Alle berichten | Middelburg | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/middelburg.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Middelburg nl Tue, 11 May 2021 06:57:38 GMT 2021-05-11T06:57:38Z nl Middelburg - Supermarkt overvallen, dader op de vlucht https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/3/08-supermarkt-overvallen-dader-op-de-vlucht.html Omstreeks 08.15 uur meldden medewerkers van een supermarkt aan het Westerscheldeplein in Middelburg dat er zojuist een overval was gepleegd. Een van de medewerkers was bedreigd door de dader die er daarna, zonder buit, vandoor ging. nieuwsbericht Mon, 03 May 2021 11:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/3/08-supermarkt-overvallen-dader-op-de-vlucht.html 2021-05-03T11:48:00Z Politieagenten gingen meteen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Er zijn sporen afgenomen die onderzocht worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Ook vertelden verschillende getuigen tegen de agenten wat zij hadden gezien van de overval. Uit hun verklaringen bleek dat de dader een jonge jongen was. Hij droeg op het moment van de overval een zwarte jas met een capuchon, een grijze soort joggingbroek en een wit/lichtblauw mondkapje. De jongen had donker haar en een lichte huidskleur.

Van de bedreigde medewerker is een aangifte opgenomen. De jonge overvaller had haar bedreigd met een scherp voorwerp en had geld van haar geëist. De winkel was net open, dus er zat nog geen geld in kas. De dader is dan ook zonder buit gevlucht. Mogelijk rende hij in de richting van de Westerscheldestraat.

Agenten zijn in de omgeving van de supermarkt gaan zoeken naar de ontvluchte dader maar konden hem niet traceren. Er is een Burgernetbericht verspreid in de omgeving van de supermarkt met de vraag of mensen naar de dader uit konden kijken. Vanwege het feit dat hij mogelijk een wapen bij zich zou hebben werd verzocht om de jongen niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen als mensen hem zagen.

]]>
De politie heeft al met verschillende getuigen gesproken die de overval hadden zien gebeuren. We zijn nog op zoek naar getuigen die ons nog meer kunnen vertellen. Hebt u nog niet met de politie gesproken, maar hebt u wel informatie die ons kan helpen om deze zaak op te lossen? Dan wordt u gevraagd om contact met de politie op te nemen. Dat kan via ons algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u wel informatie heeft, maar u wilt niet met de politie praten, dan kunt u die ook delen via www.meldmisdaadanoniem.nl. Dan blijven uw gegevens gegarandeerd geheim. U kunt Meldmisdaadanoniem ook bellen op 0800-7000. Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2021-110705.

 

]]>
politie 51.48910006 3.60272962
Middelburg - Verdachten online beledigen agenten opgespoord https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/16/08-verdachten-online-beledigen-agenten-opgespoord.html De recherche heeft twee verdachten gehoord die naar aanleiding van een aanhouding op 7 maart na een demonstratie in Middelburg agenten en BOA’s online hebben beledigd. nieuwsbericht Fri, 16 Apr 2021 07:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/16/08-verdachten-online-beledigen-agenten-opgespoord.html 2021-04-16T07:25:00Z Nadat een filmpje van de aanhouding op social media werd verspreid waren er serieuze online bedreigingen gericht aan de agenten en BOA’s op het filmpje. De recherche stelde daarop een onderzoek in en wist de identiteit van een aantal personen die online beledigende reacties plaatsten op te sporen. Twee verdachten zijn de afgelopen tijd gehoord. Ze hebben van het OM een strafbeschikking gekregen van 500 euro. Een derde verdachte die geen gehoor gaf aan de oproep van de politie om naar het politiebureau te komen voor verhoor krijgt een dagvaarding en zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

]]>
Nadat een filmpje van de aanhouding op social media werd verspreid waren er serieuze online bedreigingen gericht aan de agenten en BOA’s op het filmpje. De recherche stelde daarop een onderzoek in en wist de identiteit van een aantal personen die online beledigende reacties plaatsten op te sporen. Twee verdachten zijn de afgelopen tijd gehoord. Ze hebben van het OM een strafbeschikking gekregen van 500 euro. Een derde verdachte die geen gehoor gaf aan de oproep van de politie om naar het politiebureau te komen voor verhoor krijgt een dagvaarding en zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

]]>
Politie, OM en gemeente vinden het onacceptabel dat politieagenten en BOA’s bedreigd en beledigd worden. Er loopt nog onderzoek naar verschillende andere social media accounts waarbij de recherche wil achterhalen wie er achter zit. Vanuit deze accounts wordt bedreigd, beledigd en klinkt opruiende taal. Ook deze mensen lopen kans aangehouden te worden.

