Alle berichten | Veere | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zeeland/veere.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Veere nl Sat, 31 Oct 2020 22:25:45 GMT 2020-10-31T22:25:45Z nl Vlissingen/ Middelburg/ Westkapelle - Verkeerscontroles in Vlissingen, Westkapelle en Middelburg https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/16/08-verkeerscontroles-in-vlissingen-westkapelle-en-middelburg.html Agenten hebben donderdag 15 oktober in Vlissingen, Westkapelle en Middelburg verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn in totaal 20 bekeuringen uitgeschreven. nieuwsbericht Fri, 16 Oct 2020 13:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/16/08-verkeerscontroles-in-vlissingen-westkapelle-en-middelburg.html 2020-10-16T13:27:00Z In Vlissingen werd er op de Sloeweg gecontroleerd. Bekeuringen waren er onder andere voor bellen achter het stuur, niet dragen van een gordel en defecte verlichting. Een gecontroleerde taxichauffeur bleek geen chauffeurspas te hebben. Ook hij is beboet.

In Westkapelle werd een rijverbod uitgereikt aan een bestuurder die onder invloed van drugs was en in Middelburg werd onder andere bekeurd voor rijden onder invloed en bellen achter het stuur.

 

]]>
51.4536672 3.5709125
Zoutelande - Getuigen gezocht brand in pand Zoutelande https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/9/08-getuigen-gezocht-brand-in-pand-zoutelande.html De politie is een onderzoek gestart naar de brand in een pand aan de Langendam. Het eerste onderzoek heeft uitgewezen dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. De politie is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Fri, 09 Oct 2020 10:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/9/08-getuigen-gezocht-brand-in-pand-zoutelande.html 2020-10-09T10:08:00Z De brand in het pand werd donderdag 8 oktober rond 04.10 uur ontdekt. Brandweer heeft de brand geblust. De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan. De politie heeft donderdag sporenonderzoek gedaan waaruit blijkt dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. Getuigen die rond het tijdstip van de brand iets verdachts is opgemerkt aan de Langendam of omgeving worden verzocht om contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (zaaknummer 2020265431)

 

 

]]>
51.503702 3.4906701
Walcheren - Politie waarschuwt voor auto-inbraken op Walcheren https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/6/08-politie-waarschuwt-voor-auto-inbraken-op-walcheren.html De politie roept mensen op om goed op hun omgeving te letten en verdachte situaties te melden, in verband met de vele inbraken of insluipingen in geparkeerde auto’s op Walcheren. nieuwsbericht Tue, 06 Oct 2020 07:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/6/08-politie-waarschuwt-voor-auto-inbraken-op-walcheren.html 2020-10-06T07:51:00Z In de hele maand september werd er 58 keer melding gemaakt, of aangifte gedaan, bij de politie van een daadwerkelijke inbraak of een poging daartoe. In veel gevallen werd er niets weggenomen uit auto’s, maar werd de auto doorzocht en trof de eigenaar een rommel aan als hij of zij de auto in stapte.

Het is erg vervelend als iemand in jouw auto heeft gezeten zonder dat je daar zelf toestemming voor hebt gegeven. Het feit dat in jouw spullen is gerommeld is geeft een onveilig gevoel.

In veel gevallen had dit voorkomen kunnen worden door de auto af te sluiten. In ongeveer de helft van alle meldingen bleek dat mensen hun auto niet hadden afgesloten. Op die manier maak je het auto-inbrekers wel heel gemakkelijk.

]]>
Er zijn verschillende manieren om niet de dupe te worden van een auto-inbraak. De belangrijkste, en daarmee ook meteen de makkelijkste, is om uw auto op slot te doen. Controleer vervolgens ook of dat gebeurd is. Verder raadt de politie aan om geen waardevolle zaken in de auto achter te laten. Een dief kijkt vaak in een auto of er iets van waarde in ligt voordat hij zijn slag slaat. Daarom is het ook handig om het dashboardkastje open te laten staan, zodat meteen al duidelijk wordt dat ook daar niets in zit. Parkeer uw auto op een plek die goed verlicht is. Dieven houden er niet van om op te vallen en zoeken het liefst donkere plekken op om in auto’s in te breken.

Wanneer u het toch nodig acht om bijvoorbeeld waardevolle apparatuur in de auto achter te laten, schakel die apparatuur dan helemaal uit. Op die manier geeft de apparatuur ook geen Bluetooth-signaal meer af.

