Alle berichten | Katwijk | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/katwijk.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Katwijk nl Sun, 25 Aug 2019 08:57:44 GMT 2019-08-25T08:57:44Z nl Warmond - Vechtersbazen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/30/06-warmond-vechtersbazen-aangehouden.html De politie kreeg zaterdagavond 29 juni meerdere meldingen binnen dat op een eiland in de Zwanenburgerpolder gevochten werd. In eerste instantie was niet duidelijk waar het was en duurde het enige tijd voordat de hulpverlening op gang kwam. Vier personen raakten gewond, een van hen is naar een ziekenhuis gebracht. De politie hield later op de avond zes personen aan voor hun betrokkenheid bij de vechtpartij. Onder de slachtoffers en aangehoudenen waren geen inwoners uit Teylingen. Het staat ook los van de incidenten en daarbij betrokkenen van eind 2018 rond Koudenhoorn. nieuwsbericht Sun, 30 Jun 2019 16:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/30/06-warmond-vechtersbazen-aangehouden.html 2019-06-30T16:24:00Z Meerdere melders zagen zaterdagavond rond 19.15 uur dat er door tientallen personen gevochten werd op een eiland in de Zwanenburgpolder. Zij waarschuwden de politie. Omdat de locatie vrij moeilijk te bereiken was, stapten politieagenten op meerdere brandweerboten en voeren ze naar het eiland toe. Eenmaal op het eiland troffen ze de gewonden aan en startten de hulpverlening. Uit eerste verklaringen bleek dat een groep bezoekers van het eiland slaags was geraakt met een groep personen op een boot. Bij de vechtpartij raakten vier mensen gewond. De helikopter van het Mobiel Medisch Team landde nog op het eiland, maar op dat moment werden de slachtoffers reeds per brandweerboot vervoerd naar de gemeentehaven. Daar stonden drie ambulances klaar die aan de slachtoffers eerste hulp verleenden. Uiteindelijk is een gewonde naar het ziekenhuis vervoerd. De slachtoffers deden aangifte van mishandeling en diefstal van goederen.

Aanhoudingen
De verdachten waren na de vechtpartij in een boot weggevlucht. Vanuit de lucht werd naar hen gezocht. Tijdens die zoektocht zagen ze waar de boot naar toe ging, waarna de politie op het water de boot met daarin vijf verdachten kon laten stoppen. De verdachten zijn aangehouden en met boten naar de kade vervoerd. Daarna zijn ze naar het politiebureau overgebracht.

Het schip waarin de verdachten waren weggevlucht, werd naar de gemeentehaven gevaren. Politieagenten onderzochten de boot en troffen dat een zesde verdachte aan die zich had verstopt. In de boot werden meerdere hennepplanten gevonden, deze zijn in beslag genomen.

De aangehouden mannen zijn in de leeftijd van 20 tot 52 jaar en komen uit Katwijk, Wateringen en Pijnacker. De verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie doet verder onderzoek naar de aanleiding van de vechtpartij.

]]>
luchtvaartpolitie, helikopter, luchtsteun, luchtsurveillance, politiehelikopter, vliegen, zulu, schiphol, EC-135, eurocopter, daglicht, heli, korpsmedia, Peter Monteny 52.1942139 4.499200100000053
Den Haag - Cold Case Jan de Niet in Team West en Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/18/06-cold-case-jan-de-niet-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html Jan de Niet werd 29 jaar geleden vermoord en achtergelaten in het Haagse Bos. De dader werd nooit gevonden. De recherche hoopt in contact te komen met mensen die meer weten over wat er destijds is gebeurd. Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Vanavond is een reconstructie van deze coldcase te zien bij Team West en Opsporing Verzocht. nieuwsbericht Tue, 18 Jun 2019 13:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/18/06-cold-case-jan-de-niet-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html 2019-06-18T13:48:00Z Verder aandacht voor de volgende zaken:

Vermissing Anja Schaap | Katwijk
De 33-jarige Anja Schaap uit Katwijk is nog altijd vermist. Ze verliet in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 mei café In den Blauwen Bock in Katwijk en is sindsdien spoorloos. Haar tas werd gevonden, maar ondanks meerdere uitgebreide zoektochten is er van Anja zelf nog geen spoor. Het is ook nog niet duidelijk of ze een ongeluk heeft gehad, of dat iemand haar iets heeft aangedaan. Uit camerabeelden blijkt  dat Anja na het verlaten van het café door Katwijk heeft gelopen. Team West en Opsporing Verzocht besteden vanavond aandacht aan deze zaak. In Opsporing Verzocht worden camerabeelden getoond waarop Anja te zien is.

