Alle berichten | Hulst | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/hulst.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Hulst nl Fri, 04 Dec 2020 20:14:26 GMT 2020-12-04T20:14:26Z nl Hulst - Politie ziet toename aan inbraken Hulst https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/30/08-politie-ziet-toename-aan-inbraken-hulst.html Politie en gemeente zien de afgelopen week een toename in het aantal woninginbraken binnen de gemeente. Afgelopen week werd er bij vijf woningen ingebroken. We vragen daarom burgers om extra alert te zijn en bij een verdachte situatie direct 112 te bellen. nieuwsbericht Mon, 30 Nov 2020 12:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/30/08-politie-ziet-toename-aan-inbraken-hulst.html 2020-11-30T12:23:00Z Een inbraak is letterlijk een inbreuk op de leefomgeving van het slachtoffer en heeft grote invloed op zijn of haar veiligheidsgevoel. De aanpak van inbraken heeft daarom hoge prioriteit bij de politie. Wij doen er alles aan om deze inbraak op te lossen, de dader(s) aan te houden en eventuele gestolen spullen terug te geven aan de eigenaren.

Na een inbraak doet de politie altijd een buurtonderzoek en in de meeste gevallen wordt sporenonderzoek gedaan. Daarna volgt verder onderzoek.

]]>
Om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen, hebben we uw hulp nodig. Bel altijd 112 als u in uw buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. Let op personen die niet in uw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. En noteer ook merk, type en kenteken van hun voertuigen.

]]>
Als u zelf preventiemaatregelen treft, heeft u tot 90% minder kans op een woninginbraak. Het gebruik van verlichting, zowel binnen als bij de deuren die toegang geven tot de woning, helpt ook. Ik adviseer u dan ook om tijdschakelaars op uw lampen aan te sluiten. Zorg dat de verlichting aan- en uitgaat op wisselende tijdstippen en in wisselende vertrekken. Ook goed hang- en sluitwerk is belangrijk.

Op politie.nl onderwerp ‘Woninginbraak' en www.politiekeurmerk.nl vindt u meer preventietips. Ook vindt u hier andere methodes die inbrekers vaak gebruiken om in te breken en hoe u zich hiertegen kunt beschermen.

Als u over onze aanpak vragen of suggesties heeft, kunt u contact opnemen met uw wijkagent. Bel hiervoor het telefoonnummer 0900 - 8844.

]]>
51.2806907 4.0548869
Hulst Terneuzen - Twee mannen aangehouden op verdenking handel in (hard)drugs https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/28/08-twee-mannen-aangehouden-op-verdenking-handel-in-harddrugs.html Politiemensen hielden vrijdag 27 november en zaterdag 28 november 2020 in totaal twee mannen aan op verdenking van dealactiviteiten. In Hulst hielden ze zaterdagochtend rond 05.00 uur in de Steenstraat een 24-jarige man uit Nieuw Namen aan. In Terneuzen hielden ze vrijdagmiddag rond 15.15 uur in de Nieuwstraat een 33-jarige man uit Rotterdam aan. nieuwsbericht Sat, 28 Nov 2020 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/28/08-twee-mannen-aangehouden-op-verdenking-handel-in-harddrugs.html 2020-11-28T12:50:00Z De verdachte in Hulst trok zaterdagochtend vroeg in het verkeer door zijn gedrag de aandacht van surveillerende politiemensen. Toen ze hem wilden controleren en het portier van de auto openden, roken ze een sterke wietlucht. Ook zagen de agenten een zak met daarin meerdere kleine (grip)zakjes met daarin wit poeder. De man is vervolgens aangehouden op basis van de Opiumwet. Tijdens het daarop volgende onderzoek bleek de man in het bezit te zijn van ruim 28 gram hennep, een aantal (grip)zakjes met daarin vermoedelijk cocaïne, een flink geldbedrag en meerdere telefoons, allemaal zaken die te maken kunnen hebben met handel in verdovende middelen. Deze spullen zijn in beslag genomen. Ook rook de man sterk naar alcohol, maar weigerde mee te werken aan een blaastest en een ademanalyse. Voor deze weigering is een apart proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man zit nog vast en wordt zaterdag verhoord.

]]>
Surveillerende politiemensen hielden vrijdagmiddag rond 15.15 uur in de Nieuwstraat een man staande, die ze kort daarvoor uit een bij de politie bekend pand elders in Terneuzen hadden zien komen. Ze vroegen de man of hij drugs bij zich had, waarop hij in eerste instantie een kleine hoeveelheid drugs overhandigde, wat voor eigen gebruik zou zijn. Omdat de politiemensen het niet vertrouwden, hebben ze de man gefouilleerd en troffen daarbij een handelshoeveelheid harddrugs aan. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.

