Alle berichten | Veenendaal | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/veenendaal.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Veenendaal nl Sat, 24 Jul 2021 10:47:34 GMT 2021-07-24T10:47:34Z nl Veenendaal - Gezocht - Gewapende overval op supermarkt https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-gewapende-overval.html Woensdagavond 17 februari werd rond 20.15 uur een winkel aan de Paddestoelenlaan overvallen door twee personen. Zij bedreigden het personeel en gingen er daarna op een zwarte scooter vandoor. Kort daarna werd een van de verdachten aangehouden in de trein. verdachte Tue, 29 Jun 2021 10:05:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-gewapende-overval.html 2021-06-29T10:05:00Z Op woensdagavond 17 februari plegen twee daders tegen tien voor half negen een gewapende overval op de Jumbo supermarkt aan de Paddestoelenlaan in Veenendaal. Terwijl dader 2 buiten op een donkere scooter blijft wachten, rent dader 1 met een mes de winkel in. Hij bedreigt twee caissières, stopt het geld in een zwart/wit gestreepte Kruidvatboodschappentas, rent de winkel uit, springt bij dader 2 achterop en zij gaan ervandoor. Een oplettende politieman in zijn vrije tijd ziet kort daarna een verdachte jongen super zenuwachtig in de trein van Veenendaal naar Utrecht. Deze verdachte past in het signalement en wordt gecontroleerd. Hij blijkt meerdere honderden euro’s bij zich te hebben en wordt aangehouden: het betreft een 17-jarige jongen uit Utrecht. De andere dader wordt niet meer aangetroffen.

Gestolen scooter
Uit onderzoek van de aangetroffen vluchtscooter blijkt dat deze afkomstig is van een straatroof van 1 februari op het Stationsplein in Veenendaal. Daarbij wordt de Veenendaalse scootereigenaar met een steekwapen bedreigd en van zijn scooter beroofd.

 

 

]]>
Wie is getuige geweest van de overval en heeft nog niet met de politie gesproken?

Wie heeft de overvallers mogelijk gezien, nadat zij de scooter hadden gedumpt op de Dijkstraat en te voet over de Dijkstraat wegrenden?

Wie weet wie de overvallers mogelijk zijn?

]]>
]]>
52.0056012 5.555588699999999
Veenendaal - Verdachten drugshandel en heling aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/24/03-veenendaal-verdachten-drugshandel-en-heling-aangehouden.html De politie heeft op woensdagavond 23 juni in een flatwoning aan de Tinneweide onderzoek gedaan en vier mannen aangehouden op verdenking van handel en bezit van drugs en heling van gestolen goederen. Bij de actie werden in het huis drugs aangetroffen plus materiaal voor de handel in drugs. Ook werden er goederen gevonden die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Deze zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Thu, 24 Jun 2021 12:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/24/03-veenendaal-verdachten-drugshandel-en-heling-aangehouden.html 2021-06-24T12:18:00Z De wijkagenten kregen signalen over ondermijnende activiteiten vanuit het pand. Daarbij kwamen ook meldingen van overlast door de bewoner en het komen en gaan van veel onbekende bezoekers bij de woning. Op basis van deze informatie en eigen onderzoek ging de politie rond 20.30 uur het huis aan de Tinneweide binnen en troffen hier de bewoner en twee andere mannen aan (een 44-jarige Utrechter en een 48-jarige man zonder bekende woonplaats). Zij werden aangehouden. Ook een 18-jarige bezoeker werd aangehouden. In de scooter van deze Veenendaler werd een nog nader te bepalen samenstelling en hoeveelheid drugs aangetroffen.

In de woning vond de politie gebruikershoeveelheden harddrugs(ponypacks), amfetaminepillen en hennep. Ook werd materiaal voor de handel in drugs aangetroffen zoals versnijdingsmiddelen. De exacte samenstelling van de drugs en hoeveelheid wordt ook hier nog nader bepaald. De 48-jarige man wordt ook verdacht van heling van gestolen goederen, die in de woning zijn aangetroffen. De 44-jarige man werd na verhoor heengezonden. De drie andere mannen zitten nog vast voor verhoor en onderzoek.

