Alle berichten | Veenendaal | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/veenendaal.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Veenendaal nl Fri, 01 Dec 2023 22:37:59 GMT 2023-12-01T22:37:59Z nl Veenendaal - Gezocht - Brandstichting – Nijhofflaan - Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/december/brandstichting---nijhofflaan---veenendaal.html De politie onderzoekt een brand bij een woning aan de Nijhofflaan die vrijdag 1 december om 01.40 uur werd ontdekt. De politie gaat daarbij uit van brandstichting. Heeft u informatie over de brand? Laat het ons direct weten. verdachte Fri, 01 Dec 2023 13:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/december/brandstichting---nijhofflaan---veenendaal.html 2023-12-01T13:20:00Z Die vrijdagochtend omstreeks 01.40 uur werden de bewoners van een woning aan de Nijhofflaan opgeschrikt door een brand. Toen de hulpdiensten ter plaatste kwamen, bleek dat bij de voordeur brand was ontstaan, waardoor ook veel rook vrijkwam  die de woning introk. De bewoners moesten vanwege de rookontwikkeling tijdelijk hun huis uit, waarbij zij werden nagekeken door een ambulance. Drie personen moesten voor controle naar het ziekenhuis en konden na behandeling weer naar huis. Uit het 1e onderzoek blijkt dat er sprake is geweest van brandstichting. Er is forse schade aan het portaal en de voordeur ontstaan. Daarnaast is er ook brandschade in de hal en is er ook rookschade in de woning.

De recherche is een onderzoek gestart en kan daarbij de hulp van getuigen goed gebruiken. Heeft u iets gezien rond het tijdstip van de band 01.50 uur die nacht? Heeft u voorafgaande aan de brand of er kort na mensen zien lopen die wellicht betrokken zijn geweest bij de brand? Laat het ons weten via 0900-8844 of via Meld Misdaad 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier.

 

]]>
]]>
52.02651585 5.52472863
Veenendaal - Gezocht - Dodelijk ongeval - Duivenwal - Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/03-dodelijk-ongeval---duivenwal---veenendaal.html Maandagavond 13 november vond er aan de Duivenwal in Veenendaal een dodelijk verkeersongeluk plaatst. Door nog onbekende oorzaak raakten een automobilist en fietser met elkaar in botsing. Rechercheurs doen onderzoek naar het ongeval. De politie is op zoek naar getuigen. verdachte Mon, 13 Nov 2023 23:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/03-dodelijk-ongeval---duivenwal---veenendaal.html 2023-11-13T23:00:00Z Rond 19.15 uur rijden zijn een automobilist en een fietser op Duivenwal in Veenendaal met elkaar in botsing geraakt. De fietser, een 67-jarige man uit Veenendaal, raakt daardoor zeer ernstig gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere hulp. Helaas mocht dit niet meer baten en is het slachtoffer op een later moment  komen te overlijden.

Iets gezien?

Was jij rond 19:15 uur in de buurt van de Duivenwal en heb jij iets gezien? Of heb je camerabeelden die ons meer kunnen vertellen over de toedracht van dit ongeval? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Melden kan ook via onderstaand tipformulier.

]]>
]]>
52.02404072 5.5509152
Veenendaal - Gezocht - Aangetroffen sieraden - Prins Willem-Alexanderpark - Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/03-aangetroffen-sieraden---prins-willem-alexanderpark---veenendaal.html Op zondagavond 29 oktober 2023 tegen middennacht werd door agenten een auto op een parkeerplaats in Veenendaal gezien met twee personen erin. Toen de agenten voorbij reden, rende de bijrijder uit de auto. Het werd al snel duidelijk waarom. De man had sieraden in zijn zakken, die mogelijk niet van hem zijn. Na de controle van de auto werden nog meer sieraden gevonden. De bestuurder werd daarom ook aangehouden. Het is onduidelijk waar de sieraden vandaan komen. Door het tonen van de foto’s hopen we de eigenaar te achterhalen. verdachte Tue, 07 Nov 2023 09:54:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/03-aangetroffen-sieraden---prins-willem-alexanderpark---veenendaal.html 2023-11-07T09:54:00Z Die nacht, om 23:45, waren surveillerende agenten op de Prins Willem-Alexanderpark in Veenendaal. Ze zagen daar twee geparkeerde auto’s staan, met daarin voor hen bekende mannen. De agenten weten dat één van de mannen wordt gezocht voor een openstaande straf. Deze man stapt uit de auto en gaat er vandoor. Helaas voor hem, hij komt niet ver en wordt om de hoek aangehouden. Bij de aanhouding vallen er sieraden uit zijn zak.