]]>
De politie vraagt u om verdachte situaties te melden. U bent er zelf immers het best van op de hoogte wie er wél en vooral níet thuishoort in uw buurt. Ziet u verdachte personen of voertuigen in u buurt, laat het ons dan ook weten. Denk niet: “Het zal wel niks zijn dus ik val de politie hier niet mee lastig”, of: “De buurman/-vrouw belt wel”. Wij hebben liever dat we voor niets komen dan dat er weer een boef zijn slag kan slaan. Als we allemaal een beetje op onze omgeving letten dan wordt de pakkans groter en zorgen we er met z’n allen voor dat onze eigendommen ook in ons eigen bezit blijven en niet in de handen van dieven terechtkomen. Noteer dus opvallende kenmerken van personen en/of voertuigen en geef die door aan ons.

]]>
Vaak schatten dieven eerst hun kansen in. Ze kijken bij geparkeerde auto’s naar binnen en oriënteren zich op de spullen die makkelijk mee te nemen zijn. Ze bekijken de buurt, zien of buurtbewoners goed op hun omgeving letten, kijken hoe snel ze weg kunnen komen, kortom; ze bereiden zich goed voor. Dit gedrag zou moeten opvallen als u uw buurt goed kent. Dit gedrag is typisch ‘verdacht gedrag’.

Of, er staat al even een busje in uw straat. U ziet niemand bij het busje, maar u weet ook (omdat u uw eigen straat goed kent) dat dat busje er niet thuishoort. Ook dat is een ‘verdachte’ situatie. Dit soort zaken meld u het liefst zo snel mogelijk, bij de politie. Dat kan via 0900-8844

Bij situaties die spoedeisend zijn, als u bijvoorbeeld daadwerkelijk ziet dat er op enig moment een auto-inbraak plaatsvindt, dan belt u 112. Neem goed de kenmerken van de dader (lengte, postuur, kleding, bril, opvallende tatoeages, haardracht, geschatte leeftijd) in u op, noteer deze en geef ze door aan de politieman of –vrouw die u aan de telefoon krijgt. Dat geldt hetzelfde voor voertuigen; noteer merk, kleur, eventueel opschrift en het kenteken en geef dit door als u de politie belt. Dankzij uw tips kunnen hopelijk veel auto-inbraken worden voorkomen.

]]>
Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren beveiligen hun eigendommen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen.

Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woning- of auto-inbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt. Kijk voor meer informatie op: Camera in Beeld.

De meeste inbraken of insluipingen vonden plaats in de gemeente Vlissingen (inclusief Oost-Souburg en Ritthem), maar ook in Middelburg en de (kleine) dorpen in de gemeente Veere (Domburg, Meliskerke, Koudekerke, Gapinge, Grijpskerke en Biggekerke) werd in auto’s ingebroken.

]]>
51.49879620000001 3.610998
Westkapelle - Jongen zonder rijbewijs op brommer negeert stopteken https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/13/08-jongen-zonder-rijbewijs-op-brommer-negeert-stopteken.html Een 15-jarige jongen uit Westkapelle is zaterdagmiddag 12 september op de Oude Zandweg aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs op een brommer. nieuwsbericht Sun, 13 Sep 2020 08:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/13/08-jongen-zonder-rijbewijs-op-brommer-negeert-stopteken.html 2020-09-13T08:45:00Z Een motoragent zag de jongen rijden op een bromfiets zonder kentekenplaat, bovendien had de verdachte geen helm op. Hij ging naast hem rijden en ga hem een stopteken. De jongen negeerde dat en bleef doorrijden. Er ontstond een korte achtervolging waarbij de jongen de motoragent probeerde af te schudden. Uiteindelijk kon de agent de jongen staande houden. Hij is daarop direct in de boeien geslagen. De bromfiets is in beslag genomen. De jongen is overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bekeuringen gehad voor het rijden zonder rijbewijs, negeren stopteken en het rijden over de groenstrook en is daarna in vrijheid gesteld. De bromfiets moest hij op het politiebureau achter laten.

]]>
51.536961 3.442231
Oostkapelle - Arrestatie na negeren stopteken https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/16/08-arrestatie-na-negeren-stopteken.html De politie arresteerde van zaterdag 15 augustus op zondag 16 augustus 2020 rond middernacht in de Park Reygersbergh een 18-jarige man uit Middelburg, omdat hij het stopteken negeerde. nieuwsbericht Sun, 16 Aug 2020 08:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/16/08-arrestatie-na-negeren-stopteken.html 2020-08-16T08:40:00Z Agenten gaven een bromfietser en een bijrijder op de Duinweg een stopteken, maar de bestuurder vluchtte weg. Hij reed zich klem in de voetgangerspassage aan de Park Reygersbergh. De bijrijder vluchtte te voet weg en verdween. De bestuurder reed op de bromfiets weg, maar ramde daarbij een geparkeerde auto. Hij vluchtte te voet verder, maar hij kwam niet ver. De politie arresteerde hem voor het negeren van het stopteken en vorderde zijn rijbewijs, maar deze heeft hij niet. Later bleek dat het kenteken niet bij de bromfiets hoorde. De platen zijn vermoedelijk gestolen. Ook zat er geen chassisnummer op het voertuig. De politie onderzoekt waar deze bromfiets thuis hoort. De verdachte zit vast voor nader onderzoek.

