Alle berichten | Utrechtse Heuvelrug | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/utrechtse-heuvelrug.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug nl Fri, 27 Jan 2023 12:13:53 GMT 2023-01-27T12:13:53Z nl Leersum - Politie doet onderzoek naar overval Leersum, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/8/03-politie-doet-onderzoek-naar-overval-leersum-getuigen-gezocht.html Vannacht is een juwelier in Leersum het slachtoffer geworden van een overval. De daders gingen er daarbij met een onbekende buit vandoor. Hierbij raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek en komt daarbij graag in contact met mogelijke getuigen. Thu, 08 Dec 2022 10:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/8/03-politie-doet-onderzoek-naar-overval-leersum-getuigen-gezocht.html 2022-12-08T10:48:00Z Donderdagnacht 8 december rond middernacht is een juwelier aanwezig in zijn zaak aan de Rijksstraat in Leersum.  Plotseling wordt zij daarbij verrast door drie personen vermomd met wat lijkt op regenjassen  en bivakmutsen. Onder dwang wordt het slachtofer vastgehouden waardoor de daders kans zien om er vandoor te gaan met een nog onbekende buit. Vermoedelijk zijn zij daarbij per auto gevlucht.

Onderzoek gestart

Het slachtoffer weet zelf contact te zoeken met hulpdiensten. Daarop is de politie is direct een zoektocht gestart naar de mogelijke daders. Op dit moment zijn er nog geen arrestaties verricht. Het onderzoek gaat vandaag verder met onder andere aanvullend buurtonderzoek, het nalopen van camerabeelden en forensisch onderzoek.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over deze overval? Heeft u vlak voor of na de overval misschien iets gezien of gehoord in de omgeving van de Rijksstraat dat hiermee te maken kan hebben? Of heeft u camerabeelden die ons meer kunnen vertellen? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000.  

]]>
52.02292771 5.43230493
Driebergen - Rotterdam - Aanhoudingen in Dubai vanwege internationale drugshandel https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/27/11-aanhoudingen-in-dubai-vanwege-internationale-drugshandel.html Op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) zijn in Dubai twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige internationale drugshandel. Voor beide verdachten zal aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) een uitleveringsverzoek worden gedaan. Mon, 28 Nov 2022 07:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/27/11-aanhoudingen-in-dubai-vanwege-internationale-drugshandel.html 2022-11-28T07:00:00Z De aanhoudingen maken deel uit van een door Europol gecoördineerde internationale operatie. Daarbij zijn behalve Nederland ook politie- en justitiediensten uit Spanje, Frankrijk, België, de VAE en de Verenigde Staten betrokken. Bij de aanhoudingen werkten de opsporingsdiensten intensief en succesvol samen met de Dubai Police Force en met de in de VAE gestationeerde Liaison Officers van de betrokken landen. In Nederland doen de Landelijke Eenheid (Dienst Landelijke Recherche) en de recherche van Eenheid Rotterdam het opsporingsonderzoek.

Duizenden kilo’s

Een van de verdachten is een 37-jarige man met zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. Hij wordt door het OM Rotterdam vervolgd vanwege de invoer van duizenden kilo’s  cocaïne in Nederland in 2020 en 2021, deelname aan een criminele organisatie, witwassen van grote hoeveelheden geld, ambtelijke corruptie en het bezit van vuurwapens. Het onderzoek naar hem begon met ontsleutelde berichten van Sky-cryptofoons.

Het gaat om ernstige strafbare feiten die wijzen op internationale drugshandel vanuit overwegend Zuid-Amerika via de havens van Antwerpen en Rotterdam. De aangehouden man wordt verdacht van een belangrijke coördinerende rol bij de invoer van cocaïne. Hij stond sinds april 2022 internationaal gesignaleerd en werd gezocht door alle bij Interpol aangesloten landen.

Sky-berichten

De andere in Dubai aangehouden verdachte is een 40-jarige Nederlander, die ook burger is van Bosnië Herzegovina. Ook tegen hem startte een opsporingsonderzoek op basis van onderschepte Sky-berichten. Officieren van Justitie van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie behandelen de strafzaak tegen hem.

De man wordt niet alleen verdacht van de invoer van omvangrijke partijen cocaïne. Hij wordt ook verdacht van (het voorbereiden van) de invoer van bijna 8000 kilo grondstoffen voor de productie van amfetamine. De grondstoffen voor drugsproductie kwamen via de haven van Antwerpen en hadden een bedrijf in Nederland als eindbestemming.

