Alle berichten | Sluis | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/sluis.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Sluis nl Tue, 18 Sep 2018 13:39:21 GMT 2018-09-18T13:39:21Z nl Waalwijk/ Oosterhout/ IJzendijke/ Nieuw Vossemeer - Drugsafval op vier plekken in Zeeland-West-Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/7/08-drugsafval-op-vier-plekken-in-zeeland-west-brabant.html De politie Zeeland-West-Brabant had donderdag 6 september haar handen vol aan de gevolgen van de productie van drugs in het Zuiden van Nederland. Op vier locaties werd drugsafval gevonden. Dit brengt het totaal aantal drugsdumpingen in 2018 in de eenheid op 38. nieuwsbericht Fri, 07 Sep 2018 08:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/7/08-drugsafval-op-vier-plekken-in-zeeland-west-brabant.html 2018-09-07T08:38:00Z Donderdagochtend begon het op de meubelboulevard in Waalwijk. Daar ging de politie af op een melding van een verdachte situatie. In een busje op de parkeerplaats troffen ze blauwe vaten aan. Daar bleek drugsafval in de te zitten. Het is door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Een 40-jarige man uit Tilburg is aangehouden.

]]>
Donderdagavond is er aan de Koopvaardijweg een bus met drugsafval aangetroffen. Na onderzoek bleek er 3500 liter afval van de productie van speed (amfetamine) in te liggen in tientallen jerrycans. De bus was eerder op de dag op verzoek van de politie elders weggesleept, omdat het voertuig vermoedelijk gestolen was. Pas bij het bedrijf werd het drugsafval ontdekt. Er is nog niemand aangehouden. Het afval wordt door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

]]>
Ook aan de Schorredijke, vlakbij of op de Belgische grens is donderdagavond vermoedelijk drugsafval gedumpt. In de bosjes stonden enkele vaten. Ook deze worden door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

]]>
Donderdagochtend werd er rond 11.30 uur drugsafval aan de Molenweg gevonden. Op een parkeerplaats stonden 13 blauwe vaten. Ook deze vaten zijn vermoedelijk afkomstig van de productie van synthetische drugs.

]]>
De productie en handel van hard drugs zoals XTC is al langer een doorn in het oog van de politie. Het is het werkterrein van keiharde drugsorganisaties die niet aarzelen voor het gebruik van geweld en om opdrachten te geven voor liquidaties in de openbare ruimte. Hun crimineel verdiende geld wordt geïnvesteerd in de bovenwereld en ondermijnd daarmee de rechtstaat. Deze pillenindustrie zorgt aanzienlijke schade aan het landschap door giftige stoffen te dumpen in natuurgebieden.  Het is zeer gevaarlijk voor mens en dier. En ook voor het milieu. De grond raakt vervuild. Dat kost heel veel geld om af te graven. Je kunt niet zomaar die vaten laten liggen.

]]>
De politie vraagt u hulp bij deze ondermijnende vorm van criminaliteit. Deze dumping van vermoedelijk chemisch drugsafval is logischerwijs het gevolg van productie van harddrugs. Met deze niets ontziende wijze dumpen worden de gevaren voor mens en milieu is nog eens benadrukt. De politie vraagt uw hulp. Heeft op de afgelopen nacht of ochtend iets gezien dat ons kan helpen de daders op te sporen? Belt u dan met de politie op 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000. Ook als u camera's bezit in die omgeving? Neem contact op met de politie.

]]>
stockfoto 51.3217174 3.6167632000000367
Zeeland - 93 Vaartuigen gecontroleerd tijdens grootscheepse controle sportvisserij https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/3/08-93-vaartuigen-gecontroleerd-tijdens-grootscheepse-controle-sportvisserij.html Zondag heeft er een grootscheepse integrale controle plaatsgevonden gericht op de sportvisserij. In totaal zijn 93 vaartuigen gecontroleerd bij Breskens, de Westerschelde en bij Neeltje Jans. Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven en een aantal personen staat een vervolgonderzoek te wachten. nieuwsbericht Mon, 03 Sep 2018 07:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/3/08-93-vaartuigen-gecontroleerd-tijdens-grootscheepse-controle-sportvisserij.html 2018-09-03T07:23:00Z Doel van deze grote controle is om beter zicht te krijgen op misstanden in de sportvisserijsector. Sportvissers zijn gecontroleerd op naleving van de Visserijwet, toezicht op het vangen van - en de aanvoer van zeebaars, ondermaatse vis en verboden vistuigen, op het voorhanden hebben van rode diesel, naleving van milieuvoorschriften, ondermijning, openstaande belastingschulden, uitkeringsfraude, identiteitsfraude, mensensmokkel en andere grensoverschrijdende criminaliteit.
De controles zijn uitgevoerd op de Westerschelde, de wateren bij Breskens, de Roompotsluizen en Neetje Jans. Hieraan hebben Douane, Politie, Landelijke Eenheid, Koninklijke marechaussee, Zeehavenpolitie, Belastingdienst, UWV, NVWA en Sportvisserij Zuidwest Nederland deelgenomen. 

