Alle berichten | Dordrecht | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/dordrecht.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Dordrecht nl Sat, 24 Jul 2021 11:29:23 GMT 2021-07-24T11:29:23Z nl Dordrecht - Twee mannen aangehouden na diefstal telefoons op school Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/13/07-twee-mannen-aangehouden-na-diefstal-telefoons-op-school-dordrecht.html De politie heeft op 13 juli twee mannen van 19 jaar uit Dordrecht in hun woonplaats aangehouden. Ze zouden betrokken zijn geweest bij de diefstal van telefoons vanuit een middelbare school in Dordrecht op 1 februari jl. Tue, 13 Jul 2021 13:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/13/07-twee-mannen-aangehouden-na-diefstal-telefoons-op-school-dordrecht.html 2021-07-13T13:41:00Z Op die bewuste maandag maakten tientallen scholieren in de aula van de school een toets; hun telefoons hadden ze vooraf ingeleverd. Deze mobieltjes werden in een bak verzameld die bij de uitgang van de aula werd neergezet. Een onbekende man nam de bak met telefoons tijdens de toets mee en dupeerde daarmee tientallen scholieren. Enkele telefoons werden wel teruggevonden, maar het merendeel is tot op de dag van vandaag verdwenen.

De recherche van het district Zuid-Holland-Zuid startte direct een onderzoek dat op 1 februari al leidde tot de aanhouding van een (toen) 17-jarige verdachte uit Dordrecht. Deze jongen werd een dag later heengezonden, maar blijft verdachte. Vanaf het begin was echter duidelijk dat bij de diefstal méér personen betrokken waren en de recherche zette het onderzoek dan ook voort en dat leidde naar de beide verdachten.

Tips naar aanleiding van Bureau Rijnmond
Bureau Rijnmond besteedde op 6 mei aandacht aan de diefstal. Met succes, want één van de kijkers herkende een van de mannen op de beelden die toen van de daders werden getoond.

]]>
51.78150729 4.70887437
Dordrecht - Politie arresteert 5 verdachten van internetoplichting https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/30/07-politie-arresteert-5-verdachten-van-internetoplichting.html In een onderzoek naar online oplichting heeft de Politie Eenheid Rotterdam in de Drechtsteden op dinsdag 29 juni 4 mensen aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man en een 17-jarige jongen uit Dordrecht, een 49-jarige vrouw uit Papendrecht en een 19-jarige man uit Zwijndrecht. Vorige week werd in hetzelfde onderzoek al een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Meerdere gedupeerden kochten een product of dienst online, betaalden hiervoor, maar ontvingen het nooit. Hierop startte de politie een onderzoek met de aanhoudingen tot resultaat. Wed, 30 Jun 2021 11:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/30/07-politie-arresteert-5-verdachten-van-internetoplichting.html 2021-06-30T11:30:00Z De politie kwam de verdachten op het spoor via het Landelijk Meldpunt Internet Oplichtingen (LMIO). Het LMIO ontving de laatste tijd veel meldingen van gedupeerden die via verschillende online webshops of via Marktplaats.nl producten of diensten bestelden. Zij ontvingen de bestelling vervolgens niet, maar hadden al wel betaald. In een onderzoek naar deze internetoplichtingen, kwam de politie een aantal verdachten op het spoor. Dinsdag hield de politie in de Drechtsteden deze verdachten aan. Zij zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Daarnaast voerden de verdachten ook direct gesprekken met Humanitas, de gemeente Dordrecht en de reclassering. Het doel hiervan is om de verdachten op financieel en administratief gebied te begeleiden en criminele activiteiten in de toekomst te voorkomen. Op basis van het verhoor door de politie en de gesprekken met Humanitas, de gemeente Dordrecht en de reclassering oordeelde het Openbaar Ministerie over passende straffen. De minderjarige verdachte is doorgestuurd naar Halt. De andere verdachten hebben taakstraffen ontvangen, uiteenlopend van 60 tot 120 uur. Daarnaast zijn de verdachten verplicht om de afspraken die zij met de hulpverleners hebben gemaakt, na te komen. Een aantal verdachten werkt mee aan een schadebemiddeling.

