Alle berichten | Delft | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/delft.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Delft nl Wed, 12 Dec 2018 03:02:56 GMT 2018-12-12T03:02:56Z nl Delft - Politie zoekt getuigen woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/7/06-politie-zoekt-getuigen-woningoverval.html De politie zoekt getuigen van een woningoverval op donderdagavond 6 december aan het Pijlstaartpad. Hierbij raakte een 32-jarige man uit Delft gewond. nieuwsbericht Fri, 07 Dec 2018 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/7/06-politie-zoekt-getuigen-woningoverval.html 2018-12-07T10:02:00Z Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding van een ruzie in een woning aan het Pijlstaartpad. Toen de agenten ter plaatste waren, bleek het slachtoffer te zijn overvallen door twee mannen. De verdachten maakten zich na de overval uit de voeten en sindsdien ontbreekt van hen elk spoor.

Signalementen
Het gaat om twee donker getinte mannen, waarvan er één rastahaar heeft.

Oproep getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die rond 20.45 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het Pijlstaartpad wat mogelijk met deze woningoverval te maken heeft. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
Politieauto met zwaailicht 51.9833578 4.3583340000000135
Delft - Aanhoudingen na roof van kluis https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/4/06-aanhoudingen-na-roof-van-kluis.html Een getuige zag op camerabeelden dat twee onbekende mannen maandagochtend 3 december rond 0.30 uur een kluis wegnamen bij een hotel aan de Maerten Trompstraat. Agenten hielden kort na de melding in de omgeving twee mannen uit Den Haag (21 en 22 jaar) aan. Maandagavond hielden agenten nog een 23-jarige Hagenaar aan. De betrokkenheid van de drie bij de diefstal wordt nader onderzocht. nieuwsbericht Tue, 04 Dec 2018 10:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/4/06-aanhoudingen-na-roof-van-kluis.html 2018-12-04T10:24:00Z Nadat een beveiliger de diefstal opmerkte, alarmeerde hij onmiddellijk de politie en gaf een duidelijk signalement mee van de twee. Op het moment dat agenten in de omgeving van de Maerten Trompstraat aan kwamen rijden, zagen zij twee verdachten wegrennen. Kort daarna werden beide vluchtende verdachten in de omgeving door de politie aangehouden. Bij een van de verdachten trof de politie een autosleutel aan. Na onderzoek bleek dit een sleutel te zijn van een auto die aan de Julianalaan geparkeerd stond. In de auto vonden agenten de gestolen kluis. Hierna is de auto met inhoud voor nader onderzoek in beslag genomen. Ook vonden agenten op straat een inbrekerswerktuig, ook die is in beslag genomen.

Uit onderzoek kwam een derde verdachte naar voren. Deze 23-jarige verdachte meldde zich maandagavond bij het politiebureau. De drie zitten vast en worden gehoord.

Maak gebruik van cameratoezicht
Een camerabewakingssysteem helpt het beveiligingsbedrijf of u als ondernemer om bij onraad meteen in actie te komen. Bovendien helpen de beelden bij de opsporing en kunnen ze extra bewijsmateriaal vormen. En vooral: beveiligingscamera’s zijn een effectief preventiemiddel. Hebt u vragen over de aankoop en het gebruik van beveiligingscamera’s? Bijvoorbeeld aan welke eisen de camera’s moeten voldoen? Of hoe u de camerabeelden het beste kunt opslaan? Of hoe lang u de beelden mag bewaren? Kijk op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voor antwoorden op deze vragen. Kijk ook op deze website bij Cameratoezicht of Live View.

]]>
Voertuig met zwaailicht langs de weg 52.00473720000001 4.36582420000002
Regio Den Haag - Politie Den Haag Exclusief belicht zaak Rini van Setten https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/06-politie-den-haag-exclusief-belicht-zaak-rini-van-setten.html In de vierde editie van Politie Den Haag Exclusief stond maandag 26 november de zaak van Hagenaar Rini van Setten centraal. Rini werd op vrijdag 8 februari 2013 dood aangetroffen aan de Lekdijk-West in Bergambacht. nieuwsbericht Tue, 27 Nov 2018 09:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/06-politie-den-haag-exclusief-belicht-zaak-rini-van-setten.html 2018-11-27T09:56:00Z In een volle Rijswijkse Schouwburg vertellen officier Petra Gruppelaar, coördinator Joost Murk, teamleider Leendert Brouwer en forensisch expert René Reimerink welke problemen en uitdagingen zij op hun pad naar de oplossing van de zaak zijn tegengekomen.

