Alle berichten | Alblasserdam | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/alblasserdam.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Alblasserdam nl Sat, 31 Oct 2020 22:30:03 GMT 2020-10-31T22:30:03Z nl Alblasserdam - Illegaal feest eindigt met veel geweld tegen de politie https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/24/07-coronafeest-eindigt-met-veel-geweld-tegen-de-politie.html Politieagenten die vrijdag 23 oktober kort voor middernacht een illegaal feest op een schip nabij Oceanco beëindigden, kregen te maken met een golf van geweld. De aanwezigen keerden zich massaal tegen de agenten en gebruikten daarbij veel geweld. Vijf geweldplegers werden aangehouden, twee agenten raakten in het tumult lichtgewond. nieuwsbericht Sat, 24 Oct 2020 10:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/24/07-coronafeest-eindigt-met-veel-geweld-tegen-de-politie.html 2020-10-24T10:32:00Z Tijdens surveillance zagen enkele agenten feestverlichting branden aan boord van een boot bij de Oceanco. Toen zij poolshoogte gingen nemen, hoorden en zagen zij dat er een feest gaande was waarbij luide muziek werd afgespeeld. Hierop besloten de agenten om de boot te betreden. Aan boord is getracht om met een persoon in gesprek te gaan, deze was niet goed aanspreekbaar omdat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was. In de binnenruimte van het schip waren circa 15 personen volop aan het feesten. De agenten zagen daarbij dat de aanwezigen zich niet aan de Coronaregels hielden (onder andere geen 1,5 meter afstand). Hierop werd besloten om een einde te maken aan dit feest. Bij het aanroepen negeerde de aanwezigen de opdracht van de agenten om te stoppen. In plaats daarvan ontstond discussie met de personen waarop men ging duwen en trekken. Tijdens dit tumult werd het politieshirt van een van de agenten kapot getrokken. Toen agenten versterking hadden opgeroepen, werd besloten om het feest te beeindigen en de aanwezigen te verwijderen van het schip.  

]]>
De personen gingen vervolgens vol in verzet, er werd met glazen naar agenten gegooid, ook gooide men stoelen naar de politieagenten. Hierop zijn zij verder ruimte ingegaan waarbij met de agenten gevochten werd. In totaal hield de politie  vijf raddraaiers  aan. De verdachten, vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 23 tot 34 jaar, komen uit Alblasserdam. De agenten waren genoodzaakt om ook geweld moeten toepassen. Er is onder andere met de wapenstok geslagen. Daarnaast was er inzet nodig van een surveillancehond, waarbij is ook het stroomstootwapen is ingezet. 

Politie neemt de zaak erg hoog op. “Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen met betrekking tot de Corona-pandemie. Dan past het gedrag van de aanwezigen op het schip op geen enkele wijze hierin. Schandalig wat daar plaatsvond. Twee agenten raakten in het tumult lichtgewond.”

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

]]>
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

]]>
arrestatie 51.87033659999999 4.6702024
Alblasserdam, Sliedrecht, Papendrecht - Vier aanhoudingen en 39 voertuigen in beslag genomen in ondermijningsonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/27/07-vier-aanhoudingen-en-39-voertuigen-in-beslag-genomen-in-ondermijningsonderzoek.html Politieagenten van basisteam Drechtsteden-Buiten, wijkagenten van Sliedrecht, Alblasserdam en Papendrecht, financiële- en districtsrecherche van het politiedistrict Zuid-Holland-Zuid van de eenheid Rotterdam, het Openbaar Ministerie en ConfisQ werkten op dinsdag 26 mei 2020 samen in een grootschalig ondermijningsonderzoek naar witwassen. Vier verdachten werden aangehouden en in Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam doorzoekingen gedaan. nieuwsbericht Wed, 27 May 2020 14:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/27/07-vier-aanhoudingen-en-39-voertuigen-in-beslag-genomen-in-ondermijningsonderzoek.html 2020-05-27T14:03:00Z Een 50-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Papendrecht werden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen aangehouden.  Een 28-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Sliedrecht, werden aangehouden vanwege medeplichtigheid aan witwassen en/of wapenbezit.

