Alle berichten | Lansingerland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/lansingerland.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Lansingerland nl Sun, 20 Jan 2019 02:27:06 GMT 2019-01-20T02:27:06Z nl Rotterdam - Bureau Rijnmond gaat vijfde seizoen in op RTV Rijnmond https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/9/07-bureau-rijnmond-gaat-vijfde-seizoen-in.html Morgen, donderdag 10 januari, start het 5e seizoen van Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie op RTV Rijnmond. Opnieuw zullen misdrijven worden getoond waarbij de hulp van de kijker wordt ingeroepen. Kijken dus, u kunt helpen misdrijven op te lossen. nieuwsbericht Wed, 09 Jan 2019 12:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/9/07-bureau-rijnmond-gaat-vijfde-seizoen-in.html 2019-01-09T12:49:00Z Een van die misdrijven is de aanslag op twee woningen uit één familie in Rotterdam. Deze aanslag werd al geruime tijd geleden gepleegd, maar de impact is nog steeds groot. Tot op de dag van vandaag moeten de slachtoffers leven met de angst dat zoiets opnieuw zou kunnen gebeuren. De dochter van één van de getroffen gezinnen doet haar verhaal.

]]>
Het nieuwe jaar had voor rapper Faisal Mssyeh (Feis) en zijn familie niet slechter kunnen beginnen. Nadat er vermoedelijk ruzie was ontstaan in een horecagelegenheid werd hij in de vroege ochtend van 1 januari op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam doodgeschoten. Ook zijn broer raakte levensgevaarlijk gewond. De politie is direct een zeer groot onderzoek gestart en er zijn nog veel vragen aan het publiek. Met name om beeldmateriaal.

]]>
Als je 85 jaar bent en kwetsbaar, dan zou je je toch veilig moeten voelen in je eigen woning. Voor een bewoner van Sliedrecht is dat niet het geval. Om de een of andere reden gaat het gerucht dat hij veel geld en waardevolle spullen in zijn huis heeft. Dit is niet waar, maar toch is men al vier keer bij hem binnengeslopen. Van één van die insluipingen zijn beelden gemaakt.

]]>
Een 71-jarige dame werd bestolen toen zij boodschappen deed in een supermarkt in Berkel & Rodenrijs. Een ‘vriendelijke’ man leidde haar af en zijn partner in crime nam ondertussen haar portemonnee weg. Ook hiervan zijn beelden gemaakt.

]]>
Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en uw buurt nog veiliger te maken. Het zou mooi zijn als de daders van deze misdrijvensnel kunnen worden opgepakt. Kijk dus naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.

]]>
woordvoerder Bureau Rijnmond 51.9244201 4.4777325999999675
Oss - Verdachte inbrekers van het dak gehaald https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/7/09-verdachte-inbrekers-van-het-dak-gehaald.html De politie hield maandagochtend 7 januari drie verdachten aan in Oss. Dit nadat geprobeerd was in te breken in een woning van een appartementencomplex daar. Twee verdachten werden met een hoogwerker van het dak gehaald. nieuwsbericht Mon, 07 Jan 2019 11:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/7/09-verdachte-inbrekers-van-het-dak-gehaald.html 2019-01-07T11:27:00Z Bij de meldkamer kwam maandag in de vroege ochtend rond 1.45 uur een telefoontje binnen dat geprobeerd werd in te breken in een woning aan de Osse Monsterstraat. De bewoonster hoorde gerommel bij de woning en toen ze uit het raam naar buiten keek stond ze oog in oog met een onbekende man. Agenten gingen direct naar de locatie toe en hielden op straat in een brandgang kort voor 2.00 uur een 22-jarige verdachte aan waarvan de woonplaats nog onbekend is. De agenten ontdekten dat de ruit van een woningdeur vernield was in het appartementencomplex. Voor zover bekend werd er niets gestolen.

Verdachten op het dak
Ook werden geluiden gehoord vanaf het dak van het appartementencomplex. Samen met buurtbewoners en met de hulp van de politiehelikopter troffen we nog twee verdachten aan op het dak van het gebouw. Dankzij de warmtebeelden van de helikopter werden de twee mannen van 26 en 28 jaar uit Berkel en Rodenrijs, al snel liggend op het dak gevonden. Met een hoogwerker van de brandweer werd het tweetal rond 3.00 uur naar beneden gehaald en aangehouden. In de omgeving vond de politie verschillende inbrekersmaterialen. Die zijn in beslag genomen. Het drietal zit vast voor verder onderzoek. 

