Alle berichten | Houten | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/houten.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Houten nl Wed, 12 Dec 2018 03:16:02 GMT 2018-12-12T03:16:02Z nl Houten - Gezocht - Inbraak woning https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-houten-5-inbraak-woning.html Bij een woning in een seniorencomplex aan de Friezenpoort in Houten is ingebroken. De dief ging ervandoor met het sieraden en geld van de bewoonster. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 05 Dec 2018 15:12:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-houten-5-inbraak-woning.html 2018-12-05T15:12:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 5 december 2018.

 Terwijl een 86-jarige dementerende vrouw 's nachts ligt te slapen, sluipt er een inbreker door haar woonkamer én haar slaapkamer. De man is te zien op bewakingscamera's die in haar huis hangen. 

De inbraak

Het slachtoffer ligt in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober te slapen in haar appartement in een seniorencomplex aan de Friezenpoort in Houten. Rond 04.30 uur sluipt een inbreker haar huis binnen. De inbraak wordt ontdekt als de thuiszorgmedewerker de volgende ochtend ziet dat het sleutelkastje bij de voordeur is opengebroken.

De camera's

Omdat de bewoonster dementerend is, hebben haar kinderen camera's opgehangen in haar huis, om op afstand te kunnen zien hoe het met hun moeder gaat. Op de beelden van die camera's is te zien hoe de inbreker de woonkamer doorzoekt.

De slaapkamer

Daarna verschijnt hij ook nog in haar slaapkamer. Terwijl de vrouw in bed ligt te slapen, doorzoekt hij een kast. De buit die de inbreker kon vinden bestaat uit een sieradendoosje, gouden ketting en een portemonnee met daarin ongeveer dertig euro.

Het signalement

De verdachte is een:

 • man
 • met een blanke of licht getinte huidskleur
 • met een slank postuur
 • met een smal gezicht
 • hij was ongeschoren
 • hij heeft een smalle, maar grote neus
 • hij heeft donkere wenkbrauwen
 • hij droeg een  vermoedelijk donkere jas of vest
 • hij had eern spijkerbroek aan met lage kontzakken
 • hij droeg sportschoenen
 • hij had een armband of een horloge om zijn rechter pols.

De oproep

De dochter van het slachtoffer vraagt, uit de grond van haar hart, iedereen die hem herkent, dat door te geven aan de politie.

]]>
 • Heeft u in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober 2018 iets gezien op de Friezenpoort in Houten dat mogelijk iets met deze inbraak te maken heeft ?
 • Weet u misschien wie de verdachte is?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte in de slaapkamer van het slapende slachtoffer Foto van de woning waar het gebeurde 52.0282375 5.155011999999942
  Utrecht en Nieuwegein - Gezocht - Telefoons gekocht met vals geld https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-telefoons-gekocht-met-vals-geld-nieuwegein.html Twee jongens kopen via Marktplaats telefoons en betalen die met valse biljetten van 50 euro. Drie slachtoffers uit Utrecht en Nieuwegein hebben aangifte gedaan van oplichting. De politie zoekt de verdachten. Van een van hen is nog niet bekend wie hij is. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Tue, 20 Nov 2018 09:08:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-telefoons-gekocht-met-vals-geld-nieuwegein.html 2018-11-20T09:08:00Z Op 17 en 24 oktober 2018 besteedde RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak.

  Een man uit Nieuwegein biedt eind mei 2018 zijn Samsung S7 te koop aan op Marktplaats. Een jongen reageert per telefoon op de advertentie. Ze komen een prijs overeen en spreken af dat de jongen 's avonds langskomt om de telefoon op te halen. De jongen betaalt de telefoon met zes biljetten van 50 euro.

  Vals geld

  Als de Nieuwegeiner de volgende dag het geld op zijn rekening wil storten ontdekt hij dat de biljetten vals zijn. Hij probeert de jongen te bellen op het mobiele nummer dat hij van hem heeft, maar er wordt niet opgenomen.