Woning per direct gesloten

Burgemeester Gert-Jan Kats heeft de woning per direct gesloten. Het besluit trad op 23 juni 2021 in werking en geldt voor een periode van drie maanden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. Burgemeester Gert-Jan Kats: “Vanuit deze woning was sprake van ernstige vormen van overlast. De woning was sterk vervuild. Achter drugscriminaliteit gaat een wereld van geweld, bedreiging en intimidatie schuil. Dat is voor omwonenden niet prettig, dus ik ben blij dat we dit hebben kunnen beëindigen door de actie van de politie. Om te voorkomen dat de overlast terugkeert, heb ik besloten de woning de sluiten, zodat de verhuurder het huurcontract kan ontbinden. Ik kan, mag en wil dit soort activiteiten in Veenendaal niet tolereren en roep mensen op signalen te blijven melden.”

Ken de signalen en tip over ondermijning

Drugshandel ligt voor een groot deel ten grondslag aan ondermijningsproblematiek. Door ondermijnende    criminaliteit wordt onze rechtstaat ondergraven. Jongeren en volwassenen worden meegezogen op een crimineel pad waar ze moeilijk van af kunnen, drugshandel kan vaak leiden tot intimidatie en afpersing. Kwetsbare wijken worden nog kwetsbaarder doordat criminelen er de dienst uitmaken. De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren. Zo maakt de overheid één vuist tegen ondermijnende criminaliteit.

Wat kun je doen tegen drugshandel in de wijk?

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000.

]]>
52.0203609 5.56331553
Veenendaal - Negen verdachten aangehouden wietknipperij Veenendaal na anonieme tip https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/19/03negen-verdachten-aangehouden-wietknipperij-veenendaal-na-anonieme-tip.html In de Bobinestraat is een inval gedaan bij een bedrijfspand, na een anonieme tip. We betrapten hierop negen personen op heterdaad tijdens het knippen van wiettoppen. Ze zijn alle negen aangehouden. Mon, 19 Apr 2021 12:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/19/03negen-verdachten-aangehouden-wietknipperij-veenendaal-na-anonieme-tip.html 2021-04-19T12:06:00Z Rond 14:00 uur zondagmiddag 18 april gingen kwamen agenten het pand binnen. Op de bovenverdieping bleek een grote knipruimte zitten. De verdachten zijn acht vrouwen en één man in de leeftijd van 30 tot 60 jaar, allen afkomstig uit Rhenen. Tijdens de doorzoeking is in totaal zo’n 20 kilo wiet gevonden en spullen om softdrugs te vervaardigen. Dit is allemaal in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Samenwerking
De actie was een samenwerking van gemeente, energiebedrijf Stedin en de politie. De burgemeester van Veenendaal heeft het pand in de Bobinestraat per direct gesloten.

Ondermijning
Criminelen maken geregeld gebruik van dienstverleners in de autobranche. Dit doen ze bijvoorbeeld om geld wit te wassen of door het inbouwen van geheime ruimtes in auto’s om zo drugs te vervoeren. Daarnaast worden autobedrijven gebruikt als locatie voor de opslag of productie van (soft)drugs, zoals in dit geval.

Ruikt u onraad?
Heeft u een vermoeden dat er in uw buurt op grote schaal softdrugs wordt vervaardigd of weet u van het bestaan van een kwekerij? Deel deze informatie dan alstublieft met de politie. Dat kan via het algemene nummer: 0900 - 8844. U kunt ook anoniem uw tips geven via www.meldmisdaadanoniem.nl of bel: 0800 7000.
 

]]>
52.0025117 5.576946299999999
Veenendaal - Gezocht - Poging overval tankstation https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-poging-overval-tankstation.html Op dinsdag 30 maart rond 20.45 uur werd door twee personen geprobeerd het tankstation aan de Smalle Zijde in Veenendaal te overvallen. In de shop van het tankstation kwamen twee personen in het donker gekleed naar binnen. Een van de personen had een vuurwapen bij zich en de tweede verdachte een mes. Uiteindelijk was het niet gelukt, maar we willen deze twee verdachten wel graag vinden. verdachte Tue, 06 Apr 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-poging-overval-tankstation.html 2021-04-06T22:00:00Z Twee verdachten komen de shop van de Gulf binnen, gelegen aan de Smalle Zijde. Verdachte 1 komt als tweede binnen en verdachte 2 is al met een mes bij de balie van het tankstation.
Op dat moment is de medewerker niet in de winkel/shop aanwezig. Hij hoort mensen schreeuwen bij de balie en diverse geluiden. De medewerker is net aan de achterzijde van het pand.
Vervolgens gaat hij naar de balie van het tankstation. Ziet op dat moment de overvallers en er ontstaat een situatie waarbij de overvallers schreeuwen om geld. De medewerker geeft aan
dat het geld er niet is. Vervolgens zijn de verdachten naar buiten gerend en weggereden op een donkere scooter. Op de beelden leek het dat er geen kentekenplaat op de scooter/snorfiets zat.
De verdachte reden in de richting van de Hermelijnlaan. Althans dit lijkt zo op de beelden.
 

