Alle berichten | Utrechtse Heuvelrug | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/utrechtse-heuvelrug.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug nl Fri, 01 Dec 2023 23:49:21 GMT 2023-12-01T23:49:21Z nl Driebergen-Rijsenburg - Verdachte aangehouden straatroof Driebergen-Rijsenburg https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/24/03-verdachte-aangehouden-straatroof-driebergen.html Afgelopen weekend heeft er een straatroof plaatsgevonden in Driebergen-Rijsenburg. Hiervoor is op maandag 23 oktober 2023 een verdachte uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen én slachtoffers. Tue, 24 Oct 2023 17:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/24/03-verdachte-aangehouden-straatroof-driebergen.html 2023-10-24T17:38:00Z De recherche doet onderzoek naar deze zaak, maar onderzoekt ook of er een verband is met andere straatroven die hebben plaatsgevonden in Driebergen-Rijsenburg.

Ben jij slachtoffer van straatroof?
Van veel slachtoffers hebben wij nog geen aangifte. Wij weten dat het voornamelijk gaat om jonge (minderjarige) slachtoffers. Toch willen wij vragen om wel aangifte te doen. De politie neemt straatroof heel serieus en probeert de daders altijd te achterhalen.

Bekijk ook de volgende tips:

  • Telefoon gestolen? Blokkeer jouw SIM­-kaart en doe aangifte. Als je een volg­app had geïnstalleerd op je telefoon, dan kun je deze uitlezen (op een computer) en de gegevens doorgeven aan de politie.
  • Is jouw pinpas gestolen? Blokkeer deze dan direct bij je bank.
  • Zijn ook documenten als jouw identiteitskaart of rijbewijs gestolen? De politie raadt je aan een week te wachten voordat je nieuwe documenten aanvraagt. Het komt namelijk vaak voor dat deze documenten kort na de diefstal ergens worden teruggevonden.
  • Praat erover. Dit kan bijvoorbeeld met je ouders, eventueel iemand van school of slachtofferhulp. Een straatroof (met geweld) kan een diepe indruk maken.

Informatie met ons delen
Ben je getuige geweest, heb je meer informatie of wil je nog iets kwijt over deze zaak? Ben je zelf slachtoffer en heb je nog geen aangifte gedaan? Of heb je camerabeelden en dit nog niet gedeeld met de politie?   

Informatie doorgeven kan via 0900-8844, vermeld daarbij zaaknummer 2023323206. Of geef het online door via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
52.0498922 5.28624506
Driebergen-Zeist - Man (31) aangehouden in bezit van een nepvuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/9/03-man-31-aangehouden-in-bezit-van-een-nepvuurwapen.html Rond 13:00u ontvingen wij een melding van een man met een mogelijk vuurwapen in de trein op station Driebergen-Zeist. Met meerdere eenheden, waaronder het Arrestatieteam zijn we ter plaatste gegaan. Fri, 09 Jun 2023 12:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/9/03-man-31-aangehouden-in-bezit-van-een-nepvuurwapen.html 2023-06-09T12:44:00Z Getuigen maken de melding
Rond de middag op vrijdag 9 juni ontvingen wij een melding van reizigers in een trein. Zij zouden een man met een mogelijk vuurwapen hebben gezien. Met de verschillende eenheden en het Arrestatieteam (AT) is er een 31-jarige man aangehouden in de trein. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de identiteit van de man.

Nepwapens zijn échte meldingen
Het is ontzettend lastig om een nepvuurwapen te kunnen onderscheiden van een echt vuurwapen. Daarom handelen én behandelen we meldingen met mogelijke vuurwapens uiterst serieus. Het Arrestatieteam heeft de man weten aan te houden in de trein zonder verdere escalaties, maar het had heel anders kunnen aflopen.

