Alle berichten | Terneuzen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/terneuzen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Terneuzen nl Sat, 31 Oct 2020 22:18:47 GMT 2020-10-31T22:18:47Z nl Middelburg - Hardleerse automobilist onder invloed opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/25/08-onder-invloed-middelburg.html In de IJsselstraat werd zaterdagmiddag een automobilist gecontroleerd. Hij bleek hardleers en onder invloed van alcohol en drugs. nieuwsbericht Sun, 25 Oct 2020 12:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/25/08-onder-invloed-middelburg.html 2020-10-25T12:55:00Z Agenten zagen rond 16.30 uur een auto met behoorlijke hoge snelheid door de Stromenwijk scheuren. Hij werd aan de kant gezet en gecontroleerd. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en drugs. Zo blies hij tijdens een blaastest een A-indicatie. De speekseltest was positief op cocaïne en THC. Ook bleek dat de man voor de zesde keer binnen vijf jaar met een ongeldig rijbewijs reed.

]]>
De 40-jarige man uit Terneuzen werd gearresteerd en voor verder onderzoek en verhoor naar een politiebureau gebracht. Door een GGD-arts werd een bloedproef afgenomen. De uitslag is over ongeveer twee weken bekend. De auto is in beslag genomen en door een bergingsbedrijf weggetakeld.

]]>
51.4987962 3.610998
Oostburg, Terneuzen - Onder invloed van alcohol https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/15/08-onder-invloed-van-alcohol.html De politie in het teamgebied Zeeuws-Vlaanderen kreeg woensdag te maken met verschillende incidenten die alcoholgerelateerd waren. Twee dames werden aangehouden en raakten hun rijbewijs kwijt, één jongeman is naar het ziekenhuis overgebracht. nieuwsbericht Thu, 15 Oct 2020 08:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/15/08-onder-invloed-van-alcohol.html 2020-10-15T08:27:00Z Omstreeks 16.15 uur meldden getuigen bij de politie dat een mevrouw op haar scooter poogde weg te rijden in de Veerhoeklaan in Oostburg. Ze was al een paar keer gevallen en de melders hadden de indruk dat de vrouw stomdronken was.

Agenten kwamen ter plaatse. Er was geen normaal gesprek mogelijk met de 30-jarige inwoonster van Oostburg. Ze wilde niet meewerken en verzette zich hevig toen ze werd aangehouden en in de politieauto werd gezet. Aangekomen op het bureau was ze een beetje gekalmeerd en konden de agenten een ademanalyse bij haar afnemen. Hieruit bleek dat zij bijna zes keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Ze blies 1125 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd.

]]>
In Terneuzen meldden getuigen rond 16.30 uur dat de bestuurder van een personenauto vermoedelijk dronken was. Hij of zij zou plotseling midden op de weg stilstaan zonder dat er reden was om te stoppen, ook zou de bestuurder erg slingerend rijden en al meerdere malen bijna-aanrijdingen hebben gehad met geparkeerde voertuigen. Agenten gingen naar de Guido Gezellestraat en troffen daar de door getuigen omschreven auto.

Er zat een 65-jarige Terneuzense achter het stuur. Zij verklaarde niet te hebben gedronken. Toen de agenten een blaastest door haar lieten doen bleek iets anders. Ze blies een ‘F’. Dat betekent dat er teveel alcohol is genuttigd om nog achter het stuur te kruipen. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het bureau om daar een ademanalyse af te nemen. Dit is niet gelukt. Een GGD-arts is vervolgens naar het bureau gekomen om bloed af te nemen van de vrouw. Dit monster wordt naar het NFI opgestuurd. Als de uitslag bekend is neemt een Officier van Justitie een beslissing over de verdere afhandeling van deze zaak. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

]]>
Om 02.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag meldden omstanders dat er in de Westkolkstraat in Terneuzen een jongen op straat lag. De jongen zou veel teveel gedronken hebben. Hij was door de omstanders in de stabiele zijligging gelegd in afwachting van de hulpverleners. Zo troffen de agenten hem ook aan toen ze ter plaatse kwamen. De jongen (17 jaar uit Terneuzen) was nauwelijks aanspreekbaar.