]]>
Politieheli Eurocopter EC135 51.99137329999999 4.473328199999969
Berkel en Rodenrijs - Stank verraadt drugslaboratorium https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/11/07-stank-verraadt-drugslaboratorium.html Een melding van een chemische stank bij een horecapand aan de Westersingel heeft de aanwezigheid van een drugslab verraden. De politie heeft bij het pand een verdachte, een 45-jarige man uit Tilburg, aangehouden. nieuwsbericht Tue, 11 Dec 2018 12:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/11/07-stank-verraadt-drugslaboratorium.html 2018-12-11T12:27:00Z De melding kwam maandagmorgen rond 10:00 uur binnen bij de brandweer. Direct gingen agenten hierheen. Toen zij ook de chemische lucht roken vroegen ze assistentie van de brandweer. Het duurde enige tijd voordat ze het pand in konden. Met de hulp van een sleutelmaker lukte dat. In de kelder werden vaten en zakken aangetroffen die vermoedelijk gebruikt zijn voor de productie van chemische drugs.

]]>
Een speciaal team van de politie hielp bij de ontmanteling. Alle sporen zijn veilig gesteld. De politie gaat verder met het onderzoek en kijkt naar de betrokkenheid van de aangehouden verdachte.

]]>
51.9954774 4.475157699999954
Berkel en Rodenrijs - Gezocht - Moord Rob Zweekhorst (44) Dokkummerstraat Berkel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2014/januari/07-moord-rob-zweekhorst-44-op-de-dokkummerstraat.html Nieuwsjaarsdag 2014 werd in Berkel en Rodenrijs Rob Zweekhorst, de 44-jarige directeur bij de GGZ, neergeschoten toen hij vlakbij zijn huis zijn hondjes uitliet. Bijna 5 jaar na de vergismoord is dinsdagochtend in zijn woonplaats een 51-jarige Schiedammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De aanhouding is het resultaat van het onderzoek dat nooit heeft stilgelegen. De politie hoopt nog steeds dat getuigen die meer kunnen vertellen over deze zaak naar voren stappen. verdachte Tue, 20 Nov 2018 11:31:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2014/januari/07-moord-rob-zweekhorst-44-op-de-dokkummerstraat.html 2018-11-20T11:31:00Z Via tips over de schutter en over de drugsruzie van 10 miljoen, hoopt de politie duidelijkheid te krijgen over de moord op Rob Zweekhorst. Het is een complex onderzoek. Voor mensen dicht tegen dat circuit nogmaals: u mag ook anoniem tippen (0800-7000) of via het Team Nationale Criminele Inlichtingen. De beloning van 15.000 euro is er nog steeds.

De moord

Op woensdag 1 januari 2014 rond 19.15 uur werd Rob Zweekhorst (44) doodgeschoten op de Dokkummerstraat in Berkel en Rodenrijs. Na het nalopen van tientallen scenario’s is de politie er vrijwel zeker van dat de schutter zich vergist heeft en meende iemand anders voor zich te hebben. De moord zou te maken hebben met een drugsruzie waarbij ook een ander slachtoffer viel. Hij werd vlakbij zijn huis van dichtbij neergeschoten toen hij een rondje met zijn honden liep. Hij werd geraakt door meerdere kogels. Reanimatie mocht niet meer baten en hij stierf ter plekke.
 

Slachtoffer

Rob Zweekhorst was gelukkig getrouwd, vader van twee jonge kinderen en interim-directeur personeelszaken bij de GGZ in Amsterdam. Rob was een betrokken, liefdevolle vader die in de weekenden veel tijd doorbracht op de hockeyvelden als begeleider van de elftallen van zijn kinderen.

Rob Zweekhorst
Scenario's

Er is een groot aantal scenario’s onderzocht. Er is geen enkel aanknopingspunt te vinden dat te maken zou kunnen hebben met zijn dood. Niets wijst erop dat het slachtoffer conflicten had of dubieuze contacten. De politie gaat er van uit dat Rob Zweekhorst slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling. Hij is die avond voor iemand anders aangezien en volkomen zinloos om het leven gebracht.

