Alle berichten | Cromstrijen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/cromstrijen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Cromstrijen nl Wed, 19 Sep 2018 20:11:38 GMT 2018-09-19T20:11:38Z nl Hoeksche Waard - Tweede grote hennepvondst in twee dagen https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/2/tweede-grote-hennepvondst-in-twee-dagen.html De Politie Eenheid Rotterdam heeft donderdagochtend in een natuurgebied in de Hoeksche Waard een hennepkwekerij met 650 planten geruimd. Twee personen die op weg waren naar de hennepkwekerij zijn aangehouden. Op woensdag werd er in de Dordtse Biesbosch al een kwekerij met 2000 planten ontdekt. nieuwsbericht Thu, 02 Aug 2018 13:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/2/tweede-grote-hennepvondst-in-twee-dagen.html 2018-08-02T13:02:00Z Tijdens een gezamenlijke surveillance van de politie in de Hoeksche Waard met BOA’s van Staatsbosbeheer en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, werd met de drone van de Omgevingsdienst boven de Zeehondenplaat gevlogen. Hier waren al eerder hennepkwekerijen aangetroffen. Er werd toen op drie locaties gezien dat er voorbereidingen waren gedaan voor een hennepkwekerij. In de loop van de afgelopen weken werd met de drone van de Omgevingsdienst nog tweemaal gevlogen om de voortgang op de locaties te bekijken. Ook werd er een onderzoek ingesteld naar de personen achter deze kwekerij.

]]>
Hennepkwekerij in de Hoeksche WaardDat hennepkwekerijen in natuurgebieden gevonden worden is niet uniek. “Het is een typisch zomerprobleem”, volgens milieuagent Johan Gouweloos. “Het is de derde keer in vier jaar tijd dat in ditzelfde natuurgebied in de Hoeksche Waard een hennepkwekerij wordt ontdekt." De hennep wordt in april/mei geplant, waarna de kwekers in augustus hopen te oogsten.

]]>
Ook deze hennepkwekers hebben last van het droge zomerweer. Omdat het deze zomer weinig heeft geregend, moesten de planten op een andere manier aan water komen. “We hebben ook slangen en pompen gevonden waarmee de planten besproeid werden."

]]>
Illegale hennepteelt lijkt minder onschuldig dan de productie van en de handel in harddrugs, maar dat is het absoluut niet. Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Lees meer over de gevaren van illegale hennepteelt op deze themapagina.

]]>
Ondermijning treedt op waar boven- en onderwereld verstrikt raken. Ook in de illegale hennepteelt weten de onder- en bovenwereld elkaar steeds vaker te vinden. De overheid maakt de ondermijning zichtbaar en pakt deze aan. Dat doen we als overheid gezamenlijk, door informatie en kennis te delen en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen: horecagelegenheden zonder menukaart waar illegaal gokken hoogtij viert, het ontmantelen van auto’s met verborgen ruimtes en met onverklaarbaar verkregen geld auto’s kopen.

]]>
Hennepplanten in de Biesbosch 51.77 4.470000000000027
Hoeksche Waard - Handenvol werk voor politie op A29 https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/10/07-handenvol-werk-voor-politie-op-a29.html De politie van basisteam Hoeksche Waard had in de nacht van 9 op 10 januari meer dan genoeg te doen op de A29. Drie verdachten werden van de weg geplukt: twee dronken automobilisten en een potentiële inbreker. nieuwsbericht Wed, 10 Jan 2018 10:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/10/07-handenvol-werk-voor-politie-op-a29.html 2018-01-10T10:04:00Z Eén weggebruiker bleek voor 1145 ugl aan alcohol in zijn bloed te hebben. Dat komt al aardig in de buurt van 1300 ugl, de waarde die in sommige gevallen als dodelijk wordt aangemerkt. 
Agenten zagen deze nacht op de snelweg ook een busje rijden dat meermalen in de politiesystemen voorkomt . Alle reden om de bestuurder langs de kant te zetten. In het busjes lagen een honkbalknuppel en inbrekersgereedschappen. De bestuurder werd aangehouden.
Tijdens de rit naar het politiebureau zagen de agenten een automobilist slingerend rijden. Het overbrengen van de verdachte met de honkbalknuppel en inbrekersgereedschappen werd even onderbroken om de slingerende automobilist te controleren. Hij bleek dronken te zijn en kon ook mee naar het bureau.

