Alle berichten | Leiden | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/leiden.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Leiden nl Mon, 19 Nov 2018 15:13:23 GMT 2018-11-19T15:13:23Z nl Leiden - Aanhoudingen na overval https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/19/06-leiden-aanhoudingen-na-overval.html In de nacht van zondag 18 november op maandag 19 november rond middernacht ontving de politie een melding van een overval op een nachtwinkel in de Flemingstraat. Twee mannen overvielen onder dreiging van een steekwapen een medewerker van geld in de winkel. In de omgeving hielden agenten twee mannen, een 18-jarige uit Leiden en een 19-jarige uit Den Haag, als verdachten aan. De politie onderzoekt de overval. nieuwsbericht Mon, 19 Nov 2018 09:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/19/06-leiden-aanhoudingen-na-overval.html 2018-11-19T09:30:00Z De medewerker belde na de overval direct de politie. Hij vertelde aan agenten dat twee onbekenden de winkel inliepen en hem onder dreiging van een steekwapen beroofden van geld. De medewerker raakte niet gewond. Na de overval renden de twee met buit weg richting de Kooilaan. Toegesnelde agenten zagen twee personen rennen op de Driemanschapskade, zetten de achtervolging in en hielden de twee uiteindelijk aan in de Koningstraat. Bij de aanhouding richtte een agent zijn dienstwapen op een van de verdachten. In de nachtwinkel vonden agenten een steekwapen. De twee zitten vast en worden gehoord.

Geweldsinzet
De politie heeft belangrijke taken: het handhaven van de rechtsorde en het bieden van hulpverlening. Om hun werk te kunnen doen, mogen agenten als dat nodig is geweld gebruiken. Soms hebben zij geen keus. Waar anderen een stap terug doen, stappen zij naar voren, soms met gevaar voor eigen leven. Geweld gebruiken mag niet zomaar. Er zijn bepaalde voorwaarden en regels aan verbonden. Ook moet de politieagent zijn aangewende geweld melden en verantwoording afleggen over het toegepaste geweld.

Iets gezien of gehoord?
Was u getuige van de overval op de nachtwinkel in de Flemingstraat? Of zag of hoorde u iets verdachts in de omgeving? Dan bent u een belangrijke getuige voor ons. Bel met 0900-8844 en vraag naar districtsrecherche Leiden. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

]]>
bewaker in cellenblok 52.1687752 4.491868199999999
Den Haag-Delft-Leiden - Fietsers bekeurd bij verlichtingscontroles https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/06-den-haag-fietsers-bekeurd-bij-verlichtingscontroles.html Agenten van Team verkeer hielden deze week op drie avonden verlichtingscontroles. In totaal bekeurden zij 93 fietsers voor het niet correct voeren van fietsverlichting. Verder kregen drie bromfietsers nog een boete voor het rijden op het fietspad. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 12:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/06-den-haag-fietsers-bekeurd-bij-verlichtingscontroles.html 2018-11-15T12:55:00Z De verlichtingscontroles vonden op maandag tot en met woensdag plaats op de Kalvermarkt in Den Haag, de Zuidwal in Delft en op de Korevaarstraat in Leiden. Alle bekeurde fietsers kregen van agenten een fietslampje mee. De komende tijd zullen er meer controles plaatsvinden.

Waarom is fietsverlichting verplicht?
Fietsverlichting is verplicht, omdat je zonder fietsverlichting niet te zien bent in het donker voor het andere verkeer. Licht dragen op je fiets in het donker is eigenlijk heel logisch. Want met goed licht zorg je ervoor dat je obstakels op de weg beter kunt zien. En minstens zo belangrijk: anderen kunnen jóu beter zien! Daardoor kun je veilig over straat en zonder ongelukken thuiskomen. En je voorkomt een boete van 55 euro.

Wat zijn de regels voor losse fietslampjes?
Als je in het donker rijdt, bij schemer of slecht zicht moet je je voor- en achterlicht aan hebben staan, maar losse lampjes mogen ook. Op je jas, tas of lichaam. Zolang ze maar goed zichtbaar zijn. Met fietsverlichting heb je ook zelf beter zicht op de weg. Het zorgt dus (voor iedereen) voor een veiligere verkeerssituatie. Ook voor gemotoriseerde voertuigen, zoals een brom-/snorfiets, is het hebben van goed werkende verlichting verplicht. Gebruik je losse lampjes dan mag je ze niet op knipperen zetten. Andere weggebruikers kunnen je snelheid en afstand niet goed inschatten.

