Alle berichten | Schouwen-Duiveland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/schouwen-duiveland.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Schouwen-Duiveland nl Sun, 12 Jul 2020 10:44:52 GMT 2020-07-12T10:44:52Z nl Dreischor - Man bedreigt bekende en drie agenten https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/5/08-man-bedreigt-bekende-en-drie-agenten.html Na een melding van een bedreiging gingen agenten naar Dreischor om de verdachte van dit feit aan te houden. nieuwsbericht Sun, 05 Jul 2020 08:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/5/08-man-bedreigt-bekende-en-drie-agenten.html 2020-07-05T08:04:00Z De man, een 48-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland, werd geboeid in een politiebusje gezet. Hij zag kans om één van de ruiten van het busje uit de sponning te trappen. Hierdoor konden de agenten de man niet meer met die dienstauto naar het politiecellencomplex brengen en moest een andere eenheid ter plaatse komen om de man te vervoeren.

De verdachte bedreigde de agenten met de dood. Dit gebeurde op een zodanige manier dat drie agenten aangifte van dit feit hebben gedaan. Ook werd aangifte tegen de man gedaan van vernieling van de politieauto.

Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nu nog vast. Zondag wordt de man door rechercheurs gehoord over alle vier de bedreigingen en de vernieling.

 

]]>
51.68929499999999 3.9831787
Oosterland - Twee arrestaties na onderzoek straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/1/08-aanhoudingen-oosterland.html In een rechercheonderzoek zijn twee jongemannen gearresteerd voor een straatroof op donderdag 16 april. nieuwsbericht Wed, 01 Jul 2020 12:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/1/08-aanhoudingen-oosterland.html 2020-07-01T12:46:00Z Op de Margrietstraat werd een 12-jarige jongen beroofd. Hij werd hierbij geschopt en geslagen. De daders vluchtten op een scooter. Tijdens het politieonderzoek stuitte agenten op camerabeelden van de straatrovers. Een van hen werd door een agent herkent.

]]>
In zijn woning in Breda werd jongstleden maandagavond een 18-jarige jongeman uit deze stad aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij werd dinsdag verhoord en is daarna vrijgelaten. De tweede verdachte, een 18-jarige jongeman werd woensdagmorgen in zijn woning in Oosterland gearresteerd. Ook hij is naar een politiecellencomplex gebracht en werd na verhoor vrijgelaten. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

]]>
51.65011949999999 4.037544399999999
Zierikzee - Witte auto rijdt door na aanrijding Zierikzee https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/29/08-witte-auto-rijdt-door-na-aanrijding-zierikzee.html Op woensdag 10 juni jongstleden is een fietsende mevrouw uit Zierikzee aangereden op de rotonde bij de Westbrug, in de Weststraat in Zierikzee. De automobilist die haar aanreed heeft niet de moeite genomen om even te stoppen en te kijken hoe het met het slachtoffer ging. De vrouw raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. nieuwsbericht Mon, 29 Jun 2020 13:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/29/08-witte-auto-rijdt-door-na-aanrijding-zierikzee.html 2020-06-29T13:16:00Z De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het verlaten van de plaats van een ongeval zonder een identiteit achter te laten en hoopt dat het publiek hen tot hulp kan zijn om deze zaak op te lossen. De aanrijding gebeurde op woensdag 10 juni tussen 13.15 uur en 13.30 uur. De vrouw op de fiets kwam hard ten val door de aanrijding. De veroorzaker reed in een witte auto.

]]>
Hebt u iets gezien van deze aanrijding? Weet u wie er in de auto reed? Hebt u wellicht gehoord dat iemand een aanrijding heeft veroorzaakt en is doorgereden? Was u wellicht zelf de automobilist in de witte auto die is doorgereden na de aanrijding? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2020-166987.