  Camerabeelden

  De jongens zijn vastgelegd door een bewakingscamera in de straat van één van de slachtoffers. Waarschijnlijk zijn ze minderjarig. Daarom maakten we de jongens eerst onherkenbaar. Maar omdat hun identiteit niet bekend werd, maakten we ze later herkenbaar op de beelden.

  Signalementen

  De nog onbekende verdachte 1:

  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd16 tot 20 jaar
  • slank postuur
  • lengte circa 1,70 meter
  • kort, zwart haar met opgeschoren zijkanten
  • droeg een grijs petje
  • droeg een grijze trui met zwarte boorden
  • had een lichtblauwe schoudertas bij zich


  De al bekende verdachte 2:

  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd 16 tot 20 jaar
  • slank postuur
  • lengte 1,70 meter
  • heeft kort, zwart haar met een slag
  • droeg een donkere jas met een wit logo
  • droeg een licht shirt met opdruk
  • droeg een zwart petje met grote witte letters
  ]]>
  Weet u wie verdachte 1 is? Of heeft u een vermoeden? Bel dan met de gratis tiplijn van de politie: 0800 - 6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

  ]]>
  Dankzij tips naar aanleiding van de publiciteit in de media over deze zaak is de identiteit van verdachte 2 inmiddels bekend, daarom is hij op de foto weer onherkenbaar gemaakt. Het gaat om een 18-jarige jongeman uit Utrecht. De recherche kan hem ieder moment arresteren. De identiteit van verdachte 1 is nog niet bekend. Tips over hem zijn nog steeds welkom!

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachten 52.02784259999999 5.1630018999999265
  Houten - Gezocht - Grote buit bij bedrijfsinbraak https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/03-houten-7-inbraak.html Twee dieven breken in bij een automaterialenzaak op bedrijventerrein de Meerpaal. Ze stelen voor duizenden euro's aan gereedschap. De politie zoekt de buit en de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 07 Nov 2018 15:11:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/03-houten-7-inbraak.html 2018-11-07T15:11:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 7 november 2018.

  De inbraak vindt plaats in de periode dat het bedrijf zich voorbereid op een verhuizing. Een medewerker ontdekt de inbraak als hij op maandag 18 juni 2018 op zijn werk aankomt. De voordeur van de winkel is afgeplakt met duct-tape, binnen brandt licht en het alarm is uitgeschakeld. Op bewakingsbeelden is te zien dat er op zaterdag 16 juni is ingebroken.

  Buit

  Ook ziet de medewerker dat het rolluik, vanuit de winkel naar het magazijn, openstaat. Allerlei goederen, die nog moesten worden verhuisd, zijn verdwenen. Verder is er voor duizenden euro's aan olie en gereedschap verdwenen.

  Bewakingsbeelden

  Op de bewakingsbeelden is te zien dat op zaterdagochtend 16 juni om iets voor 05.00 uur een kleine witte Mercedes vrachtwagen en een zwarte stationwagen aan komen rijden. Ze worden voor de ingang van het magazijn geparkeerd. Er stappen personen uit die een tijdje rommelen aan het slot van de voordeur. Ze weten binnen te komen en de roldeur van het magazijn wordt omhoog gedaan. Zowel het witte vrachtwagentje als de stationwagen worden naar binnen gereden.

  Auto's 

  Het witte vrachtwagentje is waarschijnlijk van het merk Mercedes. Van de donkere stationwagen is onduidelijk van welk merk die is.

  Getuigen

  Als de Mercedes wegrijdt, komt een kleine auto aanrijden, vermoedelijk een Peugeot 107. De Mercedes stopt voor de Peugeot zodat die door kan rijden. Een paar seconden later is die Peugeot kennelijk gekeerd, want dan rijdt hij achter de witte Mercedes aan. De politie wil de inzittenden van deze Peugeot graag spreken. Zij kunnen belangrijke getuigen zijn.

