Alle berichten | Utrechtse Heuvelrug | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/utrechtse-heuvelrug.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug nl Sat, 28 May 2022 14:42:28 GMT 2022-05-28T14:42:28Z nl Amerongen - Drugsdealers aangehouden in Amerongen https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/20/03-drugsdealers-aangehouden-in-amerongen.html Vrijdagavond 20 mei hield de politie twee mannen van 20 en 25 jaar uit Amerongen aan, op verdenking van het handelen in drugs. De politie doet hiernaar verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Fri, 20 May 2022 18:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/20/03-drugsdealers-aangehouden-in-amerongen.html 2022-05-20T18:54:00Z Foto: drugshond zoekt naar drugs in auto verdachten.

De politie kwam de mannen op het spoor door een eerder onderzoek dat draaide en door diverse anonieme meldingen.  Dit leidde vandaag tot de aanhouding van deze verdachten.

Handelen in drugs
Drugshandel ligt voor een groot deel ten grondslag aan ondermijningsproblematiek. Het witwassen van criminele winsten leidt tot verregaande vermenging van onder- en bovenwereld, de enorme bedragen die omgaan in de drugswereld hebben een aantrekkende werking en de bescherming van die enorme (financiële) belangen leidt tot excessief geweld, niet zelden in de openbare ruimte. Inmiddels is de overheid doordrongen van de ernst van de situatie en is de bestrijding van drugshandel en -productie prioriteit bij de politie en partners.

Signalen
Probeer je niet te laten inpalmen door geld, mooie kleding en dure auto’s, of onder druk te laten zetten. Eenmaal in de greep van criminelen is het lastig daar weer uit te komen. In deze keiharde wereld draait alles om macht en geweld. Dit raakt niet alleen jou, maar ook de mensen waar je om geeft. Realiseer je dat het ‘succes’ van criminelen vaak maar van korte duur is. Maak gebruik van andere talenten. Kijk naar iemand in je omgeving die op een andere manier succes heeft. Wat is ondermijning? De politie hoopt met deze aanhoudingen een bewust signaal af te geven aan de jeugd. Hou uw kind als ouder in de gaten en voer gesprekken met  hen over dit onderwerp. Wij zijn de komende dagen actief in Amerongen zichtbaar zijn en aanspreekbaar voor de jongeren en ongeruste bewoners. 

Melden helpt
Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 - 8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800 - 7000.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.99605759 5.44951056
Leersum - Illegaal laboratorium in Leersum ontmanteld, man aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/7/03-illegaal-laboratorium-in-leersum-ontmanteld-bewoner-aangehouden.html In een schuur achter een woning in Leersum trof de politie woensdag 6 april een illegaal laboratorium aan met daarin een zeer grote variëteit aan gevaarlijke chemische stoffen. Verschillende gespecialiseerde diensten stelden een onderzoek in. Een 39-jarige man is aangehouden op verdenking van het vervaardigen van harddrugs. De recherche doet onderzoek naar de precieze functie van het laboratorium en de rol van de verdachte daarin. Thu, 07 Apr 2022 10:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/7/03-illegaal-laboratorium-in-leersum-ontmanteld-bewoner-aangehouden.html 2022-04-07T10:58:00Z De politie kreeg via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) een melding binnen dat er in een schuur in Leersum een drugslab was ingericht. De politie stelde daarop op woensdag 6 april een onderzoek in om vast te stellen of er daadwerkelijk een drugslab was gevestigd. Zij troffen in een schuur aan die was omgebouwd tot laboratorium dat op dat moment ook in werking was. In het laboratorium waren zeer veel verschillende soort chemische stoffen opgeslagen. 

Inzet LFO en NFI
Het LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) werd ingeroepen om nadere duiding te geven aan het laboratorium. Het LFO is een dienst van de Landelijke Eenheid en de medewerkers van het LFO zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van drugslaboratoria en hebben veel kennis van chemicaliën. Ook de expertise van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is ingeroepen om verder te kunnen vaststellen welke stoffen precies waren opgeslagen.

