Alle berichten | Middelburg | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/middelburg.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Middelburg nl Sat, 24 Jul 2021 04:32:43 GMT 2021-07-24T04:32:43Z nl Middelburg - Controle opslaglocatie Middelburg leidt tot grote vondst drugs https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/15/08-controle-middelburg.html Op dinsdag 29 juni 2021 werd een groot aantal boxen van een opslaglocatie gecontroleerd in Middelburg. Deze controle werd uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met de politie en de branchevereniging NSSA, van verhuurders van opslagruimten. Dit leidde tot de vondst van een grote hoeveelheid hard- en softdrugs. Thu, 15 Jul 2021 08:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/15/08-controle-middelburg.html 2021-07-15T08:25:00Z
In totaal werden er met hulp van speurhonden 460 boxen gecontroleerd. Daarbij werden twee boxen geopend voor nadere controle. In beide boxen werd drugs aangetroffen.

]]>
Box 1

In de ene box werd het volgende aangetroffen:

 • 300 2C-B en 4-FMP pillen (zogeheten designer drugs);
 • 2 anderhalve liter flessen GHB en
 • 450 gram speed.

De verdachte is door de politie aangehouden en verhoord. Hij moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

]]>
Box 2

In de andere opslagbox werd het volgende aangetroffen:

 • 83,25 kilogram henneptoppen;
 • 9,1 kilogram hasj en
 • 71 kilogram cafeïne dat gebruikt wordt als versnijdingsmiddel.

Het onderzoek van de politie naar deze zaak loopt nog. Vanwege de vondst van de grote hoeveelheid drugs en de hieruit voortvloeiende politieonderzoeken, is hier nog niet eerder ruchtbaarheid aan gegeven.

]]>
Positieve reacties

De toevallig aanwezige huurders en de eigenaar reageerden positief op de controle. De samenwerking tussen branche, politie en gemeenten wordt daarom ook zeker voortgezet.

]]>
Eigenaren weten niet altijd waarvoor hun opslag gebruikt wordt

Gemeenten constateren regelmatig dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld of het bestemmingsplan toelaat. De verhuurders weten hierdoor niet altijd wat er zich precies in de boxen afspeelt.

In ernstige gevallen leidt dit tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van buurpanden. Daarom werd er in Middelburg gecontroleerd door de gemeente samen met branchevereniging NSSA en andere overheden.

]]>
Verhuurders weerbaar maken

De gezamenlijke acties hebben een dubbel doel. Aan de ene kant het ontdekken en beëindigen van criminele activiteiten en aan de andere kant het weerbaarder maken van verhuurders. Met pandeigenaren wordt gekeken hoe de branche nog veiliger kan, door bijvoorbeeld het opstellen van een goed huurcontract. Ook het altijd via de bank laten verlopen van betalingen en het geen zaken doen zonder dat huurders hun ID-bewijs hebben overlegd, zorgt voor meer inzicht. Tot slot worden verhuurders geïnformeerd over de mogelijkheden voor het melden van vermoedens van overtredingen of crimineel gebruik van locaties.

Grote, landelijk opererende, verhuurders van opslagruimte besteden vanuit brancheorganisatie NSSA doorgaans ook zelf veel aandacht aan veiligheid. Zowel bij het aannemen van huurders als bij het beveiligen van panden en opslagruimtes gelden strenge veiligheidsmaatregelen. Samen met ondernemers zorgen we hiermee voor een weerbare branche.

]]>
Aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten is een taak van ons allemaal

Deze actie is onderdeel van een bredere aanpak van opslaglocaties. Hiervoor worden op verschillende locaties in Zuid-Nederland controles gehouden op dit fenomeen door gemeenten, politie en Openbaar Ministerie in samenwerking met de branchevereniging NSSA, van verhuurders van opslagruimten. De partners werken samen in Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland verband om gezamenlijk het zicht op en inzicht in ondermijnende activiteiten te vergroten, deze te analyseren en aan te pakken. Bron: Gemeente Middelburg

]]>
Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunt u melden bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.