]]>
In zijn witte overall legt forensisch expert Reimerink uit waar hij op let als hij een plaats delict onderzoekt. ‘In een berm ligt van alles, ook spullen die helemaal niets met de zaak te maken hebben. Maar er lag ook een sleepkabel, een tang en een startkabel, vlak bij elkaar.’ Op het podium speelt hondengeleider Rob met speurhond Mark na hoe ook destijds met een hond de plaats delict is afgezocht naar mogelijke munitie. Langs de dijk was te zien dat ze het lichaam versleept hadden. Naast dit zogenoemde gangspoor vond de politie ook een mes in de buurt van het lichaam. Dit bleek later van doorslaggevend belang.

]]>
Op de plaats delict lag weinig bloed, een aanwijzing dat hij ergens anders om het leven was gebracht. ‘Uit de sectie bleek dat hij via een schotwond door het hoofd was omgekomen’, vertelt officier Gruppelaar. ‘Dat de Telegraaf beweerde dat hij ook gemarteld zou zijn, hebben we bewust niet gecorrigeerd. Hierdoor zouden mensen die meer van de zaak wisten, wel eens met ons kunnen gaan praten.’ Teamleider Brouwer schetst een beeld van Van Setten; de uit de kluiten gewassen glazenwasser doet incassozaken voor criminelen, klust bij als uitsmijter en heeft banden met Satudarah. Van deze criminele organisatie wil hij ook graag lid worden.

]]>
‘Satudarah is een zogenoemde 1%-motorclub. Een term die aangeeft dat van alle motorclubs 1% het verpest voor de rest. Van deze 1%-clubs heeft 85% een strafblad.’ Volgens coördinator Murk is het nog niet zo makkelijk om lid te worden van Satudarah. ‘Alleen als een volwaardig lid je introduceert, word je aspirant-lid en uiteindelijk pas echt lid. In de tussentijd moet je alles doen wat je wordt opgedragen. De regels binnen de club zijn hard. Zo is het verbreken van de omerta - je zwijgplicht -  tegenover anderen en zeker tegen de politie een absolute doodzonde.’

]]>
Wanneer het rechercheteam anonieme informatie binnenkrijgt dat Rini zou zijn ‘vermoord door Satudarahleden en vervoerd in het busje van John’, komt het onderzoek in een stroomversnelling. Telecomgegevens maken duidelijk dat Rini vlak voor zijn dood een afspraak maakte met Ronald, een Satudarahlid met wie hij ruzie had gehad. Die ruzie moest eerst worden bijgelegd voor hij zelf Satudarahlid kan worden. Ronald heeft op zijn beurt telefonisch contact met Satudarahleden Bram en Raymond. Op camerabeelden is te zien hoe later de Renault Kangoo van glazenwasser John door de Koningstunnel rijdt.

]]>
Als ‘intermezzo’ tijdens deze avond werpt forensisch deskundige Arjan Mieremet van het Nederlands Forensisch Instituut licht op de mogelijkheden van forensisch beeldonderzoek. ‘In het onderzoek naar de dood van Rini had verder beeldonderzoek geen nut. Er was aan de auto in de Koningstunnel verder niets te zien. Arjan maakt aan de hand van voorbeelden het publiek duidelijk dat je erg voorzichtig moet zijn met de interpretatie van beelden en dat een beeld niet alle oorspronkelijke informatie meer bevat door compressie. ‘Comprimeer je de beelden, dan heb je weliswaar minder opslagruimte nodig en kun je weken filmen, maar je gooit ook details weg.’ Toch is er ook veel wel mogelijk. Zo laat hij zien hoe hij gewiste beelden toch weet terug te halen, uit data die nog op schijf staan. Hiermee kon een fatale mishandeling worden opgelost.

Politie Den Haag ExclusiefBeeldonderzoeker Arjan stelt ook een paar quizvragen aan het publiek dat met behulp van dit politiehondje kan aangeven wat zij denken dat het goede antwoord is.

 

 

 

Publiek Politie den Haag Exclusief

 

 

 

]]>
Het rechercheteam besluit de auto van John te ‘stelen’. Met toestemming van een officier mag de politie namelijk heimelijk een auto meenemen voor onderzoek zonder dat de eigenaar dit weet. ‘Opvallend was dat we Johns telefoon aftapten en hem hoorden zeggen dat zijn auto weg was. “Misschien staat hij bij de technische recherche”, hoorden we hem hardop zeggen’, herinnert Murk zich. In de auto vindt de politie geen enkel spoor, nog geen druppeltje bloed.

]]>
Tegenslag krijgt het team te verduren als blijkt dat verdachten Bram en Raymond de wijk naar de Dominicaanse Republiek hebben genomen. Dat Nederland geen uitleveringsverdrag met dit land heeft, is geen toeval. Een andere tegenvaller is dat het team geen enkel spoor vindt bij een forensisch onderzoek in de woning van Raymond, de plek waar Rini mogelijk om het leven gebracht is. Het team heeft de woning voor dit onderzoek gehuurd nadat Raymond zelf verhuisd is. Goed nieuws is er ook; op het mes dat op de plaats delict lag zit DNA van Machiel, een hoge baas bij Satudarah.