Signalementen:
Verdachte 1: is de man met het vuurwapen. Hij droeg een North Face jas, was fors van postuur, was dus in het zwart gekleed en droeg ook donkere schoenen.
Verdachte twee: is de man die het mes bij zich had. Hij was ook donker gekleed, had een zwarte jas aan en heeft een lang/tenger postuur. Hij droeg zijn mes in zijn linkerhand.
Het zou dus goed kunnen dat deze meneer linkshandig is.

]]>
Wie heeft meer informatie over deze overval?
Wie herkent er iemand in het signalement in combinatie met de scooter zonder kenteken?

]]>
]]>
52.00788319999999 5.5638355
Veenendaal - Gezocht - Pizzabezorger van scooter beroofd https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-pizzabezorger-van-scooter-beroofd.html Op maandagavond 15 maart rond 20.30 uur wordt een 17-jarige pizzabezorger uit Veenendaal op de Lindenlaan in Veenendaal met zijn bezorgscooter door een man met een vuurwapen tot stoppen gedwongen. De straatrover eist zijn scooter en gaat er met de scooter vandoor. verdachte Tue, 06 Apr 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-pizzabezorger-van-scooter-beroofd.html 2021-04-06T22:00:00Z Op maandagavond 15 maart is een 17-jarige jongen uit Veenendaal aan het werk als pizzabezorger in zijn woonplaats. Na kort voor half negen een pizza te hebben bezorgd bij een adres op de Dahliastraat, rijdt hij terug naar de pizzeria. Als hij daarbij rond half negen op de Lindenlaan rijdt, in de richting van de Stationsingel, ziet hij een dat zo’n vijftig meter voor hem een man rechts op de stoep loopt. Dit valt hem op omdat hij even eerder, toen hij met zijn bezorging onderweg was naar de Dahliastraat, dezelfde man op het bruggetje op de kruising Kanaalweg / Kastanjelaan had zien lopen in de richting van Het Goeie Spoor.

De Veenendaler ziet dat de man meerdere keren achterom kijkt terwijl hij hem op de Lindenlaan nadert. Als de bezorger vlak bij de man is  stapt de man plotseling de weg op en blokkeert de doorgang voor de bezorger, die daarom hard moet remmen. De man haalt een vuurwapen tevoorschijn, richt die op de Veenendaler en eist zijn scooter. Gezien de dreiging met het vuurwapen, besluit het slachtoffer van de scooter te stappen. Daarop gaat de straatrover op de scooter zitten en rijdt ermee weg over de Lindenlaan, rechtsaf de Stationsingel op in de richting van de Kastanjelaan. Het slachtoffer belt direct 1-1-2 en agenten gaan ter plaatse. Zij kijken in de wijde omgeving naar de straatrover en de scooter uit, maar treffen beide niet meer aan.

Signalement
De straatrover is een man met een licht getinte huidskleur, rond de 1.80 meter, slank postuur. Hij droeg een donkerblauwe halflange Para Jumperjas met capuchon zonder bontkraag, grijze trainingsbroek, opvallend lichtkleurige schoenen en zwarte dunne handschoenen. Hij had de capuchon over zijn hoofd, droeg een lichtblauw mondkapje en had een gouden pilotenbril op met donkere glazen.

De scooter is een zwarte Sym, type Xpro, origineel voorzien van het kentekenplaatje F094XV. Achterop staat een zwarte box, om de pizza’s/bezorgmaaltijden in te vervoeren. Wat mogelijk aan de scooter kan opvallen is dat de hendel van de linker rem iets is verbogen.