De verdachte heeft vermoedelijk een belangrijke leidende rol gehad bij de invoer van de verboden goederen. Het gaat onder andere om een partij van ongeveer 1800 kilo cocaïne die in 2020 via de haven van Hamburg is ingevoerd met bestemming Nederland.

Vanwege de Sky-chats bestaat ook het vermoeden dat de man als organisator, makelaar en financier betrokken was bij de import van 739,5 kilo cocaïne vanuit Durban (Zuid-Afrika) naar Rotterdam.

Lees hier het persbericht van Europol en bekijk de video van deze operatie.

]]>
52.0498922 5.28624513
MAARN / MAARSBERGEN - Getuigen gezocht van beroving in Maarn https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/25/03-getuigen-gezocht-van-beroving-in-maarn.html Op donderdag 24 november werden twee jongens beroofd van hun spullen. Ook werd een van de slachtoffers geslagen. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van deze beroving aan de Buurtsteeg in Maarn. Fri, 25 Nov 2022 10:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/25/03-getuigen-gezocht-van-beroving-in-maarn.html 2022-11-25T10:53:00Z De twee 13-jarige jongens reden rond 20:15 uur na hun voetbaltraining in Maarn over de Buurtsteeg in de richting van Maarsbergen toen er plotseling twee jongens achter een boom vandaan kwamen die begonnen te schreeuwen. Een van de jongens droeg een blauwe jas en was ongeveer 1.60 meter.

Even later kwamen er twee jongens naast de slachtoffers fietsen. Mogelijk waren dit dezelfde jongens of hoorden ze bij de jongens, die eerder schreeuwend achter de boom vandaan kwamen. De jongens zeiden dat als ze hun spullen niet gaven ze zouden schieten. De slachtoffers hebben geen wapens gezien. De slachtoffers gaven hierop hun spullen af. Vervolgens werd een van de slachtoffers gedwongen op zijn knieën te gaan zitten. Hij kreeg direct een klap.

Signalementen
De eerste jongen is klein, ongeveer 1.30 meter en heeft bruin, krullerig, kort haar. Hij heeft een tenger postuur en een lichtgetinte huis. De jongen droeg een zwarte hoody en een zwarte joggingbroek. De tweede verdachte is blond, slank en heeft een lichte huid. Hij droeg een t-shirt, blauwe jeans en een vest of jack.

Iets gezien?
De politie is op zoek naar getuigen van dit nare incident. Heeft u iets gezien van deze beroving? Of misschien weet iemand wel wie deze jongens zijn? Laat  het ons dan weten. Dat kan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook kunt u gebruikmaken van het  onderstaande tipformulier.

]]>
52.05860605 5.37729106
Driebergen-Rijsenburg - Woning Driebergen-Rijsenburg gebruikt voor drugsgebruik door minderjarigen https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/21/woning-driebergen-gebruikt-voor-drugsgebruik-door-minderjarigen.html Vrijdagavond 18 november trad de politie binnen in een woning aan de Van Berckstraat in Driebergen-Rijsenburg. De aanleiding was een aantal anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem over drugsgebruik door minderjarigen in de woning. Dit zou gebeuren met medeweten van de 34-jarige bewoonster van de woning. Bij het binnentreden werden vier minderjarige jongens aangetroffen. Mon, 21 Nov 2022 14:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/21/woning-driebergen-gebruikt-voor-drugsgebruik-door-minderjarigen.html 2022-11-21T14:35:00Z Jongerenhonk in woning

De politie ontving anonieme meldingen dat de woning van de 34-jarig bewoonster werd gebruikt door jongeren voor drugsgebruik. Na nader onderzoek besloot de politie de woning te betreden. Drie jongens van 15 en één jongen van 16 verstopten zich in de zolderruimte van de woning, die werd gebruikt als jongerenhonk. Eerder op de avond zag de politie nog een paar jongeren het pand verlaten.

Drugs en gestolen fietsen

De bewoonster van het pand was in het bezit van verschillende soorten soft- en harddrugs in kleine hoeveelheden. Ook zijn meerdere gestolen fietsen aangetroffen. De drugs en fietsen zijn in beslag genomen. Omdat het geringe hoeveelheden betreft is de bewoonster niet aangehouden, wel wordt een proces-verbaal aangemaakt voor de gestolen fietsen.