]]>
51.50256656 3.61589657
Middelburg - Spookrijder op A58 https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/15/08-spookrijder-op-a58.html Zeker vijf automobilisten meldden woensdagavond via 112 dat er een spookrijder op de A58 reed. De man reed met, volgens melders, extreem hoge snelheid vanuit de richting Goes naar Vlissingen over de verkeerde rijbaan. Automobilisten die daar wel in de juiste richting reden zagen zich genoodzaakt over de vluchtstrook te gaan rijden. Thu, 15 Jul 2021 06:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/15/08-spookrijder-op-a58.html 2021-07-15T06:24:00Z Ter hoogte van de afslag Middelburg stopte de auto. Agenten die ter plaatse waren zijn naar de auto toegelopen en trokken de sleutels uit het contact. Vanwege het gedrag van de man vermoedden de agenten dat de man onder invloed was. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Uit een speekseltest bleek dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet.

De automobilist, een 24-jarige Vlissinger, is rond middernacht aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Een GGD-arts heeft daar bloed van de man afgenomen. Dat zal worden onderzocht door het NFI. Als de uitslag bekend is neemt een officier van justitie een besluit over de verdere afhandeling van de zaak. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en het CBR is in kennis gesteld van het verkeersgedrag van de man. Mogelijk gaat die instantie de man nog een educatieve maatregel opleggen.

]]>
51.49033489 3.66619055
Middelburg - Agenten gebruiken pepperspray om agressieve man aan te houden https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/11/08-agenten-gebruiken-pepperspray-om-agressieve-man-aan-te-houden.html Agenten hebben aan de Oude Veerseweg een 49-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man gedroeg zich zo agressief dat de dienders pepperspray moesten gebruiken. Sun, 11 Jul 2021 08:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/11/08-agenten-gebruiken-pepperspray-om-agressieve-man-aan-te-houden.html 2021-07-11T08:30:00Z De politie kreeg op zondag 11 juli rond 0.30 uur een melding van overlast. Toen ze ter plaatse kwamen aan de Oude Veerseweg stuitten ze op twee man die bij een hooibaal stonden die in brand stond. Ze vroegen aan de mannen om zich te legitimeren. Een van de mannen legitimeerde zich, maar de Vlissinger gedroeg zich direct verbaal agressief richting de dienders. De man dreigde met een lege wijnfles. Daarom trok een van de agenten zijn wapenstok en de andere waarschuwde dat hij pepperspray zou gebruiken. Ondanks dat gooide de man toch met de wijnfles, waarbij hij niemand raakte.

 

Cellencomplex

De verdachte werd gepepperd en direct aangehouden. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex, tijdens het overbrengen bedreigde hij een van de agenten, en daar werden zijn ogen schoongespoeld. Direct daarna probeerde hij een van de dienders te bespugen en volgde er een stortvloed aan scheldwoorden en beledigingen. De man is vervolgens in zijn cel gezet. Een van de agenten waar de wijnfles naar was gegooid heeft aangifte van poging zware mishandeling gedaan.

]]>
51.51192431 3.63970751
Arnemuiden - Man uit doodsbedreigingen en wordt aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/5/08-man-uit-doodsbedreigingen-en-wordt-aangehouden.html Een 39-jarige man uit Arnemuiden is zondagmiddag rond 14.30 uur, in zijn woonplaats, met verzet aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van doodsbedreigingen die hij uitte naar familieleden en van het plegen van vernielingen. Mon, 05 Jul 2021 08:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/5/08-man-uit-doodsbedreigingen-en-wordt-aangehouden.html 2021-07-05T08:33:00Z Getuigen belden de politie nadat de man had gedreigd om ernstig geweld te gebruiken tegen hen. Hij zou gedreigd hebben om iemand neer te schieten. Agenten in zogenoemde ‘zware vesten’ kwamen snel ter plaatse. Omdat de man niet luisterde naar de opdrachten die de politiemensen hem gaven, en er mogelijk sprake was dat hij een vuurwapen op zak zou hebben, is de man door de politie onder schot gehouden. Een hondengeleider haalde vervolgens zijn politiehond uit de auto en toen voldeed de verdachte wel aan de bevelen van de politie.

Hij werkte daarna nog altijd niet mee aan zijn aanhouding en is naar de grond gewerkt en daarna geboeid overgebracht naar een politiecellencomplex. Het geweld dat door de agenten is toegepast is gerapporteerd aan een hulpofficier van justitie. Er raakte niemand gewond.

De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast in het politiecellencomplex. Hij mag een verklaring afleggen over hetgeen er zondag heeft plaatsgevonden. Ook de getuigen worden door de politie gehoord. Door de slachtoffers werd aangifte gedaan.  

