Alle berichten | Veenendaal | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/veenendaal.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Veenendaal nl Thu, 01 Dec 2022 03:12:10 GMT 2022-12-01T03:12:10Z nl Veenendaal - Dankzij tips derde verdachte aangehouden voor mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/17/dankzij-tips-derde-verdachte-aangehouden-voor-mishandeling.html Op zaterdag 22 oktober 2022 werd een man zwaar mishandeld in de Tuinstraat in Veenendaal. In de uitzending van Bureau Hengeveld werd aandacht gevraagd voor deze zaak en kwamen meerdere bruikbare anonieme tips binnen. Hierdoor hebben we een derde verdachte aan kunnen houden. Thu, 17 Nov 2022 11:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/17/dankzij-tips-derde-verdachte-aangehouden-voor-mishandeling.html 2022-11-17T11:46:00Z Situatie

In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 oktober ging het helemaal mis in de Tuinstraat. Een man die enkele weken eerder de horecagelegenheid uitgezet is, gaat in gesprek met de eigenaar van de kroeg. Even later komt ook de 35-jarige bedrijfsleider naar buiten. Er ontstaat een woordenwisseling die uitmondt in een zware mishandeling. Het 35-jarige slachtoffer krijgt twee schoppen en een harde klap te verduren, waarna hij bewusteloos op de grond valt. Daarna krijgt hij nog een volle trap tegen zijn hoofd.

Derde verdachte opgepakt

Een 27-jarige man uit Veenendaal werd kort na de mishandeling direct in de omgeving aangehouden. De tweede verdachte, een 19-jarige man uit Veenendaal werd op 8 november aangehouden. Naar de derde verdachte werd gezocht. De mishandeling is gefilmd door een bewakingscamera van stadstoezicht. In de uitzending van Bureau Hengeveld op 9 november zijn deze beelden getoond, met daarbij de vraag wie meer weet. Hierop kwamen bruikbare anonieme tips binnen en hebben we de derde verdachte inmiddels ook kunnen aanhouden. Het betreft een 19-jarige jongen uit Veenendaal.

Omdat alle verdachten op de beelden geïdentificeerd zijn, zijn de beelden offline gehaald. De politie vraagt mensen die de beelden nog bezitten om deze niet verder te verspreiden, maar te verwijderen.

]]>
52.02551784 5.55602112
Veenendaal - Getuigen gezocht mishandeling Tuinstraat https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/22/03-getuigen-gezocht-mishandeling-tuinstraat.html De politie doet onderzoek naar een mishandeling aan de Tuinstraat in de vroege ochtend op 22 oktober 2022. Hierbij is een verdachte aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de mishandeling. Sat, 22 Oct 2022 09:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/22/03-getuigen-gezocht-mishandeling-tuinstraat.html 2022-10-22T09:17:00Z Rond 4.30 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij. Hierop is de politie direct ter plaatse gegaan, en troffen agenten het slachtoffer aan de Tuinstraat. Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Veenendaal, is ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. Een 27-jarige Veenendaalse man is niet veel later aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

De politie doet onder meer onderzoek naar de toedracht van het incident en de mogelijke betrokkenheid van meerdere verdachten.  

Help mee met politieonderzoek

De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of anderszins meer weten. Ook ontvangen we graag camerabeelden. Heeft u nog niet met de politie gesproken, dan komen we graag me u in contact. Bel 0900 8844 of vul onderstaand tipformulier in. Hier kunt u ook beelden uploaden. Anoniem melding doen kan ook via 0800 7000 of ga naar Meld Misdaad Anoniem.

]]>
52.02551784 5.55602112
Veenendaal - Gezocht - Onderzoek naar overleden man in water https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/03-mdn/03-overleden-man-in-water.html In het water van het Valleikanaal is het lichaam gevonden van de 48-jarige Mariusz Siemek uit Polen. Hij is door verdrinking om het leven gekomen. verdachte Mon, 19 Sep 2022 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/03-mdn/03-overleden-man-in-water.html 2022-09-19T22:00:00Z Mariusz Siemek was sinds oktober 2021 in Nederland en werkte als arbeidsmigrant in het Westland. Sinds afgelopen zomer leidde hij een zwervend bestaan in Veenendaal. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats en sliep zo nu en dan in een parkje aan het Coornhertpad. Buurtbewoners hadden af en toe contact met hem.