Overval tankstation | Alphen aan den Rijn
Op vrijdagavond 1 februari werd de medewerkster van het tankstation aan de Van Foreestlaan overvallen. De dader bedreigde haar met een groot mes en ging met een geldbedrag op de vlucht. De verdachte is te zien op camerabeelden.

Overval juwelier Siebel | Leidschendam
Op zaterdagochtend 9 februari werden de medewerkers van de juwelier door twee mannen overvallen. De buit bestond voor een groot gedeelte uit geld en sieraden. Een week na de overval werden enkele sieraden in Rijswijk teruggevonden vlakbij Event Plaza. De sieraden waren in brand gestoken, maar niet helemaal goed verbrand.  Deze zaak was al eerder te zien bij Team West, maar omdat er nieuwe onderzoeksvragen naar voren zijn gekomen, wordt er nog een keer de hulp van de kijkers gevraagd, zowel bij Team West als bij Opsporing Verzocht

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur.
Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.
Opsporing Verzocht: dinsdag om 20.35 uur op NPO1. Herhaling op woensdag rond 12.00 uur.

]]>
Team West Esther Coster 52.1371881 4.647613800000045
Nederland - Opsporing Verzocht: ooggetuigen situatie Afghaanse gevangenis gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/18/opsporing-verzocht-18-juni-2019.html Team Internationale Misdrijven is dinsdag 18 juni in Opsporing Verzocht. Zij willen in contact komen met ooggetuigen van vermoede martelingen in de Pol-e-Charkhi gevangenis in Afghanistan. Mogelijk bevinden getuigen (en verdachten) van deze misdrijven zich in Nederland. nieuwsbericht Tue, 18 Jun 2019 13:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/18/opsporing-verzocht-18-juni-2019.html 2019-06-18T13:37:00Z Het team bestaat uit rechercheurs die wereldwijd ernstige misdrijven onderzoeken waarbij Nederlanders betrokken zijn. Of waarvan slachtoffers en verdachten in Nederland verblijven. In dit geval gaat het om een onderzoek naar vermoedelijke misstanden in een gevangenis die net buiten Kabul staat. Deze martelingen zouden zijn gepleegd in de periode 1982 – 1987. Het vermoeden bestaat dat er mensen in Nederland wonen die zich destijds mogelijk schuldig hebben gemaakt aan ernstige misdrijven.
In de televisie-uitzending richten de rechercheurs zich specifiek tot mensen die destijds zelf in Pol-e-Charkhi zijn geweest; bijvoorbeeld als gevangene, werknemer of hulpverlener.

]]>
De teamleden begrijpen dat mensen angst kunnen hebben om informatie te delen, bijvoorbeeld omdat er nog familie in Afghanistan woont. De rechercheurs laten weten dat zij bij een melding met de melders bekijken of en zo ja welke maatregelen nodig zijn. Ook benadrukken zij dat het een Nederlands onderzoek is. Er wordt geen informatie gedeeld met de Afghaanse autoriteiten.
Contact zoeken en/of informatie delen kan o.m. via mail. De politie kan dan contact met u zoeken als de informatie relevant voor het onderzoek is.
Meer weten over het Team Internationale Misdrijven? Informatie staat op de site.

]]>
In de uitzending van Opsporing Verzocht wordt aandacht besteed aan de volgende zaken:
- Katwijk: vermissing Anja Schaap
- Utrecht: zware mishandeling na diefstal
- Soest: dood van Miranda Zitman
- Amsterdam: meldingen over handgranaat
- Aalsmeer: vermissing Frederik Pallesen
- Leidschendam: overval op een juwelier
- Kabul, Afghanistan: misstanden gevangenis
- Leidschendam/Voorburg: bankpasfraude
- Den Haag: cold case Jan de Niet
In deze uitzending worden ook de jaarcijfers van de opsporingscommunicatie in 2018 bekendgemaakt.

