Alle berichten | Middelburg | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/middelburg.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Middelburg nl Wed, 08 Apr 2020 08:56:44 GMT 2020-04-08T08:56:44Z nl Middelburg - Coronafeestje beëindigd in kleedkamer sportpark https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/5/08-coronafeestje-beeindigd-in-kleedkamer-sportpark.html In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een coronafeestje beëindigd op Sportpark Veerse Poort. In één van de kleedkamers bevond zich een aantal jongens dat een feestje hield. Alle jongens, elf in totaal, zullen een passende straf krijgen in overleg met het Openbaar Ministerie. nieuwsbericht Sun, 05 Apr 2020 09:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/5/08-coronafeestje-beeindigd-in-kleedkamer-sportpark.html 2020-04-05T09:08:00Z Tijdens hun surveillance zagen agenten een aantal fietsen staan op het sportpark. De politiemedewerkers namen poolshoogte. In verband met de afgekondigde noodverordening vanwege de verspreiding van het coronavirus is het verboden om samen te scholen en dient men afstand te houden van elkaar.

]]>
Uit een van de kleedkamers hoorden agenten luide muziek en harde stemmen. De deelnemers aan het feestje zongen o.a. over “quarantaine, quarantaine”, dus het had er alle schijn van dat zij op de hoogte waren van de huidige situatie en de geldende maatregelen. De agenten klopten op de deur van het kleedlokaal en maakten duidelijk wie er voor de deur stond. Meteen ging de muziek uit en verstomden de stemmen. Het bevel werd gegeven om de deur te openen, maar dat bevel werd genegeerd. Ook na meerdere malen vorderen bleef de deur dicht. Een sleutelhouder werd gebeld en uiteindelijk hebben de agenten de deur kunnen openen.

In de kleedkamer bevond zich een elftal jongens tussen de 17 en de 20 jaar oud, afkomstig uit Middelburg. Hen wordt o.a. verweten dat zij willens en wetens de geldende noodverordening hebben overtreden en daarmee dus willens en wetens een risico voor de gezondheid van zichzelf en anderen hebben genomen. De politie gaat in overleg met het Openbaar Ministerie. Een Officier van Justitie zal bepalen welke sanctie passend is voor dit gedrag.

Voor meer informatie over de geldende noodverordening en de daarmee samenhangende afspraken  kunt u kijken op de website www.zeelandveilig.nl.

]]>
51.49879620000001 3.610998
Middelburg - Rijverbod voor twee automobilisten https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/4/08-rijverbod-voor-twee-automobilisten.html In de afgelopen nacht zijn twee automobilisten in Middelburg betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Een 21-jarige man uit Meliskerke en een 26-jarige man uit Middelburg kregen beiden een rijverbod van 24 uur nadat zij een speekseltest hadden gedaan. nieuwsbericht Sat, 04 Apr 2020 08:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/4/08-rijverbod-voor-twee-automobilisten.html 2020-04-04T08:24:00Z In de Prinses Beatrixstraat werd tegen middernacht een auto gecontroleerd. Bij aanspreken van de bestuurder, een 26-jarige Middelburger, kwam er een henneplucht uit de auto. De politiemensen vorderden uitlevering van alle drugs aanwezig en de bestuurder overhandigde hen een gebruikershoeveelheid hennep. Nadat de man positief was getest op THC kwam een GGD-arts naar het politiebureau om bloed van de man af te nemen. Dat bloedmonster gaat naar het NFI waar het wordt onderzocht. Als de uitslag bekend is neemt een Officier van Justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. Na het afleggen van een verklaring mocht de Middelburger het bureau weer verlaten.

In de Bosschaartsweg vond rond 01.00 uur eenzelfde situatie plaats. Ook hier werd een auto gecontroleerd en gaf de speekseltest aan dat de bestuurder, een 21-jarige man uit Meliskerke, onder invloed reed van THC, de werkzame stof in hennep. Door een GGD-arts werd een bloedmonster afgenomen van de man. Nadat het NFI dit monster heeft onderzocht zal een Officier bepalen welke sanctie de man krijgt opgelegd.