]]>
51.51317521 3.69060495
Middelburg - Zwaar onder invloed met een jachtgeweer rondlopen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/3/08-zwaar-onder-invloed-met-een-jachtgeweer-rondlopen.html De politie arresteerde vrijdagavond 2 juli 2021 even voor 20u00 twee verdachten uit de gemeente Middelburg omdat ze met een jachtgeweer over de Vlasmarkt rondliepen. Een verdachte verkeerde onder invloed. Sat, 03 Jul 2021 07:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/3/08-zwaar-onder-invloed-met-een-jachtgeweer-rondlopen.html 2021-07-03T07:00:00Z Omstanders schrokken zich rot toen ze twee mannen met een geweer zagen lopen. Een omstander pakte het geweer af en gaf het later aan de agenten. De verdachten werden gearresteerd. Het gaat om twee verdachten van 52 en 54 jaar oud. Ze komen uit gemeente Middelburg. Het wapen was niet geladen en ze hadden ook geen munitie bij zich. Een verdachte blies 1045 ugl. De verdachten zitten nog vast en worden verhoord. 

]]>
51.49870545 3.60981679
Rilland - Man gearresteerd voor gewapende overval kapperszaak https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/25/08-aanhouding-rilland.html De politie heeft donderdagavond 24 juni op de A58 bij Rilland een man aangehouden voor de gewapende overval op een kapperszaak aan de Sint Janstraat in Middelburg. Fri, 25 Jun 2021 11:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/25/08-aanhouding-rilland.html 2021-06-25T11:10:00Z
De man bedreigde donderdagmorgen rond 8.50 uur het personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Daarna vluchtte hij de zaak uit. De politie startte een onderzoek, waaruit in de loop van de dag de vermoedelijke identiteit van de overvaller naar voren kwam. De 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd als bestuurder van een auto rond 21.20 uur door een arrestatie-eenheid van de politie aangehouden. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht.

]]>
Trots

Burgemeester van Middelburg Harald Bergmann weet dat incidenten, zoals een overval, altijd grote impact op de slachtoffers hebben: "Het maakt dan niet eens zozeer uit wat er buit gemaakt wordt, maar het feit dat je overvallen wordt, is echt afschuwelijk en heeft grote emotionele impact. Het gebeurt helaas, ook in Middelburg. Ik ben trots op onze politie. Direct na de melding zijn ze snel en goed in actie gekomen. En daarna hebben ze met man en macht onderzoek gedaan om de dader op te sporen. Nog geen 24 uur na de overval is de verdachte al aangehouden! Ook in deze zaak heeft de politie weer laten zien dat de kans dat je in Middelburg gepakt wordt, groot is." De Zeeuwse politie bevestigt dat het oplossen van ernstige delicten, zoals woninginbraken, overvallen en straatroven vaak succesvol is. Een belangrijke oorzaak is de betrokkenheid van de Zeeuwse bevolking gekoppeld aan de gedreven agenten, die aan deze zaken werken.

]]>
51.50256656 3.61589657
Middelburg - Politie bezoekt 300 woningen tijdens buurtonderzoek Dauwendaele https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/25/08-buurtonderzoek-middelburg.html Twaalf agenten hebben donderdag 24 juni in de wijk Dauwendaele een groot buurtonderzoek gehouden. De politie hoopt dat buurtbewoners meer informatie willen verstrekken over de jongeren, die de afgelopen maand zijn gearresteerd. Fri, 25 Jun 2021 09:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/25/08-buurtonderzoek-middelburg.html 2021-06-25T09:32:00Z
De politie is met een groot onderzoek bezig naar een criminele organisatie in de wijk Dauwendaele. De politie mist nog puzzelstukjes in het onderzoek en heeft het idee dat mensen in Dauwendaele meer weten dan de politie nu zicht op heeft. Daarom werd besloten om de hele dag naar de buurtbewoners toe te gaan. Zo'n driehonderd woningen werden bezocht.

]]>
Bevestiging

Over het algemeen bevestigen bewoners het beeld wat politie en justitie reeds hadden opgedaan tijdens het politieonderzoek. Veel bewoners geven aan dat de overlast minder is geworden sinds er eind 2020 een mobiele camera in de Meanderhofstraat is geplaatst. Sommigen spraken wel hun zorgen uit dat de camera binnenkort weggaat. Zij vrezen dat de overlast weer toeneemt.

