Alle berichten | Utrecht | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/utrecht.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Utrecht nl Tue, 11 May 2021 07:07:45 GMT 2021-05-11T07:07:45Z nl Utrecht - Straatrover aangehouden dankzij hulp burgers https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/10/03-straatrover-aangehouden-dankzij-hulp-burgers.html Zaterdagmorgen 8 mei is in de Voorstraat een man aangehouden, nadat hij een slachtoffer had mishandeld en hem daarbij ook van zijn laptop had beroofd. Twee getuigen die het incident zagen gebeuren konden de verdachte na het incident tegenhouden en waren zo verantwoordelijk voor deze aanhouding. nieuwsbericht Mon, 10 May 2021 13:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/10/03-straatrover-aangehouden-dankzij-hulp-burgers.html 2021-05-10T13:43:00Z Het incident gebeurde rond 08.30 uur. De politie werd gebeld voor een steekincident in de Voorstraat in Utrecht. Op locatie bleek echter dat een 31 jarige man uit Frankrijk met geweld was beroofd van zijn laptop. De verdachte was ondertussen al aangehouden door twee burgers. Zij zagen het incident gebeuren en zette vervolgens de achtervolging. Zo konden zij de vlucht van de verdachte, een 29-jarige man uit Vogelwaarde, onmogelijk maken.

Geschrokken
Het slachtoffer was erg geschrokken en zijn laptop bleek door deze straatroof helaas te zijn vernield. De verdachte is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast.

]]>
Handboeien op politieauto 52.09485712 5.12022178
Almere - Een hartelijk welkom voor 84 nieuwe politiecollega’s in Midden-Nederland https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/7/03-een-hartelijk-welkom-voor-84-nieuwe-politiecollegas-in-midden-nederland.html Door het hele land werden vandaag de kersverse studenten van de politieacademie beëdigd. Tijdens deze ceremonie verklaren de nieuwe collega’s dat ze het politiewerk integer en betrouwbaar zullen uitvoeren. Een belangrijke stap aan het begin van de loopbaan iedere politiemedewerker. In Almere werden 84 collega’s beëdigd, opgedeeld in kleine groepen. nieuwsbericht Fri, 07 May 2021 14:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/7/03-een-hartelijk-welkom-voor-84-nieuwe-politiecollegas-in-midden-nederland.html 2021-05-07T14:13:00Z De beëdiging is de start van iedere loopbaan bij de Nationale Politie. Dit officiële moment staat in teken van de kern van het politiewerk dat de studenten in de toekomst gaan uitvoeren. Politiechef Martin Sitalsing en plaatsvervangend politiechef Leo Wallage heetten de studenten van harte welkom in Midden-Nederland.

Vanwege coronamaatregelen werden deze in kleine groepen beëdigd, met voldoende afstand. Familie en vrienden konden meekijken via een livestream.

De nieuwe generatie

‘Welkom in de eenheid. Vandaag natuurlijk, maar vooral met oog op de toekomst. Want we hebben jullie hard nodig.’ Zo opende Leo Wallage de ceremonie voor de eerste groep van 24 studenten, in het opleidingscentrum van de politie in Almere. Daarmee doelde hij op het gat dat de komende jaren zal ontstaan door het pensioen van bijna 17.000 politiemedewerkers. Een grote uitdaging, waar de instroom van een nieuwe generatie studenten zeer welkom is. Dat zullen er komend jaar landelijk 2.000 tot 2.500 zijn, vertelde de plaatsvervangend politiechef aan de groep.

Afspiegeling van de samenleving

Één van de onderwerpen die uitgebreid besproken werd, is de onpartijdigheid die een politiemedewerker in zijn of haar werk uit hoort te stralen.  Daar ging politiechef Martin Sitalsing dieper op in. ‘Wij zijn een afspiegeling van de samenleving. We zijn allemaal anders en dat willen we ook zijn. Dat betekent dat we er zijn voor iedereen. Ongeacht afkomst, geloof of opvattingen. Dat maakt de Nederlandse politie bijzonder, dat we het gesprek met niemand uit de weg gaan. Buiten, maar zeker ook binnen. We kunnen aangesproken worden op onze professionaliteit, treden de-escalerend op en proberen altijd in verbinding blijven.’

Plaatsvervangend politiechef Leo Wallage tijdens de beëdiging van nieuwe collega's

De eed of belofte

Tijdens de eed of belofte belooft de nieuwe medewerker om zorgvuldig om te gaan met het contact en de informatie die bij het politiewerk komt kijken. Dat benadrukte Leo Wallage nogmaals voor alle aanwezigen. ‘Dit is een feestelijke gebeurtenis. Het is een mijlpaal dat je bent toegelaten en daar mag je trots op zijn. Het heeft ook een serieus karakter, want je verklaart ook wat je hebt gedaan en zult gaan doen. Niet alleen tegenover je collega’s, maar ook naar de mensen thuis, die nu meekijken.’

Inkijk in het werk

Dat is een belangrijk onderdeel van dit moment: een inkijk geven in wat het betekent als een dierbare bij de politie werkt. Dat komt met verantwoordelijkheden die niet alledaags zijn, legt Martin Sitalsing uit. ‘Je maakt in één dag soms dingen mee die andere mensen in hun hele leven niet mee zullen maken. Je komt op plekken of in wijken waar je misschien nooit eerder komt. Blijf nieuwsgierig, kijk naar de mensen achter de zaak. Dat maakt ons goede politiemannen en – vrouwen, waar we met recht trots op mogen zijn’.

Aan alle 84 nieuwe collega’s van de eenheid Midden-Nederland: welkom en heel veel succes!

]]>
52.0886922 5.0952037
Utrecht - Drie aanhoudingen bij steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/5/03-drie-aanhoudingen-bij-steekincident.html Politieagenten hielden woensdag 5 mei omstreeks 18.30 uur op de Mineuslaan nabij het Jaarbeurs drie minderjarige verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident eerder op de middag. Hierbij raakte een 18-jarige inwoner uit Nieuwegein zwaargewond. nieuwsbericht Wed, 05 May 2021 19:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/5/03-drie-aanhoudingen-bij-steekincident.html 2021-05-05T19:28:00Z #Foto betreft een stockfoto

Omstreeks 18.00 uur die middag ontstond nabij Utrecht CS een incident waarbij een 18-jarige man uit Nieuwegein met vermoedelijk een mes werd gestoken. Op het moment van het incident was er vrij veel publiek aanwezig. Het incident zorgde korte tijd voor enig tumult. In dat tumult wisten de drie betrokken personen aanvankelijk te ontkomen. Doordat politieagenten snel ter plaatste waren, konden de drie verdachten snel worden achterhaald. Het drietal was eerder die dag al door de politie gecontroleerd.  Zij konden korte tijd later worden aangehouden op de Mineauslaan. De drie verdachten in de leeftijd van 15 jaar zijn afkomstig uit Vianen en Benschop. Zijj zijn ingesloten voor nader verhoor. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en werd direct geopereerd. Hij is buiten levensgevaar.  De directe aanleiding van het incident  is nog niet bekend.

