Alle berichten | Soest | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/soest.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Soest nl Thu, 01 Dec 2022 04:03:52 GMT 2022-12-01T04:03:52Z nl Soest - Vrouw gewond bij steekincident, verdachte ontsnapte TBS-ser aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/30/03-vrouw-gewond-bij-steekincident-verdachte-voortvluchtig.html Een 27-jarige inwoonster uit Soest raakte woensdag 30 november bij een steekincident zwaargewond. De 31-jarige verdachte is aan het einde van de middag in Lansingerland (Bergschenhoek) aangehouden. Wed, 30 Nov 2022 16:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/30/03-vrouw-gewond-bij-steekincident-verdachte-voortvluchtig.html 2022-11-30T16:10:00Z Omstreeks 13.25 uur kreeg het Operationeel Centrum (OC) in Utrecht meerdere telefoontjes vanwege een ernstig incident in een woning aan de Smitsweg. Hulpdiensten gingen direct ter plaatse en troffen in de woning een zwaargewonde vrouw aan. Zij bleek meerdere keren te zijn gestoken. De vermoedelijke dader is na zijn daad gevlucht. Uit onderzoek bleek dat het ging om een 31-jarige verdachte uit de Pompestichting in Nijmegen die woensdagochtend 30 november tijdens begeleid verlof aan zijn detentie is ontsnapt.

Direct werd onder leiding van het Openbaar Ministerie een grote zoekactie ingesteld waarbij het team FastNL en diverse eenheden betrokken waren. Dat leidde tot zijn aanhouding later op de dag in Lansingerland (Bergschenhoek).
De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis, haar toestand is stabiel. De politie onderzoek het incident.

]]>
52.17064087 5.29019992
Soest - Vermiste Melisa terecht https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/2/03-vermiste-melisa-terecht.html De 11-jarige Melisa uit Soest die sinds dinsdag 1 november werd vermist is terecht. Het meisje is in goede gezondheid in aanwezigheid van haar vader aangetroffen in Bulgarije. Haar vader is daarbij aangehouden. Wed, 02 Nov 2022 22:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/2/03-vermiste-melisa-terecht.html 2022-11-02T22:31:00Z Sinds de vermissing van de 11-jarige Melisa werd er door de politie in nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie in Nederland een massale zoektocht op touw gezet. De politie ging daarbij uit van een mogelijk vertrek richting Turkije omdat de vader de Turkse Nationaliteit heeft. Daarbij werd Internationaal naar haar uitgekeken en werden alle mogelijke vluchtroutes in kaart gebracht en werden grensposten geïnformeerd over de vermissing in Nederland. Alle inspanningen leidde bij de politie tot een enorme opluchting toen het bericht kwam dat zij in aanwezigheid van haar vader in een auto werd aangetroffen in Bulgarije, vermoedelijk op weg naar Turkije. De vader is daarbij aangehouden. Het meisje is ondergebracht bij Bulgaarse hulpverleningsinstanties en alles wordt in het werk gesteld om haar zo spoedig terug te brengen naar Nederland. Haar moeder is inmiddels op de hoogte gesteld.

Afbeeldingen verwijderen
De politie dankt iedereen die het bericht van de vermissing vandaag massaal deelde, maar verzoekt ook in het belang van het 11-jarige meisje om haar afbeeldingen direct te verwijderen.

]]>
52.16086509 5.29510371
Soest - Trap niet in de babbeltruc van de zogenaamde GGD-medewerker https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/13/03-trap-niet-in-de-babbeltruc-van-de-zogenaamde-ggd-medewerker.html De afgelopen weken hebben meerdere mensen in Soest melding gemaakt van (poging tot) oplichting door een zogenaamde GGD-medewerker. Met een babbeltruc via de telefoon verkoopt de oplichter zogenaamd zelftesten die hij later zal bezorgen bij de mensen thuis. Eenmaal aan de deur vraagt de oplichter om uw bankpas en loopt daarmee weg. Thu, 13 Oct 2022 14:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/13/03-trap-niet-in-de-babbeltruc-van-de-zogenaamde-ggd-medewerker.html 2022-10-13T14:52:00Z Mogelijk bent u ook opgelicht door een persoon die zegt van de GGD te zijn. Of een poging daartoe. Neem contact op met de politie door te bellen naar 0900 8844 om melding of aangifte te doen. En bel 112 bij spoed.