]]>
Mobiele camera

Gemeente Middelburg heeft het plan 'Nieuw Perspectief' in werking gesteld om er voor te zorgen dat de overlast stopt. En dat de jongeren een nieuw toekomstperspectief krijgen. Gemeente en politie willen op de hoogte blijven van eventuele incidenten. Ervaart u toch weer overlast? Ziet u iets gebeuren dat niet door de beugel kan? Of voelt u zich om een andere reden onveilig? Twijfel dan niet om de politie te bellen. Bel 112 als het spoed is. In alle andere gevallen belt u 0900-8844.

]]>
Hebt u nog informatie?

Het buurtonderzoek is nog niet afgerond. De politie gaat op een ander moment verder. Alle informatie, ook camerabeelden, blijven waardevol. Hebt u nog informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen.

]]>
51.50256656 3.61589657
Middelburg - Politie waarschuwt voor pinpasfraude https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/24/08-politie-waarschuwt-voor-pinpasfraude.html Sinds april van dit jaar doet de politie onderzoek naar negen incidenten met betrekking tot fraude met bankpassen. De zaken vonden door heel Zeeland plaats en de politie waarschuwt (vooral oudere) mensen voor deze vorm van diefstal. Thu, 24 Jun 2021 11:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/24/08-politie-waarschuwt-voor-pinpasfraude.html 2021-06-24T11:21:00Z De dieven gaan als volgt te werk:

Burgers worden gebeld door iemand die zegt werkzaam te zijn bij een bank. Hij of zij vertelt dat er zojuist is gepoogd geld van de rekening van de slachtoffers te halen en houdt een verhaal over de gevaren hiervan. De man of vrouw vraagt vervolgens aan de geschrokken slachtoffers om hun pincode in te spreken en achterhaalt op slinkse wijze hun adresgegevens. Vervolgens krijgen zij de opdracht om hun bankpas in een envelop te doen en die mee te geven aan een andere medewerker van de bank die vaak al binnen een uur voor de deur staat. Deze medewerker nemen de envelop in ontvangst en zeggen hiermee direct naar de bank te rijden om de zaak op te lossen.

In werkelijkheid rijden die medewerkers wel direct naar de bank, maar niet om de zaak op te lossen. Ze gaan naar een geldautomaat en halen direct de rekening van de gedupeerde leeg. Soms maken zij wel duizenden euro’s buit.

De politie waarschuwt mensen om hier niet in te trappen. Wanneer u een dergelijk telefoontje krijgt, hang dan op en bel direct met uw eigen bank. Zij kunnen u vertellen wat er moet gebeuren. Ook zullen zij u duidelijk maken dat de bank nooit vraagt om uw pincode. De pincode hoort voor een ieder geheim te blijven, dus de bank vraagt hier niet om.

Tips:

 • Zorg dat de daglimiet voor het opnemen van geld niet heel hoog staat.
 • Zorg dat u niet teveel ‘rood’ kunt staan bij de bank.
 • Maak geld dat niet direct nodig is zoveel mogelijk over naar uw spaarrekening.
 • Als u iets niet vertrouwt, vertrouw dan wel op uw onderbuikgevoel en ga er niet in mee.
 • Doe altijd aangifte als u het slachtoffer bent geworden van een babbeltruc. (Bel 112 als de dader nog in de buurt is)

Voor meer informatie over babbeltrucs, kijk op onze themapagina. Praat hierover met uw (groot)ouders, zodat zij ook op de hoogte zijn van dergelijke praktijken.

]]>
51.50256656 3.61589657
Middelburg - Gewapende overval op kapperszaak https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/24/08-gewapende-overval-op-kapperszaak.html Bij een kapperszaak in de Sint Janstraat in Middelburg pleegde een lichtgetinte man met een donkere broek en een rood-wit t-shirt donderdagochtend een gewapende overval. Thu, 24 Jun 2021 10:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/24/08-gewapende-overval-op-kapperszaak.html 2021-06-24T10:22:00Z De man bedreigde donderdag rond 08.50 uur het aanwezige personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Daarna vluchtte hij de zaak uit met een onbekend geldbedrag. De politie werd gebeld en startte een onderzoek in de buurt van de zaak.