Autoverhuurbedrijf

Begin 2019 kwam bij de politie informatie binnen over een autoverhuurbedrijf in Alblasserdam. Voor het bedrijf stond al lange tijd een grote hoeveelheid elektrische (deel)auto’s waarmee ogenschijnlijk niet gereden werd en bedrijfsactiviteiten werden niet of nauwelijks waargenomen.

ConfisQ

Na onderzoek van het Integraal Afpakteam ConfisQ bleek dat de herkomst van de financiering van het bedrijf verhuld werd, er sprake was van onverklaarbaar vermogen en  verdachte transacties die ten aanzien van financiering  vraagtekens opriepen.
Ook kwam naar voren dat er relaties waren tussen diverse bedrijven en dat er voertuigen wisselden van eigenaar zonder zichtbare betalingen.  Deze vorm van overschrijven is kenmerkend voor verhullende activiteiten die passen bij witwassen. Hierop is door het OM een strafrechtelijk onderzoek gestart en werd door de recherche van het district Zuid-Holland-Zuid in samenwerking met basisteam Drechtsteden-Buiten verder onderzoek verricht.

Het Integraal Afpakteam ConfisQ is een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, de FIOD, Openbaar Ministerie en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC). Het team beoogt kennis van de diverse partners te bundelen en daarmee effectiever crimineel verkregen vermogen ‘af te pakken’.


Klapdag
Op de  zogenoemde klapdag op 26 mei 2020 werden er onder andere doorzoekingen gedaan in Alblasserdam in een bedrijfspand aan de Newtonweg,  een woning aan het Gangboord  in Papendrecht en  in Sliedrecht bij een bedrijfspand aan de Gantelweg en twee woningen aan de Kerkbuurt en de Beethovenstraat. Later op de dag volgde er nog een doorzoeking op de Frijdastraat in Rijswijk.  Op deze locaties werd met speurhonden en door financieel rechercheurs gezocht naar geld en ander bewijsmateriaal. Bij deze doorzoekingen werden diverse voertuigen, dure horloges, administratie en gegevensdragers  in beslag genomen. Daaronder een Mercedes AMG, Tesla en Bentley en horloges van merken als Rolex, Hublot en Audemars Piquet.
In Alblasserdam werden 6 huurauto’s inbeslaggenomen en later op de dag in Rotterdam nog eens zo’n 20 huurauto’s. Op de Beethovenstraat in Sliedrecht werden onder andere 268 stuks munitie gevonden en in beslag genomen.  Op de Kerkbuurt in Sliedrecht bleek sprake van spookbewoning.  In totaal waren er op 26 mei 70 medewerkers in touw geweest met dit onderzoek.
 

 

Ondermijning:
Criminelen maken gebruik van diensten van de bovenwereld. Boven- en onderwereld raken zo met elkaar verweven. Criminelen beïnvloeden zo onze samenleving. Hierdoor raken normen vervaagd en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit is ondermijning!
Ondermijning is een complex probleem dat deels zichtbaar en (groten)deels onzichtbaar is. De gevolgen voor de samenleving zijn echter groot. Ondermijning ondergraaft onze rechtstaat en treedt op waar boven- en onderwereld verstrikt raken. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.
Het tegengaan van ondermijnende criminaliteit en het weerbaar maken van de samenleving is niet alleen een taak van de politie, maar van de gehele samenleving. Overheidsinstellingen, private partijen en burgers moeten en kunnen samen een vuist maken tegen ondermijning. Of beter nog, ondermijning voorkomen!
Bewoners en ondernemers kunnen helpen door signalen door te geven aan politie of gemeente. Zo kunnen wij samen een vuist maken om ondermijning krachtig te bestrijden!

