Alle berichten | Borsele | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/borsele.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Borsele nl Tue, 06 Jun 2023 03:47:29 GMT 2023-06-06T03:47:29Z nl Oudelande - Bewoner aangehouden na brand https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/1/08-bewoner-aangehouden-na-brand.html De politie is een onderzoek gestart nadat er vannacht, donderdag 1 juni, brand heeft gewoed in een schuur en woning aan de Tolhoekweg. De politie gaat uit van brandstichting en heeft de 51-jarige bewoner aangehouden. Thu, 01 Jun 2023 11:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/1/08-bewoner-aangehouden-na-brand.html 2023-06-01T11:05:00Z Hulpdiensten krijgen rond 03.30 uur melding dat er brand is aan de Tolhoekweg. Brandweer heeft de brand die woedde in de schuur en de woning onder controle gekregen. Vanwege het watertransport zijn de Tolhoekweg en de Zwinweg tijdelijk afgesloten geweest. De brandweer gaf om 06.36 uur brandmeester. Agenten hebben de bewoner aangehouden op verdenking van brandstichting. De man is ingesloten voor verhoor.

]]>
51.40918846 3.83863964
Nieuwdorp - Politie houdt opnieuw insluipers / uithalers aan https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/21/08-politie-houdt-opnieuw-insluipers-uithalers-aan.html Voor de derde nacht op rij heeft de politie mensen aangehouden die zich op en nabij een bedrijventerrein aan de Finlandweg bevonden. Het gaat opnieuw vermoedelijk om ‘uithalers’. In totaal hield de politie op meerdere locaties vijf verdachten aan. Het gaat om Rotterdammers van 15, 21, 23 en 28 jaar oud en om een man uit Capelle aan den IJssel van 22 jaar oud. Sun, 21 May 2023 18:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/21/08-politie-houdt-opnieuw-insluipers-uithalers-aan.html 2023-05-21T18:05:00Z Beveiligingsmedewerkers waarschuwden in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 mei 2023 rond 01.30 uur de politie. Ze hadden mensen gezien op een bedrijventerrein aan de Finlandweg. De politie stelde met meerdere eenheden, waaronder een hondengeleider, een onderzoek in op en nabij het bedrijventerrein. De agenten deden dat onderzoek samen met medewerkers van de douane.

Op de Binnendijk in Nieuw- en Sint Joosland zagen agenten een auto staan. De man die bij de auto stond probeerde bij het zien van de politieagenten nog weg te duiken, maar dat was tevergeefs. Deze verdachte, een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel, is aangehouden. Zijn auto is voor onderzoek in beslag genomen. Twee andere mannen probeerden vanaf het bedrijfsterrein aan de politie te ontkomen. Het gaat om de 15-jarige verdachte en om de 23-jarige verdachte. Ook zij zijn aangehouden.

Voortschrijdend inzicht

Kort voordat de melding over de insluipers bij de politie binnenkwam, hadden surveillerende politiemensen op de Engelandweg in Ritthem een auto zien rijden. Omdat bleek dat de APK van de auto was verlopen, controleerden de agenten op de Middelburgse Schroeweg (N254) de auto plus de twee inzittenden. Dat waren twee Rotterdammers van 21 en 28 jaar oud. Zij mochten na de controle hun weg vervolgen. Kort na de aanhouding van de drie vermoedelijke uithalers bleek uit politieonderzoek dat de twee gecontroleerde mannen ook iets te maken hadden met het incident op het haventerrein. De Zeeuwse agenten namen contact op met hun collega’s van de Landelijke Eenheid, die uitkeken naar het tweetal en hun auto. Later die nacht zagen ze de auto over de A29 richting Rotterdam rijden. Op de Tjalklaan in Rotterdam konden ze de auto aan de kant zetten en de twee eerder gecontroleerde mannen aanhouden.

Het aangehouden vijftal is voor verder onderzoek en verhoor in de cel gezet. Met de aanhouding van deze vijf verdachten komt het totale aantal aanhoudingen van uithalers dit hemelvaartsweekend op 12.

Wat zijn uithalers?