]]>
Opsporing Verzocht begint op dinsdag om 20.35 uur op NPO1. De herhaling is de volgende dag om 12.00 uur te zien op NPO2.

]]>
Belpanel Opsporing Verzocht 52.3679843 4.903561399999944
Noordwijk e.o. - Vier aanhoudingen in witwasonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/18/06-noordwijk-vier-aanhoudingen-in-witwasonderzoek.html In een onderzoek naar witwassen hielden agenten van de politie-eenheid Den Haag dinsdagochtend 18 juni op verschillende locaties vier personen aan. Gelijktijdig doorzochten de politiemedewerkers in totaal zeven panden. nieuwsbericht Tue, 18 Jun 2019 12:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/18/06-noordwijk-vier-aanhoudingen-in-witwasonderzoek.html 2019-06-18T12:28:00Z Onder leiding van een officier van justitie vonden dinsdagmorgen in alle vroegte de vier aanhoudingen plaats in Leiden, Leidschendam, Noordwijk en Rijnsburg. In diezelfde plaatsen werden ook de in totaal zeven panden doorzocht, waarvan er vier in Noordwijk stonden.

Tijdens de actie werkte de politie samen met onder meer de Belastingdienst. Vanuit de politie werd tijdens enkele zoekingen specialistisch personeel ingezet, waaronder hondengeleiders met speur- en geldhonden en digitaal specialisten. Bij de zoekingen zijn onder meer geld, sieraden en gegevensdragers als mobiele telefoons en computers in beslag genomen. Bij een garagebedrijf in Noordwijk nam de politie daarnaast zo’n twintig auto’s in beslag.

‘De districtsrecherche draait dit onderzoek naar witwassen al enige tijd’, verklaart teamchef Henk Woppenkamp van het politieteam in Noordwijk. Die witwaspraktijken waren zowel de politie als de gemeente Noordwijk een doorn in het oog. We hadden nu voldoende informatie verzameld om in te stappen in deze woningen en bedrijfspanden.’ De vier verdachten zijn in de leeftijd tussen 27 en 32 jaar en zitten in beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaten.

Foto's: Leidsch Dagblad

Witwassen?

Bij witwassen voeren mensen bepaalde transacties uit om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Veelal gaat het daarbij om geld dat afkomstig is van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal of sociale en fiscale fraude. Lees meer hierover op de themapagina op politie.nl. Politie, gemeenten, Openbaar Ministerie en Belastingdienst samen een vuist tegen ondermijning.

]]>
Foto's: Leidsch Dagblad 52.2399885 4.450009399999999
Katwijk - Onderzoek naar overlijden Anja Schaap gaat onverminderd door https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/3/06-onderzoek-vermissing-anja-schaap-gaat-onverminderd-door.html Sinds de vermissing van Anja Schaap (33) uit Katwijk op 29 mei en het aantreffen van haar stoffelijk overschot op dinsdag 18 juni is het onderzoek nog steeds in volle gang. Sectie en verder politieonderzoek moeten uitwijzen wat er met Anja is gebeurd en hoe zij in het water terecht is gekomen. nieuwsbericht Thu, 13 Jun 2019 14:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/3/06-onderzoek-vermissing-anja-schaap-gaat-onverminderd-door.html 2019-06-13T14:08:00Z Hieronder ziet u wat er tot nu toe is gedaan in het onderzoek naar en welke informatie wij hebben over de vermissing van Anja. Hierbij de link van de vermissingszaak

