Alle berichten | Oudewater | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/oudewater.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Oudewater nl Fri, 04 Dec 2020 20:21:12 GMT 2020-12-04T20:21:12Z nl Oudewater - Drie mannen aangehouden na Belgische woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/19/03-drie-mannen-aangehouden-na-belgische-woningoverval.html De politie heeft donderdag 18 juni drie mannen (van wie één uit Oudewater) aangehouden die ervan worden verdacht een gewapende overval op een woning in België te hebben gepleegd. Deze overval vond plaats in de nacht van 22 op 23 maart in het Belgische Zoersel. nieuwsbericht Fri, 19 Jun 2020 14:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/19/03-drie-mannen-aangehouden-na-belgische-woningoverval.html 2020-06-19T14:34:00Z In de bewuste nacht bedreigden de drie overvallers het Belgische gezin met vuurwapens. De vier gezinsleden, waarvan ook de twee kinderen werden daarbij gekneveld. De ouders werden door de overvallers mishandeld. De overval heeft ruim twee uur geduurd en de mannen gingen er met buit vandoor. Na onderzoek door de Belgische politie werden de identiteiten van de drie verdachten bekend. Daaruit kwam naar voren dat de mannen woonachtig waren in Leiden, Oudewater en Almelo. De Belgische autoriteiten hebben vervolgens via het Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) van de politie een internationaal rechtshulpverzoek gedaan met het verzoek deze verdachten aan te houden. Na onderzoek bleek dat de verdachte uit Leiden samen met een andere man op weg was naar Schiphol. Agenten zagen dat de man uit Leiden en de andere man een vliegticket wilden kopen. Daarop werd de man uit Leiden aangehouden. Na controle van de andere man bleek dit de gezochte tweede verdachte te zijn. De derde verdachte is diezelfde dag aangehouden in Almelo. De drie mannen van 23 jaar, 29 jaar en 26 jaar oud zullen worden overgeleverd aan de Belgische autoriteiten.

Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC)

Nederland krijgt veel verzoeken van het buitenland om assistentie te verlenen bij strafrechtelijke aangelegenheden. Omdat rechtshulp een bijzondere expertise is, hebben het Openbaar Ministerie en de Politie de Internationaal Rechtshulp Centra (IRC’s) ingesteld.

https://www.internationalerechtshulp.nl/Organisatie/IRC/

 

]]>
In de boeien, aangehouden 52.02416299999999 4.868416799999999
Oudewater - Gewonde vrouw ongeluk Oudewater overleden, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/11/gewonde-vrouw-ongeluk-oudewater-overleden-politie-zoekt-getuigen.html Op dinsdag 10 maart, rond 14.15 uur, vond een ongeval plaats op de Hendrik van Viandenstraat, waarbij een 59- jarige vrouw uit Oudewater zwaargewond raakte. Zij overleed later in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk en zoekt getuigen. nieuwsbericht Wed, 11 Mar 2020 14:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/11/gewonde-vrouw-ongeluk-oudewater-overleden-politie-zoekt-getuigen.html 2020-03-11T14:36:00Z Die middag  rijdt een bestelbusje achteruit over de Hendrik van Viandenstraat in Oudewater, met de bedoeling een parkeervak in te rijden. De 32-jarige bestuurder van het bestelbusje ziet niet dat er op dat moment een fietsster achter zijn voertuig bevindt. Het komt tot een aanrijding. De fietsster komt ten val en raakt zwaargewond.  De vrouw wordt overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij enige tijd later als gevolg van haar verwondingen overlijdt.

 

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek naar de toedracht en wil graag spreken met mensen die getuigen zijn geweest van het ongeval. Ook zijn we op zoek naar mensen die rond 14.15 uur hebben geparkeerd of zijn weggereden uit een parkeervak aan de Hendrik van Viandenstraat, ter hoogte van het gezondheidscentrum.