]]>
51.5763021 3.5464922
Koudekerke - Politie controleert bij duinovergang na klachten omwonenden https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/10/08-politie-controleert-bij-duinovergang-na-klachten-omwonenden.html De politie ontvangt erg veel klachten van omwonenden en bezoekers van het strand bij Dishoek over overlast door bestuurders van, met name, brommers en scooters. Volgens de bewoners maken de bestuurders veel overtredingen en worden er grote hoeveelheden afval achtergelaten en ook zouden veel van de bestuurders onder invloed van alcohol rijden. nieuwsbericht Mon, 10 Aug 2020 15:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/10/08-politie-controleert-bij-duinovergang-na-klachten-omwonenden.html 2020-08-10T15:16:00Z De omwonenden merkten dat de overlastgevers zelf hun verantwoordelijkheid niet nemen en zich niet aan de geldende wetten en regels houden, en daarom is de hulp van de politie gevraagd.  

Vandaag zijn agenten gestart met de eerste van een reeks aan controles in het gebied rondom de Kaapduinseweg in Koudekerke en bij duinovergang Dishoek. Van de bewoners kreeg de groep agenten die de controle uitvoerde erg veel complimenten. Zij waren blij dat er naar hun klachten geluisterd wordt. Voor de doelgroep is het waarschijnlijk een eye-opener. Zij worden nu op een repressieve manier op hun gedrag gewezen. Op de eerste dag werden er meteen flink wat bekeuringen uitgedeeld in de twee uurtjes die aan de controle besteed werden. Wil jij geen bekeuring? Dan zul je je aan de regels moeten houden!

]]>
Voor het met de scooter/brommer of snorfiets rijden op een onverplicht fietspad (dus niet brommen!) zijn veertien bekeuringen uitgeschreven. Eén bestuurder droeg geen helm terwijl dat wel verplicht was op de brommer waarop werd gereden, een automobilist droeg zijn gordel niet, drie fietsers hielden zich niet aan het wettelijke voorschrift dat je je telefoon niet mag vasthouden op de fiets, vijf personen konden niet op eerste vordering van de agent hun rijbewijs tonen en dertien bestuurders van brommers/scooters mochten hun voertuig op de rollentestbank plaatsen. Zij wachten nu allemaal op het opnieuw keuren van hun voertuig, omdat het ding was opgevoerd en dus niet meer voldeed aan de maximale constructiesnelheid. Eén van de brommers reed zelfs 82 km/u terwijl de toegestane maximum snelheid voor een brommer vele malen lager is.

Houd er rekening mee dat er in de komende tijd nog vaker gecontroleerd gaat worden door de politie.

]]>
51.4730549 3.5239615
Veere - Duo bekent reeks auto-inbraken, politie zoekt nog gedupeerden https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/7/08-onderzoek-veere.html De twee mannen, die vorig weekend in Veere werden aangehouden, hebben een reeks van tientallen auto-inbraken aan de Walcherse kust bekend. De politie heeft nog diverse gestolen spullen, waarvan de eigenaren niet bekend zijn. nieuwsbericht Fri, 07 Aug 2020 13:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/7/08-onderzoek-veere.html 2020-08-07T13:08:00Z Na de aanhoudingen zijn de twee mannen uit Vlissingen (37) en Veere (38) enkele dagen verhoord. Hierbij bekenden zij dat ze het afgelopen half jaar vooral 's nachts op inbrekerspad gingen. Veelal sloegen zij hun slag aan de Walcherse kust van Vlissingen tot en met Veere. De politie kwam de mannen op het spoor na een tip. In de nacht van vrijdag 31 juli op zaterdag 1 augustus is de politie het tweetal gevolgd terwijl ze enkele keren hun slag sloegen. Rond 4.00 uur grepen agenten in door ze op de Veerseweg te arresteren. Het tweetal mocht dinsdagmiddag jl. het cellencomplex verlaten. Zij moeten zich later voor hun strooptocht verantwoorden.