]]>
51.64927309999999 3.9120336
Nieuwerkerk - Lange celstraf voor kopstuk phishing-bende https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/26/08-veroordeling-nieuwerkerk.html Na ruim 1,5 jaar onderzoek door het regionale cyberteam van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant werd op vrijdag 26 juni een kopstuk van een landelijk opererende phishing bende tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. nieuwsbericht Fri, 26 Jun 2020 16:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/26/08-veroordeling-nieuwerkerk.html 2020-06-26T16:22:00Z De aanpak van deze bende begon in 2016. Net als vele andere slachtoffers uit het hele land deed ook een boer uit de provincie Zeeland in deze periode aangifte van phishing, waarbij maar liefst meer dan 200.000 euro was buitgemaakt. Het bleek een - technisch gezien - complex delict te zijn, waarvan inzicht in de werkwijze en omvang van het criminele bedrijfsstructuur nog niet eerder in beeld was gebracht. Digitale specialisten van team digitale opsporing namen de uitdaging aan en startten een opsporingsonderzoek op. Tot op detailniveau wist het team de gehele werking van phishing als ook de hoofdverdachten, die er voor verantwoordelijk waren, inzichtelijk te maken. Na ruim anderhalf jaar onderzoek veroordeelde de rechtbank op 17 mei 2019 de hoofdverdachten tot gevangenisstraffen tot wel 5 jaar. De keuze om aan de voorkant de modus operandi van verschillende cybercrime fenomenen inzichtelijk te maken, met het doel effectieve interventies te kunnen doen, is inmiddels een vast werkproces geworden van de regionale cybercrime teams.

]]>
Tijdens het voorarrest van de hoofdverdachten uit politieonderzoek werd bij een van hen een mobiele telefoon aangetroffen in zijn cel. Een mooie vangst waarop het cyberteam van team digitale opsporing een verkennend onderzoek kon opstarten, waarbij o.a. ‘telio gesprekken’ van de penitentiaire inrichting werden opgevraagd. Hierdoor werd inzicht verkregen in nog drie hoofdverdachten binnen de bende. Vanwege de omvang werden van twee verdachten zogenaamde ‘rest-pv’s’ gemaakt en overgedragen aan andere cybercrime teams in het land. Op verdachte Jeffrey N. werd in december 2018 door het cyberteam een eigen opsporingsonderzoek opgestart. Ook dit onderzoek richtte zich op grootschalige phishing van bankgegevens.

]]>
Zoals alle hoofdverdachten uit deze bende hield deze man er ook een luxe levensstijl op na. Horloges, tassen, broeken, schoenen, zonnebrillen en andere items van luxe merken, die eerder bij de Zuid-Europese jetset horen, dan bij een ‘gewone’ jongen uit een volkswijk in Amsterdam. Het kan blijkbaar allemaal in de wereld van phishing bendes. Voor de politie een reden om deze zogenaamde ‘get rich or die trying’ mentaliteit te doen stoppen door zo veel mogelijk vermogen te traceren en af te pakken. Misdaad mag immers niet lonen!

]]>
Phishing onderzoeken gericht op hoofddaders zijn meestal complex en vragen specifieke kennis en expertise, maar wat doe je als je hoofdverdachte zijn positie binnen een van de grootste banken van Nederland gebruikt als bron en tevens afscherming voor zijn criminele activiteiten? Een lastige situatie met veel afbreukrisico’s. Voor het cyberteam was dit een uitgelezen kans om publiek-privaat te kunnen samenwerken met een cruciale partij binnen de aanpak van cybercrime. Met de security afdeling van deze bank werden werkafspraken gemaakt en werd er parallel onderzoek gedaan naar de criminele activiteiten van deze verdachte. Tijdens het onderzoek liep het contract van de verdachte af bij deze bank. Nadelig voor het onderzoeksteam, want de informatiepositie was erg goed. Tot grote verbazing van het team werd tijdens de laatste weken van zijn werk bij de bank waargenomen dat de verdachte door een ‘insider’ op listige wijze door de sollicitatieprocedure werd geloosd en binnen werd gehaald op de fraudeafdeling van een internationaal zeer bekende kledingfabrikant. Ook met dit bedrijf werden vervolgens werkafspraken gemaakt en werd wederom een parallel onderzoek gestart. Publiek-private samenwerking (PPS) is niet meer weg te denken in de aanpak van cybercrime. Alle teams in het land hebben inmiddels zelfs ieder een eigen PPS-specialist om deze vorm van samenwerking op een hoger niveau te brengen.

