Alle berichten | Brielle | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/brielle.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Brielle nl Sat, 02 Dec 2023 09:36:42 GMT 2023-12-02T09:36:42Z nl Brielle - Zeehavenpolitie controleert recreatieverkeer https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/1/07-zeehavenpolitie-controleert-recreatieverkeer.html We zijn inmiddels halverwege de meivakantie. Veel mensen trekken er weer op uit met de caravan, aanhanger of boot. Helaas bleek niet iedereen veilig de weg op te gaan. De politie controleerde zaterdag 30 april het recreatieverkeer op een parkeerplaats aan de Staaldiepseweg in Brielle. De politie werkte tijdens de controle samen met het RDW. In totaal kregen 20 bestuurders een bekeuring. Sun, 01 May 2022 13:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/1/07-zeehavenpolitie-controleert-recreatieverkeer.html 2022-05-01T13:00:00Z Gedurende de dag zijn in totaal 57 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 20 boetes en 9 waarschuwingen uitgedeeld. Boetes werden uitgedeeld voor het ontbreken van de losbreekrem (oftewel een ‘hulpkoppeling’ tussen een voertuig en aanhanger), geen zicht hebben op de weg achter door verkeerde spiegels en overbelading. Vier bestuurders mochten na de controle niet verder rijden, omdat de caravan/aanhanger dusdanig zwaar beladen was dat de bestuurders eerst moesten afladen of twee keer moesten rijden. Ook reed één van de gecontroleerde bestuurders zonder rijbewijs en was hij in het bezit van een boksbeugel. Een aantal weggebruikers kreeg een waarschuwing voor zaken als kapotte verlichting en reflectoren.

Een gewaarschuwd mens, telt voor twee
“Bij het grootste deel van de gecontroleerde combinaties werden gelukkig geen mankementen gevonden en hadden de bestuurders hun zaakjes in orde. De bestuurders die een bekeuring kregen, begrepen na enige uitleg wel wat de gevolgen kunnen zijn door gebreken aan de combinatie auto - caravan.” vertelt Rien Busscher van de Zeehavenpolitie. De aankomende tijd zullen er in aanloop naar de zomervakantie vaker dergelijke controles plaatsvinden om de verkeersveiligheid te vergroten.

]]>
51.90811221 4.19660494
Zwartewaal - 18-jarige Rotterdammer gewond na schietincident Zwartewaal https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/19/07-18-jarige-rotterdammer-gewond-na-schietincident-zwartewaal.html Bij een schietincident aan de Ooievaarsdijk in Zwartewaal is zaterdagochtend 19 februari rond 8:20 uur een 18-jarige Rotterdammer gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft in de nabije omgeving zeven verdachten aangehouden. Hun rol wordt onderzocht. De politie doet sporenonderzoek en spreekt met getuigen om meer duidelijkheid te krijgen over wat er zich precies heeft afgespeeld. Sat, 19 Feb 2022 13:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/19/07-18-jarige-rotterdammer-gewond-na-schietincident-zwartewaal.html 2022-02-19T13:23:00Z In de woning was een feest gaande, waarbij zo’n 20 tot 30 personen aanwezig waren. Zij zijn allen gecontroleerd en mochten vervolgens weer naar huis. In de omgeving werden zeven anderen aangehouden. Dat gaat om verdachten tussen de 18 en 32 jaar oud, allen woonachtig in (de omgeving van) Rotterdam. Er is momenteel nog onvoldoende duidelijk over wat er gebeurd is voordat er geschoten is. Ook is het nog onduidelijk of de schutter tussen het zevental arrestanten zit.

Meer info? Tippen kan ook anoniem!
Mede daarom is de politie nog op zoek naar getuigen die misschien in de omgeving wat opvallends hebben gezien. Ook als je al met de politie hebt gesproken, maar anoniem meer kwijt wil; dat kan! Tippen kan volledig anoniem. Heeft u dus meer informatie? Maak dan gebruik van onderstaande mogelijkheden om uw informatie te delen.

]]>
51.86869034 4.21423368
Westland/Rotterdam/Brielle/Schiedam/Maassluis - Vier aanhoudingen na handhavingsactie https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/24/06---vier-aanhoudingen-na-handhavingsactie.html Bij een grote integrale actiedag tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit in de regio Zuid Holland zijn woensdag 24 juni in totaal vier verdachten aangehouden. Agenten doorzochten zes panden en namen daarbij onder meer diverse verboden wapens, ruim 1400 hennepplanten en tienduizenden euro’s aan contant geld in beslag. Bij 25 panden vonden integrale controles plaats en werden eveneens misstanden aangetroffen. Wed, 24 Jun 2020 15:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/24/06---vier-aanhoudingen-na-handhavingsactie.html 2020-06-24T15:43:00Z Aan de integrale actiedag namen medewerkers van de omgevingsdiensten van de gemeenten Westland, Rotterdam, Brielle, Schiedam en Maassluis deel, samen met politie, douane, Inspectie SZW, Openbaar Ministerie, belastingdienst, NVWA  en UWV. De actiedag werd georganiseerd op basis van informatie die de RIEC’s (Regionale Informatie en Expertise Centra) uit Den Haag en Rotterdam hadden verzameld over ondermijnende activiteiten in de eerder genoemde gemeenten.

