Alle berichten | Eemnes | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/eemnes.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Eemnes nl Thu, 23 Jan 2020 08:12:59 GMT 2020-01-23T08:12:59Z nl Eemnes - Gewonde bij woningoverval Noordersingel Eemnes https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/19/03-gewonde-bij-woningoverval-noordersingel-eemnes.html Op donderdag 19 december is omstreeks 8.15 uur een overval gepleegd in een huis aan de Noordersingel in Eemnes. Daarbij zijn twee bewoners van het huis gewond geraakt. De politie zoekt getuigen van de overval. nieuwsbericht Thu, 19 Dec 2019 13:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/19/03-gewonde-bij-woningoverval-noordersingel-eemnes.html 2019-12-19T13:21:00Z Twee gewapende overvallers drongen vanmorgen het huis van de slachtoffers binnen. Zij grepen vervolgens een mes uit de keuken van de woning, waarmee ze de bewoners hebben bedreigd. Ook kregen de slachtoffers klappen van hun belagers. Zij moesten per ambulance naar een ziekenhuis worden vervoerd. Na de overval vluchtten de daders in onbekende richting.

Gewaarschuwde politieagenten keken in Eemnes en in de omgeving uit naar de vluchtende verdachten. Tot nu toe, zijn de verdachten nog niet gevonden. In de woning is een uitgebreid sporenonderzoek verricht door rechercheurs van de forensische opsporing. Ook is een buurtonderzoek gehouden om meer informatie te verzamelen. Uiteraard is het opsporingsonderzoek om de daders te vinden in volle gang.

Getuigenoproep
Heeft u iets gezien of gehoord wat met de woningoverval te maken kan hebben? Weet u wie verantwoordelijk zijn voor de overal of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op met het rechercheteam via 0900-8844, bel anoniem via 0800-7000 of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
52.2537461 5.261275399999931
Baarn/Bunschoten/De Bilt/Eemnes/Soest - Aanpassing openingstijden publieksbalies politiebureau en -steunpunten https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/27/03-baarnaanpassing-openingstijden-publieksbalies-politiebureau-en--steunpunten.html De politie gaan de openingstijden van de publieksbalies van de bureaus en -steunpunten in het oostelijke gedeelte van de provincie Utrecht voorlopig wijzigen. In het gebied van het politiebasisteam waarin de gemeenten Baarn, Bunschoten, De Bilt, Eemnes en Soest liggen, gelden per 1 december aangepaste openingstijden voor bezoekers. Hiermee komt noodzakelijke personeelscapaciteit vrij om de basispolitiezorg en de inzet van wijkagenten op niveau te houden. nieuwsbericht Wed, 27 Nov 2019 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/27/03-baarnaanpassing-openingstijden-publieksbalies-politiebureau-en--steunpunten.html 2019-11-27T10:17:00Z De reden voor de wijziging is de personeelscapaciteit bij de politie, die in deze gebieden op dit moment onder druk staat. Door het leveren van medewerkers voor een toenemende aantal beveiligings- en bewakingstaken, ziet de politie zich genoodzaakt om deze maatregel te nemen. Onder andere door deze aanpassing blijft de basispolitiezorg op sterkte en kunnen mensen blijven rekenen op de politie als zij een 112-melding doen of de politie -niet met spoed - maar toch binnen een half uur nodig hebben. Verder wordt hiermee geborgd dat dat wijkagenten beschikbaar blijven voor de wijkbewoners.

Terugloop

De politie heeft bij het nemen van de maatregel gekeken waar de capaciteit van mensen het meest effectief is en waar de maatregelen het minste impact heeft voor bewoners. In de politiebureaus en -steunpunten in dit gebied is al langer sprake van een sterke terugloop van het aantal bezoekers. Met de aanpassing in openingstijden van de publieksbalies is meegewogen op welke tijden/dagen er geen of nauwelijks een bezoeker zich meldt zonder afspraak. Steeds meer mensen maken gebruik van de digitale middelen voor het doen van melding of aangifte. Aangiften worden bovendien veelal na een afspraak gedaan.

