Alle berichten | Nieuwegein | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/nieuwegein.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Nieuwegein nl Tue, 26 Sep 2023 02:49:21 GMT 2023-09-26T02:49:21Z nl Nieuwegein - Gezocht - Beroving - Nijpelsplantsoen - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-beroving-nieuwegein.html Zaterdagavond 27 mei rond 20.00 uur wordt een 17-jarige jongen uit Nieuwegein op het Nijpelsplantsoen onder dreiging van een vuurwapen beroofd van zijn sieraden. Het onderzoek loopt nog steeds. Er zou ook een derde persoon op een scooter bij betrokken zijn. Heb jij meer informatie over deze beroving? verdachte Wed, 20 Sep 2023 06:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-beroving-nieuwegein.html 2023-09-20T06:43:00Z Die zaterdagavond had het slachtoffer afgesproken met een vriend bij de blauwe flat aan het Nypelsplantsoen.  Toen zij elkaar spraken, kwam er nog een jongen aanlopen. Deze voegde zich bij het tweetal. Deze jongen vroeg aan het slachtoffer om mee te lopen naar een grasveld wat zich aan de achterzijde van twee basisscholen bevond. Dit is het grasveld langs de Mendes da Costalaan en tegenover de blauwe flat. Eenmaal op het grasveld en uit het zicht van voorbijgangers, trekt de jongen een vuurwapen en laad deze voor de ogen van het slachtoffer door. Het slachtoffer wordt vervolgens onder schot gehouden en moet zijn sieraden en horloge afstaan.

Maar het is dan nog niet afgelopen. De jongen met het vuurwapen zegt dat het slachtoffer, morgen, 1000 euro moet betalen. Hij moet hiervoor zijn nummer geven aan de jongen zodat hij later instructies kan ontvangen.  Hierna vertrekt de straatrover in onbekende richting.

De geschrokken jongen wordt uiteindelijk opgehaald door zijn vader. Dezelfde avond ontvangt hij een bericht met daarin de instructies voor het betalen van een bedrag. Hier heeft het slachtoffer uiteindelijk niet aan meegewerkt.

Signalement straatrover

 • Jongen
 • Rond 18 jaar oud
 • Ongeveer 1.85 m
 • Licht getint
 • Opvallende blauwe vlek onder zijn linkeroog, mogelijk een blauw oog
 • Under Amour trainingspak, donkerblauw
 • Donkerblauw petje
]]>
Wie heeft er iets gehoord over de beroving en afpersing?

Heeft iemand iets gezien over de beroving?

Wie zit er achter deze beroving en afpersing?

]]>
Deze zaak hebben we eerder gedeeld via de uitzending van Bureau Hengeveld op 28 juni. Nu delen we de zaak nog een keer via Opsporing Verzocht (19 sept) en Bureau Hengeveld (20 sept).

Update onderzoek: De recherche is op zoek naar de bestuurder die op een grijze Vespa Sprint rijdt en mogelijk betrokken is bij deze beroving.

De gestolen sieraden kunnen een aanknopingspunt zijn in dit onderzoek. Het gaat om een vierkante gouden ring met het playboy logo, een mattenklopper ring en een gouden koningsketting met platte schakel. Verder is ook zijn gouden horloge van het merk Maserati meegenomen.

]]>
]]>
Gestolen sieraden Gezochte scooter 52.03039217 5.08410629
Nieuwegein - Gezocht - 2e explosie – Postwagendrift - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/03-2e-explosie---postwagendrift---nieuwegein.html Update: Bij een woning aan de Postwagendrift in Nieuwegein ging op 12 augustus rond 04.30 uur voor de tweede keer een explosief af. Een DNA-spoor is aangetroffen van een mogelijke verdachte. verdachte Wed, 13 Sep 2023 09:40:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/03-2e-explosie---postwagendrift---nieuwegein.html 2023-09-13T09:40:00Z Voor de 2e keer in korte tijd ging er een explosief af bij een woning aan de Postwagendrift.  In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 augustus vond de eerste explosie om 03.30 uur plaats. In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 augustus volgde bij hetzelfde huis rond 04.30 uur een tweede explosie.  Niemand raakte gewond. Veel omwonenden hoorde een flinke knal en belden 112. Het Team Explosieven Verkenning deed onderzoek. Al snel bleek dat het veilig was om sporenonderzoek te starten door medewerkers van de forensische opsporing. Ook volgde een buurtonderzoek in de omgeving.