 

 

 

]]>
Foto's: Politie Rotterdam 51.87033659999999 4.6702024
Alblasserdam - Snelle aanhouding na schietincident Alblasserdam https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/20/07-snelle-aanhouding-na-schietincident-alblasserdam.html Een 22-jaige Alblasserdammer raakte donderdagavond gewond bij een schietincident aan de Nicolaas Beetsstraat. Kort erop hielden agenten een 27-jarige man uit Zwijndrecht aan. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang en de politie spreekt graag met getuigen. nieuwsbericht Fri, 20 Mar 2020 09:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/20/07-snelle-aanhouding-na-schietincident-alblasserdam.html 2020-03-20T09:48:00Z Even na 21:00 uur hoorden getuigen schoten en belden het alarmnummer. Hulpdiensten troffen de gewonde man uit Alblasserdam gewond op straat aan. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Hij raakte niet levensbedreigend gewond. Direct startten agenten een zoektocht naar de vermoedelijke schutter en hadden veel aan een goed signalement van de auto waarin hij wegreed.

]]>
De donkerkleurige Volkswagen Lupo met zwarte strepen op de motorkap werd al snel gezien in de omgeving van NS station Zwijndrecht en agenten dwongen de bestuurder te stoppen. Met de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten, dus met getrokken vuurwapen, werd hij aangehouden. De verdachte was in bezit van een vuurwapen, dat in beslag is genomen. De rol van de man wordt onderzocht.

]]>
Mogelijk waren anderen betrokken bij het schietincident en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Heeft u de VW Lupo zien rijden? Heeft u beelden? Of heeft u andere informatie die van belang is? Deel het met de recherche van district Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 of maak gebruik van het tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl .

]]>
Aanhouding handboeien 51.8668324 4.6677699
Alblasserdam - Politie houdt vier verdachten aan voor gewelddadige woningoverval Alblasserdam https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/19/07-politie-houdt-vier-verdachten-aan-voor-gewelddadige-woningoverval-alblasserdam.html Na uitgebreid rechercheonderzoek van het Regionale Team Overvallen, kon de politie vier verdachten aanhouden voor een gewelddadige woningoverval aan de Wolfspoot in Alblasserdam op 13 april. De 22-jarige bewoner raakte daarbij gewond. nieuwsbericht Wed, 19 Jun 2019 09:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/19/07-politie-houdt-vier-verdachten-aan-voor-gewelddadige-woningoverval-alblasserdam.html 2019-06-19T09:24:00Z De verdachten zijn twee mannen van 25 jaar uit Rotterdam, een man van 26 jaar uit Rotterdam en een vrouw van 21 jaar uit Rotterdam.

Die avond had de 22-jarige bewoner een afspraak met de 21-jarige vrouw. Toen de bewoner naar het toilet was, hoorde hij een aantal personen zijn huis binnen komen. De bewoner zag vervolgens drie mannen in zijn woning.  De drie mannen en de vrouw  mishandelden het slachtoffer. Hij werd geschopt en geslagen. Hij liep zelfs snijwonden op. 

De verdachten namen verschillende spullen mee en gingen er vandoor.  Een grote puinhoop in het huis en de bewoner gewond achterlatend.

De politie startte direct een onderzoek. Dat heeft geleid tot de aanhouding van de vier.

 

 

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 51.8718247 4.66689150000002
Alblasserdam - Twee inbrekers bedrijfsinbraak op heterdaad betrapt https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/26/07-twee-inbrekers-bedrijfsinbraak-op-heterdaad-betrapt.html Agenten hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari twee mannen aan die bij een bedrijf aan de Rapenburg aan het inbreken waren. De spullen die de inbrekers wilden meenemen lagen al klaar toen de agenten hen in de kraag grepen. In plaats van de spullen in te laden, werden de heren zelf ingeladen om meegenomen te worden naar het bureau. nieuwsbericht Sat, 26 Jan 2019 09:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/26/07-twee-inbrekers-bedrijfsinbraak-op-heterdaad-betrapt.html 2019-01-26T09:22:00Z Rond half vier kwam een melding bij de meldkamer binnen dat op het terrein van het bedrijf twee mannen gezien waren. Surveillerende agenten gingen er op af en doorzochten het terrein. Op aangeven van een beveiliger  en met hulp van diensthonden wisten de agenten een eerste verdachte aan te houden. De tweede verdachte probeerde van het terrein af te vluchten. Helaas zonder succes. Ook hij kon met hulp van een diensthond worden aangehouden. De twee, 48 en 33 uit Zwijndrecht, zijn meegenomen naar het bureau waar zij een verklaring mogen afleggen. 