]]>
stock foto politie 52.08930309 5.1062769
Utrecht - Getuigen gezocht ernstig ongeluk CH Letchertweg in Utrecht https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/3/getuigen-gezocht-ernstig-ongeluk-ch-letchertweg-in-utrecht.html Zaterdag 1 mei rond 18.30 uur is een ernstig ongeluk gebeurd op de CH Letchertweg in Utrecht. Daarbij zijn een 24-jarige man en een 16-jarige jongen ernstig gewond geraakt. De twee reden op een rode motorscooter zonder kentekenplaat en de politie is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Mon, 03 May 2021 14:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/3/getuigen-gezocht-ernstig-ongeluk-ch-letchertweg-in-utrecht.html 2021-05-03T14:18:00Z  

Toedracht
Een bestelbus rijdt vanuit De Meern over de CH Letschertweg in de richting van de A2. Als de bus op de kruising Strijkviertel rijdt, komen er van rechts uit de richting Heycopperkade twee motorscooters aanrijden. Vermoedelijk rijden ze door rood licht.

Het lukt de bestuurder van de eerste donkerkleurige scooter om voor bestelbus langs te rijden. Maar de tweede rode motorscooter wordt frontaal geraakt. Op die scooter zitten een 16-jarige jongen en een 24-jarige man uit IJsselstein.

Zwaargewond achtergelaten
De bestuurder van de donkerkleurige scooter rijdt terug en de 24-jarige man springt achterop. De man meldt zich later met ernstige verwondingen in een ziekenhuis.

Omstanders ontfermen zich over de achtergebleven 16-jarige jongen. Er wordt eerste hulp verleend en de hulpdiensten worden alarmeerd. De zwaargewonde jongen wordt met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Getuigen gezocht
De politie is druk bezig te onderzoek wat er precies is gebeurd en zoekt daarom extra getuigen. Ook wil de politie graag in contact komen met getuigen die de motorscooter voorafgaand aan het ongeluk hebben zien rijden.

Kenmerken scooter

 • Rood
 • Geen kentekenplaat 
 • Twee opzittenden zonder helm
   

Tips?
Heeft u informatie die ons helpt te achterhalen wat er precies is gebeurd? Dan kunt u uw informatie op bij ons brengen

 • Via onderstaand tipformulier
 • Via 0900 – 8844
 • Of als u liever anoniem reageert via 0800 7000 meldmisdaadanoniem.nl

 

]]>
52.06907122 5.06239947
Utrecht - Succesvolle handhavingsactie in Utrecht https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/30/succesvolle-handhavingsactie-in-utrecht.html Een inbeslagname van een Rolls Royce Ghost met een waarde van meer dan 350.000 euro, boetes voor het rijden met een verkeerd export kenteken, de aanhouding van een vreemdeling die illegaal hier werkt. Zomaar wat resultaten van een succesvolle verkeerscontrole die de politie Utrecht op donderdag 29 april hield op diverse plaatsen in de stad. De controles ware gericht op belangrijke thema’s als verkeersveiligheid en ondermijning. nieuwsbericht Fri, 30 Apr 2021 09:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/30/succesvolle-handhavingsactie-in-utrecht.html 2021-04-30T09:36:00Z Ondermijning
Als we het over ondermijning hebben, dan bedoelen we de schadelijke gevolgen van zware, georganiseerde misdaad. Gevolgen die ontstaan doordat onderwereld en bovenwereld niet meer duidelijk gescheiden werelden zijn, maar vermengd raken. Want om hun illegale activiteiten uit te kunnen voeren, maken criminelen gebruik van de diensten van burgers en bedrijven uit de bovenwereld. 

Resultaten
Op de Amsterdamsestraatweg, in Overvecht en op het industrieterrein Nieuw-Overvecht vonden controles plaats met de volgende resultaten:

 • Twee mensen werden bekeurd. Een persoon voor het rijden onder invloed van drugs en één voor het gebruik van lachgas (artikel 8).
 • Meerdere boetes voor het rijden met een verkeerd export kenteken, bellen in het verkeer, verkeersgedragingen in het algemeen.
 • Er werd een vreemdeling aangehouden die hier geen officiëler verblijfsstatus had
 • Een Duits huurvoertuig (Audi R8) werd tijdelijk aan ‘de ketting’ gelegd vanwege mogelijk navorderingen van de (Duitse) overheid.
 • Inbeslagname van een Rolls Royce Ghost ( ter waarde van 350.000 euro) ten behoeve van conservatoir beslag. De eigenaar had een bedrag 860.000 euro openstaan.

Meldingen
Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 - 8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800 - 7000.

]]>
52.0886922 5.0952037
Utrecht - Laatste verdachte rellen augustus aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/15/03-alle-verdachten-van-rellen-augustus-aangehouden.html Een 17-jarige jongen uit Utrecht is maandag 26 april aangehouden omdat hij verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de rellen in Kanaleneiland vorig jaar augustus. Dankzij tips van kijkers en uitvoerig rechercheonderzoek is de verdachte geïdentificeerd. Hij is gehoord en daarna naar huis gestuurd. De recherche doet verder onderzoek. Met deze aanhouding zijn alle verdachten geïdentificeerd en aangehouden. nieuwsbericht Wed, 28 Apr 2021 11:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/15/03-alle-verdachten-van-rellen-augustus-aangehouden.html 2021-04-28T11:42:00Z Op vrijdagavond 14 augustus braken er rellen uit in de wijk Kanaleneiland. Er waren kort daarvoor signalen op sociale media dat jongeren zich wilden verzamelen om te rellen. Er was informatie dat zij daarbij uit zouden zijn op een confrontatie met de politie. Politie en gemeente hebben zich hierop voorbereid, waarbij bewust is gekozen om niet zelf een confrontatie te initiëren. Afgesproken was een balans te vinden en een goed moment te kiezen wanneer er ingegrepen zou moeten worden. Helaas kon niet voorkomen worden dat jongeren gewelddadig werden en toch vernielingen pleegden in de wijk. Ruim vijftig jongens zijn die avonden aangehouden voor o.a. het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs en omdat zij weigerden weg te gaan. Het was daarbij nooit de bedoeling dat de plegers van geweld en vernielingen vrijuit zouden gaan. Er is direct een rechercheteam samengesteld om de verdachten van de strafbare feiten die gepleegd waren, op te sporen en alsnog aan te houden. Gezamenlijk en mét hulp van ons opsporingsprogramma Bureau Hengeveld is dat gelukt, en is recht gedaan aan wat de wijk en de belaagde agenten is aangedaan.

 

Rechercheonderzoek

Camerabeelden en getuigenverklaringen van de rellen zijn zorgvuldig door de recherche geanalyseerd. Hieruit zijn tweeëntwintig verdachten naar voren gekomen die strafbare feiten pleegden. Op beeld is duidelijk te zien dat zij bijvoorbeeld vernielingen pleegden of politie bekogelden. Deze beelden zijn eerst intern binnen de politie getoond, zodat (wijk)agenten de jongens konden herkennen. De herkende verdachten werden aangehouden. De acht verdachten die niet direct herkend waren, zijn via opsporingsprogramma Bureau Hengeveld getoond aan kijkers. Eerst met hun gezichten geblurd, omdat het ging om vermoedelijk minderjarig verdachten. Zij kregen daardoor langer de kans zichzelf te melden bij de politie voordat de beelden een week later herkenbaar getoond werden. Verdachten hebben zich daardoor zelf gemeld, of zijn door hun ouders naar de politie gebracht. Analyse van de start van de rellen leverde al snel drie aanhoudingen op voor opruiiing; het oproepen om te gaan rellen via social media.

Resultaten

In totaal zijn er 22 verdachten voldoende zichtbaar in beeld terwijl zij vernielingen en geweld pleegden. Intussen is ook de laatst gezochte verdachte aangehouden. De meeste zijn tussen de 13 en19 jaar oud, bijna allemaal uit Utrecht. Met behulp van het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht hebben we de identiteit van de verdachten kunnen achterhalen. Voor de wijk en voor de belaagde agenten vinden we het erg belangrijk dat dit onderzoek grondig gedaan is en zo veel resultaat heeft opgeleverd.