Scooter
Getuigen meldden dat zij direct na de ontploffing een scooter of brommer hebben horen en zien wegrijden met daarop 1 of 2 personen. Wij onderzoeken of deze iets met de explosie te maken heeft. Bij de eerste explosie was sprake van een scooter of motor die was weggereden. Wij zijn op zoek naar camerabeelden of mensen die ons meer kunnen vertellen over deze scooter. Misschien zijn er in de omgeving wel mensen met een camera waarop een snel wegrijdend voertuig te zien is rond het tijdstip van de explosie.

]]>
U kunt meehelpen. Heeft u informatie of vermoedens wie er misschien achter deze explosies zit? Meld dan uw informatie helemaal anoniem. Dit kan online via meldmisdaadanoniem.nl. Ook is het mogelijk om het anoniem telefonisch door te geven via 0800 – 7000 of bel ons via 0900 – 8844. Je tip doorgeven via onderstaand tipformulier is ook mogelijk.

]]>
DNA-spoor aangetroffen op explosief woning Postwagendrift in Nieuwegein
Vrijdag 4 augustus gaat er rond 03:30u voor de eerste keer een explosief af. Een woning aan de Postwagendrift in Nieuwegein raakt beschadigd. De verdachte ging zonder handschoen te werk en het team Forensische Opsporing onderzoekt een mogelijk DNA-spoor op het explosief.

Woning verzegeld
Het is iets na 03:30u op vrijdag 4 augustus, als de bewoners aan de Postwagendrift een harde knal horen. Hun woning is beschadigd geraakt door de explosie. Een verdachte die op beeld iets tegen de voordeur aanplakt, een ontstekingssnoer uitrolt en vervolgens op afstand het explosief laat afgaan, gaat er daarna mogelijk op een (motor)scooter vandoor. De bewoners met twee kinderen zijn geschrokken en alarmeren de politie. De burgemeester heeft besloten om de woning voor enkele weken te verzegelen. Dit betekent dat de woning momenteel niet bewoond wordt.

Forensische Opsporing onderzoekt DNA-spoor
Het bleef niet bij een eerste keer. Zaterdag 12 augustus is het opnieuw raak, maar een uur later. Rond 04:30u gaat er weer een explosief af. Het vermoeden is dat het hier om dezelfde verdachte gaat als de dader op 4 augustus. Nog een explosief, een ontstekingssnoer en een scooter als mogelijk vluchtvoertuig. De verdachte is te werk gegaan zonder handschoen, waardoor er vermoedelijk een DNA-spoor is achtergebleven. De Forensische Opsporing (FO) van de politie onderzoekt op dit moment of er een DNA-hit uit kan komen en of er een persoon aan gekoppeld kan worden.

Mogelijke vluchtroute deels in kaart
De recherche heeft inmiddels een mogelijke vluchtroute kunnen achterhalen. De verdachte zou dus vermoedelijk bij beiden keren gebruik hebben gemaakt van een (motor)scooter en richting Utrecht zijn gevlucht.

]]>
]]>
52.03018646 5.0691466
Nieuwegein - Gezocht - Woninginbraak - Bateau-Zuid - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/03-woninginbraak---zuringgaarde---nieuwegein.html Als de huiseigenaren van een woning in de wijk Batau-Zuid in Nieuwegein op vakantie zijn, weten twee inbrekers in de nacht van 4 op 5 juli de woning binnen te dringen. Wie (her)kent deze inbrekers of weet er meer? verdachte Wed, 13 Sep 2023 08:52:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/03-woninginbraak---zuringgaarde---nieuwegein.html 2023-09-13T08:52:00Z In de nacht van dinsdag 4 op 5 juli 2023 wordt er ingebroken in een huis in de wijk Batau-Zuid in Nieuwegein. De bewoners komen dit de volgende dag rond 08:00u te weten via een melding op hun mobiel. Zij zijn op dit moment op vakantie.

Een fami ielid haast zich naar het huis en ziet dan dat er via een raam is ingebroken. Opvallend is dat dit raam alleen te bereiken is door behulp van een lange ladder. Helaas wisten de daders te ontkomen met buit. Onder andere sieraden en een kluis hebben ze meegenomen.

