Alle berichten | Sluis | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/sluis.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Sluis nl Sat, 17 Nov 2018 17:12:59 GMT 2018-11-17T17:12:59Z nl Middelburg, Oostburg - Onder invloed van drugs in de auto https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-onder-invloed-van-drugs-in-de-auto.html Vrijdagavond werden twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hun auto’s werden gecontroleerd door agenten en bij beide bestuurders werd een speekseltest gedaan. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 08:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-onder-invloed-van-drugs-in-de-auto.html 2018-11-17T08:10:00Z In Oostburg werd een auto gecontroleerd op de Maagdenbergweg. Toen agenten de bestuurder (een man van 21 uit Schoondijke) aanspraken roken zij een henneplucht uit de auto komen. Door de inzittenden werden gebruikershoeveelheden hasj en hennep bij de agenten ingeleverd. Die zijn later vernietigd. Bij de bestuurder werd vervolgens een speekseltest uitgevoerd. Die gaf een positief resultaat op THC, de werkzame stof in hennep. De bestuurder is aangehouden en op het politiebureau heeft een GGD-arts een bloedtest afgenomen. Het monster wordt naar het NFI gestuurd. Daar zal het geanalyseerd worden. De onderzoeksresultaten worden later bekendgemaakt aan de Schoondijkenaar. In de auto werd ook nog een bij wet verboden vouwmes aangetroffen. De man uit Schoondijke bleek de eigenaar van het mes. Hij heeft er afstand van gedaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

]]>
In Middelburg controleerden agenten een auto op de Torenweg. De bestuurster had er behoorlijk de vaart in zitten, daarom viel zij op. De vrouw, een 21-jarige Middelburgse, moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat zij gedronken had. Op het bureau is van haar ook een speekseltest afgenomen. Zij testte positief op het gebruik van cocaïne. Er werd een GGD-arts naar het bureau geroepen, deze heeft een bloedmonster afgenomen van de vrouw. Dit gaat naar het NFI voor een analyse. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 24 uur. Door de agenten wordt proces-verbaal opgemaakt.

]]>
51.3148483 3.46406920000004
Breskens - Conservatoir beslag na mishandeling Breskens https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/31/08-conservatoir-beslag-na-mishandeling-breskens.html Naar aanleiding van het onderzoek dat de recherche doet na de zware mishandeling van twee mannen op de Kieweg in Breskens (15 oktober jl.) zijn gisteren op drie plaatsen in Breskens doorzoekingen gedaan onder leiding van de Rechter Commissaris. nieuwsbericht Wed, 31 Oct 2018 15:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/31/08-conservatoir-beslag-na-mishandeling-breskens.html 2018-10-31T15:26:00Z Daarnaast werd op twee plaatsen in Oostburg conservatoir beslag gelegd op de twee scooters van de reeds aangehouden verdachten. Ook in Breskens werd conservatoir beslag gelegd op drie scooters.

De huiszoekingen vonden plaats op adressen aan verschillende adressen in Breskens. Er is conservatoir beslag gelegd op twee scooters. Deze zijn op last van de Officier van Justitie  meegenomen door de politie.

Conservatoir beslag houdt in dat de staat beslag legt op het vermogen, of een deel daarvan, van de verdachte van een misdrijf, voordat er een uitspraak van de rechter is gedaan. Het beslag is een soort zekerheidstelling op een eventuele schadevergoeding waartoe een verdachte uiteindelijk veroordeeld zou kunnen worden.

Bij één van de doorzoekingen in Breskens werd in een woning een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Alle spullen die te maken hadden met het in stand houden van deze kwekerij (inclusief de 59 planten) zijn door de politie in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De eigenaar van de hennepkwekerij wordt op een later tijdstip als verdachte gehoord.

De twee mannen die in verband met de mishandeling zijn aangehouden zitten nog altijd vast.

]]>
51.39452579999999 3.5558783000000176
Sluis - Agressieve campinggast aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/27/08-agressieve-campinggast-aangehouden.html Vannacht zijn agenten meerdere keren naar een camping in de gemeente Sluis gereden omdat zij meldingen kregen van overlast door één van de campinggasten. Telkens als de agenten ter plaatse kwamen was de overlast voorbij en konden zij verder niets betekenen. nieuwsbericht Sat, 27 Oct 2018 12:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/27/08-agressieve-campinggast-aangehouden.html 2018-10-27T12:15:00Z Tot ongeveer 06.15 uur. Meerdere mensen werden lastiggevallen door een 45-jarige man uit de gemeente Sluis die op de camping verbleef en deze man zou zelfs iemand mishandeld hebben. Ook zou hij het interieur van een caravan vernield hebben.