 • Woensdag 19 juni: Het onderzoeksteam heeft in de vroege ochtend op de hoek Melkweg en de Hoornselaan een passantenonderzoek gehouden. In de loop van de dag werd het onderzoeksteam in kennis gesteld dat er op dinsdag 18 juni een lichaam boven de Waddeneilanden was aangetroffen. Op basis van specifieke kenmerken bleek het inderdaad om Anja Schaap te gaan. Sectie en verder politieonderzoek moeten uitwijzen wat er met Anja is gebeurd en hoe zij in het water is terecht gekomen. De familie is op de hoogte gesteld zie verder; https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/19/06-katwijk-lichaam-vermiste-anja-schaap-aangetroffen-in-zee.html
 • Dinsdag 18 juni: In de Opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht is er ruim aandacht geweest voor de vermissing van Anja Schaap. In Opsporing Verzocht worden er camerabeelden getoond van Anja Schaap van de bewuste avond/nacht van de vermissing. De uitzendingen hebben ruim 30 tips opgeleverd. 
 • Maandag 17 juni: Het onderzoeksteam is bezig geweest met de voorbereidingen op de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Team West waarin aandacht gevraagd gaat worden voor de vermissing van  Anja Schaap. Deze uitzendingen zullen op dinsdag 18 juni plaats vinden. 
 • Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni: Het onderzoeksteam is druk bezig met het nalopen van tips en heeft naar aanleiding van die tips op verschillende locaties  in Katwijk gekeken. Ook worden er nog getuigen gehoord.  
 • Donderdag 13 juni: In de sloot aan de Melkweg in Katwijk, waar de tas van Anja Schaap is aangetroffen op vrijdag 31 mei, verricht het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) nader onderzoek. Ook doet het onderzoeksteam onderzoek op de social media kanalen van Anja.
 • Dinsdagavond en woensdagochtend 11/12 juni: Het onderzoeksteam heeft een passantenonderzoek gehouden in de omgeving van het parkeerterein De Noordduinen in Katwijk. 
 • Maandag 10 juni: De familie van Anja start zelf een zoeking op het water van de Jachthaven met een sonarboot en het onderzoeksteam is daarbij aangesloten.
 • Zaterdag 8 en zondag  9 juni: Het onderzoeksteam is bezig met informatie uit buurtonderzoek te analyseren, het horen van getuigen en het nalopen van tips.
 • Vrijdag  7 juni: in de omgeving van de Buitenwaterring en de Noord Duinen is gezocht door 60 vrijwilligers van het  Veteran Search Team, medewerkers van Staatsbosbeheer, KNRM, Reddingsbrigade Katwijk, Kustwacht en brandweer.
 • Woensdag 5 juni:  is opnieuw gezocht door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen samen met de brandweer in het water van de Binnenwatering aan de Kanaaldijk. Met het Parate Peloton zijn de kades en de rietkragen doorzocht. Dit naar aanleiding van camerabeelden waar Anja om 3.45 uur op de Kanaaldijk lopend te zien is.
 • Dinsdag 4 juni: in de uitzending van Team West is aandacht besteed aan de vermissing. Deze uitzending leverde nieuwe tips op. Die kwamen binnen via de Opsporingstiplijn en social media.
 • Diezelfde dag heeft het politieteam Katwijk een pop-politiebureau neergezet op de Melkweg ter hoogte van supermarkt Lidl. Ongeveer veertig bezoekers kwamen naar dit pop-up bureau en het leverde enkele nieuwe tips op. Deze tips zijn doorgezet naar het team dat het onderzoek doet.
 • Maandag 3 juni: de brandweer heeft gezocht in het water aan de Hercules en het Noorderlicht, dit is in de omgeving van haar woning.
 • Zaterdag 1 juni en zondag 2 juni:  nieuwe camerabeelden geanalyseerd, opnieuw getuigen gesproken en is er digitaal onderzoek gedaan.
 • Zaterdag 1 juni: veertig mensen van het Veteranen Searchteam, politie, familie en vrijwilligers zochten in het gedeelte tussen de Melkweg en haar woning aan de Wega in Katwijk naar de vermiste vrouw en eventuele sporen.
 • Vrijdag 31 mei: de tas van Anja werd gevonden in het water aan de Melkweg. Duikers van de brandweer hebben het water doorzocht, maar Anja niet aangetroffen. In de handtas zaten persoonlijke bezittingen, waaronder haar mobiele telefoon. Diezelfde dag is met speurhonden de route gelopen die Anja tussen het café en haar woning heeft afgelegd. Vrijdagavond heeft de politie haar foto landelijk verspreid. De aangetroffen mobiele telefoon maakt prominent onderdeel uit van het onderzoek.
 • Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag): de politie kreeg de melding dat Anja sinds woensdagochtend 29 mei werd vermist. Het politieteam in Katwijk startte direct een zoekactie, waarbij werd onderzocht hoe Anja naar huis is gelopen vanuit het café waar zij geweest was. Daarvoor zijn getuigen gehoord, camerabeelden bekeken en is er vanuit de politiehelikopter gekeken.
 • Woensdag 29 mei: Anja Schaap verlaat rond 1.50 uur het café In Den Blauwen Bock (Blauwe Bock). Op camerabeelden is zij voor het laatst gezien om 3.45 uur op de Kanaaldijk, blijkt later uit onderzoek.