]]>
52.00586999999999 4.360982899999954
Regio Den Haag - Ben jij onze nieuwe vrijwilliger? https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/06-ben-jij-onze-nieuwe-vrijwilliger.html Heb je hart voor de maatschappij en wil je ook in je vrije tijd bijdragen aan een veiliger samenleving? Dan kunnen wij jouw hulp prima gebruiken: als vrijwilliger bij de politie. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 12:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/06-ben-jij-onze-nieuwe-vrijwilliger.html 2018-11-15T12:13:00Z De politie-eenheid Den Haag zoekt vrijwilligers voor verschillende ondersteunende taken. Zo hebben we vrijwilligers nodig voor toezicht bij evenementen, als gastheer of -vrouw op een politiebureau, voor preventieadvies, voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn, en voor werving van nieuwe politiemensen.

De politie werkt graag met vrijwilligers omdat jij met jouw kennis en vaardigheden een waardevolle aanvulling aan het politiewerk kunt leveren. De politie biedt je een zinvolle en afwisselende tijdsbesteding.

]]>
Voor je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je kosteloos een opleiding. Ook als je eenmaal aan het werk bent, biedt de politie je kansen om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen. Vrijwilligerswerk doen bij de politie is interessant en veelzijdig. Je hebt contact met burgers, andere vrijwilligers en beroepscollega’s. Voor je inzet ontvang je een onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer). De politie sluit een ongevallenverzekering en een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering voor je af.

]]>
Voor vrijwilligerswerk bij de politie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Een maximumleeftijd is er niet. Daarnaast gelden voor de verschillende functies specifieke selectie-eisen. Op de informatieavond krijg je uitleg over deze specifieke eisen.

]]>
Als vrijwilliger ben je ongeveer acht uur per week beschikbaar voor het werk, opleiding en overleg. Je kunt op wisselende tijden worden ingeroosterd, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Over je inzettijden worden in onderling overleg afspraken gemaakt.

]]>
Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit geldt zowel voor beroeps- als voor vrijwillige politiemedewerkers.

]]>
Je werkt binnen de politie-eenheid Den Haag, waar je inzetbaar bent voor alle basisteams. Uiteraard wordt er rekening gehouden met je voorkeuren.

]]>
Geïnteresseerd? Bel 088 - 964 8900 of mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor een van onze informatieavonden in politietrainingcentrum de Yp, Katschiplaan 10 in Den Haag:
- dinsdag 27 november
- maandag 10 december
De avonden beginnen om 19.30 uur.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Regio Den Haag - Update: geen kaarten Politie Den Haag Exclusief meer beschikbaar https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/31/06-politie-den-haag-exclusief.html Binnen één dag zijn alle kaarten voor Politie Den Haag Exclusief - ditmaal over de zaak 'Haagse Rinus' - uitgedeeld aan inwoners van de Eenheid Den Haag die zich via politie.nl hebben aangemeld. Als u zich nu nog aanmeldt, komt u op de reservelijst. nieuwsbericht Thu, 01 Nov 2018 07:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/31/06-politie-den-haag-exclusief.html 2018-11-01T07:59:00Z Hagenaar Rini van Setten, ook bekend als ‘Haagse Rinus’, wordt op vrijdag 8 februari 2013 dood aangetroffen aan de Lekdijk-West in Bergambacht. Hij blijkt te zijn omgebracht in Den Haag waarna zijn lichaam in Bergambacht is achtergelaten. In deze vierde editie van ‘Politie Den Haag Exclusief’, op maandag 26 november in de Rijswijkse Schouwburg, krijgen bezoekers een unieke inkijk hoe politie en Openbaar Ministerie deze zaak hebben aangepakt.

Leden van het rechercheteam en de officier van justitie nemen u mee in dit onderzoek. Forensisch deskundigen werpen bovendien licht op de mogelijkheden van forensisch beeldonderzoek en onderzoek naar bloedsporen.

]]>
In opsporingsonderzoeken zijn uw tips ontzettend belangrijk! Elk stukje informatie kan ons een stap dichterbij de oplossing van een zaak brengen. Daarom is de samenwerking met u als burger van essentieel belang.

