Alle berichten | Veenendaal | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/veenendaal.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Veenendaal nl Sun, 12 Jul 2020 09:51:28 GMT 2020-07-12T09:51:28Z nl Doesburg - Gezocht - Dader(s) van woninginbraak gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/02-doesburg---daders-van-inbraak-woning-gezocht.html De bewoners van een woning aan de Molengaarde worden op 8 januari bij thuiskomst onaangenaam verrast. Er blijkt te zijn ingebroken in hun woning. verdachte Mon, 29 Jun 2020 11:40:05 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/02-doesburg---daders-van-inbraak-woning-gezocht.html 2020-06-29T11:40:05Z De gehele woning is doorzocht en de dader(s) is/zijn er met een kluis en sieradenkistje vandoor gegaan. In de kluis liggen onder andere pinpassen. Hiermee wordt op verschillende plaatsen in Veenendaal en Ede gepind. De kluis wordt op 23 januari teruggevonden in Veenendaal. Van het pinnen zijn beelden beschikbaar. Daarnaast is op beeld een kerende auto te zien. We willen graag de bestuurder van deze auto spreken.

]]>
Wie herkent deze persoon of kan iets meer vertellen over deze inbraak/pintransacties?
Wie is de persoon die in deze auto reed?

]]>
]]>
51.9993191 6.133297900000001
Veenendaal - Straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/8/03-veenendaal-straatroof.html De politie onderzoekt een beroving die plaatsvond op vrijdagavond 29 mei op een parkeerplaats aan het Prins Willem Alexanderpark. nieuwsbericht Mon, 08 Jun 2020 12:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/8/03-veenendaal-straatroof.html 2020-06-08T12:42:00Z Rond 22.15 stapte de bestuurder uit zijn geparkeerde auto, nabij de daar gelegen supermarkt, om een sigaret te roken. Op datzelfde moment werd hij plotseling met twee onbekende mannen geconfronteerd. Hij werd bedreigd met een steekvoorwerp en moest een sieraad afstaan. Hierna sloegen de verdachten op de vlucht. Van hen is slechts een summier signalement bekend. Het zou gaan om twee licht getinte mannen met zwart stekelig haar.

]]>
De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek verricht en onderzoekt of er bruikbare camerabeelden zijn. Daarnaast verzoekt de politie aan getuigen om zich te melden via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier.

]]>
Aangifte doen op het bureau 52.02775190000001 5.5443298
Veenendaal - Aanhouding cybercrimineel voor afpersing bedrijven https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/4/03-aanhouding-cybercrimineel-voor-afpersing-bedrijven.html Ten minste negen MKB-bedrijven zijn slachtoffer geworden van een 24-jarige man die deze bedrijven de afgelopen weken afperste en hun websites platlegde met DDoS-aanvallen. Op 2 juni 2020 heeft de politie de man in zijn woonplaats Veenendaal aangehouden. Bij de aanhouding zijn onder andere een automatisch vuurwapen aangetroffen en is de auto van de verdachte in beslag genomen voor nader onderzoek. De recherche onderzoekt nog of verdachte mogelijk in verband kan worden gebracht met meer aangiften. nieuwsbericht Thu, 04 Jun 2020 10:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/4/03-aanhouding-cybercrimineel-voor-afpersing-bedrijven.html 2020-06-04T10:38:00Z De verdachte werkte vanuit zijn huis alwaar hij willekeurig bedrijven uitzocht om te benaderen. Als hij een bedrijf op het oog had, stuurde hij een afpersboodschap. Het bedrijf moest voor een bepaalde datum bitcoins (cryptovaluta) overmaken. Gebeurde dit niet, dan zou de website van het bedrijf worden platgelegd tot aan het moment van betaling. Om zijn afpersbericht kracht bij te zetten, voerde hij een korte DDoS-aanval uit op de website van het bedrijf. Bij een aantal bedrijven is de verdachte nog voor het verstrijken van de termijn overgegaan tot een grote DDoS-aanval.

Wat is een DDoS-aanval?