Uithalers zijn personen die op verschillende manieren toegang proberen te krijgen tot terreinen van containerterminals. Ze doen dit vaak in opdracht van een (criminele) organisatie. Ze moeten verdovende middelen, vaak cocaïne, uit zeecontainers die naar Nederland zijn verscheept halen en buiten het terminalterrein brengen. Vroeger kregen uithalers alleen een boete. En stonden ze soms al de volgende dag opnieuw in de haven. Om de steeds terugkerende uithalers te ontmoedigen, is er sinds 1 januari 2022 een uithalerswet. Met deze wet lopen mensen die vermoedelijk uithaler zijn het risico op een gevangenisstraf. Ook als ze geen drugs bij zich hadden toen ze gearresteerd werden. De douane en de politie werken nauw samen bij de aanpak van uithalers.

Cocaïne onderschept

De aanhoudingen in het zeehavengebied van Vlissingen kwamen tot stand dankzij een goede informatie-uitwisseling en samenwerking tussen douane en politie. Uit onderzoek is gebleken dat afgelopen week de Belgische douane tijdens een reguliere controle in een container een partij van ongeveer 50 kilogram cocaïne heeft onderschept. Mogelijk waren de uithalers het afgelopen weekend op zoek naar deze container, die de afgelopen dagen op het haventerrein in Vlissingen stond.

]]>
51.47659878 3.71080084
Borssele - Politie houdt verdacht viertal aan https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/20/08-politie-houdt-verdacht-viertal-aan.html De politie hield vrijdagmiddag 19 mei 2023 rond 16.30 uur op de Westerscheldetunnelweg vier Amsterdammers aan. Het viertal wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en van witwassen. Het gaat om mannen van 18, 20 (2x) en 21 jaar oud. Sat, 20 May 2023 12:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/20/08-politie-houdt-verdacht-viertal-aan.html 2023-05-20T12:12:00Z De mannen hadden op de A58 de aandacht van de politie getrokken, omdat ze in een opvallende, dure huurauto met Duits kentekenplaten reden. Uit onderzoek bleek dat bestuurders van deze auto zich de afgelopen tijd meerdere malen schuldig hadden gemaakt aan asociaal rijgedrag. De agenten besloten daarop de auto plus de inzittenden te controleren.  

Henneplucht

Tijdens deze verkeerscontrole roken agenten een sterke henneplucht. De agenten controleerden de vier Amsterdammers en ontdekten dat ze grote geldbedragen bij zich hadden. Enkele mannen hadden bovendien drugs (hennep en hasj) bij zich. Ook in de auto trof de politie geld en drugs aan. Het gaat in totaal om bijna 15.000 euro aan cash en ongeveer 45 gram drugs. Het geld en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. De mannen zijn voor onderzoek en verhoor in de cel gezet en zitten nog vast.

]]>
51.44182513 3.75627941
Nieuwdorp - Zeven mannen aangehouden op haventerreinen https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/20/08-zeven-mannen-aangehouden-op-haventerreinen.html De politie hield in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 mei 2023 op de Finlandweg vier mannen aan. Het gaat vermoedelijk om vier zogenaamde ‘uithalers’. De politie kon dat doen dankzij de hulp van oplettende bewakers. De nacht ervoor, van donderdag op vrijdag, hield de politie ook al drie mannen aan. Dit keer bij een hek van een bedrijf aan de Italiëweg. Ook hier gaat het vermoedelijk om uithalers, die probeerden het bedrijventerrein op te komen. De politie kon deze aanhouding doen dankzij oplettende medewerkers van de Douane. De verdachten waren vermoedelijk op zoek naar drugs. Sat, 20 May 2023 10:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/20/08-zeven-mannen-aangehouden-op-haventerreinen.html 2023-05-20T10:04:00Z Medewerkers van de Douane waarschuwden in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 mei rond 02.00 uur de politie nadat ze drie mannen hadden betrapt bij een hek van een bedrijf aan de Italiëweg. Het gaat vermoedelijk om zogenaamde uithalers, die probeerden het bedrijventerrein op te komen. Bij het zien van de douanebeambten stapten de mannen in een auto. De douaniers controleerden de auto plus de mensen die erin zaten. Dat bleken een 44-jarige man uit Polen, een 43-jarige man uit Den Haag en een 44-jarige man uit de Dominicaanse Republiek te zijn. Omdat de mannen niet konden uitleggen wat ze daar deden, zijn ze aangehouden. Ze worden verdacht van een poging om zich toegang te verschaffen tot een afgesloten haventerrein en van overtreding van de Opiumwet. De auto waarin ze reden is voor onderzoek in beslag genomen.