Agenten keken, samen met collega’s van de Koninklijke Marechaussee, uit naar de overvaller met het gestreepte shirt. Tot nu toe is de man nog niet aangetroffen. Het operationeel centrum stuurde een Burgernetbericht uit en vroeg hiermee aan mensen om mee uit te kijken naar de man. Na de overval zou de dader mogelijk in de richting van de Gravenstraat zijn weggerend.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar meer informatie over de overval en de dader. Bent u getuige geweest en hebt u meer informatie, dan komen wij die ook graag te weten. Hebt u iets gezien of gehoord dat met de overval te maken kan hebben? Slaat u aan op het signalement in combinatie met de plaats van de overval? Hebt u mogelijk camerabeelden die ons kunnen helpen bij het opsporen van de dader? Dan kunt u contact opnemen met de politie. Dit kan via het algemene nummer (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u uw informatie gegarandeerd anoniem wilt doorgeven dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem. Raadpleeg de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of bel via 0800-7000. Geef bij uw contact graag zaaknummer 2021-163636 door.

]]>
51.49730668 3.61406211
Middelburg - Woning beschoten in Middelburg https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/24/08-woning-beschoten-in-middelburg.html Bewoners van de Baljuwlaan in Middelburg werden donderdag (24/6) rond 02.30 uur opgeschrikt door knallen. Meerdere buurtbewoners zijn snel naar buiten gerend om te kijken waar de knallen vandaan kwamen en toen bleek dat een woning in de straat beschoten was. Thu, 24 Jun 2021 07:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/24/08-woning-beschoten-in-middelburg.html 2021-06-24T07:21:00Z Ze belden de politie. Agenten kwamen snel ter plaatse om onderzoek te doen en sporen veilig te stellen. Bij de woning werden hulzen aangetroffen en een raam van de woning beschadigde door de schoten. Gelukkig raakte niemand gewond. De bewoners van de beschoten woning deden aangifte en agenten namen getuigenverklaringen op van buurtgenoten. Een medewerker van het team Forensische Opsporing deed sporenonderzoek.

In de omgeving van de Baljuwlaan in Middelburg hebben politiemensen en een politiehond een zoekslag gemaakt naar een mogelijke dader, maar die werd niet aangetroffen. Volgens getuigen reed de schutter weg op een scooter. Deze persoon zou volledig in het zwart gekleed zijn geweest.

Getuigenoproep

De recherche gaat aan de slag met de zaak. Als u informatie hebt over dit incident, u hebt iets gehoord of gezien dat ermee te maken kan hebben, of u weet er meer over te vertellen, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u, om wat voor reden dan ook, liever niet persoonlijk met de politie praat, dan kunt u ook via Meld Misdaad Anoniem uw informatie delen. Dit kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch (0800-7000). U blijft dan gegarandeerd anoniem.

]]>
51.4839055 3.61650199
Middelburg - Leden criminele organisatie 'Zone 8' opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/23/08-onderzoek-middelburg.html De politie heeft de afgelopen vier weken bijna twintig (jonge)mannen in de leeftijd van 15 tot 24 jaar aangehouden en verhoord tijdens een onderzoek naar criminele activiteiten in de wijk Dauwendaele. Politie en justitie hebben een veel beter beeld gekregen van deze criminele organisatie, die zichzelf ‘Zone 8’ noemde. Wed, 23 Jun 2021 11:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/23/08-onderzoek-middelburg.html 2021-06-23T11:30:00Z  

Eind 2020 werd een onderzoek opgestart. Onderzocht werd of sprake was van een criminele organisatie, wie erbij betrokken waren, welke hiërarchie er gold en welke strafbare feiten werden gepleegd. De aanpak was vernieuwend en staat los van diverse onderzoeken naar losse strafbare feiten, zoals de twee overvallen op een cafetaria aan de Johan van Reigersbergstraat op 18 januari 2020 en op 8 juli 2020. Een ander voorbeeld is de poging overval bij juwelier 't Gouddoppertje aan de Nieuwe Burg op 21 augustus 2020. Daarnaast richtte de recherche zich vooral op de organisatie daarachter, dus wie stuurden de verdachten, veelal woonachtig in de Middelburgse wijk Dauwendaele, aan. Er werd voor deze werkwijze gekozen om zo de groepering als geheel aan te kunnen pakken.

