Alle berichten | Hoeksche Waard | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/hoeksche-waard.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Hoeksche Waard nl Wed, 22 Sep 2021 04:23:23 GMT 2021-09-22T04:23:23Z nl Zuid-Beijerland - Melding neergeschoten hond leidt naar explosieven en vuurwapens https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/23/07-melding-neergeschoten-hond-leidt-naar-explosieven-en-vuurwapens.html De politie heeft op 14 augustus een 57-jarige man uit Zuid-Beijerland aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van het verwonden van een hond en van het illegaal bezitten van meerdere explosieven en vuurwapens. Mon, 23 Aug 2021 10:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/23/07-melding-neergeschoten-hond-leidt-naar-explosieven-en-vuurwapens.html 2021-08-23T10:01:00Z Op zaterdagavond 14 augustus even na 21.00 uur werd de politie in Zuid-Beijerland gealarmeerd. De hond van een 68-jarige vrouw uit diezelfde woonplaats raakte kort daarvoor gewond door een kogel, vermoedelijk uit een luchtdrukgeweer. De hond zou hebben geblaft, waarop de 57-jarige overbuurman vermoedelijk op de hond schoot.

Na de melding kwam de politie direct ter plaatse en schakelde de politie de dierenambulance in om de hond te kunnen behandelen. De hond is naar een dierenziekenhuis vervoerd en maakt het naar omstandigheden gelukkig goed.

Toen de woning van de verdachte werd doorzocht, vonden agenten twee luchtdrukgeweren. De verdachte verklaarde echter dat hij had geschoten met een luchtdrukpistool; dit wapen werd vervolgens ook gevonden in de woning. In een volgend verhoor verklaarde de verdachte nog meer wapens in huis te hebben. Hierop doorzochten agenten de woning nogmaals, waarbij zij handgranaten, een ploertendoder, een alarmpistool, een automatisch wapen, een aantal geweren, een taser, een aantal dolken en hulzen en munitie aantroffen.

Alle wapens zijn in beslag genomen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan naar de handgranaten. Deze zijn vervolgens gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De eigenaresse van de hond heeft aangifte gedaan tegen haar buurman voor dierenmishandeling. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

]]>
51.74743361 4.3499853
Strijensas - Twee aanhoudingen na ontdekking hennepkwekerij https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/22/07-twee-aanhoudingen-na-ontdekking-hennepkwekerij.html De politie heeft op 15 juni twee mannen van 48 en 51 jaar uit Rotterdam aangehouden in natuurgebied De Oeverlanden. De mannen worden verdacht van het beschadigen van het milieu en van het kweken van hennepplanten. Tue, 22 Jun 2021 09:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/22/07-twee-aanhoudingen-na-ontdekking-hennepkwekerij.html 2021-06-22T09:49:00Z Halverwege mei vonden een agent in de Hoeksche Waard en een boswachter van Staatsbosbeheer een hennepkwekerij op De Zeehondenplaat, onderdeel van natuurgebied De Oeverlanden. Zij gaven deze informatie door aan het Team Milieu van de politie, eenheid Rotterdam.
 

]]>
De Oeverlanden

De Oeverlanden zijn onderdeel van het Natura 2000-gebied Hollands Diep. Dit betekent dat het beschermd natuurgebied is. Het deelgebied De Zeehondenplaat is niet toegankelijk voor publiek, om alle planten en dieren in het gebied te beschermen. De rest van het gebied is grotendeels open om te wandelen, maar is wel beschermd Natura 2000-gebied. Aangezien de verdachten De Zeehondenplaat wel in zijn gegaan én bezig waren met de opbouw van een hennepkwekerij besloot Team Milieu een onderzoek te starten.

]]>
Aanhoudingen

Het gebied is vervolgens heimelijk geobserveerd. Dit had al na enkele dagen succes. Verschillende dagen bezochten twee mannen het gebied, waarbij ze zich bezighielden met het verzorgen van de hennepplanten. Dit was voldoende bewijs om de mannen op 15 juni op heterdaad aan te houden. In totaal zijn er ruim 100 hennepplanten in de grond en ruim 80 kleine hennepplanten in kweekbakjes gevonden. Ook vond de politie spullen die gebruikt worden bij het verzorgen van de planten. De planten zijn direct vernietigd. De verdachten zijn twee dagen verhoord door de politie. De zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De mannen zullen vervolgd worden voor het overtreden van de Wet natuurbescherming en de Opiumwet.

]]>
Samenwerking Staatsbosbeheer en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Tijdens het onderzoek heeft de politie actief samengewerkt met Staatsbosbeheer en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. De samenwerking met hen was in het onderzoek van groot belang. Deze partijen hebben kennis van het gebied en hebben het gebied van de kwekerij nauwkeurig onderzocht. Staatsbosbeheer en de omgevingsdienst vonden grote beschadigingen, veroorzaakt door de verdachten.

Het is niet voor het eerst dat De Zeehondenplaat in Strijensas gebruikt is voor het kweken van hennep. Op dezelfde locatie is in 2018 ook al een kwekerij aangetroffen.

Meer informatie over het kweken van hennep door criminelen? Lees dan de informatie op onze website over hennepteelt.

