Alle berichten | Nieuwegein | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/nieuwegein.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Nieuwegein nl Wed, 14 Nov 2018 10:38:18 GMT 2018-11-14T10:38:18Z nl Nieuwegein - Getuigen gezocht van aanrijding op A2 https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/1/03-nieuwegein-01-aanrijding.html De politie zoekt getuigen van de aanrijding die woensdagmiddag 31 oktober plaatsvond op rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein. Daarbij waren twee vrachtwagens en zes personenauto’s betrokken. Twee personen raakten gewond. nieuwsbericht Thu, 01 Nov 2018 10:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/1/03-nieuwegein-01-aanrijding.html 2018-11-01T10:42:00Z Rond 17.00 uur reed op de A2 door nog onbekende oorzaak een vrachtwagen tegen een personenauto aan. De inzittende van die personenauto, een 24 jarige vrouw uit Gouda, kwam daarbij bekneld te zitten en raakte ernstig gewond. De brandweer bevrijdde haar uit het voertuig. Een arts van de traumahelikoper verleende daarbij assistentie. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd en wordt daar behandeld aan haar verwondingen.

]]>
Bij het ongeval waren verder nog zes voertuigen betrokken. Daarbij raakte nog één inzittende van een personenauto gewond. Ook die werd vervoerd naar een ziekenhuis. De overige betrokkenen bij de aanrijding werden door het ambulancepersoneel ter plaatse nakeken en behandeld.

]]>
De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Het gaat om een 59-jarige man uit IJsselstein. De snelweg was geruime tijd afgesloten voor het verkeer. Specialisten van het Tactisch Verkeersteam van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Heeft u gezien hoe de aanrijding ontstond? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Of gebruik het formulier hieronder.

]]>
Agent, bergingsbedrijf en ambulance bij ongeval op snelweg 52.05015418979308 5.065063124560538
Nieuwegein - Drugs aangetroffen bij controle growshops https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/30/03-drugs-aangetroffen-bij-controle-growshops-nieuwegein.html Maandag 29 oktober 2018 hebben de Belastingdienst, de gemeente Nieuwegein en de politie samen een bezoek gebracht aan twee vermoedelijke growshops in de stad. Met het bezoek wil de overheid controleren of de growshops zich aan de regels houden en niet meewerken aan grootschalige (illegale) hennepteelt. Bij het eerste adres werd een flinke handelshoeveelheid hasj en hennep aangetroffen en een grote som contant geld. De politie heeft de drugs en het geld in beslag genomen en stelt een onderzoek in. Bij het tweede adres zijn producten aangetroffen die gebruikt worden voor grootschalige hennepteelt. Er zijn geen aanhoudingen verricht. nieuwsbericht Tue, 30 Oct 2018 15:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/30/03-drugs-aangetroffen-bij-controle-growshops-nieuwegein.html 2018-10-30T15:14:00Z Dergelijke controles vinden dit najaar in heel Midden-Nederland plaats. Een growshop mag goederen leveren voor kleinschalige thuisteelt van hennep voor eigen gebruik, die wordt gedoogd. Wanneer een growshop bepaalde producten in huis heeft, dan kan dat wijzen op het mogelijk maken van grootschalige (illegale) hennepteelt. Dit is strafbaar.

]]>
De gemeenten en Belastingdienst voeren deze controles gezamenlijk uit, daarbij ondersteund door de politie voor de handhaving van de openbare orde. De samenwerking (onder het RIEC-convenant) maakt het mogelijk de verschillende gegevens die tijdens de controle worden opgehaald naast elkaar te leggen. Daardoor ontstaat een vollediger beeld en kan de overheid uiteindelijk slagvaardiger optreden. Ook krijgt de overheid met zo’n actie beter zicht op de activiteiten van de ondernemingen, bezoekers en toeleveranciers.