]]>
Aansturing

De politie richtte zich in eerste instantie op ruim tien jongeren uit Middelburg, waar uitgebreid onderzoek naar werd gedaan. Op woensdag 26 mei werden tijdens een actiedag drie mannen in hun woningen in Dauwendaele en in het centrum van Middelburg gearresteerd. Het gaat om jongeren van 16, 19 en 20 jaar uit Middelburg. Op vrijdag 28 mei meldde zich nog een 24-jarige man op het politiebureau in Middelburg. Ook hij werd aangehouden. Het viertal wordt er van verdacht een actieve rol binnen de groep te hebben, andere jongeren aan te sturen en te zorgen voor onder andere het voorraadbeheer van de drugs, die werd verhandeld. De vier verdachten zitten nog vast. Een zittingsdatum is nog niet bekend.

]]>
Ripdeals

Tijdens het onderzoek bleek handel in verdovende middelen de core business te zijn van de groep. Regelmatig werden gebruikershoeveelheden op diverse openbare locaties in Middelburg verkocht. De contacten tussen de dealers en de gebruikers verliepen vaak via Snapchat. De gebruikers bestonden uit een paar vaste oudere gebruikers en verder veel jongeren uit Walcheren. De politie vermoedt dat meerdere jongeren zeker drie ripdeals hebben gepleegd. Een ripdeal is een criminele transactie waarbij de andere partij, vaak onder bedreiging met een (vuur)wapen wordt beroofd. Zo vond op zaterdagmiddag 17 april 2021 een ripdeal in Vlissingen plaats. De daders reden mogelijk in een auto. Rond donderdag 29 april 2021 vond in de buurt van de Friethoek aan de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg ook een ripdeal plaats. Het slachtoffer woont in Terneuzen. De laatste ripdeal was een beroving op vrijdagavond 30 april 2021 in het centrum van Utrecht. Van deze berovingen zijn geen aangiften gedaan. De slachtoffers worden alsnog opgeroepen zich bij de politie te melden.

]]>
Rechter

Politie en justitie hopen met het onderzoek een eerste beeld te hebben gekregen van een criminele organisatie in Middelburg. De rechter zal op een later tijdstip beoordelen of juridisch gezien sprake is van een criminele organisatie en of bewezen is dat de verdachten daaraan hebben deelgenomen. Om volledige helderheid te krijgen over wie wat heeft gedaan en de rechter dus een zo volledig mogelijk dossier te kunnen voorleggen, is aanvullende informatie erg bruikbaar. De politie vermoedt dat nog veel inwoners uit de wijk Dauwendaele informatie hebben die hiervoor relevant kan zijn. Alle informatie, ook camerabeelden, kunnen waardevol zijn! Hebt u nog informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen.

]]>
51.50256656 3.61589657
Middelburg - Samen voorkomen we criminaliteit in het buitengebied https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/18/08-samen-voorkomen-we-criminaliteit-in-het-buitengebied.html Agenten van basisteam Walcheren hielden zich afgelopen woensdag (16 juni) bezig met het onderwerp ‘ondermijnende criminaliteit’. Na presentaties door experts op dit gebied bezochten de politiemensen boerderijen, maneges, loonbedrijven en minicampings om uitleg te geven over hoe hiermee om te gaan. De exacte definitie van het begrip ‘ondermijning’ is moeilijk in één zin te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van onderwereld met de bovenwereld. Fri, 18 Jun 2021 10:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/18/08-samen-voorkomen-we-criminaliteit-in-het-buitengebied.html 2021-06-18T10:27:00Z De agenten gingen in gesprek met de ondernemers en informeerden hen over de te herkennen signalen van ondermijnde criminele activiteiten en legden uit wat de gevaren en gevolgen hiervan kunnen zijn. De politie en ondernemers gingen met elkaar over dit onderwerp in gesprek en de agenten lieten een informatieve folder achter. Op het initiatief werd door de ondernemers enthousiast gereageerd en de agenten kregen waardevolle informatie.   

Verhuur
Criminelen benaderden in de afgelopen tijd al diverse ondernemers om een drugslab of hennepkwekerij in hun pand te vestigen. Ook gaven ondernemers aan dat zij waren gevraagd of zij een ruimte wilden verhuren. Om 'nee' te zeggen tegen zo’n aanbod moet u stevig in uw schoenen staan. Maar zorg daar vooral voor als u het zaakje niet vertrouwt. Criminelen kunnen forse bedragen bieden, want zij weten ook dat het economisch niet overal even goed gaat.