 

Hulp uit de wijk

Vele uren aan camerabeelden zijn nauwkeurig uitgekeken door de recherche. Daarbij is ook zichtbaar dat er mensen geprobeerd hebben de rellende jongens aan te spreken en de vlam uit de pan te halen. Als politie en gemeente zijn we erg dankbaar dat zij dit gedaan hebben.

]]>
52.09073739999999 5.1214201
Utrecht - Getuigen gezocht n.a.v. knallen Utrecht https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/20/getuigen-gezocht-nav-knallen-muiderslotplantsoen.html In de vroege ochtend van maandag 19 april kregen wij rond 05.15 uur veel meldingen over harde knallen in de omgeving Zuilen. Onderzoek wijst uit dat er op het Muiderslotplantsoen sprake geweest moet zijn van zware explosieven. Gelukkig raakte niemand gewond. Wij zoeken getuigen die iets gezien of gehoord hebben die ochtend. nieuwsbericht Tue, 20 Apr 2021 09:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/20/getuigen-gezocht-nav-knallen-muiderslotplantsoen.html 2021-04-20T09:16:00Z Getuigen horen in de vroege ochtend van 19 april rond 05.15 harde knallen in de omgeving van Zuilen. Maar ook vanuit Vleuten en Maarssen komen meldingen binnen bij de 112-meldkamer. Meerdere mensen horen de knallen, maar niemand ziet of hoort mensen of auto’s in de buurt. In eerste instantie lijkt het te komen uit de omgeving van winkelcentrum Rokade. Na het uitkammen van de omgeving, vinden wij niets wat de knallen kunnen verklaren. Oplettende buurtbewoners melden dat er op het Muiderslotplantsoen afdrukken in de grond te zien zijn. Deze blijken te duiden op zware explosieven. Welke explosieven dit zijn wordt momenteel in het laboratorium onderzocht.

Getuigen en beelden gezocht
Over de reden waarom deze explosieven zijn afgestoken, tasten wij nog in het duister. Daarom doen wij een beroep op degene die de explosieven heeft afgestoken om zich te melden. De politie is daarnaast op zoek naar getuigen die meer weten over wat er in de ochtend van 19 april gebeurd is. Woont u in de buurt en heeft u beveiligingscamera’s aan uw huis? Misschien heeft u dan wel beelden vastgelegd die waardevol kunnen zijn voor het onderzoek. Let daarbij vooral op activiteit tussen 04.45 en 05.30 uur. Dit kunnen mensen op straat zijn, maar ook auto’s of andere voertuigen.

Meld het bij ons!
Bent u of kent u de persoon of personen die te maken hebben met deze explosieven? Of heeft u een andere tip over deze zaak? Bel 0900-8844 of gebruik onderstaand tipformulier. Met dit formulier kunt u ook camerabeelden uploaden voor de recherche. Als u liever anoniem informatie met ons wilt delen, kan dat via telefoon 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl

]]>
52.09073739999999 5.1214201
Utrecht - Getuigen gezocht van woningoverval Utrecht https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/19/03getuigen-gezocht-van-woningoverval-utrecht.html Vrijdag 16 april werd een ouder echtpaar overvallen in hun woning aan de Gouwestraat. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen om hun informatie te delen. nieuwsbericht Mon, 19 Apr 2021 14:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/19/03getuigen-gezocht-van-woningoverval-utrecht.html 2021-04-19T14:09:00Z Rond 16.45 uur werd er aangebeld bij de woning. Toen de bewoners niet open deden, drong de overvaller de woning binnen en duwde daarbij de mannelijke bewoner omver. Hierna pakte hij eigendommen van het slachtoffer en vluchtte de woning uit. 

Onderzoek
De politie werd gealarmeerd. Er is direct een onderzoek ingesteld, waarbij onder andere buurtonderzoek is gedaan en forensisch onderzoek naar mogelijke sporen van de dader. De bewoners zijn twee keer eerder overvallen, daarvoor zijn nog geen verdachten aangehouden. Onderdeel van het onderzoek is of het om dezelfde dader kan gaan.

Tips?
De politie vraagt getuigen, en mensen die meer weten over deze overval, om hun informatie te delen met de wijkagent, of via 0900-8844, via onderstaand tipformulier of anoniem via 0800-7000.

 

]]>
Detailfoto van een zwaailicht 52.07542540000001 5.111754599999999
Utrecht - Proces-verbaal na Fieldlab https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/19/03-proces-verbaal-na-fieldlab.html Enkele uren na beëindiging van de Fieldlab, waaraan vijf cafés in Utrecht dit weekend meededen, heeft de politie proces-verbaal opgemaakt vanwege een groep mensen die bijeen was in één van de cafés. nieuwsbericht Mon, 19 Apr 2021 09:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/19/03-proces-verbaal-na-fieldlab.html 2021-04-19T09:55:00Z De politie kreeg rond zondagochtend 18 april rond 02.15 uur een melding van geluidsoverlast in de omgeving van één van de deelnemende cafés aan de Willemstraat. Agenten kwamen en constateerden geen geluidsoverlast, wel zagen zij dat er nog enkele tientallen personen in het café aanwezig waren. Bij het zien van de politie vluchtten zij vanuit het café de bovengelegen woonruimte in. Binnen woningen handhaaft de politie alleen op de coronamaatregelen als er sprake is van meerdere overlastmeldingen of incidenten. Aangezien dat hier niet het geval was, zijn geen bekeuringen uitgeschreven. Wel is er proces-verbaal opgemaakt van de situatie en dat is gedeeld met de gemeente Utrecht. De gemeente kan deze informatie gebruiken voor eventuele maatregelen.

 

]]>
Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen 52.0940915 5.113340399999999
Utrecht - Aanhoudingen voor openlijk geweld https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/15/03-utrecht-aanhoudingen-voor-openlijk-geweld.html Op woensdag 14 en donderdag 15 april heeft de politie drie verdachten aangehouden voor mishandeling van een man. nieuwsbericht Thu, 15 Apr 2021 12:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/15/03-utrecht-aanhoudingen-voor-openlijk-geweld.html 2021-04-15T12:47:00Z Rond 17.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Lange Viestraat. Ter plaatse bleek dat een 46-jarige inwoner van De Bilt was geslagen door een aantal jongens. Het slachtoffer was buiten bewustzijn en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie hoorde enkele getuigen en keek camerabeelden uit. Op basis van dit onderzoek werd de identiteit van de verdachten bekend. Zij werden nog dezelfde avond en vanmorgen aangehouden en in verzekering gesteld. Het gaat om inwoners van Utrecht in de leeftijd van 15 jaar oud.

In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer ernstig hoofdletsel had opgelopen. Over het motief is op dit moment nog niets bekend omdat het onderzoek nog loopt.

]]>
Aanhouding op straat 52.0933034 5.1160817
Utrecht - Inbreker gefilmd door deurbelcamera, maar weet te ontkomen https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/14/03-inbreker-gefilmd-door-deurbelcamera-maar-weet-te-ontkomen.html Gisteren werd er ingebroken aan de Voorstraat in Utrecht. De inbreker wist te ontkomen, maar is gefilmd door een videodeurbel. nieuwsbericht Wed, 14 Apr 2021 09:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/14/03-inbreker-gefilmd-door-deurbelcamera-maar-weet-te-ontkomen.html 2021-04-14T09:42:00Z Rond 20:50 uur kreeg de bewoner van een woning aan de Voorstraat in Utrecht een melding dat er iemand bij zijn voordeur stond. De videodeurbel filmde een persoon die inbrak.