Overtuigende babbeltruc

Echt iedereen kan slachtoffer worden van oplichters. Fraude met betaalmiddelen kent helaas verschillende vormen.

 • Vaak gebruiken de oplichters een babbeltruc, zoals ook deze zogenaamde GGD medewerkers. Zo’n babbeltruc kan telefonisch of aan de deur. Soms is het een smoes om u bang te maken, maar het kan ook een zogenaamde verkooptruc zijn of een neppakketje dat wordt bezorgd.
 • Vervolgens proberen de oplichters bijvoorbeeld uw (doorgeknipte) bankpas te krijgen en uw pincode te ontfutselen.
 • Het kan ook zijn dat u een valse betaallink krijgt.
 • Of dat de oplichters een programma op uw computer (laten) installeren zoals Anydesk of Teamviewer, zogenaamd om u te helpen.
 • Het kan zijn dat u in het beeldscherm van uw telefoon de naam van uw bank of een andere instantie ziet. Ook hiermee proberen de oplichters uw vertrouwen te winnen, want zo denkt u dat u echt belt met de bank. Dit noemen we spoofing. Soms gebruiken ze namen van mensen die ook echt bij die bank werken. 
 • Soms weet de oplichter verrassend veel over u (maar dat hoeft niet). Deze informatie is waarschijnlijk afkomstig uit een datalek van internet of een bedrijf. 
 • Een combinatie van dit alles kan ook.
 • De personen aan de telefoon en aan de deur zijn zogenaamd heel behulpzaam. Ook lijken ze heel professioneel, van een zogenaamd echte klantenservice, een nep GGD-medewerker, tot aan een nepagent of –koerier.

Tips:

 • Weet dat een erkende instantie - zoals uw bank, de GGD, de politie of andere overheidsinstantie - u nooit onder druk zal zetten om ‘zo snel mogelijk te handelen’.
 • Ook vragen zij nooit om persoonlijke gegevens zoals pincode, betaalgegevens of BSN-nummer.
 • Geef ook nooit uw pinpas mee, ook niet doorgeknipt.
 • Installeer geen software, zodat er op afstand kan mee worden gekeken of geholpen.
 • Kortom, houd persoonlijke informatie altijd voor uzelf.
]]>
52.16086509 5.29510371
Soest - Getuigen gezocht van dodelijk ongeval https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/12/03-dodelijk-ongeval-soest.html Bij een ongeval tussen een vuilniswagen en een scootmobiel is dinsdag 12 juli een 80-jarige vrouw om het leven gekomen. De toedracht is nog onduidelijk en de politie zoekt getuigen. Tue, 12 Jul 2022 15:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/12/03-dodelijk-ongeval-soest.html 2022-07-12T15:36:00Z Rond 14.30 uur reed een 80-jarige vrouw uit Soest met haar scootmobiel over de Veenzoom. Door nog onbekende oorzaak kwam zij in botsing met een vuilniswagen. De vrouw raakte hierbij ernstig gewond. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar hulp mocht niet baten en de vrouw overleed korte tijd later aan haar verwondingen. De vrachtwagenchauffeur was niet gewond en is meegegaan met de politie voor een verklaring. 

Getuigen gezocht
Opsporingsteam Verkeer) doet onderzoek naar het ongeval en wil weten wat er precies gebeurd is. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.

Slachtofferhulp
Het meemaken van een verkeersongeval is zeer ingrijpend. Daarom kunt u als ooggetuige bij Slachtofferhulp terecht voor steun. De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is altijd gratis. Bel 0900-0101 of laat op de website van Slachtofferhulp een bericht achter met verzoek tot contact.