  ]]>
  Heeft u iets van de inbraak gezien of weet u misschien wie erachter zitten? Of heeft u andere informatie die de politie misschien kan helpen deze inbraak op te lossen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van het bedrijfspand 52.0192345 5.155215799999951
  't Goy - Gezocht - Loods in brand in 't Goy https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-tgoy-31-brand.html Er is brand ontstaan in een loods van een koelbedrijf in 't Goy waar fruit wordt opgeslagen. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en zoekt de nog onbekende verdachte of verdachten. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 31 Oct 2018 08:36:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-tgoy-31-brand.html 2018-10-31T08:36:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 31 oktober 2018.

  Op woensdagochtend 24 oktober 2018 ontstaat er brand in de loods van het koelbedrijf. De brandweer kiest ervoor om het gecontroleerd uit te laten branden, omdat er asbestplaten in de loods verwerkt zijn.

  Camerabeelden

  De politie doet een dringend beroep om mensen in de omgeving van het getrof bedrijf om de beelden van hun bewakingscamera's op te sturen. De recherche hoopt dat daarop mensen te zien zijn die er niet thuishoren en wellicht verdacht rondhangen bij het bedrijf.

  Motief

  Daarnaast de politie graag in contact komen met mensen die weten waarom de brand is gesticht.

  ]]>
 • Heeft u gezien of, door wie en hoe de brand is gesticht?
 • Of weet u misschien wie hier betrokken bij zou kunnen zijn en waarom?
 • Heeft u andere informatie of camerabeelden die de politie mogelijk kan gebruiken om deze zaak op te lossen?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Voorzijde brandweerauto 52.00221819999174 5.222104832263199
  Houten - UPDATE: 19-jarige automobilist ongeval Houten overleden https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/30/03-bestuurder-zwaar-gewond-bij-ongeval-na-achtervolging-houten.html De 19-jarige bestuurder die afgelopen weekend op de Rede in Houten met zijn voertuig in het water terecht kwam is overleden. Specialisten van het Tactisch Verkeers Team hebben het onderzoek in behandeling. nieuwsbericht Mon, 01 Oct 2018 11:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/30/03-bestuurder-zwaar-gewond-bij-ongeval-na-achtervolging-houten.html 2018-10-01T11:57:00Z De man uit IJsselstein is in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 september met zijn auto in de sloot beland na een achtervolging door de politie. Agenten troffen de bestuurder tientallen meters verderop aan in de sloot. Na reanimatie werd de man naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij later overleed aan zijn verwondingen.

  Omstreeks 01.45 uur zagen agenten de auto rijden over de Rondweg. Op basis van het kenteken zagen zij redenen om de auto en bestuurder te controleren. De automobilist ging er echter vandoor, waarna hij tegen een lantaarnpaal botste. Vervolgens reed de bestuurder achteruit en reed tegen de politieauto, waarna hij er met enorm hoge snelheden vandoor ging.

  ]]>
  Op De Rede raakte de auto in de berm en kwam op de kop in het water terecht. De agenten vonden de IJsselsteiner in het water en brachten hem aan de kant. Een traumateam kwam ter plaatse voor de verzorging van het slachtoffer. Met behulp van de brandweer en een politiehelikopter met warmtebeeldcamera werd de omgeving afgezocht naar eventuele andere inzittenden, maar er werd niemand meer aangetroffen.

  ]]>
  De politie doet met specialistische afdelingen onderzoek naar het ongeval.

  ]]>
  52.0201271 5.147842500000024
  Houten - Gezocht - Man steekt stokje voor diefstal koplampen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/03-houten-19-koplamp.html Een slimme inwoner van Houten weet te voorkomen dat voor de tweede keer dieven de koplampen stelen van zijn Volvo XC 60. De politie zoekt de nog onbekende verdachten wél. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 20 Sep 2018 06:25:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/03-houten-19-koplamp.html 2018-09-20T06:25:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 19 september 2018.