]]>
Diverse benadeelden deden de laatste tijd aangifte van inbraak. Toch zijn nog veel spullen in beslag genomen, waarvan momenteel de eigenaar niet bekend is. Het is opvallend dat veel diefstallen werden gepleegd zonder dat er schade aan de auto's ontstond, vermoedelijk omdat deze voertuigen niet waren afgesloten. In een opsporingsbericht staan een reeks foto's met de aangetroffen goederen. Denkt u eigenaar te zijn van een of meerdere spullen? Bel dan met de politie: 0900-8844 en vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2020193586. Na het noteren van uw gegevens wordt u later door een rechercheur teruggebeld.

]]>
51.4536672 3.5709125
Gezocht - Goederen auto-inbraken Walcheren https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2020/augustus/08-goederen-auto-inbraken-walcheren.html De politie heeft bij twee auto-inbrekers veel spullen in beslag genomen, waarvan momenteel de eigenaren niet bekend zijn. Denkt u eigenaar te zijn van een of meerdere spullen? Bel dan met de politie: 0900-8844. gezochteeigenaar Fri, 07 Aug 2020 13:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2020/augustus/08-goederen-auto-inbraken-walcheren.html 2020-08-07T13:00:00Z Zaterdagmorgen vroeg 1 augustus werden op de Veerseweg in Veere twee mannen aangehouden. Zij bekenden dat ze het afgelopen half jaar vooral 's nachts op inbrekerspad gingen. Veelal sloegen zij hun slag aan de Walcherse kust, van Vlissingen tot en met Veere. Het is opvallend dat veel diefstallen werden gepleegd zonder dat er schade aan de auto's ontstond, vermoedelijk omdat deze voertuigen niet waren afgesloten.

]]>
Denkt u eigenaar te zijn van een of meerdere spullen? Bel dan met de politie: 0900-8844 en vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2020193586. Na het noteren van uw gegevens wordt u later door een rechercheur teruggebeld.

]]>
]]>
51.4536672 3.5709125
Veere - Aanhouding auto-inbraken https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/1/08-aanhouding-auto-inbraken.html De politie arresteerde zaterdag 1 augustus 2020 rond 04u00 op de Veerseweg twee verdachten van auto-inbraken. Mogelijk zijn er meer auto-eigenaren de laatste tijd de dupe geworden van inbraak zonder dat er schade aan de auto was. Doe altijd aangifte. nieuwsbericht Sat, 01 Aug 2020 12:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/1/08-aanhouding-auto-inbraken.html 2020-08-01T12:03:00Z De politie ontving de laatste tijd op Walcheren en Oosterscheldebekken meerdere aangiftes van auto-inbraken in woonwijken. Soms was er schade aan de auto, maar soms niet. De politie hield een oogje in het zeil en betrapte zaterdagochtend op de Veerseweg twee verdachten op heterdaad. Het gaat om een verdachte uit Vlissingen (37) en een verdachte uit Veere (38). Zij zitten vast voor nader onderzoek. De politie zoekt slachtoffers van recente auto-inbraken die nog geen aangifte hebben gedaan.

Oproep gedupeerden
De politie komt graag in contact met gedupeerden van auto-inbraken. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 om alsnog aangifte te doen. We vragen voor een snelle informatieverwerking om het volgende dossiernummer te vermelden: 2020-193586. 

]]>
51.5337732 3.649581599999999
Westkapelle - Verdachte Westkapelse inbraak aangehouden in Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/5/08-verdachte-westkapelse-inbraak-aangehouden-in-dordrecht.html Bij een vakantiewoning aan de Joossesweg in Westkapelle is zaterdagmiddag een inbreker op heterdaad betrapt door de tijdelijke bewoners van de woning. nieuwsbericht Sun, 05 Jul 2020 06:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/5/08-verdachte-westkapelse-inbraak-aangehouden-in-dordrecht.html 2020-07-05T06:51:00Z De man bedreigde hen en ging er vandoor in een auto. Een toerist zag dit rond 13.30 uur gebeuren en maakte vervolgens een foto van de auto waar de man in wegreed. De politie werd gebeld en agenten kwamen ter plaatse om de schade en een aangifte op te nemen. In de tussentijd is door andere politiemensen uitgekeken naar het betreffende voertuig. In Zeeland werd de auto niet meer aangetroffen.

Politiemensen in Dordrecht hielden enkele uren na de inbraak in Westkapelle het voertuig staande. De bestuurder is aangehouden. Het bleek te gaan om een 52-jarige man uit Rotterdam. Hij had verschillende goederen bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Alle goederen en de auto van de man zijn in beslag genomen. De politie denkt dat de man verantwoordelijk is voor meer inbraken op Walcheren.

De Rotterdammer is overgebracht naar een politiecellencomplex en zal daar zondag worden gehoord door rechercheurs.

]]>
51.5156601 3.4557463