 

]]>
52.06576726 5.25963461
Nederland, België, Duitsland - Wereldwijde oproep over 22 vermoedelijke vrouwenmoorden https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/10/00-wereldwijde-oproep-over-22-vermoedelijke-vrouwenmoorden.html Het Duitse Bundeskriminalamt, de Federale politie in België en de Nederlandse politie lanceren samen met INTERPOL een campagne om 22 onbekende meisjes en vrouwen te identificeren. In vrijwel alle zaken staat vast dat de slachtoffers door geweld om het leven zijn gekomen. Wie ze zijn, waar ze vandaan komen en waarom ze zijn achtergelaten in Duitsland, België en Nederland is onbekend. Vanwege de campagne lanceert INTERPOL de nieuwe online lijst Identify Me met informatie over de zaken. Wed, 10 May 2023 04:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/10/00-wereldwijde-oproep-over-22-vermoedelijke-vrouwenmoorden.html 2023-05-10T04:00:00Z Vanaf 10 mei staat op https://www.interpol.int/im een overzicht van alle zaken. Op de lijst staan negen Nederlandse zaken. Voor elke zaak is een overzicht gemaakt van de beschikbare informatie. Ook staan er op de lijst gezichtsreconstructies en foto’s van sieraden en kledingstukken van de vermoorde vrouwen. Daarnaast zijn alle aanknopingspunten, zoals de geschatte leeftijd, haarkleur, kleur ogen en andere lichaamskenmerken, in kaart gebracht. In samenwerking met Opsporing Verzocht is voor elke zaak een opsporingsvideo gemaakt die online gedeeld kan worden. De meeste zaken spelen zich af tussen 1990 en 2010; de meest recente is een Belgische zaak uit 2019. De lijst is publiekvriendelijk gemaakt. Bezoekers hoeven dus niet bang te zijn om zomaar geconfronteerd te worden met schokkende foto’s.

De lancering wordt ondersteund door bekende vrouwen uit de deelnemende landen. In één gezamenlijke meertalige video roepen ze het publiek op om namen en informatie door te geven van de vermoorde vrouwen. Nederland wordt vertegenwoordigd door zangeres S10 en actrice Carice van Houten. Namens België en Duitsland wordt de oproep gedaan door actrice Veerle Baetens, zangeres Axelle Red, bokskampioen Regina Halmich en sportverslaggever Katrin Müller-Hohenstein.

]]>
De zaken

Een zichtbaar verwaarloosd meisje, vermoord en achtergelaten in de berm in de bossen van Brabant in Nederland. Een jonge vrouw in het Albertkanaal in België, naakt en om het leven gebracht met messteken. En het deels verkoolde lichaam van een jonge vrouw dat gevonden is in de bossen van het Duitse Altena. ‘Elk van de tweeëntwintig zaken is tragisch en hartverscheurend’, zeggen initiatiefnemers Carina van Leeuwen en Martin de Wit van de politie in Nederland. ‘De slachtoffers zijn vaak met veel geweld om het leven gebracht. Van sommigen weten we dat ze in de periode voor hun overlijden zijn mishandeld of uitgehongerd.’

]]>
Naamloze graven

Mede omdat de vrouwen vermoedelijk afkomstig zijn uit andere landen dan waar ze zijn aangetroffen, is het nooit gelukt hun identiteit te achterhalen. Mogelijk zijn ze hier bewust achtergelaten om het politieonderzoek te frustreren. De slachtoffers zijn begraven in naamloze graven. Van Leeuwen: ‘Maar er moeten op de wereld mensen zijn die de slachtoffers, veelal jonge vrouwen en meisjes, missen. Familieleden, vrienden of andere bekenden.’ De Wit: ‘We hopen hen met deze campagne te bereiken. Iedereen kan ons daarbij helpen door deze campagne te ondersteunen en erover te praten, bijvoorbeeld online.’

]]>
Namen

Om in de zaken tot een doorbraak te komen, is wereldwijd aandacht nodig. Voor een aantal vrouwen zijn er indicaties richting Oost-Europa, maar in veel zaken is het ook compleet onduidelijk wat de oorsprong zou kunnen zijn van de slachtoffers. Natuurlijk is de hoop dat de identificatie van de slachtoffers ook leidt naar de daders van deze moorden. Maar in eerste instantie richt de campagne zich echt op het achterhalen van de identiteit van de slachtoffers. Van veel vrouwen is DNA beschikbaar, zodat hun identiteit via vergelijking eventueel kan worden vastgesteld. ‘We zijn nadrukkelijk op zoek naar namen’, zegt Carolien Opdecam van de Belgische Federale Politie. ‘De identiteit van een slachtoffer is vervolgens vaak dé sleutel tot het openbreken van een onderzoek.’ Anja Allendorf van de politie in Duitsland vult aan; ‘Ook in vergelijkbare onderzoeken, zoals bij een recente casus in het Nederlandse Nederweert, leidde het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer uiteindelijk tot de aanhouding van een verdachte; de ex-partner van het slachtoffer kon toen in Duitsland worden aangehouden.’