Inzet EDO 
Omdat de nodige stoffen zeer explosief bleken te zijn, kwamen ook de TEV-ers (Team Explosieven Verkenners) en de EOD (Explosieve Opruimings Dienst) ter plaatse. Een van de stoffen die is aangetroffen was zeer instabiel is. Daarom is de stof op door de EOD (Explosieve OpruimingsDienst) op de Leusderheide tot ontploffing gebracht. De overige stoffen worden vandaag door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd.

Tijdens een doorzoeking werden ook nog wapens aangetroffen, waaronder een aantal luchtdrukpistolen.

De recherche doet verder onderzoek naar de precieze functie van het laboratorium en de rol van de verdachte daarin.

Meldingen van groot belang
Heb je het vermoeden van een drugslab in je omgeving? Of ander soort ondermijnende criminaliteit? Meld dit altijd bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder.

Melden mag altijd en kan laagdrempelig. Agenten kunnen uitzoeken of je vermoedens kloppen. Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie.

]]>
52.02292771 5.43230493
Driebergen - Politie dient principeverzoek in voor nieuwe locatie Landelijke Eenheid in Driebergen https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/30/11-politie-dient-principeverzoek-in-voor-nieuwe-locatie-landelijke-eenheid-in-driebergen.html De politie heeft een principeverzoek ingediend bij de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Met dit principeverzoek wordt de gemeente gevraagd om medewerking te verlenen aan de verkenning van een mogelijke nieuwe locatie van de Landelijke Eenheid in Driebergen. Het principeverzoek is een eerste stap op weg naar nieuwe huisvesting voor de Landelijke Eenheid. De politie wil verkennen of het mogelijk is om de nieuwe locatie op het terrein ten westen van de huidige locatie aan de Hoofdstraat in Driebergen te ontwikkelen. Wed, 30 Mar 2022 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/30/11-politie-dient-principeverzoek-in-voor-nieuwe-locatie-landelijke-eenheid-in-driebergen.html 2022-03-30T08:00:00Z Het specialistische en regio-overstijgende werk van de Landelijke Eenheid van de politie is dynamisch. De wereld verandert continu en dus ook het werk van de politie. Dat vraagt om een passende en flexibele werkomgeving. De panden die de huidige centrumlocatie van de Landelijke Eenheid in Driebergen vormen, hebben de nodige gebreken, zoals een beperkte ruimte voor ontmoeting en samenwerking, verouderde installaties, een verspreide ligging en een gebrek aan parkeergelegenheid. Om het werk van de Landelijke Eenheid goed te kunnen blijven uitvoeren, nu en in de toekomst, oriënteert de politie zich op de ontwikkeling van een nieuwe locatie. De ambitie is dat deze nieuwe locatie een ‘kloppend hart’ van de Landelijke Eenheid wordt, waarin het innovatieve, internationale en specialistische werk van de eenheid volledig tot zijn recht komt. 

Principeverzoek
Het heeft de voorkeur van de politie om met de Landelijke Eenheid in Driebergen te blijven. De politie is gehecht aan de huidige locatie vanwege de historie en de bereikbaarheid. Om een nieuwe locatie te kunnen bouwen in Driebergen, is ruimte nodig. Uit intern onderzoek is gebleken dat het geen optie is om de nieuwe locatie op precies dezelfde plek als nu te bouwen. Nieuwbouw op het bestaande terrein in Driebergen heeft een te grote impact op de continuïteit van de operatie, veiligheid en essentiële werkprocessen van de Landelijke Eenheid. De medewerking die nu wordt gevraagd aan de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, richt zich daarom op:

  1. de haalbaarheid van een nieuwe centrumlocatie in Driebergen, op het terrein ten westen van de huidige locatie;
  2. de mogelijkheden om dit terrein te verwerven van de gemeente Utrechtse Heuvelrug als huidige eigenaar van de grond;
  3. de toekomst van de huidige gebruikers van deze terreinen, waaronder enkele sportverenigingen.

De politie beseft dat de potentiële impact op huidige gebruikers en omwonenden groot is. Daarom gaat de politie de komende tijd samen met de gemeente met hen in gesprek. Vandaag ontvangen zij hiervoor per brief een uitnodiging.