De agenten die ter plaatse kwamen troffen de man buiten aan. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol, schreeuwde de hele boel bij elkaar en gedroeg zich heel agressief. De man is aangehouden en werd overgebracht naar een politiecellencomplex.

Tijdens de rit daar naartoe gedroeg de man zich zo agressief dat de agenten hun dienstvoertuig tot twee keer toe langs de kant van de weg hebben moeten zetten om de man weer te kalmeren. De tweede keer zijn er zelfs meerdere agenten in de auto bij de man komen zitten om hem in bedwang te houden. Ook in het politiecellencomplex bleef de man zich recalcitrant gedragen. Hij is ingesloten en zit nog vast. De man zal vandaag gehoord worden.

Door de eigenaar van de caravan is aangifte gedaan van de vernieling.

]]>
51.3086558 3.3879194999999527
Breskens - Twee aanhoudingen na mishandeling Breskens https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/26/08-twee-aanhoudingen-na-mishandeling-breskens.html Eerder berichtte de politie over een mishandeling die heeft plaatsgevonden op de Kieweg in Breskens. Twee inzittenden van een bestelbus werden op maandag 15 oktober mishandeld en bedreigd door mannen die hen de weg versperden. nieuwsbericht Fri, 26 Oct 2018 11:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/26/08-twee-aanhoudingen-na-mishandeling-breskens.html 2018-10-26T11:13:00Z Na de aangifte is de recherche meteen een onderzoek gestart en in de dagen erna zijn al twee verdachten aangehouden. Eén van de twee verdachten, een 18-jarige Bressiaander, is op 16 oktober jl. ’s avonds aangehouden in zijn woning. De ander, een 22-jarige man uit Oostburg, is op woensdagochtend 17 oktober van zijn bed gelicht door de politie. Beide mannen zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Zij zijn in verzekering gesteld en zitten nog steeds vast.

]]>
Bij deze mishandeling werd één van de slachtoffers zodanig mishandeld dat hij met meerdere botbreuken in zijn gezicht moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer werd diverse keren geschopt en geslagen. Bovendien werden beide slachtoffers vanuit de groep bedreigd met vuurwapens. Bij een doorzoeking in de woningen van de twee verdachten, onder leiding van de rechter-commissaris, zijn verschillende spullen in beslag genomen, waaronder computerapparatuur, tasers, een gasdrukwapen met munitie, een ploertendoder en een busje pepperspray.

]]>
Uit getuigenverklaringen en het verdere onderzoek is gebleken dat de twee aangehouden mannen deel uitmaakten van een groep van minimaal zes personen. Door de recherche wordt thans uitgebreid onderzoek gedaan naar de identiteit van deze personen maar ook naar hun rol ten tijde van het incident.  Door de politie wordt  met meerdere rechercheurs aan deze zaak gewerkt, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
51.40089829999999 3.535114300000032
Hulst en Sluis - Meer politie op straat in gemeenten Hulst en Sluis https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/22/08-politie-hulst-sluis.html Vanaf 1 november aanstaande verandert de wijze waarop aangifte bij de politie gedaan kan worden in de gemeenten Hulst en Sluis. Hierdoor kunnen agenten meer aanwezig zijn op straat. Bij woninginbraken, straatroven en overvallen wordt er direct ter plaatse een aangifte opgenomen. Of wordt er samen met u een afspraak gemaakt op een geschikter moment. De politiebureaus aan de Van der Maelstedeweg in Hulst en aan de Trageldam in Oostburg waren de laatste tijd al beperkt geopend. nieuwsbericht Mon, 22 Oct 2018 11:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/22/08-politie-hulst-sluis.html 2018-10-22T11:11:00Z Teamchef Eric Nagelkerke beseft maar al te goed dat een politiebureau vaak een symbolische functie heeft: "Maar ik vind het verlies van politiecapaciteit om onze agenten in een politiebureau te laten wachten tot iemand naar het bureau komt. De ervaringen in Hulst en Sluis leren ons tevens dat het publiek ons goed weet te vinden en ons niet persé op een politiebureau wil ontmoeten. Om effectief contact te maken en samen te werken aan de veiligheid in beide gemeenten, is en blijft de politie in de toekomst op vele manieren bereikbaar, aanwezig en zichtbaar."