Hen wordt gevraagd contact met de politie op te nemen via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. Wie liever anoniem reageert kan dit doen via 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
52.0269577 4.8685109
Amersfoort - Verdachten van inbraken aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/2/03-amersfoort-verdachten-van-inbraken-aangehouden.html De politie heeft op dinsdag 2 april vier verdachten in Amersfoort aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere woninginbraken. nieuwsbericht Tue, 02 Apr 2019 14:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/2/03-amersfoort-verdachten-van-inbraken-aangehouden.html 2019-04-02T14:06:00Z De verdachten – een jongen van 17 jaar en drie 19-jarige mannen – werden bij hun ouders thuis tegelijkertijd aangehouden door verschillende politieteams en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor en onderzoek. Daarna startte diverse rechercheurs met een zoekactie in de huizen. Hierbij werden diverse goederen, waaronder sieraden, aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De spullen zijn in beslag genomen voor onderzoek naar de herkomst. Verder werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen, deze worden nader onderzocht op gewicht en samenstelling.

Jan Laseur, coördinator van het onderzoeksteam blikt tevreden terug: “De actie verliep soepel. Uiteraard moeten de verhoren nog plaatsvinden en is het onderzoek nog in volle gang. We verdenken ze van meerdere woninginbraken die gepleegd zijn in 2018 en 2019 in Baarn, Oudewater, Hooglanderveen, Overberg, Harskamp en Kootwijkerbroek. Uit dit onderzoek zal ook moeten blijken of zij bij nog meer inbraken zijn betrokken en of er wellicht meer verdachten aangehouden kunnen worden. Bij de inbraken werd veelal geld of sieraden gestolen. De verdachten zitten vast voor verhoor.

Actuele tip!

Laseur vindt de bestrijding van woninginbraken belangrijk: “Woninginbraak is een ernstig delict en heeft in ons werk hoge prioriteit. Het is voor de slachtoffers heel heftig, omdat de diefstal in de persoonlijke levenssfeer plaatsvindt. Gestolen spullen, zoals sieraden, hebben vaak emotionele waarde voor de eigenaren. Dat maakt het extra zuur.” Tot slot heeft hij heeft nog een actueel advies: “De dagen worden weer langer en de lente begint. En daarmee de insluipingen. We zien ze elk jaar weer rond deze tijd toenemen. Een insluiper heeft maar 5 seconden nodig om je tas en telefoon op de tafel te stelen. Tip is om ramen, schuifpui en (tuin)deuren goed af te sluiten, ook al ben je maar even weg.”

]]>
52.1561113 5.387826600000039
Oudewater, Montfoort, Utrecht - Dealernetwerk blootgelegd https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/25/03-dealernetwerk-blootgelegd-oudewater-montfoort.html Met de aanhouding van een 27-jarige Utrechter heeft de politie de hoofdverdachte van een dealernetwerk aangehouden met klanten in onder andere Oudewater en Montfoort. Ook een 25-jarige man uit Vleuten werd aangehouden op verdenking van handel in drugs. Beiden zitten in voorarrest. nieuwsbericht Wed, 25 Apr 2018 07:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/25/03-dealernetwerk-blootgelegd-oudewater-montfoort.html 2018-04-25T07:55:00Z Terwijl de verdachten vast zaten, merkte de recherche dat de handel werd overgenomen. Dit leidde donderdag 19 april tot de aanhouding op heterdaad van twee dealers in Montfoort. Het gaat om twee Utrechters van 33 en 25 jaar oud. De 25-jarige verdachte is op 23 april voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in voorarrest. De mannen waren in bezit van een handelshoeveelheid aan drugs, vermoedelijk cocaïne. In Woerden werd ook een koper aangehouden. Dit betreft een 22-jarige man uit Rijnsaterwoude.