Zorgmelding Veilig Thuis

Voor zowel de vier minderjarige jongens als de twee kinderen van bewoonster, die niet in de woning aanwezig waren, is een zorgmelding aangemaakt voor Veilig Thuis. De situatie is inmiddels aan de burgemeester van de Utrechtse Heuvelrug gerapporteerd. Mogelijk komen hier bestuurlijke maatregelen uit voort om herhaling te voorkomen.

Misdaad Anoniem

De politie kwam de situatie op het spoor door tips via Meld Misdaad Anoniem. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige criminaliteit en misdaad.  Anoniem melden kan via de website of via telefoonnummer 0800-7000.

]]>
52.05412711 5.28482843
Veenendaal / Overberg - Veroorzaker vlucht na verkeersongeval Veenendaal https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/21/veroorzaker-vlucht-na-verkeersongeval-veenendaal.html Twee auto’s zijn tegen elkaar gebotst in de nacht van zondag 20 op maandag 21 november. Dit gebeurde op de Slaperdijk in het buitengebied tussen Veenendaal en Overberg. Na de botsing nam de veroorzaker de benen. De politie is op zoek naar de verdachte en roept getuigen op om zich te melden en camerabeelden te delen. Mon, 21 Nov 2022 11:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/21/veroorzaker-vlucht-na-verkeersongeval-veenendaal.html 2022-11-21T11:41:00Z Even na middernacht vond de botsing plaats tussen twee personenauto’s op de kruising tussen de Slaperdijk en de Dwarsweg. Het 31-jarige slachtoffer uit Oss werd door de brandweer bevrijd uit de auto en is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Na de botsing ging de veroorzaker er te voet vandoor. De politie heeft gezocht. Helaas is de verdachte nog niet aangehouden. Uit onderzoek blijkt dat de auto van de veroorzaker vermoedelijk gestolen is.

Weet u meer?

Hebt u iets gezien of gehoord dat ons kan helpen bij het onderzoek? Of heeft u camerabeelden uit de buurt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via het online tipformulier onderaan deze pagina.

 

]]>
52.02955565 5.52079629
Driebergen - Waarschuwingsschoten gelost Driebergen na achtervolging https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/3/03-waarschuwingsschoten-gelost-driebergen-na-achtervolging.html Maandagochtend 3 oktober rond 07.15 vond in het Duitse Wesel een carjacking plaats waarbij mogelijk gebruik is gemaakt van een vuurwapen.  De Duitse politie zette een opsporingsbericht ook bij de Nederlandse politie uit omdat het zeer goed mogelijk was dat de verdachte richting Nederland reden. Mon, 03 Oct 2022 11:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/3/03-waarschuwingsschoten-gelost-driebergen-na-achtervolging.html 2022-10-03T11:30:00Z UPDATE 4 oktober 2022: In eerdere berichtgeving werd melding gemaakt van een 2de verdachte waar de politie nog naar op zoek was. Uit meerdere getuigenverklaringen concluderen wij dat er sprake is van slechts één inzittende. Het gaat hierbij om de aanhouding die al is verricht. Er wordt dus niet meer gezocht naar een tweede inzittende.    

Originele bericht: 

Rond 9.00 uur zagen agenten in Oost-Nederland de auto, die opvallende kenmerken heeft, rijden en zetten de achtervolging in. Ook volgden twee  politiehelikopters  de vluchtende auto vanuit de lucht.

Botsing

Bij de afrit A12 Driebergen kwam de auto tot stilstand nadat hij in botsing was gekomen met meerdere auto’s die voor een verkeerslicht stonden.

Waarschuwingsschoten

Getuigen vertelden dat de inzittende er te voet vandoor waren gegaan. De inzittende werd gesignaleerd door de politie en kon, na het lossen van waarschuwingsschoten, aangehouden worden. Deze verdachte is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in verband met verwondingen als gevolg van de aanrijding. De inzittende van een ander voertuig is ook naar een ziekenhuis gebracht.

Vuurwapengevaarlijk

Naar een  mogelijk tweede verdachte is met man en macht naar gezocht. Omdat er sprake was van een vuurwapen is, stopte er enige tijd geen treinen op station Driebergen-Zeist. De Hoofdweg in Driebergen is enige tijd afgesloten geweest omdat daar de gestolen auto stond. Uit meerdere getuigenverklaringen is echter geconcludeerd dat er geen sprake is van een tweede verdachte.