]]>
In deze bijeenkomsten, onder de naam Politie Den Haag Exclusief, belicht de politie spraakmakende onderzoeken en laat zien welke vaak lastige afwegingen de politie hierin moet maken. In de bijeenkomst komen allerlei aspecten van het veelzijdige politiewerk over het voetlicht.

Politie Den Haag Exclusief vindt één keer per jaar plaats, voor inwoners van de politie-eenheid Den Haag van 18 jaar en ouder. De politie-eenheid Den Haag strekt zich uit van de Bollenstreek en Kaag en Braassem tot het Westland en de Krimpenerwaard. Grotere plaatsen binnen het gebied zijn Noordwijk, Katwijk, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Delft, Zoetermeer en Den Haag.

]]>
Binnen één dag zijn alle kaarten voor Politie Den Haag Exclusief uitgedeeld aan inwoners van de Eenheid Den Haag die zich via politie.nl hebben aangemeld.  Als u zich nu nog aanmeldt via www.politie.nl/politiedenhaagexclusief, komt u op de reservelijst.

]]>
Politie Den Haag Exclusief vindt plaats in de Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10 in Rijswijk, op maandagavond 26 november van 19.30 tot 22.30 uur. Er is ruimschoots gratis parkeergelegenheid bij de schouwburg.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Leiden - Gezocht - Diefstal mobiele telefoon Morsstraat Leiden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/06-dh/tw-30-10/06-diefstal-mobiele-telefoon-morsstraat-leiden.html Op 13 september rond 16.20 uur komt een man een winkel aan de Morsstraat in Leiden binnen. Hij leidt de medewerkster af en weet in een ongezien moment haar telefoon te stelen. De verdachte is gefilmd door de bewakingscamera's. verdachte Tue, 30 Oct 2018 13:53:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/06-dh/tw-30-10/06-diefstal-mobiele-telefoon-morsstraat-leiden.html 2018-10-30T13:53:00Z Bij binnenkomst doet de verdachte alsof hij wat wil kopen en gaat hij druk met de medewerkster in gesprek. Ze blijft alert maar kan niet voorkomen dat haar mobiele telefoon wordt weggenomen. Op camerabeelden is de verdachte te zien terwijl hij zijn portemonnee over haar telefoon legt en op deze manier de telefoon pakt.

]]>
Herkent u de verdachte? Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de tiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tip doorgeven bij de Whatsapp tiplijn kan via 06-17214856.

]]>
]]>
52.1619526 4.483582999999953
Leiden - Mishandeling in woning Leiden, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/22/06-leiden-mishandeling-in-woning-leiden-politie-zoekt-getuigen.html De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in een woning aan de Anne Frankweg. Drie mannen bedreigden en mishandelden daar rond 09.30 uur een man in de woning. De verdachten sloegen vervolgens op de vlucht. nieuwsbericht Mon, 22 Oct 2018 10:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/22/06-leiden-mishandeling-in-woning-leiden-politie-zoekt-getuigen.html 2018-10-22T10:54:00Z Het slachtoffer werd door drie mannen in de woning aan de Anne Frankweg bedreigd en mishandeld. Na de mishandeling sloeg het drietal op de vlucht in de richting van winkelcentrum de Stevensbloem. Het slachtoffer werd ter plaatse door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld. De mishandeling vond vermoedelijk plaats in de relationele sfeer.

Onderzoek
Agenten zijn direct een buurtonderzoek gestart en de recherche doet in en rond de woning sporenonderzoek. Hierbij is ook een speurhond ingezet.

Signalement
Het gaat om drie mannen met een licht getint uiterlijk. Eén van hen was ongeveer 1.90 m lang en droeg een donkerkleurig bomberjack en had een fors postuur.

Oproep getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Anne Frankweg wat mogelijk te maken heeft met deze mishandeling. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 52.15227340000001 4.456718899999942
Leiden - Twee verdachten aangehouden na beroving met geweld https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/21/06-twee-verdachten-aangehouden-na-beroving-met-geweld.html Agenten van bureau Leiden hebben zondagochtend 21 oktober twee verdachten aangehouden voor het beroven en mishandelen van een 52-jarige man uit Leiderdorp. nieuwsbericht Sun, 21 Oct 2018 09:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/21/06-twee-verdachten-aangehouden-na-beroving-met-geweld.html 2018-10-21T09:02:00Z Rond 00:15 uur kreeg de politie een melding dat er op het Pieterskerkhof een man mishandeld zou zijn. Ter plaatse zagen agenten het slachtoffer gewond op de grond liggen. Het slachtoffer werd behandeld door het ambulancepersoneel dat ter plaatse was gekomen en is vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens getuigen was het slachtoffer ook beroofd van geld uit zijn portemonnee.