]]>
Illegale drugshandel brengt onschuldige burgers in gevaar door gewelddadige uitwassen, brandgevaarlijke hennepkwekerijen en het dumpen van hennepafval in natuurgebieden. Criminelen maken bij de grootschalige hennepteelt misbruik van legale bedrijven om de enorme winsten wit te wassen en gebruiken voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit noemen we ondermijning. Zo ondergraven zij onze rechtsstaat. De overheid pakt ondermijning gezamenlijk aan. Door deze gezamenlijke aanpak kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten weer veiliger.

]]>
52.0522034 5.110649599999988
Nieuwegein - Gezocht - Dievegges slaan hun slag bij drogisterij https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-nieuwegein-24-winkeldiefstal.html Twee vrouwen gaan met een tas vol make-up producten aan de haal bij de vestiging van een drogisterijketen in winkelcentrum City Plaza. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 25 Oct 2018 08:13:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-nieuwegein-24-winkeldiefstal.html 2018-10-25T08:13:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 24 oktober 2018.

Het duo heeft het op 9 mei 2018 vooral voorzien op producten van het merk Revolution.

Bewakingsbeelden

Aan het eind van de dag loopt een medewerkster van de drogisterij een rondje door de winkel. Het valt haar op dat het schap met producten van het merk Revolution opvallend leeg is. Omdat ze zich niet kan herinneren dat er noemenswaardig veel producten van dit merk verkocht zijn, raadpleegt zij de bewakingsbeelden.

Geprepareerde tas

Uit de beelden blijkt waar de producten zijn gebleven. Twee vrouwen komen een uur voor sluitingstijd de winkel binnen. Ze doen zich voor als gewone klanten en lijken zelfs nog advies te vragen aan één van de medewerkers van de winkel. Op de beelden ziet de medewerkster dat er flink wat producten uit het schap in de plastic tas van de vrouwen verdwijnen. Door gebruik te maken van een geprepareerde tas, lukt het de dievegges om de producten vervolgens zonder te betalen en ongestoord mee te nemen. In totaal bedraagt de waarde van de buit meer dan 120 euro.

Signalementen

Verdachte 1:

 • lichtgetinte vrouw
 • lengte 1,60 meter tot 1,65 meter
 • leeftijd 18 tot  23 jaar
 • normaal postuur
 • lang zwart haar
 • droeg een groene jurk met op borsthoogte witte bloemetjes
 • had een witte schoudertas en een plastic tas bij zich
 • droeg slippers.

Verdachte 2:

 • lichtgetinte vrouw
 • lengte 1,60 meter tot 1,65 meter
 • leeftijd 18 tot 23 jaar
 • normaal postuur
 • lang zwart haar
 • droeg een zwart shirt met rond haar middel witte stippen
 • had een zwarte rok aan
 • droeg slippers met witte sokjes
 • had een zwarte schoudertas bij zich.
]]>
 • Herkent u de verdachten?
 • Weet u misschien hoe ze heten of waar ze wonen?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachten 52.0296378 5.082340199999976
  Utrecht en Nieuwegein - Gezocht - Telefoons gekocht met vals geld https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-telefoons-gekocht-met-vals-geld-nieuwegein.html Twee jongens kopen via Marktplaats telefoons en betalen die met valse biljetten van 50 euro. Drie slachtoffers uit Utrecht en Nieuwegein hebben aangifte gedaan van oplichting. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 24 Oct 2018 14:02:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-telefoons-gekocht-met-vals-geld-nieuwegein.html 2018-10-24T14:02:00Z Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van de uitzending van woensdag 24 oktober 2018 het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. Al eerder besteedde het programma aandacht aan de zaak. Dat was in de aflevering van 17 oktober,

  Een man uit Nieuwegein biedt eind mei 2018 zijn Samsung S7 te koop aan op Marktplaats. Een jongen reageert per telefoon op de advertentie. Ze komen een prijs overeen en spreken af dat de jongen 's avonds langskomt om de telefoon op te halen. De jongen betaalt de telefoon met zes biljetten van 50 euro.

  Vals geld

  Als de Nieuwegeiner de volgende dag het geld op zijn rekening wil storten ontdekt hij dat de biljetten vals zijn. Hij probeert de jongen te bellen op het mobiele nummer dat hij van hem heeft, maar er wordt niet opgenomen.

