Alle berichten | Dordrecht | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/dordrecht.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Dordrecht nl Mon, 26 Sep 2022 16:24:54 GMT 2022-09-26T16:24:54Z nl Dordrecht - Wie weet meer over een beschieting op een voertuig in Dordrecht? https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/20/07-wie-weet-meer-over-een-beschieting-op-een-voertuig-in-dordrecht.html De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een belaging en beschieting op een voertuig op de J.P. Heijeplein in Dordrecht. Er zijn geen slachtoffers gewond geraakt, de verdachten zijn op de vlucht geslagen. Tue, 20 Sep 2022 07:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/20/07-wie-weet-meer-over-een-beschieting-op-een-voertuig-in-dordrecht.html 2022-09-20T07:44:00Z Het is maandagvond omstreeks tien uur in de avond als een bestuurder van een voertuig samen met vier andere inzittenden in de auto stilstaat bij een eethuis. Vervolgens zien ze dat er meerdere auto’s vlak achter hun auto stilstaan. Een daarvan is een witte Volkswagen.

Al snel komen er vier jongens voor de auto van de slachtoffers staan. Zij proberen de ramen van het voertuig in te slaan. Vervolgens wordt er ook geschoten op de auto. Nadat de daders weer wegrijden, slaan de slachtoffers meteen alarm. Zij zijn gelukkig niet gewond geraakt, maar wel enorm geschrokken.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over dit incident en/of de verdachten. Op dit moment wordt er sporenonderzoek gedaan en zijn we in gesprek met getuigen, maar alle informatie is welkom. Ook camerabeelden van het incident ontvangt de politie heel graag.

]]>
51.80101494 4.66490155
Dordrecht - Politie zet videotechnologie in tijdens pilot videovoertuig https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/28/07-videovoertuig-eenheid-rotterdam.html De kern van ons werk – optreden én hulp verlenen – willen we goed en betrouwbaar uitvoeren. We staan iedere dag klaar om te zorgen dat het in onze eenheid morgen nog veiliger is dan vandaag. Dat doen we met de huidige methodes en technieken, maar we investeren ook in innovatie en nieuwe technieken. Videotechnologie is in de huidige maatschappij onmisbaar; zo ook in het hedendaags politiewerk. We maken daar dankbaar gebruik van om misdrijven op te lossen of hulp te verlenen. Vanaf augustus 2022 draait de Politie Eenheid Rotterdam in de gemeente Dordrecht een pilot met een nieuw videovoertuig. Mon, 08 Aug 2022 07:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/28/07-videovoertuig-eenheid-rotterdam.html 2022-08-08T07:23:00Z Bijdrage aan huidig politiewerk
Agenten komen tijdens de afhandeling van incidenten veelvuldig terecht in situaties die moeilijk te overzien zijn. Denk aan incidenten zoals een urgente vermissing of een dreigende escalatie bij grote evenementen. Camerabeelden helpen dan om een beter beeld te krijgen van de situatie. Hoewel er meerdere camera’s zijn, denk aan de camera’s van de gemeente, mist de politie soms de mogelijkheid om op een snelle manier videobeelden te kunnen maken. Om dit te kunnen oplossen, draait de Politie Eenheid Rotterdam per augustus 2022 een pilot met een videovoertuig. Dit innovatieve voertuig is uitgerust met technologie die een grote bijdrage kan leveren aan het huidige politiewerk. De camera kan bediend worden door de collega in het voertuig zelf, maar als de situatie daarom vraagt, ook door een medewerker in de meldkamer. Daar kan dan op afstand worden meegekeken en ingeschat of extra politie-inzet nodig is, of juist minder.

Vier dome-camera's en thermische sensor
Het voertuig heeft een draaibare camera op een mast en vier dome-camera’s op het dak die een 360 graden beeld geven rondom het voertuig. De thermische sensor en de reguliere dag/nachtzicht sensor van de draaibare camera vullen elkaar aan om een compleet beeld te geven van de omgeving. Dankzij de warmtebeeldsensor met contrastweergave zijn rookwolken, duisternis en mist geen belemmering meer om beeld te genereren. Ook komt er een aantal livestream bodycams in het voertuig te liggen, klaar voor gebruik.

