Alle berichten | Veenendaal | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/veenendaal.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Veenendaal nl Fri, 20 Jul 2018 06:46:32 GMT 2018-07-20T06:46:32Z nl Utrecht / Gooi- en Vechtstreek / Flevoland - Politie bekeurt automobilisten die het vrachtwagens moeilijk maken https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/10/03-mdn-politie-bekeurt-automobilisten-die-het-vrachtwagens-moeilijk-maken.html Het Verkeershandhavingsteam van de politie houdt op dinsdag 10 juli en woensdag 11 juli samen met een specialistisch verkeersteam een actie in Midden Nederland gericht tegen verkeersgevaarlijk gedrag. Daarbij wordt speciaal gelet op gevaarlijk gedrag ten opzichte van vrachtwagens. nieuwsbericht Tue, 10 Jul 2018 16:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/10/03-mdn-politie-bekeurt-automobilisten-die-het-vrachtwagens-moeilijk-maken.html 2018-07-10T16:23:00Z Geregeld vinden ongevallen plaats tussen personen- en vrachtauto’s. De oorzaak ligt veelal in het feit dat automobilisten, maar ook fietsers, onvoldoende rekening houden met de specifieke kenmerken van een vrachtwagen, zoals beperkt zicht vlakbij de vrachtwagen. Hierdoor kan het voorkomen dat vrachtwagenchauffeurs een auto of fiets over het hoofd zien omdat deze zich in de zogenoemde dode hoek bevindt. Ook houden andere weggebruikers er vaak onvoldoende rekening mee dat een vrachtwagen minder snel kan optrekken, minder gemakkelijk kan uitwijken en ook vaak een langere remweg heeft.

]]>
Vrachtwagenchauffeurs kunnen eveneens rekenen op een scherpe blik van de politie. Veel truckers zijn onderweg met heel andere zaken bezig dan het besturen van hun voertuig. Appen en bellen komen vaak voor, maar ook activiteiten als koffiezetten onderweg. Sommige cabines zijn zodanig versierd dat het zicht van de chauffeur wordt beperkt. Dit kan leiden tot slordig rijgedrag en gevaarlijke situaties.

]]>
De politie handhaaft deze dagen zowel op asociaal gedrag als afleiding in het verkeer, zoals het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Daarbij letten de agenten speciaal op inhalen over een doorgetrokken streep, rijden over verdrijvingsvlakken of puntstukken en het niet volgen van de richting die een voorsorteervak aangeeft. Maar tegen andere overtredingen zoals kleven, afsnijden, inhalen zonder voorrang te geven et cetera wordt uiteraard ook opgetreden. Overtreders worden aan de kant gezet en krijgen een bekeuring.

]]>
Controles op gevaarlijk rijgedrag 52.51853699999999 5.471421999999961
Veenendaal - Gezocht - Vrouwen breken in en stelen sieraden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/03-vrouwen-breken-in-en-stelen-sieraden-in-veenendaal.html Drie vrouwen staan op een donderdag in november voor een gesloten deur van een appartementencomplex in Veenendaal. Ze weten - zonder sleutel - toch binnen te komen. Vervolgens breken ze in in één van de appartementen. verdachte Thu, 28 Jun 2018 13:35:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/03-vrouwen-breken-in-en-stelen-sieraden-in-veenendaal.html 2018-06-28T13:35:00Z Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. het is een fragment van de uitzending van 27 juni 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

FLIPPEREN

De deur is best goed beveiligd, je kunt er alleen komen via de afgesloten parkeergarage en die is alleen te openen met een afstandsbediening of een sleutel die alleen bewoners hebben. Maar op de bewakingsbeelden is te zien hoe deze vrouwen dat doen. De middelste vrouw flippert namelijk met een pasje of iets dergelijks de deur open en dan lopen ze alledrie de hal binnen.

SIERADEN

Later die dag komt één van de bewoonsters tot de ontdekking dat haar slaapkamer overhoop is gehaald en dat haar sieraden en 1000 euro zijn verdwenen. Gezien de manier waarop de drie vrouwen het complex zijn binnengekomen, gaan de politie ervan uit dat zij deze inbraak hebben gepleegd.