Drugsvangst

De politie denkt dat de dood van Rob Zweekhorst verband houdt met een drugsvangst door de douane op maandag 9 december 2013. Tijdens een controle met de containerscan op de Maasvlakte stuitte men in een container met dozen verse ananas, afkomstig uit Costa Rica en bestemd voor een Rotterdams bedrijf op 300 kilo cocaïne. De drugs zijn vernietigd en hadden een waarde van ongeveer 10 miljoen euro.

De eigenaren van die drugs waren daar niet blij mee en er is een behoorlijke ruzie ontstaan in het drugsmilieu. Via verschillende bronnen is vastgesteld dat er besloten was dat de schuldigen van die schadepost moesten worden gestraft en dat er een lijst met mensen is opgesteld die op de nominatie stonden om te worden geliquideerd.


Rinus Moerer

Eén van hen was Rinus Moerer (68) uit Steenbergen.
Rinus Moerer
Met zijn bedrijf in het Brabantse Fijnaart importeerde hij fruit uit voornamelijk Costa Rica, maar hij zat ook in de illegale drugsimport. Hij heeft hiervoor meerdere keren vastgezeten. Op zaterdag 11 januari 2014, tien dagen na de dood van Rob Zweekhorst vond er een aanslag op hem plaats in de Dahliastraat in Steenbergen waar hij woonde. Hij werd alleen in zijn been geraakt. Drie maanden later op maandagochtend 14 april even na 10.00 uur slaagt de liquidatie wel en wordt hij aan de overkant van zijn huis bij zijn auto doodgeschoten door een man op een motorscooter. De schutter is op de motorscooter gevlucht richting de Azaleastraat. Een paar minuten later heeft de motorscooter bijna een aanrijding met een vrachtwagen. Hij rijdt daarna weg richting rotonde Franseweg / Halsterenweg / Rondweg Oost. 
Rond 10.15 uur werd in het Pottersbos de motorscooter in brand gestoken en achtergelaten. Waarschijnlijk is de man daarna in een BMW gestapt waarna het spoor doodloopt.

Geëscaleerd

De politie denkt dat de dood van Rinus Moerer te maken heeft met de Rotterdamse drugsvangst op maandag 9 december 2013 en de daaruit volgende drugsruzie. Die ruzie is dus blijkbaar heel snel geëscaleerd, want drie weken later werd Rob Zweekhorst onbedoeld vermoord. Waarschijnlijk waren die kogels bedoeld voor iemand die ook moest boeten voor die 10 miljoen aan drugs die verloren zijn gegaan.

De politie wil heel graag meer informatie over de drugsruzie naar aanleiding van de drugsvangst van december 2013. Verder is de politie op zoek naar de opdrachtgever van de liquidatie van Rinus Moerer, die eventueel dezelfde kan zijn als degene die vond dat het beoogde doelwit in Berkel en Rodenrijs vermoord diende te worden.

Scooter

De achtergebleven motorscooter was van het merk Piaggio, type M45, en donkerkleurig. Een maand voor de liquidatie, ergens tussen 4 en 6 maart, is de scooter gestolen vanaf de Jacob van Lennepkade in Amsterdam. De motorscooter moet ergens hebben gestaan tot aan maandag 14 april, toen die opdook in Steenbergen. Een uur voor de liquidatie, zo tussen 09.00 en 09.15 uur, is gezien dat in het Potterbos de scooter werd uitgeladen uit een zwarte bus. Daarna zijn beide voertuigen weggereden.

Beloning

De Hoofdofficier van Justitie in Rotterdam looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

]]>
Wie heeft er informatie over de achtergrond van de dood van Rob Zweekhorst?

Wie heeft er meer informatie over de drugsruzie naar aanleiding van de drugsvangst van december 2013?

Wie heeft er informatie over de opdrachtgever of schutter van de moord op Rinus Moerer?

Wie is er tussen 4 en 6 maart 2014 getuige geweest van de diefstal van de Piaggio type M45 motorscooter vanaf de Jacob van Lennepkade 394 in Amsterdam?