]]>
De pilot start in de gemeente Dordrecht en duurt 12 maanden. Er zijn 15 collega’s getraind om als operator met dit voertuig te mogen werken. Zij weten hoe ze de beelden wel en niet mogen gebruiken. De toegangsregels en gebruiksregels die voor deze camerabeelden gelden, zijn hetzelfde als voor alle andere camerabeelden die de politie zelf verzamelt.
 

]]>
De politieorganisatie heeft een belangrijke taak om zorgvuldig om te gaan met beelden en het waarborgen van de privacy van burgers. Daarom heeft er voor de start van deze pilot een uitgebreide beoordeling plaatsgevonden, een gegevensbeschermingseffectbeoordeling (GEB). Het doel hiervan is om de privacyrisico’s weg te nemen of te verkleinen. Transparantie over deze pilot vinden wij van groot belang en vragen beantwoorden graag. Onderaan deze pagina vindt u een uitgebreide vragenlijst met daar bijbehorende antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Kijk dan hieronder op welke manier u contact met ons kunt zoeken.

Meer informatie of contact
Voor journalisten:
We vertellen u graag meer over deze pilot. U kunt een vraag stellen door een mail te sturen naar: mediadesk.rotterdam@politie.nl.

Voor burgers:
Heeft u vragen over de privacy, dan kunt u een vraag stellen aan de privacydesk uit uw regio. Stuur hierbij een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee ter verificatie van uw identiteit. Uw foto en BSN mag u afschermen. Ook kunt u een mail sturen naar: privacy-bedrijfsvoering.staf.pdc@politie.nl

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.78150729 4.70887437
Dordrecht - Wie heeft meer informatie over schietincident Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/28/07-wie-heeft-meer-informatie-over-schietincident-dordrecht.html Woensdag 27 juli rond 17.45 uur ontdekte een man meerdere kogelinslagen in zijn auto, die geparkeerd stond op de Ruys de Beerenbrouckweg in Dordrecht. Agenten kwamen naar de melder toe en ontdekten ook een kogelhuls. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Thu, 28 Jul 2022 09:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/28/07-wie-heeft-meer-informatie-over-schietincident-dordrecht.html 2022-07-28T09:29:00Z De kogelinslagen en –huls zijn het gevolg van een schietincident van een dag eerder. Op 26 juli  rond 00.50 uur hoorden bewoners in de straat een aantal knallen en belden de politie. Agenten gingen direct ter plaatse, maar vonden in eerste instantie niets. Ruim een dag later ontdekte het slachtoffer de schade aan zijn auto en vonden agenten ook de huls .

Getuigen gezocht
Heeft u meer informatie of camerabeelden die ons kunnen helpen in dit onderzoek? Dan komen we graag in contact met u via één van de onderstaande mogelijkheden.

Wees een held, voorkom geweld
Daders van schietpartijen schuwen het gebruik van geweld niet. Daders van schietpartijen kunnen opnieuw toeslaan. Voorkom slachtoffers en help de straten veilig te houden, help ons de daders van schietpartijen aan te houden door informatie en beelden te delen als u deze heeft.

Meld vertrouwelijk
U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche in Dordrecht. U kunt uw informatie en beelden ook vertrouwelijk delen via het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Zij behandelen uw gegevens strikt vertrouwelijk. 088 - 661 77 34. U kunt ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
51.78912708 4.65964852
Dordrecht - Meerdere gewonden bij steekincident Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/15/07-meerdere-gewonden-bij-steekincident-dordrecht.html Bij een steekincident in een woning aan de Seringenstraat in Dordrecht zijn vrijdagnacht 15 juli drie jonge kinderen van onder de tien jaar en een 53-jarige man gewond geraakt. Een 39-jarige vrouw is aangehouden als verdachte. De recherche onderzoekt de zaak. Fri, 15 Jul 2022 02:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/15/07-meerdere-gewonden-bij-steekincident-dordrecht.html 2022-07-15T02:50:00Z In de nacht van 15 juli kreeg de politie rond 01.20 uur een melding van een steekinicdent aan de Seringenstraat in Dordrecht. Bij het incident zouden meerdere gewonden zijn, waaronder drie jonge kinderen. Agenten die ter plaatse kwamen troffen inderdaad drie jonge, gewonde kinderen en een gewonde volwassen man aan. Direct is aan hen eerste hulp verleend. Er kwamen meerdere ambulances en een mobiel medisch team ter plaatse. De slachtoffers zijn met spoedtransporten naar het ziekenhuis vervoerd. Een 39-jarige vrouw die ook in de woning aanwezig was, is aangehouden als verdachte. 