]]>
52.16379359 5.27373601
Soesterberg/Zeist/Vinkeveen/Rotterdam - Aanhoudingen bij groot ondermijningsonderzoek naar illegaal gokken, drugshandel en witwassen https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/22/03-aanhoudingen-bij-groot-ondermijningonderzoek-naar-illegaal-gokken-drugshandel-en-witwassen.html Op basis van onderzoek naar drugscriminaliteit, witwassen en illegaal gokken heeft de politie samen met diverse veiligheidspartners op woensdag 20 en donderdag 21 april onderzoek en invallen gedaan in huizen en panden in Soesterberg, Zeist, Vinkeveen en Rotterdam. Daarbij werden in totaal 12 personen aangehouden en drugs, contant geld, vuurwapens, auto’s en administratie in beslag genomen. Fri, 22 Apr 2022 09:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/22/03-aanhoudingen-bij-groot-ondermijningonderzoek-naar-illegaal-gokken-drugshandel-en-witwassen.html 2022-04-22T09:46:00Z Aanleiding voor het onderzoek naar de ondermijnende criminaliteit vormden anonieme meldingen van onder andere overlast en afwijkende bedrijvigheid – bijvoorbeeld bezoek van mensen in de late avond en nachtelijke uren - die niet paste bij een autobedrijf aan de Postweg in Soesterberg. Verder waren onder andere de beperkte bedrijvigheid bij het pand, de twijfel over levensvatbaarheid van het bedrijf in combinatie met de luxe levensstijl van hoofdverdachten, de opvallende hoeveelheid beveiligingscamera’s bij het pand en het huis van een van de eigenaren, de beperkte reclame uitingen bij het pand en activiteit op website en/of social media, belangrijke signalen dat iets niet klopte. Ook meldingen dat eigenaren van het autobedrijf betrokken zou zijn bij drugshandel, was reden voor de start van het onderzoek. Daarbij ontstond het vermoedden dat in het pand illegaal werd gegokt.

]]>
Resultaten
Tijdens de inval op 20 april rond 21.30 uur en de daarop volgende zoekactie bij het autobedrijf aan de Postweg werden in totaal 12 personen aangehouden op verdenking van illegaal gokken, waaronder de hoofdverdachten. Deze twee mannen uit Zeist van 29 en 57 jaar worden verdacht van drugshandel, witwassen van fout geld en het organiseren en faciliteren van illegale gokbijeenkomsten. In het autobedrijf werd een pokertafel met toebehoren aangetroffen. Naast het onderzoek in Soesterberg, werden zoekacties uitgevoerd in huizen van de hoofdverdachten in Zeist en Rotterdam. Bij de zoekingen werden diverse goederen in beslag genomen zoals drugs, contant geld, vuurwapens en dertien auto’s. In de panden werd tevens de nodige administratie in beslag genomen.

Kansspelautoriteit
Naast de acties van de diverse politiediensten het Openbaar Ministerie hebben ook medewerkers van de gemeente Soest hun bevoegdheden ingezet. Tevens waren Defensie en de Kansspelautoriteit betrokken. Zoekspecialisten van Defensie ondersteunden de zoeking met geavanceerde apparatuur. Medewerkers van de Kansspelautoriteit stelden vast dat er illegaal werd gegokt.

Sluiting
Burgemeester Metz van de gemeente Soest: “Deze actie is mede opgezet naar aanleiding van meldingen van inwoners. De hulp van de samenleving is onmisbaar in de strijd tegen ondermijning. Alleen samen kunnen wij een vuist maken tegen deze vorm van criminaliteit”. De gemeente onderzoekt op dit moment of een bestuursrechtelijke sluiting van het bedrijfspand aan de Postweg een mogelijkheid.

“Het Openbaar Ministerie is er groot voorstander van om naast de aanpak van georganiseerde criminaliteit via het strafrecht ook de bestuursrechtelijke mogelijkheden die burgemeesters hebben optimaal te benutten. Zo bestrijden we criminaliteit als één overheid op de meest effectieve wijze”, aldus Roland de Kruijk, gebiedsofficier van justitie.

 

]]>
Aanpak Ondermijning
De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren. Voorbeelden van ‘ondermijning’ zijn georganiseerde drugshandel, witwassen, fraude en cybercrime. Criminelen maken vaak misbruik van legale voorzieningen, bedrijven en instanties om illegale zaken uit te voeren. Door deze vermenging tussen onderwereld en bovenwereld komen bewoners en ondernemers in aanraking met ondermijnende criminaliteit. Het maakt een wijk of bedrijventerrein kwetsbaar omdat criminelen hier de dienst uitmaken. En met het risico om vervolgens geconfronteerd te worden met overlast, drugsafval, intimidatie, afpersing, geweld en machtsposities van (groepen) personen.

