Alle berichten | Hendrik-Ido-Ambacht | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/hendrik-ido-ambacht.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht nl Fri, 27 Jan 2023 12:09:31 GMT 2023-01-27T12:09:31Z nl Hendrik-Ido-Ambacht - Verdachten na ingrijpen (oud)agent aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/07-verdachten-na-ingrijpen-oudagent-aangehouden.html Twee mannen van 21 en 22 jaar uit Papendrecht zijn op 3 november in Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Een oud-agent én een agent in zijn vrije tijd, speelden een hoofdrol. Fri, 04 Nov 2022 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/07-verdachten-na-ingrijpen-oudagent-aangehouden.html 2022-11-04T10:17:00Z De twee mannen waren rond 12.10 uur aanwezig bij de servicedesk van een supermarkt in Winkelcentrum de Schoof toen één van hen een ongezonde belangstelling toonde voor de krasloten op de balie. Een klant, een 68-jarige oud-agent, zag het gebeuren en sprak de man rustig aan, maar daar was deze niet van gediend. Eerst liep hij nog weg, maar korte tijd later kwam de man terug en sloeg de oud-agent vol in zijn gezicht. Zijn bril en gehoorapparaat vlogen van zijn hoofd en het slachtoffer liep een bloedneus op en wat schrammen op. De mannen gingen ervandoor, zonder buit.

Vrije dag
De politie was inmiddels gewaarschuwd en een omstander zag één van de mannen rennen. Deze omstander, een agent die woensdag een vrije dag had en toevallig in de buurt was, vertrouwde het niet en ging achter de man aan. Toen voor hem duidelijk werd dat kort daarvoor een diefstal was voorkomen en een klant was geslagen, bleef hij de man volgen en zijn positie aan de 112-meldkamer doorgeven. Toegesnelde agenten konden de man daardoor snel vinden en aanhouden. Zijn maat had zich inmiddels bij hem gevoegd, zodat de agenten meteen twee arrestaties konden maken. De mannen zitten vast.

]]>
51.84915358 4.64431675
Hendrik-Ido-Ambacht - Schietincident aan de Hoge Kade https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/6/07-schietincident-aan-de-hoge-kade.html Op de Hoge Kade in Hendrik-Ido-Ambacht is woensdagavond rond 21 uur een 23 jarige man licht gewond geraakt na een ruzie. Mogelijk is hierbij ook geschoten is. Thu, 06 Oct 2022 09:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/6/07-schietincident-aan-de-hoge-kade.html 2022-10-06T09:26:00Z Het is nog onduidelijk wat er exact is gebeurd. Wel is bekend dat er op de parkeerplaats nabij de sporthal een ruzie is geweest waarbij gevochten is en daarna mogelijk is geschoten. De 23-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht raakte hierbij licht gewond. Mogelijk dat de ruzie elders is ontstaan en men in personenauto’s met flinke snelheid door Zwijndrecht, richting de Hoge Kade is gereden. Agenten zijn meteen een onderzoek gestart. Onderzocht wordt waarmee eventueel is geschoten. Medewerkers van de forensische opsporing hebben sporen veiliggesteld. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u camerabeelden? Neem dan contact op met het onderzoeksteam via onderstaande mogelijkheden.

]]>
51.84485454 4.63825851
Hendrik-Ido-Ambacht - Twee mannen aangehouden op verdenking van dealen in drugs https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/20/07-twee-mannen-aangehouden-op-verdenking-van-dealen-in-drugs.html Begin van dit jaar werden er bij de politie meerdere (anonieme) meldingen gemaakt dat er in drugs zou worden gehandeld vanuit een voertuig in Hendrik-Ido-Ambacht. De recherche stelde een onderzoek in, waaruit bleek dat er inderdaad gedeald werd vanuit het voertuig. Hierop werden op 7 juli een 20-jarige man uit Zwijndrecht en een 21-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Ze worden verdacht van het bezitten van en het handelen in verdovende middelen. Wed, 20 Jul 2022 08:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/20/07-twee-mannen-aangehouden-op-verdenking-van-dealen-in-drugs.html 2022-07-20T08:52:00Z Na de anonieme melding deed de politie onderzoek door het voertuig in de gaten te houden en te posten rondom de woning van één van de verdachten. Toen bleek dat er daadwerkelijk gehandeld werd in drugs, konden de twee mannen worden aangehouden. Afgelopen week moesten zij zich verantwoorden voor de rechter-commissaris. In overleg met de Officier van Justitie is besloten om de mannen vrij te laten met een zogenoemde loopzaak: een proces-verbaal, waarbij de Officier van Justitie later een beslissing neemt over een passende afdoening. Op dezelfde dag als waarop de twee verdachten zijn aangehouden, konden ook meerdere kopers van de drugs, waaronder een minderjarige. De officier van justitie zal hun dossier beoordelen en later een besluit nemen over eventuele vervolging. 