Onderzoek 

Na het verlenen van de eerste hulp is de recherche gestart met het opsporingsonderzoek. Daarbij krijgen ze onder meer ondersteuning van de forensische opsporing die het sporenonderzoek in en om de woning zal gaan doen. Het opsporingsonderzoek is erop gericht om te achterhalen wat zich exact in de woning heeft afgespeeld en wie welke rol daarin heeft gehad. Over de toedracht van het steekincident is nu nog niets te zeggen. De verwachting is dat het onderzoek in en rondom de woning nog enkele uren kan gaan duren. 

Slachtofferhulp

Het incident vond midden in een woonwijk plaats. Voor buurtbewoners die hier over willen praten is slachtofferhulp beschikbaar. Wilt u nog iets anders delen met het onderzoeksteam, dan is dat mogelijk. 

]]>
51.79026319 4.70153335
Dordrecht - Agenten belaagd in Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/10/07-agenten-belaagd-in-dordrecht.html Afgelopen nacht zijn agenten belaagd toen zij de inzittenden van een auto wilden controleren na een vechtpartij in Dordrecht. Een agent liep een gebroken pink op en een politiebus werd vernield. Er zijn twee mannen aangehouden. Sun, 10 Jul 2022 12:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/10/07-agenten-belaagd-in-dordrecht.html 2022-07-10T12:17:00Z Agenten kregen rond 2.00 uur een melding van een vechtpartij op het Vogelplein in Dordrecht. Als agenten aan komen, rijdt er een auto met een hoge snelheid de wijk in. Agenten gaan achter de auto aan. De bestuurder negeert het stopteken maar op het Eemsteynplein stopt de auto dan toch en stappen er vijf personen uit. De inzittenden geven geen gehoor aan de aanwijzingen die zij krijgen van agenten. Als dan om de identiteitspapieren wordt gevraagd, wordt de sfeer steeds grimmiger. Agenten worden beledigd en twee mannen worden aangehouden. Bij de aanhouding breekt een van de agenten een pink. Ook wordt een politiebus vernield. Als agenten dreigen met het stroomstootwapen lukt het om de situatie onder controle te krijgen. De twee mannen (24 en 21 jaar uit Dordrecht) zijn overgebracht naar het politiebureau. 

Onacceptabel
Dergelijke agressie en geweld tegen hulpverleners is volstrekt onacceptabel. Agenten hebben samen met andere hulpverleners een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners meteen op en het beleid van het Openbaar Ministerie is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers. Lees hierover meer op: https://www.politie.nl/themas/geweld-tegen-politie-en-hulpverleners.html

]]>
51.81029947 4.6840019
Dordrecht - Handhaver in burger mishandelt in Weizigtpark https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/6/07-handhaver-in-burger-mishandelt-in-weizigtpark.html In het Weizigtpark is dinsdagavond 5 juli een handhaver de gemeente mishandeld. Dit gebeurde nadat er een controle werd gehouden in het park. Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. Wed, 06 Jul 2022 08:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/6/07-handhaver-in-burger-mishandelt-in-weizigtpark.html 2022-07-06T08:31:00Z Handhavers van de gemeente hielden een actie in het park na verschillende meldingen van overlast van alcohol- en drugsgebruik, wildplassen en geluidsoverlast. Handhavers waren in uniform en niet herkenbaar aan het werk. Rond 20.15 uur werd bij een controle duidelijk dat een man een wijkverbod had waarop hij werd aangehouden. Op dat moment kwam er een andere man af op een handhaver die in burgerkleding aan het werk was. Hij vroeg in het Engels aan de handhaver om een sigaret. Iets wat de handhaver hem niet gaf. 