Sectie
Op maandagochtend 5 september wordt zijn lichaam uit het water van het Valleikanaal gehaald, ter hoogte van de Raadhuisstraat. Uit sectie blijkt dat Siemek is verdronken. Ook had hij een hoog alcoholpromillage in zijn bloed. De politie probeert helder te krijgen hoe hij in het water is belandt, om een misdrijf uit te sluiten.

Bewakingsbeeld
Op bewakingsbeeld van het centrum van Veenendaal is te zien dat hij op donderdagavond 1 september, dus 4 dagen voordat z'n lichaam gevonden is, door het centrum loopt, ter hoogte van het horecaplein aan de JG Sandbrinkstraat. Hij heeft een grote gele boodschappentas bij zich.

Dekamarkt
Die tas is vermoedelijk van supermarktketen Dekamarkt. De volgende ochtend, dus vrijdagochtend, is de tas gezien door een getuige, in de berm aan de kant van de Raadhuisstraat. Aan het einde van de middag kwam de getuige er weer langs en toen was de tas weg. In de tas zaten vermoedelijk wat persoonlijke eigendommen van Mariusz. Dat zouden kledingstukken kunnen zijn, maar ook telefoons. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat hij in het bezit was van 2 mobiele telefoons. Die zijn tot op heden nog niet aangetroffen.

Telefoons
Mocht iemand de tas meegenomen hebben of ergens hebben gezien dan komt de politie graag in contact. Dat geldt ook als iemand recentelijk één of beide telefoons in bezit heeft gekregen of weet waar die telefoons nu zijn. Ook wil de politie graag weten wie Siemek voor het laatst gezien heeft.

]]>
Wie heeft meer informatie over het overlijden van het slachtoffer?

Wie heeft de gele DEKAMARKT tas gezien na vrijdag 2 september?

]]>
]]>
Mariusz Siemek 52.02367797 5.55565715
Veenendaal - Update onderzoek naar overleden man in water https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/6/03-onderzoek-naar-overleden-man-in-water.html De recherche is nog bezig met het onderzoek naar de overleden man die maandag 5 september in het water aan de Raadhuisstraat werd gevonden. Ze komen graag in contact met getuigen die meer kunnen vertellen. Thu, 15 Sep 2022 09:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/6/03-onderzoek-naar-overleden-man-in-water.html 2022-09-15T09:34:00Z Maandagochtend rond 09.30 uur kwam een melding binnen bij de meldkamer dat er een lichaam in het water van het Valleikanaal aan de Raadhuisstraat lag. Agenten gaan meteen op de melding af en zagen het lichaam in het water. Met behulp van de brandweer is het lichaam uit het water gehaald.

Identiteit
In eerste instantie was de identiteit van de overleden persoon onbekend. Na onderzoek is nu gebleken dat het gaat om een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Veenendaal. De man sliep vaak in het park aan het Coornhertpad en werd een aantal dagen geleden nog gezien.

Update onderzoek
Het is op dit moment nog onduidelijk hoe het slachtoffer om het leven is gekomen en wanneer. Er is een onderzoek ingesteld in het park waar het slachtoffer regelmatig verbleef. De recherche houdt op dit moment alle scenario’s open en kan bij het onderzoek de hulp van getuigen goed gebruiken.

In de (late) avond van donderdag 1 september 2022 is de Poolse man door een getuige en door camerabeelden waargenomen in het centrum van Veenendaal, ter hoogte van o.a. het horecaplein aan de J.G. Sandbrinkstraat/ Tuinstraat. Hij droeg toen een gele boodschappentas met opschrift “DEKAMARKT”. Op vrijdagochtend 2 september ziet een getuige een gele tas in de berm tussen het Valleikanaal en de Raadhuisstraat staan. Daar is dan niemand bij. De tas is daarna niet meer gezien. Weet u waar deze tas is gebleven? Of heeft u de tas na vrijdag 2 september nog gezien?