Handelen in drugs in een woonwijk: ondermijning
We spreken over ondermijning als faciliteiten, zoals in dit geval een woonhuis, in de bovenwereld gebruikt worden om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. Hierdoor ontstaan onwenselijke situaties: Denk aan onveiligheid en overlast op straat, het ronselen van zeer jonge kinderen, geweld, liquidaties en vergismoorden.

Om drugs te kunnen produceren en verhandelen, heb je een netwerk van mensen en bedrijven nodig die dit mogelijk maken. Bijvoorbeeld door goederen te leveren die drugshandel makkelijker maken, of een pand te verhuren waarin een drugslab gevestigd wordt. Op het eerste oog lijkt het alsof deze partijen niets strafbaars doen, maar ze helpen wel degelijk drugscriminaliteit mogelijk te maken. Deze vermenging van onderwereld en ‘bovenwereld’ noemen we ondermijning.

Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij uw gemeente, wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
51.84179458 4.63879052
Hendrik-Ido-Ambacht - Gezocht - Wie is deze dief die gereedschap uit een auto stal? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/07-wie-is-deze-dief-die-gereedschap-uit-een-auto-stal.html Wie is deze man? Hij stal in de vroege ochtend van 9 maart gereedschap uit de auto in Hendrik-Ido-Ambacht. verdachte Fri, 01 Jul 2022 10:31:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/07-wie-is-deze-dief-die-gereedschap-uit-een-auto-stal.html 2022-07-01T10:31:00Z Een inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht is op 9 maart slachtoffer geworden van een diefstal uit zijn bedrijfsauto. De man had zijn auto geparkeerd in de Prins Bernardstraat en kwam er de volgende dag achter dat uit zijn busje gereedschappen en een jas waren gestolen. De schade liep in de honderden euro’s. Het slachtoffer had het gereedschap nodig voor zijn werk, dus hij was behoorlijk benadeeld. Van de dief zijn beelden. Wie herkent hem?

]]>
]]>
51.85195287 4.6457571
Hendrik-Ido-Ambacht - 85-jarige zorgt voor aanhouding bankhelpdeskfraudeur https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/18/07-85-jarige-zorgt-voor-aanhouding-bankhelpdeskfraudeur.html “Ik hoef geen aai over mijn bol, ik hoef niets. Ik wil alleen laten horen hoe veel impact het heeft”, aldus een 85-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht. Zij wist dinsdag 15 maart te voorkomen dat ze slachtoffer werd van een babbeltruc, maar ook dan is de nasleep groot. Een oplichter belde haar over problemen op haar bankrekening en dat iemand haar bankpas zou komen halen. Ze schakelde de politie in en zo werd een 18-jarige uit Drunen die een paar uur later voor de deur stond aangehouden. Fri, 18 Mar 2022 15:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/18/07-85-jarige-zorgt-voor-aanhouding-bankhelpdeskfraudeur.html 2022-03-18T15:08:00Z Helaas komt het nog steeds vaak voor. Slachtoffers die opgelicht worden door bankhelpdeskfraudeurs die met een slimme babbeltruc veel slachtoffers maken. En de impact daarvan is enorm op die slachtoffers. Dinsdag 15 maart werd een 85-jarige vrouw uit Hendrik Ido Ambacht ook gebeld met het nieuws dat er vreemde dingen gebeurden op haar bankrekening en dat ze haar bankpas kon meegeven aan de bankmedewerker die zo langs zou komen. Ze vertrouwde het niet en schakelde de politie in. “Ik ben stiekem naar de buren gelopen, terwijl ik die vent nog aan de lijn had, en heb tegen mijn buurvrouw gefluisterd dat ze de politie moest bellen”. De politie stond snel erna klaar in (de omgeving van) de woning. Twee uur later werd er aangebeld. De 18-jarige die naar binnenkwam vroeg naar de bankpas. Op dat moment werd de 18-jarige op heterdaad aangehouden.

“Het is niet niets”
“Het is mijn burgerplicht! Ik word dikwijls gebeld door banken, en dan hang ik altijd direct op zonder informatie te delen. Banken bellen niet. Deze keer wilde ik actie ondernemen en de oplichter pakken. Dat kwam omdat ik toevallig de dag ervoor op de televisie nog iemand zag die geld was kwijtgeraakt door zo’n oplichter”

De nasleep van dergelijke oplichting is groot. “Stel dat ik er wel in getrapt was, dan was ik nog verder van huis geweest. Maar ook als je er niet in trapt, zit de schrik er goed in. Het is niet niets”

De politie doet verder onderzoek naar het incident. De rechercheur die onderzoekt doet naar het incident stelt: “Het doortastend handelen met hulp van de buren is geweldig. We konden direct klaarstaan en deze man op heterdaad aanhouden. Nu doen we verder onderzoek of er nog andere zaken gekoppeld kunnen worden aan deze verdachte.” De rechter-commissaris heeft vandaag beslist dat de 18-jarige zijn proces in vrijheid mag afwachten, maar hij blijft wel verdachte in de zaak. De 85-jarige is blij met het succes van haar actie: “Ik ben er blij mee dat het succes heeft gehad, maar het is niet bijzonder wat ik heb gedaan. Ik heb gedaan wat ik moest doen.”