 

]]>
Agent controleert gegevens in dienstauto tijdens nachtdienst 51.77 4.470000000000027
Rotterdam - Verzorgende verdacht van meer levensdelicten https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/30/07-verzorgende-verdacht-van-meer-levensdelicten.html De 21-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van moord en poging tot moord op in ieder geval drie bejaarde mensen, wordt inmiddels van meer feiten verdacht. De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft donderdag besloten de jongeman, die werkte als verzorgende in verschillende instellingen, 90 dagen langer vast te houden voor onderzoek naar in ieder geval twee nieuwe levensdelicten. nieuwsbericht Thu, 30 Nov 2017 13:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/30/07-verzorgende-verdacht-van-meer-levensdelicten.html 2017-11-30T13:57:00Z De nieuwe verdenkingen zijn voortgekomen uit de meldingen van instellingen waar de verdachte heeft gewerkt. In totaal hebben die instellingen twaalf nieuwe meldingen gedaan. Onderzocht wordt nu of bij deze signalen sprake is van een strafbaar feit waar de man bij betrokken was.

]]>
De jongeman werd aangehouden op vrijdag 17 november. Het onderzoek kwam op gang nadat begin november een vrouw onwel was geworden die insuline had gekregen, terwijl daarvoor geen medische noodzaak was. De instelling waar de vrouw woont, ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, deed aangifte, ook van het vermoeden dat eerder al een vrouw was overleden als gevolg van de onjuiste toediening van insuline. Tijdens het onderzoek kwam ook een incident naar voren van een vrouw in een instelling in Rotterdam, Humanitas, die onwel was geworden maar het heeft overleefd.

]]>
De instellingen die een nieuwe melding hebben gedaan zijn Humanitas in Rotterdam, en het Jasmijnhuis en De Riederborgh in Ridderkerk. Het onderzoeksteam, OM en de betrokken instellingen, staan in nauw contact met de betrokken families die ook vandaag van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn gesteld. Dat de namen van de instellingen zijn vrijgegeven, is gebeurd in overleg met het OM, het onderzoeksteam en de zorginstellingen. Wel hebben de instellingen met het onderzoeksteam afgesproken geen informatie te geven over de meldingen en het onderzoek, behalve uiteraard aan de betrokken families. Aan bewoners en hun familie, en het personeel van de instellingen, is ook al eerder informatie gegeven.

Het onderzoek staat onder leiding van twee officieren van justitie en wordt gedaan door rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Eenheid Rotterdam. Ook zijn medewerkers betrokken van het Bureau Opsporing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (de opvolger van de Inspectie voor de gezondheidszorg).

Noot voor de pers: dit is een persbericht van het OM. Woordvoering ligt bij het OM.

]]>
Ambulance 51.9244201 4.4777325999999675
Hoeksche Waard - Tieners aangehouden na dreigen met aanslag https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/25/07-tieners-aangehouden-na-dreigen-met-aanslag.html De politie in Rotterdam heeft op 20 oktober een 16-jarige en 17-jarige jongen uit de Hoeksche Waard aangehouden. Een alerte getuige belde de politie, nadat deze op 10 oktober de twee in een Rotterdamse metro hoorde praten over het fabriceren en laten ontploffen van explosieven in het openbaar vervoer. Dergelijke informatie wordt door de politie en het openbaar ministerie gezien de ervaringen van de afgelopen tijd in enkele Europese steden serieus genomen. nieuwsbericht Wed, 25 Oct 2017 15:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/25/07-tieners-aangehouden-na-dreigen-met-aanslag.html 2017-10-25T15:23:00Z Onderzoek door de recherche leidde naar de identiteit van de twee tieners. De 16-jarige werd in zijn woonplaats aangehouden, de andere verdachte meldde zich op een politiebureau in Rotterdam. De woningen van beide jongens zijn doorzocht en de politie heeft onder meer vuurwerk in beslaggenomen.  De jongens zijn na hun verhoor op vrijdag heengezonden en de politie onderzoekt nog hun betrokkenheid bij het maken van een vuurwerkbom.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.77 4.470000000000027
Hendrik Ido Ambacht - Vier snelle aanhoudingen dankzij alerte burgers en slachtoffers https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/07-vier-snelle-aanhoudingen-dankzij-alerte-burgers-en-slachtoffers.html Woensdagmiddag werden, vrijwel tegelijk, twee jongens beroofd van hun telefoon en geld. Twee van de vier aangehouden verdachten kwamen uit Delfzijl en Marksum. nieuwsbericht Thu, 12 Oct 2017 08:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/07-vier-snelle-aanhoudingen-dankzij-alerte-burgers-en-slachtoffers.html 2017-10-12T08:32:00Z Het eerste slachtoffer (14 jaar) liep om 17.00 uur op de Rijksstraatweg in Numansdorp toen hij werd aangevallen door de twee mannen uit het noorden van ons land. Zij namen hem met geweld zijn geld af en gingen er toen hardlopend vandoor met in hun kielzog het slachtoffer.