]]>
Videoboodschap

Carice van Houten en S10 doen mee aan de campagne omdat ze geraakt zijn door het lot van de slachtoffers. Carice van Houten: ‘Ik vind het een heel verdrietige en eenzame gedachte dat al die vrouwen, die zo gruwelijk aan hun einde zijn gekomen, zonder identiteit het graf in zijn gegaan. Dat vind ik een heel onwaardig idee. Ik roep iedereen op om goed naar de lijst te kijken om te zien of ze iemand herkennen.’

]]>
Interpol, Identify Me en Black Notices

Interpol speelt al jaren een essentiële rol in de uitwisseling van informatie over ongeïdentificeerde overledenen. Zulke informatie wordt uitgewisseld tussen politieorganisaties in zogenoemde Black Notices. In Operation Identify Me wordt de informatie uit deze Black Notices voor het eerst met het publiek gedeeld in de hoop dat dit tot herkenningen leidt. Interpol is ook de beheerder van I-Familia, een speciale DNA-database waarin het DNA van familieleden van vermisten kan worden opgeslagen. 'Black Notices maken het voor politieorganisaties mogelijk om samen te werken en informatie te delen over de grenzen heen, uiteindelijk om te helpen nabestaanden van de overledenen duidelijk te geven en de verantwoordelijken op te sporen', zegt Susan Hitchin, coördinator van INTERPOL's DNA-eenheid. 

]]>
Tips

Denkt u mogelijk te weten wie één van de vrouwen zou kunnen zijn? Geef uw informatie dan nu zo uitgebreid en gedetailleerd mogelijk door. U kunt bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. U kunt uw informatie ook delen door een mail te sturen aan coldcase@politie.nl. Informatie doorgeven over de zaken kan ook via de website van Interpol: www.interpol.int/im. Een overzicht van de deelnemende Nederlandse zaken is hier te vinden.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
52.05289911 5.40865953
Nederland - Negen Nederlandse zaken op Interpol-lijst “Identify Me” https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/10/00-negen-nederlandse-zaken-op-interpollijst-identify-me.html Nederland doet met negen zaken mee aan de Internationale campagne Identify Me. Wed, 10 May 2023 04:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/10/00-negen-nederlandse-zaken-op-interpollijst-identify-me.html 2023-05-10T04:00:00Z In alle zaken van de Identify Me-campagne zijn de slachtoffers vrouwen die zeker of vermoedelijk door een misdrijf om het leven zijn gekomen. In onderstaand overzicht staan alle deelnemende zaken uit Nederland. (Click here to see this page in English).

]]>
Het heulmeisje (NL01)

Op zondag 24 oktober 1976 lopen wandelaars vlakbij voormalig parkeerplaats De Heul, langs snelweg A12 bij Maarsbergen, tussen Utrecht en Arnhem in Nederland. Verstopt onder aarde en takken vinden ze het levenloze lichaam van een vermoedelijk nog jonge vrouw.

]]>
Het meisje van Teteringen (NL02)

Op 25 december 1990, Eerste Kerstdag, wordt in het bos bij Teteringen, bij Breda, het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Nooit is duidelijk geworden wie zij is. Wél is duidelijk dat ze om het leven is gebracht en vóór haar dood vermoedelijk ernstig verwaarloosd en mishandeld is. Via de link kunt u meer informatie vinden over de zaak. Op de zaakspagina staan foto’s die als schokkend kunnen worden ervaren.