Bij een DDoS-aanval worden servers van een website bestookt met heel veel dataverkeer. Hierdoor kunnen de servers bezwijken. DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Bezoekers kunnen een website dan niet of nauwelijks meer bereiken. Dit kan grote gevolgen hebben. Niet alleen kunnen bedrijven klanten en/of inkomsten verliezen. Een DDoS-aanval kan ook grote maatschappelijke, ontwrichtende gevolgen hebben. Ook lopen bedrijven vaak fikse financiële schade op door de herstelkosten.

Schade bedrijven

Ten minste negen bedrijven uit Nederland zijn slachtoffer geworden van de Veenendaalse verdachte. De schade is aanzienlijk. Sommige websites van bedrijven zoals webshops en groothandels zijn meerdere uren uit de lucht geweest. Op dinsdag 2 juni 2020 werd de verdachte opgepakt. De verdachte zal vrijdag 5 juni 2020 worden voorgeleid voor de Rechter-Commissaris. 

Onderzoek naar DDoS-aanvallen

Het onderzoek startte bij politie en OM in Noord-Nederland, nadat daar de eerste aangifte binnenkwam. Vervolgens werd het onderzoek uitgevoerd door het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland dat gespecialiseerd is in onderzoeken naar en de bestrijding van DDoS-aanvallen. Daders van een DDoS-aanval proberen hun identiteit te verbergen via dwaalsporen. De datastroom van de aanval is weliswaar zichtbaar, maar de herkomst blijft vaak verborgen. “We zijn steeds beter in staat de criminelen achter DDoS-aanvallen op te sporen en aan te houden”, zegt onderzoeksleider Adrian van het cybercrimeteam. “Ook boeken we flinke winsten in de strijd tegen criminele dienstverleners die zulke aanvallen mogelijk maken. Hierin werken we nauw samen met nationale en internationale hostingbedrijven, internetproviders, datacenters, enzovoorts. En we werken goed samen met buitenlandse politiekorpsen in de strijd tegen DDoS-aanvallen. Lange tijd waanden veel daders zich onvindbaar, want de onderzoeken zijn complex en er waren weinig preventieve maatregelen beschikbaar. Die tijd is voorbij en daders moeten zich realiseren dat de politie ze toch weet te vinden en hen een straf en flinke schadeclaim boven het hoofd hangt”. 

Bescherm uw bedrijf

Als u wilt voorkomen dat uw bedrijf slachtoffer wordt van een DDoS-aanval, of om de gevolgen hiervan zoveel mogelijk te beperken, stem dan uw beveiligingsmaatregelen af met uw systeembeheerder, serviceprovider of een externe ICT-dienstverlener. Zorg voor DDOS mitigerende maatregelen via een hierin gespecialiseerde organisatie. 

Bescherm jezelf en je privégegevens 

Cybercriminelen kunnen DDoS-aanvallen gebruiken als afleiding om uw gegevens afhandig te maken via nep-mails (phishing), of om u af te persen. Ga hier niet op in.
Zorg dat de beveiliging van uw computer op orde is. Maak bijvoorbeeld gebruik van sterke wachtwoorden/wachtzinnen en virusscanners. Zo voorkomt u zoveel mogelijk dat uw computer onderdeel wordt van een botnet waarmee aanvallen kunnen worden uitgevoerd.
Maak regelmatig offline back-ups van waardevolle bestanden die u online heeft staan. Zo houdt u toegang tot deze data als er een aanval plaatsvindt.

Bent u slachtoffer geworden van een DDoS-aanval?

Bent u toch slachtoffer geworden van een DDoS-aanval, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Geef de cybercriminelen geen geld; dit lijkt misschien een snelle oplossing om uw site weer bereikbaar te maken, maar u loopt het risico dat u niet meer van ze afkomt. Bovendien houdt u zo een crimineel netwerk en systeem in stand. 
 

]]>
Cybercrime: lint over toetsenbord 52.02630089999999 5.554430899999999
Veenendaal - Inbrekers betrapt in Veenendaal: getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/25/03-inbrekers-betrapt-in-veenendaal-getuigen-gezocht.html Op zondagochtend 24 mei rond 0.30 uur, stuitte een bewoner van de Tinneweide in Veenendaal op twee gemaskerde mannen in zijn woning die bezig waren kasten te doorzoeken . Toen de inbrekers de bewoner zagen, sommeerden ze hem om weg te gaan en bedreigden ze hem met een wapen. nieuwsbericht Mon, 25 May 2020 13:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/25/03-inbrekers-betrapt-in-veenendaal-getuigen-gezocht.html 2020-05-25T13:49:00Z Ze gingen er met een buit vandoor in een kleine zwarte auto.