Een ambulance kwam ook ter plaatse en de jongen werd op de brancard gelegd. Hij kwam bij en begon zich ineens hevig te verzetten. Hij sloeg wild om zich heen en spuugde een van de agenten in het gezicht. Uiteindelijk moesten de agenten meerijden in de ambulance om de jongen onder controle te houden. Hij is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld, zij kwamen ook naar het ziekenhuis. De agent heeft aangifte gedaan van het spugen in zijn gezicht.

]]>
51.3386952 3.822391
Zeeuws-Vlaanderen - Gezocht - Man neemt geld op dat door WhatsApp-fraude is buitgemaakt https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/08-whatsapp-fraude-zvl.html Op 21 juni jl. werd een vrouw (60) uit Zeeuws-Vlaanderen slachtoffer van een 'vriend-in-nood'-fraude. Een crimineel deed zich voor als haar volwassen zoon. Hij zou een dringende betaling niet kunnen voldoen. De vrouw maakte geld over. verdachte Wed, 14 Oct 2020 07:50:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/08-whatsapp-fraude-zvl.html 2020-10-14T07:50:00Z Hoewel ze aanvankelijk argwaan had, liet de vrouw zich helaas ertoe bewegen een bedrag van € 750 over te maken, via een Tikkie. Dat geld werd vrijwel direct naar weer een andere rekening overgeboekt. Nog diezelfde avond werd het bedrag door een man opgenomen bij een geldautomaat aan de Markt in Eindhoven.

]]>
 • Herkent u deze man? Geef het door als u weet wie hij is.
 • Ook als u een idee heeft wie achter de fraude kan zitten.
 • ]]>
  ]]>
  51.333333 3.816667
  Zuid-Nederland - Aanhoudingen bij actie verdovende middelen https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/12/11-aanhoudingen-bij-actie-verdovende-middelen.html Bij een politieactie van de Landelijke Eenheid en de Eenheid Oost-Brabant zijn op diverse plekken in het land zeven verdachten aangehouden en zeventien zoekingen gedaan. Er zijn grondstoffen aangetroffen voor synthetische drugs en een groot geldbedrag. nieuwsbericht Mon, 12 Oct 2020 14:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/12/11-aanhoudingen-bij-actie-verdovende-middelen.html 2020-10-12T14:42:00Z Na al langer lopende onderzoeken van de recherche Oost Brabant en de Landelijke recherche en onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost Brabant en het Landelijk Parket, werden vanochtend tegelijkertijd de aanhoudingen en de zoekingen gedaan, allen in het kader van voorbereidingshandelingen vervaardigen synthetische drugs. De invallen waren onder andere in Den Bosch, Terneuzen, Uden, Veghel, Tilburg en Boxtel, Oedenrode, Den Dungen, Weert en Schijndel. Hier zijn zes verdachten aangehouden, vier mannen en twee vrouwen. De zevende verdachte werd gisteravond op de luchthaven Eindhoven al aangehouden.

  ]]>
  In onder andere Den Bosch kwam de Dienst Speciale Interventies (DSI) in actie om op een snelle en veilige manier een woning in te komen. Hierbij is gebruik gemaakt van een gepantserde auto die de ruit van een goed beveiligde woning kapot reed. In deze woning werd overigens ook geconstateerd dat er fraude was gepleegd met stroom en gas en de gemeente contstateerde dat er verbouwen waren geweest die niet passen binnen de daarvoor geldende wet- en regelgeving. De gemeente Den Bosch onderzoekt dit.

  ]]>
  In Terneuzen werd een container aangetroffen met een compleet lab (niet werkend) en 320 liter MDMA olie, een hoeveelheid MDMA kristallen en een aantal vaten vol met chemisch stoffen. In Tilburg lag in een pand 300 liter methanol en in Veghel werd een lab in aanbouw aangetroffen met een enorme hoeveelheid chemische grondstoffen.