Uit het niets kwam de man in volle vaart en met zijn armen "molenwiekend" op de handhaver afgelopen. Direct kreeg hij meerdere klappen op zijn kaak en hoofd. De handhaver probeerde de man van zich af te weren en viel met zijn fiets op de grond. De man kwam boven hem staan en gaf de handhaver weer een aantal klappen. Gelukkig wist hij op te staan en kon hij de noodknop indrukken en zijn locatie doorgeven waar hij op dat moment was waarop al snel agenten ter plaatse konden komen.

De handhaver raakte licht gewond. De 38-jarige man is aangehouden en overgebracht naar bureau. 
 

]]>
51.80552645 4.66313427
Dordrecht - 10 verdachten aangehouden bij drugsactie Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/5/07-10-verdachten-aangehouden-bij-drugsactie-dordrecht.html Donderdag 30 juni heeft de politie 10 verdachten aangehouden tijdens een drugsactie op twee panden in Dordrecht. Twee van hen (34 en 63 jaar oud) worden verdacht van de handel in verdovende middelen. Na meerdere meldingen vanuit oplettende burgers, kreeg de politie zicht op de activiteiten in en rondom deze panden. De politie is dankbaar voor de oplettendheid en meldingsbereidheid van deze personen. Door deze (anonieme) meldingen kan de politie optreden. Tue, 05 Jul 2022 13:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/5/07-10-verdachten-aangehouden-bij-drugsactie-dordrecht.html 2022-07-05T13:13:00Z Het gaat om een pand aan de Wijngaardstraat en een pand aan de Torenstraat in Dordrecht. Van de 10 verdachten, zijn er in ieder geval twee die verdacht worden van het handelen in verdovende middelen. Voor iedere verdachte geldt dat hun rol wordt onderzocht. Agenten van het basisteam werden tijdens de actie ondersteund door agenten van Team Parate Eenheid.

Melden verdachte situatie
Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld een verdachte situatie altijd direct bij de politie via 1-1-2.  Onthoud locatie, signalementen en bijzondere kenmerken van personen of kentekens van verdachte auto’s en geef die door aan de meldkamer. Als het niet dringend is kunt u informatie doorgeven via 0900-8844.

]]>
51.81761606 4.67190974
Dordrecht - Politie zoekt getuigen van overval Trekpleister Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/5/07-politie-zoekt-getuigen-van-overval-trekpleister-dordrecht.html De politie zoekt de dader van een overval die op 4 juli een overval pleegde op een Trekpleister-winkel in Dordrecht. Tue, 05 Jul 2022 08:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/5/07-politie-zoekt-getuigen-van-overval-trekpleister-dordrecht.html 2022-07-05T08:27:00Z De dader kwam rond 14.35 uur de drogisterij aan de Cornelis de Witstraat binnen en bedreigde twee kassamedewerkers met een mes. De kassa werd geopend en de man graaide zijn buit bij elkaar, waarna hij rustig de winkel verliet.

Signalement
De man was ± 25 jaar, was 1.70m lang en had een licht getinte huidskleur. Hij droeg een grijs jasje, had een capuchon op en droeg en zwarte korte broek. Hij had wit met zwarte schoenen met een rode streep aan de zijkant aan.

Bel de politie
Wie de overval heeft zien gebeuren of de man ervoor of erna heeft gezien, wordt gevraagd met de politie te bellen. Bel dan naar 0900-8844 en vraag naar het Regionale Overvallen Team. Daar kunt u ook terecht als u beelden van de overval(ler) heeft. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

]]>
51.81089647 4.66930764
Dordrecht - Woning in Krispijn beschoten, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/2/07-woning-in-krispijn-beschoten-politie-zoekt-getuigen.html Zaterdag 2 juli in de vroege ochtend, 4.30 uur, is een woning aan de Willem Marisstraat beschoten. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen en mensen met informatie. Sat, 02 Jul 2022 20:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/2/07-woning-in-krispijn-beschoten-politie-zoekt-getuigen.html 2022-07-02T20:41:00Z De bewoners lagen ten tijde van de schietpartij te slapen en hebben de schietpartij niet opgemerkt. Tot zij de volgende dag gaten in het raam zagen. Uit onderzoek blijkt dat de woning beschoten is.

De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben, beelden hebben uit de omgeving of misschien informatie hebben die van belang kan zijn. 