  Diefstal mislukt

  Drie mannen proberen in de nacht van 9 op 10 april rond 01.30 uur op de Spoorhaag koplampen te stelen van een Volvo XC 60. Als ze erachter komen dat ze de motorkap niet gemakkelijk open krijgen, vluchten ze.

  Maatregelen tegen diefstal

  Twee weken eerder werd er ook al ingebroken in de Volvo. Een dief sloeg een ruitje in en opende de motorkap van binnenuit, waarna de koplampen gestolen werden. Dit gebeurde terwijl de auto op de oprit stond. De eigenaar trof de volgende dag meteen maatregelen. Hij liet de koplampen extra stevig vastzetten en zorgde ervoor dat de motorkap niet zomaar met de handel kon worden geopend. Ook plaatste hij een bewakingscamera.

  Resultaat van de maatregelen

  De eigenaar hoefde niet lang te wachten op resultaat, want de camera kwam twee weken later dus al van pas toen drie criminelen langskwamen. Twee van hen liepen 's nachts de oprit op, de derde wachtte in de vluchtauto. Eén van de twee vernielde een raampje, opende het portier en trok aan de handel om de motorkap te openen. De andere man stond bij de motorkap om de koplampen er uit te halen. Maar de motorkap wilde niet open. De daders hadden in de gaten dat het ze niet ging lukken en renden weg. Ze stapten bij hun handlanger in de auto.

  Verband met eerdere diefstal

  Het is niet zeker dat om dezelfde dieven gaat, maar gezien het feit dat er op dezelfde manier wordt ingebroken en er maar twee weken tussen zit, is het goed mogelijk dat het dezelfde daders zijn.

  Signalementen

  Verdachte 1:

  • man
  • blanke tot lichtgetinte huidskleur
  • normaal tot sportief postuur
  • droeg een donker trainingsjack en een donkere trainingsbroek, beide met rode biezen
  • had aan beide kanten op borsthoogte een logo op zijn trainingsjack
  • droeg donkere schoenen met witte zoolranden
  • had een zwart petje op.

  Verdachte 2:

  • man
  • blanke tot lichtgetinte huidskleur
  • smal postuur
  • droeg een donkere gewatteerde jas van glimmende stof met horizontale stiknaden en een capuchon met opvallende rand
  • had een slonzige lichte broek aan
  • droeg donkere schoenen met het logo van Nike
  • had een schoudertasje dat ter hoogte van zijn linker heup hing met de draagband over zijn rechter schouder.

  Verdachte 3:

  • Van de handlanger in de auto is geen signalement bekend.
  ]]>
  Herkent u de verdachten op het bewakingsbeeld of weet u misschien hoe ze heten of waar ze wonen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachten 52.037709345809695 5.165980011748502
  Houten, Soesterberg - Gezocht - Vrouw neemt veel geld op met gestolen passen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/03-houten-5-vrouw-neemt-veel-geld-op-met-gestolen-passen.html Een vrouw steelt in Houten de bankpas van een bejaard stel. Met die bankpas neemt een vrouw 3000 euro op. Een week later doet dezelfde vrouw hetzelfde met een in Soesterberg gestolen bankpas. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en haar handlangers. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 05 Sep 2018 13:17:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/03-houten-5-vrouw-neemt-veel-geld-op-met-gestolen-passen.html 2018-09-05T13:17:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 5 september 2018.

  De dieven kijken bij een supermarkt in Houten de pincodeaf van het stel af. Als de bejaarden thuis komen en naar binnen willen gaan, komen er twee vrouwen en een man aanlopen. Die spreken het stel aan. Ze zoeken zogenaamd de weg naar het ziekenhuis. De vrouw probeert het uit te leggen, maar ze doen alsof ze het niet snappen en vragen of zij mee naar binnen mogen. Dat mag.