]]>
De vrouw in de gracht (NL03)

Op 6 september 1992 doet een voorbijganger rond het middaguur een vondst in het centrum van Amsterdam. Aan de Lauriergracht treft de voorbijganger twee handen aan. Na een zoekactie in het water worden ook twee onderbenen aangetroffen. In het water van de Egelantiersgracht wordt ook een koffer gevonden met daarin de romp van een vrouw. Dagen later worden aan de Prinsengracht nog meer lichaamsdelen gevonden. Al snel is duidelijk dat de lichaamsdelen bij elkaar horen maar nog altijd is onduidelijk om wie het gaat.

]]>
De vrouw op de grens (NL04)

Het Zwin is een natuurgebied aan de kust dat Nederland en België verbindt. Op woensdagavond 6 juli 1994 vindt een toerist in het gras vlakbij het toenmalige Zwinmuseum net over de grens in Nederland lichaamsdelen. Een dag later worden in een sloot vlakbij de vindplek meer lichaamsdelen gevonden. Het bleken lichaamsdelen te zijn van een tot op heden onbekende vrouw.

]]>
De vrouw met de armband (NL05)

Een voorbijganger ziet op vrijdag 13 januari 1995 een plastic pakket drijven in het water in Amstelveen. De voorbijganger belt de politie. Dan blijkt dat in het pakket, ingepakt in een laken, een deel van het stoffelijk overschot van een vrouw zit. Haar hoofd, haar onderbenen en een arm ontbreken. De politie doet onderzoek maar kan de identiteit van de vrouw niet vaststellen.

]]>
De vrouw op de boot (NL06)

Op een woonbootje aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam breekt in januari 1998 brand uit. Na de brand wordt in de woning het lichaam van een vrouw aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw leefde onder een valse identiteit. Haar echte identiteit is nooit opgehelderd. Via de link kunt u meer informatie vinden over de zaak. Op de zaakspagina staan foto’s die als schokkend kunnen worden ervaren.

]]>
De vrouw in de Gaasp (NL07)

Een man ziet op 17 september 1999 een industriële afvalcontainer drijven in rivier de Gaasp. De man besluit de bak uit het water te halen met zijn boot. Maar als hij de afvalbak aan land wil trekken, ruikt hij een lijklucht. De man belt de politie. Na onderzoek blijkt dat in de afvalbak een deels in beton gegoten lichaam zit. Het gaat om een vrouw die met een vuurwapen om het leven is gebracht.

]]>
De vrouw in het IJ (NL08)

Op 17 mei 2004 wordt in het IJ bij Amsterdam door een schipper van een sleepboot een grote tas gevonden. In de tas blijkt het onderlichaam van een vrouw te zitten.

]]>
De vrouw in de koffer (NL09)

In de herfst van 2005 ligt er enige tijd een rode koffer in de Thorbeckesingel, midden in een woonwijk in Schiedam. Een medewerker van de groenvoorziening wil de koffer opruimen en haalt hem naar de kant. In de koffer blijkt het lichaam van een jonge vrouw te zitten.

]]>
Tips

Denkt u mogelijk te weten wie één van de vrouwen zou kunnen zijn? Geef uw informatie dan nu zo uitgebreid en gedetailleerd mogelijk door. Als u klikt op de link naar de zaak vindt u een contactformulier. Op die manier komt uw informatie direct bij het juiste rechercheteam terecht. U kunt ook bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. U kunt uw informatie ook delen door een mail te sturen aan coldcase@politie.nl.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
52.05289911 5.40865953
Maarsbergen - Tweede aanhouding voor woningoverval in Maarsbergen https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/2/03-tweede-aanhouding-voor-woningoverval-in-maarsbergen.html Maandagavond 30 januari rond 20:00 uur had de bewoner aan de Griftsdijk een afspraak. De dame in kwestie kwam het erf op en werd binnengelaten. Niet veel later liep de dame even weg om te roken, maar kwam vervolgens terug met een jongeman. Beiden mishandelden de man en wisten ze voor meer dan honderden euro’s aan contanten mee te nemen. Tue, 02 May 2023 14:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/2/03-tweede-aanhouding-voor-woningoverval-in-maarsbergen.html 2023-05-02T14:06:00Z Mishandeling
Nadat de dame terugkwam van het roken, liep ze de woonkamer in met een jongeman. Beiden bedreigden de man ernstig en eisten dat de bewoner geld over zou maken. Nadat de man aangaf niet te weten hoe hij dat moest doen, dreigde de jongeman met een honkbalknuppel. De man werd op meerdere delen van zijn lichaam geraakt. De bewoner van het huis werd van kamer naar kamer meegenomen, waar hij alle gordijnen moest sluiten. Op een goed moment wist de bewoner te ontsnappen naar zijn buren, waar hij de politie belde. De politie wist kort na het incident een 18-jarige vrouw in Amersfoort aan te houden.