]]>
Stop met het (online) beledigen en bedreigen van politieagenten en andere hulpverleners. Het is niet normaal! Bovendien loop je de kans om uiteindelijk een boete te krijgen of de gevangenis in te gaan.

                                                                                                                          

]]>
stockfoto dienstauto 51.4987962 3.610998
Middelburg - Zeeuwse campagne Senioren en Veiligheid van 12-18 april https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/12/08-campagne-senioren-en-veiligheid.html Vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid wordt in samenwerking met andere partijen in april de Senioren en Veiligheidsmaand georganiseerd. De Zeeuwse campagne van 12-18 april door politie en gemeenten sluit hierbij aan. Dinsdagavond om 19.30 uur wordt een livestream georganiseerd via de Facebookpagina van Zeeuws Vlaanderen. nieuwsbericht Mon, 12 Apr 2021 09:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/12/08-campagne-senioren-en-veiligheid.html 2021-04-12T09:47:00Z Tijdens de campagneweek krijgen naast senioren ook hun directe omgeving concrete tips om te voorkomen dat senioren slachtoffer worden en wat ze moeten doen als het wél gebeurt. Er wordt aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit, zoals babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp), phishing en spoofing.

]]>
Bepaalde senioren worden makkelijker slachtoffer van dit soort misdrijven. Er wordt al regelmatig met behulp van social media-kanalen of nieuwsberichten gewaarschuwd. Maar deze doelgroep, zeg maar de niet actieve senioren, is in de huidige onlinemaatschappij moeilijker te bereiken, vooral omdat zij geen social media-accounts hebben. Daarom deze ‘slimme’ campagneweek om stil te staan bij de veiligheid van deze kwetsbare ouderen. Om meer effect te bereiken trekken politie en gemeenten in Zeeland gezamenlijk op.

]]>
Tijdens de campagne wordt vooral gewerkt aan het bewustzijn en het alert maken van de niet actieve senioren. Deze vatbare groep wordt geïnformeerd via twee communicatiekanalen, namelijk rechtstreeks en indirect via hun directe omgeving van dierbaren. Bij deze laatste vorm wordt een beroep gedaan op kinderen en kleinkinderen van deze kwetsbare groep. Maar dat geldt ook voor buren of zorgmedewerkers. We doen op deze grote groep een beroep om zoveel mogelijk met de niet actieve senioren in gesprek te gaan, zodat ze alerter worden gemaakt en ze te beschermen door tips te geven.

]]>
De niet actieve senioren, denk aan 70 jaar en ouder worden geïnformeerd via de traditionele media. Daarnaast werken de gemeenten mee om deze groep te bereiken, zoals een brief van hun burgemeester en de huis-aan-huis-kranten. Ook is er drukwerk (flyers en posters) beschikbaar om te verspreiden.

]]>
De directe omgeving van dierbaren, dus de (klein)kinderen, buren of zorgmedewerkers worden gevraagd om in gesprek te gaan, zodat de niet actieve senioren alerter worden en ze tips krijgen om zich te beschermen. Omdat deze groep veelvuldig op social media zit, worden zij benaderd via social media, zoals een livestream via Facebook door politieteam Zeeuws-Vlaanderen, namelijk dinsdagavond om 19.30 uur.