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1

 • heeft een blanke tot lichtgetinte huidskleur
 • heeft een gezet postuur
 • heeft donker haar
 • droeg een grote, grijze sjaal met zwart/witte banen
 • droeg een zwarte broek
 • droeg grijze, halfhoge laarzen
 • had een lichtblauwe schoudertas bij zich

Verdachte 2

 • is de kleinste van de drie
 • heeft een blanke tot lichtgetinte huidskleur
 • heeft een normaal postuur
 • heeft donkerblond geblondeerd haar
 • had haar linkerarm in een mitella
 • droeg een lange, grijze jas
 • had een blauwe blouse en rok aan
 • droeg zwarte halfhoge laarzen
 • had een gekleurde schoudertas bij zich

Verdachte 3

 • heeft een blanke tot lichtgetinte huidskleur
 • heeft een normaal postuur
 • heeft lang zwart haar
 • droeg een grijze wollen muts met glitters en een bolletje erop
 • droeg een grijze jas, omzoomd met een bontrand
 • droeg een zwarte broek
 • droeg grijze schoenen
 • had een zwarte schoudertas bij zich
]]>
Weet u wie deze vrouwen zijn? Bel dan met de gratis opsporingstiplijn van de politie: 0800 - 6070 of bel gratis met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. U kunt uw informatie ook doorgeven met het tipformulier onderaan deze pagina.

]]>
]]>
Opname van de verdachten Opname van de verdachten 52.0265262 5.55763920000004
Veenendaal - Verdachte aangehouden voor ernstige mishandeling Veenendaal - Verdachte langer vast https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/12/03-verdachte-aangehouden-voor-ernstige-mishandeling-veenendaal.html Vanmorgen, dinsdag 12 juni, is een 21-jarige man uit Veenendaal aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een zware mishandeling in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 augustus 2017. nieuwsbericht Tue, 19 Jun 2018 09:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/12/03-verdachte-aangehouden-voor-ernstige-mishandeling-veenendaal.html 2018-06-19T09:02:00Z Die nacht werd een 22-jarige man zwaar mishandeld op de Kerkewijk. Hij raakte bewusteloos en hield uiteindelijk blijvend letsel over aan dit geweld. Zowel in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld als Opsporing Verzocht, werd een dringende oproep gedaan aan getuigen om hun informatie met de politie te delen. Naar aanleiding van die uitzendingen kwamen er ruim 30 tips binnen, wat mede resulteerde in de aanhouding van deze verdachte. De recherche zet het onderzoek voort en hoopt dat mensen die meer weten nog steeds hun informatie met hen wil delen. Mensen die de verdachte eerder op beeld hebben herkend en zich nog niet gemeld hebben, worden nogmaals verzocht om een verklaring af te leggen.

Informatie delen

Heeft u informatie, maar nog geen contact gezocht met de politie?  Geef dit dan door via 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier.

]]>
De 21-jarige man die aangehouden werd naar aanleiding van deze zware mishandeling, is voorgeleid voor de rechter-commissaris. Deze besloot dat de verdachte veertien dagen langer wordt vastgehouden.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.02630089999999 5.554430899999943
Veenendaal - Gezocht - Bewakingsbeelden van Veenendaalse caféschutter https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/03-veenendaal-6-bewakingsbeelden-van-veenendaalse-cafeschutter.html De eigenaar van een café aan de Markt ziet op een ochtend kogelgaten in z'n voorgevel. Op bewakingsbeeld is de dader te zien. Die vuurde 's nachts een salvo af met een automatisch wapen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 08 Jun 2018 07:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/03-veenendaal-6-bewakingsbeelden-van-veenendaalse-cafeschutter.html 2018-06-08T07:43:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 6 juni 2018.

De beschieting gebeurt in de nacht van maandag 30 op dinsdag 1 mei 2018. Op het bewakingsbeeld is te zien dat rond 02.30 uur een man naar het café rent. Het café is op dat moment dicht.

Automatisch vuurwapen

Met een automatisch wapen schiet hij meerdere keren op de gevel van het café. Daarna zet hij het op een lopen in de richting van de Achterkerkstraat. Na het terugkijken van de beelden, blijkt er een week eerder ook al een poging te zijn gedaan om het café onder vuur te nemen.

Amateuristisch

In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 april, is hoogstwaarschijnlijk dezelfde man onderweg naar het café. Hij wordt vergezeld door een andere man. De twee kijken nerveus om zich heen. Dan haalt de schutter het wapen uit zijn tas en maakt hij aanstalten om het café te beschieten. Maar hij heeft blijkbaar geen of nauwelijks ervaring met een dergelijk wapen want hij schiet meerdere keren in de grond in plaats van op het café. Hij schrikt en gaat ervandoor, waarbij hij zichzelf nog bijna in zijn voet schiet. Omdat er geen schade aan het café is, is de beschieting toen niet opgevallen.