De andere mannen stappen ondertussen ook de auto. Een van hen wordt ook aangehouden omdat er sieraden en inbrekerswerktuig wordt gevonden in zijn auto.

 

De recherche gaat er op dit moment vanuit dat de sieraden van diefstal afkomstig zijn.

]]>
Herken jij een van de sieraden? Neem dan contact met ons op.

]]>
Wie herkent de sieraden van de foto’s?

]]>
]]>
52.02367797 5.55565707
Veenendaal - Gezocht - Gewapende beroving - Zonnewijzer - Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/03-gewapende-beroving---zonnewijzer---veenendaal.html In Veenendaal is zaterdagmiddag 4 november tussen 17.00 en 18.00 uur een 16-jarige jongen onder bedreiging van een steekwapen beroofd. Dit gebeurde in een steegje bij de Zonnewijzer. De jongen werd bedreigd door drie andere jongens. We zijn op zoek naar getuigen. verdachte Mon, 06 Nov 2023 14:47:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/03-gewapende-beroving---zonnewijzer---veenendaal.html 2023-11-06T14:47:00Z Die zaterdagmiddag begint de 16-jarige jongen aan zijn dienst als bezorger van een supermarktbedrijf. Tijdens zijn dienst stapt hij op de fiets en stopt hij tussen 17.00 en 18.00 uur bij een steegje bij de Zonnewijzer. Op dat moment komen er drie jongens naar hem toe gelopen. Uit het niets wordt de 16-jarige jongen door een van de jongens getrapt en tegen de muur geduwd. Vervolgens wordt hij bedreigd met een steekwapen en beroofd van zijn spullen. Daarna rennen de drie jongens er vandoor.

Signalement verdachten
De drie jongens waren allemaal gekleed in een zwart trainingspak met zwarte schoenen en zwarte handschoenen. Ze waren rond de 1.90 meter lang en hadden een dun postuur. Een van de jongens had donker haar met kleine krulletjes.

Iets gezien?
De politie onderzoekt deze gewelddadige beroving en komt graag in contact met mensen in de buurt die iets hebben gezien. Heeft u gezien waar de jongens vandaan kwamen of waar ze na de beroving heen renden? Heeft u camerabeelden in de buurt waar ze op te zien zijn? Neem dan contact op met 0900-8844 of vul online het tipformulier in. Hier kunt u ook direct beelden uploaden. Liever anoniem melden? Dat kan via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
]]>
52.03070116 5.56298465
Veenendaal - Buitengebied blijft aantrekkelijk voor criminelen https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/6/buitengebied-blijft-aantrekkelijk-voor-criminelen.html Misstanden met vergunningen, gestolen goederen, een hennepkwekerij in een woning en sluiting van een horecazaak. Dat waren enkele concrete resultaten van een speciale themaweek van 30 oktober tot en met 5 november op het grondgebied van de gemeenten Veenendaal, Rhenen, Wijk bij Duurstede, Renswoude en Utrechtse Heuvelrug rondom georganiseerde criminaliteit. Mon, 06 Nov 2023 14:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/6/buitengebied-blijft-aantrekkelijk-voor-criminelen.html 2023-11-06T14:11:00Z Het buitengebied blijft door de afgelegen ligging aantrekkelijk voor criminelen. ‘Ons gebied is kwetsbaar. We vinden drugslabs en hennepkwekerijen in het buitengebied en weten dat onze infrastructuur wordt gebruikt voor drugstransporten’, zeggen politieteamchefs Jan Verbeek en Serena Renes van basisteam Utrechtse Heuvelrug.

]]>
Bewustwording
Beide teamchefs benadrukken daarmee het belang van de speciale themaweek. ‘Inwoners bewust maken van de gevaren van de drugshandel was een belangrijk doel van deze week. Samen maken we een vuist tegen georganiseerde criminaliteit’, aldus Jan Verbeek en Serena Renes.

De bewustwordingsweek was daarom een gezamenlijk initiatief van politie, Openbaar Ministerie, het Regionale Informatie- en Expertisecentrum (RIEC), de belastingdienst, UWV, het Platform Veilig Wonen en de vijf gemeenten.