]]>
"Met beide gemeenten hebben we gezocht naar de meest effectieve manier om het politiepersoneel in te zetten en het best in contact en verbinding te zijn met de inwoners in Hulst en Sluis. Hierdoor kunnen wij u beter van dienst zijn, bij die gelegenheden waarin u een beroep op ons doet", aldus Nagelkerke.

]]>
De teamchef verwacht dat inwoners vanaf nu nog beter geholpen kunnen worden: "Door het aanbieden van vele contactmogelijkheden worden de behoeften en wensen beter afgestemd en kunnen wij hierdoor onze politiecapaciteit gerichter op straat inzetten. Want dat is een vaak gehoorde en terechte wens van onze inwoners. De politieposten blijven in Hulst en Sluis overigens nu en in de toekomst gewoon voor de lokale agenten beschikbaar."

]]>
 • Er rijdt altijd politie door het gebied. In het geval van noodhulp doet de politie er alles aan om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn en te kunnen helpen.
 • Bel bij spoed: 112. Ook wanneer u een verdachte situatie ziet, waarbij de kans aanwezig is dat verdachten op heterdaad kunnen worden aangehouden.
 • Voor uw vragen kunt u altijd terecht op de internetsite Politie.nl. Vindt u geen antwoord of heeft u geen internet? Bel dan met 0900-8844. De centralist helpt u uw antwoord te vinden op de website.
 • Via Politie.nl kunt u voor veel zaken ook aangifte doen of iets bij de politie melden. Ook kan de centralist een telefonische aangifte opnemen of inplannen.
 • Is dit niet de gewenste oplossing dan kunt u ook een afspraak in laten plannen voor een 3D-aangifte in het politiebureau in Terneuzen, Rosegracht 15. De aangifte wordt dan vanuit een call center door een politiemedewerker live met een videoscherm opgenomen. De ervaringen van aangevers daarmee zijn goed.
 • Geeft de aard van een zaak daartoe aanleiding, dan wordt een aangifte ingepland op het politiebureau in Terneuzen, Rosegracht 15.
 • Is ook dit niet mogelijk of vanwege de ernst, aard van het delict of andere bijzondere omstandigheden niet de meest geschikte vorm, dan wordt de aangifte bijvoorbeeld bij u thuis of eventueel op het politiebureau in Hulst of Oostburg ingepland. Deze aangifte wordt dan in overleg tijdens een reguliere politiedienst opgenomen.
 • Naast de tientallen agenten, die in het politieteam Zeeuws-Vlaanderen werken, zijn er wijkagenten. Zij onderhouden contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent. Op Politie.nl > Mijn Buurt kunt u zien wie uw wijkagent is.
 • Kijk voor een volledig overzicht van de contactmogelijkheden op Politie.nl > Contact.
 • ]]>
  51.2806907 4.054886899999929
  Breskens - Mannen mishandeld en bedreigd met vuurwapens https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/16/08-mannen-mishandeld-en-bedreigd-met-vuurwapens.html Op de Kieweg zijn maandagavond 15 oktober twee mannen mishandeld en bedreigd met vuurwapens door een groep mannen. Een van de slachtoffers is overgebracht naar een ziekenhuis. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Tue, 16 Oct 2018 11:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/16/08-mannen-mishandeld-en-bedreigd-met-vuurwapens.html 2018-10-16T11:10:00Z De slachtoffers reden rond 21.30 uur in een bestelbus over de Kieweg. Midden op de weg stond een groep jonge mannen met scooters waardoor de bestelbus niet verder kon rijden. De jongeren weigerden aan de kant te gaan. Beide mannen stapten uit en vroegen hen opzij te gaan. Gelijk kregen zij klappen van een paar leden van de groep en werd er gedreigd met een vuurwapen(s). De slachtoffers konden wegkomen en waarschuwden de politie. 

