Alle berichten | Middelburg | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/middelburg.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Middelburg nl Thu, 01 Dec 2022 02:53:17 GMT 2022-12-01T02:53:17Z nl Zeeland - U kunt wat doen tegen woninginbraken https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/23/08-u-kunt-wat-doen-tegen-woninginbraken.html De laatste tijd wordt er weer meer in woningen ingebroken in Zeeland. Een nare ervaring, het idee dat er vreemden in uw huis hebben rondgelopen en aan uw privé-spullen hebben gezeten of die zelfs hebben weggenomen. Wij kunnen ons voorstellen dat het u een uiterst onbehaaglijk gevoel geeft. De politie doet er alles aan om deze misdrijven op te lossen, de dader(s) aan te houden en gestolen spullen op te sporen en terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. De politie stelt ook veel in het werk om inbraken te voorkomen. Dat kunnen we niet alleen, daarbij hebben wij uw hulp nodig. Wed, 23 Nov 2022 13:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/23/08-u-kunt-wat-doen-tegen-woninginbraken.html 2022-11-23T13:55:00Z Uit onderzoek blijkt dat woningen in dezelfde buurt de eerste weken na een woninginbraak een verhoogde kans lopen op een inbraak. Inbrekers zijn bekend in de wijk, kennen het soort huizen, het hang- en sluitwerk en de vluchtroutes in de omgeving.

Maak van uw huis geen etalage
Maak het inbrekers daarom niet te makkelijk. U kunt de kans op een inbraak verkleinen. Dat begint bij goed hang- en sluitwerk om uw deuren en ramen af te sluiten. Wist u bijvoorbeeld dat woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) tot 90% minder kans hebben op een geslaagde inbraak? Doe deuren en ramen op slot en laat sleutels niet in de deur zitten, ook al bent u maar even weg. Laat daarnaast geen waardevolle spullen zoals een laptop, smartphone en tablet in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief.

112: óók bij verdachte situaties!
Wist u dat bijna 90% van de aanhoudingen door de politie op heterdaad een gevolg is van een melding van iemand uit de buurt? Daarom is het van belang om altijd verdachte situaties direct via 112 te melden bij de politie. U kent uw wijk als geen ander. Ziet u onbekenden in uw wijk die veel interesse lijken te hebben in woningen of voertuigen, bel dan direct 112.

Wat kunt u zelf doen?
U kunt de politie helpen uw woning en uw buurt veiliger te maken:

· Zorg voor goede sloten en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Kijk op www.politiekeurmerk.nl.

· Doe deuren en ramen op slot en laat de sleutel niet in het slot zitten, ook al bent u maar even weg.

· Doe net alsof u thuis bent, laat een lichtje aan of gebruik een tijdschakelaar als u er een tijdje niet bent.

· Ziet u iets verdachts, bel dan altijd 112.

· Meld u aan bij Burgernet via www.burgernet.nl. U kunt de politie dan helpen door, na een melding via Burgernet die op uw telefoon binnenkomt, uit te kijken naar een verdacht persoon in uw buurt.

 

]]>
51.50256656 3.61589657
Middelburg - Politie houdt man aan na volgen van zeven kilometer lang bloedspoor https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/10/08-politie-houdt-man-aan-na-volgen-van-zeven-kilometer-lang-bloedspoor.html De politie heeft een 33-jarige man uit Middelburg aan kunnen houden nadat agenten zijn bloedspoor hebben gevolgd. Dat gebeurde woensdag 9 november. De man zou in de Langeviele een winkelruit van een opticien vernield hebben en daarbij zelf gewond zijn geraakt. Hij haalde de kassalade van de winkel overhoop en ging er daarna vandoor. Thu, 10 Nov 2022 15:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/10/08-politie-houdt-man-aan-na-volgen-van-zeven-kilometer-lang-bloedspoor.html 2022-11-10T15:17:00Z Als agenten na een melding van een inbraak rond 21.30 uur aankomen bij de winkel, zien ze dat de ruit is ingegooid met een steen. De kassa is overhoop gehaald en op verschillende plekken zit bloed. Ook loopt er een spoor van bloeddruppels weg van de winkel. De verdachte lijkt er op de fiets vandoor te zijn gegaan en de agenten volgen het spoor. Dat leidt ze naar een woning in Vlissingen, bijna zeven kilometer verderop.