]]>
Het resultaat van ruim anderhalf jaar politieonderzoek mag er zijn. Net als de hoofdverdachten uit het andere cyberonderzoek is tegen Jeffrey N., een first-offender nota bene, ook een flinke celstraf geëist. Martijn van Dam, teamleider van het cyberteam, vertelt wat de ingrediënten zijn voor dit succes. “Dit soort cybercrime-onderzoeken zijn complex en vragen om een andere benadering. Zowel tactisch als organisatorisch. Dat heeft vooral te maken met de vele verschillende manieren waarop cybercriminelen hun feiten weten te verhullen en zich door allerlei barrières vrijwel ontastbaar voelen en dat soms ook gewoon zijn. Het begint daarom altijd bij een sterke informatiepositie en vervolgens kennis van en inzicht verkrijgen in het criminele bedrijfsproces. De slagkracht om dit soort onderzoeken tot een succes te brengen, komt tot stand door de bedoelde werking van de (landelijke) multidisciplinaire cybercrime teams. Hierbij zijn Intelligence, tactiek en specialisme verenigd in één team om gezamenlijk data gedreven tot effectieve interventies te komen. Die specifieke dynamiek, in combinatie met een bloedfanatieke cyber officier van justitie, die enorm veel kennis van zaken heeft, is onmisbaar bij de gehele aanpak.”

Op Rechtspraak.nl staat de veroordeling door de rechtbank gepubliceerd.

]]>
cybercrime 51.6496411 4.0004631
Dreischor - Automobilist onder invloed van alcohol en drugs https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/26/08-aanhouding-dreischor.html Op de Zuid Langeweg werd donderdagavond laat de bestuurder van een auto gearresteerd. In de auto troffen agenten 100 gram aan henneptoppen aan. nieuwsbericht Fri, 26 Jun 2020 12:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/26/08-aanhouding-dreischor.html 2020-06-26T12:23:00Z Rond 23.45 uur zagen agenten een slingerende auto rijden. De bestuurder en de auto werden gecontroleerd. De 41-jarige bestuurder uit de gemeente Schouwen-Duiveland stapte wankelend uit de auto. De agenten roken gelijk een alcohol en weedlucht. Uit een ademtest bleek dat de automobilist vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. Een speekseltest testte positief op het gebruik van THC. In de auto vonden de agenten een plastic zak met henneptoppen. De drugs werd in beslag genomen.

]]>
De man werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Een GGD-arts nam een bloedproef af. De uitslagen met de alcohol- en drugsgehalten zijn over ongeveer twee weken bekend. De man werd vrijdagmorgen verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

]]>
51.6803568 3.952013
Zierikzee - Ernstig ongeval met fatale afloop https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/31/08-ernstig-ongeval-met-fatale-afloop.html Zaterdagavond gebeurde een ernstig verkeersongeval op de Schouwsedijk waarbij een 35-jarige man uit Zierikzee overleed. nieuwsbericht Sun, 31 May 2020 06:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/31/08-ernstig-ongeval-met-fatale-afloop.html 2020-05-31T06:55:00Z Getuigen verklaarden dat de auto (eigendom van de man uit Zierikzee) die reed over de Schouwsedijk in Zierikzee plotseling op de verkeerde weghelft terecht kwam, frontaal tegen een andere auto botste en er meteen een hevige brand ontstond. De auto die in brand vloog betrof de auto van een 42-jarige man uit Aachen (D). De bestuurder van deze laatste auto kon snel het voertuig verlaten, maar liep nog wel verwondingen op.

De Duitse man is ter controle naar het ziekenhuis gebracht, hij heeft daar een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij niet had gedronken. De man mocht na behandeling weer naar huis.

De auto van de man uit Zierikzee brak door midden. Vermoedelijk is de bestuurder uit de auto geslingerd. Hij overleed ter plekke. Zijn familie is meteen van zijn overlijden in kennis gesteld, zij kwamen naar de plek waar het ongeval was gebeurd.

]]>
De brandweer is met verschillende voertuigen naar de plaats van het ongeval gekomen. Zij blusten de brand aan de auto en aan de omgeving van de auto. De Koninklijke Marechaussee assisteerde bij afzettingen om publiek op afstand te houden. Politieagenten hoorden getuigen en analisten van de verkeerspolitie hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Dat onderzoek is nog niet afgerond. Beide voertuigen zijn door de politie in beslag genomen voor onderzoek.

]]>
51.6660391 3.9420407
Zierikzee - Politie bedankt tipgevers tragisch ongeval https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/7/08-ongeval-zierikzee.html De politie ontving de afgelopen dagen diverse waardevolle reacties na een oproep met betrekking tot het ongeval op de Zeelandbrug, waarbij een 65-jarige wielrenner uit Zierikzee om het leven kwam. nieuwsbericht Thu, 07 May 2020 15:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/7/08-ongeval-zierikzee.html 2020-05-07T15:26:00Z De tweede wielrenner, een 62-jarige man uit 's-Heer Hendrikskinderen werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht vandaag (donderdag) het ziekenhuis verlaten. De man heeft ernstig, mogelijk blijvend letsel aan het ongeval overgehouden.