]]>
In Breskens zijn er 20 vaartuigen gecontroleerd. Eén persoon heeft een proces-verbaal gekregen omdat er rode diesel in de tank zit. Rode diesel is afgeschaft in Nederland. Drie personen krijgen een vervolgonderzoek van de Belastingdienst en enkele schepen worden nog verder onderzocht omdat er een grote hoeveelheid vistuig aan boord is.

Op de Westerschelde zijn 38 vaartuigen gecontroleerd. Van één persoon wordt de financiën nader onderzocht en één persoon is betrapt op het afhalen van drugs.

Op Neeltje Jans zijn 35 vaartuigen gecontroleerd. Van één vaartuig is de herkomst onduidelijk. De Douane zoekt dit verder uit. Eén persoon wordt verdacht van uitkeringsfraude en wordt verder nagetrokken door de UWV.

Daarnaast zijn enkele processen-verbaal opgemaakt voor het vangen van ondermaatse vis.

]]>
Steeds vaker voeren de samenwerkende overheden de laatste jaren binnen de regio Zuid-West integrale controles uit op verschillende gebieden en in wisselende samenstellingen.  Aan deze controle namen Douane, Politie, Landelijke Eenheid, Koninklijke Marechaussee, Zeehavenpolitie, Belastingdienst, UWV, NVWA en Sportvisserij Zuidwest Nederland deel. De regie bij deze gezamenlijke actie lag bij Politie en Douane. Enkele jaren geleden hebben dezelfde diensten een integrale controle ten aanzien van de beroepsvisserij uitgevoerd. Dat gaf een goed beeld van dat deel van de sector en de misstanden die zich daar voordoen. De sportvisserij bleef tot nu toe onbelicht. “We kijken tevreden terug op deze controle waarbij veel handhavingspartners betrokken waren. We vinden het belangrijk om goed zicht te hebben op datgene wat niet deugt op de Zeeuwse wateren. Alles met het doel om de veiligheid te vergroten en er voor te zorgen dat we vroegtijdig met elkaar ingrijpen als misstanden, in welke vorm dan ook, daarom vragen."

]]>
51.6331438 3.7007154000000355
Hulst, Sluis - Onder invloed https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/27/08-onder-invloed.html Zondagavond werden in Zeeuws Vlaanderen twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Van een bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd, de ander kreeg een rijverbod. nieuwsbericht Mon, 27 Aug 2018 08:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/27/08-onder-invloed.html 2018-08-27T08:09:00Z Op de Dubbele Poort in Hulst werd rond 21.10 uur door een getuige gemeld dat er een dronken man op een motor reed, volgens de getuige ging dit niet geheel soepel daar meneer steeds van zijn motor viel. Agenten zijn naar de opgegeven plek gereden en confronteerde de 34-jarige motorrijder met hun bevindingen. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. Toen de agenten de man, met een onbekende woonplaats, om zijn rijbewijs vroegen bleek dat de man geen rijbewijs had. Ook stond er voor hem nog een boete open van 246 euro. Die kon hij niet betalen dus is de man aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

]]>
In Sluis, in de St. Annastraat, werd rond 23.10 uur gemeld dat er een auto vast zat in een heggetje bij een woning. De auto kon er niet meer uit en dus moest een takelbedrijf gebeld worden om het voertuig weg te slepen. Agenten die ter plaatse kwamen hebben de bestuurder laten blazen. De automobilist, een 59-jarige man uit Sluis, bleek teveel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

]]>
51.2827285 4.050692000000026
Aardenburg - Gebruikers en dealer aangehouden bij drugsactie https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/25/08-drugs-aardenburg.html De politie heeft dinsdag in de buurt van de Boelaertstraat een drugsactie gehouden en vier mensen aangehouden. De drugsdealer zit nog vast. nieuwsbericht Wed, 25 Jul 2018 09:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/25/08-drugs-aardenburg.html 2018-07-25T09:58:00Z De politie en de gemeente Sluis kregen de laatste tijd diverse meldingen van overlast. Hierop is een onderzoek gestart. Uit dit onderzoek bleek dat in een woning aan de Boelaertstraat vermoedelijk drugs werden verhandeld. Dinsdag rond 17.00 en 19.00 uur hield de politie drie mensen aan. Twee hadden zojuist gebruikershoeveelheden cocaïne gekocht.