Met vereende krachten

De nacht erna was het raak op een bedrijventerrein aan de Finlandweg. Beveiligingsmedewerkers zagen dat er mensen op het afgesloten bedrijfsterrein waren en waarschuwden de politie. Na een zoektocht op het terrein met meerdere politie-eenheden, waaronder ook hondengeleiders, konden op het terrein drie mannen worden aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Ridderkerk, een 20-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige man uit Ter Apel. Een motoragent die in de omgeving zocht, trof op de Tweede Weg in Nieuw- en Sint Joosland in een auto een vierde verdachte aan. Ook deze verdachte, een 19-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden. De auto waarin hij zat is voor onderzoek in beslag genomen.
Alle aangehouden verdachten zitten nog vast. Het onderzoek loopt.

Wat zijn uithalers?

Uithalers zijn personen die op verschillende manieren toegang proberen te krijgen tot terreinen van containerterminals. Ze doen dit vaak in opdracht van een (criminele) organisatie. Ze moeten verdovende middelen, vaak cocaïne, uit zeecontainers die naar Nederland zijn verscheept halen en buiten het terminalterrein brengen. Vroeger kregen uithalers alleen een boete. En stonden ze soms al de volgende dag opnieuw in de haven. Om de steeds terugkerende uithalers te ontmoedigen, is er sinds 1 januari 2022 een uithalerswet. Met deze wet lopen mensen die vermoedelijk uithaler zijn het risico op een gevangenisstraf. Ook als ze geen drugs bij zich hadden toen ze gearresteerd werden. De douane en de politie werken nauw samen bij de aanpak van uithalers.

]]>
51.47659878 3.71080084
Vlissingen - Verdachte situatie leidt tot cocaïnevangst https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/16/08-verdachte-situatie-leidt-tot-cocainevangst.html In de haven van Vlissingen is zondagmiddag 16 april 2023 een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. Een verdachte situatie leidde uiteindelijk naar een container waarin de cocaïne was verstopt. Sun, 16 Apr 2023 14:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/16/08-verdachte-situatie-leidt-tot-cocainevangst.html 2023-04-16T14:30:00Z Verdachte situatie
Ritthem - Een surveillance eenheid van de Douane merkte zondagochtend 16 april 2023 rond half 4 in de Europaweg Noord een verdachte situatie op. Terwijl de bestuurder van een voertuig werd gecontroleerd, maakte de bijrijder zich snel uit de voeten. In het voertuig werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De surveillance eenheid riep assistentie in en samen met eenheden van de Koninklijke Marechaussee en de politie werd een zoekslag gemaakt. Niet veel later werd de bijrijder aangetroffen. De mannen van 26 en 36 jaar oud werden allebei aangehouden. De mannen hebben geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland. De 36-jarige man bleek ook nog een gevangenisstraf van ruim 200 dagen open te hebben staan.

Gezamenlijk onderzoek
Nieuwdorp - De Douane en de politie stelden samen een nader onderzoek in. Hieruit bleek al snel dat de mannen vermoedelijk van plan waren om cocaïne uit te halen. Op een haventerrein aan de Finlandweg werd zondagmiddag de container aangetroffen waarop de mannen het vermoedelijk hadden gemunt. In de container bleken tientallen kilo’s cocaïne te zijn verstopt. Het Team Bijzondere Bijstand van de Douane doet verder onderzoek aan de verdovende middelen. De mannen zitten vast en worden door de politie verhoord.

]]>
51.45899287 3.72886575
Nieuwdorp - Zes personen aangehouden op haventerrein https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/25/08-zes-personen-aangehouden-op-haventerrein.html Op het haventerrein aan de Finlandweg zijn zaterdagnacht 25 februari 2023 zes personen aangehouden. Agenten hebben bij de aanhoudingen waarschuwingsschoten gelost. Sat, 25 Feb 2023 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/25/08-zes-personen-aangehouden-op-haventerrein.html 2023-02-25T11:45:00Z Rond 03.20 uur komt de melding binnen dat er personen over het hek klimmen bij een overslagbedrijf. Meerdere politie-en douane-eenheden gaan direct ter plaatse. Zij zoeken de omgeving af en treffen zes verdachten aan. Bij de aanhoudingen hebben agenten meerdere waarschuwingsschoten gelost. De zes verdachten zitten vast voor verder onderzoek. Het gaat om (jonge)mannen tussen 15 jaar en 32 jaar, afkomstig uit de omgeving van Rotterdam. De politie en Douane doen samen verder onderzoek.

