Alle berichten | Kapelle | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/kapelle.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Kapelle nl Tue, 26 Mar 2019 08:12:13 GMT 2019-03-26T08:12:13Z nl Breda/ Kapelle - Veel informatie verzameld tijdens start project Piggyback https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/22/08-veel-informatie-verzameld-tijdens-start-project-piggyback.html Belastingdienst, Douane, politie, FIU, Kamer van Koophandel, OM en de Federale politie in België hebben deze week de handen in een geslagen bij de start van project Piggyback. Ook verschillende gemeenten, het RIEC en de Taskforce Brabant-Zeeland namen deel aan de actie. De verschillende diensten informatie verzameld over bedrijven uit de fruitbranche die mogelijke betrokken zijn bij het smokkelen van cocaïne. Letterlijk betekent piggybacking het meerijden op iemands rug. nieuwsbericht Fri, 22 Mar 2019 11:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/22/08-veel-informatie-verzameld-tijdens-start-project-piggyback.html 2019-03-22T11:40:00Z In totaal werden 22 fruitbedrijven en 3 transportbedrijven bezocht. Het ging daarbij vooral om bedrijven die tropisch fruit importeren vanuit Zuid-Amerika. Dat fruit dient vaak als deklading voor de smokkel van cocaïne.

]]>
Bij de controles bleken een aantal bedrijven op opvallende plekken te zijn gevestigd. Zo werden er bedrijven gecontroleerd die waren gevestigd op een camping, woonhuis of bedrijfsverzamelgebouw.

]]>
De Belastingdienst stelt na aanleiding van de actieweek bij een aantal van de gecontroleerde bedrijven een nader onderzoek in. Ook werd er beslag gelegd op bedrijfsinventaris en onroerend goed ter waarde van 100.000 euro.

]]>
De politie nam vrijdag 15 maart 1500 kilogram cocaïne in beslag bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle. Veertien personen zijn aangehouden. Elf van deze personen zijn inmiddels voorgeleid en zitten nog vast. Drie verdachten zijn op vrije voeten gesteld in afwachting van verder onderzoek. Ook werd een aantal panden doorzocht en verzamelde de politie informatie met betrekking tot de handel en wandel van de fruitbedrijven.

]]>
De Douane heeft tijdens de actie reguliere controles uitgevoerd. Daarbij zijn twee containers gelost zonder toestemming. Daarvoor is proces-verbaal opgemaakt.

]]>
Onder de noemer Project Piggyback wordt de grootschalige import van cocaïne in containers met fruit als deklading aangepakt worden, omdat criminele organisaties misbruik maken van legale structuren om illegale praktijken uit te voeren. Criminele organisaties faciliteren met groot gemak de import van grote hoeveelheden cocaïne naar Europa. Daarbij maken zij gebruik van illegale geldstromen vanuit Europa naar Zuid-Amerika.

]]>
Tijdens deze integrale actieweek controleerden we verdachte fruitbedrijven die met behulp van hun deklading cocaïne smokkelen. Daarbij treden we op als een gezamenlijke overheid en werken heel nauw samen met de Belgische Federale politie. De aanpak die we in deze week toepassen is nieuw en innovatief. Door de focus te leggen op ‘legale’ handelswijzen, zoals het volgen van ongebruikelijke financiële transacties vanuit Europa naar Zuid-Amerika, is het mogelijk om aan de voorkant te komen van het criminele proces. Informatie verzamelen was het centrale doel van de actieweek. Project Piggyback gaat de komende maanden door met onderzoek doen naar cocaïnesmokkel.