  ]]>
  Bij deze huiszoekingen werden verschillende geldbedragen aangetroffen en zijn telefoons en andere gegevensdragers inbeslaggenomen. Tevens zijn er twee auto’s in beslag genomen, waaronder een dure Mercedes. De verdachten zijn aangehouden, zitten in beperkingen en zijn ingesloten voor verhoor. De verdachten zullen aanstaande woensdag en donderdag worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Den Bosch.

  ]]>
  De politie kwam deze groep op het spoor door informatie uit de afgeluisterde berichten van Encrochat, maar ook dankzij eigen onderzoek. In juli van dit jaar maakten politie en justitie bekend dat ze maandenlang beveiligde telefoons heeft gekraakt en 20 miljoen chatberichten tussen criminelen heeft kunnen lezen. Door deze manier van opsporen hebben politie en justitie op effectieve wijze al heel veel verdachten kunnen aanhouden en zijn onder andere drugslabs, geld en wapens aangetroffen.

  Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

  ]]>
  Drugsproductie- en handel gaat vaak samen met zware en georganiseerde criminaliteit zoals liquidaties, geweld, witwassen en de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Daarom is het van groot belang dat we deze criminele netwerken, die zich bezig houden met de invoer, productie, handel in drugs en het drugsbezit hard aanpakken.

  ]]>
  Aanhoudingen bij actie verdovende middelen 51.69781620000001 5.3036748
  Zeeuws-Vlaanderen - Beelden WhatsApp-fraude in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/12/08-whatsapp-fraude-zvl.html In de uitzending van het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ wordt op dinsdag 13 oktober aandacht besteed aan een oplichting in juni van dit jaar van een vrouw uit Zeeuws-Vlaanderen. nieuwsbericht Mon, 12 Oct 2020 11:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/12/08-whatsapp-fraude-zvl.html 2020-10-12T11:12:00Z Het slachtoffer kreeg een WhatsApp-bericht van iemand die zich voordeed als haar volwassen zoon. Deze zou een dringende betaling niet kunnen voldoen. De vrouw maakte geld over en nog diezelfde avond werd het bedrag opgenomen bij een geldautomaat in Eindhoven.

  ]]>
  Tijdens het politieonderzoek zijn hiervan bewakingsbeelden opgevraagd. De politie hoopt dat iemand de man op de beelden herkent. In een speciaal opsporingsbericht staat de foto.

  ]]>
  Vorige week vertelde een slachtoffer uit Goes in de uitzending van het opsporingsprogramma dat hij begin juni ruim 6.500 euro had overgemaakt naar een rekening, in de veronderstelling dat hij hiermee zijn dochter hielp. Een man nam hierna in Groningen geld op van de rekening van een geldezel. Deze man werd naar aanleiding van Opsporing Verzocht verschillende keren herkend en meldde zich diezelfde avond bij de politie in Groningen. Hij werd gearresteerd.

  ]]>
  De live uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag 13 oktober, aanvang 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 14 oktober wordt het programma rond 13.35 uur herhaald via NPO2.

  ]]>
  De politie adviseert om nooit zo maar in te gaan op een betaalverzoek van een bekende. Check eerst via een ander kanaal bij deze vriend of hij of zij geld gevraagd heeft. Meer informatie over deze vorm van 'vriend-in-nood-fraude' staat op Politie.nl

