Alle berichten | Woudenberg | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/woudenberg.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Woudenberg nl Sat, 31 Oct 2020 22:28:16 GMT 2020-10-31T22:28:16Z nl Woudenberg - Aanhouding woninginbreker https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/6/03-woninginbreker-woudenberg.html Na een melding van een alerte buurtbewoner kon er op 6 juli een verdachte worden aangehouden voor een woninginbraak. Door de snelle melding kon de politie ook snel ingrijpen. nieuwsbericht Mon, 06 Jul 2020 09:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/6/03-woninginbreker-woudenberg.html 2020-07-06T09:14:00Z In de nacht van zondag 5 op maandag 6 juli ziet een bewoner aan de Griftdijk in Woudenberg iets heel verdachts: twee donker geklede mannen rondom een huis in de straat. En dat klopt niet, want de mensen die hier wonen zijn op vakantie. De alerte buur meldt dit meteen bij de politie.

Als het huis wordt onderzocht, blijkt dat er is geprobeerd om in te breken. Er wordt naar de verdachten gezocht met behulp van honden en de politiehelikopter. Dit heeft effect, want er rennen twee mensen weg in de buurt van de Griftdijk. Na een korte achtervolging kan een 25-jarige man worden aangehouden.

Meld verdachte situaties

Wanneer er een verdachte of bedreigende situatie is, bel dan meteen 112. Hoe sneller de melding binnen komt, hoe meer kans er is dat de verdachten op heterdaad worden betrapt of op tijd gevonden kunnen worden. Zoals je kunt lezen in het geval van deze inbraak in Woudenberg, is er door de melding van een alerte buurtbewoner een succesvolle aanhouding gedaan.

Wil je meer weten over noodhulp en meldingen doen? Lees hier verder.

Getuigen woninginbraak

Weet je meer van de inbraak aan de Griftdijk in de nacht van 5 op 6 juli? Heb je wat gezien of woon je in de directe omgeving en heb je camera’s aan je huis? Neem dan contact op via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

]]>
52.0930106 5.4010805
Woudenberg - Hennepvondst in loods Woudenberg https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/8/03-hennepvondst-in-loods-woudenberg.html Op 7 april 2020 heeft de politie een grote hoeveelheid hennep in beslag genomen uit een pand aan de Voskuilerweg. Het pand was verhuurd en werd gebruikt voor de opslag van hennep. De politie wil eigenaren van panden in het buitengebied erop wijzen dat ze goed moeten weten aan wie ze hun pand verhuren. Criminelen maken namelijk graag gebruik van afgelegen panden, want tussen de weilanden valt minder snel op wat ze aan het doen zijn. nieuwsbericht Wed, 08 Apr 2020 09:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/8/03-hennepvondst-in-loods-woudenberg.html 2020-04-08T09:42:00Z Over het pand aan de Voskuilerweg in Woudenberg kreeg de politie een melding binnen, waarna zij een onderzoek startte. Op donderdagmiddag 7 april deed de politie een inval en trof in een flinke loods een grote hoeveelheid hennep en meerdere voertuigen aan. Zowel de hennep als de voertuigen zijn in beslag genomen. Het onderzoek van de politie gaat nog door.

Criminelen benaderen eigenaren van schuren en loodsen

Ondermijnende criminaliteit komt overal in Midden-Nederland voor. Politie, gemeenten, openbaar ministerie en belastingdienst trekken samen op in de strijd tegen ondermijning. Georganiseerde misdaad kan vaak niet worden uitgevoerd zónder de hulp van ‘gewone mensen’. Want ook criminelen hebben bijvoorbeeld transport, opslagruimten, woningen en vergunningen nodig. In minder dichtbevolkte gebieden worden eigenaren van schuren en loodsen regelmatig benaderd door criminelen. Vertrouwt u het niet? Neem dan altijd contact op met de politie, bijvoorbeeld via uw wijkagent, 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem

Ondermijning raakt ons allemaal

De vermenging van de onderwereld met de bovenwereld noemen we ondermijning. Criminelen schuwen hierbij niet om mensen onder druk te zetten, af te persen of geweld te gebruiken. Burgers en ondernemers lopen risico. Lees hier nog meer voorbeelden van mogelijke ondermijning bij u in de buurt.

Help mee met politieonderzoek

Nu in deze coronatijd zit u misschien wel meer thuis dan normaal, en vallen meer zaken op dan anders. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800 -7000.