]]>
Een agent van het team verkeer stelt, vanwege de bijzondere locatie en de omstandigheden waaronder het ongeval plaatsvond, een uitgebreid onderzoek in naar de oorzaak van dit ernstige ongeval: "We ontvingen diverse waardevolle reacties en bedanken de melders hartelijk hiervoor. Zodra het onderzoek is afgerond, zullen de resultaten hiervan ter beoordeling aan het openbaar ministerie worden voorgelegd."

 

]]>
51.6501218 3.9184977
Zierikzee - Update met getuigenoproep - Wielrenner overleden na ongeluk op Zeelandbrug https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/3/08-wielrenner-overleden-na-ongeluk-op-zeelandbrug.html Een wielrenner die zaterdagmiddag op de Zeelandbrug in botsing kwam met een andere renner is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer is een 65-jarige man uit Zierikzee. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. nieuwsbericht Mon, 04 May 2020 10:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/3/08-wielrenner-overleden-na-ongeluk-op-zeelandbrug.html 2020-05-04T10:35:00Z De melding van het ongeval kwam op zaterdag 2 mei rond 15.05 uur binnen bij de meldkamer. Twee renners waren frontaal met elkaar in botsing gekomen. De Zeelandbrug werd tijdelijk afgesloten en hulpdiensten kwam ter plaatste. Daarbij werd onder andere een traumahelikopter ingezet. De 65-jarige man werd buiten bewust zijn en ernstig gewond aangetroffen. Ook de andere renner, een 62-jarige man uit ´s-Heer Hendrikskinderen, raakte gewond. Het 65-jarige slachtoffer is later op de avond in het ziekenhuis in Rotterdam overleden. De exacte toedracht van het ongeval is nog onderwerp van onderzoek.

]]>
De politie is op zoek naar getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Ook wanneer er mensen zijn die vrijdag of zaterdag over het fietspad van de Zeelandbrug hebben gereden en wellicht iets bijzonders of afwijkend hebben gezien wat eventueel te maken kan hebben met dit ongeval. Dan willen wij graag met u in contact komen!

Heeft u iets gezien? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.

]]>
51.62500350000001 3.9085568
Oosterland - Jongen (12) op straat van geld beroofd https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/17/08-straatroof-oosterland.html Een 12-jarige jongen uit Oosterland is donderdagmiddag op de Margrietstraat door twee jongemannen beroofd. Hierbij werd hij geschopt en geslagen. nieuwsbericht Fri, 17 Apr 2020 13:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/17/08-straatroof-oosterland.html 2020-04-17T13:20:00Z Het incident gebeurde rond 16.00 uur. De daders vluchtten met een geldbedrag op een scooter weg in de richting van Nieuwerkerk. Het slachtoffer is donderdagavond voor onderzoek naar een huisartsenpost gegaan. Hij heeft vrijdagochtend op het politiebureau aangifte gedaan. De politie onderzoekt de straatroof en heeft van enkele mensen een verklaring opgenomen.

]]>
51.6496411 4.0004631
Zierikzee - Getuigen gezocht van zware mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/10/08-getuigen-gezocht-van-zware-mishandeling.html De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling op maandag 9 maart 2020 rond 21u45 op de parkeerplaats aan de Hoofdpoortstraat. Het is onduidelijk wat er gebeurd is. nieuwsbericht Tue, 10 Mar 2020 10:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/10/08-getuigen-gezocht-van-zware-mishandeling.html 2020-03-10T10:23:00Z Op het parkeerterrein aan de Hoofdpoortstraat heeft maandagavond een mishandeling plaats gevonden. Een 18-jarige man uit Bergen op Zoom is vermoedelijk met een voorwerp op het hoofd geslagen. De toedracht is onbekend. Het slachtoffer is voor medische behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De politie vermoedt dat er meerdere jongeren aanwezig waren. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Getuigenoproep
De politie zoekt getuigen die iets over het incident kunnen vertellen. Zij kunnen bellen via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006, of via een tipformulier. Je blijft anoniem als je informatie deelt met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. We vragen voor een snelle informatieverwerking om het volgende dossiernummer te vermelden: 2020-062035.

 

 

]]>
51.64722930000001 3.9176568