Alle berichten | Cromstrijen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/cromstrijen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Cromstrijen nl Sat, 24 Jul 2021 03:57:16 GMT 2021-07-24T03:57:16Z nl Numansdorp - Getuigen gevraagd in onderzoek neergestoken man Numansdorp https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/5/07-getuigen-gevraagd-in-onderzoek-neergestoken-man-numansdorp.html Vrijdagmiddag is op de Rozenlaan in Numansdorp een 21-jarige man gestoken. De verdachte is een bekende van het slachtoffer. De twee zouden een conflict hebben. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. De politie zoekt getuigen. Sat, 05 Dec 2020 09:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/5/07-getuigen-gevraagd-in-onderzoek-neergestoken-man-numansdorp.html 2020-12-05T09:22:00Z De 112-melding werd gedaan vanaf de Kolgansplaats in Numansdorp. Daar troffen de hulpdiensten een gewonde man, een 21-jarige man uit Numansdorp. Hij gaf aan dat hij even daarvoor op de Rozenlaan was gestoken door een bekende van hem. De politie is direct een zoektocht begonnen naar de verdachte, maar heeft deze vooralsnog niet kunnen traceren. Het onderzoek is in volle gang en de politie komt daarvoor graag in contact met getuigen.

Iets gezien of gehoord?
Heeft u vrijdagmiddag rond 15.10 uur op de Rozenlaan of daar in de omgeving iets gezien of gehoord dat met dit steekincident te maken kan hebben, neem dan alstublieft contact op met de Opsporing van Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844. U kunt uw tip ook achterlaten onder dit bericht of de informatie delen met uw wijkagent. Blijft u liever anoniem dan kunt u bellen met 0800-7000.

]]>
51.734768 4.438213699999999
's-Gravendeel - Verkeersovertredingen, aanrijdingen en valpartijen tijdens scootertocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/1/09-verkeersovertredingen-aanrijdingen-en-valpartijen-tijdens-scootertocht.html De politie constateerde donderdag tijdens de Halloweentocht in de Hoeksche Waard veel overtredingen en schreef daarvoor diverse bekeuringen uit. Daarnaast werd de tocht van zo’n 200 voertuigen, overwegend auto’s en een enkele scooter, gekenmerkt door talloze valpartijen en twee aanrijdingen. Drie mensen raakten gewond. Fri, 01 Nov 2019 11:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/1/09-verkeersovertredingen-aanrijdingen-en-valpartijen-tijdens-scootertocht.html 2019-11-01T11:24:00Z De slachtoffers moesten voor de behandeling van nek- en rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis. De bekeuringen waren voor het niet dragen van een helm, door rood rijden, snelheidsovertredingen en rijden zonder licht. Daarnaast nam de politie twee scooters en een motor in beslag.


De deelnemers van de Halloweentocht startten in 's-Gravendeel en reden daarna een ronde door rest van de Hoeksche Waard. De organisatoren hadden van te voren hun route aan de politie doorgegeven.  De politie benoemde nadrukkelijk dat het de deelnemers aan deze tocht vrij stond om met hun scooter de weg op te gaan, maar dat zij daarbij wél de regels en verkeersveiligheid in acht moesten nemen en dat daar door agenten intensief toezicht op zou worden gehouden. Bij een eerdere tocht, in 2018, kwam door de vele overtredingen namelijk ook de verkeersveiligheid in het geding.
 

]]>
Teleurstellend

“Dat de tocht, ondanks de gemaakte afspraken, op deze manier verloopt is teleurstellend. We hadden meer van de samenwerking verwacht”, zegt Peter de Vos, teamchef Basisteam Hoeksche Waard. De Vos: “Bovendien is het opmerkelijk dat de twee in beslag genomen scooters eigendom zijn van twee organisatoren van de Halloweentocht. In het eerste geval werd er op openbare weg een zogenaamde wheelie gemaakt. In het tweede geval bleek de brommer een motor te zijn, waar een bromfietskenteken op was gemonteerd.” Er volgen mogelijk meer bekeuringen. Hoeveel en waarvoor zal na het bekijken van camerabeelden in de loop van de komende week duidelijk worden.