Strafbaar
Als er strafbare feiten gepleegd worden in bijvoorbeeld een pand, schuur of loods waar u eigenaar van bent, kunt u als verhuurder strafrechtelijk aansprakelijk worden gesteld. Ook als u niet precies weet wat er in dat pand, die schuur of die loods gebeurt. Juridisch wordt namelijk van de verhuurder verwacht dat die zich op de hoogte stelt van de identiteit van de huurder en gebruiker. De kosten van de verhuur moeten via de bank worden overgemaakt en de verhuurder heeft de verplichting om zich regelmatig op de hoogte te stellen van het gebruik van verhuurde ruimtes.

Melden helpt!
Ondermijning kan ons allemaal raken en misdaad mag niet lonen, dus kunt u ons helpen bij het voorkomen van dergelijke criminaliteit. Hebt u het gevoel dat er iets niet pluis is? Of bent u benaderd door criminelen? Meld het altijd! Bij spoed belt u 112. Als het niet perse spoedeisend is, maar u wilt toch iemand van de politie spreken, belt u 0900- 8844. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Gebruik deze organisatie als u wel informatie wilt doorgeven, maar niet wilt dat uw naam bekend wordt bij de politie.

 

]]>
51.50256656 3.61589657
Vlissingen, Middelburg, Dishoek - Bromfietscontrole op Walcheren https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/10/08-bromfietscontrole-op-walcheren.html Agenten hebben woensdag 9 juni op drie locaties op Walcheren bromfietscontroles gehouden. Er werden diverse overtredingen geconstateerd. Thu, 10 Jun 2021 11:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/10/08-bromfietscontrole-op-walcheren.html 2021-06-10T11:26:00Z Een bromfietser bleek bij de controle in de ochtend aan het Weyevlietplein  in Vlissingen zonder geldig rijbewijs te rijden. Diezelfde middag loopt deze bestuurder wederom tegen de lamp  bij de controlelocatie aan het Vlissingse Jaagpad in Middelburg. Hij kreeg tweemaal een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

 

Resultaten controle Weyevlietplein in Vlissingen:
- 7x constructiesnelheid,
- 1x geen geldig rijbewijs,
- 5x wachten op keuring (WOK)

Twee snorscooters zijn overgebracht naar het politiebureau in Vlissingen voor een nader technisch onderzoek.


Om 12.30 uur werd  controle voorgezet aan de Verlengde Dishoekseweg in Dishoek. Hier zijn een aantal scooters gecontroleerd. Twee snorscooters hebben een WOK signalering gekregen.

Om 13.30 uur is controle verplaatst naar Vlissings Jaagpad in Middelburg ter hoogte van het Rijkswaterstaat gebouw.

 

Resultaten Middelburg

- 5x WOK melding,
- 8x constructiesnelheid,
- 1x geen geldig rijbewijs,
- 1x rijden met geschorst kenteken.
 

]]>
51.4862501 3.60482814
Middelburg - Integrale controle op bedrijventerrein Arnestein https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/10/08-integrale-controle-op-bedrijventerrein-arnestein.html Woensdag 9 juni hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, RUD Zeeland en Orionis Walcheren een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit. Deze keer bleef de actie niet beperkt tot Arnestein, maar is ook een bedrijf buiten Arnestein bezocht. Thu, 10 Jun 2021 10:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/10/08-integrale-controle-op-bedrijventerrein-arnestein.html 2021-06-10T10:30:00Z “Met deze acties willen we bereiken dat Arnestein een gezond bedrijventerrein blijft, waar ondermijnende criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten. Op Arnestein moet iedereen de geldende wet- en regelgeving naleven, net als alle andere Middelburgse ondernemers en inwoners. Door deze acties zorgen we ervoor dat eerlijke bedrijven alle ruimte krijgen om te ondernemen op een plek waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen”, aldus burgemeester Harald Bergmann.

 

Een aantal van de bezochte bedrijven hadden het goed voor elkaar. Daar zijn dan ook geen overtredingen geconstateerd. Bij een aantal andere bedrijven was dat niet het geval. Gezien het resultaat van eerder gehouden controles en deze controle zullen er de komende tijd nog meer controles plaatsvinden op Arnestein en bedrijven buiten dit bedrijventerrein.