]]>
Het drietal werd voor verder onderzoek en verhoor naar het politiebureau in Oostburg gebracht. Het gaat om een man (42) uit Knokke (B) en een man (30) en vrouw (61), beiden uit Sint Laureins (B). De man uit Knokke kreeg een boete van 500 euro. De man uit Sint Laureins krijgt een uitnodiging voor een OM-hoorzitting. De officier van justitie doet tijdens dit verhoor een voorstel voor een strafbeschikking. Dit is een straf, die wordt opgelegd zonder tussenkomst van de rechter. De zaak tegen de vrouw werd geseponeerd, omdat zij geen drugs had gekocht.

]]>
Rond 19.30 uur is de politie een onderzoek gestart in de woning aan de Boelaertstraat. Hierbij werd drugs in beslag genomen. De politie onderzoekt de aard en de hoeveelheid nog. Het gaat in ieder geval om meer dan een zogenaamde gebruikshoeveelheid. Ook werd een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. In de woning werd de bewoner aangehouden. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht en ingesloten.

]]>
De politie heeft de gemeente Sluis van de actie en de eerste resultaten op de hoogte gesteld. Gezamenlijk wordt onderzocht welke bestuurlijke maatregelen genomen kunnen worden.

]]>
Aanhouding winkeldief 51.27427269999999 3.44533279999996
IJzendijke - Bewoonster: 'Plotseling stond er een auto in de gang' https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/21/08-ongeval-ijzendijke.html Vrijdagavond is op de Oranjedijk een auto van de weg geraakt en een woning binnengereden. De bestuurder was dronken. nieuwsbericht Sat, 21 Jul 2018 08:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/21/08-ongeval-ijzendijke.html 2018-07-21T08:12:00Z Het ongeluk gebeurde rond 22.45 uur. De auto stond in de voortuin. De gevel van het huis was zwaar beschadigd. Ook werd de brievenbus en een waterput omver gereden.

]]>
De bewoonster stond tijdens het ongeluk juist in de gang, toen er plotseling een auto in de gang stond. Ze raakte niet gewond, maar schrok enorm. Ook de bestuurder bleef ongedeerd.

]]>
Uit een blaastest bleek dat de bestuurder (36), een inwoner uit de gemeente Sluis, teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd een uitgebreide ademanalyse gehouden. Het resultaat was 690 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

]]>
51.3217174 3.6167632000000367
Nieuwvliet - Inbraak in bedrijf Nieuwvliet https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/15/08-inbraak-in-bedrijf-nieuwvliet.html Zondagochtend rond 09.00 uur ontdekte de eigenaar van een fiets- en bromfietsverhuurbedrijf aan de Zeedijk in Nieuwvliet dat er in zijn bedrijf was ingebroken. nieuwsbericht Sun, 15 Jul 2018 10:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/15/08-inbraak-in-bedrijf-nieuwvliet.html 2018-07-15T10:28:00Z Bij aankomst zag hij dat er een deur was opengebroken door de inbrekers. Uit het bedrijf werd frisdrank, bier, een geluidsinstallatie en een onbekend geldbedrag meegenomen. Ook werd er schade aangericht aan apparatuur die in het bedrijf aanwezig was. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Vermoedelijk hebben de daders hun buit vervoerd in OLA-vuilnisbakken, want ook die zijn verdwenen. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie. Die stelt een onderzoek in.

]]>
51.387635 3.4478811999999834
Cadzand/Groede - Driemaal ingebroken in auto’s Duitse toeristen https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/10/08-drie-maal-ingebroken-in-auto%E2%80%99s-duitse-toeristen.html Vrijdag 6 juli jl. is er driemaal ingebroken in auto’s van Duitse toeristen. Eenmaal in Groede aan de Zeeweg en tweemaal in Cadzand aan de Zwartepolderweg. We zijn op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Tue, 10 Jul 2018 07:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/10/08-drie-maal-ingebroken-in-auto%E2%80%99s-duitse-toeristen.html 2018-07-10T07:14:00Z Uit de auto’s zijn verschillende persoonlijke spullen gestolen. De eigenaren hebben hiervan aangifte gedaan. Tot nu toe ontbreekt nog ieder spoor van de dader(s).