Andere manieren om in contact te komen met de politie

 • Aangifte op afspraak

De meeste aangiften worden nu al op afspraak gedaan. Belangrijkste reden is dat een eventuele wachttijd wordt voorkomen en dat er voldoende tijd wordt ingepland om deze zorgvuldig en met aandacht voor de aangever wordt opgenomen. Het is bovendien al mogelijk om een afspraak te maken voor het doen van aangifte op het politiebureau of –steunpunt naar keuze. Via 0900-8844 kan de afspraak gepland worden op het gewenste moment. Bovendien is het in sommige gemeenten mogelijk om de aangifte thuis of op het werk op te laten nemen.

 • Aangifte via internet

Aangifte of een melding doen kan eenvoudig via internet, via de site www.politie.nl. Het gaat hier om bepaalde misdrijven, waarbij er geen zicht is op een dader.

 • Melding via telefoon

Via het algemene toegangsnummer van politie, tel. 0900-8844, is het eveneens mogelijk om in contact te komen met de politie of een niet-spoedeisende melding te doen.

 • Contact met de wijkagent

Diverse wijkagenten houden al spreekuren in de wijken of werken op wisselende locaties om in contact te komen met de verschillende wijkbewoners, zoals op scholen, bibliotheken of buurthuizen. Verder zijn wijkagenten met spreektafels aanwezig op bijvoorbeeld de weekmarkt of andere plekken in de buurt.

Onder het kopje ‘mijn buurt’ op www.politie.nl is een overzicht te vinden van de wijkagenten in deze gebieden. Veel wijkagenten zijn ook actief op social media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Op de website staat bij elke wijkagent een link naar de betreffende accounts.

Overzicht openingstijden publieksbalies politiebureaus en –steunpunten per 1 december 2019:

Baarn

Maandag t/m donderdag: 17.30 – 22.00 uur

Vrijdag: 09.00 – 22.00 uur

De Bilt

Maandag: 09.00 – 16.30 uur

Bunschoten

Woensdag: 09.00 – 16.30 uur

Eemnes

Donderdag: 09.00 – 16.30 uur

Soest

Dinsdag 09.00 – 16.30 uur

De openingstijden van andere bureaus en –steunpunten in de omgeving zijn te vinden op www.politie.nl onder het kopje ‘Mijn buurt’.

]]>
Agenten lopen op laan 52.21318249999999 5.28640960000007
Eemnes - Verdachten van autokraak op heterdaad aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/24/03-verdachten-van-autokraak-op-heterdaad-aangehouden.html De politie heeft in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 januari drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een autokraak in de Kerkstraat in Eemnes. nieuwsbericht Thu, 24 Jan 2019 09:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/24/03-verdachten-van-autokraak-op-heterdaad-aangehouden.html 2019-01-24T09:19:00Z Die nacht omstreeks 01.30 uur werd er in een geparkeerde auto ingebroken in de Kerkstraat. Een getuige zag drie personen die zich verdacht bij de auto ophielden en belde 112. Agenten gingen er direct op af en hielden even later op het Torenzicht een van de verdachten aan, die aan het signalement voldeed. De beide andere verdachten waren gevlucht en bij het zoeken naar dit duo zette de politie een helikopter in.  Met behulp van een camera met warmtebeeld ontdekte de bemanning van de helikopter op de Parklaan een auto waarin het  duo zich schuilhield. In hun auto lagen goederen die vermoedelijk afkomstig waren uit de eerder opengebroken auto. Ook deze twee verdachten  werden vervolgens aangehouden.

De verdachten zijn jongemannen van 18, 19, 21 jaar en komen uit ’s-Hertogenbosch.  De politie doet onderzoek en maakt proces-verbaal op.