Wat kunt u doen?
Te vaak zijn ouderen het doelwit van babbeltrucs. Praat met ouders en grootouders over de gevaren van babbeltrucs en geef ze deze tips:

- De bank nooit via de telefoon om inloggegevens en pincodes zal vragen.
- De bank haalt nooit bankpassen op of vraagt deze terug te sturen.
- Bel bij twijfel, bel altijd zelf de bank om te controleren of het telefoontje wat u zojuist had klopt.

Ben je toch slachtoffer geworden? Schaam je niet, en doe altijd aangifte!

]]>
51.84179458 4.63879052
Hendrik-Ido-Ambacht - Politie en gemeente samen tegen straatraces https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/4/07-politie-gemeente-en-openbaar-ministerie-samen-tegen-straatraces.html Afgelopen periode hebben we er regelmatig mee te maken in onze regio: zogenaamde ‘straatrace bijeenkomsten’. Knallende uitlaten, ronkende motoren en piepende banden zorgen voor veel geluidsoverlast en vervuiling. Daarnaast zijn de races ook levensgevaarlijk: er wordt te hard én op een gevaarlijke manier gereden. Fri, 04 Mar 2022 09:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/4/07-politie-gemeente-en-openbaar-ministerie-samen-tegen-straatraces.html 2022-03-04T09:29:00Z De races hadden afgelopen zondag al meerdere aanrijdingen met zwaar letsel tot gevolg. Deze straatraces staan we op geen enkele manier toe en daarom slaan politie en gemeente de handen in één om de straatraces een halt toe te roepen. Reken op meer motorsurveillance, rollerbankcontroles, inbeslagname van voertuigen en meer en snellere handhaving.

We kunnen de hulp van burgers goed gebruiken in de aanpak tegen deze straatrace bijeenkomsten. Zij kennen hun buurt vaak het beste. Ken jij een locatie of weg die vaak als racebaan wordt gebruikt? Laat het ons weten via onderstaande knoppen.  

]]>
51.84179458 4.63879052
Hendrik-Ido-Ambacht - Succes in Hendrik-Ido-Ambacht: vuurwerkoverlast teruggedrongen https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/16/07-succes-in-hendrik-ido-ambacht---vuurwerkoverlast-teruggedrongen.html Afgelopen weken hadden inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht regelmatig overlast door vuurwerk. Door de samenwerking tussen politie en gemeente, zijn de overlastmeldingen fors gedaald. Tue, 16 Nov 2021 13:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/16/07-succes-in-hendrik-ido-ambacht---vuurwerkoverlast-teruggedrongen.html 2021-11-16T13:08:00Z Afbeelding: stockfoto politie

Afgelopen periode kregen we regelmatig meldingen van vuurwerkoverlast in Hendrik-Ido-Ambacht. Met name om en nabij het Baxpark. Naast dat het afsteken van legaal vuurwerk (illegaal vuurwerk mag uiteraard nooit afgestoken worden!) nu nog niet mag, ervaren veel mensen er terecht overlast van. Daarom nemen we de overlastmeldingen altijd serieus. Vanuit de politie hebben we daarom meerdere controles in het park uitgevoerd: lopend, fietsend en met voertuigen, opvallend en onopvallend. Ook hebben we meerdere doorzoekingen gedaan in woningen op zoek naar vuurwerk van jongeren en hebben we gesprekken gehad met deze jongeren en hun ouders. Het aanpakken van de vuurwerkoverlast doen we niet alleen, maar samen met andere organisaties: de gemeente zet BOA’s, jongerenwerkers en straatcoaches in om meer vuurwerkoverlast te voorkomen.

Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat het aantal overlastmeldingen daalde van tientallen meldingen per week naar slechts een paar.

Een mooi resultaat dat we niet hadden kunnen bereiken zonder de meldingen van oplettende burgers! Wil je zelf een (vuurwerkoverlast)melding maken bij de politie? Dit kan via politie.nl of via 0900-8844 (geen spoed) of 112 (wel spoed).