Signalement slachtoffer
- man
- 179 cm
- leeftijd: 48 jaar
- horizontaal gestreept t-shirt
- zwarte spijkerbroek
- merkloze blauwe sneakers met witte streep

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
52.02367797 5.55565715
Veenendaal - Politie treft grote partij softdrugs aan https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/25/03-veenendaal-politie-treft-grote-partij-softdrugs-aan.html Op donderdagmorgen 18 augustus zien agenten van de Landelijke Eenheid twee verdachte auto’s rijden op de rijksweg A50. Men ziet de voertuigen, die kennelijk bij elkaar horen, in de richting van Veenendaal rijden. Thu, 25 Aug 2022 10:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/25/03-veenendaal-politie-treft-grote-partij-softdrugs-aan.html 2022-08-25T10:59:00Z Uiteindelijk worden beiden auto’s gecontroleerd op de Patrimoniumlaan waar zij net een bedrijfspand verlaten. Bij controle treffen de agenten goederen aan die waarschijnlijk te maken hebben met een hennepkwekerij. De inzittenden van de auto’s, een 36-jarige inwoner van Twello en een 65-jarige inwoner van Arnhem, worden hierna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Direct hierna wordt een instap gedaan in het bedrijfspand. Bij het onderzoek in het pand treffen de agenten op meerdere plaatsen aanzienlijke hoeveelheden hennep en hasj aan. In totaal bijna 70 kilogram. Ook staat er in de loods een weegschaal en vacumeer-machine en is het pand voorzien van luchtafzuiging. Een derde verdachte, die zich in het pand bevindt wordt eveneens aangehouden. Hier gaat het om een 55-jarige inwoner van Veenendaal.

Op maandag 22 augustus zijn de verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris. Twee van de drie verdachten, de inwoners van Twello en Veenendaal, blijven in hechtenis. De politie zet het onderzoek voort.

De gemeente Veenendaal is geïnformeerd over de vondst. Op basis van een bestuurlijke rapportage kan de burgemeester passende maatregelen nemen, zoals het sluiten van het pand.

Drugshandel draagt niet bij aan een veilig Veenendaal 
Drugshandel vanuit een bedrijfspand, in dit geval gelegen tussen woningen, tast de veiligheid en leefbaarheid in de woonomgeving aan. Naast overlast voor omwonenden, in de vorm van bijvoorbeeld geuroverlast of geluidsoverlast, brengt de aanwezigheid van een grote hoeveelheid drugs een veiligheidsrisico met zich mee. De handel in drugs gaat vaak hand in hand met geweld vanwege de grote financiële belangen die ermee gemoeid zijn.

Signalen melden
Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit. Signalen kunnen gemeld worden bij de politie via (0900 8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Meld Misdaad Anoniem garandeert anonimiteit, doordat enkel informatie wordt vastgelegd en doorgegeven die niet te herleiden is naar de anonieme melder.

]]>
52.01948849 5.54474388
Veenendaal - Getuigenoproep: Ongeluk kruising Industrielaan en Boompjesgoed https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/14/03-getuigenoproep-ongeluk-kruising-industrielaan-en-boompjesgoed.html De politie is op zoek naar getuigen van een ongeluk tussen een auto en een fietser op de kruising Industrielaan/Boompjesgoed op 14 juli 2022 rond 7 uur. Hierbij is de fietser zwaar gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek. Thu, 14 Jul 2022 15:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/14/03-getuigenoproep-ongeluk-kruising-industrielaan-en-boompjesgoed.html 2022-07-14T15:03:00Z De automobilist reed op de Industrielaan. De fietser kwam uit de richting Ambachtslaan en stak over richting Boompjesgoed. Hierbij is de fietser in botsing gekomen met de auto. De fietser is een 50-jarige man uit Nijmegen. De automobilist, een 25-jarige man uit Krommenie, is aangehouden.

De politie doet onderzoek naar het ongeluk en roept getuigen op om zich te melden. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u mogelijk camerabeelden? En heeft u nog niet eerder met de politie gesproken? Dan komen we graag met u in contact! Bel 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Alvast bedankt!

]]>
52.02088965 5.5568609
Veenendaal - Jongen bedreigd; politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/7/03-veenendaal-jongen-bedreigd-politie-zoekt-getuigen.html Op woensdag 6 juli kreeg de politie een melding over een bedreiging in de omgeving van het Prins Willem Alexanderpark. Het onderzoek leidde tot de arrestatie van vier verdachten. De politie is nog op zoek naar mogelijke getuigen. Thu, 07 Jul 2022 11:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/7/03-veenendaal-jongen-bedreigd-politie-zoekt-getuigen.html 2022-07-07T11:29:00Z Rond 15.15 uur kreeg de politie de melding dat een 13-jarige jongen werd bedreigd en mogelijk tegen zijn wil was meegenomen vanaf het Prins Willem Alexanderpark. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en trof het slachtoffer aan op de kruising van de Dahliastraat met de Munnikenweg.