]]>
Aanhouding op straat 52.252062 5.265801900000042
EEMNES - Plakband op sloten in Eemnes https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/03-plakband-op-sloten-in-eemnes.html Een bekende truc van inbrekers in het Utrechtse Eemnes. Op maandag 26 november werd een poging inbraak op het Reijerserf gedaan. Inbrekers hebben hierbij het slot afgeplakt. Inbrekers kunnen zo zien of iemand langer van huis is. nieuwsbericht Tue, 27 Nov 2018 12:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/03-plakband-op-sloten-in-eemnes.html 2018-11-27T12:40:00Z Over auto- en schuurdeuren en toegangspoorten werden in de buurt afgeplakte sloten aangetroffen. Helaas is het nog niet gelukt de daders te pakken. De politie doet nog verder onderzoek.

]]>
Tijdens de donkere dagen is het extra belangrijk om scherp te blijven en op elkaar te letten. Inbrekers kijken in deze periode vooral of mensen thuis zijn. Dat doen ze aan de hand van trucs, maar ook gewoon door naar binnen te kijken. Stokjes worden tegen deuren geplaatst. Staat deze na een paar dagen nog, dan is de kust veilig voor de inbreker. Ook plakband heeft dit effect: is de tape nog aanwezig of in tact, dan is het vrij baan voor de insluiper.

]]>
De politie vraagt iedereen scherp te zijn op dit soort trucs. Kees Kalkman van het inbrakenteam Oost-Utrecht kent deze maar al te goed: “Bij een verdachte situatie raden wij mensen aan direct 112 te bellen.” Als mensen rond etenstijd niet thuis zijn, zijn de inbrekers extra scherp op die woning. “Licht je buren in als je voor langere tijd niet thuis bent, informeer mekaar.”, zegt Kalkman. “We kunnen elkaar helpen in de buurt. Zo wandelen hondenbezitters vaak een vaste route. Zij kunnen zaken zien, die anders zijn dan anders. Scherp zijn op afwijkend gedrag helpt bij het voorkomen van inbraken.”

]]>
Het lijkt een open deur maar je kan het niet genoeg herhalen. Tien gouden regels:

 1. Meld niet op social media dat je op vakantie gaat.
 2. Schrijf geen briefjes voor de postbode met: “wij zijn op vakantie, u kunt het pakketje bij de buren achterlaten.”
 3. Zorg voor goede sloten, vooral op schuifpuien.
 4. Laat uw buren voor de planten zorgen. Een onderhouden huis kan een teken zijn dat er iemand thuis is.
 5. Zorg er ook voor dat de buren de gordijnen vaak open en dicht doen als je op vakantie gaat.
 6. Breng tijdschakelaars aan op de verlichting. Zorg dat er rond etenstijd voldoende licht brand. Niet maar één lichtje. Want donker of weinig licht is niet thuis.
 7. Geen sleutels verstoppen onder de deurmat of in de bloempot
 8. Vraag uw buren de post op te halen. Stapels post voor de deur, betekent niet thuis.
 9. Geef enquêteurs nooit door wanneer u op vakantie gaat. Bel direct de politie.
 10. Zorg dat er geen ladders tegen uw huis aanstaan of andere hulpmiddelen aanwezig zijn die het de inbrekers makkelijk maken.
]]>
inbreker forceert deur met koevoet 52.2537461 5.261275399999931
Eemnes - Vermoeide bestuurder aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/20/03-eemnes-vermoeide-bestuurder-aangehouden.html Op woensdagmorgen 20 juni kreeg de politie een melding dat een bestuurder slingerend over de rijbaan van de Rijksweg A1 reed in de richting van Amsterdam. Er zou mogelijk sprake zijn van alcoholgebruik. nieuwsbericht Wed, 20 Jun 2018 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/20/03-eemnes-vermoeide-bestuurder-aangehouden.html 2018-06-20T09:06:00Z De politie trof de auto rond 08.10 uur aan in het verkeer bij het knooppunt Eemnes. Er werd al in file gereden dus de snelheid was erg laag. De agenten gaven de man een stopteken, maar de man reageerde daar niet op en zijn auto rolde tegen de politiewagen aan. Agenten haalden de bestuurder, een 19-jarige Poolse man, uit zijn auto en brachten hem over naar het politiebureau.