 

]]>
Het onderzoek naar de vermissing van Anja blijft onverminderd doorgaan. Het opsporingswerk dat de politie doet, is niet zichtbaar voor de buitenwereld, maar dit betekent niet dat het onderzoek is gestaakt.

]]>
Camerabeelden zijn altijd welkom. Uploaden van beeldmateriaal kan via deze link op politie.nl.

]]>
Maandelijks worden er in de Eenheid Den Haag 300 personen als vermist opgegeven. Slechts 5% daarvan wordt aangemerkt als ‘urgente’ vermissing. De verdwijning van Anja wordt aangemerkt als urgente vermissing.

]]>
Bij een gewone vermissing zijn er geen directe aanwijzingen van bedreiging, gevaar of risico. En er is vaak een aanleiding bekend die het ‘weglopen’ zou kunnen verklaren. Ook zijn er omstandigheden, zoals het meenemen van geld en goederen die erop wijzen dat het om een bewuste actie gaat.

Bij een urgente vermissing zijn er substantiële aanwijzingen dat vermiste in gevaar is doordat de vermissing in complete tegenstelling is tot het normale gedrag, of er zijn aanwijzingen dat de vermiste persoon slachtoffer is van een misdrijf. Daarbij kun je denken aan kinderen jonger dan 13 jaar, verstandelijke of lichamelijke beperkt personen, mensen die directe medische zorg nodig (zoals dementerenden), jongeren in gezelschap van criminelen of als er aanwijzingen voor (voornemen) zelfdoding zijn.

]]>
De hulp van burgers is vaak zeer effectief en daarom wil de politie een app lanceren om zoektochten beter te organiseren. De app bevindt zich nog in de testfase waarin juridische en ethische aspecten onder de loep genomen worden. Daarom kan de app nog niet worden ingezet.

]]>
In het begin van het onderzoek hebben wij de eerste informatie die bij ons bekend is geworden naar buiten gebracht om zo snel mogelijk aandacht te vragen voor de vermissing. Nu wij verder in het onderzoek zitten, kan met zekerheid gezegd worden dat Anja rond 1.50 uur het café In den Blauwen Bock (Blauwe Bock) lopend verlaten heeft.

]]>
Het Veteranen Search Team zoekt naar vermiste #AnjaSchaap 52.1992517 4.411413499999981
Den Haag - Zedenzaak Loosduinen in Team West https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/4/06-zedenzaak-loosduinen-in-team-west.html In de uitzending van vanavond wordt aandacht gevraagd voor de poging verkrachting van een 85-jarige vrouw in haar woning aan de Monsterseweg in Den Haag. Het slachtoffer was op donderdag 9 mei rond 14 uur in haar voortuin aan het werk en liep daarna naar de achterkant van haar woning. Daar liep opeens een onbekende man op haar af. In haar woning probeerde de man haar te verkrachten. Het slachtoffer verzette zich en de verdachte maakte zich uit de voeten. Er wordt een getuigenoproep gedaan. nieuwsbericht Tue, 04 Jun 2019 14:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/4/06-zedenzaak-loosduinen-in-team-west.html 2019-06-04T14:36:00Z Verder aandacht voor de volgende zaken:

Vermissing Anja Schaap | Katwijk
Sinds woensdag 29 mei rond 01.00 uur wordt de 33-jarige Anja Schaap uit Katwijk vermist. Rond dat tijdstip verliet Anja het café De Blauwe Bock in Katwijk en ging zij op weg naar huis. Bij haar woning aan de Wega is Anja nooit aangekomen. Op vrijdag 31 mei werd haar handtas met persoonlijke spullen in een sloot aan de Melkweg aangetroffen. In de uitzending worden er mensen opgeroepen die Anja mogelijk op woensdag 31 mei na 01.00 uur nog hebben gezien. Ook wordt er opgeroepen camerabeelden te delen met de politie.

Diefstal telefoon | Den Haag
Op zondag 7 april lukt het een vrouw in de McDonald’s aan De Werf om ongezien met een truc de telefoon van tafel te stelen waar op dat moment twee mensen zitten te eten. De verdachte is duidelijk te zien op camerabeelden.