]]>
Logo op uniformjassen 51.8501213 4.666271300000062
Alblasserdam - Politie zoekt getuigen mishandeling Alblasserdam https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/19/07-politie-zoekt-getuigen-mishandeling-alblasserdam.html Een avondje stappen in zijn woonplaats eindigde voor een 27-jarige Alblasserdammer vrijdagnacht in het ziekenhuis. Hij werd op straat mishandeld en liep een fikse hoofdwond op. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. nieuwsbericht Wed, 19 Sep 2018 11:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/19/07-politie-zoekt-getuigen-mishandeling-alblasserdam.html 2018-09-19T11:50:00Z Het slachtoffer liep in de nacht van 14 september rond kwart over twee met zijn vrienden op de Dam, toen hij werd geslagen door onbekende mannen. De Alblasserdammer viel. Toen hij op de grond lag, kreeg hij nog een trap tegen zijn hoofd. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en moest per ambulance over worden gebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met hem. De politie onderzoekt wie de verdachten zijn, wat er exact is gebeurd en wat de aanleiding voor de mishandeling is. Heeft u iets gezien of gehoord, of heeft u andere informatie? Neem contact op met de politie, via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M.: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
Politie-embleem 51.8603292 4.6600104999999985
Alblasserdam - Politie houdt mannen aan voor mishandeling in Alblasserdam https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/30/07-politie-houdt-mannen-aan-voor-mishandeling-in-alblasserdam.html De politie hield dinsdag en woensdag in totaal 3 mannen aan. Zij worden ervan verdacht op 8 mei een 24-jarige Papendrechter zwaar te hebben mishandeld. nieuwsbericht Wed, 30 May 2018 11:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/30/07-politie-houdt-mannen-aan-voor-mishandeling-in-alblasserdam.html 2018-05-30T11:44:00Z De vier mannen, bekenden van elkaar, kregen die dinsdag rond kwart over negen ’s avonds ruzie op de Maasstraat in Alblasserdam. Dat mondde uit in de mishandeling van de Papendrechter. Hij werd geslagen, geschopt en met een scherp voorwerp gestoken. De politie startte een onderzoek. Dat leidde dinsdag tot de aanhouding van een 27 jarige man uit Tilburg en een 24-jarige man uit Alblasserdam. Woensdagochtend werd de derde verdachte aangehouden: een 26-jarige Alblasserdammer.

 

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 51.87128799999999 4.642877300000009
Alblasserdam - Alblasserdammer (43) loopt botbreuken in gezicht op tijdens stapnacht https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/19/alblasserdammer-43-loopt-botbreuken-in-gezicht-op-tijdens-stapnacht.html Meerdere breuken in zijn kaken, jukbeenderen, oogkassen en zijn neus, en een hersenschudding. Een 43-jarige Alblasserdammer die in de nacht van vrijdag op zaterdag met collega’s op stap was op de Dam in Alblasserdam, raakte ernstig gewond toen hij op straat door twee mannen in elkaar werd geslagen. Zijn 20-jarige collega liep eveneens een gebroken neus op. De politie hield al snel twee verdachten aan, maar is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over wat er gebeurd is. nieuwsbericht Sat, 19 May 2018 20:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/19/alblasserdammer-43-loopt-botbreuken-in-gezicht-op-tijdens-stapnacht.html 2018-05-19T20:48:00Z Volgens eerste verklaringen zouden de slachtoffers op straat woorden hebben gehad met de twee mannen, waarna de mishandelingen plaatsvonden. In eerste instantie leken de verwondingen mee te vallen, en de 43-jarige man is zelf op de fiets naar huis gegaan. Pas toen hij zaterdag wakker werd, merkte hij dat zijn gezicht compleet verbouwd was. Op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis constateerde de arts alle breuken. Hij mag voorlopig nog niet naar huis en krijgt zware pijnstillers. Zijn 20-jarige collega, eveneens uit Alblasserdam, zal ook een operatie moeten ondergaan voor zijn scheefgeslagen neus.