De inbreker wist te ontkomen via het dak van de woning en vluchtte via de Lange Jansstraat. De buit is in de woning achtergebleven. De politie doet onderzoek naar deze brutale inbraak.

Iets gezien?
Heeft u iets gezien van deze inbraak? Of heeft u beelden en deze nog niet gedeeld met de politie? Of weet u wie de inbreker is? Meld dit dan via 0900-8844 of maak gebruik van het onderstaande tipformulier. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

]]>
Motoragent en motor (deels te zien) 52.0948284 5.120191999999999
Utrecht - Gezocht - Utrechts echtpaar slachtoffer van een babbeltruc https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-utrechts-echtpaar-slachtoffer-van-een-babbeltruc.html Op maandag 29 maart werd een Utrechts echtpaar het slachtoffer van een babbeltruc. Toen de vermeende daders waren vertrokken kwam het echtpaar erachter dat ze bestolen waren van waardevolle sieraden en een geldbedrag. verdachte Tue, 13 Apr 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-utrechts-echtpaar-slachtoffer-van-een-babbeltruc.html 2021-04-13T22:00:00Z Toen op maandag 29 maart omstreeks 16.00 uur de telefoon ging nam een van de slachtoffers op. De persoon die belde deed zich voor als een medewerkster van de gemeente en vertelde dat de waterleidingen mogelijk gif zouden kunnen bevatten. De medewerkster vroeg of zij mocht langskomen.

Vijf minuten later werd er bij het Utrechtse echtpaar, een 71-jarige vrouw en een 79-jarige man, aan de Zamenhofdreef aangebeld. Twee personen – een man en een vrouw – stonden voor de deur. Het slachtoffer liet beide personen binnen, die direct de woning inliepen en deze bekeken. Even later liepen ze de keuken in om de kraan te bekijken. De slachtoffers volgden en een van de twee personen sloot vervolgens de deur. Slachtoffers en daders stonden nu allemaal in de keuken met gesloten deur. Doordat de kraan hard openstond, kon het echtpaar niet horen wat er zich in de rest van de woning afspeelde.

Even later verklaarde het duo voldoende te hebben gezien en verliet snel de woning. In de nacht van 30 maart ontdekte een van de slachtoffers dat waardevolle sieraden en een groot geldbedrag waren verdwenen.

Signalementen
De mannelijke verdachte die aanbelden is ongeveer 27 jaar oud, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.83m lang. Hij heeft een licht getinte huidskleur, blond haar en droeg een zwart mondkapje, witte handschoenen en donkere kleding.

De vrouwelijke verdachte is tussen de 24 en 25 jaar oud, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.65m lang. Ze heeft een licht getinte huidskleur en lang zwart haar. Ze droeg een zwarte strakke rok, een trui met blauw-witte strepen en een zwart mondkapje. Ook zij droeg witte handschoenen.

]]>
Wie is getuige geweest dat de man en de vrouw en/of de twee vrouwen de woning binnen zijn gegaan of daar weer naar buiten liepen?

Wie heeft de twee vrouwen op of in de omgeving van de Zamenhofdreef met de kluis onder een bruine doek zien lopen en hen mogelijk in een auto zien stappen?

Wie heeft het viertal op of in de omgeving van de Zamenhofdreef gezien?

Wie heeft op de Zamenhofdreef een videodeurbel of camera waarop de verdachten op maandagmiddag 29 maart tussen 15.45 uur en 16.45 uur zijn vastgelegd?

Wie weet wie de vier mogelijk zijn?

]]>
]]>
52.09073739999999 5.1214201
Utrecht - Drugsvangst woning Van Brammendreef https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/13/03-drugsvangst-woning-van-brammendreef.html Dinsdag 13 april heeft de politie een grote hoeveelheid drugs en geld gevonden in een woning aan de Van Brammendreef. nieuwsbericht Tue, 13 Apr 2021 16:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/13/03-drugsvangst-woning-van-brammendreef.html 2021-04-13T16:39:00Z Rond 02.00 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke woninginbraak in de woning. Agenten gingen erheen en toen zij in de woning keken of er nog inbrekers aanwezig waren, zagen zij tassen met pakketten drugs erin. Een 34-jarige man uit Utrecht die aanwezig was, werd aangehouden. Er is direct een beveiligingseenheid ingeschakeld om de woning met inhoud te beveiligen. Er is uitgebreid zoeking gedaan in de woning, waarbij een grote hoeveelheid verdovende middelen en een grote hoeveel contant geld werd gevonden. Deze zijn in beslag genomen. De burgemeester heeft besloten de woning met spoed te sluiten.

De recherche heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

]]>
52.1090768 5.1172068
Utrecht - Gezocht - Vier mannen gezocht na oprollen hennepkwekerij https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-aantreffen-hennepkwekerij-utrecht.html Begin januari krijgt de politie een anonieme melding dat er in een appartement aan de Ebrodreef in Utrecht mogelijk een hennepkwekerij is gevestigd. Rond de woning zou regelmatig een hennepgeur hangen en er kwamen regelmatig mensen langs, die daar niet woonden. verdachte Tue, 13 Apr 2021 14:35:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-aantreffen-hennepkwekerij-utrecht.html 2021-04-13T14:35:00Z Bewoners van een flat aan de Ebrodreef in Utrecht-Overvecht roken in januari een flinke hennepgeur. Ook zien ze regelmatig mensen in en uit lopen die niet thuishoren in de flat. Ze bellen de politie en als die gaat kijken, treffen agenten een hennepkwekerij aan met 155 planten en daarnaast een grote hoeveelheid henneptoppen.

Wapen
Tijdens het ontmantelen van de kwekerij ontdekken agenten dat er camera's in de woning hangen. Op de beelden zijn in totaal vier mannen te zien die op een bank zitten en met elkaar kletsen. Op één van de fragmenten is te zien dat één van de mannen een revolver tevoorshijn haalt en aan de andere mannen laat zien. Dit laat volgens de politie zien dat we hier te maken hebben met mannen die zich bezig houden met zware criminaliteit.

De huurder van de woning zegt niks te weten van een hennepkwekerij, hij had de woning onderverhuurd. Er is nog niemand aangehouden.

 

Op andere beelden zijn de vier mannen gezamelijk te zien. Ze zitten op de bank en kletsen wat met elkaar. De mannen staan duidelijk op de beelden, ook al is de kleur wat vertekend. De hennepkwekerij is op deze beelden niet te zien.

 

]]>
Kent u deze verdachten of weet u meer over de hennepkwekerij in een flat aan de Ebrodreef in de wijk Overvecht?
Geef het dan door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
]]>
52.1104409 5.1173516
Utrecht - Getuigen gezocht: Straatroof Park Transwijk https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/13/03-getuigenoproep-straatroof.html Maandagvond 12 april is een Utrechter beroofd in Park Transwijk. De politie zoekt getuigen. nieuwsbericht Tue, 13 Apr 2021 13:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/13/03-getuigenoproep-straatroof.html 2021-04-13T13:47:00Z Rond 21.15 uur was een 25-jarige Utrechter aan het hardlopen in Park Transwijk. Tijdens het lopen werd hij aangesproken door twee mannen. Hij stopte, maar werd vervolgens direct bedreigd en hij
moest zijn spullen afstaan. De twee mannen gingen er hierna vandoor in de richting van de Beneluxlaan.