Diefstal uit hotel | Zoetermeer
Op maandagochtend 15 april ontbijten twee Engelse toeristen in het restaurant van het NH Hotel. De tas van de vrouw ligt onder haar stoel. Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen het restaurant inlopen en bij de tafel van het stel de aandacht proberen af te leiden. Als dit lukt, pakt een van hen de tas van onder de tafel. De twee mannen worden ook verdacht van soortgelijke diefstal in het Bastion hotel in Zoetermeer.

Gokkasten leeggehaald | Naaldwijk
Op woensdag 14 november stelen twee mannen een groot geldbedrag uit twee gokkasten in een café in Naaldwijk. In het bijzijn van klanten en personeel van het café lukte het hen om ongezien met behulp van een zogenaamde lopersleutel de gokkasten te openen. De twee verdachten zijn goed in beeld.

Wie herkent zijn/haar eigendommen | Den Haag
Er worden goederen getoond die na de aanhouding en verder onderzoek van woninginbrekers zijn aangetroffen. In december vorig jaar werden beelden van deze inbrekers getoond bij Team West. Door een goede tip is inmiddels een groot deel van de spullen terug bij de eigenaar. De recherche hoopt o.a. nog twee gouden ringen en een 18-karaats gouden ketting te kunnen herleiden naar degene van wie ze zijn.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur.
Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. 

]]>
Dick Team West 52.0471258 4.215764600000057
Katwijk - Man aangehouden na steekincident Katwijk https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/27/06-katwijk-man-aangehouden-na-steekincident-katwijk.html Agenten kregen vrijdagavond 26 april rond middernacht de melding dat een steekincident had plaatsgevonden bij een voetbalveldje aan het Rijwielpad Rijnsoever-Noord. Hierbij raakte een 18-jarige man uit Den Haag gewond. Een man werd aangehouden. nieuwsbericht Sat, 27 Apr 2019 08:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/27/06-katwijk-man-aangehouden-na-steekincident-katwijk.html 2019-04-27T08:34:00Z De politie doet nog uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het steekincident en roept getuigen op zich te melden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht en behandeld aan zijn verwonding. De politie startte direct met een buurtonderzoek. Omdat er een goed signalement van de verdachte beschikbaar was kon hij niet veel later door agenten bij een woning worden aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Katwijk. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

]]>
De politie komt graag in contact met mensen die vrijdag 26 april rond middernacht iets gezien of gehoord hebben wat met dit steekincident te maken heeft of wat daar mogelijk aan vooraf gegaan is. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.2101817 4.422799400000031
Den Haag - Haagse Cold Case in Team West en Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/23/06-haagse-cold-case-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html In de uitzendingen van vanavond aandacht voor de moord in 1991 op de 81-jarige mevrouw Cornelia van den Bergen-Groenewold uit Den Haag. Zij werd 28 jaar geleden om het leven gebracht in haar woning aan de Wenckebachstraat. De politie vond haar vastgebonden in haar slaapkamer; haar woning bleek overhoop gehaald. Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. nieuwsbericht Tue, 23 Apr 2019 14:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/23/06-haagse-cold-case-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html 2019-04-23T14:06:00Z mevr van den Bergen Team West

Mevrouw van den Bergen-Groenewold

Verder komen de volgende zaken aan bod:

Overval zonnestudio Schoutenhoek | Zoetermeer
Op zaterdagochtend 2 februari gaat een jonge man er vandoor met de kassalade van de zonnestudio die hij zojuist onder bedreiging heeft buitgemaakt. Op camerabeelden is duidelijk te zien dat hij met de kassalade over straat loopt en vlucht.

Diefstal drone | Rijswijk
Op 10 februari lukt het een man om een dure drone bij de Mediamarkt te stelen. Hij probeert het alarm te omzeilen door de verpakking over de alarmpoortjes te zwaaien, maar het alarm gaat toch af. Hij maakt zich hierna snel uit de voeten. De diefstal is gefilmd door de bewakingscamera’s.