Wat deze twee personen niet wisten is dat er camera’s in het huis waren opgehangen en dat ze zijn gefilmd. De bewoners zijn desondanks dat ze niet thuis waren, erg onder de indruk dat er bij hen is ingebroken. Wij komen graag te weten wie deze twee daders zijn.

]]>
Weet jij meer? Herken jij een van de daders op beeld of weet je waar ze vermoedelijk wonen? Neem dan contact met ons op. Meld anoniem via 0800-7000 of bel 0900-8844. Online melden kan ook via onderstaand tipformulier of via meldmisdaadanoniem.nl.

 

]]>
]]>
52.03081752 5.09467157
Nieuwegein - DNA-spoor aangetroffen op explosief woning Postwagendrift in Nieuwegein https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/7/03dna-spoor-aangetroffen-op-explosief-woning-postwagendrift-in-nieuwegein.html Vrijdag 4 augustus gaat er rond 03:30u voor de eerste keer een explosief af. Een woning aan de Postwagendrift in Nieuwegein raakt beschadigd. De verdachte ging zonder handschoen te werk en het team Forensische Opsporing onderzoekt een mogelijk DNA-spoor op het explosief. Thu, 07 Sep 2023 09:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/7/03dna-spoor-aangetroffen-op-explosief-woning-postwagendrift-in-nieuwegein.html 2023-09-07T09:00:00Z Woning verzegeld
Het is iets na 03:30u op vrijdag 4 augustus, als de bewoners aan de Postwagendrift een harde knal horen. Hun woning is beschadigd geraakt door de explosie. Een verdachte die op beeld iets tegen de voordeur aanplakt, een ontstekingssnoer uitrolt en vervolgens op afstand het explosief laat afgaan, gaat er daarna mogelijk op een (motor)scooter vandoor. De bewoners met twee kinderen zijn geschrokken en alarmeren de politie. De burgemeester heeft besloten om de woning voor enkele weken te verzegelen. Dit betekent dat de woning momenteel niet bewoond wordt.

Forensische Opsporing onderzoekt DNA-spoor
Het bleef niet bij een eerste keer. Zaterdag 12 augustus is het opnieuw raak, maar een uur later. Rond 04:30u gaat er weer een explosief af. Het vermoeden is dat het hier om dezelfde verdachte gaat als de dader op 4 augustus. Nog een explosief, een ontstekingssnoer en een scooter als mogelijk vluchtvoertuig. De verdachte is te werk gegaan zonder handschoen, waardoor er vermoedelijk een DNA-spoor is achtergebleven. De Forensische Opsporing (FO) van de politie onderzoekt op dit moment of er een DNA-hit uit kan komen en of er een persoon aan gekoppeld kan worden.

Mogelijke vluchtroute deels in kaart
De recherche heeft inmiddels een mogelijke vluchtroute kunnen achterhalen. De verdachte zou dus vermoedelijk bij beiden keren gebruik hebben gemaakt van een (motor)scooter en richting Utrecht zijn gevlucht.

Help mee
U kan meehelpen. Heeft u informatie of vermoedens wie er misschien achter deze explosies zit? Meld dan uw informatie helemaal anoniem. Dit kan online via meldmisdaadanoniem.nl. Ook is het mogelijk om het anoniem telefonisch door te geven via 0800 – 7000 of bel ons via 0900 – 8844. Je tip doorgeven via onderstaand tipformulier is ook mogelijk.

 

 

]]>
52.03018646 5.0691466
Nieuwegein - Gezocht - Bankpasfraude - Ringfazant – Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/03-bankpasfraude---ringfazant---nieuwegein.html Deze verdachte heeft vermoedelijk meerdere oplichtingen op zijn naam staan. Voor meer dan €5100 heeft hij echtparen opgelicht door de welbekende bankpasfraude. Wie (her)kent deze man? verdachte Thu, 31 Aug 2023 15:25:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/03-bankpasfraude---ringfazant---nieuwegein.html 2023-08-31T15:25:00Z Op een dag weet een oplichter twee verschillende oudere vrouwen op te lichten in Nieuwegein, een 86-jarige vrouw is hierdoor 1400 euro kwijt en een 85-jarige vrouw is bijna 4000 euro kwijt.