Motief

De recherche is na de tweede beschieting een uitgebreid onderzoek gestart naar het motief van de beschietingen en wie hier achter zitten. Omdat het voor de politie en de café-eigenaar nog compleet onduidelijk is wat het motief is, vragen we u om hulp bij het zoeken naar de daders.

Signalement van de verdachte

De schutter draagt beide keren donkere kleding en een capuchon over zijn hoofd. Hij draagt donkere schoenen met een reflecterend stukje en een tas over zijn linker schouder.

]]>
Heeft u informatie die inzicht kan geven in het motief van de daders, of de politie kan leiden naar de identiteit van de mannen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Foto van de kogelgaten in de ramen van het café met in de inzet een opname van de verdachte Opname van de verdachte bij het café 52.0260848 5.55394739999997
Nederland - Helmondse zedenzaak in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/29/00-opsporing-verzocht-29-mei-2018.html De politie onderzoekt momenteel een zedenzaak die donderdag 17 mei plaatsvond in Helmond. In het programma Opsporing Verzocht wordt vanavond (29 mei) een getuigenoproep gedaan. nieuwsbericht Tue, 29 May 2018 18:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/29/00-opsporing-verzocht-29-mei-2018.html 2018-05-29T18:20:00Z Nadat een jonge vrouw het slachtoffer werd van een zedenzaak, meldde zij zich donderdagochtend vroeg bij de politie. Het misdrijf vond rond 00.10 uur plaats op de Kanaaldijk Noord-Oost in Helmond.

Mensen die mogelijk iets hebben gezien of informatie hebben, worden gevraagd zich te melden. In de tv-uitzending is ook een foto te zien. Daarop staan twee personen. Zij zijn mogelijke getuigen. De politie wil hen graag spreken.

]]>
Alle zaken uit de uitzending op een rijtje:
- Amsterdam: handgranaten aangetroffen
- Rotterdam: woningoverval aan de Coolsestraat
- Groningen: gewapende overval op een supermarkt
- Rotterdam: woningoverval aan de Randweg
- Helmond: getuigenoproep zedenmisdrijf
- De Klomp: inbraak in woning en autobedrijf
- IJsselstein: gewapende overval op een supermarkt
- Capelle aan den IJssel: inbraak in woning
- Veenendaal: zware mishandeling van een man (22)
Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven van de zaken uit de uitzending van vorige week.

]]>
Opsporing Verzocht begint vanavond om 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 30 mei wordt het programma rond 12.00 uur herhaald op NPO2.

]]>
Belpanel Opsporing Verzocht 52.08578796499515 5.08855055063475
Veenendaal - Gezocht - Woninginbraak https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/mei/03-veenendaal-2-inbraak.html Drie mannen breken in bij een woning aan de Duivenwal. De bewoner is op dat moment niet thuis. Als hij later thuiskomt, ziet hij dat zijn hele woning overhoop is gehaald. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de sieraden die ze stalen. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 03 May 2018 09:17:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/mei/03-veenendaal-2-inbraak.html 2018-05-03T09:17:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 2 mei 2018.

Het gebeurt n de vroege avond van dinsdag 9 januari 2018. De drie mannen proberen eerst via de voorkant van de benedenwoning binnen te komen. Ze zijn in de weer met een schroevendraaier en proberen het bovenlichtje te openen. Dat gaat de mannen niet zo goed af. Eén van de mannen merkt dan de bewakingscamera op. De poging aan de voorkant wordt dan door de mannen afgebroken. Aan de achterkant van de woning lukt het hen vervolgens wel om binnen te komen.

Buit 

De mannen doorzoeken het hele huis en trekken alle kasten open. Zij gaan er uiteindelijk vandoor met sieraden en bankpasjes. Ook werd er enkele honderden euro's aan contant geld gestolen, bedoeld voor de reparatie van zijn auto.

Signalementen

Verdachte 1:

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • had kort donker haar en een kort baardje
 • droeg een jas met capuchon met bontrand een lipje aan de capuchon
 • had een trainingsbroek aan met witte baan over de zijkant en een wit logo op het linker bovenbeen
 • droeg zwarte schoenen van het merk Nike met witte zoolrand.

Verdachte 2:

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • donker achterovergekamd haar met inhammen
 • droeg een donkere jas met capuchon
 • had een broek aan met bij de linkerknie een licht driehoekig logo
 • droeg zwarte schoenen.

