Alle berichten | Boskoop | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/boskoop.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Boskoop nl Sun, 24 Jan 2021 22:16:59 GMT 2021-01-24T22:16:59Z nl Boskoop - Twee aanhoudingen na overval op supermarkt https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/24/06-boskoop-aanhoudingen-na-overval-op-supermarkt.html Een supermarkt aan de Burgemeester Colijnstraat werd zaterdagavond 23 januari rond 20.30 uur overvallen. Twee mannen bedreigden het personeel met een steekwapen en gingen er met buit vandoor. Niemand raakte gewond. In de zoektocht naar de daders zocht ook de politiehelikopter mee. Vanuit de lucht volgden agenten twee verdachten tot aan een flatgebouw aan de Wingerd in Waddinxveen. In dat flatgebouw hielden agenten met een surveillancehond de twee verdachten, een 21-jarige en een 25-jarige man uit Delft, aan. De politie onderzoekt de overval. nieuwsbericht Sun, 24 Jan 2021 10:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/24/06-boskoop-aanhoudingen-na-overval-op-supermarkt.html 2021-01-24T10:22:00Z De overval vond vlak na sluitingstijd plaats. Nadat de twee het personeel met een groot steekwapen bedreigden, gingen ze er met een gevulde rugzak met geld vandoor. Direct na de melding zochten agenten, met ondersteuning van de politiehelikopter, in de omgeving naar de twee verdachten. In de supermarkt kreeg de politie van het aangeslagen personeel een goed signalement mee. Vanuit de lucht zagen agenten in de politiehelikopter twee personen op een scooter rijden richting Waddinxveen. De twee op de scooter vertoonden dermate verdachte gedrag, dat de politiehelikopter hen besloot te volgen. Dit spoor leidde uiteindelijk ook naar Waddinxveen.

Bij een flatgebouw aan de Wingerd kwam de scooter tot stilstand en daar liepen de twee het gebouw in. Kort daarna betraden twee hondengeleiders met een aangelijnde surveillancehond het gebouw. De twee verdachten vluchtten hierop door het gebouw om aan de politie te ontkomen. Er volgde een achtervolging te voet door het flatgebouw. Korte tijd later hielden de hondengeleiders, met de aangelijnde politiehond, de twee verdachten op een etage aan. De verdachten volgden daarbij de nauwgezette aanwijzingen van de hondengeleiders op. Een van hen droeg een gevulde rugtas met buit bij zich en deze is in beslag genomen.

De politie besloot een deel van de vluchtroute te onderzoeken. In de omgeving van het Gouwe Bos vonden dezelfde hondengeleiders met hun surveillancehond goederen in de sloot, die mogelijk door de verdachten op hun vluchtroute gedumpt waren. Deze goederen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

De supermarkt deed aangifte van de overval. De twee verdachten zitten vast. Hun betrokkenheid bij de overval wordt onderzocht.

Iets gezien of gehoord?
De districtsrecherche Alphen aan den Rijn – Gouda zoekt nog naar getuigen. Zag u eerder iets opvallends bij de supermarkt? Bijvoorbeeld personen of voertuigen die opvallend in de omgeving van de Burgemeester Colijnstraat stonden. Of zag u verdachte personen na de overval wegvluchten? Bel ons op 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Check uw opgenomen beeldmateriaal
Indien u camerabeelden - van bijvoorbeeld een dashcam, een video-deurbel of beveiligingscamera aan een pand - uit de omgeving heeft, check dan s.v.p. of u verdachte personen op deze beelden ziet. Ook die beelden kunnen ons helpen bij het onderzoek. Beeldmateriaal kunt u digitaal online naar ons versturen via deze link of neem contact met ons op via 0900-8844.