]]>
51.4792339 3.630886700000001
Middelburg - Politie zoekt getuige van aanranding https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/14/08-politie-zoekt-getuige-van-aanranding.html De politie is op zoek naar een fietser die mogelijk getuige is geweest van een aanranding die afgelopen nacht plaats vond op de Oude Vlissingseweg in Middelburg. nieuwsbericht Sat, 14 Mar 2020 15:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/14/08-politie-zoekt-getuige-van-aanranding.html 2020-03-14T15:44:00Z Tegen 04.00 uur fietste het slachtoffer, een 24 jarige inwoonster van Breda, vanuit het centrum van Middelburg over de Oude Vlissingseweg. Daar voelde zij op enig moment dat ze van achteren werd aangereden. Hierdoor kwam ze ten val. Toen ze opkeek stond er een man naast haar die in het Engels vroeg of hij haar kon helpen. Ondertussen kwam hij zeer dicht bij haar staan, probeerde haar te kussen en greep hij onder haar kleding. De jonge vrouw wist zich echter af te weren en weg te komen. Eenmaal thuis belde ze de politie en deed aangifte. Daarbij vertelde ze dat er tijdens het voorval een getuige langs was gefietst. De politie is daarom op zoek naar deze getuige. Kent of bent u deze persoon, meldt u zich dan bij de politie op 0900-8844.

 

]]>
51.49577199999999 3.611495199999999
Middelburg - Joost Manusama nieuwe districtschef Zeeland https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/9/08-organisatie-middelburg.html Joost Manusama (54) is de nieuwe chef voor het politiedistrict Zeeland. Hij gaat onmiddellijk aan de slag. nieuwsbericht Mon, 09 Mar 2020 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/9/08-organisatie-middelburg.html 2020-03-09T12:00:00Z Manusama is een ervaren politieman, die op diverse plekken en functies heeft gewerkt, onder meer in Rotterdam, Rijswijk, Den Haag, in Breda bij het korps landelijke politiediensten en als laatste bij de Politieacademie, waar hij sectorhoofd basis politie onderwijs was. Naast deze brede politie-ervaring is hij ook maatschappelijk actief in diverse organisaties buiten de politie.

]]>
De nieuwe Zeeuwse chef vindt het een prachtbaan: “Ik heb er veel zin in. Het werken in het Zeeuwse gebied spreekt mij bijzonder aan door de dynamiek van het gebied, de geografisch ligging en de grens met België. Verder de afwisseling van stedelijk gebied, buitengebied, industriegebied en een grote zeehaven maken het een geweldige uitdaging. Samen met mijn collega’s wil ik er graag voor zorgen dat de Zeeuwse burger zich veilig voelt. Samen met elkaar zorgen voor een veilige en leefbare samenleving met aandacht voor de mens is mijn ambitie.”

]]>
De huidige districtschef Ronald Weydema neemt binnenkort afscheid van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. Vanaf 1 april gaat hij met pensioen.

]]>
51.49879620000001 3.610998
Goes - Middelburg - Vier slachtoffers doen aangifte: 'Scan geen QR-code van onbekenden!' https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/5/08-cyber-middelburg-goes.html Vier jongens hebben zich de afgelopen tijd bij de politie gemeld. Zij zijn slachtoffer geworden van fraude door het scannen van een QR-code. De politie adviseert om geen QR-code van een onbekende te scannen. nieuwsbericht Thu, 05 Mar 2020 11:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/5/08-cyber-middelburg-goes.html 2020-03-05T11:57:00Z Een 18-jarige jongeman uit de gemeente Borsele was het eerste slachtoffer. Hij werd op woensdagmiddag 22 januari op de parkeerplaats aan de Westwal in Goes door twee mannen aangesproken. Ze wilden geld wisselen en boden een QR-code aan. Twee uur later ontdekte het slachtoffer dat 450 euro van zijn bankrekening was gestolen.

]]>
Een 18-jarige jongeman uit Breda was daarna op zondag 23 februari de klos. Hij werd aan het eind van de middag op de Segeerssingel bij de fietsenstalling van het station in Middelburg door twee jongemannen aangesproken. Ze wilden een klein geldbedrag wisselen en gaven hem enkele euro's. Hierna vroegen ze de Bredanaar om hetzelfde geldbedrag aan een van hen over te maken door een QR-code te scannen. Omdat het scannen niet gelukt zou zijn, gaf hij het geld terug en gingen ze uit elkaar. Twee dagen later ontdekte het slachtoffer dat bijna tweehonderd euro van zijn bankrekening was gestolen.