Wanneer de agenten naar de man op zoek gaan in de woning, treffen ze hem daar niet aan. Hij blijkt naar het dak gevlucht te zijn en rent daar heen en weer. De man wordt naar beneden gepraat en wordt officieel aangehouden. Dan wordt hij naar het ziekenhuis gebracht vanwege zijn verwondingen.

Cellencomplex

Wanneer de man diezelfde avond uit het ziekenhuis ontslagen wordt en agenten hem naar het cellencomplex willen vervoeren, trapt de man een ruit van het politievoertuig in. Omdat hij probeert te vluchten wordt het stroomstootwapen ingezet.

De man zit nu vast in het cellencomplex. Uit de kassa van de winkel blijkt hij zo’n honderd euro gestolen te hebben.

]]>
51.49773655 3.60854087
Arnemuiden - Arrestatie voor bankpasfraude https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/21/08-arrestatie-ter-zake-bankpasfraude.html De politie heeft donderdagavond 20 oktober jl. dankzij een alerte 75-jarige bewoner een 26-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van bankpasfraude. Fri, 21 Oct 2022 09:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/21/08-arrestatie-ter-zake-bankpasfraude.html 2022-10-21T09:05:00Z Een alerte 75-jarige man belde direct de politie toen hij donderdagmiddag  een telefoontje kreeg zogenaamd van een medewerker van de bank. Volgens die oplichter werd er valselijk geld opgenomen van de rekening. Daarom was het nodig dat een collega van hem de bankpas met de code opkwam halen. Een agent heeft de ‘ophaler’ aangehouden toen hij bij de woning van de bejaarde man aanbelde en aangaf dat hij voor de bankpas kwam.

 

]]>
51.51317521 3.69060495
Middelburg / Terneuzen - Verkeersruzie mondt uit in bedreiging, politie houdt verdachte aan https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/6/08-verkeersruzie-mondt-uit-in-bedreiging-politie-houdt-verdachte-aan.html Een 24-jarige man uit Middelburg heeft woensdag 5 oktober 2022 aangifte gedaan van bedreiging en vernieling. Aan die bedreiging ging een verkeersruzie vooraf. De politie heeft een verdachte, een 47-jarige man uit Hoek, aangehouden. Thu, 06 Oct 2022 14:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/6/08-verkeersruzie-mondt-uit-in-bedreiging-politie-houdt-verdachte-aan.html 2022-10-06T14:28:00Z Beide automobilisten verklaren dat ze door de ander gehinderd werden op de afrit Arnestein / Dauwendaele van de N57.  De man uit Hoek ging na het verkeersincident op de Herculesweg verhaal halen bij de man uit Middelburg. Volgens de man uit Middelburg bedreigde de man uit Hoek hem daarbij met een mes. Ook zou de man uit Hoek een band van de auto van de Middelburger hebben lek gestoken.

De politie stelde direct na de melding een onderzoek in. Een surveillerende politie-eenheid zag de man uit Hoek rijden en hield hem op de Binnenvaartweg in Terneuzen staande. Hij is vervolgens aangehouden op verdenking van bedreiging en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht en is donderdag verhoord.

]]>
51.49354742 3.64384163
Middelburg - Bankpasfraude verijdeld, verdachte wel aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/4/08-bankpasfraude-verijdeld-verdachte-wel-aangehouden.html Maandagavond werd maar weer eens duidelijk dat pinpasfraudeurs in Zeeland nog beter op hun tellen moeten passen. Of beter nog, moeten stoppen met hun oplichtingspraktijken. Zelfs als de fraudeur zijn poging moet staken, dan wordt hij nog aangehouden. Tue, 04 Oct 2022 12:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/4/08-bankpasfraude-verijdeld-verdachte-wel-aangehouden.html 2022-10-04T12:47:00Z Een bewoner van een appartementencomplex aan de Oranjelaan in Middelburg werd ’s avonds gebeld door een vrouw die zei dat ze namens de bank belde. Het inmiddels voor velen bekende verhaal volgde: er was een verdachte activiteit gezien op zijn rekening, maar de vrouw kon hem helpen. Later die avond zou er een medewerker bij de man langskomen om zijn pinpas op te halen. Dan zou de man op zijn computer wat handelingen moeten verrichten en dan was zijn probleem weer opgelost.