Een automobilist die dit een vreemd tafereel vond stapte uit en vroeg aan het slachtoffer wat er aan de hand was. Die gaf aan beroofd te zijn en beiden vervolgden lopend de achtervolging. 

De twee daders voelden de hete adem in de nek en probeerden te vluchten via een tuin. Daar liep het voor hen echter dood en zij zaten als ratten in de val. Het slachtoffer en de getuige hebben er met behulp van andere burgers voor gezorgd dat de twee berovers geen kant op konden tot de politie arriveerde. Die kon de twee verdachten, 17 en 18 jaar oud gemakkelijk aanhouden en boeien. Een mooi staaltje samenwerking!

]]>
Twee andere straatrovers zochten hun slachtoffer dichter bij huis. Een 11-jarige jongen liep om 16.45 uur op de Achterambachtseweg in Hendrik Ido Ambacht toen hij werd aangevallen door twee jongens. Zij namen hem zijn telefoon af en gingen er snel vandoor op twee fietsen die al klaar bleken te staan voor de vlucht.

Toegesnelde agenten konden uit verklaringen opmaken wie de daders zouden kunnen zijn en al snel werden twee verdachten van 13 en 14 jaar in hun woning in Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht aangehouden. Bij één van hen is de telefoon aangetroffen.

Vier aanhoudingen die snel na het misdrijf konden plaatsvinden door alerte slachtoffers, getuigen en hulpvaardige burgers.

]]>
man in de handboeien 51.85011489999999 4.615205100000026
Hoeksche Waard - Goede resultaten bij drugscontroles scholen Hoeksche Waard https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/10/07-goede-resultaten-bij-drugscontroles-scholen-hoeksche-waard.html Controles op drugs op twee middelbare scholen in de Hoeksche Waard hebben op 10 oktober het best mogelijke resultaat opgeleverd. Er werden bij de scholieren geen drugs of andere verboden waar aangetroffen. nieuwsbericht Tue, 10 Oct 2017 14:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/10/07-goede-resultaten-bij-drugscontroles-scholen-hoeksche-waard.html 2017-10-10T14:33:00Z Wijkagenten van basisteam Hoeksche Waard waren bij de controle aanwezig. Zij bezochten de klassen en legden de leerlingen uit hoe en waarom van de controles uit. Na dit praatje gingen alle scholieren de klas uit, langs de neus van een drugshond die iedere leerling besnuffelde.

Gefouilleerd
Twaalf keer sloeg de hond aan en werden de leerlingen gefouilleerd. In alle gevallen hadden de leerlingen niets bij zich, maar hadden ze wel eerder drugs gebruikt  of drugs bij zich gehad. Voor hen werd een zorgformulier opgemaakt.  Na de persoonscontrole ging de hond nog langs de tassen van de leerlingen in de klas en langs de kluisjes. De hond sloeg ook hier een aantal keer aan, maar anders dan de achtergebleven geur van softdrugs werd niets aangetroffen.

Tevreden
Wijkagent en coördinator Johan Groenendijk kijkt tevreden terug. “Dat we niets hebben aangetroffen is eigenlijk goed nieuws, want iedereen kent de risico’s van drugsgebruik. Als politie, gemeenten en scholen zijn we dan ook blij met het signaal dat we hier samen mee geven. Je ziet dat de leerlingen onder de indruk zijn van het fouilleren en de hond en zich twee keer bedenken voordat ze zich met drugs inlaten.”
Alle leerlingen kregen na afloop van de controles een brief mee, voor henzelf en hun ouders, met tekst en uitleg.

]]>
51.77 4.470000000000027
Klaaswaal - Gestolen auto na proefrit snel terecht, verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/4/07-gestolen-auto-na-proefrit-snel-terecht-verdachte-aangehouden.html Een auto die net gestolen was na een proefrit is door de politie snel teruggevonden. De diefstal ge-beurde op woensdagmiddag 3 mei bij een garagebedrijf in Rotterdam. Eerst maakte de verdachte een proefrit onder begeleiding van een medewerker van het autobedrijf. Terug bij het autobedrijf zag de 22-jarige man kans in de auto alleen weg te rijden. nieuwsbericht Thu, 04 May 2017 09:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/4/07-gestolen-auto-na-proefrit-snel-terecht-verdachte-aangehouden.html 2017-05-04T09:36:00Z Na de melding zette de politie het kenteken van het voertuig in een herkenningssysteem. Toen de auto over de Brienenoordbrug reed kreeg de politie daar een seintje van. Politiemensen keken op de snelweg uit naar de auto en zagen deze op de rijksweg A29. Daar zetten zij de auto aan de kant ter hoogte van Klaaswaal en hielden de 22-jarige man direct aan.