Verleiding
De bijeenkomsten over ondermijning in het buitengebied in Rhenen en Wijk bij Duurstede werden druk bezocht. Het ging over het herkennen van verdachte situaties en vooral het melden ervan. Ook zijn ter plekke signalen verzameld waarmee politie en gemeenten aan de slag gaan. Volgens burgemeester Hans van der Pas van de gemeente Rhenen zijn bewoners in het buitengebied regelmatig slachtoffer van ondermijning. Criminelen verleiden bewoners met aantrekkelijke aanbiedingen om schuren en loodsen te verhuren. ‘Onthoud goed, je krijgt maar één kans om nee te zeggen. Als je er eenmaal in betrokken bent, is er vaak geen weg meer terug.’

 

]]>
Controles horeca
In de week van de ondermijning zijn ook extra integrale controles uitgevoerd bij de horeca. Insteek daarbij was of bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Criminelen misbruiken vergunningen, bijvoorbeeld om geld wit te wassen of voor andere illegale activiteiten. Deze controles vonden plaats in Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Renswoude. In Wijk bij Duurstede trof de politie in een woning een hennepkwekerij aan. Deze is direct geruimd. Ook diverse bezorg- en afhaalrestaurants zijn gecontroleerd waarbij een zaak werd gesloten vanwege het ontbreken van een actuele vergunning. Ook zijn overtredingen geconstateerd in het kader van de wet Arbeid Vreemdelingen, zoals het ontbreken van een leidinggevende en minderjarigen die alleen aan het werk waren. Burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug: ‘Door misstanden in de horeca consequent aan te pakken dragen gemeenten bij aan een veilig woon- en ondernemersklimaat.’

]]>
Transportsector
Ook de transportsector is gevoelig voor illegale praktijken. Basisteam Heuvelrug van de politie trof in de afgelopen weken meerdere illegale goederen aan bij bedrijven actief in de transportsector. Op 2 november werden controles uitgevoerd op vrachtwagens, bestelbusjes en andere voertuigen. Hierbij was sprake van een overlading, het niet kunnen tonen van geldende papieren, een andere lading dan op de vrachtbrief stond en een aanhouding voor drugsgebruik tijdens het rijden. ‘We zijn in Nederland zo goed ingericht met onze infrastructuur en bedrijvigheid dat criminelen daar handig mee weten om te gaan. Daarom controleren we de transportsector en gaan ook het gesprek met hen aan over de gevaren van ondermijning’, aldus burgemeester Gert-Jan Kats van de gemeente Veenendaal.

De gezamenlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit probeert ook te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden. Burgemeester Petra Doornenbal van de gemeente Renswoude ziet dat (drugs)criminelen jongeren al op zeer jonge leeftijd rekruteren. ‘Jongeren zijn vaak naïef of willen er graag bij horen. Dit moeten we tijdig stoppen door hier met elkaar alert op te zijn. Dat doen we door preventief met jongeren het gesprek aan te gaan en hen actief te waarschuwen voor criminele praktijken.’

]]>
Integraal Veiligheidsplan
De samenwerking tussen politie, gemeenten en andere partners gaat verder dan deze week. Het Integraal Veiligheidsplan (IVP) is voor de periode 2023-2026 vernieuwd en omvat de gezamenlijke inspanningen om de doelen te realiseren. Burgemeester Iris Meerts van de gemeente Wijk bij Duurstede benadrukt het belang van deze samenwerking. ‘Niet alleen afgelopen week, maar voortdurend voeren we acties uit om ondermijning tegen te gaan. Samenwerking is belangrijk. Dat maakt ons sterk in de strijd tegen criminaliteit.’

]]>
Ziet u iets verdachts
Als u iets ziet dat naar uw mening niet klopt, meld dit dan via 0900-8844. Anoniem melding maken kan ook via meld misdaad anoniem of via 0800-7000.

 

 

]]>
52.02367797 5.55565707
Veenendaal - Gezocht - Woningoverval - Fluitersstraat - Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/03-mnd/03-woningoverval-veenendaal.html Een 84-jarige vrouw werd vorig jaar maart in haar woning aan de Fluitersstraat in Veenendaal overvallen door twee mannen. We zijn nog steeds bezig met het onderzoek. Inmiddels kunnen we nieuwe informatie en beelden delen. Weet jij wie op deze beelden staan? Of heb je meer informatie over deze woningoverval? verdachte Tue, 12 Sep 2023 10:09:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/03-mnd/03-woningoverval-veenendaal.html 2023-09-12T10:09:00Z Op dinsdag 22 maart 2022 trof de 84-jarige vrouw rond 22.30 uur ’s avonds opeens twee mannen in haar woning aan. De mannen duwen de vrouw op de grond en roepen dat ze op zoek zijn naar haar waardevolle spullen. Wanneer de vrouw probeert te roepen om hulp, wordt haar mond hardhandig dichtgedrukt door de hand van een van de inbrekers.