  ]]>
  51.333333 3.816667
  Axel - Man en vrouw aangehouden na burenconflict https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/10/08-man-en-vrouw-aangehouden-na-burenconflict.html Een 48-jarige man uit Terneuzen en een 31-jarige vrouw uit Axel zijn vrijdagavond 9 oktober aangehouden na escalatie tijdens een burenconflict. Een 31-jarige vrouw uit Axel heeft aangifte gedaan. nieuwsbericht Sat, 10 Oct 2020 12:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/10/08-man-en-vrouw-aangehouden-na-burenconflict.html 2020-10-10T12:45:00Z Agenten kregen omstreeks 19.30 uur een melding van een hoogoplopend conflict in de Verdistraat waarbij meerdere personen zouden zijn betrokken. Ter plaatse troffen de agenten een zeer chaotische en vijandige sfeer aan. Tientallen mensen liepen schreeuwend over straat. Omstanders wezen een mogelijke verdachte aan die een buurtbewoner zou hebben bedreigd. Agenten zijn achter de vluchtende verdachte aangerend. De man verzette zich hevig en agenten hebben pepperspray gebruikt. Met hulp van een omstander is de man aangehouden. Een agent raakte tijdens de aanhouding gewond aan zijn arm en hand. Een 31-jarige vrouw is aangehouden omdat zij de agenten belemmerden en beledigden. Zij gaf geen gehoor aan het bevel of vordering. Beide verdachten zitten vast voor verhoor. De politie heeft een aangifte en getuigenverklaringen opgenomen. De politie doet verder onderzoek naar het incident.

  ]]>
  51.2652819 3.9170116
  Wouw, Sluiskil - Achtervolging door tunnel https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/7/08-achtervolging-door-tunnel.html Bij een achtervolging afgelopen vrijdagavond 2 oktober 2020, die voerde van de A58 bij Wouw tot in de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel, heeft de politie ten onrechte verzocht de tunnel dicht te zetten. nieuwsbericht Wed, 07 Oct 2020 11:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/7/08-achtervolging-door-tunnel.html 2020-10-07T11:31:00Z Het doel was de achtervolgde Franse auto te doen stoppen en de bestuurder te kunnen aanhouden. Op verzoek van de politie heeft een medewerker van de tunnel daarom een slagboom bij de Sluiskiltunnel laten zakken. Voor die slagboom stond een zestal personenauto’s te wachten.

  Deze handeling is niet conform de protocollen die gelden bij achtervolgingen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat de politie een opstopping veroorzaakt om een verdachte te kunnen aanhouden, wanneer andere verkeersdeelnemers het risico zouden kunnen lopen hierbij betrokken te raken.

  De zaak wordt door de politie intern dan ook hoog opgenomen.

  Op het moment dat vrijdagavond duidelijk werd dat de veiligheid voor zowel omstanders als politiemedewerkers in het geding zou kunnen komen is direct het commando gegeven de achtervolging te staken. De achtervolgde auto verdween vervolgens uit beeld.

  ]]>
  51.291768 3.8377183
  Terneuzen - Drugsoverlast https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/30/08-drugsoverlast.html De politie arresteerde woensdag 30 september 2020 rond 06u00 in een woning aan de Erasmusstraat een 35-jarige verdachte en een 40-jarige verdachte met een kleine hoeveelheid drugs. nieuwsbericht Wed, 30 Sep 2020 09:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/30/08-drugsoverlast.html 2020-09-30T09:33:00Z De politie ondernam actie vanwege verschillende meldingen over drugshandel in een woning aan de Erasmusstraat. Agenten hield woensdagochtend een controle in het pand. Twee verdachten zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden met een kleine hoeveelheid drugs. Zij worden verhoord.

  ]]>
  51.325665 3.8416753
  Kruiningen - Man gearresteerd met lachgas in de auto https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/26/08-lachgas-kruiningen.html Op de A58 werd vrijdagavond een man gearresteerd. In zijn auto trof de politie 60 kilogram lachgas aan. nieuwsbericht Sat, 26 Sep 2020 07:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/26/08-lachgas-kruiningen.html 2020-09-26T07:45:00Z De politie zag rond 21.00 uur een automobilist in de richting van Vlissingen rijden. Bij de politie was bekend dat hij eerder lachgas in de randstad had gehaald en dat in zijn woonplaats Terneuzen had verkocht. De auto werd bij een benzinestation aan de kant gezet. In de auto lagen dertig drukhouders met in totaal 60 kilo lachgas. De man (23) werd aangehouden en voor verhoor naar een politiebureau gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij niet voldeed aan de regels voor het transport van gevaarlijke stoffen.