]]>
51.47659878 3.71080084
's-Heerenhoek - Twee carnavalsvierders aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/19/08-twee-carnavalsvierders-aangehouden-op-verdenking-van-openlijke-geweldpleging.html Politiemensen hielden in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 februari 2023 met behulp van beveiligers twee mannen aan. De twee worden ervan verdacht op de Blikhoek meerdere vrouwen te hebben geslagen. De verdachten zijn een 20-jarige man uit Voorburg en een 21-jarige man uit Zoetermeer. Op het bureau bleek dat ze onder invloed van alcohol waren. Sun, 19 Feb 2023 11:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/19/08-twee-carnavalsvierders-aangehouden-op-verdenking-van-openlijke-geweldpleging.html 2023-02-19T11:06:00Z Een beveiliger had rond 02.00 uur gezien dat twee mannen drie vrouwen hadden geslagen en greep in. Hij droeg de mannen over aan politiemensen die vanwege carnaval in de buurt aanwezig waren. De drie vrouwen bleken gewond te zijn geraakt en deden aangifte. Ook sprak de politie met diverse getuigen. Aan het incident ging vermoedelijk een woordenwisseling vooraf, die uitmondde in een vechtpartij. Daarbij raakten een 27-jarige vrouw uit Nieuwdorp, een 21-jarige vrouw uit Nieuwdorp en een 20-jarige vrouw uit ’s-Heerenhoek gewond. Ze zijn door EHBO-medewerkers behandeld aan hun verwondingen.

]]>
51.45720423 3.77037778
Nieuwdorp - Politie houdt twee insluipers aan https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/18/08-politie-houdt-twee-insluipers-aan.html Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 februari 2023 twee insluipers aangehouden. Het gaat om twee Albanezen die een haventerrein waren opgegaan. Ze bleken een gat in het hekwerk te hebben gemaakt. Het is nog onbekend wat ze op het terrein wilden doen. Sat, 18 Feb 2023 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/18/08-politie-houdt-twee-insluipers-aan.html 2023-02-18T12:00:00Z Bij de politie kwam kort na middernacht een melding binnen dat beveiligingsmedewerkers twee insluipers hadden gezien op een haventerrein. Diverse politie-eenheden omsingelden het terrein en gingen onder andere met politiehonden op zoek naar de verdachten. Rond 01.00 uur konden ze de eerste verdachte, een 46-jarige man uit Albanië, aanhouden. Kort daarna trof diensthond Robin de tweede verdachte, een 40-jarige man uit Albanië, aan. Beide mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de 40-jarige verdachte internationaal gesignaleerd staat en niet in Europa mag komen. Politiemensen van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) gaan hiermee aan de slag. Dit politieonderdeel onderzoek naar de identiteit en de verblijfsrechtelijke status van vreemdelingen. De afdeling onderzoekt ook grootschaliger criminaliteit, zoals mensenhandel, mensensmokkel en identiteitsfraude.

]]>
51.4655399 3.73256643
Provincie Zeeland - Inbrekers actief in Zeeland, alle tips zijn welkom! https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/22/08-inbrekers-actief-in-zeeland-alle-tips-zijn-welkom.html Inbrekers sloegen zaterdag 21 januari 2023 toe op verschillende plaatsen in de provincie Zeeland. Opvallend is dat het in alle gevallen gaat om woninginbraken waarbij de inbrekers behoorlijk wat schade aanrichtten om binnen te komen. We kunnen uw hulp om de inbrekers te pakken goed gebruiken! Sun, 22 Jan 2023 13:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/22/08-inbrekers-actief-in-zeeland-alle-tips-zijn-welkom.html 2023-01-22T13:46:00Z Hebt u zaterdag 21 december iets verdachts gezien? Hebt u in de buurt van de adressen waarop is ingebroken mensen gezien die zich verdacht / afwijkend gedroegen? Woont of werkt u in de omgeving van één van de adressen en beschikt u over camerabeelden waarop iets opvallends te zien is? Dan komen wij graag in contact met u! U kunt ons bereiken via 0900-8844.