Wanneer de vrouw laat weten geen waardevolle spullen in huis te hebben, trekken de inbrekers de sieraden die ze toen droeg van haar armen en vingers af.  Vervolgens gaan de inbrekers er snel vandoor. De politie komt snel ter plaatse, maar van de verdachten is geen spoor meer.

In de woning blijkt dat de inbrekers op de eerste verdieping de boel hebben doorzocht. Kennelijk waren zij erin geslaagd via het balkon in de woning te komen en werden zij bij hun criminele activiteiten gestoord toen de bewoonster rond half elf besloot naar bed te gaan.

Uit de woning zijn sieraden verdwenen. Bij het afrukken van de sieraden van de bewoonster liep zij letsel aan haar handen en arm op.

De gestolen sieraden zijn een dameshorloge met een goudkleurige armband en witte wijzerplaat, een gouden ring met in het midden een steentje en daaromheen meerdere kleine steentjes en een groot formaat gouden slavenarmband.

Het onderzoek naar de woninginbraak loopt nog steeds. Inmiddels kunnen we melden dat er een DNA-spoor is gevonden die nog wordt onderzocht. Daarnaast kunnen we beelden tonen waar de inbrekers op staan. Hierop is te zien dat het mogelijk niet om twee, maar om drie inbrekers gaat. Helaas zijn ze niet heel goed te zien, maar mogelijk heeft iemand meer informatie over deze gewelddadige woninginbraak.

Signalement inbrekers
Volgens het slachtoffer spraken de mannen Nederlands. Ze droegen donkere capuchontruien. Eén van hen had een bol of dik gezicht en één van hen droeg grijze handschoenen.

]]>
Weet jij meer? Je kan jouw informatie ook anoniem door geven via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl

]]>
Deze zaak is op 30 maart 2022 in de uitzending van Bureau Hengeveld behandeld. Bijna anderhalf jaar later loopt het onderzoek naar deze inbrekers nog steeds. We delen beelden waarop de inbrekers te zien zijn, hier staat ook een derde persoon op die mogelijk bij de woningoverval betrokken was. Daarnaast is er een DNA-spoor gevonden die wordt onderzocht. De politie is op zoek naar mensen die weten wie op de beelden staan of die meer informatie hebben over deze woningoverval.

]]>
]]>
52.0276823 5.5544142
Veenendaal - Verdovende middelen aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/28/03-verdovende-middelen-aangetroffen.html Op woensdag 26 juli heeft de politie een 21-jarige inwoner van Veenendaal aangehouden in verband met de handel in verdovende middelen. Bij zijn aanhouding had hij een geldbedrag 1150 euro bij zich en 21 ponypack en 6 gripzakjes. Fri, 28 Jul 2023 08:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/28/03-verdovende-middelen-aangetroffen.html 2023-07-28T08:50:00Z Naar aanleiding van een rechercheonderzoek betraden agenten gisteren een woning aan de Klaas Katerstraat. Bij het onderzoek in de woning trof de politie een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aan. Het ging hierbij om 206 zogenaamde ponypacks met cocaïne en 211 gripzakjes. Ook troffen de agenten een kleine hoeveelheid amfetamine en zeven lachgascilinders aan.

De man werd direct gearresteerd en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

]]>
52.0172622 5.54253619
Veenendaal - Gezocht - Auto-inbraak - Corridor - Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/03-auto-inbraak---corridor---veenendaal.html Op 13 juli werd een groep inbrekers in Veenendaal op heterdaad betrapt door de politie. Twee van hen gingen ervandoor in een auto. De politie zette de achtervolging in. De twee konden uiteindelijk op de A12 nabij de afrit Maarn worden aangehouden. De derde verdachte kon in Veenendaal al direct worden aangehouden. De politie is op zoek naar camerabeelden en getuigen. verdachte Fri, 14 Jul 2023 14:13:48 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/03-auto-inbraak---corridor---veenendaal.html 2023-07-14T14:13:48Z Rond 19.30 uur kwam een melding van een auto-inbraak in een parkeergarage aan de Corridor in Veenendaal. Tijdens een onderzoek in de omgeving trof de politie een auto aan die – volgens informatie – eerder betrokken was bij mogelijke diefstallen uit auto’s. Nadat één verdachte uitstapte, werd hij direct door de politie aangehouden. Dit is een 27-jarige man uit Utrecht. De auto met de twee andere verdachten erin ging er daarop vandoor.