Verschillende vormen cybercrime

Internetoplichting –iemand betaalt voor een product, maar ontvangt dit nooit- is een onderdeel van cybercrime. Cybercrime kent veel verschillende vormen. Zo bestaat er naast internetoplichting ook de WhatsApp-fraude (Vriend-in-Noodfraude) en betaallinkfraude. Bij betaallinkfraude doet een crimineel zich voor als een bankmedewerker, waarbij hij vertelt dat het slachtoffer is gehackt, omdat er verdachte transacties te zien zijn op de rekening. De oplichter (de ‘nepbankmedewerker’) dringt er vervolgens op aan om het geld over te maken naar een andere ‘veilige rekening’.

Geldezels
Net als internetoplichting, WhatsApp-fraude en betaallinkfraude is het zijn van een geldezel een vorm van cybercrime. Hierbij vraagt iemand of hij je bankrekening en pinpas even mag gebruiken. Dit kan zijn, omdat zijn eigen rekening zogenaamd niet werkt. De crimineel stort geld op jouw bankrekening en pint dit bij een automaat. In ruil voor het lenen van een bankrekening, krijgt de geldezel een geldbedrag. Dit klinkt misschien als een goede deal, maar is strafbaar! De crimineel gebruikt de geldezel om gestolen geld wit te wassen. De gevolgen hiervan zijn groot: iemand krijgt een strafblad, kan in de toekomst geen leningen afsluiten en moet het witgewassen geld terugbetalen. Hoe dit werkt, is te zien in onze video over geldezels.

]]>
Verstoren van cybercrime door het oppakken van oplichters

Naast de opsporing, zetten politie en justitie steeds meer in op het voorkomen en verstoren van cybercrime. Dit doen we onder andere door het oppakken van verdachten zoals gisteren in de Drechtsteden is gebeurd. Door het arresteren van verdachten, zorgen we ervoor dat contacten tussen criminelen worden onderbroken.


Voorkom slachtoffer worden van cybercrime

U kunt verschillende maatregelen nemen om te voorkomen dat u slachtoffer van internetfraude wordt. Al onze tips hiervoor staan op een rij op onze website.


Toch slachtoffer? Doe altijd aangifte!

Bent u slachtoffer van cybercrime? Doe dan aangifte. Op deze manier helpt u de politie om uw oplichter op te sporen. 

]]>
51.78150729 4.70887437
Dordrecht - Nieuwe aanhoudingen voor woningoverval Vrankenstraat https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/25/07-nieuwe-aanhoudingen-voor-woningoverval-vrankenstraat.html Eind maart waren de bewoners van een woning in Dordrecht het slachtoffer van een woningoverval die de hele nacht duurde. Diezelfde ochtend hield de politie twee verdachten aan. Eind mei hield de politie een derde en vierde verdachte aan en afgelopen week hield de politie nog twee verdachten aan. Fri, 25 Jun 2021 09:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/25/07-nieuwe-aanhoudingen-voor-woningoverval-vrankenstraat.html 2021-06-25T09:10:00Z Maandag 22 maart rond half zeven ‘s morgens meldde de bewoner van een pand aan de Vrankenstraat dat hij en zijn vrouw waren overvallen. Een nog onbekend aantal overvallers was in de loop van de avond, vermoedelijk rond half negen, hun woning binnengedrongen. Gedurende de gehele nacht was het echtpaar onder druk gezet om hun bankrekening te geven. In de vroege ochtend zag het slachtoffer kans om de politie te waarschuwen. Agenten hielden vervolgens een 18-jarige jongen uit Papendrecht aan en een 21-jarige Dordtenaar.

Eind mei hield de politie twee 24-jarige Rotterdammers aan. Afgelopen week werden nog twee verdachten aangehouden; een 20-jarige Dordtenaar en een 21-jarige man uit Alblasserdam. De politie denkt hiermee alle verdachten van deze overval te hebben aangehouden.

]]>
51.81715833 4.67285577
Dordrecht - Woningoverval in Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/23/07-woningoverval-in-dordrecht.html Dinsdagavond heeft er een woningoverval plaatsgevonden aan de Groen van Prinstererweg. De daders vluchtten weg in twee auto’s. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek. Wed, 23 Jun 2021 11:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/23/07-woningoverval-in-dordrecht.html 2021-06-23T11:32:00Z Het is iets over acht in de avond als de 36 jarige bewoonster de deurbel van haar woning hoort gaan. Haar 40 jarige vriend, eveneens woonachtig in Dordrecht opent de deur. Even later ziet de vrouw haar vriend onder bedreiging van een vuurwapen terug de woning in komen. Eén van de daders beveelt hem zijn sieraden af te doen. Als de daders dan de woning uit vluchtten pakken zij nog een designer tas mee.