]]>
Toegesnelde agenten wisten heel snel twee verdachten aan te houden. Het zijn twee mannen van 20 uit Papendrecht. Zij zitten nog vast en worden verhoord. De politie wil graag met mensen spreken die vrijdagnacht op de Dam waren en meer weten over het incident dat rond 2.00 uur plaatsvond. Zaterdagavond wordt daarom in het uitgaansgebied geflyerd door agenten. Iedereen die meer weet over het incident wordt verzocht te bellen met 0900-8844 en vragen naar de recherche in Dordrecht, afdeling ZSM.
Via onderstaand tipformulier kunt u ook tips en eventueel beeldmateriaal achterlaten. 

]]>
Agent controleert gegevens in dienstauto tijdens nachtdienst 51.8603122 4.66000889999998
Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam - Getuige presenteert politie verdachten op presenteerblaadje https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/23/07-getuige-presenteert-politie-verdachten-op-presenteerblaadje.html De politie in Alblasserdam had op 21 april een makkie bij de aanhouding van vier sigarettendieven. Een alerte getuige bezorgde de agenten het viertal namelijk op een presenteerblaadje. nieuwsbericht Mon, 23 Apr 2018 14:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/23/07-getuige-presenteert-politie-verdachten-op-presenteerblaadje.html 2018-04-23T14:42:00Z Even na 17.15 uur zei een klant tegen de kassamedewerker van een supermarkt in Nieuw-Lekkerland dat hij problemen had met pinnen. Terwijl het personeelslid en een collega de klant hielpen, graaiden twee anderen mannen tientallen pakjes sigaretten weg en liepen de winkel uit. Ook de klant met de pinproblemen liep weg en stapte in een auto, waar de sigarettendieven al in zaten. In de vluchtauto zat nog een vierde man, en het viertal reed snel weg.


Meldkamer
De getuige zag de drie mannen naar de auto lopen en wegrijden en vertrouwde het niet. Hij volgde de auto en belde de politie, waarbij hij voortdurend zijn positie aan de meldkamer doorgaf. In Alblasserdam konden toegesnelde agenten de vier mannen eenvoudig aanhouden. In hun auto vond de politie tientallen pakjes sigeretten uit de betreffende supermarkt. De vier verdachten van 28, 28, 42 en 45 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats zitten vast.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.87033659999999 4.670202399999994
Politie onderzoekt mishandeling Alblasserdam - Politie onderzoekt mishandeling Alblasserdam https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/20/07-politie-onderzoekt-mishandeling-alblasserdam.html De politie onderzoekt een mishandeling in Alblasserdam, waarbij een 36-jarige inwoner van die plaats vrijdagavond lichtgewond raakte. nieuwsbericht Sat, 20 Jan 2018 11:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/20/07-politie-onderzoekt-mishandeling-alblasserdam.html 2018-01-20T11:52:00Z Rond half elf die avond, meldde het slachtoffer dat hij zojuist voor zijn woning aan de Fop Smitstraat was bedreigd met een vuurwapen en mishandeld. De verdachten zouden zich ophouden in een woning verderop in Alblasserdam. Op het moment dat er sprake is van een mogelijk vuurwapen, neemt de politie geen enkel risico. Het Team Parate Eenheid kwam ter plaatse en de bewuste woning werd omsingeld. Van de drie personen die naar buiten kwam, werd er een aangehouden. Het gaat om een 36-jarige vrouw uit Alblasserdam. De andere twee mannen bleken er niets mee te maken te hebben. De politie zocht in de omgeving nog naar een andere verdachte, maar die werd niet meer aangetroffen. De aanleiding van de mishandeling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Heeft u iets gezien of gehoord van dit incident? Neem dan contact op via 0900-88444. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 51.8722331 4.638301700000056