  Camerabeelden

  De jongens zijn vastgelegd door een bewakingscamera in de straat van één van de slachtoffers. Waarschijnlijk zijn ze minderjarig. Daarom maakten we de jongens eerst onherkenbaar. Maar omdat hun identiteit niet bekend werd, zijn ze nu herkenbaar op de beelden.

  Signalementen

  Verdachte 1:

  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd16 tot 20 jaar
  • slank postuur
  • lengte circa 1,70 meter
  • kort, zwart haar met opgeschoren zijkanten
  • droeg een grijs petje
  • droeg een grijze trui met zwarte boorden
  • had een lichtblauwe schoudertas bij zich


  Verdachte 2:

  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd 16 tot 20 jaar
  • slank postuur
  • lengte 1,70 meter
  • heeft kort, zwart haar met een slag
  • droeg een donkere jas met een wit logo
  • droeg een licht shirt met opdruk
  • droeg een zwart petje met grote witte letters
  ]]>
  Weet u wie deze twee jonge verdachten zijn? Of heeft u een vermoeden? Bel dan met de gratis tiplijn van de politie: 0800 - 6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachten 52.02784259999999 5.1630018999999265
  Nieuwegein - Gezocht - Vermissing 45-jarige Churisan Allen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-nieuwegein-16-churisan-allen-vermist.html De 45-jarige Churisan Allen uit Nieuwegein is sinds 10 april spoorloos verdwenen. verdachte Fri, 19 Oct 2018 09:08:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-nieuwegein-16-churisan-allen-vermist.html 2018-10-19T09:08:00Z Churisan Allen is voor het laatst gezien in Amsterdam en reed toen in een witte Volkswagen Blue Motion met kenteken 35-TXZ-9. Meerdere scenario’s rond zijn vermissing worden onderzocht, waaronder ook een mogelijk vrijwillig vertrek. Omdat de recherche het vermoeden heeft dat hij mogelijk slachtoffer is geworden van een misdrijf, roept de recherche getuigen op hun informatie te delen met de politie.

  Signalement
  Churisan heeft een donkere huidskleur en zwart kort krullend haar. Hij is ongeveer 1.90 meter lang en heeft een tenger postuur. Wat opvalt is een spleetje in zijn kin. Hij droeg de dag van zijn verdwijning mogelijk een donker joggingspak. Op dinsdag 10 april reed hij in een witte Volkswagen Golf Blue Motion met het kenteken 35-TXZ-9, ook dit voertuig is sindsdien niet meer aangetroffen.

   

  ]]>
 • Wie heeft Churisan Allen na zijn verdwijning gezien of gesproken?
 • Wie heeft de witte Volkswagen Golf gezien waarin hij reed?
 • Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

  ]]>
  Bekijk het filmpje op het YouTube-kanaal van het tv-programma Opsporing Verzocht. Het is een fragment van de uitzending van dinsdag 16 oktober.

  ]]>
  ]]>
  Churisan Allen 52.02482080000001 5.091819200000032
  Nieuwegein/ Utrecht/ Amsterdam - Vermissing 45-jarige Churisan Allen in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/16/03-vermissing-45-jarige-churisan-allen-in-opsporing-verzocht.html Vanavond 16 oktober besteedt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de vermissing van Churisan Allen. De 45-jarige man uit Nieuwegein is sinds 10 april spoorloos verdwenen. nieuwsbericht Tue, 16 Oct 2018 07:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/16/03-vermissing-45-jarige-churisan-allen-in-opsporing-verzocht.html 2018-10-16T07:57:00Z Churisan Allen is voor het laatst gezien in Amsterdam en reed toen in een witte Volkswagen Blue Motion met kenteken 35-TXZ-9. Meerdere scenario’s rond zijn vermissing worden onderzocht, waaronder ook een mogelijk vrijwillig vertrek. Omdat de recherche het vermoeden heeft dat hij mogelijk slachtoffer is geworden van een misdrijf, roept de recherche getuigen op hun informatie te delen met de politie.