  ]]>
  De politie doet onderzoek naar deze mishandeling en bedreiging. Bent u getuige geweest of heeft u meer informatie over de daders? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via 0800 7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

  Zaaknummer 2018243388

  ]]>
  51.40089829999999 3.535114300000032
  Oostburg, Groede - Drie bestuurders onder invloed betrapt https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/7/08-drie-bestuurders-onder-invloed-betrapt.html In de nacht van zaterdag op zondag werden in Zeeuws Vlaanderen drie bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Twee keer was het mis in Oostburg, een keer in Groede. nieuwsbericht Sun, 07 Oct 2018 12:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/7/08-drie-bestuurders-onder-invloed-betrapt.html 2018-10-07T12:02:00Z Agenten controleerden omstreeks 01.40 uur een 32-jarige automobilist uit Namur (B) op de Commerswerveweg in Oostburg. Hij moest een blaastest doen op straat. Daaruit bleek dat hij alcohol had gedronken. De man is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij ruim twee keer teveel alcohol had gedronken om nog te mogen rijden. (515 ug/l) Na contact met het Openbaar Ministerie besloot de officier van justitie dat de man een bedrag van 650 euro moest betalen. Ook kreeg hij een rijverbod van vijf uur.

  Om 04.15 surveilleerden agenten in Groede, op de Walendijk. Ze controleerden een 23-jarige automobilist uit Sas van Gent. Hij blies een A op het blaasapparaat en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daar bleek dat hij 330 ug/l blies. Voor een beginnend bestuurder, wat deze man was, is het strafbaar als hij meer dan 88 ug/l blaast, dus deze meneer had echt veel te veel gedronken. De officier van justitie bepaalde dat de man een boete moest betalen van 300 euro. Hij kreeg ook nog een rijverbod van vier uur.

  Om 05.20 uur werd een 41-jarige Belgische automobilist uit Wilrijk gecontroleerd op de Commerswerveweg in Oostburg. Hij deed een blaastest en die gaf aan dat de man alcohol had gedronken. Om erachter te komen hoeveel precies is de man meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Dat apparaat gaf aan dat hij 420 ug/l blies. Bijna twee keer teveel dan is toegestaan. Na contact met de officier van justitie besloot deze dat de Belg een transactie kreeg van 425 euro en een rijverbod van vier uur.

  ]]>
  51.3329166 3.485059299999989
  Schoondijke - Mogelijk drie verdachten van diefstal aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/6/08-mogelijk-drie-verdachten-van-diefstal-aangehouden.html In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 2.00 uur werd op de Middenweg in Schoondijke (de N61) een personenauto aan de kant gezet door surveillerende agenten. De politiemedewerkers lieten de bestuurder van de auto een blaastest doen. Uit de test kwam een ‘A’ wat zoveel betekent als dat de man alcohol had gedronken. nieuwsbericht Sat, 06 Oct 2018 14:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/6/08-mogelijk-drie-verdachten-van-diefstal-aangehouden.html 2018-10-06T14:11:00Z De agenten lieten de bestuurder, een 48-jarige man uit Terneuzen, plaatsnemen in hun dienstauto zodat ze hem naar het bureau konden vervoeren voor de ademanalyse. In de tussentijd controleerden ze de andere inzittenden van de auto. Dit bleken bekenden van de politie te zijn.

  ]]>
  In de auto zagen agenten goederen liggen waarvan zij het vermoeden kregen dat deze van diefstal afkomstig waren. Door hen is toen een onderzoek gestart. Ook de andere inzittenden van de auto zijn aangehouden. Dit ging om een 43-jarige vrouw en een 50-jarige man die eveneens uit Terneuzen kwamen. Alle drie de verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze in verzekering zijn gesteld.

  Ze zitten nog steeds vast, omdat het onderzoek nog niet is afgerond. De politie wil de aangetroffen goederen graag terug kunnen bezorgen bij de rechtmatige eigenaars. Bij een deel van de aangetroffen spullen is al een aangifte gevonden, dus die eigenaars zijn bekend. Van een ander deel van de spullen is nog niet bekend of ze van diefstal afkomstig zijn. Het gaat om diverse gereedschappen, kleding, huisraad en flessen drank. De rechercheurs die met de zaak bezig zijn roepen mensen die in de afgelopen maand het slachtoffer zijn geworden van een inbraak of diefstal, en die zich nog niet hebben gemeld, op om aangifte te komen doen. Mogelijk krijgen de gedupeerden hun spullen terug en kunnen de drie verdachten van diefstal uiteindelijk voor de rechter gebracht worden.