De politie wordt snel gealarmeerd en de aanrijdende agenten zien een zwarte Volkswagen Polo rijden met daarin twee mensen en gaan achter de auto aan. De Volkswagen  gaat via de A12 richting Ede. Als de auto de snelweg bij Ede verlaat, wordt door de politie een stopteken gegeven. De Polo gaat er vandoor en na een achtervolging stopt de auto alsnog in de Ir. Lelystraat in Ede. De bestuurder wordt aangehouden, de bijrijder vlucht te wijk in. Er wordt uitvoering naar hem gezocht, onder andere met politiehonden, maar hij wordt helaas niet meer aangetroffen.


Signalement

- De mannen waren tussen de  18 en 25 jaar
- Droegen een bivakmuts
- Waren 1,70 a 1,75 lang
- Spraken accentloos Nederlands
De vluchtende man droeg een grijs trainingspak met een biesrand aan de zijkant

Vragen
De politie wil graag weten van mensen die wonen in de omgeving van de Tinneweide in Veenendaal of zij zondagochtend tussen 0.00 uur en 0.30 uur een kleine  zwarte auto hebben gezien, of twee mannen die zich opvallend gedroegen.

Ook wil de politie weten of in de dagen voorafgaande aan de inbraak er mensen in de wijk zijn gezien die opvallend naar binnen keken in woningen.

Aan bewoners van de Ir. Lelystraat in Ede wil de politie graag weten of zijn misschien de vluchtende tweede verdachte hebben gezien of weten waar hij zich ophoudt.

Wie informatie heeft wordt gevraagd dit te delen via 0900 8844 of via onderstaand tipformulier. Wil je liever je informatie anoniem delen, doe dit dan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000

]]>
52.02630089999999 5.554430899999999
Veenendaal - Gezocht - Overval op snackbar Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/mei/03-overval-op-snackbar-veenendaal.html Op donderdagavond 6 februari wordt een snackbar aan de Valleistraat in Veenendaal overvallen. Een overvaller komt met een groot mes de zaak binnen en eist geld. De eigenaresse vlucht echter een halletje in en trekt de deur dicht. De overvaller vlucht dan zonder buit. verdachte Sat, 02 May 2020 06:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/mei/03-overval-op-snackbar-veenendaal.html 2020-05-02T06:00:00Z Beelden
De overval is op bewakingsbeeld vastgelegd. De camera begint pas op te nemen als er beweging is, dus het filmpje begint op het moment dat de voordeur open gaat. Het filmpje is voorzien van geluid, waarop je hoort dat de overvaller bij binnenkomst al op gedempte toon om geld vraagt, wat de eigenaresse eerst nog als een groet ervaart en zij hem met nog met ’ hoi’ terug groet. Dan vraagt hij nog enkele keren om geld. Het slachtoffer is dan echter al gevlucht, hij slaat nog enkele keren met zijn mes tegen de balie, maar heeft dan door dat het niks gaat worden en loopt zonder buit de zaak uit.

Signalement

 • Jonge man
 • Slank postuur
 • Rond 1.75 m
 • Licht getinte tot getinte huidskleur
 • Zwarte hoodie met capuchon en licht logo op de linkerborst
 • Zwarte broek met opvallend licht stuk bij onderbeen
 • Blauwe rugzak met rode voering