  Signalement Allen

  Churisan heeft een donkere huidskleur en zwart kort krullend haar. Hij is ongeveer 1.90 meter lang en heeft een tenger postuur. Wat opvalt is een spleetje in zijn kin. Hij droeg de dag van zijn verdwijning mogelijk een donker joggingspak. Op dinsdag 10 april reed hij in een witte Volkswagen Golf Blue Motion met het kenteken 35-TXZ-9, ook dit voertuig is sindsdien niet meer aangetroffen.

  Uw tip!

  Wie heeft Churisan Allen na zijn verdwijning gezien of gesproken? En wie heeft de witte Volkswagen Golf gezien waarin hij reed? Geef uw informatie door via 0800-6070 of maak gebruik van Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Tippen kan ook door te klikken op het onderstaande formulier.

  In verband met een oefeninterland is de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 16 oktober verplaatst naar NPO 3 om 22.10 uur. De herhaling is op woensdag 17 oktober om 12.05 uur op NPO 2.

  Ook het regionale Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld besteedt aandacht aan deze vermissingszaak op woensdag 17 oktober om 13.20 uur.

  ]]>
  Churisan Allen 52.02482080000001 5.091819200000032
  Nieuwegein - UPDATE Invallen bij leverancier grootschalige hennepteelt en growshop Nieuwegein https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/9/03-invallen-bij-leverancier-grootschalige-hennepteelt-en-growshop-nieuwegein.html De politie heeft op 9 oktober een grootscheepse inval gedaan in meerdere panden van een tweetal bedrijven in Nieuwegein: een groothandel in hennepteeltbenodigdheden en een growshop. Op zes locaties in Nieuwegein werden doorzoekingen verricht in bedrijfspanden en woningen. Op de inventaris van de twee bedrijven, meerdere panden, voertuigen en boten is beslag gelegd. Vier personen zijn aangehouden. nieuwsbericht Tue, 09 Oct 2018 07:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/9/03-invallen-bij-leverancier-grootschalige-hennepteelt-en-growshop-nieuwegein.html 2018-10-09T07:15:00Z Bekijk ook het filmpje van de inval. Tijdens de inval, die om 8.00 uur van start ging, zette de politie een groot deel van het bedrijventerrein Ravenswade af om ongestoord te kunnen werken. Personeel moest de panden verlaten. Agenten zetten verder op verschillende plekken in het land vrachtwagens van de groothandel langs de kant van de weg. De auto’s en lading werden in beslag genomen ten behoeve van het onderzoek.

  ]]>
  De invallen vormen de eerste zichtbare actie na onderzoek van ruim een jaar, dat plaatsvindt binnen de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Niet alleen de feitelijke grootschalige hennepteelt is strafbaar, maar per 1 maart 2015 is ook de voorbereiding of het vergemakkelijken van grootschalige en beroeps- of bedrijfsmatige illegale hennepteelt strafbaar gesteld in de Opiumwet.

  ]]>
  De groothandel wordt ervan verdacht als grootste leverancier in Nederland een belangrijke rol te spelen bij de professionele hennepteelt in Nederland en vermoedelijk de rest van West-Europa. Het onderzoek geeft aanwijzingen dat het klantenbestand vrijwel uitsluitend uit bedrijven bestaat die actief zijn in de hennepteelt. Producten van de onderneming zijn aangetroffen bij professionele hennepkwekerijen.  Het bedrijf is daarmee een essentiële schakel in de grootschalige hennepteelt, zo luidt de verdenking.

  ]]>
  Illegale drugshandel brengt onschuldige burgers in gevaar door gewelddadige uitwassen en brandgevaarlijke hennepkwekerijen. Hennepgebruik is schadelijk voor de volksgezondheid. De grote hoeveelheden geld die hier in omgaan leiden vaak tot witwassen. Dit tast onze rechtsstaat aan en noemen we ondermijning. De overheid pakt ondermijning gezamenlijk aan. Door deze gezamenlijke aanpak kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken en panden sluiten. Zo maken we samen wijken en buurten weer veiliger.