Tweede aanhouding
Na intensief recherchewerk, waaronder het uitlezen van gegevensdragers en het verwerken van allerlei informatie en tips, heeft de politie gisteren, maandag 1 mei, een 23-jarige man in zijn huis aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij deze woningoverval. Wat zijn exacte rol is geweest wordt verder onderzocht.

Sluiting onderzoek
Met deze tweede aanhouding sluit de politie het onderzoek. De recherche dankt iedereen voor het meedenken en het geven van informatie. Door al deze informatie heeft de politie de juiste verdachten weten te achterhalen.

Bel direct 112
Zie jij iets verdachts? Twijfel dan niet en bel direct 112. Zo wordt de kans vergroot om daders op heterdaad aan te houden.

]]>
52.05289911 5.40865953
Leersum - Politie houdt verdachte aan van gewelddadige overval op juwelier https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/22/ppolitie-houdt-verdachte-aan-van-gewelddadige-overval-op-juwelier.html De politie hield deze week een verdachte aan van de gewelddadige overval op een juwelier op 8 december vorig jaar in Leersum. Het gaat om een 32-jarige man uit Ede, een bekende van de politie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Wed, 22 Feb 2023 13:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/22/ppolitie-houdt-verdachte-aan-van-gewelddadige-overval-op-juwelier.html 2023-02-22T13:19:00Z De juwelier was donderdagnacht 8 december 2022 in zijn zaak aan de Rijksstraat in Leersum. Plotseling werd zij verrast door drie personen. Zij waren vermomd met wat lijkt op regenjassen en bivakmutsen.

Het slachtoffer werd onder dwang vastgehouden waardoor de daders kans zagen er vandoor te gaan met een nog onbekende buit. Vermoedelijk zijn ze daarna met een auto gevlucht.

Het slachtoffer slaagde erin zelf contact te zoeken met hulpdiensten. Daarop is de politie direct een zoekactie gestart naar de mogelijke daders.

 

Deze week is dus één verdachte aangehouden. De politie is nog op zoek naar de andere twee verdachten en hoopt ze binnenkort aan te houden.

]]>
De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. Heeft u vlak voor of na de overval misschien iets gezien of gehoord in de omgeving van de Rijksstraat dat hiermee te maken kan hebben? Of heeft u camerabeelden die ons meer kunnen vertellen? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000.

 

 

]]>
52.02292771 5.43230493
Leersum - Politie doet onderzoek naar overval Leersum, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/8/03-politie-doet-onderzoek-naar-overval-leersum-getuigen-gezocht.html Vannacht is een juwelier in Leersum het slachtoffer geworden van een overval. De daders gingen er daarbij met een onbekende buit vandoor. Hierbij raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek en komt daarbij graag in contact met mogelijke getuigen. Thu, 08 Dec 2022 10:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/8/03-politie-doet-onderzoek-naar-overval-leersum-getuigen-gezocht.html 2022-12-08T10:48:00Z Donderdagnacht 8 december rond middernacht is een juwelier aanwezig in zijn zaak aan de Rijksstraat in Leersum.  Plotseling wordt zij daarbij verrast door drie personen vermomd met wat lijkt op regenjassen  en bivakmutsen. Onder dwang wordt het slachtofer vastgehouden waardoor de daders kans zien om er vandoor te gaan met een nog onbekende buit. Vermoedelijk zijn zij daarbij per auto gevlucht.