Wie herkent deze overvaller of weet wie het mogelijk is?
Mogelijk dat mensen het opvallende lichte gedeelte aan de onderzijde van de linker broekspijp en de blauwe rugzak met opvallend rode voering herkennen. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem), of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
]]>
52.02574000000001 5.563808100000001
Veenendaal - Gezocht - Gewapende overval op casino Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/april/03-gewapende-overval-op-casino-veenendaal.html Op woensdagavond 19 februari plegen twee mannen op een scooter een gewapende overval op Casino Magic Cherry aan de Tuinstraat in Veenendaal. Dader 1, gewapend met een groot mes en een bijl, probeert het gewapende glas van de kassaruimte in te slaan, maar dat mislukt. Beide overvallers vluchten zonder buit op de scooter, waarmee zij ook zijn gekomen. verdachte Sun, 19 Apr 2020 13:20:36 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/april/03-gewapende-overval-op-casino-veenendaal.html 2020-04-19T13:20:36Z Op woensdagavond 19 februari is een man aan het werk in een casino aan de Tuinstraat in Veenendaal. Als hij rond 22.35 uur in de kassaruimte net naast de ingang zit, hoort hij de voordeurbel. Vanuit de kassaruimte doet hij op afstand de deur open. Meteen dringt een man met een bivakmuts op en een bijl en een groot mes in zijn handen het pand binnen. Hij loopt direct naar de kassaruimte en slaat meerdere malen met de bijl tegen het glas van de kassaruimte, kennelijk met de bedoeling om in de kassaruimte te kunnen komen om daar het geld uit de kassa te stelen. Het glas van die ruimte is echter gewapend. Door de bijlslagen, komt er wel een grote ster in het glas, maar het lukt de overvaller niet om de ruit door te slaan. Dat heeft hij binnen enkele seconden door, want op het moment dat zijn criminele maatje het pand inloopt, besluit de 1e overvaller om de pogingen om het glas te vernielen te staken. Beide rennen naar buiten, springen op een scooter en gaan ervandoor.

Getuige
Een getuige die zich op dat moment in het casino bevindt, besluit achter de overvallers aan te gaan. Hij rent het casino uit, springt in zijn auto en zet de achtervolging in. Volgens hem rijden de overvallers op een zwarte Gilera 180 Runner motorscooter. Hij ziet dat de overvallers over de Tuinstraat in de richting van het Thoomesplein rijden, over het Thoomesplein rijden en de Brouwersgracht opgaan. Aan de linkerzijde van de Brouwersgracht rijden zij naar de Hoogstraat om in de richting van het Achterstraatje te verdwijnen. De achtervolgende getuige kan niet de route van de vluchtende overvallers rijden, omdat het centrum is afgesloten met paaltjes. Daardoor raakt hij na de Hoogstraat het zicht op hen kwijt.

Signalement
Verdachte 1

 • Jonge man
 • Normaal tot licht stevig postuur
 • Rond 1.65 m
 • Donkere jas met capuchon
 • Zwarte broek
 • Donkere schoenen
 • Grijze handschoenen met witte opdruk op de rug van de hand
 • Bijl met houtkleurige steel en rood uiteinde

Verdachte 2

 • Jonge man
 • Slank tot normaal postuur
 • Rond 1.80 m
 • Zwarte hoodie met capuchon
 • Zwarte broek met verticale witte baan 
 • Donkere schoenen
 • Werkhandschoenen met zwarte handpalmen en witte opdruk op de rug van de hand

De scooter waarop zij rijden is zwart van kleur, mogelijk een Gilera 180 Runner motorscooter. Wat opvalt is dat het voorspatbord ontbreekt.

]]>
]]>
52.02575 5.556206700000001
Veenendaal - Man door het lint https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/16/03-veenendaal-man-door-het-lint.html Op de Pollux ging op zondag 15 maart een man door het lint. Familie van de man meldde dat hij in een psychose zat en agressief gedrag vertoonde. Hij werd vervolgens met moeite onder controle gebracht door de agenten en overgedragen aan de hulpverlening. nieuwsbericht Mon, 16 Mar 2020 10:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/16/03-veenendaal-man-door-het-lint.html 2020-03-16T10:05:00Z Rond 16.00 uur kwam de melding dat de man op straat liep te schreeuwen en kinderen in de buurt op zou jagen. Ter plekke troffen zij de schreeuwende man. De crisisdienst van de hulpverlening kwam ook ter plekke. Daarop verleende de politie assistentie voor de hulpverlening en kon de man – die zich verzette - met moeite door de agenten onder controle worden gebracht.

Omstanders bemoeiden zich met het incident. Hierdoor waren extra agenten nodig om deze mensen op afstand te houden, zodat de politie haar werk kon doen. Vervolgens kon de man worden overgedragen aan de GGZ voor hulp en voor vervoer naar een zorginstelling.