Kort overzicht

  • In Zeeuws-Vlaanderen braken inbrekers tussen 18.00 en 23.55 uur in een woning aan het Wagnerhof in Terneuzen in.
  • In Zuid-Beveland gaat het om een poging inbraak in een woning aan de Jan Wolkerslaan in Kloetinge rond 18.15 uur; een poging inbraak in de Hoofdstraat in Ovezande, rond 18.30 uur en een inbraak in een woning in de Roofvogelstraat in Heinkenszand tussen 19.40 en 22.50 uur.
  • Op Schouwen-Duiveland sloegen inbrekers tussen 13.00 uur en 21.00 uur toe in een woning in de Burgemeester van Eetenstraat in Nieuwerkerk. Het bleef hier gelukkig bij een poging, maar ze richtten er veel schade aan de buitenzijde van de woning aan. Ook is er tussen 15.00 uur en 21.30 uur ingebroken in een woning in de Schuurbeque Boeijestraat in Zierikzee.

Politieonderzoek

In geen van de gevallen waren de bewoners op het moment van de inbraak thuis. In alle gevallen is er sprake van (forse) braakschade. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in. Zo houden we buurtonderzoeken, verrichtten we sporenonderzoek, praten we met getuigen en kijken we of er camerabeelden beschikbaar zijn. We kunnen uw hulp goed gebruiken:

  • We komen graag met u in contact als u zaterdag iets verdachts of afwijkend hebt gezien.
  • Wellicht hebben de inbrekers ook andere woningen bekeken en hebt u dit gezien.
  • Misschien hebt u mensen die zich verdacht gedroegen gezien en kunt u meer vertellen over hun signalement of wellicht over het vervoermiddel dat zij gebruikten.
  • Of beschikt u over camerabeelden die voor het politieonderzoek van belang kunnen zijn.

In al deze gevallen stellen wij uw telefoontje naar 0900-8844 erg op prijs.

Bent u zelf het slachtoffer geworden van (poging) woninginbraak en hebt u dit nog niet aan de politie gemeld? Neem dan alstublieft alsnog contact met ons op.

]]>
51.46960973 3.80781987
Borssele, Cadzand - Ongeval met gestolen vrachtauto https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/16/08-ongeval-met-gestolen-vrachtauto.html In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november troffen surveillerende agenten, na een melding, een gekantelde vrachtwagen aan in een sloot aan de Westerscheldetunnelweg in Borssele. Met meerdere mensen werd vervolgens gekeken of de bestuurder van de combinatie nog in de auto zat en of hij hulp nodig had. Wed, 16 Nov 2022 10:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/16/08-ongeval-met-gestolen-vrachtauto.html 2022-11-16T10:31:00Z Door de hulpdiensten werd niemand in het voertuig aangetroffen. Agenten zochten nog lange tijd in de omgeving, maar troffen niemand aan.

Omdat, aan de hand van de gegevens van de vrachtwagen, duidelijk werd dat het voertuig afkomstig was van een bedrijf in Cadzand, namen agenten een kijkje bij het bedrijf. Daar kwamen ze tot de ontdekking dat er een inbraak gepleegd was. Na contact met de eigenaar van het bedrijf bleek dat de vrachtwagen gestolen was. Hij deed aangifte en agenten bekeken beelden van de diefstal op het bedrijfsterrein. Toen konden zij een signalement doorgeven aan hun collega’s en die zochten vervolgens verder naar de vermeende dief.

Een man die voldeed aan het signalement werd later aangetroffen op de Zeedijk in Borssele. Hij is aangehouden als verdachte van het stelen van de vrachtauto en het verlaten van een plek waar hij een ongeval had veroorzaakt. Het betreft een 34-jarige man uit Rotterdam. Omdat de verdachte gebeten werd door een politiehond is de verdachte overgebracht naar het ziekenhuis. Hij wordt daar behandeld aan de bijtwond die hij opliep. Daarna brengen agenten hem over naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij verhoord door rechercheurs.

]]>
51.41283393 3.74460735