]]>
De hoofdverdachte en zijn compagnon werden al op 5 april aangehouden. In hun auto lag een handelshoeveelheid aan verpakkingen met waarschijnlijk cocaïne. Op vier locaties in de gemeente Utrecht deed de politie zoeking. Dit betrof twee woningen, een bedrijfspand en een garagebox. In de box werden een doos met tientallen ponypacks (verpakkingen met gebruikershoeveelheden) aangetroffen met vermoedelijk cocaïne. In verband met nader onderzoek aan de verpakking is nog geen gewicht vastgesteld. Ook is een tas met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. In de woningen werden eveneens ponypacks gevonden. In de woning van de hoofdverdachte lag bovendien een flinke som geld van enkele duizenden euro’s. In de bedrijfsruimte is verpakkingsmateriaal voor de handel is harddrugs aangetroffen.

]]>
De actie is een slotstuk van een maandenlang onderzoek door de recherche. De aanhouding van twee dealers op heterdaad in Montfoort en Oudewater in mei en juli 2017 bood aanknopingspunten voor verder onderzoek. Ook informatie die binnenkwam via M (Meld Misdaad Anoniem) speelde een rol.

]]>
De burgemeesters van Oudewater en Montfoort hebben het onderzoek aangegrepen om de acceptatie van drugsgebruik binnen hun gemeenten te doorbreken. Dit hebben ze gedaan door het inzetten van een sms-actie richting drugsgebruikers. Verder zijn de gemeenten een campagne gestart rondom Meld Misdaad Anoniem om de meldingsbereidheid te vergroten.

]]>
Burgemeester Verhoeve van Oudewater: ‘Zonder gebruik, geen handel. De criminele netwerken achter drugsproductie en –handel hebben een ondermijnende invloed op de samenleving.’ Burgemeester Van Hartskamp van Montfoort  voegt daaraan toe dat zij zich zorgen maakt over het toenemende alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. De gemeente werkt in een integrale aanpak met o.a. politie en jeugdteam aan preventie via voorlichting. ‘Aan drugsgebruik zitten grote gezondheidsrisico’s, die in meer of minder mate een impact hebben op de maatschappij in zijn algemeenheid en de volksgezondheid in het bijzonder’.

]]>
Een van de twee eerder aangehouden verdachten, een 25-jarige Utrechter, is intussen veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk. De zaak tegen de tweede verdachte, een 21-jarige Utrechter, wordt in juli voortgezet. Daarnaast hebben de burgemeesters de dealers een last onder dwangsom opgelegd. Hun aanhouding vormde destijds aanleiding voor de gemeenten om in samenwerking met de politie tachtig klanten uit Montfoort en Oudewater een sms te sturen waarin melding werd gemaakt dat hun nummer was aangetroffen in de in beslag genomen dealertelefoons.

]]>
Met de sms wilden de burgemeesters gebruikers attenderen op de maatschappelijke consequenties van drugsgebruik. Het gaat daarbij niet alleen om dealernetwerken die nodig zijn om aan drugs te komen, maar ook om gevolgen voor de gebruiker, zoals het verliezen van de rijbevoegdheid of de mogelijkheid om uit het ouderlijk gezag te worden gezet.

]]>
De recherche legde tijdens het vervolgonderzoek een netwerk bloot waarbij meerdere personen, allemaal onder dezelfde naam ‘Max’ en via hetzelfde telefoonnummer, drugs verkochten in beide gemeenten. Een aantal van deze dealers liep tijdens de loop van het onderzoek zelf op heterdaad tegen de lamp door hun gedragingen. Zo vertoonden zij verdacht gedrag waardoor zij de aandacht van de politie trokken. Bij de aanhoudingen van deze dealers zijn tientallen ponypacks met cocaïne aangetroffen. Ook werd een auto in beslag genomen.

]]>
Gedurende het onderzoek constateerden de rechercheurs dat steeds binnen heel korte tijd na aanhouding van een dealer de handel werd overgenomen door een andere dealer onder gebruikmaking van dezelfde naam en hetzelfde telefoonnummer. Uiteindelijk kwam zo ook de hoofdverdachte in beeld. Hij fungeerde als spil in het netwerk. Naspeuringen leverden bewijs op dat hij zich al geruime tijd bezighoudt met drugshandel in de gemeenten Montfoort en Oudewater en waarschijnlijk een groter gebied.

