Alle berichten | Schouwen-Duiveland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/schouwen-duiveland.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Schouwen-Duiveland nl Fri, 29 Sep 2023 21:27:58 GMT 2023-09-29T21:27:58Z nl Renesse - Jongen aangehouden na bedreiging en mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/20/08-jongen-aangehouden-na-bedreiging-en-mishandeling.html De politie hield in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 augustus 2023 een jongen aan die zich misdroeg in het uitgaansgebied van Renesse. De jongen, een 15-jarige inwoner van Oosterland, bedreigde bovendien een politieagent met een mes. Sun, 20 Aug 2023 11:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/20/08-jongen-aangehouden-na-bedreiging-en-mishandeling.html 2023-08-20T11:21:00Z Agenten hoorden in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur vanaf de binnenplaats van het politiebureau in Renesse rumoer op straat. Ze gingen direct kijken wat er aan de hand was. Ze troffen een groep jongeren aan. Eén van die jongeren viel op doordat hij aan het schreeuwen was.

Voorwaarden

Toen ze de jongen apart namen en controleerden, bleek dat hij onder voorwaarden vrij was. Dit betekent dat hij verdacht wordt van een strafbaar feit of een voorwaardelijke straf heeft gekregen, maar niet in de cel hoeft te blijven. Hij moet zich dan wel aan een aantal afspraken houden. Voorbeelden van afspraken zijn: geen nieuwe strafbare feiten plegen, niet op een bepaalde plek komen, geen alcohol en/of drugs gebruiken, een behandeling of een training volgen, etcetera.
Uit onderzoek van de politiemensen bleek dat de jongen, een 15-jarige inwoner van Oosterland, zich niet aan de voorwaarden had gehouden. Hij moest daarom mee naar het politiebureau, maar verzette zich daartegen. Tijdens de schermutseling die ontstond, probeerde de jongen een van de agenten met een mes te steken. Gelukkig wisten de agenten hem te overmeesteren. Ze kregen daarbij hulp van een toezichthouder van de gemeente. De jongen is daarna meegenomen naar het bureau. De politieagent heeft aangifte gedaan van (poging) zware mishandeling.

Agressie

Uit het vervolgonderzoek bleek dat de jongen betrokken was geweest bij een opstootje op het terras van een horecagelegenheid. Hij moest van een beveiliger het terras verlaten, maar deed dit niet en probeerde de beveiliger te slaan. Ook sloeg hij de eigenaar van een horecagelegenheid. Deze man heeft aangifte gedaan van mishandeling. Toen toezichthouders van de gemeente Schouwen-Duiveland zich met het incident bemoeiden, zou de jongen hebben geprobeerd de handhaver te slaan en te schoppen. De auto waarin de handhavers reden, raakte door de schermutselingen beschadigd.
De jongen zit voor onderzoek en verhoor in de cel.

]]>
51.73214498 3.77456375
Zierikzee - Man laat auto achter na aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/31/08-man-laat-auto-achter-na-aanrijding.html Een 21-jarige Rotterdammer wordt verdacht van het verlaten van een plaats ongeval. Ook was hij mogelijk onder invloed van alcohol en of drugs. Hij liet vannacht zijn auto na een eenzijdig ongeval achter op de N59. Een vriendin bracht hem naar de Huisartsenpost, waarna hij voor verdere behandeling met een ambulance naar een ziekenhuis in Goes werd vervoerd. Mon, 31 Jul 2023 07:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/31/08-man-laat-auto-achter-na-aanrijding.html 2023-07-31T07:23:00Z De politie kreeg maandag 31 juli 2023 omstreeks 01.00 uur een melding van een passant dat op de N59 een auto op de kop in een sloot lag. Kennelijk was de bestuurder met zijn auto door de berm geschoten en had daarbij enkele paaltjes geraakt. Hierna schoot hij de parallelweg over, raakte een boom, rolde vervolgens de dijk af en kwam op de kop in een droge sloot terecht. Brandweerlieden onderzochten het voertuig. Er bleek niemand meer in te zitten. Wel werden in het voertuig een aangebroken fles cognac en een aangebroken fles whisky aangetroffen.  