]]>
Agenten voeren controle uit en kijken documenten na 51.2808032 4.0526044
Hulst - Aanhouding zware mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/18/08-aanhouding-zware-mishandeling.html De politie arresteerde dinsdagavond 17 november 2020 rond 21u50 in de Rietstraat een 30-jarige bestuurder uit Hulst op verdenking van mishandeling. nieuwsbericht Wed, 18 Nov 2020 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/18/08-aanhouding-zware-mishandeling.html 2020-11-18T09:06:00Z Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur hielp dinsdagavond rond 21u00 in de Absdaalseweg een vrouw, personalia onbekend, die langs de kant van de weg om hulp vroeg vanwege onenigheid in relatiesfeer. De chauffeur liet haar instappen om haar naar een veilige plek te brengen. De verdachte reed in op de vrachtwagen en mishandelde de vrachtwagenchauffeur. Daarna reed de verdachte met de vrouw weg. Agenten stelden een buurtonderzoek in en vonden de personenauto met de twee inzittenden in de Rietstraat. De verdachte is aangehouden op verdenking van zware mishandeling van de vrachtwagenchauffeur. Ook wordt onderzocht of hij onder invloed was. Het slachtoffer raakte gewond en kreeg medische hulp.

 

]]>
51.27377490000001 4.0298468
Heikant - Nep postbezorger aangehouden wegens fraude met pinpas https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/4/08-nep-postbezorger-aangehouden-wegens-fraude-met-pinpas.html Dinsdagmiddag werd in Heikant een 21-jarige jongeman uit Blaricum aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht fraude met betaalproducten te hebben gepleegd. Dit zou zijn gebeurd door middel van een babbeltruc. nieuwsbericht Wed, 04 Nov 2020 09:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/4/08-nep-postbezorger-aangehouden-wegens-fraude-met-pinpas.html 2020-11-04T09:36:00Z Een ouder echtpaar uit Heikant was eerder door een ‘medewerker van een bank’ benaderd met een smoes dat hun bankpas samen met de PIN-code ingeleverd moest worden omdat er verdachte transacties zouden zijn gedaan. De pas zou bij hen thuis worden opgehaald door een medewerker van een postbedrijf.

Het echtpaar ging in eerste instantie mee in het verhaal, maar kreeg toch twijfels. Ze vroegen een buurman om hen te helpen en de politie te bellen om het verhaal uit te leggen.

Nadat de politie was gebeld, bleek dat er voor dinsdagmiddag een afspraak was gemaakt met ‘de bank’ om de pas en de PIN-code bij het echtpaar thuis op te halen. Vaak wordt er dan gezegd dat dit een extra service is van de bank, omdat de betrokkenen dan “lekker zelf de deur niet uithoeven”. Klinkt heel erg aardig natuurlijk, maar uiteindelijk is het ronduit gemeen wat deze oplichters doen. Gelukkig kreeg dit echtpaar op tijd het gevoel dat er iets niet klopte… Agenten zijn in de buurt van de betreffende woning gebleven en zagen op een zeker moment een man in kleding van een postbedrijf bij het oudere echtpaar aanbellen. De man is meteen aangehouden nadat hij de pas in ontvangst nam.

]]>
Uw bank doet nooit het verzoek aan u om uw pasje inclusief PINcode in te leveren via een postbedrijf. Wanneer u gebeld wordt met een dergelijk verzoek, ga hier dan niet op in! Hang meteen op. Als u twijfelt dan kunt u altijd uw bank bellen en de situatie uitleggen. De oplichters die deze babbeltruc voorbereidden hadden waarschijnlijk het idee om veel geld van de rekening van het echtpaar af te halen. U kunt dit soort fraude voorkomen door een paar eenvoudige maatregelen te treffen.

]]>
Op onze website hebben we themapagina's waarin uitleg gegeven wordt over Senioren en Veiligheid en babbeltrucs, hoe kunt u bijvoorbeeld deze trucs herkennen en wat kunt u zelf doen om ze te voorkomen. Ook kunt u hier lezen wat u zelf moet doen om uw bankpas te blokkeren als u het slachtoffer bent geworden van dit soort oplichters.