  Inval groothandel op bedrijventerrein Ravenswade Nieuwegein

   

   

   

   

   

   

   

  Inval groothandel op bedrijventerrein Ravenswade Nieuwegein

   

   

   

   

   

   

   

  Inval groothandel op bedrijventerrein Ravenswade Nieuwegein

   

   

   

   

   

   

   

   

  Inbeslagname auto in onderzoek Ravenswade

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Inbeslagname boot in onderzoek Ravenswade

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Inval groothandel Ravenswade

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  ]]>
  52.0504827 5.114040100000011
  Nieuwegein - Aanhoudingen in onderzoek naar verdovende middelen en poging tot liquidatie https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/8/03-1aanhoudingen-in-onderzoek-naar-verdovende-middelen-en-poging-tot-liquidatie.html Maandagochtend 8 oktober 2018 heeft de politie op verschillende plaatsen in het land doorzoekingen verricht en daarbij 6 verdachten aangehouden. Dit is het resultaat van een langlopend onderzoek naar de handel in verdovende middelen. nieuwsbericht Mon, 08 Oct 2018 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/8/03-1aanhoudingen-in-onderzoek-naar-verdovende-middelen-en-poging-tot-liquidatie.html 2018-10-08T09:53:00Z Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de verschillende verdachten zich stelselmatig bezighielden met de handel in verdovende middelen. Eén van de aangehouden mannen wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij een poging liquidatie.

  Bij de actie zijn naast de zes aanhoudingen ook meerdere vuurwapens, voertuigen en grote hoeveelheden geld in beslag genomen.

  ]]>
  Politieauto met zwaailicht in de nacht 52.02482080000001 5.091819200000032
  Nieuwegein - Gezocht - Schilderijen van Nieuwegeinse kunstenares gestolen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-nieuwegein-03-kunstroof.html Uit een gebouw aan de Schoolstraat in Nieuwegein zeven schilderijen van kunstenares Victoria Verdy gestolen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de verdwenen schilderijen. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 04 Oct 2018 07:23:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/03-nieuwegein-03-kunstroof.html 2018-10-04T07:23:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 3 oktober 2018.

  Het gebeurt tussen 8 en 12 september 2018. Als het slachtoffer op woensdagochtend 12 september bij het pand in de Schoolstraat arriveert, staan de deur en een raam open. Tot haar grote schrik ontdekt ze dat zeven dierbare schilderijen zijn verdwenen.

  Expositie

  Ze zou binnenkort met haar schilderijen gaan exposeren in Amerika, maar dat gaat niet door. De schilderen zijn verdwenen. Victoriya is de wanhoop nabij. Het voelt alsof een deel van haarzelf gestolen is.

  Schilderijen

  De politie is op zoek naar de inbrekers en wil graag achterhalen waar de schilderijen nu zijn. Het zijn olieverfschilderijen en de afmetingen variëren van 40 x 60 cm, tot 1.20 x 1.20 m.

  ]]>
 • Heb jij iets van de inbraak gezien of heb je in de dagen voor de inbraak iets verdachts gezien dat misschien iets met deze zak te maken heeft?
 • Weet jij misschien wie de verdachten zijn of waar de schilderijen gebleven zijn?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van gestolen schilderij Foto van gestolen schilderij Foto van gestolen schilderij Foto van gestolen schilderij Foto van gestolen schilderij Foto van gestolen schilderij 52.03599249999999 5.091815699999984
  Driebergen - Zeven mannen aangehouden in politieonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/2/zeven-mannen-aangehouden-in-politieoonderzoek.html De politie heeft vanochtend zeven mannen aangehouden en acht huiszoekingen gedaan in een lopend politieonderzoek. De zoekingen werden gehouden in Nieuwegein, Utrecht, Vianen en Tiel. De zeven mannen in de leeftijd van 25 tot 46 jaar zijn door het arrestatieteam aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen het eind van de ochtend waren de zoekingen afgerond bij de woningen. nieuwsbericht Tue, 02 Oct 2018 11:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/2/zeven-mannen-aangehouden-in-politieoonderzoek.html 2018-10-02T11:38:00Z Aanhouding 3e verdachte Teleportboulevard 52.02482080000001 5.091819200000032 Nieuwegein - Getuigen gezocht van woningoverval Kasteeldrift https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/1/03-getuigen-gezocht-van-woningoverval-kasteeldrift.html Zondag 30 september heeft er rond 21.30 uur een woningoverval plaatsgevonden op de Kasteeldrift in Nieuwegein. De recherche heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden. nieuwsbericht Mon, 01 Oct 2018 14:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/1/03-getuigen-gezocht-van-woningoverval-kasteeldrift.html 2018-10-01T14:11:00Z Agenten spraken de bewoners die in avond werden opgeschikt door drie mannen met een bivakmuts op. Ze bedreigden hen met een vuurwapen en eisten geld. Na de overval gingen ze er te voet vandoor. Niemand raakte bij de overval gewond.