Het slachtoffer sloeg meteen alarm. De politie werd gewaarschuwd en agenten namen in de buurt hun posten in. Op het afgesproken tijdstip kwam de ‘bankmedewerker’ het woongebouw binnenlopen en ging vol goede moed op weg naar de woning van zijn slachtoffer. Net op het moment dat de ‘bankmedewerker’ de woning van zijn slachtoffer binnen wilde gaan, stapte er een medebewoner uit een andere woning naar buiten. Kennelijk werd het de ‘bankmedewerker’ toen te heet onder de voeten, want hij ging er vandoor.

In verzekering gesteld
Helaas voor hem werd hij toch door agenten in de kraag gevat en meegenomen naar een politiecellencomplex. Het gaat om een 21-jarige man uit Heerlen. Hij bracht de nacht door in een cel en mocht dinsdagmorgen een verklaring afleggen. Door de officier van justitie is de verdachte daarna in verzekering gesteld, omdat het onderzoek nog moet worden afgerond. De man had een flink geldbedrag in zijn bezit waarvan de herkomst moet worden aangetoond. Hij zit dus nog vast.

Tips
Helaas komt het nog te vaak voor dat bankpasfraudeurs hun slag wel kunnen slaan. Het is belangrijk dat er gepraat wordt over deze vorm van oplichting, vooral met oude(re) mensen. Wilt u weten wat u kunt doen om bankpasfraude te voorkomen, zodat u dat weer aan uw ouders, familieleden, buren en vrienden kunt vertellen? Kijk dan op https://www.politie.nl/onderwerpen voor tips met betrekking tot voorkoming van verschillende vormen van fraude en oplichting.

]]>
51.50689746 3.6214436
Middelburg - Man zwaar gewond bij steekincident, verdachte snel aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/2/08-man-zwaar-gewond-bij-steekincident-verdachte-snel-aangehouden.html Een 49-jarige man uit Zoetermeer is zaterdag 1 oktober 2022 rond 15.20 uur in de wijk Dauwendale zwaar gewond geraakt bij een steekincident. De politie arresteerde na een zoekactie omstreeks 16.10 uur op de Meanderlaan een 43-jarige man uit Vlissingen als verdachte. Hij was onder invloed van alcohol. Het gaat vermoedelijk om een misdrijf in de relationele sfeer. Sun, 02 Oct 2022 08:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/2/08-man-zwaar-gewond-bij-steekincident-verdachte-snel-aangehouden.html 2022-10-02T08:12:00Z Het slachtoffer is kennelijk na het steekincident nog in zijn auto weggereden en op de Roozenburglaan tot stilstand gekomen. Daar werd hij door een voorbijganger opgemerkt die alarm sloeg. De zwaar gewonde man werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Politieonderzoek
Bij de zoekactie werd de verdachte in de achtertuin van een woning gesignaleerd en aangehouden. Medewerkers van de Unit Forensisch Onderzoek hebben ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Rechercheurs hebben een buurtonderzoek gehouden en kijken naar beschikbare camerabeelden. Tijdens het politieonderzoek ontstond even een grimmige sfeer waarbij enkele toeschouwers zich opdringerig gedroegen. Daarbij werd omstreeks 16.15 uur op de Roozenburglaan een 13-jarig meisje aangehouden. Ze had een van de agenten geschopt en gebeten.

 

]]>
51.49353039 3.62383928
Middelburg - Alerte beveiliger zet politie op spoor van twee pinpasfraudeurs https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/1/08-alerte-beveiliger-zet-politie-op-spoor-van-twee-pinpasfraudeurs.html De politie heeft woensdag 28 september 2022 mede dankzij een alerte beveiliger op de Mortiereboulevard twee mannen aangehouden die verdacht worden van bankpasfraude. Het gaat om een 22-jarige man uit Almere en een 18-jarige man uit Amersfoort. In hun auto lag 2950 euro en de doorgeknipte en weer aan elkaar geplakte bankpas van een 74-jarige vrouw uit Middelburg. De bejaarde vrouw kreeg woensdagochtend een telefoontje van een man die zich uitgaf als bankmedewerker. Hij maakte haar wijs dat vanwege fraude een collega de bankpas en reader bij haar kwam ophalen. Kort na de afgifte werd daarmee bij een geldautomaat in Middelburg 3000 euro van haar rekening opgenomen. Sat, 01 Oct 2022 13:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/1/08-alerte-beveiliger-zet-politie-op-spoor-van-twee-pinpasfraudeurs.html 2022-10-01T13:37:00Z De beveiliger viel woensdagmiddag een man op die kort na elkaar twee keer een elektronicazaak binnenkwam en een mondkapje droeg. De bewaker weet uit ervaring dat de laatste weken pinpasfraudeurs dit vaak doen om hun gezicht te verbergen. Hij zag dat de man de eerste keer zonder aankoop de zaak weer verliet. Een half uur later kwam dezelfde man weer binnen om alleen een mobiel pinautomaatje aan te schaffen en contant met een biljet van 50 euro af te rekenen. Hierna stapte hij in een auto. De bewaker gaf zijn bevindingen door aan de politie. Agenten controleerden daarna het voertuig waarin op dat moment alleen een 18-jarige Amersfoorter zat. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd de auto doorzocht waarna de buitgemaakte bankpas, reader en het contante geld werd aangetroffen. Hierop werd de 18-jarige man aangehouden.  Zijn handlanger die het pinautomaatje had gekocht werd in een andere winkel aangetroffen en eveneens aangehouden. Beiden verdachten zijn in verzekering gesteld.