  ]]>
  51.3322854 3.8324265
  Terneuzen - Jongen met geweld van telefoon beroofd https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/22/08-jongen-met-geweld-van-telefoon-beroofd.html Maandagmiddag 21 september is een 12-jarige jongen bij een bushalte aan de Rooseveltlaan van zijn mobiele telefoon beroofd. De politie doet onderzoek naar de zaak. nieuwsbericht Tue, 22 Sep 2020 08:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/22/08-jongen-met-geweld-van-telefoon-beroofd.html 2020-09-22T08:36:00Z Het slachtoffer werd tussen 15.00 en 15.15 uur beroofd door een vermoedelijk eveneens minderjarige jongen. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Wij zijn specifiek op zoek naar de bestuurder van een scooter en een vrouw in een zwarte auto, die achter de dader zijn aangereden. Ook willen we graag spreken met 2 dames, die de dader in de Rossinistraat hebben gezien. Bent u getuige geweest? Bel dan 0900-8844 of vul het tipformulier in. Vermeld daarbij het zaaknummer 2020250295.

  ]]>
  51.3229118 3.850027299999999
  Axel - Telefoondief snel ingerekend https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/5/08-telefoondief-snel-ingerekend.html De politie heeft een in Sluiskil een 38-jarige man aangehouden voor het ontvreemden van een telefoon. De man ontvreemde de telefoon vermoedelijk in een supermarkt aan het Szydlowskiplein in Axel. nieuwsbericht Sat, 05 Sep 2020 07:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/5/08-telefoondief-snel-ingerekend.html 2020-09-05T07:51:00Z Een vrouw was daar op vrijdagmiddag 4 september haar boodschappen afgerekend en had haar telefoon weggelegd toen ze afrekende. Vervolgens was de telefoon weg. Agenten kwamen na onderzoek uit bij de verdachte. De telefoon werd bij hem aangetroffen. Hij is aangehouden en het toestel is teruggegeven aan het slachtoffer. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

   

  ]]>
  51.26673659999999 3.9092251
  Westdorpe - Man aangehouden na poging inbraak https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/4/08-man-aangehouden-na-poging-inbraak.html Agenten hebben vrijdag 4 september rond 0.05 uur een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging inbraak bij een snackbar aan de Graafjansdijk op 1 april. nieuwsbericht Fri, 04 Sep 2020 08:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/4/08-man-aangehouden-na-poging-inbraak.html 2020-09-04T08:36:00Z De man is op last van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden. De politie was al een tijdje op zoek naar hem. Toen ze hem tijdens de surveillance tegen kwamen is hij direct aangehouden en ingesloten. Hij zal in de loop van vandaag gehoord worden.

  ]]>
  51.2335278 3.8303218
  Axel - Beschonken vrouw veroorzaakt schade https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/08-beschonken-vrouw-veroorzaakt-schade.html Op het Szydlowskiplein in Axel gebeurde dinsdagmiddag een verkeersongeval. Een 31-jarige vrouw uit Axel reed op de parkeerplaats bij een supermarkt tegen een stilstaande auto van een vrouw uit Zuiddorpe aan. Omdat de veroorzaakster onder invloed was werd de politie ter plekke geroepen. nieuwsbericht Wed, 26 Aug 2020 10:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/08-beschonken-vrouw-veroorzaakt-schade.html 2020-08-26T10:34:00Z De vrouw uit Axel is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een GGD-arts nam bloed van haar af. Dat wordt onderzocht door medewerkers van het NFI. Als de uitslag bekend is zal een Officier van Justitie een beslissing nemen over de verdere afhandeling van deze zaak. Het rijbewijs van de vrouw is door de politie ingevorderd.