]]>
52.0498922 5.28624513
Driebergen-Rijsenburg - Gezocht - Brandstichting bestelbussen Driebergen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/augustus/03-brandstichting-bestelbussen-driebergen.html In Driebergen stonden eind juli ineens twee bestelbussen in lichterlaaie, de brand was aangestoken. verdachte Wed, 31 Aug 2022 14:01:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/augustus/03-brandstichting-bestelbussen-driebergen.html 2022-08-31T14:01:00Z In de nacht van zaterdag 30 juli op zondag 31 juli 2022 rond 03:30 uur werd door verschillende melders gebeld naar 112 dat er op de Drieklinken in Driebergen-Rijsenburg twee bestelbussen in brand zouden staan. Melders zouden hebben gezien en gehoord dat twee personen bij de voertuigen hadden gestaan en dat ruiten werden ingegooid. Vervolgens zou één van hen iets brandbaars in de voertuigen hebben gegooid waarna een steekvlam ontstond.

De brandweer en politie kwamen ter plaatse en zagen dat twee bestelbussen in brand stonden. Ze stonden geparkeerd naast het grote speelveld aan de Drieklinken. Volgens de bevelvoerder van de brandweer stonden de voertuigen in file geparkeerd en stonden beide voorkanten van de voertuigen in brand.

]]>
Weet u wie de bestelbussen in brand hebben gestoken?
Of misschien weet u iets over een motief?

]]>
Er is meteen een onderzoek gestart en dat leidde al snel tot de aanhouding van één verdachte, een man van 34 uit Driebergen. De politie weet bijna zeker dat er meer mensen bij betrokken waren. 

]]>
]]>
52.05274424 5.27723755
Amerongen - Gezocht - Vernieling hockeyveld Amerongen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/skimmen-tankpassen-utrecht-en-gelderland.html In de nacht van 14 op 15 mei 2022 is er een hockeyveld zwaar vernield bij de hockeyclub De Haaskamp in Amerongen. Een deel van het veld is omgetrokken en aangezien de kunstgras mat erg zwaar is moet dit door een grote groep mensen gedaan zijn. verdachte Tue, 14 Jun 2022 08:45:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/skimmen-tankpassen-utrecht-en-gelderland.html 2022-06-14T08:45:00Z Op zondag 15 mei 2022, omstreeks 09:20 uur, liep een medewerker het terrein op van H.C. de Haaskamp. Op het terrein, liep de medewerker over een grasveld richting het clubgebouw en het daarnaast gelegen veld, 'veld 1'. Hier zag de medewerker direct dat een groot deel van het kunstgras kapot was en naar de overzijde van het veld getrokken was. Het vernielde stuk is ongeveer 20 meter bij 20 meter groot. 
Toen de medewerker verder liep zag hij ook dat het materialenhok open stond. De materialen in het hok waren overhoop gehaald. Daarnaast lagen de kliko's achter het hok op de grond.

Er werd nog gespeculeerd dat de vernieling wellicht veroorzaakt zou kunnen zijn door een sterke wind. We hebben een meteorologisch onderzoek laten uitvoeren die dit uitsluit.

Iemand die zijn hond uitliet heeft op zaterdagavond 14 mei en op zondagochtend 15 mei een donkergrijze/zwarte Ford F150/F250 pick-up in het bos zien staan. Deze persoon is mogelijk getuige geweest van de vernieling op het hockeyveld.

]]>
Wie heeft meer informatie over de vernieling van de hockeyvelden of weet wie de vernielers zijn? Of meer specifiek, wie is de eigenaar van de pick-up en kan ons meer vertellen over de vernieling?

]]>
]]>
51.99840403 5.47468202
Amerongen - Drugsdealers aangehouden in Amerongen https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/20/03-drugsdealers-aangehouden-in-amerongen.html Vrijdagavond 20 mei hield de politie twee mannen van 20 en 25 jaar uit Amerongen aan, op verdenking van het handelen in drugs. De politie doet hiernaar verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Fri, 20 May 2022 18:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/20/03-drugsdealers-aangehouden-in-amerongen.html 2022-05-20T18:54:00Z Foto: drugshond zoekt naar drugs in auto verdachten.