Ondertussen werd duidelijk dat de bestuurder zich inmiddels op de huisartsenpost gemeld had. Daar werd besloten om een ambulance op te roepen en de man voor verdere behandeling naar het ziekenhuis in Goes te brengen. Daar heeft een arts bloed van de verdachte afgenomen. Het voertuig is getakeld en in beslag genomen.  De verdachte zal op een later moment, wellicht als ook de uitslag van het bloedonderzoek bekend is, verhoord worden.

 

 

]]>
51.65487303 3.92103501
Scharendijke - Dief babyvoeding loopt tegen de lamp https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/14/08-dief-babyvoeding-loopt-tegen-de-lamp.html Politiemensen hielden donderdagmiddag 13 juli 2023 op de Brouwersdam een 40-jarige man uit Rozenburg aan voor winkeldiefstal. Hij bleek een flink aantal pakken babyvoeding te hebben gestolen. De man had door zijn rijstijl de aandacht van de politie getrokken. Fri, 14 Jul 2023 11:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/14/08-dief-babyvoeding-loopt-tegen-de-lamp.html 2023-07-14T11:56:00Z Surveillerende agenten zagen de man rijden en hadden gezien dat hij geen autogordel droeg. Toen ze hem daarvoor wilden bekeuren, zagen ze dat de man zijn aandacht niet bij het rijden had en nogal slingerde. Op de Brouwersdam konden ze hem laten stoppen en controleren. In zijn auto lag een grote hoeveelheid pakken babyvoeding. De babyvoeding bleek onder andere afkomstig uit winkels in Scharendijke en Den Osse. De man is aangehouden op verdenking van heling /winkeldiefstal en in de cel gezet.

]]>
51.74858141 3.82593162
Bruinisse - Gewonden bij verkeersongeval bij brug https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/9/08-gewonden-bij-verkeersongeval-bij-brug.html Bij een ongeval op de Philipsdam zijn donderdag 8 juni drie personen gewond geraakt. Fri, 09 Jun 2023 09:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/9/08-gewonden-bij-verkeersongeval-bij-brug.html 2023-06-09T09:47:00Z Het ongeval gebeurde rond 15.40 uur. Het verkeer stond daar stil omdat de brug omhoog zou gaan. Een 27-jarige bestuurder uit Stavenisse ziet dit te laat en rijdt met zijn bestelbus achterop een auto. Deze auto raakt vervolgens weer een bestelbus die voor hem stilstaat. Door de aanrijding is de bijrijder van de middelste auto uit de auto geslingerd. Een medisch team is met een traumahelikopter ter plekke gekomen voor hulpverlening. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis vervoerd. Ook de bestuurders van de voorste bestelbus en de auto zijn naar een ziekenhuis gebracht. Agenten hebben verschillende getuigenverklaringen opgenomen. Verkeersspecialisten van de politie doen verder onderzoek naar de toedracht.

]]>
51.65399626 4.16646401
Ouwerkerk - 'Elke onbekende dode is iemand die vermist wordt' https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/18/08-dna-onderzoek-ouwerkerk.html Begin dit jaar was er veel aandacht voor de 70-jarige herdenking van de Watersnoodramp 1953, waarbij regelmatig gesproken werd over een flinke lijst met vermisten. De politie ontving in het eerste kwartaal vervolgens 58 meldingen van mensen die hun DNA af willen staan om zo de onbekende doden een naam te kunnen geven. Tue, 18 Apr 2023 09:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/18/08-dna-onderzoek-ouwerkerk.html 2023-04-18T09:00:00Z Een deel van deze vrijwilligers komt in aanmerking voor DNA-afname, omdat zij daadwerkelijk familie zijn van iemand die nog vermist wordt. Nadat de politie zorgvuldig de familierelaties heeft onderzocht, kan straks de daadwerkelijk DNA-afname plaatsvinden. Het Nederlands Forensisch Instituut zal dan de gemaakte DNA-profielen laten opnemen en vergelijken in twee speciale databanken. Namelijk de Nederlandse DNA-databank voor vermiste personen en de internationale DNA-databank I-Familia.