]]>
52.0911109 5.4528395
Utrecht - Getuigen gezocht straatroof griftpark https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/11/06-getuigen-gezocht-straatroof-griftpark.html Op zaterdag 7 maart vond rond 22.00 uur een straatroof plaats in het Griftpark. De politie zoekt getuigen nieuwsbericht Wed, 11 Mar 2020 14:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/11/06-getuigen-gezocht-straatroof-griftpark.html 2020-03-11T14:05:00Z Het 15-jarige slachtoffer fietste die avond met drie vrienden in het Griftpark.  In de buurt van het basketbalveld kletsen ze met een groep meisjes die zij kennen.  Op dat moment lopen vier jongens op hen af.  Zij spreken de jongen aan om mee te lopen waarna hij bedreigd wordt.  Hij weet terug te rennen naar zijn vrienden die de politie hebben gebeld. Agenten hebben de omgeving afgezocht, maar de daders niet meer gevonden.

]]>
De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met getuigen. Het slachtoffer heeft van drie jongeren het volgende signalement gegeven.

Dader 1,  is een man tussen  de 18 en 20 jaar. Hij heeft een donkere huidskleur en heeft zwart kort haar. Hij heeft een smal postuur en is ongeveer 1.90 meter lang. Hij draagt die avond een zwarte gewatteerde jas met een zwarte hoodie  en een donkere broek. Ook droeg hij een schoudertas met een zwarte riem

Dader 2 is ook tussen de 18 en 20 jaar. Hij heeft ook een donkere huidskleur en is ongeveer 1.95 lang met een smal postuur. Deze dader heeft een snor en droeg donkere kleding.

Dader 3 is ongeveer 17 jaar heeft een licht getint uiterlijk. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij draagt die avond een lange zwarte parka jas.

Bent u zaterdagavond in de buurt van het Griftpark geweest en heeft u iets opvallends gezien? Heeft u meer informatie over de daders en heeft u ze die avond misschien gezien? Meld het dan via de reguliere tiplijn 0900-8844 of vul het online tipformulier in:

]]>
Politieagent op de rug 52.08551440000001 5.404061400000001
Bunnik/Leusden/Woudenberg/Zeist - Aanpassing openingstijden publieksbalies politiebureau en -steunpunten https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/27/03-zeist-aanpassing-openingstijden-publieksbalies-politiebureau-en--steunpunten.html De politie gaan de openstelling van de publieksbalies van de politiebureaus en -steunpunten in het oostelijke gedeelte van de provincie Utrecht voorlopig wijzigen. Voor het politiebasisteam waarin de gemeenten Bunnik, Leusden, Woudenberg en Zeist liggen, gelden per 1 december aangepaste openingstijden voor bezoekers. Hiermee komt de noodzakelijke personeelscapaciteit vrij om de basispolitiezorg en de inzet van wijkagenten op niveau te houden. nieuwsbericht Wed, 27 Nov 2019 10:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/27/03-zeist-aanpassing-openingstijden-publieksbalies-politiebureau-en--steunpunten.html 2019-11-27T10:38:00Z De reden voor de wijziging is de personeelscapaciteit bij de politie, die in deze gebieden op dit moment onder druk staat. Door het leveren van medewerkers voor een toenemende aantal beveiligings- en bewakingstaken, ziet de politie zich genoodzaakt om deze maatregel te nemen. Onder andere door deze aanpassing blijft de basispolitiezorg op sterkte en kunnen mensen blijven rekenen op de politie als zij een 112-melding doen of politie - niet met spoed - maar toch binnen een half uur nodig hebben. Verder wordt hiermee geborgd dat de wijkagenten onverminderd beschikbaar blijven voor de wijkbewoners.

Terugloop

De politie heeft bij het nemen van de maatregel gekeken waar de capaciteit van mensen het meest effectief is en waar de maatregelen het minste impact heeft voor bewoners. In de politiebureaus en -steunpunten in dit gebied is al langer sprake van een sterke terugloop van het aantal bezoekers. Met de aanpassing in openingstijden van de publieksbalies is meegewogen op welke tijden/dagen er geen of nauwelijks een bezoeker zonder afspraak zich meldt. Steeds meer mensen maken gebruik van de digitale middelen voor het doen van melding of aangifte. Aangiften worden bovendien veelal na een afspraak gedaan.

Andere manieren om in contact te komen met de politie

 • Aangifte op afspraak

De meeste aangiften worden nu al op afspraak gedaan. Belangrijkste reden is dat een eventuele wachttijd wordt voorkomen en dat er voldoende tijd wordt ingepland om deze zorgvuldig en met aandacht voor de aangever wordt opgenomen. Het is bovendien al mogelijk om een afspraak te maken voor het doen van aangifte op het politiebureau  of –steunpunt naar keuze. Via 0900-8844 kan de afspraak gepland worden op het gewenste moment.

 • Aangifte via internet

Aangifte of een melding doen kan eenvoudig via internet, via de site www.politie.nl. Het gaat hier om bepaalde misdrijven, waarbij er geen zicht is op een dader.