 

]]>
Noodbevel

Bij het evenement was een noodbevel namens de Gemeente Hoeksche Waard van kracht. Dit bood de politie de bevoegdheid om drie mannen uit Brabant deelname aan de tocht te ontzeggen. Dit was een duidelijk signaal aan tientallen andere geïnteresseerden uit Brabant. Zij kozen eieren voor hun geld en staakten hun plannen voor een rit richting de Hoeksche Waard.

 

]]>
51.77 4.470000000000027
Hoeksche Waard - Twee bewoners Hoeksche Waard slachtoffer van babbeltrucs https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/15/07-twee-bewoners-hoeksche-waard-slachtoffer-van-babbeltrucs.html Twee bewoners uit de Hoeksche Waard zijn dinsdag slachtoffer geworden van babbeltrucs. Het gaat waarschijnlijk wel om twee verschillende verdachten. Bij de ene ging het om een zogenaamde verwarmingsmonteur en het tweede slachtoffer betaalde geld aan een scharenslijper die eigenlijk niets gedaan had. Wed, 15 May 2019 08:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/15/07-twee-bewoners-hoeksche-waard-slachtoffer-van-babbeltrucs.html 2019-05-15T08:53:00Z De zogenaamde verwarmingsmonteur belde om 11.50 uur aan bij een 87-jarige vrouw op de Wilhelminastraat in Numansdorp. De vrouw moest op de kraan in de badkamer letten. Ze moest een bedrag betalen. De ‘monteur’ kon niet wisselen en zei dat hij morgen terugkwam. Uiteindelijk bleek de hele portemonnee verdwenen te zijn.

]]>
Scharenslijper

Een 90-jarige vrouw gaf net na 13.00 uur geld nadat zij dacht dat een onbekende man haar schaar en mes had geslepen. Bij controle bleek dat dit niet gebeurd was. De vrouw gaf de man geld. Hij zei dat te gaan wisselen bij zijn auto maar kwam niet terug. Dit incident gebeurde bij een woning op de Boomgaard in Nieuw-Beijerland.

]]>
Kwetsbaar

Senioren zijn vaak kwetsbaar, gastvrij, goed van vertrouwen en behulpzaam. Criminelen maken hier helaas misbruik van. Vaak gebeuren babbeltrucs aan de deur, op straat, aan de telefoon en via de computer. Het is belangrijk dat senioren zich meer bewust zijn van het risico dat ze lopen. U kunt uw eigen veiligheid vergroten. Dat kan al met het toepassen van enkele eenvoudige tips. Op onze themapagina https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html leest u meer informatie. Ook heeft de politie video’s gemaakt, waarin slachtoffers en politie uitleggen hoe een babbeltruc in zijn werkt gaat en wat. De filmpjes zijn ook te bekijken op de themapagina en kunnen daar ook gedownload worden.

]]>
51.72763029999999 4.434264999999982
Rotterdam, Numansdorp - Het weekend van de wapens https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/13/07-het-weekend-van-de-wapens.html De politie heeft Rotterdam en omgeving weer een stukje veiliger gemaakt door in het weekend van 10-13 mei in totaal vier vuurwapens van straat te halen. Vier mannen en een vrouw mochten mee naar het politiebureau. Mon, 13 May 2019 12:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/13/07-het-weekend-van-de-wapens.html 2019-05-13T12:36:00Z Dronken
Op 10 mei alarmeerde het personeel van een woon-zorgcomplex aan de Rotterdamse Henegouwerlaan de politie, nadat een man meerdere malen aanbelde en tegen de (gesloten) toegangsdeur aan bonkte. Deze 28-jarige Rotterdammer was naar eigen zeggen dronken en dacht dat hij bij de voordeur van een horecagelegenheid stond. Omdat hij zich niet kon identificeren fouilleerden de agenten hem en doorzochten ze zijn tas, waar een handvuurwapen in bleek te zitten. De man zit vast.

Binnenstad
Op 12 mei zag een getuige in de Rotterdamse binnenstad drie mensen in een auto van wie één een vuurwapen bij zich zou hebben. Op de Karel Doormanstraat kregen agenten de auto in het vizier en hielden zij de inzittenden met een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten aan. Het gaat om een 31-jarige man uit Rotterdam, een 19-jarige plaatsgenoot en een 20-jarige Rotterdamse. In de auto werd daadwerkelijk een wapen aangetroffen en één van de verdachten bleek ook drugs bij zich te hebben. Dit alles, én de auto, zijn inbeslaggenomen.