]]>
Bij onderzoek bleek dat de man niet onder invloed was van alcohol of andere geestverruimende – en/ of verdovende middelen, maar ernstig vermoeid was omdat hij elf uur onafgebroken achter het stuur had gezeten. De verdachte is ingesloten en kan meerdere processen-verbaal tegemoet zien, waaronder het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg.

]]>
Politieauto 52.2243438 5.258565399999952
Eemnes - Vrouw zwaargewond bij verkeersongeval https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/7/03-vrouw-zwaargewond-bij-verkeersongeval.html Een vrouw raakte dinsdag 7 november zwaargewond bij een ongeval op de Wakkerendijk. De politie zoekt een specifieke getuige. nieuwsbericht Tue, 07 Nov 2017 13:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/7/03-vrouw-zwaargewond-bij-verkeersongeval.html 2017-11-07T13:34:00Z Rond 8.40 uur ontstond een aanrijding tussen twee auto’s. Een 36-jarige vrouw, die van de Rijksweg A1 afkwam, botste tegen een andere auto, toen zij onderaan bij de afrit de Wakkerendijk overstak. De 50-jarige bestuurster van deze auto week uit, waarna zij frontaal tegen een lantaarnpaal aanreed. Hierbij liep zij zwaar letsel aan haar nek en borstkast op. Het slachtoffer werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en vraagt getuigen zich te melden.

]]>
Vermoedelijk heeft de bestuurder van een rode vrachtwagen met een gele oplegger het ongeluk van dichtbij zien gebeuren. De politie denkt dat dit een belangrijke getuige is en komt daarom graag in contact met hem of haar. Ook met andere getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren wil de politie graag spreken. Bent u de bestuurder van de vrachtwagen of heeft u meer informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek, bel dan met het Tactisch Verkeersteam van de politie op 0900-8844. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of gebruik maken van onderstaand tipformulier.

]]>
52.2537461 5.261275399999931
Huizen - Verdachten aangehouden voor handel in drugs https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/14/03-verdachten-aangehouden-voor-handel-in-drugs-huizen.html Twee mannen, een 24-jarige man uit Naarden en een 20-jarige man uit Huizen, zijn dinsdag 13 juni aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij handel in drugs. Omstreeks 13.10 uur wilden agenten de auto waarin de twee reden controleren op de A27 ter hoogte van de afrit Huizen. Tijdens het controleren van de papieren roken de agenten een sterke henneplucht. nieuwsbericht Wed, 14 Jun 2017 12:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/14/03-verdachten-aangehouden-voor-handel-in-drugs-huizen.html 2017-06-14T12:31:00Z Tijdens een eerste doorzoeking van de auto stuitten ze op een zak met hennep en enkele ponypacks (verpakkingen met vermoedelijk drugs). Daarop werd de inzittenden meegedeeld dat zij waren aangehouden. De bijrijder zette het op een lopen, maar kon met de hulp van een omstander alsnog worden aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.

]]>
52.28101359999999 5.270323299999973
Eemnes - Alles voor de veiligheid! https://www.politie.nl/nieuws/2017/januari/26/lles-voor-de-veiligheid.html Vraagt u zich wel eens af of uw woning goed beveiligd is of wat u zelf nog kunt doen aan de veiligheid in uw wijk? Heeft u vragen aan uw wijkagent of aan een BOA? nieuwsbericht Thu, 26 Jan 2017 15:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/januari/26/lles-voor-de-veiligheid.html 2017-01-26T15:09:00Z Kom dan donderdag 2 februari naar de weekmarkt op De Minnehof. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunt u er met politie en gemeente in gesprek gaan over veiligheid in en om uw woning. U hoort wat veelgebruikte inbraakmethoden in uw buurt zijn, krijgt informatie over inbraakpreventie en u hoort meer over de BuurtWhatsApp-groepen.

Kijk ook op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl voor handige tips om het risico op woninginbraak en diefstal te beperken.

Voor onze Facebookpagina klik op deze link: https://www.facebook.com/politiebel/

 

Tot dan! Wesley Roubos, Wijkagent Eemnes

]]>
52.2537461 5.261275399999931