]]>
'We besluiten om de verdachten Ronald, John en Machiel aan te houden en hun woningen en het clubhuis van Satudarah te doorzoeken.‘ Officier Gruppelaar meent dat het de enige manier is om erachter te komen wat er nou precies gebeurd is: met de mannen praten. In het clubhuis wordt ook met luminol gespeurd naar voor het blote oog onzichtbare bloedsporen.

]]>
In een tweede tussenstuk vertelt zelfstandig bloedbeeldanalist Martin Eversdijk (Loci Forensics B.V.) over onderzoek naar bloedsporen en het effect van luminol. Zo laat hij zien hoe een bloeddruppel meer spetters vormt naarmate het oppervlak waar hij op valt ruwer is. Ook onderwijst hij het publiek hoe je de hoek berekent waarin een bloeddruppel schuin terecht is gekomen. ‘Hoe scherper de hoek hoe ellipsvormiger de druppel.’ Tot slot laat hij zien hoe je met behulp van de stof luminol of het nog sterkere lumiscene bloed zichtbaar kunt maken als bijvoorbeeld geprobeerd is sporen weg te wassen. Spectaculair om te zien is hoe slechts 5 milliliter bloed in een aquarium oplicht na toevoeging van een beetje lumiscene. Trots vertelt hij hoe wij in Nederland wereldleidend zijn in het werken met lumiscene. ‘Doordat wij de lumiscene met compressie sprayen blijft het DNA in het bloed beter bewaard en hebben we voor een heel huis slechts twee colablikjes vol lumiscene nodig.’

Bloedbeeldanalist Martin Eversdijk

 

 

 

 

 

lumiscene

 

 

 

]]>
De mannen gaan inderdaad praten. Zelfs Satudarahbaas Machiel verbreekt zijn omerta. Hij heeft zijn mes ooit aan Raymond gegeven, verklaart hij, als symbolisch cadeau. Ik had die avond mijn Renault Kangoo aan Bram uitgeleend, laat John weten. Als klap op de vuurpijl zegt Ronald tijdens het verhoor dat hij erbij was toen Raymond bij hem thuis Rini door het hoofd schiet. Dit maakt de puzzel compleet; Rini belde Ronald om de ruzie uit te praten, Ronald belde Bram en Raymond omdat hij – onder de indruk van het imposante postuur van de 145 kilo wegende Rini – wel wat bijstand meende te kunnen gebruiken. De gemoederen raken verhit. Raymond zou Rini een klap met zijn vuurwapen hebben gegeven wanneer Rini op hem afkomt. Het wapen gaat af en treft hem dodelijk.

]]>
Bram keert op een gegeven moment uit eigen beweging terug uit de Dominicaanse republiek, waarna hij wordt aangehouden. Als Raymonds  toeristenvisum verlopen is,  wordt hij onder begeleiding van de Nederlandse marechaussee naar Curaçao gebracht waar hij wordt aangehouden en overgebracht naar Nederland.

]]>
Gruppelaar eist bij de rechtbankzitting tien jaar cel voor schutter Raymond, twee jaar voor Ronald en 18 maanden voor Bram. John en Machiel worden niet vervolgd, omdat ze geen aandeel in de dood van Rini hadden. De rechter spreekt tegen Raymond de geëist tien jaar uit. Ronald en Bram krijgen respectievelijk vijftien en zes maanden gevangenisstraf. ‘Voor mij is een zaak dan voorbij’, vertelt Gruppelaar. ‘Voor de nabestaanden is een zaak echter nooit voorbij. Dat blijkt ook uit de slachtofferverklaring van Rini’s zus die op de zitting is voorgelezen. “Hij was altijd bezorgd en lief tegenover mij. […] Ik mis hem verschrikkelijk en moet soms heel hard huilen. [… ] Ons leven is totaal overhoop gehaald en zal nooit meer hetzelfde zijn.”

]]>
De volgende editie van Politie Den Haag Exclusief vindt volgend jaar november plaats. Houd hiervoor rond die tijd de kanalen van Politie Den Haag in de gaten.

]]>
52.03769769999999 4.321973800000023
Den Haag-Delft-Leiden - Fietsers bekeurd bij verlichtingscontroles https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/06-den-haag-fietsers-bekeurd-bij-verlichtingscontroles.html Agenten van Team verkeer hielden deze week op drie avonden verlichtingscontroles. In totaal bekeurden zij 93 fietsers voor het niet correct voeren van fietsverlichting. Verder kregen drie bromfietsers nog een boete voor het rijden op het fietspad. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 12:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/06-den-haag-fietsers-bekeurd-bij-verlichtingscontroles.html 2018-11-15T12:55:00Z De verlichtingscontroles vonden op maandag tot en met woensdag plaats op de Kalvermarkt in Den Haag, de Zuidwal in Delft en op de Korevaarstraat in Leiden. Alle bekeurde fietsers kregen van agenten een fietslampje mee. De komende tijd zullen er meer controles plaatsvinden.