Vluchtauto’s
Het slachtoffer ziet de twee mannen wegrennen en instappen in twee verschillende auto’s. Beiden voertuigen zijn donker van kleur en van het merk Volkswagen, type Polo en Golf. Beide auto’s rijden weg in de richting van het nabij gelegen winkelcentrum Crabbehof.

Tips
Heeft u dinsdagavond 22 juni op of rond de Groen van Prinstererweg iets verdachts gezien of gehoord, dan komt de politie graag met u in contact. Beschikt u over beelden, zoals een deurbelcamera of dashcam, dan vragen wij u te kijken of daar iets op staat wat verband zou kunnen houden met de woningoverval. U kunt contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

]]>
51.78968573 4.66447362
Dordrecht - Getuigen gezocht na woningoverval Rembrandtlaan https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/16/07-getuigen-gezocht-na-woningoverval-rembrandtlaan.html De politie is op zoek naar twee daders die in de nacht van zaterdag op zondag rond 03:00 uur een woningoverval pleegden aan de Rembrandtlaan in Dordrecht. Daarbij gebruikten zij geweld en verlieten de woning met een aantal sieraden. De politie zoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben van dit incident. Sun, 16 May 2021 12:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/16/07-getuigen-gezocht-na-woningoverval-rembrandtlaan.html 2021-05-16T12:59:00Z Het is rond 03:00 uur raak bij twee slapende bewoners (een 27-jarige man en een 25-jarige vrouw) aan de Rembrandtlaand. Twee overvallers breken de voordeur open. In de woning worden de bewoners bedreigd met een vuurwapen. Als de overvallers een aantal sieraden te pakken hebben, verlaten zij de woning. De bewoners bellen snel de politie. De 27-jarige bewoner raakte gewond tijdens de woningoverval. Hij is nagekeken in het ziekenhuis, maar kon direct daarna weer naar huis.

Signalement daders
Beide daders droegen donkere kleding, een pet/muts en sportschoenen. Ook droegen ze ten tijde van de overval een mondkapje. Misschien heeft u voor of na de overval in de nacht dit tweetal gezien.

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek naar deze woningoverval. Zo werden sporen direct veiliggesteld en wordt er buurtonderzoek gedaan. Heeft u iets gezien wat de politie kan helpen in het onderzoek of heeft u misschien camerabeelden en nog niet met de politie gesproken? Dan komen we graag met u in contact. Dat kan via onderstaand tipformulier of telefonisch op 0900-8844. Anoniem kan ook via meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch op 0800-7000.

]]>
51.79619985 4.66278197
Dordrecht - Aanhouding na steekincident Thorbeckeweg https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/16/07-aanhouding-na-steekincident-thorbeckeweg.html Rond 12:15 uur krijgt de politie een melding van een steekincident aan de Thorbeckeweg in Dordrecht. Bij de portiek van een flat wordt een man aangetroffen met verwondingen. Sporen leiden naar een woning aan de Thorbeckeweg. De in de woning aanwezige man, een 35-jarige uit Dordrecht, is aangehouden als verdachte in deze zaak. Sun, 16 May 2021 12:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/16/07-aanhouding-na-steekincident-thorbeckeweg.html 2021-05-16T12:27:00Z Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, maar is gelukkig buiten levensgevaar. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het incident. Zo worden sporen veilig gesteld en wordt er met getuigen gesproken.

]]>
51.79294851 4.66304201
Dordrecht - Onderzoek naar woningbrand; wie heeft informatie of camerabeelden? https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/2/07-onderzoek-naar-woningbrand-wie-heeft-informatie-of-camerabeelden.html Zaterdagavond ontstond brand in een woning in een portiekflat aan de Willem Barentszstraat in Dordrecht. Mogelijk gaat het om brandstichting, wat betekent dat de politie nader onderzoek doet. Voor dit onderzoek is de politie op zoek naar camerabeelden. Iedereen in die omgeving die een deurbelcamera, bewakingscamera of dashcam hebben, wordt gevraagd te kijken of er op hun beelden iets staat wat mogelijk verband kan houden met de brand die om 22.40 uur zaterdagavond ontstond. Sun, 02 May 2021 13:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/2/07-onderzoek-naar-woningbrand-wie-heeft-informatie-of-camerabeelden.html 2021-05-02T13:21:00Z De brand was snel onder controle. Bewoners van de portiek moesten het complex tijdelijk verlaten. Na ventilatie konden de meeste bewoners weer terug hun woning in. De eerste bevindingen van brandweer en politie doen vermoeden dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Om dit nader te onderzoeken komt de politie graag in contact met mensen die camerabeelden hebben. Ook als mensen iets verdachts hebben gezien of gehoord rond het tijdstip van de brand, is deze informatie zeer welkom.

