03-de-bilt-1-inbraak.html Bij een woning aan de Soestdijkseweg Zuid is ingebroken. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Mon, 06 Nov 2017 10:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/03-de-bilt-1-inbraak.html 2017-11-06T10:15:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 1 november 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  De bewoonster gaat op zaterdag 17 juni rond 14.00 uur weg van huis. Ze zet het alarm aan en sluit het huis goed af. Alleen het badkamerraam laat ze op een kier staan om te luchten. Om 15.15 uur komt bij het beveiligingsbedrijf een melding binnen van een inbraak. Het is goed mogelijk dat de inbreker via het openstaande badkamerraam de woning is binnengekomen. Het beveiligingsbedrijf kan de beelden van de bewakingscamera's in huis live meekijken. Daarop is te zien dat de inbreker de trap oploopt. 

  Alarm

  De man doorzoekt een aantal kamers, maar schrikt waarschijnlijk van het harde geluid van de alarminstallatie en vertrekt zonder buit.

  Signalement

  • lichtgetinte huidskleur
  • lang, slank postuur
  • donker haar
  • baard
  • donkere kleding
  • sportschoenen.
  ]]>
  Herkent u de man of weet u misschien wie hij is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte Foto van de straat waar het gebeurde 52.10765840000001 5.187990600000035
  Huis ter Heide - Zoektocht naar Anne Faber hervat https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/8/03-zoektocht-naar-anne-faber-hervat.html De politie heeft zondag 8 oktober om 09.30 uur het onderzoek hervat naar de vermiste Anne Faber. Daarbij richt het zoekteam zich op een nieuw gebied ten westen van het Blookerpark: het gebied tussen de Amersfoortseweg, Duinweg en Dennenweg. nieuwsbericht Sun, 08 Oct 2017 10:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/8/03-zoektocht-naar-anne-faber-hervat.html 2017-10-08T10:13:00Z De zoekactie wordt wederom uitgevoerd door de Mobiele Eenheid (M.E.), ondersteund door familie en bekenden van Anne en zoekers van het Rode Kruis. In totaal bestaat de zoekploeg uit circa 150 mensen. Daarmee zijn voor dit moment voldoende mensen betrokken om de zoektocht planmatig en secuur uit te voeren.  De politie waardeert de betrokkenheid van iedereen die zich aanbiedt om te zoeken. De hulp zou de snelheid wellicht ten goede komen, maar kan ten koste gaan van de zorgvuldigheid.

  ]]>
  De Forensische Opsporing  is deze dag nog bezig met het onderzoek van het slib van de vijverbodem in het Blookerpark. Dit zal nog de hele dag duren. Donderdag 5 oktober werd een fiets in de vijver gevonden die vrijwel zeker van Anne Faber is.

  In het dossier Anne Faber staat alle informatie rond de vermissing en de laatste ontwikkelingen.

  ]]>
  Agent loopt met diensthond in bosgebied 52.1119467 5.253937199999996