]]>
Babbeltruc 51.4987962 3.610998
Middelburg - Tweetal berooft brillenzaak, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/8/08-inbraak-middelburg.html In een brillenzaak aan de Korte Delft hebben donderdagmorgen vroeg zeker twee daders ingebroken. De buit bestaat uit een reeks dure brillen. De politie zoekt getuigen van de inbraak. nieuwsbericht Thu, 08 Apr 2021 14:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/8/08-inbraak-middelburg.html 2021-04-08T14:58:00Z De eigenaar sliep boven de winkel en hoorde rond 5.30 uur glasgerinkel. Gelijktijdig hoorde hij het alarm van zijn zaak afgaan. Hij keek uit het raam en zag een man half in het etalageraam hangen. Toen hij in de winkel kwam, waren de daders vertrokken. Ze zijn vermoedelijk weggerend via de Korte Delft richting het Damplein naar de Sint Pieterstraat en het Hof van Sint Pieter. Het opvallende was dat het tweetal in regenkleding liep. Ze hadden een huishoudtrapje en een voorhamer bijzich. De buit bestond uit een reeks dure brillen van het merk Cartier en Chanel. De politie onderzoekt of deze inbraak iets te maken heeft met een reeks inbraken in Nederland, waarbij alleen brillen van deze dure merken zijn gestolen.

]]>
De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Specifiek is de politie op zoek naar een fietser die 5.30 uur op de Sint Pieterstraat reed. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021087540.

]]>
51.4987962 3.610998
Middelburg en Terneuzen - Beelden fraudeleus pinnen in Bureau Rijnmond https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/31/08-onderzoeken-fraudeleus-pinnen-bureau-rijnmond.html In de uitzending van het opsporingsprogramma ‘Bureau Rijnmond’ wordt op donderdag 1 april aandacht besteed aan twee oplichtingszaken op 9 juli 2020 in Middelburg en op 10 juli in Terneuzen. nieuwsbericht Wed, 31 Mar 2021 13:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/31/08-onderzoeken-fraudeleus-pinnen-bureau-rijnmond.html 2021-03-31T13:17:00Z Op donderdag 9 juli 2020 werd een man uit Middelburg voor meer dan 10.000 euro opgelicht. Nadat zijn geld werd doorgesluisd, werd diezelfde middag kort achter elkaar een aantal bedragen gepind door een man bij een pinautomaat aan de Hesseplaats 58 in Rotterdam. De dag erna werd een vrouw uit Terneuzen voor 50.000 euro opgelicht. ‘s Middags werd bij een pinautomaat aan de Rösener Manzstraat 165 in Rotterdam geld van het slachtoffer gepind.

]]>
Tijdens het politieonderzoek zijn van beide situaties bewakingsbeelden opgevraagd. De politie hoopt dat er mensen zijn die de mannen op de beelden herkennen. In twee opsporingsberichten staan de foto’s, namelijk van de oplichting in Middelburg en de oplichting in Terneuzen.

]]>
De uitzending van Bureau Rijnmond is donderdag 1 april om 17.20 uur op RTV Rijnmond. Het programma wordt daarna ieder half uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur en is ook terug te zien op de website van Bureau Rijnmond.

]]>
Het is de eerste keer dat de politie in Zeeland zo nadrukkelijk samenwerkt met Bureau Rijnmond. Deze samenwerking kwam de laatste dagen tot stand toen vorige week bleek dat enkele verdachten van Zeeuwse fraudezaken bij geldautomaten in Rotterdam hun buit pinden. Vorige week werden drie Rotterdammers herkent nadat de politie afbeeldingen toonde in Opsporing Verzocht. Mochten de mannen van deze nieuwe gezocht zaken niet herkend worden, dan worden hun afbeeldingen daarna bij Opsporing Verzocht getoond.

]]>
Opsporing Verzocht 51.4987962 3.610998
Middelburg - Gezocht - Oplichter fraudeleus pinnen gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/08-bankkluisfraude-middelburg.html Deze man wordt gezocht in een zaak waarbij een man uit Middelburg op donderdag 9 juli 2020 voor meer dan 10.000 euro is opgelicht. verdachte Wed, 31 Mar 2021 13:14:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/08-bankkluisfraude-middelburg.html 2021-03-31T13:14:00Z Nadat zijn geld is doorgesluisd wordt kort achter elkaar een aantal bedragen gepind door deze man. Hij staat op beeld bij de pinautomaat op 9 juli 2020 tussen 20.48 uur tot 20.53 uur aan de Hesseplaats 58 in Rotterdam. Hij draagt een mondkapje en muts maar let ook op zijn kleding en opvallende slippers.

]]>
Wie herkent deze man (verdachte BT02)?