]]>
De inbraken in Cadzand aan de Zeeweg zijn vrijdagmiddag 6 juni jl. tussen 15.00 en 17.30 uur door de gedupeerden ontdekt. In Groede heeft de eigenaar de inbraak om 20.30 uur geconstateerd; de auto is rond 13.00 uur op de parkeerplaats aan de Zwartepolderweg gezet. Hebt u die vrijdagmiddag of -avond iets bijzonders gezien op één van de parkeerplaatsen? Deel deze informatie dan met de politie. Dat kan via het algemene nummer 0900 8844  of via Whats App (06 12 20 70 06). U kunt ook anoniem uw tips geven via www.meldmisdaadanoniem.nl of hun telefoonnummer 0800 7000 (BVH 2018157022/2018156945/2018157535).

]]>
51.39323049999999 3.4789221999999427
Breskens - Man jaagt uitgaanspubliek de stuipen op het lijf https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/8/man-jaagt-uitgaanspubliek-de-stuipen-op-het-lijf.html Afgelopen nacht heeft een 23–jarige verwarde man uit Breskens op het Spuiplein omstanders flink aan het schrikken gebracht door in het openbaar met messen rond te lopen. nieuwsbericht Sun, 08 Jul 2018 15:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/8/man-jaagt-uitgaanspubliek-de-stuipen-op-het-lijf.html 2018-07-08T15:00:00Z Rond 02.50 uur wordt aan de meldkamer doorgegeven dat er een man met twee grote slagersmessen door het horecapubliek heen loopt. Vanwege de Kermis is er nog veel publiek op de been. Een aantal mensen slaat van schrik op de vlucht. Agenten snellen op aanwijzing van omstanders naar de verdachte. Deze heeft de messen inmiddels afgegeven aan een beveiliger. De verdachte is vervolgens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. De messen zijn in beslag genomen. Na verhoor mocht de man weer naar huis.

]]>
51.3965159 3.559301399999981
Schoondijke, Breskens - Te diep in het glaasje gekeken https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/3/08-te-diep-in-het-glaasje-gekeken.html Vannacht hebben surveillerende agenten (tussen 23.30 en 01.15 uur) een drietal automobilisten in West Zeeuws-Vlaanderen aan een alcoholcontrole onderworpen. Bij alle drie de automobilisten bleek dat zij te diep in het glaasje hadden gekeken. nieuwsbericht Tue, 03 Jul 2018 05:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/3/08-te-diep-in-het-glaasje-gekeken.html 2018-07-03T05:58:00Z In de Lange Heerenstraat in Schoondijke werd een 26-jarige Schoondijkenaar aan de kant gezet. Hij bleek 440 ug/l te blazen op het ademanalyseapparaat. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de man een boete van 550 euro.

Op de rotonde op de N61 bij Schoondijke werd een 47-jarige man uit Gent (B) betrapt op het rijden onder invloed. De auto stond op de pechstrook met een lekke band. De bestuurder verklaarde tegen een verhoging te zijn aangereden en hierdoor was zijn band geklapt. Deze man had ruim drie keer teveel gedronken, hij blies 680 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

En in Breskens, op de Sterreboschweg, werd een 54-jarige man uit Brussel (B) gecontroleerd. Hij bleek net teveel te hebben gedronken. Het ademanalyseapparaat gaf aan dat hij 265 microgram alcohol in een liter uitgeademde lucht had. Deze man kreeg door het Openbaar Ministerie een boete opgelegd van 325 euro.

 

]]>
51.3540194 3.555650499999956
Omgeving Breskens - Gezocht - Breskens: Brandweerman Herman Ploegstra vermist https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2016/08-cck-breskens-herman-ploegstra/de-zaak.html [UPDATE: Het coldcaseteam van de politie in Zeeland-West-Brabant is op zoek naar brandweerman Herman Ploegstra die sinds 26 oktober 2010 is vermist.] Op dinsdag 26 oktober 2010 wordt de 35-jarige Herman Ploegstra voor het laatst gezien in Breskens. Daar heeft hij een fitnesscentrum Way of Life bezocht. Maar Herman komt niet thuis in IJzendijke aan. Zijn vrouw slaat alarm. dossier Wed, 27 Jun 2018 08:40:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2016/08-cck-breskens-herman-ploegstra/de-zaak.html 2018-06-27T08:40:00Z Brandweerman Herman Ploegstra vermist sinds 26 oktober 2010 51.3217174 3.6167632000000367