]]>
51.7992059 4.65896078
Dordrecht - Vrouw neergestoken op Middelweg https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/12/07-vrouw-neergestoken-op-middelweg.html In de vroege ochtend van zondag 12 juni is een 23-jarige vrouw uit Dordrecht neergestoken. De verdachte kon kort na het incident worden aangehouden. Het betreft een 22-jarige man ook uit Dordrecht. Sun, 12 Jun 2022 15:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/12/07-vrouw-neergestoken-op-middelweg.html 2022-06-12T15:32:00Z Het is rond 4 uur in de ochtend als de politie de melding ontvangt van een steekincident op een parkeerplaats aan de Middelweg. Als de collega’s aankomen, zien zij de vrouw ogenschijnlijk, zwaargewond liggen. Er zijn op dat moment een aantal personen die het slachtoffer bijstaan en ook getuigen zijn geweest van het incident. Door het snelle handelen van de omstanders en agenten kon het slachtoffer vervoerd worden naar het ziekenhuis.  Zij was even bewusteloos geweest maar werd bij bewustzijn vervoerd door de ambulance.

Getuigen verklaarden aan de politie dat er voorafgaand het steken een woordenwisseling heeft plaatsgevonden tussen de verdachte en het slachtoffer. Middels de getuigenverklaringen kon de politie even later de 22-jarige Dordtenaar aanhouden. Hij zit op dit moment nog steeds vast.

]]>
51.80934341 4.70930009
Dordrecht - Politie houdt 24-jarige man aan voor bezit vuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/4/07-politie-houdt-24-jarige-man-aan-voor-bezit-vuurwapen.html De politie heeft vrijdagavond 3 juni tegen 20.30 uur een 24-jarige man aangehouden. Hij was in het bezit van een vuurwapen. Sat, 04 Jun 2022 10:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/4/07-politie-houdt-24-jarige-man-aan-voor-bezit-vuurwapen.html 2022-06-04T10:29:00Z Op vrijdagavond zagen agenten een drietal mannen op het Bagijnhof lopen, waarvan er één een bivakmuts droeg. Daarom besloten de agenten om hun ID te vragen. Bij deze controle konden twee van de mannen hun ID niet tonen. Een agent vroeg om die reden of hij in hun tassen mocht kijken. Hierop reageerde één van de mannen zenuwachtig; direct daarna rende hij ervandoor. Onderweg gooide hij zijn tas weg, waaruit een vuurwapen viel.

De agenten hebben het vuurwapen direct veiliggesteld en zetten de achtervolging in. Door middel van een BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) is de verdachte, een 24-jarige man uit Den Helder, aangehouden.

]]>
51.81251281 4.66791683
Dordrecht - Aanhouding na overval hotel in Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/24/07-aanhouding-na-overval-hotel-in-dordrecht.html Vannacht rond 04.00 uur stond er een man met een hamer bij de receptie van een hotel aan de Laan van Europa in Dordrecht. Gelukkig raakte niemand gewond. Even later konden agenten hem aanhouden. Tue, 24 May 2022 09:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/24/07-aanhouding-na-overval-hotel-in-dordrecht.html 2022-05-24T09:04:00Z De medewerkers van het hotel sloegen alarm nadat een man bij de receptie had gedreigd met een hamer. Hij wist de kassalade buit te maken en te vluchten. Agenten konden even later de verdachte, een 40-jarige man uit Dordrecht, aanhouden.

]]>
51.77439803 4.65369054
Het fietspad langs het spoor tussen Dordrecht Stadspolders en Sliedrecht, ter hoogte van het Rudyard Kipling-erf - Gezocht - Wie herkent deze verdachten van gewelddadige straatroof op fietspad in Dordrecht? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/07-wie-herkent-deze-verdachten-van-gewelddadige-overval-op-fietspad-in-dordrecht.html De politie zoekt getuigen van een straatroof die vrijdagavond 22 april rond half twaalf 's avonds plaatsvond op het fietspad langs het spoor tussen Dordrecht Stadspolders en Sliedrecht. Het gebeurde ter hoogte van het Rudyard Kipling-erf. Onder bedreiging van een mes moest de jongen zijn zakken leeg maken en al zijn waardevolle spullen afgeven. De drie daders reden op twee scooters. verdachte Thu, 12 May 2022 09:27:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/07-wie-herkent-deze-verdachten-van-gewelddadige-overval-op-fietspad-in-dordrecht.html 2022-05-12T09:27:00Z De jongen was op weg naar huis vanaf een vriendin toen hij op het fietspad op een T-splitsing nabij het Rudyard Kipling-erf werd ingesloten door twee scooters. De drie daders kwamen om het slachtoffer heen staan, bedreigden hem met een mes en de jongen moest zijn spullen afstaan. De jongens droegen donkere kleding en gezichtsbedekking. Eén van de jongens was blank, had een slank postuur, was ongeveer 1.80 / 1.85 meter lang. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas met capuchon met bontkraag en een donkere trainingsbroek met een rode streep. De drie daders waren op twee scooters, waarvan er een zwart/rood was met gele vlammen of strepen op de kappen. De andere scooter was blauw met rood. 