Hondenbrigade

Inzet surveillancehond
De politie wordt naar veel verschillende meldingen gestuurd. Bij elke melding kijkt de politie wat er nodig is voor de veiligheid van de burger of agent. In sommige gevallen moet de politie een “geweldsmiddel” inzetten om de situatie onder controle te krijgen. Zoals een wapenstok, pepperspray, surveillancehond of dienstwapen. Lichtere geweldsmiddelen, zoals de wapenstok of pepperspray, zijn niet altijd voldoende. Dan kan een surveillancehond worden ingezet. De inzet van de hond voorkomt of beëindigt veel gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld bij aanhoudingen van een verdachte met een wapen. De surveillancehond is na het dienstwapen het zwaarste geweldsmiddel van de politie. Daarom is de politie terughoudend met de inzet ervan en wordt een verdachte eerst gewaarschuwd dat dit gaat gebeuren. De hondenbegeleider en surveillancehond houden zich aan strenge richtlijnen. Een politiehond mag pas mee op surveillance wanneer hij en zijn geleider daarvoor succesvol een examen afleggen. Aan dat examen gaan jaren van training vooraf. De politie traint ook honden enkel voor het gebruik van hun neus. Hun reuk is zo sterk dat vermisten, drugs, bloed, geld of verstopte verdachten gemakkelijk worden opgespoord. Hun inzet is zeer waardevol voor het oplossen van onder andere misdrijven.

]]>
luchtvaartpolitie, helikopter, luchtsteun, luchtsurveillance, politiehelikopter, vliegen, zulu, schiphol, EC-135, eurocopter, daglicht, heli, korpsmedia, Peter Monteny 52.0742845 4.6584762
Boskoop - Boskoop - Inbrekers aangehouden na achtervolging https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/20/06-boskoop-inbrekers-aangehouden-na-achtervolging.html In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 oktober 2020 werden er 2 verdachten aangehouden nadat zij vermoedelijk wilden inbreken in een woning aan het Kruiskruid in Boskoop. nieuwsbericht Tue, 20 Oct 2020 12:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/20/06-boskoop-inbrekers-aangehouden-na-achtervolging.html 2020-10-20T12:31:00Z  

Omstreeks 03:00 uur kwam een melding van een poging inbraak in een woning binnen, waarbij de melder geluiden bij de woning hoorde. De bewoners waren op dat moment  afwezig. Nadat de melder geluid maakte gingen de verdachten er in een voertuig vandoor. De agenten zetten de achtervolging in op de N455 in richting van Waddinxveen.

Toen de auto het Hoefblad -een doodlopende straat- in reed, raakte de bestuurder drie geparkeerde auto’s en kwam vervolgens tot stilstand. De verdachten gingen er vervolgens te voet vandoor over het Hoefpad in de richting van de Essengaarden.

Door middel van de inzet van een diensthond zijn de twee verdachten in de bosschages aangetroffen. Het voertuig is inmiddels in beslaggenomen. De verdachten zijn hierbij aangehouden en de recherche heeft de zaak in onderzoek. De eigenaren van de beschadigde auto’s hebben inmiddels aangifte gedaan en ook dit wordt meegenomen in het onderzoek.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht aanvullende informatie, neemt u dan contact op met de recherche.

U kunt ons  bereiken via 0900 88 44 of via Misdaad Anoniem 0800 7000

 

]]>
52.0742845 4.6584762
Alphen aan den Rijn/ Boskoop - Drie verdachten aangehouden in onderzoek naar heling en witwassen https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/7/06-drie-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-heling-en-witwassen.html In een onderzoek naar heling van gestolen auto-onderdelen en witwassen heeft de politie dinsdag 6 oktober op drie locaties in Alphen aan den Rijn en Boskoop zoekingen gedaan. Daarbij werden drie verdachten aangehouden. nieuwsbericht Wed, 07 Oct 2020 11:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/7/06-drie-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-heling-en-witwassen.html 2020-10-07T11:01:00Z Het onderzoek naar heling en witwassen startte in maart van dit jaar. Na een tip werden in een loods in Bodegraven een grote hoeveelheid auto-onderdelen en een gestolen auto aangetroffen. Ook in een loods in Alphen aan den Rijn werden gestolen auto-onderdelen aangetroffen.

Na  onderzoek werden dinsdag 6 oktober  op twee locaties in Alphen aan den Rijn en een in Boskoop zoekingen gedaan. HIerbij werden drie verdachten aangehouden: een 32-jarige man uit Boskoop en twee mannen uit Alphen aan den Rijn van 24 en 35 jaar oud.