]]>
]]>
51.4987962 3.610998
Middelburg - Jongen aangehouden na steekpartij https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/31/08-jongen-aangehouden-na-steekpartij.html De politie heeft een 16-jarige jongen uit Middelburg aangehouden voor betrokkenheid bij een steekpartij aan de Topaas. Deze vond plaats op dinsdag 30 maart rond 18.10 uur. Een 19-jarige Vlissingse heeft aangifte gedaan, ze raakte gewond aan haar gezicht. nieuwsbericht Wed, 31 Mar 2021 09:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/31/08-jongen-aangehouden-na-steekpartij.html 2021-03-31T09:43:00Z De verdachte ging er na het incident vandoor, maar heeft zich rond 20.15 uur op het politiebureau van Middelburg gemeld. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Kort na het incident werd ook een 13-jarige Middelburger aangehouden aan de Kanaalweg. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Zijn rol bij het incident wordt nog onderzocht. Op de Kanaalweg werd ook een 18-jarige Vlissinger aangehouden, hij zou de 13-jarige jongen daar hebben mishandeld. Het slachtoffer moest zich door ambulancepersoneel laten behandelen en is overgebracht naar het ziekenhuis. Ze heeft aangifte gedaan. Het onderzoek naar de zaak loopt.

]]>
handboeien stockfoto 51.49453219999999 3.6224235
Brabant/Zeeland - ‘Dit is letterlijk weggegooid geld’ https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/29/09-dit-is-letterlijk-weggegooid-geld.html De politie in Noord-Brabant en Zeeland moest in 2020 ruim 1,2 miljoen euro betalen aan het vernietigen van drugslabs en opslaglocaties. Dit bedrag is exclusief het saneren van vervuilde grond, de inzet van specialistische diensten en bijvoorbeeld het ontruimen van woningen rond een lab. Het is voor eerst dat dit aspect van de drugsproblematiek in Zeeland en Noord-Brabant inzichtelijk is gemaakt. Binnenkort kan het Openbaar Ministerie deze kosten gaan verhalen op de daders. nieuwsbericht Mon, 29 Mar 2021 13:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/29/09-dit-is-letterlijk-weggegooid-geld.html 2021-03-29T13:57:00Z ‘Dit is letterlijk weggegooid geld’, stelt Marloes Lippens, specialist synthetische drugs van de politie in Oost-Brabant. ‘Ruim een miljoen euro is nodig om de rotzooi van criminelen op te ruimen. Echt zonde. En dat is nog niet de totale schade.’ Ook gemeenten, het waterschap of bijvoorbeeld een agrariër worden gedupeerd door een dumping of lozing. Deze kosten zijn nog niet op een rij gezet.

Lippens: ‘Als politie zijn wij formeel verantwoordelijk voor het afvoeren en vernietigen van de zwaar chemische vloeistoffen en vervuilde hardware na het ontdekken van een lab. Dit doet een gespecialiseerd bedrijf en dat kost veel geld. Dit zijn kosten die je niet wilt maken’

Lippens zet het bedrag in perspectief. ‘Met dit geld kunnen we ook extra controles houden of een preventiecampagne betalen. Dat gebeurt nu niet, want wij kunnen ons geld ook maar een keer uitgeven.’

]]>
In de Ondermijningswet die momenteel bij het parlement ligt, is de maatregel kostenverhaal opgenomen. Deze biedt binnenkort de mogelijkheid om de vernietigingskosten van drugslabs, -afval (en bijvoorbeeld ook illegaal vuurwerk) te verhalen op de daders. Neeltje Keeris, landelijk officier van justitie met als specialisme synthetische drugs is hier blij mee. ‘Dan betaalt voortaan de vervuiler, in plaats van de maatschappij. Zoals we weten wordt er gigantisch veel geld verdiend met de drugsproductie in Nederland en zeker ook in het Zuiden. Nu laten we zien wat de maatschappelijke kosten zijn, en we kunnen er wat aan doen. Dat is een mooi perspectief.’