Getuigen vertelden de politie dat zij hadden gezien dat de verdachten er vandoor waren gegaan in de richting van de Pieterskerkstraat. In deze omgeving troffen agenten twee verdachten aan die voldeden aan het signalement dat de getuigen omschreven.

De verdachten, een 40-jarige man uit Leiden en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden en worden gehoord.

 

]]>
In de boeien, aangehouden 52.1579414 4.487763399999949
Leiden - Onder invloed achter het stuur https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/4/onder-invloed-achter-het-stuur.html Dat controles in het verkeer belangrijk zijn, bleek de afgelopen nachten rondom festiviteiten voor het Leidens Ontzet. In totaal reden 25 bestuurders onder invloed, met een rijverbod of zonder rijbewijs. Dat is beduidend meer dan de gemiddeld vier bestuurders per nacht van vorig jaar. nieuwsbericht Thu, 04 Oct 2018 12:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/4/onder-invloed-achter-het-stuur.html 2018-10-04T12:07:00Z Agenten controleerden op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Mensen onder invloed achter het stuur hebben een trager reactievermogen en kunnen ernstige ongelukken veroorzaken. Zij zijn een gevaar voor zichzelf en voor andere weggebruikers.

In de nacht van 2 op 3 oktober kregen tien bestuurders een proces-verbaal, omdat zij met alcohol op achter het stuur zaten. Scores lagen tussen 320 Ugl en 605 Ugl.  Een andere bestuurder kreeg een proces verbaal voor drugsgebruik in het verkeer. Iemand reed zonder verzekering. Weer een ander met een al eerder opgelegd rijverbod. Over de stoep rijden mag ook niet. Dus ook daar kreeg iemand een bekeuring voor.

In de nacht van 3 op 4 oktober kregen elf bestuurders een proces verbaal, omdat zij teveel gedronken hadden. De uitslagen van de testen lagen tussen de 260 Ugl en 575 Ugl. De politie nam van twee beginnende bestuurders het rijbewijs in. Drie bestuurders kregen een proces verbaal, omdat zij zonder rijbewijs reden.

De politie handhaaft de wet en is het gezag op straat. Zij controleerde deze nachten zo’n 1.000 bestuurders. Deze controles dragen bij aan de veiligheid op straat en een gezellige viering van het Leidens Ontzet voor iedereen.  

]]>
close up hand agent die alcoholcontroleapparaat vasthoudt 52.1601144 4.497009700000035
Leiden - Politie zoekt getuigen van poging overval op snackbar https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/30/06-leiden-politie-zoekt-getuigen-van-poging-overval-op-snackbar.html De recherche doet onderzoek naar een poging overval op een snackbar aan de Timorstraat op zaterdag 29 september even voor 21.00 uur. nieuwsbericht Sun, 30 Sep 2018 08:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/30/06-leiden-politie-zoekt-getuigen-van-poging-overval-op-snackbar.html 2018-09-30T08:15:00Z De eigenaren van de snackbar werden bedreigd door een man met een mes die geld eiste. De overvaller verliet echter de zaak zonder buit na een klein handgemeen met de eigenaar. Het is niet bekend in welke richting hij is weggelopen. Een zoekactie in de omgeving leidde niet tot een aanhouding. Getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Het signalement van de man is:
blank
groot postuur, breed en gespierd
tussen de 30 en 40 jaar
mogelijk kort bruin haar
ongeveer 1.85 m
bruin shirt
donkerkleurige vale spijkerbroek

 

 