 

 

]]>
51.48090309 3.62470462
Middelburg - Man gewond bij steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/14/08-man-gewond-bij-steekincident.html De politie doet een onderzoek naar aanleiding van een steekincident dat dinsdagavond gebeurde aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg. Al snel na het incident werd een verdachte aangehouden. Mogelijk zijn het slachtoffer en de verdachte bekenden van elkaar. Wed, 14 Sep 2022 09:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/14/08-man-gewond-bij-steekincident.html 2022-09-14T09:29:00Z Omstreeks 20.00 uur op dinsdag 13 september meldden verschillende getuigen dat er tijdens een mogelijke ruzie tussen twee mannen een gewonde was gevallen doordat er gestoken was. Agenten gingen ter plaatse en verleenden hulp aan een slachtoffer dat ernstig gewond was. Voor hem is een traumahelikopter opgeroepen. Omstanders assisteerden de agenten onder andere door het aanreiken van handdoeken waarmee bloedingen gestelpt konden worden. Het slachtoffer (een 28-jarige inwoner van Middelburg) is naar het ziekenhuis vervoerd. Het is op dit moment nog niet bekend hoe hij eraan toe is.  De man heeft een korte verklaring kunnen afleggen voordat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Plaats delict
Door de agenten ter plaatse werd een ‘plaats delict’ afgezet met linten om onderzoek te kunnen doen. Rechercheurs zijn naar de plaats delict gekomen om sporen in beslag te nemen. Diverse getuigen legden een verklaring af tegen politieagenten. Zij gaven onder andere een signalement door van de mogelijke dader van het steekincident en ook wilden zij beelden met de politie delen. Die verklaringen worden allemaal betrokken in het onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Ook nemen rechercheurs camerabeelden uit de omgeving mee in hun onderzoek. Mogelijk staat er op die beelden wat de aanleiding is voor de vechtpartij.

Verdachte aangehouden
Tijdens het onderzoek meldde zich een 50-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) bij het asielzoekerscentrum in Middelburg. Hij droeg een mes bij zich. Beveiligers van het AZC namen het mes af en belden de politie. Agenten gingen ter plaatse en hielden deze man aan als verdachte voor het steekincident. De man voldeed aan het signalement dat door getuigen was opgegeven. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, omdat hij zelf ook gewond was geraakt. Een GGD-arts nam bloed van de verdachte af om te controleren of hij onder invloed was van alcohol en/of drugs. Dat is de standaardprocedure bij dit soort ernstige zaken. Het bloedmonster wordt onderzocht door het NFI.

Getuigen gezocht
Bent u getuige geweest of hebt u verdere informatie met betrekking tot de aanleiding van het steekincident en hebt u nog niet met de politie gesproken? Dan vragen we u om contact met ons op te nemen. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2022-245032.