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 52.0264779 5.5682316
Veenendaal - Getuigen gezocht van poging overval https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/20/03-getuigen-gezocht-van-poging-overval.html Woensdagavond 19 februari werd geprobeerd een bedrijfspand aan de Tuinstraat te overvallen. Twee daders gingen er op een scooter vandoor. De politie zoekt getuigen hiervan. nieuwsbericht Thu, 20 Feb 2020 13:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/20/03-getuigen-gezocht-van-poging-overval.html 2020-02-20T13:03:00Z Rond 23.10 uur kreeg de politie melding van een overval. Twee mannen op een zwarte scooter waren naar het pand gereden en één van beiden probeerde met een bijl een glaswand in te slaan. Toen dat niet lukte, gingen ze er met de scooter vandoor in de richting van de Brouwers gracht. Agenten kwamen en zochten naar de daders, maar vonden hen niet meer. Het onderzoek naar deze poging tot overval loopt en de recherche is op zoek naar getuigen.

Van één van de twee mannen is een signalement bekend:
- jongeman, ongeveer 1.65 m lang, droeg een bivakmuts en donkere kleding

Uw tip!
De politie vraagt getuigen, en mensen die meer weten over deze zaak, om contact op te nemen via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via onderstaand tipformulier.

]]>
52.02575 5.556206700000001
Gezocht - Bejaarde vrouw opgelicht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/02-oon/bgld/bejaarde-vrouw-opgelicht.html Van de rekening van een bejaarde inwoonster van Wageningen worden op dinsdag 27 september 2019 meerdere bedragen afgeschreven. Na de uitzending van BureauGLD heeft de politie meerdere tips met namen binnengekregen. Een 41-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Ede zijn aangehouden. Thu, 16 Jan 2020 12:58:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/02-oon/bgld/bejaarde-vrouw-opgelicht.html 2020-01-16T12:58:00Z Van de rekening van een bejaarde inwoonster van Wageningen worden op dinsdag 27 september 2019 meerdere bedragen afgeschreven. Na de uitzending van BureauGLD heeft de politie meerdere tips met namen binnengekregen. Een 41-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Ede zijn aangehouden.

]]>
52.02397570000001 5.557036799999992
Veenendaal - Jonge pizzakoerier beroofd https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/16/03-pizzakoerier-beroofd.html Tijdens het bezorgen van een pizza is een 15-jarige koerier op zondag 15 december beroofd van zijn geld en pizza. De recherche zoekt getuigen. nieuwsbericht Mon, 16 Dec 2019 12:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/16/03-pizzakoerier-beroofd.html 2019-12-16T12:26:00Z Zondagavond, rond 19.45 uur, fietst een 15-jarige pizzabezorger naar het Schrijverspark. Hij parkeert zijn fiets om de pizza af te leveren. De jongen belt aan bij een woning, maar op dat moment komen er drie jongens op hem aflopen. Een van de jongens spreekt hem aan, zegt dat hij al zijn geld moet geven en bedreigt hem. De pizzakoerier geeft direct al het geld dat hij bij zich heeft en ook de pizza moet hij afstaan. Hierna rennen de drie weg het Schrijverspark in.

]]>
Verdachte 1:
- man
- 16-17 jaar oud;
- ongeveer 1,85 meter lang;
- zwart kort haar;
- lichtgetint uiterlijk;
- donkere zwarte jas met een bontkraag.

Verdachte 2:
- man;
- bivakmuts over zijn hoofd;
- ongeveer 1,85 meter lang;
- donkergroene trainingsbroek
 

Verdachte 3:
- man;
- bivakmuts over zijn hoofd;
- ongeveer 1,85 meter lang;
- bordeauxrode Para-Jumpers jas.

]]>
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en zoekt getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben over de daders. Heeft u verdachte personen gezien voor de straatroof? Of heeft u de daders zien vluchten? Bel dan met het rechercheteam via 0900-8844, bel anoniem via 0800-7000 of vul onderstaand tipformulier in. Al uw informatie kan helpen om de zaak op te lossen.

]]>
52.0249638 5.560450800000012