  Diefstal bankpas

  De vrouw des huizes zet haar tas op de bank en tekent in de keuken de route op papier voor één van de vrouwen. De man houdt de bewoner aan de praat. De tweede vrouw staat bij de bank, met de tas en steelt de bankpas van de bewoners. Als de route op papier staat, verlaat het drietal de woning.

  Fraude

  Een paar uur later belt een medewerker van de bank het echtpaar op en zegt dat er vermoedelijk fraude met hun bankpas is gepleegd. De Houtense kijkt meteen in haar tas en ziet dat haar pas inderdaad weg is. Meer dan drieduizend euro is er opgenomen. Van het pinnen is bewakingsbeeld. Daar is de verdachte op te zien. Het gaat om een vrouw.

  Nogmaals

  Een week later pint de vrouw weer met een gestolen pas. Dat gebeurt bij de bank aan de Neude in Utrecht. Ze neemt weer 3000 euro. Ditmaal met de pas die gestolen is van een 80-jarige dame uit Soesterberg. Deze pas had ze met een handlanger óók met een babbeltruc te pakken gekregen. Een man had het slachtoffer bij haar woning aangesproken met het verhaal dat ze vergeten was sommige boodschappen af te rekenen. Hij had een mobiel pinapparaat bij zich en ze moest haar pincode intoetsen. Op die manier zag hij de pincode. En toen stal hij ongezien ook haar pas.

  Signalement van de verdachte

  • vrouw
  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd 20 tot 25 jaar
  • lengte ongeveer 1,65 meter
  • gezet postuur
  • had een grijze wollen muts op
  • droeg een donkerblauwe jas
  • had een grijze sjaal om met sterren
  • droeg een lichte trui of blouse met glitteropdruk
  • had een lichtblauwe spijkerbroek aan met scheuren.
  ]]>
 • Herkent u de pinnende vrouw?
 • Weet u misschien wie de verdachte en haar handlangers zijn?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachte Opname van de verdachte met signalement Opname van de verdachte met signalement 52.03238040000001 5.178464100000042
  Houten / Venlo - Gezocht - Pinnen met gestolen bankpas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/03-houten-28-pin.html Zakkenrollers kijken de pincode van een en 80-jarige Houtense af, stelen haar bankpas en pinnen daarmee in Houten en Venlo. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 02 Aug 2018 09:01:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/03-houten-28-pin.html 2018-08-02T09:01:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 1 augustus 2018. Al eerder besteedde het programma aandacht aan de zaak. Dat was in de uitzending van 28 februari 2018.

  Het overkomt de bejaarde op 20 september 2017. Ze winkelt op Het Rond in haar woonplaats. Het valt haar op dat achter haar constant een man loopt. Ze heeft er geen goed gevoel bij. Als ze thuiskomt staan er  een man een vrouw met een wegenkaart op de stoep. Ze spreken geen Nederlands, maar ze maken haar duidelijk dat ze op zoek zijn naar een dokter. Ze wijst hen dan behulpzaam de weg en gaat vervolgens naar binnen. De volgende dag blijkt er voor duizenden euro's van haar bankrekening te zijn gepind. Op bewakingsbeeld is te zien dat haar pincode wordt afgekeken. De pas is vermoedelijk gestolen tijdens het gesprek bij de voordeur. 

  Signalementen van de verdachten

  Verdachte 1:

  • man
  • lichtgetinte huidskleur
  • mogelijk van Oost-Europese afkomst
  • gezet postuur (flinke buik)
  • bol gezicht
  • had gemillimeterd donker haar
  • droeg een zwarte jas met capuchon
  • had een donkere zonnebril op
  • droeg een zwarte broek
  • had zwarte schoenen aan.