De politie kwam de mannen op het spoor door een eerder onderzoek dat draaide en door diverse anonieme meldingen.  Dit leidde vandaag tot de aanhouding van deze verdachten.

Handelen in drugs
Drugshandel ligt voor een groot deel ten grondslag aan ondermijningsproblematiek. Het witwassen van criminele winsten leidt tot verregaande vermenging van onder- en bovenwereld, de enorme bedragen die omgaan in de drugswereld hebben een aantrekkende werking en de bescherming van die enorme (financiële) belangen leidt tot excessief geweld, niet zelden in de openbare ruimte. Inmiddels is de overheid doordrongen van de ernst van de situatie en is de bestrijding van drugshandel en -productie prioriteit bij de politie en partners.

Signalen
Probeer je niet te laten inpalmen door geld, mooie kleding en dure auto’s, of onder druk te laten zetten. Eenmaal in de greep van criminelen is het lastig daar weer uit te komen. In deze keiharde wereld draait alles om macht en geweld. Dit raakt niet alleen jou, maar ook de mensen waar je om geeft. Realiseer je dat het ‘succes’ van criminelen vaak maar van korte duur is. Maak gebruik van andere talenten. Kijk naar iemand in je omgeving die op een andere manier succes heeft. Wat is ondermijning? De politie hoopt met deze aanhoudingen een bewust signaal af te geven aan de jeugd. Hou uw kind als ouder in de gaten en voer gesprekken met  hen over dit onderwerp. Wij zijn de komende dagen actief in Amerongen zichtbaar zijn en aanspreekbaar voor de jongeren en ongeruste bewoners. 

Melden helpt
Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 - 8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800 - 7000.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.99605759 5.44951056
Leersum - Illegaal laboratorium in Leersum ontmanteld, man aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/7/03-illegaal-laboratorium-in-leersum-ontmanteld-bewoner-aangehouden.html In een schuur achter een woning in Leersum trof de politie woensdag 6 april een illegaal laboratorium aan met daarin een zeer grote variëteit aan gevaarlijke chemische stoffen. Verschillende gespecialiseerde diensten stelden een onderzoek in. Een 39-jarige man is aangehouden op verdenking van het vervaardigen van harddrugs. De recherche doet onderzoek naar de precieze functie van het laboratorium en de rol van de verdachte daarin. Thu, 07 Apr 2022 10:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/7/03-illegaal-laboratorium-in-leersum-ontmanteld-bewoner-aangehouden.html 2022-04-07T10:58:00Z De politie kreeg via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) een melding binnen dat er in een schuur in Leersum een drugslab was ingericht. De politie stelde daarop op woensdag 6 april een onderzoek in om vast te stellen of er daadwerkelijk een drugslab was gevestigd. Zij troffen in een schuur aan die was omgebouwd tot laboratorium dat op dat moment ook in werking was. In het laboratorium waren zeer veel verschillende soort chemische stoffen opgeslagen. 

Inzet LFO en NFI
Het LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) werd ingeroepen om nadere duiding te geven aan het laboratorium. Het LFO is een dienst van de Landelijke Eenheid en de medewerkers van het LFO zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van drugslaboratoria en hebben veel kennis van chemicaliën. Ook de expertise van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is ingeroepen om verder te kunnen vaststellen welke stoffen precies waren opgeslagen.

Inzet EDO 
Omdat de nodige stoffen zeer explosief bleken te zijn, kwamen ook de TEV-ers (Team Explosieven Verkenners) en de EOD (Explosieve Opruimings Dienst) ter plaatse. Een van de stoffen die is aangetroffen was zeer instabiel is. Daarom is de stof op door de EOD (Explosieve OpruimingsDienst) op de Leusderheide tot ontploffing gebracht. De overige stoffen worden vandaag door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd.

Tijdens een doorzoeking werden ook nog wapens aangetroffen, waaronder een aantal luchtdrukpistolen.

De recherche doet verder onderzoek naar de precieze functie van het laboratorium en de rol van de verdachte daarin.

Meldingen van groot belang
Heb je het vermoeden van een drugslab in je omgeving? Of ander soort ondermijnende criminaliteit? Meld dit altijd bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder.

Melden mag altijd en kan laagdrempelig. Agenten kunnen uitzoeken of je vermoedens kloppen. Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie.

]]>
52.02292771 5.43230493