Alle berichten | Delft | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/delft.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Delft nl Sun, 24 Jan 2021 22:30:59 GMT 2021-01-24T22:30:59Z nl Boskoop - Twee aanhoudingen na overval op supermarkt https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/24/06-boskoop-aanhoudingen-na-overval-op-supermarkt.html Een supermarkt aan de Burgemeester Colijnstraat werd zaterdagavond 23 januari rond 20.30 uur overvallen. Twee mannen bedreigden het personeel met een steekwapen en gingen er met buit vandoor. Niemand raakte gewond. In de zoektocht naar de daders zocht ook de politiehelikopter mee. Vanuit de lucht volgden agenten twee verdachten tot aan een flatgebouw aan de Wingerd in Waddinxveen. In dat flatgebouw hielden agenten met een surveillancehond de twee verdachten, een 21-jarige en een 25-jarige man uit Delft, aan. De politie onderzoekt de overval. nieuwsbericht Sun, 24 Jan 2021 10:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/24/06-boskoop-aanhoudingen-na-overval-op-supermarkt.html 2021-01-24T10:22:00Z De overval vond vlak na sluitingstijd plaats. Nadat de twee het personeel met een groot steekwapen bedreigden, gingen ze er met een gevulde rugzak met geld vandoor. Direct na de melding zochten agenten, met ondersteuning van de politiehelikopter, in de omgeving naar de twee verdachten. In de supermarkt kreeg de politie van het aangeslagen personeel een goed signalement mee. Vanuit de lucht zagen agenten in de politiehelikopter twee personen op een scooter rijden richting Waddinxveen. De twee op de scooter vertoonden dermate verdachte gedrag, dat de politiehelikopter hen besloot te volgen. Dit spoor leidde uiteindelijk ook naar Waddinxveen.

Bij een flatgebouw aan de Wingerd kwam de scooter tot stilstand en daar liepen de twee het gebouw in. Kort daarna betraden twee hondengeleiders met een aangelijnde surveillancehond het gebouw. De twee verdachten vluchtten hierop door het gebouw om aan de politie te ontkomen. Er volgde een achtervolging te voet door het flatgebouw. Korte tijd later hielden de hondengeleiders, met de aangelijnde politiehond, de twee verdachten op een etage aan. De verdachten volgden daarbij de nauwgezette aanwijzingen van de hondengeleiders op. Een van hen droeg een gevulde rugtas met buit bij zich en deze is in beslag genomen.

De politie besloot een deel van de vluchtroute te onderzoeken. In de omgeving van het Gouwe Bos vonden dezelfde hondengeleiders met hun surveillancehond goederen in de sloot, die mogelijk door de verdachten op hun vluchtroute gedumpt waren. Deze goederen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

De supermarkt deed aangifte van de overval. De twee verdachten zitten vast. Hun betrokkenheid bij de overval wordt onderzocht.

Iets gezien of gehoord?
De districtsrecherche Alphen aan den Rijn – Gouda zoekt nog naar getuigen. Zag u eerder iets opvallends bij de supermarkt? Bijvoorbeeld personen of voertuigen die opvallend in de omgeving van de Burgemeester Colijnstraat stonden. Of zag u verdachte personen na de overval wegvluchten? Bel ons op 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Check uw opgenomen beeldmateriaal
Indien u camerabeelden - van bijvoorbeeld een dashcam, een video-deurbel of beveiligingscamera aan een pand - uit de omgeving heeft, check dan s.v.p. of u verdachte personen op deze beelden ziet. Ook die beelden kunnen ons helpen bij het onderzoek. Beeldmateriaal kunt u digitaal online naar ons versturen via deze link of neem contact met ons op via 0900-8844.

Hondenbrigade

Inzet surveillancehond
De politie wordt naar veel verschillende meldingen gestuurd. Bij elke melding kijkt de politie wat er nodig is voor de veiligheid van de burger of agent. In sommige gevallen moet de politie een “geweldsmiddel” inzetten om de situatie onder controle te krijgen. Zoals een wapenstok, pepperspray, surveillancehond of dienstwapen. Lichtere geweldsmiddelen, zoals de wapenstok of pepperspray, zijn niet altijd voldoende. Dan kan een surveillancehond worden ingezet. De inzet van de hond voorkomt of beëindigt veel gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld bij aanhoudingen van een verdachte met een wapen. De surveillancehond is na het dienstwapen het zwaarste geweldsmiddel van de politie. Daarom is de politie terughoudend met de inzet ervan en wordt een verdachte eerst gewaarschuwd dat dit gaat gebeuren. De hondenbegeleider en surveillancehond houden zich aan strenge richtlijnen. Een politiehond mag pas mee op surveillance wanneer hij en zijn geleider daarvoor succesvol een examen afleggen. Aan dat examen gaan jaren van training vooraf. De politie traint ook honden enkel voor het gebruik van hun neus. Hun reuk is zo sterk dat vermisten, drugs, bloed, geld of verstopte verdachten gemakkelijk worden opgespoord. Hun inzet is zeer waardevol voor het oplossen van onder andere misdrijven.

]]>
luchtvaartpolitie, helikopter, luchtsteun, luchtsurveillance, politiehelikopter, vliegen, zulu, schiphol, EC-135, eurocopter, daglicht, heli, korpsmedia, Peter Monteny 52.0742845 4.6584762
Delft - Aanhoudingen na ongeregeldheden oudjaarsnacht https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/22/06-aanhoudingen-na-ongeregeldheden-oudejaarsnacht.html Na ongeregeldheden in de Oudjaarsnacht in de Van Kinschotstraat deed de politie een onderzoek. Omstanders gooiden zwaar vuurwerk naar de brandweer. Na een uitgebreid onderzoek hielden agenten vrijdagochtend 22 januari twee mannen, van 21 en 30 jaar uit Delft, aan voor betrokkenheid bij poging zware mishandeling. nieuwsbericht Fri, 22 Jan 2021 13:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/22/06-aanhoudingen-na-ongeregeldheden-oudejaarsnacht.html 2021-01-22T13:55:00Z De nacht van Oud & Nieuw verliep onrustig in de Van Kinschotstraat. De brandweer en politie traden vanaf 23.00 uur tot in de vroege ochtend meerdere keren op om een vuurstapel te blussen, die steeds weer opnieuw werd aangestoken. Hierbij werd de brandweer een aantal keren bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk. Er is door de brandweer aangifte gedaan van zware mishandeling.

Agenten hielden in de nacht al een aantal personen aan voor verschillende strafbare feiten. Een van de verdachten pleegde bij zijn aanhouding verzet, waardoor een agent licht gewond raakte.

Onderzoek
De politie deed een uitgebreid buurtonderzoek, sprak met getuigen, aangevers en keek camerabeelden uit. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de twee Delftenaren. Beiden worden verdacht van poging zware mishandeling. Een van de twee verdachten wordt ook verdacht van vernieling.

 

]]>
Detailopname surveillancewagen 52.01157689999999 4.3570677
Delft, Den Haag, Westland, Zoetermeer - Diefstallen Westland in Team West https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/19/06-team-west-19-januari-2021.html Vanavond in Team West tonen we in drie zaken camerabeelden van verdachten. Er zijn beelden van twee mannen die in het Westland diefstallen plegen, van een inbreker in Zoetermeer en van een man die in Den Haag tot twee keer toe een greep uit de kassa doet. nieuwsbericht Tue, 19 Jan 2021 12:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/19/06-team-west-19-januari-2021.html 2021-01-19T12:07:00Z Diefstallen -  Westland
In de vroege ochtend van woensdag 25 november 2020 werden in Wateringen en Kwintsheul meerdere diefstallen gepleegd. De dieven namen onder meer fietsen en spullen uit auto’s mee. Uit camerabeelden is gebleken dat deze diefstallen door twee dezelfde personen werden gepleegd. In de uitzending tonen we camerabeelden van het duo. Op de beelden is te zien dat één van de twee in Wateringen op de Oude Tolweg in een auto gaat zitten. Op andere beelden is te zien dat de beide mannen op de Laan van Westlandse Roem lopen en een schuur ingaan. Tot slot zijn er nog beelden waarop is te zien is dat beide mannen in de Pastoor Vinkesteynstraat in Kwintsheul wegrijden op een gestolen fiets. Opvallend is dat een van de twee een rode jas aan heeft.   

Vuurwerkbom - Delft
Het nieuwe jaar begon voor een bewoonster van een pand aan de Geerweg in Delft niet goed. Een vuurwerkbom vernielde haar voordeur en binnen ontstond door de explosie een enorme ravage. Het slachtoffer hoorde rond 03.30 uur voor haar huis een aantal mannen praten. Kort daarop hoorde ze een sissend geluid en zag ze vuur. Direct daarop volgde een enorme explosie. Door de klap ontstond een groot gat in de voordeur. Binnen was de schade enorm. Brokstukken van hout en glas vlogen door de druk door het huis, waardoor deuren, muren, de vloer, kleding en huishoudelijke apparaten werden beschadigd of vernield. In de uitzending doen we een getuigenoproep en tonen we foto’s van de schade.

Greep uit kassa - Den Haag
Tot twee keer toe zag een man kans een greep uit de kassa te doen bij een supermarkt op het Stuyvesantplein in Den Haag. Op zondag 20 december 2020 kwam de man geheel in het zwart gekleed de supermarkt binnen. Bij het afrekenen van een flesje drank liet de kassamedewerker iets vallen. Op het moment dat hij bukte, zag de dief kans geld uit de openstaande kassa te pakken. Hij ging er op gereedstaande scooter snel vandoor.
Op zondag 3 januari 2021 was het weer raak. Dezelfde man bezocht dezelfde supermarkt. Terwijl hij in de rij stond om af te rekenen, wachtte hij tot de kassa openging. Op dat moment griste hij een stapel bankbiljetten uit de lade en rende snel de winkel uit. In de uitzending tonen we camerabeelden van deze man.

Woninginbraak - Zoetermeer
In een woning aan het Weigeliapark in Zoetermeer vond vrijdag 14 augustus een inbraak plaats. Rond 03.15 uur liepen een man en een vrouw op het pad dat naar de voordeur van het huis leidt. De man liep tot aan de voordeur, belde aan en wachtte tot er iemand zou reageren op zijn aanbellen. Toen dat niet gebeurde liep het stel weg. Op camerabeelden is te zien dat de bewuste man een paar minuten later in de woonkamer diverse kasten en lades doorzoekt en spullen in zijn rugzak stopt. In de uitzending tonen we beelden van deze man.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag 20 januari wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

]]>
52.0845803 4.3428746
Delft - Gezocht - Vuurwerkbom Delft https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/tw-19-01/vuurwerkbom-delft.html Het nieuwe jaar begon voor een bewoonster van een pand aan de Geerweg in Delft niet goed. verdachte Tue, 19 Jan 2021 10:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/tw-19-01/vuurwerkbom-delft.html 2021-01-19T10:00:00Z Een vuurwerkbom vernielde haar voordeur en binnen ontstond door de explosie een enorme ravage. Het slachtoffer hoorde rond 03.30 uur voor haar huis een aantal mannen praten. Kort daarop hoorde ze een sissend geluid en zag ze vuur. Direct daarop volgde een enorme explosie. Door de klap ontstond een groot gat in de voordeur. Binnen was de schade enorm. Brokstukken van hout en glas vlogen door de druk door het huis, waardoor deuren, muren, de vloer, kleding en huishoudelijke apparaten werden beschadigd of vernield. In de uitzending doen we een getuigenoproep en tonen we foto’s van de schade.   

]]>
Heeft u informatie over deze zaak?  De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

]]>
]]>
52.0168585 4.3566232
Delft - Vrouw gestoken en beroofd, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/15/06-vrouw-gestoken-en-beroofd-getuigen-gezocht.html Een bewoonster van de Artemisstraat is op donderdagavond 14 januari gestoken en beroofd van haar tas. Het slachtoffer raakte hierbij gewond en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Een onbekende man ging er met de tas van het slachtoffer vandoor. nieuwsbericht Fri, 15 Jan 2021 14:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/15/06-vrouw-gestoken-en-beroofd-getuigen-gezocht.html 2021-01-15T14:11:00Z Rond 17.58 uur kregen agenten de melding dat er een vrouw ter hoogte van een appartementencomplex op de Artemisstraat was gestoken. Nadat agenten de 56-jarige vrouw aantroffen hebben zij direct de hulpverlening opgestart. De vrouw bleek meerdere keren te zijn gestoken. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw verklaarde dat zij voor haar appartementencomplex werd benaderd door een onbekende man die haar tas probeerde te pakken. In de worsteling die daarop volgde werd zij door deze man meerdere keren gestoken en werd haar tas losgesneden. Hierna vluchtte de man in de richting van de Westlandseweg. De tas van het slachtoffer werd later teruggevonden.

Signalement
De man had een donkere huidskleur en is circa 1.80 lang. Hij had een blauwe muts op, een blauwe jas en blauwe broek aan. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 20 en 25 jaar oud.

Getuigenoproep
De recherche wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze zeer gewelddadige beroving. Is u iets bijzonders opgevallen of heeft u deze man gezien? Neem dan contact op met 0800-6070. Informatie delen kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt ook informatie delen op het onderstaande tipformulier.

]]>
surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, voorkant, motorkap, close-up, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny 51.9973243 4.3558813
Delft - Woning beschadigd door zwaar vuurwerk: getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/8/06-delft---woning-beschadigd-door-zwaar-vuurwerk-getuigen-gezocht.html Een woning aan de César Franckstraat raakte in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari beschadigd door een explosie van zwaar vuurwerk. Hierbij raakte niemand gewond. De politie zoekt getuigen. nieuwsbericht Fri, 08 Jan 2021 09:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/8/06-delft---woning-beschadigd-door-zwaar-vuurwerk-getuigen-gezocht.html 2021-01-08T09:20:00Z Rond 03.10 uur ontving de politie meerdere meldingen van een explosie door zwaar vuurwerk in de galerij van een woning aan de César Franckstraat. Toen agenten niet veel later arriveerden, constateerden zij veel schade (onder meer gesneuvelde ruiten) aan de flatwoning. Ook een bovengelegen woning raakte beschadigd door het zware vuurwerk. De politie onderzoekt de toedracht. 

Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over deze ontploffing. Heeft u iets gezien of gehoord rond 03.10 uur op de César Franckstraat? Of beschikt u over camerabeelden of foto’s? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 of M 0800-7000.

]]>
Voertuig met zwaailicht langs de weg 51.9957202 4.3359403
Delft - Gezocht - Bankhelpdeskfraude Delft https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/tw-15-12/bankhelpdeskfraude-delft.html Een Delftenaar werd op maandag 12 oktober gebeld door een man die zich voorstelde als een bankmedewerker. verdachte Tue, 15 Dec 2020 10:36:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/tw-15-12/bankhelpdeskfraude-delft.html 2020-12-15T10:36:00Z Deze zogenaamde bankmedewerker vertelde dat er problemen waren met zijn pinpas. Uit voorzorg zou deze zogenaamde bankmedewerker de pinpas blokkeren maar hiervoor was wel de pincode nodig. Twee minuten later stond er uit het niets een zogenaamde medewerker voor de deur van het slachtoffer, deze man vertelde dat hij de bankpas kwam ophalen. Het slachtoffer overhandigde zijn pinpas waarna de zogenaamde bankmedewerker de pinpas leek door te knippen. Later bleek er een groot bedrag te zijn gepind en werd er voor 3000,- euro aan cadeaukaarten met deze bankpas bij een winkel aan de Dasstraat in Delft aangeschaft. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de pinner aan de Dasstraat in Delft.

]]>
Heeft u informatie over deze zaak?  De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  

]]>
]]>
51.985176 4.3605994
Delft - Wijkagent in wijkpost Voordijkshoorn https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/7/06-delft-wijkagent-in-wijkpost-voordijkshoorn.html Remy Hartog, wijkagent van Voordijkshoorn, maakt sinds kort gebruik van een wijkpost aan de Van Adrichemstraat 277 in Delft. De wijkpost zit in het bijgebouw van de Eendracht. Het Apostolisch genootschap heeft dit bijgebouw ter beschikking gesteld aan de politie en andere instanties uit de wijk, zoals “Delft voor Elkaar”. Het Apostolisch genootschap wil op deze manier een bijdrage leveren aan de wijk. nieuwsbericht Mon, 07 Dec 2020 09:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/7/06-delft-wijkagent-in-wijkpost-voordijkshoorn.html 2020-12-07T09:14:00Z Het spreekuur van wijkagent Remy is iedere dinsdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur en op afspraak. Verder houdt wijkagent Remy nog  een tweede spreekuur op een wisselende dag. Wijkagent Remy werkt regelmatig op deze locatie. Ziet u de politievlag buiten staan? Dan is er een wijkagent aanwezig. Loop dan gerust naar binnen als u een vraag heeft. Wilt u een afspraak met een wijkagent Remy maken? Bel dan met 0900-8844. 

Sociale media
U kunt Remy Hartog volgen op Instagram wijkagent.remy en op Twitter @pol_Hartog óf volg politiebureau Delft op de sociale media voor de laatste nieuwtjes, preventieberichten en informatie over het politiewerk in Delft.

]]>
Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen 52.01157689999999 4.3570677
Regio Den Haag - Politie Den Haag trots op nominatie inclusie-award Ctalents https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/3/06-politie-den-haag-trots-op-nominatie-inclusie-award-ctalents.html Jory de Groot, coördinator Banenafspraak voor de politie-eenheid Den Haag, is trots op haar nominatie voor de Ctalents Diamond Awards, in de categorie ‘inspirator’. Deze werd vandaag in de wacht gesleept door Astrid Kaag van de provincie Noord-Brabant. Ctalents, dat mensen met een zintuigelijke uitdaging aan werk helpt, noemde De Groot ‘het gezicht van inclusie. Daarnaast inspireert ze andere eenheden op het gebied van inclusie’. (foto: De Groot (tweede van rechts) met het team van camerabeeldspecialisten) nieuwsbericht Thu, 03 Dec 2020 16:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/3/06-politie-den-haag-trots-op-nominatie-inclusie-award-ctalents.html 2020-12-03T16:27:00Z De Groot vindt het belangrijk dat er via deze award aandacht is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die via de Banenafspraak aan een baan geholpen kunnen worden. ‘Zeker vandaag, op Wereld Gehandicapten Dag*, maken we graag van de gelegenheid gebruik om werkgevers verder dan iemands beperking te laten kijken. Zo kan iemands beperking binnen een bepaalde baan juist een kracht zijn en geef je inclusie daadwerkelijk een kans.’

De Groot is sinds juni 2019 coördinator Banenafspraak voor Politie Den Haag. Volgens de Banenafspraak zijn er in 2026 in totaal 125.000 extra banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking in de markt- en overheidssector. Inmiddels heeft De Groot zo’n zestig mensen met een afstand tot de banenmarkt aan werk binnen de politie-eenheid Den Haag geholpen.

Uitbreiding
Dit begon ooit - nog voor ze coördinator Banenafspraak werd - met de camerabeeldspecialisten. Dit team van mensen met autisme speurt camerabeelden af voor rechercheonderzoeken en werd in 2018 met de Cedris Waarderingsprijs gehuldigd. Sindsdien breidde het aantal mensen dat via de Banenafspraak bij Politie Den Haag aan de slag kon, zich gestaag uit met onder andere voertuigonderhoudsmedewerkers, dove en slechthorende barista’s in koffiebar De Blauwe Boon, audiospecialisten die verhoren en andere opnames uitwerken, en een bestuurskundige in de opsporing.

Politie winnaar categorie ‘voorloper’
Naast De Groot was ook de politie genomineerd, en wel in de categorie ‘voorloper’. Hierover zegt Ctalents: ‘Mede door de inzet van de politie zijn de functies beeldspecialist en audiospecialist gerealiseerd. Hierdoor is er tot nu toe al veel zintuiglijk talent ingezet bij de politie. De politie kijkt naar de mogelijkheden en is een absolute voorloper op dit gebied.’ De politie werd zowel door de jury als door de publieksstemmen (ruim 51%) tot winnaar uitgeroepen. Danny van Kesteren van de politie-eenheid Oost Nederland nam namens de politie de prijs, een ‘diamant’ van een slechtziende kunstenares, in ontvangst. Van Kesteren was zelf, in dezelfde categorie als De Groot, genomineerd vanwege zijn inzet voor het project ‘Vision’ waar hij mensen met een visuele uitdaging inzet voor de opsporing.

* De Verenigde Naties hebben 3 december uitgeroepen tot de 'Internationale Dag voor Mensen met een Beperking' (International Day of Persons with Disabilities). In Nederland is deze dag bekend als 'Wereld Gehandicapten Dag'.

]]>
52.190222654659934 4.431201281152597
Delft - Grote schade na explosie, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/13/06--grote-schade-na-explosie-politie-zoekt-getuigen.html De politie kreeg in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 november rond 01.30 uur meerdere meldingen over een harde knal bij een pand aan de Leeuwenstein. Op het moment van deze explosie waren er sporters in het pand aanwezig. Er zijn geen gewonden gevallen. nieuwsbericht Fri, 13 Nov 2020 10:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/13/06--grote-schade-na-explosie-politie-zoekt-getuigen.html 2020-11-13T10:34:00Z Het pand aan de Leeuwenstein raakte door een projectiel zwaar beschadigd, onder andere raakte de gevel ontzet en sneuvelde er meerdere ruiten. Ook was er rookschade. In het pand zit ondermeer een sportschool gevestigd. In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 november raakte dit zelfde pand ook al zwaar beschadigd door een explosie. Het recherche onderzoek is op dit moment in volle gang en er wordt onderzoek gedaan of er een verband is tussen de beide incidenten. Door de betreffende sportschool zullen er passende beveiligingsmaatregelen worden genomen. De politie zal extra in de wijk surveilleren. 

]]>
De recherche van politie Delft is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben van dit incident. Beschikt u over een camera in de omgeving van de Leeuwenstein of heeft u andere informatie? Bel dan met 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt ook uw tip doorgeven op het onderstaande tipformulier.

]]>
52.0005794 4.3630596
Delft - Delftenaar vast voor oplichting via Marktplaats https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/11/06-delft-delftenaar-vast-voor-oplichting-via-marktplaats.html Agenten hielden maandag 9 november rond 06.00 uur een 28-jarige Delftenaar aan op verdenking van oplichting. De man wordt ervan verdacht zeker dertien mensen te hebben opgelicht die via Marktplaats een telefoon te koop aanboden. nieuwsbericht Thu, 12 Nov 2020 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/11/06-delft-delftenaar-vast-voor-oplichting-via-marktplaats.html 2020-11-12T09:06:00Z De werkwijze van de vermoedelijke oplichter is telkens hetzelfde. Hij benadert mensen die op Marktplaats een of meer telefoons aanbieden. Zodra hij met hen in contact komt, biedt hij extra geld als zij de telefoon even komen brengen naar een adres in een flat in Delft.

‘Zoon’ ontvangt telefoon
Als de verkoper daar eenmaal is, stuurt de verdachte zijn - zogenaamde - zoon naar beneden om bij het portiek de telefoon in ontvangst te nemen. Via WhatsApp stuurt de man naar de verkoper ook een screendump van een bankoverschrijving.

Valse bankoverschrijving
Later blijkt echter dat de verkopers geen geld van de man hebben ontvangen en de screendump van de bankoverschrijving is vervalst. Verkopers die vervolgens teruggaan naar de flat, ontdekken dat niemand in de flat iets afweet van de verkoop. In totaal maakt de man op deze manier ruim 6200 euro buit.

Dertien zaken
Al deze dertien personen doen vervolgens bij de politie aangifte van oplichting. De slachtoffers wonen zowel in verschillende gemeenten binnen het werkgebied van de politie-eenheid Den Haag, als gemeenten uit de omliggende politie-eenheden.

Aanhouding buiten heterdaad
Rechercheurs van de politie in Delft ontdekken het verband tussen al deze aangiften en komen zo de Delftenaar op het spoor. Dit leidt er uiteindelijk toe dat de man op 9 november, met toestemming van het Openbaar Ministerie, buiten heterdaad kan worden aangehouden.

Voorgeleiding
De politie onderzoekt nog of de man ook gelinkt kan worden aan 62 andere oplichtingszaken. Ook worden meer aanhoudingen niet uitgesloten. De man zit nog vast en wordt vrijdag 12 november voorgeleid voor de rechter-commissaris.

]]>
De politie doet er alles aan om daders van strafbare feiten op te sporen en te arresteren. Bent u slachtoffer? Doe dan altijd aangifte! In dit geval kwam de politie dankzij deze aangiften op het spoor van de verdachte. Dat lukt helaas niet altijd. Maar uw informatie geeft ons wél een beter beeld van de door u gemelde criminaliteitsvorm. Zo kunnen wij hierop inspelen en deze beter bestrijden.

]]>
huisbezoek 52.01157689999999 4.3570677
Delft - Getuigen gezocht na vernieling door projectiel https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/11/06-getuigen-gezocht-na-vernieling-door-projectiel.html De politie kreeg in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 november rond 2:30 uur meerdere meldingen over een harde knal die gepaard ging met rookontwikkeling. Agenten zochten in de omgeving van de melders en ontdekten vernielingen aan een pand aan de Leeuwenstein. De politie doet onderzoek. nieuwsbericht Wed, 11 Nov 2020 13:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/11/06-getuigen-gezocht-na-vernieling-door-projectiel.html 2020-11-11T13:57:00Z Het pand raakte vermoedelijk door een projectiel beschadigd, onder andere raakte de gevel ontzet en sneuvelden meerdere ruiten. De politie sprak al met een aantal getuigen, maar zoekt meer informatie over de vernieling. De eigenaar van het pand deed aangifte.

Iets gezien of gehoord?
De recherche van politie Delft zoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben van de vernieling. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Bel dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met 0800-7000. Heeft u een beveiligingscamera hangen in de omgeving van de Leeuwenstein? Dan verzoeken wij u te kijken of op de beelden verdachte dingen zijn te zien, zoals beelden van daders of voertuigen. Alle informatie kan ons helpen in dit onderzoek.

]]>
52.0005794 4.3630596
Den Haag / Delft - Laat geen hulpverlenende bankmedewerkers in uw woning! https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/9/06-laat-geen-hulpverlenende-bankmedewerkers-in-uw-woning.html De politie waarschuwt voor een vorm van bankhelpdeskfraude in de regio, ook wel spoofing genoemd, waarbij een nepbankmedewerker naar de woning van het slachtoffer gaat. Er zijn inmiddels al een aantal gevallen bekend waarbij slachtoffers duizenden euro’s zijn kwijtgeraakt. Een “medewerker van hun bank” kwam naar het huis van de slachtoffers óf om geld over te maken op een zogenaamde veilige rekening, dit heet een “kluisrekening”, óf om de pinpas van het slachtoffer op te halen. Een 81-jarige en een 86-jarige Delftenaar werden hiervan onder andere het slachtoffer. De politie waarschuwt voor deze vorm van criminaliteit waar vooral ouderen het slachtoffer worden. nieuwsbericht Mon, 09 Nov 2020 05:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/9/06-laat-geen-hulpverlenende-bankmedewerkers-in-uw-woning.html 2020-11-09T05:35:00Z Oplichting 81-jarige
De oplichter belde medio oktober het 81-jarige slachtoffer met een vals telefoonnummer. Door een truc leek het in het scherm van de telefoon alsof de ING bank belde. Vervolgens vertelde de oplichter, de nepbankmedewerker, dat de bankrekening van de 81-jarige gehackt was, omdat er verdachte transacties te zien waren op zijn rekening. De bankmedewerker zei: “Iemand heeft geprobeerd € 30.000 over te schrijven van uw bankrekening naar Zuid-Afrika”. Dit was niet waar, maar zo probeerde de oplichter het slachtoffer ervan te overtuigen om snel maatregelen te nemen. De oplichter drong er op aan om geld over te maken naar een ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’ en zei: “Ik stuur wel iemand bij u langs om u te helpen om het geld over te maken naar die veilige rekening”. Zulke rekeningen bestaan niet, want in werkelijkheid is het een rekening van de oplichter zelf.

Een “bankmedewerker” kwam de woning in en nam direct plaats achter de laptop van het slachtoffer. Het slachtoffer had op dat moment nog zijn handlanger aan de telefoon. Het slachtoffer gaf de oplichter de inloggegevens van ING internetbankieren, zo boekte hij een paar duizend euro van zijn spaar- naar betaalrekening. Tot slot knipte de aanwezige “bankmedewerker” de pinpas van het slachtoffer door, maar waarschijnlijk op zo’n manier dat de pas nog gewoon gebruikt kon worden. Blijkbaar bleef de magneetstrip in tact. Daarna nam de “bankmedewerker” de doorgeknipte bankpas en de scanner, om te kunnen internetbankieren, mee en verliet de woning. Diezelfde dag pinde een onbekende in de Phoenixstraat een paar duizend euro met de bankpas van het slachtoffer.

Oplichting 86-jarige 
De 86- jarige man werd ook zogenaamd gebeld door een man die zich voordeed als beveiliger van de ING. De "bankmedewerker" zei tegen hem: “Er is een bedrag van € 2200 overgemaakt naar Zuid-Afrika en zal ik uw bankpas voor de veiligheid blokkeren. Daarom heb ik uw pincode nodig”. Er zou snel iemand van de bank langskomen om te helpen. Terwijl het slachtoffer nog met de "ING-beveiliger" aan de telefoon hing, ging de deurbel en stond een “bankmedewerker” voor de deur. Het slachtoffer liet hem binnen en gaf de man zijn bankpas. De “bankmedewerker” knipte de pas voor de ogen van het slachtoffer door. Diezelfde dag pinde onbekenden voor duizenden euro’s met de gestolen bankpas.

De politie Delft onderzoekt de aangiftes en kijkt of er een verband is.

Hoe herken ik de oplichter?
Cybercriminelen gaan professioneel te werk. Ze gebruiken bijvoorbeeld technieken die callcenters ook gebruiken. Via een truc kan een oplichter met het nummer van uw bank bellen. Hierdoor verschijnt op uw telefoon het nummer van de bank als de cybercrimineel u belt. Dat noemen we spoofing. Zo kan de cybercrimineel zich voordoen als de bank. Dat gebeurt via de telefoon maar bijvoorbeeld ook via de mail.

Let op deze kenmerken van oplichting

 • Uw bank zal nooit uw saldo vragen, ook niet als controlevraag.
 • Uw bank zal u nooit om uw pincode vragen.
 • Uw bank zal u nooit vragen uw geld over te maken naar een andere rekening of naar een ‘kluisrekening’ of een ‘veilige rekening’. Zulke rekeningen bestaan niet.
 • Uw bank zal u nooit onder druk zetten zo snel mogelijk te handelen. Een bank heeft namelijk zelf de mogelijkheid om een rekening te blokkeren als dat nodig is.
 • Uw bank komt nooit bij u thuis op bezoek om u te helpen met het overmaken van geld of om uw bankpas op te halen.
 • Komt een leidinggevende aan de lijn? Let op, dat is ook een oplichter die in het complot zit.

Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word?

 • Laat een "bankmedewerker" nooit uw geld overmaken naar een andere rekening. Doe dit ook niet zelf als de nepbankmedewerker dat aan u vraagt. Uw bank zal u namelijk nooit vragen om uw geld naar een andere rekening over te maken.
 • Twijfelt u of u een oplichter aan de telefoon hebt? Ook bij lichte twijfel: verbreek de verbinding direct. Zoek zelf het juiste telefoonnummer van de bank. Dan kunt u de bank terugbellen en vragen of het klopt wat u is verteld en wat u werd gevraagd te doen. U kunt ook altijd uw bankkantoor bezoeken en uw ervaring delen.

Doe altijd aangifte!
Doe altijd aangifte bij de politie, dat kan bijvoorbeeld via 0900 - 8844. Meer informatie over aangifte doen? Bekijk dan deze pagina. Hoe meer informatie de politie heeft over deze vorm van cybercrime, hoe beter we daders kunnen opsporen en vervolgen. Daarnaast investeren we in preventie door zoveel mogelijk kennis over de aanpak van oplichters te delen.

]]>
Laat geen hulpverlenende bankmedewerkers in uw woning! 52.0704978 4.3006999
Den Haag - Babbeltrucs in coronatijd https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/4/06-babbeltrucs-in-coronatijd.html De politie blijft ouderen waarschuwen voor babbeltrucs. Criminelen worden steeds creatiever om slachtoffers, vooral de ouderen, in hun woning te bestelen van onder andere geld en sieraden. De kwetsbare slachtoffers houden na zo’n diefstal een onveilig gevoel over. Het heeft voor hen grote impact. In de periode 15 september tot heden zijn er ruim 30 babbeltrucs uit de regio bekend, waarvan er 11 plaatsvonden in Delft en Rijswijk. nieuwsbericht Thu, 05 Nov 2020 11:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/4/06-babbeltrucs-in-coronatijd.html 2020-11-05T11:40:00Z De meeste oplichters aan de voordeur doen zich voor als medewerker van de GGD, thuiszorgmedewerker of als monteur. De politie waarschuwt om nooit onbekenden in je woning te laten, ook al hebben ze een goed verhaal en zijn ze heel aardig. Deze oplichters komen vaak zonder afspraak.

Wat zijn babbeltrucs?
Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. Het gebeurt voornamelijk aan de voordeur. Dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal.

De meest actuele smoezen:

GGD-medewerker en thuiszorgmedewerker
De laatste tijd horen we weer veel de “medewerker van de GGD” die een coronatest in de woning bij slachtoffers willen afnemen. Of de “GGD-medewerker” zegt dat hij/zij komt om de woning te ontsmetten in verband met corona. En dan staat de thuiszorgmedewerker, die u niet kent, onverwachts op de stoep. Terwijl het slachtoffer misschien helemaal geen thuiszorg heeft of de hulp de dag daarvoor al geweest is.

Monteur
Ook de monteurstruc wordt veel gebruikt. Medewerkers van een waterleiding- of nutsbedrijf die de meterstanden komen opmeten. Een woningbouwvereniging die een lekkage komt verhelpen in de woning. Deze “medewerkers” komen binnen en laten uw voordeur op een kier. Terwijl de medewerker u aan de praat houdt, komt een handlanger uw woning binnen en steelt geld en goederen uit de woning.

Bankmedewerker
Of een bankmedewerker die eerst telefonisch met u contact opneemt en met een smoes het slachtoffer overhaalt om zijn pincode te geven. Korte tijd later staat een andere bankmedewerker aan de deur om de bankpas op te halen. Soms knipt de bankmedewerker onder toeziend oog van het slachtoffer de bankpas door, waarbij de magneetstrip en chip in tact blijven en de bankpas dus nog gebruikt kunnen worden. Vervolgens gaat de bankmedewerker er met de pinpas vandoor en wordt geld van de rekening gestolen.

Nieuwe buren
Regelmatig lezen wij ook over twee onbekenden die onaangekondigd voor de deur staan met een bos bloemen. Ze stellen zich voor als de nieuwe buren en vragen of ze binnen mogen komen. De bos bloemen laten ze achter, maar ze nemen spullen van waarde mee. Ook stellen de nieuwe buren zich vaak voor en nemen dan eten mee voor het slachtoffer. Dat eten was “toevallig” over van een feestje. Ze zeggen dan bijvoorbeeld: “Kom, ik zet het wel even voor u in de keuken” en lopen dan zo naar binnen en laten de voordeur op een kier.

Oude bekende
Ook zijn er gevallen bekend waarbij een onbekende een slachtoffer aanspreekt bij een supermarkt: “He, hoe gaat het met u? U kent mij toch nog wel? Van vroeger!”. Vervolgens komt er een geprepareerd gesprek op gang, waarbij er behoorlijk op het slachtoffer ingepraat wordt. Al snel weet de oplichter hierdoor achter de adresgegevens van het slachtoffer te komen en staat de oplichter korte tijd later voor de deur van het slachtoffer. Met deze smoes komt hij/zij de woning binnen. Hondsbrutaal!

Hoe doe ik aangifte van een babbeltruc?
Bel met de algemene meldlijn 0900-8844 als de dader verdwenen is. Bel met 112 als de dader nog in de buurt is!

Tips om een babbeltruc te voorkomen

 • Kijk voor u opendoet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel 112.
 • Laat nooit onbekenden uw huis binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Om aan hun buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld.
 • Wilt u iets pakken, bijvoorbeeld uw telefoon of geld? Laat mensen dan buiten wachten en doe uw deur dicht. Neem nooit uw portemonnee mee naar de deur. Het is ook handig om een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer te leggen (in de meterkast bijvoorbeeld).
 • In dit bestand vindt u een meer tips om een babbeltruc te voorkomen

  

]]>
babbeltruc 52.0704978 4.3006999
Delft - Tweede verdachte aangehouden voor gewelddadige dood De Colignystraat https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/3/06-tweede-verdachte-aangehouden-voor-gewelddadige-dood-de-colignystraat.html In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 36- jarige man in een woning aan de De Colignystraat in Delft, heeft zich op maandagavond 2 november een 22- jarige man uit Delft op een politiebureau gemeld. nieuwsbericht Tue, 03 Nov 2020 12:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/3/06-tweede-verdachte-aangehouden-voor-gewelddadige-dood-de-colignystraat.html 2020-11-03T12:43:00Z Het slachtoffer werd op dinsdag 1 september rond 14.15 uur in een woning aan de De Colignystraat in Delft aangetroffen. Het 36- jarige slachtoffer bleek te zijn neergestoken. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De 22- jarige verdachte is ingesloten aan een politiebureau en zal later worden gehoord. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij dit dodelijk steekincident. Op donderdag 29 oktober hielden Spaanse agenten al een 23- jarige man uit Delft aan. Voor deze verdachte heeft Nederland de Spaanse autoriteiten inmiddels verzocht om overlevering.  Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

]]>
Op dinsdag 8 september en op dinsdag 20 oktober besteedden de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan deze zaak. Na deze uitzendingen werden er meerdere tips ontvangen.

]]>
Foto ter illustratie 52.006097 4.3757209