Politiehelikopter
In Numansdorp zagen agenten op 13 mei op de Hallinxweg een man fietsen die bij het zien van de politieauto wegreed. Tijdens de korte achtervolging die ontstond, verloor de fietser een tas die aan het stuur hing. Daarin bleken twee lange luchtdrukwapens te zitten. De fietser vluchtte op de Mozartstraat een brandgang in en liet zijn fiets achter. In de fietstassen zat inbrekersgereedschap. Met behulp van de politiehelikopter en een politiehond werd de man snel in een tuin gevonden. Bij hem werd in de buurt munitie en een mes gevonden. De 32-jarige man zonder bekende woonplaats zit vast.

Dit moet stoppen
Wapenbezit leidt tot wapengebruik en kent alleen verliezers. Zowel echte wapens als nepwapens maken slachtoffers als ze gebruikt worden om mensen te intimideren, te bedreigen, of erger. Daarom hield de eenheid Rotterdam eind januari een inleveractie waarbij mensen straffeloos hun wapen konden inleveren.
Na diverse heftige schietpartijen en incidenten waarbij vuurwapens werden gebruikt, leefde het gevoel om naast de intensieve politieaanpak ook een ander soort actie te voeren. Om samen met burgers in actie te komen om schietpartijen en vuurwapenbezit tegen te gaan. Samen op te staan vanuit het gevoel; dit moet stoppen.

Levensgevaarlijk
Ook voor de bezitter is het levensgevaarlijk om een (vuur)wapen op zak te hebben, of met een nepvuurwapen de straat op te gaan. Wanneer de politie het vermoeden heeft van een vuurwapen, wordt geen enkel risico genomen. Wat er kan gebeuren? Kijk op www.vraaghetdepolitie.nl.

Voorkom slachtoffers – meld wapens!
Informatie van getuigen en bezorgde bekenden is voor ons essentieel om slachtoffers te voorkomen. Elke melding nemen wij serieus. Weet u dat iemand een vuurwapen heeft en wilt u dat melden? Dat kan op verschillende manieren. Ga naar www.politie.nl/meldformulier  of bel 0900-8844. Wilt u anoniem melden? Bel 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Team Criminele Inlichtingen. Wilt u informatie over een ernstig misdrijf vertrouwelijk melden? Belt u dan 079 - 345 89 99 naar Team Criminele Inlichtingen. Hier vind u meer informatie over dit team.

]]>
51.73417200000001 4.435990899999979
Hoeksche Waard - Politie Hoeksche Waard op nieuwe locaties te bezoeken https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/10/07-politie-hoeksche-waard-op-nieuwe-locaties-te-bezoeken.html Per 1 januari 2019 zijn de voormalige gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen gefuseerd tot één nieuwe gemeente: Hoeksche Waard. Het samengaan heeft tot gevolg dat een aantal voormalige gemeentehuizen is gesloten. En dat heeft ook weer gevolgen voor de fysieke bereikbaarheid van de politie. In sommige gemeentehuizen was namelijk óók een politiepost gehuisvest. Thu, 10 Jan 2019 12:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/10/07-politie-hoeksche-waard-op-nieuwe-locaties-te-bezoeken.html 2019-01-10T12:59:00Z Nieuwe locaties
Mede door het wegvallen van deze voormalige gemeentehuizen is de politie op zoek gegaan naar nieuwe locaties, waar inwoners de politie (op afspraak) kan bezoeken. De politie heeft inmiddels ruimte gevonden in de panden van maatschappelijke organisaties. Ook de openingstijden zijn veranderd. Hieronder vindt u alle locaties en openingstijden per 21/1/2019.