Waarom is fietsverlichting verplicht?
Fietsverlichting is verplicht, omdat je zonder fietsverlichting niet te zien bent in het donker voor het andere verkeer. Licht dragen op je fiets in het donker is eigenlijk heel logisch. Want met goed licht zorg je ervoor dat je obstakels op de weg beter kunt zien. En minstens zo belangrijk: anderen kunnen jóu beter zien! Daardoor kun je veilig over straat en zonder ongelukken thuiskomen. En je voorkomt een boete van 55 euro.

Wat zijn de regels voor losse fietslampjes?
Als je in het donker rijdt, bij schemer of slecht zicht moet je je voor- en achterlicht aan hebben staan, maar losse lampjes mogen ook. Op je jas, tas of lichaam. Zolang ze maar goed zichtbaar zijn. Met fietsverlichting heb je ook zelf beter zicht op de weg. Het zorgt dus (voor iedereen) voor een veiligere verkeerssituatie. Ook voor gemotoriseerde voertuigen, zoals een brom-/snorfiets, is het hebben van goed werkende verlichting verplicht. Gebruik je losse lampjes dan mag je ze niet op knipperen zetten. Andere weggebruikers kunnen je snelheid en afstand niet goed inschatten.

]]>
52.00586999999999 4.360982899999954
Regio Den Haag - Ben jij onze nieuwe vrijwilliger? https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/06-ben-jij-onze-nieuwe-vrijwilliger.html Heb je hart voor de maatschappij en wil je ook in je vrije tijd bijdragen aan een veiliger samenleving? Dan kunnen wij jouw hulp prima gebruiken: als vrijwilliger bij de politie. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 12:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/06-ben-jij-onze-nieuwe-vrijwilliger.html 2018-11-15T12:13:00Z De politie-eenheid Den Haag zoekt vrijwilligers voor verschillende ondersteunende taken. Zo hebben we vrijwilligers nodig voor toezicht bij evenementen, als gastheer of -vrouw op een politiebureau, voor preventieadvies, voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn, en voor werving van nieuwe politiemensen.

De politie werkt graag met vrijwilligers omdat jij met jouw kennis en vaardigheden een waardevolle aanvulling aan het politiewerk kunt leveren. De politie biedt je een zinvolle en afwisselende tijdsbesteding.

]]>
Voor je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je kosteloos een opleiding. Ook als je eenmaal aan het werk bent, biedt de politie je kansen om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen. Vrijwilligerswerk doen bij de politie is interessant en veelzijdig. Je hebt contact met burgers, andere vrijwilligers en beroepscollega’s. Voor je inzet ontvang je een onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer). De politie sluit een ongevallenverzekering en een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering voor je af.

]]>
Voor vrijwilligerswerk bij de politie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Een maximumleeftijd is er niet. Daarnaast gelden voor de verschillende functies specifieke selectie-eisen. Op de informatieavond krijg je uitleg over deze specifieke eisen.

]]>
Als vrijwilliger ben je ongeveer acht uur per week beschikbaar voor het werk, opleiding en overleg. Je kunt op wisselende tijden worden ingeroosterd, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Over je inzettijden worden in onderling overleg afspraken gemaakt.

]]>
Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit geldt zowel voor beroeps- als voor vrijwillige politiemedewerkers.

]]>
Je werkt binnen de politie-eenheid Den Haag, waar je inzetbaar bent voor alle basisteams. Uiteraard wordt er rekening gehouden met je voorkeuren.

]]>
Geïnteresseerd? Bel 088 - 964 8900 of mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor een van onze informatieavonden in politietrainingcentrum de Yp, Katschiplaan 10 in Den Haag:
- dinsdag 27 november
- maandag 10 december
De avonden beginnen om 19.30 uur.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Delft - Man overleden na verkeersongeval Delft https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/8/06-delft-man-overleden-na-verkeersongeval-delft.html Op de splitsing van de Schieweg met de Engelsestraat vond donderdag 8 november omstreeks 14.30 uur een dodelijk verkeersongeval plaats tussen een vrachtwagen en een voetganger. De voetganger, een 85-jarige man uit Delft kwam bij het ongeval om het leven. nieuwsbericht Thu, 08 Nov 2018 17:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/8/06-delft-man-overleden-na-verkeersongeval-delft.html 2018-11-08T17:13:00Z Door nog onbekende oorzaak kwam het slachtoffer onder de vrachtwagen terecht. Leden van de Brandweer die in de buurt een oefening hielden waren snel ter plaatse en hebben tevergeefs geprobeerd de man te reanimeren. De vrachtwagenchauffeur is, volgens standaardprocedure bij dodelijke ongevallen, als verdachte aangemerkt. De Verkeersongevallen Analyse (VOA) onderzoekt de toedracht van het verkeersongeval.