U kunt uw beelden of informatie delen via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. Anoniem tippen kan ook via 0800-7000.

]]>
51.78150729 4.70887437
Dordrecht - Politie zoekt getuigen schieten Galileïlaan https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/2/07-politie-zoekt-getuigen-schieten-galileilaan.html Zaterdagavond werd in de omgeving Piersonstraat/ Galileïlaan in Dordrecht geschoten. Er zou een groep onenigheid hebben gehad op straat. Vier personen zijn aangehouden. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen en met mensen die camerabeelden hebben van deze omgeving. Sun, 02 May 2021 08:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/2/07-politie-zoekt-getuigen-schieten-galileilaan.html 2021-05-02T08:30:00Z De schietpartij zou om tien voor half twaalf zaterdagavond hebben plaatsgevonden op de Galileïlaan, vlakbij treinstation Zuid. De politie heeft al enkele getuigen gesproken die aangeven dat een groep onenigheid had waarbij op een gegeven moment geschoten is. De groep is daarna weg gerend. Agenten troffen op de plek van het schieten geen slachtoffer aan.

In de omgeving zijn vier personen aangehouden. Of zij daadwerkelijk betrokken waren bij het incident wordt nog onderzocht. Voor dit onderzoek is de politie op zoek naar camerabeelden uit de omgeving. Heeft u beschikking over een beveiligingscamera of dashcam in de omgeving van de Piersonstraat/ Galileïlaan en is daarop de ruziënde groep, het schieten of het wegrennen te zien, dan willen wij u vragen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Wilt u een anonieme tip doorgeven dan kan dat via M. op 0800-7000.

]]>
51.78150729 4.70887437
Dordrecht - Weer sprake van een prikfraudeur https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/19/07-weer-sprake-van-een-prikfraudeur.html Eerder dit jaar werden twee dames op leeftijd al slachtoffer van prikfraudeurs in Heerjansdam. Op 16 maart was er wederom sprake van zo’n incident; nu in Dordrecht. Wederom is het opvallend dat het slachtoffer niet bestolen is door de fraudeur, maar dat hij ‘gevaccineerd’ werd door de verdachte. De politie en het Openbaar Ministerie nemen ook deze zaak hoog op en doen onderzoek. In de tussentijd: de GGD prikt níet aan huis. Laat ze niet binnen, wat ze ook verzinnen. Fri, 19 Mar 2021 15:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/19/07-weer-sprake-van-een-prikfraudeur.html 2021-03-19T15:24:00Z Een 84-jarige man uit Dordrecht werd op 16 maart slachtoffer van een prikfraudeur. Er werd aangebeld bij zijn woning aan de Zoutmanstraat door een vrouw die vertelde dat ze kwam voor ‘de prik’. De 84-jarige man liet de vrouw nietsvermoedend binnen. Het slachtoffer werd geïnjecteerd door de fraudeur. Vervolgens verliet de verdachte de woning weer.

Het slachtoffer maakt het verder goed. De politie neemt de zaak hoog op en doet onderzoek. Hierbij is de hulp van getuigen erg belangrijk. Ook wanneer u zelf mogelijk slachtoffer bent geworden van een dergelijke vorm van fraude komt de politie graag met u in contact.

GGD prikt niet aan huis
Vaccinaties worden niet aan huis gezet. U krijgt een schriftelijke uitnodiging om naar een locatie te komen alwaar u de corona-vaccinatie krijgt. Mocht er een persoon aan uw deur staan die zich voordoet als GGD-medewerker en u wilt vaccineren, laat deze niet binnen. Doe uw deur dicht, onthoud het signalement en bel 112.