]]>
51.84179458 4.63879052
Hendrik-Ido-Ambacht - Vijf verdachten aangehouden voor brandstichting HI Ambacht https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/18/07-vijf-verdachten-aangehouden-voor-brandstichting-hi-ambacht.html Vijf jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar zijn in de afgelopen dagen aangehouden voor de brandstichtingen in de Van Polanenstraat. Tue, 18 May 2021 17:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/18/07-vijf-verdachten-aangehouden-voor-brandstichting-hi-ambacht.html 2021-05-18T17:40:00Z Agenten die sinds de branden op 26 maart en donderdag 13 mei onderzoek doen hebben vijf verdachten aangehouden. De verdachten komen allemaal uit Zwijndrecht. Na verhoor zijn vier verdachten voorlopig heengezonden. Eén verdachte zit nog vast.
Het onderzoek is nog steeds in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
51.8439223 4.64697706
Hendrik-Ido-Ambacht - Wie weet meer over de branden aan de Van Polanenstraat in Hendrik- Ido - Ambacht? https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/14/07-wie-weet-meer-over-de-branden-aan-de-van-polanenstraat-hendrik-ido-ambacht.html Woensdag 12 op donderdag 13 mei ging er rond 4 uur s ’nachts een auto in vlammen op aan de Van Polanenstraat. Dit was niet de eerste brand in die straat. Niemand raakte gewond. de politie komt graag in contact met getuigen. Fri, 14 May 2021 11:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/14/07-wie-weet-meer-over-de-branden-aan-de-van-polanenstraat-hendrik-ido-ambacht.html 2021-05-14T11:06:00Z In de nacht van 26 maart brandde er nog een auto uit van hetzelfde gezin uit, dit was om 01.21 uur. Ook op 3 mei was de brandstichter actief, alleen bleef het toen gelukkig bij een poging. Dit was om 3.10 uur ’s nachts.
Het onderzoek naar de dader is in volle gang. Er zijn sporen en camerabeelden veiliggesteld. Ook is er buurtonderzoek gedaan. We zijn op zoek naar een jongen met een licht grijs bubbeljack met capuchon en een zwarte trainingsbroek met witte schoenen die op een van de dagen voor de brand op de Van Polanenstraat liep en de auto’s bekijkt. Wellicht deed hij vooronderzoek. Op 3 mei droeg de dader een donkere winterjas en een lichte broek. Ook hier had hij een capuchon op.

Informatie?
Heb je iets gezien of gehoord woensdag op donderdag 13 mei tussen 3.30 en 4.30 uur. Of heb je informatie over de branden van 3 mei en 26 maart? Vul het onderstaande tipformulier in of bel 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

 

 

]]>
51.8439223 4.64697706
Hendrik-Ido-Ambacht - Bij ontmanteling hennepkwekerij vuurwapen en handgranaten aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/3/bij-ontmanteling-hennepkwekerij-vuurwapen-en-handgranaten-aangetroffen.html Naar aanleiding van een tip over een hennepkwekerij, stapte op dinsdag 2 maart rond 17.30 uur de politie een woning binnen aan de Stenen-Bogerd in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar werd niet alleen de hennepkwekerij aangetroffen, maar ook een vuurwapen en 4 handgranaten. De huurder van de woning is aangehouden. Wed, 03 Mar 2021 14:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/3/bij-ontmanteling-hennepkwekerij-vuurwapen-en-handgranaten-aangetroffen.html 2021-03-03T14:45:00Z Alle apparatuur voor de productie van drugs uit de hennep en de aangetroffen hennepplanten en –toppen zijn in beslag genomen en vernietigd door de politie.
Tijdens het ontmantelen van de hennepkwekerij werd ook nog een bijzondere bijkomende vondst gedaan. De politie trof namelijk een vuurwapen en vier handgranaten aan. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) werd opgeroepen en heeft toen de handgranaten onschadelijk gemaakt. Het vuurwapen is in beslag genomen door de politie. Er wordt verder onderzoek gedaan naar het wapen en de handgranaten.

De 40-jarige Rotterdammer die de woning huurde is diezelfde avond aangehouden.

Wapenbezit kent alleen maar verliezers
Onschuldige slachtoffers, mensen die toevallig op de verkeerde plek op het verkeerde moment waren. Mensen die in een opwelling zijn vermoord om ogenschijnlijk niks. Als die daders geen wapen hadden gehad, hadden ze het ook niet kunnen gebruiken. Wapenbezit leidt tot wapengebruik. Wapenbezit kent alleen maar verliezers

(Vuur)wapens, levensgevaarlijk!
Het is levensgevaarlijk om een (vuur)wapen op zak te hebben, of met een nepvuurwapen de straat op te gaan. Wanneer de politie het vermoeden heeft van een vuurwapen, wordt geen enkel risico genomen. Wat er kan gebeuren? Klik op deze link.

Beloning voor tip vuurwapen
Als reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte en om te voorkomen dat er slachtoffers vallen, heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Wil je meer weten over deze tipgeldregeling? klik dan hier

]]>
51.8378829 4.6322747