In de praktijk ziet Keeris dat het lastig is om de grootverdieners achter een lab te achterhalen. ‘We pakken loopjongens, leveranciers, laboranten en ook kopstukken, maar van de laatste nog te weinig naar mijn zin. Dat is natuurlijk wel ons streven. Met deze maatregel hebben we in ieder geval een nieuw wapen in handen. Ik kijk uit naar de eerste veroordeling.’

]]>

Eenheid / Provincie

vernietigingskosten  2020*

Productielocaties 2020

Opslaglocaties 2020

Zeeland-West-Brabant

516.892

18

14

Oost-Brabant

753.263

17

17

 

 

 

 

Noord-Brabant

1.124.264

31

30

Zeeland

145.891

4

1

Totaal

1.270.155

35

31

*betreft alleen de ruimingskosten voor politie
Bron : ERISSP Landelijk overzicht Synthetische Drugs 2020

]]>
51.44164199999999 5.4697225
Middelburg - Goes - Politie pakt verkeersdelicten aan tijdens Streetgasm https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/29/08-verkeer-zeeland.html De politie kreeg zondagmiddag van diverse mensen meldingen over asociaal rijgedrag tijdens een stoet van dure sportauto's door Zeeland richting Bergen op Zoom. Tegen drie automobilisten is proces-verbaal opgemaakt en is een rijbewijs ingevorderd. nieuwsbericht Mon, 29 Mar 2021 10:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/29/08-verkeer-zeeland.html 2021-03-29T10:39:00Z Vanaf 13.30 uur kreeg de politiemeldkamer diverse meldingen dat een flinke stoet met exclusieve auto's over de Brouwersdam richting Zeeland reed. Agenten spraken bij een benzinestation met enkele deelnemers, die beaamden dat deze rit rumoerig verliep en dat te hard werd gereden. 

]]>
Op het viaduct van de A58 bij de Schroeweg in Middelburg werden de snelheden van de auto's met een lasergun gecontroleerd. Zo reed een bestuurder 160 kilometer per uur, waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Van deze automobilist werd zijn rijbewijs ingevorderd. De controle werd daarna verplaatst naar de Deltaweg. Daar stuitte de politie op een 48-jarige bestuurder uit Laren, die reed terwijl zondagmorgen zijn rijbewijs reeds was ingevorderd. Hij had op de A2 200 kilometer per uur gereden. Voor de neus van de agenten wisselde deze bestuurder met een andere man, maar het leed was toen al geschied. Deze 38-jarige man uit Heerhugowaard kreeg ook een bekeuring omdat hij volledig op de hoogte was van de invordering van het rijbewijs. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

]]>
De politie constateert daar hier sprake was van een georganiseerd evenement, welke voor onevenredig veel overlast en verkeersgevaarlijke situaties door heel Zuidwest Nederland heeft gezorgd. De organisatie van dit evenement is bij de politie bekend.

]]>
51.4987962 3.610998
Gezocht - Oplichter fraude ‘veilige’ kluisrekening gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/08-fraude-middelburg.html De politie kreeg zes tips, welke bijna allemaal wezen in de richting van een 21-jarige man uit Rotterdam. Hij wordt later verhoord. Fri, 26 Mar 2021 10:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/08-fraude-middelburg.html 2021-03-26T10:20:00Z De politie kreeg zes tips, welke bijna allemaal wezen in de richting van een 21-jarige man uit Rotterdam. Hij wordt later verhoord.

]]>
51.4987962 3.610998
Heinkenszand, Middelburg en Oost-Souburg - Beelden fraudeleus pinnen in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/23/08-opsporing-verzocht-middelburg-en-heinkenszand.html In de uitzending van het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ wordt op dinsdagavond 23 maart aandacht besteed aan drie oplichtingszaken in Heinkenszand, Middelburg en Oost-Souburg. nieuwsbericht Fri, 26 Mar 2021 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/23/08-opsporing-verzocht-middelburg-en-heinkenszand.html 2021-03-26T10:17:00Z Een man uit Oost-Souburg werd op 24 juli jl. door een zogenaamde ING-medewerker gemaand om 9.000 euro over te maken naar een calamiteitenrekening. Dat geld werd vervolgens door een tweetal geïnd in Rotterdam. Ook een andere verdachte inde duizenden euro’s bij een geldautomaat in Rotterdam. In totaal verdween bijna 5000 euro in zijn zakken. Dit geld werd afhandig gemaakt van een vrouw uit Middelburg, die hierbij op 9 november jl. ‘geholpen’ werd door de zogenaamde ING-bank. Tot slot kwam half december een zogenaamde directeur van de Rabobank bij een man uit Heinkenszand aan de deur. Deze vertelde dat hij een pinpas kwam ophalen om te vernieuwen. Het slachtoffer gaf de pas mee en kwam er in januari achter dat hij voor ruim 25.000 euro was opgelicht.