  Uw tip!

  Heeft u die avond de overvallers gezien? Geef uw informatie dan door via 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.

  ]]>
  Politieagent met portofoon 52.037373 5.073635599999989
  Nieuwegein - Gezocht - Zakkenrollerij gevolgd door pinnen met gestolen pasje https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/03-nieuwegein-26-zakkenrollerij.html Een zakkenrolster steelt in winkelcentrum Cityplaza de bankpas van een bejaarde vrouw uit Nieuwegein. Vervolgens pint de dievegge 250 euro van de bankrekening van het slachtoffer. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 28 Sep 2018 10:25:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/03-nieuwegein-26-zakkenrollerij.html 2018-09-28T10:25:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 26 september 2018.

  Het gebeurt op 10 maart 2018. Eerst kijk de zakkenrolster de pincode van de 68-jarige vrouw af, als die bij een warenhuis afrekent met haar bankpas. Dan volgt de dievegge het slachtoffer en weet even later haar pasje te stelen. Dan loopt ze rechtstreeks naar de geldautomaat van de bank aan de Weverstede. Ze pint 250 euro van de rekening van het slachtoffer.

  Signalement van de verdachte

  • vrouw
  • lichtgetinte huidskleur
  • lang, donker haar
  • normaal postuur
  • droeg een lila jas
  • had een zwarte broek aan
  • droeg zwarte schoenen
  • had een zwarte, wollen muts op
  • droeg een zwarte schoudertas
  • had een zwarte boodschappentas bij zich.

  De verdachte staat op beelden van een beveiligingscamera.

  ]]>
  Weet u misschien wie deze verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte 52.02771983256314 5.081076558306108
  Nieuwegein - Gezocht - Fiets gestolen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/03-nieuwegein-26-fietsdiefstal.html Een vrouw uit Nieuwegein zet haar fiets op slot voor de supermarkt aan de Nedereindseweg. Op bewakingsbeeld is te zien dat een uur later een man aan komt rijden op een opoefiets. Die zet hij naast de fiets van de vrouw neer, morrelt aan het slot van haar fiets en steelt die. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en de gestolen fiets. Vaak helpt dat een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 27 Sep 2018 10:48:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/03-nieuwegein-26-fietsdiefstal.html 2018-09-27T10:48:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 26 september 2018.

  Het gebeurt dinsdagmiddag 10 april 2018. Rond 17.00 uur zet de vrouw haar fiets neer. Een uur later steelt de dief haar fiets. Het slot gaat binnen een paar seconden open en de dief springt op de fiets. Hij rijdt weg in de richting van de Diepenbrocklaan. De fiets waar hij op aankwam, laat hij staan.

  Achtergebleven fiets

  Een uur later neemt een andere man de achtergebleven fiets mee. Die man verdwijnt in dezelfde richting als de fietsendief. Het is niet bekend of deze man een handlanger is van de dief of dat hij zelf ook een fietsendief is, die zijn kans grijpt.

  Signalement

  • man
  • blanke of lichtgetinte huidskleur
  • normaal postuur
  • droeg een grijze jas of vest met daaronder een wit overhemd of poloshirt
  • had een lichtblauwe spijkerbroek aan
  • droeg zwarte sportschoenen met witte accenten en witte zoolranden
  • had een grijze pet op.