]]>
51.49619892 3.60829576
Nieuw- en Sint Joosland - Woningbrand mogelijk door hennepkwekerij https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/8/08-woningbrand-mogelijk-door-hennepkwekerij.html Bewoners van de Oude Rijksweg hebben vanmorgen geluk gehad. Bij één van de woningen was brand uitgebroken maar de brandweer had deze snel onder controle. De oorzaak wordt gezocht in het feit dat er op de zolder van de woning een hennepkwekerij is aangetroffen. Thu, 08 Sep 2022 11:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/8/08-woningbrand-mogelijk-door-hennepkwekerij.html 2022-09-08T11:59:00Z Op donderdagochtend 8 september 2022 om even voor tienen kwamen er meerdere telefoontjes binnen dat bij een rijtjeswoning aan de Oude Rijksweg de vlammen uit het dak sloegen. De brandweer en politie waren snel ter plaatse en het vuur was snel onder controle voordat het over kon slaan naar andere woningen. Er was niemand thuis maar op de zolder, waar de brand vermoedelijk was ontstaan, vond de brandweer een hennepkwekerij met een honderdtal planten.

Gevolgen

Het hebben van een hennepkwekerij is verboden. Maar daarbij is het hebben van een hennepkwekerij in een woning levensgevaarlijk. Er kan spontaan brand ontstaan zoals nu vermoedelijk ook gebeurd is. Het is gevaarlijk voor de bewoners zelf maar ook voor de buren die van niets weten en niet in de gaten hebben welk gevaar ze hebben gelopen de afgelopen tijd. Dit had zomaar heel anders kunnen aflopen. Er wordt een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de huurder die verantwoordelijk wordt gehouden voor de kwekerij. De verhuurder, een woningbouwstichting zal maatregelen nemen ten opzichte van de huurder en de gemeente is op de hoogte gebracht.

Melden houdt ook uw woonomgeving veilig

Het kan van levensbelang zijn om misstanden te melden bij de politie of via meld Misdaad Anoniem. Heeft u een slecht gevoel bij een bepaalde woning, vallen u bijvoorbeeld zaken op zoals afgeplakte ramen, een brommend geluid, luchtventilatie, mensen die u niet kent en die op vreemde tijden in en uit de woning lopen laat het dan weten:

- via de banners onder dit bericht of
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Zo kunt u uw eigen woonomgeving veilig houden.

]]>
51.48470753 3.66044432
Nieuw- en Sint Joosland - Veel schade na exploderend vuurwerk, getuigen gezocht (ook anoniem) https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/4/08-veel-schade-na-exploderend-vuurwerk-getuigen-gezocht-ook-anoniem.html Bewoners van Nieuw- en Sint Joosland zaten vannacht rond 04.00 uur rechtop in hun bed. Ze werden opgeschrikt door een keiharde knal van, mogelijk, (illegaal) vuurwerk. Een heg bij een woning vatte vlam. Veel omwonenden spoedden zich naar buiten om de brand met emmertjes water te blussen. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Sun, 04 Sep 2022 07:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/4/08-veel-schade-na-exploderend-vuurwerk-getuigen-gezocht-ook-anoniem.html 2022-09-04T07:59:00Z Mensen die meer informatie hebben over dit incident dat plaatsvond in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september 2022, in de nabijheid van de kruising Achter de Kerk/Oude Rijksweg, worden verzocht zich te melden via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Wanneer u wel uw informatie wilt delen, maar liever niet met de politie praat, dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem. Deze organisatie staat los van de politie, maar deelt relevante informatie (gegarandeerd anoniem) wel met de politie. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via hun website: www.meldmisdaadanoniem.nl.

Vanwege de droogte van de laatste tijd hadden de bluspogingen van omwonenden geen resultaat. De brandweer kwam ter plaatse en heeft ongeveer twee uur moeten blussen voordat de hitte enigszins uit de beplanting was. Door de ontploffing beschadigde een personenauto en brak er een ruit van een woning. Er werd aangifte gedaan van brandstichting en vernieling van de auto en de ruit.

Hebt u meer informatie die de politie kan helpen deze zaak op te lossen? Neem dan alstublieft contact op met ons of met Meld Misdaad Anoniem. Voor een snelle informatieverwerking vermeld u zaaknummer 2022-235617.