Beide vrouwen worden op maandagmiddag 1 mei gebeld op de vaste huistelefoon. De zogenaamde bankmedewerker weet de vrouwen ervan te overtuigen dat er echt was mis is met haar bankrekening en dat haar bankpas geblokkeerd moet worden. De bankpas zou worden opgehaald door een medewerker van de bank.

Ondanks dat de vrouw het niet helemaal vertrouwd, geeft ze toch haar bankpas mee. Dit omdat ze persoonlijke gegevens van haar hebben.

Helaas blijkt het toch te gaan om oplichting en is er al snel veel geld van haar rekening verdwenen.

Signalement pinner:
- Donker getinte huidskleur

- Fors postuur

- Tussen de 180cm -195 cm lang

- Leeftijd 30- 35 jaar

-Droeg donkere kleding

]]>
]]>
52.02227243 5.07290351
Nieuwegein - Gezocht - Woninginbraak - Gilzerschans - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/03-woninginbraak---gilzerschans---nieuwegein.html Deze man breekt in bij een woning in Nieuwegein. Hij steelt bijna €4000 en een Apple Watch. Wie (her)kent deze inbreker? verdachte Wed, 16 Aug 2023 09:34:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/03-woninginbraak---gilzerschans---nieuwegein.html 2023-08-16T09:34:00Z Woensdagochtend 21 juni vertrekt de bewoner rond 09:00 uur naar zijn werk. Hij sluit zijn woning af en vertrekt. 
Rond 17:45 uur komt de man thuis van zijn werk en merkt dan direct op dat zijn voordeur openstaat. Dit is vreemd, omdat hij zeker weet dat hij de deur op slot had gedraaid voor vertrek. Dan merkt hij op dat zijn voordeur is beschadigd en met geweld open is gemaakt. Hij loopt de woning binnen, richting de slaapkamer en ziet dat alle lades openstaan en dat het een grote puinhoop is, dat zijn geldspaarpot weg is en dat zijn Apple Watch zwart serie 8 óók is meegenomen.

Gelukkig had deze woningeigenaar een deurbelcamera, waarop de dief opgenomen is. Wij komen graag te weten wie deze man is of waar hij mogelijk te vinden is. Weet jij meer? Tip jouw informatie anoniem via 0800–7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Via onderstaand tipformulier kan je ook je informatie doorgeven.

]]>
]]>
52.0197849 5.08997886
NIEUWEGEIN - Gezocht - Explosie – Postwagendrift - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/03-explosie---postwagendrift---nieuwegein.html Bij een woning aan de Postwagendrift in Nieuwegein ging in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 augustus rond 03.30 uur een explosief af. Heb jij iets gezien of gehoord? Meld je dan nu. verdachte Fri, 04 Aug 2023 06:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/03-explosie---postwagendrift---nieuwegein.html 2023-08-04T06:30:00Z De woning raakte beschadigd door het explosief. Niemand raakte gewond. Veel omwonenden hoorde een flinke knal en belden 112. Het Team Explosieven Verkenning deed een eerste onderzoek. Later kwamen ook de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) en de forensische opsporing ter plaatse. Vanwege sporenonderzoek is de omgeving enige tijd afgesloten geweest.

Scooter of motor
Getuigen meldden dat zij direct na de ontploffing een scooter of motor hebben horen wegrijden. Wij onderzoeken of deze iets met de explosie te maken heeft. Wij zijn op zoek naar camerabeelden of mensen die ons meer kunnen vertellen over deze scooter of motor. Misschien zijn er in de omgeving wel mensen met een camera waarop een snel wegrijdend voertuig te zien is rond het tijdstip van de explosie.

Tips? Alle informatie helpt!
Heb jij beelden of meer informatie over de explosie of de scooter of motor die zou zijn wegrijden? Meld je dan via het onderstaande tipformulier, daar kan je ook eventuele beelden uploaden. Je kan ook bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

 

]]>
Wie weet meer over wat er is gebeurd?

Wie heeft camerabeelden van de motor of scooter die door getuigen is gehoord?