   

  ]]>
  51.26673659999999 3.9092251
  Zaamslag - Man raakt niet gewond bij eenzijdig ongeval https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/22/08-man-raakt-niet-gewond-bij-eenzijdig-ongeval.html In de Veerstraat in Zaamslag ontdekten surveillerende agenten rond middernacht een auto die de sloot naast de weg was ingereden. De bestuurder stond naast de auto en verklaarde al meteen dat hij schrok van de lichten van een hem tegemoetkomende auto. nieuwsbericht Sat, 22 Aug 2020 09:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/22/08-man-raakt-niet-gewond-bij-eenzijdig-ongeval.html 2020-08-22T09:07:00Z Terwijl de man, een 43-jarige inwoner van de gemeente Hulst, zijn verhaal deed aan de agenten, roken zij een alcoholwalm. Ook werd door de agenten een henneplucht waargenomen, dus vroegen zij de man een blaastest en een speekseltest te doen. De bestuurder blies een ‘F’ (Fail) op de alcoholtester en de speekseltest gaf aan dat hij onder invloed was van THC.

  De man is meegenomen naar het bureau en moest daar een bloedmonster laten afnemen door een GGD-arts. Dat wordt opgestuurd naar het NFI zodat onderzocht kan worden in hoeverre de man uit Hulst onder invloed van drugs was. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en ook kreeg hij een rijverbod van 24 uur. Zijn auto is uit de sloot gesleept door een takelbedrijf.

  ]]>
  51.3156507 3.9362465
  Terneuzen - Man ingesloten voor vernielingen en poging inbraak in café’s https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/10/08-man-ingesloten-voor-vernielingen-en-poging-inbraak-in-cafes.html Maandagochtend rond 07.30 uur werd een 30-jarige man uit Terneuzen aangehouden voor het plegen van vernielingen bij verschillende horecagelegenheden en een poging inbraak in een café. nieuwsbericht Mon, 10 Aug 2020 14:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/10/08-man-ingesloten-voor-vernielingen-en-poging-inbraak-in-cafes.html 2020-08-10T14:07:00Z Een getuige meldde dat er een man aan de deur aan het morrelen was bij een café aan het Tuinpad in Terneuzen. De melder gaf een signalement door en agenten zijn ter plaatse gegaan.Ze troffen de man aan op een terras van een café. Uit onderzoek bleek dat hij mogelijk binnen was geweest en een rommeltje had achtergelaten. (Bier getapt en omgegooid, flessen drank omgegooid) Een medewerker van het café kwam ter plaatse en verklaarde dat dit niet de situatie was toen het café gesloten werd gisteravond.

  Ook kwamen er meldingen van meerdere horecagelegenheden in de buurt dat er vernielingen waren gepleegd. Sommige gelegenheden waren in het bezit van camerabeelden waarop de man die als verdachte werd aangemerkt te zien zou zijn. Deze beelden worden nog onderzocht door de politie. Alle restaurants en café’s waar vernielingen zijn aangericht hebben aangifte gedaan.

  ]]>
  Bij verder onderzoek in de buurt werd door de agenten een elektrische fiets aangetroffen. Deze was in 2015 gestolen in Arnhem. In de fiets troffen de politieagenten sporen aan die erop wezen dat de fiets gebruikt was door de aangehouden verdachte.

  De man is ingesloten in een politiecellencomplex en wordt gehoord over de feiten die ontdekt zijn. Bij zijn insluitingsfouillering trof de politie een gebruikershoeveelheid cocaine aan. Dat is in beslag genomen.

  ]]>
  51.33555089999999 3.827954099999999
  Terneuzen - Man onder invloed rijdt tegen lantaarnpaal aan https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/21/08-man-onder-invloed-rijdt-tegen-lantaarnpaal-aan.html Maandagavond rond 21.15 uur werd via de politiemeldkamer een eenzijdig ongeval gemeld op De Blokken in Terneuzen. Agenten gingen ter plaatse en troffen een auto die tegen een lantaarnpaal was aangereden. nieuwsbericht Tue, 21 Jul 2020 13:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/21/08-man-onder-invloed-rijdt-tegen-lantaarnpaal-aan.html 2020-07-21T13:59:00Z De 37-jarige bestuurder van de auto, een man uit Terneuzen, verklaarde zelf tegen de agenten dat hij geblowd had. De man was licht gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd door een arts een bloedmonster van hem afgenomen. Dat is door de politie opgestuurd naar het NFI die het zal onderzoeken. Zijn auto moest door een takelbedrijf worden weggesleept. De aanleiding voor het ongeval was mogelijk een verkeersruzie die even tevoren had plaatsgevonden. De man zou een paar bromfietsers hebben achtervolgd en daarna tegen de lantaarnpaal zijn aangereden. Van de bromfietsers zijn verklaringen opgenomen.