Oud-Beijerland

Bezoekadres
Spuidijk 4
3262 LH Oud-Beijerland

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag, 09.00 - 17.00 uur


Numansdorp 

Bezoekadres
Zorginstelling De Buitensluis
Bernhardstraat 25
3281 BC Numansdorp

Openingstijden
Alleen op afspraak 


Piershil

Bezoekadres
Woonzorgcentrum Heemzicht
Voorstraat 26
3265 BV Piershil

Openingstijden
Op afspraak en spreekuur op dinsdag van 19-21 uur

 

Strijen

Bezoekadres
Dorpshuis Streona
Stockholmplein 6
3291 TP Strijen

Openingstijden
Alleen op afspraak

 

Maasdam
Bezoekadres
Politie steunpunt in het gemeentehuis van Maasdam
Sportlaan 24
3299XG Maasdam

Openingstijden
Alleen op afspraak

 

's-Gravendeel

Bezoekadres
Hendrik Hamerstraat 155 A
3295CH s-Gravendeel

Openingstijden
Alleen op afspraak


Postadres
Voor alle bovenstaande locaties geldt als postadres:
Postbus 70023
3000 LD Rotterdam


Telefoonnummer
Het telefoonnummer waarop de politie in de gemeente Hoeksche Waard blijft 

0900-8844     voor niet spoedeisende zaken

en 

112         voor spoed


Aangifte
Als u de politie in persoon zonder spoed wilt spreken, dan is dat in principe alleen mogelijk door op 0900-8844 een afspraak te maken. Dan wordt in samenspraak met u een datum en tijdstip geprikt, waarop u bijvoorbeeld aangifte kunt doen of een wijkagent kunt spreken.
Is er wel sprake van spoed, bijvoorbeeld bij verdachte situaties (als getuige bent van een inbraak) of bij een levensbedreigende situatie, dan belt u altijd 112.
Bent u slachtoffer geworden van een misdrijf, waarbij de dader onbekend is én geen geweld is gebruikt? Bijvoorbeeld een fietsendiefstal of vernieling? Dan kunt op 24 uur per dag, 7 dagen per week op politie.nl terecht voor het doen van aangifte. Klik hier
Is de dader wel bekend of is er wel geweld gebruikt? Bel dan 0900-8844 voor advies en het maken van een afspraak voor het doen van aangifte.

]]>
51.77 4.470000000000027
Numansdorp - Gezocht - Wie herkent de steigermateriaal-dieven? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/wie-herkent-de-steigermateriaal-dieven.html Drie mannen stelen in de nacht van 12 april steigermateriaal bij een bedrijf aan de Industriestraat in Numansdorp. Hun actie wordt vastgelegd op camera. Tot op heden ontbreekt ieder spoor van de daders. Wie herkent deze mannen? verdachte Mon, 08 Oct 2018 12:00:54 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/wie-herkent-de-steigermateriaal-dieven.html 2018-10-08T12:00:54Z Drie mannen rijden 12 april rond half drie 's nachts in een witte bestelwagen naar een bedrijf aan de Industriestraat in Numansdorp. Twee van hen knippen het slot bij het hek door en schuiven het open. Ze lopen het terrein op naar de achterkant van het pand. Met een lange steigerpijp duwen ze twee beveiligingscamera's omhoog . Echter: ze zien een derde camera over het hoofd, die al hun acties vastlegt. 

Na enige tijd rijdt de bestelwagen, bestuurd door de derde man, achteruit het terrein op en wordt er steigermateriaal in de auto geladen. Rond 3-en rijdt de bestelwagen volgeladen weg.
Heeft u iets gezien of gehoord? Herkent u de mannen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of vul het tipformulier onderaan in.

]]>
]]>
51.74257509999999 4.448255700000004
Rotterdam - Bureau Rijnmond lost misdrijven op https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/3/07-bureau-rijnmond-lost-misdrijven-op.html In de vorige aflevering van Bureau Rijnmond is een aantal jongemannen getoond die een andere man hadden beroofd. Zij werden onherkenbaar getoond, maar toch zijn twee van hen herkend en die hebben zich gemeld bij de politie. Ook deze week roept de politie de hulp in van de kijker van Bureau Rijnmond om misdrijven op te lossen. Wed, 03 Oct 2018 12:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/3/07-bureau-rijnmond-lost-misdrijven-op.html 2018-10-03T12:17:00Z Straatroof

Op vrijdag 17 augustus 2018, omstreeks 01:00 uur, vond een beroving plaats op de Stationssingel in Rotterdam. Het slachtoffer kwam uit het centraal station en liep in de richting van de fietsenstallingen om zijn fiets te zoeken. Daar werd hij van achter aangevallen door een man. Er zijn beelden van de beroving.