Hij was in het gezelschap van vier personen waarvan er twee direct wegrenden. Agenten hielden deze later in de omgeving aan. Ook de twee achtergebleven verdachten werden aangehouden. Zij bleken in het bezit van slagwapens. De vier verdachten, in de leeftijd tussen 14 en 18 jaar en afkomstig uit Veenendaal, Heiloo en Arnhem, zijn allen ingesloten voor onderzoek naar het motief van de bedreiging.

Heeft u iets gezien ?
De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844 of informatie te delen via het Meldformulier op politie.nl  Mocht u anoniem uw informatie willen delen dan kan dat via telefoon 0800-7000 en/of via Meld Misdaad Anoniem

]]>
52.02796864 5.54420493
VEENENDAAL - Gezocht - Gewapende straatroof Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/03-gewapende-straatroof-veenendaal.html In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei heeft een 28-jarige man via Snapchat rond 01.40 uur op de Petrus Paulus Rubensstraat in Veenendaal met een persoon afgesproken. Als hij daar aan komt rijden, ziet hij een man staan en parkeert zijn bestelbus. Zij spreken daar kort met elkaar, waarna er opeens een tweede man verschijnt, die een vuurwapen in zijn hand heeft. De twee mannen horen duidelijk bij elkaar, bedreigen het slachtoffer en beroven hem van zijn geld. Dan weet het slachtoffer weg te rennen en gaan de straatrovers er te voet in de richting van de Adriaen van Ostadelaan vandoor. Een getuige ziet hen kort daarna nog op de Doctor Colijnstraat rennen. verdachte Tue, 31 May 2022 10:34:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/03-gewapende-straatroof-veenendaal.html 2022-05-31T10:34:00Z In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei spreekt een 28-jarige man (we melden geen woonplaats) via Snapchat rond 01.40 uur met een persoon af op de Petrus Paulus Rubensstraat in Veenendaal. Als hij daar met zijn bestelbus rond het afgesproken tijdstip aan komt rijden, ziet hij een man bij het elektriciteitshuisje staan. Hij denkt dat dit degene is, waar hij een afspraak mee heeft en de 28-jarige man parkeert daar zijn bestelbus en stapt uit. De man komt naar hem toelopen en zij praten kort met elkaar en het blijkt inderdaad de man te zijn, met wie hij via Snapchat de afspraak heeft gemaakt. Plotseling verschijnt er een tweede man, die duidelijk bij de eerste man hoort. Deze tweede verdachte heeft een vuurwapen in zijn hand. De twee bedreigen hem en bestelen hem van zijn geld. Het lukt het slachtoffer om weg te rennen en zo weet hij aan de twee straatrovers te ontkomen. Hij ziet dat de twee straatrovers wegrennen in de richting van de Adriaen van Ostadelaan. 

Agenten spreken met een getuige die vlak na het tijdstip van de beroving op de Doctor Colijnstraat liep. Daar zag hij de twee straatrovers, waarvan één met een vuurwapen, rennen. Hij zag de twee tussen de Willem Dreeshof en de Binnenronde rennen in de richting van de Doctor Slotemaker de Bruïnestraat. Gezien de plek waar de getuige hen zag, zijn zij hoogstwaarschijnlijk na de straatroof op de Petrus Paulus Rubensstraat in de richting van de Adriaen van Ostadelaan gerend, rechtsaf de Adriaen van Ostadelaan op en bijna direct linksaf het voetpad langs de speeltuin op in de richting van de Doctor Colijnstraat. Daar zijn ze rechtsaf geslagen over de Doctor Colijnstraat in de richting van de Doctor Slotemaker de Bruïnestraat. Hoe zij verder zijn gevlucht is onbekend.

Signalementen

Verdachte 1 (die al stond te wachten bij het elektriciteitshuisje):

 • Licht getinte man,
 • rond de 26 jaar
 • kort zwart haar
 • hij droeg een zwarte jas en een spijkerbroek.