Getuigen gezocht
Mogelijk heeft de fraudeur meer slachtoffers gemaakt. Bent u zelf aan huis benaderd door de GGD voor het zetten van een Corona-vaccinatie, meldt u zich dan bij de politie. Ook als u wel uw deur voor deze mensen heeft dichtgehouden komt de politie graag met u in contact. U kunt bellen naar 0900-8844. Weet u meer over de mogelijke dader(s)? Mogelijk heeft u camerabeelden die u kunt delen met de politie als u in de omgeving van de Zoutmanstraat woont. Ook dan hoort de politie u graag. Ook dan kunt u bellen met het algemene nummer 0900-8844 of onderstaand tipformulier invullen, liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
51.81329789999999 4.6900929
Dordrecht - Supermarkt Van Oldenbarveltplein Dordrecht overvallen https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/16/07-supermarkt-van-oldenbarveltplein-dordrecht-overvallen.html Een nog onbekende man met een vuurwapen overviel dinsdagavond een supermarkt aan het Van Oldenbarneveltplein. Niemand raakte gewond. De politie spreekt graag met getuigen. Tue, 16 Mar 2021 19:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/16/07-supermarkt-van-oldenbarveltplein-dordrecht-overvallen.html 2021-03-16T19:49:00Z Even na 20:00 uur kwam de donker geklede man de supermarkt binnen, bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen en eiste geld. Hij vertrok kort erop met een nog onbekend geldbedrag. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de schrik zit er goed in.

]]>
Iets gezien?

Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Bel dan 0900-8844 of maak gebruik van het tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
51.7913223 4.664213699999999
Dordrecht - Agent loopt bijtwond op bij aanhouding geweldpleger https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/13/07-agent-loopt-bijtwond-op-bij-aanhouding-geweldpleger.html Een agent van de eenheid Rotterdam raakte zaterdagochtend, kort na middernacht op het Bosseplantsoen in Dordrecht gewond door een beet van een 32-jarge verdachte in zijn bovenbeen. De zeer agressieve man moest door meerdere agenten onder bedwang worden gehouden en dreigde iedereen met zeer ernstig verbaal en fysiek geweld. Sat, 13 Mar 2021 10:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/13/07-agent-loopt-bijtwond-op-bij-aanhouding-geweldpleger.html 2021-03-13T10:45:00Z De 32-jarige Dordtse veelpleger moest worden aangehouden omdat hij kort voor middernacht in de gemeente Oostvoorne van een auto een spiegel, raamwisser en andere zaken vernielde. De man vertrok daarop met een taxi richting Dordrecht. Toen agenten de man in de taxi zagen rijden, werd de bestuurder staande gehouden. De 32-jarige man stapte direct uit liet zich daarbij niet onbetuigd, ging het gevecht met de agenten aan en beet daarbij een 26-jarige agent tot bloedend toe in zijn bovenbeen. De politieagenten moesten daarop geweld toepassen om de man die volledig buiten zinnen was aan te houden. Hij werd ingesloten voor nader verhoor. De agent moest zich onder doktersbehandeling laten stelen, maar kon zijn dienst wel afmaken. Hij deed aangifte van zware mishandeling. 

De aanhouding op straat zorgde voor het nodige tumult. Omstanders die hierop afkwamen, maakten met hun mobiele telefoon beelden van het incident. De politie komt graag in contact met deze getuigen en verzoekt om beelden van het incident.

]]>
Geweld tegen politie

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over geweld tegen politie en hulpverleners.

]]>
51.91135629999999 4.0946488
Dordrecht - Agenten Dordrecht halen vuurwapen van straat https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/26/07-agenten-dordrecht-halen-vuurwapen-van-straat.html Agenten van de politie in Dordrecht hebben op dinsdagavond 23 februari op het Suze Groeneweg-erf een 19-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Fri, 26 Feb 2021 07:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/26/07-agenten-dordrecht-halen-vuurwapen-van-straat.html 2021-02-26T07:38:00Z Stockfoto politie

Een paar minuten eerder had de politie de melding binnengekregen dat daar twee groepen jongeren ruzie gehad zouden hebben, met mogelijk messen en vuurwapens. Toen de agenten aankwamen, waren alle vogels al gevlogen, maar in de buurt zagen de agenten wel nog iemand lopen die voldeed aan het signalement van één van de betrokkenen van de ruzie. De man had daadwerkelijk een handvuurwapen bij zich en werd direct in de boeien geslagen. Hij zit vast en wordt verhoord.