Het principeverzoek van de politie en de Raadsinformatiebrief van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn te lezen op de website van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

]]>
52.06052539 5.26736535
Doorn - Gezocht - Man breekt in terwijl vrouw (80) in woonkamer zit https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/03-mdn/03-inbraak-doorn.html Een man weet via het slaapkamerraam het appartement van een oudere dame (80) uit Doorn binnen te klimmen. Terwijl zij nietsvermoedend in de woonkamer televisie kijkt, sluipt de inbreker door haar huis en steelt onder andere een tas en dure sieraden. verdachte Tue, 22 Mar 2022 19:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/03-mdn/03-inbraak-doorn.html 2022-03-22T19:30:00Z Raam op kiepstand
Het raam in de slaapkamer staat die avond op de kiepstand. De inbreker heeft buiten een stoel onder het raam gezet. Daar is hij op gaan staan om het raam van de kiepstand op de draaistand te zetten. Vervolgens is hij naar binnen geklommen.

Spannend
De vrouw gaat rond 20.45 uur naar haar slaapkamer en ontdekt dat het raam wijd open staat en dat haar slaapkamer is doorzocht. Ze realiseert dat er is ingebroken. Op dat moment weet zij niet zeker of de inbreker nog in huis is. Ze maakt een ronde, maar komt de inbreker gelukkig niet meer tegen.

Signalement
- lichtgetinte/getinte huid
- normaal postuur
- donker haar, zijkanten opgeschoren, lok aan voorkant
- verzorgd, strak baardje
- tweekleurige jas
- donkere schoenen
- donkere handschoenen

Buit
Hij steelt een dure tas van het merk Louis Vuitton, de inhoud van een andere tas en voor duizenden euro's aan sieraden. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij door de gang van het appartement sluipt.

Gouden oorbellen

Armband

Horloge

ketting en oorbellen

]]>
Wie is deze inbreker? Met tips kunt u terecht bij de tiplijn: 0800 - 6070. Anoniem uw tip doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

]]>
]]>
52.03823933 5.33265634
Driebergen - ILT en politie samen in actie tegen vervuiling van het mariene milieu https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/6/ilt-en-politie-samen-in-actie-tegen-vervuiling-van-het-mariene-milieu.html De hele maand oktober hebben de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) en de politie gezamenlijk 229 controles uitgevoerd op zee- en binnenvaartschepen, bij bedrijven en in het containertransport. Doel van de actiemaand was het bestrijden van milieucriminaliteit en het verminderen van de daaruit voortvloeiende vervuiling van het mariene milieu. De actie leverde tot nu toe dertig keer bestuursrechtelijk optreden en vier keer een strafrechtelijk proces-verbaal op. Mon, 06 Dec 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/6/ilt-en-politie-samen-in-actie-tegen-vervuiling-van-het-mariene-milieu.html 2021-12-06T11:00:00Z De actie vond plaats in navolging van ‘30 days at sea’. Interpol organiseert deze wereldwijde handhavingsactie op zee, binnenwateren, kust en havens, gericht op milieucriminaliteit en -overtredingen. De Nederlandse actie richtte zich op onder andere het blenden van stookolie, lozingen en zwaveluitstoot door zeeschepen en im- en export van elektronisch- en kunststof afval via zeehavens.

]]>
Gevaarlijke afvalstoffen in stookolie

De politie voerde elf controles uit gericht op het illegaal blenden van stookolie met chemische afvalstoffen, zoals afval uit auto- of verfindustrie, voedingsmiddelenindustrie en de gezondheidssector. Het gebruik van vervuilde scheepsbrandstof kan ernstige milieuvervuiling veroorzaken. Bij drie controles werden overtredingen geconstateerd, zoals het ontbreken van een begeleidingsbrief waaruit blijkt wat de samenstelling van de brandstof is. Een ander onderzoek is nog niet afgerond.

]]>
Lozingen en scheepsafval

De ILT en de politie voerden gezamenlijk veertig controles uit op de omgang met (huishoudelijk) afval en afvalwater van zeeschepen. Het lozen van afvalstoffen in de zee is in de meeste gevallen verboden. Zogeheten ‘bilgewater’, met daarin oliehoudende afvalstoffen afkomstig van de machines in de zeeschepen, mag daarom alleen onder strenge voorwaarden in zee worden geloosd. Dat geldt ook in veel gevallen voor waswater dat overblijft na reiniging van de laadruimte. Voor huishoudelijk afval moeten zeeschepen voldoende geschikte ruimte hebben om dit tijdens de reis aan boord op te slaan. Is deze ruimte onvoldoende voor de volgende reis, dan moet al het scheepsafval in de haven van vertrek worden afgegeven. Dertien schepen gingen de fout in. Eén schip ontving een waarschuwing voor het niet in orde hebben van documenten en twaalf schepen moesten naar aanleiding van de inspectie verplicht al hun huishoudelijk afval afgeven in de haven van vertrek.