]]>
Diefstal

Drie mannen reden 12 april rond 02.30 uur ‘s nachts in een witte bestelwagen naar een bedrijf aan de Industriestraat in Numansdorp. Twee van hen knipten het slot bij het hek door en schoven het open. Zij liepen het terrein op naar de achterkant van het pand en daar namen zij een grote hoeveelheid steigermateriaal weg. Hoewel zij enkele camera’s onklaar maakten, zagen zij er eentje over het hoofd. Ook van deze zaak zijn dus beelden beschikbaar.

]]>
Poging doodslag

Op 19 maart werd er op een jongeman geschoten in de Haringpakkerstraat in Rotterdam. Er raakte niemand gewond, maar wel ontstond er schade aan een auto. De schutter is inmiddels aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar zijn mededader.

]]>
Enschede

Op dinsdagmiddag 3 juli rond 17.00 uur werd het lichaam van de 26-jarige Daan Mellée aangetroffen in de woning van zijn vriendin aan het Oosterveld in Enschede. De twee hadden een moeizame relatie, onder meer door het drugsgebruik van beiden. Er gaangeruchten dat Daan voor zijn overlijden te maken heeft gehad met een ripdeal in Rotterdam. De politie onderzoekt of dit mogelijk met zijn dood te maken heeft gehad en wil hier graag meer informatie over hebben. Met wie had Daan contact of wie heeft hem in Rotterdam gezien?

Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.

]]>
52.2215372 6.893661899999984
Numansdorp - Bestuurder rijdt twee keer op agent in https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/28/07-bestuurder-rijdt-twee-keer-op-agent-in.html Een 22-jarige man uit het Belgische Erpe-Mere probeerde vrijdagmiddag tot twee keer toe met zijn auto een motoragent aan te rijden. De agent zag zich genoodzaakt te schieten. De bestuurder en zijn bijrijdster werden na een flinke achtervolging aangehouden in het Belgische Wuustwezel. Er raakte niemand gewond. Fri, 28 Sep 2018 20:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/28/07-bestuurder-rijdt-twee-keer-op-agent-in.html 2018-09-28T20:22:00Z Agenten waren rond 15.15 uur bezig met een verkeerscontrole in Numansdorp. Meerdere motoragenten reden op en rond de A29 en lieten auto’s volgen naar de controleplaats. Een van de agenten gaf de bestuurder van een auto met een Belgisch kenteken een volgteken. De bestuurder leek daaraan gehoor te geven, maar toen de agent de afslag nam, bleef de auto toch op de A29 rijden. Daar ging hij er met hoge snelheid vandoor.

]]>
Schieten

De agent gaf dit door aan zijn collega’s. Een andere motoragent die bij parkeerplaats de Oude Kreek ter hoogte van Klaaswaal stond zag de auto aan komen rijden en zette de achtervolging in. Een vrachtwagenchauffeur wilde hierbij helpen en ging zo rijden, dat de gevluchte bestuurder moest afremmen. De motoragent kwam hierdoor voor het voertuig te rijden. Hierna probeerde de auto op de motoragent in rijden. Omdat de motoragent niet op tijd weg kon komen, zag hij zich genoodzaakt te schieten. Dat bracht de bestuurder nog niet tot stoppen, hij week wel uit en ging ervandoor.

]]>
Bijstand

Ter hoogte van knooppunt Vaanplein, deed de verdachte nóg een poging de motoragent aan te rijden. Daarna reed hij met hoge snelheden van de A15 naar de A16. Hij reed door Brabant en zette koers naar België. Uiteindelijk kon de auto bij Wuustwezel in Belgie worden klemgereden. Politiecollega’s van de eenheid Zeeland-West-Brabant en uit Belgie verleenden bijstand. De man en de 24-jarige bijrijdster uit Haaltert werden aangehouden. De politie-eenheid Rotterdam onderzoekt de zaak.