De drie worden verdacht van het helen van gestolen auto-onderdelen. Daarnaast worden ze verdacht van het witwassen van het criminele geld dat het helen van deze onderdelen opleverde. Zij zitten vast en worden gehoord.

]]>
Heling is het bezitten, verkopen of kopen van gestolen artikelen en voertuigen. Heling is strafbaar. Onder heling valt ook het kopen van producten als u had kunnen vermoeden dat het om een gestolen artikel gaat. Via www.stopheling.nl of de app Stopheling kunt u controleren of een te koop aangeboden artikel als gestolen bij de politie geregistreerd staat.

]]>
Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

In alle onderzoeken die de politie doet, wordt gekeken of er sprake is van witwassen. Naast het veroordelen van de dader wordt ook gekeken of de dader zijn crimineel verkregen geld heeft witgewassen (dure goederen voor heeft gekocht). Als dat zo is volgt er een ontnemingsonderzoek dat er uiteindelijk toe moet leiden dat de dader dat geld of die dure auto kwijt raakt

]]>
In de boeien, aangehouden 52.1276577 4.6688508
Boskoop - Politie houdt verdachten aan na schietincident in Boskoop https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/2/06---politie-houdt-verdachten-aan-na-schietincident-boskoop.html In de zaak rond het schietincident in een woning aan het Zijde in Boskoop op zondagochtend 27 september, heeft de recherche op donderdag 1 oktober nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Boskoop en een 23-jarige man uit Waddinxveen. nieuwsbericht Fri, 02 Oct 2020 12:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/2/06---politie-houdt-verdachten-aan-na-schietincident-boskoop.html 2020-10-02T12:10:00Z Bij het schietincident raakte een 22-jarige man gewond. Kort na het incident werd er al een 30-jarige man uit Boskoop aangehouden, hij is voorgeleid aan de Rechter Commissaris en zit in voorlopige hechtenis. De andere verdachten zitten in volledige beperking en worden maandag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.  

Oproep voor getuigen
De politie is op zoek naar meer getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben of camerabeelden hebben van de omgeving Zijde in Boskoop ter hoogte van de rotonde met de Boezemlaan. Heeft u informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Of heeft u beelden waarop misschien iets te zien is? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

]]>
Aanhouding 52.07515129999999 4.647262
Boskoop - Getuigen zware mishandeling gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/2/06-boskoop---getuigen-zware-mishandeling-gezocht.html De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 september op de Barendstraat. Hierbij raakte een 52-jarige man uit Gouda gewond. nieuwsbericht Fri, 02 Oct 2020 07:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/2/06-boskoop---getuigen-zware-mishandeling-gezocht.html 2020-10-02T07:34:00Z Het slachtoffer kwam rond 01.00 uur uit een café in de Barendstraat toen hij plotseling een harde klap op zijn achterhoofd kreeg. Een aantal jongeren gaf de man vervolgens enkele rake trappen. Het slachtoffer raakte hierbij bewusteloos en moest met ernstig letsel naar het ziekenhuis vervoerd worden. De politie heeft de zaak in onderzoek. De man heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben van de mishandeling. Was u getuige of beschikt u over videobeelden? Of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of M 0800-7000.

]]>
Voertuig met zwaailicht langs de weg 52.0737677 4.6598418
Boskoop - Politie zoekt getuigen na schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/27/06-politie-zoekt-getuigen-na-schietincident.html Zondagochtend 27 september kregen surveillerende agenten omstreeks 03:40 uur de melding dat er geschoten werd in een woning aan de Zijde in Boskoop. Zij gingen met spoed ter plaatse en troffen een 22-jarige man gewond aan. nieuwsbericht Sun, 27 Sep 2020 16:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/27/06-politie-zoekt-getuigen-na-schietincident.html 2020-09-27T16:35:00Z Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis. Er is een 30-jarige man uit Boskoop aangehouden. Zijn rol bij het incident wordt nog onderzocht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident en is op zoek naar getuigen.