]]>
51.799837 4.7167558
Dordrecht - Getuigen gezocht van overval Henri Polakstraat https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/07-overval-henri-polakstraat.html Dinsdagmiddag 16 februari omstreeks 17.50 uur hebben twee jongens een slachtoffer met geweld overvallen. We zijn op zoek naar getuigen die meer weten over de verdachten of het incident zelf. Tue, 23 Feb 2021 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/07-overval-henri-polakstraat.html 2021-02-23T13:54:00Z Het slachtoffer was op weg naar huis nadat hij eieren had verkocht in de buurt toen hij op de Abraham Kuyperweg plotseling werd achtervolgd. Na een korte achtervolging sloeg het slachtoffer de Henri Polakstraat in waar een van de daders hem staande hield. Het slachtoffer werd door een van de daders bedreigd met een mes waardoor de andere dader zijn bezittingen kon stelen. Beiden daders zijn vanaf de Henri Polakstaat linksaf de Abraham Kuyperstraat opgerend.

Signalement
We zijn op zoek naar twee jongens van 14-17 jaar oud, beiden jongens zijn ongeveer 1.70 meter lang. Een van de daders heeft een smal postuur, was geheel in het zwart gekleed en sprak accentloos Nederlands.

Heeft u meer info van de daders  voor ons? Of weet u meer over het incident zelf? Heeft u tips of camerabeelden die ons verder kunnen helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Tips melden kan ook via onderstaand tipformulier of via de site van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
51.7892434 4.668257100000001
Dordrecht - Aanhouding na overval tankstation Thorbeckeweg https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/07-aanhouding-na-overval-tankstation-thorbeckeweg.html Maandagavond omstreeks 20.45 uur wordt een tankstation aan de Thorbeckeweg in Dordrecht overvallen door een man. Onder bedreiging van een steekwapen deed de dader een greep uit de kassa. Vervolgens ging de dader er weer vandoor. Niet veel later werd op basis van het signalement een 18-jarige jongen aangehouden. Bij deze aanhouding heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. Tue, 23 Feb 2021 09:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/07-aanhouding-na-overval-tankstation-thorbeckeweg.html 2021-02-23T09:27:00Z Op de Troelstraweg werd de jongen uit Ridderkerk herkend, omdat hij voldeed aan het signalement dat bekend was bij de politie. Bij de aanhouding van deze 18-jarige werd een waarschuwingsschot gelost door de politie, omdat er een dreigende situatie ontstond. Het incident wordt verder onderzocht door de politie.

]]>
51.7950804 4.663575799999999
Dordrecht - “Als de dag van gisteren” https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/12/07-als-de-dag-van-gisteren.html Dat zijn de woorden van Harun toen hij werd gevraagd door de beëdigde aspiranten hoe terug kijkt op zijn eerste dag op straat. Harun, bekend van het programma ‘Dienders’ sloot vrijdagmorgen aan bij de beëdiging in Dordrecht waar plaatsvervangend politiechef Karin Krukkert 31 nieuwe agenten beëdigde. Samen gingen ze na afloop in gesprek met de nieuwe lichting. Fri, 12 Feb 2021 14:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/12/07-als-de-dag-van-gisteren.html 2021-02-12T14:07:00Z Vanwege het coronavirus en de bijkomende maatregelen werden de aspiranten op bureau Vissersdijk in twee afzonderlijke groepen beëdigd. Familie kon helaas niet in de zaal aansluiten. Toch waren er vele toeschouwers, want via een livestream op het YouTube kanaal van de eenheid Rotterdam, keken familieleden en andere geïnteresseerden mee. Dat niet alleen, ook konden vragen gesteld worden en zo konden velen getuige zijn van twee mooie bijeenkomsten.

“Jullie starten met de politieopleiding in een uitzonderlijke tijd. Het is een tijd waarin jullie steeds weer de frontlinie vormen”, aldus de plaatsvervangend politiechef. De beëdigde aspirant agenten maken deel uit van de nieuwe instroom van surveillanten, agenten, hoofdagenten, politie- en recherchekundigen. “Waar het in het politiewerk op neerkomt, is dat je het verschil gaat maken. Dat gaan jullie doen. Daar ben ik trots op en ik wens jullie veel succes”, aldus Karin.

]]>
51.8011136 4.7086933