Bespreek dit soort zaken met uw ouders, grootouders of (oudere) bekenden. Het is namelijk bekend dat dit soort trucs toch veelal uitgehaald worden bij oudere mensen. In dit geval is het goed afgelopen voor het echtpaar, financieel hebben zij er geen schade aan overgehouden. Ze hebben op een juiste manier gehandeld door een vertrouwde buurman om hulp te vragen.

De aangehouden verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex en is daar in verzekering gesteld. De man zit nog vast en wordt verhoord door rechercheurs.

]]>
aanhouding 51.2522521 4.034283400000001
Hulst - Verkeerscontroles in Hulst, Kapellebrug en Absdale https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/2/08-verkeerscontroles-in-hulst-kapellebrug-en-absdale.html De politie heeft zondagavond en nacht een algemene verkeerscontrole gehouden op vier locaties in Hulst en omgeving. De agenten controleerden onder meer op snelheid en het rijden onder invloed. In totaal werden 12 bestuurders bekeurd die te hard reden. Verder werd één automobilist betrapt die geen rijbewijs had en één die teveel alcohol had gedronken. Ook werd nog een man met 13 openstaande boetes aan de kant gezet. nieuwsbericht Mon, 02 Nov 2020 12:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/2/08-verkeerscontroles-in-hulst-kapellebrug-en-absdale.html 2020-11-02T12:30:00Z Op achtereenvolgens de Zoetevaart en op de grote Kreekweg in Hulst werd met laserapparatuur op snelheid gecontroleerd. Hierna werd op een parkeerterrein aan de Gentsevaart in Kapellebrug een controlestraat ingericht. Hier werd één automobilist betrapt die te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 265 ugl. Een 25-jarige man uit Sas van Gent, reed 15 kilometer te hard. Bij het noteren van zijn persoonsgegevens bleek dat hij voor 5604 euro aan boetes openstaan. Hij kon deze niet betalen daarom is zijn werkbus in beslag genomen.

]]>
Vervolgens werd van 01.00 tot 02.00 uur op snelheid gecontroleerd op de Langeweg bij Absdale. Een automobilist werd op de bon geslingerd omdat hij 136 km / uur reed terwijl 100 km / uur is toegestaan,. Een 19-jarige bestuurder werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Bovendien was zijn auto niet verzekerd.

]]>
De politie controleert de komende tijd op diverse locaties in Zeeland om blijvend aandacht te vragen voor ernstige verkeersongelukken. Bij enkele controles, zoals deze in de gemeente Hulst, sluiten ook vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland aan. Samen met diverse instanties, zoals Provincie Zeeland en ROVZ willen zij een actieve bijdrage leveren om het verkeer in Zeeland veiliger te maken.

]]>
51.2806907 4.0548869
Hulst - Dronken man bespuugt agent https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/17/08-dronken-man-bespuugt-agent.html Agenten hebben op de Absdaalseweg een 30-jarige Fransman aangehouden. Hij zat beschonken achter het stuur. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich en bespuugde hij een agent. nieuwsbericht Sat, 17 Oct 2020 07:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/17/08-dronken-man-bespuugt-agent.html 2020-10-17T07:47:00Z De man werd op zaterdag 17 oktober rond 0.30 uur door agenten aan de kant gezet omdat hij met zijn auto over de weg slingerde. Een eerste indicatieve test wees uit dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Daarop werd hij door de dienders aangehouden. De man weigerde echter uit zijn auto te komen en na meerdere keren vorderen werd de man door de agenten uit de auto gehaald. Omdat de man zich daarbij verzette hebben de dienders daarbij geweld moeten gebruiken.

]]>
In de politieauto begon de man de blazen en te spugen richting een van de agenten. Daarbij riep de man dat hij COVID-19 had. Ook bij aankomst op het politiebureau bleef de man zich verzetten totdat hij in een cel werd gezet. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man te veel gedronken had.

]]>
De agent die door de man bespuugd gaat aangifte van zware mishandeling tegen de verdachte doen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

]]>
51.2806907 4.0548869
Hulst - 24 uur rijverbod https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/24/08-24-uur-rijverbod.html Agenten zagen woensdagmiddag rond 17.20 uur een automobilist over de Spoorweg in Hulst rijden. De man dronk uit een blikje bier. De agenten besloten de man te controleren. nieuwsbericht Thu, 24 Sep 2020 07:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/24/08-24-uur-rijverbod.html 2020-09-24T07:09:00Z Hij moest een blaastest ondergaan. Die wees uit dat de man niet teveel had gedronken. Omdat de agenten meerdere lege blikjes bier in de auto zagen liggen hebben ze de man gevraagd mee te gaan naar het bureau voor een ademanalyse. Ook deze wees uit dat de man niet teveel had gedronken.