]]>
Cocaïnevangst in Antwerpen/Kapelle 51.5719149 4.768323000000009
Antwerpen/ Kapelle - Politie onderschept lading van bijna 1500 kilo cocaïne https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/19/08-politie-onderschept-lading-van-bijna-1500-kilo-cocaine.html De politie heeft samen met de Belgische collega’s vrijdag 15 maart bijna 1500 kilogram cocaïne onderschept in de Antwerpse haven. De zending was bedoeld voor een bedrijf in Kapelle. nieuwsbericht Tue, 19 Mar 2019 15:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/19/08-politie-onderschept-lading-van-bijna-1500-kilo-cocaine.html 2019-03-19T15:41:00Z Op maandag 18 maart viel een arrestatieteam het bedrijf in Kapelle binnen nadat de vrachtwagen, waar de cocaïne in had gezeten, bij het bedrijf aankwam. Als deklading hadden de criminelen bananen gebruikt. In Kapelle zijn 14 mannen aangehouden. Ze komen uit Rotterdam, Goes, Middelburg, Hansweert, Amsterdam en Berkel-Enschot. Drie van hen zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. De onderschepte cocaïne heeft een geschatte straatwaarde van zo’n 44 miljoen euro. Alle verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

]]>
Belastingdienst, douane, politie, diverse gemeenten, Kamer van Koophandel, de Federale Politie in België en de 4 grootste Nederlandse banken werken deze week met elkaar samen om in de politieregio Zeeland-West-Brabant een dertigtal fruitbedrijven te controleren. De verschillende diensten willen tijdens de actieweek vooral informatie verzamelen. Het is de start van een vernieuwde aanpak.

]]>
Onder noemer Project Piggyback gaat de grootschalige import van cocaïne in containers met fruit als deklading aangepakt worden, omdat criminele organisaties misbruik maken van legale structuren om illegale praktijken uit te voeren. Criminele organisaties faciliteren met groot gemak de import van grote hoeveelheden cocaïne naar Europa. Daarbij maken zij gebruik van illegale geldstromen vanuit Europa naar Zuid-Amerika.

]]>
Tijdens deze integrale actieweek controleren we verdachte fruitbedrijven die met behulp van hun deklading cocaïne smokkelen. Daarbij treden we op als een gezamenlijke overheid en werken heel nauw samen met de Belgische Federale politie. De aanpak die we in deze week toepassen is nieuw en innovatief. Door de focus te leggen op ‘legale’ handelswijzen, zoals het volgen van ongebruikelijke financiële transacties vanuit Europa naar Zuid-Amerika, is het mogelijk om aan de voorkant te komen van het criminele proces. We verwachten niet direct grote vangsten maar het geeft ons wel een beeld van wat er aan de hand is in deze branche. We steken als het ware een thermometer in onze zieke ‘patiënt’.

]]>
Tijdens de week vinden er acties plaats in Zeeland-West-Brabant, Rotterdam en in België. Het gaat daarbij om controles in de havens in Antwerpen, Vlissingen en Rotterdam, bij verdachte fruitbedrijven en controles in het verkeer. Ook houden we een verkeerscontrole met de focus op mogelijke cocaïnetransporten met als deklading fruit.

]]>
Voor deze actieweek is ook de samenwerking gezocht met de vier grootste Nederlandse banken om de illegale geldstromen die deze smokkel met zich mee brengen in beeld te brengen en te onderscheppen.

]]>
Cocaïnevangst in Antwerpen/Kapelle 51.2194475 4.40246430000002
Kapelle - Verschillende wapens in beslag genomen na zoeking https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/19/08-verschillende-wapens-in-beslag-genomen-na-zoeking.html Agenten hebben bij een zoeking in een woning verschillende wapens in beslag genomen. Het gaat onder andere om een boksbeugel en een stroomstootwapen. De 36-jarige bewoner is opgepakt. nieuwsbericht Tue, 19 Mar 2019 14:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/19/08-verschillende-wapens-in-beslag-genomen-na-zoeking.html 2019-03-19T14:27:00Z Agenten vielen op dinsdag 19 maart ’s ochtends vroeg de woning binnen. In opdracht van de officier van justitie werd er gezocht naar mogelijke wapens. Die werden tijdens de zoeking aangetroffen. Het gaat om een boksbeugel, mes, busje traangas en een stroomstootwapen. De bewoner is direct na de vondst aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