Verdachte 3:

 • man
 • kort donker haar
 • droeg een donkere jas met capuchon
 • had een donkere broek aan.
]]>
 • Herkent u de mannen op de beelden van de beveiligingscamera?
 • Weet u misschien hoe ze heten en waar ze wonen?
 • Heeft u hen ergens gezien?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachten Foto van de plaats waar het gebeurde 52.0240483 5.550861899999973
  Veenendaal - Aanhoudingen in onderzoek handel in drugs https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/24/03-aanhoudingen-in-onderzoek-handel-in-drugs.html Dinsdag 24 april hield de recherche twee verdachten aan in een onderzoek naar de handel in drugs. nieuwsbericht Tue, 24 Apr 2018 12:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/24/03-aanhoudingen-in-onderzoek-handel-in-drugs.html 2018-04-24T12:19:00Z Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de recherche in maart een onderzoek naar handel in drugs. Dit onderzoek leidde naar twee verdachten. De twee mannen van 21 en 25 jaar uit Veenendaal konden dinsdagochtend worden aangehouden. In vier panden in Veenendaal, waaronder woningen, werd een doorzoeking gedaan. De recherche nam onder andere drie auto’s in beslag. Het onderzoek wordt voortgezet, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

  ]]>
  In de boeien, aangehouden 52.02630089999999 5.554430899999943
  Veenendaal - Tweede verdachte aangehouden in overvalszaken Veenendaal https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/29/03-tweede-verdachte-aangehouden-kfc.html In het onderzoek naar de overvallen op de Kentucky Fried Chicken en de Burger King in Veenendaal is een tweede aanhouding gedaan. Deze keer gaat het om een 20-jarige man uit Veenendaal. Eerder werd al een 21-jarige man uit Veenendaal opgepakt. De politie doet nog onderzoek naar andere verdachten in de zaak. nieuwsbericht Thu, 29 Mar 2018 10:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/29/03-tweede-verdachte-aangehouden-kfc.html 2018-03-29T10:38:00Z Beide restaurants waren afgelopen jaren doelwit van een gewapende overval. Bij de Kentucky Fried Chicken vond de overval plaats op 15 oktober 2017. Bijna een jaar eerder op 20 november 2016 sloegen de overvallers toe bij de naastgelegen Burger King.

  Op 20 en 21 maart besteedden de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak. Door recherchewerk konden afgelopen week dus twee verdachten worden aangehouden.

  ]]>
  Foto van het restaurant 52.02630089999999 5.554430899999943
  Veenendaal - Gezocht - Update: overval op KFC Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/03-overval-op-kfc.html Een gewapende man overvalt restaurant Kentucky Fried Chicken (KFC) langs de A12 in Veenendaal. Na de overval gaat hij ervandoor achterop de scooter van zijn handlanger. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 29 Mar 2018 06:09:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/03-overval-op-kfc.html 2018-03-29T06:09:00Z Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 20 maart 2018. RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld besteedde op 21 maart aandacht aan deze zaak.

  Het gebeurt zondagavond 15 oktober 2017. Rond 23.20 uur bedreigt een man met een vuurwapen buiten het restaurant een medewerker en neemt die via de personeelsingang mee naar binnen. Het personeel moet naar het kantoor en de overvaller gaat direct op zijn doel af: de omzet in de kluis. De man gaat er met het geld vandoor en weet weg te komen door even verderop bij een handlanger achterop een scooter te springen.

  Signalement van de overvaller

  • man
  • opvallend klein (vermoedelijk zelfs kleiner dan 1,70 meter)
  • sprak met een buitenlands accent
  • droeg zwarte schoenen, vermoedelijk van het merk Nike
  • had een donkerblauwe of zwarte jas aan, vermoedelijk van het merk Canada Goose.

  Overeenkomsten met andere overval

  De recherche vermoedt dat dezelfde overvaller ook één van de daders is van de gewapende overval op zondag 20 november 2016 bij hamburgerrestautant Burger King 300 meter verderop.  Alleen had hij toen mogelijk een andere handlanger. Beide keren hebben de daders de dagopbrengst meegenomen. Wat opviel is dat de daders bij beide overvallen op een vergelijkbare manier te werk gingen. Ze kwamen beide keren rond sluitingstijd door de personeelsingang bij het restaurant naar binnen en liepen meteen door naar de kluis. Daaruit is vervolgens beide keren contant geld, waaronder flink wat muntgeld, buit gemaakt. Mogelijk beschikte iemand die bij het signalement past na de overval ineens over veel muntgeld en is dat opgevallen. Daarnaast is Veenendaal een vrij kleine, hechte gemeenschap dus kan het ook zijn dat er na de overval onderling over is gesproken. Ook dat hoort de politie graag.