]]>
Zwaveluitstoot

De uitstoot van zwavel door zeeschepen is schadelijk voor mens en milieu. Daarom zijn er internationale regels voor het zwavelgehalte in scheepsbrandstof. Tijdens de actie hebben de ILT en de politie bij twaalf schepen een monster genomen van de brandstof. Eén schip is alleen administratief gecontroleerd. Ook werd een drone ingezet die een te hoge zwaveluitstoot in de rook uit de schoorsteen van een zeeschip kan detecteren. Alle schepen hielden zich aan regels.

]]>
Kunststof afval

Alleen schoon en gesorteerd kunststofafval dat geschikt is om direct gerecycled te worden, mag vrij worden verhandeld. De export van alle overige soorten kunststofafval, zoals mengsels van diverse typen of vervuild kunststof, valt onder het exportverbod of vereist een kennisgevingsplicht van de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA). Doel is een ongewenste stroom van plastic afval naar bijvoorbeeld ontwikkelingslanden te voorkomen. De ILT en de politie voerden 140 controles uit. In vier gevallen leidde dat tot een waarschuwing en zes zaken zijn nog in onderzoek.

]]>
E-Waste

De laatste categorie controles richtte zich op de im- en export van elektronisch afval via zeehavens. Elektrisch en elektronisch afval dient zorgvuldig gerecycled te worden. We zien echter dat een deel van onze niet meer werkende apparaten toch in bijvoorbeeld Afrika terecht komt. Daar zorgt het voor milieuvervuiling en -bij verbranding- luchtverontreiniging. Tijdens 25 controles, werden 13 overtredingen geconstateerd, waarbij onder meer sprake was van onjuiste transportdocumenten, e-waste gemengd in schroot en fouten bij de opslag van e-waste.

 

Woordvoering: Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) en de Landelijke Eenheid van de politie

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
52.0498922 5.28624513
Driebergen - Inspectie rondt onderzoek naar CTER-cluster af https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/2/inspectie-rond-onderzoek-naar-cter-cluster-af.html Het CTER-cluster is in staat om aan een concrete, gekende dreiging het hoofd te bieden en daarbij effectief op te treden, maar voert haar proactieve rol, zoals het verkrijgen van inzicht in fenomenen, samenwerkingsverbanden en netwerken, niet volledig uit. Dat is de hoofdconclusie uit het rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Minister Grapperhaus verzocht de Inspectie begin 2021 om een oriënterend onderzoek uit te voeren naar de kwaliteit van de taakuitvoering van het cluster Contraterrorisme, Extremisme en Radicalisering (CTER). Aanleiding daarvan waren signalen van mogelijke misstanden. Deze oriëntatie leidde tot het onderzoek dat op 19 oktober jongstleden werd afgerond. Thu, 02 Dec 2021 13:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/2/inspectie-rond-onderzoek-naar-cter-cluster-af.html 2021-12-02T13:00:00Z Het CTER-cluster is in 2017 onder grote druk opgericht en vanaf dat moment zijn goede resultaten geboekt bij het aanhouden van verdachten en het vormgeven van strafdossiers. ‘Een bevestiging dat de medewerkers van het cluster hun vak verstaan en daar kunnen wij met elkaar trots op zijn’, zegt Jannine van den Berg, politiechef van de Landelijke Eenheid en tevens portefeuillehouder CTER. ‘Er is geen twijfel over het nut van het cluster.’

De Inspectie stelt vast dat vanaf de oprichting van het cluster overeenstemming bestaat over het doel van het cluster: het voorkomen van aanslagen. Maar hoe dat gemeenschappelijke doel bereikt moet worden, is voor medewerkers in het cluster niet duidelijk genoeg en dit leidt intern tot conflicten en spanning in de samenwerking.