]]>
Achteraf blijkt dat deze oplichters diezelfde middag nog een veel grotere vis wisten binnen te halen. Een 17-jarige jongen uit IJzendijke was op het station in Middelburg en werd door twee onbekende jongemannen aangesproken. Zij vroegen of hij enkele euro's voor een treinkaartje wilde wisselen door het geld naar hun rekening over te maken. Hiervoor moest hij een QR-code scannen. De jongen uit Ijzendijke vond dat op dát moment niet vreemd, omdat hij vaker een QR-code gebruikte. Ook hier leek de transactie niet te lukken, want er werd geen geld van zijn bankrekening afgeschreven. Groot was zijn verbazing toen twee dagen later duizend euro van zijn bankrekening werd afgeschreven.

]]>
Ook in Goes werd op een soortgelijke manier iemand flink slachtoffer van fraude met een QR-code. Een 16-jarige jongen uit Goes stond op donderdag 27 februari rond 17.10 uur op de Lijnbaan op de bus te wachten. Vermoedelijk werd ook hier een QR-code met de telefoon van het slachtoffer gescand. Hoe dit precies gebeurde, wordt nog door de politie onderzocht. Diezelfde avond kreeg de jongen de schrik van zijn leven toen bleek dat plotseling ruim 1.500 euro van zijn rekening was gestolen. Het slachtoffer heeft woensdagavond 4 maart nog een verklaring bij de politie afgelegd.

]]>
De vier slachtoffers deden aangifte bij de politie, welke uiteraard deze fraudezaken onderzoekt. Maar het is beter om te voorkomen dan te genezen. De overeenkomst bij deze oplichtingszaken is dat onbekenden met smoesjes een QR-code met de telefoons van de slachtoffers scannen. Later blijkt dat de oplichters de volledige toegangen kregen tot de bankrekeningen van de slachtoffers, zowel betaal- als spaarrekeningen. De politie adviseert om nóóit een QR-code te scannen van onbekenden. Zoekt u meer informatie over fraude en oplichting? Kijk dan op Politie.nl.

]]>
51.49879620000001 3.610998
Middelburg - Aanhouding na zware mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/3/08-aanhouding-na-zware-mishandeling.html De politie hield maandag 2 maart 2020 rond 22u30 op de Laurens Stommesweg een 24-jarige verdachte op verdenking van zware mishandeling. nieuwsbericht Tue, 03 Mar 2020 09:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/3/08-aanhouding-na-zware-mishandeling.html 2020-03-03T09:09:00Z Twee mannen kregen vermoedelijk rond 21u15 onenigheid waabij een vechtpartij ontstond. Een 45-jarige man liep daarbij steekwonden op. Hij is vermoedelijk met een mes gestoken. Het slachtoffer kreeg medische zorg en deed aangifte. De politie heeft een 24-jarige verdachte op verdenking van zware mishandeling aangehouden. Hij zit vast voor onderzoek.

]]>
51.49643640000001 3.592693200000001
Enschede/ Middelburg - Man aangehouden die zo’n 160 mensen oplichtte via Marktplaats https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/2/08-man-aangehouden-die-zo%E2%80%99n-160-mensen-oplichtte-via-marktplaats.html Op donderdag 27 februari werd in Enschede een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht via Marktplaats.nl een groot aantal mensen te hebben opgelicht. Eind 2019 werd in Zeeland door diverse mensen aangifte gedaan van dit feit. nieuwsbericht Mon, 02 Mar 2020 12:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/2/08-man-aangehouden-die-zo%E2%80%99n-160-mensen-oplichtte-via-marktplaats.html 2020-03-02T12:05:00Z De verdachte deed zich vaak voor als een bedrijf dat producten via Marktplaats verkocht. De bestelde, en betaalde, producten werden echter nooit geleverd. Uit politie-onderzoek bleek dat het geld overgemaakt werd naar bankrekeningen van zogenaamde katvangers. Een aantal van hen werd al eerder aangehouden, dat gebeurde ook in Enschede.

]]>
Na verder onderzoek door het Cyberteam Zeeland werd duidelijk dat de verdachte mogelijk voor veel meer oplichtingen verantwoordelijk was. Al snel was er zicht op meer dan 160 aangiften door het hele land. . Vaak duurt het lang voordat de politie opgevraagde informatie van derde partijen ontvangt in dit soort zaken, vooral bij de grote banken. Marktplaats was echter zeer vlot met het aanleveren van informatie. Door een goede samenwerking met hun fraude-experts van Marktplaats kwam de verdachte uit Enschede in beeld. De man is ingesloten, er wordt verder onderzoek gedaan naar de zaak.