Crash
Na een achtervolging crashte het voertuig met de verdachten erin op de A12 ter hoogte van Maarn. Bij de crash waren twee dienstvoertuigen betrokken. De verdachten – een 33-jarige man uit Utrecht en een 38-jarige man uit Nieuwegein - konden worden aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de crash.

Iets gezien?
In het onderzoek naar de auto-inbraken is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden: Heb jij rond 19:30 uur in de omgeving van de Corridor in Veenendaal iets verdachts gezien of is er misschien wel in jouw auto ingebroken in bijvoorbeeld een parkeergarage en heb je dat nog niet gemeld? Doe dat dan alsnog. Camerabeelden uit de omgeving waarop iets verdachts te zien is, kunnen worden gedeeld via het tipformulier. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

]]>
Wie heeft er meer informatie of camerabeelden?

]]>
]]>
52.02490681 5.55580852
Veenendaal - Drugsdealer aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/4/03-drugsdealer-uit-veenendaal-aangehouden.html Donderdag 1 juni hield de politie een 25-jarige man uit Veenendaal aan op verdenking van de handel in verdovende middelen. Een grote hoeveelheid harddrugs en contant geld namen agenten in beslag. Sun, 04 Jun 2023 07:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/4/03-drugsdealer-uit-veenendaal-aangehouden.html 2023-06-04T07:18:00Z Foto: wikkels harddrugs die de politie in beslag nam

Bij de politie was informatie binnengekomen over de 25-jarige man, waaruit de verdenking ontstond dat hij zich in Veenendaal en omgeving bezig zou houden met de handel in verdovende middelen. Politieonderzoek versterkte deze vermoedens waarna de verdachte op donderdag 1 juni kon worden aangehouden. Hij was op dat moment daadwerkelijk aan het dealen. Bij de verdachte werden drugs en geld aangetroffen. Hierop is een doorzoeking gedaan in zijn woning. Daar troffen agenten ook harddrugs, verpakkingsmateriaal, een weegschaal en geld aan.

De aangetroffen drugs – meer dan 500 wikkels cocaïne - worden vernietigd en het geldbedrag van meer dan 80.000 euro is in beslag genomen om onderzoek te doen naar de herkomst. De verdachte werd – vrijdag 2 juni – voorgeleid aan de rechter-commissaris die zijn hechtenis met 14 dagen verlengde.

Ondermijning in Midden-Nederland
De handel in drugs zorgt voor ernstige problemen in Midden-Nederland en daarbuiten. Denk aan onveiligheid en overlast op straat, het ronselen van jongeren, geweld, liquidatie en vergismoorden. Politie, OM, gemeenten, Douane, Belastingdienst en andere partijen trekken samen op om ondermijning tegen te gaan. We doen dit samen omdat we dan met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief kunnen optreden.

Melden loont, ook anoniem
De politie ziet niet alles en tips van bewoners zijn dan ook van groot belang. Ook deze zaak kwam aan het rollen door een alerte tipgever. We hebben uw ogen en oren nodig. Ziet u één van deze signalen?

  • Jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers.
  • Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’.
  • Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden.
  • Mensen lopen met tassen het huis of bedrijf in en uit.
  • De ramen van het huis zijn vaak beslagen en de afzuigkap staat veel aan.

Meld deze dan bij politie of uw wijkagent. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Of via onderstaand tipformulier. Maar u kunt dit ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
52.04270051 5.55315224
Veenendaal - Gezocht - Winkeldief - Hoofdstraat - Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-diefstal-uit-winkel.html In Veenendaal werd uit een winkel aan de Hoofdstraat een horloge gestolen. De dader werd vastgelegd op de beelden en het was waarschijnlijk niet de eerste keer. Herken jij deze man? verdachte Wed, 31 May 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-diefstal-uit-winkel.html 2023-05-31T22:00:00Z Donderdag 16 maart komt een man de winkel binnen en loopt naar een rek met horloges. Hij pakt een horloge uit het rek en stopt hem onder zijn jas.  Met de buit verlaat hij de winkel. Gelukkig zijn er bewakingsbeelden waar de man op te zien is. Het is mogelijk niet zijn eerste diefstal uit de winkel.

]]>
Wie herkent de man van de beelden?

]]>
]]>
52.02755141 5.55622701