]]>
Wie is getuige geweest van de beroving?

Wie heeft de zwarte Sym Xpro-scooter na maandag 15 maart ergens zien staan of rijden? Mogelijk dat de zwarte bezorgbak daarbij was verwijderd.

Wie heeft op of in de omgeving van de Lindenlaan een videodeurbel of camera waarop de straatrover mogelijk is vastgelegd?

Wie weet wie de straatrover mogelijk is?

]]>
]]>
52.0232165 5.5487793
Veenendaal - Getuigen gezocht: Straatroof Veenendaal https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/27/03-getuigen-gezocht-straatroof-veenendaal.html Op vrijdag 26 maart is een vrouw beroofd tussen 17u45 en 18u00 van haar tas op de W.C. Beeremansstraat te Veenendaal. De politie zoekt getuigen. Sat, 27 Mar 2021 10:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/27/03-getuigen-gezocht-straatroof-veenendaal.html 2021-03-27T10:10:00Z Nadat het 69-jarige slachtoffer geld pinde bij een pinautomaat tegenover de Jumbo aan de Doctor Slotemaker de Bruinestraat, deed ze nog boodschappen bij de nabijgelegen groenteboer. Vanaf daar is ze op haar fiets gestapt en richting de  W.C. Beremansstraat gereden. Daar werd de vrouw beroofd van haar tas door een jongeman met kort haar. Ze kwam hierbij ten val, waarbij ze een hoofdwond opliep. De verdachte  is op een scooter weggevlucht in de richting van de de W.C. Beeremansstraat.

Door een getuige werd een jongen op een scooter gezien die zich verdacht ophield bij de betreffende pinautomaat. Mogelijk dat de verdachte er al enige tijd stond.

Iets gezien?
Heeft u iets gezien van deze brutale straatroof? Of heeft u videobeelden van het incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of maak gebruik van het onderstaande tipformulier. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

 

]]>
52.016817 5.541043
Veenendaal - Getuigen gezocht van gewelddadige beroving Veenendaal https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/16/03getuigen-gezocht-van-gewelddadige-beroving-veenendaal.html De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige beroving. Dat gebeurde maandagavond 15 maart rond 20:30 uur op de Lindelaan. Het slachtoffer is een 17-jarige maaltijdbezorger. Tue, 16 Mar 2021 10:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/16/03getuigen-gezocht-van-gewelddadige-beroving-veenendaal.html 2021-03-16T10:42:00Z De bezorger reed bestellingen rond op een scooter toen hij plotseling tot stoppen werd gemaand door een man. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een vuurwapen afstappen. De dader ging er vervolgens op deze scooter vandoor in de richting van de Kastanjelaan.

Signalement

  • 1.80 meter lang
  • Mager postuur
  • Licht getinte huid
  • Spreekt  goed Nederlands
  • Donker blauwe, half lange parajumper jas met capuchon
  • Grijze joggingbroek
  • Gouden pilotenbril

Tips?
Mogelijk hebben getuigen de verdachte zien rijden op de gestolen scooter. Of zijn er mensen die de straatroof op de Lindelaan hebben gezien, of misschien wel beelden hebben. Tips doorgeven kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier of www.meldmisdaadanoniem.nl

 

 

 

 

 

 

]]>
52.0232165 5.5487793
Gezocht - Wijkagenten via social media met de dood bedreigd https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/03-wijkagenten-via-social-media-met-de-dood.html De recherche onderzoekt de doodsdreigingen aan het adres van een aantal wijkagenten van Veenendaal. Deel uw informatie, dat kan ook anoniem. verdachte Wed, 24 Feb 2021 12:28:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/03-wijkagenten-via-social-media-met-de-dood.html 2021-02-24T12:28:00Z Eind januari 2021 werd tijdens de coronarellen via sociale media een aantal wijkagenten van Veenendaal bedreigd. Het ging om zeer ernstige en vergaande bedreigingen. Er gingen bijvoorbeeld foto’s van deze wijkagenten rond en de tekst bij één van de foto’s luidde: ‘Zij moet dood vandaag.  Dit soort bedreigingen neemt de politie hoog op.