Hierdoor wordt de proactieve rol, namelijk het verkrijgen van inzicht in fenomenen, samenwerkingsverbanden en netwerken, onvolledig uitgevoerd. Binnen het cluster moet daarom gewerkt worden aan een gemeenschappelijke opvatting over rollen, verantwoordelijkheden en hoe de taken het beste uitgevoerd kunnen worden.

Van den Berg: ‘In het rapport komt naar voren dat er een grote druk werd ervaren binnen het cluster en dat er niet voldoende aandacht is geweest voor het welbevinden van onze collega’s. Alleen binnen een omgeving waar iedereen zijn rol en taak kent en dit in goede harmonie kan uitvoeren, kan het cluster optimaal presteren. Respect voor onderlinge verschillen in expertise en kennis van elkaars werk is daarvoor een belangrijke basis en essentieel binnen dit cluster, waar juist onze verschillen het verschil maken. Daar moeten wij op investeren. Een prettige werkomgeving en een duidelijke taakopdracht moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn.’

Wij weten wat ons te doen staat

De stappen naar verbetering worden onder meer in het verbeterprogramma van de Landelijke Eenheid opgepakt. Er is onder meer aandacht voor problematiek rond de taakverantwoordelijkheid en de span of control van leidinggevenden. De inspectie stelt vast dat deze problematiek samenhangt met de organisatie van de politie op nationaal niveau. Los van het verbeterprogramma is het cluster zelf aan de slag gegaan met initiatieven zoals het explicieter maken van rollen en werkwijzen en het vergaren van meer kennis over fenomenen en samenwerkingsverbanden. De komende periode wordt samen met de medewerkers verkend hoe de bevindingen van de Inspectie nog verder vertaald kunnen worden naar concrete verbeteringen. Daarbij zal er veel aandacht zijn voor de discussiepunten over hóe de taken moeten worden uitgevoerd.

Van den Berg: ‘Wij gaan met veel vertrouwen aan de slag met de aanbevelingen van de Inspectie. Doordat wij de conclusies herkennen en het rapport duidelijk laat zien waar de verbeterpunten zitten, weten we wat ons te doen staat. Tegelijkertijd mogen we heel trots zijn op wat er dagelijks binnen het cluster gepresteerd wordt. De veiligheid van Nederland is prioriteit nummer één en daaraan levert het cluster een essentiële bijdrage. Dit doen we onder het gezag van het Landelijk Parket en in nauwe samenwerking met regionale eenheden, veiligheidsdiensten en het ministerie’.
 

]]>
52.0498922 5.28624513
Driebergen-Rijsenburg - Overvaller razendsnel aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/6/03-overvaller-razendsnel-aangehouden.html Nog geen drie uur nadat een 19-jarige verdachte vrijdagavond 6 november een overval pleegde op een filiaal aan de Traaij in Driebergen, kon hij al worden aangehouden. Sat, 06 Nov 2021 07:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/6/03-overvaller-razendsnel-aangehouden.html 2021-11-06T07:33:00Z De man liep omstreeks 18.20 uur het winkelfiliaal binnen en bedreigde een van de kassamedewerkers met een mes. Hij dwong de medewerker tot afgifte van een geldbedrag en nam ook nog wat snoepgoed mee. Hierna ging de man er lopend vandoor.

De politie startte direct een grote zoekactie, waarbij ook Burgernet werd ingezet. Dankzij getuigen die agenten belangrijke informatie gaven en camerabeelden van een nabij gelegen onderneming waarop de man te zien was , kreeg de politie als snel een goed signalement van de verdachte. De foto van de man werd via een applicatie op de diensttelefoons van agenten gezet en een van de agenten herkende daarop de man van eerdere incidenten. De zoektocht werd onverminderd voortgezet en rond 21.00uuur kon die succesvol worden afgerond met de aanhouding van een 19-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel in de omgeving van het overvallen filiaal. De man werd ingesloten en zit uiteraard nog vast.