Wie is er op maandagochtend 14 april 2014 tussen 09.00 en 09.15 uur getuige geweest van het uitladen van de motorscooter uit een zwarte bus in het Potterbos?

Wie heeft beide voertuigen zien wegrijden?

Wie heeft er over het algemeen informatie over deze zaak en dit nog niet met de politie gedeeld?

]]>
]]>
Rob Zweekhorst 51.99730339999999 4.457257400000003
Schiedam - Schiedammer (51) gearresteerd voor vergismoord op Rob Zweekhorst https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/20/07-schiedammer-51-gearresteerd-voor-vergismoord-op-rob-zweekhorst.html Bijna 5 jaar na de vergis moord op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs is dinsdagochtend in zijn woonplaats een 51-jarige Schiedammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De aanhouding is het resultaat van het onderzoek dat nooit heeft stilgelegen. De politie hoopt nog steeds dat getuigen die meer kunnen vertellen over deze zaak naar voren stappen. nieuwsbericht Tue, 20 Nov 2018 09:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/20/07-schiedammer-51-gearresteerd-voor-vergismoord-op-rob-zweekhorst.html 2018-11-20T09:26:00Z Op 1 januari 2014 werd de toen 44-jarige Zweekhorst, vader van twee kinderen, slachtoffer van een persoonsverwisseling. Hij werd op straat doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet. Justitie loofde al snel een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip. Met de aanhouding van de Schiedammer is weer een stap gezet in het onderzoek, maar de beloning is nog steeds van kracht wanneer iemand informatie heeft die de zaak rond kan maken.

]]>
Informatie kun je delen via onderstaand tipformulier of de opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000, zij geven uw informatie door zonder uw naam of nummer. Wilt u spreken met Team Criminele Inlichtingen, bel dan 079 - 345 89 99.

]]>
foto: slachtoffer Rob Zweekhorst 51.99730339999999 4.457257400000003
Bleiswijk - Politie zoekt overvallers juwelier Bleiswijk https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/11/07-politie-zoekt-overvallers-juwelier-bleiswijk.html Donderdagmiddag overvielen mannen met bivakmutsen een leverancier van de juwelier op de Dorpsstraat in Bleiswijk. De politie is meteen een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Er raakte niemand gewond. Info? Bel 0900-8844 nieuwsbericht Thu, 11 Oct 2018 18:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/11/07-politie-zoekt-overvallers-juwelier-bleiswijk.html 2018-10-11T18:13:00Z Donderdag aan het eind van de middag, rond 17.30 uur, is een leverancier van de juwelier op de Dorpsstraat overvallen. Twee mannen bedreigden hem met een mes. Met een onbekende hoeveelheid juwelen zijn ze er in een auto vandoor gegaan. De overvallers droegen bivakmutsen en spraken Engels. Mogelijk dat er nog een derde persoon bij was. Sowieso gaat het om twee overvallers. Er raakte gelukkig niemand gewond. De politie is meteen een onderzoek gestart en zocht de hele buurt af met meerdere politieauto's. Ook is er gepraat met getuigen. Meer informatie is welkom. Heeft u iets gezien of gehoord en heeft u nog niet met de politie gesproken? Bel 0900-8844 of vul onderstaan tipformulier in.

]]>
Stockfoto 52.0101619 4.529941699999995
Rotterdam - Derde verdachte aangehouden voor overval Berkel en Rodenrijs https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/2/07-derde-verdachte-aangehouden-voor-overval-berkel-en-rodenrijs.html Bij de overval in Berkel en Rodenrijs die vrijdagavond eindigde in een dollemansrit en crash op de A15 blijkt nog een derde verdachte betrokken. De 17-jarige verdachte zat niet bij de andere twee verdachten in de auto, maar was te voet op de vlucht geslagen na de overval. Hij is aangehouden. nieuwsbericht Mon, 02 Jul 2018 13:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/2/07-derde-verdachte-aangehouden-voor-overval-berkel-en-rodenrijs.html 2018-07-02T13:53:00Z De mannen vielen rond acht uur een supermarkt aan de Rozenoord in Berkel en Rodenrijs binnen. Ze deden een greep uit verschillende kassalades en verzamelden rookwaren, waarna ze zich uit de voeten maakten. Een getuige zag de overvallers vertrekken in een auto en de achtervolging werd ingezet. De politiehelikopter volgde de auto en meerdere politieauto’s sloten aan. Ter hoogte van Hardinxveld Giessendam verloor de bestuurder van de vluchtauto de macht over het stuur. De auto vloog over de vangrail en ging zeker 4 keer over de kop en belandde in een sloot. De twee mannen kwamen er wonderbaarlijk goed vanaf en hielden er slechts lichte verwondingen aan over. Ze zijn in het ziekenhuis nagekeken en daarna overgebracht naar het bureau. Hun buit lag op de plaats van de crash verspreid over de weg en het nabijgelegen spoor. De A15 is uren afgesloten geweest voor onderzoek.