]]>
De daders hadden beiden een donkere huidskleur en waren ongeveer 30 jaar oud. Beiden waren in het donder gekleed en spraken met een accent.

]]>
Heeft u iets gezien van deze straatroof? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of maak gebruik van het onderstaande tipformulier. Anoniem melden kan ook via Meld
Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
Gele jas motoragent 52.0644996 5.1071943
Utrecht - DNA-match leidt tot verdachte 21 jaar oude verkrachtingszaak https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/12/03-dna-match-leidt-tot-verdachte-21-jaar-oude-verkrachtingszaak.html De politie heeft een 45-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van een verkrachting op 21 juni 2000. Deze verkrachting vond plaats aan de Loevenhoutsedijk in Utrecht. Daarmee lijkt de zaak, die inmiddels een cold case is, alsnog tot een ontknoping te komen. nieuwsbericht Mon, 12 Apr 2021 12:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/12/03-dna-match-leidt-tot-verdachte-21-jaar-oude-verkrachtingszaak.html 2021-04-12T12:22:00Z Het is rond middernacht, in de nacht van 21 op 22 juni 2000, als een destijds 49-jarige vrouw aan de Loevenhoutsedijk slachtoffer wordt van een verkrachting. De vrouw doet aangifte. De politie heeft destijds uitgebreid onderzoek gedaan. Getuigen zijn gehoord, bewijsstukken zijn veilig gesteld en ook DNA van de vermoedelijke dader kon door de technische recherche worden veiliggesteld en over worden gedragen aan het NFI. In 2000 is het DNA-profiel vergeleken met gegevens in de databank maar toen werd er geen match gevonden.

In het kader van de wet DNA-onderzoek bij veroordeelden is alsnog een match ontstaan. Het DNA van een 45-jarige man, die veroordeeld is voor harddrugsbezit, bleek te matchen met het DNA van de vermoedelijke dader van de verkrachting uit 2000. Hierop is de man aangemerkt als verdachte. Na verder onderzoek van het Team Cold Cases en het Team Zeden is de man op donderdag 8 april aangehouden. Hij ontkent betrokkenheid. Onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over zijn precieze rol in de zaak.

Het slachtoffer, de inmiddels 69-jarige vrouw, is in kennis gesteld over de aanhouding in deze cold case.

]]>
DNA-streng 52.1092835 5.108916799999999
Utrecht - Twee harddrugsdealers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/9/03-twee-harddrugsdealers-aangehouden.html Dinsdag 6 april heeft de politie twee Utrechtse harddrugsdealers aangehouden in Nieuwegein. Er loopt een onderzoek naar de omvang van hun drugshandel. nieuwsbericht Fri, 09 Apr 2021 07:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/9/03-twee-harddrugsdealers-aangehouden.html 2021-04-09T07:54:00Z Na binnengekomen informatie, startte de politie een onderzoek naar twee harddrugsdealers. In het onderzoek werd duidelijk dat de twee mannen beiden een eigen dealerlijn en eigen klantenbestand hadden, maar wel leken samen te werken. Zij leverden hun drugs binnen de stad Utrecht maar ook ver daar buiten. Na intensief onderzoek werden de twee mannen dinsdag 6 april op heterdaad aangehouden na een overdracht aan twee afnemers in IJsselstein. Met hulp van een speurhond is hun auto doorzocht, hier lag 25 gram cocaïne in. Daarna is in de woning van één van hen gezocht, in Utrecht-west. Hierbij vonden agenten € 3110 euro aan contant geld en een paar brokjes hasj. De drugs en het geld werden in beslag genomen.

De mannen, beiden 21 jaar oud uit Utrecht, zitten vast. Het onderzoek naar hun drugshandel gaat door. De bedoeling is om de verdachten behalve strafrechtelijk, ook bestuursrechtelijk en financieel aan te pakken.

]]>
Motoragent en motor (deels te zien) 52.09073739999999 5.1214201
Utrecht - Update illegaal feest https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/8/03-update-illegaal-feest.html Tijdens een professioneel georganiseerd illegaal feest maandagavond 5 april hebben verschillende minderjarigen een aantal coronabekeuringen gekregen. Al deze bekeuringen waren terecht; toch heeft de politie de ochtend erna in afstemming met het OM besloten het aantal bekeuringen per betrokkene te beperken tot maximaal drie. nieuwsbericht Thu, 08 Apr 2021 13:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/8/03-update-illegaal-feest.html 2021-04-08T13:09:00Z Rond 23:00 uur kwamen agenten op een melding af dat er een feest gaande was in een loods aan de Nautilusweg. Daar bleek een georganiseerd feest met professionele draaitafel, DJ en alcoholische dranken aan de gang te zijn. In totaal waren er zo’n 120 aanwezigen. Een deel van hen was minderjarig. Er werd aan hen ook alcohol geschonken. In totaal  zijn 57 personen ter plaatse bekeurd voor het overtreden van één of meer coronamaatregelen, acht personen zijn aangehouden voor het organiseren van het feest en 54 personen zijn aangehouden omdat zij geen wettelijk geldend ID-bewijs bij zich hadden. Ook ouders die hun kind na 22.00 uur naar het illegale feest brachten, kregen een bekeuring vanwege het overtreden van de avondklok.

De politie heeft dinsdag op eigen initiatief alle gegevens van de bekeurden geanalyseerd. Hieruit blijkt dat de meerderheid minderjarig is, en veel van hen hiermee hun eerste overtreding(en) hebben begaan. Sommigen hebben meerdere verschillende coronabekeuringen gekregen, al dan niet naast een aanhouding vanwege de wet ID. Alle bekeuringen en aanhoudingen zijn terecht en geldig. Toch vindt de politie het, nu alle gegevens compleet zijn, te zwaar om tot en met vier bekeuringen per (minderjarig) persoon te laten betalen. Zeker waar het gaat om kinderen die een eerste overtreding begaan. De politie vindt dat twee bekeuringen per persoon voor het niet naleven van de coronamaatregelen (te weten het negeren van de 1,5-meterregel en groepsvorming) voldoende zijn om te straffen voor deelname aan dit illegale feest. Daarmee wordt een duidelijk signaal afgegeven. In afstemming met het OM worden die extra bekeuringen dan ook niet verwerkt en komen te vervallen. De bekeuringen vanwege de wet-ID blijven staan.

Er wordt gesproken over gebruik van geweld bij de controle, uitschrijven van bekeuringen en aanhoudingen in de loods. Bijna alle aanwezigen werkten mee en konden zonder bijzonderheden bekeurd of aangehouden worden. Twee aanwezigen gedroegen zich recalcitrant en verzetten zich tegen hun aanhouding. In deze twee gevallen is gepast geweld gebruikt. Zoals gebruikelijk wordt dit geregistreerd en beoordeeld. Er is geen gebruik gemaakt van de wapenstok. Deze is wel in de hand gehouden door de agenten, omdat zij met een grote groep te maken hadden en er informatie was dat zij niet mee zouden willen werken aan de staandehoudingen.