]]>
Icoontjes van o.a. Twitter, Facebook en Instagram op telefoonscherm 51.49879620000001 3.610998
Middelburg - Man dreigt met schroevendraaier https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/28/08-man-dreigt-met-schroevendraaier.html Een 45-jarige vrouw werd donderdagavond 27 februari door een, voor haar onbekende, man bedreigd met een schroevendraaier. De politie hield een 65-jarige man uit Middelburg aan als verdachte. nieuwsbericht Fri, 28 Feb 2020 08:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/28/08-man-dreigt-met-schroevendraaier.html 2020-02-28T08:04:00Z De vrouw was aan het begin van de avond, rond 18.30 uur, aan het winkelen. Toen zij door de Sint Pieterstraat liep, zag zij een man die wat richting haar mompelde. Toen zij omkeek, toonde de man een schroevendraaier en dreigde haar iets aan te doen. Op dat moment kwam een van de omwonenden naar buiten en belde de politie. De hevig geschrokken vrouw deed aangifte. Doordat er een duidelijke signalement van de man was, wist de politie een verdachte aan te houden. De schroevendraaier bleek hij nog in zijn bezit te hebben en is in beslag genomen.  De verdachte zit vast voor verder onderzoek. 

]]>
huisbezoek 51.49879620000001 3.610998
Middelburg - Automobilist onder invloed, politie onderzoekt drugsbezit https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/22/08-drugs-middelburg.html De politie hield vrijdagavond laat op de Roozenburglaan een automobilist aan. In de auto werden harddrugs gevonden. nieuwsbericht Sat, 22 Feb 2020 09:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/22/08-drugs-middelburg.html 2020-02-22T09:14:00Z Tijdens een verkeerscontrole werd een 28-jarige man uit Oost-Souburg gecontroleerd. In de auto troffen agenten diverse grammen cocaïne en heroïne aan. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een politecellencomplex gebracht. Naast de drugs werd ook nog ruim tweehonderd euro in beslag genomen. Een speekseltest testte positief op THC. Vervolgens heeft een GGD-arts een bloedproef bij hem afgenomen. De uitslag hiervan is over ongeveer twee weken beschikbaar. De man zit nog vast en wordt zaterdag verhoord.

]]>
51.49879620000001 3.610998
Middelburg - Bejaarde vrouw overlijdt na val in kanaal https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/21/08-ongeluk-middelburg.html Een vrouw is vrijdagavond bij een ongeluk aan de Maisbaai in het water van de Buitenhaven bij het Kanaal door Walcheren gevallen en overleden. nieuwsbericht Fri, 21 Feb 2020 19:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/21/08-ongeluk-middelburg.html 2020-02-21T19:00:00Z Het incident gebeurde rond 18.20 uur. De vrouw (80) uit Middelburg is vermoedelijk door een windvlaag gegrepen. Door omstanders werd het slachtoffer uit het water gehaald. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, maar deze hulp mocht niet meer baten. De vrouw overleed ter plaatse. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van dit ongeval.

]]>
51.49879620000001 3.610998
Kruiningen - Man komt om bij ongeval op A58 https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/13/08-ongeval-kruiningen.html Woensdagmiddag ontstond op de A58 een aanrijding tussen een auto en een vrachtauto. De bestuurder van de auto kwam hierbij om het leven. nieuwsbericht Thu, 13 Feb 2020 08:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/13/08-ongeval-kruiningen.html 2020-02-13T08:10:00Z Het incident gebeurde rond 12.30 uur op de rijbaan richting Middelburg tussen afslag Waarde en Kruiningen. Een auto reed met hoge snelheid achterop een vrachtauto. De bestuurder van de auto, een 41-jarige man uit Middelburg overleed ter plaatse. De vrachtauto werd bestuurd door een 40-jarige man uit Polen. Meerdere eenheden van de politie, de brandweer en de ambulancedienst kwamen met spoed naar de plek van het ongeval. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. De hulp mocht voor het slachtoffer niet meer baten.