]]>
51.4847546 3.9596312999999554
Wemeldinge - Politie houdt twee dealers aan tijdens drugsactie https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/21/08-politie-houdt-twee-dealers-aan-tijdens-drugsactie.html Dinsdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Prinses Beatrixweg twee mannen aangehouden, omdat zij verdacht worden van de verkoop van drugs vanuit deze woning. Tevens bleek uit onderzoek dat er ook door hen drugs bezorgd werden aan drugsgebruikers op andere plaatsen in het Oosterscheldebekken. nieuwsbericht Fri, 21 Dec 2018 15:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/21/08-politie-houdt-twee-dealers-aan-tijdens-drugsactie.html 2018-12-21T15:27:00Z De politie startte een onderzoek na meldingen over drugsdealen. Tijdens een speciale actie werden dinsdagmiddag twee mannen aangehouden. Rond 14.00 uur werd op de Schuithaven in Zierikzee een inwoner (54) uit deze plaats aangehouden. Rond 15.15 uur werd in de Naereboutstraat in Goes een man (39), zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht dat ze om zelf te gebruiken drugs hadden gekocht in de woning in Wemeldinge. Vervolgens werden rond 16.30 uur in de woning aan de Prinses Beatrixweg twee mannen aangehouden, namelijk de bewoner en een man (46) uit Vlissingen. Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De mannen zijn vrijdagochtend voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

]]>
Onder leiding van een Rechter-Commissaris werd hierna in de woning een doorzoeking ingesteld. Hierbij werden onder andere een handelshoeveelheid harddrugs en wat pillen gevonden. Ook werd een geluidsdemper aangetroffen. Deze spullen werden in beslag genomen. De drugs zal nog verder onderzocht worden. Naast het strafrechtelijke traject zal er ook een bestuurlijk traject worden onderzocht. De politie maakt een bestuurlijke rapportage op en stuurt deze naar de gemeente Kapelle. Deze zal zich dan beraden over bestuurlijke maatregelen, zoals het sluiten van de woning.

]]>
Ook u kunt meehelpen om de drugscriminaliteit tegen te gaan. Ziet of hoort u iets verdachts? Deel uw informatie dan via 0900 8844, via de politieapp (06 12 20 70 06) of het meldformulier op politie.nl/melden. Anoniem mag ook via 0800 7000 of het meldingsformulier van M

]]>
51.51583489999999 3.998194900000044
Hansweert / Goes - Politiehond Barry vist verdachte uit ven, twee bedrijfsinbrekers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/15/08-politiehond-barry-vist-verdachte-uit-ven-twee-bedrijfsinbrekers-aangehouden.html Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 december 2018 rond middernacht op de A58 ter hoogte van Goes na een korte achtervolging een 26-jarige Tilburger en een 29-jarige Belg aangehouden op verdenking van (poging) bedrijfsinbraak. nieuwsbericht Sat, 15 Dec 2018 11:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/15/08-politiehond-barry-vist-verdachte-uit-ven-twee-bedrijfsinbrekers-aangehouden.html 2018-12-15T11:39:00Z De mannen worden er van verdacht te hebben geprobeerd in te breken in een bedrijfspand aan de Tramperweg in Hansweert. De eigenaar van het bedrijf had door dat er werd ingebroken in zijn bedrijf, zag de inbrekers wegrijden in een auto, ging er achteraan en waarschuwde de politie. 
Agenten zagen de verdachte auto rijden op de N289 in de richting van Kapelle en zetten de achtervolging in. Op de rotonde van de N289, de Smokkelhoekweg en de Schoorse Oudedijk sprong een man uit de auto en rende weg. Deze verdachte, een 29-jarige Belg, kon even later door politiehond Barry uit een ven worden ‘gevist’ en worden aangehouden. Hij raakte daarbij wel gewond en is door een arts aan zijn verwondingen behandeld. 
De verdachte auto reed ondertussen verder en ging de A58 op richting Middelburg. Politiemensen konden de auto even later op de A58 tot stilstand brengen en de bestuurder ervan aanhouden. 
De twee verdachten zijn ingesloten in Torentijd. De auto waarin het tweetal reed, een Audi A6 Allround Quattro, wordt nader onderzocht. 