]]>
politie 52.11567340000001 5.0461506
Utrecht - Gezocht - Ernstige mishandeling Utrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-ernstige-mishandeling-utrecht.html Op zondag 07 februari loopt een 22-jarige vrouw uit Utrecht hard in het Julianapark in Utrecht. Bij het passeren van een groepje jongeren krijgt ze een conflict en wordt vervolgens hard in haar gezicht geslagen. verdachte Tue, 06 Apr 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-ernstige-mishandeling-utrecht.html 2021-04-06T22:00:00Z Op zondag 07 februari loopt een 22-jarige vrouw uit Utrecht hard in het Julianapark in Utrecht. Als zij rond 17.15 uur over het pad bij de grote vijver rent, staat daar een groepje van 4 of 5 jongens en 2 meisjes. Eén van de meisjes probeert haar opzettelijk te laten struikelen. Wanneer de Utrechtse met haar de discussie aan gaat, komt één van de jongens naar haar toe. Hij is verbaal agressief, bedreigt haar en geeft haar vervolgens een keiharde vuistslag in het gezicht. Daarna gaat de groep ervandoor. Het slachtoffer krijgt hulp van een passerende vrouw. In het ziekenhuis blijkt zij een gebroken oogkas en een gebroken neus te hebben opgelopen en moet zij worden geopereerd.

Signalementen

Het meisje dat het slachtoffer probeert te laten vallen:
Meisje met een lichte tot licht getinte huidskleur, 15/16 jaar, slank postuur, rond de 1.70 meter, wenkbrauwen dicht bij haar ogen, kleine mond en lang stijl donkerbruin haar. Zij sprak met een rollende R en had geen make-up op. Zij droeg een donkergroene winterjas met capuchon.

De jongen die het slachtoffer een keiharde vuistslag geeft:
Jongen met een lichte tot licht getinte huidskleur, 16/17 jaar, rond de 1.70 meter, slank postuur, symmetrisch gezicht, helder bruine ogen, donkerbruin krullend haar. Hij droeg een donkere trui.

De overige jongeren, 3 of 4 jongens en een meisje, zijn tussen de 14 en 16 jaar oud.

]]>
Wie is getuige geweest van deze ernstige mishandeling? Volgens het slachtoffer stond een groep van vijf mannen op meer dan tien meer afstand en moeten zij het hebben gezien.

Wie weet wie het meisje en de jongen mogelijk zijn? Aan deze twee en de andere jongeren uit het groepje het dringende verzoek zich bij de politie te melden.

]]>
]]>
52.1074581 5.0853788
Utrecht - Groot feest stilgelegd in Utrecht: 62 aanhoudingen https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/6/03-groot-feest-stilgelegd-in-utrecht-62-aanhoudingen.html De politie heeft vannacht ingegrepen tijdens een feest in een loods aan de Nautilusweg in Utrecht. 57 aanwezigen konden direct bekeurd worden. 54 personen werden aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren. Nog eens acht personen zijn aangehouden vanwege het organiseren van het feest. nieuwsbericht Tue, 06 Apr 2021 03:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/6/03-groot-feest-stilgelegd-in-utrecht-62-aanhoudingen.html 2021-04-06T03:12:00Z Maandagavond rond 23.00 uur kreeg de politie signalen dat er een feest gaande was in een loods aan de Nautilusweg in Utrecht. Ter plaatse bleek er zo’n 120 man aanwezig. Tijdens het feest werden diverse coronaregels overtreden.

Toen de politie het feest stillegde probeerden veel aanwezigen te vluchten. Dat lukte niet omdat agenten hen ook bij een andere uitgang al opwachtten. Uiteindelijk konden zo alle aanwezigen staande worden gehouden.

57 aanwezigen konden ter plaatse bekeurd worden. Zij konden daarna vertrekken. 54 personen konden zich niet identificeren. Zij zijn daarom met een bus naar het arrestantencomplex in Houten vervoerd. Familieleden konden daar hun identiteitsbewijzen komen brengen zodat ook deze aanwezigen met een bekeuring op zak weer naar huis konden. Daarnaast zijn nog eens acht personen aangehouden vanwege de organisatie van het feest.

]]>
52.11567340000001 5.0461506
Utrecht - Twee dealers aangehouden met bijna 30 bolletjes https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/03-twee-dealers-aangehouden-met-bijna-30-bolletjes.html Donderdag 1 april hield een aantal wijkagenten een drugsactie in Utrecht zuid. Bij een deal op de Van Riebeeckstraat betrapten ze twee dealers met flink wat cocaïne bij zich. nieuwsbericht Fri, 02 Apr 2021 15:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/03-twee-dealers-aangehouden-met-bijna-30-bolletjes.html 2021-04-02T15:10:00Z Vanwege meldingen uit de buurt hielden wijkagenten donderdag 1 april een gerichte drugsactie. Rond 19.00 uur zagen de agenten verdacht gedrag bij een woning op de Van Riebeeckstraat. De bewoner ging naar binnen en liet de deur open. Even later stapte er een man uit een auto en ging de woning in en binnen een minuut er weer uit en reed toen met een andere man weg. Bij controle bleek de bewoner net drugs gekocht te hebben. Agenten volgden de auto en reden deze klem op de kruising Kanaalstraat - J.P Coenstraat. De mannen in de auto bleken o.a. 27 bolletjes bij zich te hebben. Deze werden in beslag genomen. De mannen, beide 20 jaar uit Utrecht, werden aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld. Hun auto werd ook in beslag genomen.

De politie is alert op drugscriminaliteit. Zowel straatdealers als handelaren in grote netwerken houden we aan. De netwerken proberen we zoveel mogelijk te verstoren, ook in samenwerking met de gemeente. Het helpt als bewoners melding doen van dealen in hun wijk en signalementen onthouden en doorgeven. Dealers kunnen dan op heterdaad aangehouden worden. Ook ander verdacht (drugscrimineel) gedrag kan gemeld worden, zowel bij de wijkagent, via 0900-8844 als anoniem via 0800-7000.

 

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 52.0902353 5.0999053
Utrecht - Oproep getuigen en slachtoffers mishandeling Vredenburg https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/03-oproep-getuigen-en-slachtoffers-mishandeling-vredenburg.html Op donderdag 1 april zien twee collega’s van de politie buiten werktijd een man die zich onacceptabel gedraagt in de buurt van de Vredenburgkade. Hij valt mensen lastig en slaat meerdere mensen die hij tegenkomt. De politiemedewerkers hebben hem daarvoor aangehouden. Maar we komen graag in contact met een aantal getuigen en een van de mishandelde slachtoffers. nieuwsbericht Fri, 02 Apr 2021 12:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/03-oproep-getuigen-en-slachtoffers-mishandeling-vredenburg.html 2021-04-02T12:26:00Z We zijn op zoek naar drie vrouwen die op 1 april rond 14.50 uur bij de Vredenburgkade liepen en door de man zijn bespuugd. Daarnaast komen we ook graag in contact met een man die bij het stoplicht stond, die door de verdachte geslagen is. Wij nodigen deze mensen uit om alsnog aangifte te komen doen van dit ongewenste gedrag.

Was u in de buurt en heeft u wat gezien of gefilmd?
Ook dan komen we graag met u in contact. Misschien heeft u het opvallende gedrag zelfs wel gefilmd. Dan kunt u contact opnemen via 0900-8844 of onderstaand meldformulier.

Signalement
Was u rond 14.50 in de buurt van Vredenburg? Het kan zijn dat u iets mee heeft gekregen van het incident. De verdachte waar het om gaat is een Duits sprekende man met het volgende signalement:

 • Witte huidskleur
 • Ongeveer 40 jaar oud
 • Ongeveer 1.83 lang
 • Kort, vlassig haar
 • Tatoeages in zijn nek en gezicht
 • Spijkerbroek
 • Camouflage jas met capuchon

Neem contact op
Via onderstaand tipformulier, via 0900-8844 of maak een afspraak om aangifte te doen.