]]>
Het onderzoek wordt de komende tijd nog voortgezet, onder meer met het horen van getuigen. Ook volgt een berekening van het mogelijk wedderrechtelijk verkregen voordeel ten behoeve van een ontnemingsvordering. Dit gebeurt op basis van de zogenoemde 'pluk ze'-wetgeving, die ervoor moet zorgen dat criminaliteit niet loont.

]]>
Fotoserie forensische opsporing: onderzoek levert op dat het om cocaïne gaat 52.02416299999999 4.868416799999977
Montfoort, Oudewater - Politie sms’t drugsgebruikers in Montfoort en Oudewater https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/26/03-politie-sms%E2%80%99t-drugsgebruikers-in-montfoort-en-oudewater.html Tachtig inwoners van Montfoort en Oudewater ontvangen vanavond (donderdag 26 oktober) om 19.00 uur een sms-bericht van de politie. Daarin staat dat hun telefoonnummer is aangetroffen in de dealertelefoons van twee drugsdealers die recent werden aangehouden. nieuwsbericht Thu, 26 Oct 2017 08:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/26/03-politie-sms%E2%80%99t-drugsgebruikers-in-montfoort-en-oudewater.html 2017-10-26T08:12:00Z De ontvangers van het bericht worden verwezen naar de website van hun gemeente, waarop meer informatie is te vinden over de gevolgen van drugsgebruik voor de maatschappij in zijn algemeenheid en de volksgezondheid in het bijzonder. De actie is en samenwerking van de politie en de gemeenten Montfoort en Oudewater. Meer hierover is te lezen in het persbericht op de website van de gemeente Montfoort of de site van de gemeente Oudewater.

]]>
52.0362127 4.951858600000037
Oudewater - Insluiper op heterdaad betrapt https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/10/03-insluiper-op-heterdaad-betrapt.html Zondag 9 juli omstreeks 14.45 uur hebben buurtbewoners een overlopen inbreker aangehouden aan de Papenhoeflaan. nieuwsbericht Mon, 10 Jul 2017 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/10/03-insluiper-op-heterdaad-betrapt.html 2017-07-10T12:50:00Z Een buurtbewoner hoorde gestommel in de schuur van de buren die niet thuis waren. Toen hij daar ging kijken trof hij onbekende man aan, die beweerde dat hij op zoek was naar bloemen voor zijn moeder. Samen met de hulp van andere buurtbewoners werd de man vastgehouden. De politie nam de man, 37 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, mee naar het bureau. Na verhoor werd hij heengezonden. 

]]>
52.02687099999999 4.863149799999974
Oudewater - Inval in woning in verband met overtreding Opiumwet https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/3/03-inval-in-woning-in-verband-met-overtreding-opiumwet.html Bij een woning aan de Oude Singel heeft de politie maandag 3 juli een inval gedaan in verband met een verdenking van overtreding van de Opiumwet. Er werd niemand aangehouden. nieuwsbericht Mon, 03 Jul 2017 14:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/3/03-inval-in-woning-in-verband-met-overtreding-opiumwet.html 2017-07-03T14:20:00Z Aanleiding voor de actie was binnengekomen informatie. Onderzoek door de politie versterkte het vermoeden dat er mogelijk in verdovende middelen zou worden gehandeld. Bij de inval troffen agenten drugs aan. Deze zijn in beslag genomen. De doorzoeking houdt geen verband met het aantreffen van drugs in Ouderwater afgelopen weekend. Nader onderzoek wordt ingesteld.