]]>
Uit onderzoek blijkt dat er bij de overval een derde verdachte betrokken was, die niet in de vluchtauto zat, maar te voet is gevlucht. Deze 17-jarige Rotterdammer is zondagochtend aangehouden.

]]>
De vluchtauto is nadat hij uit de sloot is getakeld, doorzocht op sporen. In de auto lag het wapen, dat bij de overval is gebruikt. Vermoedelijk gaat het om een luchtdrukwapen. 

]]>
51.99137329999999 4.473328199999969
Berkel en Rodenrijs - Overvallers crashen op A15 na dollemansrit https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/30/07-overvallers-crashen-op-a15-na-dollemansrit.html Het zat ongetwijfeld niet in hun planning: een supermarkt overvallen en daarna uit je gecrashte auto moeten kruipen om vervolgens te worden aangehouden. Maar het was vrijdagavond het lot van een 17-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 19-jarige Rotterdammer. Dankzij vasthoudend politieoptreden konden de twee na een pittige achtervolging op de A15 worden gearresteerd. nieuwsbericht Sat, 30 Jun 2018 11:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/30/07-overvallers-crashen-op-a15-na-dollemansrit.html 2018-06-30T11:18:00Z De mannen vielen rond acht uur een supermarkt aan de Rozenoord in Berkel en Rodenrijs binnen. Ze deden een greep uit verschillende kassalades en verzamelden rookwaren, waarna ze zich uit de voeten maakten. Hun vertrek werd opgemerkt door een getuige, die daar snel melding van maakte. Hierop werd de achtervolging ingezet.

Die achtervolging leidde over de ruit van Rotterdam en ging op hoge snelheid. De politiehelikopter volgde de auto en meerdere politieauto’s sloten aan. De verdachten gaven zich niet zomaar gewonnen en reden de A15 op richting Gorinchem. Op enig moment werd de koers gewijzigd en stuurden de verdachten hun auto de A15 richting Rotterdam op. Ter hoogte van Hardinxveld Giessendam verloor de bestuurder van de vluchtauto de macht over het stuur. De auto vloog over de vangrail en ging zeker 4 keer over de kop en belandde in een sloot. De twee mannen kwamen er wonderbaarlijk goed vanaf en hielden er slechts lichte verwondingen aan over. Ze zijn in het ziekenhuis nagekeken en daarna overgebracht naar het bureau. Hun buit lag op de plaats van de crash verspreid over de weg en het nabijgelegen spoor. De A15 is uren afgesloten geweest voor onderzoek.

Auto met voortvluchtige verdachten belandt in de sloot.
Foto Politie Rotterdam

 

Auto verdachten belandt in de sloot

 

]]>
Stockfoto 51.99137329999999 4.473328199999969
Bergschenhoek - Man slaat bejaarde in elkaar https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/19/07-man-slaat-bejaarde-in-elkaar.html Een bejaarde man, die zondagochtend een gevallen scooterrijder te hulp schoot, ontving rake klappen als dank en raakte ook nog zijn scootmobiel kwijt. Zijn belager werd aangehouden. De politie spreekt graag met getuigen en zoekt de gestolen scootmobiel. nieuwsbericht Tue, 19 Jun 2018 12:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/19/07-man-slaat-bejaarde-in-elkaar.html 2018-06-19T12:52:00Z Even na 06:00 uur trof de 81-jarige man uit Bergschenhoek een scooterrijder op de grond aan. Hij vroeg of het goed ging met de 31-jarige man uit Berkel en Rodenrijs, die de aandacht voor zijn welzijn beantwoordde met rake klappen. Hij takelde de hoogbejaarde zo toe, dat hij uit zijn scootmobiel viel. Zijn belager nam de benen, het slachtoffer bleef bebloed door de verwondingen aan zijn hoofd achter. Toegesnelde agenten konden de verdachte met hulp van getuigen kort na het incident aanhouden.