 

]]>
 • Heeft u deze straatroof zien gebeuren?
 • Heeft u deze drie jongens op de twee scooters tussen 23.00 en 24.00 uur zien rijden in de omgeving van de Stadspolders 
 • Heeft u een idee wie deze daders zouden kunnen zijn?
 • Neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat uw informatie achter via het tipformulier op onze site.

  ]]>
  ]]>
  Getuigen gezocht 51.80103656 4.72117953
  Dordrecht - 17-jarige jongen beroofd in Dordrecht-Stadspolders https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/23/07-17-jarige-jongen-beroofd-in-dordrecht-stadspolders.html De politie zoekt getuigen van een straatroof die vrijdagavond rond half twaalf plaatsvond op het fietspad langs het spoor tussen Dordrecht-Stadspolders en Sliedrecht. Het gebeurde ter hoogte van het Rudyard Kipling-erf. Onder bedreiging van een mes moest de jongen zijn zakken leeg maken en al zijn waardevolle spullen afgeven. De drie daders reden op twee scooters. Sat, 23 Apr 2022 12:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/23/07-17-jarige-jongen-beroofd-in-dordrecht-stadspolders.html 2022-04-23T12:48:00Z De jongen was op weg naar zijn vriendinnetje toen hij op het fietspad op een T-splitsing nabij het Rudyard Kipling-erf werd ingesloten door twee scooters. De drie daders kwamen om het slachtoffer heen staan, bedreigden hem met een mes en de jongen moest zijn spullen afstaan. De jongens droegen donkere kleding en gezichtsbedekking. Eén van de jongens was blank, had een slank postuur, was ongeveer 1.80 / 1.85 meter lang. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas met capuchon met bontkraag en een donkere trainingsbroek met een rode streep. De drie daders waren op twee scooters, waarvan er een zwart/rood was met gele vlammen of strepen op de kappen. De andere scooter was blauw met rood. 

  Heeft u deze straatroof zien gebeuren, heeft u deze drie jongens op de twee scooters tussen 23.00 en 24.00 uur zien rijden in de omgeving van de Stadspolders of heeft u een idee wie deze daders zouden kunnen zijn, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat uw informatie achter via het tipformulier op onze site.

  ]]>
  51.79981429 4.71996689
  Dordrecht - Twee mannen aangehouden na steekincident Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/9/07-twee-mannen-aangehouden-na-steekpartij-dordrecht.html Bij een steekincident in Wielwijk zijn twee mannen vrijdagavond 8 april gewond geraakt. Beide mannen zijn aangehouden. Sat, 09 Apr 2022 10:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/9/07-twee-mannen-aangehouden-na-steekpartij-dordrecht.html 2022-04-09T10:58:00Z Rond 19.00 uur troffen agenten na een melding van een steekincident een 26-jarige man uit Dordrecht gewond aan op het Admiraalsplein. Kort daarna kregen agenten de melding dat er een man gewond bij het water zat op de Frans Neareboutstraat. De 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats bleek te zijn gestoken. Beide mannen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn beiden aangehouden.

  Wat er precies gebeurd is wordt op dit moment onderzocht. Er zijn sporen veiliggesteld in de omgeving van de Admiraalsplein en Frans Neareboutstraat en er wordt gesproken met getuigen en bewoners.

  Informatie?
  Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden? Neem dan contact op met het onderzoeksteam via onderstaande mogelijkheden

  ]]>
  51.7909381 4.65427655