]]>
52.02628999999999 4.870492900000045
Oudewater - Twee aanhoudingen na leegroven bestelbus https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/8/03-twee-aanhoudingen-na-leegroven-bestelbus-oudewater.html Dankzij een melding van een alerte getuige heeft de politie in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 maart twee mannen kunnen aanhouding voor een inbraak in een bestelbus. nieuwsbericht Wed, 08 Mar 2017 13:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/8/03-twee-aanhoudingen-na-leegroven-bestelbus-oudewater.html 2017-03-08T13:13:00Z Omstreeks 01.30 uur meldde de getuige dat een bestelbus die geparkeerde stond op de Strengen in Oudewater, werd leeggeroofd. De daders waren weggereden in een personenauto. Agenten troffen de auto rijdend aan op de N228 ter hoogte van Haastrecht.

]]>
Nadat de bestuurder een band lek reed kon de politie de auto staande houden. De twee inzittenden, mannen uit Gouda van 21 en 23 jaar, werden aangehouden. In hun auto lagen diverse goederen die waren weggenomen uit de bestelbus, waaronder gereedschapskisten, en inbrekerswerktuigen. De goederen zijn in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

]]>
52.02864 4.871614099999988
Oudewater - Auto in brand, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/23/03-auto-in-brand-getuigen-gezocht.html In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 februari brandde een auto uit aan De Meent. De recherche zoekt getuigen. nieuwsbericht Thu, 23 Feb 2017 12:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/23/03-auto-in-brand-getuigen-gezocht.html 2017-02-23T12:07:00Z Rond 03.20 uur kwam de melding dat een harde knal gehoord was en dat een auto in brand stond. De brandweer bluste de brand, de auto bleek gestolen te zijn bij een woninginbraak aan de Kastanjelaan in Harmelen. Dit gebeurde tussen maandag 20 februari 21.00 uur en dinsdag 21 februari 09.30 uur. Er bleek sprake van brandstichting.

De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien van de autobrand of de inbraak? Heeft u de auto, een zwarte Toyota Avensis met kenteken 79GPZ9, ergens zien rijden tussen maandagavond 21 februari en afgelopen nacht? Neemt u dan contact op met de recherche via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melding doen kan via 0800-7000.

 

 

]]>
52.02416299999999 4.868416799999977
Oudewater - Aanpassing openingstijden politiepost Oudewater https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/15/03-aanpassing-openingstijden-politiepost-oudewater.html Met ingang van 1 maart 2017 past de politie de openingstijden van de politiepost in de gemeente Oudewater aan. De politiepost, gevestigd in het stadskantoor, is voortaan open op momenten dat ook de Afdeling Burgerzaken is geopend. Het aantal uren dat de politiepost is geopend blijft gelijk. nieuwsbericht Wed, 15 Feb 2017 15:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/15/03-aanpassing-openingstijden-politiepost-oudewater.html 2017-02-15T15:09:00Z De politiepost Oudewater is nu nog geopend op dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 17.30 tot 19.30 uur. Op dinsdag is Burgerzaken echter geopend van 08.30 tot 12.30 uur. Op donderdag was de politiepost al geopend tijdens de publieksopenstelling van de gemeente.

De nieuwe openingstijden van politiepost Oudewater worden met ingang van 1 maart 2017:

  • Dinsdag           10.30 - 12.30 uur
  • Donderdag      17.30 - 19.30 uur
]]>
De dienstverlening van de politie is aan verandering onderhevig om tegemoet te komen aan de wensen van burgers voor meer flexibiliteit. Dit betekent dat er meer mogelijkheden zijn gekomen om melding of aangifte te doen via internet. Dat kan 24 uur per dag. De smartphone waarover agenten beschikken maakt het mogelijk om vaker aangifte op te nemen op locatie, zoals bij mensen thuis. Daarnaast is de politie zoals gebruikelijk 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via 0900 – 88 44 of bij spoed via 1-1-2.

]]>
Daarnaast wordt het mogelijk om aangifte te doen op ieder politiebureau, ongeacht de woon- of pleegplaats. Ook wordt landelijk gewerkt aan de uitrol van zogenoemde 3D-loketten in gemeentelijke locaties, waar aangifte kan worden gedaan via een internetverbinding bij een politiemedewerker die elders op een politiebureau zit.

]]>
52.02416299999999 4.868416799999977