]]>
De eerste aandacht van de agenten ging vanzelfsprekend uit naar de gewonde man. Kort daarna richtten ze zich op de aanhouding van de verdachte. De scootmobiel werd voor later vervoer achtergelaten. Om diefstal te voorkomen, verwijderden de agenten de accu. Dat mocht helaas niet baten. Zelfs zonder accu viel het vervoersmiddel ten prooi aan dieven. De hoogbejaarde man is afhankelijk van zijn scootmobiel.

]]>
De politie startte een onderzoek, bekeek beschikbare camerabeelden en sprak met getuigen. Heeft u nog niet met de politie gesproken en weet u bijvoorbeeld waar de scootmobiel is? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Bel dan 0900-8844 of maak gebruik van het tip formulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

]]>
Scootmobiel 51.98936130000001 4.501551699999936
Berkel en Rodenrijs - Bewoonster laat vanaf vakantieadres inbreker oppakken https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/7/07-bewoonster-laat-vanaf-vakantieadres-inbreker-oppakken.html Een inbreker die afgelopen nacht dacht rustig toe te kunnen slaan in een huis waarvan de bewoners op vakantie waren, kwam bedrogen uit. Het huis is uitgerust met een alarminstallatie die de bewoonster op haar vakantieadres waarschuwt. Ze alarmeert de politie die de inbreker op heterdaad aanhoudt. nieuwsbericht Thu, 07 Jun 2018 09:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/7/07-bewoonster-laat-vanaf-vakantieadres-inbreker-oppakken.html 2018-06-07T09:10:00Z Tien voor vijf in de ochtend gaat de alarminstallatie van een woning aan de Planetenweg in Berkel en Rodenrijs. De bewoonster ontvangt een melding terwijl zij op vakantie is. Ze alarmeert de politie. Die treffen de woning aan met een gebroken ruit. Opeens rent een man de woning uit. De agenten zetten de achtervolging in en weten hem na een korte achtervolging aan te houden.  Geboeid en op weg naar de politieauto, schopt, slaat en spuugt de verdachte om zich heen. Ook na waarschuwingen van de agenten blijft de 23-jarige man uit Bergschenhoek gewelddadig. De agenten moeten uiteindelijk zelfs de taser gebruiken om het geweld van de verdachte te doen stoppen.

]]>
Inbrekers slaan graag hun slag in de vakantieperiode. Als bewoners op vakantie zijn, kunnen zij rustig en ongestoord hun gang gaan. Dat dacht deze meneer ook, die niet had gerekend op de alarminstallatie. Ook camera’s in en rond het huis kunnen helpen om bij een inbraak de daders snel op te sporen. Natuurlijk is voorkomen nog beter. En het is een open deur, maar we blijven het toch zeggen; zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat. Laat bovendien een bewoonde indruk achter en laat alle verlichting die u normaal ook in uw woning aan heeft branden bij uw afwezigheid. Zorg daarnaast voor een bewoonde indruk van uw huis wanneer u niet thuis bent en let op waar en hoe lang u uw caravan vlak voor de vakantie parkeert. Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en tablets in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Installeer daarnaast een programma op uw computer, laptop, smartphone of tablets om deze bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren.

]]>
Op de website www.keurmerkveiligwonen.nl/consument leest u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken of ga naar www.123inbraakcheck.nl en test hoe snel een inbreker uw huis binnen kan komen. Registreer uw goederen, dit maakt het makkelijker uw spullen op te sporen en aangetroffen spullen terug te bezorgen.

]]>
U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis. Een beetje raar, maar misschien is het wel gewoon een schilder die een offerte wil maken? U voelt dat het niet klopt. Ook als u twijfelt, belt u de politie op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. De 112-alarmcentrale beoordeelt of de politie naar de melding toegaat. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van buren. Sterker nog, het kan het verschil maken tussen een aanhouding op heterdaad en een misdrijf.

]]>
inbreker forceert deur met koevoet 51.9987144 4.51626269999997