]]>
52.06022675 5.30308787
Doorn - Getuigen gezocht van fatale aanrijding in Doorn https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/03-getuigen-gezocht-van-fatale-aanrijding-in-doorn.html Op de kruising Dorpstraat met de Langbroekerweg in Doorn vond er op woensdag 13 oktober rond 13.30 uur een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een fietser. Hierbij kwam een fietsster, een 27- jarige vrouw uit Leersum, om het leven. De politie zoekt extra getuigen die de vrouw gezien hebben vlak voor het ongeluk. Tue, 19 Oct 2021 07:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/03-getuigen-gezocht-van-fatale-aanrijding-in-doorn.html 2021-10-19T07:58:00Z De vrouw kwam op haar fiets uit de richting van de Dorpstraat Driebergen en reed in de richting van de Dorpstraat/ Leersumsestraatweg. Een vrachtwagen uit de richting Dorpstraat Driebergen wilde rechts afslaan in de richting van Langbroek. De bestuurder van de vrachtwagen zag de vrouw echter over het hoofd en reed haar aan. Zij overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Geen compleet beeld
De politie heeft diverse getuigen gesproken. Wij hebben echter nog geen compleet beeld van de situatie. Wij zijn daarom op zoek naar getuigen die de vrouw vlak vóór het ongeval hebben zien fietsen, of wellicht stilstaand bij een stoplicht. Het slachtoffer had kort, donker haar, een licht getinte huidskleur en droeg die middag een blauw/zwarte, korte jas met daaronder een zwarte broek.

Iets gezien?
Was u rond 13.30 uur in de buurt van de kruising? Of heeft u de vrouw eerder zien fietsen? Meld dit dan alstublieft bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of vul het tipformulier in. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of online.

]]>
52.03730908 5.34232035
Leersum - Verdachte aangehouden explosie Leersum https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/30/03-verdachte-aangehouden-explosie-leersum.html De politie heeft woensdag een 19-jarige verdachte uit Amerongen aangehouden. Hij zit mogelijk achter de explosie bij een huis aan het Juffersland. Thu, 30 Sep 2021 13:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/30/03-verdachte-aangehouden-explosie-leersum.html 2021-09-30T13:59:00Z Deze explosie werd waarschijnlijk veroorzaakt door zwaar illegaal vuurwerk. Door de grote ontploffing hadden de bewoners zwaargewond kunnen raken, maar dat is gelukkig niet gebeurd.

De dader is tijdens zijn actie door een videodeurbelcamera vastgelegd. Deze beelden waren ook te zien in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. In het onderzoek heeft de recherche kunnen achterhalen wie de jonge man was, en kunnen aanhouden.

Op dit moment zit de verdachte nog vast. Hij zal vrijdag worden voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

]]>
52.01163101 5.42193677
Leersum - Gezocht - Explosief door brievenbus https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/03-explosief-door-brievenbus-leersum.html Bewoners van een woning aan het Juffersland schrikken in de nacht van 9 op 10 september van een keiharde explosie. Door de brievenbus is vermoedelijk zwaar illegaal vuurwerk gegooid. De dader is door een videodeurbelcamera vastgelegd. verdachte Tue, 21 Sep 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/03-explosief-door-brievenbus-leersum.html 2021-09-21T22:00:00Z In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 september wordt rond tien voor half vijf een explosief (vermoedelijk zeer zwaar illegaal vuurwerk) door de brievenbus van een woning aan het Juffersland in Leersum gegooid, waarna het explosief ontploft. De bewoners schrikken zich een ongeluk, maar gelukkig ontstaat er geen brand. Mocht dat wel zijn gebeurd, dan had het zeer grote gevolgen kunnen hebben, want de bewoonster is i.v.m. haar gezondheid 24 uur per dag aan een zuurstofapparaat aangesloten en kan alleen via een traplift naar beneden om de woning te kunnen verlaten. Ook was de kracht van de explosie zo groot, dat als zich iemand in de gang had bevonden, die zeer ernstig letsel had kunnen oplopen of nog erger. 

]]>
Wie heeft rond de tijdstip van de aanslag, iets verdachts op of in de omgeving van het Juffersland gezien, wat daarmee te maken zou kunnen hebben?

Wie heeft een idee waarom het explosief in deze woning tot ontploffing is gebracht?

Wie denkt de man op de bewakingsbeelden te herkennen?

]]>
]]>
52.02292771 5.43230493