 • Melding via telefoon

Via het algemene toegangsnummer van politie, tel. 0900-8844, is het eveneens mogelijk om in contact te komen met de politie of een niet-spoedeisende melding te doen.

 • Contact met de wijkagent

Diverse wijkagenten houden al spreekuren in de wijken of werken op wisselende locaties om in contact te komen met de verschillende wijkbewoners, zoals op scholen, bibliotheken of buurthuizen. Of zijn wijkagenten met spreektafels aanwezig op bijvoorbeeld de weekmarkt of andere plekken in de buurt.

Onder het kopje ‘mijn buurt’ op www.politie.nl is een overzicht te vinden van de wijkagenten in deze gebieden. Veel wijkagenten zijn ook actief op social media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Op de website staat bij elke wijkagent een link naar de betreffende accounts.

Openingstijden van publieksbalies bij bureaus en –steunpunten per 1 december 2019:

Zeist

Maandag: 13.00-17.00 uur

Dinsdag: 08.30-22.00 uur

Donderdag: 13.30 – 22.00 uur

Vrijdag: 08.30 – 22.00 uur

Bunnik (Odijk)

Maandag: 08.30 – 12.00 uur

Donderdag: 08.30 – 12.00 uur

Leusden

Woensdag 08.30 – 12.00 uur

Donderdag 13.00 – 17.00 uur

Woudenberg

Woensdag: 13.00 – 17.00 uur

De openingstijden van andere publieksbalies van bureaus en –steunpunten in de omgeving zijn te vinden op www.politie.nl onder het kopje ‘Mijn buurt’.

 

]]>
Agenten lopen op laan 52.0906015 5.233252600000014
WOUDENBERG - Brandstichting Gemeentehuis Woudenberg: recherche zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/11/03-brandstichting-gemeentehuis-woudenberg-recherche-zoekt-getuigen.html In het gemeentehuis van Woudenberg woedde gisteravond rond 23.30 uur een kleine brand. Deze was snel onder controle. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen. nieuwsbericht Sat, 11 May 2019 08:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/11/03-brandstichting-gemeentehuis-woudenberg-recherche-zoekt-getuigen.html 2019-05-11T08:02:00Z In de avond van 10 mei kreeg de brandweer melding van een brand in het gemeentehuis van Woudenberg. De brand woedde aan de zijde van het Beaufortpark op de begane grond van het pand. De brand was snel onder controle. De politie is gestart met een onderzoek.

Op dit moment gaat de politie uit van brandstichting. Omstanders hoorden glasgerinkel en zagen vlak daarna een scooter wegrijden vanaf het gemeentehuis in de richting van De Schans.

]]>
De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Ook zijn we benieuwd of er mensen zijn die de scooter met daarop de mogelijke dader(s) tijdens de vlucht hebben gezien.

Heeft u informatie of denkt u informatie te hebben die de recherche kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

]]>
Politieauto met zwaailicht 52.0821751 5.426595200000065
Woudenberg - Twee verdachten aangehouden na melding oplettende getuige https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/20/03-twee-verdachten-aangehouden-na-melding-oplettende-getuige.html Vrijdagavond 19 januari meldde een oplettende getuige een verdachte situatie. Twee mannen met inbrekerswerktuig konden hierdoor worden aangehouden. nieuwsbericht Sat, 20 Jan 2018 11:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/20/03-twee-verdachten-aangehouden-na-melding-oplettende-getuige.html 2018-01-20T11:53:00Z Rond 18.55 uur zag een getuige hoe twee onbekende mannen interesse in woningen leken te hebben op de Westerwoud. De twee reden in een auto door de wijk. De getuige vond dit raar en besloot de politie te bellen en achter het tweetal aan te rijden. Agenten zagen de auto rijden en bij de oprit naar de A12 lieten ze de bestuurder stoppen. De twee inzittenden bleken veelvuldig voor te komen in de politiesystemen in verband met inbraken. Hierdoor doorzochten de agenten de auto. Daarin vonden ze verschillende inbrekers gereedschappen als een breekijzer. De twee, 28 jaar uit Driebergen-Rijsenburg en 28 jaar uit Harmelen, werden aangehouden. De gereedschappen werden in beslag genomen. 

]]>
52.0778197 5.40860280000004
Woudenberg - Auto’s in brand https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/13/03-auto%E2%80%99s-in-brand-woudenberg.html In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 september zijn twee auto’s die geparkeerd stonden op De Schans verwoest door brand. De brandweer bluste de brand. Nog niet duidelijk is hoe de brand is ontstaan en of er sprake is van brandstichting. nieuwsbericht Wed, 13 Sep 2017 10:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/13/03-auto%E2%80%99s-in-brand-woudenberg.html 2017-09-13T10:50:00Z Omstreeks 05.50 uur kwam een melding binnen van de brand in de auto’s die stonden geparkeerd op het parkeerterrein naast het cultuurhuis. Een omstander werd op aanwijzingen van getuigen aangehouden omdat hij mogelijk betrokken was bij de brand. Het gaat om een 40-jarige Woudenberger.