Uw tip
Er werd direct een onderzoek gestart om te achterhalen wie achter het account van de bedreiger zat. Dit heeft tot nu toe nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte. De recherche wil daarom uw hulp inroepen. Heeft u informatie over de bedreiger? Weet u wie achter de gebruikersnamen ‘TerrOrist’, of ‘Peter ja toch’ op Telegram zit? En weet u de identiteit van de Telegramgebruiker met de nickname ‘BR’? Deze gebruiker was de eigenaar van de Telegram-groep waarin een van de wijkagenten met de dood is bedreigd. Of heeft u andere informatie die kan helpen bij dit onderzoek? Deel dat dan met de recherche. Dit kan door te bellen met 0900-8844. Of via het bijgaande tipformulier.

Anoniem melden kan ook!
Mocht u om de één of andere reden anoniem willen blijven, dan is het ook mogelijk om de informatie via Meld Misdaad Anoniem te delen. Dan kan door het bellen van 0800-7000. Of online via
deze link: https://melden.meldmisdaadanoniem.nl/.

]]>
]]>
52.0263009 5.5544309
Veenendaal - Een verdachte aangehouden na overval Veenendaal https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/18/03-een-verdachte-aangehouden-na-overval-veenendaal.html Woensdagavond 17 februari is rond 20.15 uur een winkel aan de Paddestoelenlaan overvallen door twee personen. Zij bedreigden het personeel en gingen er daarna op een zwarte scooter vandoor. Thu, 18 Feb 2021 13:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/18/03-een-verdachte-aangehouden-na-overval-veenendaal.html 2021-02-18T13:38:00Z De politie was snel ter plaatse en heeft de omgeving af gezocht.  Een alerte collega zag op het station in Veenendaal een jongen staan die paste in het signalement. Deze jongen, 17 jaar uit Utrecht,  is in de trein bij Driebergen aangehouden.

Getuigen
De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller.  Een getuige heeft gezien dat de overvallers de scooter dumpten naast een fietspad en verder renden richting de Dijkstraat.  Op het moment van de overval droegen ze beiden donkere kleding en had hij een capuchon op.

Heeft u informatie over deze overval? Weet u wie de tweede overvaller is? Of misschien heeft u wel camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Ook kunt u gebruik maken van het onderstaande tipformulier.  

 

]]>
52.0056012 5.555588699999999
Veenendaal - Gezocht - Gewapende overval https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/03-gewapende-overval-veenendaal.html Op zaterdagavond 6 februari werd rond 19.45 uur de Jumbo aan het Prins Willem-Alexanderpark overvallen. Met een geldbedrag vlucht de dader in de richting van de Dahliastraat, waar hij linksaf via een steeg uit het zicht verdwijnt. verdachte Tue, 16 Feb 2021 23:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/03-gewapende-overval-veenendaal.html 2021-02-16T23:00:00Z Op zaterdagavond 6 februari is een 18-jarige vrouw aan het werk achter de servicebalie van de Jumbo supermarkt aan het Prins Willem-Alexanderpark in Veenendaal. Zij ziet dat er rond 19.45 uur een man naar de servicebalie toe loopt. De man heeft zijn gezicht grotendeels afgedekt en heeft een mes in zijn hand. Daarmee bedreigt hij de medewerkster en eist geld. Vervolgens gaat hij er met een geldbedrag vanuit de kassa vandoor. Te voet rent hij linksaf de winkel uit, steekt de Panhuis over en rent de Dahliastraat in. Meerdere getuigen zien de overvaller over de Dahliastraat rennen, waar hij linksaf in een steegje verdwijnt.

Gewaarschuwde agenten zoeken in de omgeving naar de overvaller, maar treffen hem niet meer aan.

SignalementSignalement
- lichtgetinte huid
- 1.80m
- slank/normaal postuur
- donker haar
- mogelijk kort baardje
- donkergrijze lange jas
- blauwe spijkerbroek
En helemaal volgens de coronaregels droeg hij een mondkapje

 

]]>
Wie is getuige geweest van de overval en heeft nog niet met de politie gesproken?

Wie heeft gezien hoe de overvaller na een steegje aan de Dahliastraat in te zijn gerend, verder is gevlucht?

Wie weet wie de overvaller mogelijk is?

]]>
]]>
52.0277519 5.5443298