]]>

Wat kun je doen tegen ondermijnende criminaliteit?
Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor 0800 -7000.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
52.12219015 5.30490162
Soest - Verkeersongeval met dodelijk afloop in Soest. https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/7/03-verkeersongeval-met-dodelijk-afloop-in-soest.html Een 52-jarge inwoonster uit Soest overleed zondag 6 februari aan de verwondingen die zij eerder opliep bij een verkeersongeval op de Dalweg in Soest. Mon, 07 Feb 2022 11:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/7/03-verkeersongeval-met-dodelijk-afloop-in-soest.html 2022-02-07T11:53:00Z Het slachtoffer liep die avond met haar 55-jarige echtgenoot over de Dalweg. Op het moment dat zij de Dalweg wilden oversteken, werden zij aangereden door een 25-jarige automobilist uit Soest.  Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is het 52-jarige slachtoffer aan haar verwondingen overleden. De Forensische Opsporing Verkeer en het Opsporingsteam Verkeer doen onderzoek naar de toedracht van dit tragische ongeval.

Mochten er getuigen zijn van dit tragische ongeval die nog niet hebben gesproken met de politie dan worden deze verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

]]>
52.17619887 5.29397902
Soest - Getuigenoproep: aanrijding met fietser in Soest https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/17/03-getuigenoproep-aanrijding-met-fietser-in-soest.html Op de kruising van de Pimpelmees en de Koningsweg in Soest vond zaterdagmorgen 13 november een ongeval plaats. Het gaat om een aanrijding tussen een 81-jarige fietser uit Soest en een 38-jarige automobilist, eveneens uit Soest. Wed, 17 Nov 2021 10:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/17/03-getuigenoproep-aanrijding-met-fietser-in-soest.html 2021-11-17T10:29:00Z De fietser raakte hierbij zwaargewond en is enkele dagen later aan zijn verwondingen overleden. Die ochtend komt de bestuurder van de auto uit de Pimpelmees gereden en wil rechtsaf slaan naar de Koningsweg. Ze kruist het fietspad en ziet hierbij de fietser over het hoofd. De man komt tegen de auto aan en wordt met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie zoekt getuigen van het ongeval. Heeft u het ongeval zien gebeuren? Heeft u beelden op de dashcam staan? Wij komen graag met u in contact. U kunt uw beelden via onderstaande link uploaden of u kunt bellen met de politie op 0900-8844.

]]>
52.16455704 5.29783248
Soest - Getuigen gezocht mogelijke poging beroving Prins Hendriklaan https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/30/politie-zoekt-getuigen-poging-beroving-prins-hendriklaan.html In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus 2021 wordt er omstreeks vier uur aangebeld bij een woning op de Prins Hendriklaan in Soest. Omdat de bewoner niemand verwacht op dit late tijdstip, checkt hij eerst zijn camera en zie twee onbekende mannen voor zijn deur staan. Tue, 31 Aug 2021 14:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/30/politie-zoekt-getuigen-poging-beroving-prins-hendriklaan.html 2021-08-31T14:11:00Z De mannen hebben een hoody over het hoofd. De bewoner vertrouwt het niet en besluit om de mannen niet te woord te staan. Wanneer zij door hebben dat de deur niet open gedaan wordt, vertrekken ze even later en lopen in de richting van de Julianalaan. Uit camerabeelden wordt later echter duidelijk dat de mannen de woning eerst enige tijd geobserveerd hebben.

Signalement
De bewoner is hier uiteraard enorm van geschrokken en daarom wil de politie graag meer weten over deze twee mannen. Het tot nog toe bekende signalement luidt als volgt:

Persoon 1:
-Man van rond 1.80 meter.
-Zwart haar, met een witte hoofdbedekking (waarschijnlijk een hoody). 
-De man droeg een groen/bruine jas met daaronder een grijs/zwarte broek en zwarte schoenen.
-Op zijn rug droeg hij een zwarte rugzak.

Persoon 2
-Man van onbekende lengte. 
-Hij droeg een base ball petje met daarover groene hoofdbedekking (waarschijnlijk een hoody).
-De man was geheel in het zwart gekleed, maar met opvallende fluoriderende streep op de rug.
-Hij droeg zwart/witte sportschoenen.