Omdat de man, volgens de agenten, toch gedrag vertoonde alsof hij onder invloed was van een stof, moest de man een speekseltest ondergaan. Die test wees uit dat de man THC en amfetamine had gebruikt. Een GGD-arts is naar het bureau gevraagd om een bloedtest te doen bij de 30-jarige man uit de gemeente Hulst. Dat bloedmonster is opgestuurd naar het NFI. Daar zal het onderzocht worden. Als de uitslag bekend is neemt een Officier van Justitie een beslissing over de verdere afhandeling van deze zaak. De man kreeg een rijverbod van 24 uur.

]]>
51.2770696 4.041976300000001
Hulst - Gasdrukwapen en hennep aangetroffen bij controle https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/19/08-gasdrukwapen-en-hennep-aangetroffen-bij-controle.html Agenten controleerden in de nacht van vrijdag op zaterdag een Belgisch voertuig op de Van Der Leijenlaan in Hulst. nieuwsbericht Sat, 19 Sep 2020 10:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/19/08-gasdrukwapen-en-hennep-aangetroffen-bij-controle.html 2020-09-19T10:09:00Z Omstreeks 00.30 uur zagen de surveillerende agenten de auto rijden in de Trumanlaan in Hulst. De agenten gaven de bestuurder een stopteken. In de Van Der Leijenlaan stopte de Belg pas. Bij aanspreken roken de agenten meteen de hen bekende geur van hennep. Om uitlevering van alle drugs werd verzocht en de 21-jarige man uit De Klinge, die de auto bestuurde, overhandigde hun gripzakjes met daarin 12 gram hennep.

De man werd aangehouden wegens drugsbezit en de agenten besloten een onderzoek in de auto te doen. In de kofferbak werd een gasdrukwapen aangetroffen. Dat is geschikt voor afdreiging en dus staat het op de lijst van verboden wapens. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. De man deed afstand van het wapen.

Na verhoor is de man vannacht rond 03.15 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

]]>
51.28688429999999 4.0621171
Sint Jansteen - Politie zoekt getuigen van overval woning https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/29/08-politie-zoekt-getuigen-van-overval-woning.html De politie is een onderzoek gestart vanwege een melding op zaterdagochtend 29 augustus 2020 rond 05u50 over een overval in de woning aan de Vinkebroeksestraat en zoekt getuigen die mogelijk die nacht iets gezien hebben. nieuwsbericht Sat, 29 Aug 2020 06:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/29/08-politie-zoekt-getuigen-van-overval-woning.html 2020-08-29T06:52:00Z De politie ontving rond 05u50 een melding dat er een bewoner in de woning overvallen zou zijn. De toedracht is onbekend. De politie start een onderzoek en zoekt getuigen die mogelijk voor of na het tijdstip iets gezien hebben.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze zaak. Zij kunnen bellen via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006, of via een tipformulier. Je blijft anoniem als je informatie o ver deze zaak deelt met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Anoniem in contact met rechercheur TCI
Omdat sprake kan zijn van een ernstig misdrijf kunt u ook anoniem terecht bij het Zeeuwse team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Hoe gaat dat dan? Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder. Meer informatie over deze werkwijze van TCI staat op Politie.nl.

 

]]>
51.256731 4.037827099999999
Hulst - Getuigenoproep vernieling auto’s https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/16/08-getuigenoproep-vernieling-autos.html De politie roept getuigen op om zich te melden als ze meer informatie hebben over de vernielingen van autospiegels in (en misschien rond) de Trumanlaan op zondag 16 augustus 2020 vermoedelijk rond 03u30. nieuwsbericht Sun, 16 Aug 2020 15:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/16/08-getuigenoproep-vernieling-autos.html 2020-08-16T15:07:00Z Vijf bewoners deden aangifte van vernieling van hun auto. Eerder die nacht sloeg iemand op de Bachlaan de autospiegels van een auto eraf. De politie doet onderzoek naar deze vernielingen en roept getuigen op om informatie door te spelen. Ook zouden er filmpjes gemaakt zijn van de vernieling. De politie ontvangt ze graag, zodat agenten kunnen kijken of er bruikbare beelden op staan.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met getuigen van deze vernielingen. Zij kunnen bellen via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006, of via een tipformulier. Je blijft anoniem als je informatie deelt met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. We vragen voor een snelle informatieverwerking om het volgende dossiernummer te vermelden: 2020-214634.

 

]]>
51.2806907 4.0548869