]]>
52.0926355 5.112537199999999
Utrecht - Utrechts echtpaar slachtoffer van een babbeltruc https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/1/03-utrechts-echtpaar-slachtoffer-van-een-babbeltruc.html Op maandag 29 maart werd een Utrechts echtpaar het slachtoffer van een babbeltruc. Toen de vermeende daders waren vertrokken kwam het echtpaar erachter dat ze bestolen waren van waardevolle sieraden en een geldbedrag. nieuwsbericht Thu, 01 Apr 2021 13:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/1/03-utrechts-echtpaar-slachtoffer-van-een-babbeltruc.html 2021-04-01T13:01:00Z Toen op maandag 29 maart omstreeks 16.00 uur de telefoon ging nam een van de slachtoffers op. De persoon die belde deed zich voor als een medewerkster van de gemeente en vertelde dat de waterleidingen mogelijk gif zouden kunnen bevatten. De medewerkster vroeg of zij mocht langskomen.

Vijf minuten later werd er bij het Utrechtse echtpaar, een 71-jarige vrouw en een 79-jarige man, aan de Zamenhofdreef aangebeld. Twee personen – een man en een vrouw – stonden voor de deur. Het slachtoffer liet beide personen binnen, die direct de woning inliepen en deze bekeken. Even later liepen ze de keuken in om de kraan te bekijken. De slachtoffers volgden en een van de twee personen sloot vervolgens de deur. Slachtoffers en daders stonden nu allemaal in de keuken met gesloten deur. Doordat de kraan hard openstond, kon het echtpaar niet horen wat er zich in de rest van de woning afspeelde.

Even later verklaarde het duo voldoende te hebben gezien en verliet snel de woning. In de nacht van 30 maart ontdekte een van de slachtoffers dat waardevolle sieraden en een groot geldbedrag waren verdwenen.

Signalementen
De mannelijke verdachte die aanbelden is ongeveer 27 jaar oud, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.83m lang. Hij heeft een licht getinte huidskleur, blond haar en droeg een zwart mondkapje, witte handschoenen en donkere kleding.

De vrouwelijke verdachte is tussen de 24 en 25 jaar oud, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.65m lang. Ze heeft een licht getinte huidskleur en lang zwart haar. Ze droeg een zwarte strakke rok, een trui met blauw-witte strepen en een zwart mondkapje. Ook zij droeg witte handschoenen.

Iets gezien?
Heeft u de daders gezien of zijn ze wellicht ook bij u aan de deur geweest? Of misschien weet u wie ze zijn? Alle informatie helpt! Neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844 of via het onderstaande tipformulier. Doet u liever anoniem uw verhaal, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Babbeltrucs
Daders van babbeltrucs verzinnen van alles om binnen te komen. Ziet u iemand voor uw deur staan die u niet kent, die bij u naar binnen wil, zonder dat u met deze persoon een afspraak hebt op dat tijdstip? Vraag dan altijd naar legitimatie of neem contact op met de instantie waarvan de persoon zegt te zijn.

]]>
Motoragent en motor (deels te zien) 52.1137923 5.1122282
Utrecht - Gezocht - Man komt te hulp en wordt mishandeld https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-man-komt-te-hulp-en-wordt-mishandeld.html Een man die op maandag 17 februari vanaf het Griftpark naar zijn huis loopt, komt op de Willem van Noortstraat langs een groepje jongens dat mot met elkaar heeft. Eén van de jongens wordt belaagd en de Utrechter komt tussenbeide. "Ik hoorde geschreeuw. Er waren jongens, zo leek het, aan het vechten met één jongen. Al gauw leek het serieus en ben ik naar ze toe gehold", zo vertelt het slachtoffer. Kort daarna blijkt dat de jongens helemaal geen ruzie met elkaar hebben en ze keren zich tegen hem. verdachte Wed, 31 Mar 2021 14:10:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-man-komt-te-hulp-en-wordt-mishandeld.html 2021-03-31T14:10:00Z De man probeert de klappen die hij krijgt af te weren en kneust daarbij zijn duim. "Het voelt ontzettend fout dat als iemand probeert iets op te lossen je iemand, van boven de vijftig, aan gaat vallen. Ik vind dat gewoon niet kunnen. Punt", aldus het slachtoffer.

Getuige
Een automobilist die net aan komt rijden ziet de mishandeling. Hij drukt een paar keer hard op zijn claxon, pakt zijn telefoon en begint te filmen. Daarna gaan de jongens er snel vandoor.

De politie is nu op zoek naar één jongen van wie op het filmpje van de getuige daadwerkelijk te zien is dat hij slaat en schopt. De andere jongens doen in beeld niets strafbaars, wel onderzoekt de politie wat hun rol is geweest. Mogelijk worden zij later ook herkenbaar getoond.

Signalement
Verdachte
- lichtgetinte huid
- begin 20
- stevig/sportief postuur
- zwart, kort haar
- zwarte, dunne jas, capuchon, wit logo
- donkergroen Adidas-shirt, Manchester United
- legergroene Adidas trainingsbroek
- witte sneakers

 

]]>
Was u getuige van de mishandeling of weet u wie de jongen is die een man heeft geschopt en geslagen? Geef het door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
]]>
52.10158029999999 5.1215984
Utrecht - Grote drugsvangst, dealers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/26/03-grote-drugsvangst-dealers-aangehouden.html Bij een grote actie zijn vier drugsdealers aangehouden in en bij een woning aan de Wapendragervlinder. Drugs, geld en auto’s zijn in beslag genomen. De politie hoopt dat hiermee de rust in de wijk terugkeert. nieuwsbericht Fri, 26 Mar 2021 14:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/26/03-grote-drugsvangst-dealers-aangehouden.html 2021-03-26T14:27:00Z Na meerdere anonieme meldingen en overlastmeldingen uit de buurt over drugshandel startte de politie een onderzoek naar de activiteiten in een woning aan de Wapendragervlinder. Uit een combinatie van goede meldingen uit de buurt en politieonderzoek bleek dat er inderdaad drugs werden verhandeld vanuit de woning. In de nacht van zondag 14 maart kon de politie twee verdachten op heterdaad aanhouden, die een flinke hoeveelheid drugs bij zich hadden. Het gaat om een 38-jarige man uit Zoetermeer en een 41-jarige man uit Den Haag.

Op woensdag 24 maart 2021 werd gezien dat een man met een tas de woning verliet. Na controle bleek ook hij, een 39-jarige man uit Utrecht, veel drugs bij zich te hebben en werd aangehouden. Daarmee was er genoeg grond om een inval in de woning te doen en deze te doorzoeken. Twee mannen in de woning werden aangehouden, een 30-jarige man uit Bodegraven en een 36-jarige man uit Vleuten. In de woning zochten o.a. geld- en drugshonden mee. Er werden drugs en ruim 16.000 euro contant geld gevonden. De drugs en het geld werden in beslag genomen, naast twee auto’s. De woning werd met spoed gesloten. Toch zagen getuigen later dat er mensen in de woning waren en belden de politie. Er bleken twee mannen in de woning, één van hen was een van de eerder aangehouden mannen in deze zaak. Deze 41-jarige man uit Den Haag had weer drugs bij zich en werd daarom weer aangehouden.

De politie doet verder onderzoek in deze zaak.