]]>
Detailopname surveillancewagen 51.77193130000001 4.421810400000027
Numansdorp - Bandendieven stranden met lege tank https://www.politie.nl/nieuws/2017/januari/20/07-bandendieven-stranden-met-lege-tank.html Twee mannen uit Utrecht (23) gingen donderdagnacht niet al te goed voorbereid op dievenpad. De politie sprak hen aan toen zij met een lege tank gestrand waren op de A29. In de laadruimte vonden agenten negen sets nieuwe banden en velgen. nieuwsbericht Fri, 20 Jan 2017 15:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/januari/20/07-bandendieven-stranden-met-lege-tank.html 2017-01-20T15:24:00Z Rond 03.00 uur zagen agenten een busje stilstaan aan op de A29 bij Numansdorp en stopten om te helpen.
De inzitten bleken vergeten te zijn om te tanken. In de auto troffen de agenten echter negen nieuwe sets banden en velgen aan, gereedschap en bakstenen. De mannen hadden geen goede verklaring voor deze lading en zijn aangehouden.

Wijkagent Cor van Heemst deelde de vondst in een tweet en deed de oproep aan de eigenaar om zich te melden. Al snel belde een garagehouder uit Halsteren die aangaf dat de velgen bij hem waren gestolen. Het bedrijf heeft inmiddels aangifte gedaan. 

tweet met afbeeldingen van lading

 

 

 

 

]]>
51.528771 4.269264399999997
Numansdorp - Achtervolging na negeren stopteken https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/7/07-achtervolging-na-negeren-stopteken.html De bestuurder van een personenauto negeerde in de nacht van zondag op maandag een stopteken van de politie. Dit resulteerde in een korte achtervolging tot aan de Schuringse Havenkade OZ. Daar belandden beide voertuigen in een tuin. De verdachte wist te ontkomen. Een van de agenten raakte lichtgewond. nieuwsbericht Mon, 07 Nov 2016 12:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/7/07-achtervolging-na-negeren-stopteken.html 2016-11-07T12:56:00Z De achtervolging ontstond nadat de bestuurder niet wilde stoppen voor de politie. Via de Schuringsedijk, de Korte Boomweg en de Middelkade kwamen de auto’s uit op de Schuringse Havenkade OZ. Daar eindigde de korte vlucht van beide voertuigen in de tuin van een woning. Maar nog voor de agenten uit hun auto konden stappen, nam de verdachte bestuurder de benen en verdween in de duisternis. Een van de agenten raakte lichtgewond aan zijn been.

Bij het ongeval was geen sprake van een aanrijding tussen de voertuigen onderling. De schade bleef beperkt tot een hekwerk. De voertuigen zijn beide weggetakeld en in beslag genomen voor verder onderzoek.

Onderzoek
Het negeren van een stopteken doe je niet zomaar. Maar wat de bestuurder van het voertuig afgelopen nacht op zijn kerfstok had, is nog onduidelijk. De recherche is nu naar hem op zoek. Zijn auto is in ieder geval na het voorval in beslag genomen.

]]>
Politie-embleem 51.7249654 4.4806963999999425
Numansdorp - Scooterrijder overleden na ongeval https://www.politie.nl/nieuws/2016/juni/13/07-scooterrijder-overleden-na-ongeval.html Een scooterrijder is aan de gevolgen van een aanrijding overleden. De aanrijding gebeurde op vrijdagmorgen 10 juni 2016 rond 7.30 uur op de Middelsluissedijk Oz.. nieuwsbericht Mon, 13 Jun 2016 09:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/juni/13/07-scooterrijder-overleden-na-ongeval.html 2016-06-13T09:52:00Z Het slachtoffer botste tegen de zijkant van een auto op de dijk. De 26-jarige man raakte zwaar gewond. Helaas overleed hij op zaterdag in het ziekenhuis. De politie is bezig met een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Getuigen die iets weten of zagen kunnen hun informatie doorgeven via het telefoonnummer 0900-8844.

]]>
Agent naast auto, van bovenaf gezien 51.74181950000001 4.47455530000002