 

]]>
51.48299338 3.66950935
Nieuw- en Sint Joosland - Tand uit mond geslagen https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/4/08-tand-uit-mond-geslagen.html Agenten hielden vannacht een 47-jarige Vlissinger aan na een vechtpartij in een horecagelegenheid in Nieuw- en Sint Joosland. De man was gewond en werd na zijn aanhouding naar het ziekenhuis overgebracht. Sun, 04 Sep 2022 07:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/4/08-tand-uit-mond-geslagen.html 2022-09-04T07:30:00Z De agenten gingen, op zondag 4 september 2022 omstreeks 02.00 uur, ter plaatse nadat ze waren gewaarschuwd dat er een vechtpartij was geweest. Ze troffen de verdachte buiten het pand aan. Het slachtoffer was binnen. Hij vertelde dat, uit het niets, een tand uit zijn mond was geslagen door de Vlissinger. De verdachte was hierdoor ook gewond geraakt. Beide mannen roken naar alcohol en, afgaande op zijn gedrag en uiterlijke kenmerken, vermoedden de agenten dat de Vlissinger ook nog onder invloed was van verdovende middelen. Hem is door een hulpofficier van justitie bevolen mee te werken aan een speekseltest, maar dat weigerde de man.

Van het slachtoffer, een 30-jarige man uit de gemeente Middelburg, werd een aangifte opgenomen van mishandeling. Getuigen legden eveneens een verklaring af. De verdachte werd overgebracht naar een politiecellencomplex.

Daar kwam een arts ter plaatse om de verdachte aan zijn verwonding te behandelen. Omdat de man niet wenste mee te werken is hij later met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd om daar behandeld te worden. Na behandeling zal de verdachte wederom overgebracht worden naar het politiecellencomplex om daar verhoord te gaan worden.

]]>
51.48299338 3.66950935
Middelburg - Bankpasfraudeurs aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/19/08-bankpasfraudeurs-aangehouden.html Donderdagavond hielden agenten in Middelburg, op heterdaad, twee verdachten aan voor het plegen van fraude met een bankpas van een 84-jarige man uit die plaats. Fri, 19 Aug 2022 08:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/19/08-bankpasfraudeurs-aangehouden.html 2022-08-19T08:06:00Z Het slachtoffer werd gebeld door een persoon die zich voordeed als bankmedewerker. Die vertelde tegen het slachtoffer dat zijn bankrekening geplunderd werd en dat er later iemand aan de deur zou komen om zijn bankpas op te halen. Het slachtoffer vertrouwde het verhaal niet helemaal en schakelde een bekende in. Die ging er direct vanuit dat de man opgelicht werd en de politie werd gebeld.

Agenten wachtten vervolgens in de woning van het slachtoffer tot de 'bankmedewerker' de pas op kwam halen. Dat gebeurde rond 20.00 uur op donderdagavond 18 augustus. De verdachte werd binnengelaten door het slachtoffer en is in de woning aangehouden door de aanwezige agenten.

Tweede verdachte aangehouden
Andere agenten zochten in de buurt naar een auto waar de verdachte mee naar Middelburg was gereisd. Die troffen ze aan op een parkeerplaats in de Lombardstraat in Middelburg. De bestuurder van de auto, die vermoedelijk zat te wachten tot zijn kompaan, met bankpas en pincode van het slachtoffer, terugkeerde bij het voertuig, is ook aangehouden. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

De twee mannen, 19 en 24 jaar, zijn ingesloten in een politiecellencomplex. Daar worden ze gehoord door rechercheurs.

Waarschuw ouderen in uw omgeving
Dit soort bankpasfraude komt regelmatig voor. De politie bericht hier vaak over. We adviseren dan om, met name oudere, mensen in uw omgeving te waarschuwen voor dergelijke oplichtingspraktijken. In dit geval werd prima gehandeld door het slachtoffer. Hij riep hulp in van iemand die meteen doorhad dat de zaak niet pluis was, en een mooie aanhouding was het gevolg.

 

 

]]>
51.50256656 3.61589657
Middelburg - Jongen (13) aangehouden, mes in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/17/08-jongen-13-aangehouden-mes-in-beslag-genomen.html Agenten hebben dinsdagavond 16 augustus op de Korte Geere een 13-jarige jongen uit Vlissingen aangehouden. Hij zou volgens getuigen met een groot mes hebben rondgelopen. Wed, 17 Aug 2022 11:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/17/08-jongen-13-aangehouden-mes-in-beslag-genomen.html 2022-08-17T11:20:00Z De politie kreeg rond 21.15 uur de melding dat er een jongen met een mes zou rondlopen in het centrum van Middelburg. Meerdere eenheden gingen ter plaatse en hielden drie jongens staande. Ze bleken niets op zak te hebben. Op aangeven van een getuige werd er in de buurt een mes gevonden. De 13-jarige verdachte zou dat kort voor de staande houding daar gelegd hebben. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Onderweg naar het bureau en ook bij aankomst op het bureau vond de jongen het nodig de agenten de huid vol te schelden en te beledigen. Ook probeerde hij agenten te schoppen.