Iets gezien of camerabeelden?
Graag komen wij in contact met mensen die iets verdachts gezien hebben in die nacht of de avond ervoor. Bijvoorbeeld onbekende personen die de buurt leken te inspecteren. Of wellicht beschikt u over camerabeelden? U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer: 2021274190

Melden
Mocht u op een andere manier weten wie bij deze mogelijke poging beroving betrokken zijn, of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of onderstaand tipformulier. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of M-Online.

]]>
52.16086509 5.29510371
Soest - Aanrijding in Soest loopt uit op vechtpartij: drie aanhoudingen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/27/03aanrijding-in-soest-loopt-uit-op-vechtpartij-drie-aanhoudingen.html Een aanrijding in Soest is maandagavond 26 juli uitgelopen op een vechtpartij. Op de Dalweg kwamen twee auto’s met elkaar in botsing. Ook werd een geparkeerde auto geraakt. Er was alleen materiële schade. Toen omstanders zich er mee kwamen bemoeien werd de sfeer ineens grimmig. De politie moest ingrijpen en daarbij zijn drie mensen aangehouden. Tue, 27 Jul 2021 08:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/27/03aanrijding-in-soest-loopt-uit-op-vechtpartij-drie-aanhoudingen.html 2021-07-27T08:47:00Z De aanrijding gebeurde rond 18:30 uur, ter hoogte van de Rubenslaan. Agenten kwamen ter plaatse voor de afhandeling, maar terwijl ze bezig waren kwamen er steeds meer mensen bij staan die zich er mee gingen bemoeien. Uiteindelijk was er een menigte ontstaan van zo’n tientallen mensen. Er werden beledigende teksten naar de agenten geroepen. Ook gingen meerdere mensen met elkaar op de vuist. Hierop is versterking opgeroepen. Er waren zeker tien politiewagens ter plaatse. Agenten moesten pepperspray, wapenstokken en hondengeleiders inzetten om de mensen op afstand te houden en de boel tot bedaren te kunnen brengen.   

Zware mishandeling
Er zijn drie mannen 37, 21 en 48 jaar uit Soest aangehouden, onder meer voor belediging en poging zware mishandeling van een agent. De drie zijn meegenomen naar het bureau. De 48-jarige verdachte raakte gewond aan zijn schouder en is heengezonden. Hij wordt op een later moment verhoord.

]]>
52.17619887 5.29397902
Soesterberg - Hennepkwekerij en wapens aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/7/03-soesterberg-hennepkwekerij-en-wapens-aangetroffen.html Op woensdag 30 juni heeft de politie een flinke hennepkwekerij aangetroffen in kelderruimte achter een woning aan de Amersfoortsestraat. Bij het onderzoek in de woning werden ook een aantal vuurwapens aangetroffen. Er werden twee arrestaties verricht. Wed, 07 Jul 2021 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/7/03-soesterberg-hennepkwekerij-en-wapens-aangetroffen.html 2021-07-07T13:26:00Z Op bovengemelde dag stelden agenten, naar aanleiding van een anonieme melding over een mogelijke hennepkwekerij, een onderzoek in. In de kelderruimte, die via een verborgen toegang was te betreden, werd een professionele hennepkwekerij met 1000 volgroeide planten aangetroffen.

Aansluitend werd een onderzoek in de woning ingesteld. Naast een flinke hoeveelheid contant geld werden ook meerdere vuurwapens gevonden. Twee verdachten, een 49-jarige inwoner uit Hilversum en een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden. Zij zijn beiden op vrijdag 2 juli voorgeleid bij de rechter-commissaris. De 54-jarige man werd hierna heengezonden. De Hilversummer blijft vastzitten.

Meerdere goederen waaronder gegevensdragers, auto’s, quads, geld en horloges werd in beslag genomen.

]]>
Hennepteelt
De illegale hennepteelt is omvangrijk en zorgt in woonwijken voor overlast zoals brandgevaar, wateroverlast, stank en schade aan woningen. Het kan gaan om thuisteelt of om hennepteelt op een grootschaliger niveau in allerlei soorten (bedrijfs-)panden of op andere locaties. Het illegaal aftappen van stroom komt hierbij regelmatig voor.

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

 • Aanwezigheid van hennepgeur.
 • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
 • Constant zoemend of ronkend geluid.
 • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
]]>
52.12461628 5.29828456