  De 37-jarige Terneuzenaar kreeg een rijverbod van 24 uur en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

  ]]>
  51.3370136 3.8298521
  Terneuzen - Mogelijke inbreker aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/21/08-mogelijke-inbreker-aangehouden.html In de nacht van maandag op dinsdag werd in de Tholensstraat in Terneuzen een 34-jarige man (onbekende woonplaats) aangehouden voor het plegen van een poging inbraak. nieuwsbericht Tue, 21 Jul 2020 07:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/21/08-mogelijke-inbreker-aangehouden.html 2020-07-21T07:55:00Z De bewoners van de betreffende woning meldden dat er iemand op het dak stond. De persoon probeerde de woning binnen te komen door een raam te verbreken. Politieagenten kwamen ter plekke en hielden de man aan. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex.

  De man is ingesloten en zal dinsdag worden gehoord over het feit waarvan hij verdacht wordt. Van de bewoners is een aangifte opgenomen.

  ]]>
  51.33675280000001 3.82351
  Hoek/Kapelle - Gevaarlijke situatie gemeld door automobilisten https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/5/08-gevaarlijke-situatie-gemeld-door-automobilisten.html Zaterdagavond werd via het Operationeel Centrum van de politie door verschillende mensen gemeld dat er een auto met een Pools kenteken op een zeer gevaarlijke manier aan het rijden was. In eerste instantie kwamen meldingen vanuit de Westerscheldetunnel en later ook vanaf de A58 bij Goes. De melders verklaarden allemaal dat de bestuurder wel eens flink onder invloed zou kunnen zijn. nieuwsbericht Sun, 05 Jul 2020 10:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/5/08-gevaarlijke-situatie-gemeld-door-automobilisten.html 2020-07-05T10:57:00Z Agenten hebben zich op de A58 geposteerd bij de afslag Vierwegen, ter hoogte van Kapelle. Na een paar minuten zagen zij een stoet van enkele tientallen langzaam rijdende auto’s op zich af komen. Alle voertuigen voerden alarmverlichting zodat duidelijk werd dat er een gevaarlijke situatie aan de hand was. Voor de stoet reed de personenauto met het Poolse kenteken.

  De politieauto is achter de betreffende personenauto gaan rijden. De auto reed niet hard, maar ging van de rijstrook via de vluchtstrook in de berm rijden en daarna weer de weg op. De bestuurder had de gehele rijbaan nodig om zijn weg te vervolgen. Toen er een tweede surveillance-eenheid bij kwam is de bestuurder van de auto tot stoppen gedwongen. Hij parkeerde zijn auto half op de vluchtstrook.

  ]]>
  Door de politie is de man, een 38-jarige inwoner van Terneuzen, uit de auto gehaald en overgebracht naar het bureau. De man moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij niets had gedronken. Ook een speekseltest wees niet uit dat hij onder invloed van drugs zou zijn. Omdat zijn gedrag er wel op wees dat hij onder invloed van iets was, hebben de agenten een GGD-arts gevraagd naar het bureau te komen om bloed af te nemen. Dat is ook gebeurd. Het monster wordt naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd om daar te worden onderzocht. Als de uitslag van dit onderzoek bekend is, neemt een Officier van Justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. Door de politie is het rijbewijs van de man ingevorderd op basis van artikel 5 van de Wegenverkeerswet, het veroorzaken van gevaar en hinder voor andere weggebruikers. Zijn auto was behoorlijk beschadigd. Beelden vanuit de Westerscheldetunnel wezen uit dat de man vermoedelijk in de tunnel tegen de tunnelwand was aangereden.