]]>
De weg was voor de hulpverlening en het politieonderzoek tot ongeveer 17.00 uur afgesloten. Het verkeer werd via de afrit geleid. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

]]>
51.44885559999999 4.034087999999997
Middelburg - Echtpaar raakt duizenden euro's kwijt aan oplichter https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/12/08-echtpaar-raakt-duizenden-euros-kwijt-aan-oplichter.html Het Cyberteam van politie Zeeland-West-Brabant onderzoekt een zaak van fraude waarbij een echtpaar in Zeeland ongeveer 10.000 euro is kwijtgeraakt. Het gaat om een vorm van oplichting waarbij iemand zich uitgaf voor een medewerker van een bank. nieuwsbericht Wed, 12 Feb 2020 14:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/12/08-echtpaar-raakt-duizenden-euros-kwijt-aan-oplichter.html 2020-02-12T14:21:00Z De slachtoffers werden afgelopen maandag (10 februari 2020) gebeld door iemand die zich uitgaf voor een medewerker van de bank waarbij zij klant zijn. Het telefoontje kwam vertrouwelijk over, omdat de beller een telefoonnummer meezond bij zijn telefoontje dat ook daadwerkelijk van de klantenservice van de bank was. De ‘medewerker’ gaf aan dat hij het echtpaar belde omdat er een verdachte transactie zou worden gedaan van ongeveer drieduizend euro.

]]>
De slachtoffers vertelden de ‘medewerker’ dat dit geen overschrijving was waar zij toestemming voor hadden gegeven. Hierop kregen zij te horen dat hun rekening dan mogelijk gehackt zou zijn en de ‘medewerker’ gaf hen het advies om hun geld veilig op een speciale kluisrekening te zetten. Die kluisrekening zou gekoppeld zijn aan een andere bank dan de bank waar zij zelf klant waren. Toen het echtpaar aangaf dat ze dat wel vreemd vonden zei de ‘medewerker’ dat dit een nieuwe werkwijze was tussen verschillende banken. Na het overmaken van het geld zouden de slachtoffers een code krijgen waarmee zij toegang zouden houden tot hun geld. Toen het geld was overgemaakt, in dit geval ongeveer tienduizend euro, en het tijd was om de code te verkrijgen, werd de verbinding verbroken.

De slachtoffers hebben meteen met hun bank gebeld. Die heeft navraag gedaan bij de andere bankinstantie, maar toen bleek dat het geld inmiddels spoorloos verdwenen was. Het echtpaar heeft toen meteen aangifte gedaan bij de politie.

]]>
Wat hier is gebeurd is vermoedelijk dat het echtpaar is gebeld met een zogenoemd ‘gespoofd telefoonnummer’. Een oplichter kan dan, via een computerprogramma, zijn eigen nummer afschermen en als beller-ID (de naam en nummer dat je in je scherm ziet staan wanneer je een telefoontje krijgt) een bepaald telefoonnummer meesturen, zodat mensen denken dat ze gebeld worden door, in dit geval, de klantenservice van een bepaalde bank. Het lijkt dan of de bank belt, maar dat is niet zo.

De politie waarschuwt voor dergelijke telefoontjes. Het advies dat we geven is om altijd contact op te nemen met uw bank voor u in dergelijke praktijken meegaat. De bank doet namelijk nooit dergelijke voorstellen. Het kan wel voorkomen dat uw bank u belt als er een verdachte transactie te gebeuren staat. Dan deelt de bank mede dat uw rekening geblokkeerd wordt. Maar de bank vraagt u nooit om hier verder zelf handelingen in te verrichten en zéker niet om geld over te maken naar een kluisrekening. Wanneer dit u ook is overkomen doe dan aangifte bij de politie.

]]>
51.49879620000001 3.610997999999995
Middelburg - Twee mannen stelen bij meerdere winkels https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/9/08-twee-mannen-stelen-bij-meerdere-winkels.html Zaterdagmiddag rond 15.00 uur meldden medewerkers van een schoenenwinkel in het centrum van Middelburg bij de politie dat er zojuist een verdachte situatie in de winkel had plaatsgevonden. nieuwsbericht Sun, 09 Feb 2020 09:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/9/08-twee-mannen-stelen-bij-meerdere-winkels.html 2020-02-09T09:16:00Z In de winkel ging het alarm af toen twee mannen de poortjes passeerden. De medewerkers controleerden de tassen die de mannen bij zich hadden. Zij zagen in de tassen geen goederen zitten die bij hen uit de winkel afkomstig waren. Wel zaten er vermoedelijk goederen in de tassen die van diefstallen bij andere winkels afkomstig waren. De medewerkers gaven het signalement van de mannen door en verschillende politiemensen keken vanaf toen uit naar de twee mannen.