Onbekende personen

Eerst even terug in de tijd. Met in het achterhoofd dat elke onbekende dode een vermist persoon is, startten in 2013 de afdelingen forensische opsporing en vermiste personen van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant de zoektocht naar vermisten van de Watersnoodramp 1953. In datzelfde jaar werden meer dan dertig graven geopend van onbekende personen, zogenaamde nomen nescio’s, die omkwamen op 1 februari 1953 ten gevolge van de watersnoodramp in Zuid-West Nederland.

Verwantschapsonderzoek

Naarmate de jaren waren verstreken bleken lang niet alle onbekende doden een naam te hebben gekregen ondanks vele vergelijkingen die al werden gedaan. Een verdere doorontwikkeling in DNA- Verwantschapsonderzoek zorgt hopelijk voor nieuwe kansen. Des temeer reden om begin 2023, zeventig jaar na de ramp, nog een ultieme poging te doen om verwanten alsnog te koppelen aan de onbekende doden van deze ramp. Het doel van de politie is om alle onbekende doden hun naam weer terug te geven en thuis te brengen bij hun families.

Aanvullende informatie

Dit jaar kreeg de politie 58 aanmeldingen van mensen die hun DNA af willen staan. De politie richt zich tijdens dit proces alleen op mensen, waarbij is gebleken dat ze daadwerkelijk verwant zijn met een vermiste van de Watersnoodramp. Mensen die niet een specifiek familielid missen, zijn hartelijk bedankt voor hun goede wil. Er kan nu nog niet worden gezegd van hoeveel mensen straks daadwerkelijk DNA materiaal wordt veiliggesteld. De politie doet nauwkeurig onderzoek naar de familierelaties en dat kost tijd. Veel mensen moeten namelijk nog aanvullende informatie aanleveren, zoals een stamboom van de familie.

Capaciteit

De mensen die wel verwant zijn aan een vermiste ontvangen de aankomende periode een brief met daarin de oproep voor en uitleg over de DNA-afname. Overigens zal per deelnemer gekeken worden hoe de DNA-afname zal verlopen. Omdat de hedendaagse criminaliteit ook de nodige capaciteit vraagt van de politie zal de planning en uitvoering van de DNA-afnamen mogelijk nog enige tijd in beslag nemen. Tijd en zorgvuldigheid is in deze ultieme poging van groot belang. 

Oproep

De politie vindt het belangrijk om te benoemen dat mensen zich nog steeds kunnen aanmelden, mits zij in de eerste of tweede lijn nog steeds een broer of zus, vader of moeder, opa of oma kwijt zijn. Heb je dus eerdere berichtgeving gemist, maar mis je wél iemand in de familie naar aanleiding van de Watersnoodramp, laat het de politie dan alsnog weten via emailadres: aanmelden.zeeland-west-brabant@politie.nl.

]]>
51.62496462 3.98798783
Renesse - Arrestatie na mishandeling en vernieling https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/15/08-arrestatie-na-mishandeling-en-vernieling.html De politie arresteerde zaterdagochtend 15 april rond 4 uur een 33-jarige man uit Doetinchem, omdat hij verdacht wordt van vernieling en mishandeling van een 26-jarige Fransman. Sat, 15 Apr 2023 07:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/15/08-arrestatie-na-mishandeling-en-vernieling.html 2023-04-15T07:05:00Z De verdachte zou vernielingen hebben gepleegd in de tuin van een woning aan de Emmaweg en bonkte op de voordeur. Dit trok de aandacht van een Fransman die in de woning verbleef. Hij sprak de verdachte aan, maar werd vermoedelijk door de verdachte geslagen. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn hoofd op. Hij hield de verdachte vast tot de politie verscheen, het zogeheten burgerarrest. Agenten namen de verdachte van hem over. De verdachte zit vast voor nader onderzoek. 