]]>
]]>
52.03018646 5.0691466
Nieuwegein - Gezocht - Beroving - Symfonielaan - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-beroving---symfonielaan---nieuwegein.html Een 15-jarige jongen werd op zondagavond 4 juni op het fietspad aan de Symfonielaan in Nieuwegein, bestolen van zijn elektrische step. Onder dreiging van een taser heeft de 15-jarige jongen de step afgestaan. Wie weet er meer? verdachte Wed, 14 Jun 2023 13:32:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-beroving---symfonielaan---nieuwegein.html 2023-06-14T13:32:00Z Een 15-jarige jongen werd op zondag 4 juni, rond 22.15 uur, op het fietspad aan de Symfonielaan in Nieuwegein aangesproken door twee jonge verdachten. Onder bedreiging van een taser moest hij vervolgens zijn elektrische step afstaan. De verdachten gingen er vandoor in de richting van de Paukenlaan.   Meerdere agenten hebben in de omgeving gezocht naar de verdachten, maar niemand werd meer aangetroffen.

Signalement:
Van de verdachten is het volgende signalement bekend.

Verdachte 1:
-          Jongen;
-          Ongeveer15 à 16 jaar oud;
-          Licht getinte huidskleur;
-          Lichte spijkerbroek;
-          Zwarte jas.

Verdachte 2:
-          Jongen;
-          Ongeveer15 à 16 jaar oud;
-          Licht getinte huidskleur;
-          Zwart bomberjack.

Weet u meer?
De politie onderzoekt deze beroving en komt graag in contact met getuigen. Heeft u zondagavond rond 22.15 uur iets gezien of gehoord wat dit onderzoek verder kan helpen? Of heeft u de verdachten in de omgeving op een step zien rijden en weet u wat hun rijrichting is geweest? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Liever anoniem tippen? Dat kan via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden die zijn gemaakt in de omgeving en waarop iets verdachts is te zien. Deel uw informatie via het onderstaande tipformulier.
 

]]>
]]>
52.04542148 5.09124671
Nieuwegein - Gezocht - Inbraak kantine – Diepenbrocklaan - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-inbraak-kantine---diepenbrocklaan---nieuwegein.html Bij een huisartsenpraktijk in Nieuwegein is in de nacht van donderdag op vrijdag 12 mei ingebroken. De inbreker heeft een kluis in de kantine van het pand opengebroken en hier geld uit gehaald. Wie herkent deze inbreker? verdachte Tue, 06 Jun 2023 08:42:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-inbraak-kantine---diepenbrocklaan---nieuwegein.html 2023-06-06T08:42:00Z Op vrijdagochtend 12 mei krijgt de politie de melding dat er een inbraak heeft plaatsgevonden bij een huisartsenpraktijk aan de Diepenbrocklaan in Nieuwegein. Uit camerabeelden blijkt dat dit rond 4 uur ’s nachts is gebeurd.  

De inbreker gaat kruipend door de kantine , vermoedelijk om te voorkomen dat het alarm af gaat. Vervolgens weet de inbreker de kluis te openen en het geld hieruit mee te nemen.

De huisartsenpraktijk bestaat uit 3 verdiepingen en heeft een grote kantine met keuken en voorraadkast. In een kluis zat de dagopbrengst van de kantine.

]]>
Wie herkent deze inbreker?

Wie heeft meer informatie?

]]>
]]>
52.0397124 5.08945378
NIEUWEGEIN - Gezocht - Beroving – Buizerdlaan – Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/03-beroving---buizerdlaan---nieuwegein.html Op vrijdagavond 14 april werd een 68-jarige man van zijn spullen beroofd aan de Buizerdlaan in Nieuwegein. De man had een afspraak met een vrouw in de omgeving van het Fletcher Hotel daar in de buurt. Heb jij beelden van de beroving of heb je iets gezien? Meld je dan nu. verdachte Thu, 20 Apr 2023 05:56:15 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/03-beroving---buizerdlaan---nieuwegein.html 2023-04-20T05:56:15Z Rond 20:00 heeft het slachtoffer uit Capelle aan de IJssel  een afspraak met een vrouw. Zij spreken af in een nabijgelegen park. Samen lopen ze dan een stukje richting het hotel. Daar worden ze opgewacht door twee mannen. Een van hen bedreigd de man mogelijk met iets dat op een vuurwapen lijkt. De man wordt dan geslagen en moet onder andere zijn portemonnee en telefoon afgeven. Daarna rennen de mannen en de vrouw weg in onbekende richting.