]]>
Door surveillerende agenten werden even later twee mannen aangetroffen ter hoogte van de Langevielebuitenbrug/Groene Woud. Zij voldeden volledig aan het signalement. De agenten keken in de tassen die de mannen bij zich hadden en zagen er goederen in zitten die hoogstwaarschijnlijk van diefstal afkomstig waren. De twee mannen, 29 en 33 jaar oud en beide woonachtig in Middelburg, zijn aangehouden en de goederen die zij bij zich hadden zijn in beslag genomen. In een politiecellencomplex zijn beide mannen in verzekering gesteld.

Het tweetal wordt ervan verdacht bij zeker vijf winkels in het centrum van Middelburg goederen te hebben weggenomen. Het gaat onder andere om kleding, parfum en tabakswaren. Met alle betreffende winkels is door de politie contact opgenomen. Camerabeelden zullen worden bekeken en het onderzoek wordt voortgezet. De verdachten worden zondag verder gehoord.

]]>
51.49879620000001 3.610997999999995
Middelburg - Districtschef Ronald Weydema gaat met pensioen https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/4/08-afscheid-middelburg.html Na bijna 46 dienstjaren neemt Ronald Weydema afscheid van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. Vanaf 1 april gaat de Zeeuwse districtschef met pensioen. nieuwsbericht Wed, 05 Feb 2020 10:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/4/08-afscheid-middelburg.html 2020-02-05T10:45:00Z Weydema zijn loopbaan begon op 1 oktober 1974 op de opleidingsschool van de Rijkspolitie in Apeldoorn. Hij koos daarna voor de Rijkspolitie district Dordrecht en startte zijn carrière in de gemeente Vianen. Weydema heeft op vele plaatsen gewerkt zoals Middelharnis, districtsrecherche Dordrecht, Rozenburg, Spijkenisse, Barendrecht en Rotterdam. In Rotterdam was hij hoofd directe hulpverlening, hoofd opsporing en plaatsvervangend districtschef.

]]>
In de afgelopen tien jaar heeft hij gewerkt als hoofd politiezaken en sectorhoofd in het district Zeeland. Daarnaast heeft hij grote betrokkenheid gehad bij het onderwerp grootschalig- en bijzonder politieoptreden onder andere in zijn rol als algemeen commandant SGBO.

]]>
Volgens politiechef Hanneke Ekelmans verliest het district Zeeland en de eenheid Zeeland-West-Brabant met het vertrek van Weydema een vertrouwd en gewaardeerd gezicht: “Ronald staat bekend om zijn vakmanschap en is als geen ander in staat om op een integere en vertrouwenwekkende wijze de verschillende invalshoeken en belangen met elkaar te verbinden.”

]]>
Op donderdagmiddag 26 maart wordt voor genodigden een afscheidsreceptie gehouden in het Stadhuis aan de Lange Noordstraat 1 in Middelburg.

]]>
51.49879620000001 3.610997999999995
Middelburg - Jongen op straat beroofd https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/1/08-jongen-op-straat-beroofd.html Een 17-jarige jongen uit Den Haag is 1 februari rond 4.00 uur aan de Loskade bedreigd, beroofd en mishandeld. Hij moest aan twee mannen zijn kostbaarheden afgeven. nieuwsbericht Sat, 01 Feb 2020 11:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/1/08-jongen-op-straat-beroofd.html 2020-02-01T11:48:00Z Het slachtoffer liep in de richting van de stad toen hij op de Lange Delft door twee mannen werd benaderd. Een van hen bedreigde de man met een vuurwapen. Ze liepen met het slachtoffer mee en onderweg werd hij beroofd en mishandeld. Vervolgens rende het slachtoffer op de Kanaalweg weg. Hij waarschuwde bij een nabijgelegen hotel de politie. De twee straatrovers werden ondanks de inzet van meerdere politie-eenheden niet meer aangetroffen. De recherche is een onderzoek gestart naar de zaak.

]]>
Van de twee daders zijn signalementen bekend. De man met het vuurwapen had een donker getint uiterlijk, mager postuur, was lang en had een baardje. Hij wordt geschat op 20-25 jaar oud, hij droeg een zwarte jas met capuchon en onder zijn jas droeg hij een klein tasje. De andere dader was licht getint, breed postuur, was kleiner dan de andere dader. Eveneens 20-25 jaar oud. Hij droeg een grijze jas, spijkerbroek en een opvallende gouden Cartier bril met een dun montuur.

]]>
De politie doet onderzoek naar de zaak. Heeft u in de omgeving van de Loskade/ Lange Delft rond 4.00 uur ´s nachts iets verdachts gezien of was u getuige van de beroving? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

 

]]>
51.49738439999999 3.6203107000000045