]]>
De politie doet nader onderzoek. Getuigen die iets hebben gezien dat met de brand in verband kan worden gebracht, wordt verzocht de politie te bellen via 0900 - 88 44. Anoniem melden kan ook, bij M., via 0800 - 7000 of www.meldmisdaad.nl.

]]>
52.0806935 5.41909320000002
Woudenberg - Auto’s in brand gestoken, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/13/03-auto%E2%80%99s-in-brand-gestoken-getuigen-gezocht.html In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juli brandde zes auto’s uit aan de Rumelaarstraat. Er is sprake van brandstichting, de recherche zoekt getuigen. nieuwsbericht Thu, 13 Jul 2017 13:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/13/03-auto%E2%80%99s-in-brand-gestoken-getuigen-gezocht.html 2017-07-13T13:24:00Z Rond 02.00 uur kwam de melding van de brand. Ter plaatse bleken zes auto’s in brand te staan. Nadat de brandweer de brand geblust had werd een eerste onderzoek ingesteld. Daarin kwamen sporen naar voren die duiden op brandstichting.

De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien voordat de brand ontstond? Heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Neemt u dan contact op met de recherche via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via M-online.

 

]]>
52.0821751 5.426595200000065
Zeist/Leusden/Bunnik/Woudenberg - Ouderen slachtoffer van babbeltrucs en oplichting https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/4/03-ouderen-slachtoffer-van-babbeltrucs-en-oplichting.html Steeds vaker zijn ouderen in de omgeving van Zeist, Leusden, Woudenberg en Bunnik het slachtoffer van criminelen. Deze criminelen doen zich voor als klusjesman, stratenmaker, medewerker van een energiebedrijf, enzovoort. Wanneer zij het vertrouwen hebben van hun slachtoffers, slaan zij toe. Waardevolle spullen als sieraden worden gestolen of er wordt een veel te hoge rekening gepresenteerd. nieuwsbericht Thu, 04 May 2017 11:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/4/03-ouderen-slachtoffer-van-babbeltrucs-en-oplichting.html 2017-05-04T11:19:00Z  

De afgelopen weken komen er meerdere meldingen binnen bij de politie van dit soort babbeltrucs en oplichtingen. Veelal wonen de slachtoffers in één van de vele zorginstellingen die onze omgeving rijk is. U kunt zelf veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt!
 

 • Vraag altijd om legitimatie;
 • Laat niemand zomaar binnen;
 • Noteer kentekens van auto’s die gebruikt worden;
 • Bel bij twijfel altijd de politie;
 • Bel bij heterdaad altijd direct 112!


Mocht u wel slachtoffer zijn geworden, doe dan altijd aangifte. Daarbij helpt het als wij zoveel mogelijk details weten over de daders. Wat hadden zij aan? Reden zij in een auto? Hadden ze opvallende kenmerken? Aangifte doen kan door een afspraak te maken via 0900-8844.

 

]]>
52.0906015 5.233252600000014
Utrecht - Politie zoekt getuigen van mishandeling 12-jarige jongen https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/2/03-politie-zoekt-getuigen-van-mishandeling-12-jarige-jongen.html Op dinsdag 31 januari omstreeks 16.00 uur vond een mishandeling plaats op een kunstvoetbalveld in het Griftpark. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Thu, 02 Feb 2017 14:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/2/03-politie-zoekt-getuigen-van-mishandeling-12-jarige-jongen.html 2017-02-02T14:25:00Z Het slachtoffer was met een aantal vrienden op het voetbalveld aan het voetballen, toen ze met twee onbekende jongens ruzie kregen. Deze ruzie mondde uit in een vechtpartij, waarbij het slachtoffer werd geslagen en geschopt. Hij liep hierdoor een gebroken pols op. Beide jongens renden weg in de richting van de Stieltjesstraat.

]]>
Jongen 1:

 • 10 – 11 jaar oud
 • 1.40 meter lang
 • Getinte huidskleur
 • Normaal postuur
 • Zwart kort geknipt haar en bruine ogen
 • Hij droeg een oranje t-shirt en een blauwe joggingbroek

Jongen 2:

 • 14 – 15 jaar oud
 • 1.65 meter lang
 • Blanke huidskleur
 • Normaal postuur
 • Donker blond opgeschoren haar met een korte kuif
 • Hij droeg een grijze joggingpak met zwarte strepen van het merk Puma met daaronder zwarte Nike schoenen
]]>
De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien van deze mishandeling, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of M-Online.

]]>
Politieagent op de rug 52.0858198 5.40385040000001