Signalementen

Vrouw:

 • Ongeveer 20 jaar
 • Blanke huidskleur
 • Sprak goed Nederlands
 • Lengte ongeveer 1.75 meter
 • Slank postuur
 • Donker haar; zwart of bruin.
 • Droeg een donkerkleurige hoodie
 • Zwarte broek

Man 1 (met mogelijk vuurwapen):

 • 20 tot 25 jaar
 • Blanke huidskleur
 • Sprak goed Nederlands
 • Lengte ongeveer 1.90 meter
 • Slank postuur
 • Donkere kleding
 • Had een muts op

Man 2:

 • 20 tot 25 jaar
 • Blanke huidskleur
 • Lengte ongeveer 1.90 meter
 • Slank postuur
 • Donkere kleding
 • Had een muts op

Iets gezien?
Heb jij iets gezien? Of heb je misschien wel beelden van deze gewelddadige mishandeling? Alle informatie helpt. Beelden kan je uploaden via de bovenstaande knop. Ook kan je bellen met 0900-8844. Anoniem je tips doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
Heeft iemand iets van de beroving gezien?

Heeft iemand camerabeelden van het incident?

]]>
]]>
52.02492234 5.06993269
Nieuwegein - Gezocht - Auto-inbraak – Vlierhoeve - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/03-auto-inbraak---vlierhoeve---nieuwegein.html Op zaterdag 7 januari 2023 om 06:58 uur tikken twee jongens een ruit in van een auto aan de Vlierhoeve in Nieuwegein. Zij stelen dan het navigatiesysteem van de auto weg en gaan er vervolgens vandoor. Er zijn beelden van de verdachten, herken jij deze jongens? verdachte Thu, 20 Apr 2023 05:55:55 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/03-auto-inbraak---vlierhoeve---nieuwegein.html 2023-04-20T05:55:55Z Om 06:58 tikken 2 jongens een ruit in van een auto aan de Vlierhoeve in Nieuwegein. Ze nemen hierbij het navigatiesysteem weg en rennen er vandoor. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die iets weten over de diefstal. Er zijn camerabeelden van beide verdachten. Hopelijk herkent iemand de verdachten.

Signalement verdachte 1:

 • Man
 • 20-25 (schatting, niet goed te zien)
 • Zwart mondkapje
 • Kort zwart haar
 • Witte nike sneakers
 • North face jas
 • Trainingsbroek
 • In zijn hand een telefoon met zaklamp

Signalement verdachte 2:

 • Man
 • 20-25 (schatting, niet goed te zien)
 • Zwarte sneakers
 • Lichte broek
 • Trui met capuchon over zijn hoofd
 • Jasje met capuchon
 • Zwart haar
   
]]>
Wie herkent de verdachten?

]]>
]]>
52.04641344 5.09646626
Nieuwegein - Gezocht - Bedreiging vuurwapen – Tuinkerspad - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/maart/03-bedreiging-vuurwapen---tuinkerspad---nieuwegein.html Een 35-jarige man werd bedreigd met iets wat op een vuurwapen leek terwijl hij op de fiets zat richting huis. De twee daders kwamen op een scooter voorbij rijden. Heb jij iets gezien? Of camerabeelden in de buurt? verdachte Wed, 01 Mar 2023 11:11:11 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/maart/03-bedreiging-vuurwapen---tuinkerspad---nieuwegein.html 2023-03-01T11:11:11Z Op zondag 12 februari werd er gepoogd een straatroof te plegen door twee mannen aan het Tuinkerspad in Nieuwegein. De verdachten wilden mogelijk de elektrische fiets van het slachtoffer stelen. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 15.50 uur, toen het slachtoffer op zijn elektrische fiets onderweg was naar huis, kwam er een scooter met twee mannen erop in tegengestelde richting aanrijden. Na ongeveer 50 meter door te zijn gereden draaide de scooter zich om en reed dicht langs de fiets van het slachtoffer.

Iets verderop stond de bijrijder van de scooter op eens in de berm naast het fietspad. Toen de fietser dichterbij kwam dwingt de bijrijder deze te stoppen. Vervolgens greep hij naar zijn binnenzak naar iets dat leek op een vuurwapen. De fietser is vervolgens doorgereden. Even verderop, ter hoogte van de Anijsgaarde stond dezelfde scooter met de bestuurder stil op het looppad, ook hier is het slachtoffer langs gereden.