  De fiets die de dief meenam is een donkerblauwe damesfiets van het merk Popal, met een transportrek voorop. Het type van de fiets is Daily Dutch basic 28 inch, met drie versnellingen. Opvallend detail; een geel stickertje op het achterspatbord.

  ]]>
  Herkent u de verdachte op het beeld van de beveiligingscamera? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte 52.038190452663066 5.0894289395412216
  Nieuwegein - Gezocht - Mislukte inbraak bij apotheek https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/03-nieuwegein-19-inbraak-bij-apotheek.html Drie mannen proberen in te breken bij de apotheek aan het De Kempenaerpark in Nieuwegein. Het kost ze veel moeite, maar levert ze niets op. De politie zoekt de nog onbekende verdachten wél. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 19 Sep 2018 13:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/03-nieuwegein-19-inbraak-bij-apotheek.html 2018-09-19T13:57:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 19 september 2018.

  Poging tot inbraak

  Het gebeurt in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 maart 2018. Rond 03.10 uur komen er drie mannen bij de apotheek aalopen. Ze proberen de schuifdeuren open te krijgen, maar dat lukt niet. Ook met een breekijzer krijgen ze het niet voor elkaar.

  Raampje

  Uiteindelijk lukt het éé n van de mannen om via een raampje in het kantoorgedeelte binnen te komen. Hij trekt wat lades open en doorzoekt de zaak. Hij vindt echter niets interessants om mee te nemen en haast zich dan via het via het raampje weer naar buiten.

  Signalementen

  Verdachte 1:

  • man
  • blanke huidskleur
  • normaal postuur
  • droeg een zwarte jas
  • had de capuchon over zijn hoofd
  • droeg een grijze broek
  • had zwarte schoenen aan.

  Verdachte 2:

  • man
  • blanke huidskleur
  • normaal postuur
  • droeg een donkerkleurige jas
  • had de capuchon over zijn hoofd
  • op de jas zit een klein logo boven op de linker mouw
  • had een lichtkleurige broek aan
  • droeg lichtkleurige schoenen.

  Verdachte 3:

  • man
  • blanke huidskleur
  • grof / gezet postuur
  • droeg een grijze jas
  • had de capuchon over zijn hoofd
  • droeg een zwarte trainingsbroek
  • had zwarte schoenen aan.
  ]]>
 • Herkent u de verdachten op de beelden van de beveiligingscamera van de apotheek?
 • Of weet u misschien wie de verdachten zijn?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van de apotheek en opname van een van de verdachten Opname van de verdachten 52.05288059999999 5.081019100000049
  Nieuwegein - Tram bekogeld met stenen ; Oproep getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/19/03-nieuwegein-tram-bekogeld-met-stenen-oproep-getuigen.html Op zaterdag 15 september werd op de A.C. Verhoefweg een tram gekogeld met stenen. Meerdere ruiten raakten beschadigd en drie inzittenden raakten licht gewond door rondvliegend glas. nieuwsbericht Wed, 19 Sep 2018 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/19/03-nieuwegein-tram-bekogeld-met-stenen-oproep-getuigen.html 2018-09-19T09:53:00Z Tussen 23.00 en 23.15 uur verliet de tram de halte aan de Wijkerslootweg in de richting van de halte Nieuwegein-City Plaza. Tijdens de rit, ter hoogte van Hagestede/Zegelstede,  werd de rijdende tram plotseling bekogeld met stenen waarbij meerdere ruiten beschadigd of vernield werden. De trambestuurder stopte bij de halte Nieuwegein-City en waarschuwde de politie. Drie passagiers raakten licht gewond door rondvliegend glas. De politie stelde direct een onderzoek in naar de verdachte(n) maar dat had geen resultaat. De inzittenden en de trambestuurder werden nader gehoord maar zij hadden de verdachte(n) niet gezien. De politie neemt deze zaak hoog op en zet het onderzoek voort.

  ]]>
  De politie komt graag in contact met getuigen of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl.

  ]]>
  52.0444808 5.082366800000045