]]>
In de eerste twee zaken namen oplichters telefonisch de identiteit aan van een ander, in dit geval van de ING-bank, met hulp van een (technisch) trucje: spoofing. Criminelen maken zo jaarlijks honderden slachtoffers door zich telefonisch voor te doen als bankmedewerker, in korte tijd het vertrouwen te winnen en hun slachtoffers ertoe te verleiden om duizenden euro’s naar een ‘veilige’ rekening te laten overmaken.

]]>
Tijdens het politieonderzoek zijn van de drie zaken bewakingsbeelden opgevraagd. De politie hoopt dat er mensen zijn die de mannen op de beelden herkennen. In het opsporingsbericht staan de foto’s van de mannen van de oplichting in Heinkenszand. De oplichters van de zaak uit Middelburg en de zaak uit Oost-Souburg zijn ondertussen bij de politie bekend en worden later verhoord.

]]>
De live uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag 23 maart, aanvang 21.20 uur op NPO1. Op woensdag 24 maart wordt het programma rond 13.20 uur herhaald via NPO1.

]]>
De politie wijst u erop om alert te zijn dat oplichters een vals nummer gebruiken: "Krijg je een telefoontje van de bank, wees dan altijd op je hoede. Ook als er een zogenaamde bankmedewerker aan de deur staat. Controleer of je door je bank wordt benaderd door meteen op te hangen en dan zèlf het juiste telefoonnummer van je bank op te zoeken. Bel je bank dan zelf, wacht tot je iemand aan de lijn hebt en vraag gewoon even na of het klopt wat verteld is. Dat is helemaal niet vreemd of onaardig om te doen.”

]]>
51.4731889 3.814473
Middelburg - Opnieuw oplichter herkend na Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/26/08-herkenning-ov-middelburg.html Opnieuw is een man herkend aan de hand van de beelden, welke dinsdag jl. in Opsporing Verzocht werden getoond. Hij wordt later verhoord. nieuwsbericht Fri, 26 Mar 2021 10:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/26/08-herkenning-ov-middelburg.html 2021-03-26T10:08:00Z De politie toonde in het opsporingsprogramma afbeeldingen van een man die duizenden euro’s inde bij een geldautomaat in Rotterdam. In totaal verdween bijna 5.000 euro in zijn zakken. Dit geld werd afhandig gemaakt van een vrouw uit Middelburg, die hierbij op 9 november jl. ‘geholpen’ werd door de zogenaamde ING-bank.

De politie kreeg de afgelopen dagen zes tips, welke bijna allemaal wezen in de richting van een 21-jarige man uit Rotterdam. Hij wordt later verhoord. Het opsporingsbericht met zijn afbeeldingen is van de website van de politie verwijderd.

]]>
Opsporing Verzocht 51.4987962 3.610998
Arnemuiden - Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van fraude met bankpas https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/24/08-bankfraude-arnemuiden.html De politie waarschuwt ouderen voor een geraffineerde wisseltruc met een bankpas en roept dierbaren van niet-actieve ouderen, zoals (klein)kinderen en zorgverleners op om regelmatig een gesprek te voeren met deze mensen om ze weerbaarder te maken voor criminaliteit. Vermoedelijk komt deze wisseltruc vaker voor. nieuwsbericht Wed, 24 Mar 2021 11:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/24/08-bankfraude-arnemuiden.html 2021-03-24T11:11:00Z Op vrijdagmiddag 19 maart jl. werd een 86-jarige bewoonster van een verpleeg- en verzorgingstehuis aan de Nieuwlandseweg in Arnemuiden op een gemene manier van haar pinpas beroofd. Diezelfde dag werd 500 euro van haar bankrekening gestolen. Het slachtoffer werd gebeld en kreeg te horen dat er een pakje onderweg was. Ze moest met de pinpas 1 euro betalen. Even later verscheen er een vrouw aan de deur met een enveloppe en een kastje. De gewiekste vrouw hielp bij het pinnen. Hiervoor nam ze de pinpas van het slachtoffer over en vroeg haar de pincode. Na het 'pinnen' overhandigde de vrouw de enveloppe en een bankpas. Toen de bejaarde vrouw even later in een winkel wilde afrekenen, bleek dat ze een pinpas van iemand anders had. Diezelfde middag werd bij een betaalautomaat vijfhonderd euro van de bankrekening gepind. Er was ook geen één euro afgeschreven!