(foto is niet van deze doorzoeking)

]]>
hond ingezet bij zoeking 52.092015 5.0516326
Utrecht - Gezocht - Man zwaar mishandeld Utrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-man-zwaar-mishandeld-utrecht.html Op 17 maart werd een man op de Koppestokstraat in Utrecht rond 20:00 uur ernstig mishandeld. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De mishandeling vond plaats op de hoek van de Koppestokstraat en de Cornelis Dirkszstraat in de Utrechtse wijk Geuzenwijk. Twee mannen worden door een getuigen daar gezien. Een van de mannen geeft de ander een harde duw of klap. Het slachtoffer valt direct op de grond. De dader rent vervolgens naar een kleine auto, stapt in en vlucht over de Cornelis Dirkszstraat. De dader heeft vermoedelijk een licht getinte huid, is tussen de 20 en 35 jaar oud, tussen de 1.70 en 1.80m lang, heeft een slank postuur droeg donkere kleding en en een donker petje. verdachte Tue, 23 Mar 2021 09:05:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-man-zwaar-mishandeld-utrecht.html 2021-03-23T09:05:00Z Wie heeft camerabeelden waarop de dader en de kleine auto ergens tussen 19.45 uur en 20.15 uur te zien zijn? 

]]>
]]>
52.110517376333405 5.093416142644496
Utrecht - Update botsing met tram https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/19/03-update-botsing-met-tram.html De 23-jarige bestuurder van de bestelbus die 16 maart rond 10.45 uur in botsing kwam met een tram op de Herculeslaan heeft proces-verbaal gekregen voor zijn betrokkenheid bij de botsing. nieuwsbericht Fri, 19 Mar 2021 13:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/19/03-update-botsing-met-tram.html 2021-03-19T13:22:00Z Na de botsing tussen een bestelbus en een tram, waarbij de tram ontspoorde en veel schade ontstond, heeft de politie beide bestuurders meegenomen naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring over de aanrijding. Onderzoek wees uit dat de bestuurder van de bestelbus door rood was gereden. Hij kreeg proces-verbaal.

Eerder werd gecommuniceerd dat de bestuurder onder invloed was, maar onderzoek moet hier nog uitsluitsel over geven.  

]]>
Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen 52.0795184 5.146699
Utrecht - Update: Ernstige mishandeling, slachtoffer blijkt 48-jarige Utrechter https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/18/03-utrecht-ernstige-mishandeling.html Op woensdag 17 maart werd een man mishandeld op de Koppestokstraat. Het slachtoffer raakte buiten kennis en is naar het ziekenhuis vervoerd. Van de verdachte ontbreekt nog ieder spoor. De identiteit van het slachtoffer is inmiddels bekend. Het gaat om een 48-jarige man uit Utrecht. Hij ligt met ernstig letsel in het ziekenhuis. De politie komt nog steeds graag in contact met mensen die meer weten over wat zich heeft afgespeeld aan de Koppestokstraat. nieuwsbericht Fri, 19 Mar 2021 08:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/18/03-utrecht-ernstige-mishandeling.html 2021-03-19T08:31:00Z Rond 20.05 uur kreeg de politie een melding dat een man was geslagen en gewond was geraakt. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer hoofdletsel had en niet aanspreekbaar was. De man is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld maar dat heeft geen informatie opgeleverd over de aanleiding en toedracht van het incident. Wel is bekend geworden dat de verdachte na de mishandeling vermoedelijk is gevlucht in personenauto. De auto is donker van kleur en betreft een klein model.

Aanvankelijk was onduidelijk wie het slachtoffer was. Dankzij tipgevers is duidelijk geworden dat het gaat om een 48-jarige Utrechter. Hij komt uit de wijk waar het incident ook plaatsvond.

]]>
De politie is voor het onderzoek dringend op zoek naar getuigen en mogelijke camerabeelden. Mocht u getuige zijn geweest van deze ernstige mishandeling of beschikken over bruikbare camerabeelden, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u gebruik maken van het onderstaande tipformulier.

]]>
Recherche en forensische onderzoekers voeren een onderzoek uit op een plaats delict na een schietincident 52.1101083 5.095307099999999
Utrecht - Verdachten poging overval aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/17/03-utrecht-verdachten-poging-overval-aangehouden.html Op 28 januari 2021 werd personeel van een winkel aan het Haroekoeplein het slachtoffer van twee gewapende overvallers. Op basis van rechercheonderzoek werden op 16 maart twee verdachten aangehouden nieuwsbericht Wed, 17 Mar 2021 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/17/03-utrecht-verdachten-poging-overval-aangehouden.html 2021-03-17T13:54:00Z Het tweetal bedreigde rond 20.00 uur die donderdagavond in januari een medewerkster met messen en eisten geld. Toen andere personeelsleden te hulp schoten, gingen zij er zonder buit te voet vandoor. Doordat het personeel zo van slag was door het incident, werd de volgende ochtend de politie pas ingeschakeld. De recherche startte vervolgens een onderzoek. Uiteindelijk leidde dit naar twee jongens (15 en 16 jaar) uit Utrecht. Beiden werden gisterochtend thuis aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader verhoor en onderzoek.

De verdachten blijven in ieder geval vastzitten tot hun voorgeleiding bij de rechter-commissaris op 19 maart. De recherche zet het onderzoek voort.

]]>
Handboeien op politieauto 52.0915845 5.0904073
Utrecht - Gezocht - Diefstal laptoptas in trein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-diefstal-laptoptas-in-trein.html Op 26 januari wordt in de trein naar Groningen de laptoptas van een vrouw gestolen. Doordat de pinpas is gebruikt om een kaartje in Gouda te kopen, heeft de politie kunnen achterhalen dat de verdachte moet zijn overgestapt in Utrecht. Op beelden is te zien dat de verdachte inderdaad van spoor wisselt op Utrecht Centraal Station. Wij zijn op zoek naar deze man. verdachte Wed, 17 Mar 2021 10:53:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-diefstal-laptoptas-in-trein.html 2021-03-17T10:53:00Z Als de vrouw moet wachten in Utrecht, haalt ze wat te eten en stapt zij rond 17.40 uur in de trein naar Groningen. Ze heeft dan haar laptoptas nog naast zich liggen op de stoel. Verschillende mensen lopen langs en niet veel later merkt de vrouw dat haar tas verdwenen is. Niemand in de trein heeft gezien dat haar tas gestolen is. Tegen tien voor zes vertrekt de trein naar Groningen.

Wanneer het slachtoffer haar bankpas bij haar bank laat blokkeren, krijgt zij te horen dat kort na zes uur met de bankpas in Gouda is betaald. Diegene moet dan op Utrecht Centraal Station op spoor 9 de trein van 17.48 uur naar Gouda hebben genomen, waar die trein om 18.06 uur aankwam. Op bewakingsbeeld is te zien dat de verdachte om 17.46 uur over perron 11 vanaf de trein naar Groningen naar de trap rent naar de tunnel.  Vervolgens is te zien dat hij die trap af komt rennen en dat hij de gestolen laptoptas in zijn rechterhand heeft. 

Signalement

 • man 
 • lichte of licht getinte huid
 • stevig postuur
 • zwart petje op
 • zwarte jas 
 • zwart shirt met witte tekst met onder andere groot DSQUARED,
 • vaal grijze/zwarte spijkerbroek met scheuren boven de knieën
 • zwarte sneakers, zoolrand voorste helft is zwart, achterste helft zoolrand is wit
 • klein zwart schoudertasje

Wie herkent deze man?

Bel met uw tips naar 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op via M. Bel geheel anoniem 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl. 

]]>
]]>
52.0906076 5.111082