Onderzoek gestart

Het slachtoffer weet zelf contact te zoeken met hulpdiensten. Daarop is de politie is direct een zoektocht gestart naar de mogelijke daders. Op dit moment zijn er nog geen arrestaties verricht. Het onderzoek gaat vandaag verder met onder andere aanvullend buurtonderzoek, het nalopen van camerabeelden en forensisch onderzoek.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over deze overval? Heeft u vlak voor of na de overval misschien iets gezien of gehoord in de omgeving van de Rijksstraat dat hiermee te maken kan hebben? Of heeft u camerabeelden die ons meer kunnen vertellen? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000.  

]]>
52.02292771 5.43230493
Driebergen - Rotterdam - Aanhoudingen in Dubai vanwege internationale drugshandel https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/27/11-aanhoudingen-in-dubai-vanwege-internationale-drugshandel.html Op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) zijn in Dubai twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige internationale drugshandel. Voor beide verdachten zal aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) een uitleveringsverzoek worden gedaan. Mon, 28 Nov 2022 07:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/27/11-aanhoudingen-in-dubai-vanwege-internationale-drugshandel.html 2022-11-28T07:00:00Z De aanhoudingen maken deel uit van een door Europol gecoördineerde internationale operatie. Daarbij zijn behalve Nederland ook politie- en justitiediensten uit Spanje, Frankrijk, België, de VAE en de Verenigde Staten betrokken. Bij de aanhoudingen werkten de opsporingsdiensten intensief en succesvol samen met de Dubai Police Force en met de in de VAE gestationeerde Liaison Officers van de betrokken landen. In Nederland doen de Landelijke Eenheid (Dienst Landelijke Recherche) en de recherche van Eenheid Rotterdam het opsporingsonderzoek.

Duizenden kilo’s

Een van de verdachten is een 37-jarige man met zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. Hij wordt door het OM Rotterdam vervolgd vanwege de invoer van duizenden kilo’s  cocaïne in Nederland in 2020 en 2021, deelname aan een criminele organisatie, witwassen van grote hoeveelheden geld, ambtelijke corruptie en het bezit van vuurwapens. Het onderzoek naar hem begon met ontsleutelde berichten van Sky-cryptofoons.

Het gaat om ernstige strafbare feiten die wijzen op internationale drugshandel vanuit overwegend Zuid-Amerika via de havens van Antwerpen en Rotterdam. De aangehouden man wordt verdacht van een belangrijke coördinerende rol bij de invoer van cocaïne. Hij stond sinds april 2022 internationaal gesignaleerd en werd gezocht door alle bij Interpol aangesloten landen.

Sky-berichten

De andere in Dubai aangehouden verdachte is een 40-jarige Nederlander, die ook burger is van Bosnië Herzegovina. Ook tegen hem startte een opsporingsonderzoek op basis van onderschepte Sky-berichten. Officieren van Justitie van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie behandelen de strafzaak tegen hem.

De man wordt niet alleen verdacht van de invoer van omvangrijke partijen cocaïne. Hij wordt ook verdacht van (het voorbereiden van) de invoer van bijna 8000 kilo grondstoffen voor de productie van amfetamine. De grondstoffen voor drugsproductie kwamen via de haven van Antwerpen en hadden een bedrijf in Nederland als eindbestemming.

De verdachte heeft vermoedelijk een belangrijke leidende rol gehad bij de invoer van de verboden goederen. Het gaat onder andere om een partij van ongeveer 1800 kilo cocaïne die in 2020 via de haven van Hamburg is ingevoerd met bestemming Nederland.

Vanwege de Sky-chats bestaat ook het vermoeden dat de man als organisator, makelaar en financier betrokken was bij de import van 739,5 kilo cocaïne vanuit Durban (Zuid-Afrika) naar Rotterdam.

Lees hier het persbericht van Europol en bekijk de video van deze operatie.