]]>
Detailopname van uniformen motoragenten 52.1659405 4.512271599999963
Leiden - Politie zoekt getuigen ramkraak https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/18/06-leiden-politie-zoekt-getuigen-ramkraak.html De politie Leiden-Zuid is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een ramkraak op het Vijf Meiplein, dinsdag 18 september omstreeks 03.10 uur. Een kledingwinkel was het doelwit van de daders, die een hoeveelheid peperdure jassen wegnamen. nieuwsbericht Tue, 18 Sep 2018 08:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/18/06-leiden-politie-zoekt-getuigen-ramkraak.html 2018-09-18T08:29:00Z Surveillerende agenten kregen omstreeks 03.10 uur van de meldkamer de opdracht om naar het Vijf Meiplein te gaan vanwege een ramkraak. Ter plaatse troffen zij bij een kledingwinkel een ravage aan: de pui was inderdaad geramd waardoor de deur ontzet was en de ruit eruit lag. In de winkel lag er kleding op de grond en bleek een stellage te zijn leeggehaald. Toen de eigenaar van de winkel korte tijd later bij zijn winkel kwam, zag hij dat de daders een rek met jassen ter waarde van 700 euro per stuk hadden leeggehaald en in totaal 19 jassen van het merk Peuterey hadden meegenomen. Volgens getuigen hadden zij een oud model groene auto zien rijden.

]]>
De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die informatie hebben. Heeft u in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 september iets gezien wat met deze kraak te maken kan hebben? Heeft u informatie over de (mogelijk groene) auto die door de daders gebruikt is? Of heeft u de partij weggenomen jassen van het merk Peuterey ter koop aangeboden gezien of gekregen? De recherche in Leiden is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 52.1474087 4.479399599999965
Delft, Leiden, Den Hoorn, Rijswijk - Mishandeling van hardloper in Team West https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/28/mishandeling-van-hardloper-in-team-west.html Op donderdag 2 augustus liep een hardloper rond 15.30 uur over het Sint Maartensrechtpad in Delft. Kort nadat er een aanrijding tussen de hardloper en twee wielrenners plaatsvond ontstond er een vechtpartij. De hardloper werd hard geslagen en raakte daarbij zwaar gewond. De beide wielrenners gingen er daarna vandoor in de richting van de Kandelaar. De politie is op zoek naar deze twee wielrenners en vanavond wordt een foto getoond van een gelijkende racefiets die mogelijk in het bezit was van een van de wielrenners. Verder komen de volgende zaken in Team West en in Opsporing Verzocht aan bod: nieuwsbericht Tue, 28 Aug 2018 09:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/28/mishandeling-van-hardloper-in-team-west.html 2018-08-28T09:12:00Z Diefstal van auto | Leiden
Tussen zaterdag 19 mei en 21 mei werd er een Volkswagen weggenomen uit een parkeergarage in de Bloemfonteinstraat in Leiden. Bij deze diefstal was ook een andere auto betrokken die eerder op 20 mei vanaf een parkeerplaats in Noordwijkerhout was weggenomen. Van de daders worden camerabeelden getoond.

Bedreiging politieagent in burger | Den Hoorn
Er wordt een compositie tekening getoond van een man die op zaterdag 4 augustus op de Woudseweg in Den Hoorn een politieagent in burger bedreigde. Naast deze man is de politie ook op zoek naar drie getuigen die in  een zilverkleurige auto zaten en die het vooral hebben gezien.

Overval winkel | Rijswijk
Er worden beelden getoond van een overvaller die op donderdag 2 augustus een overval pleegt op de Kruidvat in de Herenstraat in Rijswijk.

Dodelijk schietincident | Delft
In Team West en in Opsporing Verzocht wordt er aandacht besteed aan het dodelijk schietincident dat op dinsdagochtend 7 augustus op het Kalverbos plaats vond. Het 60-jarige slachtoffer is kort daarna overleden.

Doorgeven van Tips
Geef uw informatie door via de opsporingstiplijn 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Net als in de vorige uitzendingen kunnen de kijkers hun tips doorgeven via de WhatsApptiplijn: 06-17214856. 

Uitzendingen
Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Daarna wordt het programma elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht dinsdag om 20.30 uur op NPO1 en op woensdag herhaald rond 12 uur.

]]>
Logo Team West 2016 52.0173479 4.351330100000041
Leiden - Gezocht - Diefstal auto Leiden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/augustus/06-dh/tw-28-08/06-diefstal-auto-leiden.html Tussen zaterdag 19 mei en maandag 21 mei 2018 werd er een personenauto (volkswagen EOS) uit een parkeergarage "Bloemfonteinstraat" in Leiden ontvreemd. verdachte Tue, 28 Aug 2018 06:14:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/augustus/06-dh/tw-28-08/06-diefstal-auto-leiden.html 2018-08-28T06:14:00Z Bij deze diefstal was ook een andere auto betrokken namelijk een Volkswagen (TIGUAN) ook deze was eerder gestolen namelijk op 20 mei vanaf de parkeerplaats Hotel Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Ook bleek later dat er nog een auto (Volkswagen) op 20 mei was gestolen vanaf Hotel Van der Valk in Sassenheim. Er worden camerabeelden getoond van de daders van de diefstal uit Leiden. 