]]>
De uitgezette planten Gebied van de schade 51.71617755 4.5606072
Piershil, Eerbeek - Aanhoudingen voor handel en levering chemicaliën https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/21/11-aanhoudingen-voor-handel-en-levering-chemicalien.html Op dinsdag 18 mei zijn twee mannen aangehouden voor de handel en levering van chemicaliën voor de fabricage van drugs. Er zijn zes huiszoekingen gedaan en er is beslag gelegd op een grote hoeveelheid geld, een vuurwapen en drie dure auto’s. Fri, 21 May 2021 12:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/21/11-aanhoudingen-voor-handel-en-levering-chemicalien.html 2021-05-21T12:48:00Z Naar aanleiding van een offerteaanvraag bij een chemicaliënfirma voor de levering van 5920 kilogram N-Hexaan, waarbij twijfels waren over legaal gebruik, werd een melding gedaan bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Aangezien de aanpak van deze illegale handel in chemicaliën prioriteit heeft en in veel gevallen herleidbaar is tot drugslaboratoria, werd in april 2020 bij de recherche van de Landelijke Eenheid een onderzoek gestart. Binnen dit onderzoek werd onder andere een grote cocaïnewasserij in Nijeveen onderkend en ontmanteld.

In aanloop naar de ontdekking van het drugslaboratorium in Nijeveen werd in april 2020 in een kassencomplex te Kwintsheul een grote hoeveelheid chemicaliën, die daar opgeslagen stonden in afwachting van verder gebruik bij het bewerken, verwerken en vervaardigen van verdovende middelen, in beslag genomen. Uit onderzoek was tevens gebleken dat in de periode voor april 2020 in genoemd kassencomplex een drugslaboratorium aanwezig was geweest.

Op dinsdag 18 mei 2021 zijn in het kader van het betrokken onderzoek nog twee mannen uit Piershil en Eerbeek, die worden verdacht van de betrokkenheid bij de illegale handel in chemicaliën, aangehouden. Buiten het feit dat deze handel een overtreding van de Opiumwet oplevert, is er ook sprake van een overtreding van de Wet voorkoming misbruik chemicaliën, zijnde een economisch delict. Door de chemicaliënbranche worden gelukkig steeds vaker meldingen gemaakt van ongebruikelijke transacties in chemicaliën. Met deze illegale handel worden grote geldbedragen verdiend.

Naar aanleiding van de twee aanhoudingen zijn ook een zestal doorzoekingen van woningen verricht in Piershil, Eerbeek, Spijkenisse en Zevenhuizen.  Bij deze doorzoekingen werden naast veel digitaal-en schriftelijke beslag, grote contante geldbedragen, een vuurwapen en ook drie voertuigen in beslag genomen. Dit in verband met machtigingen conservatoir boetebeslag. En op financieel vlak kon ook beslag worden gelegd op 11 bankrekeningen en een woning.

De verdachten zijn vrijdag 21 mei 2021 voorgeleid bij de rechter commissaris in Rotterdam.

]]>
Aanhoudingen voor handel en levering chemicaliën 51.79597984 4.33059914
Oud-Beijerland - Luilakken maken herrie https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/27/07-luilakken-maken-herrie.html Het is een traditie; met veel kabaal scheuren op brommers en scooters in de nacht van de luilak. Maar voor tradities gelden ook regels. “Het was een nacht met twee kanten. We hebben ingegrepen waar het moest, maar ook laten gaan waar traditiegewijs herrie werd gemaakt om de bewoners van de Hoekse Waard wakker te maken. Er is ook altijd een groep die de regels aan zijn laars lapt, en onder invloed en te gevaarlijk rijdt, zodat we helaas toch moeten ingrijpen”, vertelt een chef. Tue, 27 Apr 2021 08:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/27/07-luilakken-maken-herrie.html 2021-04-27T08:40:00Z Verschillende groepen lieten zich horen
Rond 4.00 uur was het bal. Groepjes op bromfietsen, scooters en quads zonder kentekenplaten en zonder uitlaat. Een groep van 60 scooterrijders reed door Poortwijk met veel herrie. Vanuit de omgeving Koningeweg trokken motoren en brommers naar Oud-Beijerland. In de Hendrik Hamerstraat in ’s Gravendeel stonden 50 motoren en auto’s met harde muziek en een groep van ruim 100 personen verzamelden zich bij de brandweerkazerne aan de Austin Martinlaan met auto's, motoren, quads en scooters en waren ook verre van stil. Nog een groep van zo’n 60 man op scooters en motoren lieten zich horen in Oud-Beijerland met een zwaar opgevoerde scooter als aanvoerder van de club. Soms was er zoveel herrie door het rijden zonder uitlaat, dat buurtbewoners meldingen maakten van vuurwerk.

Overtredingen en aanhoudingen
De herrieschoppers bij de brandweerkazerne maakte het wel erg bont. Veel opgevoerde scooters, flinke wheelies en rijden zonder kentekenplaten. Vervolgens zijn ze gaan rijden en maakten veel verkeersovertredingen. Bekeuren werd de agenten soms lastig gemaakt omdat de kentekens ontbraken. Ingrijpen was soms zelfs te gevaarlijk.
Er zijn toch verschillende bekeuringen uitgeschreven voor: rijden onder invloed van alcohol en drugs, snelheid, geen kentekenplaat, rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag. In totaal zijn er twee mannen aangehouden. Op de Koninginneweg lag een gewonde motorrijder op straat. Het slachtoffer is met diverse verwondingen door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd, was onduidelijk.

 

]]>
51.8189297 4.427236199999999