Oproep getuigen
De politie is op zoek naar mensen die rond 14.30 uur het ongeluk hebben zien gebeuren. Bent u getuige geweest en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.9842464 4.372458199999983
Delft - Gewapende overval op avondwinkel Oost Poort https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/7/06-delft-gewapende-overval-op-avondwinkel-oost-poort.html Woensdag 7 november omstreeks 12.15 uur een gewapende overval plaats op avondwinkel Oost Poort aan de Oostsingel. nieuwsbericht Wed, 07 Nov 2018 14:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/7/06-delft-gewapende-overval-op-avondwinkel-oost-poort.html 2018-11-07T14:22:00Z Een man kwam daar de winkel binnen, bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en eiste geld. De medewerker ging hier niet op in en vertelde dat hij de politie zou inschakelen. Hierop verliet de man weer snel de winkel zonder buit. Hij rende weg in de richting van de Doctor Schaepmanstraat. Onbekend hoe hij vervolgens is weggekomen.

De recherche stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche van het politiedistrict Westland-Delft via 0900 – 8844. Het signalement van de overvaller is:
ongeveer 1.65 m
normaal postuur
blank
blauwe ogen
pet
blauw jack met logo op linkerborst
mogelijk zwarte hoodie onder jac
blauwe spijkerbroek
De man had een blauwe Albert Hein tas bij zich.

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 52.0164891 4.361755600000038
Delft - Gezocht - Nieuwe getuigen gezocht zaak Mona Baartmans uit Delft https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/06-dh/tw-09-10/06zoektocht-naar-mona-baartmans.html De 79-jarige Mona Baartmans uit Delft verliet op zondagmiddag 23 september om 16.30 uur verpleeghuis Houtwijk aan de Architect Duikerstraat in Den Haag. Zij bezocht daar haar man. Op camerabeelden van het verpleeghuis is zij te zien. Ze is vertrokken met iemand die in een zwarte Renault Megane rijdt. Deze auto is vervolgens naar Delft gereden en is gefilmd op het Oosteinde. Mevrouw Baartmans zou daar zijn afgezet, vlakbij de kruising met de Broerhuisstraat, om vervolgens naar haar woning te gaan aan de Maria van Reigersberchstraat. Het onderzoeksteam heeft beeldmateriaal van nieuwe getuigen die op die bewuste middag in de buurt van het Oosteinde waren. verdachte Fri, 02 Nov 2018 15:31:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/06-dh/tw-09-10/06zoektocht-naar-mona-baartmans.html 2018-11-02T15:31:00Z Het gedeelte van het Oosteinde tussen de Oude Langendijk en de Broerhuisstraat is hierbij van belang. De getuigen zijn vanwege privacyredenen onherkenbaar in beeld. Voor het onderzoek is het heel belangrijk als deze mensen contact opnemen met de recherche. Herkent u zich op de foto's of was u in de buurt van het Oosteinde in Delft op zondagmiddag 23 september rond 17.05 uur en heeft u belangrijke informatie voor het onderzoek? De recherche komt graag met u in contact via de tiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tip doorgeven bij de Whatsapp tiplijn kan via 06-17214856. In deze zaak kunt u ook contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen op 06-57876279.

]]>
Vrijdag 2 november is bekendgemaakt dat het stoffelijk overschot dat eerder in Heinenoord werd aangetroffen, van mevrouw Baartmans is.

]]>
]]>
52.0555787 4.2566964999999755
Heinenoord/Delft - Aangetroffen lichaam is van Mona Baartmans https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/2/06-aangetroffen-lichaam-is-van-mona-baartmans.html Het stoffelijk overschot dat donderdag 1 november werd aangetroffen in een natuurgebied in Heinenoord blijkt van de vermiste Mona Baartmans uit Delft te zijn. nieuwsbericht Fri, 02 Nov 2018 15:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/2/06-aangetroffen-lichaam-is-van-mona-baartmans.html 2018-11-02T15:23:00Z De politie kreeg woensdag 31 oktober een tip, die de politie naar het Jack Dawson Green Pad in Heinenoord leidde. Dit pad ligt in een stuk bos langs de Oude Maas. Op deze locatie is uitgebreid gezocht met speurhonden en later door forensisch specialisten. Zij troffen uiteindelijk het stoffelijk overschot aan. In het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek dat het lichaam van de vermiste Mona Baartmans is. Haar familie is direct op de hoogte gesteld.

]]>
Forensisch specialisten onderzochten het gebied waar het lichaam van Mona Baartmans is aangetroffen. Het gebied werd daarvoor ruim afgezet. Vanuit de lucht heeft het onderzoeksteam foto’s van de vindplaats laten maken. Het lichaam van Mona Baartmans is vandaag onderzocht in het NFI. Over de mogelijke doodsoorzaak en de exacte informatie van de tipgever doet de politie geen mededelingen.