  ]]>
  51.33614669999999 3.799566699999999
  Terneuzen - Bestuurders zonder rijbewijs bekeurd https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/4/08-bestuurders-zonder-rijbewijs-bekeurd.html Vrijdagavond rond 19.30 uur reed een surveillance-eenheid over de Alvarezlaan in Terneuzen. Ter controle zetten de politiemannen een auto aan de kant. nieuwsbericht Sat, 04 Jul 2020 12:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/4/08-bestuurders-zonder-rijbewijs-bekeurd.html 2020-07-04T12:16:00Z Bij aanspreken van de 27-jarige bestuurder bleek dat hij niet over een rijbewijs beschikte. Voor dit feit kreeg hij een bekeuring. De agenten zagen in de auto een kind in een MaxiCosi zitten. De kinderstoel stond los op de achterbank van de auto van de man uit Axel. Ook voor dit feit kreeg de man een bekeuring.

  ]]>
  Een kwartiertje later reed een andere surveillance-eenheid over de Dokweg in Terneuzen. De agenten zagen een brommer rijden waarvan de bestuurder één been op het stuur had gelegd. De 21-jarige man uit Vogelwaarde stopte verderop in de straat en de agenten spraken hem aan op zijn rijgedrag. Deze man bleek niet in het bezit van een rijbewijs, ook reed hij op een onverzekerde brommer en bij een blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau blies hij op het ademanalyseapparaat 465 ug/l, dat is bijna twee keer zoveel dan is toegestaan.

  Voor alle feiten krijgt de man een proces-verbaal. Ook de kentekenhouder van de brommer krijgt een bekeuring. Hij liet iemand op zijn onverzekerde brommer rijden.

  ]]>
  51.3267379 3.8333525
  Sluiskil - Wat ze ook verzinnen, laat ze niet binnen! https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/3/08-wat-ze-ook-verzinnen-laat-ze-niet-binnen.html Een 91-jarige inwoonster van Sluiskil is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De vrouw heeft aangifte gedaan, de politie deed een buurtonderzoek en is ook nog op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Fri, 03 Jul 2020 14:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/3/08-wat-ze-ook-verzinnen-laat-ze-niet-binnen.html 2020-07-03T14:55:00Z De vrouw deed tussen 11.45 en 12.00 uur de deur open voor een man die zich uitgaf voor verwarmingsmonteur. Hij zei iets aan de knoppen van de centrale verwarming te moeten doen en vroeg of de 91-jarige mevrouw de kraan in haar keuken aan wilde zetten. De vrouw moest daar even blijven, want op het moment dat de man zou roepen moest de kraan ook meteen weer dicht.

  Na een tijdje ging het slachtoffer toch maar even kijken en de man was weg. Samen met haar portemonnee en wat sieraden.

  ]]>
  Het slachtoffer van deze babbeltruc heeft een signalement doorgegeven aan de politie. Het gaat om een man met een blanke huidskleur. Hij is vermoedelijk tussen de 40 en 50 jaar oud en 1.70 tot 1.75 meter lang. De man had een normaal postuur en kort opgeschoren haar met bovenop zijn hoofd een kalende plek. Hij was netjes gekleed in o.a. een lichtgrijs colbert.

  Hebt u meer informatie die ons kan helpen deze zaak op te lossen? Dan wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u anoniem informatie wilt doorgeven dan kan dat ook. Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of deel het via hun website: www.meldmisdaadanoniem.nl. Vermeld bij contact graag het zaaknummer 2020-171560.

  ]]>
  Wanneer er bij u aangebeld wordt door iemand die zegt dat hij namens een bedrijf komt, en u weet niet van een afspraak, dan is het helemaal niet raar om even te bellen naar het betreffende bedrijf om te controleren of het bezoekje wel klopt. Laat in de tussentijd het bezoek even netjes buiten wachten en doe de deur dan dicht. Mensen die met eerlijke bedoelingen komen vinden dit geen probleem. Vraag altijd legitimatie van de persoon die voor de deur staat. Als u het niet vertrouwt, dan kunt u er ook voor kiezen om de deur niet open te doen.

  ]]>
  51.27770289999999 3.836688099999999