]]>
51.4542227 4.005228100000068
Heinkenszand - Vier mannen aangehouden voor serie woning- en bedrijfsinbraken https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/08-aanhoudingen-heinkenszand.html De politie heeft recent in Vlissingen en Heinkenszand vier mannen aangehouden na een serie diefstallen. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 12:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/08-aanhoudingen-heinkenszand.html 2018-11-15T12:11:00Z Op dinsdag 16 oktober jl. werd in Vlissingen een inwoner (31) uit deze plaats aangehouden. Op dinsdag 23 oktober jl. volgde in Heinkenszand de aanhoudingen van een inwoner (36) uit deze plaats en een man (30) uit Utrecht. Uiteindelijk werd op maandag 5 november jl. een 31-jarige Vlissinger voor zijn aandeel aangehouden. Ze worden vooral verdacht van zo'n tien inbraken in (vakantie)woningen in Heinkenszand, Oost-Souburg, Wemeldinge en het Belgische Bierbeek. Ook werden meerdere auto's opengebroken en twee auto's gestolen. Tevens werd op een bedrijventerrein in Noordwijk en in een horecabedrijf in Westkapelle ingebroken.

]]>
Politie en justitie startten in september jl. een onderzoek, omdat het aantal inbraken in (vakantie)woningen in de gemeente Borsele toenam en niet duidelijk was wie de inbraken pleegden. Het onderzoek leidde naar het viertal. Het merendeel van de diefstallen werd gepleegd vanaf augustus jl. tot dat de mannen werden aangehouden.

]]>
Na de aanhoudingen werden door de politie in enkele woningen in Vlissingen en Heinkenszand en een loods in Vlissingen zoekingen ingesteld. Hierbij werd een flink gedeelte van de buit in beslag genomen. Deze bestond onder andere uit sieraden, gereedschap, navigatiesystemen, televisies, kunstvoorwerpen, horloges en legitimatiebewijzen. De politie heeft de rechtmatige eigenaren van deze spullen geïnformeerd en een groot gedeelte van de goederen inmiddels terug kunnen geven.

]]>
Het viertal is de afgelopen weken enkele keren verhoord. Ook zijn zij aan de rechter-commissaris voorgeleid, die besloot dat ze voor het onderzoek langer vast blijven zitten. 

Opmerking: Het nieuwsbericht wordt pas nu gepubliceerd, omdat de verdachten in eerste aanleg tijdens hun hechtenis beperkende maatregelen kregen opgelegd.

]]>
51.47318889999999 3.814473000000021
Wemeldinge - Twee gewonden na aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/4/08-twee-gewonden-na-aanrijding.html Twee inzittenden raakten zaterdagavond 3 november rond 20u25 uur op de Steldijk gewond, nadat een auto regelrecht in een houten vangrail was gereden. nieuwsbericht Sun, 04 Nov 2018 07:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/4/08-twee-gewonden-na-aanrijding.html 2018-11-04T07:27:00Z Vermoedelijk verloor de 55-jarige bestuurder uit Wemeldinge de macht over de auto en vloog op de Binnendijk met de Steldijk uit de bocht. De auto raakte frontaal de vangrail die bestaat uit delen houtstammen. De bijrijder zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. een passagier achter in de auto raakten gewond en werden onder medische behandeling gesteld. De vierde passagier raakte niet gewond. De bestuurder werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed, maar hij blies 160 ugl en zal derhalve daarvoor niet vervolgd worden. De politie onderzoekt nog of er sprake was van gevaarlijk rijgedrag en kijkt onder meer naar de snelheid.