  ]]>
  51.3377291 3.5728632999999945
  Sluis - Man met rijontzegging rijdt tegen boom https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/6/08-man-met-rijontzegging-rijdt-tegen-boom.html In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 04.30 uur reden surveillerende agenten over de Rondweg in Sluis toen hen een personenauto tegemoet kwam. Aan het kenteken zagen de agenten dat de auto thuishoorde bij iemand waarvan zij wisten dat hij een rijontzegging had. De agenten keerden hun dienstauto en besloten de personenauto te controleren. nieuwsbericht Sat, 06 Oct 2018 12:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/6/08-man-met-rijontzegging-rijdt-tegen-boom.html 2018-10-06T12:46:00Z De bestuurder had dat kennelijk liever niet. Hij gaf gas en vertrok met hoge snelheid, kennelijk in de hoop de agenten te slim af te zijn. Ondanks het feit dat de bestuurder rond de 140 km/u reed zagen de agenten dat hij rechtdoor over twee rotondes reed. Bij de tweede rotonde ging het mis. De bestuurder verloor de macht over het stuur, reed de berm in en kwam tegen een boom tot stilstand.

  Gelukkig raakte de man niet gewond. Hij stapte zelf uit zijn auto en is naar de agenten toe gelopen. De 26-jarige man uit Oostburg is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf. De man, die inderdaad al eerder een rijontzegging had, is op het bureau gehoord door de agenten. In overleg met de Officier van Justitie kreeg hij een dagvaarding mee en moet hij zich te zijner tijd voor een rechter verantwoorden.

  ]]>
  51.29943589999999 3.3935837999999876
  IJzendijke - Stand van zaken cold case onderzoek Herman Ploegstra https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/21/08-stand-van-zaken-cold-case-onderzoek-herman-ploegstra.html Voor buitenstaanders lijkt het misschien alsof het cold case onderzoek naar de in 2010 verdwenen Herman Ploegstra uit IJzendijke is stilgevallen. Begrijpelijk, want na de mediahoos bij aanvang is het een beetje stil gebleven. Het cold caseteam heeft de afgelopen maanden echter gestaag doorgewerkt aan deze zaak. Hierover kunnen we op dit moment onderstaande feitelijke informatie kwijt. nieuwsbericht Fri, 21 Sep 2018 06:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/21/08-stand-van-zaken-cold-case-onderzoek-herman-ploegstra.html 2018-09-21T06:55:00Z Nadat de heropening van de zaak in juni jl. bekend is gemaakt zijn er, dankzij de grote media-aandacht, 36 tips binnengekomen. Het cold caseteam heeft inmiddels een flink aantal tipgevers gesproken. Van een deel van deze informanten is helaas de identiteit niet bekend, waardoor er niet op de inhoud van de informatie doorgevraagd kan worden. In totaal zijn tot nu toe 46 oude - en nieuwe getuigen gehoord.

  ]]>
  Verder zijn diverse locaties doorzocht. Meer gedetailleerde informatie hierover kunnen we op dit moment nog niet kwijt. Ook zijn de nieuwste onderzoekstechnieken toegepast op beschikbare telefoongegevens en telefoons. Hetzelfde geldt voor de telefoon, de kleding, enkele goederen en de auto van Herman Ploegstra. Omdat bekend is dat Herman in het verleden wel eens gezegd heeft dat hij een duikschool op Aruba wilde beginnen, is zijn verdwijning en een foto ook daar bij de politieteams in de briefings onder de aandacht gebracht. Ondanks dat zowel de officier van justitie als de politie er van uitgaan dat Herman niet meer leeft, wil het team met deze actie uitsluiten dat Herman toch op Aruba vertoeft.

  ]]>
  Tot slot is het DNA van Herman Ploegstra opgeslagen in de databanken van het Koninkrijk der Nederlanden en in internationale databanken van landen die het zgn. Prüm-verdrag hebben ondertekend. Deze maakt het mogelijk om informatie op het gebied van DNA, vingerafdrukken en verkeersgegevens onder elkaar uit te wisselen voor juridische- en politie-opsporingsdoeleinden.

  ]]>
  De komende tijd gaat het coldcaseteam verder met het horen van getuigen, het doorzoeken van belangrijke locaties en het onderzoeken van nog openstaande tips. Het antwoord op het ultieme doel, ‘wat is er met Herman Ploegstra gebeurd’, is nog niet te geven.

  ]]>
  We zijn nog steeds op zoek naar mensen die informatie of bepaalde ideeën hebben over de verdwijning van Herman Ploegstra. Help mee om deze oude zaak op te lossen. Het is voor de achterblijvers niet te verkroppen dat zij al bijna acht jaar niet weten wat er met Herman is gebeurd. Hebt u informatie of een theorie? Deel deze dan via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

  ]]>
  51.3217174 3.6167632000000367