  Signalement van de handlanger

  • man
  • bestuurde de scooter waar hij samen met de overvaller op reed
  • is een stuk langer dan de overvaller
  • droeg donkere kleding
  • had een petje op.

   

  ]]>
 • Weet jij misschien wie de verdachten zijn?
 • Heb jij ze die zondagavond 15 oktober 2017 samen op een scooter zien wegvluchten via het fietspad langs de A12?
 • Heeft u andere informatie die de recherche misschien kan helpen de verdachten te vinden?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

  ]]>
  Na de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie in het onderzoek naar deze zaak een 20-jarige en een 21-jarige jongeman uit Veenendaal  als verdachten gearresteerd. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en zet het onderzoek voort.

  ]]>
  titel]]> ]]>
  Opname van de kleine verdachte Foto van het restaurant Foto van het fietspad langs de A12 bij Veenendaal 52.041390313637315 5.554962158203125
  Veenendaal - Gezocht - Update: overval op Burger King Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/03-overval-op-burger-king-veenendaal.html Twee mannen overvallen restaurant Burger King langs de A12 in Veenendaal. Na de overval gaan ze ervandoor met de inhoud van de kluis. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 29 Mar 2018 06:09:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/03-overval-op-burger-king-veenendaal.html 2018-03-29T06:09:00Z Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 20 maart 2018. RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld besteedde op 21 maart aandacht aan deze zaak.

  Het gebeurt zondagavond 20 november 2016. Rond 23.30 uur wordt een medewerkster van het hamburgerrestaurant na haar dienst buiten hardhandig overmeesterd. Twee overvallers sleuren de vrouw aan haar haren weer terug het restaurant in. Haar leidinggevende is op dat moment nog binnen en hoort haar collega totaal in paniek om hulp schreeuwen. De overvallers dwingen in totaal zes personen onder bedreiging van een vuurwapen het kantoor in en gaan direct op hun doel af: de dagopbrengst in de kluis . Die graaien ze leeg en gaan er dan vandoor.

  Signalement van één van de overvallers

  • man
  • opvallend klein, vermoedelijk zelfs kleiner dan 1,70 meter
  • sprak met een buitenlands accent
  • droeg een donker trainingsjack
  • had een donkere broek aan
  • droeg een zwart petje
  • had een donkere gezichtsbedekking, leek ook een grijze sjaal om zijn gezicht gewikkeld te hebben. 

   Overeenkomsten met andere overval

  De recherche vermoedt dat deze overvaller ook één van de daders is van de gewapende overval op zondag 15 oktober 2017 bij kiprestautant KFC 300 meter verderop.  Alleen had hij toen vermoedelijk een andere handlanger. Beide keren hebben de daders de dagopbrengst meegenomen. Wat opviel is dat de daders bij beide overvallen op een vergelijkbare manier te werk gingen. Ze kwamen beide keren rond sluitingstijd door de personeelsingang bij het restaurant naar binnen en liepen meteen door naar de kluis. Daaruit is vervolgens beide keren contant geld, waaronder flink wat muntgeld, buit gemaakt. Mogelijk beschikte iemand die bij het signalement past na de overval ineens over veel muntgeld en is dat opgevallen. Daarnaast is Veenendaal een vrij kleine, hechte gemeenschap dus kan het ook zijn dat er na de overval onderling over is gesproken. Ook dat hoort de politie graag.

  Signalement van de andere overvaller

  • man
  • aanzienlijk langer dan de kleinere dader, getuigen schatten hem tussen de 1,85 meter en 1,90 meter lang
  • droeg een donker jack met capuchon
  • had een donkere broek aan
  • droeg zwarte schoenen aan. Hij werd aanzienlijk langer geschat dan de kleinere dader, getuigen dachten zelfs dat hij tussen de 1.85 en 1.90 was.
  ]]>
 • Weet jij misschien wie de verdachten zijn?
 • Heb jij ze die zondagavond 20 november 2016 zien wegvluchten?
 • Heeft u andere informatie die de recherche misschien kan helpen de verdachten te vinden?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

  ]]>
  Na de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie in het onderzoek naar deze zaak een 20-jarige en een 21-jarige jongeman uit Veenendaal  als verdachten gearresteerd. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en zet het onderzoek voort.

  ]]>
  titel]]> ]]>
  Opname van de verdachten Foto van het fietspad langs de A12 bij Veenendaal 52.04047383730726 5.554618835449219