Oproep voor getuigen
De politie is op zoek naar meer getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben of camerabeelden hebben van de omgeving Zijde in Boskoop ter hoogte van de rotonde met de Boezemlaan. Heeft u informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Of heeft u beelden waarop misschien iets te zien is? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

]]>
Detailopname surveillancewagen 52.0742845 4.6584762
Boskoop - Zes verdachten aangehouden voor handel verdovende middelen https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/28/06-boskoop---zes-verdachten-aangehouden-voor-handel-verdovende-middelen.html De politie hield donderdagochtend 27 februari in drie woningen in Boskoop zes verdachten aan in een onderzoek naar handel in verdovende middelen. nieuwsbericht Fri, 28 Feb 2020 14:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/28/06-boskoop---zes-verdachten-aangehouden-voor-handel-verdovende-middelen.html 2020-02-28T14:04:00Z Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de recherche een onderzoek naar handel in verdovende middelen. Met behulp van het arrestatieteam trad de politie donderdagochtend 27 februari drie woningen in Boskoop binnen en wist het zes verdachten aan te houden. Het gaat om zes mannen uit Boskoop.

Na de aanhoudingen zijn de drie woningen doorzocht en zijn verschillende spullen en geld in beslag genomen. Inmiddels zijn drie van de verdachten heengezonden. Drie mannen van 23, 22 en 20 jaar oud zitten nog vast en worden gehoord.

Drugsoverlast
Bewoners kunnen veel last hebben van drugsgebruik en dealen in drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld kunnen ook onschuldige omstanders de dupe worden. Heeft u  vermoedens van drugshandel? Meld dit dan via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u de informatie ook via Meld Misdaad Anonem  0800 – 7000 doorgegeven.

]]>
Aanhouding met handboeien 52.0742845 4.6584762
Boskoop - Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/10/06-boskoop---politie-lost-waarschuwingsschot-bij-aanhouding.html De politie hield zondagavond 9 februari een 21-jarige man aan in een woning aan de Wilgehout. De man wordt verdacht van het in bezit hebben van een vuurwapen. Bij de aanhouding loste de politie een waarschuwingsschot. nieuwsbericht Mon, 10 Feb 2020 10:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/10/06-boskoop---politie-lost-waarschuwingsschot-bij-aanhouding.html 2020-02-10T10:27:00Z Rond 19.10 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie in een woning aan de Wilgehout. De melder zag een verdacht persoon in de woning in de weer met een vuurwapen. Zoals gebruikelijk nam de politie de melding zeer serieus en arriveerden agenten met kogelwerende vesten. Zij gingen volgens de schildprocedure naar binnen. Een verdacht persoon sloeg vervolgens op de vlucht, waarop de politie een waarschuwingsschot loste en de man aanhield. Na doorzoeking in de woning zijn enkele goederen in beslag genomen. Het mogelijke vuurwapen is niet aangetroffen.

De 21-jarige verdachte zit op dit moment vast en wordt gehoord.

Wanneer mag de politie schieten?
De politie is bevoegd om geweld te gebruiken om haar taak, de handhaving van de rechtsorde, uit te voeren. Het gebruikte geweld moet altijd in verhouding staan tot de situatie en het misdrijf. Dit wordt ook wel ‘proportioneel en subsidiair’ genoemd. Tijdens een gevaarlijke situatie probeert de politie te de-escaleren. Eerst gebruikt de agent zijn stem om de verdachte te vorderen iets te doen of juist niet te doen. Als dit niet lukt, schaalt hij of zij op naar het gebruik van wapens; bijvoorbeeld pepperspray, de wapenstok of inzet van de politiehond. Pas op het laatste moment pakt de agent zijn vuurwapen. Hij kan een waarschuwingsschot lossen. Kijk hier voor meer informatie over wanneer een agent zijn vuurwapen mag gebruiken.

Wat is schildprocedure?
Bij de schildprocedure schermen politieagenten zich door middel van schilden af van een verdachte. Ze kunnen deze vervolgens op een veilige manier klem zetten en aanhouden. Door de inzet van de schilden kan de verdachte zich niet goed bewegen en ook niet uithalen met bijvoorbeeld een mes. De schildprocedure wordt toegepast als de kans groot is dat bij een reguliere aanhouding politiemensen gewond raken.