]]>
51.5253957 3.979747800000041
Kloetinge - Jager aangehouden na twee schietincidenten https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/17/08-jager-kloetinge.html Een jager is woensdagmorgen aangehouden na twee recente schietincidenten. nieuwsbericht Wed, 17 Oct 2018 09:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/17/08-jager-kloetinge.html 2018-10-17T09:04:00Z Op dinsdagochtend 2 oktober jl. werd een scooterrijder (17) uit Yerseke op de Kapelseweg geraakt door een schot hagel. Hij raakte daarbij gewond aan zijn benen. Donderdagavond 11 oktober jl. werd de auto van een bestuurster (45) uit Kapelle op de A58 bij haar woonplaats beschoten. Hierdoor ontstonden kleine deukjes en schade in de lak. De vrouw zag een man met een geweer bij een auto staan en noteerde het kenteken. Hierdoor kwam het politieonderzoek in een stroomversnelling.

]]>
De jager uit de gemeente Goes werd woensdagmorgen aangehouden. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Agenten hebben in zijn woning acht jachtgeweren in beslag genomen. 

]]>
Archieffoto arrestatie 51.4983177 3.912410300000033
Goes, Kapelle - Hardleerse bestuurder twee keer het haasje https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/26/08-hardleerse-bestuurder-twee-keer-het-haasje.html Een 34-jarige man met een onbekende woonplaats reed dinsdagavond omstreeks 23.30 uur in zijn busje over de Anthony Fokkerstraat in Goes toen hij werd gecontroleerd door surveillerende agenten. nieuwsbericht Wed, 26 Sep 2018 12:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/26/08-hardleerse-bestuurder-twee-keer-het-haasje.html 2018-09-26T12:18:00Z Naast het feit dat zijn papieren werden gecontroleerd door de agenten, moest de man ook een speekseltest doen. Hieruit bleek dat hij onder invloed reed van THC. De man moest mee naar het bureau om een verklaring af te leggen. Een GGD-arts kwam naar het bureau om bloedmonsters af te nemen van de man en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Om 03.40 uur diezelfde nacht reden agenten ter hoogte van de Vierwegen in Kapelle en toen zagen ze hetzelfde busje opnieuw rijden. Door de agenten is het busje aan de kant van de weg gedirigeerd en toen zagen ze tot hun verbazing dat die zelfde 34-jarige man met onbekende woonplaats achter het stuur zat. De man werd wederom aangehouden en meegenomen naar het bureau. De GGD-arts is weer naar het politiebureau gekomen om bloedmonsters af te nemen.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Het rijden tijdens een opgelegd rijverbod is een misdrijf, dus hier zal door de officier van justitie o.a. naar gekeken worden tijdens de beoordeling van deze zaak.

 

]]>
51.4925457 3.876644800000008
Kapelle - Kapellenaar aangehouden wegens bedreiging met (nep)vuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/5/08-kapellenaar-aangehouden-wegens-bedreiging-met-nepvuurwapen.html In de Nieuwe Kerkstraat in Kapelle werd woensdagavond rond 19.45 uur een bedreiging met een vuurwapen gemeld bij de politie. Een 18-jarige Kapellenaar zou een 23-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd. De politie zette meteen flink in. Het AT werd gewaarschuwd en ook werd de politiehelikopter gevraagd ter assistentie van de collega’s op straat. nieuwsbericht Thu, 05 Jul 2018 10:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/5/08-kapellenaar-aangehouden-wegens-bedreiging-met-nepvuurwapen.html 2018-07-05T10:30:00Z De verdachte zou een schuur of woning ingelopen zijn. Omdat sprake was van een vuurwapen hebben de ter plaatse geroepen agenten extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Zij trokken hun zware kogelwerende vesten aan en de straat werd afgezet. Op een gegeven moment kwam de verdachte in beeld en is hij aangehouden door de aanwezige politiemensen. Het AT en de politiehelikopter zijn niet ter plaatse geweest.

De 18-jarige jongen is na zijn aanhouding overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij door rechercheurs wordt verhoord. Er is na de aanhouding een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Dat wordt onderzocht op echtheid, mogelijk gaat het om een nep vuurwapen.

 

]]>
51.4759649 3.9609892999999374