  Verdachte 2:

  • vrouw
  • lichtgetinte huidskleur
  • mogelijk van Oost-Europese afkomst
  • normaal postuur
  • spitse neus
  • mist enkele voortanden
  • lang lichtbruin haar
  • droeg een zwarte jas
  • had een zwart-witte sjaal met roze uiteinden
  • droeg een spijkerbroek met kapotte knieën
  • had een zwarte handtas bij zich.
  ]]>
  Herkent u de verdachten op de beelden van de beveiligingscamera's , heeft u ze ergens gezien of weet u misschien gewoon wie de verdachten zijn of waar ze wonen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  Tot nu toe hebben we twee tips over deze zaak ontvangen, maar met die informatie was het niet mogelijk de zaak op te lossen. Daarom stellen we onze vragen nogmaals, in de hoop dat het de gouden tip oplevert.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte Opname van de verdachte Opname van de verdachten 52.03465780000001 5.1695806000000175
  Houten - Gezocht - Autokraak in Houten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/januari/03-houten-10-autokraak.html Een dief breekt op een parkeerplaats aan de Koedijk in Houten een auto open. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 19 Jul 2018 09:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/januari/03-houten-10-autokraak.html 2018-07-19T09:04:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 18 juli 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. Al eerder besteedde het programma aandacht aan de zaak. Dat was in de aflevering van 10 januari.

  Het gebeurt dinsdagavond 10 oktober 2017 als een bezoeker van het restaurant aan de Koedijk zit te eten met vrienden. Zijn auto staat buiten op de parkeerplaats van het restaurant. Rond 21.45 uur komt een man de parkeerplaats oplopen. Met een zaklamp schijnt hij in meerdere auto's. Dan slaat hij de achterruit van de auto van de nietsvermoedende gast van het restaurant in. In de kofferbak van de auto liggen twee tassen, afgeschermd door een afdekhoes. De autokraker steelt de tassen met daarin onder meer een laptop.

  Signalement van de verdachte

  • man
  • slank tot normaal postuur
  • lengte ongeveer 1,75 meter
  • had waarschijnlijk een ringbaardje.
  ]]>
  Herkent u de verdachte op de beelden van de beveiligingscamera, heeft u hem ergens gezien of weet u misschien wie deze man is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  Tot nu toe hebben we slechts 1 tip over deze zaak ontvangen, maar daarmee is de zaak niet op te lossen. Dus vragen we nogmaals om tips.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachte Foto van de parkeerplaats waar het gebeurde 52.0325457 5.139996300000007
  Houten - Gezocht - Man steelt iPhone van winkelpersoneel in Houten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/januari/03-houten-03-winkeldiefstal.html Een medewerkster van een kledingzaak aan Het Rond is tijdens werktijd bestolen van haar telefoon. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en de gestolen telefoon. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 11 Jul 2018 14:49:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/januari/03-houten-03-winkeldiefstal.html 2018-07-11T14:49:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 11 juli 2018. van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. Al eerder besteedde het programma aandacht aan de zaak. Dat was in de uitzending van 3 januari.

  Het gebeurt op 8 juni 2017. Op bewakingsbeeld is te zien dat de vrouw haar mobieltje in een lade van de balie legt. Een man die in de winkel rondloopt, ziet dat. Hij blijft rondhangen in de buurt van de toonbank. Als de vrouw wegloopt, ziet hij kans de telefoon uit de lade te stelen.

  Signalement

  • man
  • blanke of lichtgetinte huidskleur
  • ongeschoren uiterlijk / had een stoppelbaardje
  • leeftijd 40  tot 50 jaar
  • had een blauw petje op
  • droeg een blauwe spijkerbroek met bleekvlekken
  • had een donker t-shirt aan
  • droeg een grijs/groen jasje met borstzak links
  • had donkere schoenen aan met witte veters
  • droeg een bril.
  ]]>
  Herkent u deze man of weet u misschien wie de verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte 52.03465780000001 5.1695806000000175