De signalementen van de scooterrijders zijn als volgt:

Bestuurder:

 • Man
 • 18 a 19 jaar
 • 180cm lang
 • Slank postuur
 • Strakke donker kleurige jas (nep leren look) tot op de heupen
 • Strakke donkere broek
 • Helm met een donkerkleurig vizier

Bijrijder:

 • Man
 • 18 a 19 jaar
 • 180cm lang
 • Slank postuur
 • Strakke donker kleurige jas (nep leren look) tot op de heupen
 • Strakke donkere broek
 • Helm met een transparant vizier
 • Spraak was accentloos
]]>
 • Wie heeft camerabeelden?
 • Heeft u meer informatie over dit incident?
 • ]]>
  ]]>
  52.03208026 5.06561667
  Nieuwegein - Gezocht - Meerdere fietsendiefstallen - Utrechtsestraatweg - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/februari/03-meerdere-fietsendiefstallen---utrechtsestraatweg---nieuwegein.html Vier fietsen werden er gestolen op zondag 26 februari. Tussen 09:30 uur en 11:30 uur werden de fietsen weggenomen. Bij de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg twee elektrische fietsen en twee bij de Dorpskerk aan de Nedereindseweg. Heb jij tips of heb je beelden van deze fietsendiefstallen? Meld je dan bij de politie! verdachte Wed, 01 Mar 2023 08:55:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/februari/03-meerdere-fietsendiefstallen---utrechtsestraatweg---nieuwegein.html 2023-03-01T08:55:00Z Zondag 26 februari 2023 zijn er meerdere fietsdiefstallen gepleegd bij verschillende kerken in Nieuwegein. De politie is op zoek naar getuigen en beelden waarop te zien is dat de fietsen worden gestolen. 

  ]]>
  Wie heeft er beelden?

  Wie weet wie er achter deze diefstallen zitten?

   

  ]]>
  ]]>
  52.03916878 5.0762837
  Nieuwegein - Gezocht - Meerdere fietsendiefstallen - Nedereindseweg - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/februari/03-meerdere-fietsendiefstallen---nedereindseweg---nieuwegein.html Vier fietsen werden er gestolen op zondag 26 februari. Tussen 09:30 uur en 11:30 uur werden de fietsen weggenomen. Bij de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg twee elektrische fietsen en twee bij de Dorpskerk aan de Nedereindseweg. Heb jij tips of heb je beelden van deze fietsendiefstallen? Meld je dan bij de politie! verdachte Wed, 01 Mar 2023 08:55:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/februari/03-meerdere-fietsendiefstallen---nedereindseweg---nieuwegein.html 2023-03-01T08:55:00Z Zondag 26 februari 2023 zijn er meerdere fietsdiefstallen gepleegd bij verschillende kerken in Nieuwegein. De politie is op zoek naar getuigen en beelden waarop te zien is dat de fietsen worden gestolen. 

  ]]>
  Wie heeft er beelden?

  Wie weet wie er achter deze diefstallen zitten?

  ]]>
  ]]>
  52.03999246 5.09644249
  Nieuwegein - Gezocht - Diefstal laptop - Raadstede - Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/januari/03-diefstal-laptop---raadstede---nieuwegein.html Het is dinsdag 15 november als er een man de Mediamarkt binnenloopt en rechtstreeks naar de laptop-afdeling loopt. De man loopt naar de showmodellen, pakt daar een laptop, steekt die laptop onder zijn jas en loopt daarmee de winkel uit zonder te betalen. verdachte Tue, 17 Jan 2023 17:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/januari/03-diefstal-laptop---raadstede---nieuwegein.html 2023-01-17T17:04:00Z Dinsdagavond 15 november rond 19:26 uur loopt er een man de Mediamarkt in Nieuwegein binnen. Hij loopt naar de afdeling waar de laptops zich bevinden en bekijkt daar de showmodellen. Vervolgens pakt hij een van deze showmodellen en loopt met de laptop achter zijn arm de afdeling af. In de tussentijd verstopt de verdachte de laptop achter zijn jas, maakt zijn jas dicht en verlaat hij, zonder af te rekenen, de winkel.

  Signalement verdachte

  • Man
  • 180 - 185cm lang
  • 30 - 40 jaar oud
  • Blank
  • Normaal postuur
  • Grijze muts
  • Bril
  ]]>
  Wie herkent deze laptop-dief?

  ]]>
  ]]>
  52.02841458 5.08468246