Integrale controle in 25 panden
Bij de actiedag werd bij in totaal 25 panden een integrale controle uitgevoerd. Hierbij lag de focus op onder meer witwassen, verdovende  middelen, leegstaande panden, illegale huisvesting van arbeidsmigranten, fiscale misstanden. Agenten van de politie-eenheden Den Haag en Rotterdam doorzochten drie woningen en drie bedrijfspanden. Hierbij werden onder meer speurhonden ingezet. Ook op andere plekken in het land deed de politie op basis van de informatie instappen.

Twee aanhoudingen Naaldwijk
In de gemeente Westland hielden agenten twee mannen ( 50 en 59 jaar) uit Naaldwijk aan als verdachten van betrokkenheid bij witwassen en productie en handel in hennep(teelt). Zij worden vrijdag 26 juni voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Aanhoudingen Steenwijk en Schiedam
In Steenwijk hielden agenten een 42-jarige man uit Tuk aan op verdenking van betrokkenheid bij hennepteelt. Op diezelfde grond hielden agenten in Schiedam een 50-jarige Schiedammer aan.

Wapens, hennep en cash geld
Tijdens de doorzoekingen troffen agenten diverse verboden wapens aan, waaronder een geweer. In Naaldwijk vond de politie een hennepdrogerij met 220 planten en diverse goederen voor het optuigen van kwekerijen, zoals lampen en ventilatoren. Ook werd een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen en dertig ampullen hennepolie. In Schiedam vonden agenten een kwekerij met 400 hennepplanten en in Steenwijk een kwekerij met 1200 planten en 200 stekken. In totaal werden tienduizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen.

Overige resultaten
Tijdens de actiedag constateerden alle deelnemende instanties overtredingen. Deels leidt dit tot aanvullende onderzoeken, deels zijn al direct boetes of maatregelen opgelegd. Zo hebben gemeenten na de vondst van een hennepdrogerij en –kwekerij onder meer drie bestuurlijke spoedsluitingen in gang gezet voor twee panden in Naaldwijk en een pand in Schiedam. Naar aanleiding van de controles gaat de belastingdienst nader onderzoek doen naar twee ondernemingen, deelde de NVWA twee boetes uit aan een horecagelegenheid in Hoek van Holland en trof de douane 20 pallets onveraccijnsde frisdrank aan in Naaldwijk. De politie sluit niet uit dat er de komende periode nog meer aanhoudingen volgen.

Samen tegen ondermijning
De overheid pakt ondermijning gezamenlijk aan. Door deze gezamenlijke aanpak kan de overheid bijvoorbeeld strafrechtelijk vervolgen, illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en openstaande belastingen innen. Zo wordt de onaantastbaarheid van criminelen doorbroken en maken we wijken en buurten weer veiliger.

 

 

]]>
51.9991757 4.217457
Rotterdam - Verdachten steekpartijen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/31/07-rotterdam-verdachten-steekpartijen-aangehouden.html Agenten hielden in de vier verdachten aan bij twee steekincidenten die zowel zaterdag 29 en zondag 30 mei plaatvonden in Brielle en Rotterdam. De slachtoffers zijn overgebracht naar nabij gelegen ziekenhuizen. Sun, 31 May 2020 08:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/31/07-rotterdam-verdachten-steekpartijen-aangehouden.html 2020-05-31T08:11:00Z Rond zes uur zaterdagavond werd door buurtbewoners een 36-jarige Pool gewond aangetroffen op de Welleweg in Brielle. Agenten hielden in de directe omgeving drie, eveneens Poolse mannen aan, van 22, 24 en 24 jaar. Een ruzie bleek vooraf te zijn gegaan aan het steken. Het onderzoek naar de juiste toedracht loopt. 

]]>
Tweede steekincident

In de nacht van zaterdag op zondag vond nogmaals een steekincident  plaats. Rond half drie werd in een woning aan de Port Saidstraat een 38-jarige inwoner uit Arnhem gewond aangetroffen. Hij werd met spoed overgebracht naar het EMC. Aan de hand van het opgegeven signalement werd kort daarna een 38-jarige man aangehouden. Hij is ook afkomstig uit Arnhem. Een ruzie in de relationele sfeer zou aanleiding zijn geweest voor dit incident. Ook hier wordt nader onderzoek verricht.

Foto: nieuws op beeld 

]]>
51.902582 4.1636846
Oostvoorne - Gezocht - Wie is tweede verdachte in moordonderzoek Caroline van Toledo? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/07-oostvoorne-caroline-van-toledo/07-caroline-van-toledo.html [UPDATE: Bij de moord op Caroline van Toledo, die in 2005 dood werd gevonden in haar uitgebrande auto in natuurgebied de Kruininger Gors, zijn in ieder geval twee mensen betrokken geweest. Tot deze conclusie komen de officier van justitie en het onderzoeksteam van de politie op basis van het laatste technisch onderzoek. Inmiddels heeft dat onderzoek geleid tot de aanhouding van een 40-jarige man uit Brielle.] Op zaterdagochtend 3 september 2005 werd in het recreatiegebied Kruininger Gors in Oostvoorne een uitgebrande auto aangetroffen. In de kofferbak van deze auto werd het stoffelijke overschot aangetroffen van de 35-jarige Caroline van Toledo. dossier Thu, 05 Jan 2017 14:53:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/07-oostvoorne-caroline-van-toledo/07-caroline-van-toledo.html 2017-01-05T14:53:00Z 51.905227 4.108519200000046