]]>
Politiemotor 52.06996469999999 4.639830999999958
Boskoop - Woningoverval Boskoop in Team West en Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/22/06-woningoverval-boskoop-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html Op woensdag 21 augustus 2019 rond 04.00 uur dringen drie gemaskerde mannen een woning aan het Laag Boskoop binnen en bedreigen een bejaard echtpaar met een vuurwapen. Het echtpaar wordt vastgebonden waarna de drie overvallers de woning doorzoeken. Later bleken er sieraden en persoonlijke spullen te zijn weggenomen. De bewoner raakte gewond tijdens de overval en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Uit onderzoek is gebleken dat de overvallers ervandoor zijn gegaan naar Antwerpen (België) in een zeldzame witkleurige BMW. In Team West en Opsporing Verzocht wordt een reconstructie getoond waarin onder andere ook deze auto wordt getoond. nieuwsbericht Tue, 22 Oct 2019 11:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/22/06-woningoverval-boskoop-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html 2019-10-22T11:54:00Z Verder aandacht voor de volgende zaken in Team West:

Katwijk, Rijswijk en Scheveningen | Diefstallen jassen, navigatiesysteem en portemonnees
Op 31 augustus 2019 steelt een man uit de personeelsruimte van een vishandel in Katwijk een portemonnee van een 18-jarige medewerkster. Zij komt er later achter dat zij haar portemonnee mist doordat de man met haar pas contactloos betaald bij supermarkt COOP. Daarna is hij op 16 september 2019 in Scheveningen in winkel De Skihut waar hij drie dure jassen steelt. Het gaat om jassen van bijna €1000 per stuk. Vervolgens steelt hij op dinsdag 17 september uit een personeelsruimte van een ANWB-winkel in winkelcentrum In De Boogaard in Rijswijk geld uit de portemonnee van een medewerker en een TomTom. In Team West worden beelden van de man getoond.

Zoetermeer | Overval Domino’s Pizza
Op donderdag 5 september 2019 werd de Domino’s Pizza aan de Westerschelde in Zoetermeer overvallen. Drie mannen komen even voor sluitingstijd binnen. Onder bedreiging van een mes en met vermoedelijk een taser moeten de medewerkers de inhoud van de kluis legen in een tas. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de verdachten. Deze zaak was op 1 oktober al bij Team West maar de recherche doet in deze uitzending een oproep naar een belangrijke getuige die vlak voor de overval bij de Domino’s Pizza is geweest.

Wassenaar | Vondst grote hoeveelheden gereedschap
Op dinsdag 1 oktober 2019 achtervolgde de politie een BMW die met meer dan 80 kilometer per uur door de bebouwde kom van Wassenaar reed. Even raakte de BMW uit het zicht maar deze kon later worden teruggevonden op een parkeerplaats op de Wittenburgweg. Twee verdachten werden later in de wijk aangehouden. In de BMW lagen 17 koffers met gereedschap. In Team West worden foto’s van het gereedschap getoond en wordt een oproep gedaan om de rechtmatige eigenaren terug te vinden.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur.
Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht: dinsdag om 20.35 uur op NPO1. Herhaling op woensdag rond 12.00 uur op NPO2.

]]>
52.0825661 4.6467870000000175
Boskoop - Gewapende overval in woning; politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/21/06-boskoop-gewapende-overval-in-woning-politie-zoekt-getuigen.html De recherche van het politiedistrict Alphen – Gouda is op zoek naar getuigen van een gewapende overval in een woning aan de Laag Boskoop op woensdag 21 augustus. nieuwsbericht Wed, 21 Aug 2019 07:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/21/06-boskoop-gewapende-overval-in-woning-politie-zoekt-getuigen.html 2019-08-21T07:51:00Z Omstreeks 03.30 uur drongen drie gemaskerde mannen de woning binnen en bedreigden de bewoners met een vuurwapen. Het echtpaar werd vastgebonden waarna de mannen de woning doorzochten. De mannen verlieten de woning met sieraden van de bewoners. Het is nog niet duidelijk hoe de mannen vervolgens zijn weggegaan. De 74-jarige bewoner raakte gewond tijdens de overval en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche in Gouda via 0900 – 8844.

]]>
Politie-embleem 52.0825661 4.6467870000000175