Man valt vrouw lastig langs de N206 | Katwijk
Op woensdag 17 april rond 20.30 uur valt een man een jonge vrouw lastig op het fietspad langs de N206 ter hoogte van de Cantineweg. Hij duwt haar omver, waardoor zij op de grond valt en gewond raakt. Drie wielrenners waren op dat moment in de buurt en kunnen belangrijke getuigen zijn. Er wordt een getuigenoproep gedaan.

Straatroof Isabellaland in Opsporing Verzocht
Op zaterdag 26 januari rond 19.00 uur staat een oudere dame bij het bellenbord van de flat aan het Isabellaland in Den Haag. Uit het niets verschijnt opeens een man die het op haar handtas heeft voorzien. Doordat de handtas vastzit aan haar rollator sleept hij deze met zich mee. Deze zaak werd eerder getoond in Team West.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur.
Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

Opsporing Verzocht: dinsdag om 20.35 uur op NPO1. Herhaling op woensdag rond 12.00 uur.

 

]]>
Team West Esther Coster 52.0620998 4.331612500000006
Katwijk - Gezocht - Man valt vrouw lastig langs de N206 https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/06-dh/tw-23-04/06-getuigenoproep-lastig-vallen-katwijk.html Op woensdagavond 17 april rond 20.30 uur, langs het fietspad van de N206 nabij de Cantineweg in Katwijk, is een vrouw lastiggevallen door een onbekende man. verdachte Tue, 23 Apr 2019 12:10:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/06-dh/tw-23-04/06-getuigenoproep-lastig-vallen-katwijk.html 2019-04-23T12:10:00Z De jonge vrouw werd door de man omver geduwd waardoor zij ten val kwam. De politie komt graag in contact met specifiek drie wielrenners die mogelijk getuige van dit incident zijn geweest.  

]]>
Heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt uw tip ook doorgeven via de Whatsapptiplijn op 06-10000012. 

]]>
]]>
52.19054309999999 4.410332599999947
Den Haag/Bodegraven/Doorn/Rijnsburg - EVA-team houdt veroordeelde voor drugsproductienetwerk aan https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/19/06---eva-team-houdt-veroordeelde-voor-drugsproductienetwerk-aan.html Het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield in de maand april vijf personen aan, waaronder een 43-jarige man die in februari werd veroordeeld voor deelname aan een drugsproductienetwerk. nieuwsbericht Fri, 19 Apr 2019 11:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/19/06---eva-team-houdt-veroordeelde-voor-drugsproductienetwerk-aan.html 2019-04-19T11:49:00Z Den Haag
Op dinsdagmiddag 2 april hield het EVA-team in een woning aan de Gravinnedreef een 43-jarige Hagenaar aan. De man werd op 25 februari door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor deelname aan een drugsproductienetwerk. Klik hier voor eerdere berichtgeving over deze zaak.

Een 27-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon op maandagochtend 15 april bij een bushalte aan de Laan van Leidschenveen worden aangehouden. Hij stond voor 99 dagen gevangenisstraf gesignaleerd voor opruiing, verzet met geweld tegen een ambtenaar en verkeersdelicten. Deze straf moet hij nu alsnog uitzitten.

Bodegraven
De politie hield op maandag 1 april in een woning aan de Wilhelminastraat een 26-jarige man uit Bodegraven aan. De man had nog een gevangenisstraf van negen maanden openstaan voor stalking en mishandeling.  Deze straf moet hij nu alsnog uitzitten.

Doorn
Het EVA-team slaagde er op donderdagmiddag 11 april in om een 28-jarige Hagenaar aan te houden op een bouwplaats in Doorn. Hij stond voor 82 dagen gevangenisstraf gesignaleerd voor mishandeling, vernieling en verkeerswetdelicten. De gevangenisstraf moet hij nu alsnog uitzitten.

Rijnsburg
Op de bloemenveiling van Rijnsburg kon het EVA-team op maandagmiddag 15 april op verzoek van de Poolse autoriteiten een 27-jarige man aanhouden. De man wordt verdacht van moord/doodslag in 2017. De man is voorgeleid en zit in overleveringsdetentie. De procedure voor overlevering aan Polen is in werking gesteld.

Actief opsporen en aanhouden veroordeelden
Het zogenoemde EVA-Team, waarbij EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften, van de politie-eenheid Den Haag spoort veroordeelden op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf en houdt deze aan. 

]]>
In de boeien, aangehouden 52.0343992 4.262507599999935