]]>
51.73214003 3.77645955
Zierikzee / Barendrecht - Gezocht - Cybercrime - Zierikzee - Barendrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/08-cybercrime---zierikzee---barendrecht.html Een hoogbejaarde vrouw kreeg in juni 2022 met de post een nieuwe Rabo scanner. Vervolgens kreeg ze bezoek van een man die haar zou komen helpen met de bank scanner. Het gevolg? De bankpas verdween en er werd even later mee gepind. De pinner staat op beeld! verdachte Tue, 11 Apr 2023 11:25:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/08-cybercrime---zierikzee---barendrecht.html 2023-04-11T11:25:00Z Deze man die de vrouw hielp verdween met haar pinpas. Later die dag werd er een groot bedrag gepind in Barendrecht.

]]>
Wie is dit?

]]>
]]>
verdachte verdachte verdachte verdachte 51.6340911 3.88897499
Scharendijke - Gezocht - Cybercrime - Dijkstraat - Scharendijke https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/08-cybercrime---dijkstraat---scharendijke.html Een inwoonster van Scharendijke werd gebeld door nep Rabobank-medewerker. Ze gaf na het gesprek haar pincode, pinpas en Raboscanner af. De koerier die de pas heeft opgehaald staat op beeld! verdachte Tue, 11 Apr 2023 11:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/08-cybercrime---dijkstraat---scharendijke.html 2023-04-11T11:20:00Z Met deze betaalpias is even later gepind bij een Geldmaat aan de Dijkstraat in Scharendijke. Wij zoeken hem!

]]>
Wie is dit?

]]>
]]>
verdachte verdachte verdachte verdachte 51.73288711 3.85352722
Nieuwerkerk - Twee gewonden bij ernstig ongeval https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/4/08-twee-gewonden-bij-ernstig-ongeval.html Een 36-jarige man uit Den Haag en een 36-jarige vrouw uit Bruinisse zijn ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N59 ter hoogte van Nieuwerkerk. Beide zijn overgebracht naar het ziekenhuis, bij de man is, in verband met onderzoek bloed afgenomen. Sat, 04 Mar 2023 08:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/4/08-twee-gewonden-bij-ernstig-ongeval.html 2023-03-04T08:57:00Z Verschillende getuigen zagen hoe de bestuurder, die vanuit Oude-Tonge in de richting van Zierikzee reed, op vrijdag 3 maart rond 19.40 uur met zijn auto in een sloot belandde. Omstanders hebben eerste hulpverleend totdat de hulpdiensten er waren. Vervolgens zijn de slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis. Er is ter plaatse onderzoek gedaan naar de mogelijke toedracht. Verschillende getuigen verklaarden dat de bestuurder met hoge snelheid reed.

]]>
51.6564206 3.99263808
Nieuwerkerk - Twee aanhoudingen na beroving https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/3/08-twee-aanhoudingen-na-beroving.html De politie heeft donderdag 2 maart na een melding van een beroving twee verdachten aangehouden. Ze zouden een 15-jarige jongen uit Nieuwerkerk hebben bedreigd en berooft. Fri, 03 Mar 2023 09:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/3/08-twee-aanhoudingen-na-beroving.html 2023-03-03T09:19:00Z Het slachtoffer zou op donderdag rond 19.30 uur aan de Deltastraat zijn beroofd door een 15-jarige jongen en een 19-jarige man uit Oosterland. Na de beroving gingen ze er vandoor. Ze konden rond 20.00 uur worden aangehouden aan de Burgemeester van der Havestraat in Oosterland toen een alerte agent ze in een streekbus zag zitten. Met de hulp van een BOA heeft de agent het tweetal aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

]]>
51.6564206 3.99263808