]]>
Tips? Bel de politie.
Herkent u de verdachten? Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tip doorgeven bij de Whatsapp tiplijn kan via 06-17214856.

]]>
]]>
52.16274319999999 4.480400400000008
Leiden - Politie doet onderzoek na aantreffen dode vrouw in Leiden https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/31/06-leiden-politie-doet-onderzoek-na-aantreffen-dode-vrouw-in-leiden.html Agenten troffen maandag 30 juli omstreeks 21.00 uur een stoffelijk overschot aan in het water bij de Stevenshofdreef. Na onderzoek bleek het te gaan om het lichaam van een vrouw. Direct werd er een groot onderzoek gestart. nieuwsbericht Tue, 31 Jul 2018 12:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/31/06-leiden-politie-doet-onderzoek-na-aantreffen-dode-vrouw-in-leiden.html 2018-07-31T12:33:00Z Omdat de omstandigheden rondom de dood van de vrouw verdacht zijn is de politie, onder leiding van een officier van justitie, een TGO (Team Grootschalige Opsporing) gestart. Er wordt onder andere onderzoek gedaan naar de identiteit van de vrouw en de doodsoorzaak. De politie houdt er rekening mee dat zij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Het vermoeden bestaat dat de vrouw al wat langer in het water heeft gelegen. Twee mannen uit Leiden van 44 en 50 jaar zijn als verdachte in dit onderzoek aangehouden. Zij zitten momenteel vast en worden verhoord. Zij zitten in volledige beperkingen. Dit houdt in dat zij alleen met hun advocaat contact mogen hebben. Hun mogelijke rol bij de dood van de vrouw wordt onderzocht.

Oproep getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die de afgelopen weken iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Stevenshofdreef in Leiden wat mogelijk met de dood van de vrouw te maken heeft. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met het TGO-team via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.1537827 4.451849799999991
Regio Den Haag - Update hoeveiligismijnwijk.nl https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/27/06-update-hoeveiligismijnwijk.nl.html De politiewebsite hoeveiligismijnwijk.nl heeft een update gehad. Alle recente cijfers zijn verwerkt en de aangiftecijfers van elf delicten van alle gemeenten in de Eenheid Den Haag staan online. Hier kunt u zelf eenvoudig beoordelen hoe veilig uw buurt is. nieuwsbericht Fri, 27 Jul 2018 10:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/27/06-update-hoeveiligismijnwijk.nl.html 2018-07-27T10:20:00Z U zult op hoeveiligismijnwijk zien dat in de ene buurt minder wordt ingebroken of minder fietsen worden gestolen dan in de andere. In die wijken waar het aantal aangiften nog steeds hoog is, de zogenaamde hotspots, zetten de politie en haar partners extra in om het aantal delicten terug te brengen.

Ook u kunt helpen
Met een paar eenvoudige maatregelen kunt u het criminelen knap lastig maken. Draai bijvoorbeeld altijd de voordeur op slot als u weggaat. Zet uw fiets ook in de schuur op slot. U kunt zich ook aansluiten bij een WhatsAppgroep voor buurtpreventie in uw wijk. En als u een situatie niet vertrouwt of iets verdachts ziet, bel dan de politie via 112. Zo kan de politie nog meer verdachten op heterdaad aanhouden.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Leiden - Man aangehouden voor verboden wapenbezit https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/20/06-leiden-man-aangehouden-voor-verboden-wapenbezit.html Agenten hielden donderdag 19 juli een 27-jarige man uit Leiden aan voor verboden wapenbezit. nieuwsbericht Fri, 20 Jul 2018 09:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/20/06-leiden-man-aangehouden-voor-verboden-wapenbezit.html 2018-07-20T09:45:00Z Rond 16.30 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij aan de Ravenhorst. Daarbij zou iemand in zijn broeksband iets dragen wat leek op een vuurwapen. Politieagenten gingen ter plaatse en troffen de vechtende mannen aan. Zij namen het wapen in beslag en hielden de 27-jarige man aan.  Het betrof een ongeladen vuurwapen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en de recherche onderzoekt de zaak.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.1726178 4.507604399999991