Verdachte 2 (degene die er later met het vuurwapen bij kwam):

 • Licht getinte man met gezet postuur
 • brede heupen en een smaller bovenlijf
 • hij droeg een zwarte jas met een capuchon (hoodie), die hij over zijn hoofd had, en een grijze joggingbroek.
]]>
 • Wie heeft op de omschreven route van de straatrovers een camera, videodeurbel of auto met camera’s, waarop de straatrovers in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei mogelijk tussen 01.30 uur en 02.15 uur zijn vastgelegd?
 • Wie weet wie de straatrovers mogelijk zijn?
 • ]]>
  ]]>
  52.01977818 5.5397555
  Veenendaal - Getuigen gezocht van beroving https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/21/03-veenendaal-getuigen-gezocht-van-beroving.html Op zaterdag 21 mei werd rond 01.40 uur een 28-jarige man (woonplaats onbekend) het slachtoffer van een beroving op de Petrus Paulus Rubensstraat. De politie zoekt getuigen van het incident. Sat, 21 May 2022 08:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/21/03-veenendaal-getuigen-gezocht-van-beroving.html 2022-05-21T08:51:00Z Ter hoogte van een elektriciteitshuisje zou het slachtoffer onder bedreiging van een vuurwapen zijn geld hebben moeten afstaan aan twee daders. Zij renden vervolgens weg in de richting van de Adriaen van Ostadelaan.

  Het slachtoffer belde vervolgens de politie. Met meerdere eenheden en met de politiehond is gezocht in de omgeving. Helaas zijn de verdachten niet meer aangetroffen. De politie doet aanvullend (buurt)onderzoek en bekijkt of er mogelijk camerabeelden beschikbaar zijn.

  Getuigen van het incident wordt gevraagd om meer informatie. De signalementen van de verdachten zijn summier:

  Dader 1:

  • Man
  • Zwarte jas en broek
  • Kort, zwart haar
  • Licht getinte huid

  Dader 2:

  • Man
  • Zwarte jas
  • capuchon op

  Uw tip
  Heeft u iets gezien of meer informatie over het incident? Neem contact op met de politie via tel. 0900-8844 of bel anoniem via tel. 0800-7000.

  ]]>
  52.01977818 5.5397555
  Veenendaal - Gezocht - Diefstal pakketjes uit koeriersbus https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/03-mdn/03-koeriersbus-gestolen.html Een man steelt een koeriersbus die even later wordt teruggevonden. Uit de bus is een aantal pakketjes verdwenen. verdachte Tue, 03 May 2022 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/03-mdn/03-koeriersbus-gestolen.html 2022-05-03T22:00:00Z Vrijdag 1 april, rond 10.45 uur rijdt een vrouwelijke koerier met haar witte Ford Transit vol pakketjes door Veenendaal. De bus heeft geen logo. Op de parkeerplaats aan het Koningsschot wil ze het adres van de volgende bestemming invoeren in het navigatiesysteem. Plotseling trekt iemand het portier open. Ze schrikt enorm en ziet een donkergetinte man staan. Die trekt haar de bus uit, stapt in en rijdt weg.

  Teruggevonden
  Nog geen half uur later wordt de bus, aangetroffen op de Emmerschans. En dan blijkt dat er een aantal pakketjes uit de bus is verdwenen. Van de man die de bus stal, is dan geen spoor meer te bekennen.

  Signalement
  Hij is ongeveer 1.80m, heeft een sportief postuur. Hij droeg een donkere jas met een wit logo op de rechterschouder, daaronder droeg hij een zwarte capuchontrui en die capuchon had hij ook op. Verder droeg hij een donkere broek met een wit logo bij de rechter knieholte en hij droeg een zwart petje met een wit logo.

  ]]>
  We spreken graag met mensen die de witte Ford Transit hebben zien rijden vanaf de Koningsschot richting de Gildetrom. Vanaf daar is de meest logische route via de Schans naar de Emmerschans. Verder kunnen mensen gezien hebben dat iemand die witte bus parkeerde aan die Emmerschans. Ook spreekt de politie graag mensen die gezien hebben dat de gestolen pakketjes uit de bus zijn overgeladen in een ander voertuig. Dat kan op de Emmerschans gebeurd zijn, maar dat kan ook op een andere plek zijn gebeurd.

  ]]>
  ]]>
  52.02367797 5.55565715