]]>
De politie ontving een soortgelijke melding uit Zoutelande en vermoedt dat deze werkwijze vaker wordt toegepast. Vooral de niet-actieve ouderen worden regelmatig slachtoffer van criminaliteit, zoals babbeltrucs of cybercrime. De politie roept dierbaren rondom niet-actieve ouderen, zoals (klein)kinderen en zorgverleners op om regelmatig een gesprek te voeren met deze mensen om ze weerbaarder te maken voor criminaliteit. Ze zijn een eenvoudige prooi. Ouderen moeten nooit hun bankpas en pincode afgeven. Er zijn vele verschijningsvormen van babbeltrucs. Meer informatie over senioren en veiligheid staat op de website van de politie. Ga daarna het gesprek aan met uw dierbare om ze weerbaar te maken!

]]>
Mogelijk heeft deze vrouw de afgelopen dagen meer mensen opgelicht. Bent u of is uw dierbare de afgelopen dagen ook slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte bij de politie: bel 0900-8844 voor het maken van een afspraak. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021070643.

]]>
Babbeltruc 51.5011231 3.6759015
Middelburg - Derde keer betrapt? Scooter in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/23/08-derde-keer-betrapt-scooter-in-beslag-genomen.html Maandagmiddag rond 17.45 uur werd door de politie een scooter in beslag genomen, omdat de bestuurder al voor de derde keer betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs. nieuwsbericht Tue, 23 Mar 2021 12:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/23/08-derde-keer-betrapt-scooter-in-beslag-genomen.html 2021-03-23T12:34:00Z De inbeslagname gebeurde in de Sint Jorisstraat in Middelburg, vlak nadat een agent de scooter over het toeristisch fietspad in het Molenwaterpark had zien rijden. De agent hield de scooter met de twee opzittenden staande en controleerde hun gegevens.

De bestuurder, een 24-jarige Vlissinger die niet de eigenaar van de scooter was, bleek geen rijbewijs te hebben. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Ook werd hij bekeurd voor het rijden over het toeristisch fietspad.

Omdat hij al eerder gewaarschuwd was dat hij niet op een scooter mocht rijden zonder rijbewijs, en dit al de derde keer was dat hij betrapt werd, besloot de agent de scooter in beslag te nemen. De zaak zal worden besproken met de officier van justitie. Die zal bepalen of de scooter terug gegeven kan worden aan de rechtmatige eigenaar.

]]>
51.5023207 3.6147832
Middelburg - Jongeman onder bedreiging wapen beroofd, vier verdachten aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/20/08-jongeman-onder-bedreiging-wapen-beroofd.html Een 18-jarige jongeman is dinsdagavond 19 januari onder bedreiging met een vuurwapen beroofd. Politie doet onderzoek naar het incident en is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Thu, 18 Mar 2021 13:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/20/08-jongeman-onder-bedreiging-wapen-beroofd.html 2021-03-18T13:12:00Z Update: Woensdag 17 maart 2021 zijn er vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. Het betreffen drie minderjarige jongens in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar en een man van 18 jaar. Allen komen uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit, het onderzoek duurt nog voort.

Het slachtoffer was rond 22.40 uur samen met twee anderen op een parkeerplaats aan het Podium. Daar komen drie jongens naar hen toe. Een van hen eist onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp een goed uit de auto op. De daders gaan er met de buit vandoor in een auto. De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar de daders. Bent u getuige geweest van dit incident? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.  

]]>
Politieauto 51.4800982 3.6325164