 

 

 

]]>
51.7286442 4.408646900000008
Hoeksche Waard - Tweede grote hennepvondst in twee dagen https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/2/tweede-grote-hennepvondst-in-twee-dagen.html De Politie Eenheid Rotterdam heeft donderdagochtend in een natuurgebied in de Hoeksche Waard een hennepkwekerij met 650 planten geruimd. Twee personen die op weg waren naar de hennepkwekerij zijn aangehouden. Op woensdag werd er in de Dordtse Biesbosch al een kwekerij met 2000 planten ontdekt. Thu, 02 Aug 2018 13:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/2/tweede-grote-hennepvondst-in-twee-dagen.html 2018-08-02T13:02:00Z Tijdens een gezamenlijke surveillance van de politie in de Hoeksche Waard met BOA’s van Staatsbosbeheer en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, werd met de drone van de Omgevingsdienst boven de Zeehondenplaat gevlogen. Hier waren al eerder hennepkwekerijen aangetroffen. Er werd toen op drie locaties gezien dat er voorbereidingen waren gedaan voor een hennepkwekerij. In de loop van de afgelopen weken werd met de drone van de Omgevingsdienst nog tweemaal gevlogen om de voortgang op de locaties te bekijken. Ook werd er een onderzoek ingesteld naar de personen achter deze kwekerij.

]]>
Typisch zomerprobleem

Hennepkwekerij in de Hoeksche WaardDat hennepkwekerijen in natuurgebieden gevonden worden is niet uniek. “Het is een typisch zomerprobleem”, volgens milieuagent Johan Gouweloos. “Het is de derde keer in vier jaar tijd dat in ditzelfde natuurgebied in de Hoeksche Waard een hennepkwekerij wordt ontdekt." De hennep wordt in april/mei geplant, waarna de kwekers in augustus hopen te oogsten.

]]>
Last van droogte

Ook deze hennepkwekers hebben last van het droge zomerweer. Omdat het deze zomer weinig heeft geregend, moesten de planten op een andere manier aan water komen. “We hebben ook slangen en pompen gevonden waarmee de planten besproeid werden."

]]>
Onderschat probleem

Illegale hennepteelt lijkt minder onschuldig dan de productie van en de handel in harddrugs, maar dat is het absoluut niet. Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Lees meer over de gevaren van illegale hennepteelt op deze themapagina.

]]>
Onder- en bovenwereld

Ondermijning treedt op waar boven- en onderwereld verstrikt raken. Ook in de illegale hennepteelt weten de onder- en bovenwereld elkaar steeds vaker te vinden. De overheid maakt de ondermijning zichtbaar en pakt deze aan. Dat doen we als overheid gezamenlijk, door informatie en kennis te delen en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen: horecagelegenheden zonder menukaart waar illegaal gokken hoogtij viert, het ontmantelen van auto’s met verborgen ruimtes en met onverklaarbaar verkregen geld auto’s kopen.

]]>
51.77 4.470000000000027
Hoeksche Waard - Handenvol werk voor politie op A29 https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/10/07-handenvol-werk-voor-politie-op-a29.html De politie van basisteam Hoeksche Waard had in de nacht van 9 op 10 januari meer dan genoeg te doen op de A29. Drie verdachten werden van de weg geplukt: twee dronken automobilisten en een potentiële inbreker. Wed, 10 Jan 2018 10:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/10/07-handenvol-werk-voor-politie-op-a29.html 2018-01-10T10:04:00Z Eén weggebruiker bleek voor 1145 ugl aan alcohol in zijn bloed te hebben. Dat komt al aardig in de buurt van 1300 ugl, de waarde die in sommige gevallen als dodelijk wordt aangemerkt. 
Agenten zagen deze nacht op de snelweg ook een busje rijden dat meermalen in de politiesystemen voorkomt . Alle reden om de bestuurder langs de kant te zetten. In het busjes lagen een honkbalknuppel en inbrekersgereedschappen. De bestuurder werd aangehouden.
Tijdens de rit naar het politiebureau zagen de agenten een automobilist slingerend rijden. Het overbrengen van de verdachte met de honkbalknuppel en inbrekersgereedschappen werd even onderbroken om de slingerende automobilist te controleren. Hij bleek dronken te zijn en kon ook mee naar het bureau.

 

]]>
51.77 4.470000000000027