]]>
52.0498922 5.28624513
MAARN / MAARSBERGEN - Getuigen gezocht van beroving in Maarn https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/25/03-getuigen-gezocht-van-beroving-in-maarn.html Op donderdag 24 november werden twee jongens beroofd van hun spullen. Ook werd een van de slachtoffers geslagen. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van deze beroving aan de Buurtsteeg in Maarn. Fri, 25 Nov 2022 10:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/25/03-getuigen-gezocht-van-beroving-in-maarn.html 2022-11-25T10:53:00Z De twee 13-jarige jongens reden rond 20:15 uur na hun voetbaltraining in Maarn over de Buurtsteeg in de richting van Maarsbergen toen er plotseling twee jongens achter een boom vandaan kwamen die begonnen te schreeuwen. Een van de jongens droeg een blauwe jas en was ongeveer 1.60 meter.

Even later kwamen er twee jongens naast de slachtoffers fietsen. Mogelijk waren dit dezelfde jongens of hoorden ze bij de jongens, die eerder schreeuwend achter de boom vandaan kwamen. De jongens zeiden dat als ze hun spullen niet gaven ze zouden schieten. De slachtoffers hebben geen wapens gezien. De slachtoffers gaven hierop hun spullen af. Vervolgens werd een van de slachtoffers gedwongen op zijn knieën te gaan zitten. Hij kreeg direct een klap.

Signalementen
De eerste jongen is klein, ongeveer 1.30 meter en heeft bruin, krullerig, kort haar. Hij heeft een tenger postuur en een lichtgetinte huis. De jongen droeg een zwarte hoody en een zwarte joggingbroek. De tweede verdachte is blond, slank en heeft een lichte huid. Hij droeg een t-shirt, blauwe jeans en een vest of jack.

Iets gezien?
De politie is op zoek naar getuigen van dit nare incident. Heeft u iets gezien van deze beroving? Of misschien weet iemand wel wie deze jongens zijn? Laat  het ons dan weten. Dat kan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook kunt u gebruikmaken van het  onderstaande tipformulier.

]]>
52.05860605 5.37729106
Driebergen-Rijsenburg - Woning Driebergen-Rijsenburg gebruikt voor drugsgebruik door minderjarigen https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/21/woning-driebergen-gebruikt-voor-drugsgebruik-door-minderjarigen.html Vrijdagavond 18 november trad de politie binnen in een woning aan de Van Berckstraat in Driebergen-Rijsenburg. De aanleiding was een aantal anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem over drugsgebruik door minderjarigen in de woning. Dit zou gebeuren met medeweten van de 34-jarige bewoonster van de woning. Bij het binnentreden werden vier minderjarige jongens aangetroffen. Mon, 21 Nov 2022 14:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/21/woning-driebergen-gebruikt-voor-drugsgebruik-door-minderjarigen.html 2022-11-21T14:35:00Z Jongerenhonk in woning

De politie ontving anonieme meldingen dat de woning van de 34-jarig bewoonster werd gebruikt door jongeren voor drugsgebruik. Na nader onderzoek besloot de politie de woning te betreden. Drie jongens van 15 en één jongen van 16 verstopten zich in de zolderruimte van de woning, die werd gebruikt als jongerenhonk. Eerder op de avond zag de politie nog een paar jongeren het pand verlaten.

Drugs en gestolen fietsen

De bewoonster van het pand was in het bezit van verschillende soorten soft- en harddrugs in kleine hoeveelheden. Ook zijn meerdere gestolen fietsen aangetroffen. De drugs en fietsen zijn in beslag genomen. Omdat het geringe hoeveelheden betreft is de bewoonster niet aangehouden, wel wordt een proces-verbaal aangemaakt voor de gestolen fietsen.

Zorgmelding Veilig Thuis

Voor zowel de vier minderjarige jongens als de twee kinderen van bewoonster, die niet in de woning aanwezig waren, is een zorgmelding aangemaakt voor Veilig Thuis. De situatie is inmiddels aan de burgemeester van de Utrechtse Heuvelrug gerapporteerd. Mogelijk komen hier bestuurlijke maatregelen uit voort om herhaling te voorkomen.

Misdaad Anoniem

De politie kwam de situatie op het spoor door tips via Meld Misdaad Anoniem. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige criminaliteit en misdaad.  Anoniem melden kan via de website of via telefoonnummer 0800-7000.

]]>
52.05412711 5.28482843