]]>
51.49730152 3.60954001
Middelburg - Man rijdt voor zoveelste keer zonder rijbewijs https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/17/08-man-rijdt-voor-zoveelste-keer-zonder-rijbewijs.html Een 27-jarige Rotterdammer is dinsdag 16 augustus rond 20.35 uur aangehouden aan Het Zwin. De man werd voor de vijfde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs. Wed, 17 Aug 2022 08:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/17/08-man-rijdt-voor-zoveelste-keer-zonder-rijbewijs.html 2022-08-17T08:21:00Z Agenten controleerden de man en het bleek al snel dat hij zich niet kon legitimeren. Verder bleek dat hij al voor de vijfde keer betrapt werd op rijden zonder rijbewijs. De man wilde weglopen en werd daarom door de dienders geboeid. De verdachte vond het vervolgens nodig de agenten te beledigen en verzette zich tegen zijn aanhouding. De man is uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen.

Kinderen
In de auto bleken de kinderen van de man te zitten. Zij zijn, nadat de agenten ze gerust gesteld hadden, naar huis gebracht. Hun vader kreeg ook nog een bekeuring omdat het jongste kind niet in een kinderzitje zat.

]]>
51.50256656 3.61589657
Zeeland - Meld verdachte situaties! 17 inbraken sinds begin augustus https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/15/meld-verdachte-situaties-17-inbraken-sinds-begin-augustus.html Het is weer vakantietijd. Na een lange periode van vooral thuis vakantie vieren, kunnen mensen nu weer wat verder weg van huis. Dat valt inbrekers helaas ook op. In de afgelopen twee weken gebeurden er zeventien woninginbraken in Zeeland. De bewoners van de getroffen woningen waren niet thuis. Mon, 15 Aug 2022 09:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/15/meld-verdachte-situaties-17-inbraken-sinds-begin-augustus.html 2022-08-15T09:37:00Z Veel inbraken zijn ontdekt door buren of mensen in de omgeving van de slachtoffers die plantjes water geven of post uit de brievenbus halen. De inbraak had dan al plaatsgevonden. Het zou natuurlijk het mooist zijn als een inbraak voorkomen wordt. Daarbij kunt u de politie helpen door verdachte situaties bij ons te melden. Wij moeten het vaak hebben van meldingen die door buurtbewoners zoals u gedaan worden. U kent namelijk uw eigen buurt het beste en ziet precies als er iets verdachts gebeurt. Iets dat afwijkt van de ‘normale’ gang van zaken.

Denk niet: “het zal wel niks zijn”
Een verdachte persoon die rondloopt in uw straat, een auto die geparkeerd staat maar niet thuishoort bij het adres van uw buren, mensen die spullen uit een huis dragen wanneer de buurtbewoners met vakantie zijn. Kortom; zaken die u als oplettende buur een gevoel geven dat er iets niet pluis is. Bel dan direct met de politie. Als er haast bij is dat we ter plaatse komen, dan belt u 112, want daar red je niet alleen levens mee, daar vang je ook boeven mee. Probeer zo snel mogelijk te bellen en niet te wachten tot de volgende dag. De kans dat een inbreker gepakt wordt is het grootst als u direct belt. Denk dus niet: “Oh, de overburen zullen wel bellen.”, of: “Het zal wel niks zijn, ik ga hier de politie niet mee lastigvallen.” Wij rijden liever te vaak dan te weinig op dit soort meldingen van verdachte situaties.

Wat kunt u doen
Ziet u een verdachte situatie in uw buurt? Noteer of onthoud signalementen, bijzondere kenmerken en/of kentekens van voertuigen. Bel meteen 112 (bij spoed) of 0900-8844 (bij minder urgente zaken) en geef uw locatie en bevindingen door aan de politiemedewerker die u aan de telefoon krijgt. Die collega kan vervolgens contact leggen met de politiemensen die het dichtst in de buurt van de betreffende locatie zijn. Zo gaat er de minste tijd verloren tussen uw melding en de reactie van de politie daarop en is de pakkans het grootst. U bent onze oren en ogen in uw buurt. Samen werken we zo aan minder inbraken.

 

 

]]>
51.50256656 3.61589657