 

 

 

 

]]>
Resultaat controle

Tijdens de controle van gisteren zijn acht bedrijven onderzocht. Er zijn overtredingen geconstateerd en zaken die nader onderzoek vragen. Bijvoorbeeld:

 

 • Diverse overtredingen en tekortkomingen van de milieu- en bouwregelgeving. In één geval was er sprake van een zodanige overtreding dat er een strafrechtelijke boete is opgelegd. Daarnaast wordt hiervoor een bestuurlijk handhavingstraject opgestart.
 • Aanleiding voor drie vervolgonderzoeken door de Belastingdienst.
 • Vijf bekeuringen voor verkeersovertredingen, waaronder het afslaan op een plaats waar dat niet is toegestaan.
 • Aanleiding voor onderzoek naar twee Tozo regelingen (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers)

 

Naast bovenstaande zaken heeft de controle veel interessante informatie opgeleverd voor de diverse deelnemende partijen.

]]>
Waarop is gecontroleerd?

De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan en milieu- en bouwregelgeving. Ook is gecontroleerd op foutief geparkeerde voertuigen. De RUD Zeeland heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving. De Belastingdienst controleerde op administratieve verplichtingen zoals bewaar-, informatie- en factureringsplicht. Orionis Walcheren heeft gekeken naar de naleving van de Participatiewet en Tozo regelingen. Tot slot heeft de politie gelet op signalen van ondermijning en heeft opgetreden tegen strafbare feiten. Daarnaast hebben ze het in- en uitgaande verkeer van Arnestein gecontroleerd.

]]>
Ondermijning

Het is een taak van de overheid om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en dat iedereen eerlijke kansen krijgt. De leefomgeving in onze gemeente moet veilig zijn en blijven. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld overtreding van wet- en regelgeving of uitkeringsfraude, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en hier bij misstanden iets aan te doen. Achter de schermen werken alle overheidspartners hier samen hard aan. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, wanneer er een zichtbare actie is.

 

Ben je op een bedrijventerrein en zie je zelf iets merkwaardigs? Zijn de openingstijden beperkt, lijkt het meer op een ontmoetingsplek of zie je weinig klandizie? Meld het dan bij de politie door te bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

 

Bron: gemeente Middelburg

]]>
51.49812595 3.64041852
Middelburg - Politie en aannemer tekenen overeenkomst politiebureau Walcheren https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/10/08-nieuwbouw-middelburg.html Vertegenwoordigers van Denys Engineers & Contractors BV uit Moerdijk en de politie tekenden donderdagmorgen 10 juni de overeenkomst voor de bouw van het nieuwe politiekantoor in de Mortiere aan de Althoornweg. De bouwwerkzaamheden starten over ongeveer een maand. Thu, 10 Jun 2021 07:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/10/08-nieuwbouw-middelburg.html 2021-06-10T07:30:00Z Met deze overeenkomst is opnieuw een belangrijke stap gezet in het proces naar de nieuwbouw. Sinds de keuze voor EGM architecten en haar technisch adviseur Valstar Simonis is er hard gewerkt. Zo is een ontwerp voor het gebouw gerealiseerd, inclusief een technische plan. EGM architecten, de ontwerpers van het nieuwe kantoor, omschrijven het gebouw als een kameleon: de groen-bruine tinten in het aluminium van de gevel nemen bij veranderende luchten nieuwe kleuren aan. Daarnaast vormen de opmerkelijke gevelperforaties in de vorm van een Zeeuwse knop een tweede verwijzing naar de prachtige Zeeuwse omgeving.

]]>
Aannemer

Na de goedkeuring van het ontwerp is direct gestart met de aanbestedingsprocedure naar een aannemer. Vanwege de omvang van het project is deze Europees aanbesteed. Gelijktijdig werd een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd en verleend. De politie heeft na de aanbesteding gekozen voor Denys Engineers & Contractors BV uit Moerdijk. De aannemer is met de voorbereidingen voor de bouw begonnen. De eerste zichtbare handelingen op het bouwterrein zullen in juli te zien zijn. De oplevering staat gepland voor eind 2022.

]]>
Optie bouwgrond vervallen

In 2019 nam de politie aanvankelijk ook een optie op het naastgelegen bouwperceel. Er bestond namelijk een kans voor een nieuw politietrainingscentrum. Uiteindelijk is besloten om de trainingslocatie van Vlissingen-Oost niet te verplaatsen en is de optie op dit perceel vervallen.

]]>
51.50256656 3.61589657