De politie wil iedereen bedanken die de afgelopen weken heeft meegedacht in deze vermissingszaak. Dankzij uw tips konden wij de familie van Mona Baartmans zekerheid geven.

]]>
Nieuwe uniform politie 51.82737299999999 4.483370599999944
Delft/Oud Beijerland/Den Haag - Politie zoekt verder naar vermiste Mona Baartmans https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/25/06---delft-politie-zoekt-verder-naar-mona-baartmans.html In de zoektocht naar de vermiste Mona Baartmans (79) uit Delft heeft de politie vandaag samen met Opsporing Verzocht opnames gemaakt. Met acteurs werden de laatste momenten waarin Mona nog is gezien nagespeeld. Deze opnames zullen ook in het programma van Team West te zien zijn. nieuwsbericht Thu, 25 Oct 2018 13:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/25/06---delft-politie-zoekt-verder-naar-mona-baartmans.html 2018-10-25T13:07:00Z Fotobijschrift: De cameraploeg van Opsporing Verzocht aan het werk  

Mona Baartmans wordt sinds zondagmiddag 23 september rond 17.00 uur vermist. Rond dat tijdstip zou zij zijn afgezet op de hoek Oosteinde/ Broerhuisstraat in Delft. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Op zondag 30 september hield het onderzoeksteam een 60-jarige man in zijn woning aan de Zadelmaker in Oud-Beijerland aan op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van mevrouw Baartmans. Zijn auto, een zwarte Renault Megane, werd op vrijdagavond 28 september in beslag genomen.

Opsporingsonderzoek
Sinds haar vermissing heeft het onderzoeksteam veelvuldig buurtonderzoek gedaan. Is meerdere keren met politiehonden op verschillende locaties in Delft en Oud-Beijerland gezocht. Zochten duikers in de stadsgrachten van Delft en zijn camerabeelden uitgekeken. Verder zijn in de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Team West meerdere keren beelden getoond onder andere van getuigen die die zondagmiddag 23 september op het Oostende liepen, fietsten of reden.

Reconstructie
Aanstaande dinsdag 30 oktober zullen in de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Team West deze reconstructie van de laatste momenten waarin Mona nog gezien is, worden uitgezonden. 

Tips blijven welkom
Heeft u informatie die het team kan helpen, bel dan met 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Een app sturen naar de Whatsapp tiplijn kan natuurlijk ook: 06-17214856.

]]>
Cameraploeg van Opsporing Verzocht aan het werk in Delft 52.011882 4.364974800000027
Rotterdam - Tikkiefraude en kloonmodems in Bureau Rijnmond https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/17/07-tikkiefraude-en-kloonmodems-in-bureau-rijnmond.html Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van de politie eenheid Rotterdam en het Openbaar Ministerie vraagt op 18 oktober aandacht voor onder meer Tikkiefraude en kloonmodems. nieuwsbericht Wed, 17 Oct 2018 14:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/17/07-tikkiefraude-en-kloonmodems-in-bureau-rijnmond.html 2018-10-17T14:06:00Z Op 15 maart 2018 werd met een gestolen pinpas een geldopname gedaan bij een pinautomaat van de ABN-AMRO bank  aan de Dordtselaan in Rotterdam. Op de pas stond geld dat criminelen op een sluwe manier (Tikkiefraude) van een andere bankrekening hadden weten te stelen, vervolgens op de gestolen pas stortten en dat zij door te pinnen contant in handen kregen. 

Joachim Stein
Wie kan meer vertellen over de laatste week van Joachim Stein? Het lichaam van deze 48-jarige Duitse man werd zaterdagmorgen 29 september rond 11 uur levenloos aangetroffen op het strand ‘De Kwade Hoek’ in Goedereede.  Zover het onderzoek nu uitwijst is er geen sprake van een misdrijf. Toch wil de politie graag meer weten over wat Joachim de laatste week van zijn leven deed, waar hij verbleef, hoe hij reisde en wie of wat hij heeft bezocht. 

Mona Baartmans
Sinds 23 september wordt de 79-jarige Mona Baartmans uit Delft vermist, nadat zij een bezoek had gebracht aan haar man in een verpleeghuis in Den Haag. Vanaf 16.30 uur is zij daar vertrokken, samen met iemand die in zwarte Renault Megane rijdt.  Volgens de bestuurder zou deze haar hebben afgezet in de buurt van haar woning aan de Maria van Reigersberchstraat zijn gelopen. Mevrouw Baartmans lijkt echter niet thuis te zijn aangekomen.  In deze zaak is een belangrijke link naar Oud-Beijerland. Daar is de verdachte aangehouden in de Zadelmaker. Gisteren is het voorarrest met 90-dagen verlengd. Was is er met haar gebeurd en wie heeft de zwarte auto gezien?

Gekloonde modems
Drie verdachten stond onlangs terecht voor de diefstal van gegevens van klanten van een internetprovider. Die gegevens zetten ze op gestolen modems, die ze vervolgens te koop aanboden. De kopers konden met deze gekloonde modems volop gratis tv kijken of internetten.

Help mee!
Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).
Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.
 

]]>
51.9244201 4.4777325999999675
Delft - Zoektocht vermiste Mona Baartmans gaat onverminderd door https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/17/06-den-haag-zoektocht-vermiste-mona-baartmans-gaat-onverminderd-door.html Sinds de vermissing van Mona Baartmans (79) uit Delft, nu drie weken geleden, is de politie met man en macht op zoek naar haar. Ook vandaag is het onderzoeksteam volop bezig met het onderzoek. Op het Oosteinde in Delft en de Julianastraat in Oud-Beijerland zoeken speurhonden naar een spoor van mevrouw Baartmans. nieuwsbericht Wed, 17 Oct 2018 10:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/17/06-den-haag-zoektocht-vermiste-mona-baartmans-gaat-onverminderd-door.html 2018-10-17T10:03:00Z (archieffoto)
In die zoektocht is onder andere met duikers in de stadsgrachten gezocht, zijn camerabeelden bekeken en is een buurtonderzoek uitgevoerd. Eerder deed het onderzoeksteam al een oproep wie er op 23 september even na 17.00 uur op het Oosteinde in Delft was geweest. In de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Team West zijn dinsdagavond 16 oktober opnieuw beelden getoond van getuigen die in de buurt zijn gezien. Die getuigen, liepen, fietsten of reden daar die zondagmiddag even na vijf uur. Het onderzoeksteam komt graag met deze getuigen in contact.

Heeft u informatie die het team kan helpen, bel dan met 0800-6070 of via 0900-8844.Of stuur een app via de Whatsapp tiplijn: 06-17214856

]]>
Foto van speurhond 52.011882 4.364974800000027
Delft - Delftse vermissing in Team West en Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/16/06-delftse-vermissing-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html Team West en Opsporing Verzocht tonen vanavond nieuwe beelden van getuigen die in de buurt van het Oosteinde in Delft waren op het moment dat de vermiste Mona Baartmans daar zou zijn afgezet. De getuigen liepen, fietsten of reden daar op zondag 23 september even na vijf uur ‘s middags. In verband met het onderzoek, komt het rechercheteam graag met hen in contact. nieuwsbericht Tue, 16 Oct 2018 10:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/16/06-delftse-vermissing-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html 2018-10-16T10:14:00Z Verder  in Team West vanavond de volgende zaken:

Overval op supermarkt Nunspeetlaan |  Den Haag
Op vrijdagavond 28 september overvalt een gewapende man een buurtsupermarkt op de Nunspeetlaan. Hij bedreigt de medewerker met een vuurwapen en gaat er vandoor met geld uit de kassa. De verdachte is te zien op bewakingsbeelden.

Pinnen met gestolen pas | Lisse en Hoofddorp
Als de eigenaar van een bedrijf wat bankzaken wil regelen, merkt hij dat er grote bedragen van zijn rekening zijn afgeschreven. Bij navraag met de bank blijkt dat een verdachte met de bedrijfspas geld heeft opgenomen in Lisse en Hoofddorp. Er zijn camerabeelden van de verdachte.

Babbeltruc met pinpas | Den Haag
Een 72-jarige man wordt na het betalen van een parkeerkaartje bij het HMC Westeinde geduwd waardoor hij zijn pasjes op de grond laat vallen. Een behulpzame man raapt zijn spullen en geeft hem zijn pasjes terug. Later blijkt dat kort hierna een groot geldbedrag is gepind bij een geldautomaat aan de Laan in het centrum. De verdachte is te zien op camerabeelden.

Fietsendiefstal | Naaldwijk
In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 september werden er enkele fietsen gestolen vanuit tuinen van Naaldwijkse woningen aan de Baljuw en Schepen. Op camerabeelden zijn twee mannen te zien die interesse toonden in de fietsen in de wijk.

Tips Whatsapp tiplijn
Net als in de vorige uitzendingen kunnen de kijkers hun tips doorgeven via de WhatsApptiplijn: 06-17214856. 

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Daarna wordt het programma elk uur herhaald. Op woensdag  wordt Team West nog een aantal keer herhaald.
De uitzending van Opsporing Verzocht is in verband met de oefeninterland verplaatst naar NPO3 om 22.10 uur. Eerder die avond is er op NPOstart om 20.25 uur een live uitzending van 15 minuten. De herhaling is op woensdag 17 oktober om 12.05 uur op NPO2.

]]>
52.0653156 4.286226299999953
Delft - Getuigen gezocht van brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/15/06-delft-getuigen-gezocht-van-brandstichting.html Twee personenauto vlogen zondag 14 oktober omstreeks 23:45 uur in de brand. Een getuige belde na ontdekking de hulpdiensten. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen. nieuwsbericht Mon, 15 Oct 2018 14:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/15/06-delft-getuigen-gezocht-van-brandstichting.html 2018-10-15T14:49:00Z Agenten kregen een melding dat er twee auto’s aan de Van Kinschotstraat in brand stonden. De brandweer bluste de branden, maar de twee auto’s raakten zwaar beschadigd. De eigenaar deed aangifte en de politie zoekt getuigen. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord op zondagavond 14 oktober tussen 23:15 en 23:45 uur in de omgeving van de Van Kinschotstraat? Of heeft u bewakingsbeelden waar mogelijk de verdachte(n) van deze brandstichting op staan? Bel dan met districtsrecherche Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bel 1-1-2
Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven of de vluchtrichting van de auto of scooter vertellen, dan komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid! Meer tips vindt u op www.politie.nl. 

]]>
Voorzijde brandweerauto 52.01190339999999 4.337851699999987
Delft - Verdachte (26) oplichting aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/11/06-delft-verdachte-26-oplichting-aangehouden.html Een onderzoek naar 13 aangiftes van oplichting leidde naar een verdachte, een 26-jarige man uit Delft. Agenten hielden de man donderdagochtend 11 oktober in zijn woning in Delft aan. Een rechercheteam onderzoekt zijn betrokkenheid bij de oplichtingszaken, waarbij na de internetaankoop op straat betaald zou worden, met behulp van een valse bank App. Na de aanhouding doorzochten agenten zijn woning. De politie onderzoekt de zaak. nieuwsbericht Thu, 11 Oct 2018 14:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/11/06-delft-verdachte-26-oplichting-aangehouden.html 2018-10-11T14:30:00Z Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Je plaatst een advertentie op een verkoopsite en krijgt vervolgens een bod op je gloednieuwe mobiele telefoon, die € 50 boven de vraagprijs ligt. De koper en jij spreken af op straat om de aankoop af te handelen, uiteindelijk lever jij je goed, maar krijgt er niet betaald. Dit overkwam een dertiental aangevers tussen april en juli, onder andere aan de Van Hasseltlaan in Delft. Daar kwamen de slachtoffers naartoe, gaven hun verkoopwaar af en zagen op een bank App dat de verdachte het geld overgemaakte op hun rekening. Echter bleek dit een valse bank App, want pas later kwamen ze erachter dat ze niet betaald kregen. Het ging steeds om bedragen tussen de € 500 en € 900. Onderzoek door rechercheurs wijst uit dat de verdachte mogelijk betrokken is bij deze wijze van oplichting. In de periode tussen april en oktober zijn er overigens meer van soortgelijke aangiftes binnengekomen bij politie.

Werkwijze
Op het moment dat slachtoffer en verdachte elkaar ontmoeten, wordt eerst gevraagd naar de banknaam van verkopende partij. Vervolgens zorgt de verdachte ervoor dat hij toevallig altijd een andere bank heeft, waardoor het aankoopgeld pas een dag later op de rekening van het slachtoffer zou komen te staan. De verdachte kiest hierop een willekeurige bank uit en laat dan via een valse bank App zien dat hij het geld direct op de rekening van het slachtoffer stort. En neemt dan zijn aangekochte goed mee. In deze 13 aangiftes ging dat om gloednieuwe mobiele telefoons, een Mac Book Pro en een Playstation spelcomputer.

Dubbel slachtoffer
Een aantal aangevers trapten daarna nog een keer in zijn oplichtingspraktijken. Die lieten zich door de verdachte op de afspreeklocatie overhalen om € 20 te betalen om zijn beltegoedkaart op te kunnen waarderen, in ruil voor een extra storting van € 40 op de rekening van het slachtoffer. Daarnaast lieten ook een aantal slachtoffers zich nog overhalen om de volgende dag € 50 op een rekening van de verdachte te storten. Dit, omdat ze op deze manier het eerdere, overeengekomen aankoopbedrag dan wél gestort zouden krijgen.

Doe aangifte
Herkent u deze werkwijze en bent u ook slachtoffer geweest van deze vorm van oplichting, maak een afspraak voor het doen van aangifte. Dat kan op meerdere manieren: via internet (www.politie.nl) of via een telefonische afpraak (via 0900-8844) op een politiebureau.

Voorkom oplichting
Als u online zaken doet met iemand, weet u vaak niet wie u tegenover u heeft. Verifieer de gegevens van de persoon waarmee u zaken doet en probeer, waar mogelijk, altijd de transactie in persoon af te handelen. Maar weet dat er valse bank App’s gebruikt worden door oplichters. Volg ook uw onderbuikgevoel en laat uw verstand spreken. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo. Lees meer tips op https://www.politie.nl/themas/internetoplichting